A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

ÉLJEN ZSAN ÉS MEME!!!!! :D

Tinu,
Tündinek boldogot utólag is!

Fíbsz,
Kolompos 11-től Benczúr házban illetve 4től Óbudán a főtéren; Törökbálinton állatbarát családi nap és állítólag van vmi belvárosi fesztivál és családi nap is (koncerteki stb 5.ker-ben) és végül magyar mesezenekar a duna plazaban ;)

hajrá neked meg Másának!

Vot,
ok majd egyeztetünk és

Indi,
igen, burkolt jelzés volt, hogy mehetnénk együtt Votivékhoz ;)

Kátya,
dont vöri és nekem is a kisebb volt a mirigyesebb és jobban tejelő - azóta egész másként tekintek rájuk :mrgreen: :lol: :lol:
koszmóra olaj kefe itt is

Kép

Kép

:D
szrekuc

Jóreg!

Fibi-tökjó, hogy jobb a kedved! :)
Nálunk ez az éjjeli "ellenőrzés" a Kistesó kibújásával kezdődött. De először a Kistesót ellenőrzi, hogy a helyén van-e (és eléggé mérges, ha nem). Utána 1 hónapig velünk aludt, sztem azért, hogy "biztosítsa" a helyét melletünk. Azóta is kijár sokszor hajnalban (de nem bánjuk ám!)

Votiv, Kátya-nekem is volt mellgyula, a dokim azt mondta, hogy ha már gyulladt, akkor nem jó rá a meleg, mert az fokozza a gyulladást. A csecsemősök azt mondták, hogy semmi bajom. Nem is látszott rajta semmi, csomó is csak egy kicsi volt, és nem jött belőle tej, akárhogy préseltem. Azt mondták,hogy nem mellgyula, de inkább nézze meg orvos (másik kórház!). Az orvos meg mellgyulát diagnosztizált, kaptam antibigyót, és csak akkor tudtam kifejni, amikor lejjebb ment a gyulladás. Leglátványosabb jele a 39 fokos láz, remegtem, mint a nyárfalevél, a gyerek azt hitte ringatom. De 3 nap alatt elmúlt.

Babénak kell egy pár nap, mira hat. És érdemes utána hetente 1-2X használni, hogy ne jöjjön vissza a koszmó. Sztem azért jobb, mint az olajoszás, mert nem kell kapargatni. És jó az illatja is! Bár a babaillatnál nincs jobb.

Kimenősöket irígylem nagyon! Apánk 1 hete külföldön, tegnap az volt a ",kimenőm", hogy 1 gyerekkel mehettem vásárolni 2 helyett (Nagyi játszózott a Naggyal addig). Elég hulla vagyok.

Szép napot mindenkinek! :)
rídonli#

Fibi, szegény Bálintod, nehéz lehet neki. Tesóval kapcsolatban nincsenek aranyköpései?
Szrek, üdv a kisebb mell bizonyít táborban! :) És Te honnan tudsz ennyi gyerekprogit?
Rídonli, gyulám nincs, az tuti, és mingyán megyek megváltó babéért, csak várom, hogy felébredjen a palánta egy szopi erejéig, aztán Apa őrizgeti itthon.

Sok napsütést, enerdzsit, Fibi, Mása, hajrá, hátha!

Kátya
kincsimano

A mellek különbözőségéhez: nekem nem annyira a mennyiség más, hanem hogy az egyikből jobban tudok fejni, a másikból meg szoptatni. :o Úgyhogy tényleg különböznek.

Kép
Kép
tinu

Na,akkor első körbenegy kis szülés story :D

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy naaaagy pocak. Ebben a pocakban lakott Csiribiri, akiről még az anyukája és az apukája sem tudta, hogy kisfiú vagy kislány.

2öö7. májusának utolsó előtti hete mozgalmas időjárást produkált. Nyári zápor jött zivatarra, éjszakánként villámokat szórt az égbolt. Szorongva kémleltem éjjelente alvás helyett az eget: vajon nem ezek a viharok hozzák-e el nekünk a kisbabát. Eltelt néhány viharos éjjel, de a babánk nem mutatta jövetelének jelét.

Május 24-én azonban mintha egy másik gyermek lett volna a pocakomban: máskor kelt, máskor pihent, máshogy mozgott, mint addig. Ezen a napon beszereztük az összes még hiányzó dolgot , és este elalváskor mondtam Hankának, hogy anya majd el fog menni pár napra, de visszajön és hozni fogja a testvérkédet,mire a lányom okos szemekkel figyelt és csak annyi kommentet tett a végén, hogy: baba! Nem tudtam mire vélni a változást. 24-ről 25-ére virradó éjjel azonban szinte semmit nem aludtam. Gondolatban végigéltem lányom megszületését, de a történet végén egy kisfiú arca úszott be a képbe. Nem hittem a képnek, ellenben sokat tébláboltam a lakásban, gondolataimba mélyedve, hallgatva a szuszogó család zajait – oda sem figyelve arra, hogy a hasam néha fájogat. Illetve dehogy is nem figyeltem oda! Hiszen másnap volt a nap, amikor semmiképpen sem volt szabad megérkeznie a kis jövevénynek,hiszen arra a napra a bába „szabadnapot” kért a picitől. Igy aztán minden kontrakcióval nőtt a szorongásom: mi lesz, ha a pici fütyül a bába kérésére???

