A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

különben az a lány, akinek itt volt császárja már visszajött a költözködésből?

KépKép

KépKép
lnd

Isti legújabb szerelme:
KépKép
KépKép

votiv 8)
votiv

Lnd,
akkor szoritunk, és ird majd meg, mi volt! :wink: és ha szépen mosolyogsz rá, tuti elvállal, (BB nagyon kedves!) mint anno engem az apukája, pedig ö már tényleg nem akart uj kismamikat :) de azt mondta, hogy egy ilyen aranyos kérést nem tud visszautasitani :P 8) :D
fibi

Isti halmozza az élvezeteket :lol: bicaj és motor egyszerre :D :lol: :D

Lnd,
Ancsinak hivják, és még nem jött vissza. de talán hamarosan :)
fibi

Sziasztok! :D

Bocsi csajok, hogy nem tudok annyit jönni, mint szeretnék, de azért igyekszem. Szóval nálunk minden rendben, csak néha van egy kis időzavar :mrgreen:
Na egy kis olvasgatnivaló Nektek, amíg én is olvasgatlak Titeket visszafele... :lol:
Mindjárt jön a szülés-sztori is, most pár sort a fiúkról:
Bence fantasztikus baba, sokat alszik, jól szopik, keveset sír (csak ha a pociját tekeri vmi, ill.vetkőzni nem mindig szeret), nem is hittem, hogy van ilyen gyerek. :lol: (Persze Bálint is fantasztikus :D de mellette nem volt egy szabad percem sem anno. Úgyhogy a többgyerkőcös mamiknak igazuk van, bizony tudják ezek a babók, hogy mi is a nagy helyzet :wink: ). Bence elkezdett érdeklődni a világ iránt is, tegnap és ma is már nézelődött egy órát, és Bálint bemutatót tartott neki autózásból. :lol: Hihetetlen mimikája van, teljesen odavagyunk érte apával, ahogy huzogatja a szemöldökét, grimaszol, nyitogatja szemét, ráncolja a homlokát vagy ásítozik-nyújtózkodik... és néha kísértetiesen hasonlít a bébi-Bálintra, szinte be lehet "helyettesíteni" a régebbi fényképekbe, és ugyanúgy mozgatja az ujjait szopi közben vagy fogja az állát alvás közben, mint ahogy Bálint csinálta. :D :D
Bálint nagyon odavan Bencéért (leginkább babának hívja), már hazafelé is fogta a hordozó fogantyúját, sokat simogatja (ilyenkor mondogatja, hogy baba haja, keze, lába, stb. amit éppen simiz :D ), a legkisebb nyüszre már rohan, hogy mi van vele. Ha Bence sír, akkor teljesen kétségbe esik, hogy mi történt vele, szerencsére Bencét gyorsan meg lehet nyugtatni, de pl. amikor a gy.doki vizsgálta és hosszabban ordított, Bálint is rázendített és Bence már rég abbahagyta és a doki már el is ment, de Bálintot sehogy sem tudtuk megnyugtatni, krokodilkönnyeket ejtve zokogott, végül odanyújtottam neki Bencét, hogy nézze meg: semmi baja!, mire átölelte, ráhajtotta a fejét és így ölelte egy jódarabig, mire végül megnyugodott. Azóta is ezt az ölelős módszert vetjük be, ha aggódás van, de persze ezen kívül is szeretgetheti bmikor Bencét, nincs távoltartva tőle, inkább próbáljuk terelgetni, hogy hogyan fejezze ki a szeretetét. Igyekszünk bevonni a dolgokba, pl. együtt fürdetjük Bencét és közben mondogatjuk Bálintnak most épp mit csinálunk vele, az ő feladata a kád őrzése (hogy "le ne essen") és a víz hőmérsékletének ellenőrzése, amit az ujja beledugásával roppant felelősségteljesen el is végez. :lol: Szóval eddig féltékenységről még nem nagyon beszélhetünk (persze kérdés, mi lesz később :roll: ), de azért vannak dolgok, amik jelzik, hogy Bálintra is hatnak a változások, pl. több dajkálást kér, nehezen viseli, ha az ember épp nem ér rá és kér fél perc türelmet (mondjuk ezt eddig is nehezen tűrte :mrgreen: ), éjjelente 1-2x felébred (sajnos a legkisebb nyüfre máris fenn van, még szerencse hogy ált. én előbb felébredek Bence mocorgására, minthogy megnyikkanna).
Bence velünk alszik a nagy ágyban, és ugyanúgy hozzám bújik alvás közben, ahogy tesó is csinálta :D Szerencsére Bálintnak ezellen nincs kifogása, már megszokta a saját ágyát, szépen megy oda aludni. De tudja, hogy kistesó itt van velünk, mert reggel ébredés után nagy "baba, baba" kiáltással rohan be a szobánkba (az eddigi "anya, anya" helyett, szóval kegyvesztett lettem :mrgreen: ). Eddig még a szopizást is csak nézte Bálint, nem akart ő is cicire pattanni, de tegnap "megvizsgált", megtapogatott, mondta hogy "cici", remélem ennyiben is maradunk.
Szóval nagyjából most ez a helyzet nálunk, fantasztikus érzés, hogy van két ilyen csodás gyerekünk. :D :D Bár időnk az sokkal kevesebb, nem is mindig olyan egyszerű a szervezés, pl. tegnap baromira büszkék voltunk magunkra apával, hogy este 7-re sikerült mindkét gyereket megfürdetni (Bálintnak még hajat is vágtunk) és az egész családot megvacsiztatni. Sőt! este 9-kor már aludt mindenki, ugyanis engem Bence mellett, apát Bálint mellett nyomta el a buzgóság... :oops: :lol:
denizsa

Votiv:
Nem tudom, pontosan melyik részre gondolsz (mert hát annyi jó ötleted és tanácsod van/nyalizósszmájli :lol: :lol: /), de szedem a Belladonnát azt 9ch-ban, a phytolacca-t pedig 5-ösben, még nem látok változást a tejcin, de hátha... A fülem talán jobb egy kicsit, néha belenyilall, de már viszket, ami elvileg a javulást mutatja...

