A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

és bulást a fiúknak, Zsan!!!! :(

Kép

Kép

:D
szrekuc

Jaj, Zsanci, reggel, mikor mesélted a fiúkat, milyen jól elpoénkodtunk, mintha csak egy kis nyüfike lenne... Erre milyen ijesztő ez :( Szürke lett az ujja???? Lehet, hogy ők is érzik, itt most már minden felfordul, nem elég a lakás, még te is mindjárt lelépsz

Ez az a helyzet, mikor kötelező a segítség elfogadása :wink:

Szia Másenyka :)

Punk Benke ééééédes

Votiv :) tényleg milyen jó, hogy lányod is van :)

Veráék testvérfellépős babakocsiját megsasoltam ma, kifejezetten felhasználóbarátnak tűnik

indianyo

Szia Borsoly!

Nekem az egy szülésem kapcsán összesen egy bábához volt szerencsém (nevét lásd alant), aki választott volt, már arra a szülésre is.
A vajúdás alatt a legnagyobb segítség a kád teleengedése és töltögetése volt - mert másra szerencsére nem volt szükség, de a kitolásnál csinálta a gátvédelmet, és neki köszönhetem, hogy metszés nem lett, mert a doki nem a sajátom, hanem egy ügyeletes volt, aki tuti vágott volna - és amúgy is hiába nem fiatal, és hiába dolgozik a Szent Imrében, teljesen járatlan az alternatív szülészetben, azonkívül nem kedves és nem empatikus. No, mindezen remek tulajdonságait tompította a bába. Azon kívül használja a homeoptáiát, illó/masszázs olajokat, halk szavú, de van humora. És tartja veled szülés előtt-után a kapcsolatot.

Zsanci, most ondhatnám, hogy srácaid betegre dógozták magukat - de ez most nem vicces :? Remélem szuperdokitok beveti magát és hamar meggyógyulnak. Vagy ha ez náluk most lelki alapon jött ki - mert érzik a trónfosztás szelét, akkor megtalálja nekik a megfelelő homeós szert arra is!

Nem akarsz inkább ikrek csillagjegyűt? Vagy te egy bikára gyúrsz?
Amúgy ha a Pulsatillának ilyen hatása van, ide nekem egy hóembernyi golyót!!! (Mostanában párszor azt hittem, hogy elfolyik mindjárt a magzatvíz, és TOTÁL beparáztam :? És tudom, hogy nem a szüléstől, hanem az azt megelőző, "jajj, ki tud jönni a gyerekért, ideér-e, mi lesz vele" téma miatt :? grrrrrrrrrrrrr)

Votiv!! Köszi a babakocsis magyarázatot!! Az ötlet szuper - csak a mi fránya bébicsokink alkalmatlan a kivitelezésre :? Onnan kezdődnek a problémák, hogy a kocsi nem átfordítható, így nem lenne Hankának mibe kapaszkodnia. :roll:
leni

Curse,
hidd el, nem tudsz annyi képet feltenni Adélról, hogy megúnjuk :lol: szóval hajrá :D

Zuz,
jövő héten biztos nem megyünk talira, amikor még itthon vagyunk, pakolunk :lol:

Rec,
bicepszről és marci-súlyzóról akartam még írni, hogy nem is annyira nehéz, mert inkább a dóci-súlyzóhoz vagyok szokva. Szinte felüdülés az én kis pehelysúlyú fiam :lol:

Votiv,
nekem könnyű volt a tippelés, Dóci szabályszerűen helyettesíti a /k/ és a /g/ hangokat /t/-vel és /d/-vel 8)

Tinu,
és akkor júniusban már akár le is kerülhet Tünde lábáról a sín? :)

Nuk,
koszmóra sajna nincs tippem, nekünk volt, de annyira minimális, hogy semmit nem kellett csinálni vele :)

Leni,
annyiból egyetértek, hogy én is alig vártam, hogy megszülessen Marci :lol: és semmiféle kétség nem volt bennem, hogy tökjó lesz. És tényleg :lol: És most, amikor már profin osztom a szeretetem kétfele 8) , kicsit összeszorul a szívem, amikor arra gondolok, hogy majd lesz egyszer egy harmadik, és akkor szegény Marci... :shock:

v
kisün

Leni,
mindig elfelejtem, hogy te vagy az anyuka, aki túlélte 8)

jut eszembe, július 21-e tájékán előre sajnálom a két gyereket, mert egyszerre fogjuk karcsival a harrypotter 7-et olvasni :lol:
kisün

cranio-sacralis terápia
(akit nem izgat, ugorjon)

a csajszi aki csinálja, konduktor. kiment amerikába meg ausztráliába melózni, ott tanulta ezt a módszert és a szomato-emocionális elengedést is, de erről majd máskor :wink:

a cranium a koponya, a sacrum a keresztcsont, nincs semmi szakrális a kezelésben :D

kb 1 órás, masszázsasztalra kell felfeküdni, de nem kell levetkőzni, csak a fémdolgokat kell levenni.

