A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Hát néha én se, rá se ránts! :D
noczi

Jól van akkor megnyugodtam! :-)
Ági28

Sziasztok!

Na itt vagyok én is. Voltunk a Mária utcában és kicsit lecsapoltak, mondtam is a nőnek remélem nem találkozunk többet ebből az apropóból. Mondta, hogy vigyük be a babaát ha meglsz, mondtam azt már szívesen. :D
Nóczi! Nem szabad letörni ha kevés tüsző van, engem kezdetben le tudott törni illetve beszélni a folytatásról legutóbb viszont nem, és függetlenül a kimeneteltől (a vérszegénség szerintem belejátszott)nem bántam meg.Úgyhogy hajrá!!!!!!!! Sok folyadék , (a cseka azt mondta, hogy a zöld tea jó a tüszőknek) és természetesen fehérje forrás, minden ok. lesz
Olyan jó, hogy mindig van kiért izgulni, :D így valaki mindig kihúzza szerencsés sorszámot!!!!

manoka
manoka71

Sziasztok!
Télleg jó a zöld tea a tüszőknek? Akkor belehúzok. Bár eddig is sokat ittam, akkor bele sem merek gondolni, milyenek lennének zöld tea nélkül.
De azért a változatosság kedvéért nem tudnátok olyanokat írni, hogy pl. az eperfagyi (csokiöntettel) jót tesz a tüszőknek? Vagy hogy a tejcsoki nemcsak a fenekemet növeszti, hanem a méhnyálkahártyát is? :roll:
február

Február az eperfagyi növeli a tüszőket, főkleg ha tejszínből van, meg tejből, és persze, ha egy egész grillcsirke után eszed! :-)
Ági28

Sziasztok!

Február

A csokifagyi és a csoki jót tesz a léleknek....ez nem jó?:-)))
modrooka

Ági, Modrooka! :lol:
február

az eperturmix sem rossz, de az eperfagyi is hatásos :D

manoka
manoka71

Látod február mijen jó tanácsok vannak itt! :-)
Ági28

Helló lányok!

Látom mindenki megvan és jól van.:)

szépem! nem értem miért kell enned már most a húst, de tartalékolj 1 hónap múlvára, mert akkor aztán nyomatni kell.

Sonrisa! Akkor gyere csak többször!!! Egyébként igen, akkor fogja megcsinálni a méhszondázást amikor kezditek a lombikot. (akkor amikor még megvan) De ne félj, alig éreztem:)

beber! "Tüszőgyár" ez tetszik. Remélem továbbra is minden jól alakul majd velük, rajtam nem múlik:) Amikor olvastam a leveled, csak néztem, hoyg úristen egrövidül a méhnyak szülés előtt?:)

Gizmixx! Remélem már jobb a hátad:)

Noczi! Hú, de jó lenne, ha együtt lennénk:) Egyébként apukámnak is akkor avn a szülinapja:) (Nekem meg 5-én:))
Figyu! Kérjünk babát szülinapra!
cyprus

Láttátok tegnap az ESTÉT az m1-en?
cyprus

Csak az utolsó mondatot hallottam:-/

Mi volt benne?
modrooka

nem, de kitalálom, miről szólt :)
amúgy tényleg, miről?
február

nem láttam mi volt?
Ági28

február

Na, hát ezt végigolvastam. Mit mondjak, a riporter nagyon képben volt. Nemtom, a képernyőről mi jött le, de így olvasva nekem az volt a benyomásom, hogy a riporter folyamatosan arra akarja vezetni a beszélgetést, hogy de pedig, ha nyaralunk egy nagyot, biztos összejön a gyerek, a meghívott orvosok meg azon erőlködtek, hogy megmagyarázzák neki, hogy azért ez nem így van.
jellemző részlet:
- Mv.: Az Este vendégei Kaáli Géza professzor, a Kaáli Intézet alapítója és a Lombikbébi Magánintézetek Világszövetségének elnöke, és Kovács Péter orvos, aki az intézetnél dolgozik, jó estét kívánok. Kollégám mondata talán túlzott leegyszerűsítésnek tűnik, hogy tessék elmenni pihenni és akkor összejön a várva várt gyermekáldás, de mégis, mekkora esélyük van azoknak, akik elmennek nyaralni, mi az összefüggés a kettő között?
- Kaáli Géza, professzor, Kaáli Intézet alapítója: Nézze, a nyaralás alatt is a házaspároknak 15-20 %-a meddő, akik csak orvosi segítséggel juthatnak gyermekhez. Az nem vitás, hogy én nem egy háromnapos hétvégére szeretek elmenni, hanem egy egyhetes nyaralásra vagy egy 10 naposra, nagyobb kikapcsolódás, mint egy ilyen gyors három nap, de meg kell mondjam azt, hogy a meddőség az nem szünetel a karácsonyi ünnepek alatt, nem szünetel a húsvéti ünnepek alatt, az sajnos mindig jelen van és azért vannak ezek az intézetek Magyrországon, hogy ezeken a házaspárokon segítsenek.
(Mv. = Krizsó Szilvia, ha jól értettem, egy nőtől elvárható empátiával közelített a kérdéshez... :( )
február

