A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

nora80: szerencsére nekem ilyen problémám nincs, és remélem nem is lesz :roll:
Én szinte minden nap eszek egy pár szem aszalt gyümölcsöt ( szilvát, sárgabarackot) bár nem székrekedés miatt, de szerintem lehet hogy arra is jó lehet. No meg reggel éhgyomorra a rostos üdítő.... Bocsi de hirtelen csak ezek jutottak eszembe....

Minden jót, Móni

Kép
Kép
moni1973

Mirr-múr: privi ment....

nora: én a szilvalekvárra esküszöm! :)

Egyre jobban forog a gyomrom... a hálapénz miatt. Ahogy írogatunk, egyre lejjebb strófolom a tarifát.... Ha utána számolok, akkor kb 50 ezret hagyok a magánrendelőjében a szülésig és akkor még adjak a szülésért is.... hát..... ennyiért már tényleg egy magánklinikára is mehetnék, ahol kiny... ják a fenekem.... és nem a bűn rossz kórházi kaját kapom, a prüsszkölő büdös szobatársakról nem is beszélve (bocsi, de a nyóckerben szültem az összes babómat és hát... szóval a tapasztalataim szobatárs ügyben nem épp rózsásak).

Na, megyek, mert lejárt a mosógépem..
Sziasztok és mindenkinek szép napot! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mirr-múr: privi ment....

nora: én a szilvalekvárra esküszöm! :)

Egyre jobban forog a gyomrom... a hálapénz miatt. Ahogy írogatunk, egyre lejjebb strófolom a tarifát.... Ha utána számolok, akkor kb 50 ezret hagyok a magánrendelőjében a szülésig és akkor még adjak a szülésért is.... hát..... ennyiért már tényleg egy magánklinikára is mehetnék, ahol kiny... ják a fenekem.... és nem a bűn rossz kórházi kaját kapom, a prüsszkölő büdös szobatársakról nem is beszélve (bocsi, de a nyóckerben szültem az összes babómat és hát... szóval a tapasztalataim szobatárs ügyben nem épp rózsásak).

Na, megyek, mert lejárt a mosógépem..
Sziasztok és mindenkinek szép napot! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Én is alig aludtam éjszaka.Szerintem valami front van.A kiscsaj majd'kirúgta egész éjjel az oldalam.Már nem tudtam,hogy hogyan feküdjem.Bár hozzáteszem amúgy sem vagyok valami jó alvó.Reggel meg aludtam volna még,de szervízbe kellett vinni a kocsit :? .

Tegnap meg volt kicsi fiammal a bőrdoki is.A kezén be vannak gyulladva a verejték mirigyek.Kérdezte a doki nem e volt beteg,jön e a foga(jön a 17.),mert szerinte a szervezete így védekezik ellene.Remélem csak ennyi,és nem valami ekcéma,vagy bőrgomba.Mindenesetre kapott rá kenőcsöt,és ecetes vízzel kell mosogatnom neki.8-10 nap mire elmúlik majd.De már az is haladás,hogy nem viszket neki.

Kép
Kép
huni

mirosz, nincs dátum a katalóguson, hogy meddig tartana az akció.
nora, nekem azóta van székrekedésem mióta kismama vagyok, sőt, az aranyerem is kint figyelget :oops: :cry:
az aszaltszilvát ajánlották, de egyszer hánytam tőle, és azóta rá sem tudok nézni :roll:
mostanában iszok reggel langyos tejet, az kicsit segít, de még igy sincs rendben :? Szóval én is ezzel szenvedek :?
Ma megint vittem vízeletet a védőnőnek, most meg már nincs benne cukor :) :roll:
Én is nagyon rosszúl alszom, már napok óta, és akkora baromságokat álmodok :roll:

Kép
mona76

nora
Nekem a LAEVOLAC nevü anyag jött be.Gyógyszertári,de nem gyógyszer.Valami folyadékban olaj,hasonlít a ricinusra.Nem túl jó lenyelni,de ha iszol utána,akkor nem gáz.
Nekem egy egyhetes kezelés rendbe tette és azóta nem kell semmi,pedig alapból hajlamos vagyok a rekedésre.napi egy evőkanállal javasolnak,de én kétszer vettem be,nem lehet hozzászokni.
Remélem neked is beválik.
tuza edit

csajok, napi egy kaukázusi kefír.
vagy napi 2 kanál korpát beletenni milyen joghurtba és bekanalazni. semmi székrekedés nem lesz. nekem is volt, és ezek beváltak. de a rendszeresség fontos!!

mandala, én is egyre inkább úgy érzek,mint te.... :D otthagyok 60at a terhességem alatt, és még fizetek a szülésnél is :?
dimet

