A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

Halihó LÁnyok...

Szép szeles jóreggelt...ma fél10ig aludtam..húú de jólesett...

Barbamami
Igen voltam dokinál és minden rendben..azt mondta belül valszínű h az idő miatt fájt..
minden tilalom alól fel vagyok mentve..j7től indul a testmozgás!!!és úgy lefogyok mint még soha!!! :lol:

Én úgy döntöttem nem szedem ezt a cerazettet,inkább védekezünk gumival egy 3hónapig..aztán feltetetk ilyen új hormonális spirált...avval nem kell foglalkoznom..a gyogyit néha néha elfelejtem és most nagyon nem szeretnék terhes lenni egy ideig...fennt lehet 5évig,de bármikor levetethetem ha úgy döntünk szeretnénk egy kis Marcit DÓri mellé...

Dóri egyre aranyosabb..már sokkal többet mosolyog és már én is meg apa is kap tőle külön nekünk szóló mosolyokat..olyan jólesik VÉÉÉGREE!!!Olyankor úgy érzem megáll körülöttem az élet...annyira imádom...és érdekes hogy ilyenkor már eszembe jutott h kéne most akár mégegy,m ez mindent megér...aztán hirtelen elhessegetem,de 2év múlva talán máshogy gondolok majd a terhességre...

JAAA TERHESSÉG,JUDITHAPPY..
Iszonyat szép nagy kerek pocid van...nem semmi,mekkora már mit mondanak???

na megyek m jön egy barátnőm fél óra múlva,rendet kell teremtenem...

puszi

Kép
nikky

Akira!

De az oltás 6án lenne,a csípőszűrés meg 15 én...Ki érti ezt?
És valami agyi UH-ot is emleget...

Gyanixi!

A HPV=Humán Papillomavirus, a szemölcsöt okozó vírus,aminek szexuális úton terjedő típusai is vannak. A mai álláspont szerint akinek méhnyakrákja van,annak HPV fertőzése is,ezért azt tartják, a HPV okozza a méhnyakrákot. És azért nem értem,hogy Boszi miért nézeti meg,mert elvileg egy partnere van,és a szülés az aktuális fertőzést tuti leszedi,mert a méhnyakról lesodródnak a fertőzött sejtek,ha voltak egyáltalán... Gyanítom,hogy a nőgyogyija jól jár(15ezer...)

Kép
babzsák

Judithappy gyönyörű kismama vagy! Tényleg, csak mintha egy tekegolyó lenne a pólód alatt, és különben meg egy nádszál vékony anyuka leszel! Le a kalappal elötted és kitartás, már nem sok van hátra :)

Én a cerazett mellett maradok, mert nekem spirálom volt Kyra elött, jó is volt, de mi hamarosan szeretnénk kistestvért (jövő tavaszi project lesz, és így mire Kyra két éves lesz lesz kistesó is :) )
Szóval én maradok a fogamzásgátlónál...ha elfelejtem bevenni és becsúszik... :roll: ...ciki, de végülis nem lenne nem akart gyerek, tehát jöhetne :lol:

Szóval szerintetek is huzatot kapott? Hát gyönörű :x
Mindegy, egy két napig kamillázom neki, és ha nem segít akkor meg megyünk a dokihoz! Egyébként lehet neki ez valami születési dolog, mert a kórházi zárójelentésen az volt hogy mit tom én mit kapott a szemére mert váladékozot...hát szép, én nem is tudtam róla...de ezt most nem lehet nem észrevenni, folyamatosan ázik a szeme :cry: Ugy sajnálom!

Barbamami, drukkolok, hogy a doki mindent rendbe találjon Boginálés akár már ma le is vehessétek azt a csúnya terpesztő pelust :)

KépKép
KépKép
akíra

babzsák, hát akkor én se értem a dokidat :)
Az agyi uh meg szerintem a koponya uh-ot jelenti, mi multhéten csütörtökön voltunk hasi meg koponya ultrahangon, és ott megnézték a csípőjét is :)

KépKép
KépKép
akíra

babzsák, hát akkor én se értem a dokidat :)
Az agyi uh meg szerintem a koponya uh-ot jelenti, mi multhéten csütörtökön voltunk hasi meg koponya ultrahangon, és ott megnézték a csípőjét is :)

KépKép
KépKép
akíra

Babzsák a dokim ajánlotta,azért csináltattam meg. Tudom jól jár vele,mert nem olcsó,de az egészségem az első!
:)
Akíra hola frizurádról a kép? :lol: Tán el is felejtetted?
Én nekem a dokim a Szent Imrébe is dolgozik,így valószínű a 2. ott szülöm majd.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Gyanixi!
Neked tuti nincs HPV-d!!! :wink:

Itt egy mai kép Samuról.