Na L István atyához, majd jövök!!!

nukada

Akkor itt a szülés-sztori is:
Éjjel fél1-kor félálomban hallottam egy halk pukkanást és aztán éreztem, hogy folyik a magzatvizem. Lecsúsztam az ágyról, amilyen gyorsan csak tudtam, így szerencsére a nagy része a padlóra ömlött, apa alig győzte felmosni, annyi kifolyt. Aztán felhívtam anyámat, aki (lévén éjszaka nincs nagy forgalom) már fél óra múlva itt volt, közben felhívtam a szülésznőt (Kecskeméti Vera) és összepakoltunk, aztán indultunk a kórházba. Külön örültünk, hogy mindezt sikerült csendben végrehajtani és Bálint nem ébredt fel. :D
Bent az ügyeletes doki megvizsgált (dr.Barna Péter, aki kedves volt és gyöngéd, hallod Zsanci? :wink: ) és gratulált a szülészetre történő felvételemhez. Verától kaptam beöntést meg borotválást és utána homeós bogyókat, hogy beindítsuk a fájásokat, mert akkor (ez olyan fél2 körül lehetett) még alig volt 1-1 kósza fájásom. Aztán jött a papírmunka és irány a szülőszoba. Akkor éjjel csak hárman szültünk, szóval volt hely, Bence tudta, mikor kell jönni. :lol: A sárgát kaptuk megint, nevettünk is párommal, hogy ez jó jel, mert Bálint is ott született (és eszembe jutottatok Ti is Csajok, a sok hülye fával meg bokorral, meg Macs sárga színű szülőfája). :lol:
A fájások egyre sűrűbben és egyre erősebben jöttek, fél3 tájt már csikorgattam a fogaim. Vera mindig jött és megnézett, tanácsolt vmit, de egyébként a háttérben maradt, így apával kettesben sétálgattunk a szülőszobán, pont ahogy akartuk. Aztán Vera javasolta a meleg zuhanyt, bevitte a nagy labdát, én arra ültem és folyattam a vizet a pocakomra... tényleg jól esett, legalább egy fél órát voltunk el így, aztán vissza a szülőszobába és ott nekiestem csavargatni az ágy vasait és lefárasztani apát (mivel igencsak kapaszkodtam bele is...), mert már nagggyon durva fájások jöttek. Itt már olyan 4körül lehetett (nem tudom pontosan, mert kezdtem elveszteni az időérzékemet :oops: ), amikor Vera megint megvizsgált és még csak 3ujjnyira voltam kitágulva... :( Ekkor egy kicsit kétségbe estem, hogy ha így haladunk, akkor mikorra fogok én kitágulni teljesen, saccolni se mertem... :roll: Vera megnyugtatott, hogy ne aggódjak, haladunk! és elment felhívni a dokimat (dr.Faludi Pál), hogy esemény lesz. Mi meg fájtunk tovább, párom már aggódott a fogaimért, így inkább sokszor a törülközőt dugta a számba én meg arra haraptam, mint kutya a gumicsontra. :mrgreen: Kb. félóra múlva Vera megint megvizsgált és már eltűnő volt a méhszáj! szóval mégiscsak begyorsultak a dolgok, Vera el is sietett megsürgetni a dokim, aki nemsokára meg is érkezett (ez vmikor 5előtt lehetett). Itt már fel kellett feküdnöm az ágyra, hogy megvizsgáljon, aztán egyik majd másik oldalra fordulnom 3-3 fájás erejéig (állítólag ez segít a babának megindulni), hát sztem ez volt a legdurvább rész, 1-2 keresetlen szó is elhagyta a számat (szerencsére a doki és a sz.nő nem vették zokon), aztán már a kitolás jött.
Erre az utolsó (nem egészen) fél órára kaptam oxitocin infúziót, amitől előbb kicsit megijedtem és megkérdeztem, hogy még erősebb fájásokat akarnak?? :shock: Mire a Vera elmagyarázta, hogy valszeg nem erősebbek, de hosszabbak lesznek kicsit a tolófájások, így remélhetőleg hamarabb és könnyebben meglesz a baba. Szóval nyomtam... Sajnos a baba nagy buksija megint húzta magával a méhszájat, mint anno Bálintnál, így a doki és Vera is keményen dolgoztak, hogy hátra tolják a méhszájat és védjék a gátat egyszerre... 4 kéz lógott belém, nekem meg mondták hogy lazítsak... Hát én igyekeztem, de nem mindig sikerült mindent úgy csinálnom, ahogy kellett volna :oops: de azért szerencsére így is sikerült elkerülni a gátmetszést. :D Miután kibújt a baba buksija, már könnyen kicsusszant a teste, aztán rám fektették Bencét, gondolom nem kell ecsetelnem, milyen fantasztikus érzés ez... :D :D :D Szóval 5óra 27-kor megszületett Bence :D Aztán elvitték mosdatni, mérni, stb., közben kijött a méhlepény is, majd "kitörölgettek". Mint kiderült, nemcsak gátmetszés nem volt, még csak nem is repedtem, csak egy felszíni horzsolást szereztem, amit a Vera szerint nem kellett volna, de a doki szerint kellett varrni, így kiegyeztek 2 kicsi öltésben. A dokimnak itt már visszatért a humora (szülés közben csak a szülésre figyelt), de a poénok mellett szerencsére gyorsan végzett a tűvel. :lol:
Aztán irány az ikea szoba, ahol hármasban lehettünk végre. Bence pár korty erejéig ismerkedett a cicivel és néhányszor kinyitotta a szemét és jól megnézett magának minket, aztán beszunyált. Vera értem jött és mondta a jó hírt, hogy ágyam is van (először úgy volt, hogy lehet hogy a vajúdóba kerülök délig) :D így apa ment haza, Bence a csecsemősökhöz vizsgálatra, én meg átsétáltam (saját lábon!!) a gyerekágyra. :D
Kicsit pihentem, pontosabban feküdtem, miközben jött a vizit, a csecsemős, a védőnő, a fényképésznő, stb. Majd lezuhanyoztam és elmentem Bencéért. Szerencsére addigra már megvizsgálták, így magammal is hozhattam, így ezt a 2-3 órát leszámítva innentől végig együtt voltunk. :D A dokim aznap ügyeletes volt, így haza sem ment, és többször is benézett hozzám, majd másnap reggel megvizsgált és haza is engedett. Egyébként tényleg jól voltam, tudtam ülni, menni, pisilni, stb., magam is alig hittem. :o (Szegény Zuzi biztos sokat csuklik, mert annyit emlegettem már, hogy mennyire igaza volt, tényleg nagyon meg kell dolgozni a gátvédelemért, jobban mintha nyiszálnak, de megéri...)
Vasárnap épp Vera volt az ügyeletes nővér, és kérdezte, hogy nem akarok-e hazamenni, én meg egyből rávágtam, hogy dehogynem, ha lehet. Úgyhogy szóltam a csecsemősöknek és ő is rákérdezett náluk, így elvitték megvizsgálni Bencét. Miután jódarabig nem hozták vissza, utána mentem megnézni, mi újság. Épp akkor került sorra Bence, és mindent rendben találtak (jó reflexek, súlyvesztés megállt, nem volt sárga, jól szopott, volt már tejem, stb.), de még csak 48 órás volt, így mondta a doktornő, hogy még nem lehet levenni a pku-s vért, maradjunk inkább még, mert vissza kellene hozni később mégegy vérvételre. Mondtam, hogy nem gond, visszahozom, mire érzékeltette velem, hogy ez nem a gyerek "érdeke", hogy mégegyszer megszuratom... :? szóval most egy szívtelen anya sorait olvassátok, aki inkább megszuratta mégegyszer a gyerekét, csakhogy előbb hazajöhessenek a kórházból... :oops: Őszintén szólva maradtunk volna még, ha ott bent jobban tudunk pihenni és erőt gyűjteni, de sajnos nem ilyenek voltak a körülmények, és sztem a gyereknek is az az érdeke, hogy nyugodt környezetben legyen, és arról már az első itthon töltött nap után meggyőződtem, hogy jól döntöttem (pl. sokkal jobban alszik itthon Bence). Ráadásul amióta hazajöttünk, volt itt a gyerekdoki, a védőnő már 2x is és mindent rendben találtak, de jönnek a jövő héten is, úgyhogy nem vagyunk "orvosi felügyelet" nélkül (és ehhez nem kellett előre semmilyen orvosi nyilatkozat vagy akármi). Úgyhogy jól vagyunk, ded szépen fejlődik, de ne kérdezzétek, hogy mennyit hízott, mert mérleget nem béreltünk (de csak azért mert gondatlan anya is vagyok). :mrgreen: :lol:

