A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

A Linus is sűrűn ébred sírva, és jellemző az is, amit írtál, hogy még fel sem ébred előtte, szóval reagálni sem lehet korábban. Ezekszerint ez sokáig így lesz? :(

nanica

Timo! Szerencsére, mióta véget értek a hasfájós ordítások, azóta folyamatosan húzodik(-dott?) vissza. Amikor Ságiéknál voltunk, akkor már csak kb. fele akkora volt, mint eredetileg, most meg gyakorlatilag már teljesen visszahúzódott. :D Úgy tűnik, sikerült megúsznunk a korrekciós műtétet! :D :D :D

Nanica! Hát mint mondhatnék? Bízz benne, hogy minden gyerek más, így lehet, hogy Linus felhagy ezzel a szokással. :roll:
Vendég

Most megyünk, és megnézzük a Spárban azt a fagyasztott nokedlit, amit Május ajánlott, mert nekem még szaggatóm sincs.... :lol:
Vendég

Pann!
Én hétvégén kipróbáltam a nokeszt, mert nekem meg berozsdált a szaggatóm. :oops: Nem rossz, de azért a hazai sokkal jobb! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Szabolcs érdekes vigyorokat dob most. Látszik a foga :) Na nem azt mondom, hogy áttört, lehet, hogy van addig még akár 1-2 hónap is, de már fehérlik. Dokinéni is volt ma :( Az már nem ilyen vicces, két gyerek, két oltás. Szabi pont akkor ugrott egy nagyot, amikor szúrni készült, pont bele a tűbe. Volt is nagy ordítás. De ezt is túléltük és egy hónapig nincs szadi, Natinak meg vagy az őszig, mire ismét összeszedem a bátorságom.

Átfordulás: Lora, ne aggódj amiatt, hogy vissza kell forgatni. Legalább szokod, hogy folyamatosan figyelni kell. Ha már mászik - pár hónap - addigra már aludni sem akar és folyamatosan a nyomában kell lenni. Most még legalább leteheted, de ez nem lesz így sokáig.

Sör+limó: shandy jó fél éjszakás gondolkodás eredménye. Annyira megrázott, hogy írtam is az egyik volt tanítványnak, hogy ráérek :wink:

Babanyügi:
Ahogy írjátok, egyre több bébi forog. Ez sokszor nyüglődéssel jár. A mászás és járás is hasonló.

Lora,
A szopihoz való hozzáállás egy irányadó ahhoz, hogy meddig tudod csinálni. Anyósod jóslata tényleg lehet önbeteljesítő, mivel ha szétszedi maradék önbizalmadat, tényleg nem lehet szoptatni. Anyukám hasonló volt. Amikor megszületett Nati, mondta, hogy nővérem se tudott rendesen szoptatni, meg én is csak 3 hónapig voltam hajlandó. Három hónap körül kezdte, hogy tesóm 7 hónapos koráig szopott, én 3-4 hónapig. Szerinte ez a 7 hó pont elég, nem is kell több. Aztán egy éves korában az volt a lemez, hogy minek szoptatok, hiszen az már csak víz :evil: Már van majdnem 2 év szoptatás mögöttem, de még mindig tanácsokat ad, hogy csináljam.

Timocska,
Nem kell egy hónap se, hogy belássa, milyen nehéz. Robinak már az elején sokat odaadtam, napi több óra. Neki eszébe se jut, hogy ez könnyű lenne. 8)
Nálunk sincs forgás, Nati is kivárta a tankönyv legkésőbbi normális időpontját. :wink:
Minden nap képes vagy inget vasalni?! Robinak a hétvégén még a munkahelyi pólóit is kivasaltam. Nagyon büszke voltam magamra :D Törülköző?! Nekem eddig még soha nem jutott eszembe, hogy erre vetemedjek! Amióta eszemet tudom, olyan ruhákat vásárolok, amiket nem kell vasalni. Na jó, inkább amióta nem anyám vasal rám.
Nagyon ismerős a sírós arckifejezés :) És ott jobban hasonlít Natira, mint Szabolcs :oops: A 20 perc szerintem jó. Szabi is kb ennyit, max fél, de hát ő második gyerek :roll:

Barbi,
Nehogy azt hidd, hogy nem lehet minden nap telefonálni. Egy barátnőm, akivel Londonban voltam, évekig naponta hívta a szüleit. Egyszer végighallgattam, ahogy a tömeg közepén utcai telefonba elmondta a napját: Vett egy cukkki zoknit! Szerintem mond el neki, milyen bodyt vett fel és hányszor evett. Anyukám erre azt mondaná, hogy addig örülj, amíg élnek a szüleid. A dührohamot tudja rámhozni. Pedig alapból nem egy sárkány :lol:

