A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szóval, alapesetben (nem terhes, sosem kapott vért az illető) egy műtétnél a normál vércsoport- és Rh faktorú vért rendelik meg a betegnek. Beadás előtt viszont mindig csinálnak egy ún. "keresztpróbát", ami annyit tesz, hogy a beadandó vért a beteg saját vérével összekeverik (persze csak 1-2 cseppet). Ha kicsapódás van, akkor nem beaható a vér.
Terhesség alatt sokszor előfordul, hogy ellenanyag kerül az anyai vérbe, mert a magzat nem uolyan vércsoportú, mint az anya. Érdekes módon ez a kettő nem kapcsolódik össze törvényszerűen (nekem mind3 gyerekem más vércsoportú, mint én, és sosem volt ellenanyag a véremben). Ilyenkor úgy kell kezelni az anyát, mintha már sokszor kapott volna vért, azaz ún. választott vért kell neki rendelni (ilyenkor már a "vérbankban" külön személyreszóló vérkészítményt raknak össze). Természetesen, ebben az esetben is a beadás előtt uúgy meg kell csinálni a keresztpróbát.

Remélem, se nem túl "okoska", se nem túl bonyi, amit írtam :)

(Most szerencsére mentettem, mert uezt eljátszotta...)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szépjóreggelt!

Manó, én is kísérleteztem, nekem sem megy a pócolás….hanyatt nem jó, mert nehéz a gyerek és kényelmetlen, balra feküdtem…úgy meg nem tudtam feltenni a lábam, mókásan néztem ki, szenvedtem, aztán éjjel nem bírtam, és kirúgtam a lábam alól a párnát, mert kényelmetlen volt, a váltott zuhit próbáltam…hát, annak rögtön kellene hatni?

Akkor nem aggódom (igaz ma reggel boka van, lábfej még icipicit másabb az eredetinél, de az ujjaim…alig tudtam levenni a gyűrűm), mert fehérje nem volt múltkor (3hete) a köv. meg kb. 1-2 hét múlva lesz….vérnyomim szerintem rendben…

Ági, a dokid előre ezt nem tudta? Gondolom nem most derült ki a szakvizsga…hú, én mérges lennék rá nagyon!

De jó, hogy mi mindketten rh+-ok vagyunk…nincs semmi hacacáré a vérrel, és jó, mert Szili 0+ én ab+, tehát ő még adhatna is ha ….

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Mindenkinek jó reggelt, én is korán keltem, és sárga post-it tapaszokkal volt tele a wc, hogy "VIZELET" mivel tegnap kellett volna és én elfelejtettem. :oops: Szóval üveg megvan, nemsokára megyek a kórházba leadni.

Gurgi: hajnalban már bekapcsoltam a ventillátort engem nem zavart, szerintem nem hangos, inkább jótékony hatása volt. :shock:

Mütyür: nem voltam az Anitában, mert késve érkeztem az orvoshoz és visszafelé már nem volt erőm bemenni.

vércsoport: nekünk mindkettőnknek 0 Rh+ úgyhogy remélem ebből nem lesz gond.

Ma felvettem egy tavalyi tipikus nyári ruhát, kis fekete, pántos, jó anyaga van, tehát simán belefér a pocim. Nagyon csini lennék, ha nem lenne olyan a karom és a vállam mint egy súlyemelőnek, illetve nem lennék olyan, mint egy hófehér partra vetett bálna... szóval csini lennék, ha ... :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Jó reggelt!
Nálam semmi javulás..Asszem vmi gyomor dolog lesz..Ma szigorú diéta :evil: Megyünk uh-ra a dokimhoz, hogy megmérjük mennyi az annyi :lol: Aztán ha jobban leszek, fogom a kis kell még listát és begyűjtöm a hiányzó tételeket!
Szép napot!

KépKép

KépKép
szivvi

Helló Lányok! Megint meg kéne köröztetni egy csomó emebrt. Vagy csak nem győzitek olvasni? Hahóóóóó!!!!!!!!!

