A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Már nagyon késő van, csak egy gyors jelentkezésre van időm.
Megsütöttem 3 tepsi sütit, holnap du. családi banzáj lesz a suliban.

Milénamóni!
Sajnálom a rossz híreket, de ha pozitívan állsz a dologhoz, biztos nem lesz semmi baj :) ! Minden nap beszélgess a babáddal, és ne gondolj semmi rosszra!

Hajni!
Én is pont azt néztem, hogy szept. elején lányok születnek, szept. végén inkább fiúk :D !
Nagyon csini vagy :) !

Emese!
Neked is szép a pocakod :) !

7végén ha lesz egy kis időm én is rakok fel pocis képet.

Sziasztok:
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Virágos szép jó reggelt mindenkinek!

Kidobott az ágy már elég korán. Találtam egy kedvezményes lehetőséget. Ha még valaki megy 4D-re, akkor ezen a honlapon a 4D UH menüpont alatt regisztrálhatja magát, és akkor a Praxisban (csak ott) 1000 Ft kedvezményt kap.

Mi 20 hetesen voltunk ott először, és majd pár hét múlva megint el szeretnénk menni. Jól jön majd a kedvezmény. Mi első alkalommal 12e pénzt hagytunk ott, cserébe kaptunk DVD-t, 4 ff fotót, és egy nagyon alapos leletet. Nagyon kedvesek voltak! Zsofka nem igazán akart mocorogni, még az oldalamra is fektettek, hogy jó képeket tudjon csinálni, mert épp a kedvenc helyére - jobb oldalra - kupacolta be magát.

Aztán mondtam a páromnak, ha nem tudom kinyomni a babót, kitekerem a nyakát. :D Ugyanis azt olvastam, 20 hetesen 280-300 g között vannak. No az én kicsi lányom már ekkor 314g volt, éppen a 20. hét elején. :shock:

Nagyon köszönöm a pocakdícséreteket, igazán jóle esett! :oops: Csinálok majd csini képeket is, mert ez nagyon házi-takarítós volt. :wink:

Pusza mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Őssejt: Biztos nem véletlen hogy Hajni rokona is így döntött. :):)

Mellesleg mivel nem olyan régóta terjedt el az az egész a köztudatban, a 4 kint lévő gyerkőcnél szóba sem jöhetett hogy kezdeményezzük az eljárást.

Azaz ha az ikreknél esetleg úgy döntenénk, hogy élünk a lehetőséggel, az szerintem nagyon igazságtalan lenne a többiekkel szemben.

Sterilizálás: Mi az első 6 hónapban nagyon szigorúan vesszük - ezért is szereztük be annak idején az AVENT elektromos változatát.

Aztán amikor már kúsznak-másznak mindenfelé és mindenfélét a szájukba vesznek, megkóstolnak, elkezdünk lazítani valamelyest, végül 1 éves koruk táján hagyjuk abba teljesen - szóval fokozatosan szoktatjuk Őket az esetleges kórokozókhoz. :D :D

Gremese!
Csini pocak! :D :D

Miléna!
Szerintem is egészen biztosan minden a lehető legnagyobb rendben lesz és simán bent marad a babácska min. a 36. hétig. :D :D

Csak tényleg szigorúan pihizz a lehető legtöbbet (csak pisilni kelj fel) és próbálj továbbra is pozitív dolgokra gondolni - még akkor is ha nehéz. :D :D

Anitja ötlete remek, én is úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes beszerezni a laptophoz egy kártyát - ha még esetleg nincs - hogy a kórházból is tudj netezni ha már elég volt a könyvekből... :D :D

Szívből DRUKKOLUNK, tutira minden rendben lesz! :):)

(Amikor végre a karjaidban tartod majd a Kismanust, hirtelen elfelejted ezt az egész hercehurcát!!! :D :D )

Vadvirág
Vendég

Miléna nagyon drukkolok, hogy semmi gond ne legyen. Kitartás a sok fekvéshez.

Megvettem Törpike első ruhácskáit. Hétvégi vidítónak felteszem:
Kép
Kép
Kép

Mindenkinek jó hétvégét :D :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Timi (Kőszegi):
Találtam egy linket a terhességi cukorról. Azt hiszem, ebben benne vannak a válaszok a kérdéseidre. Majd még keresgélek.

https://www.babanet.hu/publ/cukor.htm

Kép
Kép
timi26

Szisztok Lányok!
Haza jöttünk a nyaralásból, sajnos pocsék időnk volt. Krétán ahol elvileg alig esik az eső nekünk három nap jutott belőle, a többi napon csak simán be volt borulva.
Viszont végre megtudtuk, hogy ismét kisfiúnk lesz!

Hajni!
[b]Tábla: Gergő

Miléna!
Nagyon szorítok neked, hogy minél tovább bent maradhasson a kis Zéti. Vigyázz magadra!!!

Nem tudom kinek mennyit mocorog a babája, de az enyém nem igen marad nyugton, még többet és erőteljesebben ficánkol mint annak idején Petyka. Képes fájdalmat is okozni! :wink:
Felteszek képet a nyaralásról. Kép Kép Kép

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Először is elnézést kérek mindenkitől, hogy egy ideig nem jelentkeztem. Sok idő volt visszaolvasni benneteket. :D
De olyan szinten nem volt időm, hogy a nagybevásárlás után a nem romlandó cuccok 2 napig a kocsiban voltak és éjfél előtt nem feküdtem le 1,5 hete, meg reggel 6-kor már fent voltam. A kettő között meg nem voltam itthon. Szóval bocsi! :oops:

Miléna!!!

