A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu,
Nekünk nincs mérlegünk ,tehát pl súlyt nem tud nézni. egyébként Igi alatt is csak egyszer jött, és mi sem mentünk...szóval, ez is védőnő függő, sztem ez az "ellenőrzés" nekik nem kötelező, hiszen (főleg az első időkben) havonta kell járni dokihoz és ott lehet súlyt, meg mindent nézni.

(nincs bajom egyébként a védőnőnkkel ilyen szempontból, hisz tökéletesen tisztában van vele, h nekünk már nem nagyon tud segiteni, és nem is erőlteti- ezért minden tiszteletem az övé) Ettől függetlenül NEM értem az egészet, de ez úgyis lerágott csont, szar a rendszer, olyan, mint az AFP szűrés, saaaaaajnos nem lehet mit csinálni, ez van...
pedig mennyivel jobb lenne, ha tényleg csak arra a néhány százalékra tudna koncentrálni, akire kell, hozzánk meg jönnének a bejárónők arra a néhány hétre. Ha jól tudom Hollandiában valahogy igy van...

na, de hülyeség ilyenen agyalni...ez van, ezt kell szeretni.

egyébként első gyerekkel kaptunk már két hónaposan recepteket a védőnőt, aki azt hitte, h a doktornő tanácsára, mi már a két hónapos gyereket hozzátápláljuk meggyel, mert ugye ő ezt igy látta jónak. Az én 7 kilós két hónapos csecsemőmet... :?
és akkor jött (ez még másik védőnő volt) és hozta a hülye receptjeit, és diktálta szorgalmasan, mi meg röhögtünk a párommal...
azért ez is durva. Sztem 10 anyukából 6 simán hozzátáplál, ha a dokija azt mondja...és akkor már nem is jót, hanem rosszat tettünk a babának azzal, h beengedtük a védőnőt... :?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
te genyóóó :lol: :lol: :lol: irigyellek is ám 8) de szerencsére nadi helyrerakta a lábaim, és fizikálisan semmi bajom :) csak már nagyoooooooooooon várom a naaaaaagy találkozást :P
(szegény védönök :mrgreen: )

Zuz,
dejo Nektek :) hol taliztatok Deniékkel? 8)
fibi

Zsanci :) Hát nálatok tényleg nincs szüksség tanácsadásra, főleg, hogy szopiügyek is tökéletesen működnek - éljen!

Sajnos nem működik elég jól a rendszer, elméletileg az ő dolguk lenne kiszűrni például a családon belüli bántalmazást is - na melyik védőnő lát bele ennyire a dologba? Jó, idegesítő lenne, ha itt szaglásznának, de közben mindig arra a kis 2 éves halálra vert kislányra godnolok tavalyról, akit senki se vett észre, csak túl későn :( Na de nem akarok itt ünneprontani.

Tinu :) TA már ismerősebb terep (pont Berne maitt), ez a másik dolog viszont annyira izgalmas, misztikus, teljesen szívenütött. Ha esetleg ezzel kapcsolatban tudsz majd szakirodalmat ajánlani, azt megnézem. Szerintem midnen családban vannak ilyen több generációt átívelő dolgok (én a nagymamámmal vagyok rokon lélek és hát a sorsunk is eléggé hasonlóan alakult).

indianyo

sziasztok,
most atmentem befozo-uzemmodba :P, de azert be-benezek, jon-e mar kisFibi :D

Macs, szia! :)

Zsan, es az milyen mar, h masfel evvel szules utan kijon a fovedono, nem mond semmit, miert jott, csak kesobb derul ki, h az anyakonyvezes feljelentett minket az otthonszules miatt, es valszeg ezert volt a latogatas (masfel evvel kesobb :!:), amikor is olyanokat kerdezett, miket csinal/nem csinal a gyerek, h van itt a viz, futes, stbstb. hat ezert tenyleg erdemes volt idejonni :evil: :evil:
na mindegy. lezartak az ugyet. a kovetkezo szulesig... :wink:
ja es azt akartam kerdezni toled, h te kerted, h hazamehessetek v kirugtak? mert tok jo hamar szabadultatok ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Indi: gondolkozom, megnézem a könyvespolcom, és ha találok valamit, megírom. Ezek a transzgenerációs öröklések eléggé felkapott téma, de nem teljesen úgy, hogy akkor ugyanaz a sorsod, mint az egyik felmenődnek, hanem inkább úgy, hogy a felmenőknek milyen hatása lehet a te személyiségedre. (Pl. a Holocaustot megélt generáció utáni generációk vizsgálata - hogyan határozza meg a holocaust-trauma a későbbi generációk sorsát.)

