A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok.

helyzetjelentek. lehuppantam a gép elé, most van egy kis időm. :? Látom újabb szülés nincs. :)

Szóval az éjszakánk az brutál volt. Vikinek 39.5 volt a láza, hűtőfürdő, nurofen, kúp miegymás ellenére. Gyerekdoki kinn volt, pisit leadtam ma a Bethiben, az szerencsére negatív, magyarán hiába nem indokolja a torka ezt a nagy lázat mégiscsak az a hunyó. :? Ma viszont már láztalanul ébredt és mindeddig az is volt. Már nem is taknyol szinte.

Marci: ha belázasodik a gyerekdoki egyből a kh-ba küld minket, mert még újszülöttnek számít, olyan picike. Szerencsére ez sem következett be mindeddig, 37.5 volt popsiban, azaz levonva 37, ami a normál hő felső határa. Azóta meg ennyi sem votl még egyszer sem. Ellenben éjjel egy hunyásnyit sem aludtam szinte :? Marcika egész nap aludt, ennek ez lett az eredménye, hogy éjféltől reggelig totál fenn volt, szegényemnek el van dugulva az orra, és a rohadék orrporszívóval sem tudtam leszívni. :evil: :evil: Annyira mélyen van neki, kivülről az orrjárata tök tiszta, benn "lifeg" valahol mélyen. :? Sóoldatos orrcsepp, ill. váltva Sterimarral befúj/cseppent, próbál leszívni de 0 eredmény. Ez ment egész éjjel. Persze a szopi sem az igazi éppezért, mert hát orrlégző egy csecsemő. Étvágya sem volt nagyon.
Mára azért sokkal jobb lett a szitu szerencsére. Felhívta, az ügyeletet (gégészet) és rákérdeztem mi a francot tehetek még vele. Azt mondták, hogy 1-másfél percig tartsam az orrszívót mozdulatlanul (eddig mindig mozgattuk is) és a mélyről jövőt így jobban leszívja. Ja, és nyugodtan állítsam erősebbre a porszívó szívóerejét (tudom javasolni a Samsung gépét, tuti kis szerkezet, pedig nagy használatban volt nemegyszer). Na, így tényleg jött vmi az orrából. Úgyhogy nem szabad megijedni a technikától. :shock: :) :roll:

Az igazság az, hogy ilyen pici babám még nem volt náthás és ez a helyzet merőben új volt nekem. Mégiscsak más egy fél éves taknyoló, mint egy ilyen kis minimanó. Huh, de ezen is túlvagyunk talán. Legalábbis a nehezén, nagyon remélem. :roll:

Szóval így állunk.. gyógyulás útjára léptünk (REMÉLEM!!), de valami eszméletlen brutál iccaka volt. :?

Na mentem fürdetni férjjel.
Vendég

Melcsi: Koszi a cikket, ezt mar en is olvastam valamikor. Haaat most mit mondjak. Meg a a kuszobon vagyok eszerint! :) Na nem baj....nem surgetem mar ezt a kis Pinduregeret, mert lehet csak azertse jon ki!!! :) Ma mondjuk nagyon nagyon csendes, lehet a melegfront miatt, nekem attol faj a fejem!! :(

Dori: Jajj ti szegenyek, tenyleg brutalisan hangzik az ejjeletek!! :( Nagyon nehez lehet, ha a gyerekek egyszerre betegek! :( Remelem tenyleg akkor most mar jobban vannak a kicsik es talan ma jobb lesz az ejjel.

Kép

Kép
lorcika

Most uzent a baratnom, aki 3 nappal kesobbre volt kiirva (aztan juni 8-ra, neki eleg pici a babaja), mint en, hogy ma delutan megszuletett a kislanya 2450 gr, 50 cm-vel! :) Az gaz, hogy orulok is, meg szomoru is vagyok....marmint hogy en meg nem? Meg voltam gyozodve rola, hogy en elobb szulok!!!! :oops:
Tok sokszor idegbajos votlam a terhesseg alatt...biztos nem kivancsi ram Ricsike!! :( :(
Na jo...nem sokkolom magam. Csak most olyan izee vagyok! :(

Kép

Kép
lorcika

Csajok, mindenki vigyázzon magára. Rendben?
Hamarosan mindannyiunknak itt az idő....

Dóri, neked csak annyit, hogy szerintem totál a helyzet magaslatán állsz. Mikor ilyeneket olvasok, akkor úgy felnézek rátok, hogy mi mindenre vagytok képesek. Ilyenkor az jut eszembe, hogy én ilyenkor olyan tehetetlen leszek, azt sem tudom majd mit kell csinálni...sóoldatos orrcsepp és társai... :roll: Szóval biztosan jól csinálod, még ha Marci az első, aki csöppségként náthás. Tényleg nehéz lehet két beteg gyerkőccel. Azért tartsatok ki, biztos hamarosan rendbejönnek!

Kép
niki30

Lorci, megértelek, megértelek!
Ne légy elkenődve, jó?! :wink:
Küldök Neked együttérzős puszit!

Kép
niki30

hol lehet Bringa???? csak nem ő a soros???

Már nem szabad minket ilyen hosszú ideig kétségek közt hagyni, és Horpika is elég rég jelentkezett...

