A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Rájli,
dehogy jön! Most fogok fellélegezni, nem vetem magam szántszándékkal újra a kútba! :mrgreen:
neet
neet

Nuk,
Szerintem nem gáz, én sem tudom pl. súllyal kapcsolatos dolgokat meg a teherszállítás meg ki az a nyergesvontató és társai :lol: Mellesleg a kresz sem életszerű időnként. És ha én megtanulom, h a biciklistáknak mikor van elsőbbsége meg ilyesmi, akkor nem kéne a bicikliseket is megtanítani a kreszre? :?
Nagyon csini az új felső, tökre teccik!!! :D Imádom az ilyen hímzett cuccokat. Videó rulez :lol:

Indi,
Hogy hogy nálatok annyira hideg van? :? És hát no comment az óbudai sztorihoz :roll:

Fibi,
Tökre kiakadtam azon, h Zsolo hogy járt :shock: Még ilyet. Bár időnként szerintem én is azon lennék meglepve, ha egy kedves mosolygós nővérke kijönne az adott időpontban, és azt mondaná, tessék befáradni, esetleg egy kávét, teát? Tudom ez csak vicc volt :lol: Szerintem mi semmilyen szintre nem fogunk eljutni. Ha az ember színvonalat akar, akkor megy a magánrendelőbe, de akkor minek fizetni a tb-t? :?
Csak általános rossz kedvem van, ilyenkor mindig mindent borúsan látok, reménytelen dolgokat, aztán egyszer csak elmúlik. Szerintem mindenki szokott így lenni időnként :?
Remélem sikerült a vizsga????

Johi,
Az első képen alig ismertem meg Fannikát, ha nem írod… A másikon nagyon édes, nagyon elgondolkozott :D

Votiv,
Nagyon szuper a közös kép, pofivágások rulezek :D

Zsu,
Nagyon szép gyerkőceid vannak, büszke lehetsz rájuk :D és hát Zsófi tényleg egy igazi nő, nem 6 évesnek néz ki az biztos. És olyan szépeket írsz :D

Rylie,
BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D

Kata,
Mi nagyon megjártunk a rota védőoltással. Sajna lecsúsztunk róla és a dokinak volt arca megjegyezni, h 4 hósan lett volna ideális :evil: Nem az ő dolgunk lenne felvilágosítani az embert időben? A védőnő legalább lesütötte a szemét. Viszont pont most mesélte a védőnő, h az egyik gyerek visszabukta az oltást, úgyhogy lehet ismételni 18e Ft-ért. Persze a gyerekért semmi sem drága, de hát azért lehetne egy kicsit olcsóbb, pláne így, ráadásul beszéltem a forgalmazó céggel és azt mondták, h 2 éves korig véd.
Nagyon édes Ákosod, kis huncut :D

Rylie,
Ez a fránya h&f :( És hát Anyukád :shock:

Neet,
Gratula a szakdoli eredményhez, ügyes vagy!!! :D Eszti szövege :lol: Csak nem Eszti intézte el a komódot? :wink:

Zuzi,
Igen, már javulok :D Tök jó, h Bazsódnak mindegyik szittyó bejön :D

Tali ügyben nekem mindegy hogy hol, csak adjatok egy útleírást.

Kép Kép
curse

Deni,
Annyira, de annyira jó ez az ölelös kép, bár látom vkinek azért ott van a keze :D :wink:

Indi,
Jössz a csütörtöki talira? Megmutatnám a béna oldalrakötésemet, szerintem még mindig nem jó vmi. Írtad, h normál esetben nem kéne, h fájjon a derék vagy hát, nos nekem 10 perc után leszakadt a hátam, persze miután leraktam a 8 kilós csomagot. És azt sem tudom, h mennyire normális az, h Adél azért tud egy picit jobbra-balra dőlni, meg hogy normális-e az is, h amelyik oldalra kötöm, azt a kezemet nem tudom használni :?

Kép Kép
curse

Neet,
Én speckó meglepődtem az apróbetűs szövegeden :mrgreen:

Ja és segítsetek totál tanácstalan vagyok. Sajna enyém kocsiban no légkondi és hát még lehúzott ablakokkal is verjük a +60 fokot. Adél iszonyatosan izzad, pedig már csak bodyban volt, az ülésbe pedig betettem egy textilpelenkát, de még így is totál leizzadt. Húzatot nem merek csinálni az autóban, mert h ennyire neki van vetkőzve, meg féltem a buksiját is. Ti ilyenkor mit csináltok??? :?
Az még nem baj, ha leizzad, csak ha egy légkondis helyre megyünk be ennyire leizzadtan nem biztos, h jót tesz Adélnak. Szerintetek???

