A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok!

Megvolt az UH, de a nemét még mindig nem tudjuk.
Ellenben a "hivatalos" várható születésnap szept 30. tehát október 6-ról szépen lassan előréb rukkolgatunk!
Gyerkőc majdnem fél kiló, és jelentem hiperaktív.
Nekem egész magasan rugdos, de mostmér tudjuk miért: fejjel lefele van a drága és a lábiát majdnem teljesen kinyújtja. Egészen köldök magasságban érzem a kis sarkát (gondolom az érhet fel idáig).

Lassan megyünk 4D-re is, ott csak profibb a gép, szerintem ezért nem látjuk a dokimnál a nemét!

Erika, gratula a tuti fiúhoz!

Cukika, szerintem vegyél barna kenyeret (még jobb a vákumcsomagolt ami pl DM-b kapható) és este azt egyél.

Ágica, nekem az egyik barátnőm lánybúcsúja miatt voltak hasonló gondolataim... szerintem tök normális, 20 hét alatt az ember nem felejti el, hogy ki volt, mégha működnek is a hormonok! :oops:

Még van egy rosszhírem: a dokim azt mondta, hogy szépen lassan elfelejthetem a sót - mondjuk a 28. héttől. Ő is azt mondta, hogy gyümi nap ill. félnap a gyógyír a vizesedésre + sok folyadék és kevés só. (én még nem is vettem észre, hogy vizesedem...)

No tehát: ne együnk szénhidrátot (kenyeret, tésztát, süti, csokit, fagyit) mert hízlala, ne együnk sósat (pl. fornetti, felvágott!, pizza!, sajt!?!) mert vizet köt, ne együnk túl fűszereset (mittoménmért), ne együnk zsírost mert nem jó a pocinak és hízlal, ne igyunk sok rostoslevelet mert a 100%-os is hízlal....

Akkor mit is együnk/igyunk: vízet, teát (lehetőleg zöld, és mindenféle ízesítés nélkül), gyümölcsöt (na de ne banánt), sovány husit, halat minimális fűszerrel, némi light tejterméket....
oszt jóccakát! :shock:

:twisted: Ember (értsd dietetikus+nőgyogyi+védőnő) terhesek vagyunk, és igen is éhesek és némi répán vízzel, hát... :twisted:

Jutta

KépKép
jutta

MASIKA !TÖK JÓ A TÁBLÁZAT!!!!!!!!!!KOROM 28 ÉV,VÁROS :SZEKSZÁRD

KÉPZELJÉTEK TEGNAP VOLTUNK GENETIKAI UH-N ,MINDEN OK,VÉREREDMÉNY 10 NAP MÚLVA ,ATTÓL FÜGGŐEN AMNIO,REMÉLEM NEM KELL!!!!!!!!!!!!!
MA MEG A KÖRZETI MÉRT EGY VÉRNYOMÁST,AMI 160,MINDJÁRT BEÁLLÍTOTT GYÓGYSZERRE,DE EZ NEKEM HIHETETLEN,MEG EGYÉBKÉNT IS ROSZ KEDVE VOLT,MEG AZT MONDTA,HOGY AZ ELSŐVEL IS MAGAS VOLT,SZEDJEM MOST IS.PEDIG ITTHON MEG 110MEG120 VÉRNYOMÁSAIM VANNAK .LEHET HOGY A SAJÁT VÉRNYOMÁSÁT HALLHATTA :D
geosel.klara

Ágica!

Én a terhesség első percétől kezdve ezt érzem. Mikor kiderült a dolog már le volt szervezve a szülinapi bulim amin jól be akartam rúgni, ehelyett alkohol nélkül is sza..ul voltam. Meg én már tudtam, hogy mi vár rám! De most az lebeg a szemem elött, hogy okulva a múlból hamarabb belevágok az értelmes kajálásba (értsd: fogyókúra) és mikor a férjemék januárban fellépnek a Trafóban csini leszek és pezsgőt iszom (na jó be nem rúgok) és minden lelkifurdalás nélkül lepasszolom a kölyköket! Persze ember tervez! Ma úgy néztem már ki aerocikon mint egy hordó.

Nekünk van légzésfigyelőnk és nem bántuk meg. Meg 3 gyereknél már megérte, bár ez csak utólag lett így!

Jutta!
Mire ezekkel a kajákkal jól is laksz a gatyád rámegy! Én most éppen padlizsán és tofufüggő vagyok (nem vagyok vega!), az első harmadban meg csúcsragadozó voltam!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Csajok, nagyon durva! Az elöbb kiírta a rendszer, hogy 65535 új privát üzenetem van! Légyszi ne bombázzatok már levelekkel! De már mindet elolvastam!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Jutta, ez így biztos nem túl jó.

Ha nem haragszotok leírom, hogy a keleti(indiai) ősi orvoslás, az ayurvéda, milyen ételeket, italokat tanácsol a kismamáknak. (Az egész világon az ayurvédából ered tul. képp. az orvostudomány. Indiából először Kínába, majd Egyiptomba került, aztán a görögökhöz stb. Már több ezer éve ismerték az idegrendszert pl.)