Kép
Kép
tinu

Leni:
Nagyon bátrak vagytok, én biztos a köv. gyereknál is betartom a legalább 1-2 hetet, mármint "közösségbe" vitel szempontjából. Az egyik ismerősöm babája szalmonellát kapott el így tök pici korában, h-ba is kellett mennie, anyjának elapadt a teje stb stb stb... Rékát meg eleve 5 hétig csak ablakon keresztül mutogattuk a világnak (bár ez /remélem/ egyedi eset volt). Viszont levegőn ő is már 2 hetesen volt!

Votiv:
Jaj, jobbulást! Pont tegnap beszéltem a bnőmmel, akivel egy napra voltunk kiírva, holnap ment volna 6hetes kontrollra, erre ő is össze szedett valami nyavalyát, 39 fokos lázas (egyből megvillogtattam tudásom, rákérdeztem, hogy biztos nem mellgyuszi??? tőletek tudom a tüneteket :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: ), plussz neki is megjött...
A csoda olajad Te kutyulod? Mert bármennyire is szeretném, nem jön össze a találka :roll: :cry: :lol: Honap megyünk Biára apa nélkül, de nem zaklatlak, + nem szeretnék én is megbetegedni. Esetleg receptet nem tudnál adni, hacsak nem titkos?!?!?!? Kezd (ezt félve írom le) megint "szaporodni" a tejem, tegnap 35, ma már 45ml, de annyi "nemtudommilyen", hogy a fejőgép max fokozton szív, és nekem még préselni kell a didit, hogy minden kijöjjön... :roll:

Holnap megyek a drnénihez, nem tetszik nekem ez a gyerek... Egész nap üvölt, csak ölben van meg, már az sem jó, ha babakocsiban tologatjuk, tátog, mint a partra vetett hal, de ha enni adok neki, megint csak üvölt... Jó-jó evett, de tényleg nem tudok semmit csinálni mellette, meg ami rosszabb, hogy beleőrülök abba, hogy nem tudom, mi baja van. Ki akarok próbálni másik tápit, hátha azzal van a baja.

Arwen:
Én, mint H-ban lakott, a Chicco sterilizáló folyadékot ajánlom, ahhoz vinned kell egy nagyobb tálat, fél órát kell állnia a cuccnak benne és kész.

Macs:
Welcome back!!!

Ja, énbunkófeledékenyanyuka:
Reggel megkaptam a várva-várt telepofás mosolyomat... (mindjártlecsöpögökaszékről-szmájli)

És a napi negatívum:
2kg-val vagyok több, mint utolsó napos terhesen, pedig 10kg-val kevesebbel jöttem haza a Hból :shock: :cry: :shock: :cry: :shock: :cry: (+egy fújderondadagadtvagyok-szmájli)

szófósó-Nukada

nukada

Sziasztok,
még nem sikerült végigolvasnom az 1439 oldalt :), de addig is, ha valaki meg tudná nekem küldeni Dr. Bálint Balázs magánrendelésének címét, telefonszámát, egy-két infóval, azt nagyon megköszönném. mikkro@freemail.hu
üdv
mikkromakka
mikkromakka

ja meg vmi: a feljelentesrol termeszetesen(:?:) nem kaptunk semmi ertesitest! az egesz tok "veletlenul" derult ki :? talan nem igy kene ennek mukodnie...
recca

Ja és szegény Zsiga-kutya is beteg, mindent kihány... Délelőtt próbáltam neki homeos szert keresni, de ami itthon van, azok közül egy sem jó, ezért adtam neki egy normaflore-t :wink: :wink:

nukada

Indi,
igen, ezzel egyetértek, de ezt aztán tényleg nagyon nehéz szűrni...mert ugye nem mindig csak a "legrosszabb" helyről jövők verik a gyereket. Én is simán verhetném napont 2x, de valszeg senkinek eszébe nem jutna egy 3 gyerekes, féldiplomást veréssel vádolni. Pedig sokszor ilyen helyen sokkal durvább bántalmazás folyik, mint ott, ahol gondolnánk.
szóval, akkor ezért is szar ez a rendszer.