Eljött a reggel, kisimult az ég, de a fájások nem múltak el. Jöttek-mentek, de még könnyű volt őket átélni, bár már nem lehetett őket figyelmen kívül rekeszteni. Reggeli után fel is hívta Molnár Gabit. Azt akartam hallani, hogy NEM MA szülünk... Ilyet a bába ugyan nem mondott, sőt, a kapott információ elég ijesztő volt: este 7-8-ig Gabi a Börzsöny útjait rója.

Apa elment dolgozni, én pedig megkezdtem a napi rutint a picilánnyal és a fájásokkal. Lassan és nyugodtan teltek a percek. Olyan puha béke ült a világon – de bennem egyre nőtt a feszültség. Dél táján hazahívtam Fülit – látszólag minden ok nélkül, de ekkorra a belső feszültséget már nem tudtam egyedül elviselni. Az ebéd utáni alvást már hármasban kezdtük meg. Apa és lánya hosszan és mélyen aludt a nyári melegben, de én mintegy fél óra után felkeltem, hajat mostam, lezuhanyoztam. Pedig a fájások még finomak és rendszertelenek voltak. Fél 4 tájban leültem a gép elé, és megmértem a kontrakciókat: 5o mp, 7-8 percenként.

Ez volt az a pont,amikor felébresztettem Fülit: úgy tünik, ma találkozunk a kisbabánkkal! Felhívtam újra Molnár Gabit, és elmondtam: nem merek tovább várni, úgy érzem, indulnunk kell. Áthívtuk Füli anyukáját, felébresztettem Hankát, felöltöztem, elköszöntem a pici lányomtól, és elindultunk, hogy immár másodszor részese legyünk az élet legszebb kalandjának. Igaz, ekkor még mindig nem tudtam elhinni, hogy máris itt az idő, anyósomtól is úgy búcsúztam: lehet, hogy baba nélkül hazaküldenek minket.

A körülmények a másfél évvel ezelőtti forgatókönyvet ismételték. Újra péntek és újra délutáni csúcsforgalom a rakparton. Most sem értünk be 6o percen belül.... Míg 15 km/h-val totyogtunk a sorban, rám valami végtelen szomorúság tört. Hangtalanul csorogtak a könnyeim. És közben folyton a Bába szavai visszhangzottak a fejemben: amint fent, úgy lent. Kioldódott belőlem minden, mire a kórházhoz értünk. Az elmúlt idők szorongása, félelme nem volt sehol. Tiszta, várakozó lélekkel, meglepő frissességgel mozogva gyalogoltam fel a szülészetre. Persze még az autóban elmondtam a már Hankánál bevált versikét: Weöres Sándor Megnyílott a kutya tár-ját.

A szülészeten nyugalmam csak elmélyült: Bálint Balázs és egy kedves, halk szavú bába fogadott. A doktor megvizsgált, két ujjnyi méhszáj, mehetünk az IKEA szobába!

El sem hiszem! Hiszen csak most értünk ide! Nem kell hosszan egyedül kínlódnom a vajúdóban, és rögtön bemehetünk Fülivel az IKEAba!!!!

Mikor becuccoltunk,még betűzőtt a nap az ablakon. Első dolgom volt behúzn a függönyöket – kellett ez a befelé forduláshoz. A párom segíteni próbált a kontrakciók alatt, de nem esett jól az érintés, jobb volt teljesen egyedül „utazni a hullámokon”. A szörfdeszka meg a szobában álló komód lett. Erre támaszkodva, elpöförésztem a kb. 5o mp-es hullámokat. Kipróbáltam az Ina-May könyvében olvasott „lószáj” becenevű légzést is (prüszkölve kilélegezni, mint egy ló), egyrészt hasznos volt, másrészt jót röhögtünk mindig utána. A fájások között tök jókat beszélgettünk, Füli kérésemre vicceket mesélt (ez is egy vajúdást segítő technika), és egyszercsak betoppant az orvosunk is, majd hamarosan a bábánk is. Innentől méginkább felpörögtek az események, mert BS megvizsgált, és 4 ujjnyi méhszájat talált. Bár még állt a burok, azt mondta ha elfolyik a víz, szülünk! Aztán nagyon hamar ezt követően mejöttek a tolófájások, a matracot gyorsan az ágy végéhez rakták, az ágy széléhez húzták a nagypárnát, én meg odatérdeltem, így pihenni a párnára dőlve tudtam, tolni meg a párom kezébe kapaszkodva, aki közben az ágyon volt fenn. A doki és bába meg mögöttem kucorgott. A burok végül kitolás közben repedt meg, magától, A kitolás sebességét, intenzitását rám bízták, egyetlen „utasítás” az volt: kövessem azt, amit érzek. A kitolás alatt így hát full hangosan ordítottam, nagyjából úgy, mint egy szumós, mikor lendületet vesz a támadáshoz: a tolás alatt hosszan kitartva, teli tüdőből.  És nem azért,mert annyira fájt – mellesleg eléggé fájt – hanem mert így sikerült a legjobban megfeszíteni a rekesz- és egyéb hasizmomat a toláshoz.

