A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Jónás: rendben, akkor nekem továbbra sem jön ki. Ezek szerint Tündérke nem Jónás szerint fogant. :mrgreen:

Curse: nem unalmas, nálunk is majd nemsokára jön a gyümievés. Csak én nem tudom a választ. Remélem, valaki leírja neked és akkor én meg jól elolvasom. :wink:

Kép
Kép
tinu

Nálunk meg én adataim alapján nem jön ki, Zsoló szül. ideje alapján Bálint stimmel teljesen :) Viszont Ábel meg sehogysem jo... :? nem értem akkor :roll:

KépKép
fibi

egy hete ilyenkor még relaxon voltam...olyan kár, h ezeknek mind vége... :cry:
most csak azért jutott ez eszembe, mert egy olyan rádió műsort hallgatok, amit már hónapok óta nem hallottam a relax miatt...

tejem még mindig rengeteg, ez egyrészt nagyon jó, mert nem éhezünk, de rossz is, mert ne tudjátok meg... :lol:

mindenkinek szép napot!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Én meg összesen egyszer tudtam elmenni relaxra :( ma is eszembe jutott, hogy dejo lenne, de innen 9-re beérni mission imp. gyerekkel.... :?

Nuk,
odaadhatom Macsnak a terhesgatyákat? (mindjárt ideérnek) nekem sajna tul nagyok (hosszuak) még mindig :wink:
fibi

Recca, a Jónás-oldalon is azt írták, kb 24 órás intervallumot jelent a megadott dátum :)
hát mi totál beletrafáltunk :lol: visszagondolva pont akkor történt minden, amikor a naptár a legjobb ip-t teszi, hogy aztán 24 órán belül megtörténjen a fogantatás :lol:
és kövezzetek meg, de utána egyszer bevillant, hogy MOST vmi történt :lol:
pedig nem vagyok az ősanya-típus...

de azt se hitte el nekem senki, hogy 13-14 hetesen éreztem a babát :lol: meg még korábban is, bár akkor még a méhemmel 1 egészben :)

Fibi, talán a születési ip-d nem teljesen pontos?

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Vészhelyzet :mrgreen: (bocs, nem nézem, tök vicces..... bocsi.... ;) )

Macs,
akkor szerveződjék az a tali!!!!! :D (annyira megérdemeltétek ezt a házat, olyan tök jó olvasni!!!!)

mi autóval megyünk, egy baba-mama párosnak van hely (Indi? vagy Kisünnel mész?) autósülést meg vhogy csak meg lehet oldani (ha Indi Kisünnel megy, tudom vinni Rect)

Jonas - már múltkor a nők lapjás fogantatási naptáron is kísérleteztem - ott lányom lett :mrgreen: és itt se stimmel igazán de lehet h csak azért mert azt a daylight izét is beikszeltem

Nukada,
imádom a csíkodat! :lol: :lol: :lol:

Indi,
én textilpelusos és csípőficamgyanős voltam ha ez számít - fél évig voltam hámban

Curse,
ugyan nem tudom a kérdésre a választ, de nyugi; én üvegesből adtam a hippet is a bébinek, mert állítólag bio; meggy húsát meg érzésre - nincs a lánynak foga stb stb ;)

Vot,
tök jó, hogyj obban vagy! :D határok meghúzva :mrgreen:

Gabi,
szuper az avatarod - honnan van???? :D

Kép

Kép

Kép

:D
szrekuc

És Ábel kapott kisszéket kisasztalt tök édes (műanyag leges-leges legolcsóbb) nagyon élvezi :D

és van a szisza meg van az összes többi állat, ami mind va(u)va :mrgreen: (ló halak madár bármi - ilyenkor vinnyogni kell a röhögéstől :mrgreen: mármint ha a legszebb madárcsicsergés közepette közli, hogy vava ;) )
ma csigázott is - túlélte a csiga :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Fibi:
Persze!

Macs:
Viseld egészséggel, de sztem neked is nagy lesz... :lol:

nukada

Sziasztok,

Megjelentem újfent :) megyek visszaolvasni, de amit tudok enélkül is

Boldog Névnapot Neet (utólag, bocsi :roll: )

(ha valakinek még volt és nem tudtam róla, akkor elnézést és neki is minden jót)

Vica

Kép
Kép
vica94

Curse, s.dinnye sztem semmi gondot nem okozhat, nyugodtan adjad! a körte puffaszt, ezért a sorban inkább azt add legkésőbb, kb a szilva után, de még a sárgabarack előtt :)
aprómagvasakat valóban nehéz letisztítani, de ettől még kóstolónak kaphat 1-1 szem epret v málnát a gyerek. szerintem. nálunk semmi probléma nem volt. persze ha vmelyik baba popója pöttyös lesz, akkor majd inkább jövő szezonban próbálja ki újra.
tökféléket már kóstoltatok? mert azok is ártalmatlanok. nálunk az olivaolajon pirított cukkini (icipici sóval) nagy sláger volt! ilyenkor olyan jó zsengék...
gyümölcsöt főzni :shock: mondjuk olyat csináltam, hogy megpirítottam a husit, rádobtam a meggyet, fedőt rá és picit puhítottam, aztán ha kész lett, mixeltem. almát is lehet párolva adni, de azért egy ekkora babának, mint Adél, már simán lehet "nyersen" is!
egyébként a mixer sokkal jobb a turmixnál, mert nem teszi annyira tele levegővel a kaját (hogy aztán jöjjön a pocakfájás :?) - ezt is itt tanultam! :D

