A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

NAP 12!!!

Ugye milyen fini és nagyon gyorsan elkészül.
Örülök neki, hogy ízlik. :P

Na én kivasaltam, most egy picit takarítok, Kép aztán megint indulok ajándékot venni

Kép
torolve_20131003125716

Csajok, drukkoljatok, barátnőmnek hajnali 2-kor elfolyt a magzatvize... SZÜÜÜÜL!!! Kész vagyok...

Mindenkinek nagyon köszönöm a csajszimmal kapcsolatos jókívánságokat... olyan édik vagytok télleg... :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsii!

Megy a drukk a barátnődnek!!!!!!! Könnyű szülést kívánok neki!
:P
torolve_20131003125716

Gurgiii: Köszi, de szerintem nehezebb lesz szegénynek... a 32. héten a babája 2600 g volt. Na ez a nem semmi... :shock:

Kép
zsuzsi**

ZSUZSI:Drukkolok a barinődnek, remélem hamar megszületik a baba!!!
++++++++++++++++++++++++.

Kép
Kép
christine

Hali lányok!

Tegnap délutánom nagyon szörnyű volt. 13-tól 21-ig rendertelen méhösszehúzódásaim voltak. Igaz fájdalom nem párosult hozzá, de az egész méhem bekeményedett másodpercekre. Elég kellemetlen érzés volt. Este meg már annyira paráztam, hogy nem tudtam eldönteni az izzadságot érzem vagy szivárog a magzatvíz. Teljesen kész vagyok, du irány a doki.

Kép
szücsi

Szücsi! Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj!!!

Zsuzsi! Innen is drukk a barátnődnek!
Vendég

Szücsi!
Azt értem ám, hogy Annee-telőreengedte Bori, de nektek azért kissé több anyócát, bébet kellene előzzetek, s nem valószínű mindenkitől engedélyt kaptok.
Uhhó jobb lesz még szépen sunyítani picikét. Szen még van 50 napotok.
Azétt jó, hogy mész dokihoz.
Aztán jelentkezz, remélem minden rendben.

Kép
kissmanó

Ja, s Nenoke, gratula az uccsó munkanaphoz! :lol:
Vendég

Ja, Zsuzsi, drukkhegyek indulnak.
Aztán kérjük a barinődékről a részletes híreket.

Kép
kissmanó

Nenőke! Akkor ezt is megérted. Mostantól egy nyűggel kevesebb a nyakadon.
Mi asszem harmadszor is eljátsszuk, hogy melónap után irány szülni. De azért ha ember lánya magának dolgozik, akkor olyan tempót diktál amit elbír. Ha meg gáz van, akkor veszem a nyúlcipőt, s irány haza. S nem szól meg senki. Hisz elméletben már 3 hete otthon ülök.

Kép
kissmanó

Amint megtudok valamit, jövök a hírekkel. Most megyek, lefekszem, lehetőséget adva Királylánynak a fordulásra :D

Majd még jövök... 8)

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!

Van pár technika a béb megfordítására..
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?cid=6330&id=18

Szücsi!
Biztos minden oké, persze szorítok nektek!

A dokimnak mondtam szerdán a keményedéseket, mert nekem is van időnként..főleg este felé..
Azt mondta, hogy ettől ne ijedjek meg, természetes és hogy egyre sűrűbben lesznek..

Szép napot!
torolve_20131003125716

Mütyürke, kösz az infót, azóta megtudtam a mávos fórumon: 8e anyának +5e ha apa is bent alszik. Úgyhogy azt hiszem, kihagyom...

Jaja, Bori, bár apa is bent lesz szülésnél, és akkor ott éppen nekem az lesz a legfontosabb, mert nélküle elveszek a nagyvilágban. Nagyon sokat fog jelenteni, hogy ő is ott lesz.

kétfiús anyuka
babdorka

Szücsi, Gurgi, nekem is vannak ilyen keményedéseim, főleg hajnaltájt szoktak lenni, ma hajnalban többször is volt, és nagyon durván keményedett. Én mondjuk nem aggódom, mert természetesnek gondoltam, lehet, hogy kéne? :?

