A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

En is azt keresem azota! Kép Ezexerint krealni kell 1et. Most nagyon nincs idom ra,de ha valaki megteszi netan, akkor ertesitsen! Kép

Puszi
Nori
norkini

Miért nem jó "Az elso napok, hetek..."? Abban már vannak tapasztalatok is, szinte üres, miért kell újat nyitni?
Névtelen

Nekem jó az "Elsö napok, hetek..." is. Lányok?

Kangi+Julcsi
kangi

Igaz,igaz! Ott kevesen vagyunk es nagyon kedvesek a lanyok! Kép Akkor anyukak, ott talizunk!

Norka
norkini

Továbbra is köszi a drukkokat, jöhetnek folyamatosan. Egyszer csak lesz eredménye!

Mamócák! Elmentek? Én is akarok!!!! De hiányozni fogtok!

Zsuzsi! Miki már elmúlt 3 hetes?! Hú!!! De rohan az idõ!

Zsófi! Sikerült elmennetek évfordulózni? Vacsi volt?

Manó! Kitartás a szopihoz, mást én még nem tudok tanácsolni.

Aggódó kismama! Szorítunk! Ezek a hírek azért reményteljesek!

Zsurló! Jó a diétád! A második diétás kaja, amit megkívántam. (Az elsõ a spenóthozdiétáshurkafeltét volt.Kép)

Panka, Magdi! Továbbítom a recepteket e-mailban!

Beu
40
beu

Sziasztok!

Friss anyukák! Gyertek nyugodtan továbbra is hozzánk, szerintem mindenkit érdekelnek az elsõ napok, hetek, hónapok. Engem is, pedig most már a III-ra készülökKép Nekem is feltûnt, hogy eltûnt a topik, vajon Myssnia törölte ki?

Ma magányomban nekifogtam ruhácskákat mosni. Még nem az igazi, ahhoz valami külön komód is kéne. Találtam a pincében egy csomó véletlenül megmaradt extra lányos holmit, persze tele sárga folttal, a foltokat szedtem ki. Tudtátok, hogy aludttejjel jönnek ki és nem fehérítõvel? Nagymami recept, a sárga folt valami penészféle, ami a ritkán mosott ruhán telepszik meg, gondolom ilyenkor boldogan átrohannak a penészkék az anyagról a jó kis aludttejes táptalajba. Külön ki kellett mennem a piacra téesz-tejért, a bolti nem alszik meg.

Urszila
33+6
urszila

Sziasztok!

Franyo! Köszi szépen az infókat! Kép Az IKEA szobáról hallottál vmit? Van egy ismerõsõm, akinek a babáját alig tudták leszoktatni a hõmérõs kakilásról, vigyázni kell vele.

Aggódó Kismama! A DRUKK továbbra is folyamatosan megy! Várjuk a jóhíreket! ++++++++++++++++++++++

Beu! DRUKK, DRUKK, DRUKK! +++++++++++++++++++++

Az újdonsült anyukák azért ne hagyjanak itt minket örökre!

Kedden megyek UH-ra, lehet, hogy már meglátjuk a nemét!! Kép
Nagyon várom!

Mindenkinek üdv!

23+3

Sziasztok!

NorkaKép
Tök jó amiket írtál, nálunk is ez megy este, jó nagy kakik vannak, én inkább tornáztattam eddig de lehet, hogy kipróbálom a lázmérõt is. Kép Tényleg hasonlít rád Jázmin. És a neve is gyönyörû!

KangiKép
Nagyon édi Julcsi, kár hogy nekem nincs digitális gépem, csak néha jut el hozzám a céges, mert én is csinálnék minden nap. Most el is gondolkodtam, és lehet, hogy holnap rászánom magam egy jó kis gépre. Hisz az utána is jó lesz. Gratulálok Julcsihoz! Zaba! Kép

Norka, Franyó, Kangi, Manó2 és többiek és kedves névtelen! Kép
Felõlem mehetünk a "friss babákba" is, de jó akár ez elsõ napok, hetek is, csak ott nem hiszem, hogy huzamosan maradnánk.

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület

Lányok!
Most nézen, de nem találom a "Friss babák" topicját. PEdig én csináltam. Ti látjátok valahol?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia
Mi sem talaltuk! Kép Koszi a dicshimnuszt! Kép

Lanyok
Mi elutazunk par napra Jazminnal a noveremekhez Kaposvarra, es ott nincs net. Szoval ha eldontottetek,hogy hova mentek, irjon mar valaki nekem 1 emilket! Koszikeee

Norka es a ma 1 honapos Jazmin Kép
norkini

Sziasztok!

Epp csak annyi idom van, hogy eletjelt adjak!

Minden rendben, csak az egesz hetvegem total be van tablazva: tegnap de. itthon dolgoztam, du. jott egy haverom, aztan este koncertre mentunk, ma jo keson keltem, de. lelkizos hangulatom volt es az en turelmes kispapamat boldogitottam, most meg kajalok, es indulok modszertani bemutatora. Az 4 ora hossza (jaj!), ugyhogy este 8-9 kozott esek haza. Es holnap munkanap, oh, de este, ha marad egy hangyanyi erom, jovok levelezni!

Persze meg mindig lenne felgyulemlett munkam, de most mar lesz**om, hat nem vagyok en gep! Hanem!

Olvasgatni amugy igyekeztem, de nem tudom, meddig fogok birni szisztematikusan visszaolvasni es utolerem-e magam valaha... Szoval millio bocs, ha valami fontos kimarad...

Aggodo Kismama,
a jo hirednek nagyon orultem :-))) Remelem, hamarosan uj jeliget valaszthatsz :-))) Es intenziven drukkolok Nektek tovabbra is!

Es ha eppen szusszanok egyet, akkor a megfelelo DRUKK-csomagok is szetsugaroznak az erintett pocik fele :-)))

Friss anyucik,
remelem, hamar dulore juttok, csak ne tunjetek el es ne szorodjatok szet teljesen, mert nagyon jo olvasni Benneteket!