Pann,
A legjobb apatrükk, hogy el kell küldeni sétálni. Ott te sem szoptatnál, meg kell oldani magának. Én ezért kezdtem tanítani, mert akkor Robi kénytelen volt 1,5 órán keresztül önállósodni. Megérte!!!
Ha mentek Skóciába, merre? Oban a kedvenc városkám, gyönyörű. Vannak családi Youth Hostelek is, ha mégiscsak vágynátok némi kirándulásra családtól függetlenül. Veszettül drága lehet a repjegy, gondolom főleg a London-Skócia része. Azt mégsem ajánlhatom, hogy ti is menjetek busszal, mint én :lol:
Ha megnyugtat, már volt olyan, hogy újra ki kellett mosni az egész adag ruhát, mert már kezdett büdösödni a gépben. Azóta fejlődtem, már kiszedem egy lavórba. Így a teteje meg is szárad :)
Ha bealszik, nem fürdetek :) Örülök a békének. És még te mondod, hogy nyugtalan Gergő! Nem is igaz, csak nincs eléggé lefárasztva :)

Nokedliszaggató? Én évek óta azt mondom, hogy azért nem csinálok, mert nem kapok olyant, mint az anyukámé. (Azért a látszat ellenére elég anyás vagyok :oops: :lol: ) Persze hozzá kell tennem, azt sem tudom, hogy milyen arányban kell beledobálni a hozzávalókat.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Először is utólag is Boldog hófordulót Lillusnak.

Bozotka: Rengeteg haja van a kis hölgynek és nagyon szép.

Apa(házimunka): Nálunk ő a rendmániásabb. Szerencsére főz mos , takarít, néha még vasal is.
Tegnap keresztelő volt nálunk és rábiztam a gyereket. Délelőtt két tortát csináltam, fürdés, haj mosás, szárítás, készülés. Hát kiakadt a végre.

Timi: Jó a fürcsi kép. Én már lassan két hete nem tudtam a kisasszonnyal fürdeni, de talán ma már igen. Úgy néz ki mára elmúlt a mensim. Talán mintha egy kicsit több tejcsi is lenne. De nem akarom elkiabálni, úgy hogy "kop-kop-kop"
Szerintem próbálj megnyugodni te is a tejcsi mennyiség miatt, már én se aggódok. Én atól féltem leginkább mi lesz ha nem fogadja el a tápszert, de szerencsére azzal nem volt gond. Bár mikor írtam kb másfél hete azóta nem kellett neki adni.
Hason ha Gréta fent van nem is hajlandó lenn, olyan hisztit levág hogy fordítsuk meg. Felemeli kezét lábát az ég felé, teljesen kimerevedik.

Fordulás: Mi ma itt tartunk:
A hátáról a hsára próbálkozott

Kép
Kép

Aztána a nagy erőlködésben így el is aludtunk.

Evés: Nálunk a meleg miatt pont az ellenkezője van. Egyszerűen nem eszik, vagy teljesen kihagy egy szopit, vagy kb 4 és fél óra van a két szopi között. Ez általában a dél körüli szopinál van, amikor nagyon meleg van.

Pann: Nagyon jó a medencés kép.

Nálunk meg mostanában arra jött rá, hogy milyen jól el lehet rugaszkodni apa pocakjáról és amikor apa visszatartja, akkor meg teljen kihidal.

Pár kép a keresztelőről:

Kép
Kép

Kis drágám elaludt apa kezében és még arra se ébredt fel, hogy leöntik vízzel a fejét:
Kép
Kép

És ezt kaptuk az egyik keresztapától:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Az oltásunk úgy látom, elég rosszul sikeredett. :( Nagyon fáj neki a helye, olyan bömbit csapott, hogy már régen láttam ilyet. Persze nekem egy fél órás sírás a szintem, az már kicsapja a biztosítékot. Annyira sajnáltam szegénykét, ahogy nézett rám a vádló kis könnyes szemeivel. :( Most elaludt, de a fürdés csúszik, lehet, hogy holnapra, ha nem ébred időben. Ebben a melegben ez nem a legjobb hír, ráadásul az ágyamon alszik, ami nem épp a tökély.

Lin,
Egész ügyes :) Csak még a kezével kell valamit csinálni és megy is szépen az a fordulás :D

Kép KépKép
lorca

Jó estét!

Lin! Nagyon csini volt Gréta a keresztelőn! Csak nem pont a névnapján volt? ;) Isten éltesse így utólag is! :P

Lorca! Szegény Szasza :cry: Küldök neki gyógypuszit! Légyszi add át :)

Nálunk meg úgy néz ki, hogy rendszer lesz az esti séta: múlt héten is voltunk már többször, meg ma is: este 8 körül beraktam a kenguruba - kifelé, ő meg szépen elnézelődött :P Egy jó háromnegyed órát tekeregtünk lent :D Nagyon élvezte! A múltkor még út közben bealudt, most meg mikor hazaértünk letettem az ágyába, cumi a szájába és már alszik is :D F10kor fürcsi, addig még ejtőzöm egyet :D
Vendég

helló Lányok!
Nem volt időm visszaolvasni csak pár képet láttam. Én is szeretnék (magamnak) egy olyan kismedencét mint Gergőé!! :lol: Nagyon klassz!
Ma szaladgálós-intézkedős napunk volt (végre lecseréltettem a téli gumikat is 8) ), mert holnap utazunk Kanizsára egész hetes babatalálkozóra. Majd jelentkezem. Szép hetet mindenkinek (ha nem működne anyáéknál az internet)!!!
Kata
Vendég