Anya!Nem unod még? Különben is,mi a túrót csinálsz?
Kép

Kép
babzsák

Samu tündér gyönyörű kisbaba :)

KépKép
KépKép
akíra

Nikky:
Én is hormonális spirált (azt hiszem,Mirena a neve) szeretnék. Eredetileg úgy volt,hogy a dokim már a 6 hetesen felrakja,de aztán azt mondta,hogy előbb csinál rákszűrést.. De aztán felrakatom. Ha jól tudom,40 valahány ezer Ft..,de 5 évre meg van oldva a fogamzásgátlás.
És ha mégis lesz 4. baba,úgyis min. 5 év múlva vállalnánk..
Nem megy el a tejed,ha hirtelen nekiállsz tornázni? Én még nem merek.. Legalább az elején legyen tejem. Bár,már azért fogytam. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Ha van kedvetek szavazzatok Kyrusra :)

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=25890

KépKép
KépKép
akíra

Itt pedig egy csomó jó kis recept van!
Kategorizálták, hogy babáknak, vagy gyerekeknek vagy a családnak, stb. Meg külön x hónaposoknak is! Szóval aki már kezdi a hozzátáplálást az ha gondolja nézze meg, szerintem vannak jók :)

http://www.babaszoba.hu/services/recipe

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Tegnap voltam én is a 6 hetes kontrollon!Minden rendben van és a vágás helye is már szép!Legközelebb majd szeptemberben kell a dokimhoz vissza menni,akkor csinál rákszűrést is!

Nikky!
Nekem is ugyanazt mondta a dokim mint neked hogy a tilalmak alól felvagyok mentve! :)

Minden babóca tündéri!!!!!! :D :D

Chrissyy!
Gratula az eredményekhez!! :D

Judithappy!
Nagyon csini kismami vagy!! :D

Gyanixi!
Én is érzem az epidurálnak a helyét.Főleg akkor mikor hason vagyok és front van. De néha még háton se tudok feküdni mert belenyilal a gerincembe.Sőt, még amit a faromba adtak méh összehúzó injekciókat még azokat is szoktam érezni!
Vendég

[quote="akíra"]H írta:akíraa van kedvetek szavazzatok Kyrusra :)

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=25890

szavaztam :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Barbamami
Igen Mirena és 40!!!de le van a gondom,és ez a lényeg.. :lol: nem is baj h nem rakta fela dokid,nekem is azt mondta ha majd megyek rákszűrésre felrakja akkor,m Ő azt mondta h előtte egy mensesnek meg kell jönnie..ami még ugye nincs..szóval azt mindenképp meg kell várnom!!!azt mondta szeptember környékén menjek hozzá..egy picit pihizzen a méhem addig nem bizgerélné inkább...
4.???????????Imádlak,komolyan mondom hogy még 4et is bevállalnál!!!!nem akarod kihordani az én másodikomat???Én megszülöm,csak vedd át a 9hónapot!!??? :lol: pleeeeaaasseeeee... :wink:
Hát azért nem úgy kell gondolni az edzést hogy ezerrel nyomatom 24órát mindennap... :D :shock: ...csak vágyom egy kis mozgásra,szóval heti 3alkalommal emegyek egy személyi edzőhöz másfél órára,hasizmot,feneket,combot megmozgatni..ugrálni nem ugrálgatnék még..sztem ennyi bele kell hogy férjen...majd meglátjuk ha látványosan csökken a mennyiség,akkor természetesen leállok,de sztem azért ennyi nem árt!!!
nagyon remélem!!!!!
hát neked meg nem kell nagyon külön órára járnod ahogy elnéztem a fiadat :lol: ..mászol te eleget utána azt hiszem :lol: :lol: !!!!Úgy várom hogy Dóri is már legalább 1 éves legyen és járkáljon mondd hogy repülni fog az idő és észre sem vesszük...

Kép
nikky

Akíra!
Szavaztam a lánykádra!!!! :D
Vendég

Köszönjük a szavikat :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok Lányok!

Akíra: Nálunk is volt Dávid szemével ilyen próbléma és nekünk is a kamilla tea segített, 2 nap alatt olyan szépen lehúzta neki. :lol: Kyra nagyon szép nagy baba és tündéri.

Nikky:
Én azt hallottam, hogy lehet tornázni annak aki szoptat, csak arra kell ügyelni, hogy a szoptatás előtt egy órával már ne mozogjál mert állítólag a tejed besavanyodhat és nem fogja megenni a baba.

Barbamami: Drukkolok Boginak, hogy minden rendben legyen és ne kelljen azt a terpesztő pelust hordania.

Boszibaba: Az a kockás nadrág tényleg nagyon tündéri. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Sziasztok!!!

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK-ZSEBIKE IS- MINDANNYIÓTOKNAK A POCAKOS BÓKOT!!!
A party férfi tagjai is épp ezt mondták, hogy egy 5-ös labda van a pólóm alatt!!:)
Ma voltunk a második NST-n, az elején nagyon mozgékony volt Zsebi, így kiküldtek, hogy nyugtassam meg, mert így nem értékelhető az eredmény!!:( :) Ennünk kellett egy csokit, meg inni, aztán visszamentünk, s szerencsére már jó volt, persze akkorra meg bealudt, s ébresztgetni kellett egy kicsit!!
HAlljátok nem semmi ez az egészségügy-tudom nem mondok nektek újat!!:) Delelőtt 9-re voltunk előjegyezve, ripsz-ropsz fél 3-ra végeztünk is!!!Hát nem semmi!!!A nagy pocakokat ott ültetik, már minden bajom volt!!!Természetesen akinek van dokija, az csak jött meg ment!!!Ez van!!!!!!!!!:( :( :(
Legközelebb egy hét múlva kell mennünk, 12.30-ra, kíváncsi vagyok, hogy akkor mikorra végzünk, este 6-ra??? :lol:

MINDEN BABÓ NAGYON GYÖNYÖRŰ, KIS ÉDES MÓKUS!!!GRATULÁCIÓM MINDEN SZÜLŐNEK, HOGY ILYEN SZÉP BABÁKAT HOZTATOK ÖSSZE!!!
Reméljük, hogy Zsebike is megállja majd a helyét köztük!!:)

Szép esté mindenkinek!!!
Pussssszzancs!!

Kép
Kép
judithappy

Judit : ezek szerint neked sincs fogadott orvosod:) Nekem nem volt és mégis nagyon jól jártam a végén a föorvosnál szültem egy fillérembe se került :):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok Lányok!

Dicamama: köszi a gratulációt!

Nika 70: tavaly mi is kislányt szerettünk volna, először minden bajunk volt, hogy fiú lesz, de aztán örültünk neki is, és nagyon vártuk, de hiába...
Most egyelőre 70 %-ra mondta, hogy kislány, de nekünk mindegy, csak ÉLJEN ÉS EGÉSZSÉGES legyen!

Nanett, Krisy79, R.Zsana: a nevek: ha mégis kukacos lesz, akkor Dominik, ha marad a kiscsaj, akkor Virág, Vivien
Igen, majd megyünk 4D-re augusztus körül, amikor 28 hetesek leszünk. Tavaly is 26 hetesen voltunk, és tök jól látszódott minden. Idén ezt kértem apától névnapomra.

Lassan búcsúzom, mert reggel megyünk dolgozni. Majd holnap jövök, remélem.
Ja, és majd három hét múlva 19-én megyünk legközelebb dokihoz. Addig semmi. Vérvételre, meg cukor mérésre is majd csak 22 hetesen kell mennem.
Vendég

Nikky:
Hát,ha az elején a hányingeres időszakot végigcsinálod,a többit én átvállalom :lol: :lol: :lol: .. Én ANNYIRA szerettem pocakos lenni! :D Tök büszkén mászkáltam az utcán..
Jé,ezt nekem nem mondta a dokim,hogy meg kell jönnie.. Lehet,hogy azért,mert ugyebár akkor van nyitva a méhszáj,hogy felhelyezze??.. Na de nekem pl a Petivel 8 hónap után jött meg! :shock:
Egyébként szerintem nem vészes összeg az ára ahhoz képest,hogy 5 évre szól.. Egy jobb tabletta 5 év alatt akár 2x ennyibe kerül.
Ugrálni egész addig nem szabad,amíg szoptatsz! Mert ha a tejcsatornák sérülnek,csúnyán begyullad a melled..
Hát igen,szaladgálok.. Mint pl ma is a játszótéren.. :roll: A Peti folyton a hintázó gyerekekhez akart szaladni.Na,még csak az hiányzott volna,hogy nekimenjenek.. Aztán a házikóra mászott,onnan meg leeshet.. :roll:
Hát hidd el,hogy repülni fog! Még vissza is sírod,milyen jó volt,mikor ott maradt,ahova leraktad.. :roll: :roll: :roll:

Krisy:
Jaj,de ari vagy! Köszi!
Hát,sajnos hordani kell.. De azt mondta a doki,hogy nem vészes,lehet,hogy a legközelebbi UH kontroll után már nem is kell hordani. Az júni közepén lesz,még 2 hét..

Judithappy:
Hát tudod,megértelek.. Részben ilyenekért is döntöttünk úgy,hogy szülésznőt is választunk.. Ott ült rengeteg kismama,de a Mari mindig szerzett nekem ctg gépet.. Nem akartam persze kitolni senkivel.Csak hát..,jó volt hamarabb végezni..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

akíra:

nekünk akkor volt ilyen mikor hazajöttünk a korházból.nagyon buta szél volt.pedig összesen talán 2 percet volt a szabadon.mi kamillával borodattuk.ne ilyedj meg ha esetleg mikor már majdnem elmulik akkor olyan lessz a másik szeme nekünk ez volt és a dokinéni mondta hogy lehet hetekbe telik mire teljesen rendbe jön és addig lehetnek felváltva ilyenek.Patriknál 3 hét alatt múlt el,de akkor még pici volt Kyrusnak biztos előbb meggyógyul hiszen ő már nagy lány.mielőbbi gyógyulást.
kismama18

Sziasztok

Akira
szerintem menj el dokihoz Kyrus szemével. Nekünk is volt kb. egy hónaposan. Én hiába kamilláztam, nem múlt el teljesen 2 hét alatt sem. Aztán szóltam a dokinak, adott egy szemcseppet, 3 nap alatt rendbejött. Én nem várnék vele. Tök idegesítheti hogy állandóan könnyben van a szeme, meg hát így nagyon ki sem tudod vinni, mert a széltől csak rosszabb neki.

Én is a cerazettet szedem, de szeptemberben hormonadagolós spirált tetetek fel. Előtte augusztusban rákszűrés.Meg hát mad meglátjuk hogy milyen a méhszáj állapota, lehet hogy még egy lézeres plasztikai műtét is kell elötte.De ebből a gyógyszerszedésből elegem van. Már most is elfelejtettem bevenni kettőt...Ja, és tegnapelőtt kinn voltunk cseresznyétszedni a telken, és a szomszéd telekre leszállt egy gólya. Mondtam is hogy remélem nem hozzánk jött :lol: :lol: :lol:

berzkat

Sziasztok!

Hát tegnap este már ki kellett hívnom a dokit! :cry:
Bármennyire is utálom a gyógyszereket, már nem bírtam tovább! 10 percenként mosogattam kamillával és olyan volt mintha ki se mostam volna, már üvöltött, mert nem látott semmit a sárga váladéktól... :evil:
Szóval a dokinő ideért 6 elött 5 percel felfirkantott valami cseppet párom meg már rohant is a gyógyszertárba! Szerencsére még odaért 6 elött fél percel, így volt szemcsepp éjszakára! Reggel már alig volt valami a szemén! Persze csöpögtetek neki folyamatosan (3 óránként) de már sokkal jobban néz ki, ugyhogy...nem akartam de így volt neki a jobb! Szegénykém, a szívem szakadt meg :(

Hát...multhét pénteken voltunk jó pár boltba, szerettem volna megvenni a suttogó című könyvet, de mindenhol csak a második részét lehet megkapni :evil:
Hát de a második részével csak nem kezdhetem!!! :?
Van aki használja az ott leirtakat az elaltatáshoz pl? Mármint azt hallottam, hogy azt irja az a könyv pl. hogy csak teját adjunk neki éjjel vagy forralt vizet, és akkor rövid időn belül rájön, hogy nem érdemes felkelni ezért éjjel, és átalussza az éjszakát...ez azért kicsit brutálisnak hangzik nekem! Vélemény? :roll: :?

KépKép
KépKép
akíra

SZIASZTOOOK!!!

Rég voltam...nincs netünk és a költözés kikészít...még mindig nincs kész minden...sőőőt. LEhet fürdőnk csak 1 hónap mulva lesz...(zért egy kicsi van a felső szinten. :wink: ) Mindenki ott csesz át minket ahol lehet. Illetve próbálnak. Pl cirkó melromlott, szerelő aztmondja ötvenezer---Apa leküldte...hívott mást, aki 6 ezerért megcsinálta... :evil: De ez csak egy story az utóbbi napokból...ne tudjátok meg... Visszaolvasni sajna most nem tudok, de csóközön mindenkinek!!!!!

Dalmi meg olyan édi... azthittem megviseli a költözés (első nagyon megviselte) erre első éjjel 1szer kelt csak, ezóta reggel félhat hatig húzza a lóbőrt, kajcsi és még 8ig visszaalszik...Imádom!!!

NA rohanok.... :x HIÁNYOZTOK!!!
Vendég

csajok: naaa....meg van Réka vérereménye és bár délben visszük vissza a dokihoz, de símán ki tudom olvasni, h vérszegény!!Fa..a!!
Van valaki, akinek szintén vérszegény a babója??

Kép
gyanixi

Gyanixi
Nekem Áron vérszegény volt. Kapott maltofer cseppeket, azt kellet neki adnom. Ezt kapta kb. fél hónapot ha jól emlékszem.No para!!!!!

berzkat

Bacilivi
Kitartás...nem lehet könnyű...de lassan vége,és minden szép lesz...

Barbamami
Bevállalom az egész elejét a terhességnek nekem nincs hányinger meg semmi panasz..csak vedd át az uccsó 3 hónapot-az is elég :lol:
Én úgy vettem ki a szavaiból h akkor kell feltegye mikor megvan-pontosan azért amit írtál...illetve kaptam róla vmi reklámot,és az is azt írja..
Peti írtó édes,de figyi egy kisfiú (kislány is)sztem legyen is egy rosszcsont,másszon kússzon mindenhova...fel kell fedeznie mindent...jobb mintha ülne egy sarokban aztán kártyázna :lol: vagy mittudomén... :D

Berzkat
Miért kell plasztikai műtét???
Vagy Te voltál az akinek belül is repedt???Bocsi csak olyan sokan vagyunk,képtelen vagyok megjegyezni kinek milyen volt a szülése.. :oops:

Akyra
Jól tetted hogy elvitted dokihoz...
miért nem akartál neki csepegtetni??
Én egyszer-amikor a nagy meleg volt-adtam neki este cici helyett vizet mert evés után felkelt másfél órával és sírt...sosem csinált még ilyet és hirtelen felindulásból gondoltam csak szomji lehet..adtam neki vizet az ágyban ki sem vettem..ivott aztán visszaaludt...
de ezt azóta még nem csináltam,m mostanában csak fél 5kor kel..este 10kor elalszik..szóval ilyenkor természetesen cicit adok neki...lehet h majd ha 3hónaposan is így vagyunk akkor megpróbálom neki fél 5kor a vizet,hátha,de addig én úgy vagyok vele egyen inkább...még olyan pici...

Kép
nikky

Gyanixi,Berzkat
Mit jelent h vérszegény???A maltofer az nem vas???
Szóval vashiányos???????

Kép
nikky

nikky!

Én egy kicsit ilyen "agybeteg" vagyok :lol:
Nem kórosan, de azért eléggé utálom a gyógyszertári maszlagokat! Ha tehetem akkor természetes anyagokkal próbálok mindent kikezelni! Tea, homeopátiás bogyó, meg gyógynövények! És csak végső esetbe megyek a gyógyszertárba! Meg orvoshoz is! Nem tehetek róla, én már csak ilyen vagyok! Ezért nem akartam csepegtetni Kyrának se! Mert ok hogy elmúlik az rendben is van, hisz azért gyógyszer, de annyi mellékhatása van minden gyógyszernek, meg mű az egész :) És hát tudod régen nem voltak gyógyszerek és kikezeltek mindet gyógyfüvekkel! Szóval én ilyen vagyok :lol:

Az éjszakai dologról nekem is az a véleményem, hogy ha nem alussza át az éjszakát 3 hónapos koráig akkor lehet bepróbálkozom valamivel, de addig szerintem lehet, hogy nem kéne ilyen radikális lépéseket tenni! :(
De nem tudom mitévő legyek, szóval még rágósok rajta, meg el kéne olvasnom a könyvet...csak nem lehet megkapni... :evil:

KépKép
KépKép
akíra

Nikky
De. A maltofer az vas. A vérszegénységet nekem onnan vette észre a dokim, hogy Áron füle fehérebb volt mint kéne, és ha az alsó szemhéjat lehúzta, ott is látta. Nem volt olyan vérbő mint kellett volna.
Plasztikai műtétet ált. akkor szoktak csinálni, ha a szülésnél sérül a méhszáj, ún. méhszájseb alakulhat ki rajta. Nekem Áron után mondta a doki hogy lehet hogy szükség lesz rá, de aztán mivel rövid időn belül akartunk még gyereket ( csak hát nem úgy jött össze) nem csináltunk vele semmit. Most meg majd kiderül hogy Zita után milyen a méhszáj. Dokim szerint lehet hogy nem is lesz rá szükség, mert ez az évek során javulhat. És hát Zita nem volt túl nagy, nem sérült a méhszáj megint. Csak ha nem javult, akkor meg kell csinálni.

berzkat

Akíra:
Hát én nagyon lökött vagyok,azt tudom.. De én KELTETTEM a Petit még 6 hónaposan is.. :roll: Ott aludt mellettünk,és átaludta volna az éjszakát,de 1-2x felkeltettem szopizni.. Mert azt olvastam,hogy a tejtermelődésért felelős hormonok éjjel sokkal nagyobb mennyiségben termelődnek.. Persze,félálomban teleette magát pár perc alatt,aztán aludt tovább..

Nikky:
Jó,akkor megegyeztünk :D ,az utolsó 3 hónapra átveszem! :D
Egyébként lehet,hogy el kell hogy szomorítsalak,de az elsővel nekem se volt SEMMI hányingerem,stb.. Na,hát a következő más volt.. Úgyhogy nem lehet készpénznek venni semmit.

Hát a fiam azért visszavehetne magából. :roll: :evil:
Ma beraktam reggel a Bogit a pihenőszékbe,ezzel együtt meg az ágyába,amíg kiszaladtam a konyhába megkeverni a kaját. Na,erre hallom,hogy a Bogi visít. Mindjárt tudtam,hogy a Peti keze van a dologban. Bemászott a kiságyba,kirángatta szegényt a pihenőszékből (régen az övé volt.. :roll: ),mire beértem addig jutott,hogy a Boginak a buksija meg a mellkasa volt a pihenőszéken,a többi lógott.. Hát...el tudjátok képzelni,mit éreztem mikor megláttam..

Berzkat:
De jó rólatok is hallani!!! Már nagyon régen voltál!! (Vagy csak nekem tűnik úgy?..)

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Nikky,Berzkat:
Miért PONT szeptemberben mentek a Mirenát feltetetni?? Akkor jön vissza a szabadságról a dokitok? Vagy nem tudom.. mert hát ugye egyáltalán nem biztos,hogy addigra megjön.. Vagy ettől a Cerazettől ugyanúgy megjön minden hónapban,mint a nagyobb hormontartalmú tablettáktól? Tényleg,és nem megy tőle el a tejetek??? Mert akkor ezek szerint nekem is ezt az utat kell választanom.. Csak baromira utálok tablettát szedni,pont azért,mint Berzkat. ELFELEJTEM bevenni!!! Reggel örülök,ha élek,este is,napközben is.. :roll: Nincs energiám ilyeneket is észben tartani..

Fenix:
Régen voltál!!

Bacilivi:
Kitartás!!! Szépek lesztek,és akkor majd lehet irigykedni rátok :oops: :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

barbamami, én is szedem a cerazettet, és nekem nem ment el tőle a tejem, és még meg se jött, a doki azt mondta nem befolyásolja a menzit, ha meg akar jönni megjön ha nem akkor nem!
Én is mindig elfelejtettem beszedni, de most beállítottam a telefonom, hogy minden nap este 7kor csörög nekem, és akkor megyek és beveszem! Nekem ez az egy megoldás segített régen is :lol:
Különben hígagyú vagyok és elfelejtem, akkor meg nézhetek nagyokat :shock: :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Barbamami

Én azért szeptemberben, mert a dokim az esztergomi kórház főorvosa, és most írt alá egy szerződést valamelyik céggel, vagy mit tudom én kivel, a legújabb hormonadagolós spirál alkalmazásáról a kórházban. Kb. augusztus vége, szeptember eleje mire lesz is belőle valami. Állítólag ez most a legjobb. De hogy ez melyik, ne kérdezzétek.
A cerazett szedése meg nekem nem befolyásolja a tej mennyiségét. Előtte is alig volt, most is alig van :( :( :( :( .Az első hónapban Zita csak szopizott, aztán egyszercsak hipp-hopp alig volt tejem. Úgy látszik én nem vagyok egy nagy tejtermelő típus. Áronnál még ennyi sem volt :( Szóval én erről igazán nem tudok nyilatkozni. A cerazett melett nem feltétlenül kell megjönnie. Ez nem olyan mint a normális fogamzásgátlók. Itt a szedés közben még szünet sincs :roll: :roll: :roll: :roll: Szóval pár nappal még nagyob az esélye hogy elfelejtem bevenni :lol: :lol: :lol: :lol:

berzkat

Lányok!

A tali kérdés meghalt?
Én nem tudom, hogy ki mit gondol róla, de én továbbra is szorgalmaznám a dolgot!
Ugyebár már részletekre szakadtunk, de aki azt mondta, hogy jó lenne nálam is, azokat kérdem, hogy mit szólnátok a jövőhéthez?
Nekem még egyik napra sincs programom! Szóval felteszem most az ide vonatkozó táblát és várom a jelentkezéseket azoktól akiknek jó lenne egy jövőheti nap!

Kép

Hajrá lányok! Én már úgy szeretnélek látni titeket! NA!!! LÉCCI! :wink:

KépKép
KépKép
akíra

sziasztok!!

jöhetek panaszkodni egy kicsit??????

basszus van egy gyerekem aki csak éjjel az enyém.napközben szinte csak a kajáját csinálom.mindent anyum meg anyósom.már napokot ót áttjár anyósom és ő fürdet meg ő altatja el.anyum meg ha csak eggyet nyikan is a Patrik rögtön jön és kiveszi a kezünkből.énmeg egésznap takarítsak,mossak,főzzek.a tököm teli van de nagyon.már jólenne költözni.

jajj én annyira vártam hogy megbetegedjek mostmeg hogy megjött a pokolra kivánom.no nem azért mert meggondoltuk magunk kistesó ügyben hanem mert mindig "pelenka "csere nekem is.meg áttázás.fujj utálom.mit vártam annyira rajta.nem hiányozna.

akíra:

én a fürdőbe a tükörre ragasztottam egy cetlit amin az áll:"bébiüzőt bevenni"a tabik meg ott vannak a polcon.és ugyebár egyszer mindenképp megfordulsz ott,reggel mikor fésülködsz,meg aztán este mikor fürdessz,meg mikor csak kezet mosol is oda nézel.próbáld ki.
kismama18

Sziasztok!

Én tegnap voltam a 6 hetesen,és szintén cerazettet kaptam. Kérdeztem a dokimat a spirálról,és azt mondta,nekik a péterfyben az a tapasztalatuk,hogy a spirálosok nagyon sokszor kapnak kismedencei gyulladásokat,és különböző,méhre is kiterjedő gyulladásokat. Ezért ő egyáltalán nem javasolta,mert én még szeretnék majd babát. Náluk ez a protokoll,aki valaha szeretne babát,annak nem ajánlják egyáltalán.
A cerazettről annyit mondott,hogy nem erős a ciklustartása,szóval közti vérzéseket is produkálhat,de no para. És állítólag egyáltalán nem befolyásolja a tejtermelést,meg semmit.(A dokim jó barátunk,kikérdeztem töviről hegyire,bízom benne,hogy igazat beszélt...)

Sőt,azt is mondta,hogy ezerrel lehet sportolni,és szerinte az ugrálástól nem gyulladhatnak be a tejcsatornák...

Egyébként minden rendben velünk. Illetve én irígykedve olvasom,hogy többeteknél átalusszák a babák az éjszakát. Samuli éjjel is min. 3x-4x eszik,főleg múlt héten,hogy beállt a forróság,állandóan szopni akart,nyilván szomjas volt. Szóval alig várom,hogy büszkén írhassam,hogy aludtam egy teljes éjszakát... Kezdek rohadtul kimerülni,napközben meg mire én elaludnék,Samu tutira kukorékol.

Kép
babzsák

Akíra,és pátyi talizók!

Ha valaki el tud vinni autóval,ránk is számíthattok!!!
Sajnos máshogy nem megy...

Kép
babzsák

gyanixi,
Márk is vérszegény. Legalábbis amikor 2 hónaposan voltunk vérvételen a hemoglobinja alacsony volt. 100 egység (nem tudom, hogy milyen egységekben mérik) az alsó határ neki meg 94 vagy 96 volt (már nem emlékszem pontosan). Rékának mennyi? Mi azóta is szedjük a Maltofer cseppeket és C vitamint is kap mellé. Az eddig doktornénik azt mondta, hogy kb 4 hónapig kell szedni, hogy feltöltsük a vasraktárakat. A mostani doktornénivel meg úgy beszéltük meg, hogy a 4. havi oltás után elviszem vérvizsgálatra, és megnézzük, milyen lett a hemoglobinja. Egyébként azt mondják, hogy ez teljesen normális, hogy 3-4 hónapos kórban egy kicsit vérszegény a baba. Addigra ürül ki az anyátóol kapot vas mennyiség.

Kép
dijcsi

Sziasztok!!!

NIKA70!!

Hogy-hogy egy filléredbe se került?Nem adtál a dokinak pénzt?Mi épp azon gondolkozunk, hogy mennyit szoktak adni a nem fogadott dokinak?

Egyébként szülésznőt legalább szerettünk volna,megkérdeztük a főbábát itt a Klinikán, de ő azt mondta, hogy ha nincs fogadott doki, akkor ő sem lehet az!!!Mert furcsa, hogy doki nincs, ő meg van!!Nem nagyon értettem a dolgot, de elfogadtuk!! :(

Képzeljétek: tegnap este azt hittem, hogy lesz valami action!!Ugyanis este 8 után elég rendesen kezdett görcsölgetni a pocim, s feszült, meg fájt a derekam, ugyanakkor nyomást éreztem a gátra, meg a hüvelyre!!!Közben azon is izgultam, hogy ne épp most legyen a nagy pillanat, mert Zoli reggel ment 24 órás szolgálatba, s majd csak holnap reggel jön haza!:( :( :( Nagyon nehezen, de elaludtunk!De elég fájdalmas, s furcsa volt, azt sem tudtam hogy pakoljam magam, sétáltam meg zuhiztam, aztán elmúlt!!!
Ma töltjük be a 37. hetet, részben ezért is izgultam, de most már elvileg jöhet a kis drága, mert nem lehet baja a kinti élettel!!:) UGYE???

Kismama!!
Ettől a témától én is tartok egy kicsit,holott minden percét kiszeretném élvezni majd az anyaságnak, legyen az éppen jó vagy rossz!!!
Az egyik Kismama magazinban van erről egy pszichológus által írt cikk. A lényege, hogy a nagyszülőknek engedni kell, hogy a gyerekeikben, azaz bennünk kisszülőkben lezajlódjon a szülővé válás folyamata!!!Hisz ők már ezt átélték, mi viszont még nem!!S ott ahol ez a dolog sérül, mert a nagyszülő túlzottan ragaszkodik mindenhez, amit ő csinál, ott ennek a bébire nagyon nagy hatása van, természetesen nem túl jó!!!Ha nálunk is fenáll majd ez a helyzet-már eldöntöttem, hogy- elolvastatom az anyósommal ezt a cikket, remélem nem fog megsértődni majd!!!!!!! :?: :?: :?: :?:

Szép napot mindannyiótoknak!!

Kép
Kép
judithappy

Barbamami
:lol: nem akkor jön haza szabiról,azt csak írtam remélve h addig megjön,m szeptemberbe kell mennem rákszűrésre és egyszerre letudnám a dolgkat..szóval én csak ezért mennék szeptemberbe..én NEM szedem a cerazettet...a dokim javasolta hogyha nincs kifogásom pár hónapig a gumi ellen inkább avval védekezzünk...de ír fel nekem ha nagyon óckodom a dologtól,de úgy voltam vele hogy jó lesz az kibírjuk egy darabig..szóval én nem szedek tabit és nem is szeretnék azért rakatom fela spirált..

Babzsák
Ne aggódj,eljön majd a Te időd is,mikor Samu átalussza az estét..én viszont egy csomó helyről hallom h az elején kb 2-3hónapos koráig alszanak este aztán onnantól dorbézolnak..szóval ez nem jelenti azt hogy pl Dóri tutira jó alvó lesz és mindig tudok mellette majd aludni...persze azért reménykedek... :lol:

Kismama18
Állj a sarkadra aztán dobd ki a házból a nem oda tartozó egyéneket!!Mondd meg hogyha segíteni akarnak akkor mossanak fel ők meg főzzenek..stb.te meg ha babázni akarsz akkor babázz..
:wink:

