Új privát üzeneted érkezett!

Szeretném megkérdezni, hogy a gyermeteiken volt/van-e tuzfolt. Nálunk a lányomnak egyáltalán nem volt. A kisfiamnak a homlokán, a tarkóján és a nyakánál is van. Vörös, nem kidudorodó, nem érzékeny foltok. Ez el fog tunni?
andi2
 


Szia Andi!

A Bencenek a tarkojan van egy, nekem azt mondtak, hogy ez egy eleg gyakori dolog, es van akinek eltunik teljesen van akinek csak halvanyodik. Az ove mar most sokkal halvanyabb mint mikor szuletett es meg csak 7 honapos.

Agi
Agi
 


Szia Andi!

Nekem a nagyobbik fiamnak van/volt.
A nyakán benote a haj azzal nem tudom mi van. A popsija fölött megvan az csak minimálisat halványodott, de az a mi a szemhéjain és a homlokán volt az teljesen elhalványodott az nem látszik. A homlokán elég mókás volt, ék alaku volt a csík mint amikor vonulnak a vadlibák, így is hívtuk sokáig.

A popsia fölttire pedig azt gondoltam, ha nem múlik el és nagyon zavaró lesz elviszem lézer sebészetre azzal szépen el lehet halványitani.
Most még várok csak 4 éves.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 

 
 

Sziasztok,
a fiamnak a homlokán volt, meg a nyakán, a tarkóján, és az ádámcsutkája körül. Ott még ki is dudorodott egy kicsit. A homlokán lévõ elhalványodott, de ha sír, (vagy dühös Kép), akkor sötétrebb lesz és látszik. A nyakán levõ elhalványodott ugyan, de látszik még mindig, de nem zavaró. A tarkóján levõ még mindig elég sötét, viszont benõtte a haj. Most három éves.
A kislányomnak (8 hónapos) is van a homlokán, neki még nem halványodott el (ha jól rémlik, Ábelnek kb. másfél év körülre halványodott el), a tarkóján is van. Ott meg majd benövi a haj. Kép
A fiamnak viszont a bal lábszárán van egy elég nagy anyajegy, kb. 8 mm x 6 mm, nem tudom, mit csináljunk vele. Én nagyon félek levetetni, nagyon az ellen vagyok, mert sokszor hallotta,hogy a levetetés UTÁN rákosodott el. Így viszont pont olyan helyen van, hogy ha rohangál, és elesik, pont ott fogja lehorzsolni...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Köszönöm a hozzászolásokat. Ti mit tudtok, hogy mitol van a tuzfolt? Van aki kapilláris értágulatot mond, van aki a nogyógyász "keze nyomá
t".
Sziasztok
Andi2
andrea (andrea)
 


Szia Andi!

A lányomnak is vannak tűzfoltjai, a homlokán már szépen halványodik, a nyakán még elég erős, a popóján meg olyan gólyacsípés van.

Állítólag pont úgy, mint ahogy az enyimek voltak. Ezek örökletesek, és ha a bőr már nem lesz olyan vékony ezeken a helyeken, el fog tűnni, bár még sokáig előjöhet, ha sír vagy erőlködik...

Puszi:

DIa
Dia
 


Szia Andi,
Amikor kihoztuk a fiamat, a nyakán lévõ tûzfoltól külön írtak azárójelentésben, ott kapilláris értágulatot írtak. Ez az, amirõl írtam, hogy kiomborodott egy kicsit, de "összement", el is halványodott egy kicsit, de ha bekukucskálsz az álla alá, még mindig látszik.

Mi a különbség a gólyacsípés meg a tûzfolt között? Én eddig úgy tudtam, hogy a kettõ ugyanaz, csak a gólyacsípés a népi elnevezése...
Üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Zsóka, igen, ugyanaz...