Jóreggelt! :)

Lillus éjszaka 2-kor kelt és 6-kor úgy döntött, kialudta magát, úgyhogy játszunk! :D :D

Lin!
Utólag is boldog névnapot a pici lánykádnak! Nagyon ügyes, ténlyeg már csak egy kicsi kell az átforduláshoz! És milyen édi, ahogy alszik, miközben öntik a fejét vízzel! :lol: :lol: Jó, hogy a tejcsi is rendeződni látszik! :D

Lorca!
Szaszamanónak jobbulást!!! Mi ma megyünk oltásra, remélem Lillust nem viseli meg túlságosan! :roll:

Barbi!
Te mit csinálsz a kenguru lelógó részeivel? Gondolok itt a középen lógó micsodára, illetve a két lelógó oldalpántra? Mert olyan idétlen, hogy csak úgy fityegnek! :shock:

Kata!
Jó pihit! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi: De igen, direkt a névnapjára kértük a keresztelőt.

Barbi, Timi: Köszönjük a köszöntést.

Fordulás: Már tényleg nem sok kell, szerintem még egy kis gyakorlás és meg lesz.

Kata: Jó pihenést.

Nyaralás: Mi úgy néz ki, hogy apát Csopakra kisérjük el egy hosszú hétvégére augusztusban, ahol mentős verseny lesz.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jó reggelt!

Kata! Jó pihenést :P

Timi! Semmit se csinálok velük :roll: Lóg ide-oda, de nem igazán lehet vele mit csinálni szerintem! Engem mondjuk nem zavar - a kendőben jobban zavart, hogy lelógott a térdemig :shock:

Kami! Merre vagy??? Jeletkezz! :)

Mazsi! Írtam privit! Nézd meg pls ha van 2 perced!

Akik már rég nem jeletkeztek: Móni, Cat, Bella! Merre vagytok? Biztos van még más is! Jelentkezzetek!!!
Vendég

Jó reggelt!

Kata,
Jó pihenést nektek!!! :D

Lin,
Aranyos volt Gréta ahogy átaludta a keresztelőt. Több keresztapja van, vagy rosszull értelmeztem? :shock:

Lorca,
Szasza jobban van már???Remélem igen!!!

Timi,
Én is hagyom hogy lógjon a kenguru pántjai, nem zavarnak.

Mazsi,
Hogy működnek a golyók? Melyiket csináltad meg? Én a kesudiósat megcsináltam tegnap este és teljesen jó az íze, remélem a hatása is lesz ilyen jó. Szabolcs még vitt is magával nasinak a munkahelyére. :lol: Mennyi tejünk lesz!!! :lol: :lol: :lol:
Peti alvása kiakaszt, 2-kor és fél 6-kor kelt meg vagy 3x csak úgy cumiügyben. Utálom a cumit!!! :evil:
Vendég

Sziasztok!

Mi is megkaptuk a PKU ismétlő lapot, mert "koraszülöttsége miatt nem minden szempontból értékelhető" a beküldött minta. Szóval újabb vérvétel és megint izgulhatok, csak most éppen azért, hogy nem fenilketonúriás-e. :shock: :( Annyira kiakadtam tegnap emiatt, hogy végre rendbejön vmi (fejl.neuro.), azt mondják, hogy minden ok, és akkor vhonnan máshonnan jön, hogy lehet, hogy vmi nem stimmel...MIÉRT NEM ÖRÜLHETEK VÉGRE EGY KICSIT?!? Már négy hónapos, de mindig van vmi vizsgálat, amire várni kell, ami miatt aggódom. Tegnap már ott tartottam, hogy nem is akarok testvért, mert ezt nem akarom megint végigcsinálni... :oops: Persze lesz testvére, csak most már nagyon megvisel ez az állandó vizsgálódás. :cry: :cry:
Vendég

Ági!
Nem próbálod valahogy leszoktatni a cumiról? Mert ugyan Lillus is azzal alszik el, viszont, ha kiesik a szájából, akkor már nem is kell neki. Vagyis mostanában inkább cicin alszik el! :shock: :shock:

Voltam a postán kenguruban! :) Lifegtek a szárai! :D :D Persze, előre nem engedtek, holott kismillió nyugdíjas néni volt előttem! :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok.

Vagyok, minden OK. Aron elkezdte ataludni az ejszakat. Tegnapelott fel 12-tol fel 6-ig, tegnap hn 11-tol hn 5-ig huzta. Forgolodik, mozgolodik, semmi uj. Nalunk a trukk, hogy az utolso eveskor nagyon megtomom: kap 100 millit cumisuvegbol, es arra meg raszopik amennyit bir. Remelem az utobbi ket nap nem csak veletlen, hanem egy uj korzsak kezdete...