:shock: :roll:

Én csak vároma csodát, ma találkoztam a szülésznő barátnőmmel, azt mondta sokkal lejjebb már nem tudná alképzelni a hasam, de hozzá tette ma nem szülhetek, mert esküvőre ment... ő jönne be dúlának

úgyhogy ma még nem szülök állítólag, de ami történik a medencémben az valami katasztrófális, recseg-ropog a keresztcsontom, a szeméremcsontom az egyszerűen ketté vált, kb egy fél ujjnyi rés van elöl.... Levike arra apellál hogy keresztbe kell kiférnie???? Vagy nem értem miért csinál ekkora helyet, de nagyon fájdalmas. Az imént az ágyban hanyatt feküdtem, erre úgy felnyomta magát, hogy nem kaptam levegőt, de rendesen, olyan pánik roham jött rám is meg a páromra is, csak kapkodtam, de nem tudtam letüdőzni.... de egyszerűen rátenyereltem a fenekére és elkezdtem lefelé nyomni... most már van luft is! :)

Ma már túl vagyok a második adag homeopátiás asszony gyökeremen...

KépKépKép
bogyra

Lorci, Niki köszi.
Vazze', korai volt az öröm. :? :? Vikikém megint 38.5 popsiban, de lehűtőfürdőztük+nurofent kap estére. Marcika kiájulva alszik egyenlőre. Az a baromság az egészben, hogy itt volt a komplett ősz+tél és senki nem volt beteg, még náthás sem. Erre bejön a jó idő is itt szenvedünk. :evil: ááá.. :? De ez bármikor és bárkinél beüthet. Sajna nincs mit tenni, max előre felkészíteni magunkat lelkileg, hogy ilyen is lehet. Még az ilyen pirinyó babáknál is.

Niki,
van jó gyerekdokitok? Az a legfontosabb szerintem. és hogy hívható/elérhető legyen hétvégén is.

Bogyra,
huh ez elég rosszul hangzott, amit leírtál. :shock: :?
Vendég

Bringa üzent, hogy jól van, csak kicsit nyüfi, de amúgy minden okés!! Pihizik.

Bogyra: Ez tényleg rosszul hangzik. Recsegés, ropogás?? Ajajajajjjj!!!! Mindenki a végét járja? :) Nekem ma semmi jelem nincs, csak Ricsike csendesebb. Ennyi.

Niki rám is rámjön ilyen aggodalom, amikor olvasom Dóri sorait. Tényleg kell egy jó doki és akkor meg vagyunk mentve! :)

Dóri kivánom, hogy menjen le Viki láza. Sok sok puszit nektek!

Kép

Kép
lorcika

Lorci, én is csak bemásoltam, de tünetem amit biztosnak ír egy sincs :? Majd lesz :D

Dóri, jobbulást pici Vikinek :( Szegénykém.

Bogyra, jajj, ez a recsegés-ropogás nem hangzik valami jól :shock: , a kifeszítés ismerős....egész délután ezt csinálta a babám. Eddig ilyen még nem volt. Olyan mintha a kis fenekét nyomná ki felül, mintha ott szeretne kijönni vagy mi :shock:

Bringa, majd gyere, ha jól vagy :wink:

Jó éjszakát mindenkinek, Dóri nektek nyugodt, lázmenteset.

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Dóri,
gyors gyógyulást a gyerekeknek, Neked meg mielőbbi betegségmentes éjszakákat és jó pihenést! próbáld ki az anyatejet orrbacsepegtetni! úgy tudom h a legjobb antibiotikus hatású "orrcsepp" - én csepegtetem is időnként Viktóriának. ja, és nem elhanyagolható h mellékhatás-mentes.

nemtom már ki kérdezte a fűtést: én erre korábban nem is gondoltam, de nekünk ugye a központi fűtés-kikapcsolás után kellett Viktóriát fürdetnünk, úgyh bekapcsoltunk egyet a szobában, majd kaptunk kölibe egyet egyik mamáéktól és másik mama pedig vett egy olajradiátort is gyorsan :) (ez utóbbit még nem üzemeltük be-majd ősszel) minden este megy is a két hősugi fürcsinél, mert ritka egy melegkedvelő babánk van: fürdetni 40 fokos vízben szoktuk (különben sír), a szoba pedig 30 fokra felfűtve (ha hidegebb van, még jobban sír). különben a párom jött rá h az a baja h fázik - ráirányította egyszer a hősugit és abbahagyta a sírást, mintha elvágták volna!

Melinda, Ilda,
szépségesek a babóitok!

Melinda,
hogy Domcsi tényleg milyen kis hurkás!!

Ilda,
én nem vagyok szopi tanácsadó, csak azt tudom h mi a kórházból úgy jöttünk ki h 60-70-80-akat szopizott a bébi és azt jónak mondták! (én itthon soha nem mértem, szándékosan nem vettem-béreltem mérleget) de hallottam olyat is egy másik fórumon h a 100 az alsó határ :shock: de sztem ez téves infó lehet. én jobban hiszek a kórháziaknak! a másik meg az h egy szopis tanácsadótól úgy hallottam h alapból nem is az a lényeg h mennyit szopizik, mert ezt babója válogatja - hiszen Te sem esze pontl u.annyit, mint én, stb. -, hanem az a fontos h tele legyen a pelus pisivel-kakival! eleinte minden evés után kakis lesz. (nekünk még most is az. :shock: ) mondom, nem értek különösebben a témához, de én azért gyakrabban próbálnám mellre tenni 3 óránál. védőnőd mit mond? egy barátnőmnek volt hasonló gondja, neki 2 óránkénti ébresztegtést-szoptatást javasoltak. és gondolom, éjszaka is kell ilyenkor ébreszteni. biztos nem ennyire sűrűn, de kell. besárgult v miért ilyen passzívka? meg ilyen esetben sztem talán érdemes fejni h jobban beinduljon a tejed, mert így kevesebb inger éri a babó által.
drukkolok Nektek! aztán majd írd meg h hogyan csináltad!

