A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Hello!

Már megint ez a dög meleg!:( Bár, ha a jó oldalát nézzünk, legalább étvágyam sincs!:) Most csak 1 kilót híztam 1 hónap alatt, ma megyek a dokibácsihoz, remélem nem kapok a fejemre...

Kis Pupu: sokféle krémet lehet kapni, a milupát én is használom ,mellette meg az avon krémét. Eddig bejött. Bár nekem az első terhességemnél az utolsó 2 napban jelentek meg a csíkok :twisted: szerencsére nem sok és picik...

garmastan krém: Sokan dicsérik, nekem sajnos nem jött be. Én kénytelen voltam az első hetekben bimbóvédővel szoptatni, de az viszont jó volt.

Örülök, hogy nem csak én vagyok bajban a névadással. Nekünk mindig olyan fix fiú neveink voltak, most meg hogy az kéne nem tudok dönteni...Apáról már ne is beszéljünk, már vagy 10-szer felhoztam, hogy nevet kéne találni, de mindig valami teljesen másnál kötünk ki...név meg nincs. Illetve nekem most a Sebestyén Illés vagy a Sebestyén Tibor a nyerő. Csak nem lesz névtelen szegénykém!

Na, léptem is , mert 1000 dolgom van! Aki azért tud az pihenjen!:)

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Képzeljétek, nekünk nincs szomszédunk, a legközelebbi lakó 5 teleknyire van tőlünk. Ezt nagyon élveztük a párommal. És most meg megvették a közvetlen mellettünk lévő telket, és augusztusban kezdenek építkezni :x

Kép
mona76

Sziasztok lányok!

Pár napig nem voltam, most meg nem győzöm visszaolvasni amit írtatok... már péntek óta. Miközben dolgoznom kellene.
Súlygyarapodás: én már 9 kg-nál tartok, s eleve egy molett alkattal kezdtem. 31-én voltam dokinál, a 9 kg-os gyarapodásra azt mondta, hogy jól van, rendben van. És most olvasom, hogy h.bogeszra is csúnyán nézett a dokija ennyi súlygyarapodás után.
Akkor most ez sok, vagy még megfelelő? Egyébként engem a védőnő sem tolt le a súlyommal kapcsolatban soha. Azért már inkább, hogy még mindig szedem a gyógyszereket (terhesvitamin, vas, magnézium). De a doki továbbra is azt mondta, hogy szedjem őket, s inkább az ő tanácsát fogadom meg, mint a védőnőét. Ti szedtek még gyógyszert?
Vizesedéssel kapcsolatosan nekem 1-2 almanapot javasolt a doki, meg nyers petrezselyemlevelet. (Bár ez utóbbiról azt olvastam valahol a neten, hogy kismamáknak nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását. Szóval inkább hanyagolom.) De most, hogy anyukámnál pihentem kb. 5 napot, teljesen eltűnt a víz - legalábbis nem látszódott semmi a bokámnál, lábfejemnél.

Közben olvasgatok még vissza...

Szilvi

Szilvi
Kép
szylett

na ha már a súlyoknál tartunk,akkor elárulom,hogy 13kg +nál tartok,de a kutya nem szólt érte hogy sok lenne :lol:
bár engem kicsit zavar,de koplalni nem fogok :lol:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

szylett!
én elevitet,vasat,nospát,és magne b6ot szedek.az utolsó kettöt az utolsó 4 hétbe már nem szabad szedni,mert befolyásolhatják a szülésmegindulást.nekem ezt mondta a védönö,meg a doki is :)

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Jelentem felkeltem :oops:
Aludtam egy akkorát ,hogy csak na :lol:

Mandala,Mamiblue este várunk titeket a beszámolóval mit mondott a doki.

Mandala drága!
Ne hallgass ,mert annak nem lesz jó vége.A végén kipukkadsz a sok mondanivalótól :D

Mona
Tudlak irigyelni,se szomszéd puki,se vita,se porszívózaj....szóval megértem az aggodalmad,de reméljük jó messze lesznek tőletek./Mármint házilag/ :wink:

Nóri
Énnem szedek mást mint ferro forgammát,meg mostanság ,hogy keményedik pocóm néha veszek be magne b6.
Reméllem már vérnyomi gyógyszerre nem lesz szükségem ,de ha igen beveszem ,mindent a babó érdekében. :D

Szombaton kicsit összekaptunk ,illetve megint sírtam egy sort.
Apa azt mondta hova a p..ba megy el ennyi pénz.???
Kérdem én szerinte hova??Sértésnek vettem azt gondolván arra céloz én b...om el feleslegesen a lóvét.
De nem így van ,amióta itthon vagyok sokkal jobban spórolok kaján mindenen.De mondtam neki ,tudod mit ezentúl te vásárolsz,és ha uannyi pénzből nem jössz ki mint én megverlek jó?:-)
És már félve nem is mertem mondani,még nem vettünk szivacsot,babakocsit,lés apróságot ami nekem is kell kórházba meg itthon.Szóval nagyon gondolkodom ,bemegyek melózni egy két hétre a csajszi helyett aki jött helyemre,mert úgyis szabira akart menni.
Egy bibi van júli közepén kéne,én meg már akkor nem merem.
Jó lenne lottó ötöst nyerni. :roll:

