A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Rita! Viszek cumisüveget, de terveim szerint nem használnám! Ha kell, legyen. Meg anyám közel lakik a kórházhoz, ha nem sterilizálnak, akkor Párocska térül-fordul egyet.
Én nem akarom elrakni azt a tejet. Nemtom, reményeim szerint csak annyit szívok le, ami nem baj, ha kárba vész.
Sima cumit (nem etetős, hanem elfoglalós) én amíg lehet, nem akarok használni. Amíg szopunk, addig fontos lenne kihagyni!
Vendég

na, zok szavak visszavonva.
Végül apa ketyerével állított haza (igaz, cuccait koszmérővel nem csekkoltam), s beállt, ketten kb 8-10 perc alatt megszervízeltük az ágyat. Érdemes volt ezért idegelni engem?

Ami a pasikat illeti..... Hát enyémnek már kellene tudnia rutinosan, hogy mi is történik.
Anno, mikor Edó volt pociban, akkor nyíltan beismerte, hogy neki a holtomiglan/goltodiglan után kellett egy fél év mire rájött, hogy akkor most már neki felesége van, s az mit is jelent, uhhó a gyerekérkezés neki több időt vesz majd fel. Hát így is volt, néha tök nem bírta kezelni a helyzetet, meg nem bírt mit kezdeni a gyerekkel. De Adrinál már nem volt így.
Most mondjuk, hogy ezt a mai színdarabját annak a rovására írom, hogy ideges, nem tudja kész lesz-e a jövő hétvégi rajthoz a versenyautó. Amúgy meg én nem tom Gréta mikor érkezik. Én meg ettől nyűgös. Meg attól, hogy sokmindent szeretnék, aminek tom nem azonos az időrendjük, de én akkoris eccerre s azonnal szeretném.
Na, de végül ma marha sokat haladtam, sőőőőt, anyukám is felment a padlásra, s naná ő még kapott egy csomó cuccost, ami kell. Onnan indult az egész, hogy ugyi tegnap elővettem az albumot. S rájöttem, hogy pl. nincs meg egy blúzocska, meg hol is van egy hálózsák. Még egy regiment blúz, body meg rugi került, sok ezekből meg akár azonnal is jó lehet a csajszinak (ja, s el is feledtem, hogy Adriának már volt egyetlen piros rugija, na az is ma került elő).
Na, ha a szülészetre készítendő motyómmal is előrébbjutnék, akkor tényleg meg lehetnék magammal elégedve.
Ja, s bevittem az asztalt a pelenkázólappal a hákóba, a kiságy meg ott figyel a nappaliban, asszem annak adok még 3 hetet, s majd akkor átalakítom a hálót is.

Kép
kissmanó

Elfoglalós cumi! Hát vannak kölkek akik símán ez első nap már betalálják hüvelykújjaikat a szájukba akár 5 perc alatt 3x is, s így anyukák jobbnak ítélik, ha cumit adnak neki (én is így szeretném), de aztán vannak gyerekek akik meg vagy elfogadják a szülői turpisságot, vagy nem dőlnek be a butításnak (lásd én lányaim).
Szal még ha akarod sem bíztos, vagy ha nem akarod is lehet bedőlni a cuminak, akkora szopási ingere van a kölöknek.

Kép
kissmanó

hákó = háló

Kép
kissmanó

Ja, nem tom írtam-e, vettem lepedőt az utazóágyra. S nem találtak a méretek. Akkor arra gondoltam, hogy az utazóágy betétje elég vékony, s lehet azért nagy neki ama lepedő.
Na, ma este felpróbáltam a kiságy matracára. Hát rájöttem: kiságy 120x60-as, de a lepedő ezek után tutira 140x70-es ágyikóra van.
No, de sebaj, majd kimosom, s szárítást kissé intenzívebbet kap majd a gépben, s rögtön kisebb lesz a szárítkozás után.

