A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Hali!

Na, jól lemaradtam - megint... :oops:

Kami! Jó a kép amit Gedeiapu készített :D Eszembe jutott, amikor a pocakfotót csinálta rólad :D
Áron nagyon ügyi! Meg Te is, hogy így lekaptad :P

Ria! Nagyon jók a képek! Ugyanolyan cumisüvegünk van ;)

Timi! Fasza ez a Trófeás sztori... De asszem igaza van Lorcának - ha gyerekkel vagy,
és ebből adódóan "extra" igényeid vannak, akkor úgy néznek rád, mint egy ufóra :shock:

Tápszer - ne keseredjetek el! A "kinek megy el először a teje" versenyt már úgyis megnyertem :(
(már ha Ria esetétől eltekintünk) OK, fejben is fel kell tudni dolgozni, ezt aláírom, de keseregni
nem szabad, mert az csak tovább ront a helyzeten!!! Én is tápszeren nőttem fel, kutya bajom,
soha nem voltam beteges se meg semmi, szóval nem kell kétségbe esni! OK, hogy az anyatej az ász
(Ágiboldi után szabadon ;) ), de ha egyszer nem megy, akkor nem megy...

Mensi - miután már nem szoptatok, nekem nem voltak illúzióim :( Most viszont már 5 napja megvan,
és nem úgy néz ki, mintha abba akarna maradni :shock:

Pann! Nagyon jó a fotó Gergőről :D Ezt a sárgaság dolgot még nem is hallottam! Mármint hogy az anyatej
tartja fent ezt az állapotot.

Kata! Cseles egy fiad van :D Úgy látom, a rácsvédő nem fog ki rajta semmilyen szituban ;)

Mazsi! Szupi a frizkód! Lea meg zabálni való :P

Anyatej - én is úgy tudom, hogy 6 hónapig lehet tárolni a fagyóban!

Légzésfigyu - én még mindig használom nappal... :oops: Nem kéne?

Feledékenység - borzasztó... Talán még rosszabb, mint a terhesség alatt... :oops:

Róki! Sajnálom :( És ez tényleg csak rosszabb lesz... :shock:

Bébikaja - tuti nincs benne se tartósító, se ízfokozó! Legalábbis a jobbik fajtákban...
Ettől függetlenül én is magam tervezek kotyvasztani :D

Timi! Mi ez a terpeszpelus? :oops: Valami speckó vagy a simára kell plusszban ráadni? Kötött kicsit a csípője Lillusnak?
Mert azon tornáztatással is lehet segíteni! Részleteket sajna nem tudok, csak anyu mesélte, hogy anno engem
is tornáztatni kellett...

Na megyek, ébredezik a lányom :D
Vendég

Barbi!
Igazából én sem tudom, most nézek utána a neten. A rendes pelus fölé kell adni. Állítólag egy műanyag vagy valami izé van a két combi között, hogy szétebb tartsa a lábát! :shock: :shock: Remélem nem kell éjjel-nappal hordani, mert ezt nem mondták...
Tornáztatom a kis drágámat!
És már úgy vártam a fotókat a kis cuki Emmáról! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

A linkre gondolsz? ;)
Vendég

Aha, megnéztem, nagyon édi! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi :P

Most esett le: a doki meg se mondta, hogy hol keresd??? :shock:
Vendég

De, azt mondta, hogy gyógyászati segédeszköz boltban lehet venni. De azt nem mondta, hogy mekkora kell? (mert állítólag méretezve vannak) és hogy meddig kell és hogyan hordani??? :shock: Most vigyem el egy másik dokihoz?

Timi
Kép Kép
timocska

OK, bebietel-temarol leszalltam, ki-ki ugyis csinalja majd legjobb belatasa szerint. En nem hiszek abban, hogy 100% termeszetes gyumolcs v zoldseg a bebietel, de ez az en szemelyes velemenyem.