Most az a kovetkezo lepes, hogy a furdest probalom elorebb hozni. Fel 8-8-ra. Szeretnem, ha ejfel elott tobbet alhatna Aron. Valahogy az a fixa ideam, ogy az ejfel elotti alvas a legfontosabb... es amikor ejfelkor alszik el (am 10-ig huzza a lobort) az nem a leidealisabb...

Gedeiapu is jol viselkedik az elmult par nap alatt - ma meg a szemetet is levitte ugy, hogy nem volt a kuszobre keszitve.

Gretanak gratula a nevnapjahoz es a keresztelohoz, a szulinaposoknak puszi, Szaszanak a szuri miatt kulon csocsi a buksijara.

Mi ma is busyk leszunk, sok az elinteznivalo. Azert neha benezek.
kami

Jut eszembe: ha tényleg fenilketonúriás, akkor az azt jelenti, hogy Ádámmal mindketten hordozók vagyunk, úh akkor nem túl jó ötlet a testvér. :(

Bocs, hogy nem vagyok túl +, de most nem tudok másra gondolni. :?
Vendég

Pann!
Mi az a fenil..izé? :oops: :oops: Bocs, de tudatlan vagyok..! :(
Ne aggódj, látszana Gergőn, ha vmi baja lenne! Minden rendben van vele, úgyhogy lehet kistesó! :D :D

Kami!
Örülök, hogy jól vagytok. Nálunk Lillus estére úgy elfárad, hogy max. fél 9-kor szopi van és alvás!!! Így kibírja kábé 4-ig. De ma mondjuk 2-kor kelt! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

fenilketonúria: gen-i rendellenesség, hiányzik vagy csökkent működésű a fenilalanin-hidroxiláz enzim --> nem tudja bontani a fenilalanint (fehérjeépítő aminosav) --> gyakorlatilag fehérjementes diétát kell tartania egész életében. Ha vki nem tartja be, szellemi károsodást szenved.
Vendég

Pann! Hát könnyű mondani, hogy ne aggódj, de én is biztos aggódnék :? Mikorra lesz eredmény? Remélem utána már semmi nem jön és tényleg megnyugodhattok :P

Timi! Tegnap a postán nemhogy előre engedtek volna, de még be is állt elé vki amikor a cumival szöszöltem :evil: Annyira pofátlan volt, hogy a sorból rá is szóltak hogy hé! :lol:
Vendég

Lillus bealudt, pedig lassan indulni kellene az oltásra! :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Panni!
Probalj meg nem bankodni es nem a legrosszabbra gondolni. De nagyon egyutterzek veled. Mostanaban en is sokat tunodom, lehet h megiscsak kellene az az MRI, mert Aron sokszor dorzsoli az arcat, mikozben grimaszkodik, ami furcsan nez ki, meg legyez a kezevel es sokszor elore-hatra imbolyog az egesz testevel. Meg fekteben is. Mintha folyamatosan az egyensulyat keresne. Ez a diszkinezis, nem iranyitott mozgas...? Minel tobbet nezem, annal kevesbe talalom normalisnak es ott jarok, hogy ha a neurologus mondja, habozas nelkul viszem MRI-re, meg ha altatjak is. Kozben remenykedem, hogy ez lehet, h nem is annyira abnormalis, sok baba csinalja, vagy ha megis koros, ki lehet majd belole noni... Szoval tudom, milyen az kattogni, mikor eros a gyanud, hogy valami nincs rendben, csak azt nem tudod, mi, es azt sem tudod, hogy igazad van-e... Szar erzes. Ezzel kelek-fekszem minden nap, miota csak Aron megszuletett. Eddig csak a fejlodesere figyeltem, orultem, mikor tett egy lepest elore, de tegnap radobbentem: hazudnek, ha azt mondanam, hogy minden OK.
kami

Van valakinek valami jó ötlete a cumiról leszoktatáshoz???
Van aki méri a babáját, hogy mennyit eszik egyszerre? Én már ezer éve nem mértem, de most reggel gondoltam lemérem és csak 110-et evett, nem tudtam neki többet adni és még lefejtem 30-at.

