A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Barbi!
Eddig én is pampers 2-t használtam, de Brigi kinőtte és most p3-t használunk. Még nekem is van a p2-ből, de nappalra még jó. Viszont a Babylove nekünk nem jött be. Úgy látszik gyerek függő. De ebből a dm-ben van mintacsomag 2db-os. Próbáld ki te is szerintem. Ja és Brigi is 5300g körül van. Viszont hosszú. Már 63cm-nek mértem. Mi jövőhéten megyünk oltásra, majd ott kiderül. :D

Lorca, Timó!
Köszi a vigaszt. Tudom, hogy igazatok van, csak néha olyan nehéz!

Mazsi!
Tényleg jutalékot kéne kérned a More Milk miatt! Ha te nem vagy én biztos nem veszem meg. MOst utolsó mentsvárnak megvettem. Bár őszintén szólva, kicsit sajnálom a pénzt rá, mert édeskömény van a teában, és olajban is iszom. Görögszénamagot is eszem, iszom. Olivaolajjal főzök. Egyedül a benedekfűlevéllel nem találkoztam még, ami benne van. Te hogy kezdted el? 3*2-vel, vagy 4*1-gyel? Meg most hogy szeded?

Jaj Brigi végre elaludt. Ma kb. 1-1,5 óránként kér enni. VAgy legalábbis sír. De legalább most hajlandó sokszor szopizni, ami ugye a legjobb tejserkentő! Lehet, hogy mi most vagyunk a 3 hós ugrásnál... Tévedtem, nem alszik. Megyek is ...
lora7

Bocsi! :oops: :D
lora7

Sági!
Nekem is írt Móni, úgylátszik ugyanazt mindkettőnknek! :D Én H.Á-t alapból unszinak találom.. :evil:

Lora!
Tényleg a gyakori szopi a legjobb tejserkentő. Úgyhogy csak hajrá! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ezt a vedono mondta, Sagi, akinek szinten adok a szavara. Szerinte nem lehet beakadni a mehben. Nemtom, hogy igaza lehet-e, mindenesetre kicsit elgondolkodtato, hogy eddig mimindent hallottam Aron bajarol. Mi van, ha igaza van? Eddig szuletesi rendellenessegrol volt szo - de ha tenyleg kiderul, hogy nem szuletesi az, hanem fejlodesi? Az sokkal nagyobb gaz. Biztosat nem tudhatunk, de ez sem kizarhato. Kezd osszeallni mindenesetre a kep, hogy miert ilyen buzgo a neurologus...

Mindenesetre en nem az a fajta vagyok, aki bedugja a fejet a homokba, es azt a mantrat mormolja, hogy Aron egeszseges. Nyilvanvalo, hogy van valami baja, magamat amitanam, ha igy tennek. Ehelyett minel gyorsabban a vegere akarok jarni, hogy mi az. Ha mindene negativ lesz, akkor hatradolunk es megvarjuk, mig Marcsi helyretornazza veglegesen.
kami

Kami!
:( :( :(
Mikor kell legközelebb dokihoz vinned Áront? Vagy csak már a kontroll van és ott megmondják, hogy kell-e MRI?

Timi
Kép Kép
timocska

Aha, neurologia kontroll 19-en, ott megint megnezi a dokino, megtornaztatja es eldonti, kell-e MRI. Aztan lesz ortopedia 5. honapban, bar igazsag szerint arra nem nagyon van szerintem szukseg... a legelso vizsgalatkor is mindene tokely volt ortoped-szempontbol... de hat valamibol meg kell elnie Lengyel doktornonek is, mert azota is a maganrendelesre hivogat vissza a nagy semmiert (esetenkent egy kis szar diagnozisert) alkalmankent 5 rugoert... benneteket (Timo,i) Sagi is visszahivott valamikorra?
kami

Kami!
Erről hallottam, hogyha vki magánrendelésre megy ortopédiára, akkor sokkal szívesebben hivogatják vissza kontrollra! Én újpesten voltam egy rendelőben, nem magán, de ott is a Lengyel dr.nő rendel. Na, meg egy pasas. Mi a pasinál voltunk. Mi 26-án megyünk vissza, remélem akkor már nem kell a terpeszpelus sem!