Kép
kissmanó

Lefejt tejecske témája.
Edinával anno még nem is hallottam arról, hogy jó eltenni a fagyasztóba a tejcsit. Ezért fejtem (mert csöpögő tejcsárda voltam eleinte lépten nyomon). S a szülés után a sebeim annyira kikészültek (főleg ugyi belül, mint már írtam), hogy gondoltam egy nagyot: mikor beleültem a kád vízve (ami marha jól esett a gátamnak), a melegvíz hatására még a tejcsi is jobban kezdett termelődni, hát fejtem a tejcsit, egyenesen a kád vizébe. Mint a mesékben: tejben fürödtem. S tök jól esett. Szal esetleg ha nem is sterilen, de aki ilyen élményt akar, az küldje haza, fagyasszák otthon le, s majd fürdővízbe terápiásnak jó lesz.
Tom, kicsit macerás, de lehetnek jelentkezők ilyen irányban is.

Kép
kissmanó

Tejben fürdés? Hmmm, meggondolandó!

Engem nem zavarna, ha az ujját szopná Főni, mert az az ujja, és nem a cicit utánozni akaró gumi. Én úgy tudom, a mű-cici zavarja meg a szoptatást (de persze rről még nincs tapasztalatom :oops: )
Vendég

Bori!
Én is így gondolom, a cumizást!

Andi!
A gátmasszázsolajat viszem a kórházba mert Ági a szülésznőm használni fogja, megkértem őt és benne van :lol:
Egyébként amennyiben lenne gátmetszés utána is jó rá elvileg..de orbáncfű olajjal még jobb kenegetni a gátsebet, óvatosan..

Homeopátiás bogyókat 36-ik héttől el lehet kezdeni szedegetni..

Málnalevélteát elvileg már leget inni 35-ik héttől..naponta 3-4 csészével..
+
mindennap egy kávéskanál zúzott lenmagot, amely jó hatással van a nyálkahártyára azaz megerősíti a nyákképzés támogató hatását a hüvely nyálkahártyáján.
Néphagyomány szerint kicsúsztatja a babát a lenmag!

Holnap még leírok egy-két praktikát gátseb gyógyulásra
torolve_20131003125716

Andi: nekem zselés a körmöm, és rajta is marad szüléskor is, meg utána is... Annyi változás lesz, hogy június végén, amikor megyek a körmöshöz, egészen kicsire le fogja venni a körmömet, és akkor az bírja egy ideig. Aztán szülés után pár héttel meg majd eljutok valahogy. Szóval én nem szedetem le, mert nekem nagyon gáz körmeim vannak, soha nem tudom egyenletesen növeszteni, hol az egyik, hol a másik törik le. Utálom!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Osztom az észt..nem ám, ez mind-mind a Bába válaszolban olvasom!

No megyek is egy kiadós gátmasszázsraaaaaa háhá..
Aztán benyomok még egy adag epret...

Gudnájtmájszvítgörlsz
torolve_20131003125716

babdorka: majdnem elfelejtettem, de most küldöm az infókat a táblázathoz.
Íme:
Várható szülés: aug. 7. ( ezt hétfőn pontosítom a nődokinál, és megírom) 1 babát várok, kisfiú lesz, nevet még nem írok, mert még túl sok a variáció, de napok kérdése és meg lesz...
33 éves vagyok, Budapesten a XI. kerületben lakom, és a Szent Imrében fogok szülni.

Remélem nem hagytam ki semmit.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Helló!

Bori: Lehet tényleg az 1es számjeggyel kezdődő, illetve egy számjegyből álló számok mindenkinek gyorsabban pörögnek majd :)
Engem sem zavar a babával való alvás, én is uramat "féltettem", hogy ő szeretne aludni, neki nem lenne jó...
Szombaton költözöm, úgyhogy holnap össze kell pakolnom.
Hehe, nálam "táskát" még nem lehetne, mert majd csak ott fogok vásárolgatni.

Kata! Örülök, hogy minden rendben Veletek, nagyon jópofa kisfiad van!!! :lol:
Attól nem félek, hogy összenyomnánk Kisbabát, szerintem van annyi ösztön bennünk, hogy nem fekszünk rá.
Mindenesetre férjem szüleinél úgyis együtt alszom vele, hisz ott majd tipikus japán futonos alvás lesz, majd meglátom. Szóval egy hónapom lesz ott arra, hogy hozzászokjam babámhoz, így mikor hazajövünk már több tapasztalatom lesz itt mit hogy lenne jobb csinálni. (Sőt lehet több mint egy hónap, mert uram elutazik szeptember elején Belgiumba, s lehet mi addig ott maradunk akkor míg haza nem jön.)