Rec,
ez meg egyszerűen FELHÁBORITÓ!!!!!!!!!!!!!!!!és nem is találok rá szavakat. na jó, de ... káromkodásban elég jó vagyok...de akkor is... :evil:

és igen, én kértem, h hazajöhessünk, de nagyon vicces volt. Dokibá már másnap engedett volna, csak a csecsemősök mondták, h ugyan várjunk már szombatig. Pedig nem volt teltház, de vhogy annyira nem érzetem oda valónak magam, akinek semmi baja, gondja nem volt, csak egész nap lógattuk ott a lábunkat, meg barátnőztünk, mert mindenhol találtunk vkit, akit ismertünk...szóval, sztem nagy jó irányba halad a dolog ott, a szülésznők/nővérkék/csecsemősök/dokik mind nagyon nagyon mellette voltak a mi "szabadulásunknak"...
szóval, plusz 10 pont a kórháznak!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Recca :) Ha nem lennél ilyen békés természetű szelíd leányka, felbujtanálak, hogy járj ennek utána, a bicska nyílogat a zsebemben :evil: Mit főzöl be?

indianyo

Szia Drága Mindenki :D

ti is hiányoztatok ám :)

most nem nagyon tudok írni, de holnap, amikor alszik (remélem!!!!) a Ded, na akkor majd :)
Házikó szupper, nagyon élvezem, sőt a Zapája is, aki echte városi gyerök és sosem lakott kertesben, de egyre jobban élvezi.
Meló, sok van, de sebaj!!
Van gyerekbékánk, menetrend szerinti nyúljáratunk, (akkora mezei muszi, mint egy spaniel!!! :shock: :shock: :mrgreen: ), gyíkok, meg építettünk mini sziklakeret és elkezdtünk füvesíteni.(gyeppel és nem cannabis-szal :mrgreen: )
Füles túlesett egy 3 naposon, de jól van, már nem hasonlít piros pöttyös dalmatára sem.
Na mára megyek, mert a hasam nagyobb, mint Fülivel a szüléskor... :shock: :shock: :shock: :shock: ez hagyján, de Mirka teljes erővel kalimpál odabent és elég szórakoztató látvány, ahogy az egész hasam ugrál.. :mrgreen: viszont fárasztó és kissé fájdalmas is ( mint sajtreszelővel reijszolni.... copyright by Ford Ferlain)

Ja, és már fejjel lefelé fordult, remélem marad is így mostmár... :D

folyt. köv holnap, addig is jó pofázkodást eme szép estére nektek :D

csók

Macsek
macskanyu

Zsanci: itt az info MOST: XI.ker támogatás Erőmű utca (nemtomhány). Hamzsabégi útról nyílik, a Fehérvári útról kell bemenni (a Duna felé, nem a Bartók B.út felé). Szül.akvi kiv.kell hozzá, meg asszem a személyid. 80ezer párszáz ft (mázlisták vagyunk!), egész hamar küldték (3-4 hét).
rídonli#

Leni,
Nagyon jók a képek, Hanka a cumival és ahogy tologatja a tesót, Igi pedig egy tünemény :D 9 naposan már ilyen program, ez igen :shock: :D

Votiv,
Jobbulást Neked!!! Lilike bőre javult azóta?

Fibi,
Kitartás!!! Nem sokára négyesbe lesztek és már lehet, h hétvégén :wink:

Neet,
Milyen volt az első rutin? Hol tanulsz egyébként vezetni?

Nuk,
Gratula a mosolyhoz :D látod, ami késik az nem múlik :wink: Lehet, h Réka babát az időjárás viseli meg, nem? Nálunk is az utóbbi napokban totál felborult a napirend, össze-vissza keltünk reggel, volt, amikor 4x, volt, amikor 6x ettünk. Kutyinak jobbulást!!!

Deni,
Arra én sem tudtam anno válaszolni, h hányszor eszik egy nap Adél :oops: :lol: És mi újság nálatok, hogy telnek a napjaitok, éjszakáitok? Mostanság nem írsz magatokról! :(

Mása,
Megpróbáltam kigobozni a kiskönyvemben a salbutamolt és talán, de ez nem 100%-ig biztos, 38. héttől kezdve szép lassan kellett csökkentem, de ez majd FP úgyis elmondja majd. Nekem még naptárral is illusztrálta, nagyon alapos volt :lol:

Macs,
Szia :D :D :D Mesélj milyen az új hely, ház? Megszoktatok már?

Rec,
Ez a feljelentés nagy durva :shock: :shock: :shock:

Kép Kép
curse

Rídonli,
Ennyi már az anyasági? Nekem még csak 60e volt, szépet emeltek rajta fél év alatt.

Kép Kép
curse

Védőnő: a miénk eltűnt...asszem azért, mert látta, hogy nincs rá szükségünk. De el tudom képzelni, hogy van, akinek van. Csak nem mindig elég felkészültek sztem. Enyim a szoptatáshoz annyit tudott előre segíteni, hogy ne vegyek előre mellszívót hátha nem lesz tejem. Na, kösz. Arról, hogy pl.hogy tegyem mellre a gyereket szó sem esett. Ja, meg azt is mondta, hogy dörzsölgessem a mellem fottír törölközővel...hehehe...
Pedig lehetnének hasznosak is sztem.
És kíváncsi lennék vmiféle statisztikára, hogy pl. a gyerekverések közül mennyit derítenek föl. Hátha ezen a téren hasznosabbak.