Általánosságban meleg, főtt , olajos! ételeket és meleg italokat fogyasszunk.
Csökkentsük a nagyon csípős, keserű, fanyar ételeket. Részesítsük előnyben az édes, sós és savanyúakat. Kerüljük a nem főtt, hideg ételeket, italokat.(főképp a nagyon hideget!).
Tejtermékek:teljes tej!, vaj, friss joghurt, friss sajt, rikotta,
édességek: méz, barna cukor(mértékkel)
olajok:oliva olaj, ghí(tisztított vaj)
gyümölcsök:édes, friss, érett, szobahőmérsékletű gyümölcsöket, papaya, kókusz, barack, mangó, édes ananász, édes narancs, édes szilva, édes bogyósok és édes alma. A mazsola és a datolya kifejezetten ajánlott. (nagyon tápláló a magzatnak)
zöldségek: cékla, répa, cukkini, édes burgonya vagy yam, hámozott uborka, spenót, tök, padlizsán, spárga.
gabonák:rizs, tészta, teljes kiőrlésű kenyér, köles, quinoa és egyéb teljes kiőrlésű gabona
hüvelyesek: sárga feles mung bab, tofu
fűszerek: görögszéna, ánizs, sáfrány, fahéj, kardamon, kömény, gyömbér, só!, szegfűszeg, mustármag, kis mennyiségű fekete bors
magvak: hámozott mandula különösen ajánlott

Hát ezek lennének. Nem csak ezeket eszem, de megpróbálom azért ezt is figyelembe venni. Amit ajánlanak, abból igyekszem többet enni. :)

Gabi, örülök, hogy már javulgat a kisfiad. A vádligörcs nem lehet kalciumhiánytól is? Sok tej, tejtermék...

Jutta, de kár, hogy még mindig nem láttátok a baba nemét!

Klára, szuper, hogy minden rendben!

Cuki, jó lehet a tanfolyam, és nem is drága.

Most ennyi, szép estét mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

legzesfigyelo : en is szeretnek, az kulonben hogy mukodik ? a gyerek mellett van ? meg sosem lattam ilyet..

Lanyok :) en ma voltam egy boltban es folprobaltam egy sportot es meglattam a fenekem hatulrol a tukorben, alulrol megvilagitva es en majdnem elsirtam magam,,,mit lehet karfiolodas ellen tenni ? :(:( nagyon csunyaa. csak otthon ezt nem latom

az ayuveda szuper es eleg hosszu a lista, szerencsere

jo ejt

bogyo
bogyogyorgyi

Sziasztok!

tegnap voltunk a a férjemmel 4D-s uh-n a Vörösvári úton. Nekem abszolút pozitív élmény volt. Bár egyelőre úgy néz ki, hogy a fiúcska nem túl fotogén, és rengeteget ficánkol. A végére pedig teljesen elbújt a méhlepény közé.
Eszerint az uh szerint 19+6 napos vagyok ma.

Masi,
kérlek írd be a táblázatba, hogy fiút várunk. ezt mostmár két különböző szongráfus erősítette meg.

Csim,
én is III. kerületi vagyok. A dokim viszont átszerződött a Szt. Imrébe, így valószínűleg ott fogok szülésfelkészítőre járni. Remek honlapjuk van egyébként, ahol minden infó megvan. Tegnap voltam egyébként nála, és megkérdeztem, hogy marad-e a szt. imrében – erre azt felelte, hogy a mai időkben biztosat nem tud mondani, de egyelőre úgy néz ki.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :)

Jutta, nagyon szégyenlős kisbabád van :) A 4D-n hátha kiderül :) Izgi lesz már nagyon.

Az evéssel én úgy vagyok, hogy vegetáriánusan étkezem, mindenből eszem, amit nem hús, és az édességet hanyagolom.
Vannak ugyan kis kilengések, de csokit pl. soha. Inkább a barackos joghurt :)
Épp tegnap ettem tofut zöldkörettel :) A fehér kenyeret sem szeretem, szerencsére.
Ma valami főzelék lesz.

Tegnap megnéztem a Brendonban a kiszemelt babakocsit és nem tetszik :( Különben ebben van mózes is (amiről a fotót tettem fel), ráadásul az a praktikus kivehetős textilmózes! De az anyaga és az egész kialakítása kicsit fapados nekem...

Eldöntöttük, hogy egy hétvégén leugrunk Bécsbe és ott mindent megveszünk. Én már nem mászkálok itthon boltról boltra, nem érdekel....

Szép napot Nektek!

büngyike

Sziasztok

Én tuti veszek légzésfigyelőt Lilinél nem vettünk csak béreltünk,mert mindíg paráztam.Engem már nem érdekel a kaja azt eszem amit megkívánok,ha pizza akkor azt ha hambi akkor azt,tegnap este például egy nagy adag lecsót bevágtam igaz hogy barna kenyérrel mert most már azt eszem.

Majd még jövök.

Kép
Kép
eszter26

Kép 18 hetes
Kép
19 hete vagyis most ,szerintem most kezd el nőni igazán a lányzóm :D
egyébként hanyatt fekve meg abszolút nem tetszik neki,állandóan ficereg :D
büngyike ,kérünk majd képeket ám a cuccokról amit vesztek,várjuk nagyon
geosel.klara

a kufferomat nem ér kiröhögni,én kicsit -nagyon ducibb vagyok mint ti,sajna :D
geosel.klara

Sziasztok!

Masika esetleg én is bekerülhetek a táblázatba? Csilla, 31 év, MÁV kórház (remélem), 2007.10.13., kisfiú.
Az UH alapján persze a várható születés 2007.10.03., de gondolom a naptári dátum számít.

Légzésfigyelőt mi is fogunk venni, persze még ennek sem néztünk utána. Majd most pénteken elmegyünk egy nagy nézelődő körútra, babakocsi, kiságy, légzésfigyelő stb...

Ti gondolkoztok rajta, hogy levetessétek a baba köldökzsinór vérét majd, szóval ezen az őssejtes dolgon. A párom egyre inkább szorgalmazza ezt. Egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy ezt hogyan kivitelezik. Amikor megindulnak a fájások nem csak a dokimat, hanem az őssejt bankot is fel kell majd hívni?

Nekem a rákszűrést az első vizsgálaton, úgy a 6. héten megcsinálták.

Sziasztok, Csim
csim

Hali!

