A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Kami!
Remélem neked nem lesz olyan brutál, mint nekem volt anno! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Összedobtam egy kis édességet, mert már reszketett a kezem az elvonási tünetektől! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Hat en is remelem. Mondjuk nincs bedurranva a cicim, de ha belemarkolok, azert tud fajni - es ez azelott nem volt. Meg mondom, ez a rengeteg rizsszem se volt. Volt egy par, de nem ENNYI! Ugyhogy nem szeretnem megvarni, mig komolyan bedurran - inkabb masszirgazzon meg most a nocike :D

Milyen edesseget dobtal ossze? Nekunk kokuszgolyo-alkatreszek vannak itthon, ahhoz mindig van cucc itthon... de most lusta lennek megcsinalni. Csinaltam helyette edes-savanyu pulykahusit! Nyami! Az lesz a vacsim :D Es mindjart iszom kolalajtot is, nagyon kvanom, jo hidegen, jeggel... hmmmmmm.... always Coca-Cola! :D
kami

Ja, az uj mizeriam: Aront mindegy, hova teszem le, megfordul. Es mivel hason utal lenni es nem tud visszafordulni, nekem kell segitenem. A hetfoi allapothoz kepest annyit romlott a helyzet, hogy fel perc alatt megcsinalja - szoval fel percenket ugralhatok, hogy a hatara forditsam, kulonben orditani kezd egy ido utan :D Beszaras ez a kolyok!!!!! De azert imadom :D
kami

Nagyon fini, epres!!! tejfölös, piskótás desszert. A nevét nem tudom, nemrég tanultam! :lol: :lol:

A védőnéni azt mondta, éjszakára ne rajkam rá, illetve nappal is levehetem. Sokat tegyem hasra és tornáztassam. Végülis nem vészes a kötöttség.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:02-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Kami,
Én még mindig az mondom, hogy azokban a rizsszemekben van a tejcsi. Több rizsszem több tejcsi, csak éppen lehet, hogy tényleg el van dugulva egy-két csatornácska és kell a rásegítés. Majd írd meg mi volt!!!
Hasrafordulás: minden jóban van valami rossz ( az anyunak ) ! :lol:

Pann,
Klassz, hogy minden ok Gergővel, bár ez nem is volt kérdés!!! :lol:
Vendég

Timi,
Szegény Lillus! Nem zavarja?
Vendég

Hahha, most odafekudtem melle hason es "beszelgettem" vele, ugyhogy megnyugodott. Es elaludt! Hason! Az en kis Mazsolam, aki sose alszik hason :D

Igy "beszelgettunk":
Kép

Es most igy alszik:
Kép Kép Kép Kép
kami

Eddig még nem szólt, hogy zavarná! :D De csak fekszik a játszószőnyegen, a lábaival nem tud rendesen kapálózni! :( Na, de elviekben csak 3 hét! És majd sokat tornázunk inkább és kényszerítem hasrafeküdni!!! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Persze-persze, Sagi, azokban van a tejcsi - csak eddig azert nem volt ennyi, mert rendesen urult, most meg "beragadt" es ezert erzem a rizsszemeket. Szar ugy. A nocike szerint egyebkent valszeg surubb a teje, mint azelott volt es ezert dugulhattak el a csatornak. teny, hogy pl a jobb cicimbol azelott minimum 5 sugarbol jott a tej, most max 2-bol spriccol... es igy gondolom Ajronnak is nehezebb kiszipkaznia, sokkal tovabb tartana, ha hagynam, de elveszem 30 perc utan es emiatt ehezhet meg hamarabb. De ma egesz jol birja! Biztos megint a melegtol es csak veletlen latszat a 3 orankenti etvagya...

Timo! Szerintem Lillust nem zavarja ez a terpeszpelus. Most meg gyakorlatilag csak a hatan fekszik, vagy hason alszik, de nem mozog aktivan, amiben zavarhatna! A terpesztartast pedig onmagaban szerintem fol se veszi... de ez az en velemenyem...
kami

