A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Zsizsa Kép
részemröl megy a drukkkk!!!! De ha az emlékeim nem csalnak, akkor amúgy sem kell nagyon aggódnod, mert a rubeola az elsö harmadban jelenthet gondot, azon pedig már túlvagy Kép
Azért én csak drukkolok!

Pussz, jó éjt
Kangi + fürdés után beájult Julcsi
kangi

Sziasztok!

Beu!
Még mindig nem sieted el a dolgot. Kép

Ancsa!
Anyu nagyon el van keseredve, hogy nem hívod fel.

Zsizsa!
Sok-sok drukk neked.

Minden finisesnek EXTRA DRUKK!!!!!!!

Magdi
25+3
gallainémagdi

Ja én úgy oldottam meg a hálóing gondot, hogy varrtam magamnak, így elég mélyen gombolódott. Kép

Magdi
25+3
gallainémagdi

Sziasztok!

Angi!
Hát igen, sok pihenés... Egy 16 hónapos mellett kicsit nehéz. De holnap megyek dokihoz, remélem, legalább nem nyílt tovább.
Csak megszokja mostmár a fiad a babysittert sírás nélkül is. Kép

Nadine!
Szerintem newborn-t ne vegyél. Azt akkor érdemes, ha picike a babád, de 3 csomaggal az nagyon sok. A mini is attól függ, hogy mekkora. Van, akinek már 1 hónaposan kicsi, de azért ahhoz nagyon nagynak kell lenni. Szerintem vehetsz még egy hármas csomagot.

Leszter!
Ne szomorkodj! Jókedvre derítõ drukk! Kép Kép Kép Kép

Márti!
Remélem, Ármin jobban van!

Manócska!
M&M Kép

Ildianyu
25+1
ildianyu

M&M, jobbulástKép, bókot köszönömKép én nem éreztem nehéznek a szülést, csak nagyon hosszúnak...

Zsizsa, rajtam nem fog múlni, drukkolok ám ezerrel!

Leszter, fel a fejjel, néha én is elõadom magam... dehát ez a kismamaság velejárója...

Kangikám, kapsz majd sms-t, ha van valami, jó?Kép De ahogy ismerem magam, még beirom nektek, hogy most indulunk, lehet drukkolniKép

Na pussz!
Zsófi mindjárt 37!!!KépKépKép
Csucsuka

Sziasztok!

Leszter !!!
Ne szomorkodj,szerintem ez természetes,(hogy pityergõs vagy)Biztos a szervezet készül megszabadulni a stressztõl,és üriti a lelket mindenféle negativumtól,és újjult erõvel várja a következõ eseményeket.De az is lehet,hogy már többet gondoltál a szülésre és kicsit besokaltál...?
Szóval ne aggódj ,nekünk lányoknak például ezért is jobb mert mi jól kisirjuk magunkat ,aztán megkönnyebbülünk. A fiúknak ez nehezebben megy,és lehet ,hogy nincs is akkora szükségüg ilyen lelki megtisztulásokra.(hú ez olyan hívõsre sikeredett,pedig én nem is ....)KépKép

Olyan jó ma lettem 29 ,mármint hetes. Ez mindjárt már harminccal kezdõdik. Nekem most mintha kicsit gyorsabban mennének a hetek, a tizen vége, meg a huszon eleje nagyon lassúnak tûnt!

Ma voltunk megint bababutort nézni, még nem vettük meg mert annyi ilyen hely van és jó lenne a legjobbat megvenni.
Szóval még mindig csak nézelõdünk, és minnél többet látunk annál jobban körvonalazódik, hogy milyen lenne a legcélszerûbb.
Most arra jutottam,hogy nem is annyira az a fontos hogy levehetõ legyen a kiságy egyik oldala, mint inkább, hogy magasabban legyen benne a baba. Valahogy barátságosabb és nem kell olyan mélyre hajolni hozzá.
Nektek mi a véleményetek, esetleg tapasztalatotok errõl?

A pelenkázónak meg egy nagy komód lesz,aminek a hátulja üres a teteje meg hosszabb hátrafelé,igy késöbb komódként használható majd.Csak a tetejét hátra lehajtjuk majd.

Ezen a kókuszos pólyán sokat filózok, itt nem láttam,de lehet hogy Anyukámékat megkérem,hogy vegyenek egyet és küldjék ki .Az elején tényleg jó lehet amikor még olyan kis nyeklõs" még a baba.

Ahogy olvasom a tali jól sikerült,és sokáig voltatok!Kép
Kár hogy nem lehettem ott.Kép

Ja ,és képzeljétek a kis párhetes beázásunk eredményekép a tulaj kitapétáztatja a babaszobát és kapunk új szõnyegpadlót is a babaszobába és a mi hálónkba is!!!HURÁÁÁÁ!!!!!KépIgaz ,hogy a 4. hete olyan a lakás mint a csatatér,de ez egy kicsit kárpótol!!!

Na lassan megyünk alukálni...Jóéjt mindenkinek!!!!

Mariann
29!
Névtelen

Hálóing: nálunk saját kell a kórházban, úgyhogy azért hajtottam fel a várost.

Zsizsa! Én a napokban írtam le hasonló élményeimet. Voltál már rubeolás? Én úgy tudtam, hogy nem. Csináltak vérvételt, az meg kimutatta, hogy van rubeola elleni ellenanyag a szervezetemben. Akkor elküldtek újabb vérvételre, hogy megnézzék, friss vírus-e vagy egy régi fertõzés eredménye (amirõl úgy tudtam, hogy nem volt). Iszonyú pánikba estem. A kiütések szeptemberben jelentek meg, a rubeola lappangási ideje több hét, úgyhogy még 12 hetes korom elõtt fertõzõdhettem meg. Az eredmény, hogy végül minden rendben, októberre lett meg, mert a leletem is elkeveredett. A bõrgyógyász elsõ látásra azt mondta, hogy sima vírusfertõzés, de nehéz volt elhinni a laborleletekkel szemben. A megnyugtató az volt, hogy manapság elég nehéz elkapni a rubeolát, mert gyerekbetegség, a gyerekeket meg oltják ellene. Hosszú szomorú történetem tanulsága, hogy ne aggódj nagyon, biztos nem rubeola! Azért megy a drukk, átérzem a helyzeted.