Kép
nenoke

No megfőztem az ebédet. Krumpli leves rakott palacsinta!! :wink:

Gurgi: Nem az alapanyagokkal volt a gond, én készen kerestem :lol:

Zsuzsi: A büdösbogárpózt nem fordtásra találták ki? :roll:
Vendég

Orsi: Nem tom

Gurgi: Köszi

Nna, megtudtam új infókat a barátnőmről: nem folyt el a víz, csak szivárog, még semmi :shock: . Ott ül, és vár. huhh, szegény... aszittem elfolyt a víz.

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Megjöttem a vérvételről, szörnyűűűű volt megint. Megint 3* szúrtak meg mire sikerült :cry: És még van 1 vérképnézés hátra a 37-38. héten. Jaj!
Anneeval nem sikerült taliznom, mert be kelett mennie a szülőszobára NST-re meg kapott valami infúziót. Mondtam neki, ha van valami jelentkezzen!

Zsuzsi: nagyon édi Pannakirálylány! Barátnődnek megy a drukk! Te meg ne izgulj, bőven van még ideje befordulni!

Gurgi: nagyon jól néz ki a sütike, én is kipróbálom majd a hétvégén, csak be kell szereznem a hozzávalókat :wink:

Andi: jó vásárolgatást, biztosan jót fog tenni a kis lelkednek :lol:

Szücsi: drukk, hogy minden rendben legyen. A keményedések ilyenkor már nolmálisnak mondhatóak. Készül a szervezet a szülésre! :wink:

Nenoke: gratula az utcsó naphoz!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi: Neked hányadik héten fordult be Dani? Emlékszel rá?

Kép
zsuzsi**

Na megjöttem, nagyon-nagyon elfáradtam, haj a pénzköltésbe is el leheh ám fáradni. :wink: Olyan cuki dolgokat vettem, majd lefotózom, most nincs energiám, inkább lefekszem kicsikét.

Gurgi: temánmeginttakarítassz! :?

Zsuzsi: barátnődnek meg a drukk, infókat kérünk, hogy végül mennyi lett a születési súly (nálam is 2400 g volt :oops: a kicsikém).

Szücsi: pihengessél, majd mondd mi volt a dokinál, ne idegeskedj, pozítiv engergia, minden rendben lesz!!!!! ++++++++++

Keményedés: nekem annyira kemény a hasam, hogy már meg sem tudom különbözetni, hogy mikor keményedik "úgy". :shock:

Na puszika, majd jövök a képekkel, most pihizek kicsikét

Andrea
Kép
kindernay

Lányok, a felicitas csomagot ( remélem jól emlékszem a nevére) a Brendonban is átlehet venni?
Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Hát ezt nem hiszem el, írtam és véletlen becsuktam. :oops

Bori!
Nem sikerült elmennem, rohannom kellett haza vizsga után. :cry: Szerintem én már csak élesben fogom meglesni a szülőszobát...

Szülés: jó előjele a takarítási mánia. Mondhatni takarítási roham... Nem hitem benne, amíg el nem kapott Emivel a betöltött 40. héten. Másnap be is indult a dolog... (de nagyon brutál módon taktrítottam, még az ajtók tetejét, meg sosem látott helyeket is :P ).

Gurgula, siekrült valamit megtudni a Bábaválaszolról? Nekem is azt ígérték, szólnak, ha meglesz az őj kiadás, de még semmi.

Annee, drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Lehet, hogy Andris lesz az első baba a topikban?

NEktek nincs olyan érzésetek, hogy a medencétek mindjárt szétesik? Annyira rosszm, néha olyan, mintha még a lábam is ki akarna bicsaklani. Biztos tágul, de néha fájdalmas tud lenni. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Hová lettek a vonalzóim?

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

esztora, szivvi, katinak is jó a csütörtök!
akkor mi a pontos terv?

zsuzsi, nagyon szééép a kiscsaj!

a mai megint nem az én napom :(

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Zsuzsi! Nagyon szép királylányod van!

