A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007/2008 téli babák

Sziasztok! :)
Itt vagyok nem tűntem el, csak sok a meló, fáradt vagyok, mert hétvégén többet dolgozok otthon a két nap alatt mint a munkahelyen egész héten. :(
Holnap 14:41-kor 4D uh (ha minden jól megy, és addig nem jön közbe semmi) Megvannak a nevek is ha lány Róka Barbara ha fiú Róka Róbert :lol:
A rosszullétek nem múlnak, csütörtökön eddig előszőr rókakoma is látogatóba jött, azóta csak erős hányingerem van reggel, és az étvágytalanság megmaradt. :?
Benszi: :)
Cuki a két pocaklakó!!!! :wink:

drumka

Amaryl!
Koszi a tablicskut! Vegre milyen szepen gyarapodunk!

Cas!
Hol a foto???????? :o

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Köszönöm az érdeklődést, tegnap már nagyon későn értem haza, mostanáig azzal kínlódtam, hogy fel tudjam rakni a sztárfotókat :-)
Kép
s nagyon úgy néz ki, hogy Viviennek nem hívhatom :? ,
Kép
Minden rendben van,ultrahang szerint, vettek vért, s szombat reggel megyek az eredményért, akkor lesz biztosabb....nagyon aktív a drága, s már 7 cm "nagyok vagyunk" :lol: Dokibácsi mondta, hogy UH dec 10-re tette a szülés ip-ot, de azt mondta, hogy maradjunk az eredeti "tervnél"...nem a három napon fog múlni, az tuti :)

Benszi :D
Szuper képeid vannak, gratula a babókhoz!

Cas :D
Várjuk az infokat!!

Lányok :D Gemini :D
Természetesen szeretettel meghívlak kedves mindannyiótokat Tenerifére! :lol: :wink: Tehát akkor mikor is lesz a tali??? :D

Gemini :D
Nagyon klassz képeid vannak!! Itt sincs AFP, de remélem, hogy jó kezekben vagyunk :roll: Vért nem vesznek minden hónapban, de havonta van UH, s vizsgálatok szükség szerint, kiskönyvem sincs :? , na de ez legyen a legnagyobb baj, igaz?!

Réka :D
Üdv itt!! Jó, hogy pihenhetsz! Használd ki ezt az időt! Grat a vonalzóhoz!!!

Nella :D
Neked is üdv itt! Tényleg nagyon nemzetközi a topik :lol: minden negyedévben máshol talizhatunk :lol: Nálunk a téli talit (ez jól is hangzik) érdemes rendezni...aztán mondjuk Párizsban..hmmm...hát ott az őszi talit érdemes :lol: ...na jó, eldugultam :D

Amryl :D
Köszi a táblát!! :wink: Eredmény mikor lesz AFP ügyben?? Szerintem is egész biztos, hogy minden rendben lesz!! Mennek a drukkok!!!

..még olvasgatok, hátha eszembe jut valami :roll: ...ez egyébként tök gáz, hogy lassan egy munkaidőnyi (na jó 4 órás :lol: )időt töltök a babanet, s egyéb más babás infok tanulmányozásával a neten :oops: mindig utána kell valaminek néznem :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

sziasztok!

Régen jártam erre, de mindig elolvasgatlak benneteket, csak írni nincs nagyon időm. De most megpróbálom pótolni az elmaradásomat. Előre is elnézést azoktól, akiket kifelejtek, de már annyian lettünk napok alatt, hogy nem tudok mindenkit fejben tartani.

Drumka!
Nagyon jó lehet a 4D ultrahang. Hol csináltatod, és mennyiért?- ha nem vagyok túl indiszkrét. Mert egy barátomék most akarnak menni, és majd leestem a székről, amikor megmondták, hogy mennyiért. De lehet, hogy csak én vagyok naiv az árakkal. Ezért is kérdezem.

Solymosy:
Üdv közöttünk. Nagyon boldog és problémamentes várandósságot kívánok!

Benszi!
Annyiira jó lehet egyszerre két babát is magadénak tudni! A képen valami nagyon édesek! Csodaszépeknek néznek ki! remélem minden rendben lesz velük! Ja, amúgy szerintem meg külön jó, hogy nem tudod a nemüket. Mi is azon gondolkozunk, hogy megkérjük a doki nénit, hogy ne árulja el. Nem tudom mennyire tudom legyőzni a kíváncsiságomat. Szeretném akkor meglátni, amikor már ott van a kezemben..:)

Nella!
Fantasztikus lehet Párizsban élni! Dolgozni, vagy tanulni mentél ki? Örülök, hogy te is csatlakoztál! Olyan jó tudni, hogy a baba még a külföldre szakadt embereket és „visszahozza”, szóval, hogy azért csak erre a fórumra írogattok! Nagyon boldog várondósságot kívánok!
Ja, amúgy nekem is első baba, kicsit én is félek tőle. Még magamat is egy nagy gyereknek tartom, remélem azért elég érett leszek egy babához. Nagyon szeretnék jó anyuka lenni! Bár kicsit félek tőle, hogy nem leszek elég szigorú! Szerintem picurt el lesz kényeztetve! De remélem majd lesz aki egy kicsit engem is nevel, anyának! :D:D:D

Amaryl!
Szerintem is érezheted a baba mozgást már most! Az egyik barátnőm már a 13 héttől érezte- igaz csak ritkán, de tutira mondtam, hogy nem tévedett!