Most mennem kell, ébredés van...
denizsa

Szia Deni!

Megkönnyeztem az otthoni új hétköznapjaitokat!!! :oops: :P
És mennyire tudta Bence, mikor kell útrakelnie!!!! :shock: :lol:

Nagyon szép napokat kívánok nektek!!!!! :P
leni

Deni,
jajjj olyan jó olvasni téged :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem nagyon jól csináljátok, hogy Bálint nem marad ki semmiből, lehet, hogy lesz még féltékenység, de sztem ugyanannyi esélyetek van arra is, hogy megússzátok! :D

Votiv,
h+f-et jegyzeteltem, útipatikába :) Alvó gyermekeid is tünemények, motor pedig már kezd egyfajta totemállat lenni nálatok :lol:

Rídonli,
csíkok ellen jó még a tagadás, ill. hogy nem nézel a hasadra :lol:

Lnd,
drukkok, hogy elvállaljon! :)

Arwen,
nappali ruhát vittem én is (melegítő+póló), nem hálóinget. És a babának tettem be eldobható pelenkázóalátéteket (dm-ben lehet pl. kapni), ezek is jól jöttek

Nuk,
továbbra is jobbulást :)

Ildi,
Timinek is ++++++++++, szegény kicsi lány :(

Rylie,
hajrá Kamilla!!! :)

Fibi,
lapos has: azt ne felejtsd el, hogy sokkal keményebb edzés lesz utána, két gyerekkel :lol: szóval bármi lehet :D

Zuz,
jó volt látni titeket, bár most már lassan elkezdhetjük vágni a centit :? De majd búcsú-piknik-sorozatot tartunk, jó? :lol:

vera
kisün

Ez a Bence gyerek egy csoda: felébredt, én megszoptattam és alszik is tovább! :o :D És Bálint annyira édes volt, mert amikor Bence felsírt, berohant hozzá, melléfeküdt az ágyra és simizni kezdte :D erre persze kistesó rögtön elhallgatott és így nézték egymást egy darabig, mi meg apával majd be tojtunk, annyira édesek voltak :D :D
Bálint közben levonult apával a kertbe, az az új kedvenc elfoglaltsága, hogy pumpával (a garázsban találták apával) fújja a homokot, eszméletlen a kölyök, hogy talál ki ilyeneket? :lol: gondolhatjátok hogy néz ki, amikor visszajön: mint egy kismalac, olyan koszos :mrgreen: de zabálnivaló :lol:
denizsa

Vera, Leni :) Köszi! :D

Igazán jó dolgom van: egy nagy adag diófagyi társaságában Titeket olvasgatlak :D :D

Nagyon jók a képek, a gyerkőcök szuperédesek, Bazsó-parti nagyon rulez és a talis képeknek is nagyon örültem, tök jó látni Titeket meg a gyerekeket legalább így képen, bele sem merek gondolni, mikor tudunk talira menni legközelebb...
denizsa

Rídonli,
elvehetem a nevedet? :D

Csak a képeket nézegettem meg és gyönyörűek, alvósak, tortások, picik és nagyok. :)

Den, téged azért gyorsan átfutottalak, és jó volt! :) És B+B páros később is ilyen jófej legyen és akkor éljen! :)

Most el, pusz.
neet
neet

Fibi :) Te szép szemű! :wink: :lol: Bálintod szövegén mindig behalok!! Hogy van, jobban van már?? M.G.-vel mi volt? És a fájásrendszerezésre meg beindításra vannak homeós bogyók, úgyhogy ne aggódj, Gabi biztos ellát majd jótanáccsal és bogyóval!! A kórházi vérvétel szerencsére gyorsan és simán lezajlott, utána még meg is szopiztattam ott Bencét, amitől megnyugodott és bealudt :D

Votiv :) Lilikének nagyon drukkolok, hogy mielőbb rendbejöjjön a bőre!! Alvós és motoros képek eszméletlen jók :D és nagyon szépek vagytok a csajoddal! :wink: (ide olyan olvadozós szmájli kéne) Tök érdekes volt, amit a c.s.-kezelésről írtál, az ember egyből rohanna egy ilyenre, örülök, hogy Neked ennyire használt!! (mert lássuk be, ez a lényeg, hogy használt!)