Pussz mindenkinek es minden jokat!

Kaska (a szaguldo demon :-)
25 (That's COOOL! :-)
kaska

Most csináltam újra 1-et, ami nem jelenti, hogy kötelezõ oda írni, csak jó lenne, ha a mostani friss kismamákból váló anyucikkal továbbra is kapcsolatban legyünk. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Tali!
A hétfõ tuti jó lenne, a kedd még nem biztos, mert 48órázó férjecském kedden reggel jön haza, ráadásul göthös is, mint egy TBC-s ló, lehet, hogy az esne jobban neki, hogy ha az õ homlokát törölgetném a lázas verejték miatt, minthogy léhán trécselni menjek, de majd meglátom.

De szép hosszú mondat lett!

Manó!
Vajon már átpártoltál-e másik topikba?
A szoptatás topik nagyon jó. Okos tanácsok és sok-sok barátságos segíteniakarás. Szerintem érdemes benézned.
Egyébként az a hivatalos álláspont, hogy mindkét cicin legalább 20 percig kell szopizni a manócskának, hogy elegendõ tejet tudjon termelni a cicid (ez már elég inger), és így jut hozzá a baba biztosan a zsírdús, igazán tápláló hátsótejhez. A cicigyógyulás módozatait már megosztották Veled a lányok, ami a sebesedést okozhatja, az lehet a nem tökéletes cicbekapás, vagy esetleg gombás fertõzés miatt. A szoptatás 2 hét és 2 hónap közötti idõszakban (cici érzékenység szerint) akkor is fájdalmas, ha nincs seb. De csak a szopi elején. Utána elzsibbad és kiengedheted az ökölbe szorított lábujjaidat Kép
Emiatt (összeszorított izmok, és fogak) késhet a tejleadó reflex. Azaz a baba türelmetlenné válhat, hogy hiába dolgozik (ez most csak mellékinformáció). Ahogyan a felnõttek is szeretnek egyszer többet, egyszer kevesebbet enni, úgy a picik is. Ezért felesleges minden szopit, kaját mérni.
A tápszer csak akkor jó, ha muszáj. Nálad nem az. Szerintem.Az a baj vele, hogy lenullázza a baba bélnyálkahártyáját, amit az anyatej simogat és karbantart. Ha hasfájós a baba, akkor mindenképpen hasfájós. Torna, babusgatás, anyai édeskömény-teafogyasztás(esetleg), sok-sok türelem. Elmúlik.
Az egészséges babák, mint amilyen a Tiéd is, csak akkor eszi túl magát, ha cumisüvegbõl táplálják, mert abból könnyebb jól lakni és egy kicsit még ráenni. Annyit szopizik cicibõl, amennyi pont elég neki. Ha már csak komfort-szopizna, akkor fel lesz háborodva, hogy még mindig jön a tej.

Lábméret: mivel a terhesség alatt nem csak a babának termelõdik növekedési hormon, hanem az anyukának is több-kevesebb, ezért nõhet a láb, a kéz és akár az orr is. Ezeken a részeken nincs ugyanis olyan stabil csontszerkezet, ami már nem reagálna a növekedési hormonra. Így, akinek ettõl nõtt a lába, annak nem is megy vissza. Sajnos Kép
Ha még egy gyermekem lesz, akkor már akkora lesz a lábam, mint a Kedvesemé Kép
Ciki.

Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, mert feje tetején áll a világ, mióta hazajöttünkKép A lányom hisztizik, a kicsi meg olyan, mint a kisangyal...egyelõreKép Most úgy tûnik, teljesen más a két gyerek természete. Adrival egyedül is remekül boldogulok, innen nézvést nem is tudom, miért éreztem én eddig olyan nehéznek az életet egy szem gyerekkel. Most bezzeg már nincs visszaútKép. Pedig a kettõvel pillanatnyilag hárman kûzdünk, mivel Timihez az apja és a nagymamája is kellKép.

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat és jókívánságokat, tejcsi van is rengeteg, igaz, Adri nem rest 2 óránként szopizniKép.

Beu megy a NAAAGY DRUKK neked, ha már a kinézett napot eloroztam elõledKép

Bocs mindenkitõl, de reménytelennek tûnik most visszaolvasnom az elmúlt napokat, szóval nem nagyon vagyok naprakész hozzászólásilag. Még kérek pár nap haladékotKép
Igérem, a szüléssztorit sem felejtem el, csak kicsit rövid leszKép. Viszont most, hogy mindenre elõre felkészültem, csodálatos élmény volt a szülés, és a kórházi tartózkodást is jobban viseltem, mint 1,5 éve.

üdv
Momo és a 6 napos Adri (alias Zsebi)

Momo
momo

Tettem fel a profilomba képet Zsebirõl, ha minden igazKép

üdv
Momo

Momo
momo

Sziasztok lanyok!

Tegnap kicsit eltuntem, de reggel 8-kor felkeltem, es egesz este 9-ig, amikor hazaertunk, vegig uton voltunk: vasaroltunk es vasaroltunk, igy estere mar enyhen szolva kipurcantam. Kicsit be is sz*rtam, hogy ezt nem kellett volna, mert estere a babo annyira erosen dofkodott a kobakjaval odalent, hogy kezdtem kicsit megijedni. De aztan a pihitol o is lenyugodott, valoszinuleg csak jelezte, hogy anyuci, eleg az ugrandozasbol.Kép Vettem a lapot.Kép

