A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Tényleg, van egy lehet hülye kérdésem, és nagyon buta, de nézzétek el, első szülésem nekem is...

Szal valamelyik nap a párom előállt egy kérdéssel.
Mikor elvágják a köldökzsinórt, az oké, hogy a babáról leszárad, de mi lesz velem, az ott fog lógni, vagy mi...

Hát én erre azt mondtam, hogy szerintem az a szülés után a lepénnyel együtt kijön, vagy nem?!
Lehet hogy most nagyon hülyét mondtam, de szerintetek?
Én még ezen nem is gondolkoztam, milyen jó, hogy ilyen kiváncsi párom van... :lol:
Vendég

ott fog lógni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a lepénnyel jön ki.

ja, Annee te egy napja vajúdsz :shock:

kispiskóta

Hencsi
Nem azért írtam, hogy leszavazzalak :oops: De ugye nem tudjuk, hogy fogunk reagálni a dolgokra :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi, én is azt olvastam, hogy kiabálásokkal, meg ilyenekkel erőt vesztesz. A sportolók meg a feszültség levezetése képpen nyögnek meg ordítanak, nem? :roll:

kispiskóta

Szivvi!
Persze tom én, és tényleg nem tom én sem hogyan fogok reagálni, de nem tom beleképzelni magam...meg nem is kakarom...még nem...

Zsu!
Na akkor csak nem mondtam hülyét a páromnak...
Tényleg én is jót rötyögtem rajta mikor előállt ezzel, de aztán én is elgondolkoztam ám, hogy tényleg akkor most az hová is tünik onnét?! :lol:
Vendég

Hencsi! Én sem leszavazni akartalak! Csak az általánosítástól, és az előre eldöntéstől óvnálak némileg, ha hagyod magad. De szíved joga visszautasítani az okoskodásainkat!

A köldökzsinór egy "vezeték" a baba vérkeringése, és a méhlepény között. Így, amíg nem távozik a méhlepény, addig bizony lógni fog belőlünk. Ebben az időben viszont nem igazán megyünk mi sehova. 8) A szülés után 10-100 perccel, kinek hogy, beindul a méhlepény megszületése is. Elvileg az első szoptatás hatására termelődő újabb oxitocin indítja be a kitolását, de valamikor meggyorsítják azzal, hogy meghúzzák egy kicsit a köldökzsinórt (állítólag nem lehet érezni), és nem mindenkinek reagál az oxitocinra, valakinek meg anélkül is kijön. Ennek a kitolása már eltörpül a gyerek után, általában egy nyomásra megvan. Viszont a lepény megszületése után fontos ellenőrizni, hogy minden része megvan-e, és a méhből levált-e minden darab, mert súlyos gyulladást okozhat a bentmaradt lepénydarab (elég ritka, ám!)
Vendég

De és akkor még a lepényt is meg kell szülni, vagy az csak úgy magától kijön, vagy mi a fene?
Áhhh, én nem akarok szülni...
Na lépek is dolgozni, csak parázok itt össze vissza...
Vendég

Gurgi tegyél fel képet légyszi fodrász után.Nekem is tetszik ez a haj,de szerintem felénk nincs olyan fodrász aki ezt így le tudná vágni.Szulák Andinak is ilyen a haja kb.,Kiskegyedben láttam tök jól néz ki vele.

Nekem is szokott fájdalmas lenni mikor babám mozog.Akkor kevés a magzatvízem? 4 hete nézte a doki akkor még normális mennyiségű volt igaz azóta változhatott.

Szerintetek alul leszedhetem a szőrt krémmel?

Én kedden megyek ctg-re.Azt vettem észre,hogy mikor vmi ropogósat eszek pl.müzli arra mindíg felébred a babám,úgyhogy biztos viszek majd magammal ilyen csokit.
pillangó7

Áh, Bori köszike az infót!

Akkor már tényleg nem akarok szülni...

Persze szivesen veszek én minden jótanácsot, ne dondold, csak még annyira nem tudom magam beleélni ebbe az egészbe, pegid már nálam is itt vég...
Vendég

Sziasztok!
Tegnap du. óta nincs netünk.(telefonomon írok)ezért késnek a képpek.a t-onlinetól függ mikor tudom feltölteni!

