A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, hátha valaki szül (Den, Zsanci, Fibi).

Deni! Gratulálok Bencédhez!

Ildi! Menj el a dokihoz, kérj beutalót laborba és a legközelebbi laborba vigyél pisimintát. Grétinek 5 napig volt folyamatosan 40 fokos láza és a doki elintézte egy totokgyulladással, holott a pisiből rögtön kiderült volna, első napokban esetleg egy húgyutio fertőzés, de az ötödik napra sajna vesemedencegyula lett.

KépKép
KépKép
lindicita

Zuz!

Akkor jól álltok bébiszitter ügyben!:) Ezek szerint B. nem válogatós, legalább könnyebb dolgod van!:)
Budafok nincs is messze, ne viccelj! Azt hittem valahova Mucsaröcsögére költöztök! És ott merre? Mert mi ott laktunk anno 1000 éve!:)

Szrek!

Sörözös kép nem semmi! :D

Indi!

Dominó is cuki a felmosóval! Csak ámulok, hogy már mekkora! Jó lenne élőben is látni, nagyon kíváncsi lennék rá!:)

Zsugyu!

Üdv itt újra!:)

Mása!

Derekam, köszi alakul! Reggel, meg délután, ha sokat mászkálok, akkor rosszabb!
Tényleg van ma valami konferencia! Fogászaton voltam ma és az összes ajtóra ki volt írva, hogy xy konferencia miatt távol van! Össz-vissz 1 doki rendelt!

Den!

Nagyon klassz a szüléstörténeted!:) Örülök, hogy minden ilyen szépen alakult!:)
Melóhely: Most a munkaközösség-vezetőnk fülébe jutott, hogy készülök elmenni, így most szervezkedik kicsit az érdekemben, hogy legyen máshol helyem. Viszont így hátravan még egy elég kellemetlen beszélgetés a főnökömmel, hogy nem vállalom ezt a helyet, ahol most vagyok (persze azt nem mondhatom meg, hogy az ottani vezető meg a kötöttségek miatt). Csak az a rossz, hogy a gyerekeket tökre kezdem már megszeretni. :(

ILdi
ildi76

Ildi:
nagyon drukkolok,hogy túl legyen szegény rajta :(
Szerintem egyértelmű,hogy nem jó az a gyógyszer!Antibiotikumnak max. 2nap alatt le kell vinni a lázat :!: Én a helyedbe kihívnám még ma a dokit,mivel 8 nap az nagyon sok.
Szegénykém biztos ramatyul érzi magát. :( +++++++++++

petergabi

Lindi!

De jó, hogy pont jöttél! Doki már nem rendel, 4-ig volt, ráadásul helyettesít, a mienk szabin van. Egyébként meg már vagy 3X hívtam tegnap óta. :( Meg most hétvége jön, ilyenkor már nem tudok hova menni laborba.:( Nem tudsz valami gyógyszertári tesztet? Vagy azok nem jók? És Grétinek volt valami tünete? Milyen antibigyót kapott?

ILdi
ildi76

Gabi!

Ez már egy másik antibiotikum! Az előzőt beszedte, attól elmúlt a hörghurut, igaz végig hasmenése volt tőle! Tegnap voltunk megint dokinál, mert megint lázas lett Timi. Ez a doki észrevette a tüszősm. gyulladást és adott másik antibigyót, amit most szed 2. napja! Ezért azt mondta, hogy még várjuk meg a holnapi napot, hogy hat-e!
ildi76

Ha már itt vagyok dobok fel pár képet, aztán este megpróbálok olvasgatni picit, itt lesznek anyumék.

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Ildi! Gréti már csak a kórházban kapott antibiotikumot, de már nem emlékszem a nevére, mert 2 nap után az se vitte le a lázát és lecserélték. De ő ott lórúgás adagot kapott (40 mili/nap) intravénásan.
lindicita

Ildi!
Azt nem tudom,hogy a patikában lehet -e kapni tesztcsíkot pisihez, de a dokiknak kell lennie, úgyhogyha kihívod az ügyeletet, mondd,hogy hozzanak. És ha az a csík mutat valamit, úgyis küldenek tovább laborba valahova (mi múlt héten pénteken este 9-kor a Klinikákra mentünk Grétivel, ő is lázas volt, de én kértem beutalót oda az ügyeletes dokitól,és ott 1 órán belül megnézték a pisijét)
lindicita

Nagyon kedvesek Vagytok, köszönöm a hsz-eket és a biztatást! :)

Még egyszer megpróbálkozom a püvel, ha nem megy, megy majd a mél.

Nuk, télleg tartsunk össze, szerintem sosem leszünk egyszerre a hullámvölgy mélyében, így az egyikünk tudja tartani a lelket a másikban (bár, amikor én a mélyén vagyok, valszeg nem írogatok). Én most azon paráztam, hogy két szopi között Emma szinte folyamatosan sírdogált. És sokszor nem tudom, hogy mi az oka. Mikor jön el az, hogy értem, Emma mire panaszkodik?

Lehet az, hogy kell pár nap, mire megtanulja megemészteni Emma a tápszert? Most kicsit túrós a kakija, és nyákos is (már kezdetektől nyákos, hiába ittam kamilla teát vagy normaflore-t). Van vmi ötletetek?

Teszek fel két képet, remélem, sikeredik.

Alvadás beszippantott ajakkal:
Kép

Apa karján repülőtartásban, pocakfájás után bealvadva:
Kép
kincsimano

Gabi!

Köszönöm az aggódást!

Lindi!