Es hogy miket vettunk tegnap?Kép Rennngeteg mindent, olyan jo gyonyorkodni a szerzemenyekben.Kép Szoval vettunk autosulest (CAM Bye-bye, sikeres volt kispapa puhitasa, es be lehet kotni a Ladaba isKép), kislampat az ejjeli szopikhoz (biztos ismeritek, a kis holdacska az IKEA-bol), pelenkazotaskat, megrendeltuk a pelenkazoszekrenyt es a polcot hozza, ezen kivul a babotol nemileg fuggetlenul, a lakasfelujitas reszekent vettunk egy nagy es egy kisebb szonyeget (a regi mar nagyon gazos volt, asszem az en szuletesem elott vettek meg anyuek, a Kikaban pedig akciosan eleg olcso volt, es szep is, amit vettunk). Estere hagytuk a babaagynemuk vasarlasat, amin en mar regota nagyban dilemmaztam. Igy este a Brendonban es a Megatoysban Anyukammal valo tobbszori ketsegbeesett telefonbeszelgetes utan arra jutottunk, hogy faradtak vagyunk, es keptelenseg a nagy valasztekbol eldonteni, hogy mi lenne a jo a halozsakok-pledek-takarok es egyebek vegtelen kinalatabol...Kép En vegul is tudom, hogy ez egy eleg jelentektelen dolog, de szerettem volna, ha egyforma mintajuak a cuccok, es ahhoz azert tul dragak szerintem, hogy folosleges darabokat vegyunk meg belole. Igy aztan ma delelott Anyukammal kimentunk ujra a Megatoysba (kispapam ma dolgozikKép), es az o segitsegevel megszuletett A Dontes.Kép Vettunk egy fejvedot es egy zsebes jatektartot (ezekhez ragaszkodtam, baldachint viszont nem szerettunk volna), egy vekony kis pledet, es anyukam meggyozott, hogy vegyunk egy kokuszbetetes polyat is (hehe, konnyu dolga volt, ezt ajandekba kaptuk toleKép). Es mind egyforma szinu es mintaju.Kép Nagyon szepek.Kép Abban maradtunk, hogy a vastag halozsak most meg korai neki (Urszila, kezet foghatnatok AnyukammalKép), a helyett konnyebb dolgom lesz most a polyaval, vagy kore tekerem a pledet, nyarra eleg lesz a vekony halozsak, ami mar van, a pleddel, es majd jovo osszel ha akarunk, veszunk neki vastag halozsakot. Ja, es ha a polyabol kiveszem a kokuszbetet, akkor az is pledkent lesz hasznalhato. Jajjj, lanyok, hogy en hogy megkonnyebbultem!Kép

Bocsi, tisztara szajmenesem van mar megint. Most ebedelek, aztan visszaolvasok, es meg jelentkezem.Kép
Puszi:

Leszter
35+3
leszter

Momo!

Gratula a Picilányhoz, GYÖNYÖRÛ!!!Kép

Aggódó Kismama!

Örülök a jó hírnek, továbbra is nagyon DRUKKOLOK Nektek!
Remélem, legközelebb már teljesen megnyugodhatsz...Kép

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Momo! Adrienn csodaszép, és gratuláció!!!

Leszter! Klassz, hogy sikerült megoldani a takaró-ügyet, és tök jól hangzik. Biztos szépek is a cuccok, megnézhetjük?
Az én babóm is reklamál most, mert nem bírtam ellenállmi a gyönyörû idõnek. és nekiláttam a kerti munkáknak. Persze nagyon vigyázva csináltam, de mégis úúúúúúúgy elfáradtam. Megyek is tisztálkodni, szépítkezni, aztán pihi.

Kaska! Kitartás! Te már 25? Irigy, irigy, irigy...

23+3

Sziasztok!

Beu
Köszi recepteket!

Lányok, voltunk ma a dokinál, és ki vagyok nyílva 2 ujjnyira. Azt mondja nem fogjuk kihúzni márc. 21. Sõt, azt mondta lehet, hogy még ma visszamegyünk szülni. Jó mi? Jól beelõzünk. KépKép Szóval drukkoljatok!

Puszi,
Edelweiss
38+3
edelweiss

Sziasztok!Kép

Edelweiss,
En drukkolok, hogy par napon belul muljon el a gomba, de el fog szerintem tutira.Kép
Hoppppa, most olvasom a hirt! Nagyon drukkolok!KépKépKép

Gomboc,
Jo, hogy hallunk rolatok!Kép Ejszakai pelusozas? Hat, valoszinuleg kozeledik, de olyan hihetetlen meg!Kép Orulok, hogy jol vagytok!Kép Megneztem Zsombit a profilodban, hat nagyon draga!Kép

Mariann,
Na latod, a babad meg sem erezte, hogy betegeskedtel.Kép

Beu,
Gratula az evfordulohoz!Kép Hogy sikerult a vacsi, engedett enni a babo?
Amugy meg drukkdrukkdrukkkk!Kép

Kaska,
Az Uzsokiban sem mehetnek be a latogatok a rommingos szobakba. Szerintem jobb ez igy. Viszont a folyosora ki lehet tolni a kicsikeket, megmutatni.
Azert probalj pihenni is!Kép

Cory,
Kar, hogy nem tudsz jonni talizni. Es ez az, pihenj csak, amikor lehet.Kép

Maci_2,
Igazad van, tenyleg jobb igy, mintha izgulni kene, hogy mikor fordul mar meg. Kesz a fuggony?Kép
Mi karacsonyra megkaptuk a Kismamak nagykonyvet, nekem tetszik, bar meg foleg csak lapozgattam. Sok kep is van benne, nekem nem art neha, ha az alapoktol indul, pl. hogy hogy fogd meg e gyerkocot...Kép

Angi,
Milyen eloadast tartasz?

Mano2,
Mar elore latom, mikor en leszek hozzad hasonloan tanacstalan, es kezdek majd ketsegbeesni... Szerintem ez normalis dolog, hisz o az elso babad! Biztos, hogy kapsz majd a tapasztaltabbaktol tanacsot, es szepen Te is bele fogsz jonni!Kép Addig is kitartas!Kép

Urszila,
En nemreg, az agyhozkotottsegem idejen kicsit elhanyagoltam a fritozt, es a szelere raszaradt az olaj, ugyanez a gumiszeru anyag lett belole. Benzinnel lejott.Kép Persze benzines vattaval, szoval a racsnal nem tudom, bevalik-e, ha nem fersz igazan hozza.
Konferencia: en a szuleslokesziton a masfel orat is neha mar soknak erzem, faj a fenekem, a csipom.