Nagyon megijedtem amikor hívtál. Remélem azóta kicsit nyugodtabb vagy! Ha gondolod akár ma is elmegyek hozzád, ha kell segítek takarítani, vagy bevásárolni. Ha meg el kell menned napközben szívesen megyek veled! Bár jó lenne tényleg ágyban maradnod!
Meg ebédet is viszek szívesen, úgyis ott kajálok minden nap! Nem gond, csak szólj!!!!
Babakocsi: én Bergont vettem (már kifizettem, csak ott hagytam a Mayaban), sok kismamával beszéltem és mindenki meg volt elégedve vele, úgyhogy e mellett döntöttem!
Kiságy: az is a Mayaból lesz, már megrendeltem. A pelenkázón még hezitálunk.

HA BÁRMIBEN TUDOK SEGÍTENI TÉNYLEG SZÓLJ, ELVISZLEK AUTÓVAL ORVOSHOZ, VAGY BOLTBA VAGY AKÁRHOVA!!! SZÓLJ!!!!
ADDIG IS PIHENJ SOKAT, HALLGASS BABAZENÉT, OLVASS ÉS BESZÉLGESS ZÉTIVEL! :!:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Szép napot mindenkinek!

Magjártam a nőgyógyászt, és a pocimmal illetve a méhszájammal mindent rendben talált. Jó ütemben fejlődik a Picur, és most nagyon boldog vagyok!!!! :D

Amiatt már kevésbé, hogy tényleg böködnöm kell magam Fraxiparine-nal minden nap, és valószínű még szülés után is, gyermekágy alatt. Viszont inkább ez, mint egy esetleges vérrög a méhlepényben, és egy beteg baba vagy vetélés. Persze az egész kezelésre csak megelőzés céljából van szükség, eddig még minden oké.

Kedden cukorterhelés, aztán 4D lesz júni 19-én, de már alig győzöm kivárni!!!! Végre szeretnék én is megosztani Veletek néhány aranyos felvételt!!

Beke Andi: a mi Babánk rengeteget mocorog, szinte állandóan, és egyre erősebben. :D

Nyerki Timi: nagyon aranyosak a rucik!!!! Egy baj van a vásárlással: nehéz megálljt parancsolni magunknak. Legalábbis én így vagyok vele...

Őssejtlevétel: még gondolkozunk rajta, de valahogy úgy vélem, belátható időn belül jobb megoldás is lesz majd a rettegett betegségek gyógyítására. Mindenesetre a köldökzsinórvér sokkal több őssejtet tartalmaz, mint a csontvelő. Szóval nem tudom, még megrágjuk a témát. Egy tuti: valaki nagyon jól jár azzal a sok befizetett pénzzel...

További szép napot, elviszem a Pocaklakót ebédelni! :lol:
kiskolbi

Sziasztok Lányok!

Az őssejttel kapcsolatban én csatlakozom Hajni táborához, én hajlottam rá, hogy levetessük de a párom utánnaolvasott, nagyon sok cikket itt a neten talált meg, és azok után úgy döntöttünk, hogy nem kell! Tényleg csak a gyerek 7-8 éves koráig lehet felhasználni a többi fagyasztás alapból felesleges. Más eljárással is ki tudják nyerni az őssejteket. Nézzétek a szlovák orvos példáját! Pár hete volt róla szó a tv.ben. :D

Móni :D kitartás, nem lesz semmi baj, beszélgess sokat Zétivel, mond meg neki, hogy még nagyon ráér kibújni, még nőnie kell egy picikét :D Szigorúan tartsd be amit az orvos mondott. Tudom, hogy sokkal jobban érzed magad otthon, de lehet, hogy jobb volna most neked a korházban :roll: orvosi felügyelet mellett.

Hajni, Emese jók a pocakképek :D

Gratulálok mindenkinek aki mostanában tudta meg a baba nemét :lol: Még mindig a lányok vezetnek ha jól láttam :lol:

Köszönöm a reagálásokat a mosható pelus ügyében :D Azt hiszem csak akkor fogok venni pár darabot, ha leszokóban leszünk a pelusról, hátha majd azzal könnyebben megy :D

Képzeljétek nem kell vennünk babakocsit
:lol: Kaptunk kölcsön barátnőméktől egy Bergont, nagyon szuper, csak annyiban külömbözik attól amit mi kiválasztottunk, hogy az első kerék nem bolygós. Állítólag a boltjukban vehetünk hozzá olyat és akkor már tényleg nagyon ok :lol:
A szomszádaink meg elköltöznek és a hölgy átcsöngetett még hétfőn, hogyha nem sért meg összeszedett pár dolgot a kisbabánknak :lol: Ő már nem szeretne többet szülni és nincs rá szüksége :lol: kaptunk bébiőrt, kiságyat, kiskádat, tibegőket, badykat. Nagyon meglepődtem :D és nagyon jól esett. Vannak még ilyen emberek :shock: :lol:

Szép napot mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nyerkit :D Nagyon jók a rucik :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Andi neked meg a kisfiadat akartam dicsérni csak lemaradt :lol: Nagyon aranyos :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kiskolbi! Sajnálom, hogy szurkálnod kell magad, de hát első a baba! Kitartás, nem lesz semmi gond!

Nyerkit! NAgyon cukik a kisruhák, a Verdáősban különösen vagány lesz! Nálunk rózsaszín őrület van, alig bírom leállítani magam. :oops:

l.móni! Nagy szerencséd van a szomszéddal, biztosan szép ruhácskákat kaptál, hiszen a babócák nem nyűvik el azokat. Voltam fent a Bergon honlapján, hát nem semmi babakocsik vannak fent.
Nekünk már van egy az unokahugom miatt. Nem kifejezetten picuroknak való, de jó lesz. :)

Miléna! Anikó nagyon szuper barátnőd, ritka, aki ennyire segítőskész. Én is felajánlanám a segítségem, csak az a baj, hogy messze vagy.