Dia
Dia
 


Csak azért kérdeztem, mert azt írtad, hogy a homlokán tûzfolt volt, a pospijûán meg gólyacsípés... Ezért nem volt világos.
üdv
ZSóka
zsóka (zsók
 


Zsoka!
megnezetted mar a fiad laban levo anyajegyet orvossal? A keresztlanyomnak az arcan volt egy nagyon csunya sotetbarna es szoros anyajegy, gondolhatjatok, egy pici lanynak mekkora traumat okozott, ugyhogy a szulei levetettek( negyoras plasztikai mutettel...) mondjuk a mutetre nemcsak azert szantak ra magukat, mert csunya volt a folt az arcan a kislanynak, hanem azert is, mert joindulatu daganatkent diagnosztizaltak a foltot, ami kulso behatasra rosszindulatuva valhat. No, es a kicsi lanynak az ovis tarsai egyfolytaban kikarmoltak. Es azt is mondtak az orvosok, hogy meg pubertas elott kellene levenni az anyajegyet, mikor a bor meg keplekeny.
remelem, azert nalatok nem ennyire sulyos a dolog. A labon levo anyajegynek eszetikai jelentosege nincsen, de tenyleg megserulhet.
Udv
Eva
Eva
 


Sziasztok Lányok!

Azért ne nagyon ijesszük meg egymást, de az tény, hogy mind a kettonél tuzfolt, anyajegy fontos tényezo az, hogy szoros-e vagy nem, mert ha igen az valóban utalhat valami másra, míg ha nem csak esztétikai jellegü a probléma.

Inkább egy jó szakember nézze meg, mert az én fiam popsija feletti tuzfoltra is mondták már, hogy rejtett nyitott gerinc én meg hetekig sírtam és nem tudtam aludni. Az szintén így néz ki csak puha érzékeny és szoros. Na hál'Isten a mienk nem ilyen és nem is az, de azért amikor valaki kimondja a feltételezett dignózist, fogalmazhatna árnyaltabban és kiméletsebben mielött az anya egy kicsit belehal.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Szia Éva,
a gyerekorvos nézte meg, vele beszélgettem a levételérõl is. A férjem nagyon mellette van, én elenben félek, azt mondom, amíg nem muszáj, ne bolygassuk. A gyerekorvos ugyanezen a véleményen volt, több olyan esetrõl is hallott, hogy egy semmi godot nem okozó anyajegyet csupán esztétikai okokból levetettek, aztán rosszindulatúvá vált (a helye gondolom). Ábel anyajegye sima anyajegy, nem szõrös, Nekem is van egy valamivel kisebb anyajegy a bal (hoigy hívják...) vállgödörben (?). Egyszer véletlenül bele is karmoltam, hát majd frászt kaptam miatta. Ki is kaptam belõle egy kis darabot. De nem lett semmi gond belõle, hál'Istennek. Szóval nem nyúlunk hozzá.
Bõrgyógyásszal még nem beszéltünk. Remélem, nem is lesz rá soha szükség.
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Zsóka!

A fiamnak is volt egy anyajegye, bár hívhatnánk apajegynek, mert érdekes módon pont ott volt, ahol az apjának. Combon neki is, és szép nagy volt. Volt, de nem mûtéttõl. A fiam 5 évesen pigment-problémás lett, elõször a térdén vettük észre, hogy nem barnul úgy, mint másutt. Aztán a bal lába többhelyen is pigment hiányos lett. És ezzel együtt eltûnt neki az anyajegye!!! Amúgy most meg változik, van, ahol egész bebarnult, ahol korábban világos folt volt... (drnõ szerint elvihetem ahova akarom,de úgyse tudnak vele semmit se kezdeni...)

MÁs. A mongol-foltot (talán így hívják) ismeritek? Ez kék folt, tipikusan popsin. Legalábbis anno ezt mondtuk rá, a kisebbik fiamnál évekig látszott. (õ kíméletesen született, nem hiszem, hogy a doki nyoma)

