Új privát üzeneted érkezett!

próba
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Lányok, sziasztok!
Ha sir a baba témában ... meddig lehet hagyni? Miután mindent megpróbáltam? Dédelgetést, simit, peluscserét, etetést, éneklést, sétát, bebugyolálást? Elhallgat, és ahogy leteszem, újra üvölt. Hagytam 10 percig sirni, elhallgatott, de idönként újra-újrakezdi. Most nagyapja felvette, sétál vele. Mit tegyek?

Köszipussz
Kangi+ 2 hetes Julcsi
 
 


Ne hagyd sirni, dajkald, majd csak ti is tul lesztek rajta! Miki is most ezt csinalja, de nalunk lehet, hogy az ehseg a gond (mellgyuszi, no tej).

Vagy: oltoztesd fel es nyitsd ki az ablakot. Miki mindig bealszik, ha rajta van az overallja. Mi ilyenkor este egyebkent mindig hordozokendoben setalgatunk fel- ala a lakasban, szo sem lehet letevesrol. Szoval nem vagy egyedul, remelem ez megnyugtat... Kép Kép

Zsuzsi
 

 
 

Zsuzsi Kép
köszi a beöltöztetéses ötletet! Csak tudod, ma voltunk elöször utcán, és nem tudom, hogy egy nap kétszer jó-e már neki, ha "kiszellöztetem"?
Mellgyula miatt részvétem ...

Pussz
Kangi
 
 


Kangi

Ismerõs jelenség, nálunk este szokott ez lenni. Végül úgy tudom elaltatni Szilárdot, hogy még egy kis vigasz szopi, majd mellkasomra teszem. Itt szeret a legjobban aludni. Mikor már elég mélyen alszik, kb. 15-20 perc, akkor óvatosan átrakom az ágyikójába.

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Kangi
Nálunk nagyon bejött, amikor levetkõztem felül, s manót is meztelenül hagytam ráraktam a mellkasomra. Vagy a babkocsiban ringatás, az elején sokszor ott aludt Hanna.
bringa
 
 


Myssnia, Bringa Kép
köszi a tippeket. Sajnos ezeket is megpróbáltam, ma délután egyik se jött be. Illetve a meztelentséget nem, de a mellkasozást igen. A meztelenkedést is megprószálom majd.

Most már megfürödtünk (azt nagyon szereti Kép), szopizott egy kicsit, és most sem tudom letenni, itt van a bal vállamon, én meg egy kézzel gépelek Kép Igy csöndben van, de ki tudja, mi lesz, ha megpróbálom lerakni ...

Pussz
Kangi+Julcsi
 
 


Zsuzsi
Biztos ismered már ezeket,de hátha segít még valamit:
[url=http://www.lll.hu/leche/29a.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/leche/29a.htm[/url]
[url=http://www.babanet.hu/szak/sz180.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/sz180.htm[/url]

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!


A sirással kapcsolatosan Nálunk is van, bár elég rendi baba mert nagyjából ki lehet számítani mikor kell fel, (táblázatot vezetek, lehet nevetni...) és akkor is csak gagyarászik, majd ha jó 10 percig nem figyelek rá, akkor rákezd a sírásra.Akkor kaja kell...
A kajcsi után, ami most cumisüvegbõl való tejcsi, mert nagyon fáj a szopi, egy kis babusgatás kb 10-20 perc, büfivel eggyütt, így kb 1 órát vagyunk fenn, (kivéve fürdetésnél), utána irány a kisány 10 perc sírás (hiszti) jön ha ezután nem hagyja abba akkor megnézem mi van, (ilyen még nem volt)
szerencsére.Dórka napi 6* szor szopizik és kb 80ml.
Ez napi 480ml, ez pont elég neki...Ja néha kap egy kis forralt vizet...

Szóval most ennyit, ja és ma szerencsére nem kellett tápszer neki,,,

Sziasztok
Manó2+Dorka
manó2
 


Sziasztok,

Kangi,
Ismeros a helyzet. Most eppen mi is cicizunk, vagy a vallamon figyel Lili. Es az utobbi idoben mindez hajnali 1 ig, 2-ig. Neha hulla vagyok, olyankor Apa besegit.

gomb es Lili
gombolyu
 


Kangi,
nálunk is ment a cirkusz éjszakánként, amig kitapasztaltam, melyik az az idõpont, amikor le kell tennem a kiscsajt ahhoz, hogy könnyen el tudjon aludni. Sokszor azért bömbölt szegény, mert már annyira túlpörgött, én meg csak ringattam, sétáltam vele, stb. persze ettõl még morcosabb lett. Most az a menetrend, hogy fürdik 7-8 körül. eszik, utána a karomban szunyál kb. 20 percet, aztán nézelõdik-vigyorog-ordít-eszik felváltva, és végül pontban 23.00-kor elalszik. Ha esetleg ezt az idõpontot elszalasztom, akkor jaj nekem, mert utána viszont már nem tud elaludni. Amit észrevettem mindkét kölöknél, hogy nagyon nagy szükségük van az állandóságra, hogy mindig ugyanolyan körülmények között aludhassanak el. Anna ezt tökélyre fejlesztette, mert még a fejecskéjét is ugyanúgy teszi le minden esteKép.
bömbölésmentes jóéjt minden maminak és babánakKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Zulu, Gomb, Mano2 Kép
kösyi a hozzásyólásokat. Nem mintha nekem jobb lenne, de mégis, hogz nem vagyok egyedül ...
Amúgy Apa hazajött ay este, Julcsi elhallgatott, letettem, én is lfeküdtem aludni, azóta megint visszaállt a menetrend!!! Most csak a reggeli nyehegés megy (a vállamon), ilyenkor nehéz a kakilás, és csak nyögdös, kukackodik, sirdogál. De ezt legalább tudom, miért van, és simikézem meg biztatom Kép

Pussz és mindenkinek köszi
Kangi+Julcsi
 
 


Kangi!