Köszi a segítséget! Asszem a holnapi napot még muszáj megvárnunk, mert ma szedi második napja Timi az antibiotikumot! Viszont holnap este kihívom az ügyeletet, ha nem változik a helyzet és akkor szólok nekik a teszt miatt is!
Mostmár remélem jól van Gréti! De nem a pisijével volt baj megint, ugye?
Képek nagyon klasszak! Sokat változott és nőtt Barnabás!:)
ildi76

Kátya:
A kakiban nem az anyatej göböcskéket látod? Én vhol azt olvastam és a Rékáéban is vannak... Vagy az baj????
Mennyi idős most Emma-baba? Milyen tápit kaptatok?
És pár tipp tejci ügyben (én már rettentően kitanultnak számítok, csak nálam semmi nem jön be...:
- Urtica
- Phytolacca
- More milk plus
- tojásleves
- rántott-leves
- laktoherb/fitolac tea
- baracklé
- melegvizes zuhany/borogatás
- Votiv csoda-olaja (bár ezt még nem próbáltam, de bizalmat szavazok neki!!!)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe!

Deni:
Az a baj, hogy alapból nem vagyok egy nagy ivós, szóval ha nem jut eszembe, simán nem iszom semmit egy nap... :roll: :roll: :roll: De most ittam baracklevet.

Tényleg, okos topiktársak?!?!?!? Barack befőtt, esetleg később igazi barack?????

Lindi:
Szépek a gyerekek!

Ildi:
Sok+++++++ és jobbulást!!!!

nukada

OFF és csúnya:
...
áá, kitöröltem, ez mégis csak egy babás topik, és nem is akarok senkit fárasztani, de egy jótanács: Eltére soha senki ne jelentkezzen, ha kedves a nyugalma. :twisted: :twisted: :twisted:

ON:
van ilyen itt hogy On? :lol:
Fejem konstans fáj egy hete, lásd mint fent és a takonykór se múlik valami könnyen, de nem panaszkodom, ha pl Ildiékre gondolok. TIMINEK rengeteg ++++ és jajj, de nem lehet könnyű most nektek.

Szokás szerint csak ezt az oldalt sikerült visszaolvasni, szerencsére ez rövid. :wink:

Akata,
pelus annyira száraz, h egy hete elő se vettük. Szóval asszem kijelenthetem, hogy szoba- és ágytiszta a lányom, és miután még nincs 2.5 éves, sztem ez tökjó. :D :D (És of course nem az én érdemem, ő irányította a dolgokat!)

Jut eszembe, Kisünöm, ha legközelebb arra járok, elviszem Marcinak a fél zacsi pelust, ha érdekel, asszem ő Eszter mérete. :)

Votiv,
Isti szuper srác, és ha még egy valaki azzal jön, h fogyatékos vagy mi, azt esküszöm, megharapom, még ha az anyja az, akkor is, úgy vigyázzatok! A kis vejemről így nyilatkozni, ejj! A hugica meg kimondottan helyes, pár pötty semmit sem tud rontani az összképen sztem.

Zuz,
Budafokra LAKNI jöttök? Mert ott a bölcsi, majd benézek. :) Mikor?

Rídonly,
földre köpés... :lol:
neet
neet

Lindi,
babáid még mindig helyesek. :D

Szrek,
lennék a fiad! :lol: Piackutat meg nem jellemző.

Fibi,
abszolút megértem a távolsági problémádat. Neked sincs jogsid? vagy csak kocsid nincs? Én most nagyon rágyúrtam a kérdésre, mert ez így nem állapot, azaz az, csak áldaltlan. Hétfő kresz vizsga, a többit meglátjuk, ahogy sikerül ütemezni.

Kincsimano,
édes a kis beszippantott szájúd! :D
És neked meg Nuknak is:
ne ostorozzátok magatokat a tej kérdésen, mert csak annál rosszabb lesz a helyzet. Ma már tuti jó tápszereket lehet kapni, persze, persze, h a tej a number one, de ha az kevés, ott a tápi, attól még rendes ember lesz belőlük! Tudom, hogy én könnyen beszélek, de ez már annyiszor bebizonyosodott, hogy muszáj, hogy legyen benne valami: minél többet aggódik az anyuka, annál zötyögősebben mennek a dolgok.

Denizsa,
szinkronalvás szuper lehet! :) Eszterem elpasszoltuk anyósékhoz, ettől független negyed 6kor sikerült felébrednem, hiába, a szokás hatalma... remélem, holnap már kihúzom legalább 7ig. :D

Mi ez a rohadt szél már megint???

neet
neet

Sziasztok anyákok!

Irtó sok pénzből, időből, szeretetbeől és energiából sikerült kinyerni nulla adag szappanyt - de nagyon jól mulattunk, rengeteg gyerek egyrakáson és békés boldogságban túrták a földet és ettek naphosszat.

Votiv :) Te egy drága jó lélek vagy, msot csak ennyit tudok mondani - a többit úgyis tudod :)

Gabi :) Teljesen igazad van, asszem jól helyemre is tettél most és vége a szoptatási panaszáradatnak! Köszönöm!

Nuk, Kátya :) Nektek megy a szopi, csak kevés a tej - ez nem ugyanaz az eset, mint az enyém volt szerencsére! Ha kevés, hát pótolni kell. tápszerek remekek- persze nem biztos, hogy az első fajta rögtön jó is lesz - Dominóval vagy 1 hónapig tartott, mire sikerült a 4. tápszerrel megelégednünk. Én sem adtam volna más anya tejét - illetve a nagyon közeli barátokét igen, de egyébként szóba sem jöhet. Boldog, egészséges lesz a gyerek tápszeren is - valóban a legjobb példa erre az én kicsattanó egészségű állandóan vigyorgó fiam.

Kátya :) érdemes többfélét próbálni, ha úgy érzed, fáj a baba pocakja - sok ám a keményítő némelyik tápszerben. Nekünk a Humana, Beba, Milupa után végül az Aptamil jött be - ez jó zsíros és könnyen oldódik.

