A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na jó, menyek s megcsinálom most. Nem holnap és nem később.
Később majd még jövök.
Ja, addig eszembe juttathatjátok, hogy bébjárgányon, utazóágyon, gumilepedőn meg hőmérőn kívül akartam-e, akarnék-e valamit nézni a holnap nyíló babyexpon.
Tudjátok, nem kóros ez a feledékenység, még van rá igazolásom papír szerint 41 napig.

Kép
kissmanó

Manó! Bekattanó babaülés? Textilpelus maradt elég? Mert a bp-i vásáron minden bolt kint volt, így a fogyóeszközöket is meg lehetett (volna) venni egy lendülettel. Matrac, ágy kérdéskör lezárva? Családon belül megoldjátok?

Naaaa, elkötelezett homeós vagyok!! :!:
Nekem az "előre szedni valamit"-tel vannak problémáim, illetve kétségeim. Nekem furcsa, hogy ha minden szer jó, és szedendő a szüléskor is, akkor miért ne indítaná be előbb a szülést?????? Keveset értek a homeós bogyók hatásmechanizmusához, lehet, hogy alaptalan ez a félelmem. De nekem az érés gyorsítása és a tágulás segítése azt jelenti, hogy nem a testem (-ünk) tempójában történik a dolog. Nem tudom jobban megmagyarázni. Eldöntöttem. Málnatea jövő héttől, többi nem. Max a szülésre beszerzek oda illő szereket. De csak szakértő személyre szóló ajánlata alapján. A bemegyek a boltba, veszek egy gyogyót (mert hiába természetes anyagú, akkor is gyogyó) nem tetszik.
Vendég

Szivvi!
Sztem hagymát+pirospaprikát simán tehetsz bele, sót ne..

Vers a túróhoz:

Túrógombóc imádom
Túrós csusza imádom
Üres túró, az ablakon kihányom
torolve_20131003125716

Ettem egy kefírt..Rádobok egy kis fagyit jó sok eperrel nyammmi

KépKép

KépKép
szivvi

Andi
Vettél tegnap szopi melltartót?

KépKép

KépKép
szivvi

Bori: minden napvédő krém (szerintem minden krém) kémiai hatással van a bőrre. Ez nem feltétlenül rossz, hiszen pont a gyógyanyagok szívódnak föl ennek hatásra. Én valószínűleg a 3 hetet sem várom meg (Berci novemberi, 1 hónaposan már bőszen sétáltunk vele...mínusz 4-5 fokig még az icipicit is ki lehet vinni, a mi leendőinket meg télen már akár mínusz 10-ben is- ha lesz annyi :? ), bár tuti, hogy reggel és este fogunk utcára menni, a ilyen hőmérsékletek lesznek.

Nem megy ez ma nekem, Berci anyázik, bármit csinálok.

És, bár nem is érdeklődtetek :twisted: , elmondom, hogy naggyon jóóóó volt tegnap este a George Michael koncert! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Megvan a baba az ismerősöknél! Kisfiú. Apukája már megy a haverokhoz ünnepelni, úgyhogy vsz jópár órája meglehet!
Yuppi!

délelőtt mentek, mostanra a 2 óra együttlét is letelt. nem is sok.
Vendég

Jovika
Mert ez nem is lehetett kérdés...Irigy-irigy :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Halihóóóó

Megjöttem, barátnőztem egyet, a programunk: én a fotelban, ő nem messze tőlem és picúr csuklott, ő meg azt lest, ahogy ugrál a hasam! 

Megvan a kenet eredményem is, negatív!!!

És a mai legjobb: hazaérek, és a hűtőben egy szatyornyi epeeeer!!!!!!!!!!!!!!! Párom főnöke küldte, szlovák cucc, de jóóó! Hmmmm, le is támadtam!

Gurgi: Nadddon szívesen!

Elefántlábúak: fél lábbal ezennel „szeretnék” én is csapattag lenni! Nemrég estem haza barinőtől és levettem a felesleget, lenézek, és olyan a bal lábam, mint egy nemtom mi! Borzalmas!!!!! Azt hittem én megúszom! De nem  érdekes, hogy csak az egyik! A kezemen sincs semmi…igaz nekem bokáim eddig sem nagyon voltak, de most meg….

Jovi: milyen volt a koncert? De elmentem volna én is…na majd legközelebb!
Én érdeklőőődtem, most olvasom, hogy jó volt, most értem oda…!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi
Végre, hogy jó napod volt!!!