fúú, lányok - furi olvasni Benneteket! nemrég még én is így voltam: még ne gyere ki/most már aztán bújj ki!!-állapotban
Vendég

Halló, jó reggelt :D ,

Névsorolvasás :D :D , Melcsi egyben jelen :D , többiek?????? :D

Este box vagy inkább sumo mérközés volt......Áron próbált a gyomromnál kijönni és bordarugdosásba kezdett, amitől néha tök hangosan fel is szisszentem olyan kellemetlen volt......11-ig nyomta, utána hagyott aludni :wink:
Olyan mintha be szeretne ékelődni a helyecskéjére, de nem tudna..... Remélem nincs semmi gond vele odabent.

Többiek, milyen éjszakátok volt?

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

tiszta hülye vagyok, a lényeget elfelejtettem!
szal Gabiék: gratula Nektek! szép nagy baba :) gyors gyógyulást kívánok a csaszi után és sok-sok tejecskét (bár asszem ezzel Neked eddig sem volt problémád;)) no meg élményteli babázást! megy bíztató puszi az éteren keresztül :)
Vendég

Jó reggelt!

Bogyra, elég durván hangzott, amit leírtál, Te szegényke.
Én nem is tudom, miért van ez?
Én közel ilyen kínokat nem élek át. Hát nagyon nem irigyellek, de remélem mihamarabb túlleszel, aztán mostmár jöjjön az a gyermek, hogy ilyenektől megkímélje anyukáját!

Dóri, sajnálom, hogy most sem jobb a helyzet. Tartsatok ki!
Igen, hát remélem a gyerekorvosunkkal elégedett leszek. Még nem találkoztam vele, mert csak a védőnőn keresztül küldte el a recepteket. Bízom benne, hogy nem lesz rá panaszom. Meg abban is, hogy nem sokszor lesz rá szükségünk.

Melcsi, jelentem mi is még egyben vagyunk....

Kép
niki30

Jo reggelt!

Jelentem egyben. :) Mar joslofajas sincs, nyakdugo sincs...semmi tulajdonkeppen. Ricsike este olyan virgonc volt, egesz vegig riszalta a kis popsijat! :) Tancos lesz. :wink: Most meg lenyomta a napi 6 fekvotamaszt!!! :D

Baratnom aki tegnap szult olyan hamar lezavarta!!! Reggel verezgetett, meg fajasai voltak, 11-kor bementek a korhazba es 5 elott 10 perccel meg is volt a baba!!!!! Tok jo! En is ilyen gyors szulest akarok! Kivel kell beszelni ezzel kapcsolatban?? :lol: :lol:

Ma kicst maszkalunk a varosban, bar a terdemmel valahogy kicsavarva aludtam szerintem, mert kisse faj...de kicsit kene azert setalgatni.

Mindenkinek szep napot es varjuk a helyzetjelenteseket.

Kép

Kép
lorcika

Háát ez a nap is eljött, de nem a mi napunk lesz :wink:
Csajok kiadó egy szülési hely mára, Zsófi úgy döntött még marad :)

Asszem Lorci is meg Bogyra is szívesen bevállalna egy mai szülést, csajok, tietek a pálya :) mi megvárjuk a keddet :wink: (asszem)
bár már én is elég terhesenek érzem a pocom, reggel nagyon keményedtem :shock: szerencsére a Bogyra-féle recsegés ropogás elkerült, de a csipőm csúszik szét, érzem, reggel 10 percet próbáltam mindenféle jógapozíiókat hogy kiálljon a tomporomból a görcs :shock: hiányzik a masszázs :cry:

Na de sebaj, mert újra az ágyamban aludtam :) méghozzá éjféltől mostanáig :) na jó nem egyhuzamban, de akkor is, olyan boldogságos vagyok :) és már alig szúr a bordám :) nem gondoltam volna hogy így elmúlik... bár azért tegnap este megint elég kaka volt... úgy látszik muszáj lesz ma többet pihizni..

Olvasom nem mindenkinek volt nyugis napja és éjszakája... Dóri, sok kitartást neked szegény beteg babókhoz... Ahogy a csajok írják, én sem tudom elképzelni hogy ilyen jól tudnám majd kezelni a helyzetet ahogy te. Pedig nem vagyok egy önbizalomhiányban tengődő alkat, de ez anniyra más és új lesz...
pici76

Pici, most nézem, jesszusom, hiszen Te mára voltál kiírva!
Zsófi ezek szerint igen jól érzi magát odabennt.
Szerencsére.
De ugye nem izgulsz?

Kép
niki30

Sziasztok!

2 in 1 forever! Legalábbis most úgy érzem. reggel volt egy kis átlátsz nyákdugó szerű trutymák, de ettől se több se kevesebb, néha egy-egy keményedés. De kezdem érezni hogy améhem alaptónusa már megemelkedett... szóval közel a nagynap, már csak hetek kérdése! :D :roll:

Ma elmentünk bodzát gyűjteni reggel, hogy anyósom tudjon aludni a 100 km után. 2 óra séta volt a kamaraerdőn felejtőn , leejtőn, nyújtozkodva a bodzáért... De nem akar kibújni még Levente.