Nukada, sztem akkor se adj gyümölcsöt, ha nem szoptatsz (egyébként napi 1-2deci tej+kiegészítés is már majdnem ugyanazt a védettséget adja, mint a kizárólagos szopi, szóval ne add fel!).
A legújabb szemlélet szerint (mert ugye a mi gyerekkorunkban még tök más volt a módi) nem azért nem adunk 6hós korig mást, mert szoptatunk, hanem mert még nem érett az emésztőrendszere a bébinek!
és Réka a korrigált hónapok szerint akkor még kb csak 3hós lenne, szerintem ezért is jobb nem terhelni a kis szervezetét. az általunk finomnak tartott ízek ilyen piciknek még nem jelentenek sokat (vagyis semmit).
emlékszel Adél arcocskájára, amint megkósolta a jó kis almalevet? hát ennyire becsülik ők a mi ízvilágunkat :lol:
a hozzátáplálást a legtöbb féléves se értékeli, ezért nem is kell sürgetni. persze kivételek lehetnek :wink:

votiv 8)
votiv

Kép

votiv 8)
votiv

Na, ez az én gyerekem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Mészáros Erzsébet (Picúr) Szt. Imrés szülésznővel kapcsolatban? Vagy hol tudnék utánanézni, nem tudjátok véletlenül? Már egy ideje böngészek a fórumon, de eddig nem találtam semmit.

Légyszi írjátok meg, ha van valami infotok.

Köszi szépen előre is!
Zizy
zizy

Amúgy Réka megjavult, rájöttünk a nyitjára... Zenebuzi, mint én. Amint szól a zene, csöndben nézgelődik. Csak az a baj, hogy azt olvastam, hogy ébrenléti szakasz alatt nem jó, ha van háttér zaj... De talán annál jobb, hogy szegény üvölt... Max nem beszélni fog, hanem énekelni... :lol: :wink:

nukada

Curse :) Nekem, mint tájékozott anyának :mrgreen: ma reggel jutott eszembe, hgoy nem válaszoltam a málnás kérdésedre.. Nehéz is, mert sokan sokfélét mondanak, inkább hallgass a megérzéseidre! Általános nézet, hogy magos bogyósokat allergén mivoltuk miatt ne adjunk, tökfélék mehetnek, kivéve a sárgadinnye - annak ugyanis nem a magja, hanem a húsa, viszont a görögdinnyének csak a magja, tehát tisztítva azt lehet adni. Ehhez képes a legújabb ajánlat Rylie homeós dokinéniéjé, aki szerinte magok-bogyók nélkül mehetnek a gyümölcsök és ez is teljesen logikus. Szóval hallgass belülre :) Ja, nem kell a gyümölcsöket főzni, persze! Én az almát csak azért pároltam, mert nagyon savas volt és attól fájhat a babapocak, no meg az ízét így jobban kedvelte a Fiacska, cukkinival ill. tökkel együtt pároltam nagyon rövid ideig és pempősítettem - isteni finom, hidegen mint a fagyi még nekem is :wink: Viszont itt a friss meggy, azt bizotsan kaphat a baba, nemsokárat jönnek a barackok (ja, sárga esetleg némi puffasztást okozhat, őszi jobb kezdeten, de mire ezek lesznek, már lehet, hogy Adélt nem fújja fel a sárga sem. Ribizlit szűrve. De legjobb, ha a gabonákat (rizs, kukorica, köles) adod, az minden ajánlat szerint a legkevésbé megterhelő és a legfontosabb, ill a érdemes jó kis idénynek megfelelő zöldféléket (cukkini, tök, répa, spenót, borsó passzírozva) egy pici kanál olivaolajjal próbálgatni. Később jönnek a mindenféle gyökerek is.

