A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok,

Kis dragam itt szopizik az olemben...lassan elalszik. :)

gratulalok az uj babakhoz. Stella remelem jol vagytok mar, majd ird le mi tortent.

Melcsi, Legi eljon a nap nyugi....oke tudom mondom en, 1 hete meg bena branch tag voltam!!! :D Drukkolok nektek nagyon! puszpusz. :)

Ricsikem tunemeny, nem tudunk betelni vele. Ferjem nagyon sokat segit, mar neha ugy vagyok, hogy szegenykem csak lot fut itt korulottunk!!! :)

Mindenkinek sok puszit, es kitartas lanyok!!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Ikerlányaim 56-68-as ruháit eladom helyhiány miatt jelképes, 100-600 Ft/db áron. Ha érdekel benneteket, a

http://abbcenter.com/index.php?t=hasznaltholmi

oldalon nézelődjetek!
ktimó

sziasztok

gólyahír: május 30-án hajnalban megszületett Melcsi kisfia, Áron, 55cm-vel és 4650 g-mal normál úton :shock: :D :lol:

Puszi a mamának és a babának is :D

Legi

Kép
leglesscat

sziasztok csak beugrottam,de nem tudok sokáig maradni mert martin csak most aludt el,és ezt a két órát fullon ki tudom tölteni a következő hamiig.
Melcsi nagyon nagy puszi neked és a babónak!
Minden hazaérkezett anyukát Isten hozott,sok türelmet és kitartást a babucikhoz.
Én azt hittem hogy két nap után felbukom majd az éjszakázástól,és a nem alvástól,de a kis herceg látványa rengeteg energiát ad,ugyan azt nem mondom,hogy nem tudnék ülve állva ,szóval mindenhogyan aludni,de annyi erőt ad,ha ránézek,hogy attól fogva szárnyalok.

Hasleszorító ügyben nekem 3 hét alatt szinte teljesen visszament a pocim,szülés után második naptól hordom az övet,és szerintem nagyon jó,tartja a derekamat is,és összeszedi azt amit kell.
Nagyon ajánlom!

Lorci,az hogy sokat alszik a baba egy részt normális,hiszen nekik egyenlőre nincs más dolguk,hiszen akkor gyarapodnak....nekem is nagyon aluszékony volt a baba,de nekem a vérszegénysége miatt.
Szerintem ne aggódj,próbáld a talpát csikizni,vagy finoman csipkedni a pofikáját,ezek általában bejönnek.
Egyébként Martin nekem is elalszik az etetés végére,elfárad,mikor büfiztetem úgy lóg a vállamon mint egy panyókára vetett zakó :D :D olyan cuki,az egész család rajta mulat.
De ha esetleg aggaszt a dolog,kérdezd meg a gyerekorvost....
Képzeljétek mai mérlegelés szerint 3540g a súlya babucinak,már megjelentek a kis hurkák rajta,amiket imádok!!!!Persze csak az egészséges határig,de napról napra változik ahogy hízik,
Most rohanok,jó babázást,ügyesek legyetek!!!!!!!!!!!!
puszi

KépKép
riella77

Gratulalok Melcsi!!! Sok sok oromet es boldogsagot kivanok!!! Hat eljott az ido!!!! :) Puszi puszi!

Legi ne keseredj el, te is jossz mindjart!!!! Kitartas neked es neked is mennek a puszik!!! :)

Leirtam a szuleetstortenetet, de elszallt az egesz. :twisted: :roll: Majd akkor legkozelebb!!

Pusz

Kép

Kép
lorcika

hello!

félkezem Levié, de így is gratula az új anyukknak!!! :)

4650??????? jesszus Levi a 3500 grammjával is szakított mindent magaelőtt :) Én csakúgy becézem a 15:15-ös gyors, de ezt már lehet írtam.

rövid történet:

hat órás nem túl kemény de azért kellően fájdalmas vajúdás után is csak bő egy szűk két ujjnyi voltam, mire kitalálták, hogy bekötnek egy EDA-t és oxytocint, hogy haladjunk. Első körben vissazutasítottam az EDA-t mondván nézzük meg mi lesz oxyval majd aztán döntök. Nah a harmadik fájás után már üvöltöttem hogy valaki hozzon egy bazi tűt és azonnal szúrjon hátba... De a doktornő (nem az enyém) addigra már viziten volt... mondták várjam meg. Hát vártunk....én üvöltve, férjem aggódva, mire visszaért az orvos már a kezembe volt Levente... ennyit a fájdalom csillapítóról.

Az oxytocin keltett bazi fájásoktól, előbb lett nyomási ingerem mint hogy eltűnt volna a méhszáj. Hozzá tenném olyan erős fájásaim voltak, hogy effektiv nem kellett nyomjak hogy levi kibujjon, lényegében a méhem kitaszította magából! Így aztán a mhszájam repedt-szakad, van egy akkora gátmetszésem mint a grand kanyon és mellé még repedt is a gát. A méhszáj és gátvarrást hasonló sikkerel sikerült érzéstelenítenie az orvosnak, mint magát a szülést.

MOst kezdek túl lenni a lelki meg rázkódtatáson, amit okoztak nekem ezzel, hgy tönkretették a szülésemet, amire pedig olyan tudatosan készültem. Jah és hab a tortán hogy reggel héttől du kettőig nem engedték be a férjem! :shock: :twisted:

Amikor már bent volt onnantól kezdve semmit nem tudott csinálni csak szorítania kezem és hallgatni hogy üvöltök...
Pont azt az élményt vették el ezzel i smindkettőnktől, hogy együtt vajúdunk, masszizza a hátam derekam, meg itat, meg törölget bármi... szóval hogy segít... de ezt már nem élhette meg ő sem...
Hálisten mindemelett legalább Zsoltinak nem maradt negatív élmény, bár neki ugye nincs viszonyítási alapja...

Jha és gátvarrat szedés egyszerhasználatos műanyag ollóval történt, a hat varratból hármat sikerült a faszinak kitépnie mert sajnálattal közölte hogy ez most nagyon rossz olló....

Defélre ezt az egész óborzalmat, itt vanVelem Levi-baba. A kis csirkepipikém! :)

És gyönyörű és gyarapszik és napról napra figyelmesebb, és rengeteget mosolyog. Kicsit hasfájós, de enyhítek rajta sub simplexszel... :)

Kérdés a hetek óta szoptatóktól én magam már nem emlékszem rá és most bepánikoltam.
Szal haramdik napra belövelt a tejem folyt égbe világba, duzzadt vörösödött , keményedett. lázasodtam, szal mindne ami kell.
Most viszont olyanüres cici érzésem van, bár tud belőle szopni és talánjól is lakik, de aggódom hgy elapad a tejem. Szal a kérdésem az hogy abelövelés után nektek is alább hagyott egy kicsit a tejcsárda??? Vagy azonnal szerezzek be egy mérleget és kezdjem figyelni, hogy nem é hal éhen a kis manóm???