Nõvérem lányának is van tûzfoltja, 5 hó múlott, én még nem látom, hogy bármit is javult volna.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Sziasztok,
a mongolfolt álítólag ázsiai eredetünket bizonyítja, ui. az ázsiai népeknél foirdul elõ, ill. pl. Európában a magyaroknál a leggyakoribb. Elõfordul a popsi fölött, a medencecsontnál (remélem, jól írtam le), ill. a kézfejen. Nálunk a fiamnál mindkét helyen volt, Emesénél pedig a medencecsontnál csak.
Képzeljétek, ma a játszótéren láttam egy gyönyörû kislányt, másfél éves volt, az orrocskája nagyon cúnya lila, dagadt. Azt hittm elõször, nagyon elesett és megütötte. Aztán beszélgettem az anyukájávalmez a kapilláris értágulat volt. Szegény kislány, az ember tekintete rögtön a nózijára szegezõdik... Az anyukája mesélte, hogy állítólag vállaljáék ennek a kezelését magán klinikán, de kezelésenként valami negyvenezer forint, hathetenként, altatásban. Õ inkább ebbe nem ment bele, hogy hathetenként altassák a kislányt. Meg drága is (és nicns rá garancia). Elõszöre a kicsinek elkezdett romlani, de néhol már felszívódott. A kórházban még jegelték neki.
Az anyukának megmutattam Ábel nyakát, nagyon örült neki, hogy ilyen szépen felszívódott, és együtt reményxkedtünk, hogy a kicsi láynak is ilyen lesz a nózija...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Sziasztok
Az anyajegy kérdéshez szólnék hozzá, sajnos már eléggé "szakember" vagyok a kérdésben.
Rólam elég sokat távolítottak el sebészileg és lézerrel. Úgy tudom a lézert 12 éves kor alatt nem használják (legalábbis az én orvosom ezt mondta), ezt meg is tudom érteni, mert nagyon szadista dolog. Azonkívül ugyanazt a bõrfelületet több alkalommal (akár tízszer is) kell kezelni. Szerintem ezt egy gyerek nem bírja ki, ennyiszer altatni meg veszélyes.
A sebészi módszer egyszerûbb: nekem helyi érzéstelenítéssel csinálták. Ha jól csinálják nem rákosodhat el, mert az egész részt kimetszik. (utána ellenõrizni is kell szövettanilag). Ha látható helyen van, célszerû plasztikai sebésszel csináltatni és elõre rákérdezni, hogy milyen módon varrja össze, mert attól függ, hogy milyen lesz a heg.
Lencsi
Lencsi
 


Lányok!

Sajnos már profi vagyok ebben az értágulat témában, mivel a gyerekemet már operálták emiatt. Nem a nőgyógyász nyoma, ebben biztosak lehettek. Ez egy nagyon kicsi "fejlődési rendellenesség". A tűzfolt vagy málnaanyajegy, vagy hemangioma esetén kitágult vérerek vannak benne ( a három azért nem teljesen egyforma). Szerencsére ez általában elmúlik magától is- idővel. Imádkoztam, hogy az én gyerekemnek is ez legyen, de sajnos neki ennek a ritkább változata van, amikor a nyirokerek tágultak ki,ezt kell oprálni, de sajnos sokszor kiújul - így történt ez e mi esetünkben is. Most éppen lézersebészt keresek, mert elég csúnya szegénykémnek A HÁTA. a HÁTÁN VOLT UGYANIS EZ A DAGANAT, DE már a bőre alól kivágták, a bőrére pedig visszanőtt. Az érinett bőrfelület pedig sajnos akkora, hogy már csak bőrátületéssel lehet operálni újra. Tehát lehet ez nemcsak a bőrön is, hanem alatta, vagy valahol máshol. Általában UH-val ellenőrzik. Lehet, hogy Lencsinek igaza van és a lézer sem túl jó megoldás.
Lencsi kérlek írd meg pontosan mi volt a betegséged,vagyis milyen anyajegy vagy érdaganat volt. Nagyon várom válaszodat, mert már nem bírom nézni ahogy kicsikémnek egyre több kis pötyije lesz ui. neki az a fajta értágulata van amikor sok pici nő ki egymás mellett a bőrön. Ha van ilyen valakinek ( lymphangioma ) kérem írjon
Moncsi
 