Én meg küldöm a fotót az új blúzomról, végül is itt a cégnél fényképeztek le a kolleganők. És hajnalban, amikor bulizott a Kölök, és nem tudtam tőle aludni, kitaláltam, milyen lesz a következő design-ja!!! Jövő szomabton megyünk kerti partira bográcsozni, addig meg kell varrnom. :lol:

Kép

Kép
nenoke

Sziasztok!!

Mindjárt visszaolvasok,de előbbb el kell mesélnem h álmomban megszületetett BABUS!!

Sitty-sutty meg volt ( erre a részre már az álmomban sem emlékeztem,ami ott is zavart :lol: ) Írtó jó kölyök volt,mert mindig aludt és csak enni kelt fel,azt is pillanatok alatt megoldotta és aludt tovább... A legjobb, hogy nem tartottak bent a kórházban és este már itthon voltunk és ünnepeltünk a heverokkal :D NA aztán felébredtem :lol:

Nincsenek nagy elvárásaim a gyerektől mi?
Vendég

Oris, amint hallottam tegnap, az OEP-nak kevés a pénze, és egyes kórházakban már másnap hazaküldik a kismamákat, úgyhogy lehet, hoyg nem csak Babus ilyen Superbaby, hanem a magyar egészségügy is segít benne. :wink:

Kép
nenoke

Remek Nenőke! :lol: És csini a blúzod is!

Nekem meg izomláz van a karomban... mondjuk csodálom, ha a kicsi 10kg-os...
Ja és az Auchanban 279ft-ért vannak bodyk. Rövid meg hosszú ujjú is. AKinek még nem lenne elég otthon és a Savoyában láttam és vettem.... Édesek és puhák!

Mielőbbi enyhülést a szenvedőknek! A nővérem az elsővel vizesedett, toxémia gyanús volt a másodikkal meg állandóan keményedett... Ő ez utobbi ellen úgy tett, hogy lefeküdt a hátára és a falnak támasztva emelte az egekig a lábait....
Vendég

És a tegnap után le a kalappal a többgyerekesek elött!!
Vendég

Nenoke!

Nagyon csini kismami vagy, vékony :lol: :lol:
Szép az ingecske! :lol:

Dobok egy most készült pocak képet.. :lol: Kép
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Gurgiii: Csodaszép a pocid... Jó kis feszes!!! Látom, neked sem buggyant ki a köldököd... Nekem sem... :)

Nenőke: Tök cukker a blúzod! Nagyon csini vagy benne! 8)

Lányok, akiknek a vérükkel van ez az ellenanyag izé: Nekem az első vérvétel óta szinte havonta nézik, mindig ugyanaz jött ki. 37 fokra felmelegített, xy antigénre negatív (nem tom fejből, milyen antigén), választott vért kaphatok csak. De e miatt nem kell félni, mert a dokik tudják, hogy mit kell csinálni.

Kép
zsuzsi**

Tegnap kaptam egy kivizöld tunikát, sálálálá, nagyon cééép. 1000 pénz volt az ósanban... Nagyon csodás!!!

Kép
zsuzsi**

Gurgi, nagyon csini a pocid. nekem is ilyenforma, csak nekem a köldököm már kiáll. Ez a kínai gatya? Ma akarok én is venni egyet, múlt héten vettem egy térid érőt, az sem kismama, ilyen kötős, de bőven belefér a pocim, mivel gumis is. 870 Ft volt, úgyhogy azt gondoltam, megengedek magamnak még egyet más színben. :lol: Köszi a blúzdicséreteket. :lol:

Ma megyek az Auchanba is munka után, megnézem azokat a bodykat, múltkor láttam a katalógusukban, hogy van némós is!!! Férjem Némó-mániás (két héten belül veszünk egy párt, az akvárium hetek óta megy már, hoyg kitisztuljon a víz, mire megérkeznek), úgyhogy szerintem a gyerek minden második ruhája bohóchalas lesz. Ezek után feltételezem megértitek a vonalzómat is. :lol:

Kép
nenoke

Zsuzsi, hisszük, ha látjuk!!!!! Képet, képet, képet!!!!
nenoke

Halihó lányok!

