A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Hűha, az okosságom a nyitó hsz... :oops: :oops:
Vendég

Dóri, Famo, Bringa
köszi h megosztottátok a véleményeteket. persze, nem értünk mindenben egyet, de elraktározom az agyamban h így is lehet - alkalomadtán kipróbálom.
az én tapasztalatom a következő: abból indulok ki (és ezt igazolják a megfigyeléseim) h akkor sír, ha vmi baja van - és most h már képes figyelgetni, szemlélődni, nem is sír folyton, hanem van h nézelődik - és én ha tudok, próbálok ezen segíteni. nagyon sokszor látom rajta h azért sír, mert fáradt, de nem tud elaludni. én nem hiszem h az a jó megoldás, ha álomba sírja magát. cumit nem fogad el - próbáltam olyankor is, amikor üvölt és olyankor is, amikor kicsit nyugisabb, csak "panaszkodik", de nem kell neki. van h nyüszög és fél óra múlva kijön belőle egy hatalmas, emberes büfi és utána megnyugszik - de ha az ágyában hagyom, akkor nem jön ki és szenved tőle. én is egy csomószor mondtam h nem létezik h éhes, meg várjon még és általában próbálom is kitolni a szopik közötti időt (persze többnyire magától is megvan a normál 2-3 óra, de időnként nincs) - viszont többször előfordult már h férjem addig ringatta és közben a baba úgy rácuppant a csupasz karjára h teljesen kiszívta :roll: :shock: egyébként én nem tapasztalom h hasfájós lenne - kb 1-1.5 hétig talán az volt, de aztán abbahagytam a tejtermék fogyasztást és az a csillapíthatatlan sírás is megszűnt.

Pici,
nem biztos h én vagyok a jó példa a császár utáni felépülésben, mert sztem én ritka nyamvadt voltam szülés után. kb 4-5 nap volt nekem elég gázos, az első felkelések nagyon szarok, de tényleg igaz h minden alkalommal jobb és jobb! nekem a kórházban csak magamat kellett ellátnom, a baba gondozására nem is lettem volna képes addig, de főként a nyakam és nem a császárseb miatt. igazából 4-5 nap után már nem akadályozott a mozgásban. hogy meddig fájt, arra nem emléxem, de mondom, pár nap után nekem sem volt gáz. duracellesebb anyukáknak meg gondolom még gyorsabb a gyógyulása. sőt, láttam olyan kismama társat, akinek az első felkelés sem okozott nagy megrázkódtatást. de javaslom a vitamin turbózást műtét után. rajtam is segített!

stella,
amikor szülni mentem, nekem sem voltak teljesen rendszeresek a fájásaim! mégis valódiak voltak, nem jóslók - úgyh lehet h már Te is a kórházban vagy és nem tudod olvasni az üzimet ;)
Vendég

Doo,
nem az álomba síráson van a hangsúly szerintem, hanem magán a a síráson. Nekem sem tudja álombasírni magát Marci. Mondjuk nem is nagyon hagytam. De az tényleg úgy van, hogy amit csinálunk a babával, azt tanulja meg. És természetes módon ahhoz is fog ragaszkodni. :)

Az nagyon jó, hogy a pocifájást így megúsztátok. :) Fiúknál gázabb a helyzet azt mondják. Az én Viktóriám sem volt hasfájós nagyon, meg neki segített az Infacol.

Kiszívásról meg mindig az jut eszembe, hogy szopi után 2 perccel képes a baba "keresni" :) , ez a szopóreflex annyira bennük van, ez nyugtatja meg őket. Szóval nem az éhség áll mindig a hátterében, de gondolom ezt Te is tudod. :) Tulajdonképpen, ha rájuk hagyatkoznánk állandóan cicin lógna a baba, mert cummogni mindig szívesen cummog, mert megnyugtatja. És itt máris visszakanyarodtam a mondandóm lényegéhez. :)

Megyek, kihasználom az időt, mindenki alszik. Mármint a kiskorúak. :)
Vendég

Jó reggelt!