Annee! Mennek a drukkok+++++++++++++++!
Nenoke! Gratula az uccsó naphoz!

Gurgi! Nagyon jó a süti, ki is próbálom a hétvégén!

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Emi

Kép Kép
emi_25

akkor a csütörtök lefoglalva!várom már ,a tervet meg majd egyeztetjük!

olyan álmos vagyok de mivel kb 2-3 órát is tudok aludni már késő lenne.éjjel meg csak pörögnék.
dolgoznom is kéne de még nem értek ide a k.anyaggal...

Bridzsi

Kép
esztora

mehetek vissza a dokihoz mert 8-as helyett 7-t írt az egyik tppapiromra!
ez pedig:Közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltás vagy hatósági elkülönítés
na ez nem igazán igaz rám! :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Zsuzsi: fogalmam sincs róla mikor fordult be Dani. Vele összesen csak 1uh volt valamikor a 23. héten :? Marci viszont későn fordult be azt tudom mert a 34. héten voltam uh-on akkor még faros volt majd 2héttel később már fejjel lefele :wink: 1héttel később meg megszületett :lol:

Annee írt, visszakerült az osztályra, de a vérnyomása még mindig nem jó és nem tudja még mi lesz!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok! Megjöttünk az uccsó UHról, és a szokásos ctg-ről. Újabb nődokit ismertem meg, akit nem szeretnék többet látni... (enyémdoki nem szonográfus) Képet nem adott, mert drága. (Anyád!) Gyerek fejjel lefelé, feje 95mm, hasa 109mm, a gép szerint 3580 g, de doki aszonta, le se írjuk, mert annyira pontatlan, hogy ő azt nem írja alá. A méretek szerint pont 38 hetesek vagyunk (a fogantatás ismeretében tökéletes gyerek ;) )
A lepény már II-III fokban érett, közepes mennyiségű magzatvíz. Szülésznő aszonta, a 38. héten ezek már nem számítanak rossz értéknek.
Amíg ott voltam, csak 40-41. hétben levő anyukákkal találkoztam. Szülésznő szerint az elsőknél az a gyakoribb, szte ne gondoljak 16-a előtti szülésre. (jelzem, már nem gondolok dátumra, jön, amikor akar, legfeljebb nem lesz kész az ágynemű huzata 8) ) A jövő héten 1x megyek, de utána már 4 naponta, 16a után minden másnap. Nem parázták túl a dolgot.
Összefutottam egy ismerőssel, aki hétfőre volt kiírva, és még a mai holdtölte sem hozta ki Bébet. Dokker már hétfőn azt mondta neki, még egy hete van a töpszlinek.

Asszem írok szüléstervet. Illetve egy rövid levelet a kórháznak, mit gondolok a szülésemről, miket szeretnék. Hátha! Nem sokat, csak azt, hogy ne vágjanak, ha lehet, hogy ne adjanak semmit, amíg nem veszélyes a helyzet, és hogy adják ide meztelenül rögtön, és csak 2 óra múlva öltöztessék fel, mérjék meg.

Andi! Nincs meg minden, de nem is lesz. Én kellek jókedvűen, és az a legfontosabb. Van ágy, matrac, kocsi, hordozó, krémek, pelus, ruhák, kiskád, mellszívó, pólya, jön még légzésfigyelő. Többit kibírom, ha nem lesz. Apjuknak is van szája, lába, pénze, majd szalasztom őt! :wink:

Uxi! Sebaj! Tanulj, költözz, babázz. Ez untig elég teendő! Vigyázz magatokra!!!

Moni! A felicitas csomag átvételi helyei nincsenek benne a füzetben? Brendon tel. a honlapról: 06 70 339-7000.
Vendég

Sziasztok, olyan jó lett volna pihenni, ha nem kezdenek el csiszolni, így felébredtem, nyügös vagyok, és fulladok ettől az álló hőségtől, meg hiányzik a férjecském is, akit én üldöztem el. 8)

Bori: azért minden megvan, a felsorolás alapján, és baromi jók az értékek. Mondják, hogy az első gyermek (főleg, ha fiú) később jön, viszont azt is mondják, hogy nyáron előbb születnek a gyermekek. Ki tudja? Én már nem hiszek ezekben, egyetértünk jön amikor jönnie kell.

