A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gumilepedő? Most kicsit össze vagyok zavarodva. A kókuszmatrac nem pont azért kell, mert hamar kiszárad, ha baleset történik, viszont tud rajta lélegezni a gyerek, még ha hason is van? Ha rárakunk egy gumilepedőt, akkor ezek az előnyök elvesznek, nem?

Szivvi, köszi, ez baromi jól néz ki! És pamut az a huzat (bocsi, de én nagy műszál-utáló vagyok, azért nagyon fontos nekem)?
nenoke

Nenő: Én ezt nem is tudtam a kókuszmatracról... mármint, hogy hamar kiszárad :shock:
Ebben az esetben télleg felesleges a gumilepedő...

Kép
zsuzsi**

Nenő: Szerintem egyik hordozónál sem 100% pamut a huzat. Mindegyikben van valami plusz anyag. De úgyis kell a bébi alá pelus, így nem érintkezik vele...

Kép
zsuzsi**

nna akkor még tecsoba is jó lenne eljutnom valamikor! :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Nenoke!

Igen a kókuszmatracra nem szabad gumilepedőt tenni, az enyémre rá is volt írva hogy gumilepedőt ne használjunk mert nem tud szellőzni

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!:)

Megjöttem a mai körutazásról. Nem kell kórházba mennem egyenlőre.:D
C vitamint kell ennem sokat, mert valami Ruppert tünetem vagy mifeném van...
A vérnyomásom most tök rendben volt, igy a doki javaslatára most szünet van gyógyszerből. Továbbra is mérni kell, de most kaptam egy hagyományos vérnyomásmérőt, azzal. Szerencsére Apa ért hozzá, igy van aki méri napi 3x.
29.-én ultrahang, 31.-én doki. 148-as szivhangot mért a védőnő, és azt mondta hogy fejvégű fekvése van Andrisnak.
Pocim szerinte is hatalmas. :D
Vendég

Nenoke
Nem találom sehol, hogy millen anyag, de sztem nem műszál :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Emi, ez a mi babakocsink és hordozónk. Végre megtaláltam a fotókat...

Kép

Kép

Kép
zsuzsi**

Anneeeeee!!!!!! HUrrrrráááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
nenoke

Annee: Ezek szupi híreeeek!!! Éljen éljen!! :P

Lányok, köszi, hogy felvilágosítottatok gumilepedő ügyben. Majd használom másra. Jó lesz anyuékhoz valamire....

Kép
zsuzsi**

Annee
de jó, de jó!!

KépKép

KépKép
szivvi

És ha úgy használjuk, hogy csak a "kényesebb" rész alá?

KépKép

KépKép
szivvi

Gondolom a fostos matrac nem valami komfortos :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Én is így gondoltam... Mert a lepedőt az ember könnyen mossa, fertőtleníti, de a kókuszrostok közti kakikaaa... huhh :?

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Túl vagyok 2 ablak megpucolásán..huhh..holnap hozzák a kárpítótiszítót a szőnyegpadlóhoz..lassan meg leszünk, szépek leszünk..Ati nem engedte az ablakpucolást de annyira erősködtem, hogy nem volt mit tennie...háhá :lol: kell egy kis mozgás, patakokban ömlött rólam a víz..

No.

Andi!
Remélem rendben lesz minden a vizesedéssel..hmm :roll:
Vádligörcs nekem egyszer volt, baromi szar..azóta nen volt.

Orsi!
Köszi neked is a köszöntést! cupp

Emi!
Mi az Auchan-ban vettünk 3db-os gumislepedőt 1990 Ft-ért..100%pamut 3 féle szín van benne..fehér, halványkék és középkék..

Nenőke!
Nem bizony, a kókuszmatrac alá nem szabad gumilepedőt tenni mert akkor semmi értelme a szellőzésnek..hisz ugye a légáteresztés a lényege a kókuszmatracnak..

Én ugyen vettem egy gumilepedőt de azt a meztelenkedéshez..
Rá a franciágyra, rá a textil pelus..aztán jöhet a meztelenkedés, babamasszázs..és a pisi :lol: :lol:

Szétsülök..megyek még porszívózom egyet..
aztán beülök a zuhany alá..