Timi
Kép Kép
timocska

Minket nem hívott vissza, csak majd a 4 hónapos csípőszűrésre kell majd menni, de én akkor is hozzá fogok menni.
Vendég

Ági!
Nem is tudtam, hogy 4 hónaposan is van csípőszűrés... :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Nekem a védőnő mondta, hogy 6 hetesen és 4 hónaposan kell menni szűrésre. Akkor ez nem is igaz? Többiek, mit tudtok erről?
Vendég

Nekem - pedig "beteg" a gyerek - csak az elso csiposzures volt kotelezo, a 6 hetes, azt mi a masodik hetre elorehoztuk. Azota volt mar egy kontroll es 5. honapban kell megint menni... 4 hos nincs... Sagi, szerintem egyszeruen csak igy akarja a fizetoknel magat rendszeresiteni, orvosi oka igazabol nincs a dolognak... ha szuleteskor (ill. 6 hetesen) jo a csipo, nemtom hogy deformalodhat el / lazulhat / feszesedhet, de vegulis lehet, hogy a fekvestol is valtozhat... en mar nemtok semmit... Ha normal csiposzuresre mentunk volna, allami tamogatottra, valszeg kontroll se lenne, ha a 6 hetesen mindent rendben talalt... szerintem...
kami

... bar neked a vedonod mondta, nem o maga...
kami

Sági,
Már most le akarod szoktatni a cumiról? Tudom, ez az én elgondolásom, de én semmi rosszat nem látok benne. Persze nem nagy gyerekekről beszélek, hanem ilyen picikről. Nati barátnője, aki szintén 2, cumival altatja el magát. Nati sehogy, mi kellünk hozzá. Na ki járt jobban :? ? Ott már eléggé érik a leszoktatás, anyukát már kezdi zavarni. De napközbenre Bogi soha nem igényelte, csak az elalváshoz.

Meleg-hőemelkedés: A gyerkőcökre nem jellemző. Rám igen. Valahol elromlott bennem a hőmérő, elég nagy a "normális" mozgástere.

Sági,
Ez az erkölcsi aranyos. Már csak azért is, mert elbocsátani amúgy sem tudnának. Csak egy felesleges macera.

Kami,
Nati méhen belüli lábtartása miatt az egyik lábfeje befelé fordult. Ezt nem én találtam ki, dokink mondta, elég gyakori. Mostanra rendeződött. Tehát beakadhat.

Mazsi,
Lesz még további vizsgálat, vagy ez a neuro a vége?

Kép KépKép
lorca

Sági,
Én sem tudok 4 hónapos csípőről. Ez persze nem jelent semmit. De két hónap alatt szerintem csak akkor lehet változás, ha az elsőn elszúrtak valamit. :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca! Ott sajatmagaba akadt be a gyerek, nem pedig egy beloled a mehbe beleturemkedo kulso akarmibe, erted? De egyebkent szerintem is beakadhat. A vedonom szerint nem. Gyanitom, neki a gyerekorvos mondta (akinek viszont mar nem adok a szavara), mert 4 honapon keresztul most mondta ezt legeloszor. Addig ramhagyta volna? Nem olyan.
kami

Ági!
Nekünk is csak a terpeszpelus miatt kell visszamenni. Amúgy csak 1 kötelező vizsgálatról tudok! :?

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Méhedbe beletülemkedő akármi??? Ezt nem értem. Szüléskor mit mondtak?

Timi
Kép Kép
timocska

Hogy a bordamba... vagy a rekeszizmomba... ergo mehen kivuli dologba akadt bele. Lorca Natija meg sajatmagaba, ha jol ertem. Kicsit furan fogalmazok ma, fel szemmel nem itt vagyok, mindig csak rohanok, bocsika!
kami

Akkor nem megyünk semmilyen második szűrésre. Ha szólnak akkor rákérdezek, hogy minek!!!?

Megyek ma pedikűröshöz, holnap fodrász. Kész nő lesz belőlem! :lol:
Vendég

Ági!
Biztos, hogy nincs 4 hós csípőszűrés. Ezt onnan tudom, hogy pl. mi még csak 14-én megyünk a 6 hetesre! :shock: Nem mentem magánhoz, a rendesen meg mostanra adtak időpontot 2 hónappal ezelőtt. :shock: :shock: :shock: Úgyhogy ha van is, akkor valószínüleg Brigi már 6 hós lesz akkor. De nem aggódom érte! Szerintem rendben van. Csak akkor van, ha találnak vmi problémát és visszahívnak.
lora7

Tegnap óta nem volt internet, úgyhogy most csak visszaolvastam.