Más..
Ráálltam az előbb mérlegre fürcsi után és teszem hozzá mai zabi után,mert reggel ettem egy rétest,majd 1 szelet kenyeret ,majd gyümölcsrizst és egy kis ubisalit is alvás előttig........és uannyi nem híztam semmit.Szóval felesleges kilókat hagyjuk ,rajtam is van jópár ,de azzal foglalkozzunk bébikkel minden okés legyen.
utána meg új topicot nyitunk " Ki tud eléőbb lefogyni ?" címmel.
De azért az ilyen állat dokikat akik baszogatnak küldjétek el p...ba.
Én Diussal 65-68 voltam nem tudom pontosan és erre híztam 32 kilát.Igaz cukor miatt és a végén sok volt a víz,de nem baszogattak és ,jelzem túlhordtam két hélttel ,42 hétre szültem.

Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Pupu, én is Avonos krémet használok, már amikor 1 héten egyszer eszembe jut :oops: ezt használtam Rékával is és nem lettem csíkos. Viszont azt modják, ha hajlamos vagy rá, akkor akármit rákenhetsz csíkos leszel. Nekem egy ismerősöm halomszám vásárolta a marha drága Vichy krémet, hogy attól nem lesz csíkos, hát csíkos lett, szóval erre nincs recept, együtt kell élni vele sajnos.

Huni, nálunk is így volt a kórházban (meg van is), hogy adtak az első napra betétet, aztán meg Always Sensiteve-t használtam a nagyobb fajtát és nekem bőven elég is volt (ennek tök jó pamutos a fedőrétege és nem tapad az emberhez, mint a többi).

Mona, hát az építkezés biztos kellemetlenségekkel fog járni, de lehet, hogy tök jó fej szomszédaitok lesznek. Nálunk meg a jövő héten kezdik bepucolni a házat (5 év után végre valahára) és csak abban tudok reménykedni, hogy mire megszületik a pici addigra itt előttünk végeznek és nem akkor fognak még itt vakolatot verni.

Lázmérés: nekünk is sima digit hőmérőnk van, és bár Réka eddig ha 3* volt lázas életében egy homlokpuszival szinte tizedre be tudom lőni, hogy mennyi.

És valamit megint had kérdezzek. Képzeljétek most már vagy másfél hónapja olyan az orrom, mint a vadászkutyáé. Ez még nem is baj, de én szinte "kívánom" az olyan szagokat, mint pl: pinceszag, gumiszag. Már most is hogy leírtam mennék a pincébe szaglászni. Szerintetek ez mi a nyavalyától lehet? Valaminek a hiánya? (tegnap is a Metróban szaglásztam a bőrpapucsokat :oops: )

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!
Én is csatlakoznék, ha lehet :D
aug. 9re vagyunk kiírva.

Dudu!
sz.tem cseréld le a dokidat, ha ilynkor még elvállal valaki más, próbáld meg ez nem normális. én bizti mondtam volna neki h. koplaljon ő.

én már +18nál tartok, az előzőnél +22 vel mentem szülni, mondta a dokim h. ha lehet ne akarjak rekordot dönteni :lol: fogjam vissza magam, de nem cseszeget, igaz egy hasonló dokit én is ismerek ő már a pszihopata határát súrolja, ezzel a nem lehet enni, csak igyon vizet dologgal , nem normális...
:roll:

Nóri!
ha ilyen a helyzet miért nem fektet be?
az eszem megáll h. milyen dokik vannak, pedig alig olvastam pár hsz-t.

én a múltkor Tena betétet vettem, de tetszik ez a bugyis betét is, erről még nem is hallottam, de most ilyet veszek, ha tudok.

Hőmérő: nekünk is digitális van, olyan ami hajlékony végű.
vettem fülhőmértő is, de azzal nem tudok mérni :roll: még magamnak sem.

Pocakkrém: milupát használtam tavaly, most semmit, nincs kedvem kenegetni, de van itthon Aventes.
van aki a babaoljara esküszik.

Jucu!
akár a férjemet hallanám pénz témában :roll:

Robcsi!
én a festékszagot, és a gázoljaszagot bírom :lol:
mostanában imádok tankolni, egész nap bírnék lébecolni a benzinkúton :lol:
Vendég

Sziasztok!

moni1973!
Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de májusban nagyon sok munkám volt. Most már itthon vagyok így több az időm.

A kilókkal kapcsolatban: szerencsére én még csak 6kgnál tatok, de már így is úgy érzem magam, mint egy bálna. (ja,de csak 153cm "magas" vagyok).
Én is igen gyakran keményedem, főleg ha sokat ülök.

Szerencsére nálunk apa még nem szólt, hogy mennyi pénzt költöttem, bár a saját sporolt pénzemből vettem a dolgok nagy többségét.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

moni1973!
Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de májusban nagyon sok munkám volt. Most már itthon vagyok így több az időm.

A kilókkal kapcsolatban: szerencsére én még csak 6kgnál tatok, de már így is úgy érzem magam, mint egy bálna. (ja,de csak 153cm "magas" vagyok).
Én is igen gyakran keményedem, főleg ha sokat ülök.