Mariann! Nekünk három fokozatú kiságyunk van. És megérte beázni!

Na, megyek aludni én is. Mindenkinek minden jót, drukkokat köszi, holnap jöhetnek újak. Zsurlónak, Edelweissnek viszontdrukk!

Ja! Legyõztük a kamerát, sikerült feltenni a képeket a gépre. Én pedig próbálkoztam a képtárba feltenni képeket, nem biztos, hogy sikerült. Ha mégis, akkor viszont nincsenek címek. Valaki – aki ért hozzá – kiegészítené? Én és a hasam vagyunk rajtuk a 40. héten. Ha nem lesznek fenn a képek, akkor valakinek elküldöm. Kinek?

Jó éjszakát,

Beu
40+4
beu

Mindenkinek köszi a bókot Beki és Apja nevében is!

Márti,
ma megvolt a várva várt séta, de elég rosszul sült el Kép. Amint kimentem az utcára, eszméletlenül szédültem, mint amikor részeg az ember. Sietnem is kellett, mert a férjecském lógott a munkahelyérõl, hogy én intézhessem az ügyeket. És a 3 heti fekvés után ez eléggé megviselt, a már majdnem elmúlt vérzésem ismét élénkpiros lett... Úgyhogy visszafogom magam, várom türelmesen a tavaszt Kép.

Márti, Maci2,
azt elfelejtettem írni, hogy jobb, ha visztek alkoholt, vattát, popsitörlõt, stb. a kórházba, mert ki van rakva ugyan mutatóba, de ha elfogy, akkor nem adnak többet.

Zsizsa,
nekem is pont ilyen tüneteim voltak akkortájt, elküldtek a László (nem biztos) kórházba, ahol az ilyen fertõzõ betegségekre specializálódtak, de nem tudták, hogy mi az... Sok pici rubeola jellegû piros pötty volt a hasamon, bár nekem terjedt késõbb mindenfele. De itt a babó a karomban, és semmi baja, biztos veled is így lesz!!! Fel a fejjel, légy optimista, az aggódás semmin nem segít, változtatni nem tudsz a jelenlegi álláson. Azért sok drukk!

Pusz
Miszike+Beki
miszike

Sziasztok!

Ma sem lehetek extra hosszu, ez nagyon jo nap volt, haladt minden, de ennek az az ara, hogy felejfelkor birtam kikukucskalni a netre.

Viszont: egy csomo altalam szeretett munkat megcsinaltam, vegre probaltunk verseket a majdani musorhoz, voltam hazidokibacsinal es egy tokeletes cukoreredmennyel lettem gazdagabb, sot meg biztatott is, hogy akkor ir ki tappenzre, amikor csak ohajtom, mindent a kismamakert :-)))

Lanyok,
en biztos nem vagyok normalis, de ma rajottem, engem az isten is kismamanak teremtett :-))) Imadok terhes lenni, imadom a fogasat a nagy kerek pocinak, meg ugy az egesz hajcihot! Kivancsi vagyok, meddig tart ki a lelkesedes :-)))

Tunde, Tina, Elli,
koszi a valaszokat kiutesek ugyeben. Dokibacsi Mycosolon kremet ajanlott a cickomra, es azt mondta, a pici borkinoveseket meg majd leszedi a borgyogyasz, valoszinuleg akkor keletkeztek, amikor kezdtek szukek lenni a regi melltartoim. Tok megnyugodtam. Kicsit most jobban is nez ki. Kiprobalom ezt, a borgyogyasz meg igazabol raer.

Kangi,
latom, mar visszatert a regi hiperaktivitasod :-))) Remeljuk, Julcsid sok hasonlo nyugis nappal orvendeztet meg :-)

Edelweiss,
akkor fokozatosan kuldom a MEGADRUKKot :-)))

Toffifee,
halaskoszi, akkor egyszer megejtunk egy kalocsai kirandulast :-)))
Fincsi csemege mindenfele izben, nyami :-))) Azt nehol meg en is szoktam talalni, csak a buta Intersparban nem :-(

Manocska,
koszi Neked is, rohej, mert pont szemben van egy Plus, de a hatalmas aruboseg miatt sose megyek oda :-)
Kispapid egy tunder lehet, de ne legyen lelkifuratod! Csak hasonlitsd ossze a pocidat barmifele legballonnal, es tuti Te vagy a csabosabb :-))) Hat meg addigra! :-)))
Repulni en is szeretnek, mi kell ahhoz? A rossz terdem akadaly? Csak nem olyan veszes, mint az ejtoernyo meg a bungeejumping, amikrol emiatt le kellett mondanom :-(
M&M :-))) Ne is legy normalis, de nathas se! :-)

Csucsuka,
a szep es kevesse erezheto fajasaidnak orulok, de a havazasnak a gondolatatol is rosszul vagyok :-( Szerinted egy baba pont erre kivancsi? En most mar azt szeretnem, hogy a ragyogo tavaszi napfeny csalogassa ki oket!

Pocoka,
a valtozatossag gyonyorkodtet :-) Gratula a kislanyhoz! :-)

Beu,
csak a tuti kozhelyet mondhatom: baba meg nem maradt benn. Van egy intuiciom, hogy most mar hamar kibujik. Es akkor egy darabig nem is fogsz gondolni szinhazra :-)))
MEGADRUKK az megy :-))) Majd csak jo lesz valamire :-)

Maci2,
jo nagyot aludtam, vidaman ebredtem, es rajottem, hogy elment a fel delelott :-)

Zsurlo,
DRUKK, hogy kihuzd jovo hetig, hatha elvallal a doki, akiben megbizol! Amugy egy baratnom is ugyeletesnel szult, es vele nagyon rendes volt a doki, meg be is jart hozza megnezni, hogy van! :-)

Ari,
milyen jo fej volt a kaller, az ilyeneknek ugy lehet orulni. A tanacsadas viszont pech... de hogyhogy nalatok ilyen tomeg van?