Nuk :) Fülednek bulást!! +++ Képek nagyon jók, édes a csajod és a párodnak jót tett az olló :lol:

Curse :) Hason elalvó Adél :lol: a mosolygós képe nagggyon jó lett!! bár én (piszok mázlista lévén :wink: :lol: ) már láttam mosolyogni, de ez nagyon cuki!!

Manóka :) Emma és Botond nagyon szépségesek!! :D Boldog névnapot a fiadnak utólag is!!

Ildi :) Szegény Timi :( :( Bulást neki+++++++ Nektek meg kitartást!!

Zsan :) Gyerkőcöknek bulást!!! Neked boldog szülinapot és sok ++++++++++++++++ úgy látom, most Rád fér...

Neet :) Hú, vizsga vizsga hátán... kitartást hozzá!!

Mása :) Ma eszembe jutottál egy pohár finom csoki után :wink: :D kösziii! Dokinál mi volt?? Orsika hogy van? (Sajnos étvágyhozó trükköt nem ismerek, tudod milyen zabás gyerekem van...)

Vera :) Pehelysúlyú Marci :lol: :lol: gondolhatod, akkor Bence milyen súlyú Bálint 13kilójához képest... :lol: Ovihoz gratula, remélem tényleg sikerül!!

Zuzi :) Örülök, hogy ilyen szuperül sikerült Bazsó szülinapi bulija!! :D :D klassz, hogy végre jönnek a bébisintérek, remélem találsz megfelelőt! Milyen az új kecó? Ancsiékkal mi újság?

Rylie :) Kamillának bulást és sok +++++. Hű de nehéz lesz Neked elutazni....

Kata :) Ákosod "igen"-jéhez gratula! Igazán különleges gyerkőcöd van, legtöbbször a "nem" az első :mrgreen: :lol:

Rec :) punk frizkós Benke-kép eszméletlen jóóó! :D :lol: A pihenéses tanács miatt nem haragszom, sőt köszi, hogy így aggódsz értem :lol: Igyekszem jó kislány lenni és sokat pihenni, párom nagyon rendes, addig ügyködött, hogy most már az ágyon fekve is tudok netezni, úgyhogy nem menekültök tőlem :mrgreen: :lol:
denizsa

Ruz :) Bendinek is bulást!! +++ És máris a kórházra gondolsz? a gyerekdokit azóta sem sikerült elérni?
denizsa

Kisün,
Tagadás tetszik - valszeg ez a leghatékonyabb (meg a Votiv féle kezelés). Ha kifogy az önbarnítóm akkor én is tagadok!!!

Mása,
Tudom, hogy aggódsz a vitamin meg mittomén milyen ásványi anyag bevitel miatt, de gondolom eleget eszik. (Én miattam nagyobb koromban aggódtak nagyszülők, szerencsére anyám nem annyira). És ha kiélveznéd? (Peti piszok sokat evett mindig és ha nem kapott időben teljesen kiborult. Irigyeltem a barátnőmet, akinek fincsi turmixokat ivott a lánya, nem kellett egy sima játszóterezésre egy halom kaját vinnie és reggel főzőcskéznie...) Tényleg, turmixokat nem iszik? Sűrűbben? Vagy egész folyékonyan? Lehet bele magokat is mixelni, azokban aztán minden van (vitamin, meg fehérje meg egy csomó más...) És sztem étvágyat is csinál, de ha csak turmixot iszik már az is elég.

És szerintem nagyon megérzik, ha etetni próbáljuk őket és juszt se esznek. (Na jó, lehet hogy nálatok máshogy van, általánosítottam + Petiből indultam ki - ha vmit akarok, amit ő nem jobb vagy kerülő úton elérnem vagy lemondanom róla).

Móni
Kép
Kép
monisa

Deni,
De jókat írtál!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Deni :) csudajó volt, köszi :) Csókoljuk a Bé betűs kollégákat, maradjanak ilyen cukimanók!

Nem értem a vérvételt: így se, úgy se vették volna most le a vért, csak később, tehát nem miattatok szúrták meg mégegyszer :shock:

Vera :) csak a tagadás segít :lol: Ezt felírom a képernyő fölé - örökbecsű darab lesz :lol:

Zuzi :) Tudom, hgoy boldog vagy az új kecó miatt, és kívánom is, hogy az legyél - de azért oooolyan messze fogsz lakni

indianyo

Deni,
dejóóó volt olvasni a szüléstörténetet IS :D és azon a részen, hogy Bálint megsiratta Bence vizsgálatát, aztán összebujva megnyugodtak, jol elbögtem magam 8) meg azon is, hogy megvigasztalja mindig a kisöccsét, mennyire jolelkü gyermek!!! :D :D :D
Azt én sem értem, hogy miért kellett 2x megszurni Bencét? :shock: vagy miért mondták ezt? :?
Köszi, B jobban van, még kicsit folyik az orra, de nem vészes :)
Igen, Gabival tegnap megbeszéltük az összes homeos bogyoval kapcsolatos dolgot, és lesz neki is vajudásra többféle, meg én is viszek (amiket már beszereztem). meg gátmaszázsrol dumáltunk, meg egy csomo mindenröl :D

Neet,
jo tanulást!!!! együttérzek, én is megyek megkeresni a könyvemet :oops: :P :lol:
fibi

Vera,
köszi a biztatást, igyekezni fogok :lol:
fibi

Ruzy, a kiszáradás jelei több napos folyadékvesztés után jönnek, amikor már nagyon erőtlen a gyerek, csak feküdne, aluszékony, a bőre szürkés és a lehelete acetonos. De biztos nem juttok el idáig!! teáztasd, kóláztasd, csak szép lassan, kortyonként, de gyakran igyon, és biztos nem száradhat ki Bendi!
láza van? és mióta tart a H&F?
még egy titkos fegyver eszembe jutott: izotóniás ital (csak ne koffeines legyen) - ettől is hamar erőre kap, lásd a sportolókat :)