Megjöttünk a vérvételről és vizeletet is adtunk. Eredmény az ünnep miatt csak szerdán lesz :cry:

Ná: Jó hogy "megállt" a rövidülés

Nenoke: szupi a blúzod

Gurgula: szuper Samu-lak :lol:

Szivvi: remélem ma már jobban leszel, szurkolok

Kép
szücsi

Egy net-es nődoki szerint bélszűkületre, mint fejlődési rendellenességre utalhat a tágult bélkacsok. Kész vagyok :cry: miért kell pont velem történnie :?:

Kép
szücsi

Sziasztok:)

Andrea: nem akarlak elkeseríteni, de én B, Rh-pos, Apánk A, Rh-pos, Berci pedig B, Rh-neg (nagypapák azok)! Mindenesetre szerintem kár ezen aggódni, oly' kevés az esély arra, hogy bármelyikőtöknek vérre legyen szüksége, hogy ihaj!

nenoke: nagyon ügyes vagy, klassz lett a blúzid :) (nekem mééééé nincs időm varrni??? :wink:

gurgi: halacskás pocó nagyon cuki :)

Orsi: most már érted, miért nem híztam a terhesség alatt? :lol: (Berci "csak" 11 kiló, naponta cca. 200x emelem föl, ezen kívül a 3.-on lakunk, lift óhne, naponta min. 1x megmászom, jó esetben gyerekkel kézenfogva, rossz esetben ölben, plusz szatyik, babatáska...még jó, hogy b.kocsitárolónk az van lent).

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Azt hiszem, feladom, hogy utólérjelek Titeket olvasásban. Szerintem ez azért van, mert rengetek az offtopik. Kép Pl. "sziasztok, majd jövök" stb. Nem akartam senkit megsérteni, csak leírtam a véleményem. Úgyhogy most utólagos elnézéseteket, de úgy írok, hogy még nem sikerült végigolvassalak titeket.

Bennem felmerült egy sterilizálós kérdés: cumit, cumisüveget kisterilizáljátok, mielőtt bementek a kórházba? Vagy ott lehet kérni, hogy sterilizálják? Ha otthon sterilizáltok, akkor hogy viszitek be, hogy marad steril?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: Ez jó kérdés... asszem, ha ráteszed a cumisüvegre a kupakot, akkor 24 óráig steril marad... de a cumikon nincs ilyen kupak, csak néhányon. Mi olyat vettünk... De 24 óra után mi lesz?

Kép
zsuzsi**

halihó

már 12kor hazaengedtek minket, de én még itt szenvedek :cry:

bélkacsok: pároméknál lett volna egy idősebb baba, valamikor 70 tályán született és nála volt az, hogy nem volt egy bélszakasz rendesen kifejlődve, de már akkor tudtak volna rajta segíteni!!!! műtéttel, csak a barom orvos nem vette észre és késő volt...de már akkor orvosolható lett volna a dolog, szóval ne aggódj miatta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

babdorka, nekem eszembe sem jutott hogy cumisüveget kellene bevinnem! kellene?????????

nenoke, te nagyon ügyi vagy!!!!! szuperul nézel ki! jól sikerült darab (te is és a blúz is :wink: )

gurgi, szép poci, jééé, tied ennyire lennt van, enyém még az egekben....
köldök nekem is normális...

lynia-

jajj, és mégvalami, bal lábam megint elefáni!!!!!!!!!!!!!!!!!! miért csak az egyik? ha már dagad, legyen kerek a dolog, és dagadjon mindkettő!

lynia-

Emi, miért szenvedsz, miért nem mész akkor haza???!! Amúgy köszi. :lol:

Én pocim is nagyon lent van, kcisit meg is ijedtem, mert én nem vettem észre, és kolleganőim modnták, hogy két nap alatt leszállt, és mondták, hoyg az annak jele, hogy közeledik a nagy nap. De még másfél hónapja van!!! Tovább már ne szálljon le addig! :twisted:
nenoke

sok a munka, és innentől kezdve csak heti 1-szer jövök be! .... szóval ma még kibírom, még fánilábbal is

lynia-

Na megjöttem,kicsikét vásárolgattam, basszus alig vettem valamit és 30 e Ft... :oops: Rohadt drága minden!