Tejcsi: nekem is kevesebbnek tunik, mint azelott. Es Aron sokat sir az elmult 1 hetben, es egyre hosszabbak a szopik is. Ugyhogy valami biztos van. Ma buzgon fejek es fogok is minden nap, amig ugy nem erzem, hogy nott a mennyiseg. Es hagyom Aront szopizni, amig neki tetszik. Evvan! Lehet, hogy maskepp szivjak ok is, meg a tejcsi allaga is mas es emiatt tunik kevesebbnek - lehet, hogy epp a mas osszetetel miatt kevesebb kell nekik is belole (de akkor miert sir Aron???)... ki tudja... Nekem a mensi meg egyelore nem befolyasolja, se a fogigatlo...
kami

Húú, jó sokat írtatok, most tuti nem tudok egyenként reagálni, iszonyat lassú itt Debrecenben a net (az apukám valahogz az egyetemi hálózaton van és gondolom mindenki használja, pedig semmi se lehet olyan fontos mint a babanet). Ráadásul ezen a klaviatúrán máshogy vannak a betűk úgyhogy bocsi a z és y cserékért stb.
Dehát így idegenbe szakadva se akarok lemaradni :D
Ismét hangsúlyozom amit Timi és Barbi már leírt, teljesen jó ötlet a tápis pótlás ha nincs más, és ha megeszi a gyerek, semmi gond nincs vele, én örülök a lehetőségnek, azóta jóllakik, nem bőg állandóan és nekem se csökkent a tejem mert mindig szopizik előtte két mellből..

Illetve most nem tudom mennyi tejem van, mert itt mérleg sincs, nemcsak légzésfigyelő!!! Figyelitek milyen laza vagyok :D

Amúgy a mérleg nagyon hiányzik, mert olyan kis éhesnek tűnik néha, de lehet h csak böfögnie kéne.

Most elvitték a nagyszülők sétálni

Ma megvolt az első nyílttéri szoptatásunk. Egy barátnőmmel babakocsival sétáltattunk és Boldi indulástól végig ordított (Kami, a Laktanya utcától a Nagyerdő közepéig), úgyhogy a barátnőm kibulizott neki egy potya szopit :) az erdő közepén megszoptattam, bár az ordítást nem hagyta abba de legalább tudtam, h jogtalan :D

Timi, Boldinak is merev a csípője, és a doki mondta, h tornáztassam (felhúzod a térdeit a hasához és körbe kétoldalra tolod le amennyire terpeszben hagyja), de ez csak a körzeti doki volt, és mi spéci ortopédián nem voltunk mert a röntgent a Söfiben a hasival együtt megcsinálták, remélem nem baj..
Amúgy azt olvastam valami babamagazinban, h a kenguru jót tesz ennek, mert az széttartja!

Na biztos egy csomó mindent elfelejtettem, amúgy én is hülye vagyok, elkapott ez a klasszikus kismama ostobaság, pl a múltkor komolyan elgondolkoztam, h Anglia EU tag-e, miután hálistennek az még rémlett, h Norvégia nem...
Viszont tudok helyette mondókákat!! :P Biztos örülni fognak neki a munkahelyemen :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Kami! Nem is tudtam, hogy Ájronnak György a második neve! Ez családi hagyomány?
Na, megyek! Most jönnek a kollégáim - tényleg :D
Vendég

Bébiétel, én tuti, h adni fogok neki üvegeset is, bár törekszem majd a kotyvasztásra (ugyebár most tanulok főzni!) de én nem aggódom az üvegesektől, bár nyilván Kaminak is igaza van, tehát nem annyira mentes mindentől mint állítják, de bizonyára nagyon odafigyelnek rá, és nem hiszem, h ártana, manapság már egyrészt erre hangsúlyt fektetnek, másrészt meg úgyis annyi káros dolog van amitől nem tudom megvédeni.

Na ha engedi a net megnézem a linkeiteket, különös tekintettel Emmára, akiről az anyukája ritkán tesz fel képet (csakúgy mint én, de nekünk már Kami személyében hivatalos fényképészünk van!) :)

Kép
Kép
agiboldi

Jajj, nagyon jó az Emma és az Ájron (György) linkje is :lol: Naggyon cukik, még másnak is van, csak nem vettem észre? Persze a Lilla naplóját olvassuk Boldival, azon kívül?

