A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok.

Ules-ultetes tema: megintcsak Marcsira tudok hivatkozni, az egyetlen szemelyre, akinek maximalisan bizom a tanacsaiban / tapasztalataban. Egyertelmuen a gerinc terhelese ellen van. Es az ultetes ebben a korai idoszakban meg terheli a gerincet. Meg Aronnal is, aki majdnem 4 honapos. Ha csak eteteshez amasztjuk meg, OK. Az max felora. Emellett lehet meg rovidebb ideig felultetni az olunkben, ratenni a kanapera stabilan. De huzamosabb ideig meg ne tegyuk (bar biztos ti sem arrol irtok, hogy magatok melle ultetitek a kanapera TV-zni...), majd eljon annak is az ideje, amikor mar ul magatol. Jozan paraszti esszel amig o maga nem kepes valamire egyedul, addig a szervezete nincs is ra felkeszulve... oka van annak, hogy akkor ul fol magatol a gyerek, amikor. Addig az izmait es a csontozatat kesziti erre elo - ha ido elott eroltetjuk, az nem biztos, hogy hasznal neki, hiaba van kitamasztva ugyanis, a gravitacio miatt a sulya alapvetoen a gerincere nehezedik... Ebben a temaban nem ertek egyet az angolszasz szakirodalommal...

Bakke csajok! Napkozben nem alszik a gyerek, de ejjel igen!!!!! Ennem tessek orulni!!! Nalunk a szorakozas ezekbol a kitalalt hulyesegekbol all, illetve setabol, na meg magat is remekul elszorakoztatja Aron. Mostanaban tul jol es ha kell, ha nem, engem is bevon: vissza kell forditanom mostmar percenkent a hatara...

Az ejszakank megint nem volt jo. Folriadt fel 3-kor es elkezdett orditani, vigasztalhatatlanul. Cici se kellett neki. Feloran keresztul kellett vele fol-ala jarkalni, mire annyira megnyugodott, hogy hajlando volt elfogadni a cicit. Valszeg hasfajas volt, mert kup utan kakilt egyet es vigyorgott, majd elaludt. Reggel fel 8-ig huzta a lobort, 8-tol torna, most pici szopi es megint alszik...

Magdi neni tegnap csak az egyik cicimet nyustolte 2,5 oran at!!! Ma jon a masik... fajni igazabol nem fajt, de tenyleg tele volt kis rizsszemekkel, ugyhogy gyuszi lehetett volna a vege. Timo, nagyon orul Magdi neni, hogy veled minden OK es hogy nem adtad fol. Szerintem jol esett neki hallani az eredmenyedet :D
kami

Hey, Timo, no depi! Erre vartal 9 honapon at!!!! Nem setagalopp, bar en most nem tudok panaszkodni, az utobbi ket ejjeli mutatvany elenere en elvezem ezt az egeszet, sokkal tobb jo van benne, mint rossz!!! Ezeknek a kicsi joknak kell orulni (pl hogy alkartamaszt csinal, hogy mosolyog, kacag, megfordul stb) es nem szabad arra gondolni, hogy de jo lenne, ha megint a munkahelyen lennek, meg ha emberekkel talalkoznek blablabla. Azt szoktak mondani, minden percet elvezzuk ki a babazasnak, mert nagyon hamar megnonek... (Aron jovo heten NEGY honapos!) Orulj, hogy segitokesz parod van mindehhez, amit en sajna nem mondhatok el... hogy van segitseged a szemelyeben, meg ha ritkabban is, mint jolesne. Mi pl sokat veszekszunk, ami nem tesz jot se a kapcsolatunknak, se Aronnak. Gabort csak a legutolso esetben kerem meg barmire (pl hogy este negyed 8-ra erjen haza, ha szokoevben egyszer kozmetikushoz mennek...), egyebkent probalok mindent egyedul megoldani. Ennek ellenere nem erzem magam faradtnak es a 20. visszaforditasat is vigyorogva vegzem Aronnak, mert egyszeruen nem birok ra haragudni :D

Szoval mikor rossz kedved van, gondolj arra az egesz napos nyuszi ellenere is, hogy gyonyoru, ugyes, okos es kis huncut csajszid szuletett!!!!!!
kami

Barbi, te is! :D
kami

Kami!
Magdi néni kicsit fura, de nagyon jószándékú asszony, és szerintem jó szakember a maga nemében! :) Én állítom, hogy nekem az ő masszírozása és tanácsai segítettek át a mélyponton! :D :D

Én nagyon örülök, hogy éjszaka alszik a drágám! De azért néha nappal is aludhatna, hogy tudja vmit csinálni! :D Pl. vasalni! Lassan kidől a szekrényből a vasalnivaló! :oops:

Nem tudom kinek hány body-ja van, de nekünk van kábé 6 rövid ujjú és szinte sosincs, amikor rá kellene adni! :shock: :shock: Vagy mosatlan vagy vasalatlan! :oops: De nem győzöm! Úgy folyik a nyála, hogy napi 2-3 felsőt "elfogyaszt", mert az álla alatt minden tiszta cucc!