Ági: nagyon csini vagy te is, és a blúzod is.

Gurgi: szép pocak, csinibini! jó a kínai gatyó nekem is ilyen van, egy a baj, baromi hosszú...

Szcüsi: nyugi, szerintem ne idegeld magad előre, nem lesz semmi gond!

Jovika: ma voltam a Jánosban, nézgelődtem hátha meglátlak csini kismama fehér köpenyben, de nem volt szerencsém, voltak viszont idősebb ápoló nénik, akik kérdezték, hogy: Jaj, de hát, mindenórás vagyok-e? Mondtam hogy nem!!!! Még másfél hónap! Jajaj hamarabb meglesz az!
Szóval meglátták a partravetett fehérbálnát és megállapították, hogy na ennek a gyereke is nagy lesz! :cry: Egyébként baromi jó fej Szatmáry, már vihogunk is, mondtam neki, hogy szeretnék éjszaka (amikor senki nincs) szülni, a külön szülőszobán, aztán egyásas szoba kéne, és július eleje megfelel! :wink:

Leadtam a vizeletet, majd du. vagy kedden kiderül, hogy van -e fehérje! Küldjetek ++++++++++++++++++++++++++++

Csajszik poci nekem is lent van, szerintem ez egyénfüggő, nem kell másra gondolni.

Szivvi: jobbúlást neked, pihengessél!

Borikám, minden rendben?????????????

Vizesedés nagyon fájó, én már megint borzalmasan nézek ki!

Andrea
Kép
kindernay

egyásas= egyágyas :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Visszaóvasás megvót.
Fáni kezek-lábak dettó, azaz vannak.
Vótam a kiállításon. Hát voltak dolgok, amiket hiányoltam, pl. nem volt olyan hátra vehető hátizsákszerű csöves gyerekhordozó.
Na, de azt nemis igazán én kerestem, összefutottam egy ösmerőssel, aki épp ilyenért ment ki. Há pech neki.
Én viszont egy csomó pízt otthagytam. Vettem bébjárgányt, apa kicsit tátogott az árától, de miután közöltem, hogy azért olcsóbb mint amelyik az álmaim ótója, há lenyelte. Meg vettem mellszívót, elektromosta. Most már csak azt remélem, hasznát is fogom venni.
Meg utazóágyit is kaptam.
Meg vettem egy rugit, hogy legyen új is a kölöknek amiben hazajön.
Meg csajsziknak nyári kis tökfedőt, meg újjatlan felsőt.
Meg kaptam ilyen-olyan reklám cuccokat, pelust, popsitörlőt, kencéket. Meg nem tom még miket is gyűjtöttem, mert a cuccos az apa ótójában, s ő még nincs itthon.
Ja, meg megvettük a sógornőmnek beígért gyerekülést, történetesen olyan 0-18-ast. Nekem tecc, s jóval olcsóbb itt az expón mint a bótban.
Ja, s most rohanok, mett pakolni köll, 2,5 óra múlva indulunk, s még csomagolva csak papíron van, az is csak félig.
Majd hétfőn jövök.
Pussza

Kép
kissmanó

Andi, ha az én blúzomra vonatkozott a dicséret, köszi, de még mindig nem Áginak hívnak, szerintem keversz Ná-val a tök egyforma vonalzó miatt, de sebaj. :wink:

Egyágyasba akarsz menni? Én tuti nem. Azt mondják, jobb, ha többekkel vagy együtt, mert segítenek, megmutatják hogy kell fogni a gyereket, szoptatás, stb.