A cumiról jutott eszembe, hogy én itt Japánban még nem láttam babát cumival a szájában!!! :shock:

Na, megyek visszafekszem. (Remélem bírni fogom a szombati három órás autókázást...)

Jó találkát a Balatonozóknak, majd rakjatok fel képet, ha csináltok!

Kellemes hűvös napot Nektek! (Itt megint hőség lesz délutánra tuti...)
Vendég

Szépséges Jó reggelt!

Nagyszerű éjszakám volt :lol: a levegő nagyon jó volt, szinte már fáztam és csak 2x voltam kint wc-n. és jó sokat aludtam egy húzamban...szal alig volt forgolódás.

Viszont írtó nagy baromságokat álmodtam..

Ma nem nagyon leszek ill. még nemtom.
Megyünk babanézőbe délelőtt a 3 hónapos Lucababához, utána kajcsi, aztán van egy megbeszélésünk (ügyfél) majd polcnézés és a végén fodrász..

Kellemes napot!
Puszi
Gurgikátok :lol:
torolve_20131003125716

Gurgihoz hasonlóan szép jó reggelt kívánok!

Hát nálam az éccaka szintén 2x keléssel volt, a különbség csak annyi, hogy egyre nehezebb az ágyból kikelni, a derekam hasad le.
Más reggeleken is kelés után volt kis gond míg bemelegedett a derekam, de ma reggel hasad le (a szakadás már nem is elég kifejezés). Már két órája fenn vagyok, de lábon állni 3 percnél tovább nem igazán megy.
Aztán egy másik dolog is kedvem szegte ma reggel. Elővettem egy jó laza nyári ruhám, ami aznap is rajtam volt mikor Adrikával mentem a szülészetre, s most szomorúan állapítottam meg, hogy marhára szűk. Ezért is belekeseredtem.
Jelen pillanatban azon agyalok, hogy vajon milyen is lenne mégis egy ikrek csajszi. Hisz más is csak felneveli.
Meg eszembe jutott a népi hiedelem, miszerint lányok két héttel nagy álltalánosságban korábban jönnek (na, nem mindig, lásd Edó, meg a sógornőm lánykája, meg nagynéném), míg talán a fiúkra az jellemző, hogy 2 héttel megtoldják a pocószállást (unokatesóim közül volt amelyik betartotta ezt a megállapítást).
S ha pedig ez bejönne itt a topikon (na, nem igazolni szeretném magam), akkor elvileg esélyesek lennénk az első szülésre.
Hát ha még egy hetet húznánk, hogy legyen meg a 37-ik hét, bizisten nem bánnám. Legalábbis ilyen derékkal nem.
Na nem panaszkodom tovább, legyetek jók.
Ja, a kertünkből csudi fincsi cserkót ettem tegnap.

Kép
kissmanó

Bori!

És azt a lufis dekorációt hol lehet megvenni? :wink:

Nekünk sima fehár falunk lesz, lehet, azon nem túl esztétikus egy bordőr... Ilyen gyerekbordűröket árulnak barkácsáruházban is?

KépKépKépKépKép
uxi

Manó!

Irigyellek a saját cserkó miatt..főleg a kert!!! nagyon vágyom saját kertre (majd jövőre)

Küldök nektek egy erőt adó képet: Kép
torolve_20131003125716

Jóreggelt Lányok!

Hulla fáradt vagyok, alig aludtam valamit éjszaka :(
Pedig este egészen időben lefeküdtem, 10-től olvastam egy kicsit
( a Suttogót ) és fél 11 után olyan álmosság tört rám, hogy lefeküdtem. Örültem is, mert soha nem szoktam ilyen "korán" elaludni. Na hát ez az.... mert végül elalvásról szó sem volt. Forgolódtam, nem találtam a helyem, melegem-elegem volt.
Végül sikerült valamikor 1 óra körül elaludnom, de 2 óra előtt arra ébredtem, hogy mindjárt bepisilek. Utána megint hosszas forgolódás, majd 6 óra előtt óra csörgés ( kelt a párom) . Én 7-kor keltem, útnak indítottam a családom másik 2 tagját az oviba, na és apát dolgozni.
Most meg itt ülök, majd' leesik a fejem, de nem feküdhetek vissza, mert 9-re kozmetikushoz megyek.
Húha, megyek is, mert készülődnöm kell.