Panni!
Egy tipp a fordulas megtanulasahoz: Marcsi szerint a babanak ra kell ereznie a vallaira. Ha azokat erti, fog tudni fordulni is (a vallak kulcsszerepuek a fordulasban). Nekem kellett Aront forgatni (meg most is kell), eleinte a labainal fogva forditottam, de most a vallainal fogva kell, vigyazva, hogy a karja ki ne torjon (azaz ha pl balra akarom elforditani, akkor a bal karjat a testehez szoritom, ugy fogom meg a vallat). En nem sokaig gyakoroltam Aronnal a vallas forgatast es mar egyedul csinalja. Valszeg mostanara magatol is megtanulta volna, nem hiszek abban, hog egy babat igy meg lehet tanitani mozgasokra... Viszont segit neki, az biztos. Most a balos fordulast gyakoroltatom vele, na meg persze a visszafordulast hatra :D jaj, ha azt megtanulna, de jo is lenne nekem :D
kami

Ha azokat erzi...
kami

halihó!
Panni,
Gergőnek eddig is volt már nyaka, vagy az is most kezd látszani? Nagyon helyes kis képszemű pasika! Ne bömbizne ennyit!
Szóval lemaradtatok a dr. House-ról tegnap? Most olvasom, mekkora közfelháborodást keltett, hogy Szakácsi helyett Kulka lett a magyar hangja (a tegnapi rész közepén egyszercsak). Na, kíváncsi vagyok....

Timo,
hogyan viseli Lillus a pelust? Nem zavarja, ugye?

Ágiboldi,
nem tudod a babakocsi alját kivízszintezni (kistakaróval, törölközővel), hogy hason is tudjon alukálni Boldi? (Roli is hason alszik, de mózest használunk, abbna jól tud-ill. ha nagyon fáradt, akkor elalszik ám hanyatt is).

Róki,
bébiétel ügyben egyetértek: jó dolog megfőzögetni, de én már most tudom, hogy nem lesz hozzá kedvem. Ha már főzök, nagy tételben szeretem csinálni (na nem 6-10 emberest :lol: ). Ha legyártható és elraktározható, akkor magam fogom készíteni.
A hibbant nénis jelenet szerintem is inkább szórakoztató-még ha velem történt volna meg, akkor is annak tartanám.
(a Friends-ben volt egy hibbant szomszéd, Mr. Heckles :lol: :lol: )
Nekünk sajna teljesen unalmas, normális szomszédaink vannak :wink:
(Persze, hogy a saját nagymamim is kezd szenilis lenni, az inkább tragikus :cry: )

Május,
tényleg, hová mentek nyaralni? (vagy már írtad? :oops: )

Mensiseknek részvétem! (Én sem szeretnék vele találkozni, mondjuk őszig).
Ja, tejszag-itt is megvan-én rosszul vagyok tőle. Amikor Roli hasonló kiköpködős jeleneteket produkál, én mindig savanyú tejszagra gyanakszom (nem cumizavarra, mint Róki) és gyorsan még egyszer megmosakszom...

Mazsi,
csinos lett a kis Lea!

Lányok,
felsorolásszerűen, tudnátok adni tippeket, miket főztök/esztek? Már úgy únom azt a néhányféle kaját, amin élek...Csak, hogy nekem is legyen problémám, most éppen azon töprengek, hogy vajon tényleg megfelelő-e tápértéke a tejcsimnek... :roll: :roll:

na, ennyi időm volt...
Vendég

Bigsis!
En imadom a rizst, minden mennyisegben! Rengetegfelekeppen lehet megcsinalni, en hol ezt, hol azt teszek bele (feherrepa, repa, csirkemaj, pulykamell, ezek aprora vagva, borso, gomba, neha tobbfelet is ezekbol... stb). Aztan szoktam venni kinai kajat rizzsel (pl ma is az volt az ebedem). Szenyakat szoktam meg csinalni itthon, paradicsom-uborka-felvagott-sajt-margarin, vagy majremes kenyer, azt is imadom... nem minden nap eszem meleg kajat. Atzelott szinte sose ettem, de most azert a baba miatt neha gondoskodom rola... Leveseket egyaltalan nem fozok, nem vagyok leveses. Meno meg nalam a teszta, vagy bolonyaisan, vagy tejfollel-reszelt sajttal. Nyami. Don Pepe pizza, neha egy somloi, regebben tiramisu... Inni meg sok-sok vizet (napi 2 uveg Nestle mentes) es emelle meg vagy kolalajt, vagy Szobi szorp, most epp masfel lityis jaffa van itthon... A rizs meg a teszta azert is jok, mert iszonyugyorsan elkeszulnek. Laktatoak is emelle es nagyon finomak. Szerintem.
kami