Kép
nenoke

hihi gyerekfogás vicces lesz, engem tuti kinevetnek...béna vagyok, utoljára talán unokahugomat fogtam 1-2 éves korában, most kb. 11!

lynia-

Sziasztok!

rendbe rakattam a lábam!nagyon jó volt!

Szivvi mi újság?vásárolgatsz?
hívtam én is a baba boltott jővőhétre állitólag meglesz a matrac és a pelenkázó.akkor tényleg megvesszük a hiányzó dolgokat.

Nenoke nagyon jó lett a blúzod!ma vettem én is 1-2 kánikula darabot.jók lennének a régiek is csak a hossza nem stimmel.

Bridzsi

Kép
esztora

Halihó!

Gurgi, nagyon szép pocak. Nenoke, milyen szép kismami vagy,milyen jó,hogy tudsz varrni.

Jovika,jó, hogy írtál az Rh.król eddig eszembe sem jutott, hogy még erre is kell gondolni...

Bori,tényleg,hol vagy? Most meg ne tedd,hogy egy napot is kimaradsz, mert egyből köröztetni fogunk.Termi, hogy félsz amúgy,mi is fogunk...Nekem már akkor is remegett a gyomrom amikor a barátnőm szült. Na és te kell majd beszámolj nekünk egy csodálatos szülésről.,feltölts minket . Persze, iszonyúan fog fájni, de minden anyuka azt mondja, hogy el is felejted ahogy a babát a kezedbe adják.

Szücsi, privi megy azonnal.
Vendég

Itt vagyok, itt vagyok, köszönjük az aggódást. Későn letünk, CTG-n + dottorénál voltunk, piacoztunk.
Hüje nap volt, mingyá leírom. Jól vagyunk, és ez a lényeg.
Eddigiekre a reakcióim.

Emi! Vicces, amikor vki nézi a pocidat.
A felemás elefántlábat én megemlíteném a dokkernak, mert amikor nekem először bedurvult, és felhívtam a dokit, hogy bajt csináltam-e a termálvízzel, azért ekkora a lábam, akkor az volt az első kérdése, hogy szimmetrikusá-e! Nem tudom, mit jelentene a szimmetria, de tény, hogy rákérdezett (nekem szimm.)
MÁK: anyaságit, és családit nem adnak a szülés előtt, így az igazolást a terhesgondozásról elég csak a szülés után elkérni! TGYÁSt pedig az oep adja, az nem kért tőlem terhesgondozás igazolást.

Nenoke! Egyetértek Ritával, engedd el a munkát, már nem az a feladatod! Csinci a blúz! Nem varrsz bébiruhát is? Én most arra készülök, csak dobozváros akadályoz.

Dorka! Mér akarsz steril cumisüveget a kórházba???

Hasleszállás. Én úgy tudom, ez is csak babona, és nem egyértelműen jelzi előre a szülést. Csak annyira: hogy majd egyszer...
Vendég

letünk = keltünk, nem tudom, hogy sikerült így elírni :oops:
Vendég

Hali!
2 órát ültem a táppénzes papírért, 1 hét múlva menni kell megint :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Azt álmodtam, h megvan a kisbabánk, bár én az egészre nem emlékeztem, mert végig altatásban voltam :shock: :shock:

Most visszaolvasok.