Sziasztok!
A hálapénz témához én is szeretnék hozzászólni. Nálunk nincs a dokinak fix tarifája, az a szokás, hogy a magánrendelésén fizetett összeg 10-szeresét kapja. Most havonta 4000 Ft-ot, hagyok nála, tehát szülésnél 40000-et illik adni, amit ő roppant széles mosollyal megköszön és zsebre tesz. Mindkét fiamat ennél a dokinál szültem és megsúgom, hogy nagyon keserű szájízzel adtam át neki mindkét alkalommal az akkor szokásos összeget tartalmazó borítékot. A gyerekek ugyanis a munkaidejében születtek, hétköznap 12.20 és 15 órakor, tehát nem kellett miattam bejönnie, sőt , mire lejárt a munkaideje még össze is tudott stoppolni. Az egyenként 10 órás vajúdás alatt kb. 3-4 -szer nézett rám egy vizsgálat erejéig. Elment ultrahangozni, elment a terhestanácsadóba és az utolsó percben esett be. Tehát nem azért járok hozzá, mert olyan nagyon meg vagyok elégedve vele, hanem azért, mert mi, kisvárosokban élő kismamák nem dúskálunk túlzottan a nőgyógyászokban. Nálunk ha jól számolom ca. 10 van belőlük, ebből 6-7 vállal szüléslevezetést, és összesen 2 van, aki szakmailag nagyon elismert.(Egyik az enyém) Ő az, akire rá merem bízni magam, ha bármilyen komplikáció adódik.Sajnos a többiekről nagyon nagatívak a tapasztalataim. ( Pl. amikor a 2. babóval bementem, hogy 10 órája folyamatosan szivárog a magzatvíz és 2 perces fájásaim vannak, az ügyeletes doki azt mondta, ez nem lehet m.víz, mert a burok ép és hazaküldött. Éppcsak azt nem mondta, hogy vizeletvisszatartási gondjaim vannak, az csordogál egyfolytában. Szerencsére a szülésznő észnél volt és felvilágosította a dokit, hogy a burok valószínűleg felül repedt, azért nem érzi kézzel. Hááát...nem szívesen szülnék ilyen dokinál.)
Szóval kénytelen vagyok a szokásos tarifát leperkálni a dokimnak, még akkor is, ha a munkája szerintem nem ér annyit, nehogy "kiessek a kegyeiből". Undorító, de sajnos ez van. Nem tudom hogy reagálna, ha jóval kevesebbet, esetleg semmit sem kapna, de nem is merem kipróbálni.
Kicsit hosszú lett....bocsi.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Bea
bee73

bee, az milyen ha órák óta szívárog a magzatvíz?

Kép
mona76

Hello!

Mandala: a Magánklinika 500-nál kezdődik, és ez csak a szülés! :shock: Bár szerintem a shöpf-mérei,ha átalakul olcsóbb lesz! Amúgy a kórházi kaja tényleg nagyon rossz, de én az utolsó cseppig megettem mindent amit adtak a szülés után, mert annyira éhes voltam.

Nóra: Én pld szedek zabkorpát külön. így a szénhidrát is lassabban szívódik fel,telí us. Lehet, hogy nem ettél elég rostosat. A leavolac az elég jó,nem tipikus hashajtó, én olyat kaptam szülés után. Végső esetben germicid kúp!

Mona: aranyérre is nagyon jó kis kenőcsök meg kúpok vannak, recept nélkül a gyógyszertárban. Nekem mindig csak szülés után volt, de azoktól gyorsan rendbejött! Most egy varázsdió nevezetűt vettem, már előre...remélem beválik. :lol: Kár szenvedni emiatt!

Akkor BSas jó messze van!:) De ott is van internet! Igazi kis világjárók lesznek Sabine babái!:)

Üdv: Judit

mamiblue

Jajjjjjjjjj... én nem panaszként mondtam a kilóimat :lol:
Sasával 35 hét alatt 22-t szedtem fel... aztán 6-8 hét alatt le is mentek... lényegében 18 éves korom óta ua súlyt tartom... pedig semmi diéta... :lol:
Az én pocakom csak a jó kajákat veszi be... :lol: :lol: :lol: :lol:

Székrekedés
Reggel éhgyomorra kávé... vagy ha ez nem használ, akkor Levolac=Duphalac... ez egy cukorszirup... (lactose intolerancia esetén nem adható).... én még Saskiának is ezt adtam, mikor pocakbajai voltak...
Vendég

Kell csinálnom új vonalzót :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nekem a védőnő a kivit ajánlotta, ami használni is szokott. Igaz azt mondta, hogy reggel egyek, de ki tud reggel éhgyomorra kivit enni. Én általában este szoktam enni 2-3 db-ot, na aztán éjjel 1 óra körül pedig megjön a hatása.

Az én dokimnak nincs fix tarifája, amikor a Márk született 1999-ben, akkor 25.000,- forintot adtam neki, a szülésznőnek (aki akkor éppen ügyeletes volt, ugyanúgy mint a dokim) pedig egy ajándékcsomagot adtam (kávé, csoki stb.) Remélem meg volt vele elégedve. Most még fogalmam nincs, hogy mennyit fogok adni a dokinak, majd még addig kitaláljuk.