Lányok, nagyon hasznos, hogy mindketten leírtátok a tapasztalataitokat és hamarosan ki is tudjuk próbálni.
Nagyon kiváncsi vagyok, h. nálunk mi fog bevállni.
Én csak attól félek, hogy sajnálni fogom, hogy ott üvölt az ágyban és fel fogom kapdosni. De tudom, hogy ez sem a legjobb megoldás. Mondjuk amíg pici és én sem tudom, hogy éppen mi a baja, addig valószínű ezt fogom csinálni....mit tehet egy kezdő anyuka....
Aztán remélem néhány hét alatt ráérzünk Emmára és tudni fogom, h. éppen mit kell tennem.
Azt gondolom egyébként mindentől függetlenül, hogy a kezdeti időkben (első pár hét), még nem igazán tudjuk elkapatni őket. Egyszerűen számukra még minden idegen, egyedül mi és a cicink a Nektek mi a véleményetek?

Kép
niki30

Szóval a mondatot nem fejeztem be, elnézést. :oops:

Egyedül mi és a cicink a legbiztosabb pont.

Kép
niki30

Niki,
szerintem az első 3 hónapig nem lehet elkényeztetni egy babát. Sokszor csak egy kis babusgatásra vágyik, és meg is nyugszik. Kb. 3 hónap után meg egyszerűen óvatosabban kell bánni vele. :)

Én sem azért hagyom sírni időnként kb. 10 percre, mert "nevelem" vagy nem akarom elkényeztetni, hanem mert egyszerűen szükségszerű az egyéb dolgok miatt ill. sehogyan sem jó neki igazán. És miután elvégeztem a dolgom felveszem, és az esetek nagy többségében meg is nyugszik. De tényleg azt érdemes szem előtt tartani, hogy a baba a sírással kommunikál, és persze borzasztó hallani időnként a szívszaggató sírást, de bizony előfordul ilyen is.

Bizti ráérzel, hogy Nektek mi a legjobb Emmával. :)
Vendég

Csajok Nektek lesz segítségetek a kezdeti időkben?
Gondolok arra, hogy apa, anya, anyós vagy valaki ott lesz veletek?

Kép
niki30

sziasztok!

lorcika üzent,még nem szül,csak nete nincs.mindenkit puszil.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi és Te hogy érzded magad?

Kép
niki30

köszi Niki,jól vagyok.Csak annyira nem szeretném ezt a császárt.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, csomagod készen áll?
Jól van ne izgulj, ha úgy kell lennie, akkor az úgy lesz jól.
Persze én nagyon drukkolok Neked, hogy szépen táguljál és a vajúdás se tartson olyan sokáig.
Jajj, nagyon kiváncsi vagyok rátok. De biztos minden simán fog menni.
Úgy izgulok, Te már holnap túl leszel rajta és Brendon a karodban lesz. Fú, de marha jó! :lol:

Kép
niki30

Mit tudtok, a neogranormon kenőcsöt és a garmastan kenőcsöt szoptatás előtt le kell mosni, vagy nem szükséges?

Kép
niki30

Hallo!

Bocsi Mindenkitol, hogy csak most jelentkezem!
Kedden johettunk haza a kis Elinaval, azota csak most jutottam gephez.

Az elso ejjel itthon kicsit kemeny volt, sokat sirt, gondolom az uj kornyzet miatt is. A korhazban mondanom se kell, hogy csak aludt. Az elmult ejjel most aludtunk is igy mar, kicsit jobban erzem magam, meg talan azert is mert alszik?

A szopizasba is kezdunk belejonni, remelem ennel meg csak jobban fog menni.

Ja egy kerdes a babazoktol: Kell fejni mindenkepp a ciciket, vagy csak ha nagyon huzodik, tele van?
Mert nekem a vedono azt mondta, minden szopi utan kene.
Koszi elore is a tanacsot!

Ime nehany kep a tunderrol!
Igerem bovebb beszamolot fogok tartani, amint picit ossze szedem magam :D Kép Kép Kép

KépKép
horilda

Ilda,
csak akkor fejjél, ha kevés a tejed vagy nagyon fáj. Nekem ez az első héten volt. Főleg ott hónaljnál alul fájt. Minnél többet fejsz, annál több termelődik. Én úgy csináltam, hogy csak akkor fejtem, ha fájt.
Gergőnél én is megfogadtam a védőnő tanácsát és fejtem minden sopi után. Az lett az eredménye, hogy rengeteg tejem lett és ha nem fejtem 1x (éjjel is kellett, metrz felébresztett a fájdalom :? ) akkr az iszonyat volt. A fagyasztó meg csordultig volt a fagyasztott tejjel.

Szerintem sokkal jobb, ha hagyja az ember, hogy beálljon a kereslet kínálat és annyi termelődik, amennyi a babának kell. Hacsak nem akarod szaporítani a tejedet. Egyre többet szopizik majd a baba,így majd több is fog termelődni. Szerintem ez sokkal jobb, mint az állandó fejés. Én csináltam mindkettőt. :?
Vendég

Ilda, tündéri Elina!
Gratulálok!
Örülök, hogy van tejcsid.
Majd minden szépen lassan kialakul, az eleje biztos nem olyan egyszerű. Belerázódsz az anyaságba, csak ügyesen!

Kép
niki30

Ilda,
csodaszép kis hajasbabád van! :):)
Vendég

SZiasztok!

Ilda, Elina gyönyörűűűű!!! És látszik rajta hogy már most jól megy a szopizás :wink: :) És mennyi haja van neki is, félelmetes!!! Remélem az én Zsófim is ilyen szép lesz :)

Sajnos szopizós témában nem tok tutit mondani lévén no tapasztalatom, de nekem azt mondták az elején jobb ha fejek minden szopi után hogy beinduljon rendesen a tejcsi és legyen elég, de most olvastam, hogy Dóri ezt gyakoribb mellretétellel oldotta meg az első 2 hétben. Nekem úgy tűnik az elején jobb ha minél több inger éri a mellett hogy beinduljon rendesen a tej, és ezt ki így, ki úgy oldja meg. Ja és várjuk a szüléstörténetedet!!!

Gabi, elhiszem hogy aggódsz a csaszi miatt, de jobban teszed ha elfogadod alternatívaként, én is reménykedek még hogy megúszhatom, de igyexem felkészülni is, hogy ne ott kapjak sokkot :roll: vagy legalábbis ne akkorát :wink: :shock:

Niki , a Garmastant nem kell lemosni. A Neogranormonról nem tudok. De szerintem próbálkozz először majd sima anyatejjel! Az a legtermészeteseb, és hátha elég lesz, mert Emmácska olyan ügyi lesz :)
Velem a férjem itthon lesz 3 hetet, meg esetleg anyukám eljön 1-2 napra, (ő 90 km-re lakik tőlünk) anyósom meg aki 500 méterre, főz majd ránk az elején. Aztán majd alakul...Igyekszem megtalálni az arany középutat, nem viselem jól ha valaki itt lakik, de anyukám biztos sokat tudna segíteni, pár napra (főleg ha csaszi lesz) majd jön. (ő jönne több hétre is, de sajnos rosszul viselem ha beleszólnak a dolgaimba, önfejű és makacs vagyok... és tudom hogy a 3. nap már sík ideg lennék...pedig tudom csak segíteni akar, de én ilyen hülye vagyok...)

Bringa, megy a drukkkkkkk, csak ügyesen, mindjárt vége :)

Bogyra, itthon vagy már? Remélem nem a köreidet rovod már és intézkedsz jobbra- balra... :wink:
pici76

Dóri,
tök jó hogy vagy nekünk :) és hogy próbáltál alternatívákat :) tudom, nem biztos hogy nekem is pont ezek jönnek majd be amik neked, de már az is óriási segítség, hogy tudom milyen alternatívák vannak :)
pici76

most rámtört egy picit, hogy már én is szívesen mesélném, hogy nekünk hogy működnek a dolgok Zsófival :) de egyenlőre már megint csak a mellkasom fáj, minden lélegzetvételnél... az meg nem hiszem hogy a szülés előjele lenne :roll: asszem nem is levegő szorult be, hanem inkább valami ideg lehet becsípődve a bordáim közé, mert mozgásnál is fáj :cry: hát nem tom hogy tudnék így szülni, mert alig tudok levegőt venni, nemhogy pihegni, meg fújtatni.. a nyomásról nem is beszélve :cry: :shock:
pici76

niki!már bepakoltam,és ahányszor az ajtóhoz készitett csomagra nézek,mindig elsirom magam.ne kérdezd miért,nem tudom.talán csalódott vagyok.szerettem volna bebizonyitani,hogy igenis,én is meg tudok szülni egy gyereket,de erre időt sem kapok.csalódtam a dokimban is.este lerázott a telefonban,pedig ügyelt,én meg egy ctg-t elvártam volna,hogy a sok fájás közben igenis megtudjuk,mi van a szivhanggal.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, nyugika, drága. Így is fogsz bizonyítani hidd el és így is hatalmas teljesítmény lesz. Már szerintem az is, hogy 9 hónapig hordozzuk őket, ez is büszkeséggel tölthet el bennünket. Na meg hogy életet adunk. Most hogy így vagy úgy, mindegy is. A lényeg, hogy Brendon és Te jól legyetek és fő az egészség!
Egyébként miért gondolod, hogy tuti császár?
Ez majd holnap dől el, nem?

Kép
niki30

Pici, próbálj meg pihenni vagy sétálj egyet, hátha a mozgás jót tesz.
Neked is már közel a nap.
Ezt a mellkas dolgot leszámítva jól vagy méhügyileg?

Kép
niki30

niki.azt mondta a doki,akkor indithat meg egy szülést,ha a méhszáj elkezd nyilni.az enyém meg nem óhajt.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

És akkor miért nem vár még vele, hogy magától tegye? Hiszen van még időtök...

Kép
niki30

mert sok a jóslófájás,meg egy egy kósza fájdogálás,és nagyon leesik közben a szivhang.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

pici!nem nyomta oda a bordádhoz fel a baba a lábát?nem nyomott meg valami ideget???

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Jaaa, értem.
Figyelj, csak tudja, mi ilyenkor a teendő.
Ugye megbízol benne?

Kép
niki30

meg,persze.most,hogy igy irogatsz,megnyugtattál.végül is nincs is mitől félnem.csak olyan váratlanul ért talán.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Persze, hogy váratlanul ért. Tudom. :wink:
De úgyis tudod Te is, hogy minden rendben lesz.
Nézegesd csak a csomagod, pityeregj, de azon, hogy hamarosan kezedbe fogod a kisfiad és várd a nagy napot és persze legyen benned egy picike kis izgalom. És akkor hajrá!
Töltsd kellemesen az uccsó, Brendon nélküli napodat!

Kép
niki30

köszi,köszi.Ugyanugy ezzel állsz szemben,benned mégis tök sok erő van.igaz,már csak a fele,mert a másik fele már nálam.köszi a megnyugtatást mégegyszer.ha túlvagyunk rajta,párom jelentkezik,de este még úgyis benézek.pusssszzzzi!!! :P

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, örülök hogy jobban vagy :) Figyusz, én is sanszos vagyok a császárra, NIkinek meg tervezett császár lesz, és Doo is császárral szült, szerintem ez nem azon múlik hogy ki képes meg ki nem megszülni természetes úton, mert mindanniyan képesek lennénk, erre vagyunk genetikailag kódolva :) hanem inkább azon hogy épp milyen lehetőség van, és a mai világban a dokik a tutira mennek.
Én is szeretnék természetes úton szülni, de bízom a dokimba, és ha azt mondja jobb a császár, akkor úgy lesz. Tudod nekem faros Zsófi... és én is tök zárt vagyok.. :roll: tégy úgy ahogy NIki ajánlotta és töltsetek együtt egy utsó szép napot babó előtt kettesben ha tudtok :) mi ezt vasárnapra tervezzük :)

Zsófi feje jobb oldalt van fent, ezérrt furának találom hogy a bal oldalam fáj... ott mindig olyan üresnek érzem a hasam, persze azért lehet hogy megboxolt vagy megrugdosott a büdös és úgy csípődött be ott valami. Most épp találtam egy jó pózt, és nem fájok :) úgyhogy nem nagyon merek mozogni, laptop az ölben és TV bámul :oops: majdcsak eltelik ez a nap is :?