Kami,
kipróbáltam este a megtömést, nem jött be sajna! :(

Pann,
Nyugi nem lesz semmi gond Gergővel!!!!Már lenne valami tünete szerintem.
Vendég

Ági!
Én néha mérem Lillust, ő olyan 100-110 gr-ot eszik egyszerre. Nagy ritka, ha többet! Úgyhogy no para! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Nyugi! Áron szépen fejlődik, nem lesz és nincs is semmi gond! Ha megnyugtat a vizsgálat, akkor vidd el szerintem, mert az neked se jó ha állandóan ezen filózol :roll:

Sági! Peti nem szokta néha szopni az ujját? Ha igen, akkor megpróbálhatnád a kezét a szájához irányítani cumi helyett hátha rákap. Csak egy ötlet - nem próbáltam, hogy műkszik-e :?
Vendég

Barbi! Tudom, hogy szepen fejlodik, de ezek a dolgok VANNAK, nem tudok ugy tenni, mintha nem lennenek. Ez az arcdorzsoles nem volt azelott... ugy 3 hete latom csak. Az imbolygas az volt, az nem ujdonsag... Az biztos, hogy ha pl eplepszias lenne, az mar kijott volna a tornakon. Az az elete legnagyobb stresszhelyzete, es mar tobb mint 10 hete csinaljuk, tehat ki kellett volna, hogy jojjon. Igazabol ez a legnagyobb mumus, az epilepszia. Daganattol pl biztos nem dorzsoli az arcat... ez valami mas lesz... na, mindegy, fogalmam sincs, mi mas egyeb lehetne meg, de 19-en megyunk kontrollra es ott remelem a dokino a szokasos alapossagaval vizsgalja meg. (Egyebkent lehet, hogy a diszkinezisevel van osszefuggesben: amikor ezt az arcdorzsolest csinalja, gyakran pukizik kozben vagy utana. Lehet, hogy szimplan csak betenne a kezet / karjat a szajaba - sokszor be is teszi - a reflex miatt, hogy attol konnyebben pukizzon, csak a diszkinnezise miatt nem talal be egybol, ezert probalkozik es ez kivulrol furcsan nez ki...)

Jajj, nem egyszeru, na. Mosma viszont telleg eldugulok, megyek fejni es aztan kiramolom a tarolot, mert mar a porszivot is alig lehet benne megtalalni...
kami

Kami!
Nem tudom, de Lilla se talál be a kezével egyenesen a szájába. Először mindig a szemébe akarja betenni, aztán az arcán húzza lejjebb és végül betalál a szájába! De én nem gondolom, hogy ez vmi betegség lenne. De persze a ti esetetek más. Csak arra szabad gondolni, hogy minden rendben van. Napról napra fejlődnek ezek a csöppségek, mindig vmi újat találnak ki! Ne izgulj, minden rendben van, Áron annyira ügyes és szépen fejlődik! Na, eldugulok én is! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, azt pedig olvastam valahol, hogy a cumizás vagy ujjszopás elősegíti az emésztést, ezért van az, hogy sokszor kaja után tömik a kezüket a szájukba! (kivéve, mikor éhesek maradtak, de akkor szerintem sírnak is)

Timi
Kép Kép
timocska

Sági: Köszönjük. Igen két keresztapja van. Nekem is öccsém van és Zsoltinak is, és mivel nem biztos, hogy lesz második ezért nem akartunk haragott egyikőjüknél semm. Mind a ketten imádják a kisasszonyt.
Mi általában 70 és 130g között eszünk, mondjuk amikor kapott tápszert, akkor az egyik alkalommal lenyomott 145-öt.

Kami: Köszönöm és örülök, hogy jól vagytok.

Lorca: Szaszának jobbulást.

Pann: Nem lesz semmi gond, próbálj meg nem idegeskedni.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kami! Emmánál az a legújabb, hogy két kézzel megfogja az arcát és az egyik ujja vagy a szemében köt ki (ahogy Szasza is csinálta), vagy csak gyűri arcát. SZerintem ilyenkor csak szimplán fáradt vagy melege van! Ilyenkor jön nálunk a cumi a szájába, fejsimi és duruzsolás - aztán megnyugszik! Értem én az aggodalmad (ahogy Panniét is), ezért lesz jó a vizsgálat, mert akkor Te is megnyugodhatsz majd! :P
Vendég

Kami! Az arcdörzsölést Gergő is csinálja. Kb olyan, mint amikor vki álmos és a szemét dörzsöli, csak éppen ő az arcán csinálja és két kézzel az egyik oldalon. :lol: Szerintem ebben semmi kóros nincs, bár nem láttam, hogy Áron hogy csinálja és mannyi ideig. :roll:
Vendég

Sági! Emma nem teljesen mérvadó, mert tápszert kap, és ő már csak napi 5x eszik (3,5 óránként), de azért leírom: mindig ugynannyi van nem bekeverve: 170g. Van hogy az egészet megeszi (ált. reggel és este), de napközben 110-130 körül szokott (nem mérem, hanem látom hogy mennyit hagy) - volt már olyan is, hogy csak 70et evett. A reggeli nagy kajálás az érthető, mert ilyenkor este 10től reggel 7-f8ig alszik; este meg teljesen ellazul fürdés után és csukott szemmel szép lassan beszipkázza az egész adagot :lol:
Vendég