Most vettem szemügyre a pocakom és rá is jöttem hogy miért nem akar kijönni, szerintem nem sokkal kevesebb helye van bennem mint a 70*140-es kiságyában lesz... és így még eperturmixot is kap! :D
Semi haszna nics kibújni! :) :roll:

Most pihenek egyet, aztán hátha szülök! 8) :shock: :D

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Hihetetlen, még sehol egy baba. :shock: :shock: :D

Viki reggel 37.5 hát sosem lesz ennek már vége.. :? kedve viszont jó továbbra is, a gyerekdoki is csak nézett,hogy 39 fokos lázzal milyen jól eljátszik meg dumál. :shock: :shock: :D

Marcinak szelel már az orra, pedig egyedül Sambucust kap (homeos bogyi). Viszont ő úgy döntött hajnali fél 3-tól bulizik, hasa fájt, bekakilt, büfögött, minden baja volt és nem aludt reggelig. :shock: :x :? Nappal mintababa, éjjel meg szeret randalírozni.
:?

Szép napot nektek!
Vendég

Puszi lányok,itt vagyok! 8)
először gyorsban elolvaslak benneteket,aztán meg come back!

Ja de mindenek előtt,hatalamas gratula Gabinak, és Brendonnak ölelés! :lol:

Kép
bringababa

Most olvasgatok a császármetszésről. Eredetéről, történetéről, utóhatásáról, egyéb....tök érdekes.
Jó lesz képben lenni.
Ha valakit érdekel:
Íme:

http://csaszarmetszes.lap.hu/

Kép
niki30

Na mostanra sikerült elolvasnom titeket! :roll:
Jelentem tegnap egy nagy magányos farkas voltam,készültem a mára,gondoltam utsó nap Lilivel édes ketteseben:roll: :roll: :roll: helyett :roll: :!:
Már csak Famó a reményünk,ő is mára gyúrt! :wink:

Dóri!Jobbulást a piciknek,neked pedig kitartást,gondolok Rátok,sokat!

Melcsi!Nekem azt mondták Nst-én,hogy akkor van gáz,ha 100alá esik tartósan a szívhang,szerintem figyelnek rátok,nem lesz gond!

Pici!Örülök,hogy jobban vagy,és én már most tudom,hogy bestingshow mami leszel,hiszen aki ilyenkor is tutymóval akar foglalkozni,az tutira anyaként is jó lesz! :wink:

Lorci!Bakker,így maradtunk :cry: Pedig én annyira hittem,hogy ma nagyon viccesen keresztbe üzenünk majd 1másnak...........
Még a telcsim is kikapcsoltam,hogy még nagyobb legyen reggelre a meglepi :roll: hát nem volt........

És hogy mitől voltam ennyire biztos benne,hogy jön Lili?
Képzeljétek aznap mikor megtudtam terhes vagyok,annyira azt sem tudtam melyik országban vagyok,hogy úgy tolattam bele a ismerősöm boltja előtt egy álló autóba,hogy előtte még beszéltem is a gazdájával :roll: :shock:
Most pénteken pedig,amikor indultam dokihoz,szerintetek mi történik?Igen,igen,beletolattam ismét egy másik kocsiba.Nem is lettem ideges,gondoltam így kezdődött,így is fog befejezedődni,megtévedt agyam jelként értelmezte a történteket.
DE!Ülök az orvosnál,ki hív fel?????????
Az a lány akinél akkor voltam! :roll: :shock: :cry: Kénytelen voltam belátni(sérült agyammal,mely mindenre vmi magyarázatot kreál),hogy nem Lili okozza a baleseteimet,hanem ez a lány,akiről azóta nem hallottam semmit,csak akkor szeptemberben és most. :shock: Mondtam is neki,hogy elrontotta a játékomat,adja vissza a lencsibabámat,és ezután viszont jól be is fordultam;ön és közveszélyesnek ítéltem meg a további gépjárműkezelésemet,amire viszont a jövő7en nagy szükségem lenne,hiszen majd mindennap kell vmi orvost látogatnom.
Ezután lettem nagyon depi,úgy útálom,ha tehetetlen vagyok,én már csak ezért várom nagyon a végét,nem szeretek senki terhére lenni és senkitől szívességet kérni,vigyen hozzon,stb...

Niki drága!Most akkor mi a végleges időpont?
Bogyra!Hogy mit csináltáááááááááááááál?két óra terepen? :roll:
Levi imád odabent lenni,ez már 100!

Ilda!Mint már mondtam,de lehet hogy nem tudtad még olvasni:
fantasztikus az a csepp lány a nagy hajával! :lol:
Én is ilyen kisbabát akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anidóval minden rendben,kicsi fia is remekül érzi magát mamájában!

Kép
bringababa

Sziasztok,

Voltunk kicsit maszkalni a Duna parton a varosaban, kajaltunk, setalgattunk. Hazafele idegbajt kaptam a sok hulye vezetotol, most meg total nyomott vagyok!!! 8) Mint akit fejbecsaptak!!!

