A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok,

úgy tudom, sokan vezetnek közöttetek, így talán tudtok segíteni:
Titeket nem szorít a biztonsági öv alsó pántja? A legfõbb problémám az, hogy baleset esetén az pont a babát szorítaná el a legnagyobb erõvel, belegondolni sem merek, milyen következményekkel járna.
Sehol nem olvastam arról, hogy kerülni kellene az autózást emiatt...

kíváncsian várom a tapasztalataitokat.
köszi
Pocóka
20+6
Pocóka (pocóka)

Pocóka!

Az autózást nem kell kerülni, de létezik terhesek számára készült biztonsági öv, ami nem nyomja a pocakot!

Dandy
Dandy

Sziasztok!

Zsurlo,
ne keseredj el, ennyire azert nem borzaszto a csaszar! Megertelek, hiszen en is szurkolok, hogy termeszetes uton szulhessek, de ez hosszu tavon nem sokat szamit! Az ocsem is masodik csaszarra szuletett, pedig az nem tegnap volt! Szoval siman johet majd kisteso, meg arra is van esely, hogy csaszar utan termeszetes uton szulj. Talan kicsit tobbet szoktak varni a ket gyerek kozott.

Nem vagyok szakember, de szerintem az, hogy kivarjak-e a szules rendes idejet, attol is fugg, hogy miert csaszaroznak. Ha csak amiatt, hogy a normal uton nem, vagy nagyon nehezen tudna kijonni, akkor mert ne varnak meg, hogy beinduljon. Ha olyan okok miatt, mint pl. nekem van ra eselyem a melyen fekvo mehlepeny miatt, akkor biztos nem varjak meg, hiszen pont az a veszely, hogy a mehosszehuzodasok verzest okoznak.

Syl,
kivanom, hogy hamar stabilizalodjon a helyzetetek, aztan hajra mindent bele :-)))

Toffifee,
ez a "kicsi a baba, mert keskeny a csipod" tuti marhasag! Nem tudom, szakember hogy mondhat ilyet.
Szerencsere azert vannak jo vedonok is. Az enyemet nagyon becsulom: kedves fiatal no, ugyanakkor tajekozott es magabiztos, es amiket mond, osszhangban van azzal, amit megbizhato helyeken olvasni szoktam.
Ma volt itt nalunk, osszesen egy felorat, de azalatt csak velem es a kerdeseimmel foglalkozott. Egyszoval mazlim van vele :-)
Egyebkent szabad vedonovalasztas nincs ugyan, de hallottam mar olyat, hogy valaki kijarta, hogy mas helyre jarhasson, mint a hivatalos vedonoje.

Leszter,
tablaugyben elore is koszi a segitseget :-), azert nagyon nem kell rohanni. Az szuper, ha egyszeruen muxik. Mondjuk ha kispapid informatikus, akkor neki nem nagy cucc.
Apropos, ha majd ugyis kuldod, nem csapnad hozza a Friss kismamak hirhozoja leirast is? Nem csak egobol kerem, hanem akkor idonkent azt is felkuldenem a tablaval egyutt, hogy az ujaknak is biztos meglegyen. :-)
A Bruno karakteres nev, nekem talan kicsit tul markans, de ez inkabb rolam szol. A felsoroltakbol nekem a Marton, Barnabas, Domokos a nyerok. A lanynevek tetszenek, persze a Doraval elfogult vagyok, hisz nalunk masodik nev :-)

Szilvi,
babasurgetesre eddig az alabbi tippeket hallottam:
kispapazas, sok mozgas, lepcsozes, nyujtozkodas, szatyorcipeles, megdumalni a babaval, csipos kajak, mozibamenes (ez utobbi tobbeknek bejott :-) Ja: es a doki fenyegetozese a korhazba fektetessel :-]
Probalkozz izles szerint! :-) Es DRUKK :-)))

Mariann,
az en torokgyulam is nagyon hasonloan zajlott. Innentol mar gyorsan rendbejossz! :-)
A kolleganoid esete fatalis veletlen. Nem tudtad, hogy csak a jo babonakban kell hinni? ;-))) Bika letemre mondom, ezennel add at meghivomat Marcinak eme remek csillagjegybe :-)

Marti,
orulok, hogy minden rendben es szepek az eredmenyeid :-)

Csucsuka,
Neked is gratula a jo hirekhez :-) Szerintem is hihetsz a bosziknak :-) Nem is vagy nagyigenyu, hiszen Momohoz kepest Te meg bevallalsz egy orat :-)))

Cory,
egyetertek Devel, es valami nem tul komplikalt, lagyabb nevet valasztanek pl. Gabor, Balint, Zoltan stb., olyat, amiben van mely maganhangzo. A rokonsag velemenye szerintem se mervado, aki tulsagosan raer, ugyis mindig talal kritizalni valot :-) Ugyhogy gyozzon a Te izlesed :-)

Myssnia,
csak ugy egyszeruen :-)))
Es jusson azert pihi Neked is! :-)

Ildianyu,
ugyes vagy, hogy lenyomtad a lotyit! :-) Holnap megyek horpinteni :-
Biztos Nalad sem lesz baj! Vigyazz magadra! Amugy en is minden este olyan orommel gondolok ra, hogy ma is fejlodtunk egy picit, ennyivel is jobbak a baba eselyei :-)

Beu,
ironia? Eeen? ;-)))
A nemek kozti diszkriminacio elleni harcot tamogatom, csakugy, mint hiresse valasodat :-) Bar ha a szemelyi szam lenne az egyetlen megkulonbozteto tenyezo, lehet hogy undorito opportunista lennek :-)
Barmilyen pompas hely a pocid, pici fiad nem fog ottmaradni :-) Ugyhogy MEGADRUKK, Te huncut nagypocis :-)

De,
eljen a tavasz :-) Kispapa tegnap hoviragokat talalt a kertunkben :-)

Maci2,
hat lehet, hogy tenyleg egy felfedezo veszett el a belgyogyaszodban? :-] Szegeny lany, mar olyan lehetsz, mint egy tuparna... Meg jo, hogy a nogyogyid jo fej! :-) Es hogy megint szep cukrot tudtal produkalni :-)

Franyo,
jaj, Te szegeny, ez ijeszto lehetett... MEGADRUKK, hogy most mar minden rendben legyen, oszt' kalap, kabat! :-)))
Ez az edes finom kis mosoly, biztos sok vigasztalast jelentett a viszontagsagok soran, hat igazi kislany a Te Annacskad :-))) Orulok, hogy O jol van :-)))

Angi,
de jo, hogy megvagy :-) Gratula a szep cukorhoz! Szerintem is az a fo, hogy panaszmentes vagy :-)

Babajaga,
kispapadnak fejlett lehet az empatias keszsege :-)))

Kangi,
Neked is :-)))!

Moni,
udv itt! En nem vagyok kemenyedos, de pont mostanaban irtak a lanyok, hogy ha a mehszajad szep zart, akkor nem baj a kemenyedes.

Pocoka,
hatso ulesen nekem sikerult ugy bebujni, hogy csak a ferde resz fogjon, az also pant a hatam mogott legyen. Ezt elol nem lehet? Talan kevesbe biztonsagos nekem, de en is ugy voltam vele, hogy nehogy mar a babat szoritsa meg...

Minden szepet s jot!