Ja, a riporter Czinege László volt, K. Sz. gondolom a stúdióban vezette a beszélgetést.
Másik kedvencem:
Mv.: Az élvezeti szerek közé mennyire tartozik mondjuk a cigaretta?
- K.P.: A cigaretta az mindenféleképpen oda tartozik, mind a férfiak, mind a nőknél hatással van a reprodukcióra. A férfiaknál a spermiumszám, illetve az ondónak az egyéb paramétereit rontja a nagy mennyiségű dohányzás. A nőknél pedig a dohányfüstben lévő mérgezőanyagok a petesejteknek a funkcióját rontják, és kimutatható, hogy hamarabb merül ki a petefészek, hamarabb áll le a petefészeknek a működése egy olyan másfél-két évvel a nemdohányozókhoz képest. És ez a másfél-két év hátrány ez minden életkorban megvan.
- Mv.: Tehát magyarul, ha valaki abbahagyja a dohányzást, akkor másfél-két év múlva lehet arra esélye, hogy normálisan teherbe essen?
- K.P.: Nem így értettem úgy értettem, hogy mondjuk egy 35 éves nő, aki dohányzik, annak a petefészke úgy működik mondjuk, mint egy 37 éves nőnek, tehát így értettem ezt a másfél-két évet. De a dohányzást azt nem elég abbahagyni akkor, amikor az ember teherbe esik, vagy azt gondolja, hogy akkor most elkezdek próbálkozni, mert azért az egy hosszabb folyamat lesz mire ezek a káros hatások elmúlnak, ez egy fél év, évet is igénybe vehet.
február

áh, nem ez a béna része volt a lényeg, hanem szerepelt benne Dévai apánk:) Mondjuk nem olyan sokat:( Meg tudjátok nézni a neten.
cyprus

Bocs, Cyprus, hogy belepofáztam, ne haragudj, de elolvastam, és eldurrant az agyam. :oops: :oops: :oops: Borzasztóan szégyellem magam...
február

Igen, az elején van két mondata :)
február

Majd lehet, hogy otthon bekukkantok a műsorba.
Ági28

Ugyan február:) Nekem is eldurrant:)
Egyébként még közben is van legalább 2 mondata:)
cyprus

ohh. ez elkerülte a figyelmem. Mindjárt átolvasom alaposabban.
február

igen, megtaláltam :)
február

Ügyi vagy:) Szóval e mélyinterjú hatására úgy döntöttem inkább egy wellness hosszúhétvégére megyek, mint leszívásra:)
Ha már iylen egyszerű ez a dolog. Hogy miért is nem jutott az előbb eszembe?
cyprus

Cyprus kihagynál egy altatást egy hülye wellnes szálló miatt?
Ági28

Na tessék, már kezdtem meginogni, hogy mégis inkább Zalakaroson kéne elverni 200 e HuF-ot, és nem a Törökbálinti út 56. alatt... Ági, igazad van, az 15 és fél másodperc lebegés minden pénzt és injekciózást megér! :lol:
február

hát az az igazság, hogy engem még sosem altattak, így nem tudom mi vár rám. De ha olyan jó, mint amilyennek a szavatokból tűnik, akkor lehet, hogy inkább maradok a Dévai Hotelnél:)
cyprus

Dévai Hotel*****
február

Ugye ugye! És a társaság sem semmi. :-)
Ági28

Nem is látok komoly különbséget. Egy wellnesshotelben is köntösben mászkálnak az emberek, meg Dévainál is.
február

Na látod győzött a Dévai! :-)
Ági28

Tényleg mit kell vinni a műtétre? Vagy majd kiokosítanak?
Ma már megettem fél kiló halat:)))
cyprus

Cyprus kapsz majd egy listát mit kell vinni! :-)
Ági28

Kiokosítanak, kapsz egy listát is. De gondolom, semmi extra az inszem.-hoz képest, talán annyi, hogy ugye előtte nem szabad enni-inni, utána viszont számonkérik, hogy mennyit ittál, szóval a lényeg kb. a hálóing + kaja-pia. Na jó, ez utóbbi ásványvíz. De úgyis elmondják. Ja, meg a gyógyszer, mely fellengzős kifejezés az én esetemben a folsavat takarta, el is felejtettem rendesen, még jó, hogy a szobatársam adott.
február

Ági a billentyűzetemből vette ki a szót.
február

Igen cyprus legalább egy szendvics,és másfél liter ásványvíz.
Ági28

Köszi szépen mind2-nek.

Hú, akkorákat dörög az ég:(
cyprus

Itt úgy zuhog,mintha dézsából öntenék!
Ági28

Most már itt is esik egy kicsit. A kutyáid nem félnek a dörgéstől?
cyprus

Érdekes, itt is :)
február

Nem mondod február:) Ez hihetetlen, pedig elválaszt minket vagy 200 méter:))
cyprus

Á szerencsére jól bírják. Még a petárdától sem félnek! :-) Kemények,mint a gazdi! :-)
Ági28

Bizony, Cyprus, én sem értem, hogy van ez, nagy vihar van, úgy látszik!
február

Na, én lassan lépek, mert a gyógyszertár felé kell vennem az irányt egy kis fini puregonért. Jók legyetek:)
cyprus

Te is :)
Jó étvágyat a puregonhoz!
február

Szia Cyprus jó gyogyótárazást!
Ági28

sziasztok
Február
Mikor kezdesz?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Szia, Kagyló!
Még nemtom, elvileg a napokban meg kéne jönnie, és akkor kezdünk is.
február

És te mikor? mert azt láttam a táblázatban, hogy te is júniusban kezdesz.
február

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?