Gemini!
Hihetetlen a kép! Gratulálok a babához! Irigy is vagy ám! :D:D:D De csak egy kicsit, mert ha minden igaz, akkor holnap mi is láthatjuk a picit!

Cas!
Kép?????

Szilvi!
Szerintem külön jó, a körkülönbség. Azt mondják, hogy vagy a kis vagy a nagy korkülönbség a jó. Szóval a két véglet. Tesóm és köztem 6 év van, de bizony annak idején nálam nagy volt a féltékenység. De mára már imádjuk egymást! Szóval szerintem nem lesz baj a testvérek között!:D A kép fantasztikus! Csodás a babád!!! Olyan jól látszik mindene és olyan nagynak tűnik! Hatalmas baba! A nemét tudjátok már ezek szerint? Megmondták, vagy csak te gondolod?

Mi honap megyünk Uh-ra, ha tudok, majd teszek fel képet!
Ja, ti mit tudtok arról, hogy az Uh beutalón a 12 és a 19 hét között nincs megadva időpont. Ez azt jelent, hogy 7 hétig nem is nézik meg a babát????

Ahogy így nézem a táblázatot: én vagyok a legfiatalabb!:D

rózsa22

Na megjöttem az UH-ról!
Minden oké!!! Egyedül van, korának megfelelő, hossza 65 mm. Sebi "csak" 61 volt ilyenkor, remélem ez nem arra mutat, hogy ez a gyerek is óriásbébi lesz (Sebi 4200 g volt és 55 centi), hanem csak hogy kb. 1 héttel előbb fogant, mint a papírforma...
Tarkó redő is normális, négy végtag rendben, a szívecskéje volt az első, amit megláttam a képernyőn dobogni, még mielőtt a baba formája kirajzolódott volna.
Viszont egyelőre nyugis típusnak tűnik... Sebi a 10. és a12. heti UH-on is nagyokat ficánkolt! (PErsze, Babóca az éjjel kimulatta magát, hajnal kettőtől nem tudtam aludni, mire eljutottam az UH-ra kifáradt. )

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Amaryl
Esetleg sorba rakhatnál minket a táblázatban célidő szerint. Hogy lássuk kb. milyen sorrendben szülünk... :)

Szilvi
Hát igen, most látszik, hogy egy "kicsit" jobb géppel vizsgáltak, mint engem! A babák kb. egyidősek, nálad mégis sokkal több látszik belőle! :)
A kukija is csini... :) (Nálunk nemről még szó se volt...)

Na megyek ebédet adni a "nagynak". :)

Kép
Kép
Kép
cas

Rózsa: :)
http://www.4dultrahang.com/launch.php
Ide jelentkeztem be. A főnökasszonyommal voltam itt előszőr és nagyon tetszett. Eddig több kismamának ajálottam és mindenki meg volt elégedve. Az árak is ott vannak az oldalon de asszem minden extrával 15.000-ből megvan. 4 alkalmat ajánlanak és asszem az utolsó már csak 8.000Ft de ez nem biztos. Az tuti hogy minden alkalom olcsóbb. :roll:

drumka

Rózsa
Nem UHozzák a babákat azért agyba-főbe! :) Az teljesen normális, ha a 12. heti után csak a 20. majd a 30. hét körül van kötelező UH. Aztán olyan 36-38. hét körül. És ennyi.
Persze ki győzi kivárni?! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Rózsa: :)
a 12. heti kötelező uh után a következő ami kötelező azt a 18-20. héten csinálják. Én május 29-én voltam a 12 hetesen és legközelebb június 22-én kell mennem. Ez nem tudom minek tudjam be alapos a dokim, vagy a "protekció", vagy nem tudom, de én örülök neki hogy láthatom. Eddig 4 uh volt és ugye holnap a 4D. De tuti orvosa válogatja. :?

drumka

Cas, Rózsa, Drumka :D Köszi!!!

Cas, neked hasi vagy hüvelyi volt az UH?? Úgy gondolom, hogy talán azért látszik - ha látszik - több az én babómból, mert őt még "közelről" vizsgálták :wink:
Nagyon nagy gratula Nektek is, hogy minden rendben van!! Annyira megnyugtató! neem??

Rózsa, a nemét a doki szerint a feltett képen lehet látni :lol: azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy fiú :lol: szerintem a kép elég egyértelmű, bár én még egy picit bízok benne, hogy mégis csajszi lakik odabent :oops: (hátha csak a köldökzsínór :roll: )

4D-s UH-ra mi is szeretnénk elmenni ebben a hónapban...mindjárt utána is nézek, hogy hova tudunk menni....mert abból itt nincs túlkínálat, az biztos :?