CTG. Eddig nem ismert szülésznéni, másik gépre rakott, mint múltkor voltam. Tök sokáig nem találta Ádi szívhangját (nem szokták találni, menekülős típus). Talált vmit, aszonta, az az enyém. Közben szerencsére Ádi rugdosott, úgyhogy csak félig kaptam szívrohamot. De persze a befekvést egyből garantáltnak gondoltam. Dokim is csak általánosságokban beszélt, hogy a gép… Végre megállapították, hogy ez bizony az Ádám szívhangja, de csak átlag 110 a pulzusszám (120-160 között egészséges), ami 98 és 113 között változott. Én a sírás határán. Egyek! Ettem egy banánt. Semmi változás. Hát, akkor menjek sétálni, és egyek, igyak többet. Ha a másik csaj végzett, átraknak a másik gépre.
Kimentem a kertbe, egyből bőgni kezdtem, hívtam a Páromat, ügyféllel volt már ( amikor is nem szabad egyáltalán telefonálnia, mert az ügyfél óránként 25ezret csenget a stúdió használatáért), bőgtem neki, rá is a szívbajt hoztam. Gyorsan kimenekült (az ügyfelek is tudják, hogy jön a bébi). Én közben megnyugodtam, hogy Ok, akkor szüljünk. Csak ki hozza be a cuccaimat, amíg párom munkaideje lejár, anyám vajon be tud-e ugrani stb.?
Mikor abbahagytam a sírást, bementem a büfébe, ettem nagy szendvicset, meg ittam fél liter gyümilét, végig sétáltam.
Visszamentem, pár perc múlva mehettem a másik gépre. Össze-vissza, de átlag 150t vert a gyerek szíve. Szülésznő még mondta, hogy nem elég szép a görbe, de aztán teljesen lenyugodott. Párom közben kiszabadult a stúdióból, mondtam, vaklárma volt, én is halálra ijedtem, de Ádi úgy néz ki, jól van. Szegénykém, mit élhetett át…
Kérdeztem a szülésznőt, hogy akkor befekvés? Mondta dehogy. Na, itt végképp elvesztettem a fonalat! Elkezdtem faggatni, hogy akkor Ádám úgy is éhes lehet, hogy én nem? Mindig ilyen ritmusban eszem, ahogy ma ettem a ctg előtt. Igen, megérzi, ha nem eszem rendszeresen. Ádinak rossz, ha lemegy a pulzusszáma? Erre a válasz: NEM! És ha ingadozik? Az sem.
Akkor mi a f*sznak paráztatnak halálra?????
Szülésznő aláírta a görbét, megmérte a vérnyomit, megnézte a vizeletet, és részéről a fáklyás menet. Mehetek haza.
Dokit még kenet, vérvétel lelettel megvártam (megkérdezet, hogy ugye én vagyok, aki otthon szül…), beszélgettünk kicsit. Aztán pá.
Szóval egy hangos vaklárma után minden lelet negatív felkiáltással elengedtek.
Mi ebből a tanulság? Közvetlen a ctg előtt egyetek, mert a szülésznő a teljesítményre bukik!!! Lesz*rja, hogy általában milyen a gyerek görbéje, csak a ctg 20 percében legyen 120-160 között a pulzusszám!
Passz.

Másik sztori a villamoson. Feltuszkoltam magam, senki nem akart még átengedni sem a székek felé. Következő megálló, én 1 méterre az ajtótól beszorulva, egyik irányban az ajtó, többi irányból leszállók hada, egyetlen menekülési útvonal helyén egy 16 éves srác pont akkor gondolta úgy, átrendezi a földön fekvő hátizsákjában a cuccait… Erre rám mordul tök hangosan egy 55 év körüli hapsi, „Nem lehetne arrébb menni???”, mondtam „nem, mert a fiatalember itt bohóckodik!” Na, erre végre arrébb másztak az emberek, hogy el tudjak lépni a székek irányába, és ülőhely is lett.
Ez komoly? Egy középkorú pasi simán beszól egy 9 hónapos terhesnek, hogy kússzon arrébb? Bassza meg, ekkora hassal már jogsi kell a közlekedéshez.

Na, úgyhogy most egy darabig nem szeretnék embereket látni.
Asszem vmi szülés előtti depresszióba estem, mert baromira utálom a nem-terhes / nem-anyuka embereket.
Vendég

Hellósztok!
Megjöttünk!
Enyém dokibá 2400 gr-ra taksálja Maszatkát. Ő is azt mondta 4 kg felett lesz :shock: Azt mondta kicsit nagy a pocója, valszeg azért mérte nagyobbnak a 4 d-s. Szerinte 1 héttel vagyok csak előrébb. Uhhogy kicsi megnyugvás...Ma bizti nem hízunk, mert 10 szem kekszet ettem eddig :?
Megvettük a pelenkázó szivacsot, meg a mellszívót.
Nenoke
Nagyon csini kismammer vagy! Asszem majd átgondolod a többágyas szobát, ha c-k lesznek benne :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi!
Kösz a légzés-infókat!

Aranyosak a pocak- és ruhafotók!

Húúú, Bori, nem semmi , amit átéltél! Próbálj azért nyugodt maradni!

Szivvi lehet egyszerre leszünk bent?
nagyon örülök hogy minden ok és mivel sacc ez teljesen megfelelő(azt hiszem +- 400 gr)

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Jó lenne!!! :lol: Én még 4-5 hetet kérek Maszatkától, aztán jöhet, ha akar :lol: Annyi pocakos volt ma az uh-n, ilyen mi korunkbeli, mondtam is az uramnak, hogy egy hidegfront, aztán szülhetek a folyosón :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Nenoke: össze hát! De ma szerintem még anyukámat is apukámnak hívom! :oops:
Igen, nagyon-nagyon szeretnék (akarok!) egyágyasban lenni, én rettegek, hogy mással kell majd egy szobában lenni, akihez idegen emberek jönnek, nézik, hogy mit csinálok, nem lehetek egyedül a babámmal... Igen, nagyon szeretnék!

Most keltem pihiből, forog velem minden, úgy örülök az esőnek, még soha nem örültem így.

Bori: hát ez tényleg rémisztő lehetett, nem normálisak, hogy tényleg paráztatják az ember lányát, basszák meg! meg a buszosok is! bocsi ma ilyen napom van!

Szivvikém: akkor teljes lesz az idill gyermekeink között! :lol: jobban vagy?

Ja azt mondja a doki, hogy nem jó ha sok a cukor (nekem terheléses 4,5 volt) mert akkor szegény gyerek a cukorlében úszikés ezért is hízhat. Nem értem! Gyorsan megmértem a cukromat 4.5. Akkor most mi van?

Jovika vagy valaki: lehet úgy is cukroslében a gyerek, hogy normális a vércukor szint?

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Kösz jobb, remélem segít a diéta...Cukroslé :shock: Akkor egy édes kicsi fiad lesz! :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Puszi mindenkinek! Visszaolvasgattam és nézegettem szuperek a fotók!!! Holnap esküvőre megyünk (lagziba nem) majd a férjemuramat megkérem készítsen rólam egy fotót!!!

Sikerült venni babakocsit!!! Nehéz ügy volt.... Már csak egy-két szép rugi hiányzik és egyenlőre rendben vagyunk!!!

Mindenkinek szupi hosszú hétvégét kívánok!!!
Mi most itthon izzadunk, júniusra szerveztük nyaralást (4 naposat), de nagyon remélem, hogy a dokim nem fogja megfúrni!!!

Kórház
2 napig egyedül voltam annó a Gergőmmel, majd kaptam szobatársat, tényleg ciki volt mikor a rokonok jöttek hozzá, nekem meg ügyi szoptatni "kellett" (amit persze mind a ketten élveztük 18 hónapon át) a picurt, de én még a saját távoli rokonaim előtt is zavarban voltam, hiába természetes dolog, de.... Annyiból meg viszont jó volt, hogy mikor kimentem zuhanyozni (naponta minimum 3*) azért vki szemmel tartotta az én csöppségemet is...