Kép Kép
curse

Curse,
Ha ráadsz - mikor bementek a légkondis helyre - vmi olyan kardigán félét? Vmi könnyű pamut izét? Meg egy fehér kissapkát? Azért írtam, hogy fehér, mert abból vannak az újszülött áll alatt megköthetős sapik is, és én vmi olyanra gondoltam. M. is be tud izzadni a kendőben, mi így csináljuk (rádobok egy pólót, zoknit és sapit). Már elvileg, mert még nem volt rá alkalom, de P-nél így volt.

Csoda jó képeket tettetek fel, minden gyerek annyira szép. Testvéres képek is olyan JÓKKKKK!!

Találkozó hol lesz csüt-ön?

Móni
Kép
Kép
monisa

és ha nem haragszotok beteszek én is két képet, ma kapott először mást is anyatejcin kívül Adél, a második kép egy kicsit elmosodott, de szerintem az arckifejezés látszik :lol:
Kép Kajcsi előtt, még nem tudja mi vár rá :-)
Kép Tudatosult benne :-)

Kép Kép
curse

Móni,
Én is vmi hasonlóra gondoltam, de attól tartok, h ha kiveszem és mondjuk fúj a szél. Nem tudom, h ennyi idő alatt megtud-e fázni, mert nagyon vizes ilyenkor a body rajta, tök tapasztalatlan vagyok, de ha még a kocsiba adom rá, addig 100x rámelegszik. Bár lehet, h én vagyok túl parás, csak annyira félek, nehogy megfázzon. :?

Kép Kép
curse

Móni,
Zuzi most javasolta a diószegi játszót. Ha jól tudom, akkor az a feneketlen tónál van. :?

Az időpontot sem ártana lefixálni, nem???

De jól elbeszélgetek magammal :lol:

Kép Kép
curse

Curse:
Én is itt vagyok!! :D
Adél nagyon ari, amúgy mit szólt a kajcsihoz? Mármint evett belőle, vagy a pofavágás után elment a kedve?

Csüt talit beszéljük le, mert bejelentkeztünk Votivék fejlesztőjéhez du1-re, tehát nekünk inkább a de. lenne jó. Úgy szeretnék veletek már talizni, de félek, sose jön össze... :cry: Amúgy nekünk a Feneketlen-tó lenne jobb...

Votiv:
Tehát csüt. 1-re megyünk a fejlesztőbe. Ha van kedvetek, időtök stb-tek, gyertek el, vagy utána is talizhatunk...

nukada

Nuk,
De jó :) Egyenlőre ez még csak almalé volt. Az első kanállal még könnyen ment, mert h vigyorogtunk ezerrel apával és azt gondolta, h ez jó buli, viszont a második után már elég csúnyán nézett :lol: Többet nem is adtunk neki.

Tali ügyben én is inkább a délelőttöt preferálnám, mert akkor még nincs annyira nagyon meleg, már ha jó idő lesz egyáltalán :roll: itt be van borulva.

Kép Kép
curse

Többiek még biztos kint napoznak... :P
Én gyorsan hajat mostam. Tök jó érzés... :lol: :lol: :lol: És jövő szerdán megyünk fodrászhoz... De jó lesz. Olyan ari fodrászom van, mondta, hogy vigyem a gyereket, 2ip-re ír be, hogyha kell etetni vagy ilyesmi, ne csússzunk! Bár mindenki ilyen baba-barát lenne 8) 8)

nukada

Szép estétket...

Tali nekünk is tökéletes a délelött. Hol is lesz pontosan?

PN: én PN 3-asra kéne, hogy menjek, és soha de soha nem mondták, hogy böjtölni kéne. Volt 21 nap amikor el kellett hagyni néhány dolgot, de böjtről, főként nem szigorúról szó sem esett.... szóval ők nagoyn félreértettek valamit, meg hát szerintem sem normális egy nő, aki pocakosan böjtöl. brrrrrrrrr.....

Köszönjük a dícséretet Fanni nevében is....

Votiv: mennyire édesek a gyerkőid. Lilinek mennyi féle arca van, nagyon szép babóca.

Curse: nálam a szajréd... viszem csütin... Adél mekkora és még mindig milyen formás. Tetszik az evős kép.

Neet: gratula, mostanság nagyon ügyes vagy. :-)

Den: ennyire szereti Bencét Bálint, ez nagyon jó. édes pofák.

Beet: én is kitöltöm szívesen, csak küdddddddd át mélben. Drukk. hogy ne legyetek bárányhimlősök.

Szép estét, megyek házitündérnek
Johi
johanna1975

Sziasztoooooook!