Ma este csak ketten vagyunk a Márkkal itthon, na és persze a pocaklakóval, ugyanis apa Békéscsabára ment munkahelyi bulira, majd valamikor éjszaka vagy hajnalban jön haza.

A babának megrendeltük a bútort a Faktum Bútoráruházban. A Márknak volt egy pelenkázója, és ugyanabba a családba tartozó (Viktor natur bébi) szekrényt, sarokpolcot és játéktároló polcot rendeltünk.

Kép
Kép
márkanyuka

Mona, olyan volt mint a rendes mensi, csak persze nem piros, csak áttetsző v. enyhén rózsaszínes folyadék jött belőlem órákon át. A pisitől könnyű volt megkülönböztetni, hisz ez akaratlagosan nem befolyásolható, folyamatosan szivárgott.Gondolom azért nem árasztott el, mert felül repedt meg a burok. Először én is meglepődtem,mert Tominál repeszteni kellett a burkot, úgyhogy nem voltak ilyen tapasztalataim.
bee73

Nézzétek csak milyen matricákat találtam :D
Nagyon tetszik, falra ragasztható. A párom nem akar tapétát, de ebbe beleegyezett :lol:
Kép

a májusi brico store újságban van benne :wink:

Kép
mona76

Köszi, csajok mindenkinek a tippeket! :D Remélem sikerül megoldani ezt a problémát. :oops:

A hálapénzről annyit,hogy nálunk itt vidéken- ahogy már előttem említette bee73- nincs nagy választék nődokikból sajna, viszont nem is olyan csillagászati a tarifa, mint amennyit említettetek. Én alkalmanként 2ezret fizetek ,a szülésért pedig 20-25 ezret adok valószínű, bár ő nem mondott semmit az anyagi részéről....

Mégegyszer köszike mindenkinek! Kép
nora80

Hello!

Mona: Nekünk van ilyen matrica a falon, nagyon mutatós! Én most a bútorokra néztem, egy kis díszítésnek!
Apropó butorok: Hát látom a határ a csillagos ég..választék van, én már találtam önringatós kiságyat is, nem is rácsos kiságy,hanem plexi van az oldalában!

Kép

:lol:

Judit

mamiblue

Sziasztok kismamik!
Tegnapelőtt mi is megvettük a gyerekszoba bútorokat a kikában. Nagyon jó áron volt úgyhogy nem lehetett otthagyni. Meg olyan megnyugtató hogy már itthon van, bár összeszerelve majd csak akkor lesz ha megszületik a baby. Alvás: én is nagyon rosszul alszom pár napja. Már sehogy sem jó feküdni, mindenem fáj, nehéz forogni.Ha alszom akkor meg hülyeségeket álmodok. Székrekedés: nekem hála Istennek nincs problémám vele, de a dokim azt mondta, hogy minden nap igyak meg 1 doboz élőflórás kaukázusi kefírt és akkor nem is lesz. Amúgy útálom a kefírt, úgyhogy nem is iszom, de szerencsére nincs is szükségem rá.
A baba egyébként nagyon sokat mozog és mindíg máshol érzem . Nem igazán tudom behatárolni hogy melyik testrésze éppen hol van. De nem baj a lényeg hogy jól van. Bár újabban mintha a szerveimmel pig-pongozna.
Na jók legyetek és vidámak!

KépKép
dudu_84

Sabine!
Ezek szerint ti még szülés előtt ki fogtok költözni?

Mona!
Azt megtudnád írni, hogy melyik Kikában voltatok?
( Csak mert gondolom nem mindegyikben Babyrészlegében van olyan nagy kínálat kocsikból)

Nekem székrekedésem szerencsére egyáltalán nincs, de aludni sajna még mindig nem tudok túl jól, de ezt már megszoktam. Hajnalban mikor már nagyon idegesít, hogy csak fetrengek, ki szoktam jönni netezni vagy más csendes elfoglaltságot keresek, hogy legalább a férjecskémet ne zargassam egész hajnalban.

Mi is a Kikában rendeltünk egy kanapét, amin én fogok majd aludni a gyerekszobában, de sajnos csak vmikor. július elején fog megérkezni, és ott vettünk szivacsot a pelenkázóra. A bútorokat
( egyelőre csak egy pelkenkázót és egy polcot) én megrajzoltam és hétfőn visszük a tervet az asztaloshoz. Remélem júniusban kész lesz.

Tényleg JUCU is nagyon rég jelentkezett már!

MIndenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!

Kép
mirosz

Nóra,
szerintem is a szilvalekvár az egyik legjobb módszer. :wink: Nekem legalábbis vészhelyzetben bejött - merthogy, sajnos, alapból hajlamos vagyok ilyesmire. :( De a kaukázusi kefir is nagyon jó, pláne korpával, csak mostanában némelyik este elfelejtem. Amúgy én igyekszem "természetes gyógymódokkal" megúszni a dolgot, legalábbis amíg lehet.

