A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jó reggelt Lányok!

Voltam tegnap a nődokinál, de utána már nem jöttem, mert hulla fáradt voltam, ráadásul nekem is fájt a hasam alja, ilyen eddig még nem volt.
Viszont ami nagyon jó, befordult a bébi, rendes szófogadó gyerek ez.
Izgalmasan akalul nekem is a szülésre való várakozás, a doktornőm megy augusztusban egész hónapban szabira, úgyhogy mindenképp júliusban kell szülnöm. Bár szerintem meg lesz, érzem...
Bajban vagyok, mert kértem a doktornőtől, hogy ajánljon nekem szülésznőt, ő mondott is egyet. Gondoltam legalább egy fix pontom legyen a szülés alatt ( páromon kívül persze).
Viszont ha szülök júliusban, akkor lesz még a dokinő, és ha már fogadtam szülésznőt, akkor ő is. Én ezt így feleslegesnek tartom. Vagy max a szülésznőt nem hívom be a szülésre?! Jaj, nem tudom mit csináljak. Azt mondja a doktornő, hogy a szülésznővel jó lenne ha legalább háromszor tudnék találkozni még szülés előtt. Azt sem tudom, hogy ilyenkor mi van, alkalmanként kell fizetni, vagy majd a végén?! :roll:
Lányok, olyan béna vagyok, segítsetek! Nálatok hogy van ez?

Andi: : nekem van egy nagyon jó körömvirág krémem, mi a hétköznapokban is szinte rendszeresen használjuk. Egy a gond vele, hogy Dr. Förster termék, valószínű hogy nincs kereskedelmi forgalomba, ez is olyan megrendelős, mint annyi minden más. Nekem anyósomtól van, én rendszeresen veszem, mert a Blankámon állandóan van valami tipli, és nagyon szépen, és gyorsan gyógyítja a sebeket. Ezt tuti lehet kenni gátsebre, mert egyébként is javasolják bakteriális, és gomba fertőzésre odalent.... :wink: A DM-est nem ismerem, gondolom az sem rossz.

Most húzok, mert így nem lesz szakdoga vázlatom soha. Sajnos nem írja meg senki sem helyettem :?
Majd jövök még! Ha avédőnővel kapcsolatban tudtok segíteni, kérlek írjatok, mert még ma fel kellene hívnom, jól jönne előtte a segítség. Előre is köszi

Móni

Kép
Kép
moni1973

Picit lemaradtam hogy mi ez a mérés dolog, de ha a magasság/pociméret akkor én 158/122-nél járok. :? :? :?
Vendég

Hello Móni!

Szuper, hogy befordult a kisbéb :lol:

Szülésznő: sztem. a végén kell fizetni neki.

Nekem a dokim asszisztensnője a szülésznőm, sokat beszélgetek vele vizsgálatok után de mi majd a végén adjuk át a tiszteletdíjat neki.

Annneekám, te még mindig itt? :)
torolve_20131003125716

Gurgi: bocsi, hogy így kivácsiskodom, de tényleg tanácstalan vagyok. Ti megkérdeztétek a szülésznőtől, hogy mennyi a tarifa, vagy annyit adtok amennyit gondoltok. ( amennyit érdemel majd :wink: ) Most épp ezen gondolkodom, hogy ha felhívom ezt a szülésznőt, rákérdezzek a pénzre, vagy sem?! Bár gondolom, hogy ha fix tarifás, azt mondja úgyis magától :shock: Vagy mégsem? :roll:

Fürdetőkrém: én a gyógyszertárit használtam anno, eleinte mindenképp... Utána Niveát, meg már nem is tudom mit. A gyógyszertári az valóban jó zsíros, kicsit nehezen kezelhető, de gondolom meg van a miértje, ennek a jó kis állagnak. Szerintem az első hónapokban ki lehet bírni, aztán jöhet a jó kis babaillatú :D
De sokan több hónapig a gyógyszertárit használják.