A napi 2 uveg Nestle viz az masfel lityis / muanyag flakon...
kami

Bigsister,
Magyarostól a kínaiig mindent, kivétel a hüvelyesek és a káposzta. Ma például trópusi gyümileves volt és töltött pulykamell petrezselymes burival. Most már rendesen iszom tejet is és mindenféle tejterméket. Szóval már csak egy kis borsólevest vagy bablevest lenne jó enni, na meg egy kis töltöttkáposztát- Kami, Ági irigy. Asszem lassan már ezekkel is megpróbálkozom, először csak kisadagban aztán meg.... :lol:

Peti most felhagyott a hasról hanyatt fordulással, most inkább a hasrafordulást gyakorolja, csak még nem megy neki és Ő meg azért visít, hogy nem tud átfordulni. Viszont oldalán már kiválóan el van, most éppen úgy alszik. Ja és a legújabb amit egy pár napja csinál, hogy ha a székében van vagy a hordozóban vagy csak a hasamon ül akkor mindig erőlködik mint aki fel akar ülni. :shock: Na ezt miért csinálja?
Vendég

Kata!
Én teljesen változatosan étkezem, mert nem főzök, hanem Bali hodja a melóhelyéről a kaját. Tegnap tökfőzi volt, ma meg rántott husi krumplival. A leves ált. a wc-ben köt ki, mert egyáltalán nem vagyok leveses. Max. 1-2 kanállal eszek belőle. Hétvégén én főzök! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Aron felebredt...

Mi van, vazze, aszitted sokaig alszom, mi? :D
Kép
kami

Én mindent főzök, és nincs gáz belőle. (Kopp-kopp) Tegnap borsóleves volt, de volt már főzeléknek is. Ezen a héten főztem a karalábé főzeléket, meg vmi tésztát amit a www.mindmegette.hu -ról néztem ki, most pedig csináltam egy jó kis gomba pörit rizzsel (laska és csiperke gombából, nagyon fini lett). Azt szeretem főzni, ami megvan hipp-hopp, mert...hadd ne magyarázzam. Szóval itt jönnek ilyenek, hogy spenót, túrós tészta, császármorzsa és az abszolút kedvenc: hús és zöldség (ami épp otthon van) megsózva és tepsibe csapva. :lol:

Most elvonulunk nagymama nézőbe! :D

Léci léci vki írja már meg, mire jó a Liberó nyuszi!!!! :roll:
Vendég

Jaja, porit en is szoktam csinalni, gombat is, gombasat is meg simat is... az is gyorsan megvan! Most amit kigondoltam, az vagy a bekonos maj lesz, vagy ilyen mini rablohusok: fogpiszkalora felhuzni mindenfelet, vastagabb (nem tepsibe egos) krumpliszelet a talp, aztan johet gomba, maj, hagyma, akarmi tetszes szerint, es a tetejere sajt... Apukam csinalt ilyet regebben es nagyom imadtuk a tesommal... Szerintem Gedeiapu is foja imadni!
kami

Jaj, uj jatek Aronnak, amire szinten kacag: fekszik a hatan az agyunkon, en meg vagy a vallanal, vagy a csipojenel ketoldalt nyomkodom lefele a matracot, aminek eredmenyekent Aron le-fol pattog. Mondanom se kell, imadja... Szerencseje van, hogy ilyen pihentagyu anyukaja van, aki kepes tonkretenni erte a matracot (na de neha nem jon be a hulye otlet, lasd cumisuveg...)
kami

Pann!
Libero nyuszi arra jó, hogy ha összegyűjtesz belőle 5 vagy 10 darabot és beküldöd, küldenek neked érte ajándékot: valami plüss virágot vagy zizegős könyvet! :D :D Ezt a honlapjukon olvastam! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Húúú csajok, nem messze tőlünk kigyulladt egy 10 emeletes ház felső 3 szintje. Ide látszik!!! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Tűzoltók, mentők, rendőrautók szirénázva rohangásznak, állítólag 2-en meghaltak! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Bigsis:

A heti kajáink...

csirkehúsleves sok zöldséggel
spenótfőzelék krumplipuffanccsal
sütőben sült hal petrezselymes borsóval
spenótsaláta fokhagymás csirkével
keleti sült zöldségek rizzsel
sütőben sült csirkecombok krumplival és hagymával