Elveszettek!!!! Tessék jelentkezni!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Hüvelyi volt még, csak hát amennyire én tudom, már nem mai darab ez a kütyü. Sebaj, a kötelező vizsgálatokra elég ez is (az UHos csaj így is kiválóan lát mindent, amit kell neki), aztán majd a 25. hét táján úgyis elmegyünk 4D-re szerintem. :)
Egyfelől megnyugodtam, mert most láttam először a bizonyítékot, hogy tényleg lakik odabent vki! :) És hogy ép mindene! És szépen nőddögél! :)
De persze a para is egyből: miért nem mocorog, bezzeg Sebi?! :oops:
Na mindegy, majd kinövöm... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Egy kis Offtopic:
Én egy másik topicban szoktam irogatni, de most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nyaralási lehetőséget.
A képen látott nyralóban apartmanok kiadók. Tihanyban van, nagyon szép helyen a strandtól 50 méterre. Anyósomék adják ki. Ha valakit érdekel mail-ben írok többet is.

Kép

Nicol
francsek@chello.hu

Kép
[/url]
fnikol

Rozsa!
Orulok, hogy elokerultel, es hogy minden rendben van veletek!

Drumka!
Neked is orulok! Holnapi UH-hoz drukkolok, es titkon irigykedem egy kicsit. :?

Szilvi!
Ez tok jo! Micsoda kepek! Ilyet meg nem is lattam! Marmint hogy ilyen fiatal magzatnal igy kimutassak a nemet! Aztan ha a vegen kiderul, hogy megis Viven, csak orulunk neki, nem igaz? :lol:

Cas!
Ne panaszkodj! A te UH-keped is tok jo! Raadasul a lenyeg, hogy egeszseges babat varsz, vagy mi!

Udv
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

sziasztok lányok!

próbáltam jönni egész nap, de a babanet csak nem akart bejönni. aztán meg elmentem itthonról egy jó kis sétára, beszereztem pár ruhadarabot ;)

köszi mkinek az üdvözléseket, naon aranyosak vtok, és már most tök szuperül érzem magam a topikban! :) és tényleg, micsoda klassz, h tiszta nemzetközi... ;) :D

párizsba igazából én még a családommal jöttem ki 4 éve, 19 évesen, valamint a párom is velünk lakott már akkor is, mivel az ő családi háterre...hát, nem jó. apum kapott itt munkalehetőséget, kerestek anyumnak is, és így itt kötöttünk ki :) és tényleg nagyon jó hely!

az uh-fotók naaagyon édesek, úgy szeretnék én is megint!!! a baba nemével kapcsolatban csak azért érdeklődtem, mert egy 13 hetes bnőm újságolta, hogy kisfia lesz, amúgy nem is naon értettem, h h tudhatja...

amaryl,
köszi szépen, h betettél a táblába! mondanám a hiányzó adatokat: kor - 23, kórház -. központi, név - még nem tudjuk, tesók - nincsenek.

kellemes du.-t mkinek!

Kép
nella

Gem
Eszem ágában sem volt panaszkodni! :) Csak csodálkoztam... :roll:
A lényeg meg tényleg ott van, hogy a szakértő lássa belőle, minden oké-e, a mozizás nekem már részletkérdés. :)

Nella
Hű, akkor ti is jó fiatalon kerültetek össze a pároddal (mi is 16 éves korunk óta együtt vagyunk...). :)

Kép
Kép
Kép
cas

cas,
16 éves korotok óta, az szép! :) mi általános suilból ismerjük egymást, ott is vlt vlmi kis diákszerelem még régebben, de ben gondoltuk, h később ilyen komoly dolgok lesznek belőle. később egy buliban találkoztunk újra, aztán alakultak a dolgok maguktól...

azt hiszem, én mára elköszönök, kimegyünk egy kicsit sétálni. gem, felétek milyen az idő? és otthon? :)

Kép
nella

Nella
Együtt: hát igen, anno mindenki óva intett, hogy kikössünk egymás mellett egyből, mert túl fiatalon jöttünk össze, de mi nem bántuk meg! :)
Itthon akkora felhőszakadás volt, hogy elverte a gyönyörű petúniáimat! :( Még jég is potyogott, Sebinek persze tetszett, összevadászta őket az erkélyről! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Megjöttünk az Uh-ról! A képek nem túl jók, mvel csak úgy tudom felrakni, ha előtte lefényképezem!:(
Kép Kép
Az első kép mostani a második pedig a 9. héten készült!

A babával minden okés. a nyakiredő 17mm, a BPD: 20mm.
Rengeteget ficánkolt. Láttuk a kezecskéjét, az ujjait, a popsiát és a kis fejecskéjét is!
Olyan boldog vagyok, hogy szerintem nem is gyalog jöttem haza, hanem a föld felett lebegve!
A párom teljesen el volt olvadva! Olyan rajongás van a szemében!:D:D:D:D
Annyira imádom!