A fej és a test megszületése között volt egy jó nagy szünet, de végül kicsusszant a teste is. Kettőt nyösszent, és kész, nem sírt hangosan. Engem felsegítettek az ágyra, és a lábamközött odaadták a babát. Gyorsan betakargatták – és jöhetett az örvendezés  Kb. 5 perc múlva felvetettem, hogy ugyan nézzük már meg a nemét . A babácskát ott a szobában Gabi és a férjem fürdette meg, mellettem.
Valamennyi repedésem lett, azt tekintettel BS derekára nem az IKEÁban, hanem egy másik szülőszobában látták el.

Éjfél körül kerültem be szobába, elmentem rögtön a dedért, és legnagyob csodálkozásomra meg is kaptam, így az éjjel további részét már együtt töltöttük.

A sikersztori eddig tart, mert sajna jól besárgult, így csak a 6. napon jöhettünk haza...De már itthon vagyunk, és ez a lényeg!  Szerencsére ügyesen szopik, bár még sokszor kell ébreszteni evéshez, mert a sárga babák nagyon aluszékonyak, de valahogy csak nappal, mert éjjel bezzeg ébred....:)

Hanka egyébként nagyon lelkes egyelőre, de a jelenlegi állapot több, mint ideális, mert itt van anyukám és maximálisan foglalkozik vele.
Ignáckám meg már nézeget, sírás közben énekel, azt „mondja” lá-lá-lá-lá  És sokat vigyorog, hol fél, hol teli pofával. Szóval egyelőre jól vagyunk!
leni

Bekukkantottam főzés közben, és
NGYON SZÉP SZÜLETÉSSZTORIt
olvastam!!!!!!!!!
Leni, nagynagy gratula!!! Ennél szebb nem is lehetett volna! És ne aggódj, továbbra is minden rendben lesz nálatok! Miért is ne lenne? :)

(És csatlakozom: a 2.szülésem nekem is TÚL RÖVID volt!)
rídonli#

Leni: de szép volt! És rögtön felmerült bennem, hogy én ugyan miért nem nyöghetem, meg kiabálhattam kitolás közben? :shock:

Kép
Kép
tinu

Leni :) Hát ez derekas volt! Megírni is :wink:

Kátya :) Csak hogy a samponok miatti általános lelkesedésnek adjunk némi ellenpólust: A koszmó (ha nem társul bőrbajokkal, kellemetlenségekkel) mindenféle kezelés nélkül is elmúlik ám :wink: Igaz, tovább tart, de nem okoz gondot. Ha mégis zavaró, olaj és finom kefécske bőven elég. Nálunk legalábbis.

Votiv :) Nagyon rádfért egy ilyen klasz kis kimenő, éljen!

Szrek :) Neked is éljen, egyeztessünk majd Biatorbágy-ügyben!

Szép napot!

indianyo

Indi, olyan is van, hogy a koszmó nagyon elterjed, és nagyon nehéz tőle megszabadulni. Ez pedig nem olyan sampon ám, mint a johnson's.

Tinu-miért nem? Rád szóltak?
Én olyan de olyan csönben voltam (másodszor, az elsőnél a végén, egy óra kitolás után asszem már nem, de arra nem is emlékszem). És mindent észleltem magam körül (az elsőnél nem), azt is, hogy vki bejött a szülőszobába, és ezt mondta "Ja, itt vki szül?" Nekem nehezemre esett volna kiabálni.

rídonli#

Rídonli: hát én sem visítottam, csak olyan nyűszítésféle hagyta el fogam kerítését. De rámszóltak, hogy ne adjak ki hangot, mert akkor elmegy az erő a nyomásból. Hogy teljes erővel a nyomásra koncentráljak és ne a hangadásra. Nem volt könnyű teljesíteni a dolgot, de tényleg csak koncentráció kérdése. De elég nehéz koncentrálni a kitolásnál. Egy csomó mindent mondtak, mit csináljak, de nem mindegyiknél fogtam az adást, pedig nem volt hosszú (20 perc).

Kép
Kép
tinu

Rídonli: most látom, hogy a kicsi gyerkőd majd egyidős az enyimmel. Nincs kedved átnézni a 2006/2007 Téli babák topikba is? Ottan az egyidős babócák anyáival osztjuk az észt (vagyis a tapasztalatokat, meg kérdéseket).

Kép
Kép
tinu

sziasztok,
csak egy kukk...
képet rakok, nagyon jól vagyunk, már tegnap jöhettünk volna...
és az utsó félórára a szobatársam volt Niki, aki pár hete érdeklődött itt a Fülöp dokiról, de végül is nem vele szült, hanem a kedves, mindenki által szeretett asszem Vass dokival...ő az a fiatal, jó doki????akiről BS beszélt??
meg a Gabival, és megigérte, h majd ő is bejelentkezik.

RÖVIDEN: NAGYON jó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mesélek maaaaaajd!!!

és akik még szülés előtt: NEM azokon múlik a szép szülés, akik veled vannak, hanem csak RAJTAD/RAJTATOK!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: (persze ők is NAGYON fontosak)

és most nem osztom tovább az észt!!! :wink: Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rídonli :) Nyilván olyan is van. És az ellenkezőjére is akad példa szép számmal. A következő mondatodról a naivitás szó jut eszembe. Nem beszéllek én le a használatáról, csak tudd, hogy de. Ugyanolyan. Nyilván nem forrásvízből és olivaolajból készült kézi, természetes munkafolyamatban, no meg nyilván nem üveg- és parafacsomagolásban árulják. S hogy miért gyógyszertárban? Ugyanazért, mint a "francia laboratórium" arckrémeit: így át lehet verni az embereket és elhiszik, hogy ez nem olyan, mint a Johnsson's.

Tudom, ez nem a zöld topik de ha csak egy ember is időnként elgondolkodik a soraimon, már érdemes volt tépnem a számat.

Tsókok!

indianyo

Zsanci :) Meme gyönyörű és hosszú idő után végre boldog, pozitív, örömtől sugáérzó hozzászólásodnak külön si örülök. Legyetek nagyon boldogak és kívánom, hogy ez a hangulat még nagyon sokáig megmaradjon nálatok!

indianyo

Indi, nem akarok veled vitázni!!!!!!
És már többször elgondolkodtattak a soraid ám!
És persze, hogy szép számmal van olyan, hogy ne mlesz durva a koszmó.
De azért 1 fokkal jobb a Babé, mint a Johnson, sztem. (No illat, meg szinezék-anyag.)

Tinu-télleg, egy hét van köztük! :)
Majd megnézem azt a télibabás toipicot!
És gáz, hogy rád szóltak, és nem hagytak azt csinálni, ami jól esik.

Zsanci, szia! De jó, hogy jó volt! :)
És Merse nagyon éééééééédi! :)
rídonli#

Ja, és ez a sampon dolog: szóval tökre igazad van, de asszem ilyen ügyekben muszáj kompromisszumokat kötni, és mindenki maga dönti el, hogy meddig megy el. (Ez most remélem érthető volt.)
rídonli#

Rídonli :) Nyugodtan vitázz velem, abból csak tanulhatunk :) És akakor sem haragudnék meg, ha lehülyéznél - Neetet is imádom, pedig néha le szokott (csak finoman, de határozottan :wink) Szóval csak bátran :)

Én soha senkit nem lebeszélni akarok, csak elgondolkodtatni. Választást kínálni. Mert nekem nem volt vagy 30 évig erre lehetőségem - sem a kor, sem a környezetem nem volt erre alkalmas - és csak nagyon lassan emésztgetve sikerült odáig eljutnom, hgoy tényleg tudatosan tudom élni az életem. Hátha másnak ez könnyebben megy - márcsak a lehetőségek gazdagsága miatt is.

Ja, és persze, ha nagyon nagy gáz van, én is eszem gyógyszert és Dominó is kapott már fájdalomcsillapítót. De csak akkor, amikor már tényleg indokolt. És például Votiv esetében indokolt a gyógykence használata, tehát nem vetem én el elvből.

indianyo

Jaj, elfelejtetem tegnap:

Macs csókol mindenkit. Fáradt, mert Füles nem alszik napközben és mostanában éjszaka is alig, pocakocska már most akkora, mint Fülöppel születéskor, házikó szépen alakul, internet még mindig nincs.

indianyo

szomszédban furnak, itt sosem lehet aludni..... :( :cry: :x

Leni,
nagyon jóóóóóóó volt olvasni is :D

Zsan,
szuper, hogy már otthon is vagytok, és minden ilyen szépen alakult :D Szerintem is RAJTUNK múlik minden, a "segitök" pedig tudnak ebben segiteni, vagy hátráltatni.

Tinu,
ha ilyet olvasok, fel tudnék robbanni! mi az hogy rádszolnak, hogy ne kiabálj?????? :evil: :x :shock: :( (nekem BS még azt is mondta, hogy még hangosabban kiabáljak, attol csak jobb lesz.....)

Kátya,
tesoval kapcs. most nincs uj aranyköpés, legtöbbször puszilgatja öt Bálint, és mesél neki :)

Ridonli,
:wink: :) :wink:
fibi

Zsan: de jó, hogy máris itthon! ÉS hogy még képet is kaptunk... Micsoda édes, szépséges kisbabó! De a legjobb tényleg az, amit Indi is írt, hogy végre kicsattanóan boldogan írtál. :D

Kép
Kép
tinu

Fibi: a kitolásnál? Én úgy vettem ki a szavaikból, hogy nem az a baj, hogy kiabálok, hanem hogy mikor. A szülésznőm mondta is asszem a vajúdásnál, hogy nyugodtan lehetek hangos. De akkor még nem akartam annyira. A kitolás fájdalmasabb volt. Meg nekem könnyebbnek tűnt az erőlködésnél hanggal, de végülis ha most belegondolok, lehet, hogy jobban megy a tolásra a koncentráció, ha csöndben csinálom. Nem tudom, lehet, hogy ez "iskola" kérdése (mármint szüléslevezetési). Nálam szerintem nem volt sok jelentősége, mert tényleg nem tartott órákig a vége. Lehet, hogy ha hosszabb lett volna, akkor fontosabb lett volna, hogy hova megy a koncentrált erő.

Kép
Kép
tinu

Fibi: na szóval azt akartam igazából kifejezni, hogy azért ne robbangasd magad :wink: , mert nekem ez nem volt traumatikus élmény, nem úgy éltem meg, hogy elhallgattattak, csak így most nem értem, hogy akkor mi a pálya.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
igen, a kitolásnál IS. arrol, hogy a koncentrált erö hova megy, én mást gondolok, mint amit Neked mondtak, de nem akarok hosszan belemenni (benne van az Ina May könyvben is részletesen, hogy miért jo hangokat kiadni közben). de ha Neked nem okozott gondot, akkor az a lényeg :wink:
fibi

Zsanci, gyönyörű a kisfiad!!! és egészen különleges, nem tudom senkihez sem egyértelműen hasonlítani, külön kis egyéniség! :D és a neve is szuper, nagyon illik hozzá :) Legyetek nagyon boldogok, az egész család :D igazán megérdemlitek!!!!!
és szüléssztorit izgatottam várom :D

Indi, úgy van ahogy mondod. én sem veszek johnsonst meg gabit csak ha már minden kötél szakad... babaolajnak is tiszta mandulaolajat használok ill. avval masszírozok, fürdetőkrémmel fürdetek - itt tanácsolta valaki, hogy nyomjam bele egy flakonba, és higítsam fel vízzel előre, mint egy tusfürdőt, így nem olyan undok darabos és sokkal könnyebben kezelhető. azóta is így csináljuk :)

votiv 8)
votiv

Megjöttünk! Nyaralás eszméletlen jó volt, a két gyerek tüneményes, szinte zokszó nélkül bírták a hosszú utat. A helyünk szuper volt, a táj gyönyörű, nagyokat sétáltunk, kirándultunk, fagyiztunk, pihentünk :lol:

visszaolvasni lehetetlen... DE:

Leni, Zsan,
gratulálok a babákhoz, nagyon sok boldogságot kívánok nektek
:lol:
kisün

sziasztok ismét,
csak egy gyorsra:
láttam Leni szüléssztoriját és az a vicces, h a végét be is kopi-pésztelhetném, sőt még annyira is, h BS is bent volt...
minden ugyanigy, de majd én is elmesélem, talán a saját szavaimmal...de ahogy Leni irta az nagyon szép!
és én is ezt a szépet éltem át...

(és érdekes, én is üvöltöttem, és én is azt kaptam a háttérből folyton, h gyerünk, és igy tovább, és nagyon klassz,h kiadom magamból...)
húúúú, Leni... a lelki társad lettem... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

http://www.csaladallitas.hu/Modszer_H.html

Tinu :) Te tanultál erről? Engem különösen A kiegyenlítődés törvénye érdekel.

indianyo

Zsan, Leni, igazan nagyon orulok, h szep volt mindkettotok szulese :), h hagytak, h ilyen legyen ;) nagy kincs ez :)
Meme gyonyoru :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

ja, és látom voltam olyan surmó, h a legfontosabbat nem is mondtam:

KÖSZÖNÖM SZÉPEN A GRATULÁCIÓKAT, ÉRDEKLŐDÉST, NAGYON NAGYON JÓL ESETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

akik telefonját nem tudtam felvenni, azoktól bocsi, csak sajnos néha pont úgy jött össze minden... :lol:

de nagyon jól esett minden kedves szó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

köszönöm, köszönöm!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ja es boldog nevnapot Masanak, Anginak, Tundenek - utolag, es Neetnek meg persze mara :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Leni :) ,Zsanci :) GRATULALOK IGNACHOZ ES MEMEHEZ!!! :D
Csodalatos,hogy ilyen szep szulesben lehetett reszetek!!!

Meme csodaszep kisfiu!!

Nevnaposoknak sok boldogsagot!!
bkrityo

Sziasztok!!!!!!!!!

Leni,
jaj de jo volt olvasni a szulesedet!!!!!!!!!!!!fantazstikus lehetett!Ugyan meg nems zultem,de szinte ateltem,amit irtal!!!!!!!Gratulalok!!!!!

Zsanci,
gratulalok a kis Memehez!!!!!!!!Nagyon szep kisbaba!!Es miylen hamar hazajottetek,tokjo!!!!!!!!!! :wink:

Neet,
boldog nevnapot! :wink:

Koszonom szepen a malnalevel teas hszeket es a homeos bogyosakat is!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ma tok nyomi hangulatom van..talan az ido miatt...kicsit a fejem is faj...de azert rajtam van a mosasi maniam (ez a legujabb) :roll:

Kép

Kép
arwen07

Indi: épp most tanulok egy kis családterápiát, de abban az anyagban ez a módszer nem szerepel. Korábban sem hallottam róla. De ez nem jelent semmit, mert az alapképzésben gyakorlatilag nem tanítanak a családterápiáról. Most a szakképzésben is csak néhány főbb irányzatról hallunk (ebből kell vizsgáznom 11-én...). Nekem ugyan némileg misztikusnak hangzik (főleg az energiamező rész), de ettől független a transzgenerációs jelenségek, átöröklések tényleg léteznek, más terápiás módszerek is hangsúlyt helyeznek rá.

ANEETA, boldog névnapot!!! :)

Kép
Kép
tinu

Votiv,
neked volt tuti tipped a mellbimbó berepedezésre??? :roll:
már nem emlékszem, de nekem olyan rég volt ilyen problémám, h simán átcsúsztam az ilyen hsz-en, most meg kezd egyre ramatyabb lenni a cickó.
Ha tud vki vmi jót akkor megosztja velem?

Köv. kérd:
dokit mikor kell kihivni Meméhez?
(ha meglátja a lakás azonnal hivja a gyivit... :? )

köszi a dicsérő szavakat, átadnám az illetékesnek, de azóta laszik, h itthon vagyunk... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) Lanolin (cérá láné), gyógyszertárban kérni határozottan, finom és le is nyalható akár. no meg weleda ciciolaj.

indianyo

ja, és 24 órán belül köteles kijönni a doki és a védőnő is, ha jól emlékszem.

indianyo

Zsan,
Weleda emlöolajat nem szerezted be? (pl Johitol)

Neet,
Boldog Névnapot!

Arwen,
hasmenés, fejfájás nálam tegnap volt. akkor lehet hogy Veled szülök majd együtt? :lol:
fibi

Indi-ok, csak ez pont nem az a téma, amiben nagyon tudnánk vitatkozni... :)
(Egyébként mi is fürdetőkenőcsözünk, még a 3 évest is, meg monapel-na jó, csak részben, és amennyire lehet szelektíve gyűjtjük a szemetet.)

Zsanci-Garmastan, Weleda olaj, mindkettő tutijó.

15-36kg-s autósülést tud vki, ami jól bevált?

Fibi, Arwen, Mása-HAJRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!
(Ki van még pocakos?)

Ja, és Neet:
BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
(Majdnem elfelejtettem.)
rídonli#

Hehe, 24 órán belül doki és védőnő?
Mi pénteki napon mentünk haza, hétfőn jött a doki, a védőnő meg még később. Ja, és azóta sem. (De nem hiányzik.)
rídonli#

de ha Mása vagy Arwen beelöz, tuti mérges leszek.... :? :lol:

ja, és 10 percenként birnék enni valamit, ma már elpusztitottam itthon minden nasit.... :roll:
fibi

Rídonli :) lehet, hogy rosszul tudom a 24 órát... hozzánk 2 órán belül jött a dokinéni - igaz, ismerős, a védőnő is.

Zsanci :) Aprónép többi része hogy viselte a távollétedet és mit szólnak a mostani állapotokhoz?

indianyo

Zsanci, én is weledát mondom meg körömvirág-kenőcs vagy olaj. H-ban a Garmastant meg Bepanthent ajánlgatták.
Nekem bejött az ősi módszer is: szopi után nyomj ki egy kis tejet és hagyd rászáradni :)

Kisün, velkám bekk! mesélj, milyen volt a nyaralás? gyermekek élvezték? és képeket is léciéci, hadd sóvárogjak! :D

szerdán elmegy apafej egy hétre, a Yad Vashem meghívta - durva programok lesznek, csomó holokauszt-szeminárium, de legalább jut nekem némi káröröm :twisted:
és végre jól kipihenhetem magam :lol:

csak azt nem értem, miért nem olyanokat hívnak meg, akiknek valóban szükségük lenne némi ilyen irányú továbbképzésre? :wink:

votiv 8)
votiv

sziasztok ismét,

Ridonli,
15-től az a fajta, amit kocsi övével kell bekötni?
tuti nagyon király a römernek egy fajtája, majd utánanézek a pontos nevének, de a kikában lehet kapni, potom 24 ezer ft és ez egyik legjobb a törésteszteken. Csak már vagy 3 éves modell, ezért ilyen "olcsó"...

többit később, ifiúr kelt... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

VOtiv,
te olllllyan széééép vagy!!!!!!!!!!! :lol:
és legszebb öröm a káröröm... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
tesók jól fogadták a kis trónbitorlót...bár látszik rajtuk, h nem százasak, de a Memével nagyon jó fejek, énekelnek neki, ott sertepertélnek körülötte, kapott már egy csomó mindent (pl. ásványvizet, reklámújságot, sárkányt, kardot...szóval, elhalmozták minden földi jóval). B egyszer megpróbálta rávenni,h nyissa már ki a szemét, Igi meg néha ad neki egy szeretet pofont, néha rá is kiabál, de most egy Buddhát kaptunk (nem elkiabálni), aki nagyon jól tűri a viszontagságokat...de lehet, h csak az éjszakára vár, h jól visszaadhasson mindent, uis eddig mindkét éjszakánk éber-kómában telt, ő folyon sirt, én folyton aludni akartam, láttam felkelni a Napot, stb...
de napközben ALSZIK, mint a bunda.

Den, Manoka,
ti ugye visszavittétek a srácok a Hba?
hogy zajlik ez? be kell menni a csecsemősökhöz? vagy kint toporogni, amig jön vki és beviszi a babát??
ilyenkor bemehetek "csak úgy" az osztályra?
és születési anyakönyvit ti még megkaptátok, vagy azért is külön be kellett menni?
és ha igen, hova mentetek???? :roll:

hú csajok, létezik az, h én az elmúlt két napban csak NAGYON KEDVES emberekkel találkoztam a kórházban????
nekem olyan ,de olyan csudaklassz két napom volt ott... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Nem tüntem megint el, csak nem volt időm írni, de azért olvasgattam. És itt volt a baj. Előre mondom, senki ne értsen félre, mindenkit szeretek és nagyon örülök mindenki boldogságának, sikerének stbstb, DE: Sajnos eluralkodott rajtam/bennem valami kórság. Annyira jó olvasni Leni születés sztoriját, közben nekem meg volt egy borzasztó kórházi 10 napom,ahol olyan dolgokat éltem át, amiket sosem fogok kiheverni. Olyan jó olvasni, hogy Kátya tápi-mentes napot ért el, közben én meg egy napig sem tudtam csak tejet adni a gyereknek. Pár napos, meg hetes babák mosolyognak, az enyém mindjárt három hónapos és még egyszer sem mosolygott ránk. És nem eszik rendesen, nem gyarapodik stb, stb...
Most úgy érzem magam (bár egy kicsit már jobb, mert beszélgettem a Zolival...), mit egy valaki, aki gyerekkora óta orvos akar lenni, fel is veszik az orvosira és ott derül ki, hogy nem bírja a vért... Néha eszembe jut, hogy ha valaki mondta volna hogy ez lesz, bele sem vágok az egészbe. De az ilyen gondolatoktól csak még szarabbúl érzem magam, szóval szépen ásom le magam a mélybe...

Tök szar, hogy mindig én vagyok a negatív beszólogató, én csak panaszkodok mindig... Éppen ezért inkább csak olvasgatok...

Ne haragudjatok...

Azért egy pozitívum (bár ezt meg nem tudom hova tenni?!?!?!?):
a reggeli torna és evés után szoktunk még "mókázni" és már második napja, hogy a hátáról a hasára fordult. Ez még viszont korai, nem?

nukada

Huuu, ma Bálint extra-nyügös, kicsi korában nyafogott ennyit, mint ma reggeltöl estig..... :roll: (eszembe jutott Kisün Docija, aki megérezte Marci érkezését....)

de lelövöm magam, mert van egy olyan érzésem, hogy unjátok a szövegem már... :?

