A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Csáááá!

Andi: Az egy kicsit kizökkent, ha elmesélem, hogy ma én is sírtam, mit sírtam, zokogtam... nem tom, min. Ez kész :shock:
Jöttek vmi vízszerelők, de nem voltam a helyzet magaslatán :(

Megcsináltam a Királylányszoba-dekort, de Apa nem engedi fényképezni, mert ő még készít bele egy-két dolgot (papírmasé léghajó-lámpát, rajzokat, stb.). Csak utána rakhatok fel nektek képeket... hmmmm :shock:

Holnap négykor 4D!!!! Végreeeee! március óta nem láttam a kiccsajt!

Szivvi, Gurgi, Ná: Örülök, hogy minden okésss!!!

A rendőrös sztorik nagyon komolyak, van alapja a rendőrvicceknek. :P

Más nincs... viszketnek a csípéseim... e miatt is bőgtem!

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
De kíváncsi vagyok, mit mesélsz majd, mit fogtok látni! Nem tudom, de nem lehet ilyenkor fenistillel bekenni a csípéseket?

KépKép

KépKép
szivvi

Hááát, az első kettőt bekentem, de rondább lett :shock:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
Léghajó lámpaa, dejó és ráadásra saját kezűleg..eredeti :lol:

Emlékeztek arra a fehér pepecselős viszketéscsillapító löttyre..én tök szerettem..a nagymamám mindig vattával esténként pepecselt vele..persze amikor megszáradt, újból vakartam.. :lol:
(bár lehet, hogy én már öreg vagyok mert ennek már sok-sok éve)
torolve_20131003125716

Gurgi:Én emlékszem... cinkesrázó vagy mi volt :D

Igen... WC papírból és drótból van, majd meglátjátok! Cééép lesz. Má van egy ilyen óránk, amin HArold Loyd buleszkszínész lóg... annak a feje gipsz ugyan, de a többi papírmasé.

Kép
zsuzsi**

Szúnyog-, pók-, darázs- és medúzacsípés nyomán a levendulaolaj kiválóan használható (nyugtat és fertőtlenít).

Egyébként a levendulát ajánlom vajúdásnál is, illatilag is..mécsesbe és lendulaolajos kis törölköző a pocakra-homlokra
torolve_20131003125716

A pelenkázót is Balázs csinálta, mert nekem minden magas, amit kapni lehet. Ikejás pócból van...

Kép
zsuzsi**

Orbáncfű olaj pedig a gátseb gyógyulását segíti, gyorsítja
torolve_20131003125716

Andi
Végső érvem: "HŐŐŐsök" minnyá kezdődik :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok, megyek tv-zniii

Mindenkinek pussz, de Andinak hááárom pussz!!!

Kép
zsuzsi**

Ügyi gyerök ez a Balázs! :lol:

Én megyek lefexem..ma még semmit nem pihentem, szószerint

Szép álmokat!! Nyugis éjszakát!
Gurgi
torolve_20131003125716

Jó éjt!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Két napi kihagyásom sem tudom most bepótolni, bocsi :oops:
Csak egy-két üzenetbe olvastam bele, mert sajnos nem nagyon jó ülnöm a gép előtt, igyekszem mindig vízszintes helyzetbe rakni magam...

Zsanett: A város, ahova megyek kocsival kb három óra.
Szivvi: Nevünk még nincs, csak pár ötlet, de az igazit még nem találtuk meg...

Times, nagyon szép pocid van, szerintem is nagyon pici két babának :) Furcsa mennyire alkati dolog ez a pocak-nagyság is...

Enikő: Te pocid is nagyon szép, s tényleg jó nagy :D

Nagyon gratula Mindenkinek a jó eredményekhez, s megy a drukk azoknak, akik a közeljövőben mennek láthatásra!

Akkor úgy látom, hogy amit csináltak nálam az CTG volt... Még jó, hogy itt a fórumon legalább kikupálódom mindig mi micsoda magyarul :)

Amúgy minden ok, egész nap fekszem, a dokinéni ugye eltiltott a takarítástól is. Úgyhogy tegnap csak boltbamenetel volt kevés cipelnivalóval, plusz vacsikészítés. Férjuram aranyos, mert elmosogat mindig már helyettem, engem meg elzavar a kanapéba :)
Pár napja nem eszem sót s nem iszom napi több liter vizet, mint eddig. Lábam azóta egyszer sem dagadt be, semmi baja!!!