Gyorsan meg foldobok par kepet, kedvencetekrol, Csiniapurol is...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Lányok! Akiknél pelusból kipisiléses gondok voltak, mire váltottatok? Melyik jött be? Tegnap 3x húztam neki ágyat :evil: Vagy lehet hogy csak 1gyel nagyobb méret kéne? :roll: Eddig Pampers 2est használtunk, ami elvileg 6 kg-ig jó, és tegnap mértem Emmát: 5170g. Tudom hogy az az ideális, ha a feltüntetett súlyhatár alsó feléhez van közelebb, de azért ez se normális :evil: Még majdnem 1 kg-ig jó kéne hogy legyen neki, de nem tudom elhasználni és van még 40-50 db :evil: Megüt a guta! Melyiket vegyem? Ja még az is eszembe jutott, hogy eddig ugye nem mozgott annyit, most viszont már igen, ezért lehet, hogy ami eddig jó volt, az már szimplán ezért nem jó? :roll: Na jó, nem filozófálgatok tovább :lol: Kérek tippeket! :lol:
Vendég

Kami!
Nagyon jók a képek! A tv- nézős különösen! :D Megnyugodtam, nem csak Lillus van néha rátapadva a tévére. Vasárnap a F1-et nézték apával! :D :D Áron hány kg? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi,
Biztos jólesik neki, hogy nem ebben a nagy melegben megy sétálni. Meg ahogy látom, jobban is alszanak, amikor előtte levegőznek.

Szaszának nem az oltással volt probléma, hanem ahogy beadni sikerült. Még azt sem mondhatnám, hogy dokinéni hibája volt, így alakult. Rosszkor ugrott, rossz irányba. :( Láz vagy ilyesmi nem volt, mértem a hőmérsékeltét. Szegénykém nagyon el volt keseredve, de mára már nincs utóhatás. Túléltük.

Timocska,
Engem sem zavar a liffegés. A vicces az, amikor kendőben megyek, egy inget veszek fölé, hogy be tudjam takargatni a lábát néha. A hátam közepén meg van egy jó nagy csomó és a két szára lóg a fenekemre. Aki csak hátulról lát, igencsak elgondolkodhat, hogy mitől vagyok ilyen amorf :)
A nyugdíjas mamik meg már rég nem emlékeznek, milyen is volt kisgyerekkel :wink:

Pann,
Gondolom, ha nem Gergőről lenne szó, akkor működne a "nyugodj meg" tanács, de saját gyerekkel kapcsolatban saját tapasztalat, elszáll a helyes ítélőképesség. Azért próbálkozom. Egy PKUs baba, mivel a fehérjét nem tudja hasznosítani, retardált, emellett alig fejlődik. Tapasztaltál ilyent? Költői kérdés volt, csak rá kell pillantani Gergőre. Az esély, hogy PKUs legyen, egyébként is nagyon picike. Nem szabad ilyesmire gondolni sem.
Kistesó: Nálunk fővércsoport összeférhetetlenség van, valószínűleg harmadikkal is lesz. Ez minden újabb terhességkor jelentkezik és erősödik. Natival kicsit magasabb volt a bili, Szabinál már fontolgatták a transzfúziót. Ha lesz harmadik, nem sok esélye van, hogy ezt megússza. Gondolom, te is láttad, milyen az, vért venni egy ilyen picitől, elég brutál, ennél egy transzfúzió csak rosszabb lehet. Ennek ellenére, ha valami nem üt be, én mindenképp szeretnék még minitesót! Ilyesmi miatt eszedbe se jussanak ilyen gondolatok.

Sági,
Mennyit és mikor cumizik Peti?
Választanod kell a megnyugtatás cicivel vagy cumival között. Ha ki van elégítve a szopási inger a cicin, akkor nem kell a cumi, elhagyják. De ez annyit jelent, hogy éjszaka is fel kell kelned és hagyni kell nyammogni. Elalváshoz meg ha már megszokta, kellhet egy jó darabig. Próbálhatod azt, hogy csak az esti alváshoz adod oda. Cumi nélkül nehezebben alszanak el maguktól és ha sikerül is, rászokhat az ujjára. Szabin látom, hogy ha tényleg kéne, akkor annyira ki van ütve, hogy azt sem találja.
Nagyobb babáknál olvastam egyszer egy trükköt. Ki kell lyukasztani a cumit, majd levágni a végéből. Egy idő után már nem olyan kényelmes, elhagyják. Nem tudom, hogy működik-e, csak viccesnek találtam az ötletet, hogy egy félig levágott cumival rohangál a gyerek. :D

Kami,
Aggódj te is egy kicsit kevesebbet Áron miatt! :wink: Vannak nyugis babák, mint Szabi, és olyanok, akik nem, mint Áron. Ők persze, hogy többet mozognak és úgy hat, mintha össze-vissza kalimpálnának. Mivel egyikük sem tud mozogni, nyugibaba szakosztály rendezettebbnek látszik, mert megvárja, amíg odáig fejlődik, hogy képes dolgokra. Nem csak gyakorolni kell, hanem várni is, és Áron ezt nem akarja. Szabi, amikor el akar érni valamit az orra előtt, nagyokat kalimpál és sokszor szétdobja oldalra a karját és kezdi előről. Mint egy kis inga, keresve a nyugvópontot, a csörgőt. Elég keservesen megy, de nyugisan próbálkozik.
A másik dolog, hogy nincsenek tökéletes babák. Tegnap dokinéni közölte, hogy Natinak a bokái nincsenek rendben (ilyen volt mindig is, tény, hogy bokasüllyedés-szerűsége van). Szabi meg kicsit kancsal a bal szemére. Azt is kérdezte, hogy van-e kényszertartása, mert hason balra néz. Nincs, nála ez csak fekvési szokás. Ezekután megállapította, hogy mindkét gyerek egészséges és jól fejlett, ami így is van!