Szerencsére nálunk apa még nem szólt, hogy mennyi pénzt költöttem, bár a saját sporolt pénzemből vettem a dolgok nagy többségét.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Lusta d-...-nó vagyok visszolvasni. :oops: De látom a betét a téma. Én is ezen gondolkodom mostanában. A hálós bugyi nem rossz ötlet Mandala! Mennyibe kerül kb.? Én eddig eldobhatóban gondolkodtam, de most ez megfogott. Betétből tényleg szükséges a Tena vastagságú? Hagyomágyos pl. allways ( vmi. vastagabb fajta) nem jó? Én tiszta hülye vagyok ezekben a dolgokban, sosem használtam még betétet. Melegben irtó klassz érzés lehet...

Jucu! No comment. FÉRFIAK!!!

Robcsi! Tetszik ez a " szaglászós" dolog! Olyan jót mosolyogtam! sajnos én mindig érzékeny voltam a szagokra, így most is, de belőlem az ellenkezőjét váltja ki.

Zozo! Üdv köztünk!

Manda! Elküldtem a privit! Végre... :D

Kép
mirr-múr

Sziasztok ismét :D !

Mandala,döglenek,döglenek,de nem elég gyorsan :lol: .Még mindig akad 1-2 eltévelyedett,de majd csak...

Én szerdán megyek dokihoz,kíváncsi leszek mit fog majd szólni a 10kg-hoz.Gábornál ilyenkor beírta nagy ló betűkkel,hogy DIÉTA!!De legalább most nem érzem,hogy vizesednék,és a vérnyomásom is rendben.Úgyhogy csak reménykedni tudok,hogy nem fog pampogni :? A védőnő meg nem mer szólni,mert ő maga is kb 120-130kg.

Engem ma a fiam borított ki.Apa is hívott,hogy miért nem mentünk be hozzá,erre elbőgtem magam neki,hogy így még nem buktatott ki a gyerek.Remélem csak a hormonok szórakoznak velem,és nem bukom ki még egyszer ilyen könnyen :oops: .Mire felébred megpróbáom összeszedni magam....

Zozo,Isten hozott :D !

Kép
Kép
huni

Mirr-múr: nem szükséges a Tena, de ha feliratod a dokival, olcsóbb, mint az Always.... :) Én is mesire használtam miután a bepisilős időszakom elmúlt...

Apropó... ránéztetek a weboldalra? Csak magunkat szeretném reklámozni... :) Azért vagyok izgatott, mert én vagyok az egyik szülőanyja a dolognak... :) Tudjátok, mint a régi kabarétréfában.... "és én leszek a pénztáros....".... én vagyok az egyesület társelnöke... ha ilyen gondotok van (esetleg szülés után jelentkezne ilyen probléma), keressetek meg minket! Vagy ha ismertek olyat, aki ezzel a gonddal küzd! Tagtoborzásba kezdtünk, mert szeretnénk egy kicsit több kedvezményt kicsikarni, többek között a fent említett betétekre is az OEP-től, mert egyre csonkítja a kedvezmények mértékét, de ehhez tagság kell... tudjátok, egy fecske nem csinál nyarat......

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Zozo, üdv! Tényleg a gázolajszagot kihagytam a felsorolásból :lol: Én is beállnék benzinkutasnak mostanság :lol:

Én ma délelőtt 6000 Ft-ot hagytam a patikában úgy, hogy kiváltottam 2 db maltofert, a Rékának popsikrémet meg ezeket a patikai kütyüket (én még mindig szeretem ezeket használni) és ehhez még jön a kullancs elleni oltás mert nem volt ez még 3200 Ft. :cry:

Mandala, még nem néztem, de a kedvencekhez felvettem, úgyhogy ami késik nem múlik :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Hello!

SOS!
Nincs vkinek vmi klassz ötlete, hogy lehet pénzt nászajándékba adni!? Ilyenre gondolok, hogy mi pld kaptunk egy féltéglát, amibe be volt dugdosva a pénz (2-5 százasokban) De ugye mi építkezünk, akiknek meg most megyünk az esküvőjére azok nem építkeznek. Szóval vkinek van vmi ötlete? Az olyan snassz, hogy csak odaadod a pénzt, de nekem semmi ilyen ötletes megoldás nem jut eszembe!

Kaptam hétvégén egy kismamafürdőrucit, nem részletezném, hogy nézek ki benne, viszont nagyon kényelemes. Tulajdonképpen egy 2 részes, csak a felső része alá van varva egy szoknyaszerű vmi. Nagyon jópofa, csak rajtam áll szörnyen, de letojom, ha vkit zavar ne nézzen! :lol:

Pénz szempontjából én is jól jártam férjemmel...néha már nekem kell mondani, hogy ne adjon már olyan sokat, mert akkor csak hülyeségekre költöm el...:)

Ja, most olvastam, hogy az őszibarack is jó a vizesedésre, mert enyhe vízhajtó!

Robcsi: nyaralástól én félek, hízás szempontjából, majd megpróbálom visszafogni maga, de ma is pld ideges voltam és ilyenkor hajlamos vagyok többet enni...Nem indult el a kocsim, mert lemerült az aksi, nem volt nyitva a varrónő, pedig hétvégre kell a nadrág, de ezek a kis hülyeségek mindig gyorsan megoldodnak, nekem meg marad a lelkiimeretfurdalás, hogy többet ettem,mint kellett volna.:( Merre mentek egyébként a Balatonon? Nekem szaglásilag még mindig az ellenkezője van, hányingerem lesz a kávészagtól :?

Szép napot!
Judit

mamiblue

csajok, karol és bebi már nagyon rég volt. Kiadok rájuk körözést, valaki valamit róluk?

Kép
mona76

Hello!

Bebi tanul, én úgy tudom!

Most jöttem a dokitól, na tisztára betojtam, azt mondja, úgy érzi,hogy faros...de van még ideje befordulni. De mikor?:(
Na szaladunk játszótérre, hátha ne esik még! Azért azt is mondta, hogy ne hizlaljam fel...

Üdv: Judit

mamiblue

Sziasztok!

Nekem még egy csomó mindent be kell szereznem ami nekem kell a kórházba, itthon, illetve a babának. De jövő héttől már szabin leszek és amíg a Márk suliban lesz, addig mindent elintézek. De lassan el kellene kezdenem a listát összeírni, hogy semmit ne hagyjak ki.

Én eddig semmilyen gyógyszert, vitamint nem szedtem, kb. 2 hete szedem a Magne B6-ot 3x1-et, Ferrograd Folic (vas+folsav) 2x1-et, napi 1 szem Elevitet, valamint a Pipolphent 2xfelet. Mondtam a dokinak vasárnap, hogy milyen kómás voltam tőle, azt mondta, majd hozzászokok, inkább ez legyen, minthogy be kelljen feküdni idő előtt. Úgyhogy most legálisan "drogozok".

Vasárnap voltam a 4D UH-on. Mint már írtam, ez nem olyan mint a klinikai, ahol adják a DVD-t, fényképet, 20 percig tart stb. A VHS kazettát én vittem. Azt nem tudom, hogy hány percet vett fel, mert jelenleg a videolejátszónk nincs beüzemelve, így apa és a Márk nem is látta még a felvételt. A fütyijét szemérmetlenül mutogatta, az arcát viszont nem nagyon akarta megmutatni, de azért sikerült egy kicsit megkukkolni, a köldökzsinór pont a szája előtt ment el. És képezljétek a doki nem fogadott el érte pénzt, azt mondta, hogy ez benne van a terhesgondozásban. Nagyon aranyos volt. Úgyhogy ezért többet fog kapni a végén.

Zozo: üdvözöllek, örülök, hogy most már nem csak én vagyok egyedül szegedi. Hol fogsz szülni?

Kép
Kép
márkanyuka

Nagyon kedvesek vagytok! :D

Robcsi!
Mikor Viviel terhes voltam, mindig arra postára mentem ami festékbolt mellett van, és szééép, laaassan, sétaltam ki, be. az volt a nap fénypontja :mrgreen: ( nyár volt és nyitva volt a boltnál az ajtó )

most azért visszafogom magam.

Judit!
az én picurom is medencevégű fekvésben van, fordulhat a 36-38. hétig. egy lány írta h. neki a 35.héten fordult be, kíváncsi leszek...
neked mit mondott az orvos?
lehet símán szülni ha nem nem első baba, én nem is szeretnék csaszit, dehát ez nem rajtam múlik, végülsi mind1, csak egészséges legyen.
Vendég

Szia Márkanyuka!
klinika, te?
kórház?
jó lehetett az UH.
Vendég

Mamiblue, úgy érzi a doki, hogy faros??? Nincs gépe amivel megvizsgálná??? Nem mondta, hogy akkor menj el UH-ra?
Nászajándék terén láttam egy ötleteset: Pelenkákból csináltak egy tortát, úgy hogy a pelusokat egy kör alaku tálcán körberakták (úgy voltak hajtogatva a pelusok, mint egy henger, mint mondjuk a lekváros piskóta), majd egy vastag szallaggal összekötötték egy nagy masnival az elején, erre ugyanettel a szisztémáva mégegy emeletet húztak, ami értelem szerűen kevesebb pelusból volt, kisebb legyen a teteje, majd ezt is bemasnizták és a tetejébe beleszúrták az adni kívánt pénz mennyiséget és az egészet egy nagy, átlátszó celofánba csomizták, aminek a tetejét megkötötték.
Hááát nem tudom mennyire volt érthető, de állati ötletesnek tartom!

Kép
h.bogesz

Ma depis voltam, de látom nem vagyok ezzel egyedül! Megint rámtört, hogy még mindig nincsenek meg a kis pocak cuccai, szobája, bútora és őgy elkeseredtem, percekig csak sírtam...... aztán mérges lettem magamra! Idegesített ma minden, még az is, hogy az utcán hangoskodtak az emberek, mikor éppen szellőztettem. Legszívesebben leba...tam volna valamit közéjük, hogy befogják :oops: Nem tudom mi van velem??? :shock:

Ja és szétba... az ideg, hogy az OEP február 28 óta nem folyósítja nekem a táppénzt!!! Holnap iratok egy papírt az ügyvéddel! Arra hivatkoznak, hogy még nem dolgozták föl :evil: No comment, mert ma még megölök valakit!!!
Bocsi lányok, de valahogy ki kell eresztenem a gőzt! Ne haragúdjatok, hogy ilyen vulgáris vagyok!

Kép
h.bogesz

Moni!
Mennyibe kerül ez a bugyival egybeépített betét? Milyen anyagbólvan? Ki lehet majd bírni benne az augusztusi hőségben?

Eldobható bugyit is a gyógyszertárakban lehet venni?

Pupu!
Én is Milupát használok babolajjal felváltva, de még szerencsére nincs csíkom.

Mandala!
Ha lesz időd majd megméred a matrac vastagságát?

Zozo!
Üdv a csapatban!

Mamiblue!
Mi egyszer egy esküvős fényképalbumot raktunk tele 200asokkal.

Hát én még semmit nem vettem, ami a kórházban szükséges...a héten elkezdem, mert úgy látom le vagyok maradva...

Kép
mirosz

bogesz: nekünk még semmi sincs meg :lol: 8) nyugi, úgyis idővel meglesz midnen!!!

nászajándék: mi kaptunk pénzt, zsákban, 100 ftos formában:))
egy zsák pénz volt :lol:
meg lufiba csomagolva. ki kellett pukkasztani midnent, miközben konfettik röpdöstek szerteszét....a szálloda fürdőszobájában bontottuk ki. hááát.. a takarítónő nem örült neki.
dimet

Mamiblue!
Ne aggódj én is faros voltam és a legutolsó pillanatban fordultam meg ,már majdnem császár lett belőle, de megkönyörültem az én drága anyukámon.

KépKép
dudu_84

Hello!

Nem csalódtam bennetek, nagyon klassz ötleteket kaptam, köszi! Majd apával kiválasztjuk melyik lesz a legjobb!:)

Bogesz: Rendelőjében nincs uh! Elvileg pénteken mentem volna uh-ra, csak aztán elkotyogtam, hogy voltunk 3D-n, és akkor azt mondta, hogy menjek csak 3 hét múlva. De továbbra is fent rugdos,ami azt hiszem annak a jele hogy koponyafekvésben van...vagy hogy is mondják. Lehet nem is jól érezte, de azért biztatott, hogy még van ideje forogni. Pénzt megértem! Minél elöbb járj utánna...lehet, hogy kiderül, hogy nem is fizettek utánnad járulékokat...egyik szomszédom így járt.:(

Zozo: Császárról szó sem volt! Nagyon félnék tőle, de ha a doki mondaná, én nem erősködnék, hogy márpedig én simán akarom szülni...a baba a legfontosabb, nem az hogy én besz@ri vagyok!

Judit

mamiblue

Mamiblue!
nekem lent rugdos és fent van a feje, kitudom tapogatni ha kidugja, jó kemény :lol: amíg nem tudtam h. az a feje, filóztam h. mi lehet ezen a gyereken a feneke, lába körül ilyen kemény :shock:
és nagyon fájnak a rúgásai, fenti rugások, bordába támasztás kutyafüle ehhez képest. és még nagyon picike.

én csak azt nem tudom mekkora babát lehet farosan megszülni?
Vivi 3950el született , ha kishugi nagyobb lesz, az lesz ám a nagy élmény :wink:
szerencsére az én dokim se akar császározni, csak végszükség esetén, de még babóca is befordulhat.
Vendég

bogesz: ilyen napjaim nekem is vannak, pláne mostanában. Az a baj, hogy sajna néha a Blankához sincs türelmem, leszidom sokszor, amikor lehet hogy nem kellene, hanem talán elkéne számolnom előtte 10-ig... Utána mindig megbánom, hogy ilyen ostoba voltam,és el is mondom neki....szegénykém, úgy ég a pofám, de tényleg :oops:
Táppénz téma. Ezügyben is hasonló cipőben járunk. Én épp ma írtam volna nekik levelet, mert egészen eddig, február 11-ig voltam kifizetve, és azóta semmi.... Ma, mielőtt nekiugrottam volna a levélírásnak a nővérem tanácsára elolvastam a táppénz kifizetésére vonatkozó részt az OEP oldalán, és azt írják, hogy a táppénzes papír beérkezésétől számított 30 napon belül utalnak. Kivéve ha valami hiányosság van, azt írásban közlik, és ha pótolod, utalják a pénzt. Én utánanéztem, és nálam volt egy kis csúszás, mert a febr 12 - ápr.19-ig terjedő időszakra, május elején adtam le a táppénzes papírt, és láss csodát ma utalták is a pénzemet :D :D :D Pont egy hónapra!!!! Szóval kivárnak az utolsó pillanatig, de hát erre lehet is számítani, mert mint tudjuk, jó nagy sz...rban van az OEP (is). Nézz utána te is, hogy mikor adtad le a táppénzes papírt, és attól számítsd a 30 napot, szerintem neked is utalnak időben, mert azt is olvastam, hogy ellenkező esetben kötelesek késedelmi kamatot fizetni, azt meg gondolom nem szeretnének :wink: De ha már régebben adtad le a táppénzes papírt, akkor teljesen jogos, írj nekik :wink:

mirosz: ha jól emlékszem 2100 Ft volt az egy csomag, tény hogy nem olcsó, sőt... De utánanézek a pontos összegnek, mert mostanában amilyen szelektív az emlékezetem, lehet hogy nagy hülyeséget írok, és lehet, hogy 1200?! :roll:
A bugyi része rugalmas anyagból van, nem is tudom mihez hasonlíthatnám, olyan kreppes. De azt mondta a nőci, hogy kiváló légáterersztő, ez nálam is fontos szempont volt, mondtam neki, hogy egyébként is izzadok mint állat, nem szeretném ha ez pluszban fűtene... Bár nyáron , 35 fokban még egy hajpánt is melegít :lol:
Én vettem egy csomag eldobhatós bugyit is biztos ami biztos, a DM-ben.

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Mona: Bebivel szerdán még váltottunk gondolatokat a 4. babás topicban... :) Szociálpszichológia vizsgára készül....

Mamiblue: jó lenne ismerni a házasulandókat, hogy személyre szabottabb legyen a dolog.... a férjemnek akadtak ötletei, nem tudom mennyire jók, talán gondolatébresztő... virágcserépbe zacsiba beteszed és ültetsz rá egy szép virágot vagy veszel egy szép malacperselyt és belerakod a pénzt. Ezek általánosak, de ha ismernénk a hobbijukat, vagy hogy mi fogalalkoztatja őket mostanában, tuti találnánk valami jópofaságot....
A babócád faros? A kis huncut... Az enyém haránt.... :) Ezek összebeszéltek? Egyik sem teszi a dolgát rendesen... még van idejük.. mondjuk engem nem érdekel különösképp, én csaszit szeretnék....

Amúgy megdícsért a doktorbácsim... igaz, hogy a gyerkőc haránt fekszik, de a méhszáj teljesen zárt... még így is, hogy egyfolytában keményedek, nem pihenek és három rosszcsont nyúz napestig.....

Zozo:
üdv köztünk! Én azért annyira nem ragaszkodnék egy faros szüléshez.... :)

Bogesz: az OEP szerint addig mit eszel?! Bezzeg ha Te tartozol, úgy rád verik a kamatokat, mint a szél.... ők persze lenyelik és ülnek a pénzeden hónapokig!
Ez hasonló, mint az OTP-nél a szocpol ügyintézés... 11 hónapba telt, mire behívtak szerződést kötni... ja, és csak évfordulókor számolják újra, ami azt jelenti, hogy legkorábban augusztusban.... és ha "szerencsém" van, a negyedik babára már csak jövőre írják le a szocpolt.... ki van ez találva... ja, és a gázművek már tavaly júniusban felszerelte a gázórát, azóta könyörgöm, hogy fizetnék már számlát.... nem küldenek... így a gázártámogatásról is rendre lecsúszok, mert oda meg kell a fogyasztói számom (amit még mindig nem kaptam meg a tigáztól.....) és a befizetett gázszámla... ami szintén nincs... kiszámoltam, lesz vagy 150 ezer forint ha végre megküldik... miből fizetem ki?! Az anyjukat!!!

Mirosz:
7 cm-es a matrac...

Lányok így néz ki a bugyi, amit a patikában árulnak.....

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Üdv, lányok!

Zozo,
jó, hogy jöttél, írj sokat! :)

Ami a bugyikat, betéteket meg hasonlókat illeti, amikor egyszer a Baross utcai Maternelle-ben voltam, hallottam, hogy egy leányzó egy csomó ilyesmit vesz. Elég jó választéknak nézett ki, csak akkor még nem figyeltem eléggé ilyen dolgokra, úgyhogy fogalmam sincs a márkákról meg egyebekről. De nagyon készségesek, segítenek a tanácsaikkal, és pl. betétből simán adtak darabra is, nem kell feltétlenül megvenni egy hatalmas csomagot. Szóval ha valaki arra jár, érdemes benézni.

Holnap megyek UH-ra, és ilyenkor kezdek izgulni, hogy minden rendben legyen. :? De várom is, mert már rég láttam a kis rugdosót. :D

Jó éjszakát mindenkinek, remélem, a hajnali kukorékolók már rég alszanak. :wink:

italoman

Hello!

Mandala: Régi gyerekori barátnőm, 1000 éve nem is találkoztunk, hu...ez kicsit bonyolult is lenne leírni, hogy most miért is leszünk ott az esküvőn...szóval van vmi családi kötelék is.:) Fogalmam sincs mi a hobbyja, azt tudom, hogy üzletvezető vmelyik electronics áruházban...Annyira nem is érdekes. De most jót nevettem, mert mi van, ha a virág alatt nem találják meg a pénzt? :lol:
Azért izgulok ennyire a farfekvés miatt, mert tudom, hogy csajok ilyenkor már fejvégben voltak. Félek, ahogy telnek a hetek egyre nagyobb lesz és nem tud majd befordulni!

Zozo:Nem tudom, hogy találni-e olyan dokit, aki faros babát simán megszületettne, szerintem ez egyértelmű császár ma már! Régen persze megszülték így is...de azt nem kívánnám senkinek!

Nekem szerecsére Tb kifizető a munkahelyem, de csak juli 2-től megyek táppénzre, az ügyintéző mondta is , hogy vigyem minél elöbb, mert a szülés utáni pénzeket meg csak akkor utalják, ha már meglesz a baba tb kártyája...augusztusban meg ki tudja, hogy mennyire gyorsan mennek ezek a dolgok, a legnagyobb szabadság idején!
Judit

mamiblue

Jó reggelt Mindenkinek!

Lányok volt valaki UH-on a Praxisban, a Kosztolányi Dezső téren?
Szeretnék elmenni 4d-s Uh-ra, de olyan árak vannak..... :?
Néztem a Praxis honlapját, de ott nem találtam árat, ha esetleg tudjátok hogy ott mennyi, legyetek szivesek megírni, előre is köszönöm.
Néztem, hogy a Brendonban is van UH, arról esetleg van infótok?

Nálunk most (még) nagyon jó idő van, hajnalban szakadt az eső, olyan jól lehűlt a levegő, imádom!!!!!!!
Előre félek, hogy jön megint a 30-35 fok, semmi, de semmi kedvem hozzá.... de biztosan vagyunk egy páran így ezzel.

mirr-múrr: a kórházban a szülés után, akármilyen is lesz a betét, mindenképp élvezetes lesz majd, folyik alul, folyik felül, közben hőguta, és esetlegesen bedurran az ember lányának a melle :? Szóval előre várom már :roll: :wink:

No de a bébi mindent megér...... :D :D

Szép napot kívánok mindenkinek.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Jó reggelt!

Moni!
Én voltam a Praxisban Győrffi Mátyásnál a 19. héten és jövő pénteken is megyek újra hozzá. Nagyon szimpatikus, kedves volt. Először alaposan végignézte és megmérte a baba testrészeit 2 és 4 D-n is Utána pedig mozizhattunk , persze közben azért mutatta és mondta is, hogy hol mit látunk. Kaptunk egy DVD-t és képeket is. Ez 12000 Ft-ba került.
Ha még vmi. érdekel hívd fel őket a hölgy elmond mindent.

Betsy!
Most szombaton ugye semmi ünnep nem lesz Ausztriában, ami miatt esetleg zárva lennének az üzletek? (Csakhogy nehogy potyára menjünk.)

Kép
mirosz

mi most megyünk a praxisba. és 9 ezer Ft úgy, hogy ez már nem genetikai, ugye...(az a legdrágább). és beregisztráltam magam a babaneten, ezer Ftos bónusz jár hozzá. így a 9 ezer már jó áron van. (mihez képest?... :) ...)
ma meló. nem nagyon fűlik hozzá a fogam :?
dimet

Sziasztok!

Móni, én nem a Praxisban voltam uh-n, mert nekünk messze van, de itt a babaneten (ha oda mész) tudsz kinyomtatni egy kupont, amivel ha jól tudom 1000 Ft-tal olcsóbb. nem sok, de több, mint a semmi.

Mamiblue, mi 18-tól megyünk Földvárra. Én 27+1 voltam, amikor 4D-sen voltunk és akkor még nekem is ücsörgött. Nekem a Réka már a 20 hetesen fejvégű volt és úgy is maradt. Remélem megfordul a kölkince, bár mostanában meg mintha keresztben feküdne.
Egyébként én olvastam valahol gyerekmegfordítós trükköket majd utánanézek :)

Nálunk most esett egy kis eső, meg be van borulva, viszont ennek ellenére kánikulát mondott az időjós néni.

Kép
Kép
robcsi03

mirosz, dimet: köszi az információkat. Tehát ha jól értem, ha sima -nem genetikai -UH-ot kérek, az 9 ezer?
A 9 ezerben mi van benne? Adnak CD-t is?
Mennyi idő múlva adnak időpontot ha hívom őket, nagyon sokára?

Köszi előre a is a segítséget.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Szia Moni!
Mi is a Praxisban voltunk 4D-n a 26.héten. Az orvos tök rendi és kedves volt. Mi DVD-t kaptunk és két fekete-fehér fényképet. Itt a babszobán regisztráltam előtteígy volt 1.000,-Ft kedvezmény. Így összesen 9.000,-Ft-ot fizettünk.
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

robcsi: köszi szépen, mindjárt regisztrálok is.
Én sem tudom, hogy nekem most épp hogy van a bébi a pocakomban, örülnék ha már megfordult volna. Bár nem tartom valószínűnek, mert éjszaka is jobbra-balra ringatózott a pocakom, olyan mintha kersztbe lenne a bébi. Persze lehet hogy tévedek. Remélem hamarosan kiderül hogy hogy is állunk?!

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Hú lányok, információ hegyek, nagyon aktívak vagytok :wink:

Köszönöm mindenkinek :D :D

Móni

Kép
Kép
moni1973

krisztike: hogy vagy? Olyan régen írtál....
Voltál már megnézni a szülőszobát?
Épp ma lesz torna a Szent Imrében, de én ma nem tudok menni. Nem célozzuk meg a jövő hét keddet? Hátha sikerül. Meg ha már ott vagyunk, jó lenne megnézni a szülőszobát is. Közeleg az időpont, de nagyonnnnn :wink:

Mikor voltál a nődokinál? Én jövőhéten hétfőn megyek, kiváncsian várom, hogy mit mond. Most már majd biztosan sűrűbben kell járni.