Bridzsi

Kép
esztora

Na jol van, nem parázok itt tovább... :oops:
azt hiszem este el is kezdem olvasni a "Tudatalattid csodálatos hatalma"-t, aztán meglátjátok, pik pakk megszülöm kicsilányom...
Ejha milyen optimista lettem hirtelen, háhá...
Na de tényleg, szerintem biztosan lehet benne valami, hátha segít...

Esztora!
Várjuk már nagyon a képeket!
Vendég

Zsú
Az összes küzdősportban minden nagyobb ütésnél ordítanak, mert jobban összepréselődik az izom. De végülis lényegtelen a mi szempontunkból :lol: Majd élesben kiderül :wink:
Hencsi
Nálatok nem volt szüli felkészítő? Ott elmondják mi minden történik majd veletek!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, igen tudom, hogy ordítanak, de nem a feszültség levezetése képpen?

Hencsi, csak neked :wink: :
http://www.peterfyszuleszet.hu/szulo.ht ... b33ac42492

pillango, simán változhat. nekem 4 hét alatt lett több.

kispiskóta

Zsu!

Köszi, majd elolvasom, bár sokat olvastam már innen onnan, meg könyvből, de azért ezt is elovasom.

Szivvi!
Hát itt nem...
Itt nem volt semmi, én még a szülőszobát sem láttam...
Szal semmi.
Ez Kiskunhalas...
Na jó, nem panaszkodom, de tényleg nincs itt semmi...
Szerintem nem foglalkoznak vele, vagy nem tudom.
Vendég

A karatéban nagyon fontos szerepe van a helyes légzési technikának.
Az akció elkezdése előtt be kell szívni a levegőt és akció közben röviden és erőteljesen kell kifújni, úgy, hogy a levegő egy részét hevesen kifújjuk, és a maradékot a hasizommal préseljük. A helyes légzést segíti a harci kiáltás, a kiai is.

Az akció befejezése után azonnal lélegzetet kell venni.

Tudjuk, hogy a kilégzés segít az izomfeszítésben, míg a belégzés ellazítja az izmokat. A légzésmód és az izommunka elválaszthatatlan egységet alkot.

KépKép

KépKép
szivvi

Hencsi
Szerintük mindenki úgy megy oda, hogy mindennel tisztában van?? Hú én meg azt hittem a fehérvári kórháznál nincs rosszabb, mondjuk tegnap kiderült, hogy a vp-i is gáz..

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi, ez érdekes volt, köszi :lol:

kispiskóta

Hát nagyon úgy néz ki, hogy úgy gondolják...
Engem speciel a dokim szinte majdnem leszidott annó az elején, mert nem tudtam hová kell mennem, és rossz helyen vártam, ő meg keresett engem.
Hát mot nem azért, de miért kell nekem mindennel tisztában lennem, mogy mi hol vana kórházban?!

Azért ma már rutinosabb voltam, az onkológián rendelt, ott sem voltam még, megkértem egy nővért hogy magyarázza már el nekem hogyan jutok oda, én nem tudom de nem tudok eligazodni hogy mi hol van...

Ja és jelzem ezt a kórházat már egy kft üzemelteti, hááát.......
Na mindegy ez van...
Vendég

Itt vagyok-ragyogok..itt is voltam csak aludtam egy picit..

No. a hajam jó lett, olyan mint bekemnének :lol: picit talán rövidebb oldalt..hamarosan lesznek képek csak rendbe teszem A arcomat..háhá és töltöm a gépet..

Hát nemtom mennyire jó dolog ez a könyökkel kinyomás. Nekem nagyon természetesellenes beavatkozás, ugyanúgy, mint a kézzel való tágítás (én arról csak rosszat hallottam, iszonyat fájdalom)...

Hencsi!
Apa lerúgja a doki fejét Kép

A kiabálásról annyit, hogy szerintem ez is az erőkifejtés egyik eszköze..Én nem vagyok ellene és nem vetem meg, hogya ha vkinek így jobb. Én nem szeretnék kiabálni max. nyögnii :lol:

És amit Hencsi írt, tudalatti hatalma, stb..gyúrjatok a pozitív gondolatokra, szülés vizualizálás, stb!!