KépKépKép
bogyra

babuci még ráhúz egy kicsit gondoltam kicserélem a vonalzót,és nem megy,nincs ötletetek ,mit rontok el?? :oops: :oops:

KépKép
riella77

Csajok mindenkinek óriási gratula, olvasom mindenki óóóólyan bódog mint én magam :) Most épp anyukám nyunyálja a gyereket, aki olyan békésen alszik mint egy angyalka, de fél órán belül jön az etetés, na arra tutira felébred :wink:

Lorci, Zsófi a 3. napot aludta majdnem végig, és mint kiderült azért, mert egy kicsit sárgább volt a kelleténél, nem lehet hogy Ricsike is kicsit sárgul? Zsófinál nem kellett kékfényezni, mert másnapra tök elmúlt, de ha ez a gond, biztos látod a színén, meg ha megnyomod a bőrét, ott marad az ujjad nyoma, állítólag onnan is látszik.
Ha meg nem ezért alszik annyit, akkor csak szeret aludni ami egy áldás :) Úgyhogy csak tőttikézd bele a tejcit :)

Én is már gondoltam arra, hogy altató vabn a tejemben, mert Zsófi 15 perc szopi után úgy nyúlik el a vállamon mint a béka, össze vissza lóg mindene amit nem tartok :lol:

Napról napra másképp néz ki, nem győzünk gyönyörködni benne, de képpeket még nem volt érkezésem letölteni a gépről, de majd igyekszem :)

Bogyra, nekem is a 3. naptól egészen tegnapig akkora volt a mellem mint az állat és csöpögtem nyugalmi helyzetben is, és tegnapra meg visszazsugorodott :shock: de igyekszem sokat inni, és mivel Zsófi továbbra is 15-20 perc után bealszik és 3 órát nyomja a szuszit mint azelőtt, nem aggódok. Olyan édes mikor elalszik a cicin, a szája sarkából szivárog a tejci, mint egy édes kiscica olyan akkor :)

Csajok nekem a legnehezebb a két órás alvásturnust megszokni, estére már olyan vagyok mint a pokróc, nem győzök mindenkitől elnézést kérni :roll: remélem majd szokom.

Haskötőt én is hordok, tök jól fogja a sebert meg a hasam, egy áldás, úgy megyek vele mintha semmi nem történt volna :wink: na jó azért ez túlzás, de tényleg nagyon jó.

Na most lépek

Puszi mindenkinek
pici76

Hello lányok!

Új anyuciknak gratulálok! Melcsi, nem semmi méretek!
Ügyesek voltatok mindketten, én tudom milyen egy ekkora babót normál úton megszülni gátmetszés nélkül első babaként. :wink:

Marcika még mindig taknyol :shock: :evil: :evil: ezért felkel éjszaka, és rájön, hogy ha már felébredt, akkkor enni is szeretne. :D :? Na jó, nem anaszkodom, mert vissza is aludtz mindeddig mostanában, csak jön a Sterimar, orrporszívó, Nasivin. És erre felhergelődik, ami érthető. És utána betrottyol, vagy átázik a pelusa. Most mnár rájöttem miért. Mert a Huggiesból a Newbornt használjuk (2-4 kilóig), és kiderült kisfiam már túlhaladta a felső limitet.

Ma de. voltunk a MÁV-os 6 hetes kontrollonm (pénteken lesz 6 hetes) és volt uh, vizsgálat minden. Teljesen okés, a hülye náthája van még meg, elég makacsa dolog, már 2. hete szenvedünk. Na mindegy, azért már lényegesen jobb a helyzet. Mindne rendben van vele egyébként és a pucér súlya :lol: 4224 g (Gergőkém ennyivel született anno :shock: ), meghízta 2 hét alatt a fél kilóját, gyönyörűen nő. Eszik,mint a gép. (Napirend szerint pedig. :wink: :D )

Most mindenki alszik és meghoztam Gergőcét a suliból (anyum nyüstöli épp a lenyával), így van most egy kis időm.

Sárgaság: Marcika a kh-ban egyáltalán nem volt sárga, ellenben kb. az 5. napon sárgállott. :) Kijött a dokinő és azt mondta ez anyatejes sárgaság, teendő nincs vele, elmúlik magától. Se nem volt aluszékonyabb, se semmi. És kb. 2 hete múlt el teljesen a sárga színe. Ha rákeresel a neten erre, akkor ott is találhattok infót, szóval nyugi. :)

Ja még vmi, én bimbóvédővel szuoptataok, mert kisebesedett a cicm a kh-ban, és iszonyatosan fájt Próbáltam elhagyni de nem igazán ment, úgyhogy maradt. Gergőnél is volt (olyan erősen szívott a kis óriásbébi), Vikinél meg eghyáltalán nem is kellett. Szóval szerintem ezt is érdemes beszerezni, mert szükség lehet rá. Nekem a Medela vált be, pillangó alakú, így nem fedi az egészet. Aztán most utólag gondolkodtam, hogy lehet, hoyg ezért nem fogadta el Viki a cumisüveget egyáltalán (1 évesen sem volt hajlandó egyet sem szívni belőle :shock: :x ) a legnagyobb kánikulában is csak szopizott inkább napjában ezerszer abban az időszakban. :? Gergőnek meg nem jelentett problémát a cumisüveg, és ős is bimbóvédővel szopizott. Marci dettó, jöhet az üveg (forrlat vízzel, megjegyzem eddig vagy 30 ml-t ihatott meg a 6 hét alatt :)), de szó nélkül elfogadta.

Bocsi, kicsit kusza lettem, de nézzétek el. :roll: :)

léptem.. talán este jövök, ha tudok (nem rajtam múlik :wink: )
Vendég

Hello lányok!

Új anyuciknak gratulálok! Melcsi, nem semmi méretek!
Ügyesek voltatok mindketten, én tudom milyen egy ekkora babót normál úton megszülni gátmetszés nélkül első babaként. :wink:

Marcika még mindig taknyol :shock: :evil: :evil: ezért felkel éjszaka, és rájön, hogy ha már felébredt, akkkor enni is szeretne. :D :? Na jó, nem anaszkodom, mert vissza is aludtz mindeddig mostanában, csak jön a Sterimar, orrporszívó, Nasivin. És erre felhergelődik, ami érthető. És utána betrottyol, vagy átázik a pelusa. Most mnár rájöttem miért. Mert a Huggiesból a Newbornt használjuk (2-4 kilóig), és kiderült kisfiam már túlhaladta a felső limitet.

Ma de. voltunk a MÁV-os 6 hetes kontrollonm (pénteken lesz 6 hetes) és volt uh, vizsgálat minden. Teljesen okés, a hülye náthája van még meg, elég makacsa dolog, már 2. hete szenvedünk. Na mindegy, azért már lényegesen jobb a helyzet. Mindne rendben van vele egyébként és a pucér súlya :lol: 4224 g (Gergőkém ennyivel született anno :shock: ), meghízta 2 hét alatt a fél kilóját, gyönyörűen nő. Eszik,mint a gép. (Napirend szerint pedig. :wink: :D )

Most mindenki alszik és meghoztam Gergőcét a suliból (anyum nyüstöli épp a lenyával), így van most egy kis időm.