Timi lányom is ilyen "kétemberes" baba volt. Sõt, ha többen voltunk rá, akkor is sorra került mindenkiKép. Kb. 17 óra körül kezdett igazán nyûgös lenni és akkor hajnalig nem volt megállásKép Rohangásztunk vele fel s alá, pihiztettük vállon és mellkason, de csak percekig használt minden. Szóval én nem tudok igazán jó tanácsokat adni, de vígasztaljon az a tudat, hogy nálunk ez kb 3 hónapig tartottKép Most Zsebi is ugyanezt csinálja tetézve azzal, hogy állandóan enni akar, de csak pár kortyot iszik és utána bealszik a kezemben. Persze a beépített vízszintjelzõje azonnal mûködésbe lép, ha galádul megpróbálom letenni, vagyis marad a hordozókendõs verzió. A sok vizesebb tejcsis kortyolgatástól meg fáj a pocija is, de hogy erre mi a megoldás (mert forralt vízzel nem akarom átverni), azt nekem is elárulhatná valaki.
A sírni hagyásról meg az a véleményem, hogy nem lesz lelki sérült attól a baba, ha elmész néha egyedül pisilni, vagy bekapni valamit (bár ez utóbbit én is sokszor gyerekkel a kezemben oldom meg), lelkiismeretfurdalásod meg végképp ne legyen miatta! Timit én is , mint minden elsõgyerekes anyuka, mindenhova magammal hurcoltam, ugrottam az elsõ nyiffanására és sajna ma sem bír egy másodpercet sem várniKép. Tudom, mindenki azt mondja, ilyen pici babákat még nem lehet elkényeztetni, de nekem azért a saját lányomból kiindulva vannak halovány fenntartásaim a dologgal kapcsolatban....és ezért most akár meg is kövezhettek!

üdv
Momo, Timi és Zsebi


Momo
 
 


KangiKép
Írtunk egy páran vigasztalót a Kismamákban is! Jó, hogy élõvé tettétek a topikot, jövünk mi is szépen sorjában!

Urszila
34+1
 
 


Momo, igazad van a pár perces pisilésben (és látod, Te is gyerekcipelve eszelKép, mert a belsõ késztetés erõsebb a józan észnél), nem is ezt vitattam. De valaki azt rta bátorításul, hogy 10 percnél tovább sosem nyafizott a csecsemõje, ha meg mégis, akkor megnézte, mi van már vele. Na ezt tartom kicsit erõsnek.
Megkövezésrõl szó nincsKép De vitatkoznék Veled: az elsõszülött lányomat én is felkapkodtam elsõ nyekkre, aztán mégse lett az ún. "elkényeztetett" baba, mert nem olyan a természete. Gyönyörûen eljátszott magában, utálta, ha felvettem, puszilgattam, mert korlátoztam a szabadságában. A második (fiú) gyerkõcnél már ugye a rutinKép, a nagyobb miatti idõhiány már nem tette lehetõvé az "elkényeztetést", mégis igazi "anyás" gyerek lett, még pisilni is együtt járunkKép

Névtelenke
Névtelen
 


10 percre én sem hagyom ott, mert az elsõ napokban, mikor sírt Szilárd, szinte én is sírtam, mert olyan rossz volt nézni, hogy valami rossz neki. Ekkor még a tapasztalatlanság miatt is volt. Most már kicsivel rutinosabb vagyok, és már nem sírok vele együtt (még jó Kép), hanem teszem, amit "kér" (kaja, büfi, hassimi, vagy csak anya kell Kép )

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

MAno2,
nalunk is van tablazatos fuzetecske, pontos kajamennyisegekkel, mikor evett, kakilt-e, pisilt-e. A gyerekorvos kerte, miutan elmondtam neki a cumizavart, es a fejes+cumisuvegezteteses kajaltatasi modszert. Meg meg is volt hatva, hogy ilyen helyzetben nem kertem tapszert, hanem inkabb renduletlenul fejek...
(Ha kell ilyen jellegu info, akkor bepotyogom neked. Kép)

KAngi,
egy kozeli rokonom egy-, es egy etalonnak tartott barati hazaspar 3 gyerkocebol kiindulva nyugodtan lehet hagyni a gyerkocot egy kicsit sirdogalni.
A rokonom minidg az elso nyikkra felkapta a gyerkocot, azota sem tud a gyerek nelkule letezni. A harom gyerekes parnal meg minden gyerkocnek az elso pillanattol kezdve meg kellett tanulnia, hogy nincs egyedul, ott bizony hagytak sirni joparszor a legkisebbet, mert a nagyobbak dolgai abban a pillanatban fontosabbak voltak, nos, ott egyik gyerek se hisztis, vagy lelkibeteg, sot....Kép

Nekunk a vedono tanacsolta azt, hogy hagyjuk kicsit sirni a gyereket, aztan nezzuk meg, mi a baja, igy megtanuljuk hamar azt is, mikor, miert sir. Szerintem bejott a tanacsa, egesz jol meg tudom mar kulonboztetni a sirasokat es ZSombi sem tunik tul lelkibetegnek. Kép JA, es azt is mondta, gondoljak csak bele, a korhazban akar orakig hagytak sirni ejszaka a csecsemosok a roaming in-bol kotelezoen bevitt babakat, nekik sem lett semmi bajuk, sot az a tapasztalat, hogy fel ora alatt elaludtak maguktol. En ezt azert nem akarom kiprobalni, de nehany perc az nem hiszem, hogy gondot okozna!