Macskalátogató: Nekünk van nagyfiúülésünk és kisfiúülésünk is, bár most Dominó annyira beleszeretett az emeletes busz fílingbe (magas ülés) hogy esetleg a hordozót már nem akarná, de kipróbálhatjuk. Egyébként az unokahúgom (5) már csak egy magasító párnával és az autó biztonsági övével utazik és teljesen jól - ezt csak érdekességként jegyeztem meg :wink:

Szrek :) a régi textilpelus teljesen más volt, mint a mai, utóbbik természetes terpeszben tartják a lábakat. Épp a minap írta az egyik pelusos anyuka, hgoy megdicsérték az ortopédián kontrollon, pedig nem használták a terpeszt (az egy igen fájdalmas és kényelmetlen eszköz) csak a textilpelust. Szóval egy kipróbálást megérne... Arról nem beszélve, mennyivel jobb a nyári hőségben a műanyag érzés helyett a finom természetes anyag a bőrön. Na de ezu már máshová vezető felvetés :wink:

Szóval hajrá!

indianyo

Ó, én úgy irigylek mindenkit, aki csak úgy teherbe tud esni!
Nem panaszképp, de nekem mindkét gyerekhez magamnak kellett peteérést "gyártanom" - de végülis az eredmény a lényeg: nem volt szükség orvosi beavatkozásra a fogantatásukhoz, és hát már itt vannak ketten! :D :D :D De persze nekem így a Jonas módszer abszolút nem műkszik... pedig már két éve is bőszen megfigyeltem :wink:

Indi, a családállításról van egy nagyon jó könyv, és egyik jóbaráti házaspár már megjárta többször a legjobb magyarországi családállító terápiáját - nekem mindig a hátamon fut a borzongás, amikor mesélnek róla, mi is történt, mert egészen döbbenetes!!!
Szívesen elkérek neked minden tudnivalót - de most éppen nyaralásukat töltik, úgyhogy picit várni kell. Ok?

Fibi, én is csak egyszer jutottam el Igivel relaxra, de azt már most látom, hogy szegénynek mindenből kevesebb jut, mint anno Hankának... :? :oops: És itt sajnos nem az anyagi/tárgyi körülményekre, hanem a mi energiáinkra és odafigyelésünkre célzok... Ma de. megvolt pl. az első baleset: Hanka addig ringatta a bölcsőben, míg feldöntötte Igistől a bölcsőt.... :cry: Opedig apja és én is ott voltunk 20 cm-re. Ha megmarad, akkor nagyon stramm kislegény lesz.... keserű-tragikomikus smiley

Votiv, hogy te miket tudsz!!! Úgy irigyellek ezért a sok egészségvisszaállító tudományodért!!!!

Curse, én anno Hankának almával kezdtem, de ő rögtön habzsolta, így nem oly lelkes csemeték esetén nincs sajnos jótanácsom :oops: Nálunk a meggy max. magvalva volt, almát meg először üvegreszeklőn reszeltem, aztán csak elétartottam a héjatlan egész almát, hadd farigcsáljon...amikor fogzott akkor a hűtőben tartott alma igen praktikus rágókának bizonyult!!! A sárgabarackot is csak magvaltuk, kétpofára zabálta a kölök...
És azt is csak remélem, hogy nem lesz allergiás, mert egy idős védőnéni tanácsára mi bizony úgy 8-9 hósan megkóstoltuk a szedret-málnát, és mivel nulla tünet lett, jóóóó sokat bezabált belőle tavaly nyáron - és azóta is, fagyasztott formában, mert hogy imádja a szentem.... kűdhetitek a GYIVIT! :oops:
leni

Indi.
:shock: hogy lehetnek másmilyenek a mostani pelusok? egy darab rongy és kész nem? még életemben nem láttam se régi textilpelusos babát se újat, de nemtom elképzelni, mi lehet a különbség

Nuk,
mingyá 24 vagy!!!!!!!!!!!!:D

Kép

Kép

szrekuc

Leni,
köszi az ülés-tippet; néztük a hamaxot (az a szürke-piros ugye? szőkenőszmájli ;) :lol: ) de annak olyan brutál csatja vagy milye volt, hogy nem hogy a gyerek nem tudná kinyitni, de én se tudtam, úgyhogy az ugott, pedig az tetszett nagyon...végülis vettünk - brendonban kuponnal olcsóbban baby ok márkájút - apja beruházott

viszont sisakot utálja, majd a másik fajtát is megpróbálom rá, amit több ponton lehet a fejére abroncsozni; azt a nagyon olcsót ledobja simán, úgyh nem nagyon bringázunk és azt is sisak nélkül :?

Kép

Kép

szrekuc

Votiv:
Még jó hogy nem kezdtem magamtól napi 3*5-öt szedni... 8) Köszi az infót!
A gyümivel mit csináljak? fagyasszam le? Mert a befőtt nekem finom, de neki nem jó...