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Ez jól esett! :D :D Köszi!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Velünk ugyanez van :( Gábor viszi a kocsit, és én innen még kevésbé vagyok mobil :? OK, most gyakorlom a vezetést, de azt is max heti 1x, amikor anyu tud vigyázni Emmára - na ez tegnap lett volna, amikoris Gábor f8 után ért haza... Mondanom sem kell, hogy akkor már nem mentünk sehova :( És csodálkozik rajta hogy ilyenkor ki tudok akadni... Az a múlt heti vásárlás kivételes eset volt, hogy kiszakadtam, egyébként a vezetés lenne, de még az se jön össze :( Arról nem is beszélve, hogy ha ilyen tempóban haladok, akkor tényleg soha nem jutok el odáig, hogy nyugodtan a volánhoz üljek úgy, hogy Emma is velem van :cry:
Ja, és ma este Gábor bulizni megy, nem is alszik itthon, hanem apunál a belvárosban, hogy ne kelljen hazavezetnie éjszaka (Emma születését ünneplik meg a barátokkal - most jutottak el idáig...). Tényleg örülök neki, hogy kikapcsolódik, mert neki is szüksége van rá, és igazán egy szavam se lehet, mert nem nagyon jár el itthonról, szóval ezzel semmi gond, csak belegondoltam, hogy én mikor fogok eljutni odáig, hogy ilyeneket megtehessek... Főleg úgy, hogy éjszakára még nem szívesen hagynám Emmát másra, még akkor sem ha átalussza az éjszakát. Napközben is fura nélküle, akkor is ha jó érzés kiaszakadni :? Szóval nagyon kettős az érzés: kellene a kikapcsolódás, de nem igazán tudok ha nincs velem :?

Kami! OK OK, de nekem az a fura h nekem kb több az alvásigényem mint Emmának :shock:
Vendég

Na csak gyorsan, Timi, ne vasald ki a bodykat, úgyis kifeszül a gömbölyű kis pocakjukon :D

Boldi is csinálja a kaja utáni nyöszörgést újabban.. És érdekes, h ha van bimbóvédő, akkor hajlamosabb tovább csócsálni nyugodtan, de ha nincs, akkor csak bevágja a kaját és nyüszi. De nem hiszem, h ez a cumizavar lenne, mert enni így is tud szuperjól nélküle, csak utána nem marad ott..

Hiányzik a mérleg!

Barbi, Timi, olyan jó olvasni a terhesség utáni sóvárgást, ha nem lenne ilyen lassú a net visszaolvasnék vihogás céljából a "jaj mi már örökre terhesek maradunk" részhez, ami mindannyiunkra jellemző volt :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Kami! Igazad van, csak azért senki sem érzi mindig egyformán magát: egyszer fent, egyszer lent. És amikor lent, akkor kevésbé is tolerálja az ember a nem annyira jó dolgokat... Teljesen jogos amiket leírtál, de én speciel most nem vagyok vmi jó passzban... És bakker engedtessék meg nekem is néha, hogy nem vágok jó pofát mindenhez... Persze hogy nem a gyereken tölti ki az ember, csak pont ezért vhol máshol kell kiengedni a gőzt :? Szerintem...
Vendég

Igen, Barbi, ez nálunk is így van, Boldinak jóval kevesebb alvás elég mint nekem! Pedig az ordítás elég strapásnak tűnik.. :shock:

Na megyek zuhanyozni mert bealudt.. ilyenkor se merek ám hosszú időre eltűnni, paramama pucéron vizesen kirohangál megnézni, h minden ok-e...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Nem tudom nálatok csinált e olyat a gyerkőc, hogy szopizás közben elengedi a cicit, majd újra rácuppan - általában beszippantja a bimbót, mint a spagettit, szív kettőt és újra kiköpi. Aztán kezdődik minden előről, és megcsinálja vagy ezerszer! (vagyis amig el nem fogy a türelmem) Szerintetk miért csinálja?
/sajna az egyik bimbóm kicsit sebes :evil: , úgyhogy ott igen kellemetlen tud lenni/
Sajnos igy ugye egy csomó levegőt nyel, tejcsit meg alig és egy idő után nagyon nyűgös lesz. Ilyenkor lerakom egy negyed órára, és utánna megint eszik kb 5-6 percig rendesen és újra rákezdi :(
Ha félálomban van, akkor gyönyörűen szopizik!

nanica

Igen, Nanica, Boldi mostanában csinál ilyet, lásd fenn. Sose tudom, h elég-e a tej..

Barbi, egyetértek. Teljesen lehetetlen, h az ember ne legyen ideges néha. Én konkrétan érezni szoktam amikor átkattan az agyamban az ingerültségi küszöb ha Boldi folyamatosan vonyít.. és persze rá közvetlenül nem haragudhatok, vagyis nem mutatom, hanem kimegyek a konyhába, odavágok néhány műanyagtálcát stb...

Kép
Kép
agiboldi

Ági! Én el se jutok sokszor a nyugiban zuhanyozásig,mert Emmának mintha valami hatodik érzéke lenne, ahogy emelem a lábam, hogy beállok a kádba, felébred :shock: :lol: Pedig csukva a szobája ajtaja és a fürdő is :shock:
Vendég

Ági! Bocs, de most megnyugtattál :lol: Én van, hogy odébb megyek 2 szobával, magamra csukom az ajtót és kiabálok egyet :oops: Nézzetek hülyének, de használ :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek! :)
Brigike mostanában elkényeztet minket az éjjeli alvásaival! Ma pl. Fél10-7-ig aludt! :shock: És így is már én keltettem. Egy pár napja ezt csinálja, de nappal viszont szinte semmit. Max 20 perceket egyszerre. Úgyhogy nem csoda ha ő is ki van fingva.

Lányok! Nagyon édik a hason fekvő képek. :D Brigiről én is szeretnék ilyet csinálni, de nem szereti a fényképezőgépet. Amint meglátja, elkomorul és nem csinál semmit. Csak néz komoran. :(

Szúnyogháló nekünk is kellett a telek miatt. Ott sokat van kint babakocsiban és ott sok a darázs, meg mindenféle bogár. Ott még a kiságyára is rakok szúnyoghálót.

Esővédő meg mindegy milyen. Lényeg hogy legyen, mert múltkor minket nagyon elkapott az eső. szerencsére volt nálunk esővédő és gyorsan rápakoltam, persze semmi rácsatolás, meg tépőzár!

Na sziasztok, megyünk ki most Gödöllőre a telekre, és most pakolnom kell.

Jó hétvégét mindenkinek! :D
lora7

Sziasztok!

Rossz éjszaka!? Mesélhetnék. Peti 1, 2, 3, fél 4 és végül negyed 8-kor kelt, hol evett, hol csak a cumi kellett neki, de a lényeg, hogy engem totál kiakasztott. Reggel ennek örömére elmentünk a Lehel piacra, ott aludt, de itthon megint csak nyöszörög folyamatosan. Se cici, se víz semmi nem jó neki. Kiakaszt teljesen!
Na most jól kimorogtam magam. Ezer dolgom lenne. Holnap vendégek jönnek: anyós, após
Na megyek mert egyre hangosabb!
Vendég

Nanica! Azt - elvileg - azert csinalja, mert levego van a pocijaban, vagy kakkantania kell. Zavarja eves kozben, de enni is akar. Aron is csinal ilyet sokszor mostanaban. Es regebben is volt ilyen. Az eves egyebkent segit ezen, szoval turelem, kitartas, ha eleget evett, arreb megy a gaz / kaki is...

En nem szoktam duhongeni. En megvarom este az apjat es rajta toltom ki :D (Az itthonlete elso 2 perceben ugyis csinal valamit, amitol nyilik a zsebemben a bicska es olyankor az egesz napi feszko raborul...) Siman beszolok Aronnak egyebkent, fiam hagyjad mar abba, csend legyen, satobbi :D Na nem mintha hallgatna ram, de legalabb kiadom. Sosem kiabalok vele, hozzateszem. (Csak mikor mondjuk ordit es tul akarom kiabalni, de az meg nem mereg miatt van...)

Lehet, hogy amator, amit irok es mar reg tulvagytok rajta, de orditasnal neha nalunk siman bejon a figyelemeltereles. Pl ha Aron kiabal - en kozel hajolok, a szemebe nezek (mar amennyire nyitva van ilyenkor) es tulorditom. Egybol elhallgat, folveszi a "miapicsaezmegmituvoltittnekem" arcot es ugy marad. Meg a tornan is bejon neha, annyira meg tud lepodni, hogy elfelejt sirni. Az apja fejlesztette ki a modszert, javaslom mindenkinek. Egy probat meger. Ti is kiadjatok magatokbol a feszkot es el is hallgat jo esetben. Ket legy egy csapasra.

Vagy csak siman el kell neki kezdeni beszelni, mikozben a szemebe neztek. Ha nem eros a siras, csak nyuszog valami miatt, ez is bejon. Tegnap pl a fejes kozben is Aron razenditett - Magdi neni odahajolt es tok nyugodt hangon elkezdett neki meselni egy sztorit. Elhallgatott es amikor veget ert a sztori, meg mosolygott is. Sokszor meglepoen egyszeru lecsillapiatni oket, higgyetek el!!!!
kami

Ma remekül indult a nap, f7ig alvás volt! Ami szomorú, hogy most már a 11 körüli kajcsi rendszeres, nem csak 2 körül kel először. Ti el tudtok aludni időben? Nekem már az is haladás, ha 11re ágyban vagyok. Nem csoda, ha kicsit fáradt vagyok időnként. :? De sebaj, most átvettem anyukám utált szlogenjét, aki sokat alszik, keveset él. :D
A Theodorás palackok még mindig nyerők nálunk. Nem tudom, mikor jön rá, hogy ha az oldalát próbálja betömni a szájába, akkor az nem megy. Sebaj, amíg próbálkozik, jól elvan. :lol:

Csongria,
A gyógyit azért kérdeztem, mert minden ilyen pszicho gyógyitól tartok. Amolyan ismeretlentől való félelem. Azt persze megértem, hogy kell, de ahogy írtad, mellékhatás az van. A lényeg persze, hogy használ! Örök dilemmám a gyógyszer :? Még egy egyszerű antibigyót is ötvenszer végigrágok, hogy bevegyem-e, nem is beszélve arról, hogy beadjam-e Natinak.

Mazsi,
Nem túl gyerekbarát módszerrel úgy döntöttem, ha este sirdogál, akkor az nem a kaja, hanem alap nyügi. Így én sokkal nyugodtabb vagyok, ami rá is hat, és megnyugszik. :D Szerencsére kajagondok nálunk nincsenek. Neki mindig a fütyi akad bele a pelenkába, de az könnyű helyre tenni. Nem tudom, mi az értelme, hogy ennyi idős korában ácsingózik?! Holt kényelmetlen lehet.

Timocska,
Még szerencse, hogy nem nézek tv-t :cry: Az egyetlen ami vígasztal, hogy a börtönben ki fogják nyírni a nőt. Még attól is rosszul vagyok, amikor mások rácsapnak a saját gyerekükre. De hogy komolyan megsérteni! Ami még rosszabb, hogy a hírekbe kerülő ilyen gyikosság csak a jéghegy csúcsa. Nem is beszélve a csak simán elhanyagolt, testileg és lelkileg agyonkínzott gyerekekről, akikről tudomást sem vesznek. :(
Mi az, hogy csak ennyit tud?! Egy méretes babafejet megemelni nagy kunszt! :lol:
Ja, és ne érezd magad szörnyű anyának. :)

Azt hiszem, én eleget mondtam, hogy bébiszórakoztatás nehéz meló :twisted: Ha már mászik akkor szerintem jobb, de addig nagyon nehéz szórakoztatni, hacsak nincs átlagon felüli kommunikációs készséged és nem tudsz napi 15 órában szövegelni és ugra-bugrálni előtte. :wink: Ősszel rosszabb lesz :twisted: :twisted: Timocska, Barbi, jó lesz, ha beszereztek egy szomszédot, akinek van hasonló korú gyerkőce. Nagyot dob a helyzeten.

Babakaja:
A babák fél éves koráig csak anyatejet ajánlanak. Nap, mint nap. Ne mondja nekem ezek után valaki, hogy olyan nagy változatosságot igényelnek :D A mi menünk elég sokáig ez volt:
Főtt krumpli, anyatejjel; főtt répa, anyatejjel; főtt gesztenye, anyatejjel; sütőtök, anyatejjel. Minden új kajánál kell várni pár napot, hogy ha valami nem stimmel, pontosan lehessen tudni, hogy mivel van a bibi. Ott vannak a gyümik is, alma, barack... Meg jöhet a köles, rizs is mivel ezek gluténmentesek. Ezzel akár hónapokra megvan a kaja. Csak az variáljon szerintem jobban, aki pontosan emlékszik, mit is evett az elmúlt két hétben. :wink: Vagy akinek rengeteg ideje van és szakács szeretne lenni. Nagyobb baba természetesen más, pláne egy tipegő, de az eleje nem egy gasztronómiai magaslat. De ahogy Barbi írta, ott meg van egy csomó lehetőség a felnőtt kajává alakításra.

Barbi,
A 21 hónap nálunk ideális korkülönbség. Így még a gyed/gyes sem okozott problémát. Emma nagyon szépen tartja a fejét. És olyan kis értelmesen néz. Mintha pont akkor kaptad volna le, amikor mondott valamit :D

Kép KépKép
lorca

Nanica,
Peti is csinálja ezt a rácuppanok- elengedem dolgot, de csak a végén amikor már vagy tele a pocakja vagy már nem jön annyira gyorsan a tejcsi és szeretné a tejleadó reflexet újra beindítani.

Kami,
Ez a hangosan rászólok a gyerekre ez bejön, de én inkább hanyagolom...
Vendég

:) Kami Mi ezt puszival szoktuk csinálni! Általában a párom egy hatalmasat cuppat a Linus pofijára, és akkor nálunk is jön, na ez most mi volt nézés :)

Remélem a kajcsival tényleg csak ez a gond, mivel nincs mérlegem, én a kevés tejcsire gondoltam. Sajnos ha büfi az oka, akkor ez ördögi kör, mert minél többet mocorog, annál több levegőt nyel...

Mostanában kezd már mindenféle visítás nélkül kakilni - nagyokat nyög hozzá, teker egyet a csípőn és nyomja. Eddig sajnos a hasfájás befigyelt és pár napja kakil így egyedül. :D Néha tényleg szopizás közben...

nanica

Na, a mostani szopinál nálunk is ez volt: beveszem, szopizok, nyüszizek, 3 cm-re megnyúlítom anya bimbóját és elengedem. Aztán sírok, újra előről minden. Eléggé lestrapált most a mellem... :( Ja, mert persze most kell bimbóvédő nélkül próbálkoznunk! :shock:
Most próbálja elaltatni magát.

Sági!
Sajnálom a rossz éjszakát. Tudd be ezt is a mensinek, utána elmúlik!

Lorca!
Ahogy emlékszem, tesóm is kábé ilyeneket adott a gyerekeinek. Maga turmixolta őket. De igazából nem emlékszem kristálytisztán! :shock:
Ujjszopi még megy?

Timi
Kép Kép
timocska

Sagi! Nem hangosan szolok ra! Ugyanugy mondom neki, mint az osszes tobbit, mi tobb meg vigyorgok is kozben. Mondom neki, hogy: "Aron, nem unod meg, hogy 10 perce csak sirsz?" Vagy hogy "Heka, csend legyen! Anyu nem tud igy koncentralni!" vagy ilyenek.

Az orditas az mas. Az valoban hangos - na de akozben is vigyorgok, kulonben csak olaj lenne a tuzre. Ha azt latja rajtam, hogy nem nevetek, akkor megijed. Ezert mindig vigyorogva csinalom ezeket :D
kami

babakaja:

Időben szerintem csak úgy éri meg, ha a család és a baba kajája ugyanabból az alapanyagokból van!
Nekem Anyu meséli mindig, hogy a répa és a krumpli rendszeresen a családi húslevesből került ki :D

Hasfájás:
Nálunk nem jött be az Infacol, sem az angolvíz - attól egyszer még hányt is :shock:
Viszont kaptam egy tippet: édeskömyényolajat (elvileg ez van az angolvízben is) kell kockacukorra cseppenteni (1 csepp) és azt szopogatom el szoptatás előtt kb fél órával. Amióta ezt csinálom, azóta megy a kakilás nagy része sírás nélkül
Kép

nanica

Nanica, vicces, de nálunk a puszi az arcára a "büntetés". Rettenetesen utálja ha alpból nyűgös kedve van. Ha ilyenkor kap puszit szabályszerűen felsikít mint egy malac :D

Barbi, a kiabálást is értem. Én a tálcahajigálás közben persze káromkodok mint egy kocsis :D nagyon jót tesz!

Kép
Kép
agiboldi

Timo: A cicihúzás is ismerős! :( Hogy bírod? Én sajan hamarabb fel szoktam adni és átrakom a másikra, ami nem sebes és nem volt begyulladva. Ott midnig több sugárban jön a tej, és attól lenyugszik, csak így a másik nincs annyira ingerelve :( Megint egy ördögi kör :evil:

nanica

Agiboldi!
Na most akkor kepzeld el, amikor Aron arcmasszazst kap a tornaoran... A nyakkezelese utan a legrosszabb testtaja az arca ilyen szempontbol. VISZONT az arcpuszikat kezdi ertekelni! Neha mar el is neveti magat toluk!!!!! Hurra!!!
kami

Nanica!
Ilyenkor nem tudssz fejni (kezzel vagy geppel) a fajos bomboju cicidbol? Mikor atrakod a csajszit a masikra? Mert a fejes nem erinti annyira a mellbimbot, viszont ingernek tokeletes. bar teny, hogy maceras is egyben...

En most epp a fejonot varom...
kami

Na, csajok, egy kis szivderito. Nem szoktam ilyet, de hatha megnyugtatja a most eppen rosszkedvueket! Kicsit hosszu, bocsika...

Ugye milyen igaz?

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.

Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tényért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre. Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy polót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a rtöltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítózva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a szék alá rejtett munkafüzetet. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóvalmajd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit. Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel! Már megyek- feleli. Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőzödött róla hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég. Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjeli lámpát és a Tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba majd volt egy rövid beszélgetése a még fönnt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához. Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek. Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül. Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...? MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!
kami

sziasztok

hát úgy látom, esélyem se lesz visszaolvasni 10 nap termését, ha megjövünk csopakról.

alig aludtam éjjel, ugyan a fél lakást összepakoltuk, mégis azon járt az agyam, mi lesz, amiről elsőre derül ki, h itthon maradt. (sztm ez a leggázabb, az első dolog, a többi már nem szokott érdekelni :))

kele meg v fejlődési ugrásban van (jó vicc sztm, h ez mindenre egy lehetséges magyarázat), v az utazás előtti stresszt akarta kajálással csillapítani, de evett még fél tízkor is (pedig 7-8 között szokott utoljára, aztán csak 4kor), aztán kelt 3kor, 5kor és 8kor.

bigsis
hajrá változatos kajálás, én is szeretnék, de ált pizza, spagetti, marhapöri, gombapöri a menü. főleg, mióta rátaláltam a spárban (a bocisjégkrém mellett :lol: ) a fagyasztott nokedlire és a fagyasztott hagymakockára. mindkettő tök olcsó, és n n meggyorsítja a főzést :wink:
már annyiszor meg akartam kérdezni, tényleg a szilvásgombóc tett be rolinak? mert azt is úúgy szeretem és sztm olyan ártatlan kaja :oops:

kami
n jó, h idejében kértél szaksegítséget bár engem elrémiszt, h még ennyi idő után is lehet gáz a szopival/cicikkel.

csongria
relaxációt én is tanultam, de nekem a megoldást a beszélgetős pszichoterápia hozta meg (igaz évekig jártam) és szívem szerint még most is járnék, ha lenne rá pénz meg idő...

mindenkinek minden jót!!!

majus3

Ültetés-ülés:
A legtöbb gyerek sokkal előbb tud ülni, mint felülni. Sokszor csak azért mert nem jön rá a technikára. Persze nem ilyen 3-4 hónapos töprincsekre gondolok, hanem mondjuk olyan 5-6 hónapos kortól, teljesen az egyényi fejlettség tükrében. A gyerek IQja nem a nagy mozgásokon, hanem a szem-kéz koordináción mérhető le igazán. Fejlődni is úgy tud igazán, ha megvan rá erre a lehetősége. A perspektíva fontos. Ha hanyatt fekszik, mindent az arcába ejt, elveszi a kedvét a kísérletezéstől. Ha hason van, akkor már jól rálát a dolgokra, csak épp foglalt mindkét keze.
Kami, akkor tudnék csak egyetérteni veled abban, hogy várjunk és bízzuk rá a természetre az ülést, ha hinnék abban, hogy biológiailag jól meg vagyunk tervezve. Az meg szerintem el lett szúrva a felegyenesdésnél. Nagyon sok baba képes felülni akár hasizomból is, nem is kell ügyesnek lenni. Hasonló fejlettségű gyerekek között is lehet több hónap eltérés. A másik oldal viszont, hogy ha az ülést elfelejtjük, messzemenőkig egyetértek. A tanítsuk meg járni a gyereket nagyon rossz szerintem. Minőségileg nem jelent újat, halad addig is. Csak a verseny a lényeg, hogy az én gyerekem már egy évesen jár! Az enyém meg már 10 hónaposan!! Mintha az gond lenne, ha csak 15 hónaposan kezdi :evil:

Timocsak,
Az álla alá rakjál egy előkét. Az felfogja a csorgás :) Bodyból mi a 68 és 74eseket együgg hordjuk, a mennyiség miatt elsősorban. Van legalább 15, de készen arra, hogy felvegye, mindig csak 3-4. Meg ebben benne van a rövid/hosszú/ujjatlan változat is. Így a 3-4 még kevesebb. És nem vasalom őket, csak ha megszáll az ihlet. Kamival egyetértek, élvezni kell a dolgokat!

Barbus,
Az ilyen elmenős ingereket én inkább a gyerkőcökhöz igazítottam. Amit nem lehet, nem akarom, akkor nem fáj. Ha valami kiruccanás van, mindig megszívjuk. Az első alkalom étteremben: parkolócédula. Az első alkalom, hogy Robi elment bulizni este: Nati elcsúszott a fürdőkádban, én szívbajt kaptam, Robi meg éjszaka hazafele összetörte a kocsi elejét. Az életem visszavonhatatlanul megváltozott, nincs értelme tagadni. Én is vágyom rá, hogy beüljek a csajokkal egy sütire dumcsizni. Ha véletlenül összejön, azon kattog az agyam, hogy mi van otthon. Meggárgyultam :shock: . Ez van :wink: .

Ágiboldi,
Elvonási tünetek? :D
Átkattan az agyamban az ingerültségi küszöb - Nagyon találónak érzem a megfogalmazást :D

Nanica,
Szerintem a spagetti módszer az sima szórakozás. Szoktam hagyni, de ha sebes, akkor tedd le, mert nagyon nehezen múlik el. Majd ha éhes, akkor rendesen kajál majd.

Kép KépKép
lorca

Kami: próbáltam menet közben, mert ugye akkor többször van tejadó reflex, de nagyon zavarta a Linust.
Ha magam vagyok itthon egyszerűen nincs rá időm, mert mire befejezi a szopit és esetleg elalszik, addigra már eltelik vagy 1,5 óra és még a kórházban javasolták azt,hogy max fél óráát várjunk a szopi után a fejéssel, utánna hagyjuk termelődni a következőre... ( :roll: bár tudom, hogy a tejcsi nagy része a szopi közben termelődik... lehet hogy csak a lustaságom leplezem vele) Vagy a másik szitu, hogy én is elalszom Kép

Próbáltam azt is, hogy akkor éjjel, vagy hajnalban fejek (valamelyikőtök írta, hogy akkor teszi - hát le a kalappal előtte!) én mindig álmosabb vagyok annál! Lehet, hogy önzőség részemről, de így én is a nem fejek kategóriába tartozom :(

Agiboldi:
Ha nagyon nagyon nyűgi akkor a puszi nálunk is olaj a tűzre, főleg ha apa kicsit szőrősebb az átlagosnál - hihi

nanica

Május,
A fejlősési ugrás szerintem nagyon jó indok! Legalább tudományosan hangzik és nem szólhatsz ellene semmit. 6 hét/3 hónap/6 hónap körül van, azaz bármikor. Utána jön a "biztos, hogy a foga" magyarázat. Az eltart vagy 2-3 éves korig. :D

Kép KépKép
lorca

Nálunk a puszinál nagy vigyorgás van :D A kánonban kiabálást időnként bevetem, de nem mindig jön be :? Mostanában emiatt hanyagoltam is, mert max arra volt jó, hogy egy pillanatra abbahagyta, rám nézett, hogy "Hülye vagy???", aztán ordított tovább... Kami, ilyeneket én is szoktam mondogatni, és valóban, a mosolygás tényleg bejön, de ehhez nyitott szemek kellenek (nála legalábbis ;) ), ez meg nagy ordításnál nincs meg... :? Szóval olyan nincs ami mindig bejön, de legalább nem unatkozom :lol: Fő apozitív hozzáállás ;)

Sági! Sajnálom az éjszakát :(

Kaja - nálunk ugye a cumisüveg játszik, de a legújabb, hogy mellé bedugja a hüvelyk ujját és nem engedi kihúzni :shock: Így persze no vakuum, úgyhogy 5x annyit kell melózni :shock: Ha erővel próbálom eltartani a kezét, akkor meg olyan hisztit levág hogy kész :shock:
Vendég

Lorca! Szerintem mi emberek jol vagyunk ugy, ahogy vagyunk :D Ez is a termeszet muve es mint ilyen, momentan az oszton az, ami hajtja a gyereket a fejlodesben... (Persze, mindenfele kenyszeringerek ezt gyorsithatjak, Aronon latom, de ha tehetnem, kihagynam a tornat az eletunkbol...)

Ja, es nem azt modtam, hogy ne ultessuk a gyereket, mig magatol fol nem ul. Hanem hogy a kepessegeihez kepest HOSSZU idore ne ultessuk fol! Es hogy mire magatol folul, garantaltan nem fogja vele terhelni a gerincet - addigra ugyanis az "elkeszul" a celra! Mindent a maga idejeben - es ez kinel-kinel mas!!!
kami

Sziasztok!

Timocska, Barbus, Ágiboldi,

Csatlakozom hozzátok! Mostanában olyan frusztrált és ideges tudok lenni, és emiatt teljesen csőd anyának érzem magam mert nem tudok otthon jó hangulatot teremteni a gyerekeimnek. Valamelyik mindig bőg, illetve nekem tűnik így néha. És ha az egyik bőg, akkor ha nem sikerül elég hamar abszolválni a helyzetet, akkor a másik is rázendit, szolidaritásból. :evil: És David is fáradt meg ingerült mert ő sem alszik eleget. Most már teljesen ráállt a hajnali négy órás kelésre minden nap, és természetesen mellé ő is ébred éjjel is ha a gyerekek felsírnak, még akkor is ha hamarabb visszaalszik mint én. Tehát mindenki totálkáros.

Olyan szar érzés ez, és annyira úgy érzem, nincsenek tartalékaim. Egy rossz éjszaka után már idegbajos vagyok és én is legszívesebben sírnék vagy ordítanék velük, de a legrosszabb mikor Zsuzsa kikap mert ideges vagyok. :( És akkor jön anyukám, akinek ugyan jó szándékai vannak, de olyan megjegyzéseket tesz, hogy szegény Zsuzsa, mert otthon hallgatnia kell a bőgő kishúgát... vagy hogy nem hagyjuk őt aludni (mive anyunál átalussza az éjszakát, otthon meg menetrendszerűen ébred kétszer, plussz Vivi is kétszer, tehát négyszer összesen....) Na emiatt meg még szarabbul érzem magam, hogy az én hibám hogy nem alszik jól itthon a gyerek, és valamit rosszul csinálok és azért kell hallgatnia a kishúga sírását. Én is sajnálom őt baromira, mert látom rajta hogy őt is zavarja Vivi sírása, de mit tudok csinálni??? Azt, hogy vigasztalom Vivit valahogy. De akkor meg nem Zsuzsával foglalkozom, tehát vagy elfoglalja magát (ami kedvenc elfoglaltsága mostanában a popsikrémes kenőcs tégelyek felkutatása és szétkenése a lakásban) vagy leparkolom őt a TV elé, vagy odaadom őt anyunak hogy vigyázzon rá. Így is úgy is irdatlan lelkiismeretfurdalásom és kudarcérzésem van, hogy nem vagyok képes ellátni a két gyerekemet. :(

És akkor Zsuzsa ma jött hozzám hogy "Mama, help baby please." Mert Vivi sírt. :( Majd megszakad a szívem, olyan jószívű kislány, azt akarja, hogy segítsek a babának valahogy. De mikor nem tudtam megnyugtatni Vivit (félig-meddig azért mert Zsuzsa jött utánam és zajongott), akkor aztán Zsuzsánál is eltört a mécses. Na akkor bepakoltam őket az autóba és átjöttünk anyukámhoz. Most Vivi úgy alszik, hogy beékeltem két párna közé a fejét, és egy vékony lepedővel letakartam a fejét, amit minden szakirodalom azt ír, hogy nem szabad, de különben meg mint az űzött vad kapkodja a szemét ide-oda és üvölt, mert ismeretlen helyen nem szeret aludni.

Na szóval ez hosszúra sikeredett, de abszolút átérzem mindenki más frusztrációját...

Csongria, Lorca:

Nem kell aggódni, az antidepresszívumok nem okoznak függőséget, elvonási tüneteket. AZ más tészta, hogy ha valakinek alapból nem biológiai eredetű a depressziója, hanem egy bizonyos helyzet/felfogás eredménye, az ha abbahagyja a gyógyszer szedését, ugyanúgy szembesül a depressziót kiváltó helyzettel, és visszaeshet. Ezért jó ezekben az esetekben a beszélgetős terápia, aminek keretein belül az illető megoldást talál a helyzetre, ami a depressziót okozza.

A nyugtatók viszont igenis tudnak testi függőséget okozni, pl a Xanax, Rivotril és társaik. Ezekkel csínján kell bánni.

Nanica:

Szilvi detto ugyanezt csinálja, és idegbajt tudok kapni tőle... nem mindig egyértelmű, mit akar.

Fejni én reggel szoktam, akkor a legbőségesebb a tej. Amúgy meg amikor eszembe jut. De ehhez hozzá kell tennem, hogy kézzel fejek és nem sterilizálok semmit, csak belefejem a tejet egy elmosott Aventes pohárba, rácsavarom a tetejét és berakom a hűtőbe. Általában Zsuzsa (nem Szilvi) megkapja este. Ha nem, akkor átrakom egy Aventes zacsiba és be a mélyhűtőbe.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi! A nagy orditasnal ezert kell a megnagyobb orditas - a meglepettsegtol kinyitja a szemet es mar lehet is neki dumalni meg vigyorogni :D
kami

Jaj, ti, csajok, ugy szeretnek nektek valami okosat mondani! De csak itt ulok a gep elott, varva Magdi nenit, es mindenfele ostobasagot irok nektek... nezzetek el nekem, akinek egesz mas jellegu baja van. Aron nekem kismiska az apjahoz kepest :( En tole vagyok depis es ez is eleg ijeszto... Mondjuk a pasikkal eleve abszolut zero a toleranciam a ferjem ota, de ugy erzem, Gabor jocskan tehet a depimrol... Persze o nem erti, mi a bajom, miert zavar, hogy minden nap a mosogatoBOL kell kihalasznom a mozzarellas foliat utana, meg a babakocsira raaggatnom a szemeteket, mert o reggel elfelejti levinni a nagy rohanasban, mivel sosem kel fol idoben... es meg sorolhatnam... Ugy erzem, ket gyerekem van es csak a nagyibbra tudok rettentoen haragudni, mert o mar tul oreg ahhoz, hogy pelenkazzam es etessem... Az tenne be, ha meg Aron miatt is szar kedvem lenne...
kami

Na, most jól kipanaszkodtuk magunkat!
Engem még az is fusztrál, hogy amellett, hogy ugye egész nap a gyerekkel vagyok, még délután se tudom kire hagyni egy kicsit. Vagy nincs senki, aki a nagy bőgésekből átvenné legalább egy fél órára, hogy ázzak mondjuk a kádban! Vagy elmenjek sétálni! :(

Most sem aludt el, hiába próbálkoztam... fekszik az ágyban, gagyarászik. :D :D

Én még sosem ordítottam, alapból nem a természetem. Úgyhogy ki sem próbálom. Ha sír, inkább ahogy Pann mondaná, vállraakasztom.

Cumisüveg mellé hüvelykúj, cici mellé ököl! :D :D Sokszor nagy harcot vívunk, de egyenlőre még én vagyok az erősebb! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Nem probalsz meg Lillaval egyutt azni a kadban? Lehet, hogy szeretne az ilyen extra pancsit, kulonosen a nagy melegekben! OK, akkor tovabbra is figyelni kell ra, az meg nem az igazi, de en olyan jokat szoktam relaxalni hatzradolve, mikozben Aron az olemben pancsizik... csak fogni kell ket kezzel a hona alatt es ennyi... elrugkapal o maganak... van, hogy feloran at furcsizunk! Nekem ennel nem is kell tobb, tenyleg! Es neha Gedeiapu furdet (pl tegnap este), olyankor meg vegigdolok az agyon es TV-zek...

Aron viszont fel 10 ota alszik, kezdek megint aggodni az ejjeli alvas miatt...
kami

Kami!
Lehet, hgoy túl macerás vagyok, de ha én is benne vagyok a kádban, akkor kifelé hogy törölközünk meg mindketten? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Par vidam foto tegnap esterol :D

Kép Kép

Most igy alszik az en agyamban:
Kép
kami

Hat en ora szoktam koncentralni: a mi furdonk a szoba mellett van, mint tudod, igy "kikovezem" az utat torcsivel, ora raboritok egy kapucnis kifogot, es a torcsin ellepek az agyhoz. Nem elso szempont, hogy en meg legyek torolve, oszinten szolva... ebben a melegben gyorsan meg lehet szaradni :D

De ezt csak azert, mert en nem vacakolok ezzel. Volt mar olyan is, hogy megtorolkoztem ugy, hogy o a vallamon logtt. Nem talaltam praktikusnak, ezert mar hanyagolom...
kami

Kami:

Szerintem teljesen reális elvárásaid vannak a pároddal kapcsolatban, megértem ha bosszant ha nem vesz részt a házimunkában. David baromi sokat segít ebben is, ennek ellenére vannak olyan dolgai amitől a hajamat tépem, és néha arra is gyanakszom, hogy szándékosan csinálja. Gábor hogy reagál mikor te rajta éled ki a feszültséged? Mert David képes teljesen berobbanni ilyenkor, nem érdemes rajta kitölteni a mérgem, mert abból napokra szóló hidegháború is kerekedhet.

Itt van pl ez a hajnali kelés. Nekem a hátam közepébe se kell, hogy a gyerekek mellé még ő is felébresszen, de elfogadom, hogy ő ilyenkor dolgozik, pénzt keres, no meg ez az egyetlen olyan időpont neki, amikor egyedül lehet. Idáig oké, bár nem örülök neki. De mikor beállítja az óráját négyre, párszor lenyomja, majd kimegy, visszajön mert elfelejtette a szemüvegét (!!!) vagy a köntösét vagy a telefonját, akkor aztán nagyon pipa leszek. Mert a recsegő-ropogó parketta miatt mázli ha elősszörre nem ébred fel a gyerek, de ha ide-oda mászkál, akkor tuti felébred, és akkor tuti nekem kell visszaaltatni.

Vagy a szemét. David kiviszi a szemetet, saját indíttatásból, viszont nem rak be helyette másik zacskót a szemetesbe! Megértem, hogy rohan el reggel, és ennek ellenére fogja magát és kiviszi a szemetet, de utána jövök én és a hatodik lucsogó szemétdarab után veszem csak észre, hogy jé, nincs zacskó! :evil: Ha szóvá teszem, akkor megsértődik hogy csak kritizálom.

És segít a gyerekkel is. Csak épp ha ő is ideges, akkor előfordul a következő szituáció: Vivi sír, én próbálom altatni vagy szoptatni, ő meg beront ellentmondást nem tűrően a közepén hogy akkor adjam neki oda, kivonul vele a nappaliba hogy ringassa, majd ha ez sem jön be, akkor visszaviharzik vele, hogy csináljak már vele valamit. Ha időközben megpróbálom tőle elvenni, akkor azon sértődik meg, hogy én nem bízom meg az ő képességeiben és mindent jobban tudok, ha magára hagyom a bőgő gyerekkel, akkor meg szívtelen anya vagyok.

Szóval nem könnyű természetű ember...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Együttfürdés:

Nálunk a fürdőben van a mosógép, és annak a tetején egy pelenkázó, aminek ívesek a szélei, tehát nem tud legurulni róla. Tehát a törölközés nem gond, kiemelem a gyereket rá a pelenkázóra odakészített törölközőre, aztán én is gyorsan megtörölközöm, de amint Kami mondta, nem ez az elsődleges szempont. Az már igen, hogy én meg attól félek, megcsúszom a gyerekkel a kezemben mikor kiszállok a kádból.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami! Ne aggódj, nálunk Gábor ugyanezt csinálja! Csak talán én már észre sem veszem :? Nálunk az esti szeánsz úgy néz ki, hogy ő fürdet és az esti etetés is az övé. Ez összesen fél óra legalább megvan. Ez idő alatt elvileg én is pihizhetnék, de ehelyett járom körbe a lakást és pakolok utána: széthagyott cipő, ing, nadrág; nedves törölköző az ágyban (a halálom...); levelek az előszobában, széthagyott tányér, pohár és evőeszköz a nappaliban, laptop és tartozékai itt-ott, elöl hagyott hűtős kaja, gyerek cuccok a fürdetés kapcsán mindenfelé, stb... Szóval a fél óra "szabadidőm" simán elmegy... Ja és persze ezt max másfél óra alatt hozza össze, mert f8 előtt nem nagyon szokott hazaérni. Ezek tetejébe a kedvencem, hogy mindent tőlem kérdez, hogy hova tette :shock: Ha jó napom van, akkor csak röhögök rajta :lol: Ha nincs, akkor inkább nem válaszolok, csak magamban számolok vissza :? Bizonyos időközönként (heti 1-2 alkalommal) kiakadok és szóvá teszek mindent amit széthagyott és közlöm vele, hogy vegyen fel teljes állásba vkit aki csak pakol utána, egyébként meg már annyira automatikusan csinálom, hogy sokszor nem is zavar :roll:
Vendég

Na, Barbi, mintha belőlem szóltál volna! Ugyanez van nálunk is. Folyton Bali után pakolok! :roll: A ruháját, a szennyest, a széthagyott kólásflakont, legalább 3 poharat, amiből iszik, mert elfelejti, hogy hol hagyta az egyiket. Vacsi után az asztalról stb. Lillust ő fürdeti, de ált.nagyobb kárt csinál, mint hasznot! Szóval, tipikus ffi! :( Nekem sokszor szóvá teszi, ha pl. felír vmit egy cetlire és kallódik hetekig az íróasztalon és egy idő után megunom, kidobom. És tuti, hogy akkor kell neki és keresi. Mondom, hogy biztos kidobtam. De hogy miért, mikor az fontos! Ha fontos lenne, nem cetlire írná és nem hetekig kerülgetném! :shock: :shock:
Fúú, de szerintem erről regényeket lehetne írni!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és mégvalami a halálom: telefontöltő bennhagyva a konektorban!!! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, ez a pohár téma nálunk is játszik :lol:
A legjobb az volt a múltkor (ezt még muszáj elmesélnem :D ), hogy fürdtésnél azt szoktam csinálni, hogy amíg ők pancsolnak, addig odakészítem a törcsit a pelenkázóra és neki csak át kell emelnie Emmát a kiskádból. Na, ez 1x elmaradt, erre nem a törcsit tette alá hanem 4 vagy 5 textilpelust :shock: Kérdezem, hogy ez mi??? Mire ő: nem volt törülköző! Mondom dehogynem, ott van a kádállványom. Erre ő: Jaaaaa... De az itt szokott lenni a pelenkázón...
Na itt annyiban hagytam a dolgot :lol:

Húúú.... Tényleg panasz-nap a mai :lol:
Vendég

Emma meg alszik másfél órája 8)
Vendég

Lillus is alszik 38 perce! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lemondtam az Alsópáhoki nyaralást... fel vagyok háborodva. Ugyanis a teljes szállásdíjat előre kell fizetni! :evil: :evil: Most 10 %-ot, aug.közepéig 40-et és a maradékot pedig utazás előtt x nappal! Komolyan mondom, kész röhej! És ha nem tudunk elmenni vmi miatt? :evil: :evil: :evil: Bepipultam!

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?