Nekem van egy mentorom aki szinte már a barátom (idősebb pasi) Pszichoterepeuta is, jártam hozzá novemberben x ideig és most megint úgymond szülésfelkészítésre. (nem azért mert rettegnék vagy ilyesmi hanem lejátszuk agyban, megerősítjük a saját szülésemet, különböző gyakorlatok segítségével) Annyit azért elárulok, hogy van ezotérikus része is az egésznek.
Mindent mi irányítunk..és a babával meg lehet beszélni egy csomó mindent..
(no befejezem, dióhéjban írtam le) akinek ez nem jön be azt is megértem.
Egyébként Bálint Sanyi a haverja és anno együtt szerettek volna létrehozni egy alternatív szülőotthont, amit az akkori rendszer jól megtorpedózott :evil:

Annee!
Jó fej a kisfiad!! Vicceskedik veletek..már most! bírom :lol:
torolve_20131003125716

Szia Gurgi!

Képet!!!!
Én hiszek egy picit az ilyen dolgokban, de majd megpróbálok jobban hinni, hátha segít!
Egyébként a páromé ez a könyv, és ő ennek a könyvnek tulajdonítsa be, hogy mi annó találkoztunk, és most itt tartunk.
Pedig nem vallásos semmi ilyen, és mégis.
Sőt, olyanyirra nem, hogy meg sincsen keresztelve, és a gyereket sem lehet majd megkeresztelni, azt mondta, hogy majd annó ő döntse el, milyen vallásban hisz, és mit akar.
Pedig ez a könyv, eléggé a bibliát az imát a hitet részesíti előnyben...

Na lépek, jön a vihar, dörög az ég, gyorsan kihúzom a gépen, Hencsi ilyenkor áramtalanít, mert nagyon fél a villámtól... :oops:

Pussz Nektek, és képet képet képet......
Vendég

Na, csajok, ez a téma nem jó. Legalábbis nekem. Nem itt, és nem most főleg.
Meg linkről linkre mentem, így aztán olvastam egy jó csomót.
S mi lett a vége? Nagyon szülhetnékem lett. Pedig ez azért még korai. Meg különben is. Mindenki csak szépen lassa, relatíve sorjában. Még akkor is, ha papíron mi vagyunk az első lányos szülés.
De tény, Grétám ismét fagyit óhajt, apa meg Edó nincsen itthon, Adria alszik, így kénytelen vagyok itthon rostokolni én is. Meg a melósok is elmentek mán másfél órája.

Kép
kissmanó

Hali!

Voltam a Brendonban (útba esett), csak egy előkét és egy kefe-fésű szettet vettem. Nagyon drága bolt, és csomó ruhának vagy hátul van patentje vagy sehol. Nekem pedig azt mondták eddig, h elől legyen vagy a vállon.

Nem jöttek ablakot cserélni, ha nem telefonálunk rájuk, akkor malmozhatnánk még :twisted: :twisted: :twisted:

Vettem cseresznyét és almát, úgy megkívántam. :wink:

Mary! Jó utat! A párom csak hétvégén tud a takarítással foglalkozni, hétközben változó, mikor jön haza.Sztem a festés előtt már nem is takarítunk.

Ági!

Nekem is azt mondta anyukám, hogy a hátulgombolósokat nem szeretik a babák mert nyomja őket a fekvésben..(háton)
Aztán a barátnőm azt mondta, hogy ő is azt hitte de mégsem..szal végülis ez is jó meg az is jó..

Amit szerintem vszínű. hogy nem szeretnek az a durva hímzés..ami belül olyna érdes, kemény..bár ha body van alatta akkor oké. gondolom én :roll:

Na Manóó és tapasztalt Mamik!!
Mit szeretnek a babák???
Milyen bodykat-rugikat, stb?
(én egy picit parázom az öltöztetéstől, hogy ne nyúzzam majd azt a pici kis testet)
torolve_20131003125716

Egy idő után biztosan belejövök..pelenkázás, fürdetés, öltöztetés, ezaz amaz :)
torolve_20131003125716