Kaska
24+3
kaska

Sziasztok!
KépKépKépKépKépKép

Ma megkaptam az insulin dózisomat,amit holnaptól kell adagolnom! KépKépKépKépKép

Egyszer kell böknöm este,ez egy lassú hosszú hatású insulin és csak nagyon kis adagot kapok,mivel az éhgyomri cukkerom magas,és azt diétával nem tudom szabályozni.Megdicsért a dokinéni,hogy milyen sokáig kihúztam,diétával,de ahogy várható volt az utolsó harmadban ez kell,nehogy nagy baba legyen.
Hát mit mondjak,nagyon levagyok törve,tök kudarcként élem meg,hogy nem vagyok egészséges,és ilyenekhez kell folyamodni. De mindent megteszek a Marcimért,csak semmi baja ne legyen.ha csak magamról lenne szó tuti nem szúrogatnám magam.
Nagyon letargiában vagyok,és holnap reggel kell mennem egy dietetikus nõvérhez aki megmutatja a böködés technikáját.
Aztán este már én szadizhatom magam.Nagyon nagyon útálom,és várom már az áprilist,mert én valahogy azt érzem akkor fogunk szülni-BIKA lesz mint én is.

Babajaga!
Dunakeszin épitkezünk a Fenyõ -lakóparkban.Nagyon jó hely!

Maci2!
Te szegény rád is rád jár a rúd rendesen!Ne aggodj sokszor csak ijjesztgetnek és mindent felfújnak!!!!!

Mariann,aki a könnyeit törölgeti
28
Névtelen

Babajaga! Sajnos erre a kérdésre nem tudom a választ, de ha találok vmi anyagot hozzá, akkor szólok. Te is a Szent Imrében?! Kinél?

Mariann! Kép Kitartás! Ne keseredj el ennyire. Te egyáltalán nem tehetsz a dologról. Szorítok, hogy minél elõbb gyöjjön mán az a verõfényes meleg napsütés, és attól a te kedved is jobb lesz. Kép Egy kis fényterápia mindenkinek jót tesz és ilyen vidámak leszünk: Kép , oké?

Kaska! De jó nektek, a mi kertünkben tavaly még volt hóvirág, de az idén mintha már kipusztult volna. Az elõbb kint voltam a kertben és jéggé van fagyva a fû. Szegény kis krókuszok... Kép

22+6

Sziasztok!

Mariann,
ne zuhanj igy ossze, hiszen ez csak egy atmeneti allapot, es nem vagy beteg! A rohamos valtozasok kozben kicsit kibillent az egyensulyabol a szervezeted. Errol egyaltalan nem tehetsz, sot, ahogy a doktornod mondta, mindent megtettel, hogy minimalisra csokkentsd ezt az idoszakot.
Igy elore elkepzelve biztosan sokkal remesebbnek tunnek azok a szurik, mint amilyenek valojaban lesznek!
Kuldok egy kis Kép Kép Kép-t!!!

Lanyok,
orommel jelentem, hogy osszevagtuk a kepeket a profilomba: lett meg egy eskuvoi (csak figyuzzatok, kinek a keze van felul a tortaszelesnel ;-), a punkos (magaert beszel), es a kedvenc rokas kepem (szerintem abszolut tukrozi a lelkivilagomat :-).
Eleg nagyra sikerult, ugyhogy bocsi es turelem, ha lassan jon le!

Kaska
kaska

Kaskaaaaa Kép
ismered a Kerozin "Mikor még nagypapa punk volt" c. nótáját?! Nekem mindjárt esembe jutott a kép láttán!!! Kézeldel, ahogy majdan kisunokád a weben szörfölve megleli nagyanyót a likas pendelyében! KépKépKép Ááááállllaaaaat!
Viszont az esküvös képeken irtó klasszul nézel ki KépKépKép

Mariann Kép
ne keseredj el, nem tart sokáig, és nem tehetsz róla, ez egy piszok véletlen, de hamar túl leszel rajta, és Marci pedig gyönyörü szép lesz, majd meglátod!!!
Elöször én is tök kiakadtam, mikor kiderült, hogy faros a baba, és akármit csináltam, nem fordult meg, és nem tudtam normál úton szülni ... de a baba egészséges, tejem van, a seb szépen gyógyul és a férjem továbbra is imád bennünket - hát, ott egye meg a fene igy utólag! Küldök sok omoslyt neked: KépKépKépKépKépKépKépKép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Mariann Kép
az omosly az a MOSOLY egy ultraszuperviditó változata! Kép

Pussz
KangiJulcsi
kangi

Csucsuka Kép
közben meg mindig lemarad, hogy neked akkor lassan már itt a drukk ideje?!!!

Beu Kép
neked is drukkdrukkdrukk!!!

Pussz
KangiJulcsi
kangi

Sziasztok!

Elveszett egy csomó hozzászólás, legalábbis nálam! Tegnap du-tól ma 11-ig!

Ma elmentem a világ végére a Megatoysig, és vettem pl. lepedõt, szülés utáni torna kazettátKép, cumisüveget, teás meg tejes cumikat, mikrós sterilizáló dobozt. A két nagynál ui. ezek mind kellettek elég hamar. Persze azt szeretném, hogy ne kelljen használni õket! Csak hát én a jót úgy csalogatom, hogy felkészülök a rosszra! Tápszer indulásból nem lesz otthon, de recept igen a lelki nyugalmamért!
A babakocsik viszont nagyon nem tetszettekKép Olyan komor színûek és soknak totál mûanyag a huzata. És nincs is választék, mármint csak 3 márka. Nem tudjátok hol lehet kapni Chiccot meg Peg Peregot, avagy mást? A Brendonban?
Az áraktól elájultam, 9 évvel ezelõtt kb. a negyede volt minden.

KaskaKép
Krókuszok meg egyebek? Nálunk még hó van az egész kertben!

LeszterKép
Ha jól vettem ki mások hozzászólásából, elkapott valami vírus? Gyógyulást! El kéne mennem a rutin belgyógyászhoz, de nem merek ilyen vírusos idõben.
A talival mi van? Született valami megállapodás ma reggel?

Urszila
33+3
urszila

FranyóKép
Nagyon sajnálom, hogy megjártad a kórházat. Jó, hogy ott lehetett veled a baba+apuka. Remélem, hogy ezentúl minden rendben lesz!Kép

Urszila
urszila

Sziasztok!

Babajaga: felengednek a 37. héten még a repülõre??? Nem tudom, mikor kell bejelentkezni, mert Baluval ez kimaradt.

Mariann: kitartás! Kép

cory 8+2

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Eltûnt egy adag hozzászólás! Miért? Megint lemaradok dolgokról!!! (Látom, Te is Urszila!)

Mariann!! Babonák miatt azért ne paráztasd magad!!!!

Leszter! A Brunóról biztos az eltûnt hozzászólások között írtál. Szerintem tök jó név, anno így neveztem el a nagybõgõmet. Félre ne értsd, akkoriban a nagybõgõm állt hozzám a legközelebb! Egyébként engem egy cseppet sem befolyásol a rokonok véleménye a nevekkel kapcsolatosan. Épp elég megharcolni a harcunkat a kispapával. Dóra, Petra szép nevek.

Zsurló! Arról is lemaradtam, hogy mi történt veled ismét.

Zsófi! Elsõ helyen trónolni jó!!!
(De ha rajtam múlna, már nem lennék itt!) Neked lassan drukk!

Manócska! Ma 8-ig angolon voltál? Úgy sajnállak!