Puszi Nektek, kellemes napot!
Vendég

szép reggelt!

bori, nem tudok elmenni sajna, mert szfehérvár a munkáltatóm, és az ottani mák...nem lenne erőm...de szerintem jó lesz

jók ezek a rendőrös, kislányos sztorik! már jól indul a napom!

a cink rázókeverék jelentem még létezik! tavaly kijött rajtam valami gyógyszerallergia, mindenem piros volt és viszketett, és a dokibá azt írt fel 2 üveggel is, szóval csaknem az egész testem fehéren virított! :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

köszi az infót bori a vizsgálatokról, akkor még egy doki...a többiről meg hallottam...igaz labor nálunk 36. héten lesz csak, de persze mindenhol minden más...

lynia-

Hali!

Köszi a hapsika dícséreteket! :D
Bevallom, örülök, hogy raktatok fel pocifotót, megnyugtató, hogy hasonló időben járóknak is ekkora... minekután nekem is mindenki azzal jön, hogy "sokkal előbb kint lesz" vagy "hűűű, ez legalább NÉGY kilós gyerek lesz..." :evil: ...
Az első munka nélküli napom eredményesen telt: megrendeltem egy kombi-bútort. Sajna készleten nem volt, mondtam, hogy húzzanak bele, nehogy gáz legyen... három hét múlva lesz meg.
Szüléselőkészítőn a fájdalomcsillapítás volt a téma. Eddig úgy gondoltam, hogy a létező összes fájdalomcsillapítót kérem, ami van a világban. Számomra most derült ki, hogy az epidurális után gyakori a fejfájás... ez baj. Most inkább azon töprengek, hogy nem kérek semmit, mert a fejfájás szó hallatán is kiráz a hideg (iszonyú migrénjeim tudnak lenni).
Tapasztalatokra, véleményekre nagyon kiváncsi vagyok.

üdv.:ckat

u.i.: ellenőrizzétek fényképező gépetek, nálunk most derült ki, hogy nem jó. Akinek canonja van, van egy típushiba, ami meleg hatására jön ki (ha érteném a hibát leírnám, az a lényeg hogy nem látod a képet). Ezt díjmentesen javítják. Nehogy akkor derüljön ki, hogy rossz, mikor már a "fotóznivaló" kint van...
ckat

Jó reggelt Mindenkinek,
már kicsit jobban. Köszönöm mindenkinek a vígasztalást, Szivvi a végső megoldás végül segített.
Egész éjszaka, meg most is fájdogál a fejem, gondolom időjárás változás lesz megint,plusz gyermekem nem nagyon mozog, alig-alig érzek egy-két rúgást, ez már volt nekem, megint felment a magzatvizem, de azért megemlítem ma a dokinak.

Andrea
Kép
kindernay

Na, akkor Emi felhomályosított titeket a cink-oxidos ketyóról.
Jelentjük, itt is van ilyen, igaz ezt most mentolos rázókeverék név alatt vettem a tegnap, na de ha ma reggel ébredéstől nem lenne a házban, kész lenne a tragédia.
Kicsi lányom mint egy múmia, hófehérre lett meszelve. S ugyi ez még az első 24 óra, még mindig jönnek a hólyagocskák.
Edina pedig legnagyobb bánatáta ment oviba, rajta semmilyen himlőre utaló jel nincs. Igaz, kölke próbálkozott a reggel, hogy itt meg ott meg amott viszket, de csak kamu vót az egész.

Qrva jók vótak az offtopik rendőrsztoryk.
Anno mikor a személyimet cseréltem férjhezmeneteles névváltoztatás után, vót szerencsém a sok rendőrségen való álldogálás alatt olvasgatni pl. hogy milyen esetben kell személyit cserélni: névváltoztatás, ha a fénykép már nem az aktuális képet mutatja rólad, ha lakhelyet váltott az illető, ha...., ha..., HA SZÜLETÉSI DÁTUMOT vagy SZÜLETÉSI HELYET VÁLTOTTÁL. Namármost kérdem én, az ilyet hogy lehet?

Gurhi: havonta mászkáltok, azért kell a pelenkázótáska? Huhh, akkor nekünk egész bőröndkészlet szükségeltetik, hisz mi akár naponta vagyunk képesek menni valahova. Nagynéném is kérdezte, hogy tényleg 1 hónapos gyerekkel már lakókocsizni akarok menni Trabitalálkozóra? Há persze, majd itthon satnyulunk kettesben, míg a család többi tagja kikapcsolódik.

Na jó, mentem, szgép bevadult, mentsek le mindent amit kell, mert holnap egyik srác az irodában újratelepít rajta mindent.

Andi, ugyi ma mán mosolyogsz? Hagyd a párod, mondd neki, hogy majd kertiparti szülés utánra marad, s ne boncolgasd, hogy mennyire utána. Hátha akkor majd normálisabban lehet elbeszélni a témáról.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Tök jó éjszakám volt, nagyon jól aludtam.
Lányok, Samu engem még egyszer sem rugdosott fel az álmomból.
Mindig elalszik velem és velem is ébred :lol: (egyem meg)

Már mosok egy adagot (babaágynemű+plédek) :lol:

Vhogy. most örülök ennek a borongós időnek.

Kiskacsa!
Sziiaa, pihengessél csak Kép

Ma chilisi babot főzök, délután meg ajándékokat veszek /apu+hugi szülinap/

Mindenkinek legyen szép napja!
torolve_20131003125716

Jó reggelt! Andi, tegnap én is kivoltam, de ma már sokkal jobb, remélem, Neked is csillapulóban a rosszkedv.

Ma reggel fél 4-kor Kispicur megrángatta a köldökzsinórt, hogy Anyaaaa, éhes vagyok!!!!! Úgyhogy muszáj volt felkelnem, és ennem egy kis kapros-juhtúrós lepényt, amitől úgy feldobódott, hogy hatalmasat bulizott, amitől meg én ébredtem fel teljesen, és másfél óráig nem bírtam visszaaludni. :lol:

Ckat, én tavaly két napon át kaptam epidurált (na jó, nem folyamatosan), és nem volt semmi fejfájásom utána, úgyhogy mindekinek csak ajánlani tudom.

Kép
nenoke

Ckat!
Ági a szülésznőm is azt mondta, hogy epidurális után nincsen fejfájás..a spinális után viszont igen.
torolve_20131003125716

Igen tényleg jobb, egyébként eldöntöttem, hogy szombaton "shoppingolós" napot tartok, férjem elutazik - unszolásomra - és csak szombat du. jön haza, tehát péntek szombat kicsit kikapcsolódom, és eldöntöttem, hogy vásárolgatni fogok. Annyi minden kell! Veszek a babának rucikat, meg magamnak egy-két cuccot! Előpakoltam a nyári papucsaimat, hát a felét nem fogom hordani, de jó látni, hogy mennyi van (cipőmánás vagyok). Azért lehet, hogy újítok még egy párat! :wink:

Ja és bejelentkezem fodrászhoz is, mert kb. 2 cm lenövésem van, és undorítóan előjöttek az ősz hajszálaim és különben is, elég pudván érzem magam, kell egy kis felüdülés.

Zsanett, nagyon boldog névnapot neked!

Andrea
Kép
kindernay

Én is úgy tudom, hogy az epidurális után nincs fájás, legalábbis barátnőmnél nem volt.

Na megyek hívom a dokit, mi újság pisi téren! :roll:

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Tegnap nekem is szvrakodott a babanet :twisted:

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez!

Én is tegnap voltam dokinál, minden rendben! Samu 2371gr, tehát csatlakozunk az óriásbébik csapatához :lol: Tegnapra végre ide is ideért a lehülés, és végre nagyjából lement a lábasmról a dagadás. Ezt a mérleg is igazolta, cirka 2kg-al voltam tegnap kevesebb mint a hétvégén :roll:

Andi: remélem ma már jobb napod lesz!

Pelustáskát én kaptam a babakocsihoz, bár nem hiszem, hogy használni fogom. Nekem is a hátizsák jött be eddig :wink: Ha kell azt is fel lehet akasztani a babakicsira, de háton tuti kényelmesebb, mint válon cipelni :roll:

Manó: jobbulást a lánykádnak! Nem akarok okoskodni, de nem biztos, hogy egyszerre jön ki rajtuk, éshát sajnos már akkor fertőz mikor még nincsenek hólyagok :cry: Én a helyedben nem vinném oviba :oops: ( bocs, nem kartalak megbántani, de én sem örülnék, ha tudnám, hogy valaki himlős a tesó meg fertőzhet :oops: )

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Andi!
Hajfestés + vágás nekem is játszik még szülés előtt..
1 hónapja voltam fodrásznál de nagyon gázul vágta le hátul..tök vastagra hagyta..subajakab
torolve_20131003125716

Jó reggelt mindenkinek!

Kiadnék egy körözést!!! Dorkaaaaa hol vagy?

Mi jól aludtunk, de kevésbé volt jó a reggel. Ma négyre megyünk dokkerhez és 4D-re, de lehet, hogy Apa nem ér haza (telefonban hallottam) :( . Azt mondja, hazaér, ő is akarja látni csajszikát, de nem hiszem, hogy ez sikerül. Már most xar ez a nap...

