A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Lányok én pattanok, mert nagy hajtás lesz ma... jön a "berigád" kerítést építeni, én meg a három tündérkémmel leszek elfoglalva, meg a főzéssel, mosással, takarítással... és még van egy zsák tavalyi krumpli amit el kell ültetnem és ami még ehető azt le kell bontanom a csírákról.... azért így, mert több a csíra rajtuk mint a krumpli.... :) na cupp nektek és este még jövök... vháááá fenyegetőzöm!
Legyen szép, napsütéses napotok lánykák!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Szép reggelt! :) Látom nem csak én nem dudok alukálni. :( Sajnos én veszélyeztetett terhes vagyok a szívem miatt,így gyakori ellenőrzésekre kell járni.Ennek következtében,csak császárral hozhatom világra a babámat.Előre megtervezett császármetteszés.Ez van,,de nekem mindent megér,mert nagyon akartam ezt a második babát.Egyébként minden oké,csak ez a kis bibike van. Kedvesek vagytok hogy érdeklődtök :oops: :oops: A védőnő bizti válaszol hamarosan. :)

andrea9

Meggyüttem piacról.
Képzeljétek terhességem alatti legjobb dolog történt.
Olyan szép epret láttam bácsimnál/mindig itt veszem/ mondom veszek vagy 2 kilót úgyis lesz elég gyerkőc.Kérek és erre apókám azt mondja kedves maga úgyis ketten van és kívánós 400 FT- viheti ajándék.:-)
Szóval 800.- kaptam két kilót hurrááááááá

Mandala
Nekem megvan könyv megtaláltam és terméklmintát is igaz csak egy két krémecske.
Jó munkát............
Én csak holnap leszek vszínű ,de addig is szép napot nektek.

Andi
Örülök ,hogy minden okés.Igazad van ,hogy vállaltad.
Azért mert program csaszi attól még jó lesz hidd el.Én is csaszis vagyok és leszek. :lol: Legalább tudjuk előre mikor kapjuk kézbe a bébit. :D

Kép

Kép
jucu

Jó reggelt Kukorékolók!!!!!

Ha tudtam volna én is csatlakozom hozzátok. Én is felvagyok ám 5 óra óta Babóval...

A Maltofert nekem is két hete írta fel a doki. Naponta kettőt kell szedni, fincsi csoki ízű, csak egy baj van, még nehezebb tőle wc-re menni... Na nem baj, ami kell az kell...

A Felicitas csomagról jut eszembe, hogy még nem váltottam ki, lehet, hogy most összeszedem magam és nekivágok a nagyvilágnak. Azóta is bent vagyok hétközben, csak Apával merészkedek ki mikor hazaér.

Szerintem ez a kevesebb mozgás már tényleg lehet a helyhiánytól. Én is két napig csak néha éreztem apró hullámzást, tegnap este viszont az esti film alatt "nagyon dolgozott"! :lol: Jót nevettünk Apával a hasamon. A film izgalmas volt, a pocakom meg végig hullámozta a filmet!

Mona, nincs hír Minilizáékról?

Kép
nap12

Miért nem kértek ferro folgammát.Az a legjobb és lehet tőle wc-ni.
Maltofer meg úgy fog mint a nyű.....ti szegények.

Na pusza tényleg lépek mert a végén ittragadok egész napra.

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Írt nekünk miniliza:
"Tegnap úgy volt, hogy hazamehetek, de megvizsgált a doki, és továbbnyílt a méhszáj. :( Most már moccanni sem merek. Zsebike nagyon jól van, szépen fejlődik. Örülök, hogy mind jól vagytok! Sok puszit küldök mindenkinek! Remélem nemsokára köztetek lehetek. "

Kép
mona76

Sziasztok!

Tegnap kicsit szarakodott a net, így nem tudtam feltenni a sztárfotót, de most bepótolom!
Remélem mindenki jól viseli az időjárás változásokat! Nekem is kezdett belassulni a babó, de ha fennt van, akkor nagyon intenzíven rúgdos.
A tegnapi mérés alapján 1200g és nem tudni hány cm. Eléggé keveslem ezt a súlyt a 30. héten, mert a kép alapján úgy néz ki, mint egy 3kg-os gyerek :lol: Na meg a videón ahogy grimaszolt, még tokája is volt ....

Szép napot Mamik!

Kép 30. héten a Leányzó

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Én a maltofer fol-t szedem,mert abban van folsav is,ami ugye elkel ilyenkor.Én nem bírom az ízét,így nem is rágom szét.Nekem nem fogja meg a hasamat,világ életemben könnyen mentem wc-re.De azi s igaz,hogy csak napi egyet szedek...még.

Bogesz tündéri a kiscsaj :D !!

Reggel óta meg sem álltam :( .Reggel nyüzsögtek a konyhában a hangyák.CSak tudnám mitől,mert egy darab morzsa nem volt a földön.Kipakoltam mindent,átmostam az összes szekrényt domestossal.Ha valami szagot éreztek remélem most ezek után már nem fogják.Apa meg hazajött a boltból,és hangyaporral beszórt mindent.Pusztuljon a férgese...

Kép
Kép
huni

mandala: én csak a kis könyvet kaptam, amiben benne van a bónusz, amivel kitudom váltani a csomagot. Termékmintákat nem kaptam.