Hú, mennem kell, mert tényleg vár a rohadék szakdoga. Úristen ez is egy púp a hátamon, ráadásul ilyen melegben. A melegről jut eszembe, már itthon van a klíma, csak fel kell szereltetni! :D :D
Olyan melegem van, mindjárt ráülök a dobozára, hátha az segít :wink: :D :D

Mentem...
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Én méret: 161/108cm.

Anne!
Azt hittem már szülsz, nem semmi vagy Te!

Én jól vok, ma már nem fáj a pocakom, úgy érzem Bogim is lenyugodott, szerintem tegnap tuti valami front volt.
Ma megyek terhesgondozásra, de olyan nagyon nincs kedvem menni...

Lépek is, mert tegnap semmit nem csináltam, ma már hozzá kell kezdenem, úszik a lakás, a mosogató meg....

Legyen szép napotok!
Pussz...
Vendég

Gurgi, a fürdetőről azt mondta barátosném, hogy egy pici melegvizben kell elkevrni, mert úgy feloldódik tökéletesen és utána a fürcsivízhez adni. :wink:

Szerintem is a végén kell fizetni, mi szerintem úgy 20-30 körül fogunk adni.

Tegnap óta nem szedem magnéziumot. Hát azóta vannak rendesen keményedéseim, és néha mensisen. Van, aki abbahagyta már a magnéziumot?

Már csak 30 nap, shalalalalala... :lol:

kispiskóta

Nekünk a mikrós sterilizálástól egy éven keresztül semelyik cuminak semmi baja nem lett.
Ja, a latex cumikat valóban nem lehet mindent azzal (elivleg, gyakorlatilag pl. a Chicco jól bírja).

KépKépKépKépKép
uxi

Zsu!

Én nem mertem abbahagyni, bár én pezsgőtabletátban iszom, mert már iszonyodtam a bogyóktól...
Én ha egy napot kihagyok a magnéziumból, akkor már rögtön úgy begörcsöl a pocakom, hogy nem tudok egyenesen állni...
De én majd pénteken megkérdezem a dokimat, de én nem szivesen hagynám abba, nem akarok a szülőágyon begörcsölt pocakkal feküdni, elég lesz a többi is...
Vendég

Gyógyszertári fürdető: úgy lehet könnyebben használni, ha meleg vizes kezünkben szétdörzsöljük, s nem a vízbe tesszük, hanem bekenjük vele a babát, és utána csak lemossuk. Mi 10 hónapig használtuk, azóta babafürdető van.

Túlzottan nem szerettem, zsíros, darabos, de szép a bőrük, hidratálja is őket. Néha én is használom.

KépKépKépKépKép
uxi

Most nézem, a maci már jól elhagyta a nyuszit a vonalzóimon. Na megyek tanulni, délben vizsga....

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Kéz és lábtörést +++++++++++++++!!!
Vendég

Henchy, de a 35-36. héten abba kell hagyni a magnéziumot, de legkésőbb a 38. héten, no én akkor már szülni szeretnék, így előbb megtettem.

kispiskóta

Zsú.
Igen tudom, de ha görcsölök mint a állat?
Meg a pezsgőtablettában nem olyan nagy dózis van, 250mg és naponta egyet iszok csak.
Nem tom én nem hagyom abba, iszonyatosan be tud görcsölni a hasizmom, ha van még olyan, ez nem olyan sok magnézium, hogy ettől ne indulna be időben a szülés szerintem.
Aztán majd lehet hogy én is a 38héten abbahagyom, de most még tuti nem...