Szép napot mindenkinek.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

sziasztok

még gyors bekukk aztán készülődés...

végre én is aludtam, de tegnap úgy bevertem a térdem az asztalba, hogy alig tudtam mozdítani, a jobb vádlim meg olyan görcs utáni fájós volt (pedig nem görcsölt), most meg megfulladok a melegtől!
jó volt ez az éjszakai lehűlés!

köszi mindenkinek a névdícsértetet! :D

cserkó, tegnap este 22 felé még kilopóztam és faltam belőle pindurit :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

hali!
Na velem ma nem sokra mentek..Lefeküdtem 11-kor, 1/2 4-ig bírtam, akkor pisi, utána forgolódás, aztán mind a két patám egyszerre begörcsölt, de úgy, hogy nem bírtam megmozdulni :evil: Szerencsére az uram felébredt szenvedéseimre és nekiállt maszálni a lábam, aztán bekentem richtofit-tal, de még most is fáj..Úgy nézek ki a nem alvástól, mint egy zombi 8) Legjobb formámban leszek ma sztem...És ezt nem fenyegetésképpen 8)
Mary
Nem is fogunk tudni rólatok???

KépKép

KépKép
szivvi

zombi, de jóóóó :lol:
akkor nem fog feltűnni melletted a furcsa járásom, mert oltárira fáj a lábam!

tényleg mary, akkor ot totál elszigetelve?

kati épp most írt, hogy mikor jöttök :D

lynia-

ja és ma olyan oltári ronda bálna vagyok érzésem van!

a melegtől ki is pattogtam, szóval semmi gond szivvi! :wink:

lynia-

Emi
Szépek leszünk asszem...

KépKép

KépKép
szivvi

na menek, mert mire összeszedem a darabjaim....

lynia-

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=27582963

Jó reggelt!

Ma a nővérem ezzel ébresztett! Hogy 4000ért nem sok és milyen tuti nekem ez a városba... Kaptunk tőlük egy Bergonosat,amit nem fogok tudni használni mert nehéz,ez meg szerintem nem fér be a liftbe se :cry:

A legjobb,hogy neki biztos kell! Ha meg nem veszem én meg,hanem ő,akkor izélget megint,hogy mi is igazán vehetnénk már valamit...( Ez volt a ruháknál is) :evil:

Elegem van!
Vendég

Szivvi, Emi, ott sajnos nagyon régi a gép és sok magyar honlap nem jön be, de szerencsére a babanet igen :D
(Remélem ez nem változott azóta...)

Érezzétek nagyon jól Magatok! Szépek vagytok Ti akárhogy!!!
Vendég

Sziasztok Csajok!

Szilvi, Emi, Esztora! Szép napunk lesz és mi leszünk a legszebbek a balcsiparton :wink: Én még legalább egy órát négykézlábazni fogok, mert másképp nem biztos, hogy kibírom a sétát. A veséim szétdurranak....
Ami a fagyit illeti, el fog csorogni a nyálam :cry: .... Nekem nem szabad a cukrom miatt. :roll: Hátha, kapunk diabetikusat.

Manó! Jó ez a fiú-lány szülés... lehet, hogy így is van, mert az én ismerööseim körében is bejött.

Mary! Csinálunk képet :D Ja! Én sokáig nem voltam és nem tudtam még visszaolvasni, van már neve a Kisbabának?

Móni! És a többi tapasztalt anyuka! Hát, nem lehet könnyű nektek, hogy még 1-2-3 gyerekkel foglalkozni kell. Csodálom az erőtöket. Majd a következő babavárásnál, remélem nekünk is megy majd. :wink:

Gurgi! Jó, hogy ilyen a szülésznőd. Veszprémben 99,9 %-ban gátmetszést csinálnak első szülőknél. Hát, ez is kórházfüggő. Emi! Nem megíjjeszteni akartalak....
molkata

Egy elhúzódó, de pozitív kimenetelű szülés története:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=48&cid=49570

és egy kórházi majdnem háborítatlan:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=187&cid=49572

Uxi! Ezt a márkásosat én az Elefáni boltban néztem ki, és a Baby Planetben vettem meg, de biztos van más láncoknál is. Keress rá: Decofun Baby Zoo a termékcsalád, és ebben vannak mindenfélék. A többi bordűr árát én a „sarki” tapétaboltban néztem, vannak nagyon bájosak, és disney-sek is (ez utóbbiakat kevésbé értékelem). A barkácsáruházak bordűr készletét nem néztem meg, de a csajok a Brico Store-ban vettek tengeres fali matricákat, szóval, kell, hogy legyen bordűr is! Meg mintha az RS-nél láttam volna decofun-t, de ebben nem vagyok biztos.
Sztem a sima fehér falon is jól mutat a bordűr. Végülis nekünk is egyszínű a fal, és a gyerekszoba style része a csík, sztem.
Vendég

Sziasztok!

kész a bútor!polcra be is pakoltam de a fiókok meg nagyon új szagúak így most szellőznek pár napig.nagyon szép lett.

én jól aludtam mondjuk előző éjjel 3-1/2 6-ig fönt voltam így este már olyan voltam mint az őszi légy.kb fél perc alatt elaludtam.

már bekészitettem a fényképezőgépet!
Kata ha kell méterenként leülünk majd,én sem bírom a nagy meleget.

Bridzsi

Kép
esztora

Uxi, mi RS-ben vettük.

kispiskóta

Mary!
Milyen nyelven beszélgettek a férjeddel és a családjával?

Délután megyek a magándokimhoz.

Be kellene jelentkezni a fogorvoshoz is, voltam november végén, akkor már tudtam, h van baba. Tegnap megkérdeztem a védőnőt, azt mondta, ideje lenne menni (miért nem mondta?? :twisted: ). Nem félek a fogdokitól, de majdnem minden nap menni kell vmilyen dokihoz. Nesze neked ágynyugalom!

Esztora, nekem a komód már egy hete szellőzik és még mindig új szaga van. Többiek, ti mit csináltatok? Így nehéz lesz a gyerek rucit bepakolászni, mert át fogja venni. vagy nem?

kispiskóta

Minnyá indulunk!!
Zsú
Nekem 1 hónapja szellőzik :? Papír zacsiba tettem a ruhákat és úgy be a szekrénybe. De az ajtók, fiókok nyitva vannak..

KépKép

KépKép
szivvi

Egy hónapunk már szerintem nincs! :?

kispiskóta

Nekünk új gyerekruha szekrény nincsen, de a nappali teljes bútorzata új volt, amikor beköltöztünk (máj.12.) , és mostmár nincsen szaguk. Bepakoltunk, használjuk, és attól átvette a mi szagunkat. Pedig hetekig lehetett érezni.
Ha áttörölgetitek mondjuk saját tusfürdős vízzel (végülis az is csak egy tisztítószer ;) ), az nem javít a helyzeten?

Jó találkozót a Balatonhoz közelieknek!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csak egy kérés, aztán mennem kell.

Ha tudtok esetleg nekem ajánlani megbízható embert, aki klímát szerel be, légyszives szóljatok.

Előre is köszi.
Móni

Kép
Kép
moni1973

Én az új bútorokat kívül-belül spriccolós ablakpucolóval töröltem át + szellőztetés.

Jó fagyizást a Balatonon, de jó nektek!

Zs.
Vendég

Táblázat frissítve.
Nézi még rajtam kívül valaki azt a német műsort?

kétfiús anyuka
babdorka

Én néztem egy időben! Szerintem is tök jó. Megnéztem a táblázatot, azt hittem óóó csak páran vagytok előttem, ehhez képest egy csomóan. Tök kiváncsi vagyok, hogy fog alakulni a sorrend. :D

kispiskóta

Dorka! És azt tudod már, hogy a táblázatban hogyan fogod jelölni a megszületett csemetéket?
Vendég

Szép napot!