Kép
Kép
agiboldi

Gyorgy: Gabor akarta, hogy ez legyen a masodik neve (ha rajtam mulik, nincs masodik neve...), egy csaladtagjara emlekezve - most nem reszleteznem, nem voltam tul happy, nem is a Gyorgy nev, hanem a bizonyos csaladi sztori miatt, de ugy voltam vele, neki is joga van egy nevet valasztani... Igy lett tehat anyakonyvezve Ajron, de csak az Aron nevet hasznaljuk.
kami

Pann,
Ez a mindjárt sírok de nem tudom eldönteni igazán arckifejezés?
A telefonos eladókat már a hanghordozásból felismerem és egy pillanat alatt megköszönöm és pakk. Egy tanítvány dolgozott ilyen munkakörben és teljesen meglepett, hogy vannak emberek, akik így vásárolnak.
A doki nem mondta, hogy a sárgaság miért van még meg? Az anyatejes sárgaság is elmúlik egyszer, szerintem még a szopi vége előtt. De legalább szép kreolos a bőre!

Mazsi,
Jó lett a hajad, én a fodrászosdit pár évig még jegelem. Utálom, amikor matatnak a hajamnál. Majd szép lassan kihullik az összes és akkor nem lesz gond.
A hajhullás elleni pihenés tipp tetszik a legjobban. Mintha lenne kisgyerekes anyuka, akinek ez belefér a napjába!
Az anyatej van olyan jó, mint a szamártej. És ha az Kleopátrának megfelelt :wink: Na de ezért nem fogok fejegetni.

Lora,
Én egyébként is gyakran szoptatok, ezért sokszor inkább csak szórakozik. Nem várom meg, hogy nagyon éhes legyen, így ha egy kicsit kevesebb, elunja, inkább vár egy kicsit, hogy termelődjön. Addig eljátszogatunk. Ha egy kicsit álmosabb, akkor megint megpróbálja, de ha nincs elég, bealszik. Kaja miatt nem sír.

Feledékenység:
Már nem is emlékszem, milyen volt normálisnak lenni. Talán a terhesség 8-9. hónapja volt, amikor volt szerencsém pár éjszakát végigaludni. Akkor egész jó volt a helyzet.

Róki,
Milyen édes egy ürge. :evil: Ha a háziorvost felhívod, akkor nem ad egy beutalót? Akkor legalább egy kört megspórolsz. A miénket ha fehívom az ilyeneket odaadja az asszisztensnek, ő meg csak a kezembe nyomja.

Kami,
Nehogy elfelejtsem! Köszi a képeket!

Bébiételek: Nincs ízfokozó és tartósító. Sajnos hozzáadott cukor és só (amit egy éves koráig nem is kaphat) többnyire van. Azt szerintem a mamák miatt teszik bele, a babának alapból nem is kéne. A Hipp az bio, alapban jobb, mint a Tescos répa. Ennek ellenére én is a házikoszt híve vagyok. Meg Nati is, aki nem válogatós ugyan, de bébiételt azt kiköpi. Tartalékban azért nálunk is van. Képes vagyok még a répát is odaégetni.

Sági,
Lehet, hogy nálad is csak egy hullámvölgy van. A hűtőből pótolsz? Este sír Peti vagy csak simán kevesebb van? Este volt, hogy 60mlrel is addig aludt Szabi, amíg egyébként. Az éjszakai maratoni szopit próbáltad? Nálunk az az utolsó remény, de eddig mindig bejött. Éjjeli szopinál több prolactin termelődik.

Timocska,
Sajnálom, hogy nem lett jó az uh eredmény :cry: Van már pelusotok? Az Árkádban tudom, hogy lehet kapni. Úgy tudom, hogy állandóra kell hordani. :(
A babanetből két ablakot szoktam nyitni és bezárom a reklámot. Így kevésbé felejtem el, amit írni akarok. De néha ez annyi idő alatt is sikerül, amíg váltok. A hátránya az, hogy válaszolok valamire vagy kérdezek, és mire a hszek végére jutok, elévül és törölhetem.

