A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok !

Évi : Klassz ,hogy Nektek is megmutatta magát a baba! :lol: :lol: :lol: A Gergő nagyon tetszik , de öcsémet is így hívják ezért nálunk szóba sem jöhet :-(.

Én most indultam hízásnak , majd leesett az állam , mikor 64,5 kg -ot mutatott a mérleg.
Márciusban voltam 63 ,ami már a terhesség miatti falás eredménye volt , utána ment vissza 60 kg-ra. Remélem ezt azt jelenti ,hogy a babának is jut mindenből bőségesen , úgyhogy egyenlőre nem aggódok .
Ha itt lesz az igazi nyár , szerintem úgysem lesz kedvünk sem a zsíroskenyérhez , sem a többi fincsi falathoz, akkor majd elég lesz egy 5 kg-os dinnye is ,ami egy kicsit kordában tart :-).

Üdv Evu !

Örülök ,hogy végre János -os is van közöttünk , mert ha még sokáig vacakol a dokim a szerződésével , ill. a Margitban mégsem lehet szülni nagy az esélye ,hogy én is ott kötök ki a lakhely miatt.
Majd kérhetek egy-két infót ugye ? :wink:

Jó hétvégét !!!!

Kép
sheepy

Hali!

Evu üdv közöttünk!

Kajálás, hát igen. Én is kezdek hízni asszem, bár mérlegre már nem mertem felállni. Ma lépett be a férjem a Krisztusi korba, és jól megünnepeltük egy nagy bogrács őzpörkölttel amit egy barátunknál sikerült megfőzni. Én már fél 6kor feladtam az ünneplést, mert nagyon elfáradtam és inkább hazajöttem aludni és persze tanulni, de lagább ráfoghattam a babókára.
Ők persze még most is buliznak :D
Őzpöri után egy kis túrótotra következett fagyival és cseresznyével.
Szóval jól belaktam.

Ma mindenki azt mondta, hogy olyan fiús pocakom van, mert nem széles hanem csúcsos, hát remélem a következő UH-n már tényleg biztire mondják, hogy lány. Bár én egy kis pöcsösnek is örülnék.

megpróbálok feltenni egy Erdélyi pocakos képet.

Kép Kép

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Siker!

Na megyek tanulni még egy kicsit.

Jól be volt vizesedve a lábam, utolsó nap már csak papucsba fért bele.

Kép
masika

Sziasztooook!

Most voltunk vacsorázni, nem birok megmozdulni nagyon. :oops:
A kutyus is csak itt alszik mellettem, kidöglött Ő is! :lol: Elfáradt a kis család.
Ti mit gondoltok a hajfestésről? Én most átszíneztem a szöszimet barnára. Kb. amilyen az eredeti lehet. Állítólag felszívódik a festék.... Megijedtem és eldobtam magamtól a szőkeségemet. :cry: :roll:
Masika Tök jók a képek! Legalább már tudjuk kit fed az "Apa" szó! :lol: :lol:
Na megyek csicsizni!Jó éjt!
Vendég

Hali! Itt a koránkelő brigád! :-S

Masika, szép a pocid, Apu mellett meg gondolom biztonságban érzed magad! Ezek a karok hallod! No a babó jó el fog veszni apuci karjaiban! :lol:

Erdély milyen volt?

Adri, én bizony festettem, de annyira nem szoktam sűrűn, tehát úgy vagyok vele hogy 2-3 alkalmat csak ki bírunk...
Amúgy, ha ez ilyen veszélyes lenne, akkor egy fodrász se dolgozna terhesen, ők naponta találkoznak az összes vegyszerrel...
Tehát szerintem itt is a mérsékletesség számít...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok !

Adri : nekem az esküvő miatt lett egy kicsit festegetve, mert le volt már nőve a szín , de azóta inkább hanyagolom , max. henna lesz , ha nagyon gáz lenne a helyzet.

Őzpörkölt ,hmmmm, Masi legalább megadtad a módját ,hogy kirúgj a hámból :-)

Tiszta nátha vagyok !!! Amúgy is folyton tüsszögök ,amitől szegény gyereknek rázkódik mindene , de ez most elég komolynak néz ki
:x
Megyek kúrálni magam , bár elég levert vagyok , még a jókedvem is odalett :-(.

Kép
sheepy

sheepy akkor te idaig 1 kg hiztal ???!!

Jutta, jo ez a fel-munka, csak azert a biztosag kedveert legyen nev a masik nembol is, ert mar szuloket meglepetes :)

hajfestes " 3 hovonta siman lehet szerintem. ilyen erovel az is gaz, aki a varosban lakik, mert a benzingoz..stb...

eves : latom mindenki sokat evett...veletek is ugy van, hogy sokkal kevesebbtol is mar olyan erzes, mintha kidurranna a hasatok ? magyaran en erzem, hogy pont, hogy nem tobbbet, hanem fele adagokat kene ennem, csak max.gyakrabban. vagy ez hulyeseg ?
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Nagyon régen voltam, nem is tudok mindenre reagálni, csak emlékezetből.
Elég rossz napjaim voltak, lelkileg, ahogy korábban remekül éreztem magamat, úgy jöttek mindenféle negatív gondolatok az elmúlt hetekben. Szerencsére nem a babával kapcsolatban. Remélem, hamarosan elmúlik ez a rosszabb időszak.

Evu, szia!

Jutta, Masika, nagyon szép helyeken voltatok, és ti is szépek vagytok!

Az őssejtet mi is le akarjuk vetetni, a párom már gyűjti rá a pénzt. Nagyon erős ellenállása miatt a részletfizetés nálunk szóba se jöhet. Úgy vagyunk vele, hogy soha ne legyen rá szükség, de inkább másról mondunk le, mint erről ahogy mi nevezzük életbiztosításról. Bogyo, Te írtál arról, hogy a méhlepényből is ki lehet venni az őssejteket. Engem is érdekelnének a részletek, főleg a technikai lebonyolítása, mert az első gondolatom az volt, hogy a szárítást és a tárolást nem lehet otthon megoldani, ahhoz spec. eszközök kellenek.