Ehelyett találtam neked (nektek) egy kedvjavító cuki kis képet. Ha beszélgetsz Zétivel, gondolj erre a képre, és szerintem rögtön jó kedved lesz! :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

Miléna, de jó, hogy írtad a programot! Teljesen elfeledkeztem a freemail-emről, már nem is tudom mióta nem néztem meg. Köszönöm! Remélem sikerül a beizzítása.
Nagyon sajnálom, hogy rossz híreket kaptál, próbálj meg pozitívan hozzáállni, az biztos segít! Drukkolok!

Nyerkit, én azért még nem adtam föl a reményt, hogy Apa szokik le a cigiről és nem én föl 2 év után. Soha többet nem szeretnék rágyújtani...

Hajni, Gremese
, csini pocik! Jópofa ez a "hason tartom a tálat" kép :lol: Többiek, Ti is rakjatok még föl pociképet!!! Olyan jó nézegetni őket.

Móni, hogy Neked milyen rendes szomszédod van! :lol: Ritka az ilyen! De jó Nektek!

Timik (Kőszegi és 26), kedves cukrostársaim! Úgy látszik a dokik jobban paráznak, mint ahogy a szakirodalom javasolja. Én is totál kivoltam, hogy a 6,9-es értékemmel diétára fogott. Bár ma már az a véleményem, hogy biztos óvatos és jót akar. (Hogy később ne legyen 8-as az érték :roll: ) Én teljes szénhidrátelvonást nem csináltam (nem is lennék rá képes), de próbálok odafigyelni arra, hogy mit eszem. Az ukáz is úgy volt kiadva, hogy napi max 160-180 gr szénhidrát. Két főétkezésem van egy nap (+ 1 kis nasi), ebből az egyik eddig is alacsony szénhidráttartalmú volt (sali/zöldség + husi) a másik meg olyan rendes féle, a nasi meg csoki v fagyi v NUTELLA!!. Most a másik főkaját is igyekszem minimális szénhidráttartalmúra cserélni (minimális kenyér és csak rozs, no krumpli, no rizs, no tészta) és a nasi is eper édesítővel v. norbi túró rudi. Ja, és csak víz(főleg) és cola light. Azt nem mondom, hogy az elmúlt 3 hétben 100 %-osan sikerült így kiviteleznem a kajákat, (mert közben volt pár szülinap meg miegymás), de megközelítettem a 80 %-ot. Hogy mennyire volt sikeres az ügylet? Majd meglátjuk, jövő héten megyek ismét terheléses vérvételre... ...de azért nagyon bízom benne :lol:

silka
silka

Timik,

egy dolog lemaradt: nem tudom Ti mennyire szeretitek a kajaszállítós cégeket. Én spec a munkahelyemre évek óta úgy hozatok ebédet. Szóval szinte mindegyiknél van szénhidrátszegény kínálat. Esetleg próbáljátok ki azokat. Szerintem egész tűrhető... Épp ma délelőtt rendeltem meg a teljes jövő heti menümet 8)

silka
silka

Timikék!

Silka nagyon jó ötletet adott. A volt munkahelyemen én a Gast.... cégtől rendeltem nap, mint nap ebédet. Ott mindig arra figyeltem, hogy egy adag szénhidrátmennyisége ne érje el az 50g-ot. És nagyon bevált. Én még a levegőtől is hízom, de így könnyű volt súlyomnál maradni. (Akkor az volt a cél).
Most nem tudom, kismamiknak ilyenkor hogy kell étkezni, de megkönnyíti a helyzetet, mert számolják a szénhidrátot.

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda
Örülök, hogy már jobban vagy. Sajnos azt én is tudom, hogy egy komoly műtétből nehéz regenerálódni.
Csak kitartás és tornáztasd szorgosan.
Nagyon szép a bölcső.
Wow nagyon csini vagy, bottal is :).

Anitja
8000 Ft, 4 kép és DVD. A többi képet a netre feltöltötték.
Kb 20 perc volt.
Jajj nagyon édes :)
Ja jóga baba és mutogatja a kukiját :)

Timi
Nagyon édes a pici. Mi is ott voltunk :)

Mazsola
Egyszer el kell határozni magad és utánna már nem szabad nézegetni :). Mazsi de ha te nem a használtat akarod
hanem amit kinéztél....miért nem döntesz amellett? Amúgy szuperül néz ki.

A meleg engem is megviselt egy picit, de ez a mostani frontos sem jobb....

Sense
Melyik kórházba jársz??

Silka
Ebben sajnos nem tudok tanácsot adni, ezek szerint már mindenhol voltatok szinte. Mi pl. egy 30 éves
tuti bevált darabot kaptunk anyukáméktól.:)

Ancsi
Nagyon csinik voltatok az esküvőn :).

Niki
A hátam nekem is fáj, sajnos fog is (nemrég volt gerinc műtétem). Nekem minden orvos gyógytornát és
úszást javasolt. Valamint a nőgyógyászom azt is mondta, hogy ha nagyon fáj 1 fájdalomcsillapítót
inkább vegyünk be, mert akkor megszűnik a fájdalom és eltudnak lazulni az izmok, míg ha tovább szenved
az ember egyre görcsösebb lesz az egész teste.

Anikó
Ez tuti magnéziumhiány.

VAdvirág
Szupcsi, hogy minden ok a picikkel.

Móni
Ennivalóak a tipegők :)Micsoda mák :) Tényleg tök jó, hogy vannak még ilyen emberek.

Miléna
Gratula a kisfiúhoz! :)Nagyon sajnálom :( kitartás, tuti minden rendben lesz és simán kihúzzátok a
34. hétig.

Tábla Hajni: Szent István kórház pártoltam :). Doki következő időpont június 21. lehet rózsazsínre színezni :)
Látom nem vagyok egyedül a poronty hajnali ébresztésével :) Velünk is előfordul mostanában egyre
gyakrabban, hogy felébreszt :).