Nem vagyok valami jól. Fáj valami a bal oldalamon :(

Dorka: Én tegnap néztem. Nem tudok németül, de így is jó volt.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi ezt akartam írni, hogyha vki nem is ért németül akkor is élvezhető. Én akkor hagytam abba, amikor minden babaszületésénél pityorogtam. :oops:

kispiskóta

Igen, úgy gondoltam, hogy a Pocaklakó oszlopban lesz 3 sor:
1. születési dátum
2. gramm / centi
3. név
és ha rákattintotok, akkor bejön egy oldal, ahol a szüléstörténet van, amit elküldötök előtte a babdorka@freemail.hu címre.
Jó így Nektek?

Ma volt a műsorban természetes szülés is, tegnap csak császár volt. Én nagyon élvezem!

kétfiús anyuka
babdorka

Lynia, vonalzót is cseréljek?
Moni1973, egy adat hiányzik: hányadik pocaklakó?
Szóljatok nyugodtan, ha cserélnivaló van!

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Sztem az tök jó, ha ott van a szüléstörténet!
Hánykor kezdődik az RTL-es műsor? (bocs, lusti vok visszakeresni...)
Vendég

10-10:30-ig tart.

kétfiús anyuka
babdorka

Jajj, irígy, irígy. A találkozósokra. Mentem vóna én is, csak ne lenne olyan rohadt messze ide Veszprém. Jártam mán ott, tecc a báros. Balcsiparton laknak a keresztszüleim meg a húgon keresztszülei is. Apjuk Balcsin csak velem vót 1x, kölkecskéim még sosem, így pótolnivalónk lenne.

Amúgy a derekam nem hagyta alább. Haza is jöttem. Szerencsére a Smartom ülése rettenet kényelmes, alig győztem meg magam, hogy kiszálljak belőle, hisz akkor rögtön 23 lépcsőfok megmászása a tét. Aztán gyorsan be az ágyba. Gondoltam jobb lesz. Hát egy nagy fenéket. Ha nem mozdultam, oké volt, de ki bír mozdulatlan feküdni? Picit aludtam, s mikor reflexből fordulni akartam, naná a derékfájdalom felébresztett. Most meg beleültem a szgép előtt levő székbe, szerencsére dől a háta egy bizonyos fokig, így kényelmesebben vagyok el benne. Na, de így még 27 napot? Akkor inkább feladom az összes elvem, nem kell sem csütörtök, sem rák csajszi, csak ez a cudar fájdalom hagyjon alább.

Kép
kissmanó

bocsi babdorka, valóban kimaradt. 2. gyermek lesz, van egy 5 és fél éves nagylányom.
Köszi,
Móni

Kép
Kép
moni1973

a báros az persze, hogy város szeretett volna lenni.
Már figyelni sem tok milyen billentyűket nyomogatok.

Kép
kissmanó

feladom, még lenne javítanivaló az irományomban, de értsétek ti jól, oké?

Kép
kissmanó

Naaa, Manó! Nem szoktál ilyen nyűgös lenni! K. sz.r a derékfájás, rám ciklusokban jön, azt vettem észre. Ha hűvösebb az idő, jobban fáj. Nekem tényleg segít a torna! Sima, egyszerű, máskor csak bemelegítő gyakorlatnak szánt mozdulatok.
A dvd-n azt mondja a gyógytornász, hogy a következő gyakorlatok segítenek az izmoknak, a csípő helyes megtartásában:
(nyilván némi bemelegítés után) farizom gyakorlat
hanyatt fekvés, felhúzott lábak, kis terpeszben, talpak a földön. megbillented a csípődet, hogy a derekad lesimuljon a földre, és innen, a farizmokkal felemeled lassan a csípőd. ez 5x. aztán ugyanilyen indítás, de félig emeled, ott megtartod, majd onnan fel, és leenged. félig-fel-le. ez is 5x. aztán csípő felemel, térd összezár, kinyit, csípő leenged. fel-összezár-nyit-le. 10x.
aztán egyik láb magasra felnyújt, majd sarok a másik térdre. nyújt- sarok-nyújt. 5x. másik láb nyújt, sarok a térdre. nyújt-sarok-nyújt. 5x.
biciklizés, egy-egy lábbal, bokával is! (pipa felfelé, nyújt visszafelé)

Ennyi jut ezsembe fejből. Az, hogy hányszor csináltatja, azt még sosem számoltam meg. Talán 5x, talán 8x, talán 10x. CSinálj annyit, amennyi jól esik.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?