Beszélgettünk a kínai boltokról, hogy milyen jó nacikat lehet venni, aztán beugtott nekem, hogy 10 perc járásra lakunk az Asia Centertől. Tegnap voltam is, vettem két nadrádot és egy felsőt. Egyik se kismamaruha, vagyis tudom hordani majd utána is.

A hajfestést én nem kockáztattam meg, csak lájtosan. Castingot használok, havonta egyszer. Ez tartós színező, de simán megmarad a hajamon egy hónapig, utána a lenövések miatt úgyis kellene festeni is, mert nekem már nagyon ősz a hajam. Az a jó, hogy elég 20 percig a hajon hagyni, míg a festéket én 45 percig szoktam. A hennán én is gondolkodtam, az tartott vissza, hogy azt mondják, nem lehet utána más festékkel festeni a hajat, mert ahol henna érte, ott eltörik a haj. Ettől nagyon megijedtem, de nem bánnám, ha valaki ezt cáfolná.

Megpróbálok feltenni a pocimról képet, szerintem elég nagy, most láttam csak, ahogy készítettem a fotót tegnap. +7 kg. Már nem tudnám eltakarni, vagy letagadni.

Kép 22+5 [img]

Kép 20+5
Ariel[/img]
ariel

Talán sikerül aláírást is készítenem.

Többen írtátok, hogy mostanában megváltoztatták a szülés idejét. Pedig ilyenkor már nem nagyon szokták. A 12. hét után már a babák közötti különbségek megjelennek, gondoljátok el, születnek babák 3 és 4,5 kg-osan is, 49 és 60 cm-esen is. Szerintem ez azért veszélyes, mert ha 1-2 héttel idősebbnek mérik, akkor hamarabb megindíthatják a szülést, ami semmiképpen se jó. A baba tudja, hogy mikor áll készen a szülésre.

Kép
ariel

Ariel - egyalatalan nem nagy a hasad, sot ! ez 7 kg ? akkor az hol van ? :) pont hogy hazilag meg lehet csinalni a szaritast es a tobbit, mi is igy fogjuk, irj nekem privit es valaszolok- csak a gmailre irj kozvetlen, mert a babanetre ha jon egy privatom el tudom olvasni, de nem tudok valaszolni ra
en is ezt hiszem, hogy a kiirt idopont semmit sem jelent,sokan szuletnek sokkal kesobb( a hamarabbat nem irom, mert arra rafogjak, hogy koraszules)

Henna: en regen csinaltam es amikor visszatertem a festesre semmi sem tortent a hajammal. de a henna tuti, hogy sokkal jobb a hajnak mint a festek

jobbulast shyppy !
bogyogyorgyi

Sziasztok

hajfestés én festettem Lilivel is meg most is igaz nem olyan gyekran de megkérdeztem a dokit és azt mondta lehet.Én kávét is iszom.

Kép
Kép
eszter26

Hali!

Hajfestésről két fodrászt is megkérdeztem és azt mondták, hogy nem árt a babának, az egyik szintén terhes és platinaszőke a haja.
Hát én kb5-6 hetente festetek most, szerintem sem káros. Ha már a szinezőnél tartunk akkor szerintem abban is ugyanolyan anyagok vannak mint a festékben csak kevesebb ezért kopik le.

Hát igen, Apa mellett többen is meg szokták kérdezni, hogy ugye nem félek? Nagy maci :D Bár a kisbabáktól fél mint a tűztöl, nem meri őket megfogni csak nagy unszolásra. Volt már olyan,hogy a barátnőm kisfiát 4 hónaposan úgy kellett a kezébe nyomni, és meg sem mert moccani, majd egy perc múlva kérte, hogy vegyük el tőle.
De szerintem a mi kis manónkat majd ki sem lehet venn a kezéből.

Ariel rajtad tényleg nem látszik a hét kiló.

Kép
masika

Juj! Ki is kérdezte, hogy lehe-e felnőtt korban szinkronúszni?? Most jutott eszembe, tök szégyenlem magam :oops: Nem nagyon tudom, igazából még nem találkoztam ilyennel, de nem tartom kizártnak.Miért ne lehetne?? :D
Ez a hajfestéses dolog.... Csak számomra nem volt ennyire egyértelmű- ezek szerint...Mindenesetre én pont azért gondoltam így, hogy legalább egy tényezőt kizárok, ami lehet, hogy árt ha már városban lakom :shock:
De rossz itthon egyedül... Még jó, hogy Ti itt vagytok :D
Vendég

cuki - :)
bogyogyorgyi

Sziasztok!
Nálunk minden rendben .UH-n,és a 4 markeres teszt is negatív! :D Nemét még mindig nem tudjuk.
Farfekvéses ,így nem látszik! :wink:

Méhlepényem mélyen a méhnyak közelében tapadt meg,és vannak kontrakcióim is (Uh-n látszott)szóval pihiznem kellene.már ugye ,ha nem kellett volna 300 km-t utaznom a táppénzes papírom miatt. :evil: Remélem nem fognak szétszedni,hogy genetikára mentem a hónap utolsó napján,nem a papírért. :roll:

Elnézést,hogy nem tudtam visszaolvasni,de már fáradt vagyok.a pocakok,amiket láttam gyönyörűek!!!
Pusszantás!

KépKép

KépKép
okr

Bogyo, írtam mailt.

Kriszta, grat, a negatív eredményekhez, pihizz, amennyit tudsz.

Kép
ariel

Sziasztok!

Masi, Ariel! Nagyon csini pocakotok van!

Bogyó! Köszi a bíztatást! Jól esik hallani mást is, nem csak azt, hogy sokat híztál, meg hogy dagadt vagy.....