Hat Bringa igy maradtunk, nekem ma hajnali 4-kor kellett volna meghallanom ahogy Ricsike felsir (apa joslata szerint), de reggel 4-kor azt hallottam, hogy mar nem megy a disco!!! :shock: :)
Szoval atvert apa!!! :D :D

Bogyra: Levike tenyleg imad bent lenni, ha ennyi maszkalas, nyujtozkodas utan is bent akar marad!!! :) Ricsike is nagyon jol elvan idebent! MOst is eperturmix-szal kenyezetetm en is!!!! :wink: :wink:
Tegnap nagyon nyunnyogo voltam, hogy baratnom beelozott, de aztan amikor mondta a ferje, hoyg kerdeses volt kifer-e a baba, mivel szuk a medenceje es berepedt a huvelye, amit varrni kellett (raadasul allergias lidocainra, szoval no erezestelenites).......akkor atgondoltam es halat adtam az egnek meg ezert az 1 hetert, 2 in 1!!!! :shock: :)

Pici 40 het 0 hetes vagy!!!! :D Neked es Nikinek jovo heten tuttoooo lesz baba!!!! Mi tobbi halandok, csak remenykedunk!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Pici: Bocsi, 40 het 0 naposat akartam irni naaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép
lorcika

Dóri, akkor talán nincs olyan nagy baja Vikinek ha jól el van a láz ellenére, stramm kiscsaj :) Ennyire az elején gondolom amíg nem áll be a baba napirendje, Szabinak bármi belefér... :shock: kitartást!

Bringa, isten hozott újra itt :) Még akkor is ha morcibringa vagy épp :wink: én is utttálom hogy már a városba se szívesen megyek be egyedül, pedig holnap beautókázok a kórházba, de a férjecském nem nagyon örül neki hogy egyedül vezetek... meg itthon is elég nyomoronc vagyok már, átmentem Bogyrába ma, és beültem a szoba közepére és onnan diktáltam az uramnak mit hova tegyen a kisszobába :lol: Képzeljétek, nem tudjuk hova, hogyan s miként, de eltűnt az állat szag :roll: Hurrá 8) :lol: Úgyhogy visszapakoltunk a beépített szekrénybe, és újra pucováltuk a gyerekszobát, megint minden a heylén van, olyan megnyugtató :)

Ja és párom talált a Baumaxiba foszforeszkálós csillagokat, meg holdacskát :) tiszta gáz vagyok, de annyira örültem neki :oops: :roll:

Anyukám itt volt két napot és kipuceválta az egész házat, meg főzött, úgyhogy most már csak a dokim kell hogy landoljon, és készen állok :wink: Holnap elkezdem felolvasztani lelkem a tagadásból, hogy keddre beérjen az állapotom egy esetleges szülésre, aztán majd meglátjuk :)

Te Bogyra, nem lehet hogy az eperturmixtól nem szülsz? Amennyit iszod... nincs benne valami antiszülős anyag? :wink:

Egyébként ha nem szülök meg keddig, a dokim tutira betervezi a csaszit a jövő hétre, egyre inkább beletörődök hogy nem tudom megszülni természetesen Zsófit, a bordáim még mindig nem 100asak, sajognak ha mozgok...igaz ez már bagatell acsütörtöki állapotomhoz képest, de ilyen állapotban tutira nem tudnék préselni..pláne egy faros babát..
Hát ez van... ezt dobta a gép..
pici76

Sziasztok!

Aludtam vagy három órát, most keltem fel. Azsem kimegyünk az osanba csavrogni, kajálni, vagy valami megfőzni valóért (ezt még nem döntöttük el), de legfőképp eperért és fagyikáért! :)

Valamiért májat kívánok, lehet vashiányom van??? Nem meglepő, de lehet csak a szoptatásra töltöm fel a szervezetem. Majd hamarosan kiderül.

Amúgy tuti most szülök a napokban, ugyanis apám Luxemburgban zserdáig, anyós viszont erdélyben csütörtöktől - hétfőig. Szóval valszeg majd szerdán történik a nagy dolog, hogy tuti mindketten lemearadjanak a dologról. :? 8) Nah sebaj, szegény aput nem is merem majd értesíteni amíg úton van, közel a hatvanhoz már ő sem vezet úgy mint 20 évesen... szóval csak közel 1000 km-ről van szó, nem akarom hgyizgulva, idegesen vezesse végig. De ha jó kisfiú Levibaba, akkor majd pünkösd hétvégén születik, amúgyis azt néztem ki magamnak, a pénteket, már keddre itthon lennénk, a kórházban tök nyugi volna ünnep lévén. Szóval nem lenne teli a kórház az indított szülésekkel.

Pénteken van a nővérem névnapja is, akkor legalább mégegy indok lenne, hogy ne felejtsem el folyton! :D

Szóval a séta nem Levinek szólt! Csak megemlítettem, hogy még erre sem moccant meg. Éjszaka már ott tartottamamúgy hogy egyszerűen kiverem a magaztaom fenekét, ami kb a torkomban volt. Kopogtam, nyomtam, pacskoltam, lökdöstem, hogy levegőt vegyek... de semmi, nagyon furcsa érzés volt, mintha valami ideget nyomott volna, nem tudtam nyelni sem... szal elég ijesztő volt.

Nem is akarok rá emlékezni!

Dóri! Jobbulást nektek! Marcinak hogy adod a bogyót? feloldva? És a Vikinek nem használ? Mármint a homeos bogyesz.

Gabi! Lehet még enm is írtam, hogy sok sok boldogságot kívánok nektek!

KépKépKép
bogyra

Bogyra, jól tetted, hogy pihentél egy nagyot! :)

Bringa, az időpont: kedden befekszem és szerdán műtenek.
Remélem ez már nem változik.

Pici, frankó, hogy elillant a szag. Jajj, csak nehogy aztán előjöjjön egyszer majd....nem, nem, nem akarom az ördögöt a falra festeni!
:evil:
Gondolom nem jöttetek rá, mitől volt?!

Kép
niki30

Niki, nem, nem jöttünk rá honnan jött a szag, de most nem is érdekel, csak az hogy elmúlt :) volt 1-2 nagy vihar az elmúlt másfél hétben lehet az vitte el, mit bánom én :)

Dóri, a homeós bogyókat a dokinénid ajánlja? vagy saját kútfőből?
pici76

Nézzétek: az eda és spinális érzéstelenítés közti különbségről egy cikkecske!

