A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szivvi: Jobban belegondolva nem baj, csak hülye vagyok. Vettem két csomag popsitörlőt. Volt olajos és vizes. Én a vizeset vettem, ami testápolóval van átitatva, semmilyen illata nincs. Babylove Comfort Sensitiv a neve. De most bizonytalan vagyok, hogy jót vettem-e. Kibontottam az egyik csomagot és olyan semmilyen, de lehet, hogy ez a jó. Nem tudom. Tudom, hülyeség, de nem tudom, hogy most ez jó-e.

Jovi: Te szereted a babylove-ot. Jó ez amit vettem?

Kép
zsuzsi**

Csajok, ez már a vég tényleg... hogy ennyit problémázom egy popsitörlőn... :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

Sztem az első időkben lehet, hogy jobb lesz! Meg gondolj bele, egy nap minimum 15 db-ot el fogsz használni, hamar elfogy :wink:
Ne mérgelődj!!
Én Cliven nevűt vettem, nagyon jó púderes béb illatú!

KépKép

KépKép
szivvi

Ennek semmi illata :(
Mindegy, igazad van, nem problémázom ezen többet...

Kép
zsuzsi**

Majd lesz neked fini Panka illat!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!!

Voltam ma dokinál, a méhszájam nem változott, azaz nem nyílt tovább :) A babót megkukkoltuk UH-val, mindene megvan és mindene a helyén van! És leszálltak a FIAM heréi :lol: :lol: Úgyhogy mostmár tuti, hogy pöcsös :)

Viszont a dokim (szintén terhes csak novemberre várja) szólt, hogy sajna nem biztos hogy le tudja vezetni a szülésemet, mert kiírták a táppénzre (problémás a terhessége). Csak terhesgondozást és egyéb betegrendelést vállal a magánjába, a klinikára már nem megy be. Minden betegét a 36. héttől átadja egy másik doktornőnek. Kérdezte tőlem, nem baj-e. Mondtam, hogy hát én nála szerettem volna szülni, de nyilván ha nem megy nem megy, viszont én akkor megyek az ügyeleteshez, az is ellát ugyanúgy! És mondta, hogy persze, és azért neki szóljak ha beindul és majd odaszól.... Úgyhogy terhesgondozásra továbbra is hozzá fogok járni egész a végéig és szülni meg megyek ahhoz, aki épp ügyelni fog :D 3. baba csak megszülöm már, akárki is áll a lábam között! Koponyavégű a fekvése, minden okés vele!

Hja és adatok így kereken 30 hetesen!
BPD: 78 mm
FRO: 91 mm
THX. 74 mm
FEM. 59 mm
I koponyavégű fekvésben van,
normál magzatvíz
jó FHR ( ezt nemtom mi a szösz)
placenta eltérés nélkül!

Remélem mindenki jól van :) Puszka :)
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Majdnem az egész házban festenek itt-ott, vizes alapú is van, ma meg egy nagyon erős olajos valamicsodát is felkentek, kicsit hisztiztem, hogy erről nem volt szó.... asszem holnap anyuméknál alszom, mert nagyon büdi van, bár most kész van egy helyiség ahová el tudok vonulgatni... pihenni, meg netezni...

Lányok annyi popsitörlő kell majd, hogy csak na, szerintem mindegyik el fog fogyni.
Én vettem egy sima Baby nemtudommicsodát valami bio izé, meg egy teljesen natúr törlőkendőt ,ami nekem is jó, de én úgy tudom, hogy az első időkben csak kórházi recepteset lehet használni. Vagy az nem vonatkozik a popsitörlőre?

Zsuzsi: használhatod magadra is... :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Zsuzsi!
Na most megnéztem..
Az egyik nedves és van illata, a másik meg tök olajos..iszonyatosan olajos basszus..Atival tocsog a kezünk az olajban...
Hát én nemtom, hogy ez jó-e (mármint az olajos) tiszta olaj lesz Samu..
a nedves viszont jó sztem..