Leni:
Hogy kell peteérést gyártani? Hál Isten nekem van, de tényleg kiváncsi lennék...

nukada

Szrek:
Köszi a figyelmeztetést...

vénasszonyNukada,akitmostmegdobáltok... :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Zizy,
dokid ajánlotta?
nekem személyes tapasztalatom nincs vele, de a szobatársam a kórházban őt válaszototta, és ő meg volt vele elégedve nagyon, ő mondjuk az idősebb Barnához járt, és úgy "kapta" a Picúrt. De ő nagyon szerette, sokat járt be hozzá a szülésznő, mert ő már 20 hetes korától kezdve bent volt a kórházban.
Tehát én ennyit tudok róla, de van, aki esetleg pont mást mesél majd. Remélem kapsz még infót róla.
további szép pocakodást!
mikorra várod a babát?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szrek :) a mai mosható nadrágpelenkákról beszéltem, ez nem egy darab rongy.az elsőt én varrtam, a második normál gyári, mindkettőt a mai napig használjuk. Ha rendesen vana gyerekre ráadva, nem egy számmal nagyobb pelus ill. patent, akkor teljesen terpeszben tudják tartani a lábakat anélkül, hogy bármi kellemetlen vagy fájdalmas lenne.

Kép
Kép

Leni :) köszönöm szépen! jó lesz,kíváncsi vagyok :)

indianyo

Votiv, igen lattam, h a megadott ido elott 24 oraval kezdodik a max eshetoseg, azt nem irja, utana meddig... meg azt sem, h ez mire vonatkozik pontosan: egy lehetseges peteresre? v?
es tenyleg vannak olyanok, akik megerzik a fogantatast, ugyhogy miert ne lehetnel koztuk? (es ez mennyivel volt Utana? ez izgi :))
a masik meg, h 13-14 hetesen mar erezheted, h mozog :) de amennyire emlekszem, amikor itt irtad, akkor meg csak 8-9 hetes volt a picur, es akkor meg szegenyke nem is tudott volna mivel mozogni (izomsejtek hijan) ;) es igy tenyleg nehezen volt hiheto :mrgreen:

Reku, :D :D :D

jonashoz meg: amit ir az alapjan egy ciklusban ketszer is bekovetkezhet fogantatas: egyik a "tudomanyos" (tehat a hormonok altal szabalyozott ovulaciokor), a masik meg ez a (szamomra) misztikus (az anya szuletesenek megfelelo holdfazisban). jol ertelmezem ezt? lehet ilyen? es ez biologiailag hogyan vajon? :? mindenesetre ha ez igaz, akkor siman lehet, h nem stimmelnek mindenkinek az itt kapott ertekek, mertmivel a masik lehetseges fogantatas kovetkezett be ;). hat hat. nemtom. erdekes... viszont fogamzasgatlasra csak reszben lehet hasznalni, nem? hisz figyelembe kell venni a normalis peteerest is

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Rec,
én nem vagyok nagy peteérés-szakértő, de Ábel is olyan 24-25. napon fogant szóval nem középidős; meg olyasmit is hallottam, hogy egy este is megérhet pete pusztán az izgi romantikus szerelmes mindentől ;) :lol:

Indi,
hmm, köszi! :)

Kép

Kép

szrekuc

Lehet, hogy ettől van sok szerelem-gyerek... :wink:

nukada

Kismama cikke a hozzátápiról
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=18678

Indi, nem is tudtam, hogy a sárgadinnye allergizálhat :shock: bocs Curse, akkor még várjatok vele :)

Leni, nekem olyan szerencsém van, mert jó mestereket találok :) a shang-gungot meg kb ami most vagyok, azt annak a lánynak köszönhetem, aki a kismama masszázst meg a prána nadit is csinálja. annyi mindenre megtanított, nagyon hálás vagyok neki. és ő mutatott be a c.s. terapeutának is :)
(Fibi, egyébként rosszul mondtam, a 7e ft nem a prána kezelés volt, hanem a shang-gung tanfolyam :oops: a pránáért ős sem kér semmit, ill. az ember ad amennyit gondol)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Benézek hozzátok, aztán megint lelépünk egy kicsit a nyaralóba (jól hangizik, de tulképp csak eg ykis viskó, meg nem is a miénk, hanem a naccsaládé).

Versengés: itt közetek annyira jó ehhez a hozzáállás!! Tök NORMÁLIS anyukák vagytok!!!!
Votiv: de jó, hogy jobban vagy!!! Fejni csak akkor szoktam, amikor éjjel sokat alszik, és szét akarok durranni. Nemtom pontosan, de napközben olyan 3-4 óránkánt eszik (igény szerint), és nehezen bírom a 8 órás szüneteket. Éjfél körül, lefekvés előtt szoktam, de nem sokat.

Koccos sztori ééédes! Isti szokja az új helyzetet. Nem lehet könnyű neki. De majd rájön ő is, milyen jó, hogy van tesója!
Elsőnél nekem is bevillant, hogy vmi történt, de nem azonnal. (Hehe-épp jnászúton voltunk!) És a 28.napon TUDTAM, hogy van bent valaki, pedig többnyire 32 napos cíklusom volt.

Gabi:hajrá jövő hónap! :mrgreen:

Leni: mi az, hogy peteérést "csinálni"???