Sárgaság: Marcika a kh-ban egyáltalán nem volt sárga, ellenben kb. az 5. napon sárgállott. :) Kijött a dokinő és azt mondta ez anyatejes sárgaság, teendő nincs vele, elmúlik magától. Se nem volt aluszékonyabb, se semmi. És kb. 2 hete múlt el teljesen a sárga színe. Ha rákeresel a neten erre, akkor ott is találhattok infót, szóval nyugi. :)

Ja még vmi, én bimbóvédővel szuoptataok, mert kisebesedett a cicm a kh-ban, és iszonyatosan fájt Próbáltam elhagyni de nem igazán ment, úgyhogy maradt. Gergőnél is volt (olyan erősen szívott a kis óriásbébi), Vikinél meg eghyáltalán nem is kellett. Szóval szerintem ezt is érdemes beszerezni, mert szükség lehet rá. Nekem a Medela vált be, pillangó alakú, így nem fedi az egészet. Aztán most utólag gondolkodtam, hogy lehet, hoyg ezért nem fogadta el Viki a cumisüveget egyáltalán (1 évesen sem volt hajlandó egyet sem szívni belőle :shock: :x ) a legnagyobb kánikulában is csak szopizott inkább napjában ezerszer abban az időszakban. :? Gergőnek meg nem jelentett problémát a cumisüveg, és ős is bimbóvédővel szopizott. Marci dettó, jöhet az üveg (forrlat vízzel, megjegyzem eddig vagy 30 ml-t ihatott meg a 6 hét alatt :)), de szó nélkül elfogadta.

Bocsi, kicsit kusza lettem, de nézzétek el. :roll: :)

léptem.. talán este jövök, ha tudok (nem rajtam múlik :wink: )
Vendég

Melcsi, gratula!!!

Én meg má azon godolkozom, örökre pocis maradok:)
Na jó, nem, csak kicsit kellemetlen naponta NST-re menni, és a dokim csütörtök-péntek szabin van, úgyhogy lehet ügyeletesnél szülök...Ami nekem kevésbé gond ugye, mert párom az összes BM-es dokival dolgozott együtt, csak hát mégis, a dokim! :)
Meg persze a sok telefon, család, barátok, mindenki érdeklődik, és már úgy mondanám, hogy minden ok, meggyütt!!

Jó olvasni a tapasztalatokat, Bogyra, sajnálom, hogy így megjártad, de a gyerek kárpótol szerencsére:)

Na megyek, minden jót!

Ha baba megjön, megy sms

Márti

Kép
horpika

Sziasztok,

Uristen Bogyra te szegeny!!! Jesszusom ez borzalmasan hangzik!!!! Edes istenem nem csoda, hogy teljesen ki voltal ezek utan! De Levike tartja benned a lelked es biztosan tunderbunder!!! :)

Az en manokam mar nem olyan aluszekony, nem sargult be, elso nap volt ilyen kis kómaci! :) Ma meg egesz nap szopott..aztan elaludt...leteszem sir..gondolom ehes..szopi..alvas..siras...szopi..alvas...sirasí!!!!! Aztan vegre elaludt, jon a doktorneni, aki folkelti. Most nagy nehezen visszaaludt ringatassal, de azt hiszem en rontom el, mert nem biztos, hogy minidg ehes, de en rogton adom neki a cicit...pedig nincs is sok tejem sajnos. :( Sokszor a cicin alszik el. Nalatok hogy megy ez?? nem akarom erre raszoktatni. Hat hiaba meg kell tanulni a dolgokat, ossze kell razodnunk! :)

Szulestortenet
Majus 23-rol 24-re virrado.....ejfelkor pont :D :D eros fajast ereztem. Huha momdom ez meg mi volt?? Aztan hasmars...arra gondoltam attol fajt a hasam. Viszont fel ora mulva ujabb, aztan 20 perc, 10, 5, 10..szoval osszevissza. Felkeltettem ferjuram mertuk az idot, aztan 5 percesekkel bementunk a korhazba. Ekkor negyed 4 volt. 3 ujjnyira nyitva a mehszaj, hivtak a szulesznot, itt szules lesz. Olyan 7-8 oraig 5-6 cm-re tagultam es orultunk, hogy akkor hamarosan baba lesz. Kozben egyre erosebb fajasaim voltak, amit egy ido utan csak ugy tudtam elviselni, hogy a jobb oldalamon fekudtem, szoritottam a ferjem kezet es a legzes technikat alkalmaztam. Kopar hegyeket lattam....meg egy csucs..meg egy csucs..mindjart vege, meg ket eros fajas es vege, ki kell birni ki kell birni. Ezeket mondtam magamnak, kozben levegeo besziiiiv, bent tart...kifuuuuuj. Amikor mar nem birtam kertem fajdalomcsillapiot, ami leginkabb elkabitott, oke tompitotta a fajast, de ket fajas kozt viszont beajutlam, almodtam is. Amikor kiment a hatas EDA-t akartam, de a doktorur nem volt kozel, igy a szuleszno adott meg egy adagot ebbol. Nem tudom hany ora lehetett, de amikor kiment annak is a hatasa, mar eltunoben volt a mehszaj, szoval varni kell es szoljak ha erzem a szekelesi ingert., Addigra kisse hiszterias lettem mar, ereztem az ingert....ferjem szegeny 5 percenkent rohant a szulesznoert, de mint kiderult ez meg nem AZ az inger. Na aztan vegre jott, folyt a viz, ugyhogy indutl a szules. A kitolas sokaig tartott, azt hittem mar sose jon ki ez a baba. De vegulis sok nyomas utan a feje egy fajasra, majd meg egy fajasra a teste is kint volt a draganak. Ram tettek a kis meleg szaftos testet!!! :) O meg csak nezett, eloszor nem is sirt, csak nezett, hogy jesszusom hova kerultem!!! :) Ugyhogy 11.50-kor 10/10 apgarral megszuletett Ricsimicsi! :)
A szulessel kapcsolatban azota sem tudok felulkerekedni azon, hogy micsoda fantasztikus az emberi test. Hogy szinte loki ki magabol a mehed a gyereket. HOgy amikor nyomni kell, mast se tudsz csak nyomni, mert egy elemi ero belulrol kesztet ra. Hihetetelen erzes votl!!! Na nem kellemes, sot a kovetkezo babanal valami erosebb fajdalomcsillapito kell vagy csaszar!!! :D ...de maga az erzes felelmetes! Azt hiszem ha nincs ott ferjem, aki itat, legyezget, mondja a legzest hogyan csinaljam, belehalok!! A legzes rengeteget segitett, amikor egy fajasba kiabaltam bele, hogy fajdalomcsillapitot, kiestem a ritmusbol es sokkal de sokkal rosszabb volt. Gatvedelem volt, igy a getmetszest megusztam. A huvelyem picit berepedt, 2-3 oltes van benne, meg kivul 1 vagy 2, felszivodok. Na mondjuk mivel soha nem szultem nem tudom mikor mulnak el lent a dudorok duzzanatok...de odalenn kaosz van! Az akacmez szakaszrol ne is beszeljunk!!!!!! :shock: :oops: Es lanyok, meddig verzunk? Hetek? Oke nekem a 6. nap, de neha friss ver is jon..ez okes?
A dokim nagyon rendes volt, segitett, nyomta ki a babat, kedves volt..szoval nagyon megvoltunk vele elegedve. Es hat a pinduri egy tunemeny. En a korhazban alig aludtam, mert ejjel is csak neztem, meg konnyeztemm hogy hogy lehet valaki ilyen pici es ilyen szep es edes es imadom!!!!
Eddig nagyon jo kisbaba, jo lenne ha ilyen is maradna. A ferjem rengeteget segit, mas segitseg nincs is...de nem is kell, mivel anyosom az oruletbe kerget az 50000 tanacsaval es okoskodasaval!!!!
Ugyhogy nagyon boldogok vagyunk. Valahogy ertelmet nyert az eletunk...eddig is volt ertelme persze, de most ez uj es mas es nagyon o erzes! :)
Ja es Riella te kitolas alatt enekelted magadban Cserhati Edes kisfiam c. szamat, en meg miota megszuletett Ricsike! :)

Legi, Horpika tovabbra is drukkolok nektek nagyon.
Remelem Stella jol vagy.

A tobbieket is mind puszilom, most megnezem a pinduromat. :)
Puszi.

Kép

Kép
lorcika

Csajok, köszi a drukkokat!
Mindenkit sokszor puszilok!

Már itthon vagyunk vasárnap óta, csak még időm nem volt a gép elé ülni, meg nem is volt netünk.
Megpróbállak visszaolvasni titeket, gondolom sokan túl vagytok a szülésen.
Na mindjárt nézem:)

Egyébként velünk minden rendben!
Hamarosan jelentkezem!

Addig is egy fotó Emmáról! Kép

Kép
niki30

Niki,
de kis minimanód van. :) Egészen elveszik a nagy ágyon. :D

engedjetek meg pár képet..
Kép
Kép Kép
Kép
Vendég

sziasztok!

Hú alig tudok géphez jutni. Nekünk sajnos tápszert kellett iratni kevés a tejcsi és már 60 grammot is megeszik egy etetésnél és 2-3 óránként kéri. Úgy érzem néha egész nap csak etetésből áll. tusolni is nehéz eljutni. csajok balázs fürdetésnél nagyon sír bár etetés előtt fürdünk mit lehetne csinálni? Félek hogy nem fogja megszeretni a fürcsit. Nektek hány grammot eszik és milyen időközönként? Kép Kép
KépKép
rena10

Rena,
ne izgulj, hogy utálni fogja a fürcsit. Én kevés olyan gyereket ismerek (asszem egyet sem :)), amelyik csecsemőkorában nem üvöltött volna fürdetéskor. :lol: Kis idő eltelik, és nem fogja végigüvölteni. Nálunk kb.2-3 hét volt, és most már akkor üvölt, ha kivesszük. :) Mi is etetés előtt fürdetünk 7 körül.

Mennyit eszik téma: Gergő idejében kihajítottam a mérleget. Baromságnak tartom méricskélni, ha rendesen hízik és egészséges. :) Hetente leméretem a babát a védőnőnél.
Vendég

no, én tegnap, tegnapelőtt is voltam, írtam - mindegyik elszállt :evil: :evil: :evil: :shock:
úgyh stellanak, famonak és melcsinek is még egyszer gratula!!
stella, miért kellett életmentő császár? most már OKésak vagytok?

lorcika,
levike nem vézna!

Dóri, nagyon tuti ez azikres kocsi megoldás! marcika marha sokat változott - igazi vagány kiskölök pofija van! :lol:

liza, ilda, tündériek a babók.

liza, Rólad eddig még nem is láttam arcképes fotót!

pici, niki jó h újra köztünk!

bogyra és más tejcsi miatt aggódók: ha van napi 5-6 nehéz, pisis pelus és eleinte minden pelenkában rotyi, akkor nincs gond a tejcivel! nekem is volt ilyen üres cici-érzésem, de nem volt semmi gáz.

én sem mérlegelek - tök igaznak tartom annak a szopis tanácsadónak a megjegyzését, aki azt mondta h nem eszik egy baba sem uannyit, mint a másik, ahogy a szomszéd meg én sem eszünk uannyit! szal a pelenka tartalom számít és az h fejlődik-e a babó.

rena, mienk is üvöltött első 1-2 hétben - mi ekkor kezdtünk el 40 fokos :shock: vízben fürdetni. most már "csak" akkor sír Viktória is, ha kivesszük, de továbbra is a hideg miatt - hiába fűtünk ezerrel, a szoba is 30 fokos! de naggggyon bebugyolálom v nyomatom rá hősugival a meleget és akkor kicsit megnyugszik, csak az öltöztetés hozza ki újra a sodrából :?

melcsi, köszi h megtudakoltad bringa szülését! :) tied tényleg nem semmi lehetett ezzel a baba súllyal!

mi lehet gypsszel? a napokban többször is eszemben volt.

leánykám tegnap éjszaka aludt először hason (úgy értem, este) és átaludta az éjszakát f9től reggel 5-ig!! arra riadtam fel f5-kor h úristen, mi van, hogy tudtam így elaludni, mi van a babóval?!

:roll: :lol: de nem volt semmi, még fél órát nyugiban szundizott. edig azt hittem h nem szeret hason aludni, de a napokban próbálgatjuk és úgy tűnik h nagyon bejön.
Vendég

Lanyok: Most komolyan ha nem olyan mensis gorcskent faj a hasam, hanem.....faj lent, meg neha friss ver jon az oke???? Aggodok. Neha ugy faj!!! :( Remelem nincs valami gebasz!!! Ez normalis vegulis 1 hete lesz hogy szultem......

Amugy most kivagyok. Ricsike egesz nap evett kisebb szunyakkal, most ugy aludt el,hogy a szajabol kiesett a cicim..ahogy jobban kihuztam koveteli es sir. Biztos valamit nagyon rosszul csinalok!!! :( Megszokta hoyg cicivel alszik el...vegulis en szoktattam ra, szopi alatt ugy aludt el, de mar nem birom csak cumiztatni a cicimmel!!! Mar cumit is probaltam, de nem kell neki. Hagyjam sirni szerintetetk??? Vagy mi legyen? Tobb cicit most nem kap, benyomott vagy 40 grammot. vagy lehet hogy meg ehes?? De ha cicit adok neki, 5 perc utan elalszik, kiveszem...sir. :shock: :shock: Nyugtatas nem segit...tanacsdtalan vagyok!!
ÍSegitsetek ha van otletetek!!

Kép

Kép
lorcika

lorcika,
sztem semmit nem csinálsz rosszul!! tudtommal az normális h cicin alszik el! van vmi hormon, asszem prolaktin, ami álmosít és talán megfigyelted h Te is fáradt leszel szoptatás közben tőle. legalábbis én sokszor elálmosodom - utóbbi időben megint sokszor szoptatok ezért fekve és néha bealszom én is, ill ha manó elszundít, akkor nem kell karból ágyba rakni, mert attól is sokszor megébred. bár lassan már olyan ficánka h nem lehet otthagyni a kanapén, kitámasztva sem. (tegnapelőtt simán keresztbe pördült az ágyikójában)
Viktória is nagyon sokat cumizik a mellemen - én hagyom. mióta rájöttem h ilyenkor akár olvasgathatok is, egész jól elvagyok, ő meg teljesen ellazul :) azt is hallottam h a mellen való cumizás segít a tejcsi megemésztésében ill a mell ingerlése miatt a tejelválasztásban és persze megnyugtatja a babót.
enyém gyermek időnként képes kajcsi után fél órával újra enni, úgyh az sem kizárt h Ricsimicsi is éhes.
ha engem kérdezel, én nem hagyom sírni. de Neked kell döntened. sztem még picik ehhez. egy kolléganőm ma frappánsan azt mondta saját tapasztalata alapján is h 3-6 hónapig ha a szülő alkalmazkodik a babájához, utána már a baba fog hozzá alkalmazkodni. engem ez megnyugtat.
elején az én védőnőm azt mondta h bizony ez kezdetben ilyen: szinte egész nap eszik a babó. ez elsőre engem is megdöbbentett.

én csaszi miatt nem biztos h teljesen autentikus vagyok, de azért: mensis görcsöm nem volt, de vérzés jóóó sokáig, 5 hétig eltartott :shock: :roll: a végén már csak pecsételős volt, de azért volt.
Vendég

Lorci,
biztosan mindent jól csinálsz!! Ösztönösen. Emiatt ne aggódj. :)
Vérzés nekem még mindig tart. :shock: :? mindig ilyen sokáig szokott. sajna.

eleinte tényleg mindig esznek a babák, ez is normális. :)
viszont, ha sírdogál időnként, attól nem lesz semmi baja. lelki sérült sem lesz, és ettől még ugyanúgy szeretni fog. véleményem szerint nem kell egy babát egész nap mellen tartani. ez ugyanúgy kellékké válhat, mint a cumi vagy ringatva elalvás stb. de úgy csináld, ahogy Te érzed és Nektek a legjobb! ez a legfontosabb. mindenki más csak ötletet adhat, és Te eldöntöd.

Doonak igaza van a fekve szopiban, én is mindig úgy szoptatok az este 10 óraitól reggelig, és én is bealszom a babával együtt sokszor. :D de visszateszem az ágyába. szeretném, ha ő is megszokná a saját ágyában való alvást, kb fél éves korától a saját szobáját is. Érdekes is lenne, ha öten szuszókálnánk a franciaágyban a 3 gyerekkel. :shock: :lol: :lol: :lol:

én sem szeretem, ha sír a gyerekem, de négis hogyan törődhetnék a többivel, ha állandóan a cicimen lógna a legkisebb? kicsit sírhat, így kommunikál, végülis el nem mondhstja szavakkal a mondanivalóját. és ha folyton betömném a száját, az nem hiszem, hogy a legjobb neki. Ebben nagyon egyetértek a Suttogó könyvvel.

(Marci itt alszik a kezemben éppem :)), Viki meg játszik - a telefonommal meg a kocsikulccsal :twisted: :twisted: )

Remélem mára jobban érzed magad Lorci. :)
Vendég

Lorci!

Olyan szupi, hogy ilyen kis különbséggel szültünk, ugyanezeket élem át.

1. has fájás: eddig csak szopi közben húzódott össze a méhem nah az betyáros volt. Az pár napja megszűnt és tegnap először éreztem én is hogy éles fájdalmamvan odalent, gyanús volt a dolog. De aztán elmúlt. Az igazság az higy valahogy én még nem érzek vizelési ingert, szóval nem tudom mikor van teli a hólyagom, így akkor járok pisilni mikor eszembe jut. Nah azt figyeltem meg ha nem ürítem elég gyakran a hólyagom, akkor ez a fájdalom erősödik. Este volt kis darabos vérzésem, meg friss szerű is. De ne aggódj ez teljesen normális, gond akkor van ha erősödik... még a mennyiség is lehet változó minél többet van cicin a gyerek annál több a folyás, nekem pl reggelére alig van valami a betétben, mert ugye nem szopik annyit mint napközben, viszont nappal meg szépen ürülget. Nah ennyit erről. :)

2. szopi: ugyanez nálunk mininyeker. Cickón van folyton. DE! Védőnő, orvos tanácsára probáltam a minap tartani a három óránkénti szopit, és hgy ne legyen egyszerre félóránál többet a mellen. Gyerek szenvedett én is. Szóval nagy lópikulát, nem hülye ez a gyerek, ha tátog és rákap akkor mellreteszem még ha csak öt kortyot is kér. Van hogy szopik harminc percig mint a gép, bealszik... felveszem büfögni...felébred... és keresi a cicit. Úgyhogy simán visszateszem kortyol még kettőt hármat, aztán órákig hangja sincs. De amúgy szopi közben is sokat cummog a cicimen. Szval olyan szakaszosan eszik. DE ez van, én szerintem még gyengécske ahhoz hogy annyit szopjon és annyi idő alatt egyszerre hogy három óráig kitartson. Így van hogy két vagy másfélóra múlva éhezik meg.

Üres cici érzésről annyit, hogy még mindig van, valahogy nem telődik fel, de a pelusok teli vannak így próbálok nem aggódni és forszírozom a folyadék bevitelt... ennyit tehetek.

Bringávalmi a helyzet? Lassan már jön ő is hazafelé biztosan. A szülés reggelén küldtem neki sms-t hogy megyek szülni elfolyt a víz, erre visszaírta hogy ő is vajódik éppen! :) SMSeztünk szülés közben még egy kicsit... de aztán mikor felhívtam, hogy megvan baba akkor mondta hogy őt még csak bfektették mert abbamaradt neki. De aztán éjjel jött a sms hogy meglett végül LILI! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Lorcika pontosan ezzel küszködök én is. Én adtam neki tápszert mert üvöltött 30 grammokat tudott csak enni így eszik 60 -is és alszik mint a bunda. Nekem éhes volt. Én sem tudtam a cicit elvenni tőlle és a cumit nekem se fogadja el. Éjszaka 2 óránként sírt és kereste a cicit szinte semmit nem aludtam. próbálok rendszert csinálni de úgy érzem lehetetlen.

KépKép
rena10

bogyra,
szülés közben sms-ezni?! :shock: :roll: ez igen! :lol:

érdekes h én nem abban veszem észre a különbséget Viktória növekedésénél h hosszabban kitart a szopi hatása és többet alszik, hanem h már sokkal gyorsabban eszik. nálunk az elején is volt h aludt 3órákat, de előtte jó hosszasan és több szakaszban tankolt :lol: sztem hasznos a Guóth-Gumberger és Hormann szerzőpáros Szoptatás című könyve. már a szülés előtt elkezdtem - akkor nem tartottam nagy durranásnak, de a szoptatás tényleges megkezdésekor nekem megerősítő volt elolvasni h azt írja, valóban többféle módon szopizó baba van és az enyém-féle is egy létező verzió, nem én csinálok vmit rosszul és nem a babám van hibásan összeszerelve. meg bogyráé sem :wink: mert nálunk is hasonló volt a szitu, mint ott.

üres cici: én még néhányszor azt csináltam, amikor nem voltam biztos abban h mi is a helyzet h kicsit megnyomtam a mellbimbómat h jön-e belőle egyáltalán vmi. és persze jött.

csajok, az én babám asszem nem széltében növöget, hanem hosszában! kezdi kinőni a 62-es rugikat is! :shock: nem akarom elhinni h még két hónapot sem töltötte be és már a harmadik garnitúrát kell majd beszerezni! :shock: :roll: persze közben meg büszke vagyok rá h ilyen szépen fejlődik! :D :D
Vendég

rena, én még most is így érzem időnként h ez a rendszer dolog képtelenség (hozzáteszem h hosszú távon mindenképpen szeretnék egy normális napi ritmust!!) - de az biztos h hétről hétre jobb, sőt, időnként egyik napról a másikra is. a hatodik hét betöltése óta, vagyis másfél hete működget az esti fürdés-fekvés időpontja és rutinja. az is egy elég biztos pont h reggel 5 körül megébred (persze olyan f2kor is, de előtte már általában nem - szal mintha egy szopival lecsökkent volna az éjszakai menet) és utána azért még alszik vmennyit a szopit követően. ilyenkor vagy visszaalszom még vele v megpróbálok egy kicsit pakolgatni itthon. ma fel is tudtam mosni!! ez már nagy szám :roll: :D
én különben az éjszaka elejét töltöm sajátágyban, aztán hajnalban ha ébred bevonulok a gyerekszoba kanapéjára és sunyunk együtt. én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a megoldást! így nem hiszem h gond lesz h a saját szobájában és ágyában aludjon, mert most is a saját szobájában van végig, de nekem sem kell ülve, félkómában szopiztatnom éjjel, attól tartva h ahogy bekókadok, kicsusszan a kezemből (volt olyan ismerősöm, aki ezen kapta magát h babó majdnem lepottyant, mert már annyira fáradt volt az anyja)
úgyh nem mondom h nem vagyok fáradt egy kicsit, de nem jobban, mint akkor, amikor munkába jártam és késő estig elszöszölgettem vmivel.
Vendég

Sziasztok,

Oke lanyok megnyugodtam, hogy nem csak az en manokam egy kis bocicsecsemo, aki a mellen akar logni orokke! :) :)
Az igazsag az, hogy tegnap ehes volt szeirntem. Mert ma benyomott reggel 50 grammot es most mar lassan keltem, mert fel 8-kor evett, utana meg font volt, aztan picit nyammogott elalvas elott...de hat lassan mar ebed ido van boven!!!!!! :) Szoval nem votl eleg neki a kaja azt hiszem.
Csak ugye en sem akarom azt, hogy mindig a cicin aludjon el, bar a vedono mondta nem lehet meg oket erre raszoktatnik, de azert szeretnem ha magatol elaludna a kisagyaban es gondolom ezt jobb minel elobb elkezdeni. Meglatjuk.
Amugy a bal mellemben tok sok tej van , a masiknal meg azert kuzdenie kell egy kicsit, hogy jojjon!! Azon be is alszik hamar.

A verzes ma mar jobb, meg a hasfajas, tegnap volt brutalis, azert is ijedtem meg..nem tudom ugye hogy mire szamitsak!!

Bringa ma jon haza a korhazbol ennyit tudok rola.

Na megyek ebresztgetem, mert mar 4 oraja evett!!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok,

néhány kép Zsófi cicáról
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pici76 2010.04.14 17:49-kor.
pici76

Sziasztok

Dóri, MArci már nem is babás, hanem igazi kisfiús:-)

és Niki, Emmácska tényleg nagyon csöpp:-) tegyél majd fel közelebbi képet is róla!

Csajok én asszem nem írom le a szüléstörténetem, csak annyit mondanék, hogy azért a császár sem fenékig tejfel Lorcika, az első 24 óra nagyon durva volt, nem gondoltam volna, hogy ennyi mindenre használjuk a hasizmunkat, de még mindig nem tudok haskötő nélkül egyenesen járni...és azt sem gondoltam volna hogy katéternek ennyire lehet örülni, majdnem könyörögtem hogy ne vegyék ki :wink:

Nekem a hazajövetel napján volt egy kicsit kevesebb tejcim, gondolom a stressz, meg a kevesebb ivás miatt, de naponta 2 pohár Laktoherb helyretett, Zsófi újra 60 g-ot szopizik egy cciből.

Ő is kómaszerúen elalszi ka cicin, általában még megböfiztetni sem tudom, és utána 3 órát szundizik

ami most járt le úgyhogy megyek....
pici76

sziasztok!

nem tüntem ám el,csak eléggé fáj még a pocim,lassan ójra jelentkezem,biztos sokmindenről lemaradtam.
Jó egészséget mindenkinek!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Niki,Emma egy angyal manó-nagyon falat....azt hiszem nálad lesz a leg létványosabb ahogy napról napra hízik és nő a pincúr,ez saját tapasztalat,én is napról napra látom ahogy tokásodik a királyfi,és végre jók rá a baba cuccok,nem lötyög a lábán ,mint egy üres zacsi :D
Rena,az én babóm is tápszeres néha olyan éhes hogy az újjamat is megenné....én 3 hete szültem és most 70-80 at eszik,változó.
alszik utána mint a bunda....
fürdés ügyben azt hiszem Martin a kivétel,imádja egy hangja nincs,szerintem az a titok hogy nagyon lassú mozdulatokkal kell fürdetni,óvatosan beletenni,locsolgatni,hogy szokja és nagyon magabiztosan csinálni,vagy legalább is próbálni,hogy ne legyen félelem érzete,én imádom amikor fürdünk,végig mosolyog látszik hogy tetszik neki...

most mennem kell mert már egy ideje egy kézzel írok,mert babuci itt ring a balomon,és már leszakad vállból a kezem...majd még jövök.
puszika

KépKép
riella77

Helló!

Először is gratulálni szeretnék Mindannyiotoknak!
PICI, ANIDO, BOGYRA, LORCI, BRINGA, FAMO, STELLA!
Húhh, de sokan szültünk az utóbbi hétben:)
Szóval mindannyiotoknak sok-sok tejecskét és energiát kívánok!

Ilda, Elina olyan bájos, de tényleg. Nagyon szép kislány!
Pici, Zsófi is nagyon szééép!

Lorci, hasonlóan étkezik az én kislányom is. Sokszor úgy kell felkelteni.
De aztán van, hogy meg 1 óra múlva megéhezik, mert előtte elaludt ugye a cicin. Remélem előbb utóbb beáll a rend mindenhol.
Én szerencsére nem stresszelek. Bár nem mondom, az első két nap itthon elég érdekes lelkiállapotban telt. Kicsit nyugtalan voltam és aggódtam, hogy smint lesz. De most már tudom, hogy nem mindig azért sír, mert fáj valami, fázik vagy éhes.
Egyszerűen csak sír.

Most megyek őkegyelméhez....:)

Kép
niki30

Képeket hamarosan teszek még fel.

Kép
niki30

Kép Brendon 1 hetesen

MINDEN BABÁNAK ÉS MAMÁNAK JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNUNK!!!!!!![/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok,

itt van pár kép Ricsikéről.

