Sziasztok,
Gyuzso,
gratulálok Micuhoz, nagyon aranyos! kicsit irigykedem is, h ti már túlvagytok a nagy eseményen! mi a 36. hetet tapossuk és most kezd terhességgé válni a babavárás.
önző módon néha már nagyon örülnék ha kibújna a picur, persze azért még a 38. hetet jó lenne megvárni, had erősödjön. csak néha nehéz már ebben a melegben és fura lajhárnak lenni, amikor normál esetben energikus jövös- menős csajszi vagyok. a párom már csak mosolyog rajtam! eddig egy 20-30 km-es erdei túra után is volt erőm ficánkolni, most meg a tegnapi Normafa - János hegy- Normafa útvonalon is 3szor ültem le pihenni:-) vicces egy állapot ez, gondolom ti is igy vagytok/ voltatok vele!
nekem az első hányásos-émelygős- gyomorégéses időszak óta, ami ha jól emlékszem kb 2 hónapig tartott és borzasztó volt, semmi bajom nem volt.
a 4 és 6. hónapot külföldön töltöttem, repültem és dolgoztam, de tényleg nem volt semmi gáz, szinte el is felejtettem, h baba van a pocakomban annyira jól éreztem magam. most, a 8. hónap végén - 9. elején kezdett újra nyűgössé válni a dolog, igaz szerintem most sem panaszkodhatok, mert a terheskönyvekben felsorolt ezer nyavalya közül alig néhánnyal kezdünk most ismerkedni, és azok sem a komolyabbak közül valók.
ami most előfordul,
az álmatlanság, irtó nehezen birok elaludni, bár most pár napja épp durmolok, mint a mormota, de előtte hetekig forgolódtam éjszakákon át.
a bordatáji fájdalom - ez mult héten mult el, amikor szerintem leszállt a bébi feje a medencekijárathoz. addig viszont hetek óta szenvedtem tőle, néha azt hittem kiugrik a májam a torkomon.
és ami a legszarabb - azt hiszem aranyerem lett... igaz ebben nem vagyok biztos, de mintha lenne ott vmi kis pup ami eddig nem volt. ennek nagyon nem örülök, és fura is mert soha nem volt székrekedésem. remélem csak a bébi súlya miatt dudorodik ott vmi és a szülés után elmúlik. a gyerkőcön kivül nem szeretnék maradandó emléket a terhességről
vki kérdezte még a vasat és a szülésznő választást:
vas - nekem pl egyáltalán nem kellett szednem, mert a dokim Dr Tóth azt mondta, h jobb a vérképem mint az övé és nem kell semmi kiegészítő vitamint ennem. talán 3szor 10 db magne B6 ivóoldatot nyeltem csak le, azt is magánszorgalomból.
szülésznő:
én megkérdeztem a dokit kit ajánl és ő Zahár Erikát és Várnapiné Gabit mondta elsőként. rögtön megadta a mobilszámukat is, és mivel épp Várnainé volt szolgálatban, rögtön tudtunk is vele beszélgetni egy kicsit és nekem nagyon szimpi volt, igy hát meg is kértük, h legyen ő velünk a nagy pillanatban. szerencsére ő tapasztalt a gátvédelemmel szülés terén is, és ez nekem külön szempont mert rettegek minden vágástól és stoppolástól. remélem vele és a málnateával sikerül megúszni.
a kórházról:
én is olvastam HÁ (
vicces igy nevezni mert ez a cicánk neve is, aki szerencsére nagyon jó fej!) nyilatkozatát a Nők Lapjában és el is tettem a terhesmappámba. ennek értelmében ha bárki bele akarna dumálni kinél, mikor és hol szülünk, elküldöm a miniszterhez és beszélje meg vele ! amúgy én is berágtam ezen az egész kavaráson, de bizom benne, h mielőbb megszülünk és nem válunk a reformnak nevezett káosz áldozataivá.
a kútvölgyiről annyit hallottam, h juni 15én lesz egy közgyűlés, mert most épp azon megy a vita, hogy az önkormányzaté vagy az egyetemé-e a klinika. vagy vmi ilyesmi. mindenesetre a szerződéses dokiknak csak juni 30ig hosszabbitottak szerzősést és most vetetik ki a tavalyi szabikat is, pl az én szülésznőm is csak juni 1től lesz újra...
na ennyi voltam, remélem tudjátok hasznositani a fenti infókat.
a babáknak jobbulást kivánok és kitartást a hőséghez!
üdv, Chili