Magdi,
Eredmenyes varrogatast!Kép

Csucsuka,
Jaaa, a Sejtbank is a Bolgarkerek u-ban van? Es figyelj, az osszes vervizsgalatot elintezik ok, vagy volt, amit Nektek kellett megszervezni? Jo, hogy Nalatok van a doboz, de azert meg tartsd benn a leanyzot, ha lehet.Kép Legalabb a vacsi es persze a tali miatt!Kép
Haaaat, a penzkoltesrol a mostani hetvege utan en is tudnek meselni...Kép
A Sajtbank is izgi hely lenne, ha lenne.Kép
Es drukkolok persze, bar szerintem meg korai!Kép

Norka,
Jazmin nagyon edes!Kép Es azert ha lesz idod, nezz rank neha.Kép Ti mar utaztok is a nagylannyal?Kép

Aggodo Kismama,
Tegnap reggel az egyik elso gondolatom Ti voltatok, hogy vajon mit lattok majd az UH-n. Orulok, hogy fejlodik a kislany, es kitartoan drukkolok tovabb!KépKépKép

Kangi,
Tyereskova, hahhahhhhaaa!KépKépKép Nagyon ari!Kép Jajjjj, most meg a kis solyom!Kép Itt rohogok magamban!KépKép

Franyo,
Engem nagyon is erdekel, hogy milyen problemakra szamithatok par het mulva! Hatha mar elore megtudom, mi lesz a megoldasuk...Kép

De,
Drukk az UH-hoz!Kép
A kisagyat nem bitos, hogy most be is rendezzuk, bar lehet, hogy nem fogom tudni megallni. Akkor le is fenykepezem. Ha ma este sikerul felraknunk a polcokat es a kepeket, amiket meg a festes miatt szedtunk le, es utana lesz meg erom takaritani, akkor az uj szonyegeket is kiteritjuk, es teszek fel fenykepeket a lakasrol is.Kép

Snoopy,
Koszi az infokat!Kép Jobbulast a ferjednek, es gyere talizni!Kép

Momo,
De jo, hogy tudtal irni!Kép Hat igen, Timinek biztos nincs most konnyu dolga, de elobb-utobb megszokja. Adri nagyon edes babuci!Kép

Tudom, hogy nehany hetente elokerul ez a tema, de most nincs kedvem visszakeresni. Szerintetek mikortol igyam a malnalevelteat?
Puszi:

Leszter
35+3
leszter

Leszter,
Koszi Zsombi dicseretet. Kép Csikkal beszeltem telcsin, jol van, es meg minidg otthonszulest tervez Gereb Agival.
MAs. A 36. hettol a malnalevel teat mar lehet inni, de akkor a koraszules elkerulese miatt csak napi 3*1 dl-t. Aztan ahogy kozeledsz a szules fele, boven lehet emelni az adagot, en a 40. heten mar napi masfel litert ittam, es sokkal tobb teafuvet is tettem a vizbe! A termeszetgyogyis bolt eladoja tok profi volt, o mondta el az adagolast. Kép

Mano2,
barmit, csak ketsegbeesni ne!!! Kép A szoptatas topicban tenyleg nagyon sokat segitenek a lanyok! De egy valamit tarts mindig szem elott, hogy tegyetek ugy, ahogy nektek a legjobb! Nem biztos, hogy ami valaki masnal bejott, az nalatok bejon, ill. forditva. Bizz a megerzeseidben! KépKép

Norka, KAngi, Myssnia, FRanyo, vegul melyik topic mellett dontottetek? HA eldontitek, akkor megyek en is, ha nem zavarok...Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

De hulye vagyok, lukas ma az agyam! Kép
Mindenkinek szep pocaknovesztgetest, es a finisleoknek meg DRUKKKKKKK! KépKépKép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre, de már tudok rá idõt szakítani.

Képzeljétek! Az elmúlt héten 2 fogamat húzták ki, mert kiestek a tömések, olyanok voltak a gyökerek, hogy nem lehetett gyökérkezelni, mostpedig még mindig bajlódom az evéssel, mert fáj a helye a fogaimnak. Mindig vigyáztam a fogaimra, hogy ne romoljanak tovább, stb. de úgy látszik ez a terhességem ilyen irányú áldozatot követel tõlem. Kép

Mi a véleményetek arról, hogy a 1998-2002 között GYES-en lévõ anyukák havi 6700 forintot kaphatnak visszamenõleg? VAn, aki már nyert pert ezügyben, hivatalos közlemények szerint pedig erre utólag senki sem jogosult. Érdekelne a dolog, mert én pont abban az idõszakban voltam 3 évig GYES-en és azért 36 hónapon át 6700 forint nem lenne rossz...

Na most befejezem.

Csókolok mindenkit.

Saci
charlottee

Pusszantás! Kép

Jelentem, ma megvolt az elsö sétánk! Mindjárt több, mint 2 órát sétáltunk a szép idöben, én jól kidöglöttem, Julcsi meg horpasztott.
Hanem azóta nem tudom mi van vele, a fél délutánt átnyügösködte, minden módszer (pocisimi, hátsimi, járkálás, bebugyolálás ...) csak ideig-óráig volt jó, ahogy elaludt a karomban és megpróbáétam letenni, felébredt és folytatta tovább. Lehet, hogy én egy dög vagyok, de mikor már úgy éreztem, mindjárt éhen halok, csak betettem a kiságyba és mig megcsináltam a kaját meg megettem, hagytam üvöltözni. Kb tiz perc múlva elhallgatott, 20 percig csönd volt, most megint kezdi a nyehegést. Most megint elhallgatott. De MUSZÁJ ennem, különben nem lesz tejem!!! Szerintetek nagy gáz, hogy otthagytam? Vajon most már azt hiszi, hogy nem is szeretem??? KépKépKép Nagyon szomorú vagyok, pedig mindjárt jön a Papa fürdetni, és estére a kispapa is hazaér ...

