A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Dancsi,akkor a szerda tuti?? :D
Mit vigyünk magunkal,mármint enni-inni??
Melyik busszal kell menni hozzátok??

Exi,mit szólnál ha eggyütt menénk???

Kép
bibi226

Sziasztok!

Nem személyeskedés, Anikó, de szvsz ez az okos baba program ez borzasztó... Nem lehet elég korán kezdeni a teljesítménycentrikusságot...? :evil: Én koraérett gyerek voltam... nem kívánom senkinek :? Persze a szüleim mindig nagyon büszkék lehettek rám, csak én nem éreztem magam jól a bőrömben. Bocs, ha valaki megbántottam.

Enikő!
Hááát azt hiszem, igazad volt a Waldorf óvit és óvonőket illetően.... A pedagógiájuk nagyon szimpi, de olyan ellenszenvet váltottak ki bennem a Születés hete fesztiválon :shock: Úgyhogy Waldorf ovi ugrott, kereshetek új óvodát... még van rá egy évem ;)
Vendég

Bibi, mehetünk együtt, a 2-es busz visz Dancsiék felé. :) Mi elvileg a 8.40-essel mennénk, azzal kb. negyed tízre érünk oda. Priviben dumcsizzuk meg, jó (a privit vagy ide, vagy az exdeus@freemail.hu címre írd).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Okos baba program :shock: :shock: Sztem nem komplett aki kitalálta!
Mert oké, hogy azt a babát/gyereket fejleszteni KELL aki el van maradva, vagy bármi gond van! De nem így............. :shock: :cry: :roll:

Gira: Miért milyen tapasztalatiad lettek? :lol:

Niki: Hát 1-2 hét kellett hozzá asszem, de aztán tartósan hatott. Asszem bekészítem a következő adagot, tuti megint mélyen beleesek a depibe szülés után, bár fiúgyeknél lehet más lesz a hormonállapotom :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!

:roll: Nem hittem eléggé neked... tényleg szentfazék... Nem akarom bántani, de nem(csak) azért tűnt csúnyának, mert csúnya, hanem mert NEM MOSOLYGOTT a gyerekekre... Mint aki belekeseredett az életébe :( Ráadásul egyetlen kérdésemre sem tudott ködösítés nélkül válaszolni... No meg betanult szövege volt, amitől nem tudott eltérni... Fura, hogy épp a waldorf oviban tapasztal ilyet az ember... ahol az önállóságot hangoztatják :roll:
Vendég

Bibi,
elvileg tuti a szerda, de ha esik, halasszuk a dolgot, Boldit nem engedem közösségbe

üccsit, meg rágcsálnivalót hozzatok :)

okos baba program nekem sok :(
egy gyerek azért gyerek, hogy gyerek legyen és ne tanuljon, hanem játszon, még ha ez a tanulás játékos formában is zajlik
bocs, nem bátnásból írtam, de nem értek vele egyet
Vendég

Enikő,
hormonhelyzet fiúknál sem jobb :)

Boldinál könnyebb volt, mert fel voltam rá készülve és nem ért váratlanul, amikor elkezdtem bőgni reggel és estig bőgtem

kb. 2 hét volt

Jozsónál azt hittem meghülyültem, pedig teljesen normális az egész nap bőgő gyermekágyas nő
Vendég

Sziasztok!

Ancsuka :) Ne hari, de ez a program szerintem is nagyon gáz :( :( :(

Gira :) Melyik nem volt szimpi? Én is voltam ott, csináltam is gyapjú képet és tök jól elbeszélgettem a szőkés hajúval.
Melyik előadásokon voltál egyébként?

Enikő :) Jobban vagy? Figyi, csak szólok, hátha érdekel: most van kuponakcióban 12e-ért natúr színű fenyő kiságy a Brendonban. Kupont is tudok adni, ha érdekel.

Melinda :) Bibi :) Nyúlanyó :) Meggyógyultak a gyerekek?

Szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Engem is volt aki megszolt hogy Orsi miért tanul ezt-azt, mert ugye 2 évesen 10ig számolt, 3 évesen 20ig de nem csak bemagolta meg is számol dolgokat, de én nem tanitottam, kérdezett, válaszoltam és ö megtanulta. De soha nem tanitanám, tanitattám direkt ebben a korban még olvasni, számolni egyetértek hogy szerintem sem kellene még ebben a korban ilyenekre tanittatni öket.

Itt a bölcsis anyáknapi kép és a másik Orsi kedvence
Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Én Málnával a 21. hétben!Végre elkezdett nőni a pocim is ,2 hét alatt lett ekkora! :lol: :lol: :lol:

Kármen! Orsi csinos kislány,nagyon kedves arcocskája van!
20140113113746

Sziasztok!

Emberek vagyunk máshogy látunk mindent ami szerintem természetes.
Én mint lehetőséget írtam, ha valakit érdekel akkor jelentkezhet nállam. az RTL KLUB-on látottak alapján én kipróbáltam a szókártyát a kislányomon és másnap ő hozta nekem én mondta hogy anya, apa ami a papirra volt írva. Ez pont olyan amit karmen írt, egyszer megmutatam és utánna kérdezett és foglalkozott vele.
Soha nem erőltetem nem én veszem elő a szókártyákat henam ő hozza nekem.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka

Sziasztok!