Tápszer: Teljesen egyetértek Barbival. Mindenki egyetért abban, hogy a tej a legjobb, senki nem lustaságból vált. Küzdeni érdemes, becsülöm is érte végtelenül Timocskát, Mazsit (az a hajnali kettőkor felkelek tusolni a tejért még mindig sokkol) és mindenki mást is, aki sokat tett azért, hogy legyen. De van egy határa a küzdelemnek, ami nem csak a mama kárára megy.

Ágiboldi,
Remekül fejlődsz! Ne aggódj, aki egyszer paramama, az mindig paramama. :twisted:
Az EU tagság miatt ne aggódj, jó sok angol tagadja :)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Hát a feledékenység az nállunk is bejátszik. Sőt még Beni is feledékeny, minden este megbeszéljük hogy csak reggel kelünk legközelebb, de alvás közben többnyire elfelejti. :lol:

Én még nappal is bekepcsolom a légzésfigyut :oops: sőt többször ránézek.

Roki sajnálom hogy te is az EÜ áldozata lettél én ezt eljátszottam már a bőrgyógyászaton kétszer!!! :x

Hát ez a kanállal etetés idegtépő vagy könyörögnöm kell hogy nyisd ki szépen a szád (amit persze úgysem ért ) vagy halálra röhögöm magam. :lol:

Ime Kép Kép

KépKép
csongria

Brigócát körülrajongták a pasik Gárdonyban! :lol: :lol: :lol:

Kép

Még virágot is kapott! :lol: :lol: :lol:
Kép

Jóbarátnőm két kisfia kényeztette Brigikét. Petike (2éves) kivette Brigi szájából a cumit és betette a sajátjába, aztán meg be akart mászni a babakocsiba. :lol: Olyan édi volt. Andriska (4éves) meg énekelt neki. :lol: Szóval Brigi már korán kezdi!
De látom a ti gyerkőceitek is! (Ugye Emma + Kele + Lillus háromszög)
lora7

Timo mi is tornáztatjuk Benit sőt az egyik lába ferde ( remélem ettől azért tetszeni fog Lillusnak :wink: ) Sajna csak aug 9-re van kontroll időpontunk remélem addig nem romlik a lába szerintem biztos kap egy gyógycipit.

Ma nagyon szarul ébredtem fájt a fejem bedagadt volt a szemem egyszerüen szarul voltam. Apa nagyon rendes volt, elvitte magával Benit a csatornázási hivatalba ahol 15 perc alatt végeztek és még másfél órát sétált vele hogy pihenhessek. Úgyhogy délig aludtam. Nem is tudom mikor volt ez utoljára. Már jobban vagyok de a lelkem nem. Nem vagyok a toppon!! Na azt azért nem érzem mint ami elött kórházba kerültem de nem olyan mint szokott. Nagyon félek nem akarok vissza esni!!!! :( :( :(

Beni megint jó fiu volt megnéztem délután az Everwood 5 részét. Ahelyett hogy mosogattam, vasaltam volna. :oops:

Na gondolom elegetek van belőllem megyek is!

KépKép
csongria

Ria!
Megértelek a képeket látva! :lol: :lol: :lol: Én valószínűleg megzabálnám Benikét. Hát nem egyszerű a kanál! De látom a kis kezével sem egyszerű! :lol:
lora7

Lányok, Lilla egész délután bömbizik!!! :twisted: :twisted: Kicsit elfáradtam tőle... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Nalunk estenkent van a musor - ujabban nem alszik el 11 elott, addig viszont sir, ha nem cicin van. Eleg faraszto. Mindenesetre kivancsi vagyok, mitol lehet ez... remelem hamarosan kiderul... de meginkabb azt, hogy hamarosan megoldodik!
kami

Lora,
A cumi Natinak is nagyon tetszett. Szabinál végképp lemondtam arról, hogy rászokjon, de még elől maradt. Megtalálta, addig tömködte a szájába, amíg hányt egy kicsit. Utána egész délután azt rágcsálta. Na, este végképp eltettem.

Csongria,
Volt már depid szülés előtt is? Gondolom, a pszicho mondott a technikákat, hogy mit csinálj. Sport, szép pozitív gondolatok :wink: Írjál gyakran, nehogy visszaborulj magadba!