Hajfestés: Én festetem a hajam, Igaz én is ritkábban, mert nem feltűnő a különbség!

Szombaton reggel egy óvatlan mozdulattal nagyon begörcsöltem, egész nap éreztem, hogy fáj...
Heléna meg se mozdult :shock: Kirándultunk és majdnem hegyet is másztunk :oops:
Aztán vasárnap végre hjelt adott magáról :) Szerintem csak ő is kifáradt... de ez a görcsölés nem kellett volna :evil:

Puszi mindenkinek! Én már 22 hetes vagyok :) Olyan jó érzés! Tegnap már az apjába is belerúgott! :twisted:

Szép napot nektek!

büngyike

Sziasztok !

Bogyó - összesen tavasz óta 3 kg -ot híztam , de a 8.hét óta gyakorlatilag csak 1,5-öt.
A lábdagadást és viszereket + terhességi csíkot leszámítva jöhet több is , nem bánkódnék, szülés után úgyis jön a turbó edzés .

Erről a házilagos méhlepény sütés -főzésről én is hallottam :kb. 10 éve volt egy szülős barátnőm ,aki pedzegette a dolgot , de úgy tudom abba maradt .
Persze ezt is biztos már évszázadok óta csinálják mindenféle népek , csak az urbánus lelkünknek idegen egy kicsit a gondolat . :)

A kórházban csak szólok, és elteszik a hűtőbe a lepényt távozásig ????

Az egyszerre sokat evés nekem sem megy , reggel 2 pirítós már kifog rajtam , viszont minden órában kell valami , mert különben korog a gyomrom .
Asszem itt a csapda, és ezért lehet jól elhízni ,hogy ha nem figyelünk oda mit is kapunk be hirtelen , mert a sok kicsi sokra megy !!!! :wink:
Evés előtt mindig megiszom egy nagy pohár vizet , és akkor már félig tele is vagyok + annyira nem leszek kívánós .

Tegnap jól leégtem . A család elvitt kirándulgatni ,hátha attól múlik a náthám , de olyan hülye idő volt ,hogy nem kentem be magam.
Nátha maradt + pirosra égett fej, és nyak :evil: :evil:

Ariel - nagyon csini vagy , egyáltalán nem látszik a 7 kg, és a pocid is nagyon szolid szemből !

Én változatlanul béna vagyok a képekhez, párom szerint nekünk nagyon nagy a felbontás ,amit nem lehet lebutítani hiába kicsinyítgetek .
Majd egyszer ..........

Kép
sheepy

Büngyi !

Most olvastalak , remélem a görcsnek nyoma sincs !!!!

Ti mennyire hajolgattok ?
Én valahogy nem érzem túl jól magam ha a földről kell szedegetni a cuccokat , és a baba sem szokta díjazni.
Lehet ,hogy csak paranoiás vagyok ?

Kép
sheepy

Csajok! Nem tudtalak teljesen végigolvasni benneteket! Azért írtam, lehet, kicsit lemaradva, amiért előre is elnézést!
Cuki!
Pankababa nagyon édes az uh képen! És tényleg bemutat! Biztos gondolta, ha már nézik őt, akkor legalább produkálja magát!
Amit írtál a „még mindig veled van a baba”: én is így voltam. Mi a 20. héten lélegeztünk fel egy kicsit, és ezeket a varázsszámokat én is betartom.
Timurr!
Milyen légzésfigyelő, amit matrac alá kell tenni? én csak az az angyalkásat ismerem, amit lógatni kell, és ki kell kapcsolni, ha kiveszed a babát.
Büngyi!
Én fordítva hallottam:
Én egyszer azt hallottam, ha a baba az anyjával alszik, sokkal nagyobb a légzésleállás lehetősége, mintha másik szobában aludna. Mert ilyenkor baba nagyon biztonságban érzi magát. Persze ez azt jelenti, hogy nem 1:10 000 az esély, hanem 1: 9 000 (a szám csak kamu, csak a nagyságrendet akartam jelezni)
Masi!
Azt hiszem, mindenki nevében megköszönhetem, hogy ilyen szépen rendbe tartod a táblázatot!
Adri!
Tényleg jó lehet ekkora pocakkal úszni, és a bólya ötlet nagyon jó! És akivel szinkron úszol, ő meg majd berak egy felfújható labdát magának! És akkor szinkron lesz tényleg!
Sheepy!
Engem soha nem zavart, ha nem volt ági nevű a közelben (persze nem sokáig volt így, mert népszerű volt akkoriban) és miért zavart a Barbara? Szerintem nagyon szép!
Szerintem ringó bölcsőbe nem lehet berakni a légzésfigyelőt…
Jutta, Erika!
Milyen diéta?
Jutta!
Én is írtam valamelyik héten, hogy olyanok néznek meg, akik előtte soha, és mindenfélét mondanak az utcán. És ezt én sem értem, mert egy terhes nőnél foglaltabb az égvilágon nincsen!
Klári!
A vérnyomás olyan relatív! Nekem úgy csinált az EKG-t a dokim, hogy bugyira kellett vetkőznöm. Na mire mindent levettem (naci, harigatyi, pulcsik, melltartó) addigra fel is ment a pumpa!
Vércukor: nekem 24.hét
Evarga!
Még egy fiú! Jaja de jó! Nagy gratula! A Gergő nagyon szép név!

Szia Evu! Üdv köztünk!

Ágica
Kép
ágica_26

Név:
A különleges név jó egy egyszerű vezetéknévhez, de komplikált vezetéknévhez viszont nem. Az is igaz, hogy nekem az Anna tetszik a legjobban, de kizárólag azért nem adjuk a babaának, mert moszt ez a leggyakoribb lánynév. Tényleg nem kell x. Anna. A Virág is gyakori (első 10-ben benne van), de nem olyan vészes.