Pusz

Kép Hahóóóóó

Kép ketten

Kép apával

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, ez a zoknis fotóóó! :lol:

Pici, nagyon jók a fényképeitek!!

Gabibaba, Brendon annyira kisfiús, kopés pofi :)

riella, nálunk apa jött rá erre a lassú mozdulatos dologra. én sokkal jobban stresszeltem h sír, de apa ezzel a locsolgatós, talpi-simis fürcsi technikájával valóban csodálatosan meg tudta nyugtatni Viktóriát! azóta szereti a fürcsit - pedig apa sajna ritkán fürdeti, de már én is tudom úgy csinálni h jó legyen neki :)

Niki, érdekes h ezt figyelted meg Emmánál h csak úgy sír. én szinte mindig úgy gondolom h oka van Viktória sírásának. a nyilvánvalóakon felül én részben azt vettem észre h sokszor nyűglődik és kapálózik, esetleg sír cicin akkor, ha büfiznie kell (anyu első megjegyzése persze az volt h biztosan azért nyűglődik, mert kevés a tej :roll: :evil: ) és nagyon sokszor sír amiatt, mert már fáradt, de nem tud egyedül elaludni. nekem erre bevált a kendő (szorosan tartja, sötétben van, hallja a szívdobogásomat) és mostanában a terhesség alatt hallgatott gyerekdalos lemezek. Halász Judit CD legkésőbb felénél általában bealszik :lol:
Vendég

Sziasztok,Alexa vagyok! Anyuék hazaértek,minden rendben,csak még kicsit nagy a felfordulás...De köszöni a gratulációkat,amint tud jön. :wink:

Kép
bringababa

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák! Én is hamarosan teszek fel képeket mininyekerről! Szabályosan énekel álmában meg kell zabálni! :) :)

Mostmár a szülést is kezdem feldolgozni... nem apad el a tejem ha rágondolok! :lol: :shock:

Én is laktoherbet nyomok, de úgy, hogy apa lefőz reggel másfél litert 5 filterrel + egy gyümi teával, így nincs széna-szalma íze. Ez elvileg a maximum fogyasztható mennyiség. És mellé mégmásfél liter ezt azt iszok.
Ti mennyit vedeltek?

Az éjszaka valami botrányos volt kb. éjféltől fél hatig tavaszi fesztivál volt. Azonkívűl olyan összehúzódásaim voltak, hogy ÁÁÁÁÁÁ! Szörnyűséges volt. Szegény uram pakolta a jobb cicimről a balra a gyereket, mert a fájdalomtól még átfordulni is nehezen tudtam.

Nah mentem, mert éberen pislákol a kis gazember!

Sziasztok, sok tejcsit, nyugodt babákat mindenkinek! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Gratulalok Minden uj Anyucinak!

Sajnos kicsit le vagyok hangolva, mert szerdan egyik pillanatrol a masikra begyulladt az egyik mellem, felment a lazam 39,6-ra, ki kellett hivni az ugyeletes orvost keso este, antibiotikumot szedek+lazcsillapitot.
Szoptatok belole, de csak 20-at tud kiszopizni belole, es fejni sem tudok belole a fejogeppel tobbet, ez most nagyon aggaszt.
Lehet hogy nem tud megindulni az a tejcsatorna? Pedig a fajdalom mar valamivel enyhebb, de a tej megsem tobb.
Lehet hogy nem is lesz tobb?

Most ejjel meg felment a lazam 38,3-ra, de hutofurdovel le tudom vinni a szoptatasig, hajnal ota nem volt lazam.

A masik cicbol potolja a kincsem, szoval nem ehezik.

Bocsi, hogy most csak a panaszaradatomat tudtam megosztani Veletek, de kerlek Titeket, hogy ha valakinek van tapasztalata ebben a temaban ossza meg velem.

Koszi es puszi Mindenki Babajanak!

KépKép
horilda

Jó reggelt!

Jajj de szép babafotók kerültek fel, aztamindenit!
Egyik szépségesebb, mint a másik!
Lányok gratulálok! Látom mindenkinek sikerült gyönyörűséges babát szülnie!

Ricsi zoknis képe haláli:)
Brendon pedig micsoda kis hajasbaba!

Bogyra, jesszus, ilyen sokat virrasztottatok éjszaka! Szegénykék. De mi volt a baj?

Ilda, akkor végülis van annyi tejci, amivel jól lakik, nem?
Orvos mit mondott? Gondolom nem szabad ilyenkor abbahagyni a szoptatást...

Nekem is lenne kérdésem.
Ti mit tudtok, mennyit kell ennie egy egy hetes babócának? Jó tudom, ez babafüggő, súlyfüggő. De mégis?
Fingom sincs mennyit eszik...Tegnap lemértük kaja előtt és után és 50 g volt az eltérés. Az jó szerintetek egy 2400 g-os babánál?

Köszi
Niki

Kép
niki30

Jaaa, tegnap azt hittem beszarok, annyira fájt, ahogy szívta a cicimet. Pedig bimbóvédővel szoptatok. Ma már jobb volt.
Hihetetlen milyen erejük van.

Kép
niki30

Niki: Ricsimicsi nekem is mar benyom 50 gr-ot, szerintem ez jo. Nekem azt mondtak, amikor elengedtek a korhazbol, hogy legalabb 30-at nyomjon be, de nyilvan a tobb jobb, hisz nonek ezek a manok!! :)

Ilda szegeny remelem szepen lassan javulgatsz.
Kepzeljetek nekem a mellbeloveles annyi volt, hogy reggelente razott a hideg, de lazam nem volt. De nem csomos, nincs begyulladva, nem szakadt le...csak ennyi es most mar egesz jol jon. Azert parszor fejem is, hogy termelodjon, mert kesobb ugye meg tobb kell.
Kicsikem most alszik...napkozben annyira jo kisfiu eszik, alszik, nezelodik.
Kepzeljetek ejjel kicsit nyugi votl csak a cici kellett neki es azon aludt el persze 9-kor. Nem allitottam be az orat, hogy felkeljek gondoltam ha ehes kel o 3-4 orankent. 5 es fel ora mulva kelt!!!!!!!!!!!!!! :) Jol bekajalt es aztan utana megint csak 3 ora mulva kelt! :)
De nalunk meg nincs rendszer..ugy ertem, hogy oramu pontosaggal pl. 8-kor indul a nap...ahogy epp kijon. Mert ugye bealszik a szopiba, mericskeljuk, megint szopi, alvas...tisztaba tesszuk...szoval masfel 2 ora siman egy szoptatas. Es akkor jon a nyugi, hogy lerakjuk a kisagyba es rogton sir.
Ferjem ki van ram akadva, hogy mit akarok rendszert egy 1 hetes babatol....de en meg azt nem akaorm, hogy mindig cicin aludjon el.....hat majd kialakul gondolom kesobb. :)

Bogyra en mar nem iszok tejserkento teat..szerinted kene folyamatosan szoptatas alatt? Azt hittem csak azert kell innni, hogy beinduljon. de a napi 3-4 liter vizemet , meg gyumilet benyomom.

Na puszi mindenkinek es jo babazast.