Zsuzsiiiiiiiiiiiiiiii Éljen, jövő héten jövünk Fehérvárra és jól megszeretgetünk!

Szia Lindi!!!! Hiányoztál! Ezt a jóképű legényt a szintén jóképű Barnabásért cserélted? :wink: Óriási nagyot nőtt a fiacskád :)

folyt.köv.

indianyo

Zuzi :) Az kedves, hgoy gondoltál ránk, de esetleg ide is ugorhattál volna egy csókolatnyi időre :wink:

Kata :) Drága kicsi Ákosnak nagy puszit küldünk! És lenyűgöző, fantasztikus, csodálatos ember a doktorotok, ha autós népek lennénk, feltétlenül odakérném magunkat hozzá!
A csokoládés történet pedig óriási :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fibi :) Tényleg vacakul messze laktok, én megértelek, nekünk is legalább fél-1 óra gyalog minden.

indianyo

Neet, Szrek,
Lennék a testvéred. Vagyis Szrek fia akarok én is lenni.
Szrek! Hétvégén száraz pezsgő is lehet? (Jól mutat ám a fiad!!)

Lindi,
Gyerekeid csudaszépek!!!

Ildi,
Drukkolok!

Fibi,
Több órás kiképzés már nem megy? Úristen, eddig ment? Tényleg csak én voltam olyan nyomorult terhes csaj az egész topikon?

Kincsimanó,
Olyan édes gyereked van!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

sziasztok,

Ildi,
én is drukkolok, h ne legyen semmi komoly Timivel, bár ez már annak tűnik!

Indi,
de sajnálom a szappant, de sebaj, a buli a lényeg!

Zsu,
nagyon nagyon aranyos és bölcs vagy, sokat tanulok tőled!

Lindi,
gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Már kezdett kisütni a nap, de aztán délutánra Igi is elkezdett hányni...
szóval, egy hétig oltás miatt volt beteg, mostanra elkapta a h&f-t Btől.
Viszonylag lassú a lappangása, kicsit tartok tőle, h én leszek a következő...
szült valaki h&f-fel? kicsit érdekelne, h ezt hogy lehet "kivitelezni"... :roll:

Zuz,
mikor a 15 hóst kapta Igi megkérdeztem,h ki mivel vezessem ki, de mondta, h nem kell szte, de én mondtam, h Igi elég érzékeny, és akkor adott bogyót. Szóval innen sejtem, h nincs nagyon oda érte.

Votiv,
ha 2 hét múlva vezetem ki, hogy csináljam? és mi kell még hozzá??
amig beteg, ezzel már nem bántanám...de jó lenne "kivül" tudni...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kicsimanó!

Bébid írtó cuki!:)

Zsan!

H&f-fel vagy hasonlóval Recca szült azthiszem! Legalábbis úgy rémlik azt írta, hogy szülés előtti napon még beteg volt! De reméljük, hogy nálad erre nem kerül sor!

Neet!

Suli :(
Párodnak jobbulást!
ildi76

Ildi,
párom remekül van, köszi :wink: És estére én is mindig magamhoz térek! :D (fejem, nem férjem, sztem elolvastad...)

Zsan,
áááá, mi jöhet még? Annyi biztos, ha f&h-val mész be, legalább megúszod a beöntést. 8) De nem azzal fogsz!!!!!! És jobbulást mindenkinek!!!
neet
neet

Jó estézést nektek!
Köszönöm a kedves viszontfogadtatást, aranyosak vagytok.

Lindi, Kincsimanó! Édesek a manókáitok. És a söröző-Ábel kép világbajnok! És a kissrác is. Képzeljétek, ez a ded már eddig több "sört" ivott, mint én :oops: . Ugyanis én valahogy a "szaga-illata" miatt sosem mertem megkostólni. (most a nagy sörkedvelő kismamákok biztosan követ zúdítanak rám. 8) :lol: )

Na, megyek mozizni, ugyanis a kisded bealudt, a két nagy pedig megfürödve, fürdőköpenyben forró pattogatott kukoricát majszolva várja, hogy velük nézzem a péntek esti filmet. (Táncoló talpak- állítólag édes, most jól meg kell néznem nekem is) A jegyem, amit Beni alkotott az ágyra szól, úgyhogy lehet, hogy ma sem győződöm meg a film helyességéről. :lol: :oops:

Zsu
zsugyu

Mása,
Mindig tedd félre a pénzt, amit a gyerkőc élelmezésére költenél. Később akár egy kisebb autó is kitelhet belőle (A Tata 2500 dollár alatti autókat dob hamarosan piacra!!!). Érettségire megkaphatná.
Anyám szerint kell még egy gyerek. Egyszerre kettő nem szívat a kajálással és örülsz, hogy legalább az egyik eszik. És nemsoká lesz még egy gyerek, úgyhogy a probléma hamarosan megoldódik.

Zsan,
Én olyan vagyok, hogy 10 perccel zárás előtt be se megyek egy boltba, mert együttérzek a személyzettel. De ugye be tudok vásárolni másnap is. Ha úgy gondolod vajúdás alatt, hogy pár órát tudod halasztani akkor persze ne hívd a szülésznőt (ha épp éjjel kellene). Mondjuk én még ilyen szülésről nem hallottam, gondolom a szülésznő se...
És jobbulást!!!! a gyerekeknek.

