A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

sziasztok, nahát, nagyon jó, hogy ennyi optimista ember van itt, hogy a wellnesst altatásra cserélitek! :lol: talán megártott a sok hormon...! :? /mellesleg igazatok van/

ezt az m1es műsort én se láttam, de majd megnézem!

iCyprus, ha visszajössz az "étteremből", csillapítsd tudásvágyam: mennyi egység puregont reggelizhetsz naponta??

(az érdekesség kedvéért: én napi 150 v. 200NE -t kaptam s nem vicc, ki se találnátok: 28! petesejtem lett. ennek ellenére nem kellett szerencsére leállítani a programot, de kaptam infúzióban fehérjét. olyan érzésem volt, mintha középkori fűzőbe lenne szorítva a bordám, mellkasom... na viszont ahogy hallom,látom Dévai bácsinknál ez nem fog előfordulni...bár azt is hallani , hogy az enyhe túlstimu kedvez az embrióknak. a biológiáját ne kérdezzétek...)

A várva várt babák könyvet én is olvastam, vegyes érzelmekkel, mikor még nem voltam tisztában a lépésekkel, hát alaposan megilyesztett a veszélyek fejezet. olyannyira, hogy fél évig nem is mertünk belevágni.. viszont találtam benne egy tök vicceset: "ősember-diéta" - így hívja dokibá a Dévai -féle kúrát! :lol: folyt köv.
szépem

dejó,dejó! felhívtam a kineziológust, tud fogadni a jövő héten!

nektek is állati lassú a babanet? majdnem betojtam, h. eltűnik amit eddig írtam.

na szóval, még az jutott eszembe az ősember-diétáról,h. világos, hogy a méhkirálynő is megeszi fehérjéből a saját súlyát, mint mennyiséget, de a másik oldalról meg mit hall az ember? hog y a húsétel napokig rothad a belekben... :? :roll: na erre varrjunk gombot. mindegy, ha enni kell, hát esszük. én se vagyok a vegák híve, elvégre mindenevőnek születünk.

Ági írod, hogy másfél liter vizet vigyünk a transzferre, - ugye nem úgy gondolják, hogy azt meg is kell inni , addig haza nem mész?? :?: mert akkor vinni kell pelust, vagy megkérem a műtőssegédet, rögtön a retyóra tegyen, ne kelljen mászkálni,. mert azt meg gondolom nem szabad... :)
szépem

a 21.napi progeszteronra a Nyírőbe nem a meddőségi centrumba veszik le a vért, hanem a B épületi laborba? hány óráig fogadják az embert?
szépem

ne idegeljetek, mindenki akkor tűnik el, mikor jövök??? :lol: :lol: :lol:
szépem

Szia Szépem!

Én itt vagyok még Neked:)

Szal bocs, hogy nem válaszoltam a kérdésedre, de baromira dolgoztam, most van időm csak egy kicsit szuszizni:)

Szal a kine-néni velünk egykorú, tehát fiatal:) (30 körüli)

Kép
cseka

Február
Várom,hogy megjöjjön!
Szépem
8-14-ig

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

...és állati jó fej csaj...

Kíméletlenül megmondja, ha kamuzol és tisztába fog rakni saját magad előtt is:)

Majd megírod, hogy milyen volt???

Kép
cseka

persze hogy megírom, szerdán mehetek is hozzá, de nemtom még hogy legyen, mert pont akkor kell mennem a Nyírőbe is. egész szimpi volt a hangja alapján. nem frusztráló, hogy velünk egykorú?
szépem

Már kinek? Nekünk vagy neki??? :lol: :lol:

De egyébként nem az, tényleg állati jó fej a csaj. :lol:

Kép
cseka

Sziasztok.
Új vagyok ezen a fórumon.Szeretném ha segítenétek nekem a Dévai intézettel kapcsolatban.Volt már 3 sikertelen lombikom a Szegedi Kaályban.Ezek után a Dévai intézetet szeretnénk megpróbálni az orvosom tanácsára.Érdekelne ,hogy az első találkozásra kb mennyit kell várni.? Vizsgálatok,árak.A kezelés elött itt szedetnek-e veletek fogamzásgátlót? Mennyi idő mire eljuttok egy kezelésig? Minden infó érdekel.Kérlek segítsetek! 4 éve próbálkozunk,de hiába.Ebben az intézetben még talán van remény. :roll:
melánia

