A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Lábgörcs: A szülésznővel ma beszéltem terhesgondozáson, említettem, hogy reggelente néha görcsöl a vádlim, és magnéziumot szedek rá. Azt mondta, hogy jó, de igazából a görcs a kálcium-hiány miatt van. A magnézium nem az okot, hanem a tünetet enyhíti, hiszen lazítja az izomzatot. Bele is írták a kiskönyvembe, hogy kálciumot, és magnéziumot kell szednem! Plusz sok tejtermék, zöldség, gyümi.
Úgyhogy görcsölős kismamik, nyomassátok a kálciumot!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Timi: nagyon megdöbbentem, amit írtál. Ezek szerint az otthoni cukormérők szart sem érnek??? Mert én meg tök vígan elvagyok, hogy csak 5-öket mérek itthon. (Lehet hogy nekem is sokkal magasabb?)
UH-t csináltak mostanában? Mert úgy tudom, azon is észre lehet venni a terh.cukorbetegség tüneteit. (Több magzatvíz, nagyobb baba...stb)
A baba miatt ne aggódj, mert pontosan azért mérik ilyenkor azt a fránya cukrot, hogy lehessen segíteni még ha baj van. Ahogy nézem te nagyon is időben vagy. (Nekem 26 hetesen mérték.)
Valószínű dietetikus által előírt szigorú diétára fognak, legrosszabb esetben inzulinoznod kell magad. De ha mindent betartasz biztosan nem lesz baja a babádnak!!! Lehet hogy ez az utolsó 3 hónap kemény lesz, de hidd el megéri.
Azért merem mondani, mert a sógornőm mindezt végigcsinálta, inzulinozina is kellett, de gyönyörű, egyészséges kislánya lett, és a cukra is helyreállt. Szóval KITARTÁS!!! ne izgulj, minden jóra fordul!
(Még az is lehet, hogy sorstársak leszünk) Egyébként pedig nyugodtan panaszkodj itt, azért vagyunk, hogy egymásnak kiöntsük a lelkünket.

Anitja: de jól nézel ki!!!

Bfagi: ruhaméretek: 56,62,68,74,80,86,92,98,104 általában 6 centi va 1-1 méret között. Az első 3 hónapban (a baba méreteitől függően) 56-68-as ruhácskák kellenek. Az első időben nagyon gyorsan nőnek és gyarapodnak. Ez megint a kezdő méreteiktől függenek. Szerintem 56-osból minimális mennyiséget érdemes beszerzni, ha esetleg pici lesz a baba, születése után lehet pótolni.
Na, megint jól kiokoskodtam magam. Bocsi... :oops:

Egyébként én mióta diétázom, fogytam 2 kilót. Pedig nem éhezem. Mindenesetre érdekes...

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Köszi mindenkinek a bíztatást.

A következő nevetséges történet.
A nővérke mondta, hogy most ne diétázzak és egyek rendesen.
Ebédre ettem egy sajtal sonkával töltött rántott husit krumplis tésztával.
Utána haza jöttem kb 1-1,5 óra telt el megmértem a vércukromat és kereken 6 volt.
Ki érti ezt ???

Holnap azért rákérdezek, hogy itthon mindig rendben van minden a kórházban meg mindig magas. Nekem ez nagyon furcsa.

Anitja: szép nagy pocid van.

Üdv mindenkinek. :D :D

ui.: már kicsit jobban állok lelkileg de még mindig nagyon el vagyok keseredve. Apa itthon megnyugtatott és végig puszilgatta a pocakomat. Kapott is rendesen választ.

Kellemes estét mindenkinek :!: :!:
20200310173350

Sziasztok
Én is ma voltam dokinál, szép zárt a méhszáj, a baba rendben fejlődik, egy kevéske fertőzést elkaptam, de ez a doki által felírt gyógyszerrel pikk-pakk eltűnik állítólag egy hét alatt
Timi (koszegi)
Én sajnos mást nem tudok tanácsolni, csak hogy bízz a szakemberekben, és valószínűleg úgy van, ahogy Gremese írja, vigyáznak a kisbabádra is :)
Anitja
Úgy szerettem volna Hozzád járni jógára.... Na de majd a következő terhesség alatt!

Cukorvizsgálat nálam csak jövő héten, remélem rendben lesz, mert a diéta nem az erős oldalam (egész jól megy nálam a fagyi meg a jégkrém)

Ma vettem használtruha-boltban két rövidgatyót, tökéletEs majdnem új mindkettő! (Ha mégis nyaralásra adjuk a fejünket jövő hónapban a férjemmel, legyen miben mozogni...) De egyébként én is úgy vagyok ezzel, mint Vadvirág, alig ruháztam be kismama-cuccokba, jó a rugalmas anyagú korábbi is :) :lol:

Kép
granda

Sziasztok Mamócák!