Na szép..popsitörlős problémák :shock: :lol:
torolve_20131003125716

Ennél nagyobb bajunk ne legyen :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi - van fibróma, a gáz csak annyi, hogy Grétussal egy légtérben.

Kép
kissmanó

Enikő!

Gratula a kis Lackóhoz! 2 lányod után jön egy fiúcska! Nagyszerű! :lol:

Manó!
Hogy érted ezt, hogy egy légtérben??

Egyről beszélünk?? :roll:
Azokról a pici kinővésekről..
Vagy lehet, hogy én nem értek vmit.. :roll:
torolve_20131003125716

Enikő! De jó, hogy beköszöntél! Örülök, hogy minden rendben van! A doki kár, hogy lelép, de ahogy Te is mondod, a 3. baba már elvan egyedül is ;)
Legalább nem kell pénzezned!!!!
Sok sikert a kukipelenkázás megtanulásához! :D

Lányok, ez a popsitörlőzés.... Ahogy Szivvi mondja, ennél nagyobb bajunk ne legyen! Én egy akciósat vettem, meg egy csinos dobozosat. Fogalmam sincs, milyenek, majd egyenesben teszteljük, ha nem jó, Apa szalad a következő körért :D
Vendég

Bori: Igen biztosan furcsa lesz 2 punci után egy fütyi :lol: :lol: Én is ezzel a pénz dologgal vigasztalom magam :) Éppen tudjuk másra (3 másra :lol: ) is költeni azt amit hálapénznek odaadnánk..... :roll:

Pospitörlőkendő: Sztem először "márkásabb" jobb pl Pampers vagy a Johnson vagy a Nivea! De később pl a Lidlis is tökélesetesen megfelel a célnak ami kevesebb mint 300 ft. Sajna kakiláskor elég sok elfogy, mert vagy 5-8 darab kell popsitörléshez...
Lehet kapni akciókba quattro packot ami azt jelenti 4 van egy csomagban, olyat érdemes venni az kb 1600-1700 ft akcióba, pl a Johnson!
Nekem személy szerint az aloe verás vagy mi a túró -zöld csíkok vannak benne-, nem jött be, foszlott szanaszét a zöld csíkoknál..., krémet meg úgyis használunk popsitörlés után, szal nem tudom minek kell egybeépíteni ezeket! :roll: De bizti van akinek bejött :lol:

ceniko
Szeged

Há az a fibróma az méhen belül vagyon. Még első uh alkalmával fedezte fel a dokinéni. Aztán a 3ik uh-nál monta, hogy megvan, s azóta elfelejtettük mindketten a témát.
Először kissé megijesztett, majd utánaóvastam, hogy ez legyen a legnagyobb gáz (miképp a popsitörlős dilemma), s akkor megleszünk.

Na jóccakát, meglestünk egy akciófilmet a tv-ben, s most ragadnak a pilacsaink apával.
Tentizzetek jól, főleg azok akiknél ez probléma.

Kép
kissmanó

LÁnyok, a babakocsikról már oldalakat beszéltünk, de nagy a hallgatás autósülés téren. Ott van valakinek valami jó kis kritériumrendszere, kedvenc márkája? Az Auchanben, vagy hol néztem, és ott minden olyan vad műszálas. Vagy úgyis mindegy, úgyis pelust rak az eber a Kölök alá, hogy ne izzadjon? Tapasztalt Anyuk, help, help!!!

Enikő, hurrá, hurrá! Gratula a Kisfütyishez!

KÉpzeljétek, hazajöttem, hogy dolgozok, és egész idáig egy új kismama-blúzt varrtam. :oops: Nagyon helyeske lett, dehát semmit sem haladtam előre a munkával. És ha nem fejezem be és adok le mindent, akkor júniusban is be kell majd mennem. :(

Kép
nenoke

Sziasztok!