Őssejt:
Azért nem kevés az a 300 rugó…sőt! Az egész gyerek nem fog annyiba kerülni, amikor jön (szerintem). Ha van lehetőség kifizetni, le kell vetetni. Ha nincs, akkor majd másét kell használni.

Megvan az apasági! Nem kérdeztek semmit tőlünk. Szerintem egy nő bármelyik pancser pasit be tudná rángatni… személyit kértek, meg igazolást aztán kiküldtek, majd 10 perc múlva aláírtunk, és mehettünk is.

Isteni volt otthon anyuéknál, csak az allergiám olyan mértéket öltött, hogy 3 napig be volt dugva vattával az orrom. Akkorákat prüsziztem, hogy azt hittem ott szakadok szét…
Rengeteget kajáltunk. Pénteken pacal volt (ki szereti?), apu csinálta, szombaton nagy grillezés és palacsinta, vasárnap halászlé, és sülthal. Persze szombat éjjel úgy felfordult a gyomrom, hogy vasárnap alig tudtam enni. Azt hiszem egy kicsit sok volt a jóból. Ma reggel alig mertem mérlegre állni, de csak fél kiló jött rám.

Ágica
Kép
ágica_26

sziasztok

Okr
nagy gratulaa jó eredményekhez :-)

Ágica
én úgy tudom mindegyik légzésfigyelőnek vannak lapjai amit a matrac alá kell rakni,eze gy vezetékkel van összekötve amit felkell akasztani,ragasztani valahova,ott tudod kibe kapcsolni,áállítani amelyik olyan.Ha bekapcsolod és nincs benne baba vagy valami ami lélegzik sípol,ha bent a baba vagy valaki aki lélegzik akkor csendben van.Ha kiveszed a babát mindegyiket ki kell kapcsolni különben sípol mint állat.

Ha együtt alszik a babával a mama akkor a baba hallja ,érzi a amam légzését és ösztönzi ara hogy ő is levegőt vegyen,e tekintetből szerintem mindegy hogy egy szobába vagy külön szobába vane apici.

Sheepy
én is egyre inkább nem szeressek hajolgatni :-(
de muszály,főleg amikor a 100 kindert Maja kiszórja a földre

Ariel
csini a pocid :-)

na megek szívok egy cifgőzt a konyhába

Timurr
Vendég

Sziasztok

Én is úgy tudom,hogy mindegyik légzésfigyelőnek van lapja angelcarnek is szerintem amit te mondasz Agica.Akkor lehet veszélyes csak ha közvetlen melletted alszik veled egy ágyba és hat hónapig kifejezetten ajánlják az egy szobát a szülővel.

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok

Másnak van ötlete bölcső + légzésfigyelő témában ?

Én is arra gondoltam ,hogy ha nagyon mozog ,akkor nem biztos ,hogy jó, bár attól a baba még nem gurulna le az érzékelő lapról, de ehhez még amatőr vagyok , úgyhogy léci help !!! :wink:

Ágica nagyon irígylésre méltó ez a családi koszt ! Kezdek egyre lustább lenni a nagy főzőcskékhez 2 személyre ( apa+én ) , viszont az ilyen nagy családi muriknál nincs jobb !!!!

Timurr - Részvét a kinderek miatt , de biztos ,hogy legalább Maja nagyon élvezheti a dolgot ! :lol: :lol: :lol: .

Kép
sheepy

Nekem a lehajlással nincs még akkora gondom, eleinte jól is esett, mert ha mozogtam, nem fájt a miómám. Mostanság kicsit terpeszben hajolok (mintha sz@rnék :D :oops: ) úgy kényelmesebb. de még nem gáz.

a légzésfigyelőt ne tudtam, azt hittem, hogy csak az a felfüggesztett bigyó van...mik vannak...és meddig kell (érdemes) használni?

azon gondolkodunk, hogy 2 ágya lesz a gyereknek, amíg egészen pici. Egy a hálóban, egy a nappaliban. Aztán majd lesz, ahogy lesz.

apa mostanság azt kérdezi, hogy szereti-e Őt a pici. Mondom neki, ha szépen beszél hozzám és nem durván, akkor igen. erre elkezd mindenféle obszcén dolgokat mézédes hangsúllyal sugdodni az én fülembe...szegény gyerek meg azt hiszi, hogy szépeket mesélnek neki...
arra rá akarunk szokni, hogy minden nap legyen egy nyugodt 10 perc, amikor apa mesét olvas, hogy szokja a hangját. Ti nem gondolkodtok ilyenbe?

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

köszi szepen a sok üdv-öt, aranyosak vagytok :D

öszinten magvallom, meg mindig nem vok teljesen kepben, nem volt eleg idöm visszaolvasni, de igyekszem.
csak vagy melo közben kukucskalok ide, vagy este, amikor mar faradtabb vagyok.

Sheepy, persze, szolgaltatok infot a Janosrol, amennyit tudok, mert en a dokihoz maganba jarok, nem tudom ki mikent oldja ezt meg, de nekem nem akardozik a korhazban orakat varni, amig sorra kerülök..

Dr. Varga Antal a dokim, ezt irtam mar, egy nagyon kedves, alapos, mosolygos idösebb dokibacsi :D

Szerdan leszünk 19 hetesek, remelem hamarosan megtudjuk Mini nemet..mi kislanyt erzünk a parommal.. 8) nem vagyunk hazasok, majd csinaltatunk mi is apasagi nyilatkozatot.