Újra és újra gyönyörködöm egyre nagyobb pocitokban, nagyon szépen gömbölyödtök! :D Ellenben azt hiszem, én a nyomotokba sem érek. (Miután béna vagyok itt a feltöltésekkel, egyelőre csak az iwiw-re tettem fel pocis képeket) Az is lehet, hogy már csak nekem nem tűnik fel, hogy nő a pocim, de azért izgulok, hogy a jövő heti UH azt mutassa, mégiscsak szépen fejlődik a Pocaklakónk. Végülis sokat mocorog. Az jó jel, nem? :oops:

Cukor: az én fejemben most már teljes a káosz cukor-ügyben. Hihetetlen, mennyire más sok doki hozzáállása. Szerdán lesz eredményem, kíváncsi leszek! Kőszegi Timi: ne aggódj, akár kell majd vigyázni a cukrodra, aká nem, mindenképp csak a Picurra gondolj, hiszen Ő minden erőfeszítést megér. :wink: Mellesleg a múltkor írta valamelyikőtök, hogy a stressz is fokozza a vércukorszintet. Lehet, hogy csak pont ezért volt magas Neked a hivatalos kórházi méréskor.

Ágynemű: mi még nem vettünk kiságyat sem, bár már kinéztük. Jövő hónapban költözünk fel Budapestre, úgyhogy asszem, előtte nem érdemes ilyen nagy formátumú dolgokat vennünk. Az ágynemű is csak utána jön majd. Az biztos, hogy valami szép lágy színe lesz, inkább a mütyürök lesznek majd hozzá színesek.

Körkérdés tapasztalt és Új Anyukáknak: szerintetek hordozókendő vagy kenguru? Nem tudom, melyik lenne jobb. Valamelyiket mindenképp szeretném használni.

Detti
KépKép
kiskolbi

Még valami: elfelejtettm elbúcsúzni. Bocsi... :oops: Szóval további szép estét Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

A +8 kiló látványa után úgy döntöttem, hogy én is csökkentem a szénhidrát bevitelt. Inkább friss salátákat eszek, gyümölcsöket, meg főzelékeket, és persze kis husit is! Azt szeretem! :)

Timi! Szerintem nem lesz gond a cukorral. Lehet, hogy igaza van a csajnak, hogy a szervezeted elszokott a szénhidráttól, és azért reagált úgy, ahogy. De azt én sem értem, hogy az otthoni cukormérés ennyire megbízhatatlan :?:

Ma voltam egyébként dokinál. Minden rendben, méhszáj zárt! Csak ez a fránya baci... :evil: Megint vett kenetet, de érzem, hogy semmit nem javultam... :cry:
Granda! Neked milyen fertőzésed van? És mit kaptál rá??? Nekem ez már a 3. kúra volt... :(

Csak a 30. héten megyek UH-ra. Olyan sokára lesz még!!! :roll:
Cukorterhelés meg a 28. héten lesz.

Anita! Csini vagy! Tényleg ari a felsőd! :D

Timi26! Köszi a ruhaméreteket! Ebben én is tanácsatalan voltam.

Na, megyek. Elteszem magam holnapra!
Jó éjt!

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola
Küldtem privit!

Kép
granda

M ailyen koran kezdeodik a melom, akkora nagy tortura lesz huuuuuuuuuuuuu

K.timi: ne izgulj, nem lesz gond, de azert ovatiba egyel

en mar csokkentettem a kal bevitelt, de megis hiztam 30 dkg-ot, kicsit meg is vagyok rettenve, h mi lesz

ma uh. ugy izgulok, tegnap sirtam is!

pussz nektek

Kép

Kép
mmarica

Vadvirág!

Miléna már lekerült kórterembe a szülőszobáról szerencsére, szegény az első éjszaka szinte semmit nem aludt, mert állandóan szültek körülöttel :D

Szia Anikó!

Ugyanaz a keresztnevünk. :D Üdv. a csapatban! Írj sokat!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Timi (T.Kőszegi)
Minden rendben, az a pár hét már nagyon gyorsan elrepül... :):)

Anitja!
Gyönyörű pocak, nagyon csini vagy!!! :):)

Granda, Gremese!
GRATULÁLOK a vizsgálati-eredményekez! :):)

Gremese!
A Walmark pl. gyárt is egy olyan vitamint, amiben együtt van a Kalcium-Magnézium-Cink - ahogy mondtad is, nyilván pontosan azért mert így együtt tudnak igazán hasznosulni...

Kiskolbi!
Szerintem egyik sem. Hihi!

Nálunk nem váltak be, a gyerekeknek és nekem is meglehetősen kényelmetlennek bizonyultak ezek a hordozó alkalmatosságok.
(Pedig több márkát is kipróbáltunk.)

Nyáron bele- és hozzám izzadtak, télen meg tulajdonképpen bele sem fértek a vastag overalloktól...

Ráadásul hosszútávon cipelni sem éppen könnyű.

De egyet érdemes venni, hátha mégis nálatok beválik - ha mégsem, akkor még mindig meghirdetheted és tovább adhatod...

Régebben nagy divat volt a kis méretű fürdető "vödör" - hát azt sem tudom elképzelni hogy lehet kényelmes egy bébinek.