Votiv,
Írtad, hogy még mindig előfordul, hogy Isti bekavar szoptatás alatt. Hát, tetszett ez a még mindig. Nálunk is még mindig és gyanítom, hogy még pár hónapig, 1-2 évig így lesz. Az bekavarás, hogy áll előttem, üvölt, hogy M. nem éhes, M-nak az nem finom brühühühüüüüü??
(Egyébként nem minden szoptatás ilyen, de elég az a pár alkalom is. Olyankor úgy érzem magam, mint Vanek úr a légióban - mindenki engem b...ogat, de én túl hülye vagyok, hogy megoldjam. Nem tudom kapok-e én is emlékérmet?!?!)
És fiad tényleg piszkosul szép, de szerintem a lányoddal sincs semmi baj (nna, olyan édes kis csaj, igazi lányfejecskéje van - nem úgy mint nekem volt - mert én nagy voltam és tök kopasz). (Gondoltam csak vicceltél a pöttyöcskéin. Egyáltalán vannak még? Nálunk Petinek több volt, mint M-nak és csodás elálló fülei voltak. Döbbenetesen nézett ki. Sajnos lelapult - bár gondolom neki nem hiányozna pár év múlva két elálló fülecske, de én imádtam.)

Indi,
RJ negatív irányú elfogultságát nem részleteznéd? (Na jó, gondolom a mondat mindent elmond, csak eddig ez nem merült fel bennem. De most elgondolkoztatott.)

Nukada,
Turmix? Vagy leves? Azért folyadék bevitel nélkül kevesebb (lehet) a tej. Legalábbis nekem innom kell. Szóval ha átvernéd magad? Vagy csak innál és kész? Gyümölcs? Főzelék? Kóla?
:twisted: :twisted:
És nekem volt tejtestvérem - kaptunk is egy festményt v. mit a szülőktől. Szóval nekem ez a téma vhogy természetes, de megértelek. Biztos nehéz lehet, bár ahhoz hogy szar anyának érezd magad nem kell szoptatási gond. Csak kifejlett önostorozó hajlam. Az meg minimum lappang benned. (Nem biztos, bocs. Lehet hogy csak magamból indultam ki.)

Rídonli
Én egyszerre altatom a két pokolkát. Peti néha beszól, hogy ne etessem M-t, de akkor figyelmébe ajánlom, hogy M. sose szól be mikor ő csokis tejet iszik. Erre mindig elhallgat (mert irigy ám!!! be van gyulladva, hogy M. átszokik a csokis tejre. Szívószállal). Meg egyszerre fürdetem őket. (Nem egy kádban.) Próbáltam külön mindkét projektet, de úgy éreztem magam, mint a kiképzőtiszt, aki egyenként froclizza a bakákat. Mire végeztem az elsővel kész voltam. Így intenzívebb az élmény de gyorsabb!!

Curse,
Gyerekneveléshez, pláne a tápláláshoz mindenki ért. (Meg focihoz...) Ebben az országban meg nem értett táplálkozási szakértők, közgazdászok és ortopéd szakemberek hemzsegnek. Kedvencem az volt, mikor P-t kendőben vittem és egy néni nézte-nézte az alvó dedet. Majd elkezdte tapizni a lábát, hogy biztos kényelmetlen neki. Mondtam nem (eleve utálom, ha idegenek fogdossák a gyerekemet a bkv-n - tuti koszos a kezük, enyém is az, mindenkié az a tömeggközlekedésben...). Felhívta a figyelmemet, hogy mennyire rossz lehet bezsúfolva lenni felhúzott lábacskákkal olyan kis helyen, mint egy kendő. Képzeljem el magamat ilyen helyzetben. Mondtam, hogy én már rég begolyóztam volna, ha minden nap 5-7 alkalommal ugyanazt az unalmas anyatejet kell innom. Ha abba nem hülyült bele a gyerek eddig, a kendőt is kibírja. (Utána elmesélte, hogy ő hogy fogta a gyerekét. Mindig karban, egyenesen fektetve az egyik kezén. :mrgreen: Aztán leszállt.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Zsanci, 2 egymást követő napon 5-5 golyócska jó lesz, és ha még nem érzel semmi változást, akkor még egy napon át. szegény Igi is... sztem egyél normaflort pár napig, hogy ha el is kapnád, akkor se viseljen meg nagyon...

Szrek, azt hiszem Te kérdezted, a kivezetőszer nem csak a mellékhatásokat, ill nem elsősorban azokat kell csökkentse, hanem az esetleges oltási szövődményeket előzi meg egész hatásosan.
bár kétségtelen, hogy ezek az új oltóanyagok már klasszisokkal jobbak a még pár éve forgalomban lévőknél, de biztos ami biztos...

Kátya, Nuk, Votiv csodaoljaában van némi tejserkentő, meg egy bazi nagyadag ellazító cucc :lol: ugyanez Votiv szopisteájának is a titka :wink: (és még az íze is jó, ebből nem nehéz sokat inni) nagyon szívesen adok mindkettőtöknek, gyertek erre vagy küldessetek érte! :)

Kátya, milyen édes kislányod van! a képeken úgy néz ki, nagyon is jól van tartva, szóval nem csinálod olyan rosszul a dolgokat, SŐT! :D

Lindi, helló! mesélj, hogy telnek a napjaitok! Barnika és Gréti igazán szép gyermekek, én különben is odáig vagyok a kis szöszkékért :D

Ildi, ez a láz nagyon durva, szegény kis Timi :( nem baj ha hétvége van, amikor úgy érzed, azonnal hívd az ügyeletet, ne várj vele!

Zsugyu, szép és megható történet, és heppi endes :D hogy vannak a srácaid?