Ildianyu,
intenziv ellenDRUKK Neked tovabbra is!

Angi,
tok jo vagy :-) Bele lehet szokni! :-)
jajj, ket fejfajos szulo kozt egy virgonc gyerkoc, hat filmen vicces lenne, de az eletben... :-/

Nadine,
jol megbiztattad a tanerot :-) Szerintem ugy fog banni Veled, mint a himes tojassal :-)

Leszter,
a multkor en is bogtem egy nagyot Kispapanak csak ugy spontan... de olyan jolesett! :-) Valahogy ugy, ahogy Kangi irta :-)

Zsizsa,
hat orult nagy ellenDRUKK rubeolahoz! Annyi minden mastol is lehetsz kiuteses, amire nem is gondolnal!

Mariann,
tok jo, legalabb rendes a tulaj es ugy erzi, tartozik Nektek ennyivel a kellemetlensegekert :-)

Miszike,
pihenj nagyot, ugyis vissza fogsz razodni, nem kell eroltetni! Teged legalabb nem fog ugy bantani, ha megint elromlik az ido! :-)

Ennyit a tomorsegrol.
Jo durmolast mindenkinek!

Kaska
25+4
kaska

Mariann, bocs ,hogy belekotyogok, de segiteni szeretnék. Láttam tegnap is, hogy egy beirásod végéröl lemaradt a neved, utána utólag beirtad,hogy Te voltál a névtelen, közben meg valaki másik névtelen is irt,stb,stb... bonyolult.
Miért nem irod be rögtön a nevedet? Ha nem kattintod be a "Névtelen" kis kockát, hanem az Azonositóhoz odairod a neved, jelszót üresen hagyod, akkor már rögtön a fejlécben látszik, hogy ez a Te hozzászólásod.
Bocsánat, ha Te már mindezt tudod, csak nem akarod használn.Gondoltam leirom, hátha segitek vele.
Szia
Barbi (aki a partvonalról olvasgat)
Barbi

Sziasztok Mindenkinek! Kép

Van hatása a hidegfrontnak? Kép Erre nagyon kíváncsi vagyok!

Kaska
Fincsit is lehet kapni a Plusban, ha éppen nincs kifogyva.

Drukk a pöttyösöknek, hogy elmúljanak a pöttyök, sok-sok drukk a finiselõknek, sok tejcit a babáknak és jó pocisodást a "fiataloknak".Kép

Toffifee
34+4
toffifee

Sziasztok!
Megjártam a labort. Ez a szeles idõ, utálom...minden tele szeméttel és hideg is.
Meleget akarok és szép napsütést szél nélkül!

Beu,
Úgy jöttem, hogy gratuláljak a babához. De addig is, amíg nem jelentekzel folyamatos drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Zsizsa,
Csak nem rubeola! Megy a drukk.

Mariann,
Tök jó, hogy a tulaj megcsináltatja nektek a szobát. Legalább ennyi a kellemetlenségek után.

Miszike,
Köszi a tanácsot. Óvatosan a sétával, nem tud valaki elkísérni?

Ari, Márti, Pocóka,
Voltatok elõadáson? Milyen volt?

Mindenkinek a legjobbakat!

Na megyek takarítani, holnap jön a következõ vendégsereg.

Maci_2
35+2
maci_2

Sziasztok lanyok!

A szomizasom oka sajna tovabbra is fennall. Ma delben megyek is dokibacsihoz miatta, elkuld sebesz kollegahoz, hogy megnezzen... Remelem, kitalalnak valami okossagot, mert ez igy eleg vacak nekem...Kép

Beu, Angi, Ildianyu, Csucsuka, Mariann, Kaska, Manocska,
Koszikoszi mindenkinek a jokedvre deritest!Kép En sem ertem, mi van velem, a talin meg jo kedvem volt, aztan estere ramtort ez a szomorusag. Amugy tegnap este megint...Kép De ez a kis figura azert segit!Kép

Kangi,
Aranyos vagy, tenyleg igy erzem magam, ahogy leirtad. Csak nem Te is nagypocis voltal nemreg, hogy ilyen jol tudod?Kép

Gomb,
Te jo eg, Lili mar 10 hetes mult!Kép Jo, hogy idonkent irogatsz is, nem csak olvasol!Kép

Zsizsa,
Nagyon drukkolok! Szerintem a terhesseg alatt sokkal erzekenyebb lehet a borod, es valami allergia is okozhatta, drukk, hogy igy legyen!Kép

Mariann,
De jo, hogy kisebb lakasfelujitast kaptok cserebe a megprobaltatasokert!Kép

Miszike,
Ooo, Te szegeny, azert biztosan hamar meg fogsz erosodni, es akkor mar annyit setalsz, amennyit akarsz!Kép

Kaska,
Gratula a cukoreredmenyhez!Kép

Na puszi:

Leszter
36! (Ajjjajjjaj!Kép)
leszter

Ja es persze a lenyeg:

Beu, Csucsuka, Zsurlo,
Hatalmas drukk-hegyek!!!Kép

Leszter
36
leszter

Sziasztok!

Beu!
Ne reménykedj, ha kibújik a manócska, akkor nem a hidegfrontra bújik ki! Cerny-s tapasztalat: hidegfrontra jönnek ki a koraszülött babák, melegfrontra a cukorbeteg mamik babája és a nagy, de szívbeteg babák.

A hordozókendõ méretét tényleg ígértem, de most nem tudom leírni, mert a Tétényiben vagyok épp...

A köldökvéres cikket nem találtam, de találtam valami hasonlót, azt másoltam, majd nektek is elküldöm, OK? Kit is érdekelt Leszteren kívül?