Mindenkinek köszi, hogy megnéztétek a kismanót! Amikor nem ordibál, akkor tényleg nagyon helyes, amikor meg ordibál, akkor úúúgy sajnálom ... és akkor eszembe jut, hogy nem baj, ha sirós, csak beteg ne legyen ...
Áh, ez a baby blues, vagy annak egy késleltetett válfaja. Utálom a sötétséget. Világosban tök jól vagyok!

Momo Kép
Zsebi Adri csodaszép babóka!!! Ö is cseresznyeszájú, mint az én kislányom Kép

Leszter Kép
szerintem a 38. héten napi 3 csészével nyugodtan indithatsz. Mondom én, aki hiába nyakaltam, csak nem tágultam, mondjuk jobb is, még a végén kijött volna a zsinórral a nyakán fenékkel elöre ...

Most meg az Elsö napok, hetek-et nem lelem! Na jó! Én átmentem a Friss babákba is! Aki bújt, bújt!!!

Bocsi a depiért. Holnapra jobb lesz. Ettöl függetlenül sirni hagyás témában várom a hozzászólásokat, a Friss babaákba is felteszem a kérdést, aki akar, oda válaszoljon.

Köszipussz
Kangi+a két hetes nyügi Julcsi
kangi

Momo

Gratula Zsebihez. Kép Édes kis husi.

LeszterKép
Szuper, hogy bevásároltatok! És szuper lehet, gyönyörködni benne. Kislámpát én is fogok venni, csak én a nyuszisra (MYS KANIN) gondoltam, mert tényleg kell egy nagyon kicsi fényû lámpa éjszakára. Kép Kókuszos pólyát én is kaptam, bár én tiltakoztam ellene, de csak megvették. Szilárdot nem is hiszem, hogy bele tudnám rakni, olyan mozgásigénye van. Kép
Így marad a kókuszkivét, és lesz belõle takaró. Kép

Kangi
Néha már én is magára hagyom, ha bömbi van, legalább fárad egy picit. Egyébként én arra is gondoltam, mikor már minden project kilõve és még mindig sír, akkor már a fáradtságtól sír. De nem biztos. Csak mikor már régóta nyüglõdik, akkor csak nyûgösebb lesz. Szerintem.

Gombóc
Én személy szerint mindenhova benézek, de ha lehet választani, akkor a "friss" babákban vagyok. Kép

Beu
Megy a drukkkkk!

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület

Két hetes babát ne hagyjatok sírniKép, annak oka van. Ha más nem, anyahiány. Anya az egyetlen támasza a világban. Amire Õ, az újszülött most még nem képes, azt most az Anyjától várja. És ha nem kap segítséget, cserbenhagyásként éli meg. Nem azért hagyja abba a sírást, mert megoldódott a problémája, hanem azért, mert feladja, mert megtanulja, hogy hiába sír, nem kap segítséget. Ezt senki nem akarja, igaz? Egy újszülöttet nem lehet elkényeztetni.
Névtelen

Kedves Névtelen
Én ha magára hagyon, az csak pár perc, amig valamit elintézek, pl összedobom a vacsim, vagy teát csinálok.Ettõl még nem vagyok rossz anya, aki "cserbenhagyja" a gyerekét. Vagy olyankor, mikor felébred, és éhes, de még nem vagyok kész szoptatni, vagy épp halaszhatatlan dolog van. Egyébként mindig vigasztalást kap a babó, ami nálunk a mellkason elég jól bevállt.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Olyan lassan telik az idõ! 40+-osok! Ti hogy bírtátok ki? Igazából emlékszem, hogy Ti is nehezen. De ez nagyon rossz! Legalább tudnám, hogy mikor, az jobb lenne. De ez a bizonytalanság… A drukkokat továbbra is köszi!

Momo! Nagyon szép kislányod van! Gratulálok!

Leszter! De jó sok mindent vásároltatok! Mi hiányzik még a babakelengyébõl?
A vacsi nagyon fincsi volt! Engem mindig enged enni a bébi! Sokat! Kicsit tiltakozhatna néha!

Edelweiss! Micsoda???? Nem bírod kivárni a sorodat? Azért hatalmas drukk!!!

Kangi! Ti már kint voltatok? Nincs valami határidõ, hogy pár hétig nem lehet kivinni a babát?
És ne depizz, néha sírhat az a baba! Biztos tudja, hogy ettõl függetlenül szereted!

Beu
40+1
beu

Névtelen,
muszáj volt ott hagynom, annyira éhes voltam!!! Azt sem lehet, hogy ne egyek.
Úgy látszik, nincs jó megoldás ...
Nekem délután már mellkason is csak ordibûlt amúgy, pedig ott meg szokott nyugodni.

Kangi Kép
kangi

Beu Kép
az én védönénim azt mondta, hétvégén szellöztethetem, jövö héten kivihetem. Ma olyan szép idö volt, hogy gondoltam, kiviszem. Senki nem ment hozzá közel, és jól be volt csomizva, úgy aludt, mint a tök Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Kangi! Ez jó, én azt hittem, hogy hetekig szobafogság! Merre sétáltatok?

Beu
40+1
beu

Névtelen Kép (vagy bárki, aki tudja)
meg tudnád mondani, moikortól nem nagy baj, ha haggyom kicsit sirni? Két hónapos korától? Négy, esetleg hat hónapos kortól?
Annyira tanácstalan vagyok, és azért félek nagyon ez "elkényeztetéstöl", mert a húgomat mindig felvettük, ha sirt, és volt. hogy egy éjszaka tiz-tizenkétszer is sirt, és két és fél éves koráig csinálta ezt ... és soha egy percig nem birt ellenni magában, társaság nélkül, azonnal üvöltött egyedül ... vajon miért??? És ez nem attól alakulhatott ki nála, hogy mindig felkapkodtuk?