Nukada,
nagyon megértelek! bár gondolom, ezzel nem sokra mész :? és tuti biztos, hogy fog mosolyogni Réka is Rátok, és Neked is lesz még szép szülésed, és tudsz majd többet szoptatni is....
fibi

Sziasztok,

Most csak gyorsan:

Zsan :) nagyon szép fiú Merse, gratulálok hozzá nagyon. És örülök, hogy máris otthon vagytok :)

Nuk :) ne keseredj el. Több okból se. Egyrészt, mert a feszültség, ami Benned tombol átragad a kicsi lányra is és nem tesz jót neki. Arra van szüksége, hogy sokat törődj és foglalkozz vele, Rád van szüksége, semmi másra. A szeretetedre, az odafigyelésedre.
A mosoly :) semmiről sem vagytok lemaradva, az én picurom két hósan csinált valami mosoly félét, míg másoktól azt hallottam, hogym ár négy hetesen is mosolygott az ő lurkója. És itt megint csak azt tudom mondani Neked, hogy sokat jelent az, hogy ő hetekkel korábban született. Számold vissza, hogy a kiírt időponthoz képest most mennyi idős lenne és rájössz, nincs okod aggodalomra.
Szoptatás, tápszer :) nálunk nővérem esetében volt az, hogy egy napot sem tudott felmutatni tápszer nélkül, mert egyszerűen nem az az alkat. Lehet, hogy butaság - bár én hajlamos vagyok hinni benne, miután nővérem esetében is igaznak bizonyult -, de én azt hallottam, hogy általában a vékonyabb testalkatú nők jobban képesek a tejtermelésre és ennek fizikai oka van. Mégpedig az, hogy a valamivel több zsírmennyiség - ez vékony testalkat, ám nagy mell esetén is érvényes lehet - elnyomhatja a tejmirigyeket és azok nem képesek annyit termelni. És akkor még nem beszéltem az öröklődésről. Van ismerősöm, akinek a családjában generációkra visszavezethetően nem sikerül a szoptatás, mert kb. 20 ml-t tudtak naponta felmutatni és hat hét után legkésőbb elapadt a tej. Szóval, nővérem esetében én érzem rosszul magam, hogy nekem sikerült - mondjuk jó csökönyös vagyok és én ennek eredményeként tudom be a sikert - neki meg nem.
És végül kórházi napok :) nekem is vannak olyan mai napig tartó, a gondolataimból ki nem törölhető dolgok, amiket nem tudok MAGAMNAK megbocsátani, mert úgy érzem én tehetek dolgokról és ha ügyesebb vagyok, talán minden máshogy alakult volna. DE, igyekszem arra gondolni, hogy valamiért ennek így kellett történnie és az élet azt akarta, hogy tanuljak belőle. Hát próbálom kihámozni belőle, amit úgy érzek a hasznomra válik és a gondolkodásomat is átírni.

Ne haragudj, ha esetleg bántót írtam, de inkább vigasztalónak, egy másik nézőpont megismerésének szántam.
Ha gondolod, priviben tovább beszélhetünk a dologról, de ha nem szeretnéd azt is megértem. De nem akarom itt a topicot offolni.

Most el, nem tudom, tudok-e még jönni...

Vica

Kép
Kép
vica94

Zsanci, köszi, de te most ne nézz utána, majd én! :) A 24 egy römerért nem sok ( :shock: ), eddig csak 30 fölött találtam (és kezdtem lemondani róla). És az tényleg a legjobb a törésteszteken. Elvileg még jó lenne a lánykámnak a 9-18kgs ülés, de kezd túl magas lenni benne, úgy meg nem biztonságos.
Tök aranyosak a Nagytesók! Memme még kardot is kapott! :mrgreen:
Nálunk a Kicsi ma majdnem megkóstolta a kölesgolyót...
Szül.akvit nekünk kipostázták (meg a lakcímkártyát meg a tajt is).

Nukada! Fel a fejjel!!! Az nem semmi, ha egy bébi alig 3 hónaposan hasra fordul!! Pláne, hogy koraszülött volt! Ez a mutatvány a majdnem 5 hósomnak még csak egyetlen egyszer sikerült (a múlt héten). Szóval GRATULA RÉKÁNAK!!!!!!!!!!!
A tej miatt meg ne idegeskedj, hiszen kap anyatejet is, és te mindent de mindent megteszel érte. De sztem még nem késő fölkeresni egy szoptatási tanácsadót, ha ennyire nem hagy nyugodni a dolog.
Miért írod, hogy nem gyarapodik? Ezt miből gondolod? Aki ilyen tornamutatványokra képes... :)
És a pár napos babák még nem a szüleikra mosolyognak, hanem csak úgy. Mindjárt fog Réka is, nyugi!
És csak panaszkodj, ha jól esik, ma én is 20 percet panaszkodtam Anyukámnak, és utána olyan jóó volt.
rídonli#

És Nuk :) nagy gratula a hasra forduláshoz és ne ijedj meg, ha esetleg most néhány napig, esetleg egy-két hétig nem csinálja. Nálunk így volt, most meg kezd puskagolyó lenni....

Vica
vica94

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?