Barbi, nekünk nagggyon bejön a Huggies 2-es (Boldi is több mint 5 és fél kg, de a combja vékony). Külön zacskóba gyűjtöm az összekakizódott ruhákat, és a Pampers korszakban tele volt mindig, most meg kb 3 hete egyetlen egy ruha se lett kakis! De békák ezen sincsenek, csak Micimackó and co.

Pann, már Riának írtam asszem, h minket a szülésfelkészítőn külön figyelmeztettek a Söfiben, h NE ijedjünk meg ha meg kell ismételni a PKU-t mert nagyon sok minden befolyásolja, pl h mennyi kaja volt a gyerekben mikor nézték vagy vm ilyesmi. Persze én is megijednék, de ez tuti h tényleg csak a hibás mérés miatt van.

Kami, úgy elszomorodtam olvasva az aggodalmadról, annyira biztos vagyok benne, h semmi baj nem derül ki, és szorítok, h legyetek már túl rajta.

Na ma én is dühös lettem, Boldinak egy idegen, koszos külsejű szerelő ember megfogdosta a kezét.. úgyhogy megvolt az első szappanos kézmosásunk a csapnál, mint a nagyok :D

Ja, és araszolunk előre! Hason fekve maga alá húzza a térdét, aztán kinyomja előre a felső testét, aztán megint térdfelhúzás stb. Pont mint egy hernyó!! Viszont nagyon résen kell lennem, vége a kanapén henyélésnek ha nem vagyok a szobában..

Olyan sokat olvastam vissza, nem tudok reagálni mindenre, de a képek cukik, Lin, a tieidre emlékszem :)
Ja, és Bozotka, még a múltkor akartam írni, h Zsófi mennyire aranyos.

Timi, Lillus már 6 kg? Kíváncsi vagyok, mert már egy ideje együtt híznak Boldival, és a védőnő nálunk is mindig kb 200-zal többet mér. Most nincs mérleg, de pénteken mázsálunk, nehiogymá' Lillus lehagyjon minket :D

Mazsi, köszi a tippet, megvan a More Milk! Még nem tudom, h beteljesítette-e a szerepét, merthogy nincs mérleg, és még csak ma kezdtem 4x1-gyel. Ki írta, h felemelte 3x2-re? Ha nem működik emeljek rajta? De csak 58 kila vagyok, akkor is? Mert 80 fölött írja. Na sebaj, addig emelem amíg nem lesz több tejcsi, vagy amíg Boldinak nem lesz szénakazal szaga :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ági, mi állami csípőszűrésen voltunk a Schöfiben és nekünk nincs 4 hónapos kontroll.
Horváth Ágnes nekem is baromi ellenszenves, és azt hiszem kevés olyan terhes nő vagy kismama létezik aki csípné a fejét!

Kép
Kép
agiboldi

hali!

csípőszűrés
mi 5 hetesen voltunk és 4 hónaposan kell visszamenni :lol: :lol: :lol: (nem magánrendelésen jártunk)

pelus
épp ma váltottunk méretet mi a Liberot használtuk eddig is most a Libero midi 5-8kg vettem. kicsit még nagy de legalább körbeéri a pocakját :shock: :lol:

golyócskák
én a mézes variációt csináltam meg gondoltam az kicsit édesebb :oops: :oops: :lol: miután nem kaptam darálva cuccost hozzá így a kávédarálón ügyködtem de nem sikerült teljesen jól (vagy nem elég ideig daráltam) felaprítanom úh most kocog 1-2 nagyobb darab a fogam közt :lol: de egyébként fincsi

nálunk szerintem én fogom megenni Ati utálja az ilyen bio cuccost :lol:

sági
Te a vajban pirítottad meg az apalanyagokat? és mennyi ideig? szerintem még pirítanom kellett volna :shock:
még jó hogy harmadoltam a recepten szereplő mennyiségeket így is kb 20 golyócska lett belőle

erkölcsi?minek? :shock: :evil:

lora
én 4x1 -el kezdtem de 4 nap után semmi hatás ezért 3x2-re emeltem és akkor bedurrantak a cickók :lol:

tegnap vette be az utolsó 1 szemet épp leépítettem...meglátjuk mi lesz azért van egy dobozzal haesetleg gáz van...