Kép
Kép
times

nálatok a rokonok bemehetnek a szobába????
itt nem, ugye minden szobában ott a béb 12-24 órát, de 12es a legtöbb szoba..és nem mehet be senki!!!! apuka sem!
babát ablakon át kukkerolják, kismama meg kimegy hozzájuk!
szóval nálunk olyan probléma nem lesz, hogy más rokonai minket stírölnek

bori: a fene, most megilyedtem, mert nekem most is felemás! a másikon nem nagyon látszik, csak kicsit, de a bal, nagyon durva!
de jóóó, hogy 3 napos hétvége jön! ki a fenét hívjak?
gyors utánanézek neten, hátha van valami...

nekem az igazolást amák kéri, mert nekünk (közig.) ők számfejtenek, és a tgyást is ők fogják, meg a gyedet és gyest is...ők a kifizetőhelyünk és bérszámfejtőnk is...

az anyaságit meg a csp-t tudom, hogy nem adják előbb, nekem a doki a tgyásos igazolás kiállításán vacakolt, de majd kedden megdunálom vele...

lynia-

b.sszus az eszem is megy el, javítom: megijedtem :oops:

lynia-

igen, a tgyás kiadását nekem is csak 1 nappal előbb adta oda a körzeti (ő a táppénzes-papír felős nálam)! aszonta baromi szigorúan ellenőrzik őket!

a mák a tgyás-t? huhh, ezt az összevisszaságot! akkor passz!

bocs az ijesztgetésért!!! csak gondoltam jelzem, hogy enyém dokkernél ez fontos kérdés volt.
védőnőt nem tudod hívni?
Vendég

asszem az lesz, csak este 7 van...de még mindig jobb, mint éjjel :?

lynia-

Sziasztok!

Most keltem fel az alvásból.Izzadok..

Lányok!
Voltunk ma a János kórházban megkuksizni barinőm 2 napos kislányát..
Hát nagyon édes baba, úgy sírtam, mint a záporeső..nagyon cukiiiiiii..pont szopizni tanultak (kész voltam)
Ja és úgy örülök, hogy bementünk a kórházba, akkora nyugalom szállt belém, minden olyan természetesnek tűnik..megy, mint a karikacsapás, pedig császárral szült de már nagyon jól mozog..
Szal, ha volt is vmi. kis parám, az eccccere elillant!!!

Köszönöm a pocak dícséreteket! :lol:
(ja nem fordult ki a köldököm és sztem. már nem is fog, anno anyukámnak sem)

Bori!
Nem semmi a story-d amit leírtál..basszuskulacs, ez az ijesztgetés..hihetetlen (nem egy helyről hallom :twisted: )
A lényeg, hogy minden rendben. (tegnap írtam, tudod..juni10 :lol: )
Megy egy nagy ölelés!!!!!!!

Ná!
Szívesen.

Emi!
Azt mondod, hogy lent van a pocakom? hm..pedig úgy tud feszülni a gyomrom.. :( 2-3 hete semmit sem híztam..

Ja, a benzinkútnál azt mondja az eladó, úristen mekkoraaaa.. :shock: és még 1.5 hónap van hátraaaa
Én meg csak mosolyogtam rá.. :lol:

Timesnek! jó mulatozást holnapra!

Holnap csináljuk Samu kuckójááát! :lol:
torolve_20131003125716

felhívtam!

azt mondta, egyelőre pihenjek 7végén, és ülés-fekvés közben a lábamat fel kell (hogy írják???) pócol-polcol? értitek :oops:
folyadékbevitel mindennel együtt 1,5 l legyen, és szereznem kell vérnyomimérőt, napi 3* kell mérnem, ha 140/90 fölé megy, akkor irány az ügyelet, vagy doki, vagy valami!

utóbbi 2 mérésnél 130/80 volt, igaz izgultam, nemtom miért, már a mérő látványától is! nem lesz nehéz a 140/90et elérni szerintem!

holnap át is küldöm szilit nagyijától kuncsorogja már el a vérnyomi mérőjét!

lynia-

Köszi, Rita! Ott volt szar, már jobb. A tanulság miatt írtam le: egyen mindenki ctg előtt!
De azért én remélem, tévedni fogsza júni 10zel! Mert én 22re hajtok! :D
Vendég

nekem lentinek tűnt....

ja és a hízás, ugyi tartottam 4,70-nél, de az már 7,5-8 normális kb 4 hét alatt ennyit hízni? vagy ez is a víz? úúúúúúúúúúútálom a vizet mostantól!!!

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?