Jajj lányok, most szül az egyik barinőm (császárral) várom az sms-t....tök izgatott vagyok.. :lol:
torolve_20131003125716

Áhh nem lesz a kókuszrostok között kakika..pelusban lesz a kaki..
hihi :lol:
torolve_20131003125716

ENNYIT NEM LEHET VISSZAOLVASNI... :lol: :lol: :lol:

andi: még az anyós témához: sajna semmit nem tudok vele kezdeni... :? :( esélytelen. mivel én is mindig nagyon tisztelettudó voltam vele és valójában szeretem is nagyon, idáig nyeltem. hülye helyzet, de azóta merek vele igazán "szembeszállni" mióta tegező viszonyban vagyunk. (mert ezt csak 5év után érdemeltem ki... :wink: ) de ezen meg egyből megsértődik és lehurrog... pedig nem szemtelen vagyok, csak más a véleményem és azt vhogy nem tűri. az a legjobb, amikor arra hivatkozik, hogy ő már tudja hol "rontotta el" a saját gyerekeit és ezt az hibát mi ne kövessük el. én egyszer megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy ő is kapott az életben 2lehetőséget is, hogy gyereket neveljen, ez most a mi életünk, a mi gyerekeink és a mi lehetőségünk, hogy jól vagy rosszul de megtegyük :wink: ezen egy kicsit ledöbbent és elgondolkodott(tartott kb 1 napig :lol: :lol: ) majd azóta is folytatódott minden ott ahol abbamaradt... :? (de olyan részletességig, hogy milyenre vágassam a gyerek haját, mert az áll jól neki, miért nem ebbe vagy abba a ruhába öltöztettem, ki van vasalva ami rajta van(?), miért nincs félre csattozva-begumizva a haja......stb. de nem csak a gyerekkel kapcs.ban ilyen: megérkezik hozzánk és köszönés helyett tutti vmi ilyesmivel kezdi: miért nincs lenyírva a fű? söpörjünk el az utcán, a muskátlis láda alá tegyek alátétet...mikor pucolunk ablakot végre?...stb :evil: ) a másik az, hogy mivel ők laktak(nak) a közelünkben rá is voltam(vagyok) szorulva a gyerek logisztikázás ügyben.. :roll: nehéz helyzet... talán a köv. évek során összecsiszolódunk jobban...talán beépülnek ezek a kis apró viták a hétköznapokba.. 1 tutti: Ő biztos nem fog változni!
bocs én is a kifakadásért... :oops:

popsitrölőkérdés: nekem mind két gyerekem pettyes lett a johnsons cuccoktól..., márkásból a nivea vált be a legjobban, de tökéletesen megfelelt az öko tesztes, parfüm mentes penny-s.(300ft)

minden rosszul levősnek(magamnak is :lol: ) és toxémia gyanúsnak küldöm ezt: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ja...enikő: grat. a kukishoz, ha nálam is beüt a két lány utáni fiú, majd össze dughatjuk a fejünket mit is kell csinálni... :wink: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

áááááááááá... amig ezt megírtam, megint lett +1 oldal :lol:

KépKépKép
mütyürke

apropó köszöntés: Gurgi! még tőlem is jutott mára.. :lol: :lol: isten éltessen! :wink:
milyen jó, hogy vagyunk páran akik nem bírják a minden napos írás iramot.. :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Bocs, Emi... Tiszta feledékeny vagyok, nem Dorka vett 3 db-os lepedőt, hanem Gurgi és nem a Tescoban, hanem az Auchanban... :oops: :oops:

Kép
zsuzsi**

Gurgi
Fő az optimizmus! A legjobb barinőm fiának szinte állandó jelleggel még a háta közepe is szaros volt! (bocs) :lol: Alig kellett popsitörlő, mert mindig ment a zuhany alá :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok Csajócák!

Gurgikám!
Picit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok Neked nagyon sok boldog névnapot!!!