(Persze mondjuk Indiában és Afrikában az asszonyok a hátukon cipelik az újszülöttet és közben hosszú órákon át a földeken dolgoznak a rettentő hőségben. Szerintem valahogy azok a gyerekek kezdettől ehhez vannak szokva, jól tűrik a megpróbáltatásokat - ahogy a szüleik is - szóval feltehetően eszükbe sem jut hogy nyafogjanak, jellezzék hogy nem igazán érzik jól magukat. Egyszerűen talán beletörődtek a sorsukba, hiszen nincs is más választásuk. A Mamijuknak nincs lehetőségük arra hogy luxus körülményeket biztosítsanak számukra - a létükért küzdenek nap mint nap.)

MMarica!
Minden rendben, ne aggódj! :):)

Anikó!
Eltudom képzelni milyen lehetett. Grrr...!!!

Viszont ez nagyszerű hír, további kitartás és puszi mindkettőjüknek. :):)

(Homeopátiás készítményeket a patikákban lehet beszerezni.)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom, hogy emlékeztek-e, hogy agyaltam a kórházi külön szobán, amit itt nálunk lehet kérni (persze pénzért, de az nem érdekel), és akkor éjjel is nálam lehet a baba. Most megtudtam végre, ha esetleg mégis nagyon fáradt lennék, akkor kérhetem, hogy elvigyék a babát egy kicsit, vagy akár egész éjszakára! Úgyhogy úgy futok neki a dolognak, hogy a babával leszek éjjel is, és még mindig ott a lehetőség! :)
De még mindig olyan sokan azt mondják, hogy hülye vagyok, mert nem fogok tudni pihenni. Tapasztalt mamik? Ti próbáltátok így???

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Kismamik!

Tegnap voltam a Brendonban tornázni és végre nem felejtettem el, amit ígértem. A homeós bogyókról a következőket írják:

37. hét: hétköznap - Cimicifuga napi 1x5
vasárnap - Arnica napi 1x5

38. hét: hétköznap - Caulophyllum napi 1x5
vasárnap - Arnica napi 1x5

39. hét: ha nincs jóslófájás - Cimicifuga napi 1x5
ha van jóslófájás - Caulophyllum napi 1x5

Szülés megindulása esetén: Arnica 1x5
Kitolási szak: Arnica 1x5
Szülés után: Arnica 1x5

Szülés után 2. naptól: Bellis perenis 2x5 naponta 1 héten át.

Üdv mindenkinek és szép napot!!!!!

Andi
Kép
amona

Regina!
Én csak úgy próbáltam mindig, hogy éjjel-nappal 24 órában velem voltak közvetlen a szülés után és nekem nagyon bevált. :):)

Most is kezdettől velem lesznek az ikrek folyamatosan. :):)

Még széééééééééééép, erre várok majdnem 40 héten át, hogy végre a karjaimban tarthassam Őket. :):)

(Eszembe se jutna beadni a bébiket még egy órára sem még akkor sem ha fáradt lennék, vagy fájna a műtét helye, stb. Az hogy velem vannak, mindenen átsegít, erőt ad, a legnagyobb csoda, a legfantasztikusabb élmény.)

Zuhanyozni akkor szoktam menni, amikor Attila jön látogatóba, addig Ő van velük. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Timi: majd jelentkezz, mit mondott a doki!

Mazsola: Nekem Rebekát elvitték éjszakánként, de mégegyszer nem tenném. Persze csak ha van rá lehetőség. Valószínű ez is befolyásolta, hogy nem bírtam szoptatni. Meg szörnyű volt minden éjszakát végigaggódni, hogy vajon jól van-e? Hogyan bánnak vele? Mennyit sír? Felveszik-e ha sír? Ugye nem etetik tele mindenfélével? (más anya tejével, tápszerrel...stb). Szóval inkább leszek fáradt, mintsem mégegyszer ezt végigéljem. Otthon meg azért úgyis van segítség és igenis lehet pihenni.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Kellene nekem egy kis segítség! Hogy raktok fel képeket a babanetre? Nekem csak linket akar rakni! HELP!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Mammikák!
Anikó! Szöveg alatt melléklet feltöltése, feljön egy ablak, tallózás, csak 600x600m.pixeles, és 250k.bájt-os képet enged, ja és JPG legyen a formátum. Ha ezeknek megfelel elvileg fent van, de Te nem látsz, csak linket, amikor elküldöd a hozzászólást csak akkor helyezi be a képet!

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Anita és Anikó: én is köszi a tippet, otthon én is így próbáltam, de nem sikerült. Azt hiszem, innen a munkahelyi gépről menni fog! :D Végre törlesztem Nektek régi adósságomat!

Kép poci3
Kép poci2
Kép poci4
Kép poci1

További szép napot Nektek, vigyázzatok a nagy melegben! :wink:

Detti

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!!

Regina! Eszedbe sem fog jutni, hogy el kene vinni a babat, mert faradt vagy! Olyan anyatigris-oszton jon elo belolunk, hogy ha nem latod akar egy percre is, ugy erzed, megorulsz, vajon mi lehet vele!!!! Amikor a nagylanyom szuletett, meg ejszakara elvittek, de nem tudtam aludni, ugy aggodtam. Lefizettem az apolot, hogy nagyon figyeljen ra!! :D Orulet!! :D

Kiskolbi! Nagyon-nagyon bajos es csinos vagy!!

Szep napot mindenkinek!