Sziasztok,
Noczi, tényleg jól megfigyeltél. :-) Nekem csak halványan rémlik, hogy ki is voltál Te, de legközelebb nyugodtan szólíts le! Örülök, hogy szimpatikus voltam, pedig jó morc fejjel ültem, nem gondoltam, hogy ennyit kell majd várni, és időre kellett végeznem (ami végül pont sikerült) egy délutáni program miatt.
Melánia, üdv itt, bár még én is új vagyok, de így legalább friss infóim vannak számodra. Nekem a Dévai az első telefonhíváshoz képest 3 és fél hétre adott időpontot első konzultációra. Akkor 10.000.- Ft-ot kellett fizetni, de több, mint félóráig foglalkozott velünk, az összes addigi leletünket megbeszéltük, elmondta, mi kell még (nekem is volt előtte máshol lombikom). A lombikot is azonnal kezdhettük volna nála, csak velem volt egy kis kavar, emiatt csúsztunk egy ciklust. (aztán lehet, hogy ebből több is lesz, ha az embiológia kongresszus keresztbe tesz). Mikor hívod a Dévait? Szerintem kérj mielőbb időpontot konzultációra!
sonrisa

Helló Csajok, szia Melánia! Melánia, hívdd fel holnap már szerintem :D A többit majd a lányok elmondják, gondoltam én csak bíztatásul bevillantom neked a vonalzóm, nekem is ő csinálta :wink: Hát,hogyne lenne remény??? Nemhogy talán, hanem én biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog csak kitartás. Dévaihoz járni pedig szinte "kikapcsolódás"! Megkérdezhetem, h az kiderült már miért nem jött össze?
beber

Azt akartam írni, hogy nagyon jó fej a doktorunk, még szeretni is fogsz hozzá járni :D
beber

Szia Melánia!

szerintem te sem kapsz fogigátlót, hacsak nem kell belőni az időt, és rendszeres, pontos a menzid. én is csodálkoztam, mert én is máshova jártam eddig, ahol evidens volt a fogigátló a protokoll előtt.
nézd meg a honlapon a kivizsgálási tervet: http://www.devai-klinika.hu/frameset_hu ... roknak.htm

az aids, hepatitiszre két hetet kell várni , a rákszűrésre még többet, hacsak nincs friss. clamidia úgy 10 nap asszem, abból szerintem tuti kell friss.
Dokibá nagyon komolyan veszi a leletek meglétét és frisseségét. ha kapsz időpontot, kezd el beszerezni pl. a tüdőszűrést.
árakról csak annyit tudok, h. az első vizit 10.000eFt, de ha jár még neked az ingyenes lombik, akkor nem kell fizetni. rákszűrés esetén nem tudok nyilatkozni, én a körzetinél csináltattam. a többiek biztos okosabbak.
szépem

beber- téged kaplak el, te vagy most itt - mindjárt írok privit!
szépem

Nektek is kellett szifilisz eredmény? Nekem ez hiányzik, mert a Nyírőben ilyet nem kértek. Most emiatt kell mennünk a Mária utcaba. Chlamydiából elfogadta a Dévai a novemberi leletet.
sonrisa

Sonrisa - volt szifiliszvizsg.

vajon kinél csinálnak AHA-t?

mi a jellemző, hány naposan adják vissza az embriókat?

írjatok csajok!
szépem

én már 2 naposan visszakaptam őket, gondolom előtte megbeszéltitek, ,h továbbvigyék-e őket. Nem tudom mitől függ. Tudom, h a blasztocita a legjobb, de nálam ez nem merült fel kérdésként.
Válaszoltam is Szépem.
beber

Sziasztok.
Köszönöm a válaszokat. :lol:
sonrisa:Még nem hívom fel a dokit mert most még szünetet tartunk.Hiperstimum volt utoljára és rosszul lettem.Infuzióztak stb.Duplára dagadtak a petefészkeim.Sima nődoki javasolta a szünetet.Ja meg elküldtek a munkahelyemről is.Úgyhogy most nehezebb ősszegyűjteni a lombikra valót.
beber:nálam jobb oldali petevezeték elzáródás van.Férjemnél spermium szám hiányosság.
szépem:tüdőszűrés is kell? Aids,hepatitisz,stb friss kell? mert,hogy azok már megvannak.?