Kedves Moncsi
Bocs, hogy csak most válaszolok.
Én kutyaközönséges anyajegyekkel voltam plasztikán is és lézeres kozmetológusnál.
Mennyi idõs a gyerek? Nem lehetne várni vele? Tényleg minden módszer nagyon szadi, bár gondolom a gyerekedet altatták.
Kérdezted az orvostól, hogy függ-e az operálás módjától, hogy kiújul-e? Elvileg a sebészi kimstszés után nem lenne szabad kiújulnia, mert akkor a környezõ szöveteket is kivágják.
A kozmetológus a Várfok utcában van Budán, Lányi Cecilia. Nagyon kedves doktornõ. Megkeresem a telefonszámát, hátha tud nektek segiteni. Igyekszem minél elõbb jelentkezni.
Lencsi
Lencsi
 


Kedves Moncsi
A lézeres kozmetológus elérhetõsége:
Dr Lányi Cecilia
1012 Bp Várfok u. 14. I/11
213-6391, 212-4417
kedd 9-12, csütörtök 17-20
Lencsi
Lencsi
 


Ez a doktornő csinálja az U.H.-os zsírleszívást is!
Névtelen
 


Hát igen, nekem is úgy tünt, hogy a többség a zsirleszivás miatt megy, de az elõtérben kirakott fényképek eléggé meggyõzõek a bõrgyógyászati részt illetõen.
Lencsi
 


A sok reklám nem biztos,hogy a legjobb szakembert takarja! Lásd:dr.Lányi
Névtelen
 


Rossz tapasztalatod volt Névtelen vele kapcsolatban? Osszd meg velünk is!
Névtelen
 


A kisfiam 8 honapos, es kb 3 hetes koraban a homlokara, pontosan a ket szeme koze kozepre jott ki egy anyajegy. most kb. 3 mm-es kor alaku, szep szabalyos, barna. Nohet e nagyobbra az anyajegy?
Ezenkivul a labfejen is van, az sotetbarni, picit kidudorodo potty. A ket karjan van egy-egy hely, ahol sotetebb a bore, ezek is anyajegy jellegu elvaltozasok. Orvosnak meg nem mutattam, mivel Franciorszagban elunk, es nehez a kommunikacio!
Attol is felek, hogy a sok napsugarzastol elrakosodhat a homlokan levo anyajegy! A kisebbik felelmem pedig az, hogy nem igazan fog neki tetszeni a pontocska, hiszen mar most mindenki az indiaiak-hoz hasonlitgatja!
Varom velemenyeteket!
Zsuzsi -zsuzsi74
Névtelen
 


Kedves Zsuzsi
Igen, nõhet nagyobbra (akár centisre is), sõt ha ilyen kiskorában jelentkezett az elsõ, valószínû, hogy hajlamos rá és lesz több is.
Az elrákosodástól inkább ne aggódj, a gyereknek különösen rosszat tesz, ha majd nagyobb lesz és álladnóan ilyeneket hall /saját tapasztalat :-( /. Sebészileg lehet eltávolítani, gondolom minél hamarabb annál jobb, hiszen amíg kicsi az anyajegy nem kell nagyot vágni és jobban is gyógyul. A gond az, hogy helyi érzéstelenítéssel nem megy, csak emiatt altatni, meg veszélyes.
Nem vagyok szakember, de több oldalról is érintett vagyok az ügyben.
Minden jót! Remélem sikerül rendezned a problémát.
Lencsi
Lencsi
 


Kedves egyik névtelen
Úgy látom a másik névtelen nem írja le, mi baja volt Lányi doktornõvel. Nem akarom reklámozni, nekem semmi érdekem nem fûzõdik hozzá, csak nem értem mire jó az ilyen névtelen vagdalkozás.
Lencsi
Lencsi
 


Szisztok!
Az én kisfiamnak az alsó ajkán avan egy pici sötétpiros folt!Mi már megszoktuk,csak az zavar,hogy mindenki megkérdezi:"megharapta a száját?"(nincs is foga)Ez egy picit idegesit,amugy nekem igy is o a legszebb!
Az orvos szerint értágulat.Elmúlik 2éves korára!És ha nem?Ez legyen a legkisebb baja az életben!
Sziasztok:Livia
livia
 


Sziasztok!