Csajok izgatott vagyok, megyünk babakocsi nézőbe, és lehet hogy meg is vesszük. A Brendonban kuponakciós a Graco Quattro Tour De luxe kocsi, tegnap megnéztük, nekem tetszett, de nem vettük meg, még rágódok rajta gondoltam. De aztán mikor haza jöttünk... Azóta csak ez jár a fejemben... Igazából információm nincs róla, csak amit az üzletben mondtak. Viszont most így a kuponnal 20 ezer Ft-tal olcsóbb, ez nem rossz :wink:
Szóval a vége az lett, hogy ma du. vissza megyünk, mégegyszer átvizsgálom, és ha változatlan lesz a szerelem, akkor megvesszük.
Ha esetleg tudtok valamit erről a kocsiról, addig szívesen venném az infókat.
Köszi,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Bogesz: egy ismerősömnek azt mondták alig 3 kiló a gyerkőc... oszt megszületett egy hét múlva 3,80-nal.... alig 3..... na ja! Mondjuk nálam pont eltalálták.. 2,90-et mondtak és másnap éjjel megszületett Encsi baba 2,90-nel. Ezek az adatok annyira pontatlanok bírnak lenni, inkább sacc.... ne ijedj meg! Ha a baba egészséges és a korának megfelelő paraméterekkel renelkezik, nem stagnál, rendben megy a cucc a zsinóron, akkor sztem ne aggódj! Amúgy meg ráér kint megnőni... :)
Nekem minden babám "retardált" volt... nyomták belém a cukros vizet infun hetekig a kórházban... aztán volt olyan, hogy egyik héten 86-os BPD-t mértek, következő héten meg 84-et.... ja, mert összement a feje szegénykémnek.... őrület! A s...em az nőtt a cukortól meg a fekvéstől... a gyerek sztem inkább csak jót nevetett az egészen... azt gondolom a 37. héten 3 kiló nem kevés! Hja, az én "retardált" csemetéim! Amúgy meg átlag 20 dekát híznak hetente... számold akkor ki... még mindig kevés az 1200 g? Amúgy mondd már... milimétereket mérnek és abból következtetnek a súlyra... 1-1 mm elmérés már hány deka különbséget ad? Jaj, mamóca ne stresszelj! Ha a gyerek Oksi és minden eredmény jó, akkor kár idegesítened magad.... amúgy nézz csak rá... nem úgy tűnik, mint aki nagyon össze van esve... :D

Mona: hol tart most Liza? 30 körül? Az nem túl jó, hogy tovább nyílt, de reméljük most már megáll ez a tendencia.... Volt egy csajszi akivel együtt feküdtünk a klinikán... végig ki volt nyílva bő két ujjnyira... a 40. héten meg hiába indították, nem nyílt az istennek se tovább... csaszi lett!

Andi: a csaszi lenne az apró bibi?! Hagyd el! Ez nem probléma! Annyira nem értem azokat a nőciket akik azt mondják, hogy át akartam élni milyen az, világra hozni egy gyermeket.... meg hogy csak az anya igazán, aki maga hozza világra, akit vágnak az nem tud igazán kiteljesedni! Egy nagy büdös frászt! Nézd meg Jucust! Szerintem ha valaki, ő igazi anya! És császározták, nem igaz? Ezen ne szomorkodj, hidd el, nem ezen múlik az anyaság... Egyébként meg szerintem egy császáros csajszi is szenved annyit, mint aki kvázi simán szül... csak máskor és másképp.... és ő ugyanolyan anya, mint bármelyikünk! Fel tudtam volna rúgni valamelyik nap kedves Demcsák Zsuzsát a tv2 valamelyik műsorában nyilatkozott.... talán a babavilágban... a programozott császárról volt szó és akkor közölte a drága, hogy ő bizony nem szülne császárral, mert egy anya igazán csak akkor tud anya lenni, ha kitolja magából a gyereket.... na, tudjátok..... no comment!
Amúgy én most azért váltottam orvost, mert nem volt hajlandó a régi megcsászározni a pocakomban lévő babával.... Na, látod, én meg pont azért kavarok, hogy császár legyen! :) Asszem jó okom van rá... a dokik szerint nem.... no de most úgy tűnik én nyertem... találtam egy dokit, aki megígérte, megcsinálja a műtétet...
De jaj, akkor most a negyediknek nem leszek igazi mamája... Demcsák asszony....??? :P :twisted:

Huni: a hangyavadászat királyság! Én is csináltam az előző helyen, ahol laktunk! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hát Mandala a tököm ki van a hangyáktól :? 4 éve lakunk itt,és azóta nincs olyan év,hogy ne jönnének elő.De ilyen kövéreket én még nem láttam soha...anyu azt mondta lehet ezek is kismamik :D .

Ha van aki tudja milyen a császival megszenvedni akkor az én(is) vagyok.De inkább le sem írom a sztorit,mert nem akarok senkit rémíszgetni.De még az enyémnél is hallottam durvábbat.Úgyhogy a Demcsák"kisasszony"tőlem is elmehet a francba.Még ilyet...

Kép
Kép
huni

Huni: apósom súgott... vegyél Basudin (vagy Bazudin?) port. Állítólag legyilkolja a hangyákat és nem lesz többé kedvük arra ténferegni... ez olyan, mint a hintőpor. Talán kilós kiszerelésben kapható pár száz forintba kerül, gazdabolt és tsainál beszerezhető. olyan a teteje, mint a hintőporé.. rögtön szórhatod.... rá kell nyomatni a hangyák vonulási útvonalára és kész. Nem tom mennyire hatásos, apósom esküszik rá... Próba cseresznye...

sok sikert! csókollak!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Kösz Mandala,kipróbálom.Valamitől majd csak kinyúlnak végre :shock:

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Most jöttünk meg, hulla vagyok. Mondjuk ahhoz képest, hogy összesen 4 órát aludtam, szerintem jól bírtam a strapát. Bár ennek valószínűleg az az oka, hogy vettünk a Berndonban egy álomszép ágynemű garnitúrát a babócának. Hát, az árát inkább nem részletezem, de mindig ilyenről álmondtam, és olyan boldog vagyok! Egyszerűen szerelmes vagyok ebbe a garnitúrába. :D Ja, és nevessetek ki, mi a babakocsival is szó szerint együtt alszunk.
( Ott figyel az ágyunk mellett.) Na, ezt csak azért írtam le, hogy lássátok milyen nagy szeretettel várjuk ezt a babát. Úgyhogy szerintem is elmehet a sunyiba mindenki aki a császár ellen van!!! Nem az tesz valakit IGAZI édesanyává, hogy hogy szül! Ilyen hülyeséget! ( Persze az sem, ha a babakocsival alszik, csak mi vagyunk ilyen őrültek :D )

Mandala! A tündért fenntartom, a privi is megy, ha már kicsit kitisztult a fejem...

Huni! Remélem sikerült a hangyaírtás!

Kép
mirr-múr

Jucu!

Mi is vettünk epret. A végére értünk oda-nagyon hosszú sor volt, mert nagyon olcsó volt-és a néni azt mondta, hogy drukkolt, hogy még ránk kerüljön a sor, mielőtt elfogy. Olyan jó érzés volt!

Pedig általában nem ez a tapasztalat. Volt, hogy a tömött buszon még a fejüket is elfordították, csak nehogy át kelljen adni a helyüket. No comment...t

Andi! Üdv! Vigyázzatok magatokra!

Bogesz! Nagyon tetszik a kép!! Olyan kis szép babó!!

Kép
mirr-múr

mirr-múrr:melyik garnitúrát vettétek, ha megkérdezhetem? Ma voltunk mi is a Brendonban, megvettük a babakocsit!!!!! Hipp-hipp hurrá :D :D :D :D Mi is imádjuk, már kiváncsiságból összeraktuk, és benne fekszik a Blankám babája :D
A kupon akciós füzetben kinéztem én is egy 4 részes ágynemű garnitúrát, ami nagyon-nagyon szép, de élőben sokkal sárgább színe volt, mint ahogy a képen látszott, és én igazából világosabbat, drapposabb színűt szeretnék. De gyönyörű volt ez a sárga is, kis nyuszikkal.....

No megyek, mert nagy pakolászásban vagyok, csak egy kis pihentetőként gondoltam, hogy elolvasom hogy mi történt Veletek.

Ha ma már nem jönnék, mindenkinek jó éjszakát kívánok, jó pihentetőt, mélyen alvósat :wink:

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok! Drága Mandala,tökéletesen eggyet értek veled,és nem is az a bibi,a csaszi, :) a szívbetegségemre gondoltam,amitől minden doki beparázik,és bizony megkell harcolnom érte,hogy valaki vállaljon.Pedig 9 éve mikor a lányomat szint császival,szültem,nem volt semmi gond,fokozott ellenőrzés ennyi,,most meg már az elején minden áron rá akartak beszélni a művi vetélésre.Ha 9 éve nem volt probléma most miért?De nem hagytam magam.Megkönnyebbültem igazából most hogy végleg eldőlt,mert valamilyen kíméletes szüléssel ilyeszgettek.És tudod fura volt hogy az elején vetesem el,most meg a 29.hétre,már akár kíméletesen is lehet?De kardiológus szigorúan kikötötte,hogy csak császival lehet.Tényleg megkönnyebültem.Na jó már írtam egy regényt, :oops: megyek lányok,,szép estét mindenkinek,vigyázzatok magatokra és babucikra is.Köszi mindenkinek,nagyon aranyosak vagytok!! :oops: Nagyon jó kis csapat vagytok! sziasztok,,

andrea9

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!
Én egy kicsit be vagyok fordulva, mert voltam dokinál és jól le lettem cseszve a 8,5 kg hízásom miatt. Kicsit most csalódtam benne, mert közölte, hogy ne merjek hízni 1 grammot se mire legközelebb megyek, különben nem vállalja a szülést. Kérdeztem hogy azt hogy csináljam, erre ő igyak vizet és koplaljak. Szerintetek ez normális? :shock: Az még semmi hogy lecseszett,de még rémisztgetett is, hogy ha így folytatom akkor leszakadhat a méhlepény és arra kelek hogy nem mocorog a babó.stb. Na erre buktam ki igazán. Az igaz, hogy ez a 8 kg az utólsó 2-3 hónapban jött fel, de azóta viszont tartom a súlyom. És én úgy gondolom, hogy ez még nem olyan sok hízás hogy veszélyes lenne. Na mindegy nagyon kibuktam. De elhatároztam, ha legközelebb megyek és megint elkezdi ezt a dumát, akkor keresek másik orvost.
Bogesz nagyon édes a kicsilány.Tök szépen látszik a kis pofija. 11.-én mi is megyünk 4d-re én is akkor leszek 30 hetes.Remélem most majd megmutatja magát mert a múltkor nem voltunk valami szerencsések.
Amúgy én is kaptam olyan kupont, de még nem váltottam ki.Na de majd most.
Mirr-múr: Ne aggódj mi is úgy vagyunk, hogy együtt alszunk a babakocsival a bababútorral, a bébihordozóval, meg mindennel ami már megvan a bébinek.Ugyanis helyhiánnyal küszködünk,mert most fogunk hozzá építeni a házhoz.Addig is minden egy helyre van bezsúfolva.De nem baj olyan jó minden nap látni ezt a sok babaholmit.Még jobb lesz ha már a bébi is itt lesz.
Na jó sokat írtam.Csak győzzétek elolvasni. Remélem nem untattam senkit.
Puszi mindenkinek!

KépKép
dudu_84

Dudu: ezt a dokit meneszteni kéne..... mondom én közel 30-at híztam a fiammal és a méhlepénynek nem lett semmi baja... szóval hagyjuk a dramatikát! Ezt a dokit rúgd seggbe! Ilyet nem mondhat! Ereszd el a füled mellett a baromságait! Ne idegeskedj, az jobban árt a babának, mint a 9 kiló plusz! Nyugi mamóca! :)

Andi: no comment.... még hogy 29 hetesen elvetetni... egy egészséges babát?! Na, ez se normális... persze ha Te közvetlen életveszélyben lennél... de azt gondolom erről azért nincs szó.... Gyere gyakran közénk! :)

Mirr-múr: várom a pirivit! :)

Jó éjt lányok, menek alukálni, mert elalszom ülve...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Bogesz: Szuper a kép! Jó lenne már a kezedben tartani, mi?:D

Mirr-múrr: Mikor még Matildával voltam terhes én átadtam egy kismamának a helyem a villamoson, neki nagyobb pocakja volt...:D

Dudu: Hát ez tényleg érdekes! Én Matildával 22 kg-t híztam...Tamikával "csak" 13-at, mégis Taminál maradt bent egy kis lepény, de az sem azért, hanem mert már betöltöttem a 41. hetet is...Biztos van valami összefüggés, de ha 5 kg-t hízol szerintem akkor is előfordulhat! Sőt, igazából a baba súlya sem mindig attól függ, hogy Te mennyit eszel. Egyik ismerősőm nemrég szült és alig hízott, tök jó alakja maradt a baba meg 4100 gr lett, ami már a nagy baba kategóriába tartozik! 1 héttel a szülés után semmi nem látszott rajta hasa sem volt...Itt a babaneten ismerek olyat,aki 5 kilós kislányait simán és gátvédelemmel szülte...Van aki ilyen szerencsés alkat!:)

Láttátok a Magellánban a 4-es ikreket!? Istenem, de pöttömök voltak! Szegény anyukájuk, meg sem foghatta őket! :(

Én most nyaralás lázban égek, de utánna kiságyszerelés, szobapakolás és a hiányzó cuccok beszerzése következik!:)

Üdv: Judit

mamiblue

Te jószagú málnabokor......... Micsoda állat orvosok léteznek! Hogy mondhatnak ilyeneket??? Én is sokmindent elhiszek na de 9kg-tól valakinek is baja legyen és nem vállalja ha többet hízol, naaaaa, kapja be!!! Meg vetesd el 29 hetesen, mindjárt leborulok a székről! Hogy kapott az ilyen diplomát?? Jól meg kéne püfölni azt az "okos" fejét!! :twisted:

Mandala, teljesen igazad van! Jobban belegondolok abba amit írsz, mindjárt világosabban látom a dolgokat! A kép alapján meg tényleg nem egy "naposcsibe" a gyerkőc. Tegnap volt a Tv-ben a Babavilág c. műsor, néztétek? Abban nyilatkozott Czeizel Endre genetikus. Számtalan olyan esettel fordultak már hozzá, hogy a kismamák orvosa az abortuszt javasolta valamely esetekben, mert "lehet" hogy az anya betegsége, vagy gyógyszerszedése kihatással lehet a magzatra. Elmondta, hogy milyen vizsgálatokkal szűrte ki a rendellenességeket, mekkora esély lett volna a tévedésre, majd utánna mutatták, hogy hány köszönő levelet kap évente, akiknek megmentette a magzatát, akik most egészségesen, boldogan élnek! Hát ennek van értelme és nem a felelőtlen vagdalkozásoknak, meg ilyesztegetéseknek!

Pocakpöci nevében köszönöm a gratulációkat! Én is nagyon várom már a többi Kismami 4D-s sztárfotóját! Ja, amúgy nem szégyenlős a kiscsaj, mert az UH-n kb. 5-ször mutogatta a punciját :D Remélem nem Playmate lesz belőle a nyuszis magazinban :lol:

Kép
h.bogesz

Jó reggelt kismamik!

Két napig nem voltam és visszaolvasni sem tudtam, de igyekszem pótolni az elmaradást.
Az elmúlt napok feszültségei után végre megnyugodtam és most olyan jó kedvem van! Egyik ok, hogy Tomikám szerencsésen, egy darabban hazajött az osztálykirándulásról, másik pedig az, hogy pénteken voltunk 4D uh-n és újra láthattam a kis hercegnőt. :lol: :lol: Igen, megerősítette a dokibácsi, hogy - idézem - "...ez tuti nuni". :lol: :lol: Olyan tündér volt, végig ásítozott a vizsgálat alatt. A pofiját nehezen akarta megmutatni, hol elfordult, hol pedig a pici kezével takarta az arcát, de azért mégis sikerült megörökíteni. Minden rendben van vele, sőt a mért adatok alapján napra pontosan akkora, amekkorának számoltam.
Becsült súlya 1200g (28+5 volt ekkor).
Lányok, mi hatalmas gondban vagyunk a névválasztással! Mindenkinek van már neve? Nálunk ami igazán tetszik az nem passzol a vezetéknevünkhöz, a többi meg valahogy nem az igazi.
Van még rajtunk kívül vkinek ilyen gondja?

Itt a kép a kis névtelen hercegnőnkről:
Kép

Sziasztok!
bee73

Tyűűűű, gratulálok Bee!! A kis édibaba.... Itt is éppen ásít??
Neked is fejvégű fekvésben van már?
Amióta megfordult, azóta érzem, hogy szinte semmit nem jó érzés megemelni. Eddig nem volt ilyesmivel gond, simán pakoltam emeltem bútort odébb toltam, de most, még a porszívót is óvatosan rakom odébb. Olyan húzós érzés. Na meg ha tüsszentek..., mintha ki akarna jönni :shock: Ja, meg a hapcitól megijed, legalábbis így érzem.

Kép
h.bogesz

sziasztok :)

hát én is veszélyeztetett terhes vagyok,ezért 2 hetente járok dokihoz :oops:
az utolsó vizsgálatnál elszomoritott a doki,azt mondta,hogy fel kell készülni egy 30-31hetes szülés megindulásra :cry:
nem bizti,hogy meginduil,de aztmondta jobb ha készülgetek rá :cry:
hát eddig nem paráztam,de most hogy közeleg az idö,egyre jobban félek :cry:
na további szép napot :)

PHPBB kód:
Kép
nóri79

bee 73: hasonló promlémával "küzdünk", még nekünk sincs név, pedig már nincs is olyan messze a vége....Nekünk most kisfiunk fog születni. Ha minden igaz...
Amikor Blanka született, ha fiú lett volna, Bálint lett volna a neve. Nekem még mindig tetszik a Bálint név, de a páromnak időközben nem annyira, úgyhogy mondtam neki, hogy akkor lehet gondolkodni..... :wink: Mármint hogy gondolkodjon ő!!!!
De egyre inkább rá kell jöjjek, hogy nekem is nézelődnöm kell, mert lehet hogy ha rajta múlik, anonim lesz a bébi :?

Most megyek, mert van egy csomó dolgom, majd még jövök.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Dudu,
ez a doki nem semmi! Azt még csak hagyján, hogy ha esetleg soknak érzi a 8 kg-t, akkor finoman figyelmeztet arra, hogy most már csak óvatosan, de hogy ilyen brutál bunkó dolgokat mondjon! :shock: Az ilyenek a szakma szégyenei, komolyan. Hogy hozhatja a frászt egy kismamára, mikor van épp elég természetes aggodalmunk amúgy is?! Ráadásul teljesen indokolatlanul, hiszen egymagában a 8 kg hízással semmi baj sincs, ha nem társul mellé komoly probléma. Szerintem simán keress másik orvost, mert aki már most ilyen, az nem lesz jobb a szülésnél sem. :evil:

Andrea,
azok a dokik sem akármilyenek, akik abortuszt ajánlgattak neked. Ezeknek nem az élet az első számú szempont? Brrrrrrrr! :x

Ami a tömött villamost meg a helyátadást illeti, nekem eddig akik át akarták adni a helyet, azok mind nők voltak. No comment... :roll:

italoman

Sziasztok!
Köszi lányok nagyon aranyosak vagytok és igazatok van.
Most nem tudom hogy még visszamenjek-e hozzá aztán ha még mindíg ilyeneket vág a fejemhez csak akkor hagyjam ott,vagy már most keressek új orvost? :roll:

KépKép
dudu_84

Bee!
Nagyon édi a bébi.A miénk is folyton ásítozott a 4d-n.

KépKép
dudu_84

dudu, a te dokid sem semmi.....!!! az enyém is midnig cseszeget, pedig én egyenletesen híztam, ráadásul nála mindig 3 kilóval több vagyok, és ahhoz számolja a plusszokat amit én mondtam, hogy az itthoni mérlegen, anno, reggel, éhgyomorra, ruhátlanul mennyi voltam terhesség előtt....azt hiába magyarázom neki, nem érti meg :? ráadásul előtte soha életében nem látott, pont terhesség előtt fogytam 6 kilót. így maradjon csendben. nem zabálok, tök egészségesen étkezem. és alapból olyan típus vagyok,hogy a levegőtől is hízom. ezek a dokik :evil:

képzeljétek, egész nap szédelgek. nemtom mitől. sajna nincs itthon vérnyomásmérőnk:( de elmúlik, aztán előjön. de igazából reggel volt durva a dolog. alig bírtam wc-re kimenni. majdnem elestem :? mitől lehet vajon ez?????

jövő hét szombaton megyünk UHra. már nagyon várom!!!!!! és ahogy közeledik az uh, egyre jobban izgulok minden rendben lesz-e. pedig nem vagyok parázós típus :? biztos a hormonok.....
dimet

Sziasztok!
Délután írtam jó sokat...aztán mielőtt elküldhettem volna elszállt. :twisted:

Felicitas csomag: Kb.3 hete váltottam be a kupont. A csomagban volt vmi pohár, Avent cumi, 1-1 pelenka ill. tisztasági betét minta, a decemberi Kismama újságból egy szám és néhány szórólap. A csomag tartalma bizonyos időközönként változik, lehet, hogy már most is más.

Bogesz!
Nagyon édes a kislányod! Te, az enyém is szívesebben mutogatja a punciját mint a pofiját. Igen, fejfekvésben van ő is, már 2 hete is úgy volt. Anno a fiaim is elég korán beálltak és úgy is maradtak végig. Nekem az a legnagyobb bajom, hogy úgy nyomja a hólyagomat, főleg ha ficánkol, hogy majdnem összepisilem magam.

Dudu!
Szerintem én lecserélném ezt a bunkó dokit. :twisted:

Moni!
Névválasztás...9 éve nagyon tetszett az Alexandra, de a baba megkukacosodott. Még most is szerepel a listánkon, de már csak olyan 2 jó, jó, de nem az igazi" szinten. Másik gond, hogy Tomi is kapott szavazati jogot és ha apucival mindkettőnknek tetszik egy név azt ő leszavazza. :cry:

Nóri!
Kinyílt a méhszáj? Mennyire? Miért nem fektet be a doki a kórházba, hogy tovább bent tartsák a babát? Persze, senki se akar idő előtt kórházba kerülni, de azért jobb, mint egy 30-31. heti szülés.

Andi!
Vigyázz te is nagyon magatokra!

Márkanyuka!
Kissé megkésve kívánok nagyon boldog névnapot!
Kép
bee73

Sziasztok!! Köszönöm,nagyon igyekszem vigyázni,kedvesek vagytok.Szép estét kívánok,mindenkinek,és minden édes kis pocaklakónak.Ti is nagyon vigyázzatok magatokra,puszi,,Andi,, :)

andrea9

Sziasztok,
Na megvolt az esküvő és a lagzi, elég jól bírtam, bár paráztam előtte :roll: sok finomat ettem és kb egy körül már eléggé kidőltem úgyhogy hazajöttünk.

Bogesz! nagyon tetszik a 4D felvétel cuki a babó!

Dudu! én is a dokicserét javaslom,elég durva amit mondott, ha most ilyen ki tudja milyen lesz amikor komoly döntést kell hoznia !? :?
Mi is építkezés előtt állunk, sajna nem lesz meg a szoba mire jön a bébi, de szerintem az első időkben elleszünk egy szobában, muszáj lesz...

Nóri! hogy vagy? akkor most be kell menned a kórházba? mi van ilyenkor? Kép
nora80

Sziasztok!

Köszönöm a tesó ajándékkal kapcsolatos válaszaitokat :)

Dudu, én a helyedben most azonnal nekiállnék új orvost keresni, nem várnám meg a következő alkalmat. Szerintem a 8 kg hízás egyáltalán nem sok, meg ha esetleg tényleg sokallja, akkor is normális hangnemben hívja fel rá a figyelmed és ne ilyen paraszt módon.

Én már kb. 1 hónapja átvettem ezt a Felicitas csomagot. Nekem egy Aventes Via tejtárolódoboz volt benne, 1 Mam cumi, 1 Pampers pelus minta, 1 Kismama újság meg mindenféle szórólap.

Tegnap én is úgy voltam, hogy egyáltalán nem kívántam a kaját, csak szó szerint vedeltem, ha meg eldőltem, akkor a gyomorsavval együtt akart visszajönni :cry:

Bee, nagyon cuki a kis nunis :wink: Nekünk sincs még név a láthatáron se. Úgy vagyok vele, hogy találok egyet aztán ízlelgetem-ízlelgetem és 2 nap múlva már egyáltalán nem is tetszik. Bele kell húzni nekünk is, mert apánk nálunk se tart ötletbörzét, hogy neki mi tetszene. A múltkor kiválasztottam 5 nevet, odaadtam a cetlit, arra ránézett, a papír meg szerintem a szemétben végezte, de a múltkor már az e-mail címére is elküldtem hátha ott ránéz :roll:

Én pont 32 hetes leszek amikor üdülni megyünk, nálunk akkor van a következő uh, de azt hiszem felhívom majd a dokimat, hogy ejtsük meg utazás előtt a dolgot, mert hiába csak a Balcsira megyünk, azért nyugodtabban mennék el 1 hétre. Na, én meg tuti ott fogok magamra kapni néhány felesleges kilócskát, mert abba a szállodába megyünk ahol már voltunk 1*-2* és baromi jól főznek, úgyhogy utána már az én dokim se lesz elégedett a súlyommal :lol:

Minilizának kitartást kívánok és remélem a bébi még egy pár hétig kihúzza a pocijában.

(Ezt még délután írtam, de jó szokásához híven besz@rott a Babanet és nem tudtam elküldeni :cry: )

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Holnap megyek este a dokihoz... remélem mindent rendben talál... Ma nagyon sokat keményedtem... egész nap ugráltam és sokat ültem... kimagoztam két nagy kosár cseresznyét, főztem, mosogattam, mostam, teregettem.. ja, és Gergő baba után rohangáltam... a kis drága mindenre felmászik....
Úgyhogy most is rövid leszek, vízszintbe helyezem magam, mert nagyon keményedik a hasam... ez gáz... most is beton.....

Nori: én még ilyet nem hallottam, hogy úgymond előre datálják a szülés beindulását.... ha tényleg ettől fél, miért nem fektet be, hogy ellenőrzés alatt elgyél és megelőzzék az esetleges koraszülést? Ez nekem nem világos....

Bee: gratula a nunishoz! :) Nagyon helyes! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Sabine!
Hagyományos higanyos lázmérővel meg lehet mérni egy baba lázát, mármint bír 10 percig a lázmérés kedvéért nyugiban lenni?

Én is megkaptam a védő nénitől a Felicitas tanácsadó könyvecskét, egy Anyák lapjával és tisztasági betéttel volt egybecsomagolva.
A héten ki is váltom.

Bogesz! Bee!
Nagyon cukik a babócák!

Nóri!
Azt miből állapítják meg, hogy a 30. héten fogsz szülni? És ha egyfolytában fekszel nem lehet ezt késleltetni?

Tudja vki., hogy hol lehet kapni és mi a pontos neve annak a betétnek, amit a kórházba kell vinni? ( Mert, hogy állítólag a normál betét nem elég)

Kép
mirosz

Mirosz!
Én a wolf orvosi boltban vettem olyan vastagabb betétet.A nőci azt mondta ezt szokták vinni szülés utánra. Tena lady a neve. Extra vastag és 20 db van egy csomagban.

KépKép
dudu_84

mirosz: én olyan betétet vettem gyógyszertárban, ami egybe van építve a bugyival, aféle nadrágpelenka. Nagyon dögös.... :wink:
Viszont tök jó, mert leveszem, kidobom, és kész. Nem kell hozzá eldobható bugyi... Bár biztosan nem a leggazdaságosabb megoldás, de egyszer kibírom.

Ha érdekel, megírom a nevét, de most nem tudok odamenni, mert áztatom a lábam mindenféle kényeztető cuccal egy lavorban, itt a gép előtt :D :D :D

Jó éjt mindenkinek, Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák :wink:
Én nem kaptam a védőnőtől ilyen csomagot :cry:
moni, engem érdekel a neve, megírnád? Tena betétet, csak gyógyszertárban lehet venni? Nemrégen írtad, hogy vettél még valami krémet is, /de már nemtalálom a hozzászólásodat/ mi is a neve, és mire vetted?
Nekem a védőnő ajánlotta a fülhőmérőt, és egy babaápolási könyvben is azt olvastam, hogy azzal a legegyszerűbb a mocorgó babónak lázat mérni.
dudu, szerintem is keress másik orvost :roll:
Én a 12.héten váltottam, de azóta is a régihez járok az sztk-ba táppénzespapírért, és minden alkalommal megkérdezi hogy jól vagyok-e, és hogy akkor találkozunk a magánrendelésén amikorra megbeszéltük :shock: ebből is látszik, hogy csak darab-darab vagyunk némelyik orvosnál, gondolom a pénz miatt. :?
Még nálunk sem igazán rendeződött le a névválasztás, a párom nemtud dönteni :roll:
Képzeljétek ma délelőtt annyira bekajáltam cseresznyéből, hogy tisztára rosszúl voltam, persze ebéd nem kellett, és néha olyan érzésem volt, mintha nem kapnék rendesen levegőt :roll: Aztán meg voltunk Fehérváron az autókiállításon, jól befagyiztam, és már semmi bajom nem volt :lol:
Már a babó ülni sem hagy igazán, nem szereti ha sokáig csücsülünk, a tűzhely mellett is szerencsétlenkedtem, akárhányszor kóstoltam meg a kaját, mindig lecsöppent a lábamra, és a zúhanyzóban is olyan érzésem van, hogy már alig férek el :roll: mintha a hasam hirtelen hatalmas lett volna :roll:
Júniusban kiveszem az összes szabimat, 18nap :lol:
Irigykedem azokra akik mennek nyaralni, mi sajnos az építkezés miatt maradunk itthon :roll:

Kép
mona76

mona76: a bugyival egybeépített betét neve Molimed, és a Hartman a gyártó.Különböző méretekben kapható, én az M-esből vettem, ezt ajánlotta a gyógyszertáros csajszi. Egyébként 12 db van egy csomagban, a bugyirésze jó rugalmas, és állítólag légátersztő. Amúgy pedig nagyjából úgy néz ki mint a nadrágpelenka. Elég masszívnak tűnik a betét része is, hát remélem hogy tényleg jó lesz. Azt mondta a csaj, hogy nem túl rég van náluk ez a termék, de eddig nagyon pozitívak a visszajelzések.
Én biztos ami biztos, vettem eldobható bugyit is, és viszek egy kisebb csomag betétet is, hátha szükség lehet rá...
Annyit tudok, hogy sima bugyit én nem fogok bevinni, nem fogom a párommal hazaküldözgetni a "szennyes" bugyikat.

Krém?! Nem tudom mire gondolsz?! Talán a bimbóvédő krémre?! Én azt vettem már, a garmastan típusút, nekem az már 1x bevált.

No megyek, mert kezdek álmos lenni.
Jó éjt mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

mona, még annyit, hogy kérjél bátran a védőnődtől ilyen könyvecskét, ami tartalmazza a kupont, mert ez mindenkinek jár :wink:

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!
nem igazán tudok aludni, úgyhogy írok nektek!
Hőmérőt én digitálisat vettem.Olyat aminet hajlékony a vége.Direkt babáknak találták ki,hogy minél kíméletesebb legyen a hőmérőzés.
Azért ilyet vettem mert én is úgy tudom, hogy a legpontosabban a popsiban lehet megmérni a hőmérsékletet.
mona: nekem is szokott olyan érzésem lenni mintha nem kapnék levegőt.főleg kaja után,de ez normális állítólag.
Na megyek megpróbálok aludni.
Jó éjt mindenkinek

KépKép
dudu_84

Mirosz
Popsiban nem kell egyébként sem 10 percig mérni...
Olyan szépen szalad fel a higanycsík, ha lázas... :cry:
És vannak 2 perces hőmérők is... :wink:
Vendég

Vendég

Darabokban írok, mert délután is megette a rendszer az üzimet...

Bogesz
Ilyenkor olyan heti 20-25 dekát híznak a bébik... Kiselefántot szeretnél? :wink:
Egyébként gyönyörű :lol:
Apa veheti a puskát.... :wink:

Dudu
A te súlyodtól nem válik le a lepény, ha az hízás csak... azért a lepény leválásához komoly betegség, vagy trauma kell...
Akkor nekem mit mondana a dokid... +16-nál tartok... :oops:
Vendég

Nóri
Ha ilyeneket mondogat a doki, miért nem fektet be? Pihenés, gyógyszeres kezelés... ha más nem, akkor a baba tüdejének érését segítő injekció.... :roll: :evil:

Én megcéloztam a 37. hetet.... addigra elköltözünk....
Vendég

jó reggelt :)

nincs nyitva a méhszáj,csak azért mondta a doki,hogy megindulhat,mert nem egy esetben volt rá példa,hogy ilyen tájt beindult :oops:
pénteken megyek újra (remélem addig nem lesz semmi)
nos-pát,magne b6-ot szedek,már csak reménykedni tudok...de ha ugy látja a doki,tuti bentfog pénteken :cry:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Kép Lányok

LÁtom volt bőven termelés szombat dél óta.Lassan visszaolvasok ígérem,csak össze kell szednem magam.
Tegnap délután 5 körül elmentek a vendégek és én olyan voltam estére mint a mosott kaki.
Szombaton elég későn értünk velük haza este ,vacsi stb volt vagy 00.30 mire ágyba kerültünk és rerggel meg már 7 kor fent voltam.Főztem ,mostam kiszolgáltam őket.
Azt hiszem ez volt az uccsó amikor vendégül láttam bárkit is,mert már fárasztó.Csináltam ,gyümilevest,rántott husit,fasírtgolyókat,sült petrezselymes burit ,kukoricás rizst,sima petrezselymes burit,tejfölös ubisalit és túrógombit a gyerekeknek.
Utána mosogatás mert lányom keresztanyjának is annyi sem jutott eszébe hogy ne délbe jöjjön át és kérdezze meg segítsen e valamit ,meg talán elmosogasson ebéd után,és ne azt nézze ,hogy nég mosogatok is egy órát.Szval tele volt a hócipőm.

Na nem panaszládázom visszaolvasok kicsit nemsoká.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziaztok!

Jucu jó pihenést!Azért nem semmi,hogy végig nézték,hogy Te nagy pocakkal körbe ugrálsz mindenkit :( .

Lázmérő:Gábornál a kórházban higanyos volt.Még egy percig sem kellett a popsiban tartani,és megmérte a lázát.Itthon digitálist használok.

Annak idején mi kaptunk betétet a kórházban,jó vastagot.Azt egy napig használtam,utána már elég volt a legnagyobb méret az always-ból,úgyhogy szerintem most is ezt fogom vinni.

Tegnap olyan lusti volt a babókám,aztán hajnalban arra ébredtem,hogy majd kirúgja az oldalam. 1 órán kersztül abba sem hagyta..Reggel 7-kor meg megint riasztott,és azóta is szakaszosan rúgja hol a hólyagomat,hol a bordáimat.Úgy viselkedik mintha már kint lenne :lol: .

Kép
Kép
huni

Sziasztok!!!

Újra itt :D
Egy kérdés: ki mit tud ajánlani striák ellen???Én Milupa krémet használok rendszeresen, de ennek ellenére sajna elkezedett repedezni a hasam, nagyon csúnya...... :?
Segítsetek.... :D

Kép
kis pupu

Szia Lányok!

Huni: na, mi van drágám, döglenek utánad a hangyák? :lol:

Nóri: sztem ez a doki az a kategória, mint Dudunál.. nem ugyanahhoz a dokihoz jártok véletlenül? :lol:

Sabine javíts ki ha tévedek, de azt gondolom egy orvostól ez igencsak felelőtlen kijelentés, zárt méhszájnál besaccolni a 30. hetet a szülés megindulására mondván, hogy nem egy esetben előfordult már......
Nem egy esetben az is előfordult, hogy már a 23. héten beindult... és az is hogy a 41. héten sem!!!! Jaj! Komolyan nem értek sok dokit....

Jucu: Drága csillagom... látom nem vagyok egyedül a hülyeségben..... :D Te is túlvállalod magad, ahhelyett, hogy önző módon a lábad lógatnád és sz...nád le a világot! Hívj vendégeket du-ra... kapnak egy tál sós mogyit, max egy tálca sütit és csá.... egyenek otthon!!!! :twisted:

bugyi: nekem ami nagyon bevált, az az ún. hálós bugyi, ami ilyen gézszerű anyagból készült, a patikában lehet kapni és még az én nagy s...mre is van méret. Asszem 2 v. 3 db van egy csomagban. Anno nekem Encsinél nagyon jó szolgálatot tett, mert aug-ban a fenekünkön is folyt a víz, ez meg teljesen áttetsző, így jól szellőzik. Amúgy meg amikor cseréltem a betétet, akkor levettem, szappannal kimostam és már ok is volt. lehet kapni Chicco márkanéven is, de az rám kicsi volt ( :oops: ) úgyhogy a patikai nagyon jó.... és olcsóbb is valamivel....

betét: a Tena betétek nagyon jók, én a Tena Lady Mini long-ot használtam, nekem elég is volt, nem kell nagyobb. Amúgy azok már kissé kényelmetlenek, de ez nagyon kényelmes, beragaszthatod a bugyiba... amúgy ez inkontinencia betét, írassátok fel a nőgyógyásszal, akkor tb támogatás is van rá. Berakok egy linket, nézegessétek meg, a kollégáim tudnak válaszolni minden kérdésetekre ami az inkontinenciával kapcsolatos, és ezzel együtt a segédeszközökkel (ld. betétek)... Szülés után jól jöhet..... Ja, és ha van időtök, kattintsatok rá a betegtörténetek opcióra.... :D :oops:

http://www.inkontinenciabetegegyesulet.hu/

lázmérő: nekem csak popsihőmérőm van... higyjétek el, egy lázas, punnyadt gyerek nem ugrál össze-vissza.... nem bonyolult művelet megmérni a lázát popsiban... és egyébként tényleg úgy van, ahogy Sabine mondta.... gyorsan megy.... amúgy nekem digitális hőmérőm van, olyan amihez nem kell hozzáadni a szokásos 0,5 fokot.... fülhőmérőt nem vennék, nem hiszek benne. Amúgy lehet kapni olyan lázmérőt a patikában, ami olyan, mint egy kis matrica, hónaljba kell ragasztani... nos, mi kaptunk, nem ajánlom senkinek! Sötétben abszolút nem látod hány pöttyöt mutat (ugyanis pöttyöket kell számolgatni... ahány pötty van rajta, annyival haladta meg a 37-et, 38-at v. a 39-et a láza).... szóval fel kell kapcsolni a villanyt, a gyereket úgy fordítani, hogy lásd.. szóval elég macerás.... és drága is.... ne vegyetek!

Bocsi a sok dumáért lányok :oops: , de ma már nem leszek, így ki kellett adnom magamból.... volt egy barátom, aki mindig azt mondta ha sokáig hallgattam (ami nem épp jellemző rám.. asszem ezt észrevettétek.... ), hogy "könyörgöm beszélj.... még bepálik a szád!".... :lol:

Puszika mindenkinek! este megyek dokihoz, remélem minden oksi...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?