Maci2! A Nyírõben pl. járvány idején bent lehet a papa, de az osztályra már nem jöhet be látogatni. De egyébként is csak ablakon keresztül nézheti a csemetéjét.
Veled is mindig történik valami! Remélem, kiderül, hogy semmi komoly!

Franyó! Kangi! Nagyon szépek a lányok!

Franyó! Nem lesz most már semmi baj, ennyi elég volt!

Angi! Téged meg milyen hülyeségekkel riogatnak!

Pocóka! Most láttam ilyen övkiegészítõt a Megatoysban, olcsóbban mint a Brendonban.

Mariann! Te szegény! Ne keseredj el nagyon, nem lehet jó ez az önszadizás, de ennél nagyobb baj már ne legyen! Kitartás! Már nincs olyan messze a vége. És ne éld meg kudarcként, ezzel csak magadat stresszeled.

Kaska! Szép menyasszony vagy, ámde nagyon szolid punk!

Beu
39+4
beu

Manócska, remélem túlélted azt a borzasztó angolórát!KépKép

Maci, hát nem irigyellek a belgyógyászod miatt... Remélem semmi komoly, csak jó alany vagy a paráraKép... Drukkolok ezerrelKép!!

Franyó, annyira édes ez az új képKépKép. Borzasztó lehetett ez a plusz kórház, remélem, most már minden rendben lesz Veled is, neked is drukkolok, jó?!Kép

Kaska, szóval Kázmér átlényegült hóvirággá?KépKép Jók a képek, de szerintem az a természetes ami a tortás képen is láthatóKépKép Legalábbis nálunk is én irányitottamKép. Punkos kép, nem is olyan vadKépKép, lehet, hogy Kanginak igaza lesz?KépKép

Mariann, ne keseregj, hidd el az is szupi, hogy idáig kibirtátok szuri nélkül! Én is küldök egy kis jókedvet, jó? KépKépKép

Beu, ha jó, akkor élvezd ki!KépKép Szóval hires akarsz lenni?KépKép Szerintem jobb lenne vmi más taktikát felépitenedKépKép...

Angi, Te vagy az elsõ, akitõl azt hallom, hogy letolták, mert keveset hizott...

Babajaga, hát akkor te jó kis virust szedtél beKépKépKép vagy csak jó táptalajra hullt?KépKép

Na megyek, pussz!
Zsófi
mánmingyár 36KépKépKépKép
Csucsuka

Szép jóóó reggelt Kedves Mamucikák!!!!

Olvasok ám én is mindenkit, de lenne most egy dolog, amiben kellene egy kis tapasztalat ... Szóval, az lenne a dolog, h mostanában elég sokat bekeménykedik a hasam.... Ha fáradt vagyok, ha hirtelen eszek meg egy féladag fõzeléket :-)) vagy szex után .... Melyiket hagyam el ??? Az alvást a kajálást vagy a szexet??? :-)))
Komolyan , télllleg mi van ilyenkor, miért keménykedik meg?? Most már a héten másodjára, kb. 1-2 órára ... Kinek milyen tapasztalata van ???

Finisben levõknek, meg úgy mindenkinek HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁ

Susie_
10+6
susie

Sziasztok!

Eddig még nem volt idõm cikket keresni, de senki ne csüggedjen, igyekszem.

Egy csaszi nem csaszi. Senki ne aggódjon! Altattam (!) én már negyedik császármetszéshez is! Kép Persze, ha a hölgy akkora vehemenciával ellenkezett a nõgyógyász érvei ellen is, mint a gerincközeli érzéstelenítés ellen, akkor semmin nem lehet csodálkozni! Kép

Mariann!
Mindjárt itt a babó és elfelejtheted a tût! KépKépKép Egy kis pozitív energia. együttérzek Veled.

Franyó!
Remélem most már semmi baj nem lesz. Kerüld el a kórházakat innentõl! KépKépKép

Snoopy
30+4
snoopy

Lanyok,
Nekem valahogy nagyon kijar a heten! Dani tegnap delutan ota hany es hasmenese van. Azon drukkolok, hogy ne valami virus legyen. Ejszaka is valtottak egymast Mikivel: mire befejeztem az etetest es epp elaludtam volna, Dani vagtazott ki a furdoszobaba.
Gyuri meg a szokasos formajat hozza. Egy zacsko szaritott almakocka es egy fel doboz so kiontve...ma, eddig.
Most is matat valamit, de mar annyira hidegen hagy. Keptelen vagyok allandoan futkosni utana, es veressel fenyegetozni. PEdig mar tenyleg kijarna neki!

Aztan most hivtam anyukamat, aki ugy volt, hogy jovo heten megint kijon. Hat az a sanda gyanum, hogy nem. Az ocsem ket hete vette at a diplomajat, es most meg behivtak katonanank. Anyam tokre ki van borulva, sirva beszelt a telefonba. Most beiratta ocsemet egy ujabb egyetemre, de nem biztos, hogy ezt elfogadjak! Nincs valami otletetek, mit lehetne tenni? Minden esetre az valoszinusitheto, hogy anyam tojik a fejemre, csak a kisfiat ne vigyek el katonanak (amugy az ocsemet en is feltenem, szerintem keptelen volna katonaskodni)!

Gyuri felszedte a szonyeget, es a vallara teritette, kozben mondogatja: felveszem a motoros kabatom, es felszallok a motorra (ami altalaban egy csomag pelenka). Ha jo kedvem lenne, meg talan rohognek is rajta.
Bocs a sok offert!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok Kismamik!

Túléltem az orvost, a lényeg: BVC 1000 (még mindig!) Kép
Utána megbeszéltük, mire jó egy "ilyen" védõnõ (végeredmény: semmire). Lehet, hogy fiatalon ért valamit...

Maci2
Igen, én is Újpesti, de még egészen friss, októberben költöztünk ide.
Én itt "sírok" egy védõnõ miatt, Te pedig Canossát jársz? Nemsokára vége, fel a fejjel! Kép

Manócs
Én is sajnáltalak az angol miatt, de látom, nme voltma egyedül Kép

Beu
Te már látod a célt!!! Hajrá!!! Nem baj, ha elrontod a nevem, ha már hasonlít, akkor kiderül, hogy nekem szól. De ha van elõtted egy dobozzal, el sem lehet téveszteni Kép

Kaska
Nem tudom, miért mondta ezt az okosságot, de szerintem a csípõm sem keskeny (az igaz, hogy inkább a hasam növöget).

Mariann
Kitartás! Mindent a baba és a Te egészségedért! Kép

Mindenkinek jó napot, jó pihenést, a betegeknek jobbulást kívánok!

Toffifee
33+4
Toffifee

Sziasztok!

Meglett a hiányzó hozzászólástömeg! Hol bujkált az este?
Nálatok is havazott hajnalban? Itt Gödöllõn igen, rosszul lettem reggel, ahogy kinéztem. Optimizmusom azért nem ismer határokat, vettem egy csomó virágmagot.