Az utolsó oldal tetejétől olvasok: Zsuzsi, tökéletes a popsitörlő, amit vettél, mi olyat használunk másfél éve :wink:

Fú anyám, ez mnost komoly? 5 oldalt termeltetek ma?! Jaj... elkezdem a visszaolvasást. :oops:

Bori, lehet, hogy már írtad, csak nem vettem észre, de írd már meg légyszi, mit kérnek az Istvánban. Mármint milyen régi házassági akvi kivonatot. Szerintem én már nem fogok semmilyen szülésfelkészítőre eljutni, max egy szülőszobalátogatásra egyszer... Ha máskor nem, szüléskor tuti :oops:

Na, visszaolvastam, de olyan sok volt, hogy nem nagyon tudok reagálni... :cry: Megyek feküdni , holnap suliban ülök... Ma is voltam ,de annyira rosszul viseltem, hogy hazajöttem hamarabb. Egyszerűen nem kapok elég levegőt, mintha mindig ásítani kellene.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Először is ANNEE, nagyon drukkolok Nektek, hogy ne kelljen most rögtön kiszedni babát, maradhasson még egy kicsit, természetesen egészségesen!!!

Pillangó: Na, látod, mozog ő, csak néha pihennie is kell :)

Enikő: Gratula a jó eredményekhez, kisfiúhoz!!!
Vendég

Jó reggelt!

Köszi Uxi! Akkor biztos szupi... megnyugodtam. :D

Enikő: Még nem is gratuláltam neked Lackóhoz! Most megteszem!!!:D

Annee: Remélem, minden okééé... :roll:

Nenőke: Van fotó a blúzról? Nagyon kíváncsi vagyok! 8)

Kép
zsuzsi**

Szép reggelt Kismamik!

Sajna én elég rosszul aludtam, nagyon vizesedtem (még éjszaka is) és borogatni kellett magam, meg folyamatosan kentem vadgesztenyés krémmel, és felpócolva aludtam, ami nem volt éppen kellemes, de reggelre jobb lett, de akkor meg kaptam egy vádligörcsöt, és párom rohant kimasszírozni.... Szörnyű volt, pedig hát magnéziumevő vagyok! :shock:
Már túlvagyok egy hideg-meleg zuhanyon kicsit jobb a helyzet, de ma megyek dokihoz, és sajna kérnem kell egy vizeletvizsgálatot, mert a védőnő kis fehérjét is talált, remélem nem lesz komolyabb baj. Nagymamámtól elkértem a vérnyomásmérőjét, így tudom ellenőrzni azt is, mert hát úgy tudom az a komolyabb, ha megemelkedik. Szóval kicsit fostalicska vagyok, de próbálom elfelejteni, nem bebeszélni a dolgokat.

Ma az orvos felé veszek 2 szoptatós melltartót, remélem kapok óriás méretben is. Majd beszámolok róla.

Annee: vajon mi lehet veletek, remélem és tiszta szívből drukkolok, hogy rendben legyél, és pindurkád még bentmaradjon kicsikét.

Ági: én kaptam ajándékba autósülést, úgy tudom fontos, hogy kétpontos legyen (a bekötése a kocsiba) és mindenképpen az elején ki kell "tömni" pelussal mert a kis hátánál nem jó, hogy kagylóban fekszik. Szóval nekem szerencsém volt, mert kaptam egy féléveset, és még napernyő/esővédő is van hozzá, és a színe is tetszik. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Most nincs időm, csak KinderAndinak gyorsan, hogy nagyon drukkolok, hogy ne menjen fel a vérnyomid. Ha kell infó a terhességi toxémiáról kérdezz bátran, nekem Violával sajna az volt! :(

(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((Annee)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mindenkinek köszi a gratulát a pöcsöshöz :) Csajok nem kinevetni, de hőmérős és Cziezel módszerrel hoztuk össze célirányosan a kispasit :lol: :oops: :lol:

Emi: Milyen orvosi igazolást vittél az okmányirodába az apaságihoz????? Mi volt rajta konkrétan????