Urszila!
A telcsiszám a honlapunkon is megvan, ahová a profilomból el lehet jutni. De ugye ma nem vagyok otthon.

Amit a múltkor elfeledtem: könyvajánló (talin már terjesztettem, de mindenkinek nagyon ajánlom ám!) "Hogyan NE legyünk tökéletes anyák?"

Amit még nem terjesztettem:
1.: Nekem az elöl hosszan gombolódó hálóing jól hangzott, de teljesen feleslegesnek bizonyult.Ugyanis az egyetlen javallata, hogy az egész kebletek kint legyen szopiztatás közben, ha a csecsemõsnõvérnek mutogatjátok a technikátokat. Egyébként sokkal célszerûbb egy póló alá rejteni a babát, akkor a látogatók sem zavarnak titeket. A póló, ami jó az emberre mindenórásan, az jó szopiztatáshoz is.
2. A babák szopikedvét a testkontaktus növeli. Akinek erre szüksége van, azt szopihoz ki célszerû venni a pólyából.
Nekem Zsombit jól bepólyálták a kórházban, de úgy hozzám sem fért, így rögvest levetkõztettem és bebújtunk az ágyba...

No csááááá!
Snoopy

KépKép
snoopy

Halihó Kismamekok!

Elég vacak éjszakám volt, viszont reggelre csupa tej volt a pizsim... Próbálom magyarázni a lánynak, hogyha már ennyire nem tecc neki a 24.-e, legalább várja meg a Sándor napot, és hozzon jó sok melegetKép! Mondjuk, nemtom milyen hatásfokkal tudok hatni rá...

Kaska, kórházi tapasztalataimKép szerint szeles és esõs idõben igencsak sokan szoktak lenni a szülõszobánKép. Dehát megint csak nem lett igaza Szilárd barátunknak... viszont ettõl a szélvihartól kissé szaggat a fejemKép

Na megyek vuduzni fejfájás ellen, pusszantás!
Zsófi
mostmár tényleg 37KépKépKép
Csucsuka

Miszike Kép
most olvasom, hogy nem tudtad nagyon élvezni az elsö séttokat ... Kép Ez esetbn minden azt indokolja, hogy a baba még maradjo otthon. Esetleg mikor kispapi hazaér, próbálgass levegözni 10 perceket! Gyors gyógyulást!!!

Csucsuka Kép
te aztán jól elhúúúúzottan csinálod! Kép ... és csak nö a drámai feszültség ... Kép sms-t igenis várom!!! Fejszaggatás ellen megy a drukkkk!!!! KépKépKép

Snoopy Kép
a könyv szerintem is szenzációs, én idönként újraolvasom és halálra röhögöm magam Kép

Pussz
Kangi + Julcsi
kangi

sziasztok!

par hete keveredtem ide, azota olvasgatok a topikokbol.
nagyon tetszik, de sajnos nem tudtam meg mindent vegigolvasni. lenne par kerdesem, hatha tudtok segiteni

jelenleg kulfoldon vagyok es jovo heten indulnak egy 2 napos repuloutra (bp-re), majd 4 het mulva vissza. eddig ahany orvost kerdeztem, mindegyik mast mondott. erdekelne, hogy ki - elsosorban a kulfoldi (usa) kismamak - mit tud errol, tapasztalatok, stb. termeszetesen minden tanacsot, velemenyt szivesen veszek.

a masik kerdesem a folic acid tablettaval kapcsolatos: ki mikor hagyta abba a szedeset? a dobozan 3 honapig ajanljak szedni, a doki azt mondta addig szedhetem ameddid akarom

koszi, batkamano
15
batkamano

Snoopy!

Te mint fõ illetékes ebben a kérdésben - EDA- légyszi segits nekem!
Az otthoni nõgyógyim,azt ajánlotta,hogy ha lehet majd sétáló EDA-t kérjek a szülésnél.Én itt elõadtam az itteni Dr.-nak aki csak pislogott rám és nem értette mi is az a sétáló EDA.(gondolom itt más fedõnév alatt fut)
Elmagyarázni meg nem nagyon tudtam Neki,mert én sem nagyon vagyok képben.
Õ azt mondja ha epidurális akkor a lábaimat nem tudom majd használni,és nem lehet sétálgatni.
Egy kicsit feltudnál homályositani ebben a témakörben???

Mariann
29
Névtelen

Barbi!

Köszi a segitséget!
Az ok amiért névtelenként jelenek meg az az hogy a nevem,Mariann már foglalt más használ(ja)
és az azonositóm is foglalt már,ezért kombináltam igy össze mert igy viszont engedte a rendszer a beirásokat.
Nekem is jobb,meg könnyebb lenne ,de sajna nem megy .Igy hát én vagyok a névtelen aki Mariann!

Köszi mégegyszer,de tényleg nagyon gáz volt amikor véletlenül elfelejtettem aláirni,ráadásul valaki pont elöttem gépelt be valamit és Õ is névtelenként,+aláirás nélkül.Hát jól össze gubancolódott!!!KépKépKép
BOCSI!

Mariann
29
Névtelen

Sziasztok!

Helyzet változatlan, látom máshol sincs még baba, úgyhogy drukk.

Apa levitt sétálni Kép, most jól elfáradtam. Alszom egyet aztán majd jövök.

Beu
40+5
beu

Sziasztok!

Tegnap éjjel, mikor megpróbáltam kapcsolódni (fõleg Beu állapota izgatott, be kell vallanom), befuccsolt a két hónapja vett otthoni számgépünk. Megpróbáltam újrainstallálni, de azzal sem volt elégedett, sõt rosszabb lett. Úgyhogy ma elvittem szervizbe, elvégre garanciás, miért én kínlódjam vele? Remélem szombatra kész lesz, mert elvonási tüneteim lesznek a hét végén.