Nuk: Gallant miért halt meg? Annyira durva így zárni az évadot... :shock:

Ez a relax, amit emlegettek hogy/hol/mikor/mennyiért? Nem mintha most aktuális lenne. De én is akartam vmi ilyesmit, a védőnéni adott is egy telefont (vhol a Bártfai utcában lett volna), fölhívtam, és azt mondták, hog ymost épp nincs, csak egyszemélyes. Ja, ez még tavaly ősszel volt, amikor pocakos voltam. Pedig annyira jó lett volna!

Még megpróbálok jönni, de most megyek pakolni. Annyi mindent kell...
rídonli#

Reku, ezt tudom, h vannak ilyenek :) de akkor ez a holdfazisos max lehetsegesseg erre vonatkozna? h ilyenkor a legnagyobb az esely egy plusz peteeresre? es egy szerelem-gyerekre? :)
recca

Votiv :) Nem mondom én, hogy allergizál, csak öszefoglaltam az általam olvasottakat :wink: Ezért is mondtam, ghyo hallgassunka megérzéseinkre, mert annyifélét lehet olvasni, hogy csak valami arany középút segíthet. Doktorok is mind mást mondanak ugyi.

indianyo

Rídonli:
Gallant Irakban halt meg, felrobbantották a kocsijukat...

Vot:
Köszi a cikket!

nukada

JAj, már tiszta okoskának érzem magam, hülyén fogalmazok: amiket itt a kajáról összehordok, azok a mindenféle szakintelmek kivonatolt változatát képezik, tehát nem a saját véleményem. Én végig a saját megérzésemre hagyatkoztam, így pl. répát és krumplit csak később kapott a ded- és jól tettem, mert neki még akkor is csak olivaolajjal sikerül megemésztenie, viszont vöröslencsét, zöldborsót és zöldbabot sokkal hamarabb (itt is az amerikai protokolt követtem), mert azoknak csak a héja puffaszt, passízrozva semmi baj velük - pedig a hivatal fáma mást mond.
Én az idényjellegű és bioélelmiszereket részesítem előnyben, déligyümölcsöket 1 éves korig nem evett a ded, azóta is csak minimálisat. Télen persze nehezebb, no de most igazán lehet dőzsölni, csupa finomság terem a kertekben :)

Na, itt a kajakérdés vége, el is futok véle :lol:

indianyo

Sziasztok,

köszönöm a válaszokat.
Milyen orvost szeretnék?
Hááát, leginkább szakmailag legyen jó, és odafigyelő. Ha nem zárkózik el az alternatív szüléstől az meg már csúúúcs... :)
Meg hát különböző képpen reagálnak egy ilyen előzményre, ami nekik talán mindennapos, de egy nőnek azért elég traumatikus élmény
Szeme és haja színe mindegy, magasság és testsúly arányon sem gondolkodtam... :)

Tudom, hogy azért nem vagyok még teljesen aggastyán korban, de az előző dokim minden vizsgálat és konzultáció alkalmával azzal kezdte a beszélgetésünket, "hogy ebben a korban"...

Üdv. mindenkinek, és köszi mégegyszer... :)

Bukfi

bukfi
bukfi

zsancikant!

Köszi a választ, Picurt Barna P. ajánlotta, miután kérdezte hogy milyen tipusút szeretnék. Komolyat, vagy vidámat, mondtam h. vidámat!! :)
Egyébként júli. 3.-ra vagyok kiírva hivatalosan, bár a tegnapi uh. szerint még csak 34 hetes a babócánk.
Ha még valaki tud valamit erről a bábáról, szívesen veszem a véleményeket! :)

Sziasztok
zizy

Indi, akkor ha hazatértek, jelentkezem nálad! Ígérem, nem felejtem, de ha 3 hét múlva semmi üzi tőlem, akkor szólj rám, plíz! :wink:

Peteérés gyártás:
AVIVA torna. Aki hallott róla, az úgyis tiudja, aki meg még nem, annak:

http://www.avivamodszer.hu/

Nekem e nélkül nuku peteérés, ill. két évente egy, amivel nehéz gyermeket nemzeni.... Így viszont nagyon hamar és könnyen sikerült :P :D És még mennyi mindenre jóóóóó!!!
leni

Bukfy, Barna Péter, Bálint Balázs, Bardóczy Zsolt.
3 fiatal (de azért tapasztalt), jókiállású, felkészült és szimpatikus doki :wink: és egyikük se az a mindenáron beavatkozó orvos, sőt!
a "hátrányok": BZS picit drága (bár egy szép, sima szülésért meg egy egészséges gyerekért semmi se drága) és hónapokkal előbb kell hozzá ip-t kérni (ez mondjuk nem olyan szörnyű, a terhességi vizsgálatok elég jól ütemezhetők, csakhogy általában így is órákat csúszik a rendelés. Ha rendel, a MOM park boltjai, éttermei meg még a mozi is tele van a sorukra váró pácienseivel :mrgreen:)
BB-hez ugyanígy hetekre előre kell bejelentkezni, de akkor kb tartja az ip-ket (NB ő látja el BZS szülőnőit, ha szabin van, szóval megbíznak egymásban)
BP-t meg jó nehéz elérni :lol: de ha sikerül akkor nyert ügyed van :D
ő a legviccesebb doki is a H-ban, asszem ezt kijelenthetjük :)
ha van még időd, menj el a H-ba egy-két előadásra (a honlapon vannak az időpontok/témák) és válaszd ki a Neked legszimpatikusabb dokit!
és hajrá azzal a bébicsekkel :D :D :D

Zizy, sajna én nem ismerem Picúrt, de a neve már önmagában elég vidám :D és BP-vel egy csomagban... szülés közben gurulni fogsz a nevetéstől :)

votiv 8)
votiv

Helló mindenki 8)

szerencsésen hazaértünk Fibiéktől, a Csajom bealudt hazafelé az autóba, így az ebédje kimaradt.... de megevett egy jó marék cseresznyét, amit az út szélén vettünk, tehát valami jutott a pociba is :D

Fibi, köszi a vendéglátást :D

Bálint szuperédes pasas, egyfolytában vigyorgott, vagy mérgelődött, hogy Füli milyen rendetlen és mindent szana széjjel hurcol :lol: :lol: a kommentjei hihetetlenek!! :lol: nagyon jókat röhögtem :D
Fényképezni, az egy nehéz mesterség...:

Kép

szerencsére sütizés közben nem tud elbújni..:

Kép

Nuk,
köszönöm a gatyókat, vigyázok rájuk, még nem tudom jók-e méretileg... :) és hidd el, a fotók megtévesztőek, nem vagyok olyan kis cinke alkatú... :mrgreen:

Curse, meg Nuk,
alma, őszibarack, meggy bepépezve nyugodtan mehet a dedecskéknek!! És Nuk, akkor együtt megyünk a máglyára, mert én ugyan szoptattam, de mellette Füli már gyümizett alig 4 hónapos korától kezdve...aztán krumplizott és répázott is...

Mindenki, aki jönne:

szívesen látlak benneteket itten, de hagy ne én szervezzem meg, mert én abszolúte tudok időben alkalmazkodni, ti viszont össze kell hogy organizáljátok az időpontokat.
Annyi a kérésem, hogy hétköznap legyen és lehetőleg reggel-délelőtt. a többi it's all one...

nna, itten ZUHOG!!!!!!!
macskanyu

áááááááááááááááááááá......

Kép
macskanyu

Zizy: nekem is a bariném szült Picurral és ő is azt mondta, hogy jó fej volt, és sokat nevettek :)

Macs: fotót köszi!!! :) helyre is kis pocak ;) és kösz a játszós lehetőséget de akkor plíz mellékelj egy feltöltött benzinkártyát is és akkor mindennap ott lebzselünk nálatok :)
egyébiránt a teregetős hszed nem hozott annyira lázba, mert lakásunk déli fekvésű igy akár én is leszárítok 3 adag mosást per nap az erkélyen, szal inkább még mindig a kertet irigylem a ruhaszárítót megtarthatod 8)

Kátya: esetleg Dévényezést megpróbálhatnátok!! Az pont az ilyen kötött izmokra van kitalálva és szerintem sokkal hatékonyabb meg persze bababarátabb, mint a terpeszpelu! No persze a torna alatt végig üvölt a ded, legalábbis Kamilla mindig üvöltött, de az nekünk pl 20 perc/hó volt!

Gabi: avatar menőőő 8)

Curse: én adtam Kamillának málnát, mégpedig úgy, hogy az üveg almareszelőn szétpajszeroltam és a levét kapta. Nem egy gazdaságos dolog, de a maradékot meg megettem én. A meggyet ugyanígy szétpajszeroltam és annak a kis husicafatjait is odaadtam neki. Érdekes, hogy almát valahogy később adtam neki, nálunk a meggy, málna, szeder volt az első amit kapott. De pl spenótot most kapott először. És én azért jártam el igy mert a homeo vénróka dokinénik mondta ezt és a bariném már letesztelte a fián és náluk se volt semmi gáz, igy én is igy adtam.

Képzeljétek, tegnap ugye később értünk haza a tali miatt (ami annyira szuper volt!!! :) ) és sehol nem volt hely a ház előtt, ill még a várakozni tilos tábla alatt is álltak, igy kénytelen voltam felállni a sarkon a járdára. Erre ma reggel mondja a párom, hogy rajta volt az autón egy közterületes bírság, hogy 6e ft mert rossz helyen álltam :twisted: bezzeg amelyik a várakozni tilos alatt állt azon nem volt?? :o Szal holnap bemegyek és kiverem a balhét, hogy akkor hova a rákba állhattam volna??? Mellesleg reggel amúgyis lementem volna átállni a rendes helyünkre...olyan pipa vagyok emiatt :x

Ja és Indi és Vica: Kamilla ma lázas lett :cry: semmi trüsz, meg hapci meg eszik is meg a kedve is jó, szal nem hiszem, hogy valami fertőző bajunk lenne, de azért figyeljétek a köcöket az ördög nem alszik... :( Igy Indi a holnapi napunk ugrott, mert ugye megyünk pisizni....

ébredt a ded, igy most nem maradt idő Mátés képet feltenni, pedig akartam...
Rylie
rylie

Rájli,

nekem (Fülesnek), ugyanez volt nemrég, magas láz, de semmi más tünet.... jókedv, étvágy minden megvolt, csak 38,8 C....
kiderült, hogy 3 napos. Remélem nálatok sem más a helyzet és nem pisitéma...

jajj de jó, enyém gyerek meg alszik mééééég :D
macskanyu

Macs: remélem, hogy igazad van, bár neki még csak nem is magas a láza 38,1 remélem nem is lesz magasabb...
meg arra gondoltam, hogy
Votiv szerinted nem lehet-e most láz attól, hogy Coli D30at szed 1g/nap?? és hogy a homeogolyó ráerősít először ugye.... :roll:
Reggel mindenesetre hívom Banyamancit (alias dokinéni) és hát pisit is szedünk a gyerektől...

Visszalavadt igy gyorsba letöltöm a képeket!
R
rylie

Macs,
gyertek máskor is, már jo közel laktok :D és bocs, hogy Bálint felügyelö modjára örökké rendreutasitotta Fülit :oops: de én is jokat röhögtem rajta ettöl függetlenül :lol: szegény Ábel, mi lesz a sorsa :P süti isteni finom, köszi :D és a képeket is :D

Votiv,
ja, akkor hülyeséget csináltam, hogy Zsoló adatait irtam be? de legalább ugy kijött B-ra a Jonás. :lol:
én adataim percre pontosak, asztrologus is ellenörizte anno 8) ugyhogy akkor nálunk is extra peteérésröl ill. szerelemgyerekröl van szo 8)

shang-gungot én is 7-ezerért végeztem el anno :) csak én azota is lusta vagyok csinálni, pedig megvan papiron a gyakorlatsor. most hogy irod, lehet h elökaparom.

Leni,
nekem energiám lenne relaxra menni, csak a távolság és a gyerekfelügyelet hiánya az akadály :? kismama jogára is ugy tudtam 3x elmenni, hogy délután volt, és közel hugom lakásához.
de igaz, hogy ketteskére kevesebb figyelem jut, sajnálom a bölcsöfelborulásos esetet :(
fibi

íme Máté:
Kép
Fiúk:
Kép
A háttérben Máté fejenállni próbál:
Kép
Kamilla begyűjt mindent:
Kép
Kuncsorgó Kuty és Vica:
Kép

jaa és Nuk én hirtelen azt hittem a csíkodra, hogy újra lakód van !! :shock: :lol:

R
rylie

Rájli, akkor erősítene rá, ha már eddig is meglett volna a tünet (a láz/hőem). de ettől még nem kizárt!
ha csak holnap érde el a dokit, adj egy kis Belladonnát lázcsillapítónak, hátha az segít. nem kellemes ilyen melegben lázadni :? kipróbáltam
gyógyuljon meg Kamillka!

Lilinek meg új bogyót adott a dokinéni (Silicea) és olyan szaga van a fejének, mint egy záptojás :x de ennél jobban fáj nekem, hogy elsődleges rosszabbodásként a nyaka hajlataiban meg a füle mögött csupa nedvedző seb lett :( (eddig is sebes volt, de most aztán jaaaj, plusz még ezer melegkiütés, szegény...) remélem innen már jön a javulás (legkésőbb akkor ha abbahagyjuk a silicea szedését :wink:)

jaj de jó nektek akik utazgattok meg talizgattok, irigy-irigy...

Zsanci, az jó, ha jóllaktok :D Tejberizst is csinálsz a fiúknak? :P

votiv 8)
votiv

http://real1.radio.hu:8080/ramgen/kossu ... =0:10:00.0

ez a mai Vendég a háznál műsora, nagyon tanulságos: mikor, miért és milyen indokkal kérhet a gyerekorvos pénzt, fakultatív oltások beadatását kötelezővé teheti-e az iskola például, könnycsatorna-átmosás az első két téma összefügg.

indianyo

Sziasztok,

Jól eltűntem, de annyi minden összejött....

Votiv: Jaj szegény Lili, remélem most már jobb lesz a kis bőre. Mi szívesen megyünk valamikor hozzátok és akkor nem kell irigy-irigynek lenned.

Mennyi jó kép a babákról és mamákról... minden babuci gyönyörűséges továbbra is.

Rájli: remélem semmi komoly és tényleg csak a háromnaposlááááááááááz. Kamillának mennyire szőke a haja, nagyon édes.

Recca, Votiv, Indi: és aki még segített MÁK ügyben, mindenkinek hálás köszi, intéztem, persze nem volt záradékom magánnyugdíjról, úgyhogy még várni kell majd a fizetésre. :-)

Macs: házatok csodás, hasad gyönyörű, tovább is van mondjam még?

Leni: tényleg jó ez a módszer? már annyiszor hallottam róla, de még nem találkoztam olyannal, aki csinálta is. Jó hallani....Tényleg a dolgok beválltak?

Neet: utólag is boldogot névnapot neked.

Zsanci: szuper, hogy van tejed. Képzeld én Rapunzel nénitől tudtam meg Meme érkezését. Szuper, hogy van tejed.

Lánykámat ma beírattam bölcsibe, vagyis ma volt a megbeszélés, azért szomorú vagyok, de láttam, hogy jó kezekben lesz és Ő imádja a társaságot. Most is jár egy kis bölcsiszerűbe és azt is nagyon bírja.

Jaj annyit akartam még írni, de mennem kő suliba és este pedig operaházi fellépésem lesz 2,5 év után először, úgy izgulok. hihi....
pedig ezt a darabot nagyon tudom, de mégis.... de azért várom is.

Ja és egy kérdés.... ha tartanék egy kerty partyt valamikor Fanni szülinapja tájékán,akkor eljönne valaki hozzánk? :lol: :lol: Olyan június 20 körülre gondoltam. Nem lesz külön meghívózás, hanem minden topiclakóra vonatkozik az invitáció. Ötleteket és időpont javaslatokat kérek szépen. Köci előre is.

Johi és Fannibaby
johanna1975

Mátés, Kamillás, Dominos képek nagyon ééééédesek :D

Rylie,
kicsi lánynak gyors gyogyulást!+++

Vot,
Lili börének is ++++!

Macs,
asszem a sütiböl nem marad Zsolónak estére :oops: :lol:
és Bálint még elalvás elött vissza akart menni a lovakhoz almát adni nekik :lol: :D :lol:
fibi

Johi,
ááááá, én nagyon szivesen elmennék, de addigra már csak megszülök :mrgreen: vagy nem :P
és Aviva modszert hugom is csinálta (nögyogyászati problémák, endometriozis, stb...), és nagyon bevált neki is!!! ugyhogy szerintem is jo, de a nadi még jobb :wink: :D
fibi

Zizy,
hát, ahogy Votiv is irta BP már önmagában hordozza a vicces szülést, ha erre jön még egy vicces bába, akkor kész a tuti buli.
Enyim is elég viccesre sikeredett, pedig én nem is a vicces fajta bábát kértem, hanem a kék szeműt, nálam ez volt az elsődleges szempont... :wink:
de nagyon sokat nevettem (röhögtem, stb) és igy gyorsan múlt az idő...az a kb 1 óra, amit a szülőszobán töltöttünk.
ami utána volt, az már nem volt vicces, sőt a végére már tök pipa voltam, h miért nem hagynak békén és kész, de hát az volt a válasz, h nem akarják, h apuka esetleg visszajöjjön reklamálni, h nem ezt hozta ide... :roll: :lol:

Votiv,
a Vass dokit miért nem ajánlod? Ő az ugye, akiről a BS anno beszélt. Mindig keverem a Horváthtal. Vagy kivel.. :roll:
szóval, ő is tök jó doki, és ami nagyon mellette szól, az az, h még nem olyan felkapott, és nagyon emberséges és alázatos. Csak a nevét nem tudom... :lol: bocsi.

és igen, már készül a tejberizs... :lol:

Johi,
nem is tudtam, h a Rapuncis néni is tud már Meméről...de tök jó... :lol:
és bulizni jönnék szivesen... :lol: gyerekeket is hozzam??? :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv again,
Igi is siliceát kapott a kis korlátaira, de még nem álltunk neki...

és és és
képzeljétek, itt van egy katonaság, és már három napja gyakorol a katonazenekar, és én imádom hallgatni...

és és és és,
tegnap vittük vissza Memét a Hba, és Igi felkiáltott, mikor beértünk, h "itt vagyunk a KÓRHÁZUNKBAN!!!!!!!!!!!!!!!" és nagyon örült... :lol:
meg mikor odaértünk és meglátta, akkor azt mondta "ez itt a mi kórházunk!" és úgy örült a Lelkem, mintha hazatért volna. Persze, mert ott az a rengeteg csoki, üditő, kávé automata, amiket imád... :wink:
(ezek ott a csábitás nagymesterei)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi: na végre eljutottam a könyvespolcomig. :oops: Találtam egy érdekes tanulmányt a transzgenerációs öröklésről (nem elméleti, átfogó, hanem esettanulmányok, de jól szemlélteti a jelenséget). Beszkenneltetem az urammal és átküldöm neked mélbe, nem olyan hosszú. Meg a Serdülő- és gyerekpszichoterápia c. folyóiratnak volt egy száma a titokról. Ez is érdekes (legalábbis nekem), bár nem egészen az, amit téged érdekel. Ha mégis, akkor majd odaadom, ha talizunk eccer.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?