Annee!
Nagyon örülök hogy minden rendben, remélem így is marad!

Andi!
Szorítok Neked, hogy ne legyen semmi baj, én is folyton ezért rettegek, de szerencsére nekem eddig még nem volt fehérje...
Szurkolok ezerrel!!!

Emi!
Szerintem szupi kis bébkocsit találtál, egyébként nekem is ilyen kocsim lett volna csak zöldben, csak egy pár órán múlott az egész, mire leütöttem azt amit megvettem, utána pár órával írt a hapsi, hogy odaadja Nekem 15ért, de akkor már sajna megvettem a másikat, egy picit bánom, de talán ez a nagykerekű talicska jobb is lesz nekem ezeken a szupi utakon... :lol:

Remélem mindenki jól van ebben a lüke időben...

Ne tudjátok meg, én tegnap kész voltam...
Hányással kezdtem a napot, és egész nap nagyon vacakul voltam, semmi étvágyam nem volt, és hányinger gyötört egész nap...
Olyan rossz volt, már tisztára el is felejtettem ezt az érzést, olyan 16hetes korom óta egyáltalán nem volt ilyen bajom, de szerintem ez is a nagy melegnek volt köszönhető, mert ma már semmi bajom...
Szerencsére én most nem vagyok bedagadva, fogalmam nincs mihez kössem, hol elő jön hol elmúlik...
De ez nagyon izgat már hogy már kb két hete zsibbad egy ujjam...
Kedden megyek terhesgondozásra megint rá fogok kérdezni de most lehet hogy nem a védőnőmtől...

Na lépek úszik az egész lakás, tegnap egész nap feküdtem olyan vacakul voltam, most van mit bepótolni...

További szép napot Nektek, és vigyázzatok Magatokra, pihikézzetek!
Vendég

Na igen, nővérem is a csapnál mosta a gyerekek popsiját, és imádták. Annyira édesek voltak, ott lógtak fejjel lefelé a térdemen, amikor én bénáztam velük a csapnál, és röhögtek.
nenoke

andi: készülj fel, hogy nagyon nem olcsó a kékgolyós anita.. :?
én 3évvel ezelőtt vettem két olyan szoptatós melltartót, ami "csinos" szivacsos, csipkés és nem látszik át a mellpamacsbetét :lol: :lol:
1 fekete, 1 fehér db/5800Ft volt :evil:
nagyon kiváncsi vagyok most mennyi lehet... :roll: mert megint kell vennem! (ezt is elajándékoztam.. :? )

csajok! létezik olyan gumi lepedő, ami gumis? találkoztatok ilyennel?
a legjobb amit láttam, az olyan volt, hogy az egyik fele frottír, a másik gumis. így nem csúszkál-zizeg, de nem is engedi át a cuccot.. :lol: (mondjuk leginkább az utazóágyba használtam, mert annak a betétjét aztán ki nem tisztítod... :shock: :lol: )

KépKépKép
mütyürke

Mütyür
Nekünk olyan, hogy a 4 sarkánál van 4 pánt, amit a matracra tudsz ráhúzni!

KépKép

KépKép
szivvi

hát az én két csajom is nyakig fosta magát állandóan... :lol:
(nem tudom, hogy kaja függő-e, mert én csak szoptattam őket 1éves korukig 8) )

olyan köhögő fuldokló roham jön rám állandóan, mint egy tüdőbajosra... :roll: :? (ha szerencsém van és ettem előtte, akkor ki is hányom.. :lol: )

KépKépKép
mütyürke

szivvi: az klasz! és ilyet hol újjítottál? :)

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok Lányok!
Jó régen írtam...
Próbálok benézegetni hozzátok, de a napi 1xi bekukkantással nem mindig tudok lépést tartani veletek, mert szerencsére ezerrel pörögtök.
Mi jól vagyunk, kicsike szombaton 1250 gr volt, felrakok 2 4D-s felvételt.
Mindenkinek további boldog pocaknövesztést!