Bocs, hogy önzős vagyok és most csak magamról írok, de majd még jelentkezem ma!

rózsa22

Amaryl!
Köszönöm a gratut!
Réka!
Szép a vonalzód!
Drumka!
Drukk a 4D-s UH-hoz!Köszönöm a gratut!Remélem jobb lesz nemsoká a rókakomával való barátságod!
Szilvia!
Nagyon jók a felvételek és gratulálok a pöcsöshöz!Én is köszi a gratut!Tenerife tök jó lenne ott talizni!
Rózsa!
Köszi a gratut!Én sse nagyon szeretném megtudni,de a férjem egy kicsit kiváncsi!A családról nem is beszélve!De nem miattuk kérdeznék rá a dokitól,hanem csak az uram miatt!Hány mm-es a bébi?Azért látni a lényeget!
Cas!
szép nagy a babód,de szerintem is az egy héttel hamarabbi fogantatás miatt van!Nemsoká annyit fog ficeregni,hogy csak na!Minden ok lesz vele.
Vendég

Szerintem ez a para soha nem fog megszűnni :roll: Tegnap este voltunk vacsinzi, s az étterem mellett kb. 80cm-1m széles beton"kerítés", alatta szerintem (nekem tériszonyom van) hatalmas "szakadék"...az én 14 éves fiam azon bohóckodott egy felnőtt barátunkkal. Mikor megláttam, hogy mi volt alattuk, hááát majdnem szívrohamot kaptam, s a sírógörcs kerülgetett (na mondjuk ez mostanában nem túl meglepő, mert bármin képes vagyok elbőgni magam :oops: :) )....s a kis hülyém még mondogatta, hogy nem baj úgysem tanul, meg egyébként is lesz másik gyerekem, miért féltem én ennyire...na persze viccesen, de nekem nem volt annyira nevethetnékem :oops: :twisted:

Akkor neked nagyon jó, mert az egész családod ott van veled :lol:
Nekem most pl. az az egyik legnehezebb, hogy míg a nagyfiamat hetente 3x-4x látták a szüleim, a kicsit biztos, hogy nem fogják tudni úgy babusgatni (mondjuk én egyke vagyok, s még mindig nagyon kötődöm a szüleimhez). Szerintem nagyon jó, ha a család, barátok a közelben vannak :? ...

Rózsa :D
Gratula a babóhoz!!! Annyira jó, hogy minden rendben van!!! s most kezdhetünk idegeskedni a köv UH-ig :lol: Az én párom még egyszer sem volt bent az UH-n (mondjuk a hüvelyin nem is szerettem volna :oops: :lol: )

Benszi :D
semmi sem lehetetlen :wink: sok szeretettel várlak Benneteket!!!

Drumka :D
Várjuk az UH-os híreket, képeket!! Szerintem már nagyon jól kell, hogy lássátok!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Köszönöm, hogy befogadtatok. Kicsit eltüntem, de Manó beteg + jön a foga alul. Hétfőn hajnalban 38,7 volt a láza, dokinéni pirosnak látta a torkát, mostmár köhög is, de láza szerencsére nincs.

Gemini, a mozgást attól is függ, hogy mikor érzed, hogy hogyan fekszik a babó. Az egyik barátnőm még a 26-dik héten sem érezte, mert befele voltak a végtagjai a babának.

Szilvi, nekem is van egy ismerősöm, ahol 13 hónap van a két gyerek között, és azt mondja, hogy mikor a kicsi már tudott ülni egyedül, már tök jól eljátszottak együtt a gyerekek.

Cas, igen belehúztunk, de mivel nekünk Manó nagyon nehezen jött össze, úgy gondoltuk nem védekezünk, és jön amikor jönni akar. :D A tesóm meg köztem 9 év van, és én is szerettem volna egy korban közelebbi tesót. Ja, és pocakméret nem jelent semmit. Nekem óriáspocakom volt Manóval (majd teszek fel képet), és tök átlagos méretekkel született, az egyik csajszinak, aki 1 nappal korábban szült mint én, kb. fele volt mint az enyém és a babója 4 kg-val született.

Benszi, köszi. Ikrek? Imádtam volna, és nálunk Manónál volt is rá esély a gyógyszeres kezelés miatt, de végül aztán egyke lett.

Amaryl, simán érezheted már a mozgást, én 14 hetes voltam Manóval, mikor éreztem. Olyan volt, mintha egy kis pillangó szárnya piszkálná a hasam belülről. Később aztán úgy éreztem, szétrúgja a gerincem, meg a hólyagom. :) Táblába köszi, hogy betettél. Hiányzó adatok: életkor 31 év; baba kora ma 13+4; szülés 12. 10-12; Helye Női Klinika Szeged; Név Viktória; Tesó neve Máté Manó.

Nella, a nemét kb. 18 hetes tudják először biztosan megmondani. Mi Manónál csak a 32-dik héten láttuk, de tudtuk, hogy fiú, mert voltunk kromoszóma vizsgálaton - sajna kellett - és ott ráírták a leletre.

Rózsa, az én dokinőm minden találkozáskor csinál UH-ot, neki ez a szokása, tehát nem csak a kötelező 4 lesz most sem.

Most megyek, Manóm alszik, kivasalok addig. Megpróbálom feltenni az UH képet, hátha sikerül.