Azért felteszek egy-két képet, hogy miket vettem (bár ez a töredéke :oops: ):

Kép Kép Kép

Andrea
Kép
kindernay

Olyan édesek nem?

Andrea
Kép
kindernay

Várj, Andi! Kitalálom! Fiad lesz! :D :D :D nagyon vagány cuccok. Remélem, ettől jobb kedved van!
A felújítás meg azért van, hogy Samu-Boti gyönyörű helyre érkezzen. Mutass meg neki mindent!!! Álmodozz róla! Aztán elmennek a munkások, és nem lesz kihez szólni amíg Párod dolgozik, Béb meg bent van még. Szal, légy pozitív!
(a keep smiling a faciális feedback alapján működve valóban jobb kedvet csinál!!!)
És mi az, amit csak akkor tudsz csinálni, amikor nincs otthon a Párod? Ma estére még beszervezheted! ;)

Az pedig teljesen igaz, amit mondanak, hogy az utolsó hetekben változnak a dolgok. Semmi nem érdekel/idegesít, csak hogy egészséges legyen. Hogy mikor jön? Amikor akar. Szeretettel várjuk! Már a Párom is így gondolkozik. Mindig mondja a hasamnak, hogy akkor jön ki, amikor akar ;)
Vendég

Bori: Gratula a jó hírekhez, a szuper értékekhez!

Andi: Ezek tüneményesek... bomlani fognak érte a csajok! :D

Brigi: Köszi a választ, akkor van még időm bőven.

Barátnőmről nincsenek újabb infók, kicsit izgulok értük... :shock:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Bori!
Kafa minden, örülök, hogy jól vagytok!
Na most már kíváncsian várom az időpontot..hejj-hejj..

Andi!
Nagyon cuki rucik, szépek.
Hányas méretek??
(milyen árban vannak?)
Ja, végül nem takarítottam..minek :lol:

Zsuzsi!
Továbbra is megy a szorítás a barinődnek.
Tegnap Ati megvette a hordozót. (PS 274) sötétszürke-világos szürke

Sütiket süssétek csak! nyamika

Én most keltem fel, aludtam 1 órát.
Tök elfáradtam délután pedig kb. 2 órát a kocsiban ücsörögtem, dugó+ atira várakozás.
Egyedül a Mammutba mentem be.

Anneenak nagyon szorítunk!!
torolve_20131003125716

A barátnőm most küldött egy diavetítést, Cserháti Zsuzsa: Édes kisfiam dalával

Aki sírni szeretne annak elküldöm!
Kérem a mélcímeket...
torolve_20131003125716

Na hellóka, köszi a bókokat fiacskám nevében is, én már most olyan féltékeny vagyok rá, hogy nem is akarom, hogy rajtam, apukáján és szüleimen kívül más hozzáérjen, vagy megpuszilja. Remélem ez megváltozik majd nem akarom kisajátítani, (csak az első időkben :wink: )

Bori: valóban jobb kedvem lett a Töpörtyűnek való vásárlástól! Azért már lassan 3 hete 5-6 férfi emberrel (idegennel) vagyok összezárva, akik körbe-körbe járkálnak, semmit nem tudok nyugiban csinálni, még enni sem, egyedül a hálószobába szoktam elvonulni olvasni/pihenni, de egy pár óra után már az sem az igazi. Szóval holnap is jöttek volna, de megkértem mindenkit, hogy egy napot szeretnék... magamban lenni.
Egyébként verseket írok (meg több könyvrészletem is van), de az elég "befordulós, másállapotos állapot így most nem tudok rá koncentrálni, egyébként rengeteget olvasok (most csak a könnyű könyveket bírom, tehát Márai, Coelho, Szepesi, Müller stb. szóba sem jöhet), marad tehát a Best és Story Magazin (mondjuk azért , ami tényleg kikapcsol, jókat vihogok! EGyébként ez csak egy hét, mert jövő héten kész a gardróv így lesz egy hetem bepakolni, szortírozni, olyan leszek mint Gurgi a szorgos hangyácska.