Kép

Kép

Kép
Kép
emma1976

Popsitörlőből én is a dm-eset vettem a nedveset meg volt még egy gabim is, egyenlőre én nem veszek, majd ha itt lesz Bogi...
Szerintem a dm-es nagyon szupi, én már próbáltam, lehet csak én vagyok ilyen lüke, de én minden nap használom wc után, bár nekem az olcsóbb is jó, azért is hagytam meg a gabit, az túl jó az én fenekemnek... :oops:
Én jonsont semmi esetre sem vennék, azt nagyon sokan átkozzák, talán a nivea de az olyan drága, szerintem a dm az egy jó márka és árban is elfogadható...
Vendég

13. ker-ben van egy bolt a Visegrádi u-ban. 4 ropi volt, de a poratkákat sem engedi be a matracba állítólag...

KépKép

KépKép
szivvi

Szia Emma!
Már akartam írni a másikba, hogy néha nézz be ide is! Nagyon édi Zalán baba! Akkor előre is boldog névnapot kívánok Neked!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Emma!
A második képen tök édi, olyan szépen mosolyog!
Gratula Nektek!
Vendég

Istenem, hogy mosolyog, Emma! Egészen elérzékenyültem!

Kép
nenoke

Hencsi
Nem kaptál napszurit, vagy ilyesmi? Vigyázz magatokra!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!

Nem hinném, nem voltam napon, szerintem a dög fülledt melg...
Bár be kell valljam ettem egy joghurtot aztán ittam anyós bodzaszörpéből ásványvízzel és lehet az tett be, de az a fura, hogy előtte napokban is ittam a szörpiből és semmi baj nem volt...
Lehet hogy nem volt egy jó párosítás a fene sem tudja, de azóta rá sem tudok nézni a szörpire... :(
Vendég

Szia Hencsi!
Köszi neked is! :lol:
Vigyázz magatokra, zsibbad az ujjad? hm..biztos semmi komoly..
Pihenjél!

Emma 1976!
Szia, nagyon édes a kisbabátok! gratula! :lol:

11-kor kaptam az sms-t, hogy megszületett barátnőmék kislánya (Emma, 2350 gr. 49 cm. picurka de mindketten jól vannak, császárral) éljen, éljen!! :lol:
torolve_20131003125716

Én pont a hétvégén palackoztam be az idei bodzaszörpünket. 6 litert. Nyami. Szegény Hencsi szörnyű lehet, ha rá sem tudsz nézni egy ilyen finomságra.
nenoke

Zsuszi!
El is felejtettem írni, örülök hogy ilyen jól éreztétek magatokat a lakodalomban, legalább mulatattok egy szupit!
Nekem is kb ekkora a pocakom ám!
Csak én már képzeljétek el 83kiló vok... :oops: :cry:
Hogy hol a fenében van rajtam annyi kiló, gőzöm nincs...
Majd teszek fel egy képet, a múlt héten fotóztuk az uncsitesómmal, bár igaz szemből van és nem látszik a pocakom, de az látszik hogy azért nem vagyok olyan dagi, szal nem értem hogy hol van a 83kiló.... :cry: :cry: :cry:
Vendég

aneee, ez nagyon jó hír, csak így tovább!

na, apa veszi a matracot, nem bizti, hogy kókusz lesz, de nekem nem is feltétel, csak jó legyen!

zsuzsi, köszi a képet! tényleg nem lányos...de nálunk sem lesz az, és sztem jobb is, mert mondjuk egy bézs színűn jobban látszik minden....
amúgy ez lesz, nem várok a másikra:
http://www.bambino.hu/kicsikepek/2funkc ... -jblue.jpg
már alig várom, hogy megjöjjön!

gurgi, én csodállak! nekem 3 ablak hátra maradt, azokra már nem volt erőm! pedig kb. 1 hónapja csináltam....majd belehaltam, 1 nap 1 ablak volt az ütemezés, de így sem ment végig...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Hencsi
Én sem látom magam annyinak, mint amennyit a sz@r mérleg mutat 8)

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi köszi! asszem az a mária bababolt-nagyker.. vmi ilyesmi neve van :lol:

KépKépKép
mütyürke

Gurgi!
Nagy GRATULA a picurkához!
Jaj, csak már mi is ott lenénnénk!