KépNa, mi lesz a talival? Legyen ama Kamélia? Kamilla? a Wesselényi utcában avagy a Városliget és mondjuk kedd? Kb. 10 avagy 11 óra? Felíratkozásokat kérek!!!Kép

LeszterKép
Hogy van a hasmenésed? Most jutott eszembe, hogy van egy Smecta nevezetû varázspor, azt adom a gyerekeknek is, nem csinál mást, csak bevonja a beleket valami óvó anyaggal, így hamarabb lehet normálisan kajálni.
Én is Domokost szerettem volna Andrisnak, de apuka megvétózta.Kép Most is harcolni szerettem volna érte, de kispapi szerencséjére lány lettKép

ZsusziKép
Mély együttérzésem. Ezt mi is végigjátszottuk anno amikor két hetes volt a lányom, csak akkor a fiam mellett apuka és én is beteg voltam. Vigyázz magadra, hogy ne kapd el!
Pontosan hogy csináltad, hogy most elég lett a tejed? ÚÚgy szeretném én is!!!
Anyukáddal nem lehet egyszerûen közölni, hogy kivagy, és szükséged lenne rá? Ettõl általában meghatódnak.

ZsurlóKép
Nekem is a második csaszi lesz! Doki egy szál problémát sem említett, ami ebbõl kifolyólag felmerülhetne.

ToffifeeKép
Védõnõ kiiktatvaKép

Urszila
33+3
urszila

SEGÍTSÉG!!!!
Kedves Anyukák! Szeretném megkérdezni a véleményeteket. Két napos bõgés van a hátam mögött, de hátha tudtok valamit mondani Ti is:
13. héten nyaki redõ szûrésen derültki, hogy a pocakomban lakó ikrek közül a kisebben ciszta van. Nagyon nagy 26x16x14. Gondoljatok bele, hogy az egész gyerek (CRL) kb 5cm. Tegnap genetikai UH-on is megnézték, valóban az, valószínûleg kislány a Pici és petefészekcisztája van - ekkora :-(((
Az UH-on elérte már majdnem a szíve alját (tehát felnyomódik a rekesz).A genetikus doki el akarta altatni, de _rákérdeztem- és sem a testvére se az én életemet egyenlõre nem veszélyezteti, ezért nem engedtem meg, hogy elaltassák. 50-50% esélyt adtak neki. Vagy megáll a ciszta és ahogy a baba nõ egyre kisebb lesz méretarányosan (testhez képest) a ciszta; vagy egyszerûen annyira gyorsan nõ a ciszta, hogy el fogja nyomni a kicsi szívét. :-(((
A múlt hét csüt.-i UH-on még semmi nem volt, úgyhogy nagyon gyorsan nõ a ciszta. (leszívni nem akarják - ha már a 28. héten lennénk leszívnák, de így nem)
Hallottatok már ilyesmit? Mit egyek vagy igyak, hogy besegítsek a Kicsinek úgy, hogy a másikban ne tegyek kárt? Jelenleg úgy néz ki, hogy õ rendben van, bár nem is nagyon foglalkoztak vele, mert ilyet még nem nagyon láttak az orvosok. 10000-bõl 1 ha van.
Borzasztóan fáj. Van valami természetes szer? Nem tudom mihez kezdjek/kezdjünk. Az orvos is csak a várakozást tanácsolta, ha már nem engedtük elaltatni.
Aggódó Kismama
Névtelen

NévtelenKép
Nagyon sajnálom. Egy esetrõl tudok, amikor a fiamat szültem 9 éve, akkor egy szobában voltam egy petefészekcisztás kislány anyukájával. Õ eljutott a 37-ik hétig kb., akkor császárral született meg és rögtön át is vitték a Heim Pálba mûteni. Kb. 3 nap múlva már vissza is hozták az anyukájának. Remélem, hogy nálatok még ennyi komplikáció sem lesz!

Urszila
urszila

Lányok,
köszönöm mindenkinek a biztonsági öv hozzászólásokat. Már csak az nem derült ki számomra, hogy Ti használ/ta/tok ilyet?
Pocóka
21
Pocóka (pocóka)

Sziasztok,

Móni, Susie,
üdv itt, jó pocaknövesztést!Kép
Megemlíteném, hogy Leszternél fel lehet iratkozni a kismamis táblázatba, ha gondoljátokKépKépKép

Franyó,
legközelebb akkor menjél kórházba, amikor a kistasót szülöd! ezt kívánom, jó?KépKépKép
Remélem most már nem lesz semmi baj, és együtt örülhettek ennek a tavaszi idõnek, persze otthonKép

Babajaga,
Nekem ok a posta, ha megkapod. Leírom az E-mail címemet, itt beszélhetjük meg a részleteket. Amúgy csak hétközben tudok E-mailezni, meg netezni, ha nem válaszolok rögtönKép
sales@brother.hu
De írj, ha már felcsigáztál a pop tarts-alKépKépKép

Pocóka,
a biztonsági övrõl valami olyasmit olvastam, hogy úgy kéne a maminak magára tenni, hogy az alsó pánt a hasa alatt menjen. De asszem ezt egy pasi találta ki, akinek nem volt még nagy pocakjaKépKépKépKép

Mariann,
kitartás, mindjárt itt a bika hónapja, ezt már fél lábbal isKépKépKépKép

Kaska,
a csoportkép olyasmi, mintha Robin Hoodék portáján járnánkKépKép Az esküvõi képen viszont nagyon szép vagy, ez a világoskés ruha...nagyon menõKépKépKép

Beu, Csucsuka, Toffifee,
Azért túléltem az angolórátKépKépKép

Beu, megy még a drukk ezerrelKépKép

Zsuzsi,
milyen rossz neked, hogy ennyit unatkozolKépKépKép
Gyógyulást a ManódnakKépKép

Most jöttem meg terheléses cukorról, olyan rossz volt a tej, de hõs voltam, és megittam 2 dl-tKép 25 év után!!!
És elõkerült a hepatitisz leletemKépKépKép

Na de hosszú lett, pusz:

Manócs
23+1
Manócska

Aggodo Kismama,
Mast nem tudsz tenni, mint bizol a Sorsban, Istenben, vagy akiben hiszel! Mi itt mindannyian nagyon drukkolunk neked es a pici babadnak! Sok csoda tortent mar, es bizom benne, hogy a kovetkezo ultrahangon mar nyoma sem lesz cisztanak!
Addig meg kitartas, es koncentralj a ciszta eltuntetesere! A babadnak meg drukkolunk, hogy ugyes legyen! A lanyok nagyon szivosak am!!!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok

koszonom a sok infot Kép akkor nyugodtan ehetek turogombocot!!!, csak azert ijedtem meg a cukor miatt mert eddig a terheleses is eleg alacsony volt, es az aceton ertek is 4plusszos lett, bar amint ezt olvastam Macitol, lehet a dietatol is es en is azt nyomtam a viz miatt (gyumolcssalata)bar a hetvegen baratom barati korevel gesztenyepureztem a Lukacsban.... (nagyon rossz egy dietazo vagyok grrr)
Hat a csaszarral is kezdek megbekelni, erre is szamitottam korabban, csak az eddigi orvosom, aki foglalkozott velem, elegge lazan vette a dolgokat, es kiallitott egy papirt h. lehetseges a normal szules is, vizsgalat nelkul tette ezt...
Kép en meg vakon biztam benne mert kiskorom ota o kezel. A doki ezt a leletet akarta felulvizsgaltatni es kiderult, hogy mindket csipom kezd tonkremenni, az egyikrol eddig is tudtam, de a masik... Az azert vigasztalo lehet, hogy ebben az esetben megvarjak azt az idopontot amit a baba szeretne. Bar ha marcius 15-re vagyok kiirva Kép nem hiszem, hogy sok doki fog a korhazban csucsulni, pedig eleg jo datum...(Ha fiu lenne Sanci lenne Kép)

Leszter es Zsuzsi
sajnos van egy ilyen virus, gyerekekenel hanyassal es hasmenessel jar, felnotteknel hasmenessel.
Nekem is volt es sajnos nem egy napig hanem legalabb 5 napig, ami bevalt az a fottrepa volt es a sajt...
Azert remelem hamar kilabaltok belole (Zsuzsinal a csalad)

Zsuzsi
En ugy tudtam, hogy a katonasagot, csak ket modon lehet meguszni, ha tudomanyos munkajara hivatkozik, pl. doktorira felvetelizne ill. kutatgatna (barati koromben ez bevallt, de ok mar tanitanak is az egyetemen)
a masik, h. polgari szolgalatos lesz, ez esetben, viszont egy indok jo, a vallasi meggyozodes, ezt mindig elfogadjak...

Mariann
ne felj a koraszulestol, en is feltem, mert a baratnomnek ketszer is volt, de mindig szinte orvosi hiba miatt, bakterialis huvelyfertozest nem vettek eszre, majd bennhagytak a placentabol darabokat amik felfertozodtek, es a mutet utan kapott egy fertozest a harmadik babaval. De a kicsik most egeszsegesek, az elso par ev az nehezebb (inkubator, korhaz stb.), de behozzak a lemaradast.

Hat ha kedden lesz a tali, akkor arra lehet, h. meg en is el tudok dzsalizni.

Na lelepek intezkedni, kutyasetaltatas, gaz, villany es vizora atiratas, doki szerzes...pedig milyen jo lenne itthon lustalkodni...

Sziasztok
Zsurlo
Zsurlo

Sziasztok!

Megkaptam ma az elsõ dózis insulinomat,nem nagy kunszt beadni,meg az egész nem fájdalmas,csak lelkileg.
Ezen mára túl vagyok,DE- ez a nyavalya amit elkaphattam otthon nagyon erõsödik bennem,és már a hátam is tökre fáj,.Félek,nehogy tüdõgyuszi legyen,mert azt azér már nem.....
Nemhogy javulnék,egy pocsékabbul vagyok,rettentõ lekvár ,letört,gyenge,szuttyogós,és göthös ló egyvelegét adom elõ.Tegnap a nagy elkeseredésemben az insulin miatt rengeteget bõgtem és utána lett rosszabb az állapotom.

Ma délutánra bejelentkeztem egy magyar belgyógyászhoz,ezt már nem merem csak én a kis népi gyógymódjaimmal kezelgetni.

Szerintetek egy ilyen virusos infulenzában amiben most vagyok mennyire van biztonságban a baba?
Mert úgy tûnik valamilyen gyógyszernélkül nem sikerül legyõznöm ezt a kórt.Antibiotikum meg nem szedhetõ be ilyenkor????
Ha van valami tapasztalatotok,vagy ötletetek szivesen venném mert én már mindent kipróbáltam.Lassan hársfa nõl a fejembõl"Kép

Mariann
28
Névtelen

Urszila,
Nekem mindig volt eleg tejem, a gond csak az volt, hogy a babaim nem akartak szopni, en meg hamar feladtam, es inkabb fejtem nekik! Az egyik orditott, es azert nem kapta be, a masik meg aludt, es egyaltalan nem akart enni. Most sem akar, sot, amint lehetett a tejet teljesen kiiktatta az etrendjebol!
Most hala a szulesznomnek sikerult (szules utan Mikinek sem volt semmi szoporeflexe, mar azon gondolkodott a szuleszneni, hogy elkuld minket valami kranio-szakralis nemtomenmire!)!
Tejcigyartas legjobb modja, ha minel gyakrabban es alaposabban ki van uritve a cici. Ezt teaval, bogyokkal nem lehet helyettesiteni. Tehat minel gyakrabban es hosszan mellre tenni a babat, es lesz eleg tejci! Ha ugy erzed nincs eleg, lehet egy picit fejni is, amit aztan lefagyasztasz (nem cumisuvegbol odaadni am rogton a babanak, mert akkor nem fog olyan etvaggyal szopizni a kovetkezonel, es ellenkezo hatast ersz el vele)!
Azt honnan latni, ha nincs eleg tejci?

Hulla vagyok, Miki alszik, de a tobbi lurko miatt nem fekudhetek csak ugy le. Mire meg Gyuri is aludni megy, Mikire majd tuti rajon a nyug, es ebren lesz, vagy esetleg ordit!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Franyó
Gratulálok! NAgyon szép baba!!!! Kép

Zsuzsi
Nálunk is ez van, bátyjám az anyukám kisfia (33 éves). De még mindig hazahozza a ruháit mosni (pedig tudna venni mosógépet), amitõl a falnak tudok menni, valamint, ha hazajön (naponta) akkor szájába teszi az ételt.

Beu
Most jár le az én utlevelem is, jobb ha most elkezdem intézni?
Megy a Drukk!!!!

Angi
Ne foglalkozz, hogy kevés a kiló, nekem sem volt sokkal több eleinte, sõt fogytam. Aztán meg az volt a baja a védõnõnek, hogy sokat híztam. A dokim egyszer sem kérte számon, hogy mennyi a súlyom, csak a szülés elõtt, de azt másért. Csak annyit mondott, hogy nem látszik. Kép

Kangi
Julcsi nagyon zabálnivaló! Gratulálok!

Mariann
Sajnálom, hogy insulin van, de majd meglátod, a baba kárpotol.

myssnia+szilárd 2 hetes
myssnia
Budapest XI. kerület

Jaj, de jó, Myssnia, Tõled szeretnék pont kérdezni:

már bõszen nézegetjük a babkocsikat, valszeg Olaszországba már nem tudunk kimenni, de Ausztriába igen. Te pontosan hol vetted a babkocsit, és mennyiért is? Nem tudom, mikor írtál róla, ha a dátumra emlékszel, visszakeresek.

köszi
Pocóka
Pocóka (pocóka)

ZsuzsiKép
Tartósan éhezõ babus képes egy nap alatt látványosan lefogyni, azaz lötyög a bõr az ujjacskáin meg a kézfején, beesett és kék karikás a szeme, nyúzott az arca, nem ordít, hanem csak sírdogál, szopi után félájultan alszik max. félórát és kezdi elõlrõl a sírdogálást. Mind a kettõnél kipróbálva! A derekamat akkor adtam be kiegészítõ táp ügyében, amikor már a kutacsuk is homorú lett, azzal már nem lehet játszani! Szerencsére mind a kettõ annyira szerette a cicit, hogy a fiam kb. 6 hónapig elfogadta, a lányomat meg szinte 3 évesen enyhe erõszakkal kellett elválasztani! Csak most jó lenne, ha menne a teljes szopi!

Urszila
urszila

Myssnia,
az anyukád nem akar valakit örökbe fogadni?Kép gondoltam ha már így kényezteti a tesód, jelentkeznékKépKépKép néha olyan jól esneKépKépKép
Szólj, ha ok!KépKépKépKép

Manócs
23+1
Manócska

PocókaKép
Mailben akartam írni, de nem volt címed.

Akkor leírom a babakocsival való tapasztalataimat. Kép
Tudni kell, hogy én fejembe veszek valamit, akkor elég nehéz lebeszélni róla.
Mikor elkezdtem nézelõdni a neten, hogy milyen babakocsi tetszene, akkor megtaláltam
a megfelelõt. Utánanéztem mi a helyzet Mo-n, és a kizárolagos forgalmazó még nem hozott be
egyszer sem abból a modellbõl, de ha hozna úgy kb. 150 ezer lenne... (phufff)
És mivel én rárakható mózest, és autósülést is szerettem volna, azzal együtt meg 200 ezer lett volna.

A külföldi siteokon mindenhol olcsóbban árulták a kocsit, sõt a legtöbb helyen akciózták is.
Mivel Ausztria a legelérhetõbb számomra, kigondoltuk, hogy kimegyünk megnézni.
Elõtte írtam az üzletnek, amit a neten kinéztem, hogy küldjenek árajánlatot. ( www.dohnal.at )
Már másnap válaszoltak, nagyon készségesek voltak. Az amit én néztem ki náluk megrendelésre
megy, de volt 1 db raktáron. Kép))) Az ára 420 euro (az áfával, amit visszakaptam a határnál).
Volt náluk akció, és a 420 eurobol 200 levásárolhattam. :-) Vettem rajta autosülést, és lábzsákot a kocsihoz. Plusz vettem még egy mózeskosarat is. Össz-vissz fizettünk kb. 670 eurot, de a vámnál visszaigényelhettük a áfát (Merkweksteuer, TAXE FREE) ami 112 Euro volt.

Végül is így sem volt olyan olcsó a kocsi, de ha ez tetszett meg. :-) Ha itt vettem volna meg, akkor kb 100 ezer Ft-val kerül volna többe. Azért meg nem mindegy. :-)

Most jó hosszú lettem, remélem tudtam segíteni. Egyébként osztrákoknál érdemes még német márkájú kocsikat venni, mert azok tényleg jóval olcsóbbak. Pl Teutonia

Ha bármi kérdésed lenne, kérdezz nyugodtan, mert nekem is többször magyarázták el, hogy mit hogy kell csinálni, hogy az áfát visszakapjam...stb.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Manócska

Gyere nyugodtan, most velem is kicsit sokat törõdik, én meg nem igénylem. Kép Legalább kicsit lazíthatok. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia Kép
köszi a bókot Julcsi nevében! Ma nagyon nyafi, de most alszik, úgygoy minjárt én is beájulok Kép

Többieknek is mind pussz!

Kangi+Julcsi (11 napos)
kangi

Myssnia,

nagyon köszönöm Kép az infókat, már próbáltam visszakeresni is, megérzésre...
Igen, itthon most is ennyibe kerülnek ezek a kocsik, ráadásul az elsõ kerekük nem is mindig bolygósítható. A Tied, ugye olyan, aminek mozog minden irányba az elsõ kereke?
nem értem, miért nem jeleníti meg a profilom az e-mail címemet...

Pocóka
Pocóka (pocóka)

Lányok virus átmegy a babába?
Nagyon félek,hogy valami baja lesz!

???????????????????????????????????????????

Mariann
28
Névtelen

Sziasztok,
ne haragudjatok hogy belefecsegek a Topicba, de az aggódó Kismamát szeretném megnyugtatni. Egyik nagyon jó barátnõm második babájánál a 18 hetes UH-on derült ki hogy az egyik agyféltekéjén vagy egy elég nagy ciszta. Elkeseredésükben már majdnem lemondtak a babáról de ugye a szülõ csak a 12. hétig dönthet a terhességmegszakításról az orvosok viszont nem találták indokoltnak a beavatkozást. Elküldték hát õket Bp-re egy specialistához akinél 1-2 szörnyen átizgult hét után kaptak csak idõpontot. A doktornõ pedig már csak azt kérdezte, hogy mit is kell vizsgálnia? Mert a ciszta addigra felszívódott,és csak az elõzõ UH felvétel bizonyította hogy volt. Azóta megszületett, egészséges 1,5 éves kislány. Kívánom hogy a Ti esetetek is ilyen megnyugtatóan rendezõdjön!!!
Üdv Babumami
Vendég

Sziasztok lanyok!

Jelentem jol vagyok, sot, megsutottem a varva vart rantott sajtomat, sooot, mar meg is ettem!KépKépKép
Mindjart visszaolvasok, aztan majd jovok, de lehet, hogy csak holnap. este dokibacsihoz megyek, nagyon remelem, hogy mindent rendben talal!
Na puszi:

Leszter
35!Kép Juheeeejj!Kép
leszter

Pocóka!
Ha ennyire zavar, vegyél kismama õvterelõt. Mondjuk én ennyi pénzért nem vettem volna (állítólag 8-10 ezer Ft), de kölcsönkaptam a húgomtól.

Bocsi, hogy a többieknek nem írok, de nagyon ramatyul vagyok, ráadásul Miki is elkapta ezt a vacak torokfájós, hasmenõs, hányós valamit és mindketten itt nyûglõdünk. Niki szerencsére csak a torkát fájlalja, de más baja nincs.
Na megyek, mert Miki megint sír álmában.

Magdi
24+4
gallainémagdi

Sziasztok kismamik,
Tegnap voltunk orvosnál (MÁV kórház, Dr. Kelemen Csaba), aki megmutatta a kisbabát a hasamba (még nem is kisbaba csak egy folt). Azt mondta 6 hetes, de szerintem nincs annyi. Mindig többet számolnak az orvosok???? Mert én szinte biztos vagyok benne, hogy mikor készült. Megéreztem. Az apukája (élettársam) hol örül neki, hol pedig depresszióba esik, hogy mi lesz velünk ezután. Lakás, pénz stb. Én próbálom nyugtatni ôt pedig én is ideges vagyok ezért, de azért vannak a gondok, problémák, hogy megoldjuk ôket. Végülis van még 8 hónapunk, hogy felkészüljünk az érkezésére. És igyekezni fogunk nagyon. Kit kéne megkérnem az ügyben, hogy a táblázatra felkerüljünk? A védônôhôz jövôhéten csütörtökön megyünk. Mindenkinek sok puszi és rengeteg kitartást!
Buborék
buborek

Sziasztok Kismamák!

Bár Zsani óta már nem tartozok a "Friss kismamák" topichoz, de szeretnék segítséget kérni Tõletek.
Májusban fog születni a barátnõm babája és nem tudtam neki minden UH-n szereplõ rövidítést "lefordítani". Talán Ti jobban otthon vagytok a témában:
Hol lehet leírást találni az UH leleteken szereplõ rövidítésekrõl?(AC,HC stb.) A Kismamaszótár topicban nem találtam meg mindent.

Elõre is köszi!Kép

Szilvi + Zsani
sztigris

Myssnia,
akkor megyek a fogadott mamámhoz kényesztetésreKép Nálad be lehet jelentkezni?KépKépKép

Buborék,
Gratula, a kis folthozKép és hogy az orvos mindent rendben találtKép Aggódni meg kár, valahogy úgyis lesz, inkább élvezzétek ki a dolgokat, itt a tavasz, meg a babó, minek aggódniKépKép Kispapim is néha aggódott, pedig van jó állása, van hol laknunk, de mégis. Ez amolyan férfi dolog lehet ilyenkor, mert ugye egy idõre õ lesz az egyedüli csládfenntartó, és hát azon paráznak, hogy hogyan fog ez nekik sikerülni. De elég talpraesettek, ne aggódj, õ is meg fogja tudni oldaniKépKép
Szóval: don't worry, be happyKépKépKép
És akkor most jön Leszter hirdetéseKépKép
Szóval a táblázatba úgy kerülhetsz fel, ha írsz ide Leszternek egy hozzászólást a következõ adatokkal:
becenév, életkor, hányadik babót várjátok, hol élsz ( város), ki az orvosod, hol fogsz szülni, mikor volt az utolsó mensid, mikorra vagy kiírva. Asszem ennyi.
Aztán szerintem a következõ táblán már fent is leszel!

Manócska
23+1
manócska

Sziasztok megjöttem.

Hát a mai napom is egy tortúra volt. 8-ra májspecialista éhgyomorra. Elküldött sürgõsségi laborba, meg kellett várni az eredményt, aztán vissza. A dokinõ 11-kor jött vissza vizitbõl. Már 12 után be is jutottam (még mindig éhgyomorra!), éppen kezdtem éhenhalni.
Szerencsére a májfunkció leleteim nem rosszabbodtak és UH-n sem látott semmi eltérést. A vírusok ellenõrzése kb. 10 nap múlva lesz meg, addig is 1 hét múlva kontroll labor.
1-kor már végeztem is, kicsit felborult a diétám.

Na, megyek visszaolvasni.

Maci_2
34+2
maci_2

Urszila, Zsuzsi, Ági!

Köszönöm, hogy próbáltok kicsit nyugtatni, amennyire ebben az állapotban nyugodt lehet az ember. Próbálok valamiféle "nyugalmat" eröltetni a másik baba miatt - hol több, hol kevesebb sikerrel...
Mi bizakodunk benne, hogy minden rendben lesz, de sajnos a döntés nem a mi kezünkben van és ami a legszörnyûbb, hogy nem tudunk érte semmit tenni. Beszélek hozzá/hozzájuk, bíztatom a Kicsit, hogy tartson ki és a mondás: "aki idõt nyer életet nyer" -ebben az esetben teljesen igaz. A nagyobbnak pedig elmondom, hogy a testvérkéjével most nagy baj van és õ is drukkoljon neki, hogy ne a ciszta legyen az erõsebb...
Ha pedig mégis bekövetkezik amitõl rettegek, akkor is örökre velünk marad és odafentrõl figyeli majd a testvérét és minket is és besegít, hogy ha rájuk ilyen sok évig vártunk, a többi vágyott gyerekünkre ne kelljen olyan nagyon sokat.
Mindenkinek sok örömet kívánok!
Aggódó kismama
Névtelen

NévtelenKép
Sajnálom a kislányt. Reméljük magától felszívódik az a fránya ciszta, vagy megáll a növekedéseKép
DrukkolokKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

Szoval tegnap vegig olvastam am mindent, de valaszolni nem volt mar erom, Matyi meseje utan en is alukalni indultam.
Cory azt hiszem te panaszkodtal az allando almossagra, hat nem akarlak elkeseriteni, de nalam ujra kitort es mormotat jatszom, remelem a tavasz hamar megjon es en is felebredek, mint a macik.

Mariann,
Nyugi tenyleg csak atmeneti allapot es szules utan minden rendben lesz. Az is szep, hogy eddig birtad a dietatKép

Maci2,
Azert kivanom, hogy a kovetkezo terhesseged zokkenomentesebb legyen. Kesz hos vagyKép

Buborek,
Udv itt es jo pocisodastKép

Kangi,
Julcsi egy angyal, gratula a szopihoz.

Franyo,
Azert jo, hogy minden rendben vanKép, probald gyorsan elfelejteni ezt a kis korhazi kiterot.

Myssnia,
Olyan jo, hogy azert be tudsz babo mellett is kukkantani, hogy alakul a szopitok?

Zsuzsi,
Nem irigyellek. A smecta nekunk is bejott Matyinal, tenyleg sokat hasznalt. Gyuri a huncutkodasai ellener megbekelt mar?
Szoritok, hogy azert megis kimenjen edesanyad es egy kicsit pihizhess.
Ja es oriasi gratula a szopihozKép

Pocoka,
En nem hasznalok ovelterelot, pedig minden nap vezetek, bar nekem nem nyomja az ov a pocimat, de ha neked ugy kenyelmesebb es biztonsagosabb probald ki, bar ahogy olvasom nagyon huzos az ara.

Leszter,
Jobbulast nekedKép Ez a rantott sajt ovon aluli utes volt, ez a kedvenc kajam es olyan regota ettem. Na de legalabb megvan a mai vacsiKép
Ja a nev miatt ne foglalkozz a csaladdal. Nalunk egyenesen hulyenek tartottak minket a Matyas nev miatt, de mert az tetszett az lett azota pedig mindenki megszeretteKép
Most a lanynevvel hasonlo a helyzet, mert az egyik eselyes a Matilda, hat nem reszletezem a mit mondtak raKépKép

Manocska,
Meg megszereted a tejecsketKép

Kaska,
Hovirag, hat csucs lehetettKép Itt azert meg ugy latom varni kell a tavaszraKép

Urszila,
En csak 3 eve vettem babakocsit, de ahogy most irjatok az arakat hat csak kapkodom a fejemKép

Beu es minden finises oriasi drukk nektekKépKépKép

Koszi lanyok a biztatast, a kilok miatt egyaltalan nem aggodtam csak a doki parazik miatta. A gond, hogy itt a kismamik tenyleg nagyon elhiznak, nekem 15-18 Kg hizast javasolt ami szerintem baromsag es nem is gondoltam kovetniKép
Matyi tegnap egy hos volt, elso nap, hogy nem sirt a babysitternelKépKépKép Raadasul a lanynak van egy feleves baboja, akit felugyelettel bepelenkazott, na azota kitort nalunk a mikor bujik ki a kisteso szindroma. Egyik macijat kinevezte kistestvernek es be kellettt tennem a polom ala, aztan elovenni( megszuletett) es etetni, pelenkazni, furdetni... Olyan jo latni, hogy keszul ra, azert remelem a lelkesedese szules utanra is kitartKép Ja es gyurmat kellett neki is venni boltba, mert hat az ove mar nem olyan joKép

Angi
26+5
angela2

Franyó,
Szupi a kép. Drukk hogy ne legyen már semmi gond.

Kangi,
Csak így tovább (képek).

Móni,
Gtarula a pocihoz.

Kaska,
De jó, hóvirágok meg kert...
Jók a képek.

Mariann,
Hát eljütt ez is. Tényleg nem lehet egy felemelõ érzés. De a babóért! Drukk neked és kitartás! Egy kis vidámító: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Csucsuka,
Szerintem a belgyógyász jobban parázott, mint én vagy a nõdokim. Már kezdek hozzászokni.

Zsuzsi,
Kitartást, jobbulást a manónak.

Aggódó kismama,
Sajnos tanáccsal nem szolgálhatok, de azért küldök egy nagy adag drukkot nektek.Drukkdrukkdrukkdrukkdrukkdrukk.

Manócska,
Ügyi vagy, hogy kibírtad a tejet. És az meg mégjobb hír, hogy elõkerült a hepatitis leleted.

Magdi,
Jobbulást.

Buborék,
Gratulálok a foltocskához, minden baba így kezdiKép. Az orvosok az utolsó mensitõl számítják a vérzéskimaradást.

Angi,
Az a vicces az egészben, hogy én nem érzem problémásnak a terhességemet (na, jó néha a diétát).
biztató, hogy Matyi így várja a kistesót.

Mennem kellKép dolgozni, takarítani (vendégeink lesznek a hétvégén, holnap meg be kell mennem a munkahelyre).

Maci_2
34+2
maci_2

Szijja Leszter !