Kisün, hát igen, a Mó a minden... titokban bízom benne, hogy mire felnő, ez lecseng. A tesómék mindketten motorosok, indultak gyorsaságin, a kisebbik öcsém 1000ccm-es bajnok volt, aztán a belvárosban esős időben elcsúszott egy kereszteződésben és majdnem meghalt... a motor totálkáros lett, új helyett meg szerencsére inkább kocsit vett :?

votiv 8)
votiv

Fibi, elfelejtettem megkérdezni, hányas Pulsatillát vettél? ha 9 vagy 15CH, akkor max 3x5 szokott lenni az adag (persze lehet ennél sokkal kevesebb is, ahogy TE érzed), a 30-asból napi 1x5.
nekem mostanában jött jól a Pulsatilla, viszonylag gyakran kiborulok és bőgök, kb MINDENEN, mintha terhes lennék :wink:

Deni, írjál MÉÉÉG sokat!!! :D :D :D jól esik olvasni. örülök Nektek!

Móni, önbarnítóval nem volt olyan gondod, hogy egyenetlenül barnulsz? :mrgreen: nekem pl a kezem mindig tök csoki lett...

hiányzik Macs!

Mása, mi volt Faludinál? én jövő szerdán megyek a hathetesre, hát nem mondom, hogy várom. perpill harapok és rúgok, ha vki ott akarna hozzámérni...

votiv 8)
votiv

Mása,
Mi volt dokinál?

Votiv,
Együttalvós kép olvadós szmájli :D Pasiképző nagyon jó :lol: Motoros képek nagyon jók és hát a közös kép Lilirózával :D

Manóka,
Nagyon édes Emmád Botival és hát a torta nagyon nyami :D

Mostanság egyfolytában édességet ennék, még szerencse, h nincs itthon :oops: :lol:

Zuzi,
És mikor ütitek nyélbe a költözést?

Bendinek, Kamillának, Timinek ++++++++++++++++++++++++!!!!!

Fibi,
Annyira csípem Bálintod szövegét, annyira jó a dumája :D Egyébként körkérdés volt, de köszi, h válaszoltál :) most már van róla némi fogalmam :?

Deni,
Annyira jó olvasni rólatok, h minden ilyen szupi és h ilyen jól ment a szülés is és h nincs féltékenység, meg h Bálintod ennyire aggódik Bencéd miatt :D

Nuk,
Nyalizósszmájli :lol:

Kisün,
Teccik nagyon a TAGADÁS :lol:

Neet,
Hajrá!!! :D

Kép Kép
curse

most látom milyen választékosan írtam, tényleg rám férne már egy szelet csoki :lol: azt hiszem, csinálok tejbegrizt

Kép Kép
curse

sziasztok,
azt hiszem a pulsatilla beszélt belőlem, mindenkinek csak mértékkel ajánlom... :?
ma is bőgősen kezdtem, de mikor elolvastam Votiv pasiképzős cuccát, akkor úgy nyihogtam, mint egy hülye 13 éves liba. Pedig nem is szoktam szeretni az ilyen általánositásokat, főleg mert Levi totál nem ilyen, bár a mellé pisilős, vasalós, női parkolós, infó kérés eltévedés esetén nála is áll... 8)
ma reggel egyébként bocsánatot kért, ami nagyon furi, mert SOHA nem szokott, ha vmi bántja, úgy érzi akkor is neki van igaza, ha épp nekem van.

szóval, most ez a pulsatilla nagyon kikezd, de valszeg jobb, h ezek a dolgok most jönnek ki és nem pl szülés közben... :?
totál nem tom mi lesz ha itt lesz a Meme, az egész halálfélelem...
félek, h már most baja van, csak én nem tudok róla, félek, h megint totál kikészülök, mint Igivel, félek, h nem lesz minden olyan csodás, mint amiket ti irtok, mert nálunk sosem volt ilyen csodás, csak volt a dolog...
nem gondoltam volna, h ennyire nem tudok majd lekattani Igiről, egyelőre nem is megy, lelkiismeret furdalásom van, h idehozok egy trónbitorlót, nem tudom, h milyen lesz éjjel megint felkelni, mert attól totál kikészülök, nem tudom, h mi lesz, mikor minden olyan jó dolognak, mint relax, torna egyszer csak végeszakad, és nincs más csak én és a baba...
félek, h megint nagyon meg fog ez viselni...
ezt fájlaltam múltok is, h rákészités már egész jól megy, de a "kivezetés" ebből az egészből meg annyira nem megoldott...
szóval, van egy védőnő, aki jó esetben normális, rosszabb esetben be sem engeded az első látogatás után. Most ilyenkor mihez kezdjen az ember lánya?

hé, pedig most jó kedvem van ám! :P

vettem tortát az ikeában, még nem tudom mikor fogom megenni, úgy néz ki Levi és Igi is kezd szarul lenni, tehát egyedül tortázom.
Most legnagyobb parám, h én is elkapom, és akkor nem tom mi lesz... :? :? :?
én úgy biztos nem megyek be a kórházba...

Deni,
NAGYON JÓ VOLT olvasni, amit irtál!!!!!!!!!!!!!!!! tényleg, őszintén!

Votiv,
képek...hmmmmm...asszem egyszer nekem is sikerült őket együtt lekapnom.
édesek együtt...
:wink:

Ruzi, Rylie, Ildi,
jobbulást!!!+++++++

ma az ikeában megmértem magam, +20kiló... :oops: :oops: :oops:
tudom, nem számit, de akkor is... :roll:

és nekem második gyerek után nem is sikerült teljesen visszafogynom, maradt 3 kiló, tehát nálam nem jött be, h nagyobb terhelés mellett, nagyobb a kalória égetés...
hogy most mi lesz?????????????????????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Azta k...aaaa!!!! az elöbb érzem, hogy csiklandozza valami a cicim szélét, erre odanézek, és egy kullancs mászik rajtam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: én még ilyet nem pipáltam :roll: :x

Votiv,
15-öst vettem, és este meg reggel vettem be 5 db-ot :) és köszi :)
és ugye ez még nem gyermekágyi depi Nálad? :(

Curse,
ne sajnáld Magadtol azt a csokit :lol:

Zsan,
igen! szerintem is a "kivezetés" rész a nehéz, és arrol nagyon kevés dolog szol :(
fibi

Den!