Tegnap színházban voltunk kispapival (fiam leadva barátnõmhöz, lányom a nagyinál, hú de könnyû egy gyerekkel!). Madách, Forgószínpad, csomó nagy öreg. Darab rettenetes azaz unalmas, rendezés rettenetes, öreg hölgyek is azok, mert ilyen darabban nem lehet jól játszani. +oxigénhiány, már ki akartam menni, mikor hál'istennek vége lett. Sajnálom magamat, mert min fél év, mire megint eljutok színházba.

Hálóinget tegnap vettem a veresegyházi híres hetipiacon, tiszta pamut, mélyen gombolódik, és 1500 kemény forint. Éjjel meg ki nézi, hogy milyen elnyúlt lesz 1-2 mosás után?

Márti, BeuKép
Majd megszervezzük a gödöllõi sétátKép

LeszterKép
Abban is van valami, amit te mondasz a vizelet visszatartásról. Izomgyakorlatnak jó, de különben fogalmam sincs. Van egy osztálytárs mama, védõnõ+intimtornát tanít, majd megkérdem tõle.
Én is napról-napra sõt, óráról óráraKép nehezedem. Azt hiszem, ez az idõjárás sem könnyíti meg a terhességünket.

SnoopyKép
Akkor majd holnap hívlak!

Holnap megyek az elsõ CTG-re+UH, de dokim szabadságon, úgyhogy mégsem tudom meg, hogy mikor lesz babó.

Urszila
34+4
urszila

Batkamanó!

Én közelebbrõl repkedek ugyan haza,de még elég az elején vagy ,szerintem semmi gáz nem lesz!
Én is repültem ebben az idõszakomban,és tök jól birtam!
Amit megszokott érezni a baba az az amikor süllyed a gép,akkor kicsit élénkebben ugrándozik.Ja és még egy tapasztalat,nekem jobb ha elöl ülök mint hátul,valahogy jobban érezni hátul a felszállásnál hogy milyen meredeken megy fel a gép.Mivel Te messzirõl jössz ,gondolom nagyobb géppel fogsz utazni,arra nem tudom ez mennyire vonatkozik,arról nincs tapasztalatom!
Jó repülést!Ne izgulj,jó lesz!
Ja és sokat járkálj,ne ülj sokat egyhelyben!!!!

Mariann
29
A fõ repkedõ
Névtelen

Beu!

Még mindig semmi? DRUKK!
Küldök egy kis Napsütést,itt most csodálatos idõ van ,megyek is egy kicsit sétázni!!!
HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mariann
29
Névtelen

Snoopy,
Most hallottam egy újabb rém(?)hírt az EDA-val kapcsolatban.
Állítólag az EDA-val szült kismamák közül sokan lebénultak 10-15 évvel késõbb. Mit tudsz errõl? Ugye csak pánikkeltés...

Beu????

Maci_2
35+2
maci_2

Érdekes, az elõbb miért nem hozta fel az 13 h utáni írásokat?!

Beu,
Látom még 2 in 1. Kitartás nem lesz ez mindig ígyKép!

Urszila,
CTG? Nekem még nem volt és nem is említette a doki. Persze van más ami elterelhette a figyelmét. (A labor eredménye csak hétfõn lesz kész, utána megyek majd dokihoz.)

Maci_2
35+2
Maci_2

Szia Maci2!

Hogy vagy?

Nekem a betegség miatt most tök felborult a cukkerom,nem ugy mûködök mint eddig,szóval most ezzel szenvedek,de amúgy nagyon jól vagyok!

Mariann
29
Névtelen

Maci2!

Voltál mostanában UH-n? Mit saccolnak mekkora most a baba?
Nekem 28.héten,1300g volt.

Mariann
29
Névtelen

Sziasztok!

Nagy dilemmában vagyok. A doki megírta a beutalót AFP vizsgálatra, de szerintem 1 héttel korábbi idõpontot javasolt. Akkor még nem fogom betölteni a 16. hetet (15.4 leszek). Mit csináljak, felülbíráljam és menjek amikor én gondolom? Nem tudjátok véletlenül, hogy AFP mellett betaHCG vizsgálatot is csinálnak minden esetben?
Üdv
Szisz
15+0
szisz

Maci_2Kép
Én is csodálkoztam a korai idõponton, a többivel 36 hetesen kezdtem. De ha már hívnak, megyekKép Az UH meg gondolom a lepény állapota miatt kell. Most jutott eszembe, hogy dokim szabadsága miatt az ügyeletes fog méhszájat nézniKép Csak finom legyen!

LeszterKép
Mél ment.

SziszKép
Betöltött 16 héten szokták, nem tudom, ez a pár nap eltérés jelent-e valamit. Betahcg-t is meg szokták adni, legalábbis a Söfiben.

Urszila
34+4
urszila

Helloka,

Batkamano,
Repulj nyugodtan, semmi gond nem lesz. En szinten USA-ban elek es 9 hetesen mentem es 12 hetesen jottem vissza otthonrol, raadasul egyedul utaztam a 2 es fel eves fiammal, de semmi gaz nem volt. A nagy gep jobb valamivel, ott tenyleg nem erzed a fel-leszallast, a kicsin nekem is jobban esett elol ulni. Arra azert vigyazz, hogy mozogj eleget a nagy gepen, meg persze igyal sokat, de ezeket ugyis tudod.

Beu,
KitartasKépKépKépKépKépKépKép
Nekem egyebkent akkor indult be a dolog, amikor a szuloszoban csinaltak CTG-t, valhogy megtetszett a koloknek a hangulata, mert mire hazaertunk 10 perces fajasaim lettekKép

Mariann,
Tok jo a festes uj padloszonyegKép Azert a cuki ujra rendbe fog jonniKép Bar Snoopyt kerdeztek, tenyleg van setalos EDA es ha jol csinaljak az EDA-t alt. nem zsibbad a labad, de ha tobb gyogyit kapsz novelhetik a fajdalomcsillapitas merteket, kitejedeset es igy bizony zsibbadhat a labad, lasd. EDA-val lehet csaszizni is, ezert en bizti EDA-val szulok idekint. Mikor kerdeztem a dokimat azt valaszolta itt sem engedik felkelni a kismamikat szuras utan. A kerdesemre miert nem igazan tudott valaszolni, de 3 het mulva van talalkam az anesztessel es majd alaposan kifaggatom.