Pusz dolog van....

ceniko
Szeged

Jaaaj, Andikám! Ez nem semmi. Basszus. De mitől van ez a nagyon kemény vizesedés? Van ennek valami oka (mármint azon kívül, hogy bébi van)?

Én néztem a Christina Modában szopis melltartót, mert az nagyon olcsó, akciós most, de nem volt jó egyáltalán. Valahol mindig volt valami gondom vele. Úgyhogy nem vettem meg. Majd az Anitánál veszek... Drágább, de legalább tart.

Kép
zsuzsi**

szép napot mamik!

gratu a kukihoz ceniko!

én emi? ha igen, nekem a hetek és a várható dátum volt, de ugyi azzal elküldtek, és tegnap meg is kaptam az újat dokibá elsőbbségivel elküldte (nagggyon rendi!!!) és azon fogantatási dátum is van...remélem ma le tudjuk ezt is...habár nemtom el tudok-e szabadulni innen :?

párom megy ma veszprémbe, és megy matracot venniiiiiiiiiiiiii! (húha, rábíztam :shock: , remélem tetszeni fog!)
a többi dologgal (lázmérő, pelus, törlőkendők..meg ilyesmik amik babónak kellenek, arra is azt mondja, tök felesleges most...na neeem én inkább megveszem, nem romlik meg, és így legalább látom mit veszek, mert azt hajtogatja, majd ő amikor kell beszerzi!

én tegnap egy vászonnacim szabtam át, hogy jó legyen :roll: na nem lett a legtökéletesebb, de nem látszik...ügyi vagyok

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

zsuzsi nekem is anita van 3500 volt a brendonban, és naggyon szupi! kismama és szopis...imádom!

lynia-

Köszi Enikő, reménykedem benne, hogy minden rendben lesz.

Zsuzsi: én is az Anitába megyek ma du. a Kékgolyó utcába. Ott elég nagy a választék, igaz, hogy drága, de tényleg tart...

Na megyek veszek valamit reggelire. Puszi, majd még benézek

Andrea
Kép
kindernay

Andi, ksözi az infót, gondolom, nekem szántad. Igazából már hozzászoktam, hoyg Áginak szólítanak, nagymamám is rendszeresen szólított, mert az első unokájának ez a neve, én a sokadik vagyok, de velünk lakott. Egy időben sülve-főve együtt voltam Ági nevű barátnőmmel, ezért összecseréltek vele. Most gondolom a hasonló vonalzó miatt kaptam ezt a nevet. :lol:

Viszont azt még midnig nem tudom, hogy ezek mennyire szoktak pamuthuzatosak lenni, és mennyire műszálasok.

Zsuzsi, majd este munka után igyekszem lefényképezni a blúzt. :-) Emi ügyi vagy, láthatjuk?

Kép
nenoke

Andi! Jajj ne. Mármint vizesedj ennyire. Remélem azért semmi extrát nem találnak nálad, mint monnyuk annyit, hogy a szervezeted ezt a pocóságot kissé keményebben veszi.
Bíztatlak, de egyúttal magam is, mett tegnap ugyi hasonló vót a vádligörcs (talán most mondhatom el, hogy olyan 95%-ban elmúlt), a vizesedés elég keményen bejön nálam is, sőt én még otthon sem ülök, hanem a melódiában (bár épp másfél órája gondoltam arra, hogy hazamék, szarom a magas lóról az egészre, apával jól összeordíbátorkodtam - nyílván céges témán, még a telefonom is odacsaptam dühömben, mentségemre szolgáljon ő is ezt szokta, s ez a telefon még 4 hónapja az övé volt).
Grétus dörömböl rettenet, a reggel is kellett szóljak, hogy én nem az a típus vagyok, aki ébredés után tornászik. Na, itt asszem elüt a családtól.
Na pussz, Grétusnak valami most sem tecc.