Jó volt olvasni, amiket írtál! :)

Zuz! :)

Hova költöztök? A helyszínről lemaradtam!
A bébisintér kérdésemre nem válaszoltál! Vagy nem akarod elkiabálni? (Összejött?)

Fibi!

Kullancs! :shock: Lehet, hogy jobb nekem itt a panelban! Pedig az előbb még sopánkodtam a kertes házért! :D

Zsanci!

Unokatesóméknál most jön a 4. baba! Nemrég beszélgettünk és azt mondják, hogy a gyerekek náluk mostmár egymást nevelik és legtöbbször csak kirakja a 3 gyereket (6, 3 és 1 évesek) a teraszra és jól eljátszanak! Szóval ne idegeskedj! Eleinte biztos nem lesz könnyű, de majd javulnak a dolgok! :) És ha gond van, itt vagyunk neked MI! :)
Jó tortázást! Én is azt ettem! :)

Timinek köszönöm a drukkokat! Résen kell lennem, mert írtó hamar felmegy a láza 39-40 fokra! Most délután is megint! :( Éjjel majd felhúzom az órát, hogy 4 óránként megnézzem!
Melóhelyemen meg tök gáz...ez a hónap eddig úgy néz ki, hogy 5 nap b.állomány, 1 nap munka, 4 nap b.állomány 1 nap munka, most megint csak 1 napot dolgoztam tegnap... :shock:

ILdi
ildi76

Zsanci,
Persze lehet hogy nem rám gondoltál :lol: amikor ilyeneket írtál - nem lesz minden olyan csodás, mint amiker írtok... -
Ha véletlen belevettél engem is a csop-ba (a csodásak csop-jába), hát ugye nem minden csodás, csak a terhességem után, az első itthoni éj után (P kruppos rohama) már maga a lét is csodás. Élvezem, hogy nem vagyok terhes, hogy egészséges mindenki, le tudok hajolni (na ja, és utána ki is tudok egyenesedni)... Ettől mondjuk tényleg csodásnak érzem - aáaá, azt se tudom már mit érzek.
Meg könnyebb, mint amire gondoltam, de én is elmondhatatlanul (bár itt azért nyavalyogtam eleget) idegeskedtem. (Pont azok miatt - is - amiker írtál - éjszakai felkelés, saját életem totál megszűnése. Nem tudom mázlim van-e, de minden jobb, mint a terhesség alatt. Éjjel többet alszom, pedig M 2-3x felkel, nem vagyok fáradt, többet olvasok. Sportolni meg már M születése előtt 8 hóval nem jártam - az tehát mindegy :cry: . És P miatt baromira izgultam - de ő a terhesség alatt idegbetegebb volt, mint most. Most jobban tudok rá figyelni. (Mikor terhes voltam én mindig csak aludni akartam vagy legalább ülni. Komolyan, kb. 8 hónapig. Nemhogy játszani és nevetni és ugrálni...)

Móni
Kép
Kép
monisa

Votiv,
Önbarnító - mióta nem dolgozom (úgy értem irodában) nem hordok szemüveget. A válaszom, nem nem volt gondom az önbarnítóval. (Az van, hogy ha még fel is tenném az okulárét, nincs olyan tükör, amiben tisztán látom magam. Sajna csíkok így is láthatók, a foltosság viszont nem, tehát ha van is haloványabb, mint a csíkok :lol: ) És én inkább színezett dm-es hidratálót használok.

Móni
Kép
Kép
monisa

ZSan, Fibi csatlakozom a "kivezetés nincs megoldva" véleményhez.
Hiába van könyvdömping a gyereknevelésről - NEM CSAK arra lenne szüksége az ember lányának szülés után. :roll:

Votiv, olvadós smiley hegyek tőlem is mennek a gyerekeid képe láttán! És annyira kis cukormanó Lilid a közös képeteken!!!! :D

Öööö, megkérdem újra - hátha: tudja valaki, mi a 18 hós oltás kivezetője és hogy hogyan kell adagolni?
Fibin kívül senki sem vezette ki a BCG-t?

Betegeknek GYORS gyógyulást!!!!! ++++++++++!!!!

Zuzi, én sem tudom, hogy hol lesz az új kéró :roll:
leni

Leni,
acth+Hib+dpt a neve asszem, és d30-asban, remedia gyártja.
jó még mellé a ledum, Igi első éjjel a szúrás helye miatt nem tudott aludni (én hülye ezt is elfelejtettem) ilyenkor jelentkező lázra a doktornő mezeriumot ajánlott, c12.
nem vezettem ki a bcg-t, mert elfelejtettem. nem értem ezt miért ne lehetne kapni, ha a többit simán árulják??? de lehet, meg kéne kérdeznem a dokinénit, de ő nem hive a kivezetésnek...
és nem tom mi a jobb ,de inkább nem vinném tüdőgondozóba a gyereket csak azért, h 2 héttel később kapja meg a bcg-t. :roll: :lol:
dokinénitől persze ezt sem kérdeztem meg, h bevállalná e... :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv

Nagyon köszi az infókat! Még nem tartunk ott, de azért szerettem volna tudni, hogy nehogy itt jól ellegyek vele itthon, aztán valami baj legyen. De így megnyugodtam, hogy a kiszáradás nem jön azért olyan hirtelen. Mert ugyan délután egy kicsit bágyadt volt, de aztán ahogy az apja hazajött feléledt. Úgyhogy mégegyszer köszi!! :) Amíg iszik folyadékot és két hányás között huncutkodik, addig nagy baj nem lehet, ugye? :)

Deni

Még nem is volt alkalmam gratulálni a kis Bencéhez! Szóval hatalmas nagy GRATULA!!! Nagyon ügyesek vagytok! És hihetetlen, hogy így félti Bálint a kis Bencét. :D

És nem gondolok én a kórházra, vagyis gondolok, de csak úgy, hogy remélem nem lesz rá szükség, csak úgy hallottam, hogy gyerekeknél elég veszélyes az ilyen vírus és amíg nem javul a kis drágám, addig ideges leszek és a legrosszabbra gondolok. :oops: :oops:

Rylie, Zsan, Ildi

Nektek is jobbulást!! Gyógyuljanak most már a gyerkőcök, mert egyrészt szegénykék nem ezt érdemlik, másrészt meg mi is idegösszeroppanást kapunk. :evil: :evil:

Bocsi, ma is csak ennyire futotta, jövő hétre így is két vizsgát terveztem, de nem tudom mi lesz belőle. :? :?

sziasztok, ha tudok majd jövök

ruz
ruzicsky

szal, bcg ügyben tanácstalan vagyok... :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!!!