Nenoke!
Pedig ne tudd meg, most ebben az évben kifejezetten finom szörpit csinált anyós, szal tök rossz...
De hátha később meg birom inni, hacsak addig a Robim meg nem issza.... :lol:
Vendég

Szivvi!

De akkor mond meg nekem mi az a sok kiló?
Víz?
Mert a babó pont átlag sem nagy sem kicsi.
Na lekicsinyítem a képet és felrakom...
Vendég

Hencsi
Hát ez az :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Köszi a gratut a kis picurhoz..Hencsi
:lol:
assszem pénteken megyünk be hozzájuk..megkuksizzuk a kisnunist..
Én kereken 10kg-nál tartok de 2 hete semmit nem híztam..mondjuk nem is eszem annyit, mint előtte..eccerűen akkor szétdurranna a gyomrom

Emi!!
Ohh. ha beindulok akkor nincs megállás..takarítás, stb..sunyiban cipekedek is, na jó azért vigyázok magamra..érzem én azt, hogy mikor elég..(asszem :roll: )
Most mosok..iszonyat mosni való van..

Meglátod Emi, jó kis babakocsi lesz ez, (tudod nekünk is ilyen van)
márcsak egy hordozó kéne..asszem azt újonnan megvesszük, nem találok hozzávalót..a babaszobán.
torolve_20131003125716

Csajok, engem nem érdekel, hogy hány kiló vagyok. Az a lényeg, hogy milyennek látszom. Sose voltam nádszál, de nem is akartam. Amíg babó egészséges, addig a többi nem érdekel...

Kép
zsuzsi**

Kép

Az alacsonyabb vok én, és 83 kiló!!!
Fogalmam nincs hol van rajtam annyi...
Mi lesz később... :shock: :cry:
Vendég

Zsuzsikám
Ez a jó hozzáállás!!!

Hencsi
Sztem csini vagy, ne törődj a számokkal!

KépKép

KépKép
szivvi

Annee! Yess! Pihizzél sokat!

Uxi! Nemtom a házasságit, mert nekünk apasági kell, és nem találom a jegyzeteimben sem. Elvileg ma du megyünk szülőszobát nézni, akkor megpróbálom megkérdezni.
Plusz a tanfolyamot sem tudtam neked kideríteni, mert sehová nincs kiírva, a személyzetnek meg foglama sincsen. Du megpróbálok rákérdezni!

Apaságihoz. Emi-Lynia ügyintézőjéből kiindulva rá kell íratni a fogantatás vélt napját az orvosi leletre, és mindenképpen kell vinni a kiskönyvet is!

Gumilepedő – kókuszmatrac. Én spec nem a szellőzés, hanem az alátámasztás miatt cuppantam rá a kókuszmatracra. Ezen a szellőzésen én is gondolkoztam már. Asszem elkezdjük teljes gumilepedő borítással, aztán meglátjuk, mennyire kell.

Autósülés. Mivel mi keveset fogunk autózni, 3 szempont maradt: olcsó, 5 pontos öv a kölöknek, 0 kg-tól legyen használható.
Akik többet autóznak, azoknak fontos lehet a könnyű ki-be szerelés (pl ott maradó tartozékkal, amire csak kattintani kell), a jó foghatóság, a kombinálhatóság a babakocsival. Illetve vki szeretne már most 12-18 kg-ig alkalmas ülést venni. Sztem ez olyan, mint a 3 funkciós babakocsik: vmi minden funkciónál hibádzik.

Voltunk ma vérvételen, az utolsón. Még pár ctg, 1 uh, és vége a terhes vizsgálatoknak. Pedig pont mostanra kezdtem megszokni, hogy mindig kell vmi leletet gyűjteni.

Tudja vki relfexből, hogyan kell egyszeri anyaságit és családi pótlékot igényelni? Most kezdeném el keresni az infokat.
Vendég

Bori
Asszem munkáltatónál!

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?