Kép KépKép
lorca

Ria!
Fel a fejjel, mindenkinek lehetnek rossz napjai! De holnap már tessék szép és vidám gondolatokkal ébredni! :) Benusnak szüksége van rád! :D

Kami!
Na, nemrég elaludt Lilla, kiváncsi vagyok, mikor ébred fel. Jó lenne még 10 előtt megetetni egyszer, hogy ne 11-kor keljen, mikor épp elalszom! :shock: Gyurika :lol: :lol: :lol: nagyon édi a képeken! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, hat az van, amitol feltem: Gyurika mar egy oraja eszik es ha leteszem, sir. MI A BAJA??? Tej meg jon a cicimbol!!!!
kami

Sziasztok,
Na, újra jelentkezek, remélem nem gond, hogy csak néha írogatom a hülye kérdéseimet.
Nálunk is nyűgösködik Zsófi, legalábbis magához képest többet. Ma már egész rendben volt, de hétvégén napközben sokkal többet sírt mint szokott és vasárnap alig evett.
Előfordul hogy sír hogy ha cicire rakom, vagy szopizáshoz készülődő helyzetbe . Van valakinél ilyesmi? Most nem tudom hogy csak én erőltetem az evést neki, miközben már tele a hasa, vagy kevés a tej és már előre tudja, hogy nem lesz. Mert kevesebbet evett mostanában. A védőnő azt mondta, hogy ebben a korban előfordul.

Timocska
Az UH leleteken mi van? Mert Zsófinak is kicsit feszes a jobb oldala, de még nem vittük vissza a leletet az ortopédiára.
Nálunk ez van az UH-n:
Jobb oldalon alfa szög 68 fok béta szög 35 fok
Csontos vápasarok (az mi???) jobb oldalon kissé lekerekített, bal oldalon ép. Csontmagvak még nem jelentek meg.
UH vélemény: jobb I/B bal: I/A

Ja, és van valami étterem ajánlatotok? Mert vasárnap lesz a keresztelő és kellene foglalni valamit. Jó lenne szabad téri.

Üdv mindenkinek

KépKép
bozotka

Na, talan elalszik... Bozotka, nalunk ez van: leteszem vizszintesbe es sir. Szopi kozben is el-elkapja a fejet. De ha meg nem etetem, sir. Most egesz jo idot futottunk: 1,5 ora szopi... De eddig 11-kor ajult be es ez megy mar csutortok ota!!!!
kami

Szia,
Kami
Nálunk este jó dolgunk van (egyenlőre) csak az van, hogy ha vizszintesbe rakom sír, ha böfizünk akkor is kapálódzik és egy-két böfi aztán sír, de ha leteszem a kiságyba és esetleg még a cumit is beadom az jó. És így el is alszik (ez 8-9 körül). :D Azt hiszem ez ügyben nem panaszkodhatok (utána kel hanali 4 körül és 7 körül, 10 körül végleg)
De napközben nem így van. Szopizik valameddig, majd abbahagyja, esetleg böfizünk, majd próbálom még etetni (mert keveset evett) de sír. Akkor nem adok neki többet, viszont aztán nyűgös, többször felsír, stb. Pedig eddig már egész jó napirendünk volt. De. nem nagyon aludt, akkor sétáltunk, viszont az 1 órás szopi után aludt 5-ig. Nem mindig aludt el rögtön, de 2-3 körül igen. Most meg sokat fent van, így nyűgös.

KépKép
bozotka

Ria! Fel a fejjel! Amikor csökkenni kezdett a tejem, és Emma napokon keresztül vígasztalhatatlan volt, én is totál magamba zuhantam, és akármennyi segítségem volt, csak sírtam egész nap :cry: Erről itt eddig ennyire konkrétan nem beszéltem, de iszonyat napjaink voltak, anyu meg Gábor utólag bevallotta, hogy nagyon féltettek. Aztán elhatároztam, hogy muszáj összeszedni magam, mert Emmának és a férjemnek is szüksége van rám! Nem ment egyik napról a másikra, de fejben kellett lejátszani a dolgot - méghozzá saját magammal. Csak azért írtam ezt le, hogy tudd: nem vagy egyedül a gondokkal! Ne aggódj, nem fogsz visszaesni! Beni egy tündér, a férjedről már nem is beszélve, annyit segít! :P Hidd el, minden rendben lesz!!!

Nekünk meg drukkoljatok holnap, mert jó kis proginak nézünk elébe: 2 barátosnémmal összejövünk együtt tölteni a napot a gyerkőcökkel, csak kicsit félek, hogy Emmának sok lesz :? Sebaj, ott van apu backup-nak - ha gáz lesz, haza hoz minket :) Remélem erre nem kerül sor! Szóval ha minden jól megy, akkor holnap nem leszek ;)
Jóéjt és holnapra szép napot mindenkinek! :P
Vendég

Timo: Csengének is kellett hordania terpesz pelust, mert a gy.orvos azt mondta. Napi pár órát javasolt. Szerintem minden bababoltban lehet kapni ilyet, vagy gyógyászati segédeszközboltban. A ruhaméreténél egy számmal nagyobbat javasolt a gy.doki - de így folyton lecsúszott róla. Megjegyzem nagyon undorító sátorponyva-műanyag vacak :shock: Így nagyon boldog voltam, mikor az ortopédorvos azt mondta, hogy nem kell a terpeszpelus, csak tornáztatni kell. Hat hét múlva már jó volt a csípője :) Azóta is tornáztatom, mert szereti, meg a kis lábát kell kifelé tornáztatni, mert egy kicsit csámpi.

Sági: a More Milk nekem se jött be annyira sajnos. Kezdtem a 4x1-et, aztán 3x2, de nem sok eredmény, no meg a bogyó is elfogyott. Most még gondolkozom egy második dobozon, hátha. Sajna(???) nálunk az van, hogy Csenge nem sír, hogy éhes, mosolyog sokat, mozgékony, énekel, szóval látszólag minden rendben, csak épp nem hízik, hanem fogy, ha nem tömöm tápival :cry:
Az Urtica Urenst még nem próbáltam, az milyen? Ráadásul én igény szerint - 3-4óránként szoptatok, mert bármennyit kínálgatom, neki nem kell máskor. így viszont nem tudom gyarapítani a tejcsit. Fejni meg sose tudtam 10 ml-nél többet.

Kép
Kép
deako

Jo ejt, Mi az??? Aron hajnal 4 ota "talpon van" - addig is szinte egesz ejszaka szopizott!!! Eloszor elkezdett kib...hangosan gugyoreszni, aztan bemutatta apunak a hasrafordulos tudomanyat, teljesen felporgott, ugyhogy visszaalvasrol szo sem lehetett. Aztan visszatettem a kisagyaba, ahol is elkezdte pufolni a zsirafot, meg szorfozott megint az agyracsba kapaszkodva - majd megint elkezdett hasrafordulni, en persze forditgathattam vissza, mert egy ido utan hangosan kiabalt.

Azota is font vagyunk es az istennek sem akar aludni!!! Mi tortent a kisfiammal????? Gedeiapu se tud mar visszaaludni, ugyhogy bemegy dolgozni. Remelem az egesznek meglesz az a haszna, hogy legalabb hamar hazaer ma...

Igazabol haragudni se tudok Aronra, olyan kis edes :D Jo sokat rohogtunk rajta, na de ebbol meg nem lehet naplkozben kipihentnek lenni... 5-kor kihoztam a nappaliba, hogy legalabb egy kicsit tudjon Gedeiapu aludni, de itt se nyugodott le... jo hangosan gagayaraszott es kozben izgett-mozgott...

Most ezt csinalja. nyoma sincs rajta almssagnak...

Kép
kami

Na tessek, nem fog elaludni egyhamar...

Kép Kép Kép Kép

Kinyulok tole! :D
kami

Jóreggelt! :)
Kami, megelőztél! :) Háát, vannak ilyen periódusok. Nem most van a növekedési ugrás nálatok, azért kér állandóan cicit? Más ötletem nincs! :shock: Amúgy nagyon édi, látszik rajta, hogy edzi a szüleit! :lol: :lol: Előbb-utóbb elfárad és alszik.

Nekem reggelre bedurrant a bal cicim, ugyanis tegnap délután 3 és hajnal 4 között nem szopizott belőle Lilla. Ugyanis 6-kor evett este, és úgy beájult, hogy csak hajnal 4-kor ébredt! Na, akkor evett abból, de most is van benne, érzem... :( Remélem nem lesz komoly! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi!
Lilla sem sír, ha éhes. Csak én gondolom azt, hogy már enni kellene, ezért megetetem 2,5-3 óránként. Vagy ha azt hiszem, hogy szomjas, akkor is cicire teszem. Amúgy, lehet, hogy simán kibírna 4 órát is kajcsi nélkül! :roll:
A védőnőm azt mondta, hogy ne vegyek terpeszpelust, nekik van a rendelőbe, tud adni. Úgyhogy holnap megyünk érte és hát felvesszük, ha muszáj! Addig is torna! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, Timo, aludt kb 45 percet :D Mostmar megint font van es rosszcsontkodik :D

En viszont megnezek egy filmet a tornaig. Igy dontottem!
kami

Én szopi közben tervezem a tegnap nem látott Grace klinika epizódját megnézni! :lol: :lol: Ma nem megyünk sehová, a tegnapi nap jól felborította Lillus életét! :) Azóta össze-vissza van! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Aron is ossze-vissza van. Szinte orankent eszik, kulonben nyuszog. Pukizik nagyokat (a hajnali ebredes is ket oriasfingnak volt vegulis koszonheto...), de ha nem ehet, akkor meg sir. Most vegre beajult, de kb 1/4 ora mulva kezdodik a torna... azt tervezem, utana en is alszom vele... nagyon koki vagyok...
kami

Bozotka!
Uh nem volt, ugyanis áramszünet volt a rendelőben tegnap, úgyhogy csak kézzel nézte meg a doki. 3 hét múlva kell visszamenni, akkor lesz uh is.

Timi
Kép Kép
timocska

Eszemben sincs megint aludni :wink:

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timi,
6-tól hajnal 4-ig??? :shock: Az nem semmi, és mint láthatjuk Ő boldogan el van! :lol:

Kami,
Áron is jó fej, Ő kialudta magát úgyhogy most már mehet a móka! :lol:

Lorca,
Sajna maratoni szopit nem tudok csinálni, mert ha nem jön rendesen a tejcsi akkor Peti egy darabig keményen rángatja és utána már nem is próbálkozik vele és a szájába sem tudom tenni a cicit. Nem sír csak, nyűgös lesz és nem tud elaludni. Akkor kap még egy kicsit (50-60 ml) és utána minden ok.

Deako,
Én szedtem az Urticat is, talán volt valami hatása, de nem volt valami meggyőző. Próbáld ki, nem veszíthetsz semmit.

Ria,
Ne légy rossz kedvű!!! Itt vagyunk mi és bármi bánt csak írd ki magadból és rögtön kapod a vigasztaló, támogató szavakat!!!
Nem felejtettem ám el a képeket, elkészült csak oly lustácska vagyok.... :oops:
Vendég

Boldog hófordulót Petinek! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Petike köszöni szépen!!!
Vendég

Hogy vagytok? Tejcsi? Mennyi van még a frigóban?

Timi
Kép Kép
timocska

Tejcsi változatlan. Most tök gyakran szoptatom és mindegyik után fejek hátha. Még van anyag a fagyon is. :lol:
Most megyek patikába és veszek urticát, aztán felhagyok mindenféle tejserkentő módszerrel. Van itthon tápszer is, igaz nem nagyon csippantja, meg pénteken megyünk a gyerekorvoshoz majd beszámolok a változásról neki is.
Vendég

Akartam kérdezni, hogy a Lillusnak nem pirosak ebben a melegben a nyakán a ráncocskák? Kentek rá valamit? Egyáltalán kell rá valami?
Vendég

De, pirosak a ráncok és állandóan beleragad vmi szösz! :shock: Nem kenek rá semmit, este fürcsinél jól kimosom, megszárítom és kicsi hintőport teszek rá.

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
A szopis teát hogy főzöd? Mennyi vízbe mennyi filtert? Vettem én is Naturland-osat.