Most kovezzetek meg Kép, de altalaban 2-5 perc (hangerotol fuggoen) siras utan mentem Zsombit megnezni, mi a baja. MOst mar sokszor gyorsabb vagyok, a sirasbol legtobbszor sejtem, mi lehet a gond.

Es most leirom, hogyan ellenoriztuk Zsombit az elso hetek sirasainal. Hatha jol jon valakinek. Kép

Ehsegellenorzes: kisujjamat a szajaba dugtam, ha lenyuzta rola a bõrt is, akkor ehes volt Kép, azota viszont megtanulta, hogy ha o dugja a szajaba az öklét, akkor en tudom, hogy ehes. Kép HA mindket okle osszes ujja a szajaban van, akkor nagyon ehes. KépKépKép

Pisiellenorzes: nem pisis/szaros a ruhaja, es a lepedo....

Hideg-meleg ellenorzes: (melege van vagy fazik), a tarkojanal jol lehet erezni, ha ott megfogod. A szobai homero, meg az okos konyvek tanacsai nem mindig jonnek be, volt, hogy az idealis 23-24 fokban Zsombi feje reszketett a hidegtol...melegkedvelo baba. KépKép

A hasfajast nalnk konnyen eszre lehet venni, akkor hangosabban sir, es rugdos a labaival. Na es hangos buzbombakat ereget a fejevel ellentetes vegen...Kép

Lehet, hogy az en gyerekem tul egyszeru, de szerintem mostanra egesz jo kis jelrendszerunk lett. Kép

Myssnia, Viktor udvozletet kuldi, vegignezte o is Szilard kepeit. Kép

Kangi, az a Tyereskovas kep az halali...KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
 
 


Gombóc nagyon szépen összefoglaltad a lehetséges okokat.
Szerintem ha 10 percnél tovább tart a sírás akkor oka van. Persze ez nem azonos a nyöszörgéssel, az lehet hosszabb is. Nálunk sajnos végre kiderült az éhség az oka, dél körül nem elég a tejcsi, hiába szoptattam nonstop. Egy kis délelötti kiegészítés megoldott minden gondot. Mi volt az a cumizavar amirõl írtál?
ciripke
 
 


Momo, Gombóc Kép
köszi a tippeket meg a tapasztalatokat! Már én is tudom, mikor miért sir, ez a tegnapi cucc volt teljesen idegen és meghatározhatatlan. Dokinéni ma mondta, hogy a babák nagyon frontérzékenyek. Én is melegfrontos vagyok, nem kizárt, hogy Julcsi is az. Ma tökjó kislány, délelött sétáltunk, megint beájult, aztán zabált, aztán kicsit kellett pocisimizni, de azóta alszik, még a doktornéni se nagyon zökkentette ki, pedig a K-vitamint is badta Kép BRRRR Kép Kép

Juj, úgy várom már, hogy igazi szép idö legyen, és levihessem levegözni úgy, hogy én is leülhesesk egy padra Kép mert most csak zarándokolunk, csupa viz volt ma minden ...

Pussz
Kangi+Julcsi
 
 


Sziasztok,

Nemreg ertunk haza a setabol. Masfel orat voltunk lent. Finom melegen sutott a napocska Kép

Kangi,
Mi a baj a K-vitaminnal? Miert a dokino adja be Julcsinak? Mi mar teljesen belejottunk a nyitogatasaba. Eloszor azt se tudtuk, mit kezdjunk az ampullaval, de szerencsere a noverem megmutatta. Azota Apacska csak ketszer vagta el vele az ujjat Kép Miert nem lehet valami normalis kiszerelesben adni? Egyebkent tudja valaki, hogy mennyi idos korukig kell adni a baboknak?

pusz,

gomb
 


Gömb,
K vitamin addig kell, amig csak anyatejet kap a bébi. Érdemes betárazni többet, így nem kell késõbb pirulni a doki elõtt, hogy igen, 6 hónaposan még CSAk szopik...

Kangi,
a padraülésbe azért ne éld bele magad nagyonKép. Idõsebbik magzatom kizárólag mozgó babakocsiban volt hajlandó abbahagyni az ordítást. Pedig én is bekészítettem egy halom kiolvasásra váró könyvet.
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Gomb Kép
az a baj vele, hogy keserü, mint a bánat, és szegénykém miért szenvedjen lelki törést, hogy az anyja ilyen keserüt tuszkol a szájába?! KépKépKép Egyszerüen csak elfelejtettem beadni neki, és jól jött, hogy a dokinénitöl láttam, hogyan csinálja Kép

Zulu Kép
ne izélj már! Pedig itt a háznak olyan jó kis kertje van Kép Na, majd meglátjuk. Most amit legjobban várok, az a szép idö a márc. 21-i hétvégére, mert ha akkor szép idö lesz, akkor már együtt megyünk a Somlóra szölöt metszeni!! Kép Persze éjszakára nem maradunk, mert a kályhás fütögetés füsttel meg egyenetlen hömérsékletprofillal jár (idöben), de Apuék Füreden laknak, ott elpecóznánk éjszakára. Juj, bárcsak ...