Kép

Kép
lorcika

sziasztok

próbáltam visszaolvasni, már elég jól elhaladtam, de nem végeztem még. Nagyon szépek a babók. Most turbóban írok, mert a drágám keleget felfelé. Képet nem tudok feltenni, de iwiwre tettünk fel, -Dobi Márta néven vagyok fent, akit érdekel nézze meg.

Szüléstörténet: szóval 17-én a fábry showt már szinte üvöltve néztem de nem igazán mertem elindulni, mivel előtte két nappal már volt egy vaklárma. A párom azonban már nagyon sajnált úgyhogy beparancsolt a kocsiba. Majdnem éjfél volt, hogy beértünk. babonából benthagytuk a kocsiban a cuccot. Megvizsgált az ügyeletes orvos, mondta, hogy három centit tágultam baba lesz. Burkot akart repeszteni de mondtam neki, hogy hagyjuk meg az én orvosomnak. Szóltam a páromnak, hogy hozza a cuccost. Felvettek. Amíg hatott a beöntés szóltam a páromnak telefonon, hogy be vagyok szarva ezért legyen mégis apás szülés. Bejött. Elkezdtem vajúdgatni, amikor éppen nem fájt akkor röhögtünk, amúgy meg masszírozott a párom, meg mondta, hogy próbálj meg lélegezni. A doki közben burkot repesztett. Az idill nem tartott sokáig, egyszer csak azt jelezte a gép, hogy gyerek szívritmusa 100 alatt van. Összesereglett az összes szülésznő hívták az orvost, aki közölte, hogy azonnal műtét, és már rakták is a katétert. Én kérdeztem, hogy nagy a baj? Persze senki nem felelt. Aztán elaltattak. A baj az volt végül, hogy a kicsi maga köré tekerte a köldökzsinórt és ahogy jött volna ki a zsinór szorította. De végül 10-es apgárral született.

szopi: az enyém képes 70-et szopni, de bizony kell a pótlás. Igaz néha már csak 20 g tápot eszik rá. Igazi zabagép. Amúgy a 70-et egy óra alatt szopja, rengeteget nyammog rajta és általában ott is alszik el. Éjszaka egyszer kel fel, akkor elszórakoztat minket másfél óráig, de utánna nyomja reggelig. Szerintem ha sokat sír és látod, hogy éhes adni kell a pótlást. Eleinte én sem akartam, de mikor már tiszta seb volt a mellem már egyáltalán nem tiltakoztam. ja és az sem mellékes, hogy a pótlást apa is oda tudja adni, te meg addig esetleg letusolsz vagy alszol.....

No lépek mert már nagyon ordít.

Márti
stella2007

Niki,

Igen kell is szoptatni ilyenkor, a baba tudja a legjobban meggyogyitani.
En nyustolom is a dolgot, csak hat ebbol a mellbol csak 20-at tud kiszopizni, es fejni sem tudok belole tobbet.
Ma mar a fajdalom csokkent, lazam sincs, szoval jobban vagyok.
Csak hat miert van benne kevesebb? Ez aggaszt!

Az en babom amugy 90-100-at eszik, ma toltotte be a 3 hetet.

Az elso heten o is 50-et evett.

Kivanom, hogy mindannyiotokat keruljon el a mellgyulladas es hasonlo nyavalyak!

KépKép
horilda

Ja es azt a 90-100-at 3,5 orankent eszik, ejjel 1 vagy 2x kb. 4-5 orankent.

Valakinek 3 hetes baboja? Ha van mennyit eszik?

KépKép
horilda

Lanyok HELP!!!!
Mi van akkor, amikor ma pl. Ricsike hajnalban benyomott olyan 40 gr-ot, reggel 60-at, aztan napkozben (kicsit zuros nap volt ) 20-at, 30-at,most meg alvas utan felebredt, jol elvolt, kicsit szopizott majd elaludt, furdettuk, szopizott 10 grammot es ugy bealud,t hogy total koma!!!! Marha keveset evett, utoljara valami adagot (kb 30-at) 2-3 korul.
Miert nem ehes?????? Nektek volt ilyen?? MOst apjuk total ketsegbe van esve....en mersekleten...pedig tej azert van, jon most szepen!!!!
Szerintetek csak lusti vagy baja lehet???? :( Amugy szepen nezelodott nem sirt...semmi amikor felebredt. Csak miert nem ehes..ezt nem ertem!!! :-o

Kép

Kép
lorcika

Kép Babka és Hédi

Itt apa!

Megszületett Hédi 07.01. 08:07-kor! :D :D :D

3600 g
51 cm

Puszilok mindenkit!

Legi

Kép
leglesscat

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:D ______ 06.01. -én igazából ______ :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Legi

Kép
leglesscat

Gartulálok Legi, hurrá hurrá hurrá

sok sok puszi és sok tejcsi!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Hú egész nap nyűgösködtünk. Megetetem 60 grammot eszik, büfi leteszem és nem alszik. Szerintem néha több kéne neki. Akkor húzogatja a lábát kaki puki megnyugtatom de mire eljutunk odáig hogy minden oké eltelik 2-3 óra és megint etetés. Nem tudom mit kéne csinálni. Vettünk teát hátha az segít. Olyan jó lenne csak 3 órát aludni. De nem panaszkodok csak kicsit kivagyok. Lehet valamit nemjól csinálok. Kép Kép
KépKép
rena10

Lorcika nálunk meg pont az ellenkezője állandóan keres és enne. Sokszor még a 3 órát sem várja meg. Van hogy eszik 30-40 grammot elalszik és 1 óra múlva megint éhes. Nem tudok rendszert kialakítani. Most este szopizott 30 grammot és alszik, nem tudtam felkeltenihogy egyen még. Szerintem méregessétek a súlyát ha azzal nincs gond akkor nincs baj. Mi még mindíg nem értük el a születési súlyunkat. Ti hogy álltok vele?
KépKép
rena10

sziasztok!

Legi,
gyönyörűszép ez a kislány!!! Gratulálok és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek.

Én többször leírtam már, hogy kivágtam a mérleget a francba. A légzésfigyelővel együtt. (=ne adj ég bármi gond lenne, csak "tanfolyamon átesett", képzett személy tud segíteni a babának).

Lehet, hogy én vagyok nyűgösebb és/vagy türelmetlenebb, de ezek.. na jó, nem akarok sem okoskodni sem megbántani bárkit, inkább befogom.

Lorci,
ha éhes, majd jelentkezik. Többektől hallottam ill. magam is tapasztaltam, hogy a csúcsszuper mérleg nem jól mér. Főleg ilyen csipp-csupp mérnivalóknál. :roll: egyébként sajnos. :?
mi sem egyformán éhezünk meg, a babától sem várható el uez, hol kevesebbet eszik, hol többet. de ha a heti méréseknél szépen gyarapszik és a gyerekorvosi kontrolloknál rendben van, akkor nincs okod az aggodalomra. tényleg ne parázz feleslegesen. ha úgy érzed jónak , etesd amikor jólesik / igényetek szerint, de ne aggodalmaskodj a grammokon. főleg, ha szépen alszik. ha éhes, majd ordít. :)

na mentem vasalni.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?