Szia Gremese!Gratulálok a kislányhoz :)

Terheléses cukor, nekem is zsemle+tej koimbináció lesz kb 1 hét múlva.

Babaruci:
Én bébi mosóport használok és öblítőt (SA8) is és utána kivasalom őket. De ez a projekt majd csak júliusban indul :).

Hajni
Very csini :)

Andi
Nagyon édesek vagytok!

Nekünk is megvolt a 4Ds UH. A 2D részét őszíntén jobban élveztük. De az egészben az volt a legjobb, hogy mindent elmondott a hölgy és nagyon kedves volt. A pofikáról nem lettek olyan nagyon jó képek, mert mindenféle az arca előtt van-lepény, zsinór.
De nagyon édei volt, kis pici orra van és 99% kislány.
Pár kép:
Tappancs
Kép

Cumizok:
Kép

Ez vagyok én:
Kép

Siklós dokinál is voltam, ő az új orvosom. Hát csajok, nagyon meg vagyok elégedve. Végre úgy érzem megvan az a biztonságérzetem, amire vágytam. Még akkor is ha többe kerül, de legalább extra is jár érte. UH a rendelőben, a férj is bejöhet. Viszgálat rendszeresen, közben vérnyomi mérés és pocak mérés. Figyelmes rád szánja az időt.
És a kórház egyenesen szuper, ja meg a szülésznő is.
Most kezdtem el járni a szülésfelkészítőre és van ingyenes kismama torna is, arra is elkezdek járni.

Ezen kívül eddig csak gyógytornáztam- a gerincműtét miatt nem nagyon lehet mást. És úszni is fogok járni-a doki nagyon támogatta.

Amúgy remekül vagyunk, sokat mocorog. Csak a meló nyűgös már. Még ezt a hónapot kell kibírnom, de az utóbbi időben nagyon sokat kellett dolgoznom és elfáradtam...ezért is nem jöttem olyan régen.

Na pusszantás

KépKép
KépKép
fleur

Köszi a DVD-s segítséget, azonnal megpróbálom, addig is egy képpel kezdek. Na kíváncsi vagyok hogy sikerült a kép, alig tudtam lekicsinyíteni, de lehet túl jól sikerült és nem látszik belőle semmi, meglátjuk.

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

aha, hát nem valami éles, de elmegy! Felteszek néhány képet hogy megismerjetek. Kép
jön egy esküvői kép. 2005.09.03.

KépKép
kaqk
Debrecen

Segítség! Ha lekicsinyítem így szétesik a kép, ezzel lehet valamit kezdeni?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Anikó de aranyos vagy!!! :D Próbálunk mindent megoldani,de ha apa nincs itthon néha lehet majd ebéd ügyben a segítségedet kérném..Mi is onnan fogjuk hordani.

Mindenkinek köszönöm a biztatást!Ma már sokkal jobb a kedvem,kicsit érdeklődtem erről.Úgy tűnik a dokim inkább biztosra megy,ami nem baj,inkább megnyugtató.

Manó jól van,sokat mocorog.Én meg fekszek mint a kisangyal.Páromat várom,anyukámék és anyósomék küldenek vele egy csomó finomságot.Ja és jó sok olvasnivalót. :wink:

Ma elég sokat keményedett a pocim.Azt mondták,hogy ez a tegnapi vizsgálat utóhatása lehet,mert addig nem volt így...Tény,hogy a tegnapi méhszáj ellenőrzés nagyon nem volt jó,fájt. :( Ott már sejtettem,hogy valami nem oké.

Aranyosak a gyerkőcök! :D Fleur a kis pocilakó is! :D

Vásárlás:szerencsére sok mindent az udvarban veszünk meg.Anikó mi a kék Bergon kocsit néztük....A pelenkázót megrendeltük,kiságyat majd jövőhéten.

Tegnap még a fehérneműket és hálóingeket átmostam,riadócsomag össze van készítve.Reméljük csak később lesz szükség rá.Zétivel megbeszéltem. :D Lelkes rugdalózás volt a válasza.

Jó hétvégét mindenkinek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

kaqk csini kismami vagy te is,mint mindenki itt! :D

Húúú az óra de össze-vissza jár.... :shock:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Az előbb Kaqk képeinél április volt nekem és hajnali 3 óra. :lol: :lol:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok kismamik,

csak egy gyors bejelentkezés Magyarországról :wink:
Nem tudok sem visszaolvasni, sem nagyon írni, csak annyit, hogy jól vagyunk, remélem mindenki jól van, majd jövök rendesen június végén.

Miléna, nagyon nagyon sok gyógypuszit küldök én is neked, sok kitartáast és tényleg csak pozitív gondolatokat!!!!!
Meglátod nem lesz semmi gond, Zéti bent marad, amíg kell!!!

Mindenkinek jó pocisodást, szép napokat, hiányoztok ám!!! :wink:

pusssz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Egy kicsit megnyugodtam, beszéltem a kórházi védőnőmmel, nagy rendes volt, azt mondta, hogy igazán nincs vész, csak tényleg oda kell figyelni a szénhidrát bevitellel. Elolvastam egy csomó linket is ezzel kapcsolatban, egyet fel is tettem már, ha érdekel valakit (még délelőtt).
Silka, Gremese: köszi az ötleteket, megfontolom. Bár a munkahelyem a szülői ház udvarában van, így bármikor össze tudok kotyvasztani magamnak egy kis diétás kosztot. De igazából vasárnap derül ki hogy mit mond a doki. Meg igazából meg akartam úszni a sok szurkálást. (az ellenőrzések miatt). De mindent a babáért. A szülés utáni 1-2 hónapban majd bepótolom az elmaradt szénhidrátmennyiséget. Ennyi kedvezményt tettem magamnak, utána úgyis kezdődik a fogyókúra.