Gazdagreten lakunk, most költözünk ott uj alberletbe, ahol lesz igazi kis babaszoba is :D alig varjuk mar, hogy berendezhessük :D

28 eves vagyok, egy ceg marketing reszleget vezetem nemet nyelven, immar 4 eve :D

en nem festem a hajamat, derekig erö fekete festette hajam volt, de levagattam, mert ahogy nö le, eleg erdekes lett..inkabb rövidebb sötet logjon a vilagos alatt :D

egyebkent jol vagyunk, tegnap fajdogalt a hasam, feszült, mintha szet akart volna robbanni..talan nem nyulik eleg gyorsan a böröm :?:

Minike nevet illetöen nagyon tanacstalanok vagyunk, Molnar a csaladnev, de a keresztnev meg a jövö zeneje..jo lenne elöször tudni a nemet :D

Kép

Kép

ime 2 kep, az egyik apocakomban megbuvo Minikenkröl, a masik, hogy milyen voltam, itt meg nem vagyok allapotos.

ideje lenne mar egesz alakos kismama kepeket is kesziteni :D

hat ennyi jött most, hiv a munka.. :D

szep napot nektek es jo pocakosodat!!!

pusszancs

Evu
Vendég

Kép

oops.. 8)
Vendég

Evu!
nagyon édes pocakod van!
csak csínnyán azzal a munkával! meddig dolgozol?
hasfájásra béres magnézium és egy kis kálcium, meg pihi. Amúgy picit tűrni kell, nekem is fájt tegnap, pedig mindenre odafigyelek.
És mozog már Mini? ha igen mennyire?
apasági nem nagy ügy, csak egy igazolás kell a dokitól, a szülés UTOLSÓ! időpontjáról (ez a kíírt+15 nap) ha ezzel kapcsolatban van kérdésed tedd fel nyugodtan,még ropogós az apaságink! :D

Ágica
Kép
ágica_26

Szia Agica! :D

köszi a pocak-bokot 8) ez egy par hete volt, azert mar nagyobb..

nos, en is türtem a fajdalmat, nem veszek be, csak elevitet es magne b6-ot, + migrenes lettem a terhesseg alatt, es erre van egy szuper homeopatias keszitmeny, a neve Spigelon tabletta, a nyelv alatt kell szetmallasztani, es csodas hatasu, nekem 5 perc alatt segit.

Miniket meg nem nagyon erzem..szomoru is vok ezert, de inkabb csak türelmetlen :D a vedöneni szerint mozog ö, meg is hallgattuk a szivvereset, csodalatos elmeny volt, csak jol el van bujva a köldököm mögött..de remelem hamarosan aktivalja magat :D

a vedönenim azt mondta aug. fele beszelünk az apasagirol, de en valojaban szeretnem hamarabb megcsinaltatni, nagyon örülnek a friss infoknak, hogy mi kell hozza!

mivel nov. 01-re vok kiirva, meg sokaig akarok melozni, legalabb szeptemberig, de ez persze csak az en tervem, aztan meglatjuk mennyire fogom birni.

szerdan lesz uh vizsgalat, nagyon varjuk mar, mindig orisai öröm latni a babucinkat :D a multkori uh alkalmaval eppen gyakorolgatta, hogy hogy kell az ujjacskajat szopizni!

akkor varom az infot! :D

pusszancs
Vendég

Szia Évu

Apaságihoz csak a személyitek meg a terhes kiskönyv legalábbis mi Lilinél mikor csináltattuk ez kellett de nekünk is kell majd de még ráérünk vele szerintem.

Kép
Kép
eszter26

EVu!
priviben megy az infó, mert kicsit hosszú lett!

Ágica
Kép
ágica_26

Eszter köszi az infot

Agica, köszönöm a privit, nagyon sok ujat megtudtam belöle..föleg azert is hasznos, mert nekem az allando lakcimem nem bp.i, hanem karcagi..lesz akkor egy hosszu ut, hogy kesz legyen :D

köszönöm csajszik!!! :D

csajok, bar nem olvastam vissza, de az uszasrol mi a velemenyetek?
Vendég

úszás:sok lány akar menni aquanatalba
engem eltiltottak a hólyaghurutszerű tüneteim miatt, de nagyon szívesen mennék. aki bírja a hideget annak jó, mert úgy tudom ezek a medencék kicsit hideget.

Ágica
Kép
ágica_26

Köszi Agica, erröl en is sokat hallottam mar.
nos, mi a parommal a terhessegem elött rendszeresen usztunk, edzettünk, szaunaztunk stb. jelenleg csak a seta es a turazas maradt. ugyanis nem nagyon merek..a dokim szo szerint azt mondta, csak semmi edzes..de uszasparti, viszont en felek a fertözesektöl..es a hideg vizre is erzekeny vagyok..szoval nagyon hianyzik a mozgas, föleg az uszas..de valahogy nem merek.

kesöbb majd kismamatornara akarok jarni, a vedönenim ajanlott egy helyet a baross utcaban.

Evu
Vendég

okr:hány napot kellett várnod a négymarkeres erdményre???nekem állítólag 10,de ha szar az eredmény akkkor csörögnek telcsin,eléggé be vagyok tojva,hogy mi lesz?egyébként örülök ,hogy minden ok veletek :D
ariel,masika:szép a pocak!!!!!!!!
evu:üdv,szép a poci
egyébként bocs hogy kimaradt pár nap,de szarakodott a babanet,máskor meg meg én nem értem rá:kert ,háztartás,házasélet :lol: ,ez mind lekötött :) .ja ,vettem vérnyomásmérőt,és tök jó.ahányszor csak mérem,vérnyomáscsökkentőt nem vettem be,majd pénteken beszélek a dokimmal ,hogy mit szól hozzá?ti hogy vagytok a sexel?????????már bocs hogy ilyet kérdek :oops: de én tiszta gáz vagyok,mint egy nimfó :lol:
az én lánykám is beindult,egyre határozottabban érzem hogy Ő az,nagyon tuti érzés:-)pedig nem is ő az első babám
geosel.klara

Hello csajok

Kisamamtornára én is menni akarok de sajna olyan rossz időpontban van vagy délelőtt amikor Lilitől nem tudok menni és egy nap van este na hát heti egy alkalommal nem sokra fogok menni.
Úszás itt a környékbe nem nagyon van sajna.