Nagyon aranyosak vagytok,hoyg maris ilyen sokan reagaltatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kicsit el vagyok "anyatlanodva" :wink:
Eloszor raadasul uyg volt,hoyg a II Klinikan szulunk,mikro kiderult,hoyg a Margitnak off,de aztan megsem..szoval az utobbi hetekben at kellett hangolodnom tobbszor is...

Jo Titeket olvasni,jo kis tarsasag van itt,jokat mosolygok a soaritokon :lol: Jo a hangulat! :lol:

Deni,
szivbol gratulalok!Nagyon jo volt olvasni a szulestortenetedet!!!Igy az irasos alapjan nagyon flottul ment minden :wink: Ugyesek voltatok!!!nem csodalom,hoyg amint lehetett hazamentetek,sztem en is ezt valasztottam volna :wink: Gondolom Te szulezsno kerdesben Kecskemeti Verat ajanlanad? :wink:

Curse,
Koszi szepen a textilpelus infot,en is gondoltam ra,bufiztetes pl,na meg meg sok mas hasznosra is lehet hasznalni :lol:
Pici fiunk Attila lesz :lol:
De azert van lanynevuk is :lol: :lol:

Masa,
koszi szepen a valaszod!!!!!!Tudom sajna,hyog sietnem kell a szuleszno dologgal,csak hat par napja derult ki,hoyg itt fogok szulni :? Szoval nem tudok mit tenni...es szegeny dokim sem ismeri meg oket....hisz o is uj ott :wink:
Ugy nez ki akkor,hyog kb egyszerre szulunk majd :lol: :lol: :lol: :lol:

Zuzmo,
a vizforralo az tutko otlet :lol:
A szoptatos parnat mar felirtam magamnak,de sztem azt majd magam utan hozatom...mert igy nem fog olyan soknak tunni a csomagom,ha aprankent hordjuk be a lakast :lol: :lol: :lol: :lol:

Vera,
koszi szepen Neked is!!!
KOrhazi csomag?Hat altalanossagbna tudom kb miket kell,de sok helyen ez is egyedi..
Pl nem tudom szulni sajat ruciban kell/lehet vagy adnak vmi hacukat? :lol:

Fibi,
koszi szepen a szulesznos bemasolast!!!!!!!!
Mekkora a pocaklakod?Mikor fogsz szulni?

Ejszakara is velunk van a baba a szobaban?Vagy ahogy szeretnenk?
Azt tudom,hoyg van 1 agyas fizetos szoba,de a normal szobakban hany agy van?Es furdoszoba is van a szobakhoz? (Vagy nagyok az igenyeim? :lol: )
Koszonom a szulesznotippeket...
Honnan tudom megszerezni a teloszamukat?Vagy Ti hoyg vettetek fel veluk a kapcsolatot?
Mik az igenyeim szulesznovel kapcsolatban? :lol: Haaaat nem tudom igy 1 honappal szules elott lehetnek e meg........ :wink:

Nagyon szepek a babaitok!Olyan jo kepeket tesztek be!!!!!!!!Meg tudnam oket dogonyozni :lol:

Kép

Kép
arwen07

Zsanci, köszi a 18 hóst, a BCG-vel én meg már úgy vagyok: adják be, amikor akarják. És ha nem lesz kivezetve - hát nem lesz. Feladtam :?
leni

Móni :) annyira bírom a humorodat

indianyo

Jobbulást minden betegnek! :(

Zsan,
rileksz

képek jók és Vot,
tudom, hogy hol készült! :D ezt a kerítést már láttam ;) no majd legközelebb belülről is :D

Den,
:D :D :D tényleg tök jó volt olvasni, amiket írtál! wow - nem is hinné az ember, hogy ilyen van :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Arwen :) 2 ágyas szobák, 2 szobához jár egy - kinti - fürdőszoba. Az ágyak baromi magasak és keskenyek, úgyhogy azt a szopipárnát mihamarabb vidd be szerintem. Saját és kórházi hacukában is szülhetsz, ha jól tudom. Baba veled lehet mindig, persze néha meg kell érte küzdeni - ha szeretnéd, hogy veled legyen a szülés utántól, akkor csapj az asztalra :wink:

Helyesbítek: jó és nagy társaság vagyunk, majd meglátod :lol:

Én végül a II. klinikán szültem, ott hiperszuper szülőszobák vannak, ha már ott vagy, minden rendben, ha előtte be kell feküdni, az nagyon gáz. Itt legalább előtte-utána rendes heylen vagy :wink:

indianyo

Bocsánat: itt is jó szülőszobák vannak, tehát közben is rendes helyen vagy :wink:

indianyo

Arwen,
szobák kétágyasak, két szobánként van egy fürdőszoba, olyan hostel szintű ellátás, szóval, teljesen okés.
szülni jobb a sajátodban (hálóing), mert nem mindig van kórházi, vagy épp nincs rajta gomb, szóval biztos a saját.
Ja, párod, ha bemegy, vegyen műtősruhát, mert itt is ez a biztos, lehet, h tudnak adni, de jobb, ha biztosan van. Ezt lehet kapni a kórház alagsorában lévő gyógyászati segédeszköz boltban.
ha délután szülsz, akkor előfordulhat, h éjjelre még nem kapod meg a babát, bár azt hallottam, mostanság már odaadják. A lényeg, inkább veled van a babó, mint nélküled... :wink:

szülésznő
telefonszámot kaptunk, ki innen ki onnan
én is szivesen megadom az enyim számát, pont ide van felkaristolva az anyák lapjára..
hogy hogy kell őket felkérni, nem tudom, nekem a párom intézte ezt, mert tudta,h egy töketlen liba vagyok, és addig hisztiztem, amig megtette... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Leni,
miért adtad fel? homeos gyogyszertárban kérdezted már a BCG kivezetöt? én is utánanézek, és megoszthatjuk egymással, ugysem lesz szükség az egész dobozra :wink: na? :)
(az oltás részét én is feladtam, tüdögondozoba sem akarom hurcolni a babát :? )

Arwen,
többiek jol leirták már a válaszokat :) én pocaklakom Ábel lesz, és elvileg 3,5 hét mulva megérkezik közénk :D ( :shock: ) a kedvedért a vonalzom:

KépKép
fibi

Indianyo,Zsanci,
szinte egyszerre a szobainfo :wink: Jooook vagytok :wink:
Koszi szepen!!!!