Na tényleg léptem, jok legyetek!
Vendég

Én szülnék... De Andris nem igy gondolja... :(
Kiváncsi vagyok a mai uh. leletre. :)
Vendég

Megyünk babakocsit venni, úgy örülök!!!!! :D :D :D

Uxi, kéz és lábtörést.

kispiskóta

Annee! Mennek a drukkok. Ne csüggedj! Kis bizonytalan Babód van neked ;)
Lehet, hogy Ádámmal udvariaskodik? ;) Rendes gyerek! De Ádi nem jön ám ki péntek előtt!
Szeretgesd meg, nahogy azt higgye, haragszol rá.
Jövő héten már nevetni fogtok az egészen!

Az aventes kézi mellszívónknál az első forraláskor (még a tesóm idején) beopálosodott a szilikon rész. Ugyanolyan rugalmas, csak koszosnak tűnik.

Én nem szülök, csak már nagyon kényelmetlenek vagyunk egymásnak. Állandóan szétrúgja a tüdőmet, én meg légszomjra riadok fel :?
Megyünk ctg-re, aztán Párocskának szülcsi napcsi ajcsit nézni. Délután jövök, ne körözzetek!
Ja, és reggel láttam a bokámat meg a lábszáramat!!! Már el is felejtettem, milyen jó kis lábfejem van nekem ;)
Vendég

Móni!
Mi nem kérdeztük meg, hogy mennyi az annyi..de úgy tudom, hogy 25-30ezer a szülésznő, legalábbis ott ahol mi szülünk
Viszont a dokim tarifájára rá fogok most kérdezni a szülésznőnél..de úgy tudom, hogy 70-80 ezer..
torolve_20131003125716

Én 20e-t tudok a fogadott szülésznőnek (bár csak hallomás szinten).
Vendég

Bori, nem ijesztegetésképp, de barátnőmnek szülés előtti nap ment le a víz a lábáról. Ez volt este reggel szült. :wink:

Jó vásárlást!

kispiskóta

Zsú, kiegyezek vele, de akkor még ma! Holnap prímszám van :? , plusz 13-a is :wink:
Vendég

Sziasztok!

Méretek: 155/116 :roll: A nadrágom mér mindig leesik, de Samuka ma legalább mocorog :lol:

Én nagyon sokáig használtam a fürdetőkenőcsöt, szerettem. Marcinak nagyon száraz érzékeny bőre volt picinek csak ezt tudtam rákenni. Popsikenőcs Marcinál a Bepanthen vált be az érzékeny bőre miatt Máténak jó volt a gyógyszertári!

Orsi. Uxi: egy nagy kalappal!

Annee! de kis trükkös fiad van! A tegnapi nap után azt hittem ma már babázni fogsz. Megy a drukk!!!

Fertőtlenítésnek én a mosogatógépet használtam :lol:

A férjem most ment a pelenkázószekrényért. Nem nagy szám, használtan vettem, de a célnak megfelel :roll: Majd jól kimosom és akkor jöhetnek a bébiruhák is :P

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Köszi az infot a fürdetőkrémről lányok!

Itt volt a védőnő..kedves-aranyos de továbbra is vannak dolgok amiben nem értek vele egyet..

Ja, simán lehet mikroban sterilizálni..azt mondta..és azt is, hogy nem kell agyba-főbe állandóan..ha nem használom egy hétig lefedve simán tárolhatom..
Persze akkor ha nincsen szájfertőzése a babának..de vhogy fejleszteni kell az ellenállóképességét..
torolve_20131003125716

JÓ REGGELT KISMAMIK!!!

ANNEE:Várunk a hírekkel :P ,remélem már Andriska is ki akar bújni, ha te is ezt szeretnéd!

Én bevittem a klinikára a cumisüveget, mellszívót, Aventes tejtároló poharakat és mindent, amit sterilezni kell, a munkatársak leadták, ott megcsinálták, és lefóliázva, lezárva visszakaptam, 1 évig felbontás nélkül steril marad :roll: , úhhogy ez nálunk így lett megoldva.Akinek van kórházas ismerőse ajánlom a dolgot, mert nem vegyszerrel, hanem etilén gázzal sterileznek, így nem büdi semmi.