Kép
kissmanó

Andi
Jobbulást! Remélem minden ok lesz!! Gondolok rád!

Nenoke
Nekünk olyan az autós ülés, hogy rá tudom pattintani a bébkocsi vázára. Sokat nem tok róla :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Enikő! Áruld már el, hogy miben is állt ez a fiút gyártunk kettős módszer. Esetleg magánban is jöhet.
Bár én nem kérek több pocakot, csak informálódni szeretek, de azt nagyon.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Tegnap lemaradtam, de Gurgula boldog névnapot! Legalább a csoda tovább tart :D

Voltunk vásárolni anyával! Vettünk pelenkázólapot a kiságyra, nem a legszebb mintájú, de úgy is lesz rajta pelus :DMeg tetra pelushegyet! MEg törölközöt is! Anyu majd jól szétvág egyet, ahogy anővéremnek is, ilyen 20*20as kiskockákra és az tök jó csak egy kis törlésre.... Nem kell egészet mosni :D A nővéreméknél bejött énis csak ajánlani tudom.

Anyu varrt nekem egy rövidnacit...Na majd ha nagyon-nagyon meleg lesz akkor megyek ki benne utcára is.... De kedves tőle!

Gratu a fiúhoz Enikő!
Aneee gondolunk rád mi is!
Mag Andi rád is nem kicsit! Durva lehet, ha éjszakai is vizesedsz! Vigyázz magardra! A festékekről annyit tudok, hogy a falfestékkel nem lehet nagy gond,mert az diszperziós általában ( nem mész) a zománcok viszont többnyire nem vizesbázisuak bár lehet kani olyat is! A babáknak viszont nem 100 a frissen festett szoba! Szellőztess sokat!

puszi
Vendég

Manó, az uradhoz csaptad oda a telefont??!! :lol:

köszi, Szivvi, ezek szerint a huzatot még nem láttad?

Anyu tegnap kimosta a babakocsink huzatát, és olyna, mintha új lenne! :-))) És ráadásul békák vannak rajta, úgyhogy a halacskás fal után a Kölöknek sem lesz drasztikus a váltás: szép lassan halad ki fejlődése során a vízből a szárazföld felé. :lol:

Kép
nenoke

Autósülés: Maxi Cosi van, anyám vette használtan Adrinak, mett Edónál mire áruszállító autónál másunk is lett, addigra mán a 9-18-kg-os csoportot nyúztuk.
Ennek is elég műanyagos a huzata, nem tom kattintható-e valamire (szerintem tuti hasznos állat az ilyen a háznál, de ha nincs sem tragédia, lásd mi), én nem kattogtattam, mett nem vót amire.
Egyébként Adriának tényleg volt az elején betéve egy textilpelus a hátához, engem megnyugtatott, bár nem egy izzadékony volt akkoriban még.
Ez nem kimondottan kagyló, kölök imádott benne lenni.
Tényképet nem tok róla küldeni, még sógornőmék használják. Addig míg nekünk kell, Ingrid is belenő a következő méretbe, s visszakapjuk. Mett mostan már tuti nem bírnám nélkülözni.

Kép
kissmanó

Andi, szurkolok, h ne legyen nagyobb baj.
Én is rosszul aludtam, írtó meleg volt, és hajnalban olyan érzésre keltem, mintha meg akarna jönni a menses. Olyan tompa nyomást éreztem, de görcs, fájdalom nem volt. Most már elmúlt :roll:
Délelőtt megyek körzeti nődokihoz, el kell intézni a táppénzt is.
A rendelő mellett van egy kismamabolt, oda bekukkantok azért. :wink:

Há épp vele beszéltem telefonon. Így csak földhözcsapni bírtam. Be is jött, ugyanúgy szétment mint mikor apa tette.
Max azt hitte, hogy szembenyomtam vele a telefont, szoktam olyat tenni ha kezd a hüleségeivel az agyamra menni. S pláne ha maximálisan tudom, hogy igazam van.