Üdv
Anita

goodfairy

sziasztok csajok!

rózsa,
nagyon cukik a képek, és tök jó látni, hogy 3 hét alatt mennyit fejlődött a baba :) és sztem gyönyörű az, h ha a párod szemében ott van az a bizonyos rajongás ;)

szilvia,
igen, sztm is jó, ha a közelben van a család. viszont azt naon sajnálom, h a párom szüleivel nem jó a viszonyunk (igazából nem is rossz, mert gyakorlatilag nem tudtam velük kialakítani semmiféle viszonyt, nem is naon láttam őket, össz-vissz sztm 3x ha találkoztunk), és tök sz_r, h a baba arról az oldalról a családból szinte senkit nem fog ismerni, max. párom bátyját, de ő meg otthon van...

anita,
jobbulást a kicsinek! az én unokatesóméknál sincs sok különbség a két kicsi között, asszem, h a nagyobbik gyerkőc nem töltötte be az 1 évet, amikor az uncsitesóm megint terhes lett. tök szuperül megvannak, puszilgatja a 'nagy' a kicsit, stb stb :)

egyébként bocsi mkitől, h mindig mindent kisbetűvel írok ... :oops: de ez sztm kb olyan, mint amikor vlki ékezet nélkül ír, vlmiért így szoktam meg :roll:

Kép
nella

Rózsa
Azért a lényeg látszik a képeken! :)
Amikor Sebivel 10 hetesen kijöttem az első UH-ról, és megmutattam ott a folyosón a képet a páromnak, mindkettőnk szemét elfutotta a könny, és hazáig vigyorogtunk, mint a fakutya. :)

Benszi
Köszi a nyugtatgatást! :)
Tényleg csak a lelkem legmélyén rezdült meg bennem vmi kényelmetlen, hogy miért nem ficánkol, nem paráztam rá - egyelőre. :lol: Még az UH-os csajt se kérdeztem meg, hogy normális-e, hogy nem ugrabugrál, mert tudom, hogy normális, biztos körberöhögött volna (na jó, azt azért nem, mert nagyon rendes-tapintatos, de magában biztos jót mulatott volna). :)

Szilvi
Huh, a kajla kamaszok milyen lököttek tudnak lenni?! :roll:
Nem csodálom, hogy kiborultál kicsit, én is mindenen el tudnék pityeredni... :)

Anita
Hát igen, nálunk is nagy a korkülönbség az öcsémmel, és én is sokkal kisebb korkülönbséget akartam! (Anyámtól meg is kaptam a megjegyzést, hogy minek kellett ilyen hamar mégegy gyerek...:?)
De én meg éppen attól féltem sokáig, hogy Sebi is túl könnyen összejött, nehogy a következő túl kis korkülönbséggel csússzon be - sajnos nem vagyok egy türelmes örökanya típus... idegileg kikészültem volna. :oops:
Pocakméret: hát igen, vannak ellenpéldák, csak az a baj, hogy nekem az óriáspocakomból tényleg egy óriásSebi bújt ki! :lol:
Ha tartjuk az átlagos trendet, hogy minden következő gyerek kb. 300 g-mal nagyobb, mint az előző, akkor 4,5 kg alá nem adjuk, jajjjjjjjjj... :twisted:
Várjuk a képet! :)

Kép
Kép
Kép
cas

cas,
de jó, h írtad, akartam is kérdezni - leginkább azoktól, akik erősen a 12. hét környékén járnak, h van-e vlki, akinek még nem mozog a baba. én konkrét mozgást még nem érzek, ilyen buborékolást vagy micsodát azt durván 1 hete igen. ez annak a jele, v ez vlmi teljesen más?

Kép
nella

Nella
Első gyereknél ált. a 20 hét környékén szokták érezni a mamák a baba mozgását már teljes bizonyossággal. Én Sebinél már hetek óta gyanakodtam, de igazi mozgást (na ja, az már kívülről is látszott - érezhető volt) szinte pontban a 20. hét kezdetekor.
Most már 1 hete mintha lenne vmi, amikor nagyon olyan pózban vagyok és hosszú ideig tök nyugi van - de azért nem állítanám teljes bizonyossággal, hogy a babát érzem mozogni.
Néha a bélmozgások (ilyenkor amúgy is puffadtabb az ember) meg a baba mozgása még könnyen összekeverhető... :oops: :lol:
Szóval figyeld nyugodtan, lehet, hogy te már korán érezni fogod a babát, de szerintem a 16. hét előtt akkor is nagyon ritka, és az is inkább csak a többedik terhességnél!
De kivételek mindig lehetnek! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Bocsi, nagyon régen tudtam beleolvasni a topikba, kicsit sűrüre sikeredtek az elmúlt napok. Megtartottuk Vircsi szülinapi buliját, volt családos, és volt bababuli is. Most egy kis pihi van, bár a hétvége megint zsufi lesz.

Jezsek, borzasztóan sajnálom, hogy így alakult, sok erőt kívánok. Legközelebb mindenképp egy másik dokinál kezdjél. Kitartást!

Judit, bár régen írtad a "nevelési kudarcot", de tudom miről beszélsz :wink: Vannak rosszabb, jobb napok, igazság szerint én is abban reménykedem, hogy ezt a pár évet kell kihúzni, aztán valamivel könnyebb lesz. :shock: Vircsinek most kezd nyiladozni az akarata...
Adatok még rólam: 35 éves vagyok, Jánosban szülök, célidő jan.2. köszi

Benszi, azért van talonban mégegy fiú és lánynevetek? :D

Anita, Réka, Nella üdv itt.

Anita, a hugom és köztem egy év és egy hónap van. Gyerekkorunkban sokszor ikreknek néztek bennünket, és a hugom is ugyanazokat a sulikat végezte, mint én, a főiskolán végül egy csoportba jártunk :D

Olyan jó az uh képeket nézni, valamennyi szuper. Mi a jövő héten megyünk dokihoz, remélem hasonló jó képet fogunk kapni.