Mirosz,
nekem is épp tegnap jutott eszembe, hogy mi lehet Jucuval. Szerencsére már olyan sokan vagyunk, hogy időnként bele kell gondolni, ki is volt már nagyon régen.

italoman

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Lányok!

A fenti "hirdetés" nagyon király! Nekünk anno volt festve a gyerekszoba falára egy hatalmas kb. 1 méter x 1,5 méteres Micimackó és csapata... ha megtalálom a dobozokban (még mindig a költözés maradéka...) a fotóalbumot, felrakom a fotót, mert akkoriban még nem volt digitális gépünk... szóval egy barátnőm festette fel két délután a falra... ajándékba a gyerkőc születése alkalmából....
Egy a baj, a szoba átfestését nemigen állja.... és bizonyos időközönként sajnos kívánkozik (főleg a gyerekszobában, ahol a temperától a kakaós gyermektenyér lenyomatokig minden volt a falon....) a tisztasági festés bizonyos időközönként... körbe festeni pedig valljuk be, nem a legesztétikusabb látvány. Ha erre van ötletetek, szívesen veszem.... És nagyon fájt a szívem otthagyni amikor költöztünk.... szívesen vittem volna a falat is... :)

Amúgy az árakról nem igen találtam infot a megadott oldalon, de asszem most amúgy sem tudnék igénybevenni effajta szolgáltatást.. attól függetlenül, hogy nagggggyyyyonnnnn tecccccccccccccccccccciiiiiiiiiikkkkkk!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok

Itt vagyok ,olvaslak titeket csak annyira elfoglalt voltam az elmúlt időben ,hogy semmi kedvem nem volt írni.Tapétázás ,festés ,utána nagytakarítás.........majd ismét meóst kerülgetni ,mert szétment az új radiátor szóval elég volt.
De mi pocaklakó Bálintunkkal nagyon jól vagyunk.Tegnap voltam 4D a kicsi pöckössel.Hát az a kispöcök ott van biza és nem is kicsi :D
Annyira vártam már ,nagyon régen néztek meg uh-val.
Szóval pici fiam már 1291 gr és 29 hetes 3 napos volt.Dokinő megmagyarázta a rosszulléteim és a tegnapi hányásom is.
Bálintunk teljesen fent fekszik és iszonyú pózban :roll: Bal bordám tetejénél /ciocinél/ van feje és lábai a homlokát rúgdossák,alig tudtunk képet csinálni róla ,mert amikor dokinő böködte hasam ,hogy kellj fel tornászbajnokocska akkor mérgesen rúgot nagyokat ,de lába maradt uott.Egyik keze pedig aszemét dörzsölte a máésik a tarkójánál.Gerince a jobb cici alatt ,bordánál és oldalt kinn a feneke.Szóval ez a tegnapi hányás oka ismét és a kajaundoré.
Teszek fel majd képet ,de csak fekete fehér készült ,mert dokinő azt mondta feleslegesen ne fizessünk színesért ha most ennyire nem akarja mutatni arcát.Pedig majd 30 percet nézett.
Szóval nagyon boldog voltam tegnap,csak mondtam pöckösnek vándoroljon már kicsit alrébb mert nem leszünk jóba :wink:

Mindenkinek gratula a vásárlásokhoz.Szép a kocsi is Mona :)
Nekünk hála nem kell venni kiságyat ,mert Diusról megmaradt a MAya kombi pelenkázósóm ami vadi új állapotú.Már csak ez hiányzik a szobából. :lol:
Én már fézekrakó vagyok kb.-1 hete.
Kimostam babacuccokat és kivasaltam.Egy két faliképet még felteszek majd ,meg függönyt varratok és kész.:))
Hú alig várom.......

Hízás....
Tudjátok én sem voltam nádszálkarcsú és nagyon féltem mi lesz.De hála öcsinek doki mérlkege szerint súlyom változatlan,védőnéni szerint 3kg plusz.

Teszek fel képet majd és megpróbálok sűrűbben jönni ígérem.
És üdv.az újaknak:)
Jucu

Kép

Kép
jucu

jucu hányinger,hányás lehet a baba helyezkedése miatt??? :shock:
mert már második napja én is elég carul vagyok,és nem tudom az okát...
lehet nekem is ugy fekszik a bébim? :o

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Nóri
Igen lehet.......

nem tudom a képeket feltölteni ,hibát ír ki.:(

Kép

Kép
jucu

képek
Kép kukink
Kép pofikánk
Kép ismét
Kép öcsi szobaszín
Kép bicikli +szék kikerül még :)
Kép étkező
Kép nappali
na most befejezem kicsit már sok volt ez így:)

Kép

Kép
jucu

Hello!

Jucu: Klassz! :)

Nekünk gyerekszobánk sajna még nincs, mármint külön a picinek! Csajok szobájába meg nem férne be a sok játéktól. :?