Gurgi
Én abban reménykedek, hogy olyan meleg lesz, hogy csak a bodyt kell ráügyeskednem vhogy :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Na itt vagyok, gyors reagálások, de azért elmondom, hogy megint felidegeltek ezek a szerencsétlen "állatok" nem ellenőrzíték az öntözőrendszert (ez egy lakópark) és a fél terasz építésénél (fából készül a terasz) szóval közölték, hogyha szar az öntőző, akkor a fa terasz alatt elkezd ömleni a víz és baszhatom (elnézést kijött) az egészet mert szét fog rohadi.... ez mind doki előtt. Szóval intézkedni, üvöltözni, hogy valaki S.O.S. jöjjön és zárja le a terasz alatt lévő fejet...stb. közben kiderült, hogy a gyerekszobába az egyik fal ázik... tehát nem mondom mennyire kész vagyok!
Ez a gyerek kurva edzett lesz mire kijön.

Gurgi: már kíváncsi vagyok a hajadra, mindenkinek Szivvinek is le a kalappal a rövid haj előtt, én csak irigykedem , göndör mint állat és röviden úgy néznék ki, mint Hüvelyk Matyi. :shock: Tehát nekem kötelező a hosszú haj, mert azzal legalább lehet mit kezdeni, mondjuk összekötni.
Gurgi kihez jársz a Gedonban?

Molkata: szerintem sem gáz, hogy dolgozol, ha te bírod miért ne? Nézd meg Gurgi takarít éjjel-nappal, én össze-vissza rohangálok, Szivviék balatoni sétát tesznek, szóval mindenki csinál valamit.

Hencsi: megy a drukk a lakás miatt +++++++++++++++++++++++++
Egyébként meg nyugodtan ordíts, ha ahhoz van kedved, én sem fogom visszafogni magam, ne törődj senkivel és semmivel tedd azt ami neked és a babának jó!

Annee: tényleg jó pofa a kisfiad, ijeszteget,, mostmár tuti egy igazi egyéniség lesz belőle. Drukkolok, hogy bírjátok még egy kicsit, bár nem te mondogattad, hogy jöjjön már, jöjjön már?

Szivvikém te karatézol? :wink:

Mindjárt visszajövök a dokis eredményekkel is,

Andrea
Kép
kindernay

Andibaba!!

Jah, takarítok de nekünk 2 szobás 50nm-es a lakásunk, nem akkora, mint a tiétek..szal pikk-pakk meg vagyok de tényleg..és nem nagyjábóól..na majd jöttök hozzánk azt meglátjátok :lol:

Kihez járok fodrászhoz???
Ennél a srácnál most voltam először mert akihez jártam az már kétszer elcseszte ill. nem úgy vágta le ahogy én szerettem volna..
Szal, Viktor az új fodrász a XIII.-ik kerületben (hegedűs gyuszi uccca) Szarka-Varga szalon (ízléses kis szalon és ez a Viktor gyerek nagyon jó fej, sokat röhögtem vele) és persze ügyes is.

Andikám!!
jaja, mi volt a 4D-n?? Kép? Kérünk, akarunk!
torolve_20131003125716

Szivvi!
Te vagy irodatechnika a wiwen? :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi
he? :shock:

KépKép

KépKép
szivvi

Se az iroda, se a technika nem állnak közel hozzám :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Kép basszus bejelölt vmi. székesfehérvári irodatechnikai cég a wiwen és azt hittem te vagy az
torolve_20131003125716

Én meg itt tanakodok, mert épp anyukám lapjára pakolok fel képeket, meg rendezgetek..Mondom Te meg látod, hogy mit csinálok :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
szivvi

Fedőnevem Vilner

KépKép

KépKép
szivvi

Kép Kép

tök sötét, a fényképezőn pedig jóó.. :roll:
torolve_20131003125716

Hú anyuka maga aztán nagggyon csini lett!!