Cas, nem semmi méretek! Erről nem hallottam, hogy a köv. gyerkőc 300 gr-al nagyobb az előzőnél. Nekem Lacus kicsi volt (2650 gr), vele toxémiás voltam, Virág pedig 3650 gr. Én remélem nem ezt a trendet követjük... :roll:

Nella, hogy én mennyire irigyellek, hogy Párizsban élsz!!!! Párizs az, ahova mindenképp vissza kell menjünk egyszer. Egyrészt gyönyörű város, csak egy ilyen négynapos kiránduláson voltunk, de lejártuk a lábunkat szó szerint. Másrészt a fiam ott készült :oops:
A bugyborékolás az már a baba lehet, jó korán megérzed. :D

Szép napot, igyexem képben maradni,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Doreen
Ezt a +300 g-t már nemtom hol olvastam, és ott is leszögezték, hogy messze nem törvényszerű, csak sok-sok átlagolás után jött ki ilyen eredmény rengeteg szülési adatot megfigyelve.
Én nagyon remélem, hogy ez a babó 4 kg alatt marad, mert Sebi sajnos eléggé tönkretett kifelé jövet (igaz 3 tolófájásra meg is volt, szinte kirobbant belőlem).
Szó se róla, a dokim úgy megstoppolt, hogy 4 nap múlva terpeszben leguggoltam a hűtő elé, és csak mikor felegyenesedtem esett le, hogy talán 4 napos heggel még nem kéne. :)
De azért az "érzést", ahogy szakadok szanaszét kitolás közben tudnám feledni... :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Hali csajok! :lol:
Megjöttünk!!! :lol:
KISLÁNY!!!! Úgyhogy Róka Barbara!!! :lol:
Végig produkció volt, 1 percre sem nyugodott meg. 3 fekete fehér képem van és persze a dvd. Annyira jó volt látni, hogy nagyon jól érzi magát. Még "fek is állt" kinyújtott lábakkal tornázott. Az uh-os nő végig hüledezett és hangosan nevetett. Holnap hozok kéeket Nektek is. :wink:

drumka

Drumka!
Gratula!!!! Várjuk a képeket Barbaráról! Nekünk még fogalmunk sincs a nevekről :oops: :roll: ...mondjuk, a lánynevem már régen megvolt, de még a fütyisnek látszó ultrahang előtt is úgy gondoltam, hogy még keresgélek a nevek között, fiú nevünk meg .....húúúúú, van vagy 10-15, amit tegnap elkezdtem kiírni, de még nem látom a végét :lol:

Ne rémísztgess itt minket, én még nem is gondolok a szülésre....lehet, hogy mert már olyan régen volt :shock: ?

Észre sem veszem a kisbetűided, ha nem hívod fel a figyelmünket :lol:

Doren :D
Utólag is gratula Virágnak!!! Belemászott a tortába?? Nálunk ez hagyomány, rólam is vannak olyan képek, hogy mindenem csokis, s a fiam is kapott egy tortát "beletenyerelés" céljából az első szülinapra :lol:

Babamozgás: :roll: háááááááát én még semmit nem érzek, hogy őszinte legyek nem is figyelem, mert még korainak tartom, de most hogy írtátotok, akkor majd odafigyelek. Én már előre parázok ettől - s persze nagyon várom is - , mert arra emlékszem, hogy Kristóffal jártam terhestornára, s ott mindenki "panaszkodott", hogy nem tud aludni, mert állandóan mozog a bébi, én meg állandóan attól féltem, hogy valami baj van, mert én közel sem éreztem olyan sokszor manó "lubickolásást"...remélem, hogy most aktívabb babóm van odabent :roll: :wink:

Anita :D
Jobbulást Manódnak!! Várjuk a képeket!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

drumka,
hát ez szuper, gratula!!! :) én már naon kíváncsi vagyok a képekre is ;)

cas,
köszi a választ :) már biztos totál hülyének néztek a kérdéseim miatt, de innen-onnan hallok egy-két dolgot, és ezért méltatlankodok itt, hogy a 12. hetemmel még nincs babamozgás. ezt pl. az ex-franciatanárnőm mondta, h neki akkor már mozgott. ezek a párizsi nők ennyire mások? ;)

doren,
utólag is gratu a kislányodnak a szülinap alkalmából! ezek szt a gyerkőceink ugyanolyan nemzetiségűek ;) :D valóban gyönyörű hely ez, tényl. mképp vissza kell még jönnötök! sztm nem lehet elégszer elnézegetni 1-2 részét...

szilvia,
ezt már én is hallottam, h vannak, akik nem tudnak aludni, olyan aktív a baba :shock: én mondjuk alig várom már, h megmozduljon! beszélgettünk erről anyummal, és ő azt mondta, h én naon aktív baba vtam, szvl remélem a pocilakó is az lesz ;)

most, h szilvia írta a tornát, lenne még egy kérdésem - ti gondoltatok már arra, h csináltok vlmit a terhesség alatt? én rubint réka kismamatornáját kaptam meg egy bnőmtől, nemrég látogatott meg és hozta. megnéztem, hááát, nem tom, végülis tetszik...szvl ezt én még átgondolom :) itt sajnos ilyen közösségi izéren nem naon tudnék járni, nem is naon van lehetőség, meg aztán igaz, h már 4 éve itt élek, de mégis úgy gondolom, h alig van vlki, akit ismerek.