Meg hoztam köldökápoláshoz steril gézlapokat, ami szegett végű, nem rojtos, Betadint, alkoholt,meg kaptam bennt a csajoktól egy nagy Sudokrémet, Neogranormont, kézfertőtlenítőt itthonra pelenkázáshoz, meg kézmosáshoz szoptatás esetére.
Ezeket sem kellett így vennem, no meg onnan hoztam 3 db M-es, és 3 db L-es Tena bugyit, kaptam 2 csomag TENA betétet is.

Nekem ma szétszakad a keresztcsontom teljesen, má mozogni sem naddon tudok, de nem is akarok.
Megfőztem, milánói lesz ebédre, megy a mosógép és még porszívóznom kell, fel kell mindenhol mosni, délután városba kell mennem, mert meghót tegnap a telefonom, újat kell venni :twisted: .

Remélem, azért ti jól vagytok, vizsgázóknak megy a drukk, ANNEE-nek meg a sok pozitív ima, meg neked is ám UXIKA!!!:P

HENCSI:Nekem azt mondta a dokim, hogy aki hajlamos keményedésre, no meg koraszülésre, vagy nyílik a méhszáj, (illen vagyok én is), annak elég a betöltött 37. héttől abbahagyni a magnéziumot, nehogy koraszülés legyen.
Ugyanis aki meg akar szülni előbb, valami oknál fogva, azt a prosztaglandin hormon és az oxitocin indítja, és azt akár még napi 1000mg Magnézium sem tudja visszafogni, a babáknak meg minnél jobb több időt a pocakban lenni a tüdő érése miatt.
Úgyhogy én szorgosan eszem tovább a magnéziumot, mert a méhszáj már így is 2100 lett a pénteki vizsgálatkor, de nekem nagyon gyanús, hogy 2 napja leszakad a derekam, meg feszül a pocakom, hogy nyílik ez szépen csendben magának tovább.
Majd csütörtökön kiderül...akkor megyek orvoshoz.
De azért kérdezd meg a dokid, nem akarok itt okoskodni, csak nekem ezt mondta.
No, megyek dolgomra, jó hosszú lettem...

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!!!

Kép
Kép
christine

Jó reggelt!

Gurgi: Ma hozzám is jön a védőmammer :D

Andi: Én a dm-ben vettem BANO márkájú körömvirág krémet. Szerintem isteni. Nagyon jó zsíros... és aranysárga. Én is ilyet kerestem.

Én nem tom a pocakméretemet, de majd minnyá lemérem...

Bori, Annee: Izgulok ám rendesen!

Nem ettem tatárt :( :cry:

Kép
zsuzsi**

Nekem is fáj a derekam és napok óta megint olyan feszült vagyok, hogy az csuda. :oops: A srácokhoz sincs türelmem, ők meg meg vannak kergülve a melegtől, folyton nyúzzák egymást. Néha olyan jó lenne, ha valaki elvinné őket pár órára :roll: Éjszaka is soxor ébrednek a meleg miatt. Mire én végre elaludnék tuti valamelyik felébred :cry: Ha belegondolok, hogy még 6hét...Már én is nagyon szülnék, bár nem tudom akkor mennyivel lenne könyebb :lol: :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jó reggelt! Hát őszintén én is úgy ébredtem, hogy mire kinyitom a babanetet, már Andrist lehet majd köszönteni. :lol: Dehát úgy látszik, ez egy tréfás kedvű gyerek. Enyém Kispocok ma reggel olyan virgoncan végezte szokott reggeli tornáját fél 6-kor, hogy kiverte az álmot a szememből (vagyis kirúgdosta). :lol:

Nemsokára kész a szuper dögös piros kismama-blúzom!!!

Mennek a drukkok Mindenkinek, államvizsgához, szakdolgozathoz, vizsgálatokhoz, prímszámok elkerüléséhez!