Az én kislányomnak a bal nyakán és arcocskáján van egy nagy kiterjedésû éranyajegye születése óta. A bõrbõl nem emelkedik ki, a színe sötétpiros. Most hét hónapos, eddig egyáltalán nem változott. Tisztában vagyok vele, hogy a javulásra esetleg éveket kell várni, csak azt szeretném tudni, van-e esetleg közöttetek valaki, akinek volt hasonló problémája, és mik a tapasztalatai.

Elõre is köszi a választ: Enikõ
Enikõ
 


Szia Enikõ!
Igaz, hogy tavaly írtad a kérdésedet, de hátha néha-néha megnézed érkezett-e rá válasz. Az én kislányomnak 3 éves, a nyakán van egy éranyajegye. Születése óta nagyon picit halványodott csak. Sajnálom, hogy nem írhattam valami bíztatót!
Julcsi
dongaláb
 


Sziasztok!
Elég régiek a hozzászólások, de talán még idejön vki.
A lánykám tavaly augusztusban született. A felsõ ajkán van egy tûzfolt, ami elég terjedelmes volt. Szerencsére fokozatosan halványodik, mára már alig látszik (kivéve, ha nagyon sír).
A Heim Pál GyK-ban van egy professzor (Dr Tasnádi Géza), aki kifejezetten ezzel a problémával foglalkozik. A gyerekorvostól beutalóra van szükség és idõpontot kell kérni.
Egyébként a kölök 2-3 éves koráig csak megfigyelik.

Enikõ! Nálatok történt vmi változás?

Szisztok, Phaedra
Phaedra
 


Livia!

Nem tudom jársz e még erre; tõlünk is állandóan ezt kérdezték sõt volt olyan beszólás is az utcán, hogy "jól megverhette ezt a kisbabát". Hát aki ilyet feltételez, igen érdekes lelki világa lehet.

"Elmúlik 2éves korára!És ha nem?Ez legyen a legkisebb baja az életben!" ezt írtad. Ne haragudj nem okoskodni szeretnék, de több orvossal is beszéltem errõl a problémáról. Ez sajnos nem elsõsorban esztétikai kérdés, hanem ez a terület sokkal sérülékenyebb. Sérülés esetén pedig nagyon vérzékeny és nehezen lehet elállítani a vérzést. Ez nem összekeverendõ a vérzékenységgel!

Bocs, mint említettem, ezt több orvos is elmondta nekem.

!!!
Szívesen venném, ha válaszolnátok, hogy történt e valakinél változás

Sziasztok, Phaedra
Phaedra
 


Szia Phaedra!
Mi is Dr. Tasnádihoz járunk a Heim Pálba. Kislányom két és fél éves, arcán nagy méretû haemangioma van. Születésekor alig látszott, négy-öt hónapos koráig növekedett, egy éves kora körül kezdett visszahúzódni. Mára már jelentõsen javult, de közben egyszer fagyasztották is. Szükség esetén lézeres kezelést is alkalmaznak már ilyen kis korban is, bár nem szívesen, mert azért fájdalmas. Szerencsére úgy néz ki, hogy nálunk erre nem lesz szükség.
A sérüléssel kapcsolatban igazad van, nagyon kell vigyázni. Nem csak az erõs vérzés lehet ijesztõ, arra is felhívták figyelmünket, hogy a többszöri sérülés fekélyesedéshez vezethet.
Remélem kislányod továbbra is ilyen szépen javul, és elmúlik magától a tûzfoltja mindenféle beavatkozás nélkül!
Lídia
Lídia
 


Szia Lídia!
Miért volt szükség fagyasztásra és ez tul.kép. mit is jelent?
Phaedra
Phaedra
 


Szia Phaedra!
A fagyasztás meggyorsítja a haemangioma visszahúzódását. Egy mínusz akárhány fokos fémrudat nyomtak az arcához kb. 10 másodpercig. Utána pár napig sokkal csúnyább volt a folt, de aztán elkezdett javulni. Késõbb megtudtam, hogy a fagyasztás hegesedéssel is járhat. Ez szerencsére nálunk nem következett be, de ha elõbb tudom, nem biztos, hogy belemegyek a fagyasztásba. Hiszen magától is elmúlik, legfeljebb késõbb, de a heg ottmarad.