Ti hol tartotok???? Meséljetek!!! :oops:
melánia

Melánia, nekem HIV és Hepa is novemberi van, és elfogadta. Igen, kell tüdőszűrő eredmény is, az még nekem is hiányzik.
sonrisa

Melánia, ezek után csak jó jöhet :wink: Szeged környékéről járnátok ide?
beber

Beber! 2 naposból mostanra jó sok napos lett!! :lol:
érdekes, szerintem jobb híján még mindig kísérleti stádium az, hogy hány naposan ideális a transzfer. az előző dokimat is kérdeztem, nem lenne-e jobb a blasztocitásat megvárni, azt mondta, hogy egyik évben szinte csak olyat "csinált", s nem nőtt a kismamák száma, tehát ez megint csak nagyon egyéni.
gondolom a biológus a BOSS.
szépem

Melánia, ha ti Szeged környékéről jártok fel, akkor többet nem nyavalygok, hogy egy órát kell utaznom a Dévaihoz. :-)
sonrisa

jó éjt mindenkinek, elteszem magam holnapra.
szépem

Hú nekem még 2005-ös decemberi eredményeim vannak.Tavaly év elején keztük.Volt egy januárban,májusban,meg októberben.De csak májusban kaptam vissza egy babót.Elsőre volt punkcióm de minek.A doki rosszul állította be a szurikat.Nem szívtak le semmit.Aztán májusban 1-et kaptam vissza.Októberben meg 2-őt szívtak le.Nem osztódtak.Meg rosszul lettem.Sajnos.Így jártam.Aztán 2 orvos is a Dévait ajánlotta.Igen én Szegedről járnék fel.
melánia

Sziasztok, remélem még emlékeztek rám, annyira régen nem írtam ide. Én még egyben. :)

szépem: nálam csináltak AHA-t, mert vastag volt a sejtburok, és nem tudott volna kibújni/osztódni.

Kép

Kép
boszti

Szia Boszti! Annyit gondoltam rád, épp már akartam írni privátot! Hurrá! Látod, még én is, bár ma éjjel azt hittem megszülök. Fájt egyfolytában, nem mozgott, pedig fel szoktam tudni ébreszteni, huh. Mostmár jobb meg meg is mozdul, de elég gyengusan nyomja. Na mind1, sztem ez még nem az.

Melánia, nem akarok belebeszélni meg mindenki maga dolga mennyit pihen, szal' állíts le ha nagyon belelkesedek és közöm semmi, de sztem ha októberben volt túlstimud nyugodtan hívdd fel, ad egy időpontot, átbeszéltek mindent, aztán megjön a kedved rögtön. Mire a leleteidet elintézed (tuti frissek kellenek neki) meg augusztusban úgyis szabin van, ha esetleg valamit akar csinálni veled előtte, be kell állítani valamit stb. stb. sztem úgyis lesz szeptember mire elkezdenétek. És addig is történik valami és az olyan jó!!!! :lol: És ezek szerint a támogatottból még csak 1 ment el, legalább ez szerencse a szerencsétlenségben. Együtt voltam egy lánnyal, ő Debrecenből járt fel. Hja, és sikerült neki :wink: MOndjuk ezért minden elismerésem a tiéd. De, meglesz a gyümölcse!!!!
beber

Hú lányok látom jó termékenyek voltatok tegnap! :-)
Ági28

Igen! mi MIND nagyon termékenyek vagyunk!! :lol: :lol: :lol: (de nem mondunk nemet a segítségre...! ) :roll: :)
szépem

Szia Szépem! Reméljük ténmyleg termékenyek vagyunk! :-)

Ma a Vudus bácsi agyon dícsért! :-) De a teámat elfelejtette. :cry:
Ági28

Helló lányok!

Úristen, alig bírtam visszaolvasni!!! :))

Melánia! Szerintem is minél előbb hívd fel a dokibánkat. És bár messziről fogsz ide járni, de meglesz a gyümölcse:)

Boszti! Hú, még egyben vagy? Na, de azért lassan már a kezdebne foghatod a kismanódat!!! Szorítok!