Kata, eszméletlen csaj vagy! :D :D :D

Neet, a fogyatékost én idézőjelben írtam, sose mondanám rá. És még mielőtt valaki megint megdorgál, hogy nem vagyok elég büszke a kölkeimre stb. nem így van!!! én imádom őket, dehét ez a dolgom. a csajom majd kikupálódik, és remélhetőleg a bőre se lesz olyan, mint Antal Imréjé. a fiam meg sokra viheti, mint férfimodell :wink: és ha még 50 évesen is velem fog lakni, hát az is csak nekem jó (vagy nem?:roll:) szóval akárhogy is van/lesz, én mindig imádom őket és cseppet sem vagyok elégedetlen velük!!! :)

votiv 8)
votiv

Neet :) mesélj, én is akarok anyázni! örülök, hgoy jobban van a férjed :wink: fejed is? :lol:

Zsanci, Ildi :) odagondolunk hozzátok erősen!

Milyen sört iszik Ábel? én is akarok oylat! És milyne utalványt adnak a kutatáson? Ha tápszeres, akkor nem ér a nevem :mrgreen:

Szombat-vasárnap jöttök Nemzeti Múzeum és Millenáris?

Zsanci :) nem adjuk ám fel a szappanyolást! Legközelebb másik recept alapján dolgozunk.

Deni :) Én is rátok szavazok Kata szavazásán :wink:

indianyo

Móni :) Még mindig bírom a humorod :)

indianyo

Zsanci, Ildi,
gyerkőcöknek gyógyulást!!!

Babaképek gyönyörűek!!!!!!!!

Monisa-tök jókat írsz, minden szavaddal egyetértek, és a stílus is szuper, ahogy előadod! :)
Én azért altatom őket külön, mert a Nagy nagyon igényli az esti összebújást csak ketten. A lényeg, hogy időben kell kezdeni, ha bármi közbejön, akkor se csússzon el nagyon az elalvás. Ez azért fontos, mert a Nagy 2,5 kora óta egyáltalán nem alszik nappal, és estére azért elfárad. És ált. jó gyorsan elalszik. Szóval, már elég rutinos vagyok, Apa pl. ezen a héten 7/1 este volt /lesz itthon. :(

Az önjelölt szoptatási tanácsadókból is van sok ám! A családiakat (kicsit durván) úgy szoktam leszerelni, hogy megkérdezem, hogy ők mennyi ideig szoptattak. Ált.senki sem veri az én 2,5 évemet... :)(persze, ez csak másodszorra működik).

Ha tapizzák a gyerekemet, attól én is frászt kapok. Még attól is, ha túlközel hajolnak hozzá. És miért szereti mindenki a babáknak a kezét fogdosni??? Hogy mihamarabb a szájába juttathassák a bacikat? (Azért nem vagyok paranoiás, de...)

Kincsimanó, érzékeny mellbimbóra Garmastan kenőcs nagyon jó.

rídonli#

Köszönjük, köszönjük, jólesik a dícséret, hízik anyamáj. :) És végre Emma is beindult, 3 nap alatt 11 deka gyarapodás!

Nuk, nem anyatej göböcskék, a tápszertől van, remélem, elmúlik. És eszem homeot, iszom fitolacot, megvan a napi 2-3 liter folyadék.

Votiv, miből áll a csoda-olajod?

Már nem feszengek a tápszer kérdésen, kell és kész.

Ildi, Timidnek sok-sok +++++++! És nemigen tudok visszaolvasni, de ha valakinek még betegecske a dedje, arrafelé is gyógyulkákat küldök!

Jó éjt mindenkinek!
kincsimano

Sajna most nem tudok visszaolvasni, de egy kérdésem lenne :oops: Emlékszem, h vki írta, talán Indi?? :? hogy a Mom Művháznál van egy biopiac vagy mi. Azok biztosan ott vannak szombatonként???

Csak annyit, hogy:

Lindi,
Nagyon szépek a gyerkőcök, Bajni rengeteget változott :D

Kátya,
Emma is csodaszép :D

Kis és nagy betegeknek jobbulást!!!

Kép Kép
curse

Móni,
humorod nekem is bejön! :lol:

Votiv,
férfimodell :lol: 8) :lol: 8) erről nekem mindig a Zoolander jut eszembe, amikor elmennek a benzinkútra... :wink:

már alig van ágyneműnk, pizsiről nem is beszélve, pedig Igi ruházkodásban elég háklis, most kaptunk bogyót a dokinénitől erre, remélem használ, mert nem tudom mi lesz, ha elfogy az összes playmobil bácsikás pólónk (azaz t-com gyereksziget-es)... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Curse :) igen, szombaton van MOM Parkban biopiac.

FáradtszeműIdnimegyaludni

indianyo

Móni, hát igen, "még mindig" :wink:
mivel Isti még nem beszél, képtelenség vele ezúton rendezni a problémát. nem tudom, hogy ez előny v hátrány...
ma egész jó délutánunk volt, felváltva hisztiztünk mind a hárman, vszínű a széltől.
de voltak jó percek is, pl. Istivel felszereltünk Lilibogyónak egy ikeás halacskás forgót az ágya fölé. mikor kész lett, Isti bemászott az ágyba és egy fél órát játszott vele :D és közben átölelte a húgát, hozzábújt és simogatta :D
ilyen már többször is volt, hogy annyira rohan a picihez, ha hallja hogy felsír, hogy mire utolérem, már bent van az ágyában és vígasztalja :shock: :)

Deni, sajnos kényszerpihenőzöm, folyton ülök vagy fekszem itthon is, főképp fekszem, a szoptatásoknál is, de Isti szobájában is van egy szivacs, ha bemegyünk játszani, egyből oda telepedem le. még a fejlesztőbe is kocsival járunk, pedig az tényleg csak 10 perc lenne gyalog, de azt se bírom. bevallom, azóta nem voltam Istivel játszón, mióta szültem. más levitte, vagy inkább itthon maradtuk. nem is takarítok, nem vásárolok, nem cipekedem (kivéve Istit de őt is csak módjával), és eddig 2x főztem. szerencsére mindenben van segítségem (Isti porszívóz, apája vásárol, dédi kaját küld vagy eszünk hideget) csak regenerálódnom kéne végre... de nem vagyok türelmetlen, majd csak helyrejövök, csak jó lenne már bírni a tempót meg nem mindenben másokra utalt lenni. "vicces", hogy 9 hós pocakkal milyen fitt és fürge voltam...