Ja, és két hónapos korában csináltak egy komplett hasi- és koponya ultrahangot is direkt erre kihegyezve, mert ilyen haemangioma más szerven is megjelenhet, és akinek a bõrén van, annak nagyobb az esélye, hogy máshol is van.
L.
 
 


Sziasztok!

Julcsi! Köszönöm a választ nagyon. Eddig azért nem tettem meg, mert nem jártam erre.

Phaedra! Zsuzsi lányom már 16 hónapos közben, de nem látok változást a pofiján. Rokonok, ismerõsök szerint halványodik, szerintem nem. Dr. Tasnádihoz már nekünk is van beutalónk, hamarosan megejtjük a vizitet.

Üdv: Enikõ
Enikõ
 


Sziasztok!

Érdekes dolgot véltem felfedezni. Mint már említettem a kölök tûzfoltja szinte teljesen eltünt. Sõt múlt héten egyáltalán nem is látszott.
Most elutaztunk és sokkal többet vagyunk a napon és nem tudom, hogy ennek a hatására e, de megint észrevehetõbb a szájacskája felett.

A közeljövõben mi is meglátogatjuk Tasnádi dr-t (ezt csak úgy megjegyzem és majd elmondom a tapasztalatainkat).

Sziasztok, Phaedra
Phaedra
 


Egy cikk a tûzfoltról és társairól:

[url=http://www.patikamagazin.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1352" TARGET="_top]http://www.patikamagazin.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1352[/url]

Phaedra!
Mi volt Tasnádinál?
Üdv, Lídia
 
 


Szia Lídia!
Remélem jársz még erre, nekem egy kicsit kiment a fejembõl ez a topic Kép Bocs. Tehát:
Semmi különös megnézték, megmérték és másfél éves korában kontrollra kell vinni. Ennyi.
Az általad ajánlott linket pedig elolvasom. Köszi!

Nálatok van vmi fejlemény?
Szia, Phaedra
 


Szia Phaedra!
Igen, ritkán járunk errefelé.
A fejlemény az, hogy szépen húzódik vissza a folt. Ha így halad tovább, talán tényleg teljesen elmúlik magától. Kép Nagyon bizakodunk. Most tavasszal kell visszamenni kontrollra, de még nem kértem idõpontot.
Lídia
 
 


Szia Lídia!
Írtam nyáron, hogy szinte eltünt a folt. Viszont azóta idõnként újra látható, vmikor kevésbé, vmikor egy kicsit jobban, de csak egy nagyon kicsi részen. Nem is nagyon feltünõ, néha azért megkérdezik, hogy mibe ütötte be a szájacskáját.
Kontrollon még nem voltunk , még én sem kértem idõpontot.
Ha mentek, majd meséld el, hogy mit mondtak! Én is.
szia, Phaedra

ui. Nem rég láttam egy kislányt az utcán. Olyan nagyon szép volt, de amikor az arcának a másik felét is láttam, ledöbbentem. Szegénykének szinte a teljes arcán volt tûzfolt, és nem ilyen kis halovány, hanem tûzvörös Kép Remélem tudnak rajta segíteni!
 


Sziasztok,

az én 3 hónapos kislányomnak 2 db. felszíni hemangiómája van, 1 a pociján, kb. 1,5x1 cm, egy pedig az arcocskáján, az orrgyöknél, ami kb. 1x 0,5 cm. Mi is a Heim Pálba járunk a Tasnádi dokihoz, és már 3x fagyasztották is az arcán lévõ hemangiómát, mert hogy rossz helyen van, nehogy elérje a szemet.
A fején lévõ foltocska engem nagyon zavar.
Tudom, hogy hiúsági probléma az egész, mert elõbb utóbb elmúlik, csak hát nem akarok 10 évet várni erre.

Ja, és megtudtam, hogy más országokban (pl. németo.)nem várnak, hanem minél kisebb korban, tehát már csecsemõkorban is lézerkezelést végeznek.