Maci2
Van ahol kesobb kezdik, csak betoltott 36. het utan, de lemaradni nem fogsz rolaKép Bar most nem vagyopk kepben teljesen az uj irodalmi adatokkal, de szerintem csak riogatas. Ma megprobalok egy kicsit utanna nezni.

Urszila,
Ez tenyleg bosszanto, hogy ilyen vacak darabot fogtatok ki.

Miszike,
Sajna a rosszul sikerult setaertKép

Csucsuka,Zsurlo,
Oriasi drukk am neketk is.

Leszter,
Remelem minden okes lesz a dokibacsinalKép Egyebkent alapban mi a gond, bizti nem olvastam jol a leveleidet, de nem tudok ratalalni, bocsika.

Lanyok, ha valakit erdekel kaptam egy jo cikket, igaz angolul a koldokverrel es annak levetelvel kapcsolatban. Akinek kell szivesen elkuldom.

Angi
27+6
angela2

Mariann,
Köszi vagyogatok, majd hétfõn (laboreredmény, májfunkciók) kiderül hogyan. A cukrom rendben. Persze egy betegség jól fel tudja borítani.
A 29. héten voltam UH-n, akkor 1420 g, a 33.-on 2290 g volt. 20-án megyek legközelebb, majd azt is megírom.

Urszila,
Kár, hogy uncsi volt a színház. Mi sem megyünk márKép.
Kívánom, hogy pillekezû legyen az ügyeletes doki.

Maci_2
35+2
Maci_2

Sziasztok!
Szült már valaki (vagy szülni fog valaki) dr. Abkarovicsnál? Ha tudtok róla közelebbi infót, légyszi írjatok!!!!!!!
Docka
Névtelen

Sziasztok!

Snoopy,
En varom a cikket, elore is koszi.Kép

Csucsuka,
Jobbulast! Es drukk, tovabbra is!Kép

Batkamano,
En nem kulon folsavat, hanem Elevitet szedek, de azt meg most is. A folsavat ugy tudom, az elso harmad vegeig mindenkepp javasolt, de szerintem ha tovabb szeded, azzal biztosan nem artasz.

Beu,
Pihengess csak, hiszen lehet, hogy mar ma szukseged lesz az erodre!Kép Es drukkkkk!Kép

Urszila,
A mailt megkaptam, koszi.Kép Jobbulast a gepednek!Kép Drukk, hogy ovatos legyen a doki!

Maci_2,
En 37+0 leszek, amikor legkozelebb mennem kell a dokihoz, a maganrendelesere. Es csak az utan fog elkuldeni az elso CTG-re, raadasul nekem nagyon ugy tunt, hogy egy teljes het utan kell majd csak mennem, azaz betoltott 38 hetesen.

Szisz,
Nekem nem csinaltak beta-HCG-t (az Uzsokiban).

Angi,
Engem erdekelne a cikk!
A problemam eleg cikis, aranyerrel indult (bocsi), aztan, mint ma megtudtam, lett ott valami kizarodott thrombotisalt er. Es faj elegge...KépKépKép De a mai vizsgalat utan legalabb tudom, hogy miert nem javult.Kép A doki szerint majd a nogyogyaszom fog csak meggyogyitani, par het mulva, addig turjek...Kép Nem nagyon dobott fel ezzel a hirrel, gondolhatod...

Zsurlo,
Neked is megy a drukk!Kép

Na puszi:

Leszter
36
leszter

Mariann,ne hari,esküszöm nem irok mégegyszer, csak most, aztán elfelejthetsz úgy ahogy vagyokKép
Ha már foglalt a név, az sem gond,mert nem muszáj jelszóval ÉS azonositóval bejelentkezni.
Ha kihagyod a jelszót,és CSAK az azonositóhoz irod a neved, akkor olyan lesz, mint például most az enyém, csak szimplán a neved a jelszóban.
Viszont aki ilyen névvel ÉS jelszóval lép be,annak látszik a profilja,zárójelben mégegyszer ott van a neve, stb...Mindjárt úgy is belépek, és akkor remélem tiszta lesz.
Bocsi, ha ez off-topic, de irtad, hogy neked is jobb lenne, hát van rá megoldás.
Nos akkor most ennyi, és mindjárt megmutatom, hogy nézek ki "profilosan", amikor a jelszómat is használom,OK?
Sziasztok
Barbi
Barbi

Sziasztok!

Leszter
Lehet, hogy nem is fontos. Csak most olvasgattam es azt irtak van amikor az AFP jo, de ez az ertek nagyon magas es az is utalhat rendellenessegre. De en semmit senemtudok rolaKép

Szisz
szisz

Na,még jó,hogy igértem mégegyszer irok,mert most láttam sikerült félreirnom...
Szóval, ha CSAK AZONOSITOT irsz, jelszót nem, akkor az a név fog megjelenni a fejlécben. (az elöbb jelszót irtam, biztos kismamás felejtés...)
Na, eldugultam...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Leszter,
Nagyon sajnalom a dolgot es sajna ismeros is. Elsonel csak aranyer, most trombotizalt kis er is, de tenyleg csak turni tudsz. Azert kuldok egy kis vidamsagotKépKépKépKép Cikk megy melben.

Angi
angela2

Sziasztok! Nem volt tökéletes ez az alvás. Hol a telefon csörgött, hol a kapucsengõ. Na, mindegy. Legalább visszaolvastam, mert kispapi megfenyegetett, hogy este megint levisz sétálni, akkor lehet, hogy nem lesz már erõm.

Magdi! Úgy könnyû, ha tudsz varrni!

Mariann! Nagyon helyes, hogy alaposan szétnéztek! Ilyenkor, mikor az ember már úgy érzi, elkezdheti beszerezi a dolgokat, tényleg meglódul az idõ!