Indianyo,
igen, a II Klinika szuloszobairol en is jokat hallottam,de a gyerekagyas szobakrol :shock: :shock:
De hat szerencsere vegul nem ott szulunk. :lol: Azt latom,hoyg jo es NAGY a tarsasag,azt sem tudom hova kapjam a fejem :lol: De majd belejovok :lol:

Zsanci,
mutosruha?na ez is fontos info!!!!Akkor azt is beszerezzuk. :wink: :wink: Vajudasnal tuti bent lesz,de a tobbit rabizom,mert szegenykem rosszul viseli a vert (meg ugy eleve a korhazat,dokikat :wink: ):lol: :lol: :lol: :lol:
Bar lehet,hyog kimondom neki ezt a szot,hyog "mutosruha" es beajul :lol: :lol: :lol:
Neked ki lesz a szulesznod?Priviben atkuldhetned az elerhetoseget,ha nem gond :lol: Nagyon aranyos vagy!!!Es o milyen?marmint a szuleszno?Milyen rola a benyomasod?

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!
Hát, nem semmi az iram, amit diktáltok, és nagyon jó a duma! Már egészen ideszoktam hozzátok.

Fibi, vonalzó az a szines izé, ami a gyerekek korát jelzi? Na, majd megpróbálok gyártani. Majdnem 3 év a korkülönbség nálunk. (2 év, 9 hónap) És az én lányom is már tök jól elaludt az apjával is, de a kistesó születése óta csak velem megint. Mostanában kezd lazulni az ilyesmi nála. Eleinte az első dolga volt ellenőrizni éjjel, ha fölébredt, hogy a kicsi a helyén van-e, és eléggé zokon vette, ha épp kint volt nálam (szopizott, vagy épp belealudtunk a szopiba). Ezek ellenére nagyon szereti a kicsit.

Mása, kaja ügyben Monisának igaza van, egy gyerek mindig eleget eszik, ha van mit! Szóval, amíg ott van előtte a kaja, addig ő szépen kiválogatja belőle, hogy miből mennyi kell neki.

Kisün, nagyon jó a szöveg :lol: és igazad is van, ez a legeccerűbb megoldás! :lol:

Neet-nem adom a nickem! :lol:

Denizsa, elolvastam a születéssztoridat, és így ismeretlenül is tökre meghatódtam! Nagyon aranyos a Nagyfiad, hogy ilyen kedves az öcsikével!

Votiv, nagyon szépek a gyerkeid, édesen alszanak együtt!!!

Ezeket az oltás kivezetéseket (is) itt olvasom először nálatok. A mellékhatások csökkentésére vannak?
Mi kedden kaptuk a 4hósat, és megosztottam a dokival azon tapasztalatomat, hogy az új oltóanyagoknak nincs/alig van mellékhatása, és ő is így látja. A nagylányom mindig nyűgös, hőemelkedős volt utána, a kicsi már megkapta mind a 3mat, és semmi nyoma nem volt a dolognak.
Tüdőgondozóba újszülöttet???? :shock:
És mi az a prána nadi?

rídonli#

Húú, Arwen, ez a kacsás csík nagyon jó!

rídonli#

és én saját háloingben kezdtem szülni, majd lecseréltük korházira, hogy ne az enyém legyen véres :lol: aztán a stoppolás utén vissza az enyém, Bálintot már abban szoptattam meg az Ikea szoba franciaágyán :D
és szülésznöt felhivod, és kedvesen megkérdezed, hogy el tud e vállalni, ennyi :wink:
fibi

Arwen,
a szt imre tök jó, jó helyen lesztek; én elég sokat táboroztam bent, mert befektettek túlhordás miatt - szóval én is berendezkedtem ott rendesen;) :D vízforralót én is vittem csak rövid volt a zsinór úgyh mókás volt a forralás :lol: (mármint a benti konnektorhoz)

és az csúcsszuper, hogy 2x2 embernek van egy fürdője :D

nekem szülésznő ügyeletes volt - nekem Fantha Zsuzsa volt, de többek is megfordultak azalatt az időalatt, amíg én a vajúdóban táboroztamés mindenki nagyon jó fej volt :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi,
huuu de izgi,akkor mindjart itt van Abel!!!!! :wink:
Neked ki a szulesznod?

Kép

Kép
arwen07

Ridonli,
igen, a vonalzo az a szines csik a gyerköcök korával :lol: van magyar is (babafelva.hu) meg angol is (sok).
és amig Te a nagylányt altatod, addig a kicsi mit csinál? :?
(prána nadirol nem tudnék szakszerüen nyilatkozni, majd esetleg kezelés után elmesélem, ha érdekel :) )
fibi

Szrekuc,
akkor Te is azt mondod,hoygha esetleg mar senki nem vallalna,akkor se essek ketsegbe? :wink:
Mindenki ezt mondja,mar kezdem elhinni :lol:
Jo lehetett a vizforralas :lol:

Fibi,
en is pont azt gondoltam,hoyg akkor vmi trebbet kellene vinni szuleshez (marmint haloinget),amit nem sajnalok osszeverezni :roll:

Kép

Kép
arwen07

Így takarítanak az urak :wink:

Kép

indianyo

Arwen,
nekem most Molnár Gabi lesz a szülésznöm, ugyanaz aki Zsancinak és Leninek :lol: (csak ök ketten már tapasztalatbol ismerik Gabit, meg Zuzi is :) én még csak 2x találkoztam vele)) És Bálintot mással szültem, erröl bövebben olvashatsz a szülésznös topikban, mármint hogy miért választottam most mást...
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?