MIndnekihez kimegy a védőnő mostanában? Hozzám nem. Majd ha meglesz a gyerek. Sőt valósznű ő akkor sem, mert szabin lesz, hanem a helyettesítő, az meg nem jön hetenként, hanem csak egyszer. Meg ugye majd a gyerekorvos. Neki mennyit adtok? Úgy hallottam 2000 Ft-ot szokás. És a nem fogadott szülésznőnek mennyit kell adni?

Kép
nenoke

Szép napot nektek!

Gurgi: én meg a weleda körömvirágos krémet hallottam, hogy jó még popsira, bár az is drága. Mit vettél az Ikeában? Én is mennék pénteken.

Bori: nekem volt (vagy naturlandos vagy herbál - már nem tudom) körömvirágkrémem és nem volt valami hatásos, és fehér volt, nem volt annyira intenzív a gyógyereje, legalábbis nálam semmit nem ért (aranyér, seb). És én imádom a prímszámokat én meg akkor szeretnék szülni!

Móni: és hol lehet rendelni ilyen krémet? Gratula a beforduláshoz és a védőnőnek szerintem a végén kell adni pénzt (nálunk olyan 25 e Ft egy szülés).

Annee: ne keseredj el Andris mókás fiacskád, majd pont a megfelelő időben fog kibújni, csak kicsit szórakázik édesanyjával!

Zsú: kérünk képet a babakocsiról, én is a jövő héten leállok a Magnézium zabálással... :wink:

Christine: milyen a kézfertőtlenítő? Én is hallottam róla, de nem tudom milyet kell venni?

Na megyek képkeretezőhöz, meg ide-oda majd még jövök pusszantás!

Andrea
Kép
kindernay

Tényleg ha ti mentek a védőnőhöz adtok neki pénzt?
Vagy csak akkor kell már, ha megvan a baba és kijön házhoz?

Andrea
Kép
kindernay

MIért, kell adni a védőnőnek pénzt? :? A barátnőm édesanyja védőnő, és azt mondta, világgá szaladna, ha pénzt adnának neki. Max bonbont, meg hasonlókat fogad el.

Kép
nenoke

Mérges vagyok magamra.. :twisted:
Lementem a gyógyszertárba 100%-os pamut vattát venni..mondom, hogy a kisebb csomagot kérem..erre most látom, hogy a legnagyobbat adta a nő..ráadásra és 100x jobbat vettem már a DM-ben..úgy bedobtam a szekrénybe, mint a pinty...(sose lesz rá szükség)

Fertőtlenítő folyadék persze nincsen..

IKEA-ban: visszevittük a gyereklámpát (zöld-bogár) mert az nem passzol a dekorációhoz...vettünk helyette egy kéket..(kagylósat)
aztán végül megtartottuk a zöldet is..majd jó lesz anyukáméknál..
Kosarakat vettünk még..pelusoknak..mert én azt nem zacskóból fogom kivenni..(el sem férne és sokkal esztétikusabb látvány)
polcot szerettünk volna de semmit nem találtunk..2 hete hajtuk a kis polcot Samu babaápolási cuccainak..

Most megyek főzni (kukoricás-gombás-tejszínes csirkemell) :lol:
torolve_20131003125716

Milyen polcra gondoltatok? Én láttam az OBI-ban nagyon jó fenyő polcokat és azt olyanra pácolod amilyenre akarod. Különböző méretben vannak.
Én is kosarakat szándékozom venni, hasonló okokból... meg kislámpát, nagy lámpát.