Timi
Kép Kép
timocska

Hahó,
Timi asszem Ságitól kérdezted, de ha már itt vagyok válaszolok én is: a szopatós teát (nekem mintha a Laktoherb jönne be leginkább, de tök mindegy egyébként, Naturlandosat is szoktam), szóval én egy fél literes kancsóba 2 filtert rakok és jó sokáig ázik (van h órákig ott felejtem..), így legalább fél liter folyadék le van tudva. Ha bögrénként csinálnám biztos elfelejteném nap közben..

Boldi napközben mostmár csak és kizárólag hason hajlandó aludni... kicsit sír, be a cumi és 5 percen belül alszik. Ez lett nálunk a megoldás arra amit már nemtom ki írt, h nem lehet letenni vízszintesbe. Nekünk se lehet, ha már evett és játszott és nyűgös, akkor ordít ha hanyatt fekve le akarom tenni... ilyenkor jön az alvás hason. Megér egy próbát..

Kami, Ági, nálunk is van most ilyen kaja utáni sírás. Az elégedett vigyor helyett az esetek felénél bőgni kezd, még a 60 ml tápszer után is. Nem tudom, h még éhes-e, most nincs mérleg.. De van h egy böfi után abbahagyja és akkor arra fogom rá a bőgést, bár lehet, h csak feladja mert rájön h úgyse kap több kaját.

Kép
Kép
agiboldi

Húú, Petinek boldog hófordulót!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Lilla egész délelőtt nyüszizik!!! Ha leteszem aludni, kábé 20 percenként felsír. Mi baja lehet???
Hasra azért nem tudom tenni, mert állandóan felemeli a fejét és kiesik a cumi! :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a vígasztaló szavakat mindenkinek. Beszéltem a Pszichiáteremmel és megnyugtatott hogy csak átmeneti dolog mert lecseréltük az előző gyógyszert és az már nem hat az új meg még nem hat :shock: . Király ezek szerint gyógyi nélkül el se lennék :(
De mindegy abszolult pozitiv vagyok itt van nekem a kis Benikém imádom :D :D :D

KépKép
csongria

Boldog hó fordulót Petinek :D

Ja nállunk is vannak evési gondok a cumisüveg sem egyszerű ha elkezdem etetni sír mar csíp kapálózik tépi le róllam a meltartót :shock: Hogy mi lelte? És sokkal kevesebbet eszik a tápszerből is. :(

Sági a mi tokánk alatt egy részen kipirosodott a védőnéni aszondta bepantennel kenjem, sokat javult :)

KépKép
csongria

Hát lányok, biztos valami van a levegőben, mert Brigi is 5-ös szopi után csak vigyorgott és ő is hangosan gagyarászott! Még véletlenül sem akart aludni. :lol: :lol: Viszont olyan édi-bédi. Csak én vagyok olyan, mint akit fejbe vertek. Most alszik épp, de én már mostanra felébredtem sajna.

Orsi: A fejés akkor is használhat, ha nem jön belőle semmi. Lényeg, hogy stimulálja a szopit. És a védőnőm szerint az alapos masszírozás is segít. Főleg fent ahol a termelődés folyik, egészen a hónaljtól.
Ja és Timi! Ha így bedurran a cicid, és marad benne szopi után, szerintem azért fejd le, mert még tényleg begyullad. Egyszer már majdnem átestem egy ilyenen. Már fájt, de egy jó masszírozással és fejéssel még meg tudtam előzni.

Uritca: én szedtem, ill. néha előről kezdem, de max. pszihésen hat szerintem. Van egy másik is, a Ricinus Communis 5ch, ebből 3*5 bogyó kell. Vélemény ua. Amit viszont most kezdtem el, a görögszénamag. Teát kell belőle főzni, ill. a magot is meg lehet enni, csak azt puhára kell főzni előtte. A védőnőm mindig kitalál nekem valami újat, csak hogy tehessek valami újat mindig a tejcsi érdekében, és ez általában megnyugtat és láss csodát a tejcsi mindig visszajön. :)
Persze emellett a szopis tea az állandó, de nekem a Laktoherb jobban bejön. Elfogadhatóbb az íze. Én kb. 1 literbe teszek 3 filtert.
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?