Vgyok am en is,csak mindig olvasok,olvasok,aztan mire a vegere erek a sok iromanynak elfogy az erom az irashoz :lol: Nem semmi,mennyit tudtok termelni :lol:

Meg irtatok tok jo hasznos dolgokat a korhazhoz,de mar nem is tudom kik,ezert ezer-millio koszonet!!!!!!!!!
Most megint megyek visszaolvasni,csak gondoltam irok par sort mert azt hiszitek eltuntem,pedig nem :lol:

Ma volt egy nagggggyyyon joooo tortenes velunk, a nagy hosegben,raadasul nagyon siettunk is A-bol B-be.....becsuktuk a csomagtartonkat bennehagyva a slusszkulcsot :lol:
Jok vagyunk,nem?Ugyhoyg volt egy jo kis taxizas a potkulcsert,majd vissza,majd rohanas a dolgunkra....Mondjuk teszem hozza,nem en tettem be a kulcsot a csomagtartoba...khm :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép
arwen07

Ti hoyg viselitek ezt a meleget?

Kép

Kép
arwen07

Na nemikepp visszaolvastam :wink:

Masa,
jujjj szegeny Orsid!!!!!Csoda,hoyg nem kaptal infarktust!!!
Hala Istennek,hyog jol van!!!!!
Osszeugrott a gyomrom,ahoyg olvastam a soraidat....

Csajok,olyan szepek a gyerkoceitek!!!!Itt valogatottan szep babak vannak am!!!N meg persze nagylanyok/nagyfiuk :wink:

Curse,
Adelnek tenyleg nagyon beszedes az arca a kepen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon jooooooooo!

Kép

Kép
arwen07

Curse :) Kajás képek nagyon jók! :D Adél csudaédes és ez a kis grimasz! :lol: Az 1 kanál is valami, asszem mi is így kezdtük Bálinttal... Tavaly a melegben én váltóruhát vittem B-nek, mert a vizes cuccot nem akartam rajtahagyni, és egyszerűen átkaptam rajta a felsőt a kocsiban amikor megérkeztünk. De amit Móni ajánlott, a kissapka és a plusz felső is jó ötlet! :wink:

Neet :) Jaj de hülye vagyok, elfelejtettem a szakdogádhoz is gratulálni :oops: szóval óóóóriási gratula!!

Nuk :) Tényleg jó fej fodrászod van! :D

Arwen :) slusszkulcs :mrgreen:
denizsa

Szép Jó Estét Mindenkinek 8)

Köszi a drukkokat, jelentem, átmentem :) :D úgyhogy most már bármi jöhet, akár szülés is :lol:

Neet,
Neked is gratula a szakdoli négyeshez, az nagyon jóóóó!! :D
és én azért mehettem már most vizsgázni, mert juniusban lesz a többieknek a gyak.vizsga, de szóltam, hogy én akkor már szülni akarok, igy hadd menjek elöbb :P

Deni,
tesóölelés rulez :D

Zuzi,
dejo hogy elökerültél, már kerestelek :)

többit nem tudtam még elolvasni, majd holnap (vagy késöbb...)...

KépKép
fibi

Fibi :) De jóóó, hatalmas gratula!!!! :D :D :D Akkor most már szülhetsz! :wink: :lol: Úgy izgultam, hogy hogy sikerült, hogy nem bírtam ki, hogy ne nézzek be...

Zsanci, Leni :) Merre vagytok???
denizsa

Sziasztok!

Olvasni nem tudtam sajnos! A képeket néztem meg, nagyon édesek!!!:)

Den, Vera!

Aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök!
Timi vasárnap délután óta nem lázas hál'Istennek! :) Holnap viszem a dokinkhoz kontrollra, hogy megnézze javul-e a mandulája!

Mása!
Olvastam, amit írtál! De jó, hogy nem lett baj!:( Szörnyű lehetett!

Neet, Fibi!

Vizsgáitokhoz gratula!
Bár, Fibi! Nálad lemaradtam a vizsga tárgyáról! Miből volt? :oops: A lényeg, hogy sikerült! :)

Most többet nem tudok írni, mert hulla vagyok! Ma megvolt a beszélgetésem a főnökömmel (meg még ketten ott voltak).:( Megmondtam, hogy nem vállalom a jelenlegi helyemet! Nagyon nem örült! Az egész szitu olyan lett, mintha egy rosszul sikerült vizsgáról távoztam volna a beszélgetés után! Szóval most elég rossz passzban vagyok! Majd meglátjuk, hogy alakul!

Csütörtöktől kimegyünk anyukámékhoz, hogy anyu tudjon Timire vigyázni, amíg dolgozom! Nem mintha olyan sűrűn jelen lennék itt! :D

Jó éjt!
ILdi
ildi76

Stét!