Pussz
Kangi
 
 


Lányok!Kép
Neketem mikor alszik a manó, van, hogy nyögdécsel álmába, és nyöszörög, meg morog? Mert az én törpém szokta csinálni, de még nem fejtettem meg, hogy miért. Azt tudom, hogy a nappali dolgokat dolgozzák fel álmukba, de ennyire? Kép Néha tudom, hogy a pisis pelus zavarja, képtelen létezni benne.
Egy másik téma: Éjszakánként folyik rólam a víz. Nálatok van ilyen?

GombócKép
A szülés után, az utolsó napon reggel mentem törpéért, hogy egész nap együtt legyünk, és lám az arcocskája a sós könnytõl kipirosodva, az órábból is két kipirosodott csík. Azt hittem ott ájulok el, olyan lelkifurdalásom volt, hogy nem voltam vele éjszaka. Szerintem órákat sírt, mert itthon még sosem volt ilyen a pofija.
Szilárd is a meleget szereti.
Köszönöm az üdvözletet!Kép

Kangi
Írtam a másik topikba, hogy a frontra érzékenyek, akkor lehet, hogy az volt a gond. Viszont Szilárd ma nem hajlandó aludni, max 40 perceket. Kép Most is nyögdécsel félálomba.

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Kangi, ezt a K vitamint mikortól adod a babának? Mert nekem úgy rémlik, hogy azt mondta dokinéni, hogy háromhetes korától kell, de gyanús, hogy rosszul emlékszem, és már ma kellett volna... A D-vitamint viszont ma kezdtük, Anna ma 2 hetes. És még egy kérdés, hogy a K-vitamint hetente vagy 2 hetente kell adni? A kórházi záróra azt írták, hogy hetente adjam, a gyerekorvos viszont úgy írta fel, hogy 2 hetente...

Köszi elõre is!
Franyó+Anna
 
 


Franyó Kép
kéthetes kortól a K vitamin és a D-vitamint is. A K-t hetente egy ampullával, a D-t naponta egy cseppel. Ha a D-bök 2 csepp megy véletlenül, akkor másnap ne adj neki, mert túladagolható!

Myssnia Kép
éjjel én is izzadok, mint egy ló Kép elég tré, pláne, hogy kimászom szoptatni, és mire visszamászom, hideg és nyirkos az ágy, brrrr ...

Pussz
Kangi+Julcsi
 
 


Franyo,

Nekem a K-vitamint (Konakion) eloszor egy hettel a szuletese utan kellett adnom, es utana miden heten egy ampullat. Persze a korhazban Lili is megkapta az elso adagot. A D-vitamint (Vigantol olaj) ket hetes kortol adom, napi egy cseppet.

...ja...Gratula Annahoz Kép

pusz,

gomb
 


Myssnia,
A mi babaink mind nyeritettek, es "fekeztek" is(tudod, ahogy a kisfiuk a szajukkal utanozzak az auto fekezeset).

A K-vitamin tulajdonkepp mire jo? En ugy tudom, az agyverzest hivatott megakadalyozni. Itt csak egyszer adjak, szules utani elso tiz napban. De mi nem kertuk, mert nem volt Miki szuleteseben semmi traumatikus, sot, majdnem burokban bujt ki, meg a feje sem lett olyan nyomi, mint a batyjainak.

Mellgyuszim javul, bar Mikinek nem kell a beteg cicim. Remelem azert majd meggondolja magat, es a tejci is visszater elobb-utobb. Addig nonstop szopi. Csak Gyurit sajnalom. Ma kenytelen volt egyedul reggelizni, es utana annyira egyedul volt, hogy a BBC-t nezve elaludt a kanapen meg delelott. Amikor meglattam elbogtem magam szegeny elanyatlanodott gyerek lattan.

Zsuzsi+Miki (holnap 1 honapos)
 


Gomb,
Itt Nemetorszagban a Vigantol tabletta formajaban letezik, amit fel kell oldani anyatejben. Csak epp nem oldodik, es ugye kifozott kiskanal is kell hozza. Kepzelhetitek milyen rendszeresseggel szanom ra magam. Otthon majd szerzek olajat.

Mi nem szoktuk sirni hagyni a babocat, ettol fuggetlenul van, hogy kezben is sir Miki. A hordozokendoben altalaban elhallgat. De most fogtam, azt odaadtam apjanak, sirjon neki egy kicsit, en ma mar dajkaltam eleget!

Nem tudom, hogy csinalja a gyerek, de megint 30 dekat hizott egy het alatt. Pedig tisztara olyan, mintha csak cumizna a cicin, ezert is hagyom, hogy egy orat nyammogjon rajta, mert ugy tunik, mintha csak aludna. Ezek szerint azert csak ehet valamit. Bar most nem tudom mi az abra a gyulladt cicin...szerintem tok ures.


Zsuzsi+Miki
 


Zsuzsi,

Erdemes beszerezni, raadasul egy uvegcse majnem egy evig eleg. Sot mintha ugy remlene, hogy nyaron nem is kell adni, bar ebben nem vagyok olyan biztos. Lanyok, erositsetek meg!
Ugy remlik, hog a K-vitamin verzekenysegre valo. Meg akartam nezni a leirasat, de nincs a dobozban.
Gratula a 30 dekahoz Kép Szep teljesitmeny egy het alatt.

gomb
 


K-vitamin a vérzékenység ellen van. Asszem nem gyártja a szervezet, kivülröl kell bevinni, és amig nem eszik mást, csak tejcit, addig nincs honnan felvennie.