Kép
kissmanó

jajj, én még nem vettem lepedőt a gyerkőcnek! mit ajánlotok? hol tudok picit venni? (na nem a brendonos többezresre gondolnék!)
és valami lepedőalávaló védőizé is kell? a balasetekhez...?

lynia-

Uxi - jók az új vonalzók.
Mi kitartunk a réginél.

Kép
kissmanó

Lepedőalávaló izét mindig csak akartam volna venni. Szerintem akkor van gáz, s igazán szükség rá, mikor alvásnál próbálja a gyerek anyja kihagyni a pelust, s gyerek erre még nem annyira érett.
Bébkorban meg egy textilpelus a fejecske alatt plussz szívórétegnek ha akadna egy adag visszakívánkozó tejecske szerintem teljesen elég. Most ilyen kívánságom mán nincs is.
Lehet más nem ezen a véleményen van, de erre mi már pénzt nem adunk.

Kép
kissmanó

Most kaptam ezt a linket, egy oldallátogatást asszem megér
www.biobaby.hu

Kép
kissmanó

Kép
Kép

Nenoke
Ez a miénk, levehető huzatú.

KépKép

KépKép
szivvi

Én vettem olyan lepedő alá izét :roll:
Asszem a tecsóban le vannak árazva a gumis lepedők! 1000 péz, de nem tudom, tart-e még az eksön....

KépKép

KépKép
szivvi

okés érthető is manó, akkor én is kihagyom, max ha mégis kellene...majd apuka..de lepedőt akkor is keresnem kellene...

lynia-

és méretre van is ilyen pici?

lynia-

140x70-es volt az bizti!

KépKép

KépKép
szivvi

csini ez a hordozó!!!
...mi kocsi híján azt csak kölcsönbe kapunk, felesleges beruháznunk arra a pár alkalomra amikor anyóspajtásék tütüébe kellene...

lynia-

140*70 az egész? na most nagy hülyeséget fogok kérdezni!
gumis lepedő az olyan amikor körben gumírozott, így rá tudod húzni a amatracra és nem csúszkál, ugyi? akkor a 70 széles matracra az nem fér rá! vagy ... nem értem...

lynia-

sziasztok!

Annee, Andi, mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen!

Enikő! Gratula a kis kukishoz!
Az apaságihoz beadott igazoláson nekem csak a születés várható időpontja volt rajta, és az utolsó mensim időpontja + a kiskönyvemet lefénymásolta. Bár én nem Szegeden, hanem Domaszéken intéztem, mivel ide vagyunk bejelentve.

Mindenkinek kitartás, ma is nagyon meleg lesz!

Kép Kép
emi_25

Emi: Lepedőt a KIKA-ban vettem, darabja 790 Ft volt. (Sárgát és fehéret vettem 2-2 db-ot) Nagyon jó anyag, gumis. A lepedő alá vettem gumilepedőt, amit az Auchanban lehet kapni a babadolgoknál van. Olyan csomagban van, mint a cseh tetrapelus. Ebből valami 300 Ft volt egy db.

Kép
zsuzsi**

De lepedőt asszem a Tescoban is lehet kapni hármas csomagolásban, az még olcsóbb. Dorka tudja, ők ott vették asszem.

Kép
zsuzsi**

Emi!

Ezt a méretet írják rá, de a matracra ráfér, én már kipróbáltam

Kép Kép
emi_25

A gumilepedőm olyan, hogy nagyon vékony, és sarkosan kell a matracra rakni, azaz csak azon a területen van, ahol bébi fekszik. Szerintem ez jobb, mint ami teljesen fedi a matracot. Annyira vékony, hogy béb nem érzi, de a matrac azér szabadon van, ahol nem kell gumilepedő...

Kép
zsuzsi**

Igen, a matrac mérete van megadva! Amúgy én is a kikában vettem.

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?