Éljenek a négyes szakdolgozattulajdonosok és frissen levizsgázottak és mindenki más is :)

Mi nagyon jól bírjuk a meleget, mezítláb, kisgatyóban és ujjatlan pólóban kint, de bent még mindig 19-20 fok van csak(napközben), így azért itt kell a zokni a lábra, hosszúujjú felső és hálózsák is.
Ez egy nagyon öreg ház és gyakorlatilag soha nem süt be a szobámba a nap, így nincs, ami felmelegítse - én pedig fázós vagyok. Dé se szereti a hideget, olyankor annyit forgolódik..

Curse :) 8 kilós babát háton lenne jó hordozni, oldalhordozás csak rövid időkre, elöl pedig egyáltalán nem, ha lehet. Legegyszerűbb, ha kötsz a válladra egy csomót, olyan hosszúra hagyva a kendőt, hogy bele tudjon Adél ülni, de azért elég szorosan maradjon. csomót aztán hátratolni. a többi anyagot pedig a derekad körül elrendezni. No, erre egy rövid kendő is alkalmas ám...

Zuzi :) persze, kötős kenguruval jövünk, viszont a rugalmas kendőt kérném szépen, ha már nem használod(csak akkor!), továbbadom a soron következő felhasználónak.
Látod, mondtam én, hogy beszélni kell a falfestős bizniszről, hogy tudjanak a topiktársak róla :wink:

Johi :) a 21 napos böjt nem Prána Nadí dolog. Lényege: első héten SEMMIT, utána is csak folyadékot még két hétig. Az első hét nekem durva, de a léböjtkúra teljesen rendben van -akár 3 hétig is, ha van megfelelő háttér hozzá. Persze a hírekben szereplő család nem ezt csinálta, csak kombinálnak az emberek.

indianyo

Sziasztok!

Csütörtök kivltelesen üres, úgyhogy mi is mennénk talizni és maximálisan tudunk alkalmazkodni -asszem ;) :D

Fíbsz, Neet,
gratula! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zuz,
:oops: :mrgreen: mármint szépségverseny és útvonal bemondó ügyben ;)

Mása,
:shock: tökre ledöbbentem már a rohammentő szótól :( remélem, minden okés már

és persze ÁKOSOKNAK BOLDOG SZÜLIT UTÓLAG IS! :D

Rylie,
boldog Rylie-napot ;) és örülök, ha bejön a cd; hétvégén lesz millenárison kolompos pl :D és hajrá az esküvőszervezéssel! :D

Den,
tesóölelős kép :D

Votiv,
annyira édes a csajszid

Nuk,
bababarát fodrász wow 8) :D
mikor mentek neurológiára? nem emléxem :oops: de drukk :D

Curse,
Adél imádnivaló kis gourmand - mivel akartok etetni ti engem?! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ábel ma tökre nem aludt megőrültem tőle :roll: de aztán nagyjából egyenesbe jöttünk

Ildi,
drukkolok, hogy a meló-ügy megoldódjon
tesóm csütörtökön felvételizik, lehet neki drukkolni ;)

Arwen,
sztori :mrgreen: nálunk egyszer olyan történés volt, hogy apjuk elment - viszont vitte magával a slusszkulcsot is mert a zsebében maradt úgyh szépen hazaért komótosan - hiába hívtam nem hallotta útközben aztán visszaballagott mert mi meg út szélén álltunk Ábellel a kocsival és nem tudtunk elindulni :roll: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Deni,
aranyos vagy :D kösziiii :)

Ildi,
ez a Montessori tanfolyam gyakorlati (záró) vizsgája volt.
A lényeg hogy megmondtad végre a fönöködnek! drukk egy jobb uj helyhez +++

Zsu, Votiv, Curse, Johi,
gyerekfotók ééééééééédesek :D :D :D

Kata,
Ákosodnak boldogot!!!! és jo állatkertezést :D

Curse,
remélem, jobb már a kedved :wink:

Johi,
igen, Zsoló ugyanezt vallja, amit Te, hogy kell a változás... egész addig ezt mondogatta, amig meg nem történt vele ez a sz@r szitu :roll:

Rylie,
Boldog névnapot! :) és bocs, de sztem anyukád hülyeséget beszél :? a szopizástol nem kap el töled betegséget, az anyatej inkább "gyogyir"..... szerintem.....

Barb,
hun vagy?