Fleur: Nagyon édi a csöppség

Anikó: tényleg nagyon rendes tőled, hogy ennyit segítesz Milénának, gondolatban mi is ott vagyunk. :D

Kaqk: nagyon csini vagy. Te valamit nagyon ügyesen csinálsz, mert nem látom, hogy sokat híztál volna.

Őssejt: sajnos nálunk még a gondolata sem merülhet fel az anyagi okok miatt, meg mint ahogyan Vadvirág is írta, igazságtalan lenne Rebekával szemben is. De ahogy olvasom a hozzászólásaitokat, nem mi leszünk az egyedüliek, akik nem vetetik le. Bízunk benne hogy egészséges manócskáink lesznek.

Horcsog, merre vagy? Rég nem hallottunk rólatok.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni. Az elmúlt pár napon már bele-bele olvasgattam, és nagyon tetszik a társaság!
Nálunk szintén szeptemberben fog jönni a mi kis Manónk, és eddig úgy tűnik kislány lesz :D

Ági

Kép
bfagi

Sziasztok !

Most, hogy oda kell figyelnem a kajára az egész hütőt fel tudnám falni.
Eddig olyan keveset ettem és eszembe sem jutott, hogy éhes vagyok de most, hogy oda kell figyelni hát szörnyű.
De a törpiért mindent.

Vacsira csináltam finom salátát ( koktél pari+mozzarella+hagyma+jégsali ) és hozzá sütöttem csirke mellet.
Fincsi volt mert már be is pusziltam de félek nehogy 1 óra múlva újra éhes legyek.
Voltam ma vásárolni és mindenen azt nézetm mennyi szénhidrát van benne.
Anyukámnak van egy könyve ami cukorbetegeknek recept könyv és egy csomó mindent lehet enni csak mértékkel.
Volt benne 10 napos diéta is majd abból össze ollózom amit szeretek és akkor azt fogom megcsinálni.
Szegény párom most ő is szénhidrát diétán van. Mondtam neki, hogy főzők neki külön de azt mondta neki sem lesz semmi baja ha most úgy fog kajálni ahogy én.

Timi26 : köszi a linket sok kérdésemre választ kaptam. Az a doki aki ezt a cikket írta ő a Jahn Ferencbe a szülészeten a főorvos.

Nyerkit : nagyon édik ezek a rucik. Hol vetted ?

Beke Andrea: üdv a fiús csapatba.

Gremese: nagyon cuki a kép.

Silka : én kedden megyek újra vérvételre és csütörtökre lesz eredmény. Remélem minden rendben lesz. Már azon is gondolkodtam, hogy elötte nap maximális szénhidrát megvonást csinálok. Majd írj, hogy mi volt nálatok .

Kaqk: nagyon csini vagy.

Bfagi: üdv a csapatban .

Holnap megyek az Új udvarba megnézem Babycenter nevű üzletet mert ott lehet akpni állítólag Jané tipusú babakocsit. Remélem sikerrel járok.

Nem tudom ki, hogy van vele de én pelenkázónak fiókos komódott szeretnék és olyan marha kevés van.
Rutinos anyukák szerintetek olyan komód ami 100 cm magas az nagyon magas lenne pelenkázónak ? Vagy a tietek ami van az milyen magas ? Vagy aki vett már az milyen magas ?
Most ezzel vagyok hadilábon.

Nem tudom ti, hogy vagytok vele de úgy repülnek a hetek. Az első harmadban alig akartak telni a hetek most meg rohannak.

Mindenkinek kellemes estét és szép hétvégét. :D :D :D
20200310173350

Timi (Kőszegi):
Nem akarlak ijesztgetni, de eszedbe ne jusson teljes szénhidrát megvonást csinálni! Az árt a legjobban a babának. Súlyosabb esetekben el is halhat.
A napi 180-200 g-ot tartani kell elosztva. Mindjárt megkeresem és bemásolom azt a linket, ahol le van írva kb milyen kajákat lehet enni és mennyit.

Kép
Kép
timi26

Helló Csajok!

Kaqk: Igazán nagyon csinos vagy - úgy látszik a szeptemberi mamik messze a legszebbek!!!! :D
Ami a fényképet illeti, ha nem megfelelő szoftverrel/fénykép-szerkesztővel csinálod, akkor lesz ilyen.

Fleur: Talpi-baba egyszerűen csúcs! :)

Bfagi: Én is aránylag új vagyok, és szeretettel üdvözöllek a csapatban! :)

Timi (Kőszegi): Attól függ, milyen magas vagy. Most odamentem a pelenkázószekrényhez (küldök képet, hogy milyen), és lemértem. 90 cm magas. Az én 178 cm-hez pont jó. Továbbhúztam a mérőszalagot 100 centiig, és szerintem az már kicsit kényelmetlen, szerintem nehezebb úgy forgatni a babót. De persze a tapasztalt mamik majd megmondják.

Kép pelenkázó feltét van rajta, ezért nem lehet betolni a falig. 90 cm magas, később sima szekrényként is használható.

Kép
Kép
Kép
gremese

http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/cont ... rticle.137

Itt elég sokféle kaját lehet találni. Én ezt veszem alapul a diétámban.

Sok sikert neked is.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Timi26: persze nem akarok teljes megvonást csinálni mert az nem tesz jót csak már minden hülyeség az eszembe jutott.

Gremese: nagyon szépek a bútorok. Köszi, hogy lemérted de azt hiszem nekem akkor a 100 cm az túl magas mert én 165 vagyok. Csak félek mert a másik amit néztem az meg csak 78cm magas szekrény.
Kép pelenkázó

Konkrétan ezt néztem az Ikeába mert nekünk ebből a bútor családból már van szekrényünk és azért gondoltam jó lenne.
De már arra is gondoltam, hogy apa ráállítja valami 5-10cm dobogóra és úgy jó a magassága.
Ez a komód nem pelenkázó de láttunk egy jó megoldást a Kikában a mélység megoldására ami egy plussz feltét és úgy mélyebb lenne.
De még megy a hezitálás, hogy milyet vegyünk.
Én szeretném ha fiókos lenne de ha nem találok elfogadható árban olyat ami tetszik akkor marad a sima polcos.