először megnézi, hogy szépen működik-e a gerincvelő-folyadék (liquor) keringése. ez egy enyhe oldalirányú mozgás, és ahol nem szabályos vagy nem elég erős/túl erős, ott vmi nem jó (nekem tulképp az egész aljam deréktól lefelé nem működik/ött)

aztán elkezdi fellazítani az izompólyát (ami a pulykamellen is van a vékony fehér hártya), hogy dolgozni tudjon a csontokkal. a keresztcsonton kívül még a hátközépen, a nyakon és a tarkón vannak olyan pontok, ahol lazít. ezután az ember úgy érzi magát mint egy rongy, fel se bírja emelni a tagjait.

tulképp ő is energiát mozgat, de nem egymás mellé helyezi a tenyereit, mint a prána nadi, hanem a test alá és fölé, mert ők keresztirányú energiákkal dolgoznak.

aztán elkezdi a csontokat tologatni, kb mint egy csontovács, csak szinte hozzá se ér az emberhez, mégis nagyon erős érzések kísérik a mozdulatait (pl bedugul az orr, bedagad a torok, forrósodnak végtagok ((ahol megkönnyebbül a test, mindig hőt ad le))). csak a csontok saját mozgását követi, és így rakja őket "helyre", kb mint egy kirakósban. mert hogy minden csontnak megvan a helye, és folyton elvándorolnak, és ezek is felelősek a betegségekért és minden rossz érzetünkért, de ha helyreteszik őket, olyan mintha újjászületne az ember.

van egy spéci technikája is, a stillpoint, amikor a mellkasnál ellent tart a liquor keringésének, ami olyan érzés mintha ketten ülnének a mellkasodon, aztán elengedi és ekkor szinte kirobban az ember a hirtelen felszabaduló életerőtől.

a kezelés hihetetlenül mélyre ható, sok idő kell a feltápászkodáshoz is, és utána szédül picit az ember, nekem hányingerem is volt, mintha agyrázkódásom lenne. és hasonlíta homeopátiához, mert itt is előbb rosszabbodik, aztán gyorsan javul. és utána nem szabad hideg/forró fürdőt venni vagy zuhanyozni, és tilos az alkohol is és pihenni kell sokat.

az első kezelés után erős utófájásaim lettek újra, és élénkpiros vérzésem (nem volt összehúzódva még rendesen a méhem), az emésztésem is felgyorsult, és hirtelen visszahúzódott a hasam, úgy, hogy fel tudom venni a régi gatyám!! és fogytam 2 kilót 2 nap alatt :shock: jobb lett a közérzetem is, de a fájó farkcsontom vagy akármi is legyen az még csak picit javult, így elmentem újra. most is voltak utófájásaim, és a nyakam is totál beállt egy irányba, aztán teljesen elmúlt az érzés. várom, mi lesz még :D
Most csak az agykoponyával dolgozott, pontosan a nyakszirtcsonttal (ami a test minden részével összeköttetésben van, és itt van az öreglyuk is, ahola gerincvelő kilép) kört írt le, és ahol nem volt tökéletes a kör, ott kimozgatta abba az irányba.
a 3. kezelés (ha esetleg kell) megint a koponyával dolgozik, szájüregen keresztül :shock:

általában 3-4 kezelés mindnekinek elég, hogy javuljanak vagy akár megoldódjanak a kevésbé súlyos problémái. (tehát pl halálos betegségből nem hoz vissza senkit, de bármilyen fizikai és lelki bajt meg lehet próbálni megoldani vele)

és haladó országokban szülészeteken is alkalmaznak/felkérnek cs-terapeutát, mert az újszülött koponyáját is helyre tudják tenni azonnal, ha kell. bár teljesen szelíd módszer, mégis nagyon hatásos (mint a szelíd módszerek általában :wink:)

kérdés? :D

votiv 8)
votiv

Leni,
az én kérdésemre is válaszolj légyszi 8) vagy besértödtél rajta? :mrgreen:

Votiv,
persze, értettem :wink: és nekem meg logsz még a cranio sacralis terápia kifejtésével :D

Ismeröstelen Szrek :lol:

Zsan,
fiuknak hamar gyogyulást!++++

ÉS a Pulsatilla arra is jó, hogy kevesebbet veszekedjen az ember lánya a férjével? :roll: :? :(
fibi

Votiv,
ez borzasztó érdekes! Még emésztem picit, de nagyon megfogott! köszi a nagyon részletes leírást :)
kisün

na, mire összekapartam magam meg a hsz-t, Votiv már le is irtad :D
fibi

igen!

megírod pü-ben h hol mennyiért hogyan stb?

és most mikor van tali hol? a mairól lemaradtunk de tökre szeretnék menni csak nemtom a paramétereket
és megy vki Biára vmikor?

Kép

Kép

szrekuc

Votiv :) kérdés, igen: mennyi ideig tart és mennyibe kerüle gy iylen dolog? Bocs, az elfojtott materialista kiugrott belőlem :lol:

Lenyűgözött, amit írtál, agyvisszaállító barátoddal együtt ez a terápia helyrehozhatna engem talán. Kérem szépen a szomatikus elengedőset is!

indianyo

Votiv,
hu, ez marha jóóóóóóó! és a prána nadi után is voltak (ilyen v) hasonlo tüneteid???
fibi

Votiv, ez tenyleg tok erdekes :o (bar azt tulzas lenne allitani, h ertem :? :lol:)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Votiv:
Most lehet, hogy oltári baromságot kérdezek, de ezt pasiknak nem lehetne? Vagy ez speckó szülési kezelés? Mert ahogy leírtad, a férjem fájó hátára is jó lenne!!! :?: :?: :?: És engem is érdekelne, hogy hol, mennyi, úgyhogy, ha nem szégyelled bevallani, hogy mennyit költessz magadra 8) :lol: 8) :lol: , írd meg nekem is!!!!