Kép
nella

Szilvi!
Édi vagy!
Goodfairy!
Gyógyulást Manókának!Most már örülök az ikreknek,de a legelején volt beszarás!
Cas!
Hidd el normális a pici para!
Doreen!
Még vita van a nevekkel!
Lehet,hogy nem is Dóra lesz!Fiúból már van ötletünk!Boldizsár,Máté,András,Domonkos,Hanna,Blanka
Csak ízlelgetjük még őket!
Drumka!
Gratulálok a puncishoz!
Vendég

Nella!
Rubint Réka torna állítólag jó!Jóga,úszás?Nem gondolkodtál még ezen?
Vendég

Drumka
Gratula a csajszihoz!!! :) A képeket várjuk!

Szilvi
Bocs hogy ilyen ijesztő témákat felhozok, mint a szülés! :) Persze még messze van, én se gondolok rá, de azért néha belémnyilall, hogy jaj, hát azért nem volt egy sétagalopp... :( Kellett ez nekem mégegyszer?! (Kellett hát! :lol:)

Nella
Egyáltalán nem nézünk hülyének!!! :) Nekem az első gyereknél bőven voltak hasonló kérdéseim! Szóval kérdezz nyugodtan... :)
Torna: terhestornára szeretnék most járni, van is itt a művházban tőlünk 1 percre, szombat délelőttönként, szóval még jó is lenne. Mondjuk azt nemtom, nyáron van-e... :roll: Sebivel nem járhattam, mert úgy helyezkedett a méhlepény, hogy a doki letiltott. A végén már olyan tespedtnek éreztem magam... :( Mondjuk most lustálkodásra nem nagyon van idő, Sebi mellett mozgok eleget! (Délelőtt-délután játszótér, bevásárlás, főzés, stb... :))

Benszi
Van egy barátnőm, mindkét fiának végig megvolt a fix neve. Aztán mindkettőnél a szülőszobán gondolta végül meg magát! :)
Úszás: te hová mennél? Én eléggé félek a fertőzésektől... :( Egy barátnőm járt vhová a Momparkhoz direkt kismama-vízitornára (ő csak bálnabalettnek hívta, de nagyon élvezte), lehet, hogy azt mégis megpróbálnám... :)

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!

Nem győzök visszaolvasni annyit írtatok.

Bocsi, hogyha nem reagálok mindenre, de nincs annyi időm most.

Aki Uh-n volt annak gratulálok. És örülök hogy minden rendben mindenkivel.

Drumka!

Gratulálok a picilányhoz. :D

Doreen!

Utolag is Boldog szülinapot a kislányodnak.

Én nem tudom, hogy ezt a súlyt hogy számolják, de az első fiam 4150 grammal született és jósolták 3500-ra, a második kisfiam született 3700 grammal, és 3300-ra saccolták. De én mindkettőt császárral szültem így a harmadik is nagy valószínűleg az lesz.

Most megyek megjöttek a gyerköcök, uncsitesójáéknál voltak.

Majd még jövök

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl
A súlyt a combcsont hosszából/vastagságából és a fej méretéből saccolják vhogy. Szóval sokszor pontatlan. Pl. egy hosszú lábú, nagy fejű baba nagynak minősül, egy kisebb fejű, rövid lábú dagi meg kisebbnek tűnik. :)
Sebinél kb. jó volt a súlybecslés, de amit az UHos csajszi mindig kiemelt, hogy milyen széles mellkasa van. És tényleg, neki nem a feje (35), hanem a mellkasa (37) volt a legszélesebb...

Kép
Kép
Kép
cas

benszi,
a boldizsár név nekem is naon tetszik. bár mi még nem beszélgetünk a nevekről, ha majd leülünk, én tuti, h javasolni fogom ezt is, aztán majd jutunk vlmire.

a jógára már gondoltam, csak nem tudom pontosan, hogy ezzel mi hogyan is van. mármint csinálhaton azt a jógát, ami a normál, v ebből is van vlmi külön a kismamák számára? :oops:

cas,
szavadon foglak, kérdéseim tuti, h bőven lesznek, szvl lesz mivel elárasztani tieket néha napján ;) :roll: sztm biztos van nyáron is a torna, akkor talán még nagyobb is az érdeklődés, v ezt csak én gondoom így, és a kánikula miatt pont h kisebb??

Kép
nella

Cas!
A Mom-park az közel lenne nekem innen Érdről!De asszem van egy a Budafoki úton is a Campona melleti uszodában.Még nem néztem utána!De ígérem megteszem!
Nella!
Csak kismama jógára szabad járni!
Vendég

Cas!