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/erzestelenites.html

Kép
niki30

Kösz Niki,
pont erről beszéltünk a párommal hogy mi a különbség :) most jól megolvastam :) azért ez a kiscicás hasonlatot elég durvának találtam :roll: :shock: :roll: :shock:
pici76

Doo, te kaptál katétert a császárnál? És mennyi idő múlva kelhettél fel?
Olvastam már 6 , 12 de 24 órát is :roll:
pici76

Azon röhögünk itt párommal, hogy én így az utolsó napokban itt ülök a gép előtt keresztbetett lábbal.
Hát nem hinném, hogy sokan képesek ilyekor még így ülni...
De ez azért van ám, mert elég pici pocakom van.

Kép
niki30

Olyan drága vagy Pici,imádlak! :wink:
Niki,addig már csak kettőt kell aludni,illetve hármat és meglesz Emmácska,ez nagyon izgi és én egyre jobban irigykedem! :oops:
Az én időpontom 29.-e,ezen már csak Lili változtathatna,ha akarna,de nem úgy tűnik,pedig én már sok mindent belemagyaráztam a mai napba:hasmenés,hátfájás,stb... :roll: :shock:
Pünkösdi királylány lesz ebből a gyerekből,az anyja úristenit neki :!: :wink:

Mára lépek,mert apa is bitorolja gépet,Lorcika még van hat óránk :roll: Mert ha hiszedmha nem én még mindig bízoom ebben a mai napban! :wink:
De vajon mi lehet Famóval?Csak neeeeeeeeeeeeeeeeem?????????

Bogyra!Annyi dologra kell Levinek tekintettel lennie(mamát várni,papát várni,tegnap kocsit szállítmányozni),hogy ha így folytatjátok,akkor tényleg júniusi bébi lesz,ezért hát csak PIHI!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
bringababa

Niki!Ez minimum annyira sokkoló írás volt,mint Ilda forrónacis képe :!: :!: :!: :evil: :twisted: :evil:
:lol: :lol: :lol:
Én már ezért is jövök kevesebbet,mert alig férek el a gép előtt,még terpeszben sem,nemhogy keresztbe rakott lábakkal :roll: :shock: :!:

Kép
bringababa

Na jó ne haragudjatok, nem kellett volna ezt leírnom... :oops: :oops:
De ha belegondolsz Bringa, akkor hamarosan vége ennek az időszaknak és újra mehet a keresztbetett láb:)

Kép
niki30

Niki: hogy rakod keresztbe a labad? En is kereztzbe tudom meg rakni!! :shock: Eppenseggel most pedikuroztem egyet, kicsit faraszto..de azert meg ment!!! Mondjuk tenyleg meg megy az ilyen egyiket a masikon atvetni tema! :wink:

Elolvastam a spinalis es EDA-s cikket!! Jajjj.....az en gerincem girbegurba...igy aggodom, viszont azon meg jobban, hogy nagyon nagyon fog fajni es akkor meg adjanak valamit!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :x
Jajj en a gatvarrastol aggodom a legjobban!! Vagy mar mondtam?? :lol: :lol: De mindneki kibirja, igaz? Mar szeretnek legalabb 1 oraval a szules utan lenni! :wink:
Jaa es akacmez akcio megint van...persze nem olyan durva, mint multkor...de hat azert egy kicsike. Na most szules utan??? Ajajajajjjj!! Valami mehkaptar melletti agyat fogok kerni!! :wink: :D

Bringa oke meg remeljunk. En minimalisan josolgattam az elobb, bar lehet hogy a kitekert pozban vegzett pedikur miatt.....de mar semmi!! :roll: Ahh ma mar nincs is kedvem bebeszelni semmifele jelet!!!! Holnap uj nap virrad!!!!! :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Na akkor nem vagyok egyedül :) Mármint a lábkeresztezéssel.

Kép
niki30

Sziasztok,

most értem haza, kimentünk egy órácska sétára, olyan jól esett :D aztán megettem egy fél jó nagy fürt piros szőlőt :D , az is olyan jó volt :wink:

Képzeljétek anyósom és testvére megint meglepett bennünket ma, olyan arik voltak. Négy féle sütit sütöttek és hoztak nekem zselés cukrot (mióta terhes vagyok ez a gyengém :wink: ) és gyümölcsöt.
A sütikéket megkóstoltam és odaadtam anyuéknak, nem szeretnék nagyon ráállni, bár úgy vettem észre az elmúlt egy-két napban nem igazán vagyok nagyfogyasztó...... A könyvek is írják, hogy a 37. héttől csökken az étvágy...

Pici, én hiszek benne, hogy a legtöbb dolog agyban dől el. Szerintem Te is annyira rákoncentráltál, hogy megvárod a dokidat, hogy meg is vártad. :wink:
Az viszont tényleg jó, ha most lassan majd elkezded kiengedni a "tiltakozó" gőzt és átengeded magad a babó születésnek. :wink:
Tök jó, hogy elmúlt a szag nálatok. Én a múltkor hangokat hallottam a konyhapolcról és lepakoltattam mindent anyuékkal, mert a férjem dolgozott.....átpakoltunk mindent az összes edényemet, meg dobozaimat és kiderült, hogy valami a tetérben vonul, vagy kapar és futkos. Valami állatka, hogy mi azt nem tudjuk, de épp elég volt, hogy egy délutánt rápazaroljunk..... :?