Keresztelő-téma:
Nálunk ez még valamennyire komoly, tehát a keresztszülő a továbbiakban felelős a gyerekért. (nem csak a legdrágább ajándékot kell vinnie 8) ) Ha bármi történne a szülőkkel, akkor a keresztszülő veszi magához a gyereket. Nálunk ezért is van, hogy rokonok a ksz-k, mert a barátok általában lekopnak. (tudom, rokonnal is előfordulhat...) Ha valaki kiírtaná a családomat, akkor hirtelen 3gyerekes anyukává válnék... Na, ez kicsit morbid volt :? :? :?
Réka keresztelőjét csütörtökön beszéljük meg a papunkkal.
Ábelnek (ő a leendő keresztem) vettem ma egy nyakláncot, először néztem egy ezüstöt, 550 ft volt, mondtam az eladónak, hogy nézzünk akkor fehér-aranyat, mert egy 1000-nél többet akarok agyerekre költeni... :D erre kiválasztottam egy 54.000 ft-osat :shock: :shock: :shock: Aztán találtam egyet, ami árban és kinézatben is stimmel...

Votiv (még 1x):
Valami bogyó középfül-gyulladásra???? Már k@ra fáj, de fájdalom csillapítót nem akarok bevenni, van egy fajta fülcsepp, de azt nem tudom, hogy lehet-e használni, meg nincs is most belőle... Aúúú

nukada

Votiv:
Most néztem a szerkeresőben Phytolacca nevű szert, azt írja, az anyatej mennyisége növelhető. Van valami infód erről??? Csak az Urtica-t próbáltam.

nukada

de jó, már csak én vagyok???
Azt hiszem, holnap elmegyek a homeos gyógyótárba és felszerelkezem... jó éjt!

nukada

Nukada!
Ém a phitolaccáról azt hallottam, hogy tüszös mandulára szokták ajánlani :lol: De én naggyon nem értek ehhez 8)

Curse!
Köszi, jöhet a mél címed, és akkor holnap küldök át fotókat! Adél annyira kikerekedett! Tudom, hogy mindig ezt írom, de régebben hosszúkás arcú volt, most meg igazi kis kerek babóca! Édes! :D

Votiv!
Állati érdekes ez az izé (nevét nem bírtam megjegyezni) És jól értem, hogy bármilyen betegség kezelhető ezzel?
Azért érdekelnek marhára ezek az alternatív dolgok, mert anyukámnak egy fajta autoimmun betegsége van, amivel nem tudnak szinte semmit sem kezdeni.

Zsanci!
Jobbulást a srácaidnak!++++++++++++ És végső esetben hívj mentőt. :shock: Még szerencse, hogy körzetis vagy :wink:

Akkor lefixálhatjuk, hogy jövő hét csütörtök délelőtt tali???? De jó! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Nukada!
És mit írnak ott az agnus cactus-ról? Nekem anno azt ajánlották.

Recca!
punk Benke :lol:

Fibi!
Tök természetes amit érzel, és képzeld el, hogy ezek az érzések hipp-hopp elillanak majd! Minden tök egyszerű és természtes lesz két gyerekkel is! :wink: :D
zuzmo1

Tekintve, hogy Nukada is itt hagyott, én is megyek hunyni.

Zsanci!
Ez a jó kis vihar nem indította be a dolgokat? :wink:

jó éjt!
zuzmo1

Sziasztok!
Én vagyok A Rídonli, remélem nem utáltok nagyon. :oops:
Most olvastam, amikor szidtátok a rídonlikat, és annyira elszégyelltem magam, hogy regisztráltam... (Vki még azt is írta, hogy bekaphatom... :roll: )
Igazából jó fél éve olvastam bele először a topikotokba, mert úgy volt, hogy váltanom kell a SztImrére (körzetes vagyok), és informálódni akartam, de végül maradtam a jól bevált (és jól lepattant) Péterfynél. (Januárban született a 2.kislányom.)
Most megint benéztem hozzátok, ezúttal nem a kházról, hanem a 11.kerületi ovikról próbáltam infot keresni (itt is), de info helyett jött a kukkolók szégyenérzete... :oops:
(Esetleg, ha vki mégis tud vmit a Nyitnikék oviról, akkor megírhatná nekem, köszönöm.)
Ja, és asszem, Zsanci téged ismerlek egy kicsit (sztem együtt jártunk szakmódszertanra). Remélem ez egy jó pont, hogy ne utáljatok annyira! :)
Rídonli
rídonli#

(Koszmóra: Babé sampon-patikában lehet kapni. )
rídonli#

Szia Rídonli!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mesélj még magadról, magatokról - kislányokról meg szülésekről meg mindenről!