Ma sajnos dolgozom,így ha hazamegyek mindenkit beteszek a táblába ígérem.

Babakocsi témában már mi is nézelődtünk, de még nem választottunk. Én amondó vagyok, hogy nem kell 100000 kocsit venni. 50000 már nagyon jók vannak csak körül kell nézni.
Légzésfigyelőt láttam a brendonban 25000 Ft-ért. Szerintem hasznos cucc, főleg az első babásoknak.
Valaki kérdezte, hogy működik: a gyerek közelébe kell tenni és ha valamiért kihagy a légzése akkor elkezd hangosan sípolni.

Őssejt: már megkérdeztem egy céget, ott úgy működik, hogy szülés előtt két héttel megkapjuk a steril "edénykéket", és azt magunkal kell vinni a kórházba, ott az orvos leveszi a vért és futár viszi el a cégnek (persze előtte oda kell szólni)
20 évre a tárolási költség 300000FT, szóval egyszerre kifizetni nem olcsó, de ha leosztom 20 évre akkor ingyen van. Most már lehet kérni részletfizetést, és az egészségpénztárak is támogatják.

Tegnap Lilibogyó akkorát rúgott vacsi után, hogy látszott a pocakomon, még apa is észrevette, de mire rátette volna a kezét a pocimra persze abbahagyta.

Ma reggel szörnyű élményem volt, nekem jöttek hátulról. Hála az égnek nem volt vészes, de azért megijedtem, csak a sárvédőm bánta.

Megyek dolgozom egy kicsit, majd délután jövök.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Szia Mindenkinek !

Ahogy visszaolvastam , látom nem csak nekem vannak problémáim az evéssel .
Egyszerre nem csúszik le sok, de folyamatosan kívánok valamit és főleg este úgy 7 óra után jön rám az éhség, mikor már túl vagyok a light-os vacsin .
Mondtam is Apának , ha egy mód van rá , akkor az esti evészetéhez nem asszisztálok, mert csak rosszabb lesz .

Csim : Te is III.ker-i vagy ? :lol:
És a kórház nem szervez tanfolyamot ?

Én 2 hét múlva megyek a dokimhoz, de ha még most sem döntötte el ,hogy melyik kórházhoz szerződik elküldöm a francba és nekiállok kórházat/ orvost keresgélni .
Valaki tudja ,hogy mi van a térítési díjjal ? Kell fizetni vagy sem , ha nem a lakhely szerint választok ?

Masi hogy sikerült a vizsgád ?

Nekem rákszűrést még januárban csináltak , 3 nappal a teherbeesésem előtt úgyhogy nem kell megint.

Gabi örülök,hogy javult a helyzet a fiaddal .

Üdv , Barbi

Kép
sheepy

Eszter!
Szerintem ez az egész attól lehet, hogy most gyönyörűnek érzem magam! És most mindenki megnéz az utcán, és úgy virulok, meg mosolygok, mint a tejbetők.

Cuki!
Nekem csináltak a legelején rákszűrést, mert pont lejárt az előző évi (májusi). De szerintem ezt még bőven lehet csinálni! A szeptemberi rákszűrés érvényes fél évet. Szerintem ne aggódj, max nem csinálják. Bőven kisebb az esélye annak, hogy rákos vagy, mint annak, hogy felülfertőz valami.
Kukát én fogom venni, és extrazáródó lesz, légzésfigyelő is lesz, és fénykép is, csak apának soha nem sikerül ruhás képet csinálnia…na majd a hétvégén!

Gabi!
Én reggel beveszek 250mg magnéziumot, és lefekvés előtt közvetlen egy 48mg-sat. De azért reggelente egy kicsit görcsölget a vádlim az ágyban.

Jutta!
Én azt eszek, amit megkívánok, ha az éppen nem egészséges, akkor csak keveset. Ja! És a hátamon is alszom, ha éppen úgy kényelmes. (most éppen sehogy sem volt az)

Ciripke!
Akkor visszafogom magam a privát üzikkel

Bogyó!
Megoldás: ne nézd magad tükörben! Nálunk a párom magasságához (196cm) vannak a tükrök állítva otthon, csak egy helyen látom magam melltől felfelé. Ne foglalkozz vele, majd ha megszültél, akkor kezeld. Én tavaly vettem Vichy cellulitisz elleni krémet, nem ér ám semmit! Nem is merem használni, bár az ilyen típusút lehet most is. Ha cellulitisz akar jönni, akkor nincs mese! És most a cellulitiszre még én is azt mondom, hogy nem kell vele foglalkozni! Próbált a lábadat egy picit napoztatni, az optikailag segít, akkor nem olyan feltűnőek a gödröcskék! Amúgy meg ne érdekelje, úgyis hátul van, nem látod…gusztustalanul karfiolos combot pedig 55 év alatt nem is lehet produkálni! Szerintem egy igazán feldagadt láb sokkal rosszabb, mint a cellulitisz! Érzésre, és látványra is. Most az a legfontosabb, hogy azt próbálja mindenki minél tovább elkerülni (teljesen úgysem lehet…)

Ági!
Végre van egy szentimrés társam! Nagyon jó a kórház!

Csim!
Most látom, Masi megelőzött, de azért én is leírtam:
Mi is szeretnénk levetetni a köldökzsini vért. Elvileg úgy működik, hogy leszerződsz, fizetsz (egy részét), kapsz egy szettet, amit vinned kell majd a kórházba. De értesítened kell a céget is a szülés megindulásánál. A kórházban elvileg bárki leveheti a készlettel, de rögtön jön is az emberke, és elviszi a vért. Nekünk azt kell végiggondolnunk, hogy ha több gyereket szeretnénk, ki tudjuk-e fizetni ezt a pénzt még 2-3 gyereknél. Mert azt nem lehet megcsinálni, hogy most levetetjük, a másodiknál meg nincs rá pénz…

Ágica
Kép
ágica_26

Koszonom Agi a megnyugtato szavakat - maris jobban vagyok :)

Masika - jo, h nem lett bajod a koccanasban ! szoval a legzesfigyelo akkor igy mukodik,,es kesz...
abbol nem gaz, ha hasznaltat veszek ?