Andrea
Kép
kindernay

Jaja, Andi..kispolcra..Ati nem akar pácolni sajnos..én meg nem szeretnék egy huszadik színű polcot..
hanem olyat, amilyen a komódja Samunak (dió)

No. akkor irány az OBI van kenobi :lol:
torolve_20131003125716

ANDIKA:
A fertőtlenítő az egyik egy kézmosó szappan, mindent leírt hepatitis, vírus, gomba, baci, szükség esetén folyékony mosószerként is használható, a neve Bactolin basic.
A másik egy alkoholos kézmosó, ezt nem kell leöblíteni, színtelen Kodan a neve.
A harmadik (ezt beviszem a kórházba is)1 db-onként van csomagolva, steril,20*20-as alkoholos kézfertőtlenítő kendő, ami jó szolgálatot tehet a kórházi wc látogatás után, no meg szoptatás előtt kézmosás helyett.Ez a fajta a Bradoman kendő, kapható a DM-ben is, úgy tudom.

A többi fajta a gyógyászati segédeszközboltban beszerezhető, de kicsit drága, nemtom mennyi, kb 1000-2000 ft / üveg. 1 üveg =1 liter , de pici kell belőlük.

Kép
Kép
christine

Ja, a Bradoman kendő nem drága, asszem kb 400 ft a 10 db.
Az az igazság, én inkább viszek be a kórházba, mert hiába mos az ember kezet, ki tudja mi van a csapon, amikor elzárod, no meg aztán a kilincsen, mert ugyi nem mindenki mos rendesen wc után kezet, meg ki tudja, hogy takarítanak ott.
(Egyébként nem vagyok nagyon háklis, ugye :lol: :lol: , cccaaak hüüülee, dehát ott dolgoztam, látom, mi megy ott, sajna :cry: .)
A védőnőnek én eddig csak csomagot adtam egyszer, amiben kávé, bonbon, capuccsinó volt, meg egy üveg tokaji.
A gyermekorvosnak ugyanezt már apa megvette, de csak ha Nyuszi megszületett, és kijön házhoz vizitelni, akkor adom néki oda.Első alkalommal, mikor felírja a cuccokat, vagy találkozunk, nem adok semmit, csak ha szimpatikus lesz, mert ha nem, választok másikat.Nem kötelező a körzetihez menni, mert szabad orvosválasztás van ugyi :roll: és én lehet élek e jogommal, majd meglátjuk.De ez csak az én véleményem....

Kép
Kép
christine

Helló Csajkák!
Roppant nyomi vaok ma :roll: Plusz annyira ég a jobbos cicim, hogy asszem minnyá teszek rá jeget :?

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok Lányok!

Végeztem a szakdolgozat tervemmel!!!!!!! :D Húúúúú, egy mázsás súly esett le a vállamról. :D

Gurgi: anno, amikor Blankát szültem, mi is 20 ezret adtunk a szülésznőnek ( bár nem fogadott volt). Viszont a dokimat nem tudták elérni telefonon, így ügyeletes dokinál szültem, és úgy gondoltam, hogy neki adok inkább egy kicsit kevesebbet, és a dokinak szánt pénzből átcsoportosítottunk apával egy 10-est még a szülésznőnek. Elvégre ő volt velem végig ( bár nekem nem volt sok segítségre szükségem), és maximálisan segítőkész volt. Az ügyeletes doki meg jött amikor kellett, vágott, összevarrt, és viszontlátásra. ( de végülis ez a dolga )
Összességében nekem abszolút kellemes emlékeim maradtak a szülésről még így is, hogy nem jött el a dokim.

Andi: anyós pajtás foglalkozik ezekkel a cuccokkal, ha érdekel szivesen hozok tőle, és összefuthatunk valahol, hogy odaadajam.
Egyébként kétféle krém van, sima körömvirág ( jó sűrű állagú, nem tartalmaz tartósítószert, és illatanyagokat), és kifejezetten írják, hogy segít a szülés utáni hüvelyi fertőzéseknél, illetve a sebek gyógyulásánál, és van teacserje kivonatos krém. ( ez is baktérium ölő, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatású, ).

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Lányok!

Van valakinek 32-33 heti UH lelete?
Szívesen összehasonlítanám a mért adatokat, mert nagyon kiváncsi vagyok.