KépKép

KépKép
szivvi

ja, és egy biciklis bácsika menet közben: jajj de szép kismama!!!!!
egy másik 50es úriember pedig lesegített a buszról! :D
jól esett mind!!!!

na de az a hüle humános...azt sem tudja mi van..na de házdokim sem! mondom neki mi kell (amit bori mondott papír, a 28 nap kezdetéről..) erre, azt majd csak aznap adaják, mi van? mert? akkor is az lesz a dátum a papíron!
meg kér igazolást a mák, hogy voltam 4szer dokinál! nem elég a könyv! igazolás kell! :? , most még ezeket is össze kell szednem!

lynia-

szivvi, amúgy én is örülök... :wink: végre

lynia-

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, megpróbálok visszaolvani.

Én pártolom a homeós bogyókat, eddig minden ismerősöm csak jót mondott róla, persze csak az orvos tudtával. Az én dokim, szerencsére ért a bogyókhoz, végzett vmi tanfolyamot, így már fel is írta hogy mit, és mennyit kell szednem, de majd csak a 35. héttől.

Túrógombóc nyami!!!!!!!!

Emi

Kép Kép
emi_25

Szivvi!
Nekem is ugyanezek a problémáim voltak kedden, ment a hasam görcsölgettem, derekam is fájt. Szerintem az időjárás miatt. A dokim is azt mondta, hogy ebben a melegben nagyon sok kismama jött ezekkel a tünetekkel hozzá.

Kép Kép
emi_25

És van megoldás?

KépKép

KépKép
szivvi

Túrógombóc veri a pálmát, holnap én is azt eszem, ma meg valami kis könnyűséget, már jobban vagyok, szerintem ez az össze-vissza időjárás zavart be.
Férjecském hazaállított egy ventillátorral, most szerelte össze, úgyhogy az éjszakám meg van oldva.

Bori: tégy ahogy jónak látsz, mondjuk én tudom magamról, hogy sajnos vagy nem sajnos alkatilag elég kemény kötött izomzatú vagyok, így a tágulással is vannak problémáim, ami a beültetésnél és egyéb dolgoknál is kijön :wink:

Szivvikém: melltartó kilőve, majdnem elkéstem az orvostól, pedikürös miatt, de lábkörmöm cünci kis rózsaszín fehér virággal, csak éppen olyan, mintha egy ló patáját kenték volna ki. :shock:

Jovika: én azért nem kérdeztem, mert a barátosném is ott volt és beszámolt... de örülök, hogy jól érezted magad, és gratulálok, hogy ilyen szupi kismama vagy még egy koncertet is bevállaltál, én már a közértbe is autóval megyek. :oops:

na tsók majd még benézek.

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi!

Azt mondta hogy pihenjek, és felemelte a magnézium adagomat. Azóta jobb lett, hasmars elmúlt, néha még egy kicsit görcsölgetek, de már nem vészes.

Emi

Kép Kép
emi_25

Pedig én a hasmarsot a mg-re akartam fogni :roll: Mert amikor el kezdett fájni a pocim, gyorsan bevettem kettőt..

KépKép

KépKép
szivvi

Először én is a magnéziumra fogtam, de a hasmarsom elmúlt pedig ma is már 2000 mg magnéziumot bevettem, így nekem nem attól volt.

Kép Kép
emi_25

Nna, pocak tele túrógombival. Előtte apjuk lecsutakolta a két szutykos lányát, én pizsibe gyúrtam őket, s hajat szárítottam nekik. Ennyi aktivitástól már kivan a hátam. S még 6 hét. A mai nep eléggé fárasztó volt. Pedig semmi extra.

Bammeg. Ismét nem kapom a homeós könyvet. Ha ez így megy, elfelejtem, hogy indulni kell menni szülni. Ennyire nem lehetek húgyagyú.

Nna, apáék leszögezték, menyünk szombaton lakókocsizni. Csíkszereda mellé, Szentkeresztbányára. Strand is van ott. Kölkéknek tuti jó lesz, nekem meg a nyálam fog csurogni a víz után. De több bacit nem vállalok, max maradok az enyémeknél, ha nem sikerült őket kiútálnom az antibigyókkal.

Jajj a hátam.

Kép
kissmanó

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?cid=43798&id=95
na de jó, nekem az egyik lábam elefánt, akko most mi is van? fájdalom nincs a combimnál...csajok aggódjak?

lynia-

s szülés után a szokottnál erősebben izzadnak - írja a cikk.
Hát én nem emléxem, hogy Adriennél vizesedtem volna, de az tény, hogy miután gyerek kibújt, elég hamar kijött a lepény is, s utána én annyira izzadtam, hogy hálóinget kellett cseréljek, csorgó egy víz volt, azt is mondták a körülöttem levők, hogy ilyet még nem láttak, pedig sok szülésnél voltak jelen.
Edóval meg vizesedtem, s ott nem izzadtam. Akkor hogy is van ez, tessék mondani?