Tinu-nagyon érdekes ez a téma!

Nukada-NALÁTOD!!!!!!!! Akkor Réka már forog is meg mosolyog is! Ez nem semmi! :))))))
Nem lehet, hogy szomjas? (Nemtom, hogy a tápis babákkal hogy van, anyatejeseknek elvileg nem kell víz, de az enyim úgy szlopálta a múltkor, amikor ilyan meleg volt...)

Zuzi-kamilla-tippet köszi, most azzal próbálkozunk. Én sem vagyok híve a teáztatásnak, de ezt nem kaja helyett (elhallgattatónak)kapja, azt nem is lehetne, hanem gyógyszerként. (Baba-tea hasfájás ellen, kamilla és édeskömény.) Inkább ezt adom, mint vmi gyógyszert.
rídonli#

Rylie,
Gratula az ötöshöz, ügyes vagy :D

Szrek,
:lol: :lol: :lol:

Zuzi,
Tényleg nem védeni akarom a bébiszittyót, de nem lehet, h nem volt pénz a kártyáján :? Én már sajnos jártam így egy párszor, h csak smst tudtam küldeni :oops:

Arwen,
A mellszívót, ha viszel be, akkor rejtsd el, mert egyáltalán nem díjazzák bent, mondván, h van bent kettő is. Ezt még a szülésznők előadásán is kihangsúlyozzák.

Kép Kép
curse

Ez nem az anyasági, hanem a XI.kerületieknek "születési támogatás". Van olyan kerület, ahol semmit sem adnak, nem igazságos...
rídonli#

Curse, Nuk, biztos aez a nyomott, meleg idő. Enyim kicsi fél 6 óta alszik, átaludta a fürdésidőt, pedig kendőben sétáltunk ma, és jól megizzadt benne, ráfért volna egy pancsi. Közben lefektettem a nővérét is, most várhatom, hogy mikor ébred kajálni a kicsi.
rídonli#

A francba, rossz helyen lakok :lol: :lol: :lol: Egyébként, ha a Adél egy nappal előbb született volna, akkor 111.111 Ft-ot kaptunk volna, mert a 11. kerületben, november 11-én születetteknek ennyit ajánlott fel az önkormi.

Kép Kép
curse

Fibi: a szülés amúgy sem steril, ezt úgyis tudod te is, úgyhogy tök mindegy szerintem, hogy zöld-kék avagy piros póló van-é a párodon ;)

Leni: azért kérdem, mert azon filózom, hogy next gyeröknél én is titokban tartanám magunk előtt a nemét. Ámde biztos, hogy magamban számítanék valakire és félek, hogy csalódás félét éreznék ha más nemű lenne a ded.. :roll:

Deni: menni fog meglátod ;)

Zsan: védőnönk dettó okosságokat tudott mondani pl még pocakosság alatt ilyen praktik tanácsokat kaptam, hogy hordjak kényelmes cipőt! :o :lol:

SZIJA Macs!
Én nagyon irigy vagyok a kertedre!!!
Főleg most, mert vasárnap voltunk rokonyoknál Kalocsán és hát kertes házban voltunk és Kamilla egész nap kint pucérkodott a kertben, meg kis öntözőkannával locsolta a virágokat, meg bogarászott a fűben és megmarkolt egy kaktuszt is :o ma szedtük ki a tüskét a kezéből :P És a szívem szakadt meg, hogy mennyire élvezi és hogy nekünk nincs erre lehetőségünk nap mint nap :cry: :cry:
Egyébiránt mikorra is vagy kiírva???

Ja és ma a játszón is tök fosul éreztem magam, ami hülyeség tudom, de van egy összeszokott csapat és anyukák tök jól eldumáltak egymással, és már kellemetlenül éreztem magam, hogy én meg ott sertepertélek körülöttük, csakhát Kamilla után jöttem-mentem, aztán amikor a trendi nagyhangú extra lapos hasú anyuka is megjött akkor összeszedtem koszos malac Hippes ajándékpólós Kamillámat és hazajöttünk :?

REc: :shock: :evil:

Nukada: No látod, nem eszik azt olyan forrón!!

No jószakállt!