és Zsan meg Leni megint eltünt :(

ennyire futotta belölem mára, joccakát :)
fibi

Zuz,
a falfestéssel mi a kapcsolat? nem értettem teljesen...

biztos, hpgy az az óbudai család böjtölt? nem lehet, hogy vmi más áll a háttérben?ennyire nem lehet hülye vki :(

Kép

Kép

szrekuc

Na, bejelentkezek már, mert még azt hiszitek, titkon napokig zug-szülök :D

jelentem: NEM. Sőt, minden szép és jó, semmi nem fáj, meg ilyenek, jelenleg úgy érzem, hogy ez a has itt előttem már életem végéig itt is marad. 8) Talán tapasztalatokat gyűjthetnék az "élet sörhassal" topikon.... :roll:

Valójában csak az alvás megy nehezebben, de ez akár a melegtől is lehet, meg ugye van aza néhány éjszakai pisijárat - de azt meg csukott szemmel is.... :wink:

Minden vizsgázottnak drakulálok!
Baleseteseknek és betegeknek GYÓGYULÁST!
És köszi mindekinek a képeket - olyan jó őket nézegetni!!! :lol: :lol: :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Curse, Adél nagyon édes! Sokatmondóak a képek... :)
Az én lányom is nagyon beizzadt a kocsiban, bevittem hordozóstul, és egy vékony takarót tettem rá, meg kissapit. (Vagy áttszem a babkocsiba, talán azalatt nem fázik meg.)

Arwen, kocsikulcs sztori :x -velünk is megesett, pont jött egy nagy vihar, én pocakkal és kisgyerekkel voltam...

Fibi, gratula a vizsgához! Tök jó érzés lehet most, hogy "szabad a pálya", és már csak a gyerkőcökre kell koncentrálni (na meg apafejre).

EÜ: több hasonló esetet hallottam. EGy kislányról (3,5 éves), akit hétvégén küldözgettek egyik helyről a másikra 40 fokos lázzal, végül egy pár nap múlva bezárásra ítélt helyen nagy nehezen ellátták. A szülei üdítőt vettek automatából, hogy azzal hűtsék a gyereket, amíg vártak... :shock:
Nagyim barátnőjét meg szürkehályoggal m űtötték (közel a 80hoz), majd 2 óra múlva mondták, hogy menjen haza, ja, de előbb menjen le a földszintre befizetni a vizitdíjat. Mondta, hogy de nem islát, meg különben is, de elküldték. (Apukám ugyanezen műtét után és vagy 30 évvel fiatalabban 5! napig volt bent.)
Eszméletlen, hogy mi folyik itt...

Denizsa, tesóölelés nagyon édes! Nálunk is megy az ilyesmi.
És ma sikerült a Nagynak véletlenül fejbevágnia a Kicsit. Nem vészes, alig sírt, és nem puha részen történt. Van egy kis pirosság a fejecskéjén-olyan rossz ilyet látni ilyen kicsikén (még nem vagyok hozzászokva, az elsőt nem verte senki).
rídonli#

(Jaj, ne értsétk félre, nem verte meg a Nagylányom a Kicsit, csak véletlen megütötte egy játékkal!)
Az óbudai család története nagyon durva, vajon mi áll a dolog hátterében? Az biztos, hogy nem normálisak. Szegény kislány....
rídonli#

Zsugyu,
nagyon édesek a gyerekeid!!!!!!!!!!! :D :D :D

Rídonli,
no para - lesz ez még így se ;) tesóméknál is előfordult már sokminden, ott 4hónapos lesz a kicsi a nagy meg 2,5éves

Kép

Kép

szrekuc

Ja, és nem pár nap múlva látták el a kislányt, hanem a kórházat zárták be köv.hétfőn, de hétvégén még ügyeletes volt. És sokáig kellett várniuk, amíg előkerült egy orvos.
(Asszem kicsit fáradt vagyok már, bocs. :oops: )
rídonli#

hellósztok csajok

Indi, én is olyan PN-t ismerek, amihez az első szinthez kell a 21 napos böjt, ezalatt húst, tojást, tejterméket és alkoholt kell mellőzni, tehát tulképp ez egy "vegán-absztinens" böjt :lol:

Szrek, sztem az óbudaiak (a szülők) simán ketyósok voltak :?

Nuk, részünkről okés a csütörtök, gyertek csak, szívesen látunk! azt nem tudom, a játszóterezés is összejön-e, de szeretném, bár délelőtt lenne egy tornaóránk, de azt bepótolhatjuk a játszón :wink:

Curse, before & after képek :lol: :lol:

ma is voltam cranio-sacralis terápián, most volt a szájon át kezelés, végülis nem volt drámai. megkérdeztem, hátfájást abszolút tud kezelnia csajszi, és sclerosis multiplexen is sokat tud javítani, a beteg állapotától függően, de teljes gyógyulást nem ígérhet ő se...

Neet, nagyon jól nyomod, minden nap egy ilyen siker, váúúú!
Eszci hogy van?