Egyébként Niki méhügyileg nagy nulla. Sem jóslófájások se semmi.
A héten már nem megyek masszázsra, és már hiányzik is, érzem ahogy csúszik szét a csípőm és sajog a tomporom. Reggel próbáltam néhány jógás gyakorlatot, de levegő hijján addig jutottam csak hogy épp sikerült a görcsöt kihúzni a tomporomból, aztn feladtam... Nálad? Semmi jel?
pici76

Sziasztok!

Újra itthon... végre.Nah nem mintha olyan szar lett volna a kórházban csak a tudat, hogy 42. hét előtt tuti nem indítanak meg szülést, főleg cska azért mert én sietnék haza... kicsit elkeserített.
Az még majd egy hónap, ha meg mégis csak a 06.05-ét nézik akko rmeg öt hét... szóval nagyon rossz volt erre gondolni, hogy hetekig ott aszalódhatok akár...

De hálisten nem kell, úgynéz ki kellett ez az egy hét a gyóygszernek, hogy beálljon a vérnyomásom. Melegfront betett teljesen, egésznap aludtam kedden, nem is tudom mit gondoltak rólam a nővérek, akárhányszor bejöttek én aludtam... :) Aztán tegnap már jobb kedvem volt, hogy tudtam hazajöhetek, délután haza is küldtem a csomagom nagy részét... este héttől ami eddig még sosme volt , elkezdtem jósolgatni, nem túl fájdalmasan, de kellemetlen volt... a doki megnézte és le nudlizta a méhtevékenységemet! Felhábórító.

Amúgy szakaszosan ürül belőel a nyákdugó... de mondtam ma akkor is haza jövök ha este vissza is kell menni. :D holnap még dolgozik az Orsi, de aztán egy hét szabin van... úgyhogy vagy holnap szülök vele, vagy tuti nélküle.... nah sebaj. Beletörödtem, hogy nélküle.

Látom mindenki jól van a lehetőségeihez képest, a babák gyönyörűek, az anyukák ügyesek, a kismamik meg kitartóak!

Niki! kicsit irigyellek, olyan közel van már neked is! :)

Gabi, ha te holnap szülsz, akkor talán nekem is van remény... :D :)

Most gyorsan kiteregetek, ebédelek, gyógyszerelek, aztán pihizek, de mostmár itt vagyok! :)

KépKépKép
bogyra

Szia Bogyra!!!! wellcome home :) örülök hogy minden rendben és jól vagytok :)

olyan gázok vagyunk csajok nem? itt 1-2 héten visongunk ha esetleg a babó nem akar időre vagy előtte kijönni, de mi az az 1-2 hét túlhordás az elmúlt 9 hónap mellett, nem is beszélve az elkövetkező évekről :wink: majd jönnek ha jönni akarnak, Bogyra te se keseregj :)
pici76

sziasztok!

Bogyra!végre itthon.Nem tudsz valamit,ami minimálisan,de megnyitná legalább valamennyire a méhszájat????

pici!szerintem a dokiknak a csaszi kényelmesebb,azért van ennyi.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi!

Én szerintem az enyém is a homeos bogyótól kezd puhulni-rövidülni és gondolom nyílni, mert folyton cafatolok a wc-n....

Most öt napja hogy szedem, de már megint görcsöl a hasam mint állat.... Buta-buta frontok! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok,

megjöttem az NST-ről, de megint viszonylag alacsonyak lettek az értékek ezért a doki (nem az enyém sajna, mert ő szabin van), szombati napra is kérte, hogy kérjek NST időpontot, így most már kétnaponta járunk NST-re. Azt mondta kiváncsi, milyen lesz szombaton......Nem mondott bővebbet, már az utánam következő anyuka papírját kérte, így az NST-s nénitől próbáltam tudakolózni, hogy mi a helyzet és ez mit jelent....hát nem sok mindent tudtam meg....

A szívhangja csak akkor ment 140 köré, amikor mocorgott, előtte utána 100 es 110 között volt :? , de nemtom ez mit jelent. Bogyra mama nem tudsz erről valamit?

És isten hozott újra köztünk, már nagyon vártunk, örülök, hogy minden rendben veled/veletek.

Gabi, nagy-nagy öleléseket küldök neked, jó volt olvasni az utolsó hsz-t, hogy már megnyugodtál picit. Szerintem teljesen normális, hogy izgatott vagy. Szorítok neked nagyon!!!!