Én ma voltam uh-n, és a szerdai 10-12 tüszőből 5 db van ami 13 mm-es, a többi 8mm. Azt mondta apánk, hogy elég vegyesvágott, de majdcsak belehúz még egy pár. És azt mondta, hogy a punkció szerdán vagy pénteken lesz. úristen 1 hét múlva már túl leszek rajta!!!! Egyébként a puregon adagomat megemelte 75-ről 100-ra és ma este már kell az esri 8-as szurit kapnom (valami certocile?)
Szerintetek ez jó tüszőszám? van még rá esély, hogy 1-2 megnő?
Az viszont jó, hoyg nem vagyok túlstimus.

Szépem! Én a puregonból 65-öt kaptam eddig, most emelte 100-ra. Hú, te aztán jó kis adagokat kaptál.
Szerintem Dévai nem fog ilyen nagy adagokat adni.
cyprus

Miket írok? Szóval szépem! eddig 75-öt kaptam, mától 100-at a puregonból!

Ági! Nagyon ügyi vagy, ha megdícsért a vudus bácsi!!! Hajrá:)
cyprus

Cyprus - az tuti, hogy nem fog nekem 200Ne-t adni. tényleg nagyon óvatos! persze hogy meg fog még nőni a többi "versenyződ " is!

Ági - mit csinál ez a vudus bácsi?
szépem

Sziasztok!
Szia, Boszti! De jó látni téged! Jól vagytok?
Üdv, Melánia! Sajnálom az eddigieket, és remélem, hogy itt sikerülni fog! A helyedben én is kérnék időpontot, úgyis lesz nyári szabadság, leletbeszerző körút, egyebek, eltelik az idő. De azt neked kell tudni, mennyire állsz készen a következő menetre. Mindenesetre mi itt szívesen látunk! :)
Kagyló, akkor neked is mostanában esedékes! Ez érdekes lesz, a múltkor egyedül voltam a fórumról, talán így könnyebb, ha más is van párhuzamosan.
Ági, ez van, a vudus bácsi nem jós, mert akkor megmondta volna, hogy el fogja felejteni a teádat, hogy ne várd hiába! :)
Lányok, van egy nagyon hülye kérdésem. Szombatra ugye semmiképpen nem hív be UH-ra? A múltkor kedden kezdődött a stimuláció, és pénteken volt az első UH. Ahogy ma állok, ebből ezúttal nemigen lesz semmi. Ha szerdán kezd valaki, azt is péntekre hívja, de mi van, ha csütörtökön kezdődik? Mert jövő szombaton nekem dolgoznom kell, és ez most sajnos olyan dolog, hogy nem késhetek egyáltalán, és már így is el kellett cserélnem a napot, mert amikorra eredetileg be voltam osztva, az végképp nem lenne jó, pont a punkció környékére esne. Már megint túlzásba viszem az aggódást, ugye?
február

Sziasztok.
Köszönöm a jó tanácsokat meg a bíztatást.Jól esik.Sajna nem rajtam múlik ez a lombik dolog hanem a pénztárcánkon.Én ha lehetne azonnal belevágnék.Tényleg igaz,hogy 3 árkategóriájú gyógyszercsomagból lehet választani??? Mik ezek,leírnátok ezt nekem.Az is érdekelne,hogy itt mi a módi transzfer után.Itt is 2 hét szigórú fekvést javasolnak. :lol:
melánia

Február!

Szerintem ha csütörtökön kezdődik majd, akkor hétfőre fog behívni. Nekem volt ilyen az inszem alatt.
És igen, megint túlzásba viszed az aggódást:) Ejnye-bejnye!
ÁGIIIII!!! Fenékverés rendel februárnak!!!
cyprus

Sziasztok, bocs, hogy már megint ezzel a hülye szifilisszel jövök, de lenne még 1-2 kérdésem: a szifiliszes vérvételre ugye nem kell éhgyomorra menni? És a Mária utcában általában mennyit kell várni, hogy sorra kerüljön az ember? Előre is köszi a válaszokat.
Melánia, azt ugye tudod, hogy most olcsóbbak a gyógyszerek, mint korábban, mert felkerültek a 70% támogatottságú sávba?
Boszti, mi ismerjük egymást, hétfőn taliztunk a kerti partyn. Akkor ugye tudod, ki vagyok? :-))
sonrisa

Csajok bocsika, de ma nem nagyon tudok itt lenni. Mert időben el kell mennem ma a meló után!