Köszpussz
Kangi+Julcsi (most a vállamon szuszog Kép)
kangi

Beu Kép
dehogy szobafogság!!! Meg is vesznék! De ez a védönéni egy tündér, tök szimpi alapból is, és nem is mond semmi olyat, amivel ne értenék egyet.
A Kassai térre sétáltunk el, ott laknak ismeröseim, és messziröl (fél méter Kép) megnézhették.
Ha szép idö lesz, holnap is kimegyünk, de még nem tudom, mikor, mert várjuk a dokinénit. Mondjuk ha délelött jó idö lesz, akkor délelött is kimehetünk ... Dobsz egy mailt a somlohegy-es cimre a telefonszámoddal, és ha megyünk, rád csörögjek? Ha még egyben vagy, te is megnézheted messziröl Kép úgy emléxem, nem vagytok vészesen messze (Róna-Egressy saroktól), igaz? Egy kis séta neked sem árthat most Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Kangi
Végül csak elalszik Julcsi, ha már szuszog. Az jó jel. Nekem a gyerekdokim mondta, hogy vannak rossz napok, és vannak jó napok a babáknál, és mindenféle frontot megérzik. Lehet, hogy ma rossz napja volt Julcsinak. Kép Nem tudom, hogy a húgoddal miért jártatok így, szerintem nem lehet elrontani még egy 2 hetes babát.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia Kép
most tettem le, tökre aludt, erre megint nyeheg. Megyek, felveszem, és majd holnap kivasalok Kép

Kangi
kangi

Sziasztok!

Aggódó Kismama: DRUKK!!

Beu: kitartás! DRUKK! Kép

Snoopy: ez a lábnövekedés tök érdekes. Nekem Baluval szerencsére nem nõtt a lábam, és remélem, most sem fog, mert már így is nagyon szenvedek a cipõvásárlással. A lábam ugyanis 38-as hosszú és 40 széles.

Momo: nagyon helyes csajszi Adrienn Kép

Edelweiss: neked is megy a drukk! KépKépKép

Kangi: én napközben csak hideg kaját ettem, és azt is úgy, hogy mindenhova vittem magammal Balut. A legjobb az volt, mikor magamra kötöttem (babazsákot használtam), mert akkor volt két szabad kezem, õ meg nyugisan aludt a mellkasomon Kép A sírni hagyással én nem értek egyet, bár idõnként muszáj volt nekem is, pl míg pisilni mentem. Vannak nagyon anyás babák. Végülis 9 hónapon át a pocakodban lakott.

Nálunk minden ok szerencsére, 4 nap múlva megyek dokihoz Kép

cory 8+6

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Hûû, Edelweiss! Megy a DRUKK!
Beu, neked is DRUKK!

Cory Kép
érdekes lesz az én tré gerincemmel hurcolászni a babát ... Kép de ha csak az jön be, akkor az lesz.
Kaja: naná, hogy én is a szendvicsemet dobtam össze és faltam be a konyhában ...

Kangi
kangi

Helló Lányok!

Sokat pihiztem a hétvégén ,már jobban vagyok,de tényleg nagyon nehezen akarok gyógyulgatni.(már nincs lázam se hõemelkedésem)
Nagyon vigyázzatok,ne kapjátok el ezt a kort",mert hosszú lefolyású,és igen makacs.

Kangi!
Szerintem se aggódj,bár biztos rossz hogy nem tudni mi lehet a baja a babának.(most még könnyen beszélek,de ha majd már nálunk is hasonló lesz én is biztos tök para leszek)
Én is azt gondolom,nem muszáj kivárni a 4 hetes kort ha jó idõ van és nyugodtan kivihetõ a baba,de azért elötte már a szellõztetõs módszert kell alkalmazni.(de azt meg Te már csináltad,ha jól emlékszem)
A depi amit irtál,-hogy este rosszabb -,a barátnõm is ugyan ezt mesélte,Õ kb 3 hete volt benne,-a szülés után 2 hétre.
Szerintem most hogy már tényleg ilyen szép tavasz alakul kicsit könnyit majd ezen is,ne aggódj!

Leszter!
Tegnap reggel én is arra ébredtem,hogy itt az idõ a babának vásárolni,és teljesen bezsongtam,hogy most már egy belsõ hang is azt súgja mehetek!!!!(eddig,talán a babona miatt,-nem tudom-de vissza fogtam magam.)Hát ebbõl is látszik kezdek gyógyulni,már mehetnékem van.
Ez a kókusz pólya milyen?Én egy kókusz matracot vettem mikor most otthon voltam,az Aradi u.-ban.
Az Anyukám meg elõkereste a mi kis babaruháinkat amiket megörzött és van köztük egy pólyahuzat.Én nem gondoltam pólyázni,de lehet hogy nem lenne rossz az elején,talán könnyebben bénáznék".
Te nem félsz hogy béna" leszel?Mert én mindig azt figyelem,hogy más hogy csinálja a dolgokat,hogy fogja meg a picit és mindig próbálom magamat mérni hozzájuk.(nagyon gáz vagyok ,tudomKép )

Most a hétvégén kezdtem gondolkodni,hogy lassan közeledik a 30 hét,és az már olyan jól hangzik. Lehet,hogy tudatalatt kezd az ember felkészülni a dologra?(már úgy komolyabban?)Valahogy a félelmeim kezdenek elmúlni,olyan erõsnek magabiztosnak érzem hogy lassan anyuka leszek.Olyan jó!
Ti éreztek,éreztetek valami hasonlót?

Mariann
28
Névtelen

Kangi: ja, a szendvicset én már szoptatás közben nyomtam be, meg egy ideig mindent úgy ettem. Volt is Balu haján minden a morzsától a levescseppig minden Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Lemaradt 2 kérdés!:

1: Mennyire törvényszerû ,hogy a köldök kiforduljon,kidudorodjon?Nekem eddig még nem fordult ki,de szerintem lassan kifog.Fáj e ?