Kép
kissmanó

na megyek, alig tudom tartani a fejem, olyan szédelgős... :?

lynia-

Emi!
Cukker vagy! mégecce
Sztem ne aggódj! :lol:

Manó!
Menjetek csak lakókocsizni szépen, amíg lehet addig.. :lol:
Szent Anna tónál már jártam ill. Bálványoson is..ami végülis arrafelé van, mármint Csíkszereda felé..na meg Tusnádfürdő issss ugyiii..klassz helyek nagyon!

Ma bevágtam egy nagy szelet csirkemájas zsíros deszkát lilahagymával..barinőzés közepette..
Holnap replay Atival :lol:

Andi!
Akkor szépek lettek a lábikók..ventillátor, jesssz..
Nekem marad a szauna..

Na megyek Bari köztet nézni :P
torolve_20131003125716

Menyek én is fürdeni, s pancsi végeztével kipróbálom azt a váltott zuhanyt a lábikókra. Hátha bejön.
Bár enyém szervezet eléggé rendhagyó, ami másnak jó, nekem kevésbé.

Ja, s én a bal oldalamon szokom alukálni, ergó ez kilőve a cikkből.
S hogy a túróba csináljam az, hogy a szívem alacsonyabban legyen mint a lábam? Tegnap du. hátamra feküdtem (ergó nálam már ez is egy mutatvány, mert nem bírok a hátamon feküdni, ma is bajban voltam az uh-nál), s lábaim felpakoltam. Hát nem bírtam fél percnél tovább.

Na, menyek víz alá.

Kép
kissmanó

Én túl egy újabb zuhanyzáson, beállítottam az álló ventilátort a hálóba, és annyira jó levegőt csinál,hogy csak na! A cikk szerint akkor jó, hogy pocolgatom, nem valami kényelmes, de tényleg nem duzzad annyira. Mondjuk lehet, hogy egy gyógyszertári gyógyharisnyára még beruházok, nem rossz ötlet. Egyébként Emi a jobb lábam nekem is erősebben vizesedik, szóval ha nincs magas vérnyomi, meg vizeletben fehérje akkor szerintem nincs gáz. Holnap megyek vizeletre...

Gurgi: jó "barátokköztet" neked, és én is megkivántam a zsíros deszkát... hmmm holnap veszek is finom libazsírt, meg lilahagymát.

Manó irigyellek a baloldalon alvás miatt, nekem csak jobb oldalon megy, jobb oldalon van a gyerek is, meg a dagadék láb is, úgy látszik én jobbos vagyok. :lol: pedig nem!

Na mindenkinek nyugodalmas dagadásmentes, hányás-fosásmentes szép éjszakát, és szép álmokat kívánok!

Andrea
Kép
kindernay

Hú LÁnyok, én ma olyan rosszul voltam, hogy hazakéredzkedtem a munkahelyről. Nem tudom megmondnai, mi bajom volt, mert nem volt semmi komoly feszülés, keményedés, görcs, semmi, egyszerűen rosszul voltam. Aztán aludtam egyet itthon, és máris jobban lettem. Valószínű a melegtől, pedig légkondicinált az irodaház. Csak gondolom, attól még nyomott a levegő.

Zsuzsi, mi is már augusztusban akarunk menni Balcsira. Nővéremék szoktak ott házat bérelni, őket akarjuk meglátogatni pár napra. Amúgy nővérem a második gyerekével másfél hónaposan költözött Londonba. Szóval lehet utazni babával.

Ja, Tökmag ma megrángatta a köldökzsinórt, hogy kér egy duplacsokis magnumot. Még sosem ettem olyat, úgyhogy szót fogadtam neki. :oops:

Kép
nenoke

szivvi: nem vmi vírust kaptál el? megint van vmi fosós, lázas vacak.. :? remélem nem :wink:
jah... és nem para képp, de sok szülés is így indul el... alhasigörcs+fosás.. :roll: (sztem jelezd a dokidnak..)

zsuzsi: mi a nagyobbik csajjal 3hónaposan egy svájc-németo. 2hetes túrát vállaltunk be.. semmi gáz nem volt. én betegedtem le pár napra.. :lol:
kisebbikkel meg 1,5hónaposan vidéki 2napos esküvőn voltunk.. mindenki a csodájára járt, mert gyakorlatilag végigaludta.. :lol:

andi: voltál az anitában?? vagy írtad, csak lemaradtam.. :roll: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Andi!
Most *ostam tele a wc-t...zsírosdeszka+cseresznye..nyerő székrekedésre..
De jó neked..és nem hangos a ventillátor?