Niki
Vendég

Kiskolbi,

nagyon aranyos a pocid!!! Egyik felső csincsibb, mint a másik :wink:

Lányok,
engem időnként már kezd zavarni a hasam :oops: Mintha napról napra nagyobb lenne. Reggel is leejtettem valamit, megszokásból gyorsan leereszkedtem és majdnem ott maradtam... ...alig bírtam fölállni. Mi lesz így később???
Apa húz föl az ágyból reggel?? :lol:

silka
silka

Silka, Niki!

Köszi a dícséreteket, egyébként én se vettem egy kismama-cuccot se, leszámítva egy használt gatyót, a legtöbb cuccom "normális" üzletben kapható darab.

Kérdés: Titeket nem zavar, hogy egy csomó idegen (értsd: nem közeli hozzátartozó) meg akarja érinteni a pocitokat? Én ölni tudnék érte! Elért az Anyatigris-szindróma?! :twisted:

Engem még nem zavar a pocim, csak néha fekvéskor félek, hogy összenyomom a Picurt. Azért vigyázok rá. :wink:

Később még benézek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Cukrosok, hízósok, nagy és kis pocakosok, vizesek!!!
NO PARA! Mindent a babóért! Kibírjuk! :D Csak optimistán!!!!
Én nagyon jól érzem magam, bár vizesedik a lábam, a kezem, állandóan fel kell polcolnom, egyre nehezebb fordulni az ágyban, ha a szekrény aljából akarok kivenni valamit, az kész tornamutatvány, mosogatásnál összevizezem a pocim :shock: , és a konyhapultról ma majdnem levertem egy edényt, szintén a pocakommal. :shock: :shock:
De én csak nevetek ezen - apával együtt.
A végeredmény egy tünemény kis baba, a húsunk, a vérünk, a szemünk fénye. Érte mindent!!!! :D

Kiskolbi! Nagyon cukor kismami vagy, szép a pocid, az alakodhoz képest, teljesen jó méretű.
Lelkem! Nyomathatnál egy kis zsíros deszkát, meg 3-4 adag somlóit, hogy felgyöjjön egy kis husika! :wink: :lol:

Vásárlás: Na, a mai nappal megint kihúzhatok egy pár dolgot a mégmegkellvenni-listáról.
Vettem orrszívót (azt a sima párszáz forintos "pumpásat", állítólag sokkal jobb, mint bármilyen csoda-motoros kütyü), egy kacsás fürdővíz-hőmérőt, (ami még korai, de rózsaszín és cuki volt): fogzáskor csillag alakú rágóka, amiben víz van, és le lehet hűteni, eldobható melltartóbetétet, és sima betétet magamnak.
Apa sokszor csak mosolyog, de mindig azt mondom, örüljön, hogy most apránként megveszek mindent, mert így legalább nem kell kétnaponta valamiért rohangálnia.

Hajni! Kérlek írd be a táblába: 4D 06.27.

Baba-mama: Ahol én fogok szülni, ott velem lesz a baba, de bármikor kérhetem, hogy elvigyék, ha pihenni szeretnék. Azonban én egyetértek a tapasztalt mamikkal, hogy fel fog éledni az anyatigris bennem, és tök kétségbe fogok esni, hogy hol a babám. Szerintem nem is fogunk tudni pihenni, ha nincs velünk.

Anikó80! Üdvözlet Milénának! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!

Teljesen osztom a véleményedet! Mindent a babáért! Szerintem ezzel mindenki egyet ért!

Anitja!

Köszi a segítséget! Most dunántúlon vagyok, de ha hazaérek teszek fel képeket.

Kiskolbi!

Nagyon csini vagy! Az biztos, hogy nálad szülés után az összes plusz kiló el fog tűnni!

Milénáról semmi hírem sincs! Azt mondta, hogy jelentkezik amint van valami mesélni valója, de úgy látszik nincs! Még várok egy kicsit, ha nem jelentkezik felhívom!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kiskolbi!

Irígylésre méltóan vékony vagy!
Én a hordozó kendőt ajánlanám, nálunk nagyon bevált, nagy biztonságot ad a babának és több féleképpen is meg lehet kötni a baba korának megfelelően.

Mazsola!
Szerintem így első nekifutásra érdemes lenne átgondolnod, hogy ne külön szobába menj, ha azok is rooming-in szobák, mert a mamik sokat tudnak segíteni egymásnak, főleg lelkileg. Egyébként szerintem sem kell megválnod még éjszakára sem a babádtól, mert én még nem hallottam olyat, hogy valaki szülés után jót aludt volna, szerintem ez a duma része. Akkor vagy a legnyugodtabb, ha melletted van.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Egyébként én meg Petyka miatt vagyok kiakadva. Ma voltunk orvosnál és sajnos beigezolódott a sejtésem és fitymaszűkülete van, szinte biztos, hogy december elején műteni kell. Teljesen kész vagyok, mert a műtét uténi gyógyulás keserves állítólag. :cry: Annyira sajnálom szegénykét, réadésul azt sem tudom, hogy addíg mit fogok csinálni a kicsivel.
Lehet, hogy elviszem egy másik orvoshoz is a biztonság kedvéért.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Kiskolbi! Csini vagy!
És én se vettem kismama ruhát, csak 1 farmert. Meg egy tavalyi halászgatyámat átalakítottam ugyanazzal a módszerrel. Szerencse, hogy a kismama fazonú felsők divatosak most!
Pocisimogatás: Szerencsére nálam kevesen próbálkoznak. Biztosan érzik, hogy nem szeretném! :wink:

Köszi a véleményeket a babás szobáról! Én is így gondolom. Meg ha fáradt is leszek, akkor is az lesz a dolgom, hogy a babával legyek. Neki is szüksége lesz rám. Furcsák az emberek körülöttem, hogy nem így gondolják... (sőt, egyenesen lecsesznek, hogy hülye vagyok...) Belőlem ösztönösen is ez a gondolat jött, hogy így helyes. Majd alszok, amikor a picúr. Szerintem ilyenkor sokkal jobban lefárasztanak az úgymond felesleges látogatók. Apa és a nagyszülők jöhetnek, de a többi minek özönlik??? :roll:
Beke Andi! Az a baj, hogy ha nem külön szobát kérek, akkor nem lehet velem éjjel a baba. Sajna nálunk így működik egyelőre... Ezért filózok annyit. Persze úgy lenne a legjobb!!! 8)

Silka! Nekem is fura sokszor a nagy hasam! ;) Pl. alacsony ágyról hirtelen nem tudok felülni, és a lehajolás is problémás nekem is. Oda kell mindig figylenem, hogy hogyan hajolok! De azért buli! :D

További szép napot!

Regina
KépKép
mazsola7

Egyébként elvileg rooming-in szobák, de éjszakára elviszik a piciket...

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Kicsit elmaradva de vagyok.

Milénának !
Sok puszit küldök.

Nagyon csinik a pocakos képek,majd már én is teszek fel egész alakos képet.

Arik a ruhácskák.

Hú nagyon izgulok holnap megyek 4d-re,már várom.
Holnap rakok fel képet.
Remélem kiderül,hogy ki rosszalkodika pocimba.

Babucikám mostmár nagyon sokat és elég erősen mocorog,
majd kirugja az oldalamat.

Akit érdekel még ruci én is most kaptam:
www.angolgyerekruci.gportal.hu
A legkisebb mérettől vannak.
Bár én még a babámnak nem vettem semmit de a kisebbik fiamnak
már igen.Szerintem aranyosak.

További szép napot.
Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Életjel!!! :lol: :lol: :lol:

Olvasok én minden nap,de mire a végére érek vagy Meli kel fel vagy én ájulok be!!! :lol:

Itt Miskolcon mindkét kórház baba barát,úgyhogy velünk lehet a pici éjjel-nappal!!
Nekem Melit szülést követő éjszaka elvitték...mondom,hú na most kialszom magam mivel majdcsak két napja fennt voltam!!
Hát a nagy alvásból az lett,hogy le se hunytam a szemem,kavarogtam bennem az élmények és alig vártam,hogy hozzák reggel Melit!!Na onnantól kezdve csak fürdetni vitték el.
Pihenni meg egyszerűen nem tudtam annyira felvoltam pörögve és annyira boldog voltam,hogy mindig csak néztem és csodáltam,hogy úr isten,ez a gyönyörűség az enyém!!!! :D :D :D

Végre szombaton megyünk Pestre 4d uh-ra!!!!!Juhéjjjjj!!! :lol: :lol:

Hajni,légyszi táblába:
06.16.4D UH
Név:MOLLI
Köszi

ancsi26

Ancsi!

Te is nagyon csini vagy!!!

Hírek Milénáról:

A kórházból valószínű nem engedik már ki, 3 orvosnak kell a beleegyezése. Jól vannak, a babával is minden rendben, csak gyenge a méhszáj és feküdnie kell. Amióta bent van nem is keményedik a hasa.
Néha unatkozik, meg sokat alszik, alacsony a vérnyomása. Ha nem engedik haza beviszi neki a férje a laptopot internettel és akkor gyorsabban telik az idő.
Panaszkodott, hogy milyen borzalmas állapotok vannak a kórházban. Pl. ma este hattól nem lesz víz.

Pénteken bemegyek hozzá meglátogatom! Ha üzenni szeretnétek neki akkor vastagítsátok ki, összemásolom és kinyomtatom neki! Biztos örülni fog neki!!! :lol:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Kismamik! :D :D :D

Anikó Milénának üzenem: feküdjön sokat türelmesen, és várjuk itt a fórumon! Nagyon szorítok Nekik, sok pozitív energiát küldök Zétinek! :D

Ancsi: nagyon csinos vagy!!!! :D

Emese: imádom én a zsíros deszkát meg a somlóit is, de hiába! Egész életemben azért küzdök, hogy feljöjjön rám pár extra kiló, de semmi! Asszem gyárilag lehetek defektes... :cry:

Beke Andi: decemberig még megoldódhat a probléma. Különben én is félek ettől, ha kisfiam lesz. Sok szerencsét!

Rooming in: ismerve, már most mennyire üvöltözik bennem az Anyatigris, azt hiszem, én is akkor leszek a legnyugodtabb, ha a Babóca velem lesz. Elég sok rémtörténetet hallani a csecsemősszobákról és néhány nővérkéről! Az én gyerekemet ne rontsák el, és ne tápszerezzék, szörpiztessék, stb...! :evil:

Szép napot, majd még jövök! (Ez nem fenyegetés!!! :lol: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Miléna: veled vagyunk kitartás és sok pihi nektek. Zéti tudja mi a dolga és bizots érzi, hogy mindenki neketek drukkol ezért még maradni akar a tutti kis kéglijében. Puszi nektek :!: :!: :D :D [b]

Na lányok ma voltam a dietetiológusnál.
Csupa jót mondott és kicsit meg is nyugodtam.
A lényeg napi ötszöri étkezés 3 óránkánt reggel 7-től este 7-ig.
Reggeli 25g , Tízórai 25g , Ebéd 50g, Uzsonna 20g, Vacsora 30g szénhidrát.
Nem vészes csak össze kell írni, hogy mikor mit eszem erről naplót kell vezetni.
Ja és mindig ugyan abba az időben kell reggelizni ez a legfontosabb.
Innentől kezdve minden héten ugyan azon a napon a reggeli étkezés után 1 órával megmérik a vércukromat.
Elvileg 3 napos ilyen diétával már látható eredményt kell elérnem.
Ja és a pláne, hogy a 28. héttél minden vérvétel után uh-t is fognak csinálni. Ezt, hogy miért nem tudom de majd kedden megkérdezem.
A nő akivel a diétát beszéltük meg egy nagyon kedves szimpi nő volt olyan 60 körüli és nagyon érti a dolgát és nem lekezelően beszélt.
Azt is mondta, hogy nem kell megijedni mert ez sajna most elég sűrű, hogy a kismamáknál kijönn a terhes diabétesz.
Ma még büntetlenül ehetek mindent de mértékkel és holnaptól kőkemény diéta.
Amitől a legjobban eltiltott a DIÉTÁS termékek mert abba nagyon sok mesterséges anyag van és az felesleges.
Kaptam egy táblázatot is ami alapján tudom számolni, hogy mennyit ettem.

Szóval nyugodtabb vagyok kicsikét csak ez a heti vérvétel nem a legjobb hír volt ma mivel utálom és gyülölöm a tűket.

Mindenki aki tett fel pocis képet nagyon csini.

Egyébként találtam elég sok homeopátiás dologról ha valakinek kell akkor elküldöm privibe vagy ha gondoljátok fel tszem ide de elég sok.

Mindenkinek kellemes estét majd még jövök még. :D :D
20200310173350

Sziasztok !

Miléna: veled vagyunk kitartás és sok pihi nektek. Zéti tudja mi a dolga és bizots érzi, hogy mindenki neketek drukkol ezért még maradni akar a tutti kis kéglijében. Puszi nektek :!: :D :D

Na az elöbb jól elküldtem.
20200310173350

Kiskolbi, Ancsi!
Csinos a pocitok! :):)

Miléna!
Puszi mindkettőtöknek, kitartás, minden a lehető legnagyobb rendben lesz. :):)

Várunk!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Timi! Na látod! Nincs nagy gond! Szerintem azért csinálnak UH-ot mindig, mert figyelik a magzatvizet. Mert ha az sok, akkor gond van. Persze csak tippelek, nem értek hozzá.
Ha az úgy könnyebb neked, erre az időszakra rendelhetsz kész kaját egy kiszállítócégtől. Én a munkahelyen csináltam, és én is számoltam a grammokat, hogy ne hízzak. Tök kényelmes, mert fel vannak tüntetve a grammok, és csak jól kell kombinálni! :)

Miléna! A többiek elláttak már csupa-csupa jókívánsággal, így én a következőt üzenem neked: Nyisd ki a füled, nyisd ki a szemed, tájékozódj, kérdezősködj, mi hogy megy a szülés során, mi történik a babával, mi történik a gyermekágy alatt, mit érdemes magadnak és a babának bevinni a kórházba (nem a teljes listára gondolok, hanem olyan praktikus tanácsokra - ha vannak).
Ha tudsz, beszélgess friss mamikkal, szerezz minél több tapasztalatot.
Na, ha eddig unatkoztál, most nem fogsz, szépen elláttalak házi feladattal! :lol:
És persze kitartás, meg áhitat, lazíts, olvass okos és vicces dolgokat, és a körülményekhez képest próbáld magad a lehető legjobban érezni! Ha te nevetsz, akkor a baba is!!! :D
Zéti jó kiskrapek, esze ágában sincs kijönni, ő is élvezi a pihit, miközben csak hízik, csak hízik.... :wink:

Csajok! Észrevettem, hogy kullancs van a lábamban. Elkezdtem hisztizni apának, hogy jaj...jaj... :shock: biztos fertőzött, és babuka elkapja... szedd ki!!!!! szedd ki!!!!! jaj.... :shock:
Tök kész voltam, ő meg kiszedte teljesen. Kicsit kinyomta a helyét is. Nem lesz ebből baj? Én úgy megijedtem!!!! :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

Milénának
Kép Legyél nagyon erős
Kép Pihenj sokat

Kép Minden OK lesz!

Kép Visszavárunk a jóhírekkel

Kép
granda

Sziasztok !