Bungyi- ha mar becsben jartok, vetnel legyszives egy pillantast, hogy mennyi ott a Bugboo ? Elore is koszi es jo vasarlast !

Koldokzsinorver - mivel en itthon tervezem a szulest, ez konnyebben megoldhato. mert hazilag is meg lehet csinalni ( mehlepenybol) csak a korhazak osszekottetesben vannak ezekkel a cegekkel es igy mar ugy neked nem igen adjak ki..-akit erdekel reszlet-irok majd

nevekben gondolkodunk : Hugo / Sonja . velemnyek ? ne kimeljetek ! :):)

Bogyo
bogyogyorgyi

Cuki!
Ne aggódj a zsibbadás miatt. Nekem sem a klasszikus zsibbadás volt, hanem az az iszonyú fáradtság és nehézkéz érzés. Nem kell feltétlenül rajta feküdni, elég, ha kicsit elcsavarod fekvés közben, vagy magasabban van sokáig, mint a szíved (ha a hasadra vagy combodra teszed). Aztán olvastam egy olyat is, hogy kismamák gyakran nem érzik a kisujjukat és a gyűrűs ujjukat (kezükön). Ez rendszeresen szülés után elmúlik. Nekem reggelente van ilyen, akkor mindig jéghideg az a két ujjam.

Bogyó!
A használt légzésfigyelővel az a gond, hogy nem tudod, honnan van. Úgy értem, leejtették-e már és most még működik, 3 hónap múlva meg nem… ha ismerőstől veszed, akiről tudod, hogy vigyázott rá, nem gond, csak ha spontán boltban. De ez csak az én véleményem…

Karfiol:
Amúgy tényleg döbbenet, hogy semmilyen kencefice nem jó. Általában arra jöttem rá a kenceficékkel kapcsolatban, hogy egy mérsékelten vitaminos baba testápoló mindenre jó. Ez a Vichy nagyon gáz volt. Igaza van Cukinak: torna, kaja! Én majd a hypoxitrainer akarom kipróbálni, de csak jövőre és csak kiegészítés képen a torna és a kaja mellett. Amúgy én még olyat nem láttam, hogy cellulitisz elmúlt volna, max. nem „növekedett”.

Ágica
Kép
ágica_26

Bogyó!
Szonja nagyon szép!

Csajok!
kiléptem, mert 2-kor húzok el, és le kell adnom még egy anyagot.
Ma este hazautazunk mert holnap megyünk apasági nyilatkozatot tenni. hétfőn jelentkezem
mindenki vigyázzon magára és a babucira!
EZ PARANCS!!!

Ágica
Kép
ágica_26

celluitis: jo tudni, hogy a draga kremek sem hasznalnak - marad a sport / masszazs ?

orulok, hogy a Sonja tetszik, a Hugo nem jart ekkora sikerrel ugy latom :)
bogyogyorgyi

Hali!

Csim: én is III kerületi vagyok, a Margitban még van szülésfelkészítő tanfolyam, minden hónap első hétfőjén kezdődik 4 héten keresztül. Mi majd csak júliustól megyünk, mert akkor már otthon leszek és lesz többi dőm.

Vizsgaeredmény még nincs, de szerintem meg lesz. :roll:

Bogyó: szerintem próbáld ki mielőtt megveszed, kapcsold be úgy hogy mellette vagy, és utánna vagy ne vegyél levegőt, vagy menj el mellőle, ha sípol akkor ok.

Lilibaba ma egész nap rúgdos, szerintem nem tetszi neki, hogy itt ülök a gép előtt és összenyomódik a pocakomban.

Milyen sz.r idő van kinn, teljesen lehangoló.

Megyek vissza dolgozni, vagy olyasmi, szétunom az agyam, nincs valami sok munkám most.

Masi

Kép
masika

Helló !

Cuki , remélem igazad van és az én babám is azért olyan szégyenlős mert egy jól nevelt kis hölgyike , aki nem mutogatja a kényes részeket .

Jutta ! Akkor most biztos nagy az izgalom a 4 D miatt !!!! :lol:
Van már időpontod ?

Én augusztusra terveztem a Margitos szülésfelklszítőt - ha még lesz ott ilyen , de ha többen is mennénk az klassz lenne , és akár előbb is lehetne mert már nagyon uncsi itthon ülni ! :D

Nálatok is pocsék az idő ?
A baba megint alszik egész nap, most már tuti nem szereti a rosszidőt .
Én is nyomi vagyok , már éjjel is alig bírtam aludni .

Bogyó : a Szonja nagyon szép , de a Hugóról a viziló jut eszembe - bocsi :oops:

Kép
sheepy

masika- mar elore latom magunkat , besz...ni a rohogestol, amint probalgatjuk a gepet :)

jujj de jo a kep a kis Pankarol ! Aranyos ! vagy mar mas a neve ?

sheppy - rossz az ido, de jot tett a pesti levegonek, most minden frissebb
bogyogyorgyi

sziasztok :-)

légézsfigyelő mellett hiába mentek el vagy álltok mellé:-) bocs de ez úgy tetszik ,a légzésfigyelőt a matrac alá kell tenni ha bekapcsolod és nincs rajta baba akkor sípol egyfolytába ,ha ott a baba ahogy veszi a levegőt akkor csöndbe van.

Bogyó
mi macskával próbáltuk ki anno :-)

Cukika
tök jjó fej Panka,belavaló már most :-)

köldökzsinór vért mi nem vetetjü le .-( max 40 kilóig használható,remélejük addig pedig nem lesz semmi olyan baj amihez kellene

Klára
csini a pocakod
gratula a z uhhoz az eredméyn is jó lesz,de ha nem bírod ki hívd fel őket nyugodtan telefonon nagyn kedvesek és megmondják hogy jó :wink:

Büngyike
jó vásárlást :-) biztos nagy élmény lesz :-)
Vendég

Sziasztok!

Köszi Timurr! Nagyon élvezem ezt az új helyzetet :)

Cuki! Pankátok nagyon édi! Jól megmutatta a vagányabbik énjét :D

Bogyo! Nekem mindkét név tetszik! A Hugo is és a Sonja is! zerintem jó választás.

Klára! Jó lett a fotó! Ráérsz a kufferoddal majd szoptatás után foglalkozni :)

Masika! Nekem is akkor rúgdos Heléna a legtöbbet, ha egy helyben ülök. És amikor kifekszem esténként filmet nézni :) Olyankor, mintha ő is elnyújtózna :)

Légzésfigyelő: Akkor is kell, ha velem van a baba egy szobában??? Egyelőre nem tudjuk megengedni magunknak a költözést és a hálóba kerül a babaszoba. Osztozunk a hálószobán :) Szerencsére van hely, úgy néz ki nem fogunk nyomorogni.
Szóval??? Gyakorló anyukák, hm????

Szép estét Nektek!

büngyike

Büngyi
persze mindenképp jó ha van, ha véletlen elfelejt levegőt venni vagy befúrja a buksiját a rácsvédőbe sokszor elég ha felkapja az ember max. megijed a baba,szerencsére nálunk nem volt risztás :-)
Nekünk Álomvirág légzésfigyelőnk van,azon van egy kis piros pöty ami úgy villog amilyen ütembe veszi a baba a levegőt,mindig tudtam mikor alszik mélyen és mikor ébrred mindjárt :-)
Vendég

legzesfigy.- mar egyre tobbet tudunk rola, a legjobban a macska proba tetszett, Timur :)
allitolag akik egy szobaban alszanak a bebivel, kevesebb a bolcsohalal, meg amugy is praktikusabb ejjel 5 x felkelni es csak atnyulni a gyerekhez, mint atbaktatni a lakas masik vegebe - nem ?

Bungy- te vagy az 1. akinek a hugo is tetszik , no meg nekem :)
a masik kedvencem a Cezar !

Sheepy - ja, en is lattam a filmet, hugo a vizilo :) De nem baj...szerintem ez csak 3 napig furcsa, azt megszokjak,,es a Cezar ? csak ne a salatat mondd :)

Atyam, 6 ora es mar fent vagyok !! segitseg
bogyogyorgyi

Sziasztok! Szép reggelt :)

Köszi az infokat. Nagyon nem vertem magam a földhöz attól, hogy egy szobában kell legyünk, de amit Bogyo mondott, hogy kevesebb a bölcsőhalál, megnyugtatott :)
Ettől függetlenül a légzésfigyelőket már elkezdtem nézegetni :) A Timurré nagyon praktikusnak tűnik :)

Bogyó! Nekem tetszik a Hugo, nagyon nem szeretem, ha rajzfilmre meg ilyen baromságokra asszociálnak. Evvel az erővel van egy rakás név, amit valamiért ki kell lőni....
A Cezar annyira nem tetszik... :oops: Igazából a történelmi alak miatt. Most tudom, hogy ez is ugyanaz, mint a rajzfilmes sztori, de mégis... valahogy annyira nem.
Ha mondjuk spanyolosan Szezár-nak ejtenék, akkor még tetszene is, de Magyarországon sok az esély rá, hogy Cézár lesz belőle.

Amikor én is különleges fiúneveken gonolkodtam, akkor a Vincent és a Pablo volt a sláger :)

büngyike

Sziasztok!

Csatolom a táblázatot ahogy ígértem, remélem mindenkit beletettem aki jelezte a hiányosságot. Légyszi azért nézzétek meg.
1180680938.53.xls

Megvan a Matematika statisztika vizsgám 3-as lett. Ahhoz képest, hogy csak egy fél napot tanultam rá egész jó. :)

Még 6 vizsga és egy házidolgozat és kész vagyok.

Megyek dolgozni majd jövök.

Masi

Kép
masika

Sziasztok!!

Na végre itt :) Apa ment dolgozni, így lett időm jönni végre...
Voltunk a 18 hetes UH-n minden rendben,ott is azt mondták lány. Találtam végre dokit is és Ő is azt mondta, hogy lány.... Szóval lány! Ez a lány most is itt toporzékol a pocakban :D Annnnyyyira édi!
Masika Kitartás- mindjárt vége a vizsgáknak. Nekem is márcsak a gyakorlat van hátra :shock: Érdekes lesz ekkora pocakkal szinkronúszni. A párom szerint jobb lenne, ha felfeküdnék a vízre bólyának... Igazán humoros, nem?? :lol:
Bogyó Nekem is inkább a Hugo tetszik, mint a Cézár. A Cézár olyan kemény vagy nem is tudom.... :oops:
Cukika Tündéri a kislányod, már most "osztja az észt" odabentről! Mintha azt mondaná -feltartott újjacskával- : Anya! Egyél több hamburgert!!!! " ÉÉÉÉdeeees!

Na megyek,pussz :D
Vendég

Sziasztok !

Masi - Gratula a vizsgához, remélem a többi 6 is így fog sikerülni !

Bogyó - és mi a vezetéknév ?

Amúgy imádom a vizilovakat Hugót csak azért írtam , de a Cézár szerintem sem előnyös egy gyereknek , bár a salit imádom , de akkor már inkább a nagynéném kutyusa ugrik be . -bocsi :oops:

Én is különleges nevekben gondolkodtam - mi otthon nagy Ázsia - fanok vagyunk , és különösen az indiai nevek gyönyörűek , de utána eszembe jutott , hogy utálltam kiskoromban ,hogy senkit nem hívnak Barbarának rajtam kívül . Egyfolytában kirekesztettség érzésem volt valamiért , utána persze a Barbibabák sem javítottak a helyzeten .

légzésfigyelővel kapcs. az vajon érdekes -e ,hogy fix. aljú babaágyban , vagy ringó bölcsőben van a kütyü beüzemelve ?

Kép
sheepy

Sziasztok!

Erika - a diétát nem én találtam ki, és én is lehaltam...

Bügyi - kérünk ám beszámolót Bécsről!! 8)

Masika - gratula a vizsgálhoz! Ja és tegnap nekem is kivülről látszott, ahogy rugdolózzik! :shock:

Cukika - ezt a fogyókúrás teljesítményedet szoptatás után velünk is megoszthatod!!! :lol:

Adri - a szinkronúszás azért tényleg muris lehet! :D

Légzésfigyelő - szerintem én kérek egyet kölcsön, tényleg azt meddig kell használni?

Köldökzsinórvér - én még nem tudom....
Egyrészt nem igazán tudom, hogy ez trendi, vagy tényleg nagyon hasznos.
Másrészt jelenleg vadidegenek őssejtjével gyógyítanak... tehát kell e a saját?
Harmadrészt évek múlva lehet, hogy lesz mégjobb - mégújabb módszer...
Ha valakinek erről vannak infói és jobban utána járt az ügynek annak várom a véleményét!

Ja egy dolog - a pasik hüjék??? Engem mostanában állandóan megnéznek, kacsingatnak, meg szemezgetnek... EMBER terhes vagyok!! Bár apu is be van kattanva, de az más, mégiscsak az ő kölke van odabent, de idegeneket nem zavar, hogy a méhem már FOGLALT??

egy másik - egyik kollegám feleségének a 23. hétben ment el a babája :cry: Gondolkodtam, hogy megírjam -e, mert szerintem felesleges ilyennel idegesítenünk magunkat!
Egyetlen dolog miatt írtam meg: kiderült, hogy a 24-25. héttől és 0,75 kg-tól van lehetőség Pécsett megmenteni a babákat!
Utána próbálok érdeklődni, hogy országos beutalással működik-e és hogy milyenek az esélyek egy később teljesen egészséges gyerekre! (ha vki szintén tud akkor szintén érdeklődhet).
Remélem senkinek nem lesz ez "hasznos" infó, de jobb minden lehetőségről előre tudni (szerintem).

Jutta

KépKép
jutta

koszonom az oszinte velemenyeket a nevekkel kapcsolatban

ez a szinkronuszas olyan szuper !! ezt ezt lehet felnotteknek is kezdeni Adri ?

mi van a Gabi kisfiaval ? nem tudtok vmit ?

szerintem jo egy kulonleges/ebb nev, mert formalja a szemelyiseget :)
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Na megszólt a barátnőm, hogy az 5 kiló hízásom, az sok :( Ő ekkor még egy dekát sem hízott a lányával :shock:
Teljesen elvette a kedvemet az evéstől :?

Jutta! A pasik tényleg hülyék! Engem mindenütt megnéznek, pedig már tényleg látszik, hogy pocakos vagyok! Még egy helyet is kaptam múltkor a buszon :oops:
Ja, és beszámolok, bár a kirándulás nem most lesz.
Engem pedig nem tántorítanak el a negatív példák! Sajnáom, hogy ilyen megtörténik, nagy-nagy tragédia egy halott gyereket megszülni... mert ugye ilyenkor már meg kell szülni :(
De egy másik ismerős szomszédja 26 hetesen elesett és megmentették a babát. Sajnos meg kellett szülni ilyen korán, de él és gyarapodik :)

Bogyó! Igazad van. Jók a különleges nevek! Ne hagyd magad más által befolyásolni, mert lehet, hogy egy életen át bánni fogod, hogy pl. Hugo helyett Istvánnak keresztelted el a babád. És ő lesz az x. István az oviban, az iskolában, mindenütt... a helyett, hogy egy egyedi Hugo lenne, vagy akár Cezar ;)
És mit szóltál az én Vicnetemhez és Pablomhoz? :lol:

büngyike

Masi!

Szurkolok a további vizsgákhoz! Ügyes vagy!

büngyike

Szia!

Bügyi, én sem riogatásnak szántam. Amúgy au említett baba mekkora most, és minden OK vele? (ezt mondjuk nagy biztatásként élném meg)

Jutta

KépKép
jutta

Tudom, hogy nem riogatás, csak én megjegyeztem, hogy engem ezek nem zavarnak.
Ilyen is van, nem kell a homokba dugnunk a fejünket. Én nem veszem soha senkitől rossz néven, ha ilyet mesél.

A baba, legutóbb, amikor beszéltem a barátnőmmel, jól volt. Stabilizálódott az állapota és szépen fejlődött. Azért még rákérdezek, ha beszélek vele, mert engem is érdekel és informállak benneteket :)

büngyike

Sziasztok

Büngyi szerintem tök jó ha veletek van a baba mi Lilit csak nem rég raktuk külön 15 hónaposan addig végig velünk volt,így nem mindíg csak nekem kellett menni hanem apa is volt hogy felkelt.
Én kölcsönöztem Lilinél a légzésfigyelőt és kb 8 hónapos koráig használtuk.Egyszer risztott sípolt nagyon megijjedtünk mind a ketten rohantunk a kiságyhoz de szerencsére semmi baj nem volt kicsit megmozgattuk Lilit kinyitotta a szemét és már aludt is tovább.
Amikor már nagyobb lett mindíg össze vissza mocorgott az ágyban úgyhogy volt hogy lemozdult az érzékelő lapról,ugyhogy akkor már nem is nagyon használtuk.

Majd még jövök.

Kép
Kép
eszter26

Na de kihalt lett itt minden.

Én is ma egész nap takarítottam,de holnap azthiszem pihi.
Csak meg akartam kérdezni jár e valaki kismamatornára ,met én most szeretnék elmenni mert már megörülök a sok evéstől és valamivel kompenzálni akarom.

Na sziasztok

Kép
Kép
eszter26

hali mindenkinek!!!!!!!!!
bocs kicsit vissza kellett olvasnom ,kissé lemaradtam.
cukika:a lányod fénykép alapján már most belevaló csajszi,marha jó lett az a kép :D
egyébként lányok,ha valakinek tudok bármiben segíteni,szívesen ,mert szekszárdon és pécsett is dolgoztam gyermekosztályon,d emint csak szakápoló.
képzeljétek miután szerdán adokim magas vérnyomást mért ma vettem egy vérnyomásmérőt,de sehol semmi:118/64 , 111/72 meg ilyen ,szóval úgy döntöttem nem szedem a vérnyomás csökkentőt,szerintetek helyesen teszem,egyébként kerti munka után volt130/82 ,de szerintem ez ok.idáig sem volt vele probléma mert mértem anyuéknál ,meg apóséknál is,minden ok volt.egyszer volt magas ,mikor a körzeti megmérte 160/90 őszerinte,ezmiatt én nem szedném a gyógyszert!!!!!!ma a lánykám nem volt valami aktív,bánt is a dolog,de még kivárom az estét!!!!!!!
masika:jó a táblázat,kösz.további pár vizsgához egy kalappal :lol:
szeter26:holnap tényleg pihizz,egész héten csak gazoltál,meg takarítottál :lol: ,bár én is most jöttem be a kertből,holnap meg folyt.köv.apa meg megint éjszakás :cry:
más:mikor csinálják a terheléses vércukrot??????
geosel.klara

bogyogyorgyi

Hogy érted azt, hogy "csak a korhazak osszekottetesben vannak ezekkel a cegekkel es igy mar ugy neked nem igen adjak ki" mi az, hogy nem adják ki?

Mi a Barnabásét a krio rt-nél rakattuk el mert akkor még a Sejtbanknál nem volt részletfizetési lehetőség. Igaz, hogy itt nem futár viszi be hanem az apuka, de nem volt ebből probléma. Folynak kísérletek, hogy a tejfogakból nyerjenek ki őssejtet meg ilyesmi, ami bíztató, de én "lesza..om azt a 300.000 Ft-ot (20 évre) rosszabra is kidobunk pénzt, ha az embernek beteg lesz a gyereke akkor mindenbe próbál kapaszkodni. Bettinek azért nem lett levéve, mert akkor ment a jogi huza-vona, de van rá esély hogy jó a tesóé is. Persze én is örülnék neki, ha mindenkiét letárolnák és lenne egy központi bank, akinek kell annak adnák, de egyenlőre nincs.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

most írtam egy kisregényt és minden elszállt :cry:
geosel.klara

na majd holnap jövök,puszi ,pihenjetek,kissé fáradt vagyok ,most jöttem be a kertből
geosel.klara

Az enyém is kis híjján, és pont nem control céztem le.

Még annyit, hogy akit érdekel a téma www.ossejt.lap.hu

hogy a fenébe kell lekicsinyíteni képet?!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

A mai napom jobb volt (a tegnapi a már írt ismerős miatt egész rossz lett).

Cukika, köszi a hasznos infókat!

Ciripke, az őssejtről meg neked köszi az infókat!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Tartom a szokásos heti lemaradásomat, de mindig élvezem visszaolvasni a sok újdonságot!

Képzeljétek, ma megtudtunk, hogy kisfiú!!!!!!!!! A 12. hetin utaltak erre, de nem erősítették meg, most a doki szerint egyértelműen pöcsös :D Javítom egy picit a fiús arányt.....

Masika, be tudod még írni ezt az infót? Gergő lesz a neve, SZt. István kórház és előrehozták nov. 1-ről okt 31-re szülés dátumát.

Az elejétől fogva éreztem, hogy októberi gyerekünk lesz, én okt 5-én, a párom 26-án született, jó eséllyel Gergő lesz a szülinapi ajándék :D
Afp, genetikai uh- minden rendben és olyan jó volt 6 hét után látni - a doki szerint - nagyon mozgékony fiamat! Kár, hogy én még mindig nem érzem ezt!

Sheepy A Barbara név tartalékolva a következőre :)

Amúgy én lányos családből jövök- három a kislány- ezért majd szoktatom magam a fiús dolgokhoz. A nővéremnek szerencsére két fia és egy lánya van, így mellettük sikerült némi tapasztalatot azért begyűjteni. Szóval nagy a boldogság- még ha a párom egy picit bízott abban, hogy a baba lánnyá változik 6 hét alatt :)

Őssejt
Mi biztosan levetetjük, részletfizetéssel, úgy gondoltuk, hogy 20 éves életbiztosításnak nem rossz! Voltam a Sejtbank előadásán és engem ez még inkább meggyőzött. A 2. gyereknél nem kell feltétlenül levetetni - lehet hogy akkor nem futná már erre- mivel ha 75%-ban megegyeznek bizonyos faktorok,- amire jó esély van használható a testvérnél és ugyanaz érvényes a szülők esetleges gyógyíttatásánál. Azt mondják, a kutatás nagyon sok téren megy már, tehát én bizakodó vagyok ezt illetően. Persze azt kívánom, hogy erre ne legyen soha szükségünk. Megmutatták azt a szettet, amit be kell vinni a kórházba és elmondták az egész menetét- lehetett kérdezni is sokat az előadás után. A kínaiak/ukránok bárkinek az őssejtjét beültetik és várják a hatást, ha sajátot használnak, nem csak a próba-szerencse, hanem a tökéletes egyezés segíti a gyógyulást.

Kajálás
Látom, hogy az étvággyal nagyon nagy baj nincs :D Én már ezer éve nem ettem kacsazsíros kenyeret, de a héten- szintén este- úgy rákattantam paprikával és paradicsommal, hogy alig bírtam abbahagyni. Reformétkezés a javából :D
A gyümölcsléről írtak azért elgondolkoztattak- én annyira keveset ittam világéletemben, hogy most még ebből tudok valamennyivel többet diktálni magamba, de lehet, hogy csak meg kell kedvelnem a sok ásványvizet. Ráadásul elég sokat tanítok, amikor nem kortyolhatok egyfolytában, így simán elmennek másfél órák ivás nélkül.... Ja és nagyon megy a sárgadinnye nálam! Ez is folyadék valamennyire.... majd még a görögdinnyére állok rá.

Megyek is enni egy kis sárgadinnyét!

Üdv

Évi

> Kép
evarga

Sziasztok csajszik!

Én nov. 01-re vagyok kiírva, de novemberes topic nincs, úgyhogy "beszallneék" hozzátok :D

Átolvaslak majd benneteket, mert egyáltalan nem vagyok itt képben.

Röviden: Évi, 28, 1. baba, János kórház, még nem tudjuk Minike nemét, XI. ker.

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Evu - udv itt

Cuki, nagyon tetszik amit irtal, hogy igen is halasnak kell lennunk, sokszor elfelejtem en is, hogy az egeszseg sajnos nem adatik meg mindig es h mekkora dolog, hogy jol fejlodik a picink - bennunk

Bungy, Vincent az egyik ? az nagyon tetszik !! a Pablo is, de a V. jobban. Nekem ezekkel csak az a bajom, hogy ezeket magyarositani lehet, es akkor lehet, hogy Vince, Pal lesz belol ( ami szinten ok).a huo/cezar azert is tetszik, mert nem lehet mashogy hivni oket

ciripke, durvan hangzik elore szolok:) a mehlepenyt ki lehet szaritani es le lehet daralni ( meg a reszletekert nekem is be kell gyujtenem az infot- de mukodik,kiprobalt dolog) es ebbol a porbol barmi baja van kesobb a gyereknek lehet csodakat muvelni, gyogyitani - ugyanazon az elven mukodik mint az ossejt, csak ingyen van. Es meg olyat nem hallottam, hogy egy korhazbol vki hazavigye a mehlepenyet, de lehet h csak kerni kell :) - Ezt a temat nem reklamozzak, mert akkor mi lenne az ossejt buisness el ?
Ossejt - en levetetnem, de sajnos most nincs ennyi penzunk

Klara , probalkoznal/tal termeszetes gyogymodokkal ? mert ha erdekel utana tudok nezni

Gratula az ujjabb fiuhoz - Evi !!

tablat koszonjuk masika :) ugyi vagy a tanulassal

sport - en itthon tornazom egyenlore, de fogok jarni jogazni/uszni

jutta remelem ma mar jol vagy
bogyogyorgyi

Bungyii- az 5 kg nagyon rendben van !! aki idaig egy dkg-t sem hizott - inkabb az a gyanus - de hat nem vagyunk egyformak
en is kb 5 nel tartok - remelem a vegen sem lepem nagyon tul a 10-t, mert allitolag konnyebb a szules, ha vkin nincs tul sok felesleg - bar ez lehet, hogy hulyeseg. (?)
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Bogyó, jobb a kedvem, meg túl is vagyok rajta!

Cukika, nem tudom mi volt az ok, de nem is bolygatnám...

5 kg az tuti ok, nekem már több :oops:

Nálunk még nincsenek nevek... Apuka túl praktikus (hiába no közazdász), azt mondta, hogy neven akkorgondolkodjuk, amikor már tudjuk a nemét, mert akkor fele meló.... :roll:
Mint kiderült 2 barátja anno szóról szóra ezt mondta, pedig nem beszéltek össze....
Tehát ha a gyerek is úgy akarja a 18-ai 4D után talán....

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

Szia Évu én is novemberre vagyok úgyhogy nem leszel egyedül.

Az 5 kg szerintem sem sok én ma megyek anyuékhoz és ott meg mérem magam mert itthon dirrekt nem vettem a mérlegbe elemet.

Az össejt dologról annyit hogy nagyon szerettem volna Lilinél de akkor vettük a házat úgyhogy nem tellett rá de most nagyon foglalkozatat a dolog,kérdés miket lehet vele gyógyítani.

Képzeljétek tegnp este ülök a gép elött és valami kaparó hangot hallok és mi volt befészkeltek a kéményünkbe a cserebogarak és csodálkoztunk hogy minden reggel hogyan van a lakásba mikor mindenhol szúnyoghállo van és másztak ki a kéményajtón ami persze itt van a gépnél ahol ültem,hát mit ne mondjak undorító.Főleg nekem mikor bogár és rovar fóbiám van annyira hogy még a hangyáktól is rosszul vagyok és undorodom apa azt mondja kezeltetni kéne,nehogy ilyen legyen a gyerek is.
Hát ez van.

Kép
Kép
eszter26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?