Vudus bácsi energát ad, és így gyógyít! :-)

Február fenékberugás küldve!

Cyprus ne aggódj ez szép szám! :-)
Ági28

Melánia!

Én most kezdtema lombikot és a gyógyszerfelírás előtt elmondta Dévai, hogy na akkor van a valahai MolnárLajos-féle gyogyócsomag. És alá kell írnom a papírokat, ha a drágább gyógyszereket kérem. Aláírtam, de szerintem mindenki és Dévai is azt javasolta. Azt sajna nem tudom, hoyg ez mennyi lett volna:(
Én kértem a drágábbat, de az az igazság, hogy ezt sem lehet pontosan megmondani, hogy mennyibe kerül, mert Dévainál nincsenek sablon gyógyszerek, ahnem ő meg is mondja, hoyg mindenkinek egyénre szabottan állítja össze a gyógyszereket és itt nem csak a mennyiséget értem. Ma reggel beszélgettem egy pár lánnyal az uh előtt és mindannyian mást kaptunk. persze van ami egyezett. Majd valaki biztos tud neked pontosabb összeget mondani, aki már túl van egy ilyenen. Én eddig 30ezer Ft-nál járok, de ma még megyek a gyogyótárba, kb. 20 ezret ott hagyok és ez hétfőig lesz elég. Ez eddig 50ezer. Nem tudom, szerény számításaim szerint nekem 100 ezer körül lesz.
cyprus

Igen ,az tök jó.Olvasni már olvastam róla.De akkor is érdekelne,hogy tényleg van-e ez a választási lehetőség.Akkor most jóval olcsóbbak a szurik? Én ilyet kaptam hogy gonalF,Merional,Elevit,Aspirin Protect,MagneB,Utrogestan,Clostyl, meg még ami nem jut az eszembe. Itt is ilyeneket adnak?? Bármelyik gyógyszertárba be lehet szerezni őket? Azért érdekel mert van Tempó kártyánk.És mi eddig ezen vettük meg a gyógyszereket. :lol:
melánia

A transzfer után pedig ahoyg a lányoktól tudom, nincs szigorú fekvés. Sőt! Sétálni kell. Ha jól emléxem, azt írta valaki, hogy Dévai azt mondta, hogy "nyaralós életvitel". A tapasztalatom az, hoyg a lányok otthon pihentek 2 -3 hetet, de egyáltalán nem kell csak feküdni. Persze vigyázni kell, nem emelni, nem hajolgatni, csak úgy szép könynedén. Mondjuk amit nem szabad, az az autózás, buszozás, zötykölődés. Ugye lányok? Látjátok mennyit tanultam tőletek?

Egyébként Dévai ma reggel (is) olyan édi volt! Jó kedve volt.
cyprus

Melánia! A gyogyók most tényleg olcsóbbak!!!!

Én lehet, hogy még 100 ezer alatt is maradok!!!

Egyébként Dévai a Déli pályaudvarnál lévő déli patikával áll szerződésben, ott mindig minden gyogyó van és szerintem nem gond a tempó kártya sem. Ne aggódj.

Hát én pl ezeket kapom most: Closty, puregon, menopur, folsav és mától cetroticle este pont 8 órakor. (tüszőrepedásgátló)
De van aki gonált kap, merionalt... Tényleg egyedi!
cyprus