Miszike! Csak fokozatosan visszaszokni az intézkedõs hétköznapokba! Pihenj egy kicsit, aztán minden rendben lesz!

Zsurló! Történt valami? Eltüntél! Drukk!

Zsófi! Használt a vudu? Drukk megy neked is!

Snoopy! És kapható még ez a szenzációs könyv a boltokban, vagy már csak könyvtár?

Urszila! Csak nem én tehetek a gép elromlásáról?
Idegesítõ lehet egy rossz színházélmény.

Mariann! Kösz a jó idõt, itt elég tré megint. Sapkában és kapucnis kabátban róttam az utcákat délelõtt, hatalmas hassal nekifeszülve a szélnek, vicces lehettem. És idõnként fáztam. A cél egy kicsit távolabbi zöldséges volt, ahol nagyon finom zöld almát lehet kapni, azt cikk-cakkban közelítettük meg. Hazafelé kispapi cipelte a hátán a több kg almát. Mire hazaértünk, mondta, hogy õ már tudna szülni. Kép Nekem meg se kottyant. Amúgy most az almát habzsolom, én is leálltam a mandarinnal! Fura. Ebben lehet, hogy szerepet játszik az is, hogy mostanában sehol nem kapok jó mandarint. De az alma nagyon bejön.
Drukk, hogy rendezõdjön a cukrod.

Angi! Kétszer voltam már a szülõszobán CTG-n! Kép

Maci! Drukkolok, hogy hétfõn minden rendben legyen!

Leszter! Milyen optimista vagy! Remélem, ez azt jelenti, hogy jó a hangulatod.

Sikerült föltennem egy pocis képet kétszer a képtárba. Cím nélkül. Valamikor megmutatom a babaszobát is.

Most nagyon finom kukoricalevest fogok fõzni!

Beu
40+5
beu

Sziasztok,
jó régen jelentkeztem..
nálam is full depi, eygszerûen a hormonjaim szórakoznak velem??? ( csak nálunk ezt a kispapi nem birja ám bizony, úgyhogy duplakönnyek) Kép

Batkamanó,
én is USAból/ba repkedek, repültem 20 hetesen is és még fogok is 37 hetesen, ne izgulj, szerintem meg sem kottyan..és semmi nem szól ellene (állítólag)

Lányok,
képzeljétek itt, ahogy Angi írta egy narancsos palackozott löttyöt ( kvázi fanta) itatnak veled cukor gyanánt, viselhetõ...
És elküldtek Uh-ra, hát eszméletlen.. igaz vagy 2 órát vártam míg bekerültem (nem értem mire jók az idõpontegyeztetések?????), de aztán!!! A gyerek mindenét megnézték korrekten jobbról-balról-rézsútból istentugggya és vagy egy órán keresztül birizgálták az én léjánykámat...Esküszöm már én akartam menekülni! (nem ám kétperc mint otthon!)
és minden rendben Kép

Dé!
mi is nagyon fiúnak hittük/akartuk/vártuk, úgyhogy a hitves még tegnap is fiúnevekben reménykedett, aztán amikor az orvos elõször fiúnak nézte az eddigi összes kislány-prognózis után, hát úgy lõtt ki, mint Concord ( aztán vissza is zuhant)..Jót mosolyogtam Kép

Angiii,
nekem kéne a cikk, elküldöd???

Mariann,
hát ez megérte! olyan nehéz szerintem bútorokat választani, mert ez is tetszik meg az is, aztán végülis mindet megvennéd és akkor mi lesz a stílusoddal???
Nekem kábé két hete állt össze a vágyott enteriõr, gyorsan festettem is 4 képet a gyermenek. (legyen min mosolyognia a felnõ Kép)

Leszter,
ne szomorkodj! és ha vigasztal én csak irigykedem a heteidre!!!!! Úristen mingyááááá szülsz! És tényleg képet nem teszel fel a szobáról???

Kaska,
jééé én pont fordítva vagyok...valahogy most bepánikoltam. Terhesnek szeretek lenni, naggggyon is, de valahogy ez az anyaság, meg egy kisgyerek állandó jelenléte, meg, hogy gondoskodást igényel, meg ezek a testi dolgok, szóval ezek repítettek ezerrel a melankóliába...Kép, dehátcsakelmúliknem??? Csúnya gondulatú babajaga Kép
Tökirigy a színház miatt..
Itt 2 hete megkockáztattunk egy elõadást, amolyan független színpad félét (nem akartam Brodwayozni), bár a színészek sokatmondónak tûntem, az egész rettenetes volt...
De nem adtam fel! még megkockáztatok 2 eadást, reménykedem!

Beuuuu,
pedig annyira drukk volt a 9! (és már milyen régen elmúlt), figyu a 13 sem rossz, ma még beindulhat! lazíts! Kép

Kangi!!!
Hiperaltív vagy,és tecccik ahogy Julcsi aktuális állapotát közlöd velünk Kép pláne vizuálisoknak Kép

Zsurló, Csucsuka megadrukk,

eldugulok a kisregény után
és én is mindig úgy sajnálom, hogy csak emilen "talizom", talán majd májusban???? Kép

babajaga
27+1
Névtelen

Lattatok a babaszoba.hu oldalon az uj chat-et? Tok jo, real time!
[url=http://www.babaszoba.hu/forums/chat" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/forums/chat[/url]
Névtelen

Barbi!
Köszi ,megpróbálhatom....!
Édi a kutyusod!KépKépKép
Nekem is van (most csak 1)(mert különben 3)Floky ,és Irszetter a lelkem!(én szetterekben utazom,angol (Sajna Õ meghalt 2 éve nyáron)és gordonom van még otthon)de nagyon hiányoznak,hogy nem lehetnek velem!!!
A Nagybátyám is Albertában élt,pár éve halt meg szegény.