most iszom a shandyt :lol: :wink: ezerrel itt vannak a golyócskák ,fejni most kicist kisebb elánnal de fejegetek :lol:

7-7-5-5-3-3 fejés=7 percig az egyik,7 percig a másik mellet fejem majd 5 percig az egyik 5percig a másik 3perc egyik 3perc másik mell
ezzel jobban ki lehet üríteni a mellett mintha 20percig az egyiket gyötröd s utána esetleg a másikat
nekem bejött :D

kami
kitartás!!!!!!!!

pann
csatlakozom ságihoz ha Gergő PKU-s lenne már lennének jelei :lol: de nincsenek!!!!!

lorca
nem lesz több neuro miután hálistennek Leának kutya baja azon kívül hogy van egy eü.-s paramamija :oops: :oops: :lol:
de most már nyugodt vagyok!!!!!! :wink:

napi adag
Lea 100-120 g-kat eszik bár ma turbóra kapcsolt mert 130-140g-kat vágott be lehet hogy ízlik neki a sörös tejcsi? :wink: :lol:

Lea az éjjel f10-től 6ig aludt!!!!!!!!!!!! ja és csak 2x mászott le a légzésfigyuról :lol: én nem a cumi miatt ugrálok :lol:

ma is aludt tök sokat pl. déltől 4ig :shock: itt én is aludtam két órát vele :oops: és most f6óta szintén alszik :shock:
igazásból vasalnom kellene de marhára nincs kedvem ebben a fincsi melegben :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ágiboldi

a full dózis 4x2 állítólag úh addig emelhetd
majd látod mennyire indul meg tejcsi
nálam látványos volt mert Lea fuldokolni kezdett a tejcsitől.... :shock: :lol: és végre minden szívás után nyelt!!!!addig pedig szív-szív-szív nyel vagy 4-5xszív és nyel szóval látni fogod szerintem

timo
Lea netto súlya 5820g volt a szombati mérésnél (én hetente mérek netto súlyt)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lin
Gréta is ügyeskedik :lol:
nálunk nem lesz keresztelő :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Boldi ebben az időben egész nap alszik! Ma kb úgy mint Lea, most is alszik. Remélem ez nem azt jelenti, h éjszaka nem fog.
Ja, a lefekvés előtti kajánál én meg épp a fordítottja vagyok, én nem merem megtömni. nem kap tápis pótlást, csak mellből eszik, ami jut és be is alszik. Merthogy utána nincs böfiztetés,és félek, h bukik vagy fájna a hasa stb. De azt vettem észre, h az esti kaja mennyiség nem áll összefüggésben az alvás hosszával nálunk.

Már kicsit vágyom vissza Pestre, jó itt, de hiányzik nekünk apa.

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Eltűntem, mert a déli szundink alatt beállítottak a klímások :shock: Emmával egymásba tekeredve húztuk a lóbőrt amikor kopogtak :shock: Velem senki nem egyeztetett, de azért marasztaltam őket, most legalább már tuti jó időnk van a szobában is :lol: Mondjuk egész délután takarítottam, de legalább ezzel is megvagyunk ;)
Bocs, most megyek is mert hulla vagyok!

Kami! Sokat jártatok ma az eszembe Áronnal! Nagyon szorítok nektek hogy minden rendben legyen!! :P
Vendég

Kami,
Azt hiszem, akkor nem értem. A kényszertartást én eddig úgy értelmeztem, hogy mivel kevés a hely, ezért a bébi gazdaságos módon próbál helyezkedni és így rögzül egy pozícióban. A másik indoklás, amiről tudok, a szülési sérülés de ez adott körülmények miatt nem vonatkozhat rátok, mivel Áron más irányban távozott :wink:

Mazsi,
Ha arra gondolsz, vészes eü para vagy, akkor üdv a klubban. Megvettem a gyermekgyógyászatot, járványtant, dietetikát, tucatnyi egyéb gyerekekkel és orvostudománnyal foglalkozó könyvet, a neten is folyamatosan ezt bújom. A szülészet tankönyvvel már jó ideje szemezgetek, de elriaszt a 15e-es ár. Meg először egy jó kis orvosi szótárat szeretnék, már ki is néztem az Alexandrában. Lehet, hogy majd utólag megveszem szülinapomra, ha már az anyukám is elfelejtette :)