Fius mamik kérdésem lenne.

Ti elgondolkoztatok már a körülmetélésen ?
Mi szeretnénk egészségügyi okokból.
És minnél elöbb megcsinálják annál jobb meg persze nem emlékszik rá a kicsi ha minnél hamarabb megvan csinálva.

Már bocs, hogy ilyet kérdezek de eszembe jutott.

Kellemes estét. :D :D
20200310173350

Kőszegi Timi! Jó olvasni, hogy ilyen rendes nőcivel tudtál beszélni, aki kellőképpen tájékoztatott is! Örülök, hogy ilyen jókat mondott!!! :D Hiába! Nem mindegy, hogyan beszélnek az emberrel..

Miléna! Sok méhszájerősítő csillagocskát küldök Neked! *********** :D

Képzeljétek! Ma kaptam a barátnőmtől egy CD-t. Az a címe, hogy "Aludj kicsim / Ébredj kicsim!" Nagyon jó kis zene van rajta, ami tele van madárcsicsergéssel, vízcsobogással, stb. Ezt fogjuk hallgatni. Állítólag az első rész elaltatja a babát, a második pedig lágyan, fokozatosan ébreszti. Amikor kint lesz a Babóca, biztosan megnyugszik ugyanettől a zenétől! :lol:

Jók legyetek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Hát nem semmi, mennyit tudtok írni! :lol: :lol:

Nagyon klasszak a bútorok és a ruhácskák!
ÉS nagyon csinos kismamáink vannak! Ilyenkor büszkén viselem én is a pocakom! Ez a legszebb része az egésznek! Ahogy Apa is büszkén símogatja és édesen beszélget hozzá! Egy kicsit tovább is tarthatna... De persze majd jó lesz a karunkba fogni a kis babát, ha megszületik. Csak most ezt is élvezzük, amíg lehet! :D

Milénának meg kitartást, és reméljük Zéti is tudja, hogy még jó pár hétig benn kell maradnia. :D

Hajni, csuda édes dolgokat vásároltál! El vagyok ájulva! Bár ezzel én is így vagyok, mint valaki - már nem emlékszem pontosan ki, ezért név nélkül - írta, hogy jobb szeretem megfogdosni és megtapintani az árut! :oops:

Silka
, nálunk Apának tetszik ugyanez a tipusú babakocsi. Ti újszülött kortól használnátok ezt a mózessel?

Gremese, hasonló beállítottságúak lehetnek a párjaink. Az enyém is célirányosan max 5 percet tölt egy boltban, még amikor ő magának vásárol, akkor is végez próbával, mindennel. De amikor rájön, akkor hirtelen tele lesz a kosár szintén csokival és sajttal... :lol: :lol: :lol:

Üdv köztünk Noan!

Viranka, nagyon édes a kisfiad!

Timi (koszegi), sajnálom, hogy ilyen magas lett a cukoreredményed! De legalább kezelni lehet, és a babának nem lesz semmi baja! Kitartást, a diétához! :roll:

Kiskolbi, a pociérintéssel néha én is gondban vagyok... Amikor régi ismerősök, meg szinte idegenek mustrálják, és szeretnék érezni, hogy mozog-e...? Főleg, hogy a családom nem nagyon "fogdossa". Csak Apa puszilgatja, meg símogatja esténként... :D

Gremese, naná, hogy a babáért mindent! :lol: Én is csak nevetek magamon, hogy milyen sete-suta lettem, és semmit nem tudok olyan ügyesen és gyorsan megcsinálni, mint előtte. A WC takarítás volt nem semmi mutatvány a napokban!!!!! :lol: :lol: Elég vicces lehettem, amint négykézláb tolatok ki a WC-ből... :wink:

Szép estét mindenkinek!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Szia Kőszegi Timi!

Ugyan még nem biztos, hogy fiunk lesz, de tudod, mi semmiképp sem szeretnénk ezt a műtétet. A mi családjainkban eleve nem szokás, másrészt pedig szerintünk a Természet nem véletlenül teremtette azt a kis fitymát oda! Persze tiszteletben tartok minden más véleményt. :wink:
Szép estét, megyek legurítok még egy bögre kakaót. Ez ma már az ötödik lesz!!! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

T. Koszegi!

Szerintem ebben a kerdesben nagyon szelsoseges velemenyeket fogsz hallani, ugyhogy en azt javaslom, tegyetek ugy, ahogy ti gondoljatok jonak.

En szemely szerint valoszinu, hogy megcsinaltatnam, ha fiam lenne, mar csak azert is, mert a volt ferjemnek is volt, a mostaninak ugyan nem volt mutve, de ugy nez ki.. :) Szoval nekem esztetikai kerdes is :D

De ami a legfontosabb: a volt ferjem gyermeksebesz, rengeteg ilyen mutetet csinalt, es o mondta nekem, hogy statisztikailag kimutattak a higienikussag egyertelmu elonyet, sot, korulmetelt ferfiak partnereinel nagyon-nagyon kis szamban fordul elo mehnyakrak.