Beu!
Ez jó ,én is leálltam a mandarinról,és ua. mert én sem kaptam olyan finomakat mint a télen,és én is most almázgatok,GOLDENT!!!!Nyamnyamnyam....
Ez valami terhes virus?KépKépKép
Mikor szültök már????KépKépKépÉn már tök izgiben vagyok minden reggel mikor bekapcsolom a gépet ,hogy mik a fejlemények!!!

Babajaga!
Miért repülsz haza 37 hetesen?Csak nem otthon akarsz szülni? (vagy anyagi megfontolás az ok?)

Mariann
29
Aki vett ma magának egy könnyû kis tavaszi terhesgatyót!!!KépKépKép
Mariann

Barbi!
Na milyen voltam????

Mariann
29
Mariann

Mariann! És emlékszel hogy már írtak hasonlót a lányok? Tényleg vírus.
Képzelheted, én hogy izgulok!
Az én ksifiam azt gondolja: Sétálni jó. Anya ma is elvitt sétálni, tegnap is, tegnapelõtt is, azelõtt is. Ha jól viselkedek, nem ugrálok és nem mászok ki ebbõl a szûk kuckóból, akkor biztosan elvisz holnap is. És ad még sok finom almát. Úgyhogy jobb lesz, ha meghúzom magam. Kép Kép Kép
A szófogadást pedig egy életre letudta, mikor megfordult.
Milyen gatyót vettél? Én is ruhákat akarok!!! De ez nem a legkedvezõbb idõpont a vásárlásra.

Beu
40+5
beu

Babajaga Kép
kösz a bókot ... én igy is irtó tunyának érzem magam, aki csak kihasználja szegény itthon dolgozó férjét ... még délután is aludtam egy nagyot - szuper volt!!!

Beu Kép
mosmánaztán drukkdrukkdrukk!!! Kép

Pussz
Kangi + alvó Julcsi
kangi

Sziasztok!

Voltam ma dokinál. Megvizsgált, beutalt laborra, uh-ra... Teljesen pozitívan állt ahhoz, hogy még mindig szoptatok Kép Ja, és még mindig él nála a diákkedvezményem Kép
Megtartottam az elsõ órámat Kép Elég jól sikerült, kár hogy közben lázas voltam Kép Aztán ez egész nap folytatódott Kép
Most viszont egész jól vagyok Kép

cory 9+3

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kangi! De jó, hogy itt is felbukkansz! Most néztem be a friss babákhoz, látom ott pörögtök. Jó nektek. Kösz a drukkot neked is,

és mindenkinek.

Cory, jobbulást!

Jó éjt!

Beu
40+5
beu

Beu!
A Picinek tök igaza van,minek jöjjön még ki? Itt kint nincs olyan jó meleg (még),na meg igy állandóan ringatózhat!!!!KépKépKép

Egy nagyon dögös,vékony tavaszi ,keki szinû gatyó ugrott a kosaramba,meg egy fekete poló(nagyon jó a szabása),na jó meg még egy jópofa kis hálóing,olyan kis elölgombos.Hátha tudok majd szoptatni,bár ahogy haladok a végefelé,nem hogy nõne a mellem,hanem kisebb.(amúgy is csak kis pörsenések,de tök elvagyok keseredve,hogy lesz e tejem)

Apropó!
Az elõtejrõl kinek mi a tapasztalata? Nekem volt kb.1 hétig némi poló nedvesedésem, úgy a 19,20.héten ,azóta semmi! ????? NOOORMÁLIS EZ?

Mariann
29
Mariann

Bocsi az OFF-ert:
Manocska,
igen, akkor azt hiszem, ismerem a parod, bar nem nagyon, csak latasbol. En Gyorben kezdtem az observerkedesr, igy nagyon is jol ismerem a Katit, es a gyori ballonosokat. Amiota BP-en elek, azota a MAmmut, ill. a nevvaltoztatas utan most mar a Budapest Ballon Klub tagja vagyok.
A repules iszonyuan hianyzik, regen rengeteget jartam, most az utobbi nehany evben mar egyre kevesebb szabadidom es lehetosegem volt ra. A klubelnokunk eppen azon vigyorgott, hogy az utobbi 2 evben 4 baba szuletett a klubban, igy mar megvan az "uj generacio", es mama+baba ballonklub talalkozot szervezunk majd. Kép

Mindenkinek DRUKKKKKKKKKKKKKKKKKK.......KépKépKépKép

Gombóc+Gombócka
gombóc

Sziasztok Anyukák!
Házi dolgozatot kell írnom marketingbõl, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. A dolgozatom a babahordozókról szól, elsõsorban azokról, amelyekkel magunkra köthetjük a babát.
A kérdéseim a következõk lennének:
1. Milyen babahordozókat ismertek? Honnan ismeritek?
2. Milyen hordozót használtok? Miért pont azt választottátok? Hogyan vált be a gyakorlatban?
3. Milyen márkájú hordozókat ismertek?
4. Ha KENDÕD van: Milyen típusú? Csomózós, vagy karikás? Nandu, vagy Kanga? Miért pont ezt a fajtát választottad?
5. Ha KENGURUT vettél: Pontosan milyen funkciói vannak? Szerintetek melyek a legnépszerûbb, legelterjedtebb kenguru márkák és típusok?
6. Aki a HÁTIHORDOZÓT vette: ugyan azok a kérdéseim, mint a kengurunál.
7. SNUGLI (babazsák) és TENTE (fekvõkenguru). Lehet-e ezeket máshol is kapni, mint a www. bababolt. com-on? Tapasztalataitok szerint meddig lehet fektetve hordozni a babát?
8. Melyik hordozó hány kilóig bírta? (Amennyiben a hordozó bírta rövidebb ideig, és nem te :-))
9. Tudnátok-e nekem olyan weboldalakat ajánlani, ahol babahordozókat mutatnak be, hasonlítanak össze?
10. Nagyon fontos lenne, hogy írjátok meg: mennyibe került, és szerintetek milyen minõségû a hordozótok!
Elõre is köszönöm.
Németh Katalin (kalinta)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?