apropó,
Móni, nekem az első terhességem volt olyan gázos, hogy ahhoz képest a második igazán mennyei volt. és még csak nem is titkoltam, hogy mennyire nem szeretek terhes lenni :? és azt hittem, mindenki hazudik, aki igen...

votiv 8)
votiv

próba. Hátha sikerült a vonalzó. Ha nem, akkor is megyek aludni.

rídonli#

Nnna! Azért végi sikerült néznem, és beszámoltam az élményemről, hogy ugye anya nekem is tetszett. :D Most már csend honol.

Indi :D Szia! Gyere várunk ám!

Votiv :D Igazán nem meghatás céljából írtam, nem is akartam nagyon személyes lenni, csak valahogy szerettem vón, ha még egy valakitől hallod, (hisz sokan írták már) hogy a te (tényleg szépséges (és a lánykád is az!) fiad esetleges problémái ellenére is boldog lesz. És egy nagyon bölcs barátom mondása: csak a döglött hal úszik az árral, bár az a könnyebb. Remélem, hogy lassacskán sikerül fizikailag is regenerálódnod.

Zsanci :D Köszönöm. És ne gondolj sokat arra, hogy elkapod a h&f-et, mert tudod, a beteljesülő gondolatok. Nem kapod el és kész. Votiv ötlete -mint mindig- jónak tűnik.

Na beájulok a "zágyba", mert holnap hosszú, kertidolgozósfőzőstakarítósbevásárlósháromgyerkőcitthonlevős napom lesz. :wink: Nem panasz, de tény. Ha sikerül a terveket kivitelezni, és még a lányommal is elmegyek bicózni, este büszkebüszke leszek magamra.

Jójcakát mindegykinek! :lol:
zsugyu

Sziasztok!

Most jutottam a géphez, már mindenki alszik.

Hát, a napjaink egyre jobban telnek. Kb 3 hete Grétikém is szelídebb egy fokkal, bár tőle azt hiszem sohe nem várhatom el, hogy olyan nyugodt legyen,mint akár egy átlag gyerek, most már látom, hogy ugyanolyan , mint kicsi babának volt. Akkor a különbség a két gyerek között, hogy csak na. A féltékenység azt hiszem elmúlt, igaziból direktbe nem jött elő, szóval nem mondott semmit Gréti, de ugye az exxxtra hiszti szerintem ennek volt betudható. Most már partner Gréti a szopizásnál is, ha akar tud suttogni is, és egyre többet akar. Szopizás vagy altatás közben most már tényleg csak akkor kiabál vagy sikítozik, ha megfeledkezik magáról. De ha Barni ébren van, akkor a kiscsaj csak kiabálva kommunikál, és sikítozva rohangál a lakásban mint egy kiscsikó.
Barnit még mindig imádja, ez tulajdonképpen az első pillanattól így volt, állandóan simogatja és puszilgatja és mindig az ölébe akarja venni. Ha Barni felébred, ő rohan hozzá először, ő akarja az első puszit nekiadni. Az összes játékát rápakolja Barnira, szegénykémmeg csak lesi nagy kerek szemekkel Gréti minden mozdulatát.
A pihenőszékben Gréti úgy hintáztatja Barnit,hogy még énekel is neki. Ja és Gréti kb 1 hete tényleg dallamot visz a mondókákba,először a Süss fel napot énekelte, pár napja a Cirmos cicát is, a többi dalt még csak mondókaként mondja, de azt egész álló nap.
Azzal nagyon kell vigyáznom, hogy amikro Gréti valamit ezsik, résen legyek, mert előszeretettel kínálgatja Bajnit is.

KépKép
KépKép
lindicita

Persze mikor rászólok, mondja, hogy Barninak még nincs foga,ezért nem eszik semmit.

Tejem szerencsére még mindig rengeteg van, még mindig 300-400 milit adok le naponta az anyatejeseknek, bár most megint vitt el egy adagot egy lány (Blaye egyik barátnője),és úgy néz ki ízlik a lányának, így hétfőtől ők viszik el. Ő lesz a negyedik közvetlen tejtesója Barninak (közvetve az anyetejgyüjtőn keresztül ki tudja hány baba lakik jól a tejcimtől)

A napokat is tök jól be tudommár osztani, ez is kb 2 hete állt be. Érdekes módon pont akkor, amikortól már nem tud jönni a bébiszittyó, mert vizsgaidőszak van. Így egyedül kellett megoldanom a dolgot. Bajnikám fürdik 7 körül és ő legkésőbb 8-kor már alszik is. Gréti ezután kajál és fürdik, így tulajdonképpen a régi ritmusához képest 1 óra csúszásban vagyunk, de így reggel is 1 órával tovább alszik,és csak 9 körül kel.

Annyi könnyebbségem van, hogy jön eg ylány 1 héten 1x egész napra, és kitakarítja az egész lakást, vagy vigyáz a gyerekekre. Első alkalommal kapásból itt kellett hagynom rá mind a 2 gyereket 2,5 órára, de nagyon jól elvolt velük.

KépKép
KépKép
lindicita

Köszönöm szépen a dícséreteket a gyerkőcökről. Szerintem is sokat változott Barni, szerencsére, mert pont tegnap rendezgettem képeket, amiket elő akarok hívatni, köztük a születése utáni képeket is, hát szegénykém jó ronda volt.