Nenoke!
Vigyázz magadra, pihengess..
Most már nem kéne ám dolgoznod picilány!!
Meddig tervezed?
irgum-burgumm
torolve_20131003125716

Jó éjszakát, szép álmokat!

Samu megint csuklik...naponta minimum 2x szokott vagy 3x..
Az normális?????????????? nem sok az egy kicsit??? :roll:
torolve_20131003125716

No elolvastam..
Normális a többszöri csuklás..állítólag gyakorolja ill. gyakorolná a légzést..és félrenyeli a magzatvízet..
torolve_20131003125716

Gurgi, már csak egy hét. Jövő pénteken megyek utoljára. Nekem még egyszer sem csuklott. :?

Kép
nenoke

úúú zsirosdeszka lilahagymával... :lol: :lol:
én ma retro gombás melegszenyát nyomtam a volt mh.emen, mert meglátogattam a barátnőmet és meghívott a büfében erre... nagyszeletkenyéren gombás cuccos melegszenya+ 2dl gépi coca 90Ft volt... :shock: :shock: :lol: (szállodai személyzeti büfé..) :lol: brutál mi? :wink:

még jó hogy házi kacsazsírral főzők, ezért mindig van itthon... de vajon kenyér van-e :roll: na persze nem biztos hogy az epegörcseimnek jót tesz... :roll:

KépKépKép
mütyürke

gurgi: nekem is sűrűn csuklik! szinte naponta...de kétnaponta biztos.. :roll:

KépKépKép
mütyürke

Nem rövidültem tovább, méhszáj zárt, maradt c1000.
DE: doki bejelentette, h nem tudja garantálni, h tud szüleszteni. Ugyanis belgyógyász szakvizsgára készül, és délelőttönként nem nagyon fog ráérni. Ajánlott is egy kollegát. Nem tom, mit is akar tul.képpen, azt, h keressek mást, mert nem ér rá, vagy csak ha délelőtt szülnék, azt nem tudja garantálni. Még jövő héten megyek hozzá az uh-eredménnyel, akkor tisztázzuk. Úgy vok vele, h hiába van fogadott dokink, nem 100 %, h be tud jönni. Ezt eddig is tudtuk. De ha nem délelőtt szülök, akkor tudna vállalni, legalábbis ezt mondta. Meg ugye hetente megyek vizsgálatra, azt is tudja esetleg délután csinálni. Nem tom, nincs kedvem másik dokihoz, mert a jelenlegi így is már a 2. a 7 hónap alatt. Zavaros az egész. Pedig ez a doki jónak tűnt, ráadásul minden héten megdobtam 3000 ft-tal.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :twisted: :twisted: :twisted:

Ja, a vércsoportomra azt mondta, h van benne egy nem azonosítható ellenanyag, ezért esetleg ha vmikor transzfúzióra kerülne a sor, nem jó a sima 0 RH- :cry: :cry: :cry:

Bánatomban pizzát rendeltünk, sztem az sem volt teljesen megsülve, de megettem. :?

Úgy látszik, ez nem az én napom.

Most visszaolvasok.

ági: milyen a nem sima o rh- ? (már az sem elég sima.. :? )

valamit nálam is találhattak a vércsop vizsg.nál, mert rá volt írva külön felkiáltójellel, hogy 2havonta ellenőrizendő.. :roll: :roll:
de sem a doki, sem a védőnő nem tudta megmondani miért..? :shock:

KépKépKép
mütyürke

jah.. a 2 vonalzóm: az egyik a valós idő (fenti), az új pedig a doki által programozott császár ideje.. :?

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke, nem tom. Sztem az alap vércsoportokon kívül mindenféle alfaj is van.

Lányok, tudtok javasolni a neten vmit, ahol a légzéstechnikát lehetne tanulmányozni?

Rózsár rég láttam!!

Mütyürke
Kösz az infót! De csak még maradjon a fenekén :lol: Amúgy a gyomrom, vagy körülötte görcsölt. Azért kérdeztem van-e olyan, hogy nyomja az epémet :?:

KépKép

KépKép
szivvi

megjöttem!
persze végig maradtam.olyan isteni feketeribizli bort ittam (2003-as) hogy vettük is 2 üveggel.
Lurkónak hangos volt a zene ezért betakartam Anyu kardigánjával hogy ne zavarja.