KépKép

KépKép
szivvi

Há Gurgikám, asszem barátosnődnek igaza lehet. Bébek nem igazán bírnak véleményt nyílvánítani. Legalábbis emlékeim szerint nekik mind1volt mibe öltöztettem.
Ellenben anno amolyan régi stílusra Edó születése előtt vettem kisingeket, meg reklicskéket, hogy majd az én gyerekem is úgy fog öltözni ahogy a régiek. Ehhez képest csak egyszer kellett body kerüljön a kezembe, s kiprószáljam, mett utána ingecskék landoltak a sarokba.
Az, hogy hátulgombolós, csak nekünk macerás ráadni, meg utána peluscserekor kivájni újból a kölket. Ilyen szempontból a lába közt gombos, patentos a jobb. Ja, s a gombos nem is igazán jó, ha elől menyen végig, mett tuti nem passzol a gomblik a gombbal (tom hogy szoktak fuserálni a gyárakban, elvégre volt szerencsém ilyen helyen minőségellenőrnek is lenni), s akkor folyton csak gombolódik ki. A patent meg ha bekattintod, nehezebben gyün szét, még ha azok sem passzolnak tutira. De nálam az jött be újszülötteknél ami vállon záródik.
Na, nem tom mentél-e valamire az én irományommal.
Ja, s akkor gyühetnek a fotók.
Andi, télleg péntek vala ma, mi vót 4D-n dokkernél?
Nem írsz róla, mit titkolsz? Csak nem tört le Samu-Botikádnak is a fütyije?

Kép
kissmanó

Na, itt pofázok, pedig mán meg is jött a csini anyuka új frézával.

Kép
kissmanó

Kép

Kép
torolve_20131003125716

Andikám a mingyá letelt!!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Köszönöm a bókokat bekemné nevében is, hisz róla koppintottam... :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Asszem Ati apuka, meg Samu gyerek is el lesznek ájulva!

KépKép

KépKép
szivvi

Na ez az! a hátulgombolósokat ráadásra nehéz ráadni, összevissza forgatni kell a kis csöppséget..
aztán nehogy majd átfordítsam arcra a nagy tekergetésben..jajj.. :shock:
torolve_20131003125716

Szivviii!! Kép
Már el vannak ájulva (hangsúlyt képzeld hozzá)..höh
torolve_20131003125716

Elképzeltem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Főleg a Samu gyerekét. Mármint a hangsúlyát. Hi-hi.

Kép
kissmanó

Szivvi! Amúgy télleg. Mi közöd a karatéhoz?

Kép
kissmanó

Gurgiii: Állat lett a friszkód!! Annyukkááám!!! 8)

Andi: Gyere mááááá!

Megettem egy nagy tál cseresznyét. Háhá.És ma tök jó nap volt eddig, mert itt volt a húgom, akivel elmentünk vásárolni, dm-be, zöldségeshez, és vettem a china mannél egy hálóinget vajúdáshoz 1500-ért. Szép sárga virágos, édi. Jó lesz az...
És a húgom főzött nekem :D. Olyan édike, fini zöldséges, tejszínes tésztát... hmmm nyamm

Kép
zsuzsi**

Mi a rákot tegyek? Apa több mint 2 órája mondta, hogy nemsoká jönnek haza.
Adria alszik, de ha még sokáig vágja, mi lesz éccaka.
Ha meg felköltöm, akkor csak nekem fog nyűgölni?
Asszem mégiscsak felköltöm, s menyünk egyet a bótba, veszünk fagyit, hisz a savam kezd gyünni, s nincs orvosság (értsd alatta fagyi) itthon.

Kép
kissmanó

A zuram ilyen nagy "harcművész", meg a kollégáim fele, vagyonvédelemben dolgoztam, akaratlanul ragadt rám ez-az ..Én csak a kick-box aerobikig jutottam 8)

KépKép

KépKép
szivvi

kinyitotta szemeit, rámnézett, s megrázta a buksiját, hogy nem kel fel.
Na, Grétus, máris terorizálva vagy. Nincs fagyi, tesó nem egyezett bele.

Kép
kissmanó

Manóó!
Egyem meg a kis drágádat, milyen aranyos..

Zsuzsii!
Köszikee.. :lol:
Mily rendes kis hugicád van, főz a nővérkéjének. Nyami..hu de ennék most olyat..

Szivvi!
Karatekid..kick-box aerobic az nagyon hatásos. Nekem meg van a Norbi-Pesuth Rita féle..fogyaszt rendesen..
Letelik a gyermekágy, asszem ráállok csak a cicieim le ne szakadjanak :roll:
Nagyon jól leviszi a hasról, derékról és csipőről a felesleget..
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?