Kép
Kép
eszter26

Klári!
Igen! Megint szex! legalább beszéljünk, róla, ha nem is lehet olyan mohón csinálni! Én továbbra is fájdogálok, ha én is elmegyek, úgyhogy marad apával az együttlét úgy, hogy neki jó, én meg nézem… ma reggel én voltam felül, és párnát hajtottunk a mellem alá, hogy ne kelljen tartanom magam. Így nem nyomtuk össze a pocimat.
De jó, hogy nimfó vagy! Gratula!

Ágica
Kép
ágica_26

Látom megint Ágica kedvenc témájánál vagyunk :D
Nálunk semmi változás nekem nem nagyon megy. Apát persze kielégítjük de már szerintem ezt kezdi unni. Hála az égen (bár csúnya ilyet mondani)mostanában hamar elalszik, mert nagyon későn ér haza.

Kajálás hát igen Ma reggelire egy egész gyümölcsösstandot ettem végig ( nektarin, banán, cseresznye, sárgabarack) persze mindenből csak egy keveset, és plussz még két szelet kalácsot tejeskávéval. Meg is lett az eredménye ha értitek mire gondolok.
Ebédre fehérje bomba volt: tükörtojás mozzarellával és két szelet sonkával. Uzsika egy kis mákos guba, vacsira pedig halat sütök.
Így visszaolvasva nem is tűnik olyan soknak.

Evu:
Én is a Jánosba tartoznék a Margit helyett, de ott tutira nemfogok szülni. Két hét múlva megyek a dokim magánrendelőjébe, kíváncsi leszek mit mond, hová megy és mennyi lesz a szülés. Ha horror akkor átmegyek a Kútvölgyibe, ott ajánlottak egy dokit.

Ti vettetek már valamit a babóknak? Mi erdélyben vettünk egy nagyon édes kis kézzel kötött cipellőt. Sárga színben, mert nálunk a kiscsajszi még nem tuti.
Júliusban elkezdjük a ygerekszobát csináltatni. Sajnos mi nem vagyunk olyan helyzetben, hogy mindent kapunk vagy öröklünk. Nekünk meg kell venni a cuccokat, kb úgy számoltuk, hogy bútorral, babakocsival együtt 400.000 Ft lesz.
Hát nem kevés.

Na megyek tanulni, már megint, mert holnap lesz a számvitel vizsgám. Ez a szóró tantárgy a fősulin, ugyhogy felköthetem a gatyám. Az első vizsgaidőpont bukási aránya 95% volt.

Majd még jövök este.
Pusza

Kép
masika

Masika..

tudod, en a dokimhoz ragaszkodom, nem a Janoshoz..de ö ott dolgozik, mit tehetnek?.. :(

mi sem öröklünk szinte semmit, mindent meg kell vennünk :(

jaj csajszik, meg egy fel ora es vege a melonak!!!!!!!! :D

olyan ehes vagyok...alig varom mar, hogy othon legyek :D
Vendég

Klári , hajrá !
Párod biztos nagyon boldog :wink:

Nálunk már egész plátói a kapcsolat , de jók a kedélyek :-)
Legutóbbi kudarcunk úgy végződött, hogy nevetőgörcsöt kaptam az óvszer idétlen színétől, majd megállapítottuk ,hogy egy nagy adag tejszines eperfagyi mindkettőnknek jobban fog esni , amit jólesően el is fogyasztottunk a hasamról , így legalább a baba is jól szórakozott. :lol:

Masi ,akkor megy az újabb drukkk!

Most akkor van kórházválasztás , + fizetés a kh-nak ,vagy nincs ?????????

Többiek !

Mi újság ?

Gabi ,hogy van a gyerkőc?

Kép
sheepy

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon helyes a pocija, most már én is rászánom magam a fényképezkedésre...

Ariel
Az Asia Centernél laksz? Én a Páskomliget utcában, majd felfedezhetjük a jó játszótereket a környéken! A Rákos úthoz vagy Zsókavárhoz tartozol védőnőügyben?

Ágica
Küldesz nekem is infót apasági nyilatkozat ügyben? Köszi!

Masika
Az én párom is nagy mackó és hasonlóképpen fél attól, hogy majd meg kell fogni egy pici gyereket! De azzal biztatom, hogy majd a mellkasára teszem és olyan jól fogja magát ott érezni :)
Az őzpörköltes bulit már én is megrendeltem a páromtól....

Jutta
Még korábban írtad, hogy addig nem akar a párod neveken gondolkodni, míg nem derül ki a neme, ez nálunk is így volt, ugyanezzel az indokkal, hogy akkor célirányosan gondolkozik az ember. Ezek a racionális pasik!!! De én nem hagytam ennyiben és hetenként bombáztam őt fiúnevekkel, míg az uh előttre megegyeztünk :)

Okr
Örülök, hogy minden rendben, pihenj sokat!

Evu
Mi napra egyidősek vagyunk( nekem is nov 1. illetve a 18. hetes uh alapján okt 31., de a doki nem írta át) és még én sem nagyon érzem a mozgását, pedig minden nap tapizom a hasam, hogy hátha... Pedig nagyon mozog állítólag (talán a méhlepény letompítja). Na de majd mi is érezzük hamarosan!

Sheepy
Ezek szerint a Barbara-Gergő párosítás nálatok már megvan, én is szeretném, ha majd nálunk is megvalósulna! Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam mindkét névről!

Hajolgatás
Ma éreztem először, hogy nem túl jó, mi lesz még később?!

Hajfestés
A 4. hónapban úgy döntöttem, festetek, engem is többen megnyugtattak erről, de szerintem is fontos, hogy módjával.

Most már megyek haza, elég volt a munkából- én már alig várom az egy hónapos szabimat!

Üdv

Évi

> Kép
evarga

Cuki - köszi a segítséget , küldöm a mailt :-)

Nekem is Bence / Dóra -Lili volt az eredeti terv!!!!
Párom szerint a Bence nem lesz jó nagykorára , úgyhogy most Dani a soros, de Ő is nagy cirkuszt csapott a névválasztás miatt!

A lánynév már évek óta megvolt szerencsére , de mikor mondtam ,hogy na most lehet a naptárat böngészni mert ugye fiú is lehet - na az már nem megy , mert fárasztó , unalmas. Viszont amit én javasoltam az mind meg lett vétózva , szóval kitartónak és rámenősnek kell lenni !!!!

Kép
sheepy

hali!azt hiszem nálunk eldőlt a név,ma végre pontot tettünk a végére:ha marad lányzó:NÓRA,ha megkukacosodna:LEVENTE
NA NE KÍMÉLJETEK!!!!!!! :lol:
geosel.klara

Sziasztok!

Evu: Üdv!!!

Évi: Hatalmas gratula a kisfiadhoz!!!

Sheepy: Hála Istennek a kisfiammal minden oké, meggyógyult. Hosszú időbe telt, 3 hét kellett hozzá. Azt mondta a doki, hogy valószínűleg fogékony lesz felnőtt korában is a hólyaghurutra meg a kőre, ezért oda kell majd figyelni.

Cukika: Nem vagy egyedül. 3 napja kegyetlenülfáj nekem is a hasam, a Béres MagneB6 és a vörösbor sem tesz csodát... Holnap megyek gondozásra, de nem hiszem, hogy meg merem majd említeni, félek attól, hogy befektetnének a kórházba. Kaváncsi vagyok holnap a marhamérleg hány kilót fog mutatni, a hétvégén jól bezabáltam, a páromnak volt szülinapja...

Okr: Gratulálok a jó eredményhez!!!

Masika: Nálunk is eléggé egyoldalú a szex, én egyáltalán nem vagyok oda érte, de hát ugye muszáj az ember kedvére tenni.

Klára: Mindkét név gyönyörű. A Nóra jelentése is tetszik. Szerintem jól választottatok!!!! :D

Hajfestés: Én is festetem a hajam évek óta, de a fodrászom az első hónapokban nem volt hajlandó befesteni a hajam csak a hennás festékkel. Viszont én nem vagyok 100%-osan megelégedve a hennással. Nekem már rengeteg ősz hajszálam van, és nem fogta be mindegyiket. Úgyhogy visszaállok a régi festékre, majd a párom befest (ha nem jutok el fodrászhoz ő szokott bekenni). Szerintem nem káros, főleg annak, aki évek óta használja. A méreganyag úgy is bennünk van már. A doki meg azt mondta a gőzét nem szabad beszippantani, az káros, nem a festék maga, tehát jól szellőző helyiségben kell csinálni.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok

Cukika én még ilyenről nem is hallottam hogy a cukor terhelés után nem lehet pisilni.ez biztos így van?

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!

Név: ugyan írtam, hogy nálunk elvileg csak ha kiderül a neme, de azért néha beszélgetünk róla. Eddig a Dóra / ill Nóra meg a Tamás a befutó.

Több szempont van:
- ne legyen a statisztika 1-5. helyén (legjobb, ha az első 10-be sincs)
- ne legyen kifejezetten gyerekes név, ami már becézett forma, hiszen a gyerkőc lesz 60 éves is
- külföldi is i tudja mondani (itt vérzett ki a Szabolcs és a Gergely...)

Amúgy egyszerű lelkek vagynk... 8)

Szex: nekem nem fáj a dolog és nagyjából olyan mint eddig... :lol:

Terheléses vércukor: én már előre kész vagyok tőle... terhesen 2 órát várni némi cukros lötyivel a pociban és még egy vérvétel...
Én a sima mezei éhgyomorra vérvételtől beájulok minden 2. alkalommal... :twisted:

Csajok, nekem hatalmas pocim van (általában hüledeznek a többször szült nők is és 1-2 hónappalnagyobbnak nézik..) de se nem feszül, se nem nyilal... néha egy icipicit bekeményedik, de nem fáj... Csak a Béres Magne B6-t szedem. Mázlista vagyok?

Ja 18-án megyünk 4D-re! :-D

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Ágica, nekem is küldenél menetrendet az apasági nyilatkozat intézéséről?

Évi, én az Erdőkerülő utcában lakom, a Zsókavár utcai védőnőhöz tartozom. Te melyikhez? Olyan jó, hogy ilyen közel laksz.

Cukika, drukkolok a holnapi vizsgához, és főleg hogy elmúljanak a fájdalmaid. Mit jelent a hüvely szétszakadása? Nem hangzik valami jól! Vagy valamit én nem értek???

Sheepy, tetszett a legutóbbi "kudarcotok".

Masika, neked is drukk a holnapi vizsgához. Húha, a 400E Ft elég sok. Mi is kaptunk babakocsit, kiságyat, és majd babaruhákat is, de még semmit se láttam úgyhogy nem tudom, milyen állapotban vannak, és mit kell még hozzá venni, szekrényt és pelenkázót mindenképpen, és a kiegészítőket, mint légzésfigyelő, és még mit tudom és milyen jó drága apróságok. Már előre félek.
Egy jó fényképezőgépet és videót is venni akarunk. Nameg az őssejt, és lehet, hogy a szülés is önköltséges lesz...

Evu, de szép pocid van. Legközelebbi Uh-n már biztos tudni fogjátok Mini nemét, nekünk is a 20. héten lett biztos, hogy kislány.

Gabi, örülök, hogy a kisfiad meggyógyult. Hasfájásra ajánlották még a konyakot is neked, nem? Lehet, hogy most az erősebb változat jönne be.

Olyan szép neveket találtatok! Nálunk jelenleg (és már évek óta) a Réka a nyerő, de szóba jöhet a Nikoletta, sőt, a kettő együtt is.
Picurkát minden nap érzem, de csak néhány alkalommal, és rövid ideig. Egyszer tudtam szólni apának, hogy jöjjön, most nagyon mozog, és teljesen odavolt, hogy érezte ő is a kicsi lányát.
Nálunk én olvasok meséket neki, a nyuszika plüss mellé megvettem az első meséskönyvét is: Móra: Sétálni megy Panka... Szép versek vannak benne. De csak akkor olvasok neki, ha mozog, mert akkor biztosan ébren van.

Ariel

Kép
ariel

Szépjóreggelt Mindenkinek!
Nekem poci irtó kerek, és csak alul feszül időnként. Vasárnap este (remélem nem írtam még!) behúzódott a baba baloldalra a köldököm alá. Olyan hegyes, féloldalas pocim volt, hogy csak na. Gábor könnyesre röhögte magát…
Hajfestés:
Én nem a hajamat festetem, hanem a szőrt szőkítem a kezemen és a pocakomon. Amióta terhes vagyok, ezt egyszer csináltam, kb. a 7. héten. Azóta nem mertem, de lehet, hogy most már nem ártana annyira. A szőkítőt én állítom össze hidrogén-peroxidból, és szőkítő porból. A karomon muszáj lesz megcsinálni, de a pocakomat nem tudom…vélemény, tanács?
A gőze elég borzasztó az erős peroxid miatt!

Masi!
Lehet terhesen mákot enni? Nem álmosodsz el tőle? Az aranyeret amúgy pont ilyen étkezéssel lehet elkerülni, max csak arra kell vigyázni, hogy ne mindennap legyen durva hasmenésed, mert akkor nem szívódik fel a tápanyag. Én ezért eszem heti 1-2 alkalommal sült krumplit a menzán, mert a benne lévő olaj pont elég a könnyebb dolgokhoz.
Én még nem számoltam össze, hogy mennyibe kerül a gyerek, meg azt sem, hogy eddig mennyi ment el a terhességemre, de kizárólag azért mert nem akarok szív infarktust kapni…
Számvitelből annó én is megbuktam, de aztán magyarázott egy fél napot egy csoporttársam, és 3-ast kaptam. Annyira nem volt gáz, csak én utáltam…

Evarga!
Megpróbálom átküldeni ugyanazt a levelet, mint amit Evunak küldtem!

Cuki!
És közvetlen előtte lehet pisilni? Mert akkor talán 2 órát ki lehet bírni, bár ha fél liter vízben kell a trutyit meginni, az lehet, hogy kikészíti az embert!
Ne aggódj, furcsa nyilallást én is érzek a hüvelyemben időnként, és nem nagyon várom, hogy a dolog folyamatos legyen…

Klári!
A Levente lett volna nálunk, ha fiú. Ez az egy volt, amiben meg tudtunk egyezni. A Virágot pedig később találtuk, és úgy tűnik, hogy mindenkinek tetszik a családban, és meg is barátkoztak vele. A Nóra is szép név, de nálunk nem merülhetett fel a vezetéknév miatt.

Gabi!
Jaj de jó, hogy minden rendben a fiúcskával! Nagyon izgult ám mindenki! Akkor most sok folyadék, meleg naci, és nincs pancsi sokáig hidegvízben! A párom nagy motoros, és tizenévesen egyszer rettenetesen felfázott, alig bírták kikezelni. Azóta a strandon is átveszi a vizes alsót negyven fokban, mert ha nem teszi, akkor panaszkodik… és jégeralsó hidegben gatya alatt! Saját bevallása szerint gyerekként utálta, amikor az anyja harisnyát adott rá (mert csúfolták), de most már megérti.

Jutta!
Jók a névszempontok! Belegondolok nálunk: Virág néni…jesszusom!

Ariel!
Megy a privi! Réka is nagyon szép, szerettem volna, csak a párom Répának csúfolja….

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Ágica: Igen, valószínűleg ez mind így lesz a gyerekkel, jégeralsó, harisnya és társai, meg átvesszük a vizes cuccot. Csak az a baj, hogy ő elég akaratos és hisztis fiú létére, nehéz neki megmagyarázni a dolgokat. Nagyon nehéz természete van! Szoktam is neki mondani, ha nem változik meg és ilyen zsörtölődő marad, sose lesz felesége!
A nevekkel az én párom is így van. Minden névre beugrik neki valami hülyeség. Egyébként a Virág tényleg szép név, azt nem lehet kicsúfolni.
Tegnap az Abigélre kitalálta: Zabigél... Most nem tudom mi legyen. De a többi névvel is így van, neki semmi sem elég jó. Amikor Áronnak kerestünk nevet, én Ábelt szerettem volna, erre kitalálta, hogy azt Kábelnek fogják csúfolni. Dominikát meg Tomikának szokta szólítani. Egyébként Dominikánál pont nem gondoltam erre, hogy egyszer néni is lesz... Dominika néni, na ez tényleg hülyén hangzik!
Viszont az én szempontjaim között meg ott szerepel a név jelentése is. Némelyik névnek olyan szörnyű jelentése van.

Cukika: Erről a cukorlöttyös bigyóról, hogy nem lehet pisilni, nem hallottam még. Enni tuti nem szabad, de hogy még pisilni sem??? ÁÁÁ ezt nem lehet kibírni!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Jo reggelt csajszik!

Evarga, de jo, hogy egyídösek vagyunk :D remelem is, hogy hamarosan erezzük majd a mozgolodast odabent!

Köszi az ujabb üdv-öket :D es a poci-bokokat.

nekem is nö a pocim am nagyon, de a legnagyobb-szo szerint- a cicim..eddig kab 2 merettel lett nagyobb..ez eleg megterhelö..

holnap vegre uh!! alig varom mar.

ho vegen költözünk uj alberletbe-irtam mar?- ahol lesz igazi pici babaszobank is :D olyan boldog vagyok emiatt!!

ma fajdogal egy picit a hasim, de lehet csak azert, mert reggel a meloba jövet fel orat alltam a buszon... :(

mindenkinek nagyon szep napot!!

pusszancs
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?