Niki, már csak három nap és láthatod Emmácskát. Nekem az Emma névről mindig egy nagyon szép lány jut eszembe, akivel Angliában együtt dolgoztam. Olyan volt mint egy fotomodell és írtó kedves, bájos volt. A mai napig tartom vele a kapcsolatot. Olyan érdekes, hogy a nevekhez mindig társítunk valami kellemes v. kellemetlen élményt...... Ezért volt egy csomó név a férjemmel, amit alapból elvetettünk, pedig a nevünkhöz passzolt volna :roll: .

Bogyra, akkor neked péntekre koncentráljunk-szorítsunk most? :wink: Pénteken van anyukám szülinapja is :D 55 lesz - double five :D

Bringa, de jó, hogy írtad, ezt még nem olvastam-hallottam, de akkor megnyugtató...100 alá soha nem megy.... :D
Neked sok sok nyugi, csak lazán :D már neked sincs sok, azt meg féllábon is :wink:

Én ma nagyon nyügös voltam, elég nehezen viseltem a családomat, ráadásul nálunk rettenetes fülledt, meleg idő van, nemtom felétek mi a helyzet. Szóval tök jól elvoltam meg minden, de belül érzem, hogy nyügi vagyok és legszivesebben csak egyedül lennék, ami most be is jött, mert apa elment dolgozni és 7-kor jön csak haza. Azért most már picit örülök, hogy mindjárt 7 óra :D .

Asszem megyek lezuhanyozom, lehet, hogy az jót fog tenni.

Dóri, nektek most is nyugodt és lázmentes estét kívánok, többieknek is jó éjszakát. :wink:

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Elfelejtettem írni, hogy holnap reggel NST-n kezdek, úgyhogy ha esetleg nem jövök délelőtt még ne aggódjatok :lol:

Én is tudok még lábatkeresztezni :D vagy ezzel nem leszek népszerű :lol: ? ÖÖÖÖÖÖ.... :lol:

Lorci, az EDA-s cikktől én is kivoltam....pedig nagyon sok szurit meg mindent kaptam már az életemben, de a gerinces dolgokat nagyon nem szeressem. Szóval már többször írtam, de azért a császáros dolog is ugyanolyan sok minden mással jár, mint a rendes szülés.....egyik sem könnyű, az tuti :wink:

Kép
melcsi6

Csajok, most jönnek darabokban belőlem a kérdések. Holnap megyek NST-re aztán csütörtökre van már csak NST időpontom és a doki beírta az ASK-t (magzatvíz vizsgálatot is). Szerintetek ez most azt jelenti, hogy be is fektet, vagy ha az jó, akkor utána haza fog engedni? :shock: Mit gondoltok?

Holnap meg fogom tőle kérdezni, mert holnap már ő értékeli az NST-t visszajön szabiról, de nagyon érdekelne a Ti véleményetek is :wink: .

Kép
melcsi6

Melcsi, Te mindig olyan kedves hozzászólásokat tudsz írni.
Most ezt ne úgy értsétek, hogy a többiek nem....
Mivel foglalkozol? Kiváncsi vagyok. Meg képet még nem is tettél fel magadról, ejnyebejnye!

A nevekkel kapcsolatban: igen sokszor azért nem adjuk ezt vagy azt a nevet, mert egy kellemetlen ismerős ugrik be róla....jah.
Nálunk sokaknak nem tetszett az Emma név, mert a régi, konzervatív nők jutnak az eszükbe, tudjátok, amolyan kosztümös filmekből való nők. Lehet benne valami.
Nekem meg a Jóbarátokból ugrik be a Rachelnek és a Rossnak a kislánya:)
Én nem is ismerek Emmát.
Meg azért is tetszik, mert nem lehet becézni, meg azért is, mert kicsinek is helyes név, és felnőtt korában is komolyan lehet venni és büszkén viselni. Remélem ezt ő is így gondolja majd.
:roll:

Kép
niki30

Melcsi az edával kapcsolatban;
Mielőtt bevezetik a tűt, kap az ember bőr alá egy érzéstelenítőt. Szóval ez tényleg csak egy szúrás. Elérzéstelenítik a felületet.

Kép
niki30

gyors bekukk :)

köszönjük a drukkokat a kölköcök nevében. :)
Vikikém ma láztalan volt eddig. Marcinak meg rendesen szelel az orra. :)

Bogyra,
Vikinek van, hogy 1 deci vízben feloldok 3 bogyeszt (ha úgy írja az adagolást a dokinő)., vagy 1 kiskanálnyi vízbe beledobok annyit, amennyi az adagja, és kiskanállal megitatom vele. Lényeg fémmel ne érintkezzen a cucc, tehát mindezt kerámiabögrében és műanyag kanállal.

Marcikának úgy adom (az a kisebb fajta bogyi), hogy van egy műanyag kiskanala, amiben feloldom az ő bogyóját (neki 1-2 golyó szokott lenni alkalmanként) és amikor feloldódott lecummogja szépen a vizet. :)

Vikinek a Belladonna van lázra, és használ (kopp kopp) már úgy tűnik mert mást nem is kapott.

Pici,
dehogy saját kútfőből. :) Az összes eddig általam magamnak ill. a gyerkeimnek beadott homeós bogyókat ő írta fel nekünk. Azt is tőle kaptam, amit itt közkinccsé tetem a szülést megelőzően.
Nem merném, mégha semmit nem is ártanék esetleg vele. A gyerekorvosunk homeopata doki is, és ha kijön mindig van nála homeós cucc is, és sokszor ő ad a sajátjából annyit, amennyi kell, és így nem kell megvennem az egész dobozt a patikában meg rohangászni érte. másrészt felírja mindig a pontos adagolást is, ami rohadtul nem mindegy.