Karmen: Gyönyörűségesek :)

Jöttem dicsekedni picit...lehet ez egy 2 éves összefoglaló is a lánykánk tudományairól:
Gréti is számol 10-ig, mondja a számokat ügyesen, de ő még nem számlál, száfogalma még annyira nincs kialakulva, de az egy és a kettő az megy neki, azokat érti, határozottan.
Formabedobózáskor szokta kérdezgetni hogy melyik forma micsoda, olyankor mondom neki, hogy háromszög alapú hasáb, trapéz alapú hasáb, henger, stb :lol: :lol: Ja, kiszabadul belőlem a matek tanár, de hát nem mondhatom azt hogy kocka ha egyszer nem az....úgyhogy mondja is ezekre, hogy: alapú hasáb :D Azt még nem tudja hogy melyik milyen alapú. :lol:
Fél angol ÁBC-t ismeri. Micimackós tányérja van, aminek a peremén betűk vannak, és egyszer végig kérdezgetett párat hogy ez meg az mi. Akkor elmondtam neki hogy ez Anyuci,Apuci betűje, az a Dédi betűje, Cica betűje, stb. Egyetlen egyszer mondtam el neki, nem is gondoltam hogy megmarad benne. aztán este apjának elmutogatta hogy nézd apa, ez a Nagyi betűje, ez Grétike betűje, az a Mama betűje, stb. :) Apa azt hitte egész nap ezt "tanultuk" :) De aztán rájött hogy nem, mert akkor még tőle is kérdezett Gréti pár idegen betűt, és azt is megtanulta azonnal. A nagy nyomtatott betűket minden körülmények közt felismeri. Könyvben, utcán plakáton....múltkor egy TESCO-s autót látva újjongott, hogy ott a Tata betűje :lol:
Múltkor simán lebetűzte azt hogy AVENT (anyuci, villamos, egérke, nagyi, tata betűje).
Egyik nap összetűzésbe keveredett apával, mert az ásványvizes palackon volt kisbetűs írás, és megkérdezte hogy mi az egy betűre. Aztán apa mondta hogy az a tata betűje. Mire Gréti leállt vele veszekedni, hogy neeeeeeeeeeeeem, az nem a tata betűje, és megmutatta apának hogy melyik is a Tatájé, ami természetesen a nagy nyomtatott T :)
Ja és szépen ki tudja mondani már azt hogy csipa :) (eddig ez picsa volt :wink: )
Bilibe naponta többször pisil, néha kakil is. De pelenkában van amúgy. Amikor cserélem ki a pelusát akkor szoktam megkérdezni hogy szeretne e a bilibe pisilni, és akkor néha igen, néha nem.
Mostanában többször kéri itthon a bugyikáját, és akkor megbeszéljük hogy vigyázunk a bugyikára, és nem pisiljük le, hanem a bilibe pisilünk. Ma reggel levetette a pelusát, belepisilt a bilibe, egyedül kiöntötte a wc-be, aztán kérte a bugyiját. Szóval azt hiszem jó úton haladunk.
Kicsit meg voltam ijedve, mert már volt egy ilyen jobb korszaka amikor magától levette a pelust és bilibe intézte a dolgait gyakran, aztán néha olyankor is mondta hogy pisilni kell amikor mondjuk siettünk valahova és olyankor nem vettem le róla a pelust és mondtam hogy pisiljen bele nyugodtan...aztán pár ilyen után el is ment a kedve a bilibe pisiléstől :( Akkor utána mérges is voltam magamra, hogy elrontom a gyerek hajlandóságát a szobatisztaságra szokásra :(:( Ráadásul nem is volt olyan jó idő, féltem nehogy megfázzon.
Pár hete megpróbáltam hogy levettem a pelusát és adtam rá bugyit. De miután 2 óra leforgása alatt 4x pisilt bilibe és további 4x a lakás különböző pontjára, így visszaadtam a pelust.
Ez után jött egy olyan korszak hogy nem nagyon akart bilire ülni. Aztán most 2 napja megint lelkes bilizős lett. Most igyekszem nem elrontani, és nem a saját kényelmemre figyelni.
Tegnap pl. a játszótéren elkezdett levetkőzni hogy akkor ő most pisil (pelus volt rajta). Hirtelen azt se tudtuk mit csináljunk. Aztán levetkőztettük, és apával próbáltak pisilni, de nem sikerült.
Most bugyiban flangál, kb. 2 órája pisilt bilibe....azóta száraz a bugyi...nemtom mi lesz belőle...
Mondókákat mond, énekeket is, a Kicsi vagyok én, majd megnövök én mindkét versszakát tudja, a többiből csak részleteket....
néha keveri is...pl. múltkor így énekelt: Csiga biga gyere ki te tubarózsa, vár a viola :lol: :lol: :lol:
Érdekes mert ezeket se tanítottuk neki, csak mondani, énekelni szoktuk és ráragad, és egyszercsak elkezdi ő is mondani.
Csak előttünk énekel, vagy akkor amikor olyanja van, felszólításra nem szokott mások előtt. Amit nem is erőltetünk, mert tudom hogy nem jó dolog. Szóval nem produkáltatjuk a gyereket. Ha kérem hogy a nagyinak mondja el, akkor se mondja, de lehet hogy utána fél óra múlva magától elkezdi.
Egyedül eszik, kanállal, villával. A leves azért kicsorog, de egyébként szépen eszik szerintem.
Beszél szépen, mindent mond. Rendesen lehet vele kommunikálni. Összefüggéseket megérti, ragozás is egész jól megy. Ilyenkor mindig rájövünk hogy mennyire nem logikus a magyar nyelv...a gyerek meg milyen logikusan gondolkodik. Pl. néha előfordul ilyen, hogy: játék-val. Bár főleg csak ismeretlenebb szavaknál.
Egyébként szerintem nagyon kezelhető, értelmes kis csaj. A dackorszak jeleit érzem néha, de még nem vészes, és ész érvekkel meg lehet még győzni. Földhözverős hisztink még nem volt, csak nyafogások. (tudom, ami késik nem múlik, fel vagyok készülve mindenre azt hiszem) Néha amikor nyafog alig tudom visszafolytani a röhögésemet, vicces ahogy küzd saját magával.
anyaaaa rakd ide a vizikéééééééééééééét, neeeeeeeeeeeeeeeeeem, ne rakd ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, nem odaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, anuciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, nem kell a vizike....deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kérem a vizikéééééééééééééééééééééééééééééééééét.......szal ilyen és ehhez hasonló szituk azért vannak...