Viszont megvettük a kiságyat és a pelenkázót! Olyan jó kisfiúsat találtunk!

Kép

a szekrényt nem vettük meg mert kicsit hülyén mutatna itt a szobánkban. Végülis semmi extra nincs benne, csak hogy van kereke, meg az egyik oldala lehúzható, így oda tudom majd tolni a mi ágyunk mellé, és így külön is alszik meg velünk is! Mármint én így gondolom, remélem így is lesz. :lol:

Nori, Jucu: Nekem a derekam kezdett el most fájni... :cry:

További szép hétvégét!

Judit

mamiblue

Szia Lányok!

Jucu: végre! Már kezdtünk hiányolni!!!! Annyira édi a baba! :) Olyan szép kis pofija van! Ahányszor 3D-s képet látok, mindig azt gondolom,hogy akkora csoda amit láthatunk! Anyáink idején még jóformán UH sem volt.. mi meg szinte kivetítve láthatjuk a pocakban növekvő csodát! Fantasztikus! Hihetetlen, és egyszerre ámulatos! Mi lesz évtizedekkel később? Lehet, hogy hologramként kivetítve, szinte megérinthetjük a képet? Mintha itt lebegne előttünk? Elképzelni sem tudom.. bár bevallom, régen még ezt sem tudtam elképzelni, aztán íme...
Csak pironkodva jegyzem meg: micsoda szerszám....!!!! :oops: :lol: Az én pocakomban kislány lakik.... lehet alkalmasint becserkésszük Bálint urat... :D
Ja, amúgy gyönyörű a lakásotok! A miénk még háborús emlékeket idéz....

Mamiblue: gyönyörűek a bútorok! Nálunk az a nagy büdös helyzet, hogy nem fér be a szobába... olyan picik a hálók, hogy azt elképzelni is alig lehet! A hülye önkormányzattal 20 cm-eken ment a vita... nem engedték a fél méterrel nagyobb házat. Nem részletezem, mert csak felhúzom magam miatta. Így inkább a nappalit próbáltuk élhetővé tenni, gondoltuk (és hát a tapasztalat) a hálók úgyis csak alvásra szolgálnak. A gyerkőcök végülis mindig a nappaliban vannak, vagyis ahol mi....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Felteszek néhány fotót a mi kis félkész házunkról... :) Már alakul a ház külső képe is, a kerítés már félkész állapotban, de amikor ezek a képek készültek, még nem kezdtünk bele... ettől függetlenül most kb. itt tartunk... de szép lassan, minden elkészül. Addig is álljon néhány fotó itt, hogy lássátok hol lakunk... :)
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Úgy elnyomott az álom du.,hogy alig bírtam észhez térni :) .Pedig gyümitortát akartam sütni.Ez ma már elmarad....vagy mégse?De apának is kéne segíteni a kertben kiszedni a gazt a sziklakertekbe.Nagy dilemma ez :) Tennék fel én is képeket,de nem tudom lekicsinyíteni a megengedett méretre :(

Mandala jó kis erdős részen laktok.Nyugi,miegymás.Irigyellek érte.Mi sajna főút mellett lakunk :? .Igaz faluban lakom,de azért itt is van forgalom rendesen.

Kép
Kép
huni

Sziasztok Kismamik!

Megint nagyon régen voltam, de ez a rendszer-átállás nagyon húzós! Rengeteget dolgozom és fáradt vagyok, a védőnő már közölte, hogy talán le kéne már tenni a munkát! Mennék már én is táppénzre, mert délutánra nagyon elfáradok, de csak júni elején jön az utódom, és nem szeretnék vele kiszúrni! A főnökömből is már nagyon elegem van, nem tudom magam utólérni, de azért ő még ad nekem egy kis plusz munkát, amikor meg mondtam, hogy jó majd ha sorra kerül megcsinálom, behívott magához és lecseszett, hogy ezt nem várta volna tőlem és rosszul esett neki ahogy mondtam. Közöltem vele, hogy én nem így érzem, és én sem emlegettem fel amikor olyan dolgokat mondott a MAGÁNÉLETEMMEL(!) kapcsolatban, amik rosszul estek. Erre közölte csak ezt akarta mondani! Szóval nem egyszerű az életem mostanság, itthon próbálok sokat pihenni, a géphez viszont nem nagyon jutok, mert a páromnak vizsgaidőszaka van, és a gép is kell neki a tanuláshoz!

Pocaklakóval minden rendben, nagyon aktív, időnként viszont már kis dudorok is megjelennek a pocakon, olyankor találgatom, hogy milye lehet, de persze nem jövök rá!

Próbálok majd visszaolvasni, de most kicsit reménytelennek látom! Láttam a táblában még benne vagyok, köszönöm Mona! Próbálok még jönni is majd, csak legyünk túl ezen a zűrös időszakon!

Úgy láttam gyors beleolvasgatásom alapján, hogy a kisebb nyűgöktől eltekintve mindenki jól van, mindenkinek sok puszi!!! :D

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem!

Szép napot és hétvégét mindenkinek!

Üdv
Móni

Kép
szamo

Felteszek egy képet is még a Párizsi hosszú hétvégénkről, ez kb. 3 hete volt!
Kép Párizsi hétvége

Kép
szamo

Szia Szamo!!!

Te elmerélt utazni, irigyellek!!! :shock:
Hogy mentettek?
Én hetek óta utaznék valahova, mind, hogy hova, csak menjünk, de nem merek megindulni..... :oops:

Kép
kis pupu

Hello!

Úgy látszik nem ment el, amit az elödd írtam...sebaj!

Mandala: Nagyon szép helyen laktok! Be van építve a tetőtér is?
Nálunk meg ki kell majd pakolni a könyvespolcokat, hogy beférjenek a gyerekcuccok! De remélem decemberben költözhetünk!

Huni: Én a paint-el szoktam lekicsinyíteni! Megnyitod vele a képet és a kép menüpont alatt a nyújtás/döntésnél beállítasz egy %-ot, hogy mennyire nyomja össze, ha még így is nagy,akkor kisebbre kell! A programok között a kellékek alatt van ez a progi!

Moni:Kalssz lehetett, mi tavaly akartunk elmenni nászútra Párizsba, de nem mertem itthagyni a gyerkőcöket.:(

Nekünk ilyen lesz a házikónk:
Kép
Kép

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocakok, uh képek, házikók és rajzok. :) Bocsi hogy így mindent egybe, de olyan sokféle képet raktatok fel, hogy hosszú lenne mindent külön külön megdícsérni. :D

Végülis pénteken sikerült a terheléses vércukorvizsgálatra menni. Kíváncsi leszek milyen lett az eredmény. A dokimban meg egy kellemeset csalódtam. De csak egy picit. :D A szokásos 5 perc helyett majd 10 percet voltam bennt nála. :D:D Azt mondta, ha innentől fel merek szedni még + 10 kg-t akkor karóba húz.. :D Mondtam neki, hogy nem tudok éhgyomorral aludni. Adjon tippet. Erre ő azt mondta, h meg kell állni a lefekvés előtti nasit. :? :? Köszi.. De pozitív, hogy minden keményedés ellenére még mindíg zárt a méhszáj. Ja és elmagyarázta, hogy amikor azt hiszem, hogy csuklik a baba akkor nem csuklik, hanem ütemesen lélegzi be a magzatvizet ezzel is erősítve a kis tüdejét.

Amúgy meg panaszkodom kicsit. Anno anyám egyik nagyon aranyos és kedves munkatársnőjének kölcsönadtam az avent-os kézi mellszívómat, mert korababája született és kézzel nem tudott fejni, pénze meg nem volt egy normális gépre. Na mindegy. Aztán mikor már egy éves lett a kisfia, szóltam neki, hogy ha nem kell adja vissza, mert lassan szükségünk lesz rá. Erre elköltöztek és sem egy telefonszámot nem hagytak, sem egy címet. :evil: :? Most meg ha nem történik semmi akkor vehetek egy újat... grrr. Anno 16 ezerért vettem. Most igaz, hogy "csak" 13, de akkor is. Nagyot csalódtam benne.

Na kinyavajogtam magamat. :D:D Megyek is mert hulla vagyok. Egész nap ástam, kapáltam és ágyásokat csináltam. De remélem meg lesz az eredménye. Most megyek és bezárom a kicsiny farmunk összes állatát.. Ami szintén egy jó fél órás hajolgatós meló.. :P :P :D:D Na további jó hétvégét és vigyázzatok magatokra! :)

Puszi: Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kis pupu: Repülővel mentünk, nem szeretek repülni, mert két éve mikor először repültem végighánytam az utat, most is daedelon tablettával mentem, ennek ellenére hazafelé a leszálláskor (ami elég rázós volt szerintem) ismét sikeres kijött a gyomortartalmam! Te miért félsz nekiidulni?
Ettől eltekintve viszont igen Mamiblue nagyon klassz volt :D. A vádlim kicsit bedurrant a sok sétától, de nagyon jó volt az aktív pihenés!

Üdv
Móni

Kép
szamo

Sziasztok!

Mamiblue
Szerencsére net van ott is... :lol: :lol: :lol: :lol:
És az meg nincs határokhoz kötve....

Bogesz
Orvosnak lenni nagyon szép és jó.... csak az ember élje túl azt a 10-15 évet, amíg eljut oda, hogy ilyen összegű hálapénzeket kapjon...
Kezdő orvosi fizetés... :evil:

Mirosz
Szeretnénk kiköltözni még szülés előtt... apa mindenképpen megy, és nem szeretnék nélküle szülni.... még akkor sem, ha 90%-ban császár lesz...

Kis pupu
Én simán repülgetek... semmi gond nem volt a 17 órás út alatt...

Tapasztalt mamik!
Pampers vagy Huggies pelenka?
Avent vagy Medela mellszívó?
(ilyeneket lehet a világ másik végén kapni....)

ÉS..... láttam olyan babakocsit, amilyen tetszik... :lol:
Vendég

Huhh, 1 napig nem vagyok gép közelben és már alig bírom visszaolvasni a történteket :o

Utazás: én is már hetek óta gondolkodom, hogy el kéne menni, annyira vágyódom valahová kimozdulni, mert belegondoltam, hogy utánna semmi lehetőségem nem lesz. Horvátországba kéne leugrani, úszni egyet a sós tengerbe, biztosan jót tenne kis Pocaknak! Bár lehet még hideg a víz.... brrr Irígyellek Szamo, bátor voltál, hogy repcsire ültél!

Jók a házikós képek! Mandala, szép erdős, nyugis helyen laktok és látom ott van a két véreb is :D

Jucu, annyira, de annyira helyes a kislegény! Gyönyörű a kis pofija!

Székrekedés: nekem a védőnő ajánlotta, hogy minden nap kefír, vagy joghurt, belekeverve LENMAG (dm-ben leht kapni) és sok gyümölcslé. Nekem bevált, mert nem hasmenést okozott, hanem csak lazább lett a cucc, könnyebben távozik. Na, nem elemzem tovább :roll:

Hányinger: én is azt vettem észre az utóbbi pár napban, hogy hírtelen hányingerem támad és fogalmam sincs mitől???? Most megfigyelem, hogy az inger és a babó mozgása között van e összefüggés. Csak úgy jön, aztán elmúlik.

Ahogy olvasom, neketek is sokat izeg-mozog a gyerkőc! Nekem már a pocakom is egészen eldeformálódik és este ha lefekszem akkorágat boxol, vagy rúg, csodálom, hogy nem tesz valami kárt ott bennt. Mondjuk azt, hogy melyik testrészével csinálja, nem igazán tudom megállapítani. De már éreztem egészen fennt is, a gyomor tájékán. Ott nem dudorodott ki, csak lökdöste.
Azt lehet érezni ha esetleg teljesen megfordul?????? Fejvégű fekvésre gondolok. Vagy ilyenkor még nem forognak?

Kép
h.bogesz

Hoppá, azt írja, hogy a ma reggeli 9 órási hozzászólásom este 20:07 ! Mi van a rendszerrel?? NA mind1, ez legyen a legkevesebb!

Végre nekem is van pár pocis képem, bár a fejem már teljesen el van torzulva, mint egy hörcsögnek!

áááááááá, azt írja hiba történt, nem tudja csatolni :x
Majd megpróbálom később.

Kép
h.bogesz

Jó reggelt lányok!

Judit,Mandala
Szép helyen laktok.Irigykedem csak a kertes ház után:(
Judit a derékfájás nekem nem állandó inkább este jön ki amikor megpróbálok a hátamra feküdni.Na az borzasztó.
Judit szupi a kiságy meg a pelenkázó :wink:

Szamó
Milyen szép pocid van már neked is.Miért nem pihensz már kicsit? :shock:
Repülést akkor most jobban bírtad le a kalappal, az a kis baleset elkerülhetett volna a végén :wink:

Rita
Szerintem egy bunkó az a csaj.
Én is megjártam,a cuccaimat hol így hol úgy kaptam vissza.Sőt etetőszékem eltörve,bébihordóm füle eltörve és vmi olcsó megoldással megcsinálták ,mondtam nem kell már,mert csúnyán nézett ki.És zöme ruhácska tiszta folt.Amit nem értek ,mert újszülött korban nem kakaóznak még :o :shock:

Sabine
Remélem sikerül mielőbb a költözés ,és nem egyedül kell szülnöd.
Milyen kocsit láttál?
Én most közeli kismamik tapasztalatát hallva ,medela elektromos és kézi mellszívóra esküsznek.
Avent -nek az újszülött cumisüvegszettje nagyon jó ,az megéri:-)
Pelenka meg nekünk liberó volt anno és utána baby love-ra váltottunk meg fixis.
De most már olyan jó akciók vannak,pampers is .Pl.DM-ben kérjetek újszülött kedvezményes listát ,nagyon jó.+21% pampers -re és ruhakedvezmény egyes üzletekben.Szóval én kérek. :wink:

Na nem sokára remélem jönnek apáék haza, mert már nagyon hiányoznak ,pedig csak tegnap mentek el. :cry:
Csináltam ma egy kis lecsót , meg rakottkrumplit.Délután meg ha szép idő lesz nem esik elmegyünk sétizni egy nagyot.
Puszi nektek
Jucu

Jah ma senki nem ment kismamabőrzére?
Én júniusban megyek ha minden igaz.Talizhatnánk ott nem?

Kép

Kép
jucu

Bogesz

Igazad van most menjetek pihenni.Később egy darabig ere úgysem lesz lehetőségetek.
Képet tegyél fel te is!!!!!!Nem a kicsinyítés miatt nem engedi,nekem is azért írt ki hibát?
Állítólag lehet érezni ,hogy megfordul a bébi.De én ezt nem tudom.
Számomra érthetelen,nappal fent van a szokott helyen és előfordul és este lekófekszem és lapos lesz gyomortájékon bélésem és csak lent jobb oldalon púposodik ki öcsi.Váltig azt hittem lent van befordulva,erre mégsem.VAgy nagyon izgő mozgó palántánk van
:D :D

Kép

Kép
jucu

Kép

Na végre, igazad volt Jucu, csak azt nem írta ki mi a baja, de lekicsinyítettem amennyire csak tudtam!

Kép
h.bogesz

Kép

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Tegnap nem voltam mert elútaztunk, de erről majd késöbb, most gyors főznöm kell.

De a lényeg, kaptam egy sms-t:-
"Üdv innen a bajai korházból. Jól vagyok, zsebike is jól van. Nyomják belém a Pipolphent, amitől tiszta kába vagyok, és most beigérték, hogy lábtól megemelik az ágyamat...:(
Egyenlőre nem kecsegtetnek semmivel, nagyon valószínű, hogy h végig benntartanak..
Remélem a többiek jól vannak! Üdv: MiniLiza"

Kép
mona76

Bogesz

Jaj de édes kis szörmók.Csudaszép..... :P
Örülök,hogy segítettem:-)
Kis csinike vagy :D

Miniliza-nak üdvözlet.Örülök ,hogy jól vannak :?
Bár sokkal örömtelibb lenne otthon várni pindurpandúrt,de kitartás :roll:
Mona sok puszit küldök nekik!!!!!
Jucu

Kép

Kép
jucu

Hello!

Nekem megint elveszett a hozzászólásom! Ez nem igazság! :(

Sajnos mi csak december környékén költözünk, de inkább legyen úgy megcsinálva, ahogy mi szeretnénk, minthogy elsiessük és ne tetszen!

Bogezs: Ahogy látom nektek is szép nagy kertetek van! Jó fej lehet ez a kutya!:)

Jucu: Ha már nagyon a végén forog akkor tuti csillagokat látsz tőle. nekem még nem volt ilyen, csajok befordultak már a 30-hét elött szerencsére!

Miniliza: Kitartás!

Sabine: Én azt hiszem Medlát vettem, de szinte csak az orrszívó részét használtuk, azt viszont sokat! Nekem a kézzel fejés jött be igazán. Pelust szerintem meg ki kell próbálgatni! Nekem volt olyan, hogy az egész hátán szétfolyt a cuccos, és reggelre szépen rá is száradt az egész mire észrevettem! Biztos "kicsit" fáradt voltam mikor éjjel pelusoztam! :lol:

Nekem is főznöm kell vmit! :(

Üdv: Judit

mamiblue

Sziasztok!

Tegnap voltunk Hévizen ismerősöknél, van egy 8hónapos tündéri kislányuk :) Hát komolyan nemtudtam vele betelni, egésznap babáztam :D Na és hogy ez a város milyen gyögyörű :)
Hét közepe fele 1kg epret becsókóltam 3nap alatt, péntekre meg lett egy csomó piros pötyi rajtam, ami nagyon viszked :? Olvastam róla itt a neten, állítólag kismamáknál ez gyakran előfórdúl az epertől :( pedig imádom :?
Remélem nem himlő :roll:

Mirosz, írom a címet: KIKA, 1140 WIEN, Hadikgasse 256
ez van a blokkon, ne gondolj egy hatalmas áruházra, kb. akkora mint a Budaörsi.

Csajok, nagyon jók a képek, babás, lakás, ház, kutyás, és Bogesz, nagyon csini vagy :wink:
Pattogo, miért beszélt igy a doki? Mennyit híztál? Hogy megy neked az alvás, hajolás?
Hol láttál Avent mellszívót 13ezerért? Mert én 18alatt nem találtam :cry:
Én már 2hete készülök renbetenni a virágoskertet, de nagyon nehezemre esik :oops: de holnap nekiugrok, mert már úgy néz ki mintha nem lenne gazdája :oops:
Én is küldök a házunkról képet, bár néha úgy érzem, hogy soha nem készül el :(

Kép
mona76

renbetenni :oops: =rendbetenni
a kép meg lemaradt :roll:
Kép
Kép

Kép
mona76

Hello!

Mona: Na, te is takaríthatsz! :lol: Bent laktok már?

J.

mamiblue

mamiblue, hát az biztos hogy lesz mit takarítanom :roll:
van lent egy szuterin /párom hívja igy/, és még csak ott vagyunk. De már kezd terhessé válni a dolog, mert mindenünk dobozokban van, soha semmit nem találunk. Azért imádkozom, hogy ne akarjon a baba elöbb kijönni.

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?