Kép
zsuzsi**

Hali!

Megvolt a dokizás, jól van a mi kisfiúnk, egy héttel nagyobbnak tűnik. De most hogy olvaslak Gurgi, akkor lehet csak azért nagyobb,mert kissrác, na meg a genetika is közrejátszik (remélem szép magas lesz,mint Apukája).

Andi, Zsuzsi,küldök nektek 1-1 nagy marék jókedvet, én olyan jól elvagyok.Élvezem, hogy nem dolgozom, hogy készülhetek a babavárásra, meg egyáltalán, hogy itt van ez a kis csoda a pocimban. Persze, néha én is kiakadok és én is utálom, hogy mindenki találkozni akar velünk, engem látni (még az is aki hónapok óta nem látott), mert meg akarja nézni a pocakom....De én töröltem mindenféle bulit az elkövetkezendő 2 hónapra, nyugira vágyom és csak azzal vagyok hajlandó talalkozni akihez van kedvem.

[size=9]Hétvégén esküvő...Annyira nincs ötletem, hogy mit vegyek fel, amiben jól is érzem magam és vizuálisan is elfogadható...[/size]
Vendég

Köszi mégegyszer a jókívánságokat, viszontkívánom! :wink:
Vendég

Köszi Zsanett...:)

Kép
zsuzsi**

Zsuzsika!
Nem szomorkodj plíz!!

Zsanett!
Nálunk Ati 187 cm és 80 kg (vékonyka), én pedig 170-171 cm vagyok..hogy ez mennyire játszik közre..
Ati 51 cm-el és 3600 grammal született..szal eleinte kis pufóka volt..láttam róla képeket, olyan kis cukika (jó nagy zacsival :lol: )
torolve_20131003125716

Gurgi: A genetika fontos szerintem. Azt mondják, sokszor inkább a nagyszülők génjei jönnek számításba. Lehet, hogy szüleitek méretei mérvadóbbak lesznek...

Nem szomorkodom, csak totál gáz, hogy Balázst állandóan minden xarral megtalálják. A 4D időpont már másfél hónapja megvan. -ez bosszant...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
Megértem, persze tök jó lenne ha ott lenne Ő is veletek..
de lesz róla felvétel és majd látja (gondolj erre)

Ha a szüleinkét örökli Samu akkor magas és vékony lesz..
Ati szülei magasak, vékonyak..
Az enyémek átlagos magas és átlagos testalkatúak..bár anyukám anno 47 kilóval kezdte velem a várandósságot és 165 cm..
és utána is nagyon jól nézett ki..
torolve_20131003125716

Persze, tudom, hogy látni fogja, de ez akkor is olyan intim pillanat, és ha nem ér haza, akkor olyan rossz lesz... :cry:

Mindegy, kire hasonlít majd Samukám, mindenképpen cééép lesz, mint egy kis Tündérkirályfi :D

Kép
zsuzsi**

Tündérkirályfiiiiiiiiiiiiiii :lol: ez aranyossss
torolve_20131003125716

nemtom ti hogy vagytok vele, de nekem vannak olyan napjaim (mint a mai is) amikor megmozdulok, és már attól teljesen kifulladok!
most is lehajoltam, söpörtem, és alig kapok levegőt, fekhettem le, hogy ne essek össze ebben a "nagy" megerőltetésben! :shock:

na a lényeg, ilyenkor pánikolok, hogy hogy a fenében fogom megszülni picúrt?????? ha most ennyi kikészít!?

én is élvezem a "munkanélüliséget", de holnap megint megyek :( de már ott lesz a helyettesem! :D

remélem a kiscsajunk nem az én anyumra fog ütni, mert akkor totál pufók kölök lesz! :?

lynia-

Hali!

Én is jól aludtam, nem volt meleg. Most éppen esik az eső, és nekem menni kell a Klinikára a dokimhoz :cry: Remélem, ma tisztázódik, h hogyis lesz ez a szülés, tud-e vállalni :?