No...azt hiszem befejezem már :)
bocsánat aki unta...

egy nagyon-nagyon büszke anyuka :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hűűű, Bea!

Nagyon ügyes a lánykád!!!!! Kis zseni :D Bámulatos :o
Vendég

Sziasztok!

Pipi már jobban van, különben nem is volt ramatyul, ha valaki látta volna tuti nem mondta volna, hogy beteg... Az orra még folyik, de eléggé lájtosan és már nem pompázik különböző színekben. :) az immunerősítő neve pedig ribomunyl, remélem beválik. Tomdi úgy néz ki nem fertőződött, bár még pár napot várunk ezzel. Így tényleg nem merek menni a talirá, bár csire már megy oviba szerdán, de ha lappang Tuckába akkor inkább nem viszem be közétek, nah mindegy nem ragozok :D

Macsek, nagyon gyönyörűséges kislányotok született, még egyszer gratula hozzá :D

Enikő, jobbulást neked, remélem jól vagy.....

Bea, Viki is tudta a betűket 20 hósan, Ő meg a habitapiról....mi se erőltettük, de érdekelte, mindig kérdezte mi ez? hát én meg válaszoltam :D És ebben az egészben az a fullos, hogy még mindig tudja őket :D A szobatisztasággal tényleg jó úton jártok, érdekes csirke is így lett szobatiszta :D Kétszer bepróbáltam, Ő összecsurgatta a lakást, vártam, jobb idő lett, lekapta a pelust és csurgatott bilibe, még aznap bele is kakkk és ezt követően egyáltalán nem kellett pelus csak délutáni alváshoz még két hétig, aztán éjjelre is lekaptuk 2 hó után. Lehetsz is rá szörnyen büszke nagyon szépen fejlődik a kiscsaj :D Akkor most én is dicsekedtem egy sort... :D

Anett, klassz a pocid és tényleg látszik, hogy ott csücsül Málna bébi :D

Karmen, gyönyörűek a gyerekeid! :D Orsika csodaszép, mindig is el voltam ájulva tőle.... :D

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

új képek:
Kép

Kép

Kép
gyanixi

Timika!

Egyik se volt szimpi! Én először a szőkétől kérdezgettem dolgokat, először úgy tett, mintha nem beszélne magyarul, folyton a másikra pillogott. Akkor leálltam a kérdésekkel. Aztán a másik elment, és újrakezdtem, akkor is így félve válaszolt, mintha nem ő lenne az aki betanulta a szöveget, és félt bármit is mondani (Jó, mondjuk ütős kérdéseim voltak :lol: ) Aztán látta a másik, mikor visszajött, hopgy bajban van a szőke, így átült oda mellém, a szőke elment, és azt mondta: "Na jó, most kérdezhet!" Nem nézett a szemembe, közben jöttek gyerekek, de nem mosolygott rájuk, úgy éreztem, mintha nem tudna velük mit kezdeni... lehet csak gátlásos volt, de nem tett rám túl jó benyomást. Aztán meg belémszorírva a szót, megint átült a másik asztalhoz, és lezártnak tekintette a beszélgetést... :roll:

Voltam még a
Szoptatni jó!
Dúlák
Pszichés zavarok a terhesség alatt és szülés után
Jövőkép szervíz
Biopelus
Táplálékallergia
.... azt hiszem ennyi :roll:

A jövőkép szervíz tetszett a legjobban, és a Dúlás volt a legbárgyúbb... szvsz :wink:
Vendég

Gyanixi!

Tündéri Réka... mekkorát nőtt
:shock: NAgyon szép lánykád van :)
Vendég

Anett: Édes a pocid :)

Niki: Réka is édes :)

Nyúlanyó: Biztató amit írtál a szobatisztaságról :) Képzeld, az előbb is kb 2,5 óra után ráült a bilire és belecsurgatott, aztán büszkén kiöntötte. Nem engedi hogy én öntsem ki, így utána kell takarítanom a wc ülőkét :lol: :lol: Szóval ma működik a dolog...alváshoz rá fogom adni (remélem engedi) a pelust én is még. Egyenlőre meg vagyok lepődve. Ki se merek menni vele....nem tudom hogy akkor is adjak e rá pelust vagy bugyit adjak és teljes menetfelszereléssel menjünk (tiszta bugyi, nadrág, popsitörlő stb. baleset esetére) vagy majd szól a játszótéren vagy fogalmam sincs hogy hogy csináljam...szerinted?
Nem merek semmit csinálni nehogy belezavarjak ebbe a csodás fejlődésbe :) úgyhogy itt bent dekkolunk ebben a gyönyörű időben :o
Most pucér fenékkel közlekedik...

Gréti is tudja már a betűket jó ideje...remélem nem felejti el ha már így...:D

Örülök hogy Pipi ilyen könnyen viselte a betegséget, remélhetőleg Tomdi megússza.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

gira:a pszichés zavarokról szülés utánról tudsz valamit írni??
jégvirág: köszi szépen

Kép
gyanixi

na, felhívtuk apát dicsekedni hogy ma milyen ügyes volt a lány, erre miközben telefonáltam tőlem 30 centire, a földre pisilt.... :o :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Hát én Violáról ezek közül amiket Gréti tudományairól írtál, semmit sem tudok elmondani :cry: , nem úgy Bogiról ugyanebben a 2 éves életkorban :lol:
Pedig egyformán neveltem őket, egyformán foglalkoztam/zom velük, egyforma játékokkal játszanak (csak V beleszarik :lol: ) Csak a 2 gyerek között óriási különbség, hogy egyik (Bogi) problémamentes terhességből született, míg Viola problémásból... Bogival nem nyomtak tele gyógsezerekkel, Violával telenyomtak! Ez az óriási különbség........
Amúgy minden gyerekbe van egy természetes kiváncsiság amit a szülőnek ki kell elégíteni, a kérdéseire válaszolni kell, ez alap. És ha 10x megkérdezi akkor 11x kell rá válaszolni. Sztem ezt itt mindannyian megtesszük a gyerekünkkel, okos baba program ide vagy oda.....
De hogy én most célirányosan leüljek és naponta "tanuljak" ez szvsz hülyeség, se időm se energiám nem lenne rá. Mert még akinek 1 gyereke van megoldja, de akinek 2 vagy több???? Az nem tud több felé szakadni+háztartás, egyebek......

Gira: A szőkét nem ismerem, a másikat igen, nekem sem nagyon nagyon nem volt szimpi, az egy dolog hogy szentfazék, de tényleg még egy negyed mosolyt sem erőltetett az arcára amikor ott voltunk Bogival, rá se nézett a gyerekre..... :shock: Abszolút nem óvónéninek való tipus...rettenet! :evil: :shock: Tényleg ilyen: Mi a fenét akarsz tőlem??? Tipus...ááááááááááááááááááá

Anita: Alakulok, köszi :wink: azé még nem az igazi..... fájdogál, de szvsz a fogam miatt van......sztem ez azért egy fokkal jobb mint az arcüreg.....

Lépek megyek a csajért a bölcsibe, anyukám elvitte kötéscserére Bogit reggel 8kor. Még nem értek vissza :shock:

ceniko
Szeged

Enikő: Teljesen egyetértek veled :)
Minden gyerek más, másképp fejlődnek. Én is tudok több olyan családról is ahol az egyik gyerek 1,5 évesen verseket mondott, a másik meg 2 évesen max. annyit mondott hogy nem. Ugyanazon szülők gyerekei, 2 problémamentes terhességből.
És nekem is van olyan ismerősöm (nem rokon) aki azért cseszegetett mert Gréti 1,5 évesen még nem beszélt mondatokban :shock: :shock: Szarul is esett. Szerinte Gréti még mindig le van maradva....(az ő kiskorú rokonaihoz képest)
Okos baba program nekem se gyere be....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Na apropó hiszti. Elmentem Violáért a bölcsibe. Kijöttünk a kapun és kérte vegyem fel. Mondtam neki, Viola anya nem bír felemelni, nehéz vagy (no meg vagy kemény 150 méterre lakunk a bölcsitől...ennyit igazán elgyalogolhatna, jelzem máskor is gyalog jövünk-megyünk)
És belekapaszkodott a lábamba beállt elém és ordított,hogy vegyem fel. De mint akit nyúznak!!! És se jobbra se balra, se előre se hátra, álltunk a tűző napon, és nem tudtam vele mit kezdeni... :shock: Csak ordított.....áááááááááááááááááááááááá
Ott álltunk egy 10 perce végig üvöltött, de úgy hogy már remegett és nem bírta abbahagyni :shock: Ha tettem egy lépést a földre rogyott és ott üvöltött, ha felsegítettem, akkor teljes erejéből belecsimpaszkodott a lábamba és szorította...... :shock:

Jött a szomszéd néni, kérdezte mi van, hát elmondtam, és fogta felkapta a Violát és hazahozta :roll: :shock: Viola végig ordított persze és dobta magát hátra, amúgy is tonnás, hátha még hátraveti magát.....
Úgyhogy a lépcsőn felfelé is üvöltött az egész ház élvezte :lol:
Aztán hazaértünk levetkőztettem, beültettem az ölembe és megnyugodott, de még utána is remegett a hisztitől......

Bakker "imádom" ezt a hisztikorszakot :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Húúú,Enikő szegény,nem lehet egyszerű akkor Violával.Főleg nagy pocakkal nem kint a 30 fokba.Minden elismerésem!Gyógyulj meg gyorsan!

Jégvirág!Gratulálok az ügyes lánykádhoz,jó érzés lehet büszkének lenni a csemetére!!! :lol:

Nixi!Milyen hatalmas Réka,vagy csak nekem tűnik úgy a képen,nagyon kis drága a farmerruhácskában!
20140113113746

DAncsi!
sajna nem tudunk menni a szerda nálam megoldhatatlan :(
Vendég

Bea,
kánikula van, adjál rá bugyit, vigyél váltórhát, pelust, baj nem lesz

Enikő,
én a helyedben vinnék egy babakocsit, még arra a rövid távra is

szegedi pulit tudnék lehet, ha mér érdekel
Vendég

most néztem és szerdára esőt mondanak, mi legyen? :(
Vendég

Dancsi: Hát reggel az apja vitte a bölcsibe, meg eddig nem volt még ilyen hiszti :shock: Hogy mi a szösz ütött bele? De mondta a dajka, hogy egész nap pörgött a gyerek és kint voltak az udvaron, lehet nagyon elfáradt, amikor mentem érte épp egyik kispajtás ágyába feküdt és alig akart hazajönni :lol:

Igen érdekel szegedi puli is, csak találjak már.......De kicsi legyen!!!!

Anett: Köszi már jobban vagyok, nem arcüreggyuszi volt, hanem a fogam. Az arcüreggyusziba haldokolnék....azért most annyira nagyonnagyon nem fáj, mint múltkor... lázam már nincsen, szedem a Semicilint.... sztem fog van a dologban, majd elmegyek a héten fogdokihoz...bár úgysem tud velem majd mit kezdeni....
Én a képből amit felraktál nem sokat látok :shock: Pedig nagyon kivi vagyok a pocakodra :)

ceniko
Szeged

Hjajjj felébredt a Viola, aludt teljes 20 percet :shock: :evil:
Bogi meg most aludt el kb 5 perce.... Fasza (nyűglődős,hisztis) délutánnak nézünk elébe ma is :shock: :evil:
Áááááááááááááááááááááááááááá

ceniko
Szeged

Enikő,
írtam az ismerősnek kutya ügyben, ha válaszol jelentkezem, nem tudom vannak-e még kölykök, de ha most nincs, később tuti lesznek

részvét nem alvás miatt :(

olyan dög meleg van, ne is csodálkozz rajta, hogy megbolondulnak, mi 10 perc után szaladtunk haza a játszótérről
Vendég

Sziasztok! :)

Erika :)
Nagyon köszi a spárgás infókat (Enikő :) Neked is!)
Csináltam spárgakrém levest, és osztatlan sikert aratott! :D Elfogyott az ucsó cseppig! :D

Ancsa :)
Bocsi, ez az okosbaba program nekem se túl szimpi!
Bocs, hogy nem válaszoltam az msn-en, de nem voltam a gépnél, csak akkor láttam az üzidet, mikor már Te kikapcsoltál.

Timi :) , Gira :)
Tök jó, hogy voltatok pár előadáson, meséljetek majd róla, én sajnálom, hogy nem mentem egyikre sem, de tökre kiment a fejemből, hogy most van. :(

Bea :)
Nagyon ügyi a lánykád!! :D

Boti "számol", persze nem tudatosan, csak tetszik neki, hogy: eeee(1), eeetőő(2),...ööö(5), iiieenc(9) mindegyiknek az utolsószótagját felviszi magasra, annyira édes! :lol:
Meg mostmár megmutatja, meg mondja is hozzá a testrészeket, főleg a fejre koncentrálva: anya szemeee, üleee, ojjjaa, száá, hajaa( a haj néha fááj, mert amikor huzza, akkor szoktam mondani, hogy fáj :lol: )
Egyszer talán járni is fog, de még mindíg nincs kedve hozzá :? Tegnap voltunk az usziban, és a betonon mászott, bőr az nem sok maradt a térdén. :roll:

Anett :)
Nagyon csini pocid van! Majd meglátod, hipp-hopp nagy görögdinnye lesz a hasad helyén! :wink:

Niki :)
Nagyon csini Réka!!
Remélem használni fog a homeós szer!
Én a szülés után 3 hétig bőgtem minden áldott nap, és teljesen kész voltam, nem értettem magam, hogy mért van világvége hangulatom, amikor tök boldognak kéne lennem.
De szerencsére elmúlt magától!

Dancsi :)
Szerintem még ne fújjuk, le, várjuk ki a végét, hogy tényleg eső lesz-e.
Azt már szerda reggel látni fogjuk, hogy mi várható délelőttre, ha borús, akkor ne induljunk neki.
Nem?

Enikő :)
Remélem jobban vagy már!
Dokinál voltál?
Részvétem a hiszti miatt! Boti is most kezdi bontogatni a szárnyát ilyen téren, és riasztóak az előjelek, hogy mi várható később! :shock:

most megyek, kéne egy kicsit takarítani :x

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Hát Márk még nem olyan ügyes mint Gréti, de Ő is napról napra fejlődik. Tizig elszámol, ahogy megyünk főlfelé a lépcsőn. :lol:
Szinekből csak a kék meg a sárga megy. Megmutatja, melyik a zöld, meg a piros, de azt nem mondja. A vonatra azt mondja dizel. És, hogy csücsüs, vagyis, hogy üljünk fel. :wink:
Sokszor mondja, hogy még egy, és olyankor, hogy ha tényleg valamiből több van.
A bilizést próbáljuk, mondja, hogy kaka-pisi, aztán gyorsan ráűlűnk, valami hátha lesz. :wink:
Közben megjártam az emeletet, mert Márk felébredt. :wink:
1,5 órát aludt, de ugy érzem fönt már tök meleg van most is. :roll:
Éjszaka nem fázunk! :wink:

Enikő, Bea!
Márk legtöbbször akkor hisztizik, ha valamit nem kap meg. :cry:
És ez legtöbb esetben a cumika! :wink:
Próbáljuk, hogy csak alváskor használja, de ha valamilyen sérelem éri, egyből kéri. :roll:
3-on cumija van, és este minda három kell. Ha egyet nem adok oda, mondja, hogy még egy kék. Egy sárga, és két kék van neki. :wink: ..

Enikő!
Viola viszont eszik egyedűl! Márk nagyon béna ilyen téren. Villával, vagy kézzel. Kanállal nem igazán. :roll:
Meg pohárból se iszik, csak az Aventes itató, meg cumisűveg. Esetleg a sportkupak. :wink:

Timika!
Szombaton láttam Kristófot apájával sétálna a nagy állomás környékén. :wink:
Arra laktok? :lol:

Macsek, Kármen, Niki!
Nagyon szépek a gyerekek! :D
Orsikának nemsoká udvarolni fognak, olyan szép kislány. :lol:

Dancsi, Nyúlanyó!
A bárányhimlő elleni szurinak van mellékhatása? Szerdán megyünk, akkor kapja meg Márk.
Ugye az oltóanyagot hűtőben kell tartani???

Melinda!
Szuperinfóba van olyan szelvény, hogy a cirkuszba 1-et fizet 2-öt kap. Nektek van ilyen újságotok? Ha kell elküldőm gyorsan!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita: Nincs a bárányhimlős szurinak mellékhatása, vagy legalábbis nálunk nem volt. És hűtőben kell tartani.
Ügyes ám Márk is :) Azt mondják a fiúk amúgy is lassabban érnek és fejlődnek....viszont 3 éves korukig minden gyerek ugyanarra a szintre ér kb. És utána senki nem fogja megkérdezni hogy mikor kezdett el járni meg beszélni (majd csak max. ha unoka lesz akkor visszaemlékezünk :D )
Gréti akkor hajlamos a nyafogásra amikor fáradt. Akkor minden baj neki általában.

Zituska: Hehe, Boti inkább a beszédre koncentrál mint a járásra :) Ügyes.

gratulákat köszi, híztam pár kilót :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zita,
igen, hűtőben

Jozsónál anno semmi nem volt utána, Boldi pedig hóóóóóót beteg lett, doki szerint független, és én hiszek neki, lévén Boldi mindig beteg

talit várjuk ki akkor szerdáig, azért adok egy telcsiszámot: 30/506-49-10
Vendég

Zitaa: Viola se iszik pohárból, vagyis próbálkozik, ha csak picit töltök bele, akkor iszik, de ha nagyobb mennyiséget (fél decinél többtől) fullákol :( Túl nagy lendülettel veszi a szájához, és "nagy levegőt veszek" mozdulattal akar inni, azaza levegőt is vesz közbe és ezért elég gyakran köhög :(
Volt hogy nem vittem az itatót a bölcsibe, és akkor egész nap alig ivott csak 3-4 kortyot. És szóltak is a gondozónők, hogy vigyem az itatót, mert nem iszik eleget a gyerek!
Az evés, oké hogy eszik, de nagyon ügyelten, viszont nagyon AKAR egyedül enni. Vérig van sértve, ha etetni akarom, elkezd ordítani, úgyhogy a kezébe nyomom a kanalat de a kezét irányítani kell, mert különben sok mellémegy, ami ha pl danoninót, vagy kis jughurtot eszik ami amúgy is 3 falat, nem valami takarékos :lol: Nem is nagyon szoktam venni, mi óriáscsomagos családi joghurtot nyomunk inkább :lol: Az is elfogy gyorsan :lol:
Levest csak sok sűrejével adok neki, természetesen darabosan, nem pépesítek már régóta, bár a bölcsibe még pépesítve kapják a kajcsit! :roll:
A finommotorikus mozgása nagyon gatya és elég "durva" ezért a gyerek, nem szándékosan persze, csak akkor is elég gáz. Szeretetből nekemrohan, de úgy, hogy kinyomja a hasamból a gyereket :shock: Vagy ha simizni akar hajhúzás vagy bőrbekarmolás/marás lesz belőle. Meg ezek a dobálások, ezekről már 1 éves korban le kellett volna szokni :shock: :cry: Szal vannak gondok, de hordom fejlesztésre, sőt, én is fejlesztem itthon...
Hát ez van!

Zituska: Hogy hisztizik Boti? Elmeséled??? :lol:

Dancsi: Köszi szépen előre is a puli infót :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Karmen :) Orsi gyönyörű szép kislány!!! :D Továbbra sem féltékeny Norbira? Egyébként a képen Norbi sokkal fejlettebbnek néz ki a koránál :D

Dancsi :) Telefonszámot elmentettem, sztem se fújjuk még le az egészet, nem egyszer tévedett már a meteorológia, majd látjuk reggel, milyen idő lesz.

Bea :) Én csak ámulok és bámulok, miket tud Gréti, gratula hozzá, nagyon klassz kiscsaj :lol:

Zita :) Igen, itt lakunk pár percre az állomástól :D :wink:

Gira :) Én csak két előadáson voltam, az egyik Incié volt, a Jövőkép szervíz (és naná, hogy szuper volt :wink:), a másik az Alternatalos (Geréb Ági féle) filmvetítés. Az is tetszett, csak kicsit ütős volt.
A másik témára visszatérve, mostmár nagyon kiváncsi vagyok, mik voltak az ütős kérdéseid :lol: :wink: Persze nem muszáj elmondani, ha nem akarod…

Zitus :) Boti meggyógyult teljesen? Jöttök holnap sétálni?

Enikő :) Bakker ez a hiszti kemény lehetett, sokszor csodállak magamban, hogy így bírod a strapát… :shock: Lesz azért vmi segítséged ha megszületik a kicsi?

Niki :) Nagyon csini Réka a kis ruciban :lol:

Képzeljétek, apa mesélte, hogy ma délután, mikor voltak sétálni, Kristóf elkezdett udvarolni egy kislánynak :lol: Mondta, hogy vagy negyedóráig nem tudtak tovább menni, Kristóf babanyelven gagyarászott a kislánynak, a kislány meg simogatta Kristóf arcát :lol: :lol: Olyan édik lehettek, sajnálom, hogy nem láttam :(

KépKép

KépKép
timika

Niki! Szoptatott babának semmi szüksége más folyadékra.Max ha nagyon nagyon nagyon nagyon hőség lesz forralt, lehűtött vízzel próbálkozhatsz. Nagy melegben többet fog szopizni, ennyi. :)

Macsek! Irtó édi Luca! :) Császárt sajnálom, átérzem teljesen a gondolataid. De nézz Lucára, és rendbejössz hamar!! :)

Karmen! Csodaszép Orsi! :D Norbi meg kész nagylegény már! A 2. kép nem csodálom, hogy Orsi kedvence :)

Anett! Szépen alakul Málnus kuckója! :)

Bea! Nem tudom, mondtam e már, hogy klassz csajod van!! :) Nem hiszem, hogy bárkit is untatnál.

Niki! Nagyon cuki Réka, irtó sokat nőtt! Az a farmerruci?? :)

Nyúlanyó! De jó, hogy Pipi jobban van! :)

Enikő! Hiszti!áááááááááá :(

Zituska! Nagyon ügyes Boti! :) Járni meg fog, hidd el!

Zita! Köszi, azt hiszem, van Szuperinfónk.

Timika! Kicsit korán kezdni az udvarlást Kristóf, nem?? :lol: Bár, jó munkához idő kell!

Mi dögrováson vagyunk :( , szombaton kijött rajtam a h-nyós, f-sós cuccos, vasárnap anyámon, ma tesómon, Rubenon. Linda is hányt szombaton egyet, meg tegnap lázas volt.
Férjem is szarul van.
Mára már a lányok jobban vannak. Szép az élet.... :(

Linda 15 hósan olyanokat mond, hogy ha nem hallanám, el sem hinném. Lotti 19 hósan beszélt így, akár egy papagáj, amit mondasz ismétli és csomó mindent, már tudatosan mond. A kedvencem: a jó-je-ge (jó reggelt). :lol: Akkor meg mindig könnybe lábad a szemem, amikor a két kis karjával átöleli Lottit, és mondja neki, hogy" otti, tetyó" :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!!

Szerintem itt minden baba OKOS BABA!!! :)
Divat lett ez a program a "sztármamák" körében.

Macsek!
Sok boldogságot Nektek! Luca csodaszép! :-)
Hallttuk, h átalakítják a Klinika szülészetét, remélem a gyerekágyas osztályt is kényelmesebbé, szebbé teszik.

Niki!
Ábel most kezdi elfogadni a vizet, csőrős pohárból, a tea nem nyerő és a friss gyümilevek is csak gyümölccsel kellenek. Azért még nálunk is kell a cici :-)

Timi!
FÉnykép nem készült az udvarlásról?? :-) Én gép nélkül nem mozdulok ki :-) Puszi Nektek!

Exi (Ági)!
Te hivattálelő képeket a MM-ban? Mi kedden leadtuk, de még semmi :-( Azóta összeszedtem még 100 képet, de egyenlőre várok.

Minden babának gratuláció a tudományhoz!!! Olyan kicsik még és mégis ügyesek, okosak! Nálunk most a lépcsőlépegetés az új tudomány, alig tudom leállítani Ábelt. Egész nap teper, villámsebességgel lépeget kapaszkodva. Önállóan 4-5 lépést tesz.

Csajok!
A Ti babáitok is szeretik-szerették a lábbeliket??????? Ábel meg van őrülve a papucsokért, cipőkért. Kénytelen voltam odaadni neki a kinőtt cipijét, azt hurcolja mindenhová. Más gyerek babával, rongyikával alszik, az én fiam cipőt szorongatva :lol: :lol:

Szerintetek lehet a kertben pancsizni egy 10 hónapossal??? Apánk fél, h megfázik :o

Szép estét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Melinda!!!!!!!

Jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép cipőcipelés...:-)

Kép lépcsőzés

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Dancsi!
Sajna nem tudunk menni a talira. :( Folyik az orrom és nem akarom lefertőzni a gyerekeket. Szerencsére Kittinek nincs baja,de inkább nem megyünkRemélem eső nem lesz és megtarthatod a talit .

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Zsuzsu! Dögmelegben, nem jéghideg vízben miért ne lehetne? :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

köszönjük a dicséreteket!

Zsuzsi! Ilyen melegben lehet, én is ki fogom majd vinni Norbit a kis medencében ha már stabilan tartja a nyakát. Ábel nagyon ügyes a lépcsövel látom. Nálunk nem volt cipözés

Timi! szerencsére semmi féltékenység, söt imádja a tesót. Folyton öleli, simogatja, a bölcsiben is rászolt mindenkire hogy csak a lábát simogathatjátok, a fejecskéjét csak anya és én, nektek nem szabad, szoval vigyáz is rá. Meg folyton kéri adjam oda neki és hogy anya hozd gyorsan a fényképezöt, fotozz le minket!

Bea! Gréti is nagyon okos (és persze szép de ezt már sokszor mondtam) kislány! Illetve nemsokára már nagylány :lol: Szobatisztasággal semmi gond ha 2 évesen még van baleset.

Melinda! ettöl az én szemem is könnyes lenne!

Norbival sajna nem usztuk meg, át kell mosatni a könnycsatornáját

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Dancsi: Isten éltesse Jozsót :) Boldog szülinapot kívánunk neki, és képeket kérünk a nagyfiúról!!!!!!!!

Zsuzsu: :lol: :lol: Cuki kis kutyusotok van :) Grétinél is volt egy rövid időszak amikor imádta így hurcolni a játékokat. Neki akkor még nem volt cipője így szerencsére nem azt ette :D

Melinda: Tessék meggyógyulni most már mindenkinek! Neked meg kitartás!!

Timika: Babaszerelem tündéri lehetett :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
köszi :)

ünneplés később lesz, 28-án, amikor itt lesz az egész család, akkor lesz Boldizsár keresztelője

ma vitt egy csokitortát tűzijátékkal a bölcsibe, de az itthoni ünneplés nem most lesz sajna

amúgy egy katicabogaras tortát rendeltem neki, imádni fogja, belül csokis

a bölcsibe egy sima csokisat vitt, úgy meglesném, hogy mit lép, amikor felköszöntik
Vendég

Sziasztok!

Üdv Mindenkinek, hazaértünk Szoboszlóról!
Nagyon jó volt annak ellenére, hogy vacak idő volt egész héten! :(

Remélem Mindenki jól van, igyekszem visszakapcsolódni, de visszaolvasni nem tudok!
Ha vmi nagyon fontosról maradtam le megosztanátok velem?

Timika!
Kristóf hogy van?

Puszilunk Mindenkit :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Dancsi! Isten éltesse a 3 éves Jozsót!! :)

Tegnapi képek:

Kép

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Dancsi! Boldog szülinapot Jozsónak!!

Melinda! gyönyörüek a lánykáid!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Oké OkosBaba lefújva csak lehetőségként írtam akit érdekel :)

Zitus: írtam az iwiwre majd olvasd el!

Milyen jókat beszélgedtek itt én csak a chetet használtam eddig, de ez itt teljesen más :)

Üdv

Ancsu

ancsuka

Segítetek nekem?
Ha még szóba áltok OkosBabással :)

Hogy tutok képet feltenni, mert látom a babafalva csíkom ott van, de hogy azt is hogy tettem oda?.... na azt már nem tudom!

Köszi
[/url]

Ancsu

ancsuka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?