Üdv mindenkinek !!! :D :D :D
20200310173350

Timi!

A pelenkázó feltét nagyon jó, csatolok képet, hogy a többiek is lássák - ha valakit érdekel.

Kép

Nálunk a hálóban lesz a baba, ahol most a bútorok vannak. Egy kis anyai szponzorálással sikerült beszerezni ezeket a dolgokat, mert nem volt semmink szinte.

Igaz, hogy ennek van egy polcos része, de én a zárt bútor mellett vagyok, mert úgy nem porosodnak a cuccok. Szerintem ha a párod ráállítja egy stabil dobogóra, és megfelelő a felülete, akkor tökéletes! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Én pelenkázó, és kiságy szempontjából viszonylag egyszerű helyzetben vagyok, tekintve, hogy kedves férjem bútorokat gyárt :D Így már ki is találtam milyen legyen, ár csak azt kell kivárnom, hogy végre el is készüljön. Amúgy ahogy körbejártuk a témát a pelenkázó 90 cm magas lesz, és azt ajánlották már gyakorló anyukák, hogy fiókos praktikusabb. Nekünk is pelenkázó feltéttel, ami aztán leszerelhető, így később komódként üzemelhet.
Szerintem ezek praktikusak, így később is kihasználható, és szép bútor lehet belőle.

Ági

Kép
bfagi

Timi: lemértem neked a mi régi pelenkázónkat, amit még a barátnőm férje csinált nekünk, amikor Rebeka érkezett. Én 161 cm vagyok. A pelenkázó 77,5 cm + a feltét 2,5 cm=80 cm összesen. A magasságomhoz tökéletes volt és kényelmes. Sajnos most nem tudjuk használni, mert a hálóban nincs hely. Marad a kiságy + feltét.

Most már tényleg megyek alukálni. Holnap nehéz napunk lesz. (Évzáró, táncpróba Rebekának aztán fellépés a gyereknapon).
Jó éjt!

Kép
Kép
timi26

Miléna!

Ezt a képet neked küldöm, hogy jobb kedved legyen. Tegnap kreáltam!
Kép

Most rohanok, lakodalmam van!!!

Puszi mindenkinek!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok !

Ma elmentünk a Babycenter-be az Új udvarba.
Nagyon kedvesek az eladók és amit kinéztem babakocsit ( Jané Carerra Pro Formula ) ott van. Igaz olyan színbe amibe szerettem volna nem volt de van nekik már rendelésük amiből kiválasztottunk egyet igaz nem az amit szerettem volna de ez sem rossz.
Az ára nem valami olcsó de úgy gondolom megéri nekem mert minden darab külön külön rászerelhető és a váz az nagyon könnyű.
Ja és a lényeg ami miatt ezt választottuk mert a párom ragaszkodik a kemény fedeles mózeshez.
Elég jól bírom ezt a diétát igaz mióta csinálom azóta sokkal éhesebb vagyok na de mindegy törpiért mindent.
Keresek képet a babakocsiról és elküldöm.

Mindenkinek szép napot.
20200310173350

Sziasztok !

Na találtam fotót a babakocsiról.

Kép babakocsi

Pont ilyen színt rendeltünk mi is.

Remélem időben megjönn.

üdv
20200310173350

Sziasztok!

Ági üdv közöttünk!

Nagyon tetszik a pelenkázó Gremese.Alig várom,hogy a miénk megérkezzen.Mi is olyat vettünk ami később komódnak is átalakítható.

Anikó:micsoda virágkreáció! :D Tetszik nagyon.Nincs túl jó idő az esküvőre. :(

Timi szupi a babakocsi!

Én pihengetek,pöttöm pedig tornázik.Olyan jó,hogy nincs meleg!

Úgy fogtok hiányozni ha a kórházban leszek... :cry: Apának mutattam,hogy hogyan tud írni majd néha helyettem.

Ma hívott egy kismama ismerős.Volt dokinál,a méhszáj olyan neki is mint nekem.(Amúgy egy a dokink.)Kapott gyógyszert és feküdni kell neki.Kórház szóba sem került.Kicsit azért megnyugodtam.Nálam biztos a többi tényező miatt óvatosabb a doki.(Méhem+vérnyomás.)

Jó pihenést mindenkinek!Megyek elpusztítani az epertorta maradékát. :wink:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Kismamik!

Rég voltam, alig győzlek olvasni benneteket.

Miléna!
Nagyon drukkolok, de egyben biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Csak pozitívan!!!
Fleur!
Én a kistarcsai Flór Ferenc kórházba járok. Eddig nagyon elégedett vagyok mindennel.

Őssejt téma
Még mi is a hezitálók táborába tartozunk. Személy szerint szkeptikus vagyok, de emelett ott motoszkál a fejemben, hogy mi van, ha segítene, mi pedig nem vetettük le. Egyébként a 350 e ft-os összeg - sajnos - nekünk sem menne csak úgy hirtelen zsebből. Mindenféleképp valamilyen részletfizetési megoldást kellene választanunk. De annyira utálom a hiteleket!!! :evil:

Babamozgás
Pötty nem annyira aktív mostanában. Sokszor gondolok rá, hogy nehogy legyen valami baj!!!

Hajni!

Táblához : követhező UH : június 8.
Köszi

Végre nálam vannak az esküvői fotók. Teszek fel párat, ahogy ígértem.