Te vagy a felszentelõ ??? :-))) Szeretnénk mi is felkerülni a táblicskura...
adataink : 1976.07.28 -án születtem, utsó mensi 2002.12.19
tervezett szülés idõpontja 2003.09.25

Nem tudom még milyen adatok kellenek ???

Köszönöm szépen...

És ÍRTÓ FIIINOm hamburgert ettem ebédre !!!! Sok sajttal és paradicsommal és hagymával és ubival és és és és

Na szijjasztok :-))

S.
susie

Sasha, Maci!
Köszönöm!
Aggódó kismama
Névtelen

Sziasztok!

Koszi mindenkinek a jobbulas-kivansagokat!Kép Segitettek!Kép

Toffifee,
Ennyi eleg is volt a dietabol.Kép Orulok, hogy mindent rendben talalt a dokid!Kép

Csucsuka,
Jo Neked, ha ennyien garantaljak a gyors szulest, csak nem trefalja meg oket Zsofi! A 2 hetbe meg boven belefer a tali!Kép

Manocska,
Szivbol orulok, hogy nem volt tobb allatod!KépKép Es az ismeroseidnek sem!Kép Amugy a Zenon is gondolkoztunk korabban.Kép
Ugy latom, ez megint 2 palacsinta volt...Kép

Myssnia,
Orulok, hogy jol vagytok!Kép Apukam meg gyerekkoraban hoember szeretett volna lenni.Kép Szezonmunka.Kép

Ildianyu,
Milyen lett a vercukor eredmenyed?

Cory,
A Mate szerintem is nagyon jol hangzik a vezeteknevetek utan.

Beu,
Koszi az infot, mar nezegettuk a Megatoys-os agynemuket korabban, de szerintem hetvegen megint elmegyunk oda.Kép

Maci_2,
Teljesen igazad van, a dietazokra is gondolnunk kell.Kép Nekem jo a Kamelia is.
Nagyon sajnalom, hogy megint talaltak valami gubancot. Nagyon drukkolok, hogy csak meresi hiba legyen, vagy ha nem is az, ne jelentsen semmi problemat!Kép
A multkor nekem is talaltak acetont a vizeletemben, a doki nekem is csak annyit mondott, hogy biztos ehes voltam. Hat igen, vegul is reggeli elotti minta volt.

Franyo,
Fantasztikus ez a kep!!!Kép Es Anna gyonyoru baba!Kép Es tenyleg, ahogy Kaska is irta, igazi kislany!Kép
Te szegeny, gondolom, jol meg is ijedtel a verzes miatt...Kép De az megnyugtato lehetett, hogy mindharman egyutt lehettetek.Kép Es igazad van, ne is gondolj arra, hogy ujra vereznel, mert nem fogsz!Kép

Angi,
Kitartas Matyihoz, elobb-utobb biztos megszokja az uj helyzetet. Es akkor Te is talan tobbet fogsz tudni pihizni. Szerintem a 6 kg eppen idealis.Kép
Nagyon aranyos lehet Matyi, ahogy keszul a kistesora!KépKép

Babajaga,
En is hallottam mar ilyesmit, meg hogy a kispapa is "szult", de eddig meg ilyen nem fordult elo nalunk. De kivancsian varom, mi lesz a szuloszobaban.Kép

Pocoka,
En Ladat vezetek, annak meg ugy allitom be a biztonsagi ovet (nem automata), hogy jo bo legyen. Es lassan megyek. Ha kispapaval megyunk valahova a masik kocsival, akkor hatra ulok, ott nem kell bekapcsolni az ovet.

Kangi,
Julcsi is nagyon kis edes babuci!Kép

Mariann,
Fel a fejjel, ez azert meg nem olyan nagy katasztrofa!!! Vekony a tu, alig fogod erezni!Kép Es ha megszuletik a babo, mar el is felejtheted a franya fecskendot!Kép Nem am ilyenek miatt sirdogalni!Kép
Jol tetted, hogy bejelentkeztel a belgyogyaszhoz. Es szerintem par napig maradj szigoruan agyban, es kuralgasd magad! En ugy tudom, hogy az influenza nem veszelyes a babara, csak a tartos magas laz lenne az, de Neked az nincs, ugye? Antibiotikumot pedig lehet szedni, majd a doki megmondja, hogy kell-e, es hogy milyet erdemes.
Es miert szulnel Te aprilisban? Akkor en szeretnek, Te csak vard ki a sorodat szep turelmesen!Kép

Kaska,
Igen, a Friss kismamak hirhozoja leirast is elkuldom majd, csak mivel kispapam a szakerto ebben, es o pedig nagyon sokat dolgozik mostanaban, nem nagyon tudom megkerdezni, pedig mar Beunak is igertem. Na majd valamikor visszakeresem az archivban. Jo otlet, hogy idonkent bemasolnad!Kép
Klasszak a kepek nagyon!Kép

Urszila,
Peg Perego kocsik voltak a Minimanoban, Chiccot meg ha jol emlekszem teganp este lattunk az Arkadban, a Babybell-ben vagy a Babahazban. De en nem nagyon neztem meg oket, mert mi nem veszunk most kocsit, szoval nem tudom, hogy erdemes-e ezekert ujra bejonnod Pestre.
Mikros sterilizalo doboz: az az Avent markaju muanyag ize? En is nezegettem, de nem lehet azt valami massal helyettesiteni, olcsobban?
A Smecta tenyleg nagyon jo, en nemreg 3 arva 2-3 hetes cicust neveltem fel mestersegesen, na az egyik nagyon durvan fosott, rengeteg mindent kotyvasztottam neki, hogy valahogy megallitsam, es vegul szerintem a Smecta volt az, ami segietett, pedig mar kezdtem lemondani a kis macsekrol. Amugy o volt az, akit par hete kihereltem anyosomeknal.Kép

Beu,
Hat ez egyre jobb.Kép Szuletendo gyermekunket (mar ha esetleg megis fiu lenne) a neve alapjan hasonlitottak mar aranybarna spanielhez, jokedelyu medvehez, es most meg ez a nagybogo is!KépKépKép
Igyekeztem elengedni a fulem mellett a lekicsinylo megjegyzesedet, mi szerint ugy erzed magad, mint 35 hetesen, de ez pont a mai napon egyszeruen nem megy.KépKépKép Azert most mar tenyleg tortenhetne valami, nem? Drukkkk!Kép

susie,
Szerintem a szexet mindenkepp hanyagolni kene egy idore... A dokidat nem kerdezted?

Snoopy,
Elore is koszi a cikket, es nem csuggedunk.Kép

Zsuzsi,
Ooooo, hat reggel 9-ig az alma es a so kiboritasa elhiszem, hogy Teged is kiborit.Kép
Ocsednek drukk, hogy sikeruljon valahogy elbliccelnie a katonasdit, es akkor talan Anyukad is be tud segiteni...
Nyugi, gondolj inkabb arra, milyen ugyesek voltatok Mikivel a szopizasban!KépKépKép

Aggodo Kismama,
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, szerintem ennel tobbet te sem nagyon tudsz tenni.

Zsurlo,
Orulok, hogy megnyugodtal a csaszar es a cukor miatt is.Kép Es gyere talizni!Kép

Magdi,
Jobbulast Neked es szegeny gyerkocoknek is!Kép

Na nem jutottam a vegere, de keszulodnom kell a dokihoz. Egy icipici drukkot kernek en is, leeeeccccilecccci!Kép

Puszi:

Leszter
35
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?