Ildi, a nehezén már túlvagy! remélem sikerül neked jó helyet találni :)

Mása, hát ez nem semmi ami veletek történt :( úgy sajnálom :( az a drága pici lány, Te pedig a pocakkal :( de a fő, hogy nem lett baj!
sikerült leadni minden munkát? tudsz már pihenni? holnapmész dokihoz, ugye? majd mesélj!

Deni, a fiaid olyan cukik :D és Bálint még mindig sír, mikor Bence? olyan kis érzékeny, drága lélek :)

Fibi, mikor tudod meg az eredményeket? Barbi legutóbb azt írta, el van úszva a sulival, majd jön...

Szia Arwen! slusszkulcs :? ezek a pasik... :wink: és a pocakod hogy van? leszállt már? :wink:

votiv 8)
votiv

nem mondtam még a mai nap legjobb hírét, vszínű szemüveges lesz Istók :lol: :lol:
a dioptriát még nem tudjuk, kaptunk ip-t egy hónap múlvára vizsgálatra, meg egy receptet, hogy előtte cseppentsünk neki pupillatágitót.
ja és hát kancsal is a lelkem, a dokinéni szerint a jobb szeme egész sajátosan mozog :lol:
komolyan csak röhögni tudok, hogy a jó életbe' oldom meg, hogy ISTIN rajta maradjon a szemüveg???? :shock:
van vkinek szemüveges gyereke?

votiv 8)
votiv

Rylie :) félig magyar, félig indiai - ő a cigány :wink: Ha már alami, akkor én rendesen megcsinálnám, félig nemigen menne.
Muszlimok: Tehát férfiak és nők külön teremben. Menyasszony és vőlegény is külön - egy emelvényen ülnek, többiek mulatoznak. Jön a pap, megkérdezi a vőlegényt, hogy akarja-e a elányt, el tudja-e tartani, majd ugyanezt később a másik helyen a leánytól is megérdi - persze neki nem kell a férjet eltartani :lol: Ezzel a házasság meg is köttetett. Leközelebb - másnap, harmadnap újabb nagy mulatozás, az ifjú házasok egymást etetik annak jeleként, hogy a házassági kötelezettségek első részét teljesítették rendben :wink: Persze nők lefátyolozva - ezt Indiában burkának hívják.
Étel: nincs alkohol. Birkakari rizzsel, birjání (ez egy húsból, rizsből és mindenféle fűszerekből álló különleges étel) és aszalt sárgabarackból főzött szósz, kenyerek, gyömölcsök.
Zenekar húzza, de nem táncolnak. Esetleg egy ledér hölgyemény rophatja rá. Menyasszony vörösben, vőlegény általában krémszínű vagy fehér hosszú kabátban, nadrágban és turbánban.

indianyo

Curse, és mit kapott Adél elsőre, ami ilyen sz@r volt? :D
A légkondi még felnőtteknek se tesz jót, mi se tudunk könnyen alkalmazkodni a nagy hőmérséklet-különbségekhez, hát még a törpék...
légkondit én a kocsiban be se kapcsolom, de picit lehúzom az ablakot az én oldalamon (ha nem autópályán megyünk), mert Isti a másikon ül (anyósülés mögött), hozzá nem húz, Liliróza meg ugye fordítva van bekötve a kagylóba, őt se éri huzat, viszont legalább mozog a levegő. Ti hogy utaztok?

Arwen, végül találtál szülésznőt?

Fibi, most ért le, ezek szerint már megvan a vizsga :) és "hányas" lett?

Zuzi, Heréd :lol: egyébként Ti mikor költöztök?
és hol van pontosan a diószegi játszó? és hánykor legyen a tali?

votiv 8)
votiv

OFF
tud valaki esetleg redőnyöst/szúnyoghálóst? szétesznek a dögök :evil:
votiv

De ez nem olyan nagy mualtság,a hindu esküvő már annál inkább. Ott viszont kell egy négyzet alakú tűztér - mint egy szalonnasütőhely - amit hétszer körüljár az ifjú pár, összekötve a fiú turbánja a lány szárijával (ezek vörösek, fiú ruhája pedig, pehér vagy krémszínű) egy hosszú ceremónia után. Ennek jelentése: a pár esküt tesz a tűznek (tűz istenének: Agnínak), hogy soha el nem hagyják egymást.
Az esküvő előtti napon a nők összegyűlnek, nekiállnak előkészíteni az ételeket és a menyaszonyt bekenik hennával - ez azrét lényeges, mert sok-sok órán keresztül nem mozdíthatja kezét-lábát, hogy jól megtapadjon a festék. Közben énekelnek, hosszan, szépen, nagy a vidámság. Másnap a lány otthon - vagy egy bérelt , megfelelően előkészített helyen ül a pap mellett a tűznél, várja a vőlegényt, aki lovon, turbánban érkezik - a férfirokonok kísérik és egy banda. Az eskü után az ifjú pár kiül egy emelvényre, a többiek meg esznek-isznak.

indianyo

még egy OFF
hol van most akciós digitális fotókidolgozás?
úgy emlékszem Lindi mondta a Media Marktot, de annak a honlapján semmit nem találok erről, feltöltés sincs...

votiv 8)
votiv

Votiv,
tok, megy pü-ben :)

Kép

Kép

szrekuc

Tali nekünk is jó, de délelőtt legyen, hogy ne forrjon fel az agyunk, meg aludjanak a kőcök délután :wink:

DM-ben 20 ft/darab a képfeltöltés

indianyo

Sziasztok :)

Köszönjük szépen a drukkot. A csajom olyan mint régen, csak kicsit "lekopott a zománc" a pofijáról. De majd mingyá rakok fel képet.
Voltunkl gyerekdokinál ma és azt mondta, hogy 6 hétig figyelni kell, mert ha bármi rendelleneset veszünk észre (aluszékonyság, nem egyformák a pupillák stb.), akkor azonnal vissza a H-ba, nehogy belső vérzés legyen :shock: :roll: :shock: Meg holnapra kaptunk időpontot fogdokihoz, mert ugye megütötte és mozgott 3 foga is :? íDe a lényeg hogy jó kedve van és én valahol belűl érzem, hogy minden rendben lesz... :) :roll:

Képek csudajóóóók.

Zuz,
azt tudtad hogy Miskolc és Nyiregyháza között van egy Nagycsécs nevű település?!Na és Mogyoród?! Ott milyen versenyeket rendeznének, hm? :lol: :lol: :lol:

Votiv,
Istóknak szemüveg?! Húha tényleg nem lesz egyszerű dolog hogy megtűrje Istók :roll: A Laurának is kicsi korától van szemüvege, de ő teljesen más tipúsu gyerek :roll:
Drukk Neked! és kitartás!
Csütörtökön megyek dokinkhoz, mert akkor rendel....És Te?! hogy van a sebed?

Ildi,
melóhelyhez továbbra is drukk!

Neet,
grat. a vizsgákhoz!!! Jó eredményeknek hála Eszci is jól jár ;)

Fibi,
örülök hogy túl vagy a vizsgákon és csakis a fiúkkal tudsz foglalkozni :)

Mit akartam még...

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Curse,
izzadásügyileg semmi tippem :( Mi is szenvedtünk, sajnos :( Adél mindentmondó arckifejezése :lol: :lol: :lol:

Arwen,
kulcssztori :shock: :x :lol: Még jó hogy nem Te raktad a csomagtartóba, mert azt sokáig szeretik emlegetni..... :roll: Tényleg, (Votiv már kérdezte) mi van szülésznőügyileg?!

Lányom ma :) 4 napos sebekkel a pofiján, de vígan ;)
Kép
szmagdi

Mása, én holnap megyek :) a sebem remélem jól van, mindenesetre még mindig sokszor lüktet :? meg ülni még mindig nem tudok kényelmesen, Istók után szaladni meg egyáltalán :roll:
én csípem a kis szemügéseket, Laura is irtó cuki volt,még a leragasztgatós korszakban is :) biztos Istinek is jól áll majd, ha egyáltalán horja majd :wink:
és jól gondolkodsz, NEM LESZ SEMMI BAJ!!!

Indi, köszi a tippet! megsasolom.
Szrekuc, neked is! :)

votiv 8)
votiv

Szeretgeti az Öcsikét és még a cumiját is oda adja a tesónak :) Kép Kép
szmagdi

basszus, én elbőgtem magam :cry: drága pici Orsika! milyen hősies, és milyen kis vidám egy ilyen nagy megrázkódtatás után! teljesen összeszorult a szívem :(
szerencsére az őrangyala vigyázott rá!
votiv

Votiv,
a Laurának mindíg mondtam hogy még Harry Potter-nek is van szamüvege ;) Olyan büszke volt! :) Szerintem is cukik a szemüvegesek! Persze ez nem azt jelenti, hogy jó ha viselnie kell egy gyerköcnek :roll: Remélem érted ........ mert elég hülyén írtam ezt most le :?
szmagdi

Vot,
holnapi dokivizithez drukk. Azért jó, ha látja mert nem igazán okés hogy még mindíg lüktet :( Majd írd meg mi volt!
A gyerekdokink is mondta hogy "szerencsésen" esett, mert ha háttal esik.... akkor, jaj, nem is gondolok bele :( Így "csak" a nózija és szája közötti rész sebes. De olyan volt a kicsikém mint egy kis teknős-béka, úgy meg volt dagadva az ajka, hogy összeért az orrával :( Az angyalok ott voltak és fogták a kezét, tudom! :roll: 8)
Talán engem jobban megviselt, mint a gyerekemet...... :roll: főleg a H-zi bentlét.... :(

Mása
szmagdi

Asszem megyek vízszintbe.
Holnap Johi példáját követve házitündér leszek ;)
És tervbe vettem a kisruhák mosását, H-i csomag elkészítését is valamikor a jövő hétre ;) Lassan itt az ideje..