Jó éjt!
Kangi+Julcsi aki fürdetés után csak 50-et evett, de igy is beájult ...
 
 


Sziasztok,
én ugyan már egy kicsit nagyobb babával "rendelkezem", de errõl a vitamin témáról épp a múlt héten egy továbbképzésen volt szó (lll-s).
A K-vitamin: jól írtátok, pont arra jó. Nekünk tavaly ilyenkor 9 ampulla fogyott el, a dokinéni a következõ doboznál legyintett, nem kell már a gyerkõcnek.Kép 6 hóig csap szopizott. A továbbképzésen több oldalról is megerõsítették védõnõk, hogy az elmúlt 20-25 évben még egyetlen gyerekkel sem talákoztak, aki K-vitamin hiányban szenvedett volna, egyébként csak 95 után született gyerkeknek adják, elõtte csak a kórházban, és utána nem kellett.

D-vitamin: Mo-n, és Németoban is 400N! az elfogadott mennyiség (ez függ a napfényes órák számától-meg szerintem a gyógyszergyár lobbijától, ugyanis Finnoban is ennyiKép )
W. Ungváry Renáta elmondta, ha a babát heti 2 órára kiviszed úgy, hogy az arcát érje a nap (tehát kb. napi 10 percre,) akkor felesleges a D-vitamin, annál is inkább, mert nagyon hamar túl lehet adagolni. Persze ehhez sétálni kell.

Ezeket csak azért írtam le, mert elmondása szerint, volt olyan anyuka az elmúlt idõszakban, aki betelefonált a szerkesztõségbe, hogy elfejtette beadni, most keltse fel a babáját? És magamról is tudom, milyen bizonytalan ilyenkor az ember lánya. Szóval, nem baj, ha egyszer egyszer elmarad, ha egy nappal késõbb kapja meg, vagy egy ideig kimarad.
Sziasztok,
jó babázást:
Ágci

Kép
 
 


Igen, K vitamin vérzékenység megelõzésére jó, de csak az utóbbi években adják heti rendszerességgel, régebben kapott a gyerkõc egyet születése után, aztán jóccakát. Bár az is igaz, hogy anyáink generációja nem sokáig tudott kizárólag szoptatni, tekintve az akkori remek gyakorlatot.

Zsuzsi,
30 azaz HARMINC deka?! Az én Törpillám max. egy tizest húz magára hetenkéntKép. Tudom, azt mondják nincs rossz tej, de néha azért gondolkodóba esem, mikor meglátom a hûtõben a lefejt tej tetején szerénykedõ 0.5 mm-es zsírréteget. Bár jókedvû, pisikaki megvan, na de az anyai lélek mindig talál vmi aggódnivalót.
Gyurival kapcsolatban együttérzek, ma nekem is sikerült elkapnom Malacka pillantását szoptatás közben. Komolyan, néha azt kívánom, inkább hisztizzen (azért az is van, bõséggelKép) de a szomorúan bambuló gyerkõctõl engem is el szokott kapni a bõgés.

Sírni hagyás:
mi nem hagyjuk, persze az elalvás elõtti 2 perces nyüglõdést már nem tekintem sírásnak, mint anno Malackánál, de ezt úgyis mindenki kitapasztalja, mikor van az anyamostmárhagyjálbékén sírás.
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Ezek szerint a Vigantol olaj tuladagolhato? Mert olyan szerencsetlenul tudom neki adni, mindig a kisujjamra cseppentek es igy dugom a szajaba, de neha ket csepp is kerul az ujjamra. Ti hogy adjatok a babanak?

KAngi,
engem erdekelne, hogy sirt a babad, mert hatha Gombocka is eloall valami felismerhetetlen sirassal.
Lanyok, johetnek a leirasok, biztosan lesz egy-ket ujdonsag. Kép

Zsuzsi,
a legutobbi Kismama ujsagban volt egy cikk (azert ez az ujsag nem egy orvosi folyoirat Kép ), hogy vannak babak, akik tobbet hiznak, mint az atlag. Es emiatt nem kell aggodni, es korlatozni sem szabad a gyereket (az egyik gyerekorvos azt tanacsolta az anyukanak a leveleiro szerint, hogy adjon szopi elott vizet a gyereknek Kép) ugyanis az elso eletevben a zsirok felelnek az agy fejlodeseert.
Ezt csak azert irtam le, mert Zsombit a korhazbol 3000 grammal hoztuk haza, holnap lesz 6 hetes es ma este 4400 gramnak mazsalta a parom. A gyerekorvos meg allandoan szekal minket, hogy tulsagosan hizik a gyerek. Igaz, nalunk cumisuveges anyatejezes megy, de a gyerek ordit, ha nem kapja meg az adagjat. Szerinte ilyenkor hagyjuk sirni, es fogyoztassuk. Kép HAt en nem akarom, de szerintetek?
Ja, es jobbulast a mellgyuszi miatt! Kép

Gombóc
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi74!
Bocsi, hogy beleszolok, de mi itt Ausztriaban az OLEOVIT D3 (Fresenius KAbi) nevü D vitamin cseppet hasznaljuk, nincs nalatok ilyen?Talan ez egyzerübb, mint a tabletta feloldas.
NApi egy csepp kell belöle, egyenest a cseppentöböl bele a szajaba.
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Gomboc,