2: A terhességi csíkok- már ha lesznek- akkor a 28 .héten is lennének,vagy késöbb is kijöhetnek még? Eddig még nincs,remélem megúszom...Kép
Névtelen

KangiKép
Valószínûleg még Eisteinnek se volt annyi esze 2 hetes korában, hogy kilogikázta volna: "mgfigyeltem, ha sírok, akkor felvesznek. Ezért ha azt akarom hogy felvegyenek, gyorsan sírok egyet". Persze lehet, hogy cseresznyeajkúak kivételekKép
Félre ne értsetek, nem azt akarom mondani (MyssniaKép), hogy rossz anyukák vagytok, hanemhogy ezek az elsõ hetek biza nagyon nehezek, nem véletlen zombi az ember lányaKép
Kismamekok, ha van idõtök, olvassgassátok a szopis részeket, az új anyukák tapasztalatait, hogy tudjátok majd, nem vagytok egyedül, szinte mindenkinek ugyanazok a problémái.
Névtelen

Lemaradt a nevem!:Mariann
Névtelen

Na ez jól össze keveredett!

A 2 kérdést irtam én,a másik névtelen nem én voltam!!!!!KépKépKép

MARIANN
Névtelen

Kinyíltak a hóvirágok a kertben! És kibújtak a tulipánok! Hurrá!
Egy botor pillanatban meghívtam mára két családot Zoltán napozni (kispapa). Úgy, de úgy elfáradtam az elõkészületekben, takarításban, rendrakásban, süti sütésben. Andris + kispapi csak kora du. érkezett haza anyukáméktól, így mindent egyedül…A hússütést már kispapi csinálta, a vendégek kiszolgálták magukat, a gép most mosogat, de akkor sem nekem való már. Jaj, úgy hiányzik a kicsi lányom, ott maradt két-három hétre a nagyiéknál!

Babasírás: két ember szerepel, avagy esetleg több is. Persze, babus az elsõ, de azért az anyukának is lehetnek jogos igényei. Pl. olyan nagy dolgok, mint pisilés, evés, ivás, öltözés sétára stb.Kép Avagy a másodiknál az elsõ gyerek is létezik, a harmadiknál az elsõ meg a második a saját szintén jogos igényeikkel! Pl. a 2 éves fiamat csak úgy tudtam fürdetni, hogy közben a kicsi a hordozóban vagy elvolt vagy üvöltött a fürdõajtóban. Ilyenkor még magamra sem köthettem! Most is biztosan lesz olyan helyzet, amikor a nagyobb lesz az elsõ. (ezért most egyesek biztosan megköveznek)

KangiKép
Ahogy nekünk is, babáknak is van jobb meg rosszabb napuk. Elkényeztetni biztosan nem fogod, ha reagálsz, de ha nem tudsz odamenni, beszélj hozzá, magyarázd meg neki, hogy éppen mit csinálsz! Nem érti a szavakat, de a megnyugtatást igen, meg azt is, hogy nem tûntél el, vagy valahol!

LeszterKép
Sok szép mindent vettetek! Olyan jó ugye készülni a babára! Majd meglátod, késõbb is, azaz nagyobb korukban is élvezet a gyerekeknek vásárolni. De már többnyire velük, mert véleményük van. A komódot hol vettétek és mennyiért és milyen?
A talihelyszínt le kell foglalni vagy csak úgy odamegyünk?

AriKép
Írtam mélt!

SnoopyKép
Gyere! Kispapi valahogy túlél egy-két órát nélküled.

MomoKép
Nagyon édes a kislányod! Reméljük, hogy kisangyal marad! De az sem baj, ha nemKép

Aggódó KismamaKép
Nagyon örvendek, hogy pozitívak a fejlemények! Drukk, hogy nevet tudj változtatni!

Urszila
mindjárt 34
urszila

Sziasztok!

Úristen! Nem jövök egy hétvégén, és gyõzhetek visszaolvasni!

Leszter!
De jó, hogy minden rendben volt a dokinál! Ilyenkor mindig úgy feltöltõdik az ember lánya, nem? Kép

Mariann!
Remélem, jobban vagy már! Kép

Kaska!
Hát ez elég furcsa, hogy nem lehetett cukros lötyit innod. Nekünk azt kellett most is, sõt a 30x. héten megint azt kell majd. Kép

Buborék!
Nem akarlak elkeseríteni, nekem is kb. a 12. hétig volt hányingerem. Az elsõnél segített a Magne B6, de most csak rosszabbul voltam tõle. Azért drukk, hogy csak egyszeri alkalom legyen. Ja, és az, hogy a hányinger csak reggel van, mese.
Én is azt hallottam, hogy a gyömbéres dolgok nagyon jók, de szerintem saját magadnak kell kitapasztalnod, hogy mitõl nincs hányingered.

Keményedés: azt hiszem, már írtam, hogy én nem vettem észre Lilivel, hogy keményedek, csak amikor már elkezdtem kinyílogatni, akkor figyeltem rá. Most is kérdezte a doki, hogy nem éreztem-e, mondtam, hogy nem, de hát napközben nem nagyon tudok erre figyelni, csak ha este lecsendesedik minden. Azóta viszont jobban figyelem, és érzem is. Kép Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem nem mindig lehet észrevenni, de ha észreveszitek, akkor már könnyen meg lehet állapítani, hogy keményedés, vagy csak a baba nyomta ki valamilyét.

Manócska!
Jól kihasználod Minit! Kép Én is ezt fogom tenni, mert június elején fogok államvizsgázni. Remélem, azért addig kihúzom. Kép

Aggódó Kismama!
De jó, hogy él a babóka! Továbbra is DRUKK DRUKK DRUKK!!!

Beu!
Van valami hír?

Ildianyu
24+5
ildianyu

Ildianyi!