Kép KépKép
lorca

Sági,
Azt nem tudom, mondtam-e, de Nati sokáig úgy aludt, hogy Robinak éjjel FOGNI kellett a cumit a szájában :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! E
ladó Chicco Ct.01. babakocsink Veszprémben, világoskék-kék-piros színben, kisfiúnak és kislánynak is ideális.
Ez a babakocsi már újszülött kortól használható, mert vízszintesig dönthető a háttámlája.
A paraméterek:
-5 pozícióban állítható újszülőttkortól egésszen 3 éves korig használható (15 kg-ig)
-hátsó kerekeinek rúgózása állítható és fékezhatő
-első kerekek fixálhatók
-tesófellépő
-állítható lábtartó
-levehető előkar
-nyáriasítható
-kupola levehető és állítható
-5 pontos biztonsági öv
-a huzata könnyen levehető így egyszerüen mosható mosógépben, 40 C fokon
-karja 360 fokban forgatható és dönthető is
-nagy bevásárló kosár
-esernyő alakúra csukható
-kis autóban is könnyen elfér
A babakocsit kitisztítottam, bármikor elvihető, ill. kérésre postázok. Ennek költségeit nem tudom, ha kell, utánanézek.
A babakocsi kitűnő állapotban van , a használatnak természetesen azért vannak kisebb jelei, de pl. a kerekek alig kopottak.
Irányár: 38.000 Ft.
Telefonszám: 30/227-5003
Képek itt: http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=210959
Kép

Kép
Kép
bogumil

Lorca!

Van a meh es azon belul a magzat. (Ugye mik ki nem derulnek? :D) A mehfal rugalmas (en az elejen aszittem, merev, mint a gorogdinnye heja, de az Elet az anyamehben-ben lattam, hogy olyan, mint egy nylonzacsko, csak a gyerek korul van, de abszolute szabad mozgast enged, nyulik... es most a vedonom is mondta ugyanezt), azon belul a gyerkoc egy darabig ugy mozog, ahogy neki tetszk. Aztan a 32-33. het kornyeken jo esetben befordul fejjel lefele, igy a labait ossze tudja ugy huzni nagyjabol, hogy a bordak, stb alatt kenyszertartas nelkul elferjen. Aron nem volt fejvegu, a jobb oldalon volt a bordam alatt a feje mindig. Ezt anno mondtam is nektek sokszor. A laba meg a baloldalon volt, kb ult a mehszajon. Igy fordulni se tudott - viszont folyamatosan nott. Kezdett egye inkabb kitekeredni - talan emlekeztek, sokat irtam a vege fele is, hogy ez a gyerek aztan nem nyugszik, terhesseg vege ide vagy oda: folyamatosan mozog. Szegenykem valszeg nem volt kenyelmesen, de mivel rossz pozicioban volt, mar nem fert el ahhoz, hogy nagyot forduljon. Es ahogy nott, a feje egyre inkabb hajolt a vallara. Mire kivettek, mar tokre megszokta ezt a pozt es a nyakizmai is ehhez idomultak: a baloldali sorvadt, rovid, a jobboldali kinyult, lotyi. Fasza - a felsotest mozgasat a nyakizom hatarozza meg, igy aztan kialakult minden, ami rossz.

Az elmelet szerint, miszerint beakadt a feje a bordaba (rekeszizomba, barmibe) es nem tudott szabadulni.

A masik elmelet szerint az idegrendszerevel volt gond, melynek kovetkezteben a bal oldali izomzata "besurusodott", feszes lett, a fej a bal vallra simult, a jobb oldal pedig kinyult, laza lett.

Kerdes, mi a valosag. Nemigen tudjuk meg, illetve talan ha MRI-t itel meg a dokino, okosabbak lehetunk... az EEG semmit sem mutatott, ami a 2. elmeletet tamasztana ala, de az EEG nem 100%-os.

Ennyi ido elteltevel es mindazok tudataban, amik Ajron papirjain allnak, nekem ez jott le.