Nekem mindenki - koztuk a gyerekdoki is - azt mondja, hogy az anyatejtol nem lehet elhizni. Ugyhogy felesleges fogyoztatni.

gomb
 


Gombóc,
szerintem üvegbõl sem lehet túletetni egy gyereket (bár sokszor hallom), mert a kicsi vagy nem eszi meg, vagy kibukja. Azért az látszik egy babán, hogy már csak nyammog, vagy még éhes, úgyhogy ne hallgass a dokira (ebben), Te tudod a legjobban, hogy mire van Zsombinak szüksége. Az elsõ hetekben a babók õrült tempóban képesek gyarapodni, ez teljesen normális, le fog lassulni hamarosan.(akkor meg majd azért sípol a dokiKép)
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Én vettem egy csomag babáknak való mûanyag kanalat(kifõzhetõ), fejek bele egy kortynyi tejcsit, és abba teszem mindkét vitamint (védõnõ tanácsa).

Egyébként én is már kétszer felszeleteltem az ujjamat az ampulla kinyitása közben! Kép

Tudom, hogy manapság nem divat, de nem próbáltatok meg játszócumit adni a babának? Bekit mindig megnyugtatja (ha meg nem, annak oka van - éhség, extra erõs hasfájás...) Szopi után elalszik a cicin, de amikor büfiztetem és lerakom, akkor szinte mindig felébred. Ekkor a szájába nyomom a cumit, cirózom a fejét, és akkor elalszik. Ha kiesik a cumi, akkor viszont jön az ordítás, úgyhogy résen kell lenni, néha 5x is visszanyomom, és láthatóan tetszik neki. Amikor a kakival küszködünk, és ordít, legtöbbször akkor is jólesik neki a cumi, sírás helyett feszült figyelemmel cumizik és erõlködik Kép. Amúgy a játszócumi nem okoz cumizavart, mert nem jön belõle semmi, és lehet kapni ergonómiailag formáltat is, ez még a fogacskáit sem teszi tönkre (késõbb).

Miszike+Beki
 
 


Gomboc,
Gondolkodtal mar azon, hogy lecsereled a gyerekdokit? Ilyen hulyeseget mondani...remelem nem hallgatsz ra! Ismerek ot honaposan kozel tiz kilos csak anyatejet kajalo babat! Arra mit mondana a dokid? Szerintem huledezne-bevallom en is azt tettem! Kép Nehezebb volt a kiscsaj, mint az akkor ket eves Gyuri! Szerintem ne izgulj emiatt, legy buszke, hogy van eleg tejed meg fejve is! Az elso ket fiamnak en is fejtem, Dani megevett annyit, amennyit adtam neki, de nem hizott sokat, Gyuri viszont allati keveset evett, neha mar bele akartam eroszakolni, annyira idegesitett. Aztan a vege az lett, hogy koltozes elott literszamra dobtuk ki az anyatejet...na ezt a reszet a ferjemre biztam, nekem nagyon nehezemre esett volna.

Felbatorodva irasaitokon ma reggeltol hagyni fogom Mikit panaszkodni egy kicsit, mielott felveszem. Ez nem allapot, hogy Gyuri nem kap enni, en meg pisilni sem tudok elmenni, ha ebren van. Es most nem is emelhgethetek, cipelhetek tul sokat a mellgyuszi miatt, legalabb par napig. Azert "bemelegedni" azt hiszem nem fogom hagyni!

Eleg vacak ejszakank volt, ket orankent egy ora kaja. Es futes sem volt, majd megfagytunk! PErsze mert napkozben viszont "rovidujjas" ido volt!

Vettem hetvegen egy hasznalt babakocsit, de mar banom. Nem az igazi. Igazabol a hazamenetelhez kellett volna valami, repter, ket gyerekkel, egyedul, stb. Ebbe mondjuk belefernek ketten (talan), ossze lehet csukni, de baromi nagy batar. Hauck Viper 6-os. Amugy terepre tok jo, nagy kerekekkel rendelkezik. Na mindegy most mar. Majd kiprobalom, hatha megszeretem! Biztos a mellgyuszi miatt voltam zavart tudatallapotban. Majd teszek fel rola kepet.

Zsuzsi+Miki
 


Sziasztok,
Zsuzsi,
miért nem próbálod ki a hordiozókendõt, könnyebb lenne mozogni cvele, mint bármilyen babakocsival. az utazásnál is.

Miszike,
sajnos a játszócumi is okozhat cumizavart természetesen nem minden babánál, de azért csínján kell vele bánni.Kép

Ágci

Kép
 
 


Gombóc Kép
igy utólag úgy mondanám, "fáradtan" sirt. Úgy kezdte, mint akinek a hasa fáj, de aztán valahogy lehetett érezni, hogy "mindenbölelegemvan" sirásról van szó. TUdod, amilen az ember, ha front van.

Myssnia Kép
szerintem mi melegfrontosak vagyunk. Én az vagyok, és mintha Julcsi is ettöl kettyent volna meg.
BOLDOG NÉVNAPOT, SZILÁRD!!!

Miszike Kép
én próbáltam adni neki játszócumit, de igen megvetöen és nagy ivben köpte ki Kép Sajnos, mivel valahogy az éjszakája most úgy lakult, hogy evett szépen éjfél után, aztán ahelyett, hogy négy elött ébredt volna enni, felébredt 2-kor, orditozott és rotyogott is egyet-egyet, aztán meg már annyira felhergelte magát, hogy csak kétszeri vigaszcicizéssel csendesedett el három után ... Kép és a mellem is majd' lerágta ...
Viszont igy kihagyta a négyes etetést, és csak negyed hétkor evett, aztán Anyával boldogan szuszogott fél 9-ig a nappaliban (Anya a reggeli szopi közben felhemperedett és vidáman hortyogott Kép). Háromnegyed 9-kor benyomott 140 grammot, azóta egész csöndben van, mint látjátok, még irni is hagy. Ezek a fránya szelek, ezek bántják!

Zsuzsi Kép
sirni hagyás: miután itt és máshol hiába kérdezgettem, mi az a kor amikortól jó szivvel lehet kicsit hagyni már öket óbégatni, tegnap a dokinénitöl furmányos módon megtudtam, hogy 3 hónapos kortól Kép Mert akkortól már tudnak unalomból, követelésböl nyehegni. Vélemények???
De ma megint muszáj volt hagyni egy cseppet Julcsit is, mivel a szükség nagy úr ... Kép

Ja, és lehet, hogy most azért ilyen csendes, mert sikerült Aput kikiabálni az ágyból fél kilenckor, aki ezért böfiztetett és mindjárt kijön a fürdöböl, és Anya lezuhanyozhat, mert van ki lesse a kis manót!! HURRÁÁÁ!!!

Pussz
Kangi+Julcsi
 
 


Ágci Kép
hordozókendöt nekünk még nem javasolja a védönéni, szerinte túl kicsi még hozzá, majd kicsit késöbb. De szerintem nálunk is nagy népszerüségnek örvend majd ...

Kangi
 
 


Miszike!

Most nézegettem meg a kiscsaj képeit! Nagyon aranyos!!! És a feliratok a képek alattKép Jókat mosolyogtam rajtuk. Apa szerzeményei?

Myssina!

Boldog névnapot Szilárdnak! Mit kapott ajándékba?

Puszi az összes 'friss babának!'Kép

Sziasztok!

Betti és a holnap már 18 hetes Ádám (majd Ti is meglátjátok, milyen gyorsan telik az idõKép)

Kép

Betti
 


Kangi,
A hordozokendo kifejezetten jotekony hatasu koraszulotteknel, fejleszti az egyensulyerzekuket.

Agci,
Van hordozokendonk, szeretem is, de az mar tul sok. Kell egy hely, ahova szukseg eseten le tudom rakni. Raadasul ott van Gyuri, aki neha elszalad es futhatok utana. A repteren a biztonsagi atvizsgalasok miatt meg egy csomoszor le kell "vetkozni", anno a negy hetes Gyurit is megtapiztak, szinte meg a pelenkajat is, a babakocsit (fektetheto esernyokocsi) fel kellett tenni a rontgenre. Ezt a babakocsit tutira nem lehet, mert akkora nagy. Es kell valami, ahova a sok kezipoggyaszunkat "felakasztom", mint egy karacsonyfara. Erre is jo a babakocsi. Amugy nagyon stabil darab, csak hat valoszinuleg nem fogom a masodikra felcipelni otthon naponta tobbszor. Ezert lehet, hogy az esernyokocsit is hazaviszem, vagy a ferjemmel hazahozatom. Bonyolult az elet, komolyan, egy honapja ezen gondolkodom, hogy mi lenne az optimalis megoldas.
Ja, az esernyokocsi is jo volna eppenseggel, de ha raszerelem a kiddy boardot nem lehet osszecsukni. Nagy az en dilemmam.

Zsuzsi+Miki, aki ma egy honapos
 


Zsuzsi Kép
Julcsi nem koraszülött! Hálistennek! Kép
Nem tudom, miért mondta, de azt mondta, "még nem rakjuk öt semmibe". Mindegy, egy hónapos koráig csak kibirjuk valahogy, szerintem akkor már biztos beengedi a hordozóba. Addig még kispapa is velünk lesz Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
 
 


Kangi!
Mind a megkötõs, mind a karikás kendõnek több olyan pozíciója van, amit már egész kicsi újszülöttnél lehet használni. Luca elõször egy hetesen lett elõször kendõbe téve. Kb. egy hétbe telt, amíg kitanultam, hogy tegyem bele, 3 hetesen már bkv-ztunk kendõben. (Persze június volt, nem ifluenza-time).
Kenguruba viszont valóban nem lehet beletenni, amig nem tartja stabilan a fejét.
Sírni hagyás: szerintem reagálni kell rá. Nem feltétlen felkapással, cicirántással, néha elég egy kis simi+dúdolgatás. Én folyamatosan szövegeltem: "Most leteszlek az ágyikódba, mert segíteni kell Rékának megírni a leckét" meg "Mindjárt jön a cici, csak megmosom a kezem" és hasonlók.
A játszócumi nagyon hasznos tud lenni pl. egy áruház közepén (erkölcsösebb, mint cicit rántani) de van két veszélye, amire érdemes figyelni. Néha bezavar a szopiba, és néha úgy rákap a gyerkõc, hogy gyõzzed róla leszoktatni.
Nálunk Apacska cumi-párti, én egyre inkább ellenzõ (öregszemKép). Réka közvetlenül isi elõtt szokott le - nem kevés hiszti árán, Luca Julcsihoz hasonlóan felháborodott az ötleten, hogy neki fincsi cici helyett undok gumidarabkát kéne szopogatniKép. Ujját szopni egyik se volt hajlandó.
Bocsi a regénykéért!
Borcsa+Luca (9,5 hó)