Semmi!

Jó éjt mindenkinek!

Beu
41+1
beu

Sziasztok!

Látom ide még nem ért el a nagy hír, hát leírom én! KépKép

Pankának ma hajnal 1/2 4-kor 3260 g 53 cm-rel megszületett a kisfia, Beni!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Beu!

Szegény,Te már nagyon belehetsz sózva!Drukk,Drukk,Drukk!!!!!
Csak nem fiú?
Mert azt szokták mondani,õk lustábbak!KépKépKép

Mariann
28
Névtelen

Sziasztok!

Megvolt a bemutato, jo volt, csak elfaradtam kutyaul. Kevesen jottek, de az mind nagyon erdeklodo volt, es nagyon megdicsertek minket, ugyhogy hizott a majunk :-) Utana lelazitaskepp pizzaztunk kicsit :-)

Holnap este meg szinhazba megyunk, ami megint csak tok jo, de nem hasznal a babanet elvonasi tuneteimnek... Apropos, ugy emlexem, valaki szinten irta, hogy volt hetvegen szinhazban, mit neztetek es milyen volt?

Na akkor most epedve olvasok kicsit a friss termesbol :-)

Momo,
jaj de jo, megvagytok Ti is Kép Kép Kép Kép Kép Nagyon kis tunderpofi a picilanyod, szerencse, hogy ilyen jo termeszetu Kép Kép Kép Timivel meg elobb-utobb csak megbirkoztok harman! Sok boldogsagot, es varjuk a szulessztorit, amely rovidsege ellenere (vagy epp azert Kép ) biztosan felemelo lesz! Kép Kép Kép

Leszter,
jo strapas lehetett ez a bevasarlas, de nagyon hatekony! Ismetelnem kell magam: nagyon varom mar ezt az idoszakot...

Amit sajnalok: ugy volt, ket het mulva edesanyamek hoznak fel egy csomo babaholmit, hat kiderult, hogy nincs naluk a pinceben, hanem meg a regi nagyszuloi haz padlasan lehet bezsakolva Kép Igy meg kell varni a jo idot, mire eloassak Kép Kivancsi vagyok, milyen allapotban lehetnek a cuccok, de anyam allitja, hogy bizzak benne... azert ettol fuggetlenul szerintem most mar megkezdem a vasarolgatast. Ugyhogy jo babaruhaturis tippekkel ne kimeljetek :-)))

Gomboc,
most tudtam megcsodalni Zsombit, de en is csak azt mondhatom: nagyon szep kisfiu, es orulok, hogy szepen fejlodtok :-)))

Edelweiss,
nagy-nagy MEGADRUKK rusnya gombak teljes eltunese es babakibujas ugyeben egyszerre! :-)))
De nem Te lennel az elso emlekezetem szerint, akinel nyitva volt a mehszaj es a baba szepen kivarta az idejet...

Lanyok,
biztos igazatok van, hogy nem baj, ha nincs tomeg a korhazi szobaban, de en most meg, kis naiv fejemmel es nagy tarsasagvagyammal ugy gondolom, hogy orulni fogok, ha lesz mellettem masik kismama, biztos jol elbeszelgetunk (ezert szeretnek igazabol 2agyasba menni), es ha bejohetnek az en szeretteim, nem zavarna kulonosebben a masik fel latogatoserege sem...
Mondjuk en a 10 agyas koliszobat is iszonyuan elveztem :-)
Persze lehet, hogy a babat viszont zavarja a nagy joves-menes, es az o igenyei a leginkabb fontosak.

Sajtbank :-)))
Az emberemek gyerekkorukban a Zizigyarat kerestek hosszu ideig, mert allitolag valaki latta es kapott is ott egy csomo ingyen Zizit :-) (Egek, tudja meg itt mindenki, hogy mi az a Zizi? :-)

Kangi,
jaj, ne szomorkodj, dehogy hisz Julcsi ilyeneket! Neked van oriasi nagy lelked :-))) Enni, elni egy anyukanak is muszaj!!! Es nehogy mar tolunk kerj bocsanatot, ha elszontyolodtal! :-)))

Nevtelen,
sokan nem hallottak meg errol, de a gyereket tul is lehet ingerelni. Amit Myssnia megfigyelt, azzal is talalkoztam mar a szakirodalomban (ti. ha atbillen egy faradtsagi szinten a gyerek, mar azert nem tud megnyugodni).
Amit a lanyok irtak, az szerintem nem sirni hagyas. Az valoban egy elavult poroszos gyereknevelesi modszer ("hagy erosodjon a tudeje" szintu ideologiakkal megtamogatva). Azt mondta, hogy akkor se vegyuk fel a babat, ha kesztetest erzunk ra! Ez baromira nem ugyanaz, mint hogy kimegyek kakilni vagy harapok egy falatot, mert muszaj. A gyereknek elsosorban egy stabil, kiegyensulyozott anyara van szuksege, aki mer hallgatni a megerzeseire.
Nem szeretek elohozakodni ilyennel, a fentieket nem mint tapasztalt anyuka irtam, de van kozom a temahoz (foglalkozasom miatt). Es azert tartottam fontosnak leirni, mert az ok nelkuli buntudatnal rombolobb dolog keves van egy friss anyuka eleteben.

Mariann,
tok jo az az erzes, amit irsz :-) Neha engem is elfog ez a biztonsagerzet, neha meg az ellenkezoje: panikszeru izgulas, erosebb, mint pl. allamvizsga elott... Igy megy ez :-)))

Beu,
tenyleg jol be lehetsz sozva, mert meg "oregitetted" is magatokat egy hettel... mar 41-nek erzed magad? ;-)))
MEGADRUKK nem lanyhul, tudod :-)))

Jo ejt mindenkinek, most ugy erzem, hallgatnom kell a jo szora es pihenek egy brutalisan nagyot :-)

Kaska
sot, MAR 25+1 ;-)))
kaska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?