Jó éjt mindenkinek :)
szmagdi

Akkor kezdeményező leszek:
Csüt. fél10-10 körül a Feneketlen-tónál? (mert mindenki írja, hogy jönne, de semmi konkrétum nem hangzott még el...)

Csajok, bikiniket elő (had röhögjenek a népek /bocsi, ezt magamra értettem/) :lol: :lol: :lol: , ma is k@va meleg lesz!

nukada

Jó reggelt :)
Nem tudom néztétek-e a reggelit, Szujó Zoli második kislánya ma reggel megszületett 57 centivel és 4200 grammal :) Két érdekes dolog hangzott el ezzel kapcsolatban, az egyik, h az első szülés császáros volt és most mégis sikerült természteses úton, a másik pedig, h a doki Bardóczy Zs. volt (így kell írni a nevét :? ) és a szülésznő pedig Nyulas Jolán :) Mindkettőt nagyon dicsérte :)

Na megyek visszaolvasok

Kép Kép
curse

Nuk :) bikiniben akarsz a feneketlennél talizni? :lol:
10 szimpatikus, lehet, hogy fél 11 lesz belőle :wink:

indianyo

Jó reggelt!

Zsigerből 10 órát írtam a naptárba csütörtökre 8) úgyhogy nekünk is a 10 :D :D :D

kezdeményező bikinis Nukada :D jófej vagy

Kép

Kép

szrekuc

Johi,
Szupi :) majd azért egy végösszeget mondjál majd, nehogy megint kevesebbet adjak :oops: :D

Arwen,
Slusszkulcs :lol: Nekünk is sikerült bezárni az autóba (egészen pontosan az indítóban hagyni) a kulcsot, szerelőt felhívtuk, eljött és fényes nappal az Andrássy úton feltörte a kocsinkat egy dróttal. Mindenki csak mosolygott és senkinek sem fordult meg a fejében, h rendőrt hívjon :lol:

Köszi lányok az izzadásra adott tippeket :)

Fibi,
De szuper, nagyon ügyes vagy, gratulálok!!! :D És igen, sokkal jobb már a kedvem, köszi :)

Ildi,
Szupi, h Timi javulgat :D A munkahelyhez meg erőt és kitartást!!!

Indi,
Köszi :)

Kata,
Akkor még egyszer ISTEN ÉLTESSE ÁKOSODAT!!! :D

Leni,
Kitartás!!!

Rídonli,
Szerintem se lehet elkerülni még véletlenül sem. Nálam Adél szokta edzeni a fejét a játékaival, nem is kell hozzá tesó :wink:

Votiv,
Én úgy emlékszem, h vannak gumis szemüvegek (már mint a szárak azok). Tesómnak is volt és szerencsére megjavult a szeme. De egyébként ezt h derítették ki nálatok? :?
Adél almalevet kapott elsőre, még az első kanál tetszett neki, de második :lol:
Mi úgy utazunk, h Adél mellettem van az anyós ülésen háttal (sajna a hátsó övek nem érik be a hordozót, meg nem is szívesen tenném hátra, így látom mi a problémája). Az ablakok közül pedig azokat húzom le, ami az én oldalamon van. A légkondit én sem preferálom, de állítólag, ha olyan 5 fokkal csökkentett bent a levegő, akkor az még nem gáz és számunkra is elviselhetőbb, csak hát nincs mit csökkenteni :lol:
Mi volt a dokinál?

Mása,
Szegény Orsika :( :( :( milyen jól viseli. Hihetetlen a csajod. És abba nem szabad belegondolni, h mi lett volna, ha. Az a lényeg, h minden rendben van és drukkolok, h ez így maradjon és h Orsika szép kis pofija mielőbb meggyógyuljon!!! Tesós szeretgetés nagyon édes, főleg a cumi megosztásos :D

Nuk,
Nekünk jó olyan 10 körül :) 11-kor eszik a ded, de majd vhol megpróbálom megetetni. Bár mostanság a nyilvános etetés elég gázul sikerül. Lányom nem szereti, ha letakarom, arról már nem is beszélve, h félpercenként lekapcsolódik a ciciről. Exhibicionistának akar nevelni a lányom :lol:

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?