Egyébként tudjátok, hogy a Média Marktban május 31-ig 10.-Ft/db a fényképelőhívás?

KépKép
KépKép
lindicita

Indi,
KÖSZÖNÖM!!! :D

Tegnap a sörhabos Ábelt elfelejtettem megdícsérni, olyan édesen és óvatosan sörhabozik :lol:

na most rohanok, egy kicsit jövős-menős napunk van

Szép napot Mindenkinek!!! :) bár az idő lehetne jobb is :evil:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Mivel én is végig éltem,hogy nincs tejem és tápszerezni kellett a csajokat,ismerős az érzés :? De!Íme 2 kép,hogy így is egész remek gyerekeim lettek :lol: :
Ezt Votivnak is ajánlom:nekem is volt guzmóm :lol:
Kép
Ez lett belőlük:
Kép

Szóval én azt tanácsolnám,hogy legalább ezért ne idegeskedjetek,mert e nélkül is van bőven amin lehet :wink:

Ildi,Zsána:
gyerekeknek továbbra is drukkolok++++++++++++++++,hogy most már hamar túl legyenek a betegségeken!

Lindi:
de jó,hogy jelentkeztél :D
Remek,hogy jól üzemeltek! :lol: Azért meg külön is becsüllek,hogy leadod a tejed :!: Dorkámnak is volt egy tejtestvére :wink:

Indi:
:D :D :D

petergabi

Gabi :) Érdekes Orsi szalagja :lol:

Lindi :) Ezek szerinte a szabadidőd nagyjából el is telik a fejéssel? Klassz, hogy ilyen sok tejecskéd van és sok baba issza :)

indianyo

Indi! Pont, hogy nem. Ennyi plusz tejci a reggeli és esti fejéssel van, ami max 5-5 perc, és amit mindenképp megejtenék, mert míg Grétivel 2 hetente becsomósodott a cicim, addig most még egyszer sem fordult elő. Több macera elmosni meg sterilizálni a mellszívót, de nekem még így is megéri, mert Grétivel nagyon sokat kínlódtam a hüle csomók miatt.

Zsan! Jobban vagytok?

Ildi! Timi lázas még?

Pgabi! Tényleg remekek. Az a ti házatok a háttérben?

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Lindi!

Igen, sajnos éjjel is felment a láza, meg most reggel is! Ha nem adok neki 4 óránként lázcsillapítót, akkor felmegy!
Elég nyűgös, meg megpróbáltam pisimintát venni tőle üvegbe (kádban, bilin) de nem jött össze! Viszont a manduláját most megnéztem és tényleg gennyes neki, úgyhogy lehet, hogy tényleg a-miatt lázas, de akkor miért nem használ a gyógyszer!:(
Félek, hogy délután mehetünk a H-ba!:(

Gabi!

Szépek a gyerekeid!!! :)

Neet!

El is gondolkodtam, hogy férjed, hogy tud szinkronban fájni! :roll: :)

ILdi
ildi76

Szépjóreg minden mamának és dednek!

Indi, Rídonli, igen Garmastant használok minden szopi után. :)

Vot, most láttam, hogy mire megkérdeztem, miből áll az olaj, már válaszoltál is. Lehet, hogy Emmával egyszer elnézünk felétek. :)
És mondtad, hogy jól néz ki Emma, nem látszik rajta az éh. Nos, most léptük át végre a születési súlyát, még mindig nincs 3 kg, de már nem idegeskedek, mert látom, hogy beindult szépen. Ha így halad, hamar utoléri magát. :D

Most, hogy Emma alusz, kicsit ténykedek, csinálok vmit a káosszal, ami perpill a lakon uralkod. :lol:

Szép napot! :P
kincsimano

sziasztok,
ugy latszik mostanaban csak villam-olvasasra futja. igy csak 2 dolog:

Zsan, igen (Ildinel a pont :D), en ugy szultem, h elotte itt "haldokoltunk" apaval (en egy kicsit lajtosabban mint o). de nem okozott ez semmi problemat a szulesnel. utana meg kutya bajom sem volt: a szules meggyogyitott :lol: ha esetleg elkapod, valszeg elinditja a szulest (mintegy "termeszetes baba koktelkent"), 1. ha mar amugy is kozel lett volna, 2. mielott legyengulnel. okos a termeszet. ne aggodj semmin ;) :)

Votiv, attol meg, h Isti nem beszel, ugyanugy megerti a dolgokat, mintha mar beszelne. nem a beszed megleten mulik, mit ert meg a gyerek!! (hogy a szulo mit, az mar inkabb :lol:)

ja es megegy
ILdi, nagyon sok +++++++++++ nektek! gyogyuljon az a pici lany!!!

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Haliho,
tegnap este - 3 év kihagyás után - ujra szinházban voltunk :D (ajándék jegyek voltak hugomtol, és ö altatta el B-ot is tegnap) Mester és Margarita, még mindig a hatása alatt vagyok..... Jol el is raktározom az élményt, mert min. 2-3 év megint kimarad :lol: :lol:

a lényeget átfutottam:

Zsan,
Iginek jobbulást továbbra is!!+++ remélem, Te nem kapod el a h&f-t!

Ildi,
Timinek is sok +++++, és drukk hogy kiderüljön, hogy most már mitöl van ez a láz :(

Lindi,
pont tegnap jutottál eszembe, hogy rég irtál :) csodaszép gyerköceid vannak :D ha netán egyszer lesz egy lányom is, olyan szép kékszemüt szeretnék mint Gréti :wink:

Kátya,
Emmának nagyon édes pofija van :D

Gabi,
lányaid nagyon szépek, tényleg :D

Indi,
köszi az együttérzést :)

Neet,
kitartás a hüje eltéhez meg a takonykorhoz!+++
de, van jogsim meg kocsim is, csak olyan béna vagyok, hogy nem rajongok a vezetéshez (föleg hogy már a hasam surolja a kormányt), és ha lenne a közelben egy nyamvadt bolt vagy posta, inkább gyalog mennék... :?