Szivvi v.mi bor és lakoma fesztivál van fehérváron szombatig.
szombaton meg kisebbségi önkormányzatok mutatkoznak be.

ezen a héten néha már érzem a csontomat odalent,valószinű készül a nagy eseményre!

Bridzsi

Kép
esztora

egész pontosan V. Királyi bor-lakoma és I nemzetiségi nap.
ha kimentek ajánlom a bort amit irtam a színpad felé az utolsó árusitó helyen v.melyik velencei pincészettől.

Bridzsi

Kép
esztora

Ez jóóól hangzik :lol: Lehet megnézzük..

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora, Boriban merült fel a kérdés, hogy nem Eszter vagy-e véletlenül, mert akkor boldog névnapot!
nenoke

Nenoke köszi neked is de Brigi vagyok.

Bridzsi

Kép
esztora

Megpróbálkozunk az alvással...Jó éjt

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi: persze hogy lehet! én már ezzel küzdök hónapok óta! kegyetlenül fáj a jobb mellem alatt a bordámnál. be is ijesztettek, hogy epekő, de min. epehólyag gyulladás, mert hogy az gyakori terhesség alatt... :? de aztán meg uh-zott a háziorvos és azt mondta semmi beavatkozást igénylő elváltozást nem lát. jól el van nyomódva az epém, de nincs záródás és nincs kő... :roll: mégis nagyon fáj :cry: szinte minden nap és néha olyan mintha kést vágnának bele... :cry:
ha ilyened van, feltétlen szólj a háziorvosnak, mert szeretik elküldeni azzal az embert -ha itt fáj, ott fáj-, hogy ááááá hiszen terhes... :evil: közben meg azért a szervezet dolgozik, tehát bármi bajod lehet. (a dokim mesélte, hogy 8 hónaposan perforált vakbéllel vittek kórházba egy kismamáját, aki ugyan panaszkodott hogy fáj, de a házi orvos vissza küldte a nőgyógyászhoz, mivel hogy terhes.. :x )

na jó éjt mindenkinek!

KépKépKép
mütyürke

brigi... boldog névnapot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

ági: tényleg igazad van... most ugrott be nekem is, hogy azt viszont kiemelte a védőnő, hogy ha vérre lenne szükségem, akkor csak azt a spec. fajtát kaphatom, ami vércsop.szűrés eredménye lett... :roll:
fúúúú de én agyilag is annyira terhes vagyok, hogy kb 1mp alatt felejtek el bármit... :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Harmatos Jó reggelt!

6-kor kipattant a szemem..meg baromságokat is álmodtam vmi. réges régi oszitársammal..viszont most jobban aludtam, megfordultam az ágyban, mármint apa lábánál volt a fejem, így jött rám a levegő a nyitott ablakból.

Mütyürke!
Nekem egyszer volt egy nagyon durva jobb oldali bordafájdalmam.(1 hónapj) iszonyatos volt. Elöször mi sem tudtuk, hogy mi az de aztán rájöttünk és arra is, hogy 2 órát majdnem ugyanabban a testhelyzetben görnyedtem a gép előtt..
(annyira fájt, hogy srtam is és ati hívni akarta a szülésnőmet de mondtam, hogy ez a csontom és semmiképpen nem belsőszerv)
Aztán múltkor mondtam a dokinak és ez attól van, hogy felnyomodot a gyomor, belek,stb..

Ná!
Örülök a jó híreidnek egyfelpől, hogy nem rövidült és zárt a méhnyak.
Viszont ez a dokibácsi..az olyan nem jó, hogy megismeritek egymást, ő tud rólad egy csomó mindent, bízol benne, stb..és nem ő vezeti le a szülést..
:(

Légzéstechnika:

http://www.informed.hu/?tPath=/eletmod/terhesseg__szules/terhesek_eletmodja/&article_id=37943

http://terhestorna.lap.hu/

itt biztosan találsz és lehet is lehet tölteni.

Szép napot mindenkinek!
torolve_20131003125716

:evil: :evil: :evil: buzeráns babanet! :evil: :evil: :evil:

Bejelentkeztem, írtam sokat (pl. a vércsoport-dilemmátokról), erre elküldés előtt újra kérte a jelszót és nem adta vissza csak az üres hsz-ablakot. A pusztulat törne rá!

Mingyá megírom a "fejtágítómat" megint.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?