Itthon mért kell kivárni, míg esetleg teniszlabda nagyságúvá válik egy hemangióma?

Üdv
Vero
Névtelen
 


Sziasztok! Lídia! Voltatok kontrollon?

Vero!
Sajnos ez nem csak hiúsági probléma, feljebb már volt szó róla, és az sem biztos, hogy elmúlik Kép
Olvasd vissza a hozzászólásokat, Lídia is írt errõl.
Pl ezt a linket is Lídia tette fel:

"Egy cikk a tûzfoltról és társairól:

[url=http://www.patikamagazin.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1352" TARGET="_top]http://www.patikamagazin.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1352[/url] "

Én egyébként úgy hallottam, hogy nem a nagyság növekedést várják, hanem aért várnak 3 éves korig, mert addig elmúlhat és a lézeres kezelés is fájdalmas.

majd még jövök, de a kölök felébredt
 


Szia Phaedra!
A márciusi hozzászólásodat is csak most olvasom... Pont a héten kértem idõpontot, május közepére kaptunk, majd megírom, mi volt.

Vero!
Csak azt tudom írni, hogy légy türelmes. Nem könnyû, tudom. Én a kislányommal kb. 1 éves koráig nem tudtam úgy kimenni az utcára, hogy minimum egy ember ne szólított volna le, hogy mi az a kislány arcán. Most már nem is tudom, hogy akkor azért kezdett el ez ritkulni, mert tényleg javult a heamangioma, vagy már nem maradt olyan ember a kerületben, akivel ne találkoztunk volna Kép. Most már három éves múlt, és nagyon halvány a folt.

Egyébként a kezelés gondolom pénz kérdés is. Még néhány évvel ezelõtt is a klasszikus tûzfoltos gyerekeket Németországba vitték kezelésre, mert itthon nem volt ehhez megfelelõ berendezés.
Megkérdezted már Tasnádi doktort a lézeres kezelés lehetõségérõl? Lehet, hogy nem zárkózik el elõle.
Remélem, hogy hamarosan megáll a heamangioma növekedése a babádnál! Ha van kedved, írjál a fejleményekrõl!

Sziasztok.
 
 


Sziasztok! A türelemrõl jut eszembe: volt olyan "élményünk", hogy egy nõ fennhangon sopánkodott, hogy egy "ilyen pici gyereket, hogy lehet így megverni". Hát persze, hogy mindenki minket nézett...

Lídia! mûködik az e-mail címed? Azért kérdezem, merta múltkor direkt írtam mail-t is, hogy nézz be a topic-ba Kép

Vero! Engem is nagyon érdekelnének a fejlemények, persze, csak akkor,ha kedved van megírni.

Én még nem tudok újabbakról beszámolni, mert idõpontot még nem kértem Kép . Na majd most gyorsan.

sziasztok, Phaedra
 


Sziasztok!!!

Na, az elmúlásról én azt olvastam, hogy az esetek 90 százalékában elmúlik kb. 6-7 éves korig, csak nem biztos, hogy teljesen nyomtalanul. Az öcsémnek is volt hemangiómája a hátán, kb. akkora, mint a kislányom hasán, és neki pl. pigmenthiányos egy kicsit az a terület.

Kérdeztem a Tasnáditól a lézert, azt mondta, hogy nem ajánlja, majd csak 1 éves kor után, ha nem fog elmúlni addig. De azt is hozzátette, (lehet, hogy csak mert látta az elkeseredettségemet) hogy biztosan el fog múlni.

Ja, és megkerestem a fenti patikamagazin cikk szerzõjét is, beszéltem vele vagy fél órát telefonon, és õ azt mondta, hogy Tasnádinál jobbat nem is találhattunk volna, állítólag európaszerte ismert angiológus. Ez egy picit megnyugtatott.

Emmával 28.-án megyünk ismét, természetesen beszámolok majd.