Kép
nikky

judith: én nem adtam egy árva fillért sem:):):) lehet most megorroltok érte de én úgy gondolom hogy neki ez a munkája és mivel nem pluszban kértem meg hanem ö volt éppen ügyeletben stb ezért nem adok.én egy orvosnak sem adok pénzt:) fizessen az akinek telik rá.Ja és érdekes módon még (lekopogom) semmivel sem bántak velem rosszabbul mintha adtam volna.ráadásul anyósom állandóan tömi a dokik zsebét mégis sz***nak rá amikor éppen dokihoz megy akkor meg mi értelme.Ráadásul nincs olyan szülész nögyógyász akinek ne lenne magánpraxisa amivel több százezer ft-ot keres akkor meg én akinek nincs rá pénze miért adjak? orvosi esküt tettek ez a dolguk.Ezt különben mi rontottuk el magyarok mert külföldön sehol nincs borravaló az egészségügyben vagy fizetös vagy vagy állami de borravaló nincs.De sorry ez csak az én véleményem és amit meg az orvosnak adnék az éppen kell Gegének is inkább ráköltöm:):):):):):):):):):)
Judit amúgy a 37. héttöl már bármikor jöhet a baba elég érett már :)

nika70
Salgótarján

Judithappy
Nekem a dokim aznap nem volt még itthon külföldön volt..csak a fogadott szülésznőm volt velem és egyébként az éppen ügyeletes dokinál szültem-egy fillért nem adtam neki én sem...mire fel???nem miattam jött be,ráadásul kb 15percig volt bennt a szülőszobán mikor összevarrt...még örültem is neki h nem volt a dokim-tudtam h aznap nincs,az elején kicsit szar volt-de ahogy belemelegedtem a vajúdásba :lol: egyre inkább szartam rá..a végén már örültem is neki h megspórolok egy elég szép összeget magunknak!!! :lol:
nem értem h miért ne lehetne csak a szülésznő fogadott???
ilyet még nem hallottam..???
Hát igen mostmár bármikor jöhet...és ne aggódj mostmár tényleg semmi baja nem lehet az ég világon ha kibújik a kiírt előtt!!! :wink:

Kép
nikky

kismama: nikkyvel értek egyet igaz nálunk pont ebböl van a probléma mert meg mertem mondani hogy Gege az én gyerekem és szeretném magam megtapasztalni hogy mi merre hány méter.Ja és elég érdekes mert milyen nagyszerüen boldogulok igy ois hogy anyós nem ül a nyakamon pár napja :):):):):):):):) de ma már békülékenyebb volt :) hoz Gegének pelust is nagy szó :lol: :lol:

nika70
Salgótarján

szülésznöm sem volt fogadott ja és császárral szültem de mégis Gege volt AZ OSZTÁLY KEDVENCE MINDEN PÉNZ NÉLKÜL IS :):):na eldugultam :lol: :lol: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem aki szoptat és a babája átalussza az éjszakát annak hány grammot eszik a pici lefekvés elött?
Nálunk a Dávid régen kb. 22-03 ig aludt de az utóbbi egy hétben beállt arra, hogy 22-01 ig alszik aztán kaja után 4kor ujra kell. :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Krisy:
pont 6 hetes kor körül van egy "ugrás" a babáknál,amikor több tejet igényel. Ilyenkor gyakrabban kér enni,és miután beállt a tejtermelés a nagyobb adagra,megint ritkábban kér majd!

Na,akkor ez a spirál dolog nem olyan egyszerű,mint ahogy én azt hittem. :roll: Babzsák,tényleg nem javasolta,ha még babát akartok? Meg ez a kismedencei gyulladás..,valahogy nem hiányzik.
Igen,egyébként engem se kecsegtetett a dokim azzal,hogy biztos bejön. Mondta is,hogy tegyük el a blokkot,mert ha valakinek kiveti a szervezete (mert hát ez mégiscsak egy idegen test),akkor a cég a 80%-át visszafizeti az árának.. Jhajj... :roll:

Lilo:
Már fel is hívta a párom az ácsot!! Szombaton kijön,és megnézi a házunkat! KÖSZIIIIII! :D

Az ügyeletes dokinak mi se adtunk semmit,bár nem is csinált semmit.. A szülésznőm vezette le a szülést,tekintve,hogy a dokim nem ért oda addig.. Az összevarrásra azért már odaért..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Csajok: Réka húgyúti fertőzéses és kapott antibiotikumot rá és ha nem eszi meg ( márpedig mindent kiköp az anyatejen kívül) , akkor kórházba akarja fektetni a dokinő! Hát neeeeem!!!
Ja és tényleg vérszegény és még a torka is piros! Szóval kaptunk egy rakat gyógyit, csak tudjam beadni!! Fasza!!!

Kép
gyanixi

sziasztok!

gyanixi,
Hát ezek nem jó hírek :cry: milyen formában kapta az antibiotikumot: cseppek vagy tabletta? Esetleg fejjél egy kis tejet, és abba aprítsd bele a tabit? Vagy kapszulás? Jobbulást Rékának!!

kismama,
Nem semmi az anyósod... Ne hagyd magad, hisz a Te gyerkőcöd, és Rád van a szüksége első sorban..
Mi pont a másik véglet vagyunk... Anyós egyszer volt, amióta megszületett Márk. Pedig ők is Budapestiek... Amikor terhes voltam féletem, hogy rámtelepszik. Mindig mondta, hogy: "...jaj de jó, hogy lesz baba, mikor lesz már itt, jaj de fogom szeretgetni... stb" olyan tapadós nagymami viselkedése volt.... Ehhez képest most....

voltunk tanácsadáson. Márk megduplázta a születési súlyát. most 7660 gramm. óriás bébi... A hossza 63 cm.

Kép
dijcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?