Kép

Kép

szrekuc

szia Ridonli :lol: :lol: valszeg bocsanatos a "bunod" :roll: foleg, ha meselsz kicsit magatokrol :D

szep jo reggelt mindenkinek! :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Na, maradtam volna még egy kicsit tegnap este, és dumálhattam volna egy igazi rídonlival :lol:
Szia!!!!!!! tök jó fej vagy :D És szerintem mi azokra gondoltunk, akik csak olvasnak minket, és aztán 2 havonta beböfögnek ide valami kedveset, aztán röhögve lelépnek. Óvikról én még nem nagyon tudok nyilatkozni, de maradj itt, és írj magatokról! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Rídonli,
szija :lol: mi másik óvihoz tartozunk, Nyitnikék merre van? :D MESÉLJ magadról!!!
Ha Zsanci és szakmódszertan, akkor pázmány és angol szak? Vagy valami egészen más? :lol:

Zuz,
ma mentek sétálni? :)

Nuk,
középfülgyuszi :( jobbulást!!!

És a tegnapi nap nagy híre: beszéltem az óvodavezetővel, és Dóci nagy valószínűséggel fel van véve!!! Az egyetlen megszorítás, hogy valószínűleg délelőttös lesz, tehát ebéd után haza, amíg itthon vagyok Marcival, de azt hiszem, ezt nem is bánom nagyon :D

vera
kisün

Jó reggelt!

Mielött átminősülök rídonlivá gyorsan "böfögök" egy kicsit:mrgreen:

Köszönöm az együttérző szavakat a múltheti tragédiával kapcsolatban.Azóta annyi infó előjött a srácról,hogy még zavarosabb a kép :? Sajnos nagy a valószínűsége,hogy skizofrén volt a szerencsétlen. :roll:

Zuz:
gratulálok a foglalóhoz :D
Mikor lesz a költözés és hova?
Várom nagyon a fotókat!

Zsan:
drukkolok,hogy a fiuk hamar gyógyuljanak+++++++++++
Elég ramatyul hangzik :(

Den:
mégegyszer gratulálok :D
Csodás kis család vagytok :!:

Votiv:
erős csaj vagy,le a kalappal elötted :D

Macs:
rólad nem is beszélve!
Hiányozni fogsz,nem kevésbé a csupavigyor Füli :lol:

Neet:
nagyszerű csajod van!Valóban nagy dolog a pelusmentes éjjel.
Igaz Dorkánál még ez nem működik,de így is boldog vagyok.Már csak alváshoz van pelus és teljesen magától teszi a dolgát.Egy hete már"balesetek" sem voltak :D

Babafotók szuperek :!: Pocakosoknak kitartás!!!

petergabi

Jó reggelt! :D

van egy Istimentes félnapom (apja elvitte póhoz, ahol várja a mó, meg a bí, meg a tütűk tömkelege :D)

Rídonli, nehogy magadra vedd :lol: (különben is, mióta írtál, már nem is vagy rídonli :wink:) de azért klassz a nicked!
merre található ez a Nyitnikék ovi?

Leni, és a kocsitoknak a napellenző sötétítő része nem elég masszív, hogy felültesd rá Hankát? vagy onnan sem tudna hová kapaszkodni?

votiv 8)
votiv

Rídonli: egyetlen mentőkörülményed, hogy körzetes vagy, mert ha ráadásul még körzeten kívüli lennél... :mrgreen: (Mondom ezt én, a körzeten kívüli. :wink: )

Kép
Kép
tinu

Kisün,
asszem Vekerdy-től olvastam anno, h ilyen nincs, hogy felveszik és ebéd után kidobják. Vendetta! :twisted: Pont amikor kóka és aludna, akkor lehet hazautazni... mondjuk ha közel van, pár perc csak, az nem gáz, de ha már mondjuk 10 percet utazni kell és pont hazafelé elalszik... és hányra viszed? 8-9? Mindenesetre jó, h legalább felveszik, na de milyen eljárás ez? És ha dolgozol majd, 11kor le kell majd lépned? :roll: vagy ez csak az otthon herevere anyukákra áll?

ZSAN!!! :)
Fiúknak nagyon gyors jobbulást!!!!!! +++++++++++ Te meg vigyázz magatokra!!!!

Rídonly,
hehe, válts nevet, mert már nem vagy az. :) És üdv. :) És én azt se utálom, aki csak olvas, néha beszól és elhúz, egyszerűen nem foglalkozom vele. EZ egy nyílt topik, akinek titkai vannak, az ne írjon ide. :wink:

Nuk,
+szülő, így már egészen más. :)
neet
neet

Neet,
óvi egy saroknyira van :wink: Ha NAGYON lassan/hátrafele/másfele megyünk, akkor kb. 5 perc, egyébként 3...
Az van, hogy így is valószínűleg 30 gyereket fognak felvenni, és hogy ezt megtehessék, megkérnek néhány hereveréző anyukát, hogy ha lehet, ebéd után hozzák el csemetéiket :lol:
Amint dolgozom, a helyzet azonnal változik, ott marad. De lehet, hogy egyébként is, ez majd eldől :lol:
A lényeg nem csak az, hogy bent van, hanem, hogy ezáltal már Marci is 8) (ld. testvérek abszolút előnyt élveznek)

vera
kisün

Cranio-sacralis terapeuta itt van Biatorbágyon, hihi :D (de egy pesti ismerősünk hozott minket össze :))
a neve Gábriel Orsi, a száma 06 20 9420074.
a kezelés egy óra és 8e ft (a párna nadi meg 7) - dehát én inkább ilyene költök, mint műtétre :D (van egy rokonunk aki irtó nagy hipochonder, és imádja a műtéteket, addig nem nyugszik, míg meg nem műteti magát. Így került fel most 60 évesen a szívátültetéses várólistára, hogy a füredi szívkórházra iratta a teljes vagyonát :shock: szegény családja...)

Indike, szomato-emocionális elengedés/feloldás a cranio-sacralis terápia egyik módszere.
Az az alapfeltételezés, hogy a testnek van (sejtszintű) emlékezete. Ezért mondják, hogy pl egy súlyos depresszióból kigyógyulni 4-6 év, mire nagyjából lecserélődnek a sejtek ((sokáig úgy tudtuk, csak az agysejtek nem regenerálódnak - csak fogynak ugye, pl a butítószerektől meg pl a fejeléstől, lásd focisták :wink: - de mára megdőlt ez is, kiderült, hogy az agysejtek is regenerálódnak, bár sokkal kisebb mértékben, mint pl a bőr)

A másik alaptétel, hogy minden betegségnek, sérülésnek van lelki oka (még a baleseteknek is), tehát ők mindent pszichoszomatikusnak vélnek.

Bármi történt veled, akár műtét, akár baleset, akár egy betegség, vagy egy érzelmi megrázkódtatás, mindennek nyoma van a testedben (erre vonatkozik a szomatika), és blokkokat képez, melyek gátolják a tested tökéletes működését, esetleg konkrét fizikai fájdalmat is okoznak pl. kitartó hátfájást.
Ahogy egy illat képes előhívni egy emléket, ugyanúgy egy érintés is, és ahogy kezelik ezeket a blokkokat, felszabadítják a megrekedt, vagy egyenlőtlenül eloszló érzelmi energiát (az is baj ha valahol túl sok, és az is, ha túl kevés, és a legrosszabb meg a teljes kiegyenlítetlenség, az asszimmetria).

ahogy a test gyógyulni kezd, felidéződik maga a betegséget, sérülést, fájdalmat kiváltó ok vagy emlék is. így mialatt a trauma fizikai megnyilvánulásán dolgozik a terapeuta, a kezelt emberkének lehetősége van feloldani magában az érzelmi konfliktust, így vezet a kezelés a teljes gyógyuláshoz. és persze a terapeuta nem csak nyomkod, hanem ha akarja az ember, akkor "pszichológusként" is működik, meghallgat, megerősít stb. szóval lehet közben beszélgetni, de lehet akár nevetni, sírni, bármit, de semmi sem kötelező :)

Fibi, prána után egész más érzéseim voltak, az sokkal inkább lelkileg hatott rám, mint fizikálisan. ez most nagyon keményen megdolgozza az egész testem. ugye a terhesség miatt eléggé elvándoroltak a csontjaim, meg egyébként is eléggé féloldalas vagyok (sokkal erősebb a bal (női) oldalam), úgyhogy van min dolgozni. és megint sok változást érzek, ma végre megszűnt a gyermekágyi vérzésem (6 hét után már ideje volt :?), és ahogy felkeltem, leesett rólam a pizsamagatya (megint lapult a hasam), és vmi rejtélyes izomlázat érzek a végtagjaimban :roll:

Recca, hát részemről is túlzás lenne azt mondani, hogy mindent értek, mindössze 2 alkalom után :D

Nukada, Zuzi, bármilyen betegséget meg lehet próbálni kezelni vele. de a leghatásosabban a migrént, krónikus nyak- és hátfájást és mindenféle ortopédiai gondot, izületi problémákat, reumát, immunrendszeri és központi idegredszeri alapú betegségeket, puffadást és emésztési bajokat, fogakat, lehet oldani a stresszt és az érzelmi feszültségeket, műtéti/baleseti traumát csökkenteni és mindenféle sérüléseket helyrehozni.
egy kezelés után már látszik, hogy használ-e. aztán mindenki eldöntheti, elég volt-e, vagy olyan jó, hogy akarna még...
szóval be lehet nevezni a férjeket és anyukákat is!

votiv 8)
votiv

Jóóó reggelt :)

Már kora reggel tök fáradt vagyok, mert eltekerítottam az erkélyen a vihar miatt keletkező sz@rt :? (virágföld takarítás stb.) De most már olyan tiszta, hogy csak na! 8)

Votiv,
ez a terápia naggyon izgalmas :) Főleg, ha érezhető a hatása :)
Ja, Levente név marad, pocak nőőő, Orsim meg imádja ;) Csütörtökön megyek dokinkhoz, oszt meglátjuk mit mond..... Elméletileg nagyobbak vagyunk, mint 34 hét ;)

Rídonli,
üdv. itt. Ovikról nem tok nyilatkozni, mi még nem kezdtük el....... És a csajoknak igazuk van: már nem is vagy rídónli ;)

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Szia Rídonli :) Így nem ér, ezentúl majd magadra veszed, ha szidunk :lol:

Nekem sincs bajom a titokban olvasókkal, de néha kapok tök ismeretlenektől levelet valami kérdéssel vagy hozzászólással - olyankor azért elgondolkodom :wink:

Nekem nincsenek titkaim, mindenféle sunnyogást távol áll tőlem, egy nyitott könyv vagyok :mrgreen:

Éljen Dóci oviskolléga! Jó is az ebéd utáni hazamenés - otthoni ágyikóban anyucival és kistesóval aludni.

Neet :) Tudod, ez úgy van: az altatáshoz külön személyzet kell, így legalább a helyi oviba járhat a gyermek, délután meg úgyis otthon a legjobb neki. Persze dolgozóknál ez az út nem járható - no de nektek se jobb, ugye, hogy a fél világot körbe kell utazni... A törvény szerint nem lehet gyereket elutasítani, de tudjuk, mit ér a papír...

Istóknak a tocsitucshoz és póhoz meg móhoz meg bíhez szép napot, a női szakasznak pedig kellemes együttszuszogást :)

A híres unokaöcsike és rokonai ezen a képen éppen segítenek rendet rakni a játékok között - lebontottuk az eddig is csak játék- és pelusvödörtárolásra használt járókát
- perzuse jó sokáig tartott sokadszorra is visszaszerezni az épp elcsaklizott darabokat :lol:

Kép

Szia Gabi :) Szépséges lányaid mit csinálnak ebben a májusi nyárban? Alakul a kertecske? Munkaügyben van már valami előrelépés?

indianyo

Kisün, ovi nagyon király!!! még ha félnapos is. én csak egy évet jártam oviba, és félnaposba, és nekem így jó volt, utáltam ott aludni, ha véletlen kellett pl ünnepség miatt. :wink:

Nuk, mielőtt felvásárolod a homeós patikát :D legalább 3 szer van a tejserkentésre (urtica, phytolacca és ricinus communis) DE itt nem a mennyiség számít, hogy minél többet szedsz annál tutibb a hatás. igazából el kellene találni, hogy nálad melyik működik, és csak abból és csak alacsony potenciában bevenni - és abból se szabad rendszeresen, hosszan szedni, mert akkor előhívja a gyógyszerképet és ellentétesen kezd hatni, ezért pedig nagy kár lenne.
tulképp az alkati szerrel is simán lehetne tejet serkenteni, csak ahhoz szakképzett homeopata kell, hogy segítsen meghatározni.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Köszi a kedves fogadtatást!
Igazából nem éreztem fairnek, hogy olvasgatok titokban. De a nickemet mostmár megtartom! :)
Tök sok érdekességet írtok. És nagyon szépek a gyerekek, itt az utolsó pár képet nézegettem.
Indi, neked mi közöd Indiához? Gyönyörű a kisfiad! Meg az összes többi gyerkőc is.
Nekem 2 kislányom van, 3 éves, és 4 hónapos. És igen, Pázmány angol- Kisün, te is? Kicsit tanítottam is, de nem sokat, jöttek a gyerkőcök.
A Nyitnikék ovi a Kanizsai utcában van (Kosztoláyni térhez közel). Azért érdeklődök, mert jelentkeztünk egy egyesületi oviba is (olyan, mint az alapítványi, és nem fizetős, mint a magánovi), de oda csak 2008 szept.től vették fel. (Nem tudtam,hogy egy évvel előbb kell jelentkezni,mint ahogy el akarnánk kezdeni, idén szinte csak tavalyi jelentkezőket vettek fel, na meg kistesókat.) Szóval, azon dilemmázunk, hogy beirassuk-e a Nyitnikékbe (körzeti), vagy itthon tartsam még egy évet. Jó lenne neki már az ovi, a másik ovi viszont nagyonagyon szimpatikus.
rídonli#

Még annyi, hogy mindkétszer a Péterfyben szültem, és valszeg legközelebb is ott fogok, úh átadom a helyem vkinek a körzetes kórházamban! :)
rídonli#

[quote="fibi"]L írta:fibieni,
azt hogy érted, hogy lánnyal más várni a kistesot? mert hogy Hanka nem "produkál" semmi olyasmit, mint az itteni elsöszülött fiuk?
És persze, hogy én is várom, hogy hármasban legyünk (nem azért irtam ezt, mert nem várom Ábelt), hanem mert ez egy uj helyzet lesz, és változással jár majd....

Nos, annak ellenére, hogy halálosan besértődtem a fenti kérdéseken, azért válaszolok rájuk: 8)

Tény és való, Hanka nem foglalkozik a kistesó témával, de azt hiszem, ha foglalkozna, én annál inkább várnám, hogy kistesó itt legyen (ha negatív lenne akkor azért, mert addig úgysem tudom kezelni, míg nincs itt, ha meg pozitív lenne, akkor azért) - szóval nem hiszem, hogy itt van a kutya elásva.

Inkább azt érzem, hogy számomra nem okoz problémát az "eddig ketten voltunk, most majd hárman leszünk" érzés.
Szerintem nagyon jó dolog szeretni EGY gyereket, de KETTŐT meg mégjobb. Ugyan nem tapasztaltam, de nagyon hiszem, hogy nem az eddig rendelkezésre álló szeretet mennyiség fog kettéoszlani, hanem dupla annyi lesz, mint eddig volt :lol: És ez nem hogy elrémítene, hanem inkább nagy várakozással tölt el. :D

Úgy látom, hogy téged sem a dolog gyakrolati kivitelezése riaszt, hanem a lelki vonatkozások. Mert azt már nem is írom, hogy azon, hogy hogyan fogom túlélni a mindennapokat, nem filózok előre. Minden megoldódik majd. 8)
leni

még régen ígértem, hogy írok a szoptatás és a csakrák kapcsolatairól, gyorsan leírom, hátha Nukadában elindít valamit :D
szóval úgy olvastam,
minden csakra lelki és fizikai folyamatokat is irányít, és mindegyikhez kapcsolható vmely belső elválasztású mirigy, ezáltal vmilyen hormon is (pl napfonat-csakra - adrenalin, torokcsakra - tiroxin, keresztcsont-csakra ösztrogén stb.). ezek a természet "vegykonyhájában" egymásra is hatnak.

a tejtermeléshez kellő hormon a prolaktin. A prolaktintermelés közvetlenül összefügg a tiroxinnal (torokcsakra), a melatoninnal (szívcsakra), a stressz-szinttel, az ösztrogénnal (így a női szexualitással is).

magasabb szinten: ha a szívcsakra jól működik (ehhez alap, hogy a párkapcsolat is rendben legyen), a szoptatás szeretettel és energiával tölti fel babát, aki kevésbé lesz sírós és hasfájós, helyette kiegyensúlyozott, mosolygós. Aztán ha a keresztcsonti csakra is rendben van (szexualitás, női nemi szervek), akkor a nő harmóniában van saját nőiségével, és bőven termel ösztrogént (a női nemi hormon), ami serkenti a prolaktint is. Ennek a csakrának a színe a narancs, azt mondják ez is serkenti a tejtermelést :wink:

A torokcsakra magáért a tejtermelésért felelős, mert ehhez kapcsolódnak a tejmirigyek (amik egyébként a hónaljban is vannak!). Ez a kommunikáció és az önmagunnkal való kapcsolat csakrája. Nem működik megfelelően, ha pl elfojtjuk az érzéseinket, véleményünket, nem beszéljük ki, ami bánt, emiatt szomorúságot vagy haragot érzünk, ill. ha nem szeretjük magunkat eléggé, túlzott megfelelési kényszert ("gombóc a torokban"), vagy önsajnálatot érzünk, elhagyjuk magunkat. És végül a harmadik szem: az intuíció, a (női) megérzés, az érzelmi intelligencia, a bölcsesség, odaadás, a legfelsőbb szintű szeretet tartozik ide, és fontos a szerepe a poz. és neg. gondolatok (félelmek) feldolgozásában is!
Ha jól működik, képesek vagyunk édesanyaként odaadóan, a legtisztább "isteni szeretettel" gondoskodni a gyerekekről, a megérzéseinkre hagyatkozni, bízni önmagunkban, és nem stresszelünk, ami szintén jó hatással van a családunkra, gyermekünkre.

tehát a "sikeres" szoptatáshoz fontos a stresszmentesség, hogy a nő harmóniában legyen a párjával, önmagával és a saját nőiségével, működjön a kommunikációja és képes legyen átadni magát az anyaságnak :)
na, eldugulok, még az egész napomat itt töltöm :wink: :D

votiv 8)
votiv

[quote="rídonli#"], írta:rídonli# úh átadom a helyem vkinek a körzetes kórházamban! :)

És ezért pl. én NAGYON hálás is vagyok Neked! :lol: :lol: :lol:
leni

Votív,
köszi ezt a tippet :) és ezt a telefonszámot ha felhívjuk az ok? kell hivatkozni vagy ilyesmi.....??? engem ez nagyon érdekel.

Rec,
teccik a punkod :D

Curse,
Adél nagyon szép kislány és én is most látok róla először egészalakost.
Tinu tündére is gyönyörű :) és a talis képeken lévő összes baba és csatlakozom az előttem szóló (nem emléxem kihez) hogy szöveg nélkül csak képekkel is jó volna ez a topic ezel a sok gyönyörű babuval.

Gabi,
skizofrén? azért ennek biztos voltak gyanús jelei........az egyetlen pszichoszomatikus betegség amire tudtommal nem létezik orvosi magyarázat. sajnálom szegényt :(

Sajnos tegnap mi is egy barátunk temetésére mentünk :cry: és így tegnap először próbáltuk a dedet "otthagyni" valakire, nevezetesen a tesómékra. A temetés tőlük kb 2 perc autóval......mondtam neki zörgessen meg ha gond van és akkor rohanok a dedért. nnnnnna 40p elteltével sms, mire odaértem már az egész környék az újévi malacszerű visítástól zengett. egész este lelkifurim volt, hogy a gyerek biztos azt hitte, hogy mi mostmár otthagytuk őt azt kész....
help! hogy kell ezt csinálni??? :roll: :)

Kép
akata

KAta :) Mivel úgysem hagynátok ott akárkire, csak a tesódra, ezért én simán vinném Ákost a tesóhoz játszani és mondjuk - miután elmondtam neki, hogy el kell mennem egy pici időre - átmennék a másik szobába, vagy alugranék a boltba - szóval ilyen icipici távolságra, hogy lássa Ákos, hogy mindig betartom a szavam és mindig értejövök. Más ötletem nincs, mert én se hagynám ott sehol és senkire.
Barátot sajnálom...

Votiv :) de jó ez már megint! Szomatikus-elengedőset is köszi, nekem tényleg kell ez a dolog - persze nem most lesz rá meg a keret, de legalább jó tudni, hogy ha meglenne, akkor lenne megoldás :wink:
És tessék pihenni kicsit, míg a fiúk móznak!

Rídonli :) Indiában tanultam, meg dolgoztam, emg szerelmeskedtem, meg utazgattam, aztán szereztem egy gyereket is nagynehezen :wink:

indianyo

Votiv, ez annyira szép volt, hogy el is mentettem!!! :P
Köszi-köszi-köszi!!!!

És a "szakrális terápia" leírást is!!!! Szerintem szülés után benevezek egyre! Mikortól lehet elkezdeni?
leni

indianyo

Kata, nem kell hivatkozni, de ha gondolod, rám hivatkozhacc :D (Bálint Orsi)

tesódéknál gyakran volt Ákos? mert az is számít, hogy mennyire ismeri azt, akire bízod! hiszen a pároddal tökéletes érzi magát, bármikor ráhagyhatod. Abban is biztos vagyok, hogy biztonságosan kötődik a fiad :wink: és nem fél attól, hogy nem jösssz vissza. talán csak szokatlan volt neki a hely/az emberkék. de ne aggódj, idővel könnyebb lesz másra bízni, ahogy ő is egyre önállóbb lesz, sőt, eljön az idő mikor majd ő igényli a saját programot :)

votiv 8)
votiv

Leni, bármikor lehet menni, nincs ellenjavallat!
a csajszi még a tesóját is kezelte vajúdás közben. csinált nála egy stillpointot, és a fél napja tartó, gyenge, rendszertelen fájásai rendeződtek, és azt mondja, fájdalom és sérülés nélkül megszült 2 óra alatt... :shock:

votiv 8)
votiv

Zuzi,
köszi :) én is ebben bizom :)

Nuk,
nekem anno a Phytolaccat mellgyuszira irta fel a dokinéni. na, ezt hámozd ki :lol:

Deni,
mi volt tegnap a H-ban? minden oké?

Votiv,
ez nagyon jó, köszi, hogy leirtad :) akkor ez a szomatikus elengedös egy kicsit hasonlithat a kineziologiára? mert ott is oldás zajlik.
és hogyhogy a nadi 7ezer? nekem azt mondták h a 4 nagy kezelés ingyenes... (hu, ha mégsem, akkor el sem megyek :? )

Leni,
ma én is megkérdeztem a védönöt a BCG-röl, és azt mondta, hogy itt sem adják be a gyerekorvosok, mert 10 gyereket össze kellene vadásznia, mert csak 10 injekciot rendelhet egyszerre, és az neki pluszmunka.... :?

Ridonli,
szia :D mi csak viccelödtünk ezzel a dologgal, nem utálunk itt senkit :wink: és amit Zuzi irt a beböfögésröl, meg minden, az meg nem Neked szolt, nyugi!

Vera,
dejo hogy felvették Docit :D én is csak fél napra vinném majd Bálintot, ha netán felveszik majd egyszer.

Kata,
a legelsö ilyet B is majdnem végigsirta (ill. az utso félorát) :( hugom vigyázott rá, amig esküvöre szaladtunk el. és nagyon rossz volt, megértelek, de aztán már többet nem fordult elö. talán megértette, hogy nem örökre hagyjuk ott.... És Indi jol leirta a lényeget.

KÉRDÉS:
ha a gyerek körme mindig beszakad (miután elkezd nöni), akkor az lehet vitaminhiánytól? és ha igen, mit lehet ezzel kezdeni? :roll:

KépKép
fibi

aztaa, akkor nekem is vajudás alatt kellett volna ilyen kezelés.... (végig rendszertelen fájásaim voltak.....)
fibi

Fibi. az tényleg ingyenes, de én nem a szinteket csináltam, hanem egyszerű kezelést kaptam. a terhesség/szoptatás miatt nem akartam a böjtöt, anélkül meg nincs értelme. majd egyszer együtt megcsináljuk, ok? :wink:

votiv 8)
votiv

Vot,
hu, akkor pontositanom kell a sráccal, mert böjtöt én sem akarok most, és 2 hét mulvára kaptam töle ip-kat a 4 nagy kezelésre :? köszi, hogy szólsz erröl is :wink:

és ha még van kis idöd, azt is leirod, amit multkor az energetikai csatlakozásrol irtál? (hogy Lili valszeg apafejre van csatlakozva, vagy lehet hogy hülyén fogalmazok.....)
fibi

Fibi, ez egész egyszerű: lányok az apára, fiúk az anyára :D (ill. lányok apán keresztül apai nagyanyára, fiúk anyákon keresztül apai nagyapára) ezek a legszorosabb energetikai kötések, de nem az egyetlenek! :D
nekem az volt a döbbenet, hogy Isti szemében apám az ISTEN, anélkül, hogy bármit is tenne érte :? :D
egyébként a kisbaba első 6 hetében még "lóg a levegőben" energetikailag, ekkor kell megtalálnia a csatlakozásokat. az anyukával általában a szoptatáson keresztül könnyen sikerül, apa pedig altassa mellkasán, ringassa kézben, fürdesse :)

nem szóltak a böjtről? ejnye! egyébként a terhesség 6. hónapja után már semmilyen "energia-munka" nem ajánlott, kivéve már a szülés előtt/alatt :wink:

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?