Melcsi,
szerintem nem következik a magzatvíz színének vizsgálatából a befektetés ténye. Ugyan miért. :shock: természetesen, ha nme olyan a színe, mitn aminek lennie kell az egészen msá eset. Vonatkozik ez a CTG-re is nyilván.
Vendég

ma egy hónapos a legkisebb gyerkőcöm. :):) de furcsa, mégcsak most született. :D

na, fürcsitime
Vendég

Niki, ha hiszed ha nem 19 ember szőrösszívű főnöke voltam :D, egyébként közgazdász vagyok, pénzügyi területen dolgoztam..... Úgyhogy most totál élvezem a lazítást és hogy újra "ember" lehetek.... :wink:

Egyébként humán menedzsment szakirányon végeztem a fősulit, szóval nagyon humán beállítottságú vagyok....... :D

Jajj a képek, megyek, mostmár tényleg megkeresem azt a hülye kábelt......

Kép
melcsi6

Melcsi, szal akkor szőrösszívű főnökből, gyengéd és érzékeny kismamává váltál :lol: Hamarosan meg egy gondoskodó anyuka leszel. Nem rossz, nem rossz :lol: :lol: :lol:

A nyűgös napod elfogadjuk:)
Lehet, tényleg az idő is befolyásolta. De mindjárt vége a napnak:)

Az jutott eszembe, hogy Horpika milyen régen jelentkezett!
Na meg mi lehet Rielláékkal? Remélem jól vannak. Biztos nagyon lefoglalja őt a pici, ezért nem tud bejelentkezni. Félek én is így leszek.

És Stella, vajon ő megszűlt már?

Eliza is babázik biztos... :roll:

Kép
niki30

Melcsi en is olvastam, hogy csokken az etvagy, meg nem hizik mar az ember. Nekem az etvagyam meg okes vegulis, de nem hizok hala az egnek, bar tenyleg nem burkolok mar annyit, mint ezelott!!! :wink:
Ha fogy az ember az is egy jel!!! :lol: :lol: Csakhogy a jeleknel maradjunk...na nalam fogyas sincs, csak sulytartas!! :D
Melcis tenyleg rakjak fol kepet, mert azt hiszem eddig csak egy pocak kepet raktal. A fej nelkuli pocak!!! :D

Niki: Az Emma nekem is tetszik es pont most delutan neztuk meg a Jo baratok utolso reszeket (ujra) DVD-n, amikor mindenki bucsuzik, meg a babak szuletnek, egyfolytaban sirtam!!!! :D Alapbol sirok ha egy filmben sirnak..most meg!!!! Mit is mondhatnek!!!!! :roll: :oops: :)
Amugy meg ez erdekes, hogy azert is tetszik neked az Emma nev, mert nem lehet becezni! En pont az ellenkezoje vagyok!! Mindent becezek, meg a beceneveket is becezem!!!! :D Es nekem fontos volt, hogy olyan nev legyen, amit lehet becezni. Ricsimicsi marad Ricsimicsi, aztan ha nagy komoly ferfi ember lesz, akkor mar lehet Richard...na persze masnak, nekem marad Ricsike...na jo Ricsi!!! :wink: :lol:

Dori remelem, hogy ma jobb ejszakatok lesz es Viktoria is laztalan marad!

Holnap reggel negyed 8-kor en is CTG-vel kezdek....szoval nem szulok, nyugi!!!!!! :) Nekem is lesz kerdesem a dokihoz, hogy az Istvanban meddig varnak tulhordassal. Ha mondjuk jovo vasarnap es hetfon meg Ricsike bent akar udulni!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Boldog 1 honapot Marcinak! :) Nagyon rohan az idoooo!!!!

Kép

Kép
lorcika

Lányok, már a búcsúzom. Megyek apával dvd-zek egy picit. Kettecskén.
Puszi és jó éjt!

Kép
niki30

Jo ejt Niki! Utolso kettecske! :wink:

Kép

Kép
lorcika

Szió!

holnap én is CTG-vel kezdek! :) Innen már nagyon együtt vagyunk mindannyian úg ylátszik!

Melcsi ne aggódj az ASK miatt nem fektetnek be, az olyan mint amikor colposcoppal bekukucskálnak, annyival kellemetlenebb, hogy oda illesztik a méhszájhoz. És bekukk. :)

Niki! Katéter az minden császárhoz dukál, főleg azért, hogy a hólyagod a műtét során végig üres legyen, különben csak foglalja ottan a helyet, és nehezebb kiemelni a babát! :) De a Jánosban csak akkor teszik fel, amikor már beállt az érzéstelenítés. Így max a kivételt érzed.

Lányok a lényeg a gerinc illetve gerincközeli érzéstelenítés után, hogy legalább 3 liter folyadékot tessék meginni!!!! Ha szomjas vagy hanem akkor is. És vigyetek szívószálat, mert a műtét után már ihattok, de a fejeteket ne emelgessétek!!!!

Megyek én is fürdök egyet forró vízben, hogy utána hidegnek érezzem a lakást! :D Aztán pihenek tovább... olyan lettem mint egy kis mormota (Bringa kedvéért mégegy állat)

Jó éjt, majd holnap CTG után jövök! :) Mindenkinek sok sikert a holnapi vizsgálatokhoz!

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?