Rylie
rylie

Recca, én is kiakadtam a feljelentésen! Milyen jogon? Csak nem bűncselekmény az otthonszülés!?
rídonli#

Recca, és tulképp ki jelentett föl titeket? A védőnő? (Most ide vmi rondát akartam írni, de inkább nem...)
rídonli#

nya, képek:

A Szocsa Kobaridnál:
Kép
Kép
Ez a kép csalás, mert ez a kis tó a határ olasz oldalán van :D
Kép

Látkép a Predel-hágóról:
Kép

Bovec:
Kép

Dóci is volt az Isonzónál :D
Kép

sőt, benne is (egyébként hihetetlen, hogy hogy bírta a 9 fokos vizet):
Kép

Dzsingisz kiskorában:
Kép

Az egyik hűvösebb napon:
Kép
kisün

Nyaralásról bővebben majd később, most megpróbálok reagálni:

Leni,
jó volt olvasni a szüléstörténetedet, nagyon szép lehetett! :lol:

Zsan,
kissé hullámzol, de olyan jó, hogy végre már hullámzol, és nem csak alulról kajabálsz felfelé :lol: És a szép szülést megérdemelted. Ide nékünk a te szüléstörténetedet is!! :lol:

Védőnők...

Macs,
velkám bekk, drágám :mrgreen: nyuszi, gyík, sziklakert mindmind rule-nak.
Nálunk ma beért az első 3 szem málna, és NAGYok, gyönyörűek, és finomak :lol:

Votiv,
jobbulást, rossz olvasni ezt a nyavaját, hát még kifeküdni :(
kisün

Nukada,
na látod, mosoly! :D Szerintem Réka megemberelte magát, mégsem éghet le egy egész fórumnyi ember előtt :lol:

Fibi,
nagy drukkok++++++ Szép szülést!!! :D

Rec,
:shock: :shock: :evil: :evil: :twisted: Nagyon durva és aljas, amit veletek csináltak...
Csatlakozom Indihez: mit főzöl be?

Zuz,
én totál kiakadtam (volna) a bébiszitter-jelöltön :shock: Sétáltok valamelyik nap Diószegi felé? Most, hogy van új kocsi (yessss!!!), elmehetnénk fagyizni is :lol:

Deni,
csatlakoztok valamikor?
kisün

Macs, üdv újra a fedélzeten :D máris szédülök a röhögéstől miattad :lol:

Nukada, kutyusnak Arsenicum album?
és integessetek holnap felém, ha jöttök Biára :D
rég raktál fel képet Rékáról!!!!

sikerült letornászni a lázamat 38-ra :? Lilike egész du. láncszopizott, de még mindig nem hajlandó rendesen megdolgozni a tejért a beste kölke :twisted:

védőnők a cucilizmusban pl. a városba szakadt, anyátlan lányokat voltak hivatottak segíteni, akik már nem részesültek az ősanyák bölcsességeiben (talán jobb is), ill. természetesen a legújabb tudományos eredményeket hivatottak terjeszteni a legelmaradottabb helyeken is, meg persze ők a szocháló, akik tudják pl. hogy milyen segélyre vagy jogosult, és jó esetben a családon belüli erőszakról is tudomást szereznek (vagy ők, vagy a gyerekorvos legalább látja pucéran a gyereket).

de közben elég sok dologban funkciójukat vesztették, arról nem is beszélve, hogy az én védőnőimnek pl. egyiknek se volt gyereke. szal biztos, hogy ezek a nők így kompenzálnak - Tinu, mit gondolsz? :D
bár sokkal hitelesebb lenne, ha nem a legújabb szoptatási aranybullára hivatkozva ajánlgatnák pl. a váltott mellből való szoptatást...
a védőnőszövetség elnöke egyszer egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, nem lehet eltiltani azokat egy szakmától, akiknek nincs ilyen mélységű tapasztalatuk :D a gyerekorvosoknak sem mindnek van gyereke... :lol:

Curse, Lilike bőre javul, a háta még irtó csúnya, de az arca már egész tiszta. dokinénivel megbeszéltük, hogy akkor kapja Lilike az első szurit, ha teljesen rendbejött, szóval legalább 4hós koráig várunk vele, amit én Zsancihoz hasonlóan cseppet sem bánok :D

és mérleg híján csak becsülve ugyan, de dokinéni szerint Dundika már verdesi az 5kg-t :shock: :shock: (tegnap volt 8 hetes)

votiv 8)
votiv

ja és Votiv,
az avatárod csúcsszuper 8)

Kékfényes babák szépségesek :lol:

Monisa,
én is gyereknaplózom :D Dócinál az elején még írtam, hogy mikor mennyit evett, aztán a napló szépen átment abba, amit majd a gyerekek is élvezni fognak: mindennapi apróságok, nagy tettek (pl. mikor indultak el, aranyköpések) :lol: Én már most is élvezem a visszaolvasást 8)
kisün

Mása,
neked is hajrá :lol: Még csak most olvasok, de ha más nem válaszolt volna: szülhetsz I-es lepénnyel is, és II-III-assal is húzhatod több hétig :D

Rylie,
gratula a vizsgához! :)