Puszi Mindenkinek!
Ildikó
Kép Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

A Magellánban most mutatták be, ahogy négyes ikrek születnek. Négy kicsi lány. Két hónappal hamarabb születtek, 820 g körüliek voltak egyenként.
A mi babáink vannak most nagyjából ebben a súlyban a 25. héten.... Elképesztő. Itt pityorogtam, amikor kivették őket.
Mi lesz a sajátomnál? Árvíz lesz a szülőszobán! (Nem beszélve Apáról).

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Nagyon jó idő van nem kell ide a dög meleg.

Sense: Nagyon csinos mennyasszony voltál és a második kép az nagyon cuki. Süt rólatok a boldogság.

Az ikrek nagyon édesek voltak olyan kis törékenyek kis cukik.
És főleg 4 lány hát szép.
A párom pont most mondta, hogy milyen durva, hogy mindenből 4-et venni az komoly.

Lassan elérjük a 2000-ik hozzászólást !!!!

Üdv mindenkinek[/b]
20200310173350

Sziasztok!

Fárasztó napunk volt, de vége.

Sense: nagyon szépek vagytok a képeken, gondolom a valóságban még jobban néztetek ki.

Varga Tünde, Ancsi 26, Anitja, Banita, Granda, és akit még kihagytam, csak most nem jut eszembe: NAGYON SOK BOLDOG NÉVANAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!

Kőszegi Timi: nagyon jól néz ki az a babakocsi. Szabad tudni, hogy így cakum-púder mennyibe kerül?

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Kőszegi Timi: A Lurdy-Házban van egy pici Disney bolt. Rengeteg ilyen mesés dolgot lehet kapni. (türcsi, rucik, bugyi, esernyő,hálóruha stb.) Az árak némileg viszont drágábbak. A rugit ha jól emlékszem 1690-ért vettem. De nem tudtam otthagyni. :oops: Pláne, hogy ez volt az első dolog amit vettem a Törpikének. :D
Ja, a Westendben is van Disney bolt, ott egy kicsit nagyobbacska.

Én is láttam a négyes ikrek születését :D :D
Amikor kiemelték őket az fantasztikus volt. Az én szemem is párás lett. De az Apuka szeme is olyan volt mikor az inkubátorban nézegette a kicsikéit. :D

Ági üdv közöttünk. Hát így könnyű beszerezni a bútorokat. :)

Sense! Csinik voltatok. :D :D Mulatós képet is kérünk. Na meg a tortáról is. Ha már néhányan közülünk szigorú diétára vannak fogva legalább a szemük lakjon jól. :D

Fleur annnnnnnnnnnnnnnnyira aranyos a babád. És ahogy a képről látom ugyanott voltunk. :D

MICSODA?????? Miléna epertortát eszel és még le is írod!!!!Gremese meg muffin gyárt. Sürgősen össze kell hoznunk egy piknik partyt. Ha jól emlékszem vannak köztünk lángos, és hússütők is. :D :D :D

Miléna jó ötlet hogy betanítod Apát.Számítunk rá hogy hozza a jó híreket. :D

Anikó szép a virág kompozíciód. Bár nekem lenne ennyi fantáziám. Bár ha lenne is, a virágaim valószinüleg hamar kipurcannának. Rendszeresen elfelejtek locsolni. :oops:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Nagyon szépek voltatok!Olyan jó látni a képeket! :D

Én is boldog névnapot kívánok mindenkinek! :D

Néztük mi is a Magellánt.Kicsit megnyugodtam....Pöttöm 2 hete volt abban a súlyban mint a kislányok.Olyan picikék voltak.Én is nagyon meghatódtam.Ez nagyon pozitív példa volt előttem,remélem később sem lesz semmi bajuk.Zéti remélem még pár hétig marad a pici fenekén.Úgy érzem minden rendben lesz. :)

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Pöttömke :D

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok !

Timi26: A babakocsi váz+kemény mózes+hordozó+sport rész összesen 159.900,- ft.

Igazából én azért választottam ezt a fajtát mert a vázra mindig csak azt kell feltnni amit használok. Ja és maga a váz az kb 8 kg és akkor külön külön jön rá az épp aktuális feltét. Esernyőre csukódik össze ami azért is jelentős mert nem egy nagy az autóm és ha elmegyek vásárolni akkor a babakocsin kívül szeretnék mást is betenni a csomagtartóba.
Már azt is megbeszéltük a párommal, hogy ha elmegyünk valahova és a kemény mózest visszük akkor abba tud kényelmesen aludni a baba és nem kell a hordozóba görnyednie ami amúgy sem egészséges nekik.

Amit elötte néztem Graco típus azzal az a bajom, hogy a sport rész az fix és így marha nehéz a babakocsi. Ha jól emlékszem 13 kg mondott az eladó.

Nyerkit: köszi az infót majd benézek mert imádom a Vuk-ot és nagyon megtetszett a fotó amit feltettél.

Mindenkinek kellemes éjszakát holnap ugyan itt.
20200310173350

SZIASZTOK!!!
3 napig nem volt gépünk, úgyhogy már nagyon Babanet-hiányom volt!

Először is Miléna
Igen meglepődtem az eseteden, de maximálisan át tudom érezni. Azt hiszem, érzed, hogy itt MINDENKI Veled van, ennyi pozitív energia csak jóra vezethet! Hatalmas drukk!!!
Ezt a tündérkét Neked küldöm, vigyáz majd Rátok:
Kép tündérke

(Egyébként meg a névnapi köszöntést magamra is veszem, mert engem is Anitának hivnak) :lol:

Gremese, Hajni
Vékonyka és csini kismamik vagytok, gratula!
De a csúcs Judis, szinte nem is látom a pocakját!

Fleur

édesek a képeid, gondolom, naponta megnézed...

Mmarica, Timi (koszegi)
Lemaradtam valamiről... Ez a magzati szívhang vizsgálat ugye nem mindenkinél esedékes?

Sense
Igazán összeillő pár vagytok!