Szép napot mindenkinek,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Szia Moni!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem eddig, de a május nálunk (könyvelés) egy kicsit zürős volt.
Pénteken voltam a dokinál, minden OK.Azt mondta, ha nincs semmi panasz akkor 5-6 hét múlva menjek (júl.9-re kaptam időpontot) A vérképen is helyreállt (ugy ahogy). Előtte vénásan kellett injekciót kapnom, ezért kétnaponta mehettem hozzá.
Így a szülőszobát is megnéztem már.
A jövőheti tornáról meg még beszéljünk, mert nem látom előre most még a programomat.
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

én nemtom kiszsé megfordult-e már, de gyakrabban érzem,hogy köldök felett rugdos, meg nyomja a hugyhólyagomat. viszont néha meg azt érzem,mintha bukfencelne bennem. szóval, lehet még mozgolódik jobbra-balra.

álomkóros vagyok. ma melózom, és mingyá elalszok. pffffffff.
dimet

Sziasztok!

Mamiblue ajándékötlet: pénzből készítetek egy képet (kerettel, üveggel) ezt a későbbiekben is fel tudják használni.

A 4D ultrahanggal kapcsolatban: akinek van egészségpénztári tagsága, annak kifizeti a pénztár az ultrahang költségét, persze utána kell érdeklődni, hogy melyik rendelővel van szerződése a pénztárnak.

Nem tudom, hogy Ti hogy' vagytok vele, de én már nagyon izgulok a szülés miatt. Egyre jobban! Felismerem-e a jeleket, éjjel-e vagy nappal kezdődik, meddig fog tartani és még rengeteg kérdés kavarog bennem... És egy kis félelem is (első babás vagyok).

Szilvi

Szilvi
Kép
szylett

Jó reggelt!

Mi is pénteken megyünk uh-ra. Igaz nem 4D-re, azon még gondolkodom, mert már így is annyi DVD-k+ képünk van... De már nagyon kíváncsi vagyok mekkora is a mi kis drágánk.

Mi már megnéztük a szülőszobát, ott ahol szülni fogok. Nagyon-nagyon szép! Ráadásul van légkondi, ami a vajúdás alatt -főleg ha nagyon meleg lesz-jól fog jönni. :D De az egész szülészet annyira gyönyörű volt, ráadásul mindenki hihetetlenül kedves! / Bár ezt a terhesgondozáson is mindig tapasztalom, és a már itt szült ismerősök is egyöntetűen ezt mondták. / Szóval nagyon megnyugodtam. Bár eddig sem izgultam. :D

Kép
mirr-múr

szilvi: szerintem ne aggódj, felfogod ismerni a jeleket, tuti :wink:
Igyekezz elhessegetni a félelmet, inkább próbálj arra gondolni, hogy tök jó, nem soká meg lesz a bébi :D
Tudom, én könnyen beszélek, én nagyon lazán vettem az akadályokat az első szülésnél is, de jó előre elhatároztam, hogy mivel ezen úgy is túl kell esni, nem parázok, nem hagyom el magam ( amíg csak lehet persze) és csak arra fogok koncentrálni, hogy minél jobban, gyorsabban menjenek a dolgok. Úgy is lett, ittam a doki szavát, igyekeztem betartani az "utasításokat", kitolásnál meg abszolút, és pikk-pakk megszületett az én kis manóm. :D :D
Most is így készülök, aztán majd meglátjuk, hogy a sors hogy alakítja, de nem idegesítem magam ezzel előre, annyi biztos. Hidd el nem érdemes! Ügyes légy :wink:

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Kép

[/img]
dimet

na, tettem fel egy bálna-képet magamról :lol: 8)

szerintem természetes,hogy mindnekiben van egy kis félsz...sőt, legyen is, egy pici. én úgy vagyok vele,hogy tuti fel fogom ismerni,ha szülök. mivel eddig sosem volt még olyan érzésem :lol:
dimet

Szylett!

Én is első babás vagyok, mint itt sokan. :D Szerintem ne izgulj! Nekem a dokim azt mondta, hogy a 30. hétig élvezzem a várandósságot, az a dolgom. Utána elbeszélgetünk hármasban-a férjemmel is-, hogy pontosan mi várható. Akkor fog elmondani mindent. Úgyhogy én egyáltalán nem izgulok, úgyis segíteni fog mindenben. Szerintem te is beszéld meg az aggodalmaidat a dokival, vagy a szülésznővel, ők biztosan segíteni fognak!

Kép
mirr-múr

mirr-múrr: hol is fogsz szülni? Az tök jó, hogy ilyen pozitív véleményed van róla. Egy kicsit jobb kedvvel megy be így az ember a kórházba, nem?

Szia, Móni

Kép
Kép
moni1973

ja, ez a fekete vékonyítja a pocakomat :lol: sokkal nagyobb vagyok ennél :D
dimet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?