Votiv,
az én gyerekeim az összes oltásukat itthon kapták meg...
kisün

Leni,
gyermekeid tündériek :D Azon a guggolós-feszülőnadrágos képen egyébként lehidaltam, tetszettél így szülés után néhány nappal :lol:

Zsan,
anyatej: Dóci is kapott most télen 1-1 pohárkával :wink: Dokibácsink kifejezetten támogatta, hadd segítsük az immunrendszerét :D

Mikromakka,
üdv! :)
kisün

És dióhéjban a nyaralásról: nagyon élveztük. A gyerekek tényleg hihetetlenül bírták az utat, a sok testi és lelki készülés után alig kellett valamit csinálni, Dóci Gryllus-dalokat memorizált, Marci pedig javarészt aludt, amikor meg nem aludt, akkor énekelt. Mondjuk 20x meghallgatni egy gryllus-cd-t egymás után kissé egyhangú, de mennyivel jobb a folyamatos üvöltésnél :lol:
Nagyon jó döntés volt, hogy megaludtunk Karcsi szüleinél, így egyrészt a kapkodós-pakolós jelenetek nem a nagy utazás reggelén zajlottak, másrészt mégiscsak nyertünk 1,5 órát. Igy a tiszta menetidő 5 óra volt, de útközben megálltunk enni meg szaladgálni, ami még plusz 2 órát rátett.
A szállásunk (apartman) nemcsak jutányos volt, de ki merném jelenteni, hogy a legszebb szállás, amiben életemben laktam (ideértve a sokcsillagos szállodákat is!). A házinéni nagyon kedves volt, mindent megtett értünk (adott kiságyat, leesésgátlót, gyerekágyneműt, volt a kertben hinta, homokozó, egyszóval nagyon gyerekbarát hely) kitűnően beszélt angolul, így kommunikációs gondok sem akadtak.
Szlovénia pedig egyszerűen gyönyörű, azt hiszem, ez egy szerelem kezdete :oops: Bovecben laktunk. Körben NAGY hegyek, jó levegő, hatalmasakat sétáltunk, kirándultunk, annyira jól esett gyalogolni, hogy azt el sem tudom mondani. Dóci eszméletlen jól bírta a gyűrődést, sokszor 4km-eket sétált egyben :) Nagyon stramm csajszi. Mondjuk az altatással semmi gondunk nem volt, néha az ebédet is kihagyta, bedőlt az ágyba, és aludt. Este pedig egy mese után már indult is szunyni :)
Az idő lehetett volna szebb, de nem zuhogott, és kirándulni szinte bármilyen hőmérsékletben lehet. Esőben pedig esőkabát és gumicsízma, és már ki sem lehetett Dócit vakarni a pocsolyákból.
És mivel minden munkát itthon hagytunk, nekünk is nagyon pihentető volt az út, annak ellenére, hogy állandóan rohangáltunk a gyerekek után :) Már tervezgetjük a jövő évet...
Marci Szlovéniában valahogy megtanulta átaludni az éjszakát (9-től reggel 7-ig), és szükségből egy szobában aludt Dócival: ez viszont annyira jól működött, hogy a hazaérkezés óta már itthon is összeköltöztek :)
kisün

Indi, hat nemtom, mit lehetne ezen utanajarni. asszem jobb ezt (igy utolag mar) nem bolygatni. bar az anyakonyvezos noci megerdemelne, h raboruljon az asztal (v vmi mas ;))
meg mar regen is volt. csak most a vedonozesrol eszembe jutott (ide csak nehanyszor jott a vedono, azok kozul ez volt az egyik)
egyebkent meg ugy derult ki a feljelentes, h Apa bement az onkorm-ban megkerdezni, h tenyleg feljelentettek-e (galamblelku :evil:) szomszedaink. aztan kiderult, h ok (meg ?) nem, de van mar egy lezart ugyunk :shock:. ez. ja es vmi olyasmivel van lezarva, h kovetkezo gyerek eseten fokozottan oda kell rank figyelni. haha. miert? mit tudnak csinalni velunk? jon majd a rabeszelo bizottsag? v ide allitanak majd vkit, aki eronek erejevel bevonszol a korhazba? v? jaj ez annyira....

Ridonli, az anyakonyvezes az onkormanyzaton.
egyebkent meg barkit fel lehet jelenteni barmiert (nem kell, h buncselekmeny legyen). de ebbol meg nem kovetkezik semmi. csak gusztungalas :evil:

Kisun, de nagyon szep helyen voltatok :) es tokjo, h ilyen jol sikerult :)
ja es melyik az a klassz fagyizo, amit itt mindig emlegettek?

ja igen, befozes: most epp cseresznye, zoldborso :P

Coolio
recca

youtube-on vagy egy csomo meno mano :D biztos emlekeztek ra pejcsiko korunkbol! ez pl egy felvilagosito epizod :mrgreen:
recca

Kisün:
Gyönyörű helyeken jártatok, a gyerekek a fotókból ítélve tényleg nagyon élvezték!!!!