A Margitban szerintem nagyon jó volt a szonográfus csaj. Nekem azt mondta, olyan 50 centis formás 3 kilós lesz a gyerek. Születési paraméterek 51/3000 :twisted:

tjuca

Nella
Kérdezz egész nyugodtan, ilyenkor nincs "hülye" kérdés, és mindannyian szívesen válaszolunk, ha tudunk. :) Ha meg nem tudunk, úgyis elirányítunk a dokidhoz! :D

Benszi
Háátt... a víz maga amúgy vonzana, de a Momparkba nekem bonyi eljutni, és Sebit is kölcsön kéne adnom addig vhová... Mondjuk eddig keddenként "mami-nap" volt neki, mert tanítani jártam, és addig anyu vigyázott rá reggeltől estig. Lehet, hogy nyárra is megtartom ezt a rendszert... 8) :lol: ... és akkor aznapra beiktatok csupa kismamás programot. :)

Juca
Igen, én emberileg is nagyon kedvelem, és tényleg szakmailag is csak csupa jót hallottam róla eddig. Csodálkoztam is, hogy maradt a rumlis Margitban, hiszen a Praxisban is van, gondolom ott százszor jobban keres. Én persze örülök, hogy maradt!!!
Hú, nálatok se lesz nagy korkülönbség?! :) Kingát a Margitban szülted? Most hol fogsz?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! :lol:
Megpróbálom a képeket feltenni, végra volt időm foglalkozni vele.
Kép

drumka

és a másik:
Kép

drumka

Drumka
Hűűűűűűűűűű! Ezek szuper fotók!!! Milyen szép babaformája van már a picinek! :) Nagyon aranyos!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Drumka!
Jól látom?Már punizik vagy kukizik a kis kezével az első képen?Gyönyörű!
Cas!
A Budafoki úti Camponást majd megkérdem.Az közelebb lenne neked?Szerintem tarts egy héten egy nap phit az jó fog jönni!
Vendég

Drumka!
Visszaolvastam és rájöttem puncizik a drága!!
Vendég

Benszi
Köszi, de Campona még messzebb van a III. kertől... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Bocs az eltűnésért...elég nehezen viselem ezt az első harmadot.:( Nyugtassatok meg,hogy elmúlik,csak legyek türelmes.
:roll: Hűűű de sokat írtatok az utsó jelentkezésem óta. :lol:
Nagyon szépek a képek.Drumka amindenit 13 hetesen ez csodálatos. :)

Ma én is voltam Uh-n.Csöppemnek lüktetett a szíve,igazán megható látvány volt.Bár egy kicsit le vagyunk maradva,de mindennek eljön az ideje.Nemrég még Ti is itt tartottatok,most meg már az is látható hogy milyen nemű a bébi.:)
Kép

MEgyek csajozni,mindenkinek szép álmokat,vigyázzatok a babákra.:)
Vendég

sziasztok lányok!

benszi,
köszi a választ, akkor majd utánajárok, jó lenne csinálni vlmit. aztán ha erre nem lesz lehetőség, akkor marad rubint réka, meg a kismama tornája.

drumka,
szuperek a képek! nagyon édes, és télleg már naon jól látható a baba formája. jaj naon cuki, olyan jó nektek! én is akarok ilyet :)

lego,
édes a te fotod is :) és ne aggódj, én azt olvastam ill. hallottam több helyről is, h az első trimeszter a leggázosabb, mármint a sok hányinger (már akinek van - nekem sajna jut belőle), meg a nemevés, meg ilyenek...a 2.-ban állítólag repül az idő, a 3.-nak meg még nem igazán olvastam utána.

én vltam ma egy bababoltban, vettem egy gyönyörű, zöld plüss rugit, így ha fiú, ha lány, tuti, h jó lesz. a buborékolós érzésem egyébként elmúlt...talán mégse a baba vlt :(

jóéjt mkinek!

Kép
nella

Lego
Légy türelmes, elmúlik! :) Nekem is szörnyű volt! Ha ettem, azért volt rossz, ha nem ettem, akkor meg azért, de mostmár sokat javult a helyzet! :) Kitartás, hamar elrepül az az 5 hét, és onnantól kivirulsz! :)

Nella
Majd fog még ficánkolni odabent eleget, visszasírod még ezt a nyugis időszakot, amikor majd aludni se hagy! :lol:
A rugiról kérünk fotót!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Sajnálom,hogy messze van a Campona!
Lego!
Gyönyörű látvány a dobogó szívecske!
Reméljük nemsoká jobban leszel!
Nella!
Én még nerm mertem venni nekik semmit,de már majd kiugrok a bugyimból annyira vásárolgatnék!
Vendég

Cas!

De igen. Tegnap állapította meg az orvos, hogy a petezsák üres. Most várom, hogy beinduljon a vetélés, vagy be kell fejezni a terhességet. Az orvosom Sztanyik László, és ott fogok szülni, ahol szüleszt. A Margittal semmi gondom nem volt, bár más orvos kezei közé nem szívesen, csak a pótorvosnak (Magenheim Rita), mivel Kinga pont pünkösd előttre időzített.
Nem tudtam, hogy a praxisban is dolgozik a néni, de én eddig úgy hallottam, hogy nagyon eltalálja a súlyt, és nagyon rendes volt. Nem spilázta túl, de amit kellett elmondott. Sajnos ő már halott terhességet is állapított meg nekem, így mondhatom nem csak mindig jó hírei vannak. Teganap akartam csatlakozni, de majd egyszer máskor. Mindenkinek sok örömet, és boldog babavárást!

tjuca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?