Pelenkázó
Bár az én férjem nem asztalos, de ő fogja csinálni :) Csak győzzem a kívánságokkal...

Magellán - négyes ikrek

Én is néztem, hát bizony nekem potyogtak a könnyeim rendesen...

Kép
granda

Sziasztok!

Először is sok boldog névnapot kívánok minden Anitának!!!

Képzeljétek, 80%-ban készen vagyunk a bevásárlással. Most reggel fél ötkor felkeltett Marci, jelezve, hogy egyél már anya! Szóval azóta fent vagyok és átnéztem a ruhákat meg az egyéb dolgokat és kipipáltam a babakelengyelistán. Már csak azok a dolgok hiányoznak, amit a végén elég megvenni. Pl. mellszívó, szoptatós melltartó, fürdővízhőmérő, körömvágóolló stb.
Jajj, most nagyon megnyugodtam!

Szerencsére nem mosta el az eső a tegnapi esküvőmet, éppen megúsztuk!!!

Én is láttam a 4-es ikreket, ez egy csoda!!! Nagyon édik már most, pedig még milyen kis vékonykák! De majd megnőnek szép nagyra! :lol:

Kellemes vasárnapot!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Vicces, hogy ha internet elé ülök, az elsők között van a babanet, amit megnyitok. :) Túl jó a társaság!!!! :twisted:

Miléna! Nagyon örülök, hogy azt írtad, úgy érzed, minden rendben lesz! Ez az igazi pozitív hozzáállás! De persze nehogy táncra perdülj, úgyhogy vissza az ágyba, oszt' csipesz!!!!! :lol: :lol: :lol:

Sense! Olyan édesek vagytok! Több képet!!!!! :D

Granda! Jó, hogy meggyógyult a neted, nekem már szinte hiányoztál te kis aktív fórumozó! :) Köszi a dícséretet, én meg nagyon boldog névnapot kívánok neked, és minden Anitának!

Na, tegnap megint nyomdáztam (azaz vasaltam) babaruhát. Elkezdtem rendezgetni: 56-os, 62-es, stb... Külön rugi, külön body. Elkezdtem egy kis kupacot összeállítani, ami a kórházból hazajövős ruci lesz. :oops: Apa olyan édes volt, óvatosan kérdezte, hogy nem korai ez még egy kicsit Életem? Én meg: ÉS MI VAN AKKOR? HA MINDEN NAP HÁROMSZOR ÁTRENDEZEM?????!!!!!!! (És mindketten vigyorogtunk, mint a tejbetök!) :oops: :lol:

Valamelyik nap már vettem egy csonag newborn pelenkát.

Amúgy a tegnapi 4es ikrek láttán kezdtem magyarázni apának, hogy a mi babócánk kb. ekkora most. Ez azért jó, mert az apák máshogy állnak a terhességhez, skszor nem tudnak mit kezdeni a dologgal, nem tudják kézbefogni, vagy átélni a rúgásokat (nálunk inkább úszásokat és hugyhólyag összenyomásokat). :)
De ha kézzel fogható adatot mondok, vagy összehasonlítom, mint az ikrekkel, akkor ellágyul az arca, mert tudja, hol tartunk, mekkora lehet.

Hétfőn megyünk apával a Péterfybe az apás szülés előadásra - amit korábban írtam nektek.
Ha olyan kulisszatitkot mondanak, amit amúgy a laikus sem tud, akkor leírom majd persze!

A 2000.-ik hozzászólónak majd jól meghúzzuk a fülét! :D

Pusza

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Úgy látom többek is kidobott az ágy.
Én kb 7-kor keltem megreggeliztem és amíg nem jönn a marha meleg úgy döntöttem, hogy áthúzom az ágyneműt.
Most kint levegőzik a teraszon a friss ágynemű.
A régi meg már a mosógépben van.

Granda: nem maradtál le semmiről. Ezt a vizsgálatot nekem azért kellet csinálni mert amikor törpi még csak 11 hetes volt akkor a doki kicsit nagyobbnak látta a szívét. Persze azta többször is voltam nála mindig megnézte a szívét, hogy minden rendben legyen ezt a vizsgálatot meg csak megnyugtatásként kellet elvégezni.
Egy specialista nézte és közölte miden a legnagyobb rendben van. Én is megnyugodtam de kellemetlen volt 2,5 órát várni ott amíg behívnak és a vizsgálat összesen 6 perc volt.
Mindegy ennyi belefér.
Milyen pelenkázót csináltok ?
A párom is ezen gondolkozik, hogy majd ő csinál egyet.

Anikó 80 : te aztán nem vacakolsz. Mi még alig vettünk valamit igaz a ruhák nálunk is 80 %-ban megvannak.

Gremese: én nekem kb 2 hete volt ilyenem, hogy ami megvan azt kb 20-szor átpakoltam. Én még nem kezdek el mosni meg vasalni mert nincs még konkrét szekrény a kicsinek és addig meg össze porosodk még. Szóval ezzel én még várok.

Mindenkinek kellemes napot majd később jelentkezem még. :D :D :D
20200310173350

Sziasztok!
Úgy látom, mindenki a 4-es ikreket nézte tegnap. Hát na ná, hogy én is. (Közben pedig lasagne sült a sütőben.)
Eszméletlen, hogy mennyire nyugodtan viselte a lány a helyzetet. Annyira aranyos volt. Olyan igazi NŐ!. Csak remélni tudom, hogy amikor én leszek a szülőszobán hasonló méltósággal tudok viselkedni.

Gremese! (És persze a többiek is.)

Néha én is úgy érzem, hogy a párom nem annyira tudja átélni a várandóság időszakát. Időnként nehezményezem is! Valószínűleg annyira másképpen vannak összerakva, mint mi nők!

Kellemes vasárnapot Mindenkinek!
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?