Moni,
1-2 orás kiképzést muszáj birnom, mert innen min. 2 ora bejutni NST-re meg dokihoz (Hév, villamos, busz, stb...) Közben B ül az ölemben, ö kivülröl könyököl a hasamba, Ábel belülröl :roll: jol elvagyunk.
és én is birom a stilusod, jokat derülök rajta :lol:
ma majdnem elmentünk Zugloba (csak közben hugomnak más programja lett), beugrottunk volna Hozzátok :wink:

KépKép
fibi

és Zsan,
ma nagyon eszembe jutottál: üvölteni birtam volna én is a szeméremcsontom miatt, ahogy felkeltem az ágybol.... :?
fibi

és simán elérte a jobb lábfejem az elefántméreteket, mintha vizpárnákkal lenne kitömve. amugy minden szép és jo :lol:

na, L tanulni... ugyis látom, mindenkinek van dóga :wink:
fibi

Fibi :) Nagyon megértem a ház-távolság-gondodat és nagyon drukkolok, hogy sikerüljön már elmozdulni erről a holtpontról!!! Színház, de jóóó! :D Most eszembe jutott, hogy az uccsó napokban nekem mennyire mehetnékem volt, szinte minden nap, amikor csak tudtunk és bírtam, mentünk apával és Bálinttal 1-2órára (ennyi volt a kapacitásom) vhova, ha máshova nem, akkor a Savoyába vonatozni vagy vásárolni, de együtt voltunk kicsit és ez olyan jóóó volt, szóval kiélveztük utoljára a 3-asbant :D

Ildi :) Szegény Timinek bulást!!! Sok ++++ Nektek!! kórház :( remélem nem kell! Munkahelyhez drukkolok, hogy találjanak jobb helyet Neked!!

Lindi :) Képek szuperjók!! Te jó ég, mekkora már Barni!!! Gréti meg változatlanul egy angyal! :D De jó, hogy már így beállt Nálatok a ritmus!! (kíváncsi leszek, mi mikor mondhatjuk el ezt...) A plusz fejésért meg tejcsiadásért le a kalappal, hogy még ezt is bevállalod!

Kátya :) p.ü.-t köszi, megkaptam! :) Emmád nagyon édes!!! :D :D Sajnos tápi-ügyben járatlan vagyok, már bőven elmúlt 1 éves a fiam, mikor először vettem neki tápit a kakaójához, de akkor már nem bántotta semmi a pociját. És a súlygyarapodáshoz gratula!!!

Nuk :) Nem ivás ellen esetleg próbáld ki, hogy mindig teszel egy pohár vmilyen innivalót az asztalra/ahol éppen vagy és rendszeresen kortyolsz belőle 1-1-et. Nagynéném alkalmazza ezt a módszert, mert ő is ilyen "nem-ivós" alkat, ez egész jól bevált neki.

Neet :) Bulást Neked is!! Hétfőre meg mennek a drukkok a vizsgádhoz!!

Zsan :) Gyerkőcöknek bulást!!!! jaj, már mind a ketten h&f-eznek :( :(

Móni :) 2gyereket egyszerre, ráadásul külön fürdetni hogy tudsz? pontosabban hány kezed és szemed van?

Indi :) Én ezt a szavazásos dolgot viccnek vettem, mert sztem itt mindenki nagyon szerencsés és boldog, mert gyönyörű, okos és egészséges gyerkőcök mamijai vagyunk (persze néha megnehezítik a hétköznapokat hisztik, nemalvások, kajasztrájok, betegségek, de ezek elmúlnak, meg persze sokszor bekavarnak a hormonok...), szóval én gondban lennék egy ilyen szavazáson :roll: :wink:

Votiv :) De édes lehet Isti, ahogy Lilit vigazstalja!! :D Nálunk is ez van, hogy sokszor Bálint ér oda elsőnek :lol: Szerencsére már kezdi megszokni a "babazajokat", már nem esik annyira kétségbe, ha sír a kistesó, inkább ő is vigasztalja :D (sajnos éjjel viszont egyből felébred rá :? ) Jól teszed, hogy igyekszel pihenni és vigyázol magadra! (most kicsit megnyugodtam :) ) A másra-utaltság érzésed tökre megértem, nekem baromi szerencsém van, hogy párom itthon tud lenni pár hetet, mert a rokonoktól begolyóznék... sajnos nemigen tudnak segíteni (kivéve anyámat), inkább energia-leszívóként működnek...

Gabi :) Bizony, nagyon szép gyerkőceid vannak! :D :D És milyen az új kéró, vannak még hátra munkák, megszoktátok már az új helyet, környezetet? (mondjuk gyönyörű hely, szerelem első látásra :lol: )
denizsa

Fibi :) ++++ akkor lábakat fel!! :wink:

Tegnap volt 1hetes a kisebbik fiam, olyan hihetetlen... és rájöttem, új vonalzó is jár neki :lol: Remélem nem haragszotok, ha teszek róla még egy képet...
Bence 1 hetesen:
Kép
Minden reggel Bálint első útja Bencéhez vezet:
Kép

Kép
Kép
denizsa

Deni: Bence mennyire gyönyörűűűűűűűűű! És a második kép hihetetlen ütős. Én tuti posztert csináltatnék belőle.

Kép
Kép
tinu

Deni :) hát én is vicceltem, de ti tényleg egy mesebeli család vagytok :) És Bence nagyon hasonlít Bálintra :)

Lindi :) De jó, hogy ez iylen hamar megy! Klassz csaj vagy, no :)

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?