Mi megbeszéltük Gyermekemmel, hogy azért éjszaka jöjjön, gyorsan, és a 38. hét után. Szerintem egyetért velem, egyébként mindent megdumcsizunk, még azt is mikor a vesémbe tenyerel.
:lol:

Egyébként meg olyan furcsán érzem magam, néha még most sem hiszem el, hogy Gyermekem születik. Néha bevillan, hogy jaj mennem kell hormonkezelésre, vagy beültetésre, és rádöbbenek, hogy már nem! Most nem! Még nem! Majd a következőnél, ha kell... Szóval furcsán érzek mostanában, hogyan is lehet, hogy ekkora csoda esett meg velem, ilyen hosszú idő után (7 év) és miért pont most, miért pont így, miért pont? Aztán tudom, hogy így kellett lennie, meg kellett küzdenem, önmagammal, másokkal, másokért, hinnem kellett önmagamban, másokban. Tehát összetett dolog volt, azt hiszem tényleg így kellett lennie. És most ? Azt hiszem én vagyok a legboldogabb ember ezen a világon, és ezt nem győzöm megköszönni...

Andrea
Kép
kindernay

Gurgi, köszönöm nekem megvan, imádom!

A rucik változó áron voltak pl. a napozós vagány naci 2000,-Ft a sapka 1000,-Ft, de a sima rugik (azt nem tettem fel) 2 db 1900,-Ft volt, a melegítőnadrág 1500,-Ft, és a tréning együttes 3800,-Ft. A melegítőt meg a tréninget állítólag kb. fél éves koráig (vagy utána) is tudja hordani, mert fel lehet csúsztatni így hosszúból 3/4-es nadrág lesz. Tényleg szuper, én is így gondolkodtam, így októberig nem kell babaruhákat vennem. Akkor is az itthoni meleg cuccai meglesznek már.

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Ezek már jó gondolatok!!
Hogy kihez, mikor, miért kopogtat be a Gyermek, talán csak a halálunk óráján fogjuk megérteni! Addig meg próbáljuk feldolgozni a Csodát, hogy a vérünkből egy másik ember teremtetett. Befogadni is nehéz az élményt, hát még megérteni...
"Olyan örömöt lelünk gyermekeink szépségében és boldogságában, hogy a test hirtelen túl kicsi a szív számára."

csoda csoda csoda csoda
Vendég

Itt a sima body, meg a tretyógatyó:

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Zsuzsi: bizony van még bőven időd. Ha meg nem fordulan be annak biztosan oka van! :shock:

Andi: nagyon édesek a rucik :wink:

Gurgi: nekem küldhete, imádom :lol:

Bori: jó taktika :lol: Én izgulok helyetted is :lol:

brigi73

Andi!

Nagyon jó árban vannak a rucik!

Szépeket írtok AndiBori! :lol:
Bori! ez pont így van! A szívem csordultig van tele, amióta kismami vagyok :P

Én most picit dolgoztam (utalások, számlák rendezgetése, árajánlat készítés)..

Szomjas vagyok!
Én állandóan szörpöt iszom..most eszek egy kis epret..
torolve_20131003125716

Brigi!
Elküldtem.
Én egyszerűen nem bírtam végig nézni-hallgatni..bőgök
torolve_20131003125716