Ilda, Elina olyan gyönyörű, tényleg olyan, mint egy kis hajas babó. Csodaszép!!!!!!! Gratulálok.

Niki, nekem anyu lesz a segítségem, meg anyósom is jönni fog majd többször, apa sajna nem tud szabin lenni, de asszem anyu is elég lesz a nappali órákban. Este meg majd apa. Örülök, hogy segítenek, mert így nem aggódom annyira.

Pici, nekem sincs még semmi tünetem. Kivétel, hogy a méhszáj nyitva van picit..... De reménykedek, hogy nem hordom túl a babát, mert nekem 24-re már ASK-t írt be a doki és nem szeretnék magzatvízvizsgálatot, inkább jöjjön időben a drágám....

Megyek, mert jönnek a nagyszüleim látogatóba, délután jövök még.

Puszi nektek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Gabi, részben igazad van, soxor kényelem miatt választják a csaszit... de azért én hiszek benne, hogy néha elengedhetelen, és akkor el kell fogadni. Tudok olyat akit hagytak nyűglődni természetes módon mert a természetes szülés mindenek előtt, és a 60 kilós terhes nő meg is szülte a több mint 4 kilós gyereket, azóta meg a bokájánál lóg a méhszája... bocsi :oops: ez csak egy példa.
Olyan is van hogy 3 napig hagyják szenvedni a vajúdó mamát mert természetesség mindenek előtt, de én nem hiszem hogy attól lesz valaki jó anya minél inkább megszenvedi a szülést...
Mondom mindemellett é is inkább természetes úton szülnék, de hozzáteszem, ha lehet. Ha a legkisebb rizikó is felmerül inkább megyek kés alá... pedig nagyon utálom :cry:
pici76

találtam egy jó linket, van itt egy két érdekes topic, és lehet innen egyéb témák felé is szörfölni

http://www.mypin.hu/hu/interjuujszulott.php
pici76

Sziasztok!

Dori. Nekem nagyon tetszik a napirendetek, humánus, de azért következetes. Valami ilyesmit szeretnék én is, csak félek, hogy a Bencével lesz nehéz. Pl. mit csinál majd amíg én szoptatok. Most kezdett el mindenre felmászni, szóval nem lesz egyszerű ha lóg a cicin a pici, a kicsi meg hegymászósat játszik az étkezőasztalon...

Császár: Már többször olvastam olyat, hogy a dokinak "kényelmesebb". Szerintem ez hülyeség. Gondoljatok bele, ma már sok helyen szinte csak a kitolásra megy be az orvos,ésmindent a szülésznő csinál. Persze ha van gátvágás, akkor azt összevarrja, meg ellát, de igazából egy normál szülés szerintem , ahol nincsenek komplikációk, tuti sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb,mit egy pár órás hasi műtét.
Szóval szerintem inkább arról van szó, hogy nagyon óvatosak, és nem szeretnek kockáztatni.

Képzeljétek,most 3 napig nincs a dokim, szóval bár már iszonyatosan szeretnék túl lenni a szülésen,most egy kicsit próbálok "nem megszülni". :D

Remélem szép lesz a napotok,és most már igazán szülhetne valaki... :)

Sziasztok Móni
famo

BOGYRA ÜDV ÚJRA ITTHON! NAGYON HIÁNYOZTÁL MINDANNYIUNKNAK!
Örülök, hogy akkor rendben van minden veletek is.

Gabi, örülök, hogy megnyugiztál. :P

Pici, akkor ti is farosak vagytok és szintén zárt a méhszáj...hm, nekem is dettó.

Famonak abból igaza lehet, h. ma már a természetes szülésnél sok esetben a kitolásra érkezik csak meg a doki és ilyenkor már nincs olyan sok munkája. Valóban macerásabb lehet egy császár.
Viszont a természetes szülés kontra császár: a császárnál kevesebb komplikáció, kevesebb kockázat. Ezért választják ezt, ha csak egy kicsit is rizikósnak vélik a természetes szülést.

Kép
niki30

BOGYRA ÜDV ÚJRA ITTHON! NAGYON HIÁNYOZTÁL MINDANNYIUNKNAK!
Örülök, hogy akkor rendben van minden veletek is.