Kép KépKép
lorca

Barbi!
Nekünk két féle jött be: Babylove és Libero. Én mindkettőből a 4-9 kg-ig valót veszem. Szerintem már kicsi lehet a pelus Emmára. A pampers egy nagy sz.r!!! Legalábbis nekem! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Egyre jobban hasonlít rád Áron! :P
Vendég

Timi! OK, kipróbálom a Liberót! A nagyim hozott tegnap pelust, sajna nem tudom hogy milyen pedig kibírta az éjszakát :lol: Kérdeztem tőle hogy milyen (asszem 20 db-ot hozot zacsiban) és mondta, hogy nem tudja, úgy kérte a boltban hogy 5 kilós gyereknek :shock: Na kösz :lol: Mindenesetre gumis a hátsó része és zöld békák vannak az elején :D Ha valaki ráismer légyszi segítsetek beazonosítani :lol:
Vendég

Barbus,
Szabira a 2es pelus 5 kilósan már nem volt az igazi. Ő nem pisilt ki, hanem túl szoros volt a combján. Ha oldalt fekszik, a nagy poci összenyomódik, akkor ő is ki tud csorogni, de ez nem jellemző. A 2ből én is elajándékoztam majd egy csomagot és az 1est is majdnem veszteséggel zártam. Amellett, hogy Szabi még mindig napi 8-10 pelust amortizál le. Ha hason csorog, akkor meg kicsi. Amikor méretváltás volt nálunk, éjjel kapta a nagyobbat, nappal meg fogyasztotta a kicsiket.

Kép KépKép
lorca

Lorca, a baj az, hogy nem UGY HAT, hanem OLYAN. Na, mindegy. megvarom, mit mond a doki.
kami

Lorca! Köszi, engem megnyugtattál! :D Tiszta h_lye vagyok, hogy ezt nem gondoltam végig. Csak ha Gergőről van szó, vhogy elvesztem a józan eszem. :oops:

Kami! Én csak azt látom, hogy Áron mindenkinél előrébb jár a fejlődésben, már a kezdetek óta. Kíváncsi vagyok mit mond a doki. :roll:

Barbus! Szerintem is kinőtte a pelusát! :lol: Én is úgy szoktam váltani, ahogy Lorca írta: a kicsik nappal, a nagyok éjszaka. Viszont most találtam meg a kórházban kapott Liberokat! Akkor még az is nagy volt, úh nem használtuk, most meg már... :lol Mi Huggiest használunk mostanában, mert jó vastag a hátán a gumírozott rész, zöld békák viszont nincsenek rajta. :)

na, nyöszörög, ki kell találnom vmit....
Vendég

Na, megjöttünk az oltásról! A hazafelé utat végigordította Lillus, persze, már éhes is volt! :roll: Evett, most alszik.
Kereken 6 kg a védőnői mérleg szerint, ami itthon ugye 5840 gramm. És 59 cm! :) A fej és mellkaskörfogata 39 cm! :lol: :lol:
Olyan cukin gagyarászott és vigyorgott a dokinőre, az meg galádul belenyomta a szurit! :? Kicsit nyekergett csak! Olyan büszke vagyok rá! :D
Most nem kérdezték meg, hányszor szopizik! Még jó, mert a vasárnapi 15-16 szopin biztos kiakadtak volna! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann,
Szabinál és Natinál nekem sem működik az agyam. Nekem erre való a fórum, hogy ami nekem kiszúrja a szemem, de nem látom, azt valaki megmondja :wink:

Megnéztem Szabi szemeit. Ma meg a jobb oldali a kancsal. Még szerencse, hogy csak kettő van. :D

Timocska,
Szépen növöget! A dokinál nektek is az az ősrégi hálós babamérleg van? Amikor még jártam a dokihoz, mindig azt néztem, hogy azon hogy lehet egy mozgó babát megmérni.

Kép KépKép
lorca

Kami,
Nem vonom kétségbe, hogy gond van Áronnal, ami a kényszertartást illeti. Sok is van így a gondból, de szépen javul és ez nem egy maradandó dolog, legalábbis így kezelve.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Borzasztó régen nem jelentkeztem. :( Sajnos két gyerkőc mellett nem igazán van időm. :( Főleg úgy, hogy Palika borzasztóan aktív gyerek! :) Szinte minden időmet leköti, ami kicsi marad, az jut Kittire. Na meg a háztartásra és a férjre. :)

Szóval, amikor tudlak visszaolvasgatlak titeket, de sajnos az sem rendszeres. A képeket azért könnyebben megnézem. :) Gyönyörű szépek a gyerkőcök!!! :)

Mi jól vagyunk. Kittinek július 04-n kell mennie kontrollra újra, reméljük minden ok lesz. Nagyon jó kislány,igazi kis angyalka. :)
A 4 hónapos oltást még nem kaptuk meg, mert a múlt hét szerdán kellett volna, de éjjel belázasodott. :( Szerencsére baja nem volt, valószínűleg a melegtől. Erre mi történik ma? Most jöttünk fel a játszóról nem régen, és picit melegnek éreztem. HÁt nem 37,8 a hője?! Nem bírja a meleget hason valószínűleg. Valakinél van még ilyen?

Jaj, megyek is, hív a kötelesség. :)

Puszi nektek

KépKép

KépKép
lukacsniki

Lorca! Nem mintha ragaszkodnek hozza, de a diszkinezist se vond ketsegbe. Annak nem sok koze van a kenyszertartashoz. Az uj elmelet szerint a kenyszertartas se azert alakult ki, mert "beakadt" a mehben, hanem lehet, hogy fejlodesi rendellenesseg eredmenye - a diszkinezissel egyutt. Gyanitom, ezert van a sok vizsgalat is, csak a neurologus meg nem mondta az arcomba. Mas viszont igen...
kami

Sziasztok!

Barbi,
Nekünk a Libero jött be, de azon libák, kacsák vannak az elején.
A Pampers olyan mint amilyet beleraknak a gyerkőcök, sz@r!!!

Lorca,
Az a baj, hogy Peti szinte mindig a cumival nyugszik le és azzal is alszik el, nappal is és éjszaka is. Nálunk nincs nagyon komfortszopi, ha nincs benne kaja akkor képtelen vagyok a szájába tenni a cicimet. Na majd csak lesz valahogy, esetleg lesz egy-két sírósabb napunk, éjszakánk!

Timi,
Ügyes csajszi Lillus és szép nagyocska!!! :D

Niki,
Jó, hogy írtál és a lényeg, hogy minden ok Kittivel!!! Petinek max 37,3 volt a hője ebben a melegben, igaz ezt az oltás után mérten. Azóta nem mérem, ha egy kicsit melegebb azt a melegnek tudom be.

Móni írt sms-t. :D Az anyukájánál vannak és ott nincs net, de jól vannak és köszöni a hiányolást. Holnap megpróbál netközelbe kerülni és akkor ír!!! :D

Voltunk jógán, jó volt megint, semmi sírás a végén alvás.
Be kellett mennem a munkahelyemre is valami papírt aláírni és közölték velem, hogy új működési szerződés lesz mindenkinek és kell hozzá erkölcsi bizonyítvány. Teljesen fel vagyok háborodva, menjen Horváth Ágnes miniszterasszony a fenébe!!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Mielőtt félreértitek, tiszta vagyok, nem voltam büntetve csak egyszerűen felháborít a dolog.

Kami,
Ezt nem is mondtad még. És mikor tudnak már határozott választ adni? A Marcsi is mondta ezt, neki is ez a véleménye?
Vendég

Barbi!
Eddig én is pampers 2-t használtam, de Brigi kinőtte és most p3-t használunk. Még nekem is van a p2-ből, de nappalra még jó. Viszont a Babylove nekünk nem jött be. Úgy látszik gyerek függő. De ebből a dm-ben van mintacsomag 2db-os. Próbáld ki te is szerintem. Ja és Brigi is 5300g körül van. Viszont hosszú. Már 63cm-nek mértem. Mi jövőhéten megyünk oltásra, majd ott kiderül. :D

Lorca, Timó!
Köszi a vigaszt. Tudom, hogy igazatok van, csak néha olyan nehéz!

Mazsi!
Tényleg jutalékot kéne kérned a More Milk miatt! Ha te nem vagy én biztos nem veszem meg. MOst utolsó mentsvárnak megvettem. Bár őszintén szólva, kicsit sajnálom a pénzt rá, mert édeskömény van a teában, és olajban is iszom. Görögszénamagot is eszem, iszom. Olivaolajjal főzök. Egyedül a benedekfűlevéllel nem találkoztam még, ami benne van. Te hogy kezdted el? 3*2-vel, vagy 4*1-gyel? Meg most hogy szeded?

Jaj Brigi végre elaludt. Ma kb. 1-1,5 óránként kér enni. VAgy legalábbis sír. De legalább most hajlandó sokszor szopizni, ami ugye a legjobb tejserkentő! Lehet, hogy mi most vagyunk a 3 hós ugrásnál... Tévedtem, nem alszik. Megyek is ...
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?