Fagyasztás témához: Amit a Tasnádi használ fagyasztáshoz, az nem hagy heget. Mielõtt mi hozzákerültünk, egy másik dokinál voltunk, aki kicsit agresszívebben fagyasztott, és bizony hólyagos lett a kis bõre tõle. 1 héttel késõbb leesett a var, alóla eltünt a piros folt, de körülötte meg továbbterjedt. Most elég viccesen néz ki szegényke.

Engem is meg-megkérdeznek az utcán, hogy "mit csinált a fejével?" Erre én azt szoktam válaszolni, hogy "semmit"...

vero
névtelen
 


Sikerült regisztráltatnom magam, és a profilban van kép Emmáról...
Vendég
 


Szia Phaedra! Elvileg mûködik, de a te leveledet nem kaptam meg Kép.

Vero! Gyönyörû a babád!

Most mennem kell...
 
 


Sziasztok!

Az én kisfiamnak az alsó ajkán van egy hemangióma és alatta is egy kicsi.16 hónapos és állítólag javult a folt,bár én még nem vettem észre-ezt azok mondják,akik ritkábban látják. 2 hónaposan megjelent a hemangióma közepén egy szürke "sziget", (a Kismama szerint ekkor javul és a doktornõnk is ezt mondta) de azóta én tényleg nem látok javulást.
A hemangiómája nem túl nagy területû,csak elég duzzadt,olyan,mintha biggyesztené a száját.
Olvastam itt,hogy dr.Tasnádihoz beutaló kell. Az új gyerekorvosunk nem adott,csak egy cetlit a nevével,de még nem mentünk el.Tényleg ilyen sokat kell várni idöpontra? Tudnátok egy telefonszámot adni,amin bejeletkezhetünk?
Köszi a segítséget.
Bocs,hogy névtelenül írtam ,de olyan rég voltam a babaneten,hogy elfelejtettem a jelszavamat,a noteszom meg nem találom.
Inimma
Névtelen
 


Szia Inimma!
Miért nem adott a gyerekorvos beutalót? Nem mondta?
Mi amikor elõször mentünk, otthon felejtettem a beutalót és nem is fogadtak, újabb idõpontot kellett kérni Kép
De szerintem azért próbáld meg, mond el, hogy kérésed ellenére sem kaptatok beutalót.

Heim Pál Gyermekkórház-Rendelõintézet
Üllõi út 86 (1) 210-0720

szia, Phaedra
 


Szia Phaedra!

Köszi,hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
A gyerekorvos azért nem adott beutalót szerintem,mert nem tudta az orvos nevét sem pontosan,idézem: "valami Tasnádi" és ráadásul a Kelen Kórházba irányított. Elhiszem,hogy ott is rendel,gondolom jó pénzért,mivel magánkórház.
2 hét múlva megyünk a gyerekorvoshoz,majd ragaszkodom a beutalóhoz.Egyébként egyáltalán nem vagyok vele megelégedve, de ez egy másik téma.
Akkor kb. 1 hónap a várakozási idö?
Egy mondat az emberek reakciójához:Nekünk nem mondták,hogy bántottuk a gyereket (lehet,hogy gondolták) hanem ,folyton azt kérdezték,hogy mit evett. Csokit,meggyet stb.. (Persze,egy néhány hónapos bébi csokit eszik.) Nagyon meguntuk,egyszer a férjem elvesztette a türelmét és mondta,hogy jól odavágott a gyereknek ,mert folyton sírt. Az illetö szinte elmenekült,de a férjem valamennyire elégtételt érzett,már muszáj volt beszólnia valamit.

Szia! Inimma
 
 


szia Inimma,

Tasnádi hétfõnként a Heim Pálban, szerdán pedig a Rottenbiller utcában rendel. A Heim Pálba telefonálva viszont nem adnak a Rottenbillerbe idõpontot, mert hogy az állítólag vidékieknek van. Mi a Rottenbillerbe telefononálva rögtön kaptunk idõpontot, pedig Pestiek vagyunk, és még a várakozási idõ is rövidebb volt.

Mindenesetre itt van a Rottenbiller utcai rendelõ telcsiszáma: 3528886

A pontos cím pedig Rottettenbiller u. 26.

Vero
Vero
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: