A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Orsi: A függönyt készen lehet kapni az IKEA-ban (3490 Ft a két db), de vannak ilyen állatokkal méteres textilek is (1390 Ft-ért 300cm x 120 cm asszem), csíkosak is, meg más mintásak is a Gyerekek Ikeájában...

Kép
zsuzsi**

Dorka, azt olvastam, hogy a 36. héttől arrafele meg lehet venni a szoptatós melltartót, mert majd tartjuk ezt a méretet. Mikor belövell a tej akkor biztos nagyobb lesz pár napig a cicc, de aztán állítólag visszetér mostani méretéhez. Én jövő héten megveszem, addig még nőjjön ha akar :lol: .

Gurgi, csomagolsz, ügyes, ügyes. Nekem az is jövő hétre van betáblázva.

Múltkor ki javasolta a közös bejáratú postaládát, csak általunk ismert jelszóval? JÓ ÖTLET! Az ugyanaz lenne amire Dorka felteszi a szüléstörténeteket?
Vendég

Moni! Ugyanmár! Több augusztusi van. Meg ott vagyunk mi, júniusiak is! Gyere csak!

Rita! A klimával vigyázz, egy idő után (max 1 hónap) annyira elkoszolódik, hogy egy baktérium ágyúra hasonlít. Nyaraláskor Párom bekapcsolta éjszaka, és reggelre a 2xesére dagadt a lappangó módon begyulladt foga!
Csináltál külön vajúdás táskát is? Sztem az jó lehet, mert lent lehet hagyni a kocsiban, és akkor arra nem kell figyelni, ha sétálni akarsz.
Vendég

Bizony-bizony pakolok..lassan összeáll a kép..pár dolog van még..

Hülye kérdés de tányért is kell vinni?
:roll:
torolve_20131003125716

Bori!
Jó, hogy írod ezt a baktérium dolgot..meggondolandóó
viszont a ventillátort nem tudom elviselni, hogy rám fújja a levegőt..
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Külön vajúdó szatyorkát csináltam, kistörcsi arcra+hasra+törlőkendő+szőlőcukor+ ebbe kerül majd a gátmasszázsolaj+levendula+muskotályos zsálya+ásványvízek+ cd (esetleg) kabala..
torolve_20131003125716

Én kórházi ruhában fogok vajúdni, inkább azt vérezzem össze..
torolve_20131003125716

Gurgi: Én is abban szeretnék, de majd meglátom

Kép
zsuzsi**

Na, apa ijedtét vette, hogy mehet kihálóba éccakára, mett én nem fogadom.
Jelentem megvan a fürdőkád, naná sárga lett mint a pelenkázólap. Előbbiből csak eme egyetlen darab volt, utóbbinál más színek nem tetszettek.
Apa szerint a vízmérték műanyagcsöve talál a kifolyóhoz, így a kád téma remélem kifújt.

Bori - jó az Ádi szobája. Most kezdem sajnálni kölkecskéim, én sosem dekoráltam nekik, ehhez van kettő darab bal kezem. Apának meg kettő jobb, ugyanis ő alapból balkezes. :lol:

Móni! Mi ugyan júli 4-re gyúrunk papír szerint, de én jól érzem magam ebben a csapatban, még akkor is, ha véáletlen június tetszik meg a drágámnak. Meg ugyi amit Bori is ír: van még júniusink meg augusztusi kismamink is. Sőőőt: benne vannak a táblázatban. Esetleg kukkints rá a táblára, s láthatod is.

Ja, ma reggel rámjött a cég előtt a kocsim szélvédőjének a belső takarítása. Szépen meg lett puceválva az egész műszerfal. Ugyi ez csak azt jelenti, hogy zavart, nem azt, hogy mék szülni :wink: :roll:

Kép
kissmanó

Manó! Takarítás? Hm. Nekem még kimaradt! 8) Egyelőre a "porcicák felsöprése mielőtt lefexem tornázni a földre" mélységű takrításig jutottam.
Dupla bal illetve jobb kezeket Ti viszont a bátorsággal ellensúlyozzátok (autók), nálunk abból van hiány! ;) Párom inkább áll a létra alatt, hogy elkap minket, csak ne kelljen felmenni rá...

Na, de tornáztam. Végre! Nem csak 88 kilósnak, de 88 évesnek is érzem magam. Olyan rossz, hogy mindig elhanyagolom, pedig nagyon jól esik, ha oda jutok. Most még megyek gátazni, meg hajat mosni, igazi csajszis nap ;)
Vendég

Bori!

Létra..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Na, már csak 38 évesnek, és 70 kilónak érzem magam ;)

Manó! :D
Vendég

Bori!

Úgy látszik ez a meleg megőrjíti az apukákat :lol:
Az én uram is a héten mondta, hogy még nem akar kiságyat venni, nem akarja, hogy Kisbaba a másik szobában legyen, egyelőre aludjon velünk a nagyágyban. Kérdeztem tőle én is, hogy az őt nem zavarja, mindig fel kell ébrednie, amúgy is rosszul alszik, sokat dolgozik. De nem, ő ezt szeretné, meg úgy akkor nekem is csak oda kell fordulnom a babához ha szopizni akar... Teljesen meglepődtem.

S hogy már csak nyolc napod van hátra...!!! Nekem úgy tűnik a Te vonalzód gyorsabban fogy mint a többieké. :D

Itt ma iszonyat meleg van... :?
Vendég

Szia Mary! Igen, néha nekem is úgy tűnik, hogy az én vonyalzóm a leggyorsabb :)
Engem egyébként nem zavar, hogy egy szobába leszünk 3an. Azt hittem, Párocskát zavarná. Majd időközben meglátjuk, egyik sem kerül pénzbe, és kb 2 óra alatt tokkal-vonóval átrendezzük.
Nálatok is meleg van? Tényleg olyan furi, hogy a világ másik felén ugyanaz van, mint M.o.! Már Anyósodéknál laksz?
Vendég

gurgi: megértelek abszolút, én az első terhességem alkalmával nagyjából ugyanazokat tapasztaltam mint te. Volt úgy, hogy éjszaka át kellett öltöznöm, mert csurom víz volt rajtam a cucc. Pedig akkor tél volt. No és a légszomj... Ne is mondd!!! Fél éjszakákat töltöttem az ablakban levegő után kapkodva, úgy feltudtam húzni magam, hogy csak na... Aludni alig aludtam, szóval borzasztó volt.... Ennek is köszönhető többek között, hogy ennyi idő eltelt, mire újra babát vállalok. Szerencsére most sokkal kevésbé szenvedek, nem mondom vannak izzadós éjszkáim/ napjaim, de azért nem annyira mint anno. Bár 2 hete,amikor voltak azok a meleg napok, minden nap hajat kellett mosnom, volt olyan nap, amikor naponta kétszer is megmoshattam volna simán, ahoz hogy valamelyest szalonképes legyek. Az nem volt semmi.
A klíma az jó ötlet... Mi épp a napokban vesszük meg. Bár mi split klímára gondoltunk, a mobilról nem hallottam túl jókat, de biztos
vagyok benne, hogy a ventilátornál klasszisokkal jobb, és abban is, hogy sokat fog segíteni a problémádon :D Én már alig várom, hogy felszereljék :D Bár jó kis költségei vannak ( ami most pont nem
hiányzik) és a jövőbeni villanyszámlára rá sem merek gondolni, de
úgy gondolom hogy kell, mert megfogok őrülni nyáron.
Eljátszottam már a gondolattal, hogy amikor majd hazajövünk a kórházból, és lesz kb. 35 fok, és én nekilátok a szoptatásnak: alul folyik a cucc (bocsi), a mellemből a tej ( remélem :wink: ), és egyébként pedig úgy általában mindenhol az izzadtság. :? Teljesen idilli hangulat úgy gondolom... Na szóval ezt én szeretném elkerülni.

Légszomj:Tudom, könnyű mondani, de amikor úgy érzed hogy nem kapsz levegőt, nyugtasd magad azzal, hogy egyrészt van levegő, csak úgy érzed hogy nincs, másrészt, hamarosan megoldódik a problémád, amikor lejjebb megy a bébi. nekem a 32. héten lejjebb ment, és utána ilyen szempontból tök jól voltam. Kitartás!

Táska téma: Ciki, nem ciki, én egy kis bőrönddel fogok menni a kórházba, erre jutottam. Nincs olyan nagy táskánk, amibe mindent betudnék pakolni, ahoz meg végképp nincs kedvem, hogy hátizsák, plusz táska/táskák... Szóval július 15 körül bepakolok a bőröndbe, és készülök a nyaralásra :D :D :D :wink:

Most már befejezem, nem untatlak Benneteket tovább.

Mindenkinek további szép napot, és bízzunk benne, hogy du. vagy este, megint jön egy kis hűsítő zápor. :D

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Lányok!

Én a Szent Imrében fogok szülni, és pl. ott nem biztosítanak szüléshez ruhát ( olyan zöld cuccot) itthonról kell vinnem valamit. Tök jó, nem? nem is tudom mit vigyek, nincs olyan gázos hálóingem, amit szivesen feláldoznék. Lehet hogy marad egy nagy póló. Vagy nem tudom :?
Evőeszközt is vinni kell, sőt, mivel a párom is ott lesz szüléskor, magunknak kell megvenni az ő "szülő ruháját is" . Ez tetszett a legjobban. Tudtam mindig, hogy tök jó ez a magyar Eü :? :? nem is arról van szó, mert nem egy nagy összeg, csak maga az elv.... No mindegy, nem morgok tovább...

Köszi csajok a bíztatást, mindjárt megnézem a táblázatotokat, hogy milyen infók kellenek, és küldöm a szükségeseket.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Halihó lányok!

Még nem értem a tegnapi termés végére, de lenne közben egy kérdésem, így reagálok az eddigi infókra és a többire utána.

Bori: a védőnő megméri a súlyomat, vérnyomásomat, szívhangot hallgat, tesztcsíkkal ellenőrzi a vizeletemet és beírja a kiskönyvembe a két találkozás közötti leletek eredményét és ennyi. Semmi értelme, ezeket magamnak is meg tudom és tudnám csinálni, de ha kell akkor kell :roll: Egyébként ezenkívül még havonta egyszer eljön hozzánk a körzeti (falubeli) védőnő is látogatóba, aki csak a leleteket írja be a saját "könyvelésébe".

Andi: köszi a fürdőkádas infót, nagyjából én is erre gondoltam. Ma megpróbálom rávenni apát,hogy menjünk és vegyük meg még a hiányzó dolgokat, de nem tudom lesz-e kedve ebben a melegben még vásárolgatni meló után.

Zsuzsi: csodaszép szobája lesz a tündérkirálylánynak!

Mi úgy döntöttünk, hogy 2-3 hónapig a mi szobánkban fog fent aludni és addig lesz időnk a saját szobáját kicsííínosítani. Bár én teljesen íííííííííííírigy vagyok a ti kész vagy készülő gyönyörű szobáitokra :oops:

Annee: jó hogy újra otthon vagy, csak nagyon vigyázz magatokra, pihenj amennyit csak tudsz :wink:
Tudnál abban segíteni, hogy Daniella kislányotokat, hogy becézitek, egyáltalán becézitek-e. (Apjának ez a fő gondja a névvel)

Ha jól vettem ki az írásodból akkor sok-sok boldogságot kívánok házassági évfordulótok alkalmából :lol:

És a kérdéseim (mert időközben 1el bővült a lista): tudom, hogy volt már szó róla, de én is kezdek hülyülni.
1, Meg tudnátok mondani, hogy milyen lakkal, lazurral stb. jó a kiságyat lakkozni, ami nem ártalmas a babának?
2, Jól emlékszem, hogy van kiságyra szerelhető pelenkázólap vagy csak álmaimban létezik?

Kép
szücsi

Sziasztok Anyukák! :-)

Jó pocakosodást!

Ha van kedvetek, látogassatok el honlapomra, ahol jelenleg kb. 500 db baba és gyerekruha közül válogathattok 56-tól 162-es méretig! Hetente megújuló árukészlet! Személyes vásárlásra is van lehetőség a IV. kerületben, de előreutalással szívesen postázok is.

http://www.gportal.hu/portal/mindruha/

Jó válogatást! :-)

Mazsola / Bea

picibogyo@gmail.com
mazsolaruha1

Szücsi! Kiságyra szerelhető pelenkázólapról én is hallottam már, de kérdés, hova teszed a kölköt, amikor éppen a lapot rakod az ágyra!
Brendonban ezek vannak, nyílván nem náluk kell megvenni:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=92102&pageno=5&whid=25
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =5&whid=25

Elefáninál akciós kádállvány és pihenőszék:
http://bababolt.echt.hu/akcio
Vendég

Móni, nem mondod, hogy nem adnak hálóinget?? Én arra gyúrtam, hogy majd a kórházi bőven jó lesz oda! :cry: Most elvagyok keseredve! Még olyan hálóingem sincs,amiben csak úgy a krházbanlehetek, nemhogy olyan amiért nem kár.... Nem terveztem, hogy ilyen foltokkal kell majd küzdenem ha hazajövünk. :(

Szücsi: Lakkozáshoz én mindenkép vizesbáziusú festéket mondanék. A Köbernek van ilyen parketa/bútor lakkja színtelen és van selyemfényű és fényes is! Azt hiszem a Polifarbe festékcsaládnak a Boróka lazurja is vizesbázisú... Azok jó színesek!
Pelenkázólapot,pedig mi már vettünk olyan ágyra szerelhetőset! Ez csak egy lap,aminek az alján van még 2-2 gombszerű,ami beakad a kiságy szélébe.A Brendonban vettem 4990 a magyar terméket! 7990volt EUs is! :wink:
De az Auchanban is láttam (3000körül) ,de annak nem volt az alján ilyen gomb!
Vendég

Na a végére értem!

Bori: igencsak jól alakul Ádám szobája, tetszik nekem :wink:

Komolyan mondom ezek a "szexes csajok" nem semmik :lol: Én már a 8. héttől el vagyok tiltva és csak ábrándozni tudok róla, de már alig várom, hogy rávessem magam apára és akkora orgiát fogunk csapni, hogy beleremeg a ház :oops: :lol: :lol: (remélem)

Bori: köszi a linkeket, de ezeket nem lehet állandóan a kiságyon hagyni :oops: Különben mi értelmük van?

Kép
szücsi

Most lépek, mert megjött apa és kaja még sehol :oops:

Kép
szücsi

Bori írta:
[quote] írta:Na, már csak 38 évesnek, és 70 kilónak érzem magam

Húúúúú, ez övön aluli vót. Én az idén mán ennyi. Sőőőőt, kilójaim száma meg már több.
Brü-hü-hühűűűűűű

Kép
kissmanó

Jaj, Manó! Vicceltem, hogy egy hajmosással 50 évet fiatalodtam. Nem akartam személyeskedni!!!! Én csak 27, úh a 38 nekem majdnem 10zel több! És akárhogy tornáztam, félek a 88 kilómból max 10 deka ment le... én brühhühühühü
Vendég

Na lányok, Hellóka,
szépülök, háznál van a fodrász, a melír most a hajamon így tudok írni, de a tegnapi és a mai napom is katasztrófa volt.

A tegnapi "gázos" vitát, tetézte, hogy a szőnyegünket elvitték kipucolni és rosszul szellőztették ki, így berohadt és tiszta bűz, ami kb. egy nap után kezdett terjedni a lakásban. Na a kutya se volt rest rápisilt a büdösre, így azt négykézláb pucováltam, de így már nem tudtam visszavitetni a szőnyeget... na elvitettem egy másik céggel akik 2x pucolták ki, plusz teljesen kiszárították, de nem jött ki a szag, mivel a vegyszer amivel pucolták, úgy beleposhadt, hogy az egész szőnyegnek tiszta savanyú, rodhadt szaga lett.! ennyi. Férjem kiverte a balhét, én meg tegnap többek javaslatára kint hagytam az esőn, hogy mossa ki a szagot, meg a Nap szárítja, ettől férjem begőzölt és egész éjjel a szőnyeget felügyelte, hogy tönkre fogom tenni. No komment, ideges voltam, sírdogáltam, de azért keményen rászóltam, hogy most aztán már... Szóval jó szar nap volt tegnap!

Plusz ma reggel telefonáltak, hogy a gyerektapéta, amit rendeltem május elején, nem jön meg június elejére, csak július közepére!!!! :evil: De hát akkor mi lesz???? Visszamondtam, és kereshetek olyan üzletet, ahol van raktáron tapéta, de én azt akartam, ahhoz van festve a fal, úgyhogy teljesen romon vagyok.

A lábam tiszta víz, kijöttek a ragyáim,.... :shock: :cry: :evil:

De megnyugszom, mert legalább a fejem normális lesz (bár ahogy csinálja a hajam a csajszi és belenéztem a tükörbe olyan vagyok, mint egy dromedár viking nő, aki súlyzózik).

Na nemsokára visszajövök, és duzzogok még egy kicsit. :wink:

Bori: nagyon nagyon jó a gyerekszoba, tényleg szuper ez a lufis cucc, gratula, meg a szoba színe is tetszik! ügyi vagy!

Andrea
Kép
kindernay

Andi ne duzzogjon!!!! Nyugtató puszit küld a lufis család! :D
Vendég

Gyerekeeek, ekkora esőt!!! :shock:
Azt hittem, leszakad az ég... :?

Kép
zsuzsi**

:D :D :D :D :D :D :D

Megvan a gyerekfotel. Ott van ahol sejtettem, hogy lennie kell. Azaz kölcsön. Hát csak a hanyagság részükről, mett nem hinném, hogy egy 1 éves 10 hós kölök még használná. Na, de mind1, a lényeg, hogy megvan.
Kissé meglepődött a srác, mikor megtudta, hogy nekünk kell (felesége épp el van utazva egy hétre). Hát ezek szerint tényleg csupa rég nem találkoztunk. Igaz a pasasok igen, na de enyém párom nem olyan hencegős fajta, főleg, hogy nem is fia fog kibújni. Állítólag megbarátkozott a lány gondolatával, de én akkor is tudom, hogy a lelke mélyén fáj neki ez a kudarc. Na de ez van. S punktum. Majd kicsi aranyos lesz, s jól belopja magát az apja üresen maradt szíve csücskébe.

Kép
kissmanó

Millyyen esssőőő?? Én is akarok! Majd megdöglök..Tegnap barinőnél pizza volt a vacsi, jó sós sonkával, na meg is látszik a patáimon..Meg anyuval császkáltunk a városban. Képzeljétek el azt mondták a herbáriában, hogy kismammerek ne igyanak csalán teját :shock: Nem mertem venni :roll:
Gurgi
A muskotály zsálya mire való? Most virágzik az udvarban, de ott szinte levegőt se merek venni, mert olvastam, hogy az se jó a mamáknak...

KépKép

KépKép
szivvi

Hú csajok! Még a végén kiderül, hogy én vagyok a legjobb helyzetben, mert egyedül vagyok és nincs kivel duzzogjak :lol: :lol: :lol: Bár, ez nem így van, bárcsak duzzoghatnék egy kicsit apával... :cry:

Anne! Sztem, jól tetted, hogy hazamentél. Örülök, hogy jól vagytok. Vigyázz magatokra!!!!

Bori, Zsuzsi! Grat a szobához!
Nekünk az még nem alakul, bár már minden megvan hozzá. De itt nincs értelme berendezni, mert úgy is elmegyünk.

Na, képzeljétek! Már 2680 gr a kis drága!!! Úgy örülök neki és minden rendben. Ma volt NST és flowmetria is.
Az NST-n Egon elég sokat játszadozott. A szülésznöö megkereste a szivét, felcsattolta rám a gépet és öö máris arrább ment. Ezt sokszor megcsinálta. Próbáltuk ülve, fekve, de nem használt...kb negyedóra ezzel ment el, az addigi szívmozgás értékelhetetlen volt. Majdnem egy órát tartott emiatt. Kedves volt a szülésznöö, sokat nevetett, hogy Egon milyen kis játékos és végül fogta a hasamon a gép érzékelööjét és mindig követte Egont :-). Közben sokat mesélt a saját gyerekeirööl stb... A flowmetrián is minden rendben volt. Egon csak a kukiját akarta mutatni és a teljes képernyööt elfoglalta :-)A dokim azt mondta rá, hogy: "A kis szégyentelen!" Akárhova tette az uh fejét, Egon csak kukit mutatott :-) Végül azért sikerült mindent megnézni.
Abban maradtunk, hogy jövööhéten a kórházban keresem őt újra.
Legközelebb jövööhét kedden megyek NST-re fél 10-re. Utánna (ha Egon még mindig faros) elküldenek az aneszteziológushoz is, meg EKG-ra és a laborba is (talán vérvételre).

Na, jó sokat írtam....

Orsi! Én is olyan pellenkázólapot vettem. A Baby Bell-ben csak 3 ezer valamennyi volt.

Mary! Nem félsz, hogy megnyomjátok, véletlenül. Én nem mernék vele aludni, csak ha már nagyobbacska.

Légszomj! Ha négykézlábra ereszkedtek segít, mert a tüdő is tehermentesül.
molkata

Andi
Nálatok mindig van valami plusz program 8) Sztem különben uncsiznál :lol:
Talis csajok
Most mosatom apával a verdát, meg takarítás...Akkor a meki parkolót választom, ha jó nektek! 1/2 11-kor indulunk, ha küldtök telkó számot, küldünk értesítést a várható érkezésről!!

KépKép

KépKép
szivvi

Hát, eső ide is jöhetne...

Szilvi! Tegnap már mondtam Eminek. Nyilt egy új bababolt azon az úton, ahol beérkeztek holnap. Valahol az ESSO benzinkútnál. Ott kéne talizzunk és akkor azt is megkukkolhatnánk. :D
molkata

Oksa, bár én már le vagyok tiltva a "csak még ezt az egyet a gyereknek" témáról! Ma is kapott még zozókat, meg 2 előkét, de láttam egy csomó tök jó napozót, meg rugit, meg pólót, meg.....

KépKép

KépKép
szivvi

haza értem.
Gurgi:
a klima védelmében csak annyit hogy ha karbantartod nincs semmi gond vele.a mobilba van gomba ölő spray amit bele kell fújni és ennyi.viszont tényleg jobb a split klima (tegnap vettünk) mivel irtad hogy nem nagy a lakás elég egy kisebb teljesitményű is.nekünk 3,6 W kell de elég nagy a nappali.a szerelés tényleg nem olcsó 30e+ anyag ktg.legalábbis nekünk ennyiért teszik fel szombaton.

Bridzsi

Kép
esztora

Szilvi! Privi ment.
molkata

Ok megjött! Felvegyünk valahol, vagy elsétálsz odáig? Mennyivel előbb szóljunk?

KépKép

KépKép
szivvi

Gondolom, ha fél 11-kor indultok, akkor fél 12 körül megérkeztek. Ott foglak várni benneteket a benzinkútnál valahol.
Esetleg, ha elcsászkálnék, csörögj rám, amikor ott vagytok már, vagy ha később indultok, akkor is.

Emi! Te hol vagy?
molkata

Na újra itt, azért már egy fokkal jobb vagyok! Hát igen még az ember lelkivilágát is átformálja egy jó frizura és Szivvi újra szőkén! :wink:

Gurgi: irigykedem, hogy te már bőröndöt pakolsz, nekem még sehol semmi, azt sem tudom hová tettem a kórházi cuccokat, amiket megvettem! ÜGyi vagy!
Nekem is bőrönd maradt, plusz vajúdós táska, és külön neseser meg ilyenek, meg Samukámnak is pakolgatok, szóval 3 napra annyi cucc, hogy be sem fogok férni.

Szoptatós melltartó: nekem azt mondta a szülésznő, hogy vegyek nagyobbat, tehát most 90 D a méretem tehát 90 E kellene...
vagy 95 D?! Egyébként ez már akkora mint egy tarisznya.

Ventillátor: én azt dobtam be a hálóba és nekünk teljesen jó, anyuék panelban vannak ott minden szobában van egy, náluk is jól működik, plusz nálunk van mennyezeti lámpás/ventillátor és az is jól keveri a levegőt. Mondjuk én nem vagyok klímapárti, de ha most nem lenne az autóba, biztos csurognék.

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi nincs valami programod holnapra? Átjöhetnél! Elcseszték a kertben a terasz alatti tereprendezést is?! :evil: Na?
Kis különprogram, uncsis napokra?! :wink:
MEgőrjjjíííítttteeeeennneeekkk!

Andrea
Kép
kindernay

Andi: nem mondom, jó dolog a ventilátor, a nappalokat én is azzal élem túl, cipelem magammal valahova ( el is neveztem a kis mobil klímámnak :wink: )
Viszont én éjszaka sajnos képtelen vagyok tőle aludni. Ne kérdezd miért?! Egyszerűen zavar....Pedig próbáltam már mindenféle módon, szemből, a hátam mögül, közelebbről ,messzebbről, de nem megy! ( lányok, csak szólok, még mindig a ventilátorról beszélek..... :D tudom, hogy hajlamosak vagytok másra gondolni, ejnye-bejnye... :wink: )

Mennem kell!
Majd még jövök.

Móni

Kép
Kép
moni1973

na mégegyszer: a ventilátort cipelem magammal mindenhova, nem valahova....
ebből is látszik, hogy már hőgutát kaptam, nekem klíma kell :D

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Csak beleolvastam az oldal tetejébe, és megütötte a szememet valami.
Klíma: mi nemrég kértünk ajánlatot az új házba, de annyira drága, hogy lemondtunk róla. 3 szobába a tetőtérbe majdnem 800 ezer Ft szereléssel, csövezéssel, áfával. :shock:

Viszont a szobai ventillátort nem szeretem, gyerekek mellé nem is praktikus.
Vasárnap jött az ötlet, nálunk a gyülekezetben a plafonon vannak ventillátorok, és egész kellemes volt úgy a klíma, nem sültünk meg, de nem is vitte ki a szemünket a huzat.

Szóval azt találtam ki, hogy a leendő lakásba is veszünk ilyesmit, az egészségesebb, mitn a klíma, mégis hatékony. Már láttam olyat, ami csillár is egyben, nem tudom, külön létezik-e.

KépKépKépKépKép
uxi

Andi te jó pancser brigádot fogtál ki!Nálunk ma végez a festő aztán rendben leszünk,pénteken jön a takarítónő és szépen kitakarít.Persze addig mi is feltakarítunk de azt az átkozott gipszport amivel glettelt 5O-szer kell felmosni,hogy eltünjön.

Bori szép a szoba,szerintem a pelenkázónk ilyen lesz.Brendonkatalógusból néztem ki és az asztalos csinálja meg.

Ma voltam védőnőnél,mire hazaértem volt légszomjam rendesen,persze vennem kellett fél kiló cserkót,1 kg eperrel.Azt hittem megszülök mire hazasétáltam.

Mi is rakattunk klimát az emeletre azóta jobbat alszok.Itt lent a nappaliban 2 éve van klímánk most ki is lett takarítva egyáltalán nem volt koszos mutatta is a szerelő a szürőt tényleg nem volt vészes,utána ki is fertőtlenitette.
pillangó7

Bori!

Mi van a falatokon, tapéta, vagy festés?
Mert nem látom a fényképen.

Nekünk sima fehér festett falunk lesz, arra lehet bordűrt rakni, vagy csak a tapétára?

KépKépKépKépKép
uxi

Kata! Neked is be van csomagolva mindenféle kórházi motyó?
Bori amint leírta neki gondolom igen, Anne meg most szabadult onnan, s mivel szerintem nem úgy ment be, hogy nagy valószínűséggel meg fog szükni, há szerintem neki is készenlétben.
Aztán papíron még előttem van ugyi Baba24.
Na, szal Kata, Baba ti mán pakoltatok?
Csak hogy tudjam, nekem is kellene?
Bár asszem olyan szuperül tudok csomagolni pánikrohamban, hogy ihaj. Bizonyítva ezelőtt szűk 4 évvel. Ahhoz képest most a csajszi culái ki vannak mosva. Szal én még asszem várok türelmesen. Hisz nehogy mán azt higgye szabad az út, lehet jönni kifele. Szó sincs róla, míg az ikrek jegyét el nem fogyasztottuk. Ami azért még ugyi 16 nap.

Andi! Csak vígasztalásul: nálunk is történnek észbontó dolgok: alkalmazottunk egy építész mester (főleg a fiára való tekintettel vette fel apa, amit már szerintem rég meg is bánt, még ha hangosan nem ismerte be előttem, akkor is), aki a régi házunk felújításához lett most odapakolva. Kell bele egy lépcsőt készíteni. Azon kívül, hogy már több mint egy hónapja tököl vele, tegnapelőtt apa annyira feldühödött, hogy közölte vele ha nem bír rendes munkát végezni, akkor vegye a pörge kalapját, s húzzon haza. Mert észbontó, hogy egy lépcső alól 118 cm, míg felül már 124. Hisz az oldalfalaknak elvileg párhuzamosnak kell lenniük.
Most már apa is látja, hogy tavaly nemhiába vertem ki a dilit, hogy a házunkba többet mint mester be nem teszi a lábát. Olyan színezést adott a falaknak, hogy tiszta foltos. S mikor apának szóvátettem, még én voltam a szőrszálhasogató. De nekem rendes munka kell, az angyalát.
Meg csinálta a felhajtót a garázshoz. Apa szólt, hogy a beton vastagsága min. 12 cm legyen. Anyagot mi adjuk, fizetését szintén. Akkor meg mi a kicsi fülemnek volt a kiöntött beton vastagsága helyenként 8 centi?
Mert a süsü feje a régi, kommunista világvan megszokta, hogy ehh, mit neki, jól van az úgy. Aztán ledöbbent, hogy mégsem. De nem volt neki tanúlság, a lépcsőt csak nem csinálta rendesen. Most apa a garázs vakolásra pakolta át, nem tom mi lesz a lépcsővel.

Kép
kissmanó

világvan = világban

Kép
kissmanó

Móni: éjszaka én sem bírom, és én is cipelem. Mondjuk nálunk nagyon lehül a levegő éjszakára (hajnalra) és akkor nyitott ablaknál tudok aludni, én sem tudom megmondani miért zavar este, a tudat, hogy ott forog... 8)

Pillangó: nem az a baj, hogy pancserek, csak nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal! A kertészek (fiatal fiúk :-) nem tudnak szinterezni, de nem mondják, hogy nem tudunk, hanem elvállalják, tehát a végeredmény szar! Most aki a teraszt csinálja kénytelen szinterezni, szóval most ezért húzódik az Ő munkája! Közben a tapétázók baromi jól haladnak (az egész házat csinálják) és már rég kész lett volna a gyerekszoba is, ha ez a rohadt cég időben szállít. NEm baj! Most találtam egy üzletet ahol van raktáron minden és holnap megveszem! Nincs pánik! Még... :wink:

Manó: ez tudod azért kurva dühítő (most már így beszélek kezdek bekeményedni) szóval fizetsz egy csomó pénz, foltos a fal, szarul csinálják , aztán mersz szólni és még Ő van felháborodva. Az a baj, hogy én meg is mondom, aztán azt csinálják, hogy nem hozzám jönnek pénzért, meg minden fenéért, hanem páromhoz, akinek meg annyi gondja, baja van, hogy pont beleszrik abba, hogy mi is a helyzet, csak utána meg mi veszekszünk a szar munka miatt!
De már megmondom nekik, hogy ne kerüljenek meg, utáljanak, de tisztességes munkát végezzenek! Az áldóját!

Andrea
Kép
kindernay

Nna, megint összevesztem kicsi lánykámmal.
Beosont a fürdőszobába (előtte vízfestékezett, gondoltam csak lemossa a kezét), s erre mikor utánamegyek, a gyerekfogkrémes tubus félig kiürítve, s azzal pancsol a kagylóba. Az őrületbe bír kergetni. S ha rászólok, annyira elérzékenyül, hogy elbőgi magát. De engem ez már nem hat meg, totál ki vagyok akadva, nem tom hogyan bírhatnám rá, hogy ne tegyen ilyeneket. Mert pl. a fogkrémes tubusozás sem első eset, s a fogkrém sem a fán terem lent a kertben, hogy hetente újat tudjak neki adni.
Uff.

Kép
kissmanó

Jó ez: "az áldóját"
Na majd megmondom a gyereknek.
:twisted:

Kép
kissmanó

Andi
Holnap topiktalit tartunk a BALCSI parton :lol: :lol: Majd gondolunk Rád vmi jó nagy fagyikehely mellől :lol:
Uxi
Nekünk is a festett falon van a bordűr, ugyanúgy tapétaragaccsal rakják fel!
Andi
Én azt gondoltam ki cicifix ügyben, hogy olyat vettem ami most (is) jó, de elasztikus, szal nyúlik a kosár része, ha meg körben "kinőném" veszek egy ilyen toldókapcsot..

KépKép

KépKép
szivvi

Ja, említett mesterember fiáék a 4 emeletes tömház legfelsőjén laknak. Nekik a nappaliban van ventillátoros csillár, de mi a tavaly nyáron megfogadtuk, hogy hőségben hozzájuk többet nem. Keringetheti a ventillátor a levegőt, hűteni úgy sem tudja, s szó szerint meg lehet nyuvadni. Szal azért én nem szavaznék az ilyen ventillátoros csillárra.
Nem tom mi az optimális megoldás (tom, az ideális a megfelelő hőmérséklet, na de nem mindegy milyen árat kell érte fizetni), szerencsére nálunk ilyen gond nincs, ház elég extrául szigetelve.

Na, mék gyereket vígasztalni, megette a fagyiját, pancsolni nem engedem, erre hiányolja a mamát, aki közben kiment a kertbe cseresznyét nézni, meg gyógynövényeket gyűjtögetni.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?