Gabi, örülök, hogy megnyugiztál. :P

Pici, akkor ti is farosak vagytok és szintén zárt a méhszáj...hm, nekem is dettó.

Famonak abból igaza lehet, h. ma már a természetes szülésnél sok esetben a kitolásra érkezik csak meg a doki és ilyenkor már nincs olyan sok munkája. Valóban macerásabb lehet egy császár.
Viszont a természetes szülés kontra császár: a császárnál kevesebb komplikáció, kevesebb kockázat. Ezért választják ezt, ha csak egy kicsit is rizikósnak vélik a természetes szülést.

Kép
niki30

sziasztok

Ilda, jajde örülök nektek! Elina csudiszép kis hajasbaba :lol: :lol:

doo, dóri, famo: tök jó, hogy több véleményt is leírtatok! Nekem ebből az látszik, hogy a törekvés egyféle, csak a megvalósításba vannak egyedi dolgok (elvégre különbözőek vagyunk, meg a babáink is azok :D )

Gabi, drukkolunk neked!

Bogyra :D jó hogy itt vagy, bíztunk benne, hogy nincs akkora baj

Stella, én azt a tuti tippet kaptam, hogy az már biztosan szülés és nem jósolgatás, ha a keresztcsontod is fáj :? de mittomén, meglátjuk

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztoooook!

Ujra van net es ujra itt!!! :) Mar ugy hianyoztatok, elvonasi tuneteim voltak! :)
Melcsi aranyos vagy, hogy aggodtal! :)

Mindenkit vegig olvastam!!
Ilda, micsoda egy hajasbaba Elina! Nagyon edes!! :) Mindenki babaja hatalmas hajjal szuletik? Tok jo! :)
Eliza nagyon cuki, ahogy DOmcsi mosolyog! :)

Bogyra orulok, hogy itthon vagy. Ma volt a tv-ben, hogy a terhesegi magasvernyomasra nagyon jo az eper!! Tudom te nyomattad rendesen, DE csak magaban a gyumolcs, nem turmixba, sutibe stb. Szoval egyed egyed egyed!! :)

Jujj Gabi nagyon drukkolok neked holnap, most olvastam, hogy miert is kell bemenned! Tul leszel rajta,kezedben lesz a kisfiad es ez a legfontosabb!! :)

Velem nem sok tortent az elmult masfel napban. Nekem is jott dugo megint, meg gorcsolgettem tegnap, ma meg csak hulla vagyok. Reggel kitakaritottam, foztem, itt volt tesom, atmentunk anyumekhoz, most meg labakat felpakolva ulok es a derekamtol lefele mindenem faj!!! :(
De asszem nem szulok meg egy darabig, aminek orulok is, meg nem is! :) :( De szerintem Ricsike kivarja az idejet...bar mar szivesen lennek vele idekint.
Minden esetre Nikiekhez hasonloan mi is kielvezzuk az utolso kettecsken toltott hetvegenket most. :wink: :)

En hetfon megyek CTG-re, azt mondta a doki azert minidg kis csomaggal menjek, de ugye nekem is a mehszajam zart, az a fel ujjnyi, semmi.....meg nem illeszekdett be Ricsike feje...szoval...van ido.

Anyukam persze belem akarta ma beszelni, hogy fel van puffadva a szam, persze nem..tesom szerint sem, de o mar annyira kint akarja belolem a babat! :D

Tegnap ota Ricsike nagyon aktiv, egesz nap mocorog. Es komolyan lanyok minden reggel lenyom 6 fekvotamaszt!! :D :D Pontosan 6 olyan kidudorodas egymas utan gyorsan!!!! Nagyon cuki!!! :lol: :lol: MOst is szet akar nyomni es valahol a hasam kelloskozepen probalkozik kibujni! :D

Doo, Dori, Famo koszi a tanacsokat, jol jonnek ezek nekunk. En is kiolvastam a suttogot..hat kivancis leszek, meg tudjuk-e majd valositani a tanacsokat!!

Bringa hol vagy? Minden oke? Biztos faradt vagy! :( Ha pihizel, igazoltan vagy tavol!