Az én ( babám) adataim:

BPD: 89mm ( kis tök fej?! :D )
OFD: 111mm
TAD: 92 mm
FL: 66 mm

Köszi,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Moni!
Jaja, az reális összeg. Na ja szinte végig a szülésznő van mellettünk..
Mi nagyon meg vagyunk elégedve az orvosunkkal és biztos, hogy a szülésnél sem lesz másképp..

Megyek zuhizni..tsók
torolve_20131003125716

sziasztok!

Uxi megy a drukk a vizsgádhoz!

Annee, Bori hajrá.... :D

Zsú! Én a magnéziumot a 36. héttől abbahagytam a dokinéni utasítására, nekem is görcsöl, keményedik néha a hasam de ilyenkor már normális.

Megjöttem a ctg-ről, egy fájást jelzett a gép, de nem mondtak semmit, gondolom akkor minden o.k. csak azt mondták hogy szerezzek be egy focilabdát, mert nagyon aktív kiscsajom van, 20 perc alatt megvolt a napi mozgásadagja. :lol:
Emi

Kép Kép
emi_25

Emi 25!!

Focilabdát :lol:
Ügyi a babád!

Szal, a magnéziumot már abba lehet hagyni?
:roll:
torolve_20131003125716

Én nem is szedtem egyáltalán magnéziumot. Nekem azt mondta a Sónkánöri, hogy nem kell...

Kép
zsuzsi**

Gurgi! Szerintem abbahagyhatod, nekem külön mondta a dokinéni hogy mostmár nem kell szednem.

Kép Kép
emi_25

Há én is abbahagytam a Mg szedését (bár azért vót rá példa, hogy mikor szedte is nagy összevisszaságban vala, mett soxor elfeledtem bekapni), erre ma reggel már rohantam a patikába homeósért, mert az este is már kín vót, ollan álltalános bilincsben vótak a lábszáraim, oszt az éccaka csak fokozódott. S ezétt nem is alukátorkodtam valami jól. Na, de ugyi ennek jónak kéne lenni, kimondottam lábgörcsre írja a nagykönyv.

Reggel óta az új termékskálánk bevezetésével foglalatoskodom, s tiszta ideg vok, mett semmiféle photoeditor nem jó ami a cégnél van, az otthoni kéne, mett még ki is kéne nyomtatni azokat a vackokat.

Na, kaptam emilet Nagyváradról a rokonyoktól, ugyi akik tegnap képet kértek pocakról. Hát tökre kiakadtam, mett há ugyi nékem állítólag minnyá köll menni szülni, mett pocakom lenn van (bár meg sem kérdezték, hogy valaha vót is-e fenn...), meg hogy ki mondta nekem hogy lányom lesz, mett olyan hegyes a pocóm. Há-há. Két külön doki két külön uh-n csak nem beszélhet félre. Meg köztük vót 5 hét különbség is. Na, mind1, nem osztottam ki őket. Mett há be is jelentették, hogy elhúznak pár nap szabira (nem tom honnan annyi pénzük meg szabijuk amennyit ők mennek).

Zsuzsi! Hadd a kőbe a tatárt, egészségetek többet ér. Meg aztán ugyi azétt nemsoká sztem majd hamilhatsz is.

Ma marhára fáj a derekam, de nem olyanul ahogy a múlthéten, hanem a mensi jeles. Mett nekem olyankor is a derekam szokott a szószóló lenni. Gréta meg szétcincálja a bendőmet. Igaz, kapott fagyikát is, nem is kűtte a nyakamra a savat. Szal meggyőzhető a gyerek, remélem nem olyan játékos mint Andriska.
Amúgy meg azért ha Andriska most kijátszadozza magát, s aztán minta kisfiú lesz, akkor inkább vállalnám én is az ilyen bolondját.
Na, mentem vissza dógzani.