Votiv:
OK, majd integetünk!!! További jobbulást, Lilkének meg szívóerőt!!! :wink:

nukada

Curse:
Az időtől is lehet, de tényleg nagyon sír és mindegy milyen idő van, mert már pár napja csinálja... Majd meglátom mi lesz... :roll:

nukada

Macs, Kisün,
welcome back! Képek jók, pocakról iiiiis!!

Curse,
jajj, hát szuper volt nagyon! Holnap folytköv. Budaörsön van a tanpálya, és csomó vezetős cég van ott, pl Mazsola is, így nyújtogattam a nyakam, de Mr Reccát nem találtam.

Rec,
zurad is tanpályázik? Vagy már túlvan ezen? És otthonsz. és feljelentés: hát ez egy vicc. Rossz vicc. SKH, nem? Pláne, h senkinek semmi baja nem lett... Egyébként amikor kitaláltátok, h így lesz, kellett valami engedély, aláíratás, stb?
És jó befőzést!! :)

Zsan,
védőnő :roll: . Továbbra is hála az égnek, h nekünk ilyen jó néni jutott. Eleinte segített, és jókat mondott, majd amikor már nem kellett, szépen félreállt. Mostanában, ha összefutunk, kicsit próbál győzködni, h adjak még neki munkát, de mindig lelombozom. ;)

Mikromakka,
szia! :) és majd csak akkor segítünk, ha LEGALÁBB az utsó 1000t elolvastad. ;) :lol:

Votiv,
Dundika :lol: s javulás jóó, mind bőrileg, mind neked lázilag! Így tovább! Mire apa lelép, minden 100as lesz, hát még aztán! :D

Rájli,
mennyi vizsga van még? Csak így tovább! :)
neet
neet

Szrek,
az a macskaetetős szöveg halálos!!! :lol: :lol: :lol:
jajj, megint annyi mindent írnék, de ti is annyit írtatok, és folyton lapozni kell, és babanet mindig máshova dob.

neet
neet

És és és: Reggel próbáltam Eszterre erőszakolni a cumiját és textilpelusát (tudjátok, cipci és pipci :lol: ), de kikérte magának "-ANYU, ÉN NAGYLÁNY VAGYOOOOK!!!", így aztán anélkül ment bölcsibe (apja viszi) . :shock: Na persze van bent benti cipci és pipci is. (Benti alvós) :wink:

És egy hiszti alap: nesquick kakaót kap tejbe, reggel-este meg amikor eszébe jut. Cumisüvegben. DE! Tilos felkevernem. Így halál óvatosan tekerem rá a cumit az üvegre. És ha picikét is keveredik, jesszusmarus. Na, tegnap és ma elcsesztem, volt némi keveredés, majd hangos üvöltés: FELKEVERTED!!!! (Most már ott tartok, h lassan letiltom a kakaót, és sima tejet kap a beste kölke, ha nem tud viselkedni, oszt az majd nem fog keveredni.) Erre, miután kibőgte magát, és lenyugodott, elkezdte inni, majd odajön és megmagyarázta: "- Csík volt az alján és azért sírtam."

Egyébként férjem betegre röhögi magát, amikor deddel veszekszem: "-Felkeverted! -Nem, nem kevertem fel, a kakaó az olyan, h tejjel érintkezve magától keveredik." Meg elveszi a kajámat, mondván, hogy az az övé, és sír, h miért eszem meg, én meg: "-Dehát az az én tányéromon volt te vetted el az enyémet." Apa szerint egy szinten mozgunk.... :?

És egy utsó: manapság szövegei: -Anitám, szerintem ez a zokni szoros. Szerinted nem? " Ill.: "Szeretnék valamit kérdezni." Hát ezen a 2n vinnyogok a röhögéstől. :mrgreen:
neet
neet

Macs,
Szuper, h ilyen jól megvagytok :D Fülesnek hogy tetszik az új hely, végül a saját szobájában kezdte a házikós életet?

Kisün,
Annyira, de annyira szép helyen voltatok :D

Votiv,
Nem hangzik jól, h ennyire magas még mindig a lázad :? Milyen csúnya kort ragasztottak rád :evil:
De az jó hír, h Lilike bőre javulgat :D

Rec,
Nekem is az kérdés jutott eszembe, ami Neetnek. Nem kellett vmi papírokat aláírni, h te otthon fogsz szülni?