Ha valamelyik felkelti az érdeklődésedet, szívesen leírom hogy csinálom. Mind nagyon könnyű és gyors, még a húsleves a legmacerásabb az összes közül.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

ja meg volt tészta is, tonhalas, kapribogyós paradicsomszósszal...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timi,
Most akartlak hívni jól vagytok-e! Innen is mennek a tűzoltók, nagy a szirénázás itt is.
Vendég

Róki jöhetnek a receptek sosincs ötletem mit főzzek. Ma tökfőzit csinátam fini lett :D Ja igen akartam írni hogy járok pszichiáterhez heti 5000-ért beszélgetős tanuljuk a relaxációt is nagyon szupi. Azért váltottunk gyóyszert mert az előzőnek nagyon sok volt a mellékhatása. Na nem mondom hogy ennek kevés, sajna ezek az agyra ható drogok. Mihamarabb abba akarom hagyni és sokat-sokat relaxálni :)

Kami sajnálom hogy cici gondok vannak.Majd írd hogy mit mondott a fejőnő.

Timo Lillus nagyon édes ebben a pellusban szerintem nem érzi rosszul benne magát. Most volt a hiradóba a tűz :(

KépKép
csongria

Hát biztos én tévedek a cerazetet illetően, anno a suliban azt tanultuk a szoptatás alatti fogigátlóról hogy nincs mensi de az lehet hogy nem ez volt hanem a continuin. Ki emlékszik má olyan rég volt a suli. De rátok nézve jobb lett volna ha nem én tévedek. Bocsi :oops:

KépKép
csongria

Ria! :)

Ja oké, valami oknál fogva én úgy értettem, csak a gyógyszerért mész pszichiáterhez.

Csirkehúsleves:
1 kg szárny, 1 kg nyak, 1/2 kg mellcsont általában amit használni szeretek a léhez. Ha nincs szárny, akkor farhát, de szerintem a szárnnyal finomabb lesz. Ezeket lassú tűzön sós vízben megfőzöm egy nagy fazékban. Mikor puha a hús, kiszedem, a levet leszűröm, belerakom a leveszöldségeket (a piacon szoktam venni előre vágottat, ebben általában fehér- és sárgarépa, zeller és karalábe van, esetleg petrezselyem és egy levél káposzta), egy egész paradicsomot, hagymát, paprikát, és tovább főzöm lassú tűzön. Közben leszedegetem a csontokról a használható húst és azt visszarakom a levesbe. A végén adok hozzá ha kell sót, néha gyömbért vagy szerecsendiót, ha úgy érzem nem elég ízes. Ízfokozót, vegetát sose használok.

Spenótsaláta:
Zsenge spenótleveleket használok saláta helyett, beleaprítok paradicsomot, kígyóuborkát, paprikát, hagymát, aszerint hogy mi van itthon. A csirkét kis darabokra vágom, jól megsózom és fokhagymázom (lehet friss vagy por) és bő olajban (oliva) megsütöm jó ropogósra, és még a forró olajjal együtt ráöntöm a zöldekre, hogy a spenót egy kicsit megfonnyadjon. Ízesíteni sóval és balzsamecettel szoktam a salátát. Melegen vagy hidegen is jó.

Sült zöldségek:
Mirelit wok zöldséget megpirítom olajon, adok hozzá szójaszószt (én a Kikkoman-ra esküszöm) és gyömbért, felöntöm egy kis vízzel, és adok hozzá kukoricakeményítőt, hogy sűrű szószt képezzen. Főtt rizzsel tálalom.

Sütőben csirkecomb:
Egész csirkecombokat befűszerezem (só, fokhagyma, bazsalikom, oregano), és ráfektetem egy jénai vagy bármilyen sütőálló edényben egy réteg zöldségre, ami nálam általában 5-6 szem krumpli kockára vágva, és 4-5 nagy vöröshagyma szintén elég nagy darabokra vágva. De szoktam bele cukkinit, padlizsánt, paprikát, paradicsomot is, ez is attól függ, mi van éppen hozzá. Egy kis olajjal meglocsolom, betakarom alufóliával, és 8-as fokozaton (gázsütő) 45-60 percig sütöm hogy megpuhuljanak a cuccok. Aztán leveszem az alufóliát és ugyanazon vagy még magasabb fokozaton addig sütöm amíg minden szép piros ropogós nem lesz.

A többi asszem egyértelmű, bár én mindent tejmentesen csinálok Zsuzsa miatt. De gondolom a tejmentes spenótfőzelék receptje nem kell.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most ment el a fejono, 2,5 orat dolgozott csak az egyik cicimen! 5 rugo volt. Honap jon a bal cicim... Hat, begyulladva nem volt, csak epp ugy eltomodtek a jaratok, hogy ihaj. Meg most sem 100%-os, de léegalabb puhult egy csomot.

Timo, most lattam a TV-ben, hogy tuz van, es most olvastam, hogy kozel hozzatok. Sajna ez nem az elso eset, a szellozokkel van allitolag gond ilyenkor... vagy valami ilyesmit hallottam...
kami

húúú, köszi szépen, Róki a recepteket! Mindegyik jól hangzik!! (főleg a sült zöldségek).
Meg mindenkinek köszi az ötleteket! (én is sokszor eszek tésztát és sajnos a zöldségeket eddig nagy ívben elkerültem, néhány kivételtől eltekintve. Na, majd óvatosan próbálkozom, ha már többen mondjátok, h nincs belőle nagy hasfájás.

Kami, jó Áronnak az simlis képe!
na, ma nálunk is front van vagy mi... :cry:
Vendég

Panni! Orulok, hogy bejott a bimm-bammozas. Probald ki az agyrugozast is :D Megeri :D :D

Nektek ki is a neurologusotok? Ti jartok a SOTE II-re valami Mariahoz, vagy egyszeruen csak beteg az agyam?
kami

Mazsi,
Én bőven tini voltam, amikor az a kósza gondolatom támadt, hogy ki kéne lövetni a fülemet. Nem volt halálos, de arra emlékszem, hogy egy jó nagyot csattant. Az volt a rosszabb :wink:
Ha ilyen békésen alszik Szabi én ki nem venném :)
Nincs olyan fogigátló, ahol a védelem tuti :twisted: Mindig ezzel szoktam ijesztgetni a lányokat az osztályomban :)

Barbus,
Barátosném PP kocsiján egy noname esővédő van. Nem fizetnék érte 8e-t, jó két év alatt ha háromszor használtam.
A kocsiba Szabi alá egy textil pelust szoktam rakni. Nem baj, ha egy kicsit alágyűrődik, elég vékony, de mégsem a huzaton fekszik és nem meleg.
Ha megnyugtat, rajtunk nem keresnek sokat a bababoltosok. :) Ma Szabi kedvenc játéka a Theodorás üveg volt. Nagyon élvezte :D Szunyihálót meg még eszembe se jutott, hogy vegyek. Itt a belvárosban ólommérgezést kap mind :twisted:

Timocska,
Pelenkázótáskánk sincs :wink:
Ha hátit nézel, olyant érdemes, aminek az oldalán vannak hálós zsebek. Ideális víz stb tárolására és nem kell lecuccolni 15x egy fél órás séta alatt.
Én is érzem magamon a tejet. A legjobb az, hogy mivel nagyon sok csorog, a szennyestartónak is olyan szaga van. Még mindig jobb a romlott tej, mint a zokni :D
Nem látszik, hogy zavarná a pelus :wink:

Bekötés:
Én kötöm. Nem számít még, mert teljesen laza, csak megszokás. Egy gyereket már majdnem kiborítottam a kocsiból (nem saját) amikor az úttestre letettem a kocsit. Figyeltem a kocsikat, nem a hátsó keréken toltam és pont ugrott egyet. Azóta figyelek rá.

Ágiboldi,
Úgy nem próbáltál zuhizni, hogy belerakod Boldit egy pihenőszékbe és berakod a fürdőbe? Szabi jön velem folyamatosan. A vasalás a kedvence, de a kedvéért azért nem fogok rászokni :wink: Ilyenkor ha nyomom a szöveget, nem is jön rá, hogy át van verve.

Róki,
A pépes részt nem hiszem, hogy át lehet ugorni, csak rövidíteni. Nat 4 hós kortól kapott hébe-hóba kaját. 6 hónaposan már nem fogadta el a pépest. Kolléganőm egy éves koráig kizárólag szoptatott. Amikor nálunk voltak 14 hónaposan, kért egy botmixert az üveges bébiételhez.
Bocsi, hogy a károdra szórakozom, de jó kis szomszéd nénitek van :)

Csongria,
A gyógyszerről szólva. Nem lehet, hogy hozzászoksz a hatóanyaghoz? És simán az elvonási tünetek hozzák meg a depit?

Kép KépKép
lorca

Bigsister,
Én minden nap főzök, de anyukám szerint nem tudok, mert mindig folyamatában alakítom a recepteket. Ma lencsefőzelék tegnapról, zöldbabfőzelék anyukámtól és tejfölös husiraguszerűség volt petrezselymes burgonyával. Meg pizza, de azt eltoltam, mert kevés volt benne a só és túl sok a paradicsom. De azért ehető volt. A kedvencem a mikróba benyomott zöldség sajttal. Persze ehhez nagyon kell szeretni a párolt zöldséget és a sajtot. A brokkoli a kedvenc :)

Ma újra végigmorgolódtam a játszóteret. Már írtam arról a két kislányról, akiket elhanyagol az anyukájuk. Amikor ma megérkeztem, a kicsi holt mocskosan egy teljesen átázott, sáros pelenkában és egy pólóban rohangált. Tocsogott. A nagy egy jó nagy sáros pocsolyában ült és játszott. Egy jó óra múlva, amikor elmentem, változatlan volt a helyzet, anyuka észre sem vette. És most már több forrásból is hallom, hogy összesen négy gyerek van. Rosszul vagyok ettől.

Kép KépKép
lorca

Lorca: Hálistenek olyan rég még nem szedem hogy hozzászoktam volna. Kérdezd ezt meg fél év múlva is :) Újjat kezdtünk két hete és ez még nem hat ált 4 hét mire el kezd hatni. A másik amit szedtem már nem hat :( hát itt a bibi. De hálistenek már elmult a bezuhanás 2 napig tartott. :)

KépKép
csongria

Lorca: Hálistenek olyan rég még nem szedem hogy hozzászoktam volna. Kérdezd ezt meg fél év múlva is :) Újjat kezdtünk két hete és ez még nem hat ált 4 hét mire el kezd hatni. A másik amit szedtem már nem hat :( hát itt a bibi. De hálistenek már elmult a bezuhanás 2 napig tartott. :)

KépKép
csongria

Sziasztok,
Rokica
Tényleg a babák átlagos napi adagja 500 és 700 között van?
Ha így van, akkor nagyon megnyugtattál, mert Zsófi 600g fölött evett ma is? Akkor legyek elégedett és ne aggódjak, hogy esetleg nem elég?

Egyébként a napokban már jó a kedve, csak mindig többet enne.
Leírom azért az ügyességeit is, ne csak mindig a problémákkal jöjjek elő:
Egész nap csak nézegeti a kezeit, meg fogja egyik kezével a másikat. Ezen kívűl a másik nagy tudománya az "ó" hang, hosszan ismételgetve és csücsörítve (az Ó, ó, ó Tündékaszinó.. nyomán).

KépKép
bozotka

timi
igen ez a gyógyfülbevaló. A csajszi azt mondta 6 hétig ennek kellene bent maradni,addigra tuti kész a lyuk :lol:

babakocsi kellék
úgy látom tulképpen mégis olcsón vettük a kocsinkat nekünk mindent adtak hozzá...na jó kivéve a szunyoghálót de hogy őszinte legyek nem is hiányzik :lol:
Persze anyós nem hagyott békén :twisted: és beszegett egy darab muszlin anyagot...Mondtam hogy úgysem használom, a gyereket nem hagyom a kocsiban magára és köülönben is szeretem látni...Nem nem- mondta kell az! erre legutóbb mikor náluk voltunk kint ültünk a teraszon és letakarta Leát majd amikor leült és rájöttt hogy nem lát be hozzá levette :shock: :lol: :wink:

esővédő
épp vmelyik nap nézegettem hogy ha hirtelen jön egy vihar szarrá ázik a gyerek mire azt ráteszem a babakocsira :shock: :lol:
na majd gyakorlok... :lol:

bigsis
én is így vagyok a kajcsival :wink:
semmi zöldség,semmi gyümi ,no tejtermék csak nehogy fájjon a pocija.most már kezdem unni a darálthúsos tésztákat a natúr hússzeleteket úh szép lassan elkezdek mindenfélét beépíteni, hátha...

ma egyébként ebédre egy óriási csokispalapicsát is rendeltem plussz narancslevet ittam háááát esete volt egy kis műsor de nem tudtam eldönteni hogy tényleg a hasa fáj-e vagy csak nagyon nyűgi :shock: mindenesetre most szunyál :lol:

pár napja egyébként nem adom már az Espumisant sem neki, úgy tűnik nyugisabb az éjszakája :shock: nem ébred hasfájásra, pukikra éjfél ,1 óra magasságában hanem szépen alszik.lehet hogy az Espumitól fájt a hasa :shock: :shock:

apa meg dolgozik :shock: úh egyedül vagyunk Leával :cry:

most hogy végigolvastam a receptjeiteket éhes vagyok :shock: vmit enni kellene :oops: :wink:

na megyek is
jó éjt

holnap svábhegy úh lehet hogy nem jövök ...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
Mai alvásunk, fél 9-től hajnal 4-ig! :D Elég jó alvókánk van! :lol: :lol:

Kami!
Örülök, hogy mégiscsak tudott segíteni Magdika, remélem nem fájt nagyon! :) Valami csak volt, ha 2,5 órát gyötört! :shock:

Bozotka!
Nagyon ügyi lányod van, Lilla még most sem nézegeti a kezét, egyedül a szájába gyömöszköli az öklét! :roll: Teszel fel képet róla? :)

Lorca!
Én is nagyon tudom sajnálni az ilyen gyerkőcöket! Pont este hallottam a híradóba, hogy 12 év börtönre ítélték azt a nőt, aki agyonverte a 13 hónapos gyerekét, mert az nem akart enni! :shock: :shock: Aztán részletezték, hogy hogyan tette! Kábé majdnem sírva fakadtam! Hogy lehetnek ilyenek az emberek???

Mazsi!
A hasfájás ált. vagy 6 hetes korban vagy 3 hónaposan múlik el. Lehet, hogy már Lea is csatlakozott a hasfájást elhagyók táborához! Ügyesek vagytok! :)

Ma nem megyünk sehová, bár a kongó frigó miatt kellene boltba mennünk, na és persze jégkrémet is beszerezni!
:lol: :lol:
Megpróbálom rávenni apát, hogy holnap menjünk le a Balcsira! Olyan jó lenne! 8)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Emma este 10től n8ig aludt! Asszem lassan ezt rendszernek lehet nevezni :P Ja, és a 3,5 óránkénti kajálásra átállással is egész jól haladunk! Ügyes kislányom van :P

Róki! Bébikaját illetően elég meggyőző amit írsz... Abban biztos vagyok, hogy minden nap nem fogok pepecselni vele, aztán majd meglátjuk ;)
A Kismamában megy egy sorozat: Stahl receptek, mégpedig nagyjából azonos alapanyagokból gyerek és felnőtt kaják. Az ötlet jó, csak az a baj, hogy egyrészt nagyobb gyerkőcöknek való receptek vannak asszem, másrészt nekem a Stahl kicsit elvont néha...

Ria! Örülök, hogy jobban vagy! :P Maradjon is így!!! :D

Etetőszék: szerintem a legelején a pihenőszék is megteszi - lefixálva és a háttámlát kicsit jobban megemelve a hozzátápi kezdetekor ez is megteszi. Így az elején ki lehet tapasztalni, hogy kinek mire van igénye egy etetőszékkel kapcsolatban - egyébként én is azt hallottam, hogy az ikeás műanyag bőven megteszi! ;)

Ülés-felülés témában teljesen egyetértek Rókival! Nem ugyanaz a kettő és ha felültetve meg tudja tartani magát akkor nem hiszem, hogy gond lehet belőle!

Róki! Bocs de nagyon jót rötyögtem a szomszéd nénis sztorin :lol: A védőnéni meg kicsit fura :shock: Én mondjuk tuti nem maradnék otthon miatta! Szóljon előre ha jön, nehogymár 2 gyerekkel még Te ugráld körül! :shock:

Pann! Szuper hogy Gergővel minden okés, de szerintem ez nem is volt kétséges :P Nagyon csini pasi a képeken :D Érdekes, én is azt figyeltem meg, hogy Emma nem "párhuzamosan" hízik és nyúlik, hanem szinte vagy-vagy :D
Nektek melyik kocsi jött be? A Graco, ugye? Ja, már emlékszem... Asszem nekem az túl nehéz lett volna, de már nem emlékszem... :roll: :oops:

Képzeljétek! Tegnap du elfogott az érzés, hogy megint terhes vagyok :shock: Nagyon fura volt, semmi nem indokolta (pláne nem a már 8 napja tartóm mensim :evil: ), de nagyon jó érzés volt! :shock: :roll: Mindenesetre arra jó volt, hogy ha mégis kisebb lesz a korkülönbség mint amit terveztünk, akkor tudom, hogy nem kell kétségbe esnem ;) Azért még szeretném előtte Emmát kiélvezni :P

Kami! Remélem megoldódik a cici-gond! Milyen jó volt a megérzésed! Mert 2,5 óra meló azért tényleg azt jelenti, hogy vmi lehetett!

Timi! Lillus hogy bírta a pelust? A képen nem látszik, hogy zavarná! :P 3 hét meg amúgy is hamar elrepül :P

Róki! A spenót salidra nagyon rákattantam :D Hamarosan nálunk is asztalra kerül az tuti :D

Lorca! Eszem ágában sem volt 8e-ért esővédőt venni!!! Ez volt itt a gondom ;) De már meggyőztek a többiek, hogy jó az univerzális :) Szúnyogháló nálunk szinte muszáj: a Duna-part miatt iszonyat sok bogár van, tegnap is alig tudtam kihessegetni őket a kocsiból séta közben...

Mazsi! Nagyon cuki lett Lea :P Lassan én is rászánom magam és elviszem Emmát :P

Timi! Balcsi-vágy nálam is megvan ;) Nem hiszem, hogy most hétvégen megjátszuk, mert vasárnapra már van egy hosszabb progink Szentendrén, de talán jövő héten :D
Vendég

Emma olyan kis ügyesen tartja már a fejét hason fekve! Már nézelődik is így :D Ezt ma reggel csináltam:
Kép
Vendég

Lilla már vagy fél órája magyaráz a pihenőszékből. Persze, terpeszpelus nélkül, mert azzal együtt nem fér bele! :D :D

Barbi!
Nekem meg egyfolytában azon jár az agyam, hogy milyen jó lesz, majd ha ismét próbálkozunk meg ha már mehetünk újra uh-ra! Tiszta lökött vagyok, pedig egy darabig nem szeretnék kistesót! :shock: Kicsit megnyugodtam, hoyg nem vagyok egyedül efféle gondolataimmal! :oops:

Én a Stahl féle recepteket szeretem, mert általában olyanok, amiket a "kisember" is meg tud főzni. Nem úgy, mint a Lázár féle receptek. Kábé a hozzávalók 2/3-a nincs itthon! :shock:

Bébikaja:
én egyáltalán nem zárkózom el a bolti papitól, de anyukám már javában rakja el otthon a sóskát, répát stb. a kertből. Az legalább tuti bio! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Mi csak ilyet tudunk (persze, ekkora fejjel több nem is megy) :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:02-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Júúújjj! Lilla nagyon cuki :P

Emma a szokásos nem-alvást műveli... Nem tudom mit csináljak, hoyg jó legyen neki, mert már akkor is nyavalyog ha szórakoztatom :shock:
Vendég

Barbi!
Nyugi, Lilla is ugyanezt csinálja. Mostanában nappal alig alszik! Hát, hazudtoljatok meg, de azért fárasztó egész nap egy bébit szórakoztatni! :shock: Most letettem, de a bömbisorozat után csak a cicin aludt el. Pedig eddig ment minden, mint a karikacsapás... már a cumi se nagyon kell neki! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és fogadni mernék, hogy fél óra múlva ébren lesz! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Nálunk ugyanez van :shock: És igen! Baromi fárasztó, főleg úgy, hogy egy idő után semmi se jó neki :evil:
Alvás is ugyanez egyébként: vagy max fél óra, vagy felébre 15 percenként amit Te is írtál :shock: De hogy miért???
A legjobb hogy így sétálni se nagyon lehet menni vele, mert rövid időn belül úgy ordít mintha nyúznák :shock: A járókelők meg olyan kétségbeesetten néznek rá, hogy "Szegény gyerek milyen rossz sora van!" :evil: Itthon viszont be lehet így kattanni... Remélem ezt is kinövik mint a hasfájást...
Vendég

Én tegnap előtt, mikor az a maratoni bőgős napunk volt, este már sírtam. És annyira antiszoc lettem, hogy még Balihoz se volt kedvem. Mondtam, hogy ne is szóljon hozzám, mert tuti, hogy veszekednénk! :shock: Szörnyűűű! Ja, és persze, az is fusztrál, hogy ő megy mindenfelé, én meg itthon vagyok a bébivel! És totál helyhez kötött. Az autóval ő jár, nekem marad a babakocsi! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Most érezzem szörnyű anyának magam?

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?