Cyprus, kösz, megnyugtattál. Amúgy kaptál már ilyen este 8-as injekciót? (Nemtom, inszem. alatt van-e.) Nekem még mindig viszket a hasam, ha eszembe jut, szép, piros folt marad a helyén. Az elsőt ugyebár orvossal kell beadatni, mert nagyon allergén, mondta Dévai, és mi este szépen elballagtunk az ügyeletre. A nő 8-kor beadta, és még ücsörögtünk egy negyedórát, hogy amennyiben anafilaxiás sokkot kapnék, legyen orvos a közelben. Nem kaptam. (Ha eddig nem jöttetek volna rá, most elárulom, hogy híres nagy hipochonder vagyok, és bármikor bármilyen tünetet képes vagyok produkálni.) Azért indulás előtt még bementem a wc-re, megnézni, mekkora piros folt van a hasamon – Dévai a tenyerét mutatta, hogy akkora folt is lehet, és az még nem baj! Na, hát az enyém, mint egy tekintélyesebb szúnyogcsípés. Jelentem a Zuramnak, hogy úgy néz ki, túl vagyok a közvetlen életveszélyen, mehetünk. Ballagunk hazafelé, egy pillanatra megszédülök (ami persze nem csoda, tele vagyok hormonnal, alig alszom, hajnalban kelek…), na, innen megindult a lavina, remeg kezem-lábam, mintha fulladnék is, sőt, határozottan fulladok, forduljunk vissza. Zuram nem ellenkezik, csak szép csendesen megjegyzi, hogy az anafilaxiás sokk rögtön jelentkezett volna, nem cirka félórával később. Ezen eltöprengtem, és el is múlt az összes tünet abban a pillanatban. Ezt csak azért mesélem el, hogy lássátok, amit a fórumban művelek, semmi a mindennapjainkhoz képest :)
február

cyprus:akkor szoritok nagyon.Ez az első lombikod?? Bocs ha már írtad de nem olvastam vissza.Fényképről már megnéztem a dokit.Meg jártunk bent az intézetben tavaly.Adtak névjegykártyát.Meg figyelmeztettek,hogy a doki nagyon szigorú.De ez nem rémisztet meg. :roll:
melánia

Ági, fenékberúgást megkaptam, szokás szerint jót tett :)
Asszem, a Merional + Fostimon ára is ment lejjebb. Én ezeket kaptam (persze még magasabb áron, naná), ezért néztük meg.
február

Még nem kaptam! de nekem is elmondta Dévai, hogy allergén.
A férjem orvos, szóval nem kell ügyeletre ballagni, de mikor kijöttem Dévaitól azért megkérdeztem tőle, hogy tud-e újraéleszteni? Remélem túlélem!!!

Egyébként mondta apánk, hogy szerinte nem is lennének az emberek rosszul, ha ezt nem közölné velük, mert ugye vannak hipochonderek:)))
cyprus

Ági, azért néha bekukkantasz, ugye?
február

Sziasztok! :D
Sonrisa
A Mária utcában tegnap voltam, kb.3/4 8-ra értünk oda és azt hiszem 2.-ok voltunk a vérvételnél, pár perc alatt lezavarják, úgyhogy Én 9 előtt már bent voltam a munkahelyemen.
Melánia! Üdv közöttünk! Én is csatlakozom a többiek által adott tanácshoz, miszerint minél hamarabb kérj időpontot a dokitól, mivel a doki szabadságra megy és visszajövetele után azért mindig torlódás van,(összegyúlnek a páciensek).
Az általad említett gyógyszerek(merional, gonal) tényleg jóval olcsóbbak lettek, de az is lehet, hogy nem ezt kapod. Ezt csak ő dönti el a leleteid alapján. A legtöbb gyógyszert a délinél lévő gyógyszertárban szokzuk beszerezni, mert ott biztos van a felírt gyógyszerekből.

manoka
manoka71

Melánia!

Akkor gondolom már láttad, hoyg a hely nagyon szimpatikus.
Drága dokikánk tényleg szigorú, de a mi érdekünkben teszi. Egyébként nagyon édes és ezt a szigorúságot ne úgy képzeld el, hoyg mindig morcos:) Nem, nagyon humoros, mosolygós, érdekli, hoyg mi van veled a gyogyószedésen kívül is. Én imádom a humorát, de ezzel nem vagyok egyedül. Viszont tény, hoyg alaposan az orrára koppint az embernek, ha valamilyen utasítását nem követi.

Igen, az első lesz! És az utolsó:)))
cyprus

Cyprus, akkor ti házilag meg tudjátok oldani az ilyesmit. Van abban, valami, amit Dévai mond. Pl. az altatásnál szerintem hamarabb elaludtam, mint ahogy az anyag a véráramba került volna :lol:
február

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?