Kép
kissmanó

Újra itt vagyok!
Voltam egy körúton ( gyógyszertár, Photo hall, közért). Egy kicsit kiszellőztettem a fejem, no és átvettem a felicitas csomagot :D
Már meg is kuksiztam, hogy mi van benne. :wink:

Lányok! Már annyiszor akartam írni, de mindig elfelejtem a kis szűk agyammal. A védőnő, amikor átbeszéltük, hogy szerinte mit érdemes vinni a kórházba, ajánlotta a hajszárítót. Ami végülis oké is, mert úgy is kell majd hajat mosni, legalábbis nekem biztos
( most is szinte naponta mosom, de heti 5x biztosan)
Viszont ő a zuhanyzás utánra ajánlotta, a gátseb és az "egyebek" szárítására. És szerintem tök igaza van, mert egyrészt akik már szültek, tudják, hogy a meleg ( pl: víz) nagyon jól tud esni a gátsebnek ( épp ezért én anno napi 3-4x zuhanyoztam minimum), nem beszélve arról, hogy ha nem töröljük alaposan szárazra, ott aztán terjednek a bacik, gombák, mindenféle fertőzések stb... Pláne kórházi körülmények között( persze ez nem törvényszerű, ki mennyire hajlamos rá) Szóval szerintem abszolút hasznos az ötlet, én alkalmazni fogom :wink: Ajánlom nektek is.

Megyek, eszek valamit. Már megint nem kívánok főtt ( meleg) ételt, azthiszem benyomok egy nagy szelet dinnyét :wink:

Sziasztok.

Kép
Kép
moni1973

Én má olyan kíváncsi lennék erre a sóncannöri hapsira 8)
Nem csoda, hogy szédelgek, 90/65 a vérnyomim..

KépKép

KépKép
szivvi

Hasonlít rá, csak öregebb és alacsonyabb...

Kép
zsuzsi**

Hellooo!

Gurgi! Bár se tapasztaltnak, se maminak nem mondanám még magam, én a következőket hallottam: az első 2 hónapban szinte mki (már akit eddig én megkérdeztem) gyógyszertári fürdetőt használt, és nem volt gáz. Ha pl. száraz a baba bőre, akkor nem is nagyon lehet mással azt hiszem.
Popsikrém: először én is Sudocream-et akartam, de nekem egy babás ismerősöm azt mondta, h az nagyon erős, és csak akkor használják, ha ki van pirosodva a popsi, v ilyesmi. Ő a Bepanthen-t ajánlotta, mert náluk a babónak a gyógyszertáritól kiszáradt a bőre :shock:

Csajok, help me please!! Baromira szúr az oldalam, ha ülök és úgy veszem a levegőt. Ha felállok, akkor minden OK, de ülve nem jó! Mi a frásztól van? Nyom a baba? :shock: :roll:

Kép
kismasni

A Bepanthent nekem a védőnő a cicire is mondta, hogy kisebesedés ellen is jó, nemcsak a babapopsira.

Nem 12.30-ra ment Annee vizsgálatra? Mikor jön mááááár????

Kép
nenoke

Megjöttem. Komolyan mondom sírás határon vagyok! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

A problémáim szép sorban.
06.04.-i ultrahang lelet: BPD: 90mm AC:343mm FL:72mm Kp. mennyiségű magzatvíz, Placenta a hátsó falon II. st.
Becsült súly: 3294 gramm
Utána vizsgálat: Ujjnyi külső, zárt belső méhszáj.

A mai adatok:
BPD: 91mm AC: 340mm FL: 73,5mm Kp.-nél kevesebb magzatvíz, Placenta a hátsó falon, II. st.
Becsült súly: 3300 gramm
Utána vizsgálat: teljesen zárt méhszáj.

Mi tis mondjak???? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

A Sudocremet én most kérdeztem a védőnőtől. Azt mondta, hogy csodákra képes, de nem való mindennapi használatra, mert egy idő után immunissá válik rá a bababőr, és csak ha kipirosodik akkor kell használni...

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?