Igen Bori, a "test tényleg kicsi ilyankor a szív számára".
Azt tudni kell még, hogy nagyon sokat imádkoztam, és tavaly aug. már nagyon kivoltam borulva, és 2 hónap "haladékot" adtam magamnak. Abbahagytam a hormonkezelést, hogy tisztuljak. Elutaztunk Görögországba (Rhodos) ahonnan egy ismerősünk jött haza épp két napja. Felhívták LEventét, hogy van egy Szent Szűz Kolostor (Tsambika) egy falucskában, a hegy tetején, a tenger felett. 400 lépcsőfok felfelé... Közben én is megtaláltam az útikönyvben és mindenkivel közöltem, ha törik-ha szakad nekem oda fel kell mennem.
Az útikönyvben is leírták, hogy csodatévő helynek tartják, mert sok nő zarándokol el gyermekáldást kérve ...
Elmentünk, felmentünk 400 lépcsőfokot, a férjemmel egymás kezét fogva (aki ateista) együtt kérve az utolsó foknál, hogy gyermekünk legyen. Fent egy semmi nem volt, csak a hegy, a tenger, minden más apró semmiség.
Belül volt egy kis "szentély" ,ősrégi imapad, ahol imádkoztam.
Egy másik helyiségbe pedig belépve tele volt minden kisgyerek fényképekkel - itt azonnal elbőgtem magam - számos nyelven ráírva a képekre, hogy "köszönöm".
Aztán októberben terhes lettem, 40 fokos lázasan, betegen... Igen, azt hiszem az élet egy csoda... Ajándék, melyet megkapunk.

Andrea
Kép
kindernay

a többi rajtunk múlik...

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!!!

Gurgi, a sütid istenien néz ki. Én most túróval töltött zsemlét csináltam.

Andi nagyon vagány rucikat vettél, csini lesz Samu benne!

Nektek nem szokott a szeméremtájékon fájni? Nekem majd szétszakad, ha ülök, ha megyek, te tényleng úgy megyek, mint egy bekakilt elefánt! Szomorú Mitől lehet??? Úgy érzem mintha egy légyott túl hosszúra és hevesre sikeredett volna (ennél szebben nem tudom magam kifejezni). Mosoly

kispiskóta

Gurgi: én is szörpözök, vettem Csipkebogyó szörpit, pici vízhajtó, de nagyon fini;

Zsú: nekem is szokott, meg a hasam alja is, akkor én is bekakilós elefánt vagyok; szerintem helyezkedik a gyermeked, de ha nem múlik kérdezd meg a dokidat;

Andrea
Kép
kindernay

Andi!!
Megható történet!

Ugye milyen fini a szörp, én ásványvízzel iszom (enyhe bubissal)

Zsu!!
Nekem volt ilyen de elmúlt..kb. 2 hónapja elég sűrűn..de akkor még viszonylag sokat ültem a gép előtt (meló)..egy ideje nincsen...de még lehet :roll:
Az érdekes, hogy nekem pl. a baloldali csontnál nyomott de baromira és főleg ücsörgés után.
torolve_20131003125716

Ja túrós zsemle..azt kipróbálnám, már nagyon régen ettem..nyami :P
torolve_20131003125716

Andi! Ez megható, és szép! Mikor megnyugodtál, megáldott Téged a Gyermek! Jól tudják, mikor jönnek!
Vendég

Andi
Milyen jó gondolatokat osztasz meg ma velünk! Én a lombik előtt el voltam szánva, hogy csak egyszeri próbálkozás, mert ezt nem lehet kibírni lelkileg, testileg..Azt mondtam, hogy még egy ilyen hasba szuris témát én nem bírok végigcsinálni..Nyáron mi Ibizán voltunk, utolsó kettesben bulizós hetet terveztünk, fogadkoztunk, hogy már csak gyerekkel megyünk nyaralni legközelebb! És hála az égnek sikerült elsőre! Mindketten bőgtünk, mint a szamarak, amikor kijöttünk az intézetből..Erre anyósom: ne bőgjetek már, mik vagytok szamarak?
Jó kis cuccokat vadásztál!
Gurgi
szilvi@vilnerszerviz.hu Kösssszzz
Emi
Sztem rátok bízzuk magunkat Esztorával, találjatok ki vmit! Ebédelhetünk valahol, ha van kedvetek, na meg fagyizhatunk is!!

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?