Kép

Kép
lorcika

Csajok help!!!
milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni?
Annyira fáj a bordám megdöglök
Esetleg van valmi homeós bogyó?
pici76

Ajaj Pici! Zsofika feje odaekelodott?? :( Szeirntem ilyenkor mar algopyrin nem arthat nagyon..bar nem tudom mennyire hasznal!!
Sajnos nem tudok erdemit segiteni. :(

Kép

Kép
lorcika

Pici, passz. Nekem is az algopyrin jutott eszembe.
Egy felet bevehetsz szerintem.

Kép
niki30

Sziasztok!

Csak kicsit jövök mert én is hulla vagyok, pedig jó nagyot laudtam délután.

Lorci! Én minidg is hittem, hogy aszervezet tudj amire van szüksége... pl a kórházban fehérjedús diétára fogtak mondván toxémiás vagyok... én már legalább két hete iszok napi 2 liter tejet és egy hete kb amióta a túrós kenyeret kívántam... benyomtam vagy egy kiló túrót... :)
Az eperről meg ne is beszéljünk, mondjuk azt tudtam, hogy vízhajtó hatású, de azt gondoltam az ödéma miatt kívánom, lehet a nyomatom miatt.

Bár nem vagyok róla meggyőúződve, hogy magas vérnyomásom van... még minidg szóval azon a 24 órás kíbzó eszközön összesen volt egy 130-as de a legtöbbször 100 körül volt és volt hogy 80/50-re lement! Mondjuk olyan is voltam mint akit fejbe veregettek.

De basszus szerintem ez az eszköz benne lesz a fűrész 4-ben, ettől brutálisabbat a jól ismert kínzó mester sem tud kitalálni....
15 percenként mérte a vérnyomásosm, ami olyan szinten viselte meg az ereimet, hogy most venorutonnal kenegetem a kezem... a könyök vénáim eldurrantak szóval brutális volt.
Hajnalban arra ébredtem fel, hogy a karom ilyen halványkékes márványos színben pompázik és az ujjaim az ödémától terpeszben voltak... annyira megijedtem, azthittem el is fog halni a kezem, ugyanis lecsúszott egy kicsit a mandzsetta és így volt behajlítva a karom, ami teljesen elszorította a keringést benne. A két nővérke maszírozott életet belé... nahszal szörnyű volt.

Most hogy venoruton kaptam rá a kórházban is, meg borogattuk már elég jó, de azért itthon ha mással nem is de a vadgesztenye krémemmel még kezelgetem.

Pici! Algopyrint nyugodtam szedhetsz, csak nonsteroid gyulladáscsökkentős fájdalom csilit nem (de igazából azt is csak a gyomorégés miatt).

Nah ennyit rólam és hányattatásaimról! Megint jött nyákdugasz, de most nincs görcs egy darab sem. Azért már látom a fényt az alagút végén! :) Tényleg jó lenne ha holnap megszületne, persze puszta önzésből! Legalább az Orsinál tudnék szülni. A jövőhétenmeg tuti nem... ezzel stresszelem Levikét! :) Orsi is teljesen beindult, tegnap ügyelt este is többször benézett hozzám, hogy hogy alakulnak a joslóim reménykedett ő is hogy megindul.

Nah mentem vacsi aztán ágyikó!

KépKépKép
bogyra

benyomtam egy egész algopyrint...várom mire hat aztán megyünk be a kórházba
após megnéz UH-al gyerek jól van-e meg csinálnak egy vérvételt...mittoménmér nehogy valami mittoménmi szindrómám legyen
attól félek meg akarnak győzni hogy ki kéne venni a gyereket..
be vagyok kakálva
pici76

Pici: Miert lenne barmi szindromad?? A fulladas miatt, meg hogy most nem vagy jol? Hat remelem semmi nincsen!! Ezt a nagyon pici idot csak kivarjak es nem veszik ki a babat!! Drukkolok neked.

Kép

Kép
lorcika

Pici!

Jobb oldalt fáj?

HELP syndromára gondolnak? Az a toxémiának egy formája! Vigyázz magadra és értesíts minket, hogy mi a helyzet!

Drukkolok,nagyon jól tudom milyen szar érzés, én is sírva szaladtam vissz aaz ajtóból még megsimogatni Levike helyét!

Kitartás!

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?