Nuk,
:(

Neet,
:D Ha ilyen tempóba nyomod, hamar lesz itten jogsi :wink:

Mikromakka,
Üdv itt :) én sajna nem tudok segíteni elérhetőség ügyben.

Kép Kép
curse

Nagyon jó Eszti szövege, ha élőbe hallanám, tutira behalnék :lol: :lol: :lol:
Erről a kakaós felkeverésről James Bond jutott eszembe, amikor a martinit kéri :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Curse,
Bond is ennyit nyavajog? :D És képzelheted, a könnyeim törölgetem közben... :lol: És hogy álltok az almával, stb-vel? Pihen a téma, vagy próbálkozol újra? Cumid a konyhapolcon porosodik. Mikor?
neet
neet

Rec,
ez annyira gáááááááz :(
Fagyizó: a Kosztolányinál a Bocskai úton, a Feneketlen-tó oldalánál, a buszmegállóban (pl. 53-as, 12-es áll meg itt). A bonyolult leírás azért, mert szemben, a 7-es megállójában szintén van egy, de az nekem nem ízlik annyira. Ez egy kis talponálló, hihetetlen 85 forintos gombócárral, helyben főzik a fagyit, és finom.

Neet,
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: JBond a martinit rázva, és nem keverve kéri :lol: szerencséd, hogy nincs Eszcinél stukker, simán lepuffantana :lol:

jóóóóóóóóóóóóóóó reggelt babanet!!!

v
kisün

Jó reg!

Szerintem a gyerök ott születik, ahol épp van és nem ír alá előre papírt a tartózkodási helyről :wink:
Egyébként tesóm is otthon született - bár anyám nem így akarta volna, de hát a mentő nem jött. Nagymama volt a bába - 7 gyerek szülése alatt megtanulta a dörgést :wink:

indianyo

Neet :) hehe, ekem is a lepuffantás ugrott be :) Eszci nagy fazon!

Szia Vera! Hiányoztatok már erősen! Képek de jók! Mikor megyünk Macskacsaládlátogatóba? Na jó, egy kicsit dolgozhatsz is addig még :wink:

indianyo

Indi,
ha Macsék fogadóképesek, akkor hamarosan mehetünk :lol:
kisün

Neet, Curse, az embernek torveny-adta joga, h ott szuljon, ahol akar. csak orvosi szaksegitseget nem vehet igenybe tervezetten korhazon kivul :? de nalunk meg ez sem jatszott (mert aki kint volt, nem orvos). szoval az egesz csak rosszindulat (de az a no amugy is eleg taplon viselkedett, mit osszeszivozott, mire anyakonyvezte vegul a gyereket)

Neet, igen Mr R is ott rutinpalyazik. es megy holnap reggel is. egy citroen berlingoval pedalozik.
csajod szovege nagyon jooo! johet meg belole :D

Kisun, ok, azt ismerem :) ott mi is szoktunk idonkent fagyizni (a szembenlevo az nagyon rossz. sztem.)

Coolio
recca

Recca,
milyen színű citroen? Ott még nem tartok, h simán felismerjem az autókat márka alapján. :lol: De majd lesem.

Ha meg tv adta jog, akkor mindenki monnyon le.

Jéé, tényleg, rázva és nem keverve, valami rémlik, köszi csajok. Lehet, h több tévét (dvd-t) kéne néznem... tegnap is, bekapcsolom a tv-t azt sehol a Győzike. 8)
neet
neet

Neet,
Igen, a cumi :oops: talán mostanság esetleg beteszem a hátsómat a kocsiba és elmegyünk érte :lol:
Kaja téren pihi van, megfogadtam a tanácsotokat, h ne erőltessem :D De hétvégén újra kezdem, de akkor csakis kizárólag zöldséggel, hátha :?

Rec,
Minden bizonnyal nem volt jobb szórakozása az anyakönyvinek :evil:

Kép Kép
curse

Recca :) tudom, tudom, nem befőzős topik, de hogy főzöl be zöldborsót? :o

indianyo

Neet, azt nemtom, milyen szinu, de egy bohom nagy auto (ilyen). en sem ismerem am a markakat: a trabanton tul mind olyan egyforma :lol:
te mivel?

Indi, talaltam egy ilyet (itt):

Zöldborsókonzerv
A frissen szedett borsót enyhén sós vízben egyszer felforralom, majd leszűröm. Beleteszem, belerázogatom a csavaros, vagy patentzáras üvegekbe és a tetején hagyok egy kb 1 centis helyet. Literenként 3 dkg porcukrot szórok rá, felöntöm enyhén sós vízzel, majd lezárva 30 percig güzölöm. Másnap megint 30 percig gőzölöm.

meg sosem csinaltam igy, de most nem akarom fagyasztani

Coolio
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?