A rendőrös sztorik nagggggyon jók :P

Van ilyen EMI!
viszont a szülésnél olyan elemi erők lesznek velünk!! Majd meglátod!!
torolve_20131003125716

ja és a pufók csak enyhe jelző!

esik? én is akarooom, az éjjelek olyan jók, én is 2 napja jól alszok, de a nappal lehetne hüvibb

lynia-

pufóka :lol:

Én alkatom sztem vegyes..anyunál magasabb vagyok de sok hasonlóság van az alakunk között..
torolve_20131003125716

na asszem nálunk is újratelepítés lesz, mint manóéknél, folyton lefagy minden...most a word sz@rakodik, nem tudok megnyitni semmit, mindig kilép :evil:

akkó a beceneve meg is lesz Fóka

lynia-

Na megvan a vizelet eredmény fehérje nincs (toxémia kilőve) viszont fehérvérsejt van, ami 15-ös értékű mondjuk ez a terhesség eleje óta megvan, kicsi baktériumszámmal, 3 havonta jelentkezik, aztán tiszta lesz a vizeletem. Valakinek volt már ilyen? Mi a fenét jelent, az mondja a doki, hogy enyhe fertőzés, vagy "darabkák" amelyek a hüvelyben vannak okozhatják. Na, mondjuk a folyás is megvan az eleje óta.

Gyermekeitek élénkek mostanában? Nálam nincs nagy mozgolódás 2. napja.

Gurgi: nekem 2 barátnőm is fodrász, de az egyik most szült és hát megbeszéltük, hogy nem nyaggatom (mondjuk nem kellett, mert mindig megcsinálta a hajam) szóval a másik erőszakoskodott, hogy majd Ő megcsinálja a hajamat, ha állapotos leszek, ne menjek máshoz. Na 2 hete "könyörgök", hogy jöjjön már ki, fessen be és vágjon le kicsit, mert olyan trehány vagyok, nem nagyon érdeklik, inkább a szerelmi bajával van elfoglalva, és ha nem az a téma, más nem jön be nála. Szóval, most begurultam és megyek egy idegen fodrászhoz, a környékre. Jó pipa vagyok miatta, mert hát ezer éve ismernek, tudják mit szeretek, most meg egy idegen, mi van ha elcseszi. Na mindegy, csak mérgelődök magamba.

Andrea
Kép
kindernay

Ja és a kozmetikussal is így vagyok "rohad" a fejem és a kozmetikus beköltözött a Szabadság térhez, ahol alig lehet megállni, és most ekkora pocakkal a dugóban sínlődjek, aztán meg ha pici lesz a baba, hogy "ugrok" el oda. Szóval most keresnem kell itt is valakit. Jaj tudom, hogy hülye problémák, de úgy idegesít, hogy nem jön össze semmi!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!
Hú csajok, én 11-kor lefeküdtem, 6-kor kijöttem pisilni, meg inni, aztán most keltem fel :oops:
Andikám
Örülök, hogy jobb a helyzet!

Tegnap nem is mondtam, az uram megkérdezte a dokinkat poénosan, hogy látja-e majd rajtam, hogy mikor kezdődik a szülés..Erre a doki, általában az anyukáknak az utolsó napon még eszébe jut egy jó kis nagytakarítás! Szal, ha nekiállunk "fészket" rendezni, akkor közeleg a nap!!! :lol: Gurgikám ez rád reméljük nem vonatkozik! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

akkor katitól megkérdezem, jó-e neki a csütörtök, oksa szivvi és esztora?

most én is levágattam a séróm, idegesített!
mit tudtok a szoptatás alatti hajfestésről?????????????

andi múltkor nekem is volt benne pár db. baci, de amíg nem nagy a számuk, addig semmi gond, meg hámsejt is, az meg olyan, hogy hámlik belül a csatorna is...vagy mi a fene

lynia-

Szivvi: akkor nálam még messze van ez a nap,

Andrea
Kép
kindernay

Szivvikém!

Ez rám tényleg nem vonatkozik..háhá.. :lol:
Állítólag szülés előtt eltorzul kicsit az arc..de én ezt nem hiszem el.
Farkasember :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Andi: Én már idejét sem tudom, mikor voltam fodrásznál utoljára. Nem festetek (talán kétszer volt festve próbából), most meg növesztem egy ideje, elég okés így is. De szülés előtt egy vágás azért lehet, hogy lesz, mert a hosszú loboncommal nem tudom, mit csinálnék... kitépném valszeg :D
Kozmetikusnál kétszer voltam életemben, másodjára már nem cseszte el a bőrömet, de az első nagyon. Úgy néztem ki, mint akit agyonvertek. Borzasztó volt. Inkább nem megyek...

Kép
zsuzsi**

Gurgi
Tehát, ha aptya rámnéz egyik reggel és sikítva elrohan...Ajjjajjj

KépKép

KépKép
szivvi

Andi!
A vizeletben található fehérvérsejt húgyúti fertőzésre utal. Ez ilyenkor simán előfordulhat. (barinőmnek is volt, kapott rá gyógyit)
torolve_20131003125716

FARKASEMBEEEER!!! háháháháháhá 8) :lol:

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?