Borcsa
KépKépKép
 
 


Kangi,
Tudom, hogy Julcsi nem koraszulott, ennyire azert meg kepben vagyok. Kép Viszont a hordozokendonel nem feltetlen szukseges, hogy tudja tartani a fejet, mint a kengurunal. Szinte magzati pozban van benne a baba.
Miki ordit, a kezemben is....
Zsuzsi+nagy torku Miki
 


Na, nemtudtatok elbújniKépKép

Kangi, mi Danónál 3 hónapos korában kezdtük a nevelést, de addig is volt néha, hogy sirt egy ideig... És nyugodtan állithatom, kiegyensúlyozott srácKép

Miszike, ha esetleg nem vagy naprakész a másik topicon: szuper a kis BekiKép, apukája meg szellemesKép

Cumi ügyben, lehet megkövezniKépKép: amig nem volt Danó, nagy ellenzõ voltam, kibújt a legény, már a hasamban sebesre szopta a kezét, igy elsõnap hozhatta be a kórházba apája a cumit. Szépen mûködött is a dolog, egészen a 8. hétig, attül fogva nem volt hajlandó bekapni semKép. Viszont ezalatt az idõ alatt szétszopizta rendesenKép

Zsuzsi, gratula az 1 hónapos szülinaphozKép! Nekünk is viper 6-os a babakocsi alapja, én nagyon szeretem... Nemtudod vhová berakni? Mert cipelni valóban nehéz...

Na megyek nyögni, pussz!
Zsófi
Csucsuka
 


Borcsa, Zsuzsi Kép
én is igy tudtam, de aztán mivel a védönéni mondta, hogy még te tegyük semmibe, és nbem is nagyon volt eddig még szükség rá, nem forsziroztam. Majd jön megint pénteken, akkor rákérdezek, mi a pontos indoka. De köszi.

Zsuzsi Kép
tán trombitásnak készül Miki? Szegény kis bogaram, olyan szivszoritó, mikor görbitik le a kis szájukat ...
Most Julcsi megint hasfájós volt. Mikor szopi után sétához öltöztettem, semmi baja nem volt, lent a ház elött kezdte az ordibát. De vitézül kihúztuk az egy órát, leginkább ölben, pocit simizve Kép Mostanra sikerült lecsendesiteni szegénykémet, az ágyában hempereg végre Kép Rémes ez a hasfájás, csak reménykedem, hogy max. pár hét és elmúlik... meg pénteken elkezdjük a masszázst is, én nagyon bizom benne.

Csucsuka Kép
miért nyögöl?! Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
 
 


Sziasztok!
Gömb,
köszi a gratulát!
És mindenkinek köszi a K-vitaminos válaszokat. A kéz-elvágást mi is majdnem eljátszottuk... Apa próbálta eltörni az ampullát, de nem sikerült neki, mire hatalmas ötlettel elõkapott egy fogót, hogy majd azzal... persze az egész ampulla ripityára tört. Kép A másodikkal már ügyesebbek voltunk, sikerült felnyitni. Azért remélem, nem kettesével fogjuk "fogyasztani" Kép, mert a dokinéni furán fog rám nézni, ha a jövõ héten iratom fel vele az új dobozt...

És túléltük a vérvételt is, hurrá!!!!!!!!
Asszem ezt még nem is írtam, hogy múlt hét pénteken kaptunk egy kedves levélkét a Budai Gyermekkórházból, hogy az Annácska születésekor levett vérminta a pajzsmirigymûködés tekintetében kétes eredményt adott, és ezért meg kell ismételni a vérvételt. Ehhez babókámat be kellett szállítani az orvosi rendelõbe. A rendelõ most épp ideiglenes helyen van, mert a rendes helyüket renoválják, ezért nincs külön egészséges- és betegrendelés. Még szerencse, hogy soron kívül beengedtek, nem kellett az influenzás gyerekeket kerülgetni. És egyben ez volt az elsõ utunk babakocsival. Anna egész jól viselte, hogy megszúrták, doktornéni nem gyõzte dicsérni. Egyébként azt mondta, hogy száz százalék, hogy nincs semmi baja a babának, rengetegszer elõfordult már, hogy elrontanak valamit ott a szûrõ-laborban, ami miatt újra kell csinálni a vérvételt. Hát remélem, igaza lesz. Kép

Pusz
Franyo+Anna
 
 


Kangi!
Nagyon sajnálom, hogy rombolom a védõnõi háló közképétKép, de nem mind okos, aki védõnõ!
Nekem már azt is mondta szakszemély, hogy a gyerek csak akkor lesz szobatiszta, ha 5! hónapos korától rendszeresen ül bilin...
Amúgy: a gerincproblémák tipikusan a babakocsi-kiságy-pólya centrikus ún. mûvelt nyugaton gyakoriak, és roppant ritkák a hordozókendõpárti természeti népeknél. Szvsz nem a hordozás, hanem az ültetés - bölcsi, ovi, pláne isi - ludas a dologban.
Azért az nem árt, ha keresztkérdéseknek veted alá...
(Egész mellesleg, nem a BME-n végeztél véletlen? Mert az agyam szita, de kép és név alapján is ismerõs vagy. Mondhatnánk szintén vegyész?Kép)

Borcsa+Luca

Borcsa
KépKépKép
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron