A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Haliho!

Engem is érdekelne, amit Dorka kérdezett!!
Bár a könyvekben azt írják, hogy szopi előtt pelenkázzunk mert szopi közben, után kakikálni fog a baba..ezt nem értem, utána úgyis kell megint pelenkázni.. :roll:

Mondjuk ha kaja előtt megnézem, hogy mi van a pelusban..és ha üres akkor vissza..aztán majd evés után tisztába teszem...

Pelenkázógépek leszünk :lol: egyem meg a kis babapopsikat
torolve_20131003125716

Droka: Megnéztem, de sajnos nincs hang a gépemen, így fel se tünt, hogy a fütykös lefelé áll. :wink: Nekem a szülésznő mondta, de egyenlőre én még a fütykössel foglalkozom, a nuni majd később jön. :lol:

Bori: nem paráztatom, csak volt egy ilyen sanda érzésem, és megkérdeztem... Én csak a jót hívom, teljesen bízom a "szereimben" amelyek majd hozzásegítenek a könnyű szüléshez, és fiacskámmal is megbeszéltük, hogy könnyen, zökkenőmentesen, és gyorsan jön erre a világra.

Festők, késnek.... Elmehettem volna eperért. .

Andrea
Kép
kindernay

Ma van a kisfiam névnapja! Már kívántam neki minden szépet, s jót!

Andrea
Kép
kindernay

Megnéztem a köldökcsonk tisztítást..
Itt bőgök, annyira meghatódtam... :( annyira kis cukorfalat ez a baba, egy hangja nincs és aznap született...kész vagyok...
Nekem annyi lesz
torolve_20131003125716

Ma reggel a fiús anyukák aktívkodnak ;)
Boldog névnapot a kis Botondnak!
Vasárnap babaruha börze a vásárváros A pavilonjában, bejárat a III. kapunál, vásárlói belépő 900 ft.
Vendég

Andi, azt mondja a pelenkázós szövegben, hogy nem túl praktikus, hogy a kádon van a pelenkázó, mert ők úgy szokták, hogy a pelenkázón "csomagolják ki" a babát, onnan rakják a kádba, és a kádból a pelenkázóra rakják megtörölgetni, bepelenkázni. De mindenesetre tárolónak jól tudják használni a pelenkázó alatti kádat.

kétfiús anyuka
babdorka

Andi!

Tényleg ma van Botond! Puszi Samu-Botinak!! :lol:

Samu pedif aug. 21-én lesz!!! :lol:
torolve_20131003125716

ÁLmos vagyok, nyűgös vagyok, reggel úgy keményedett a hasam, hoyg azt hittem, be sem jövök dolgozni, és hülye levelek fogadtak önkronmányzatoktól, hogy csak 3 m fölé rakhatjuk a reklámtáblát, amikora CIB magasságába akarjuk a sajátot rakni, hog ynézne ki, hogy egy házon 2 m magasan van egy bank világító reklámtáblája, 3 méter magasan meg a mellette levő biztosítóé? Utálom az önkomrányzatokat, utálom a mérnököket, akik nem tudnak beadni úgy egy engedélyeztetést, hoyg ne küldenék vissza hiánypótlásra, utálok mindent, haza akarok menni, és aludni, meg felhőket festegetni, meg kis majmocskákat. De legalább Nyuszika ma reggel jól fenékberúgta Apát. :lol:
megmutatom, miylen lesz a majmocska a pálmán. :lol: Kép

Kép
nenoke

Bori!

Köszi a börze infot!!
De jó, hogy írtad..mi sztem megyünk.
torolve_20131003125716

Ja, és csak 15 óráig van nyitva a börze.

Mi is megyünk, megpróbáljuk behozni a lemaradást. Remélem hoz vki egy peg perego veneziat isteni állapotban 20e ft-ért ;) és ajándékba ad hozzá egy babahordozót is!
Vendég

Na majd kuksizlak Borikám!

Tök jó, hogy van ez az onlineakadémia...nézem ezerrel :shock:
torolve_20131003125716

Nenoke! Én is nyűgös vagyok.
Nem tudsz ellógni? Legalább vmi külsős dolgot elintézni, hogy kimozdulhass egy kicsit az irodából?
Lementettem a majmot. Talán jövő héten már eljutok a dekorálásig. De ahhoz most pakolni kéne, amit nyűgösen nem lehet... Inkább megnézem a szívek szállodája vasárnapi részét videóról :roll: :D :roll: :D :roll: :D
Vendég

andi: az én dokimat pont ezért perelték be anno.. 3éve volt nagy média viszhang, ő volt az elhíresült sztár nőgyogyi, aki ugyan nem a szabija miatt, hanem az ügyeleti idejére időzített mindig. (állítólag) akkor őt ki is rúgták (v.felmentették) a mávból...
én meg ott álltam a 36.héten orvosválasztás előtt... :lol:

gurgi: ha idáig voltak illúzióid a pelenkázással kapcsolatban, felejtsd el... pelenkázó, etető gép leszel.. :D :D :D
az etetés előttit sztem azért javasolják, mert általában akkor is szokott lenni némi cucc a pelusban és ha telenyomja evés alatt, az tutti kijön... de még tisztán is teletudja úgy nyomni, hogy kijöjjön... :? :lol: de ha tisztába csak kicsit nyom és elalszik, akkor lehet, hogy nem cserélsz.. (bár én cseréltem mindig...) :lol:
na ezt add össze... :lol: :lol:

fogfájás: algopyrint lehet bevenni...bár az nem tom mennyire hatékony a fogra.. :roll: nekem néha muszáj a fejemre szedni... szerencsére aránylag ritkán kell mostanában..

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke!!

Nekem is Ő volt a dokim és én nagyon szerettem Őt..
Egyszerűen nem tudom elképzelni amit összehordtak róla..
de ezt már lehet, hogy beszéltük..(HSZ)

Ja, nem voltak illúzíóim a pelenkázásról...de ez így van rendjén.. :lol:
torolve_20131003125716

Mütyür! Arra a botrányra emlékszem. Engem nagyon felkavart, hogy az orvos pácienseinek szülései kb 70 százalékban szerdára estek.....
Sztem ez tényleg durva, még akkor is, ha egyébként jófej a dokker! Mondjuk a 36. héten szar lehetett nélküle!
Vendég

Samu forgolódik, a feje lent van de egyszer a baloldalon érzem a kis hátikót, aztán meg a jobbon :lol: :lol:
Tegnap 2x csuklott..

Hencsi, többiek! Hol vagytok???????????????? Hahoooooo!!!
torolve_20131003125716

vmi rémlett, hogy valakinek szintén ő volt a dokija... :roll: :lol: :lol:
dehát olyan terhes vagyok... :P :P :P
amúgy mi is nagyon kedveltük! és nekem is csak jó taptasztalatom volt vele! ráadásul utána azért lehetett hallani ezt azt a szülészeten is.... hát elég zavaros ügy volt.. :roll:

KépKépKép
mütyürke

Ti honnan tudjátok, hogy éppen mit nyom ki? Nekem gőzöm sincs. Megjelenik egy hupli, de hogy msot az kéz, láb, könyök, popsi?! :?

Kép
nenoke

igen szerda volt az ominózus nap.... de ez így nem teljesen volt igaz, mert a hét többi napján is tök tele volt... tényleg nagyon sok páciense volt... :roll: ez is lehetett a baj...

bori: egyik hirdetés sem volt aktuális? vagy nem voltak jók a bbkocsik? ...hát remélem a bőrzén találsz vmi jót... :wink:

ja és az én vonalzóm a császár miatt nem jó, mert már kijelölte a doki a napot... :? júl.15. (vasárnap :lol: ) az pont a betöltött 38.hetem.. azért kicsit szar érzés...

KépKépKép
mütyürke

nenoke:...én pl. 3. gyereknél sem tudom megállapítani, hogy milyét nyomja ki és milye hol van... :D :D :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

ja és vasárnap voltunk palya bea koncerten a müpá-ban... teljesen más zenei stílust kedvelek, de ez zseniális volt!
és annyi, de annyi terhes nő volt.... :roll: :roll: :roll:
gyermekem meg mocorgott rendesen, nem tudom, hogy ez a tetszés jele volt-e? :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Megjöttünk!!! És Kisfiú, visszavonhatatlanul!!!! Láttuk a kukacát!!!!!

2185 gramm, a doki majdnem elájult, mert ilyenkor 1800 körül kellene lenniük és 34 hetesre mérte pont. Ja és gyönyörű! És fejvégű a drága!!! A nyelvét is kinyújtotta!!!

Viszont több a magzatvizem. Kérdezte nem vagyok-é cukros, mondtam, hogy 4 hete még nem voltam az. De majd legfeljebb a diétát, amit amúgy is előírtak komolyan veszem!!!

Marci baba:
Kép

kispiskóta

Zsú, szuper ez a kép! Nagyon édes kisfiad van!!!!!!
nenoke

Sziasztok Csajok!
Jol vagyunk, csak nem nagyon netlehetőségünk és sajna nem tudok visszaolvosni, pedig jo sokat írtatok.
Mi nagyokat növünk, amit rendesen érzek is. Már számoljuk a magzatmozgásokat, ami úgy zajlik, hogy Egon ébreszt 7-kor és fél 8-ig már meg is van a 20 mozgás és persze utánna is dolgozik keményen :-)

Lynia! Ezt neked küldöm:
Szoptatós baba-mama csoport – kezdés május 17-én
Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár – Dr. Nagy László terme
Időpont: Minden hónap páratlan csütörtökén 10-11 óra között
A csoport nyitva áll minden várandós, vagy kisgyermekes anya előtt, aki szeretne többet megtudni arról, hogyan szoptathatja sikeresen babáját. Élménymegosztás és tapasztalatcsere mellett, együtt keressük a megoldást a felmerülő kérdésekre, problémákra. A csoportvezetők célja, hogy később La Leche Liga csoporttá váljunk.

Beszélgessünk a szülésről! – kezdés május 24-én
Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár – Dr. Nagy László terme
Időpont: Minden hónap páros csütörtökén 10-11 óra között (könyvtár nyitva tartása alatt)
A beszélgetésre várjuk a várandós kismamákat és a kisgyermekes anyákat egyaránt.
A közös élménymegosztás során lehetőség van a tapasztalatok kicserélésére és a szülés mélyebb feldolgozására is. Igény szerint a beszélgetéseket filmvetítésekkel színesítjük.

Csajok! Nem akartok lejönni a Balatonra vagy mondjuk Veszprémbe egy közös talira? Beszéltünk erről régebben. Nem lenne rossz. Már szép az idő. Nálam 1-2 vagy akár 3 emberke is elfér :-), ha maradnátok.
molkata

Halihó lányok!

Segítség!!!! Nektek volt vagy van szörnyű éles fájdalmatok a szeméremcsont felett pár cm-rel a lágyrészen (sajna nem tudom mi lehet ott) amikor ott motoszkál, rugdos a kisgyerkőc?
Én tegnap voltam megint a dokiná, de azért mert megint összeszedtem valamit és szörnyen csípett a vizeletem, ez a fájdalom akkor még nem volt csak este jött elő. Elképzelhető, hogy a gyulladás miatt fáj ennyire? Légyszi segítsetek, ha tudtok!

Kép
szücsi

Zsú! Marci baba gyönyörű. Nagyon-nagyon szép! Sok-sok gratula!
molkata

Szücsi! Nekem is szokott lenni. Már jó pár hete... Sztem, Egon rúgkapál olyankor, bár először én is megíjedtem. Mondjuk nekem, még mindig medencefekvésű.
molkata

Hello Csajok!

A vihar betett tegnap az otthoni gépnek :twisted: :twisted:
Most megyünk mi is 4 d-re, nagyon várom!

Zsú
Szép Bülbike :lol:

Andi
Boldog névnapot Botondnak!

Nyűgös Mamik
relaxxxx

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú: tündéri kisfiad van.

Bori:sok szép élményt kívánok az új házban. Lakásavató?

Nenőke: én sem tudom megállapítani hogy miét nyomja csak nagyon feszíti ott a bőröm

Babaruha mosás: már nem fogjátok többet mosni a kicsi ruhákat a baba születése előtt csak most? Nem fognak addig a szekrényben "beporozódni, koszolódni"? Vagy hülye vagyok? Én csak júniusban akartam hozzáfogni :roll:

Kép
szücsi

Kata
Én nagyon benne lennék a taliban!! Mindig mikor Pestre megyünk, nézegetem a pocakos mamikat, hátha felismerek valakit :lol: :lol:
Én nagyon kíváncsi lennék rátok!

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú! Ez fantasztikus, ez a kép! Azonnal nagyíttatni, keretezni! És milyen édes vonásai vannak!!!! Jaj, a kis drága!

Mütyür! A hirdetésekkel szemben itt azonnal látnám a hirdetett árút, ezért megvárom a börzét, és ha ott nem lesz babakocsi, akkor cuppanok rá a hirdetésekre.