Dehat, tudod, hogy van ez.. En vegetarianus vagyok, az egyik orvos azt mondja, karos, a masik, hogy nem... Annyi biztos, hogy ugyanugy lelegzem mint barki mas, egeszseges is vagyok, sot nem csak en, a parom es a gyermekeink is, sot, meg hizom is sajnos... :oops:

Puszi

Niki
Vendég

Ja, azt elfelejtettem, hogy ugy tudom, 8 napos korban a legjobb a mutet, par masodperc az egesz.
Vendég

Jó reggelt Pocakosok!

Ajánlom figyelmetekbe a következő oldalt:

www.lll.hu

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

voltunk 4D-n es minden rendben! jeeeeeeeeeeeeee 1380 g :shock:
rakok fol kepet, ha sikerul...

t.koszegi: elkuldened vagy folraknad a tablat amit kaptal, ha nem tul hosszu? nagyon hasznat vennem!

Milena: a legfontosabb, h fekudj MEGERI!!!!!!!!! NEKEM A FERJEM VETTE EGY MINIDVD-T ES AZT NEZTEM, MEG OLVASTAM. a SUTTOGO TITKAIT NAGYON AJANLJAK - MAR ERROL BESZELTUNK IS. NEKEM VAN ISMEROSOM, AKI EZ ALAPJAN NEVELI A GYERMEKET es nagyon nyugodt babaja van! a masik ami meg erdekes a Gyermeklelektan (merei-binet) - nagyon nagyon erdekes es tanulsagos! Kép Linibaby Kép Linike mosoly [/b]

Kép

Kép
mmarica

es megegy, mert az a 2 nagyon ugyanolyan! :) Kép Linike es a labai

Kép

Kép
mmarica

Timi! (T.Kőszegi!)
Szerintem is az a lényeges, hogy Ti hogyan gondoljátok - hiszen minden téma megosztja az emberek véleményét 50-50 %-os arányban. :):)
(Még a személyes tapasztalatok is mást-mást mutatnak sokszor.)

Én azt gondolom nincs ebben a műtétben semmi különös és én is csupa jót olvastam a higiénia, stb. tekintetében... :):)

MMarica!
Gyönyörű a bébi! :):)

Vadvirág
Vendég

Jó reggelt Kismamák!

Marica: tündéri a Babád!!!! :D :D :D :D

A suttogó titkai: nekem Édesanyám vette meg a könyveket, és eddig ugyan csak az első kötetet végeztem ki, de alig tudtam lerakni, és ha ez a gyakorlatban is így fog működni, akkor nagyon boldog Babók és Anyucik leszünk! Ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el!

Tegnap voltam vásárolgatni egy kicsit, ezek a legújabb szerzeményeim. Többet már majd csak akkor veszek, ha kiderül, hogy az Aprónép lába közt mi van (remélhetőleg jövő kedden!!!)

Kép Ez a kedvencem! :-)
Kép 56-os apróság
Kép Meg még egy...
Kép Ehhez még sapi is járt! :-)

Szép napot, később még írok majd! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Kösz a véleményeket. Nálunk nem csak higénia döntő szempont de az nagyban befolyásol. Nekem a sógomnak kellet megcsináltatni felnőtt fejjel és nagyon fájt neki és marha nehezen gyógyúlt.

mmarica : sajna a táblázat az nyomtatva van de szívesen begépelem majd. Egyébként van egy jó oldal ott is sok érték fent van. www.kcal.hu érdemes megnézni.
Egyébként meg nagyon édi a babád.

Kiskolbi : édesek ezek a ruhák látom te is szereted a nagy mintákat. A sárkányos fenomenális.

Cukor ügyben : reggeltől elkezdtem a diétát. Reggel éhgyomorra 4,3 volt a cukrom megreggeliztem fincsi füstli virslit egy kicsi csomagot amibe 4 db van csak úgy natúr főzzve rá egy órára mérte és 4,8 volt. ki érti ezt ?
Szeretném ha nem is lenne több szép és egészséges babát szeretnék.

Ma is jó meleg van.

Aniko80: ő velük volt riport szombaton a Babavilágba a Liptai Claudiás műsorban. Nagyon jónak tűnik.

Mindenkinek kellemes napot !!! :D
20200310173350

Sziasztok, Mamikák!
De jó ide visszajönni! Hetekig még bekukkantani sem volt sajnos időm (de ígérem, szorgosan elolvasom a kb. 10-15 kimaradt oldalt). :x
De majd mostantól!
Örülök, hogy mindenki jól van, Miléna, Rád sokat gondolok, kitartás és MINDEN JÓT NEKTEK!!!

Lányok, holnapután megyek a vércukorvizsgálatra, remélem, rendben lesz az érték.

Állapotjelentés:
Melegben lábdagadás van, az alvás egyre furább (hátbeszakadás-érzés és egyéb finomságok), a mozgásról nem is szólva (estefelé az ágyban felülés egészen kaszkadőrszerű mutatványokat igényel, mert a hasizmom valahogy nem működik).
Jelentem, Ádám alighanem a világ legtöbbet mozgó babája, rendszeresen csuklik, helyezkedik, átkupacol. :-)
Meló még lesz júniusban, de a július-augusztus már csak és kizárólag a babáé! :lol:

Mindenkinek a legjobbakat!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?