Szücsi! Nem ezt hívjuk mi méhszáj rugdosásnak? Amikor mocorog a kölök, és lent rúg, mintha a hüvelyedet rúgdosná felülről. Nem?
Vagy ha a csont, akkor az meg a medence tágulása. De a csípős pisilés az gáz, lehet, hogy a gyulladt részt rúgja meg a drága. Kúráld ki magadat, hogy ne kelljen szüléskor antibigyózni!!!!
Vendég

Köszi mindenkinek én is azóta olvadozom!!! És végig a pofiját és a zacsikat mutatta! :wink: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Az NST és a CTG ugyanaz? Mennyi ideig tart egy vizsgálat?
Nekünk pénteken lesz az első, mert elkezdődik az utolsó 4 hét. Vicces, mert a negyedik a kiírt napon lesz. Tehát aznap vagy nst-zünk, vagy szülünk :D ;)
(a vonalzómat nem írtam át, de át vagyok minősítve 1 héttel öregebb terhesnek, hogy egyértelműek legyenek a vizsgálati dátumok. a vonalzó, és az eredeti számolás szerinti 39. héten szülünk az orvostudomány szerint.)
Vendég

Bori, addig tart, amíg a baba nem mocorog annyit, hogy megtudják nézni a szívműködést. Ha jól tudom. Ha épp mozog, amikor mész akkor gyorsan!!!!

Csajok, ha nem untatlak benneteket akkor indexképek:
Kép

kispiskóta

Ja és úgy tudom ugyanaz!!! Már csak 4 hét!!!! De izgi!!!

kispiskóta

Szilvi! De jó! Te közel is vagy. Mikor lenne jó?
Bori! A negyedik, valójában a 8., nem? Mert az utolsó két hétben hetente kétszer csinálják.
molkata

Zsú nagyon szép kis Lurkótok van!
Szivvi várunk téged is a képekkel!

én is mennék a találkozóra ha v.kihez beférek.közel vagyok én is.

Bridzsi

Kép
esztora

Megjöttünk!

Csajok
Teljesen be vagyok tojva, bébikénk 2600 gr :shock: :shock:
Azt mondta a doki bá, hogy a pocakméret és a bébméret alapján 35 hetesek vagyunk :shock:
Szerintetek mitől lehet ez és nagyon nagy baj?? HELP

KépKép

KépKép
szivvi

tuti ez a 2600 gr?papirodon is ez van?
nem lehet hogy elnézte?

Bridzsi

Kép
esztora

Hát akkor én nem szólok semmit a 2185-grra, amire dokker bá eleve azt mondta, hogy csak 1800 körülinek kellene lennie, és biztos cukros vagyok azért ilyen nagy!

Szerintem szimplán nagy babák fognak születni júliusban!

Hát mindenesetre, ha tényleg ennyinek mérték akkor felkötni a gatyóreszt! :lol:

Képecske?

kispiskóta

És a dokker, mit mondott?

kispiskóta

Nem, pontosan 2636 gr, azt mondta +- 15 % az eltérés. De 2 hete voltam enyém dokinál ott még "csak" 1600 volt. Gondolod, hogy ennyi idő alatt tud hízni 1 kg-t???

KépKép

KépKép
szivvi

megpróbálok képet feltenni, de nem otthon vagyok, nem tudom sikerül-e..

KépKép

KépKép
szivvi

Ááááááááááááááááááá!

vagy egyik vagy másik elmérte!!! Az tuti! Nem írod be a méreteket?

kispiskóta

SZIASZTOK!!!
Gratulálok mindenkinek az uh értékekhez, szép és nagy bébik lesznek a picikéitek...
Akinek pihenni kell kitartás, már nem sok van hátra.
Mi jól vagyunk nyuszival, mindig olvaslak titeket, csak nincs mit írnom, nem történik semmi.....
Mi jövő héten megyünk uh-ra, utána azután vérvételekre.
Nekem má úgy elegem van ebből a sok orvoshoz járásból, hogy csak na....

Kép
Kép
christine

hívd fel a dokidat mit mond erre?!
én kizártnak tartom a +1 kg ennyi idő alatt.

Bridzsi

Kép
esztora

No, a fele írásom elszállt, nem rakta be a gép....
Hüle ez a rendszer....
Látom már mindenki vásárolgat, készülődik...
Mi csak jún. elején vesszük meg a hiányzó holmikat, nehogy nyuszi megörüljön nekik és memgen ki akarjon bújni :roll: .
Ti kilókban hol tartotok?Nekem eddig sikerált 6,5 kg-ot magamra szedni és készen vagyok, mikor mérlegre állok, hogy majdnem 50 kiló lettem, fúj, nagy fehér bálna....
Szerintetek lehet barnítós testápolót használni?

Kép
Kép
christine

Gabi, tegnap írtam a prividre választ, megkaptad?

Kép
Kép
christine

Itt vaok, de a kép most nem megy...
bpd 8.28; apd 9.69; tad 8.92; mad 9.30; ac 30.22; fl 6.16

KépKép

KépKép
szivvi

Felhívtuk dokkert, azt mondta ez nem lehet...De most kinek higgyek? Jöv héten menjek el a kórházba uh-ra, ennyi..

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?