Ma este kakalt Aron. Ami nagy szo. Utoljara csutortokon kakalt, egy 1/4 glicerines kup segitsegevel. Es nem sokat. Azelott pedig szombaton, szinten kup hatasara. Ma viszont egyedul, oriasit, zacsek-comb minden olyan lett, es nagyon SURUT! Mint a majonez, olyan surut! Ugy vigyorgott, int a vadalma, innen jottem ra :D Annyira orulok! Epp ma beszeltuk a vedonovel, hogy szerdaig varunk, aztan kup megint!

Na, sziasztok, jon az esti rutin... a domani!
kami

Hali!

Kismaci durmol, anyája pötyöghet. :)

Ortopédia: mi vissza lettünk rendelve 4 hónaposra, pedig minden nagyon szép, minden ok. Szerintem Timi mi ugyanott voltunk, csak mi a Kerekes drnőnél. Ti nem a Besze drnál voltatok? Emlékszem, hogy mondta a gyerekdoki, hogy ők rendelnek Újpesten: Lengyel, Kerekes, Besze, és szerinte ez a szakmai sorrend is... :roll:

Ágiboldi! Jót nevettem magamban kínomban, amikor olvastam, hogy az is számít, hogy mennyi kaja volt a gyerekben....hát az enyémben 6 napig SEMMI nem volt. (Lehet, hogy azóta is ezt a stresszt kompenzálja :wink: ?) Azért kösz az infót, most már tényleg kezdek helyrezökkenni.
Boldi mutatványait már nagyon megnézném, a fordulás is nagyon cuki lehet, meg ez a hernyózás se semmi! :D Gergő egyetlen "tudománya" a háton kapálózás, olyan, mint egy hátán fekvő bogár, aki nem tud visszafordulni. :lol: Na jó, azért fejlődik ő, csak nem ezen a téren. Mostanában jött rá, hogy van keze, és rendkívül boldog ezzel a felfedezéssel, ezt nézegeti minden nap + elkezdett kiáltozni - rájött, hogy így is magáravonhatja a figyelmünket, nem csak sírással. :roll:

na, ki lettem túrva a gépből, úh majd holnap folyt.
Vendég

Kami,
Az első verzió az, ami nekem is tiszta. Bár azt nem tudom elképzelni, hogy ténylegesen hogy akadhatott bele.
Azt tudtam, hogy a méh rugalmas. Nati hol a jobb bordám alá, hol fölé rúgott. Azaz volt, hogy kívülről kellett visszanyomnom a lábát.

Ezt meg azok kedvéért teszem fel, akik azt hiszik, hogy szalad a lakásuk. Nati itt vendégségben van egy évesen. Kb 10 perc alatt csinálta. Kép

Kép KépKép
lorca

Sziasztok,
Na és is csináltam egy képtárat:
http://picasaweb.google.com/bozotka/ZsFia
Egyébként Zsófinál tegnap volt alvós nap. :D Kb. 2 órát volt fönt. Ma viszont alig aludt , így nyűgös is volt :( (este viszont beájult).
Üdv

KépKép
bozotka

Sziasztok! :)
Fél 9-től 4-ig aludtunk! :lol: :lol:

Pann!
Lilla is ugyanazokat produkálja, mint Gergő. Csak annyi a különbség, hogy Lillus még nem fedezte fel a kezét. Viszont, ha a keze ügyébe akad vmi, pl. pelus, azt megfogja! De magától eszébe nem jutna érte nyúlni! :lol: A bogár szindróma nálunk is játszik! :lol: :lol:

Lorca!
Nagyon cuki Nati, hogy megfelelően felkészülhessek a kupihadjáratra, tegyél fel még képeket! :)

Mazsi!
Ugye AC légzésfigyutok van? Na, ilyen szempontból jó, hogy Lillus még egyhelyben alszik! :D Te mennyit fejsz egy nap?
Tegnap kipróbáltam és szopi után max 2 cseppet tudtam kicsiholni magamból.. pedig estére kellene, mert megyünk kanapét nézni Balival és anyósnál marad Lillus... :shock:

Bozotka!
Megnéztem a képeket, csuda édi Zsófi baba! És hihetetlen sok haja van! Míg terhes voltál, nem égett a gyomrod?
Mi a keresztneved? (márha nem titok) :wink:

Ágiboldi!
Nem is tudom, hogy bírod ennyi ideig apa nélkül. Én 2 nap különlét után meg vagyok veszve! :oops: :oops: Majd számolj be a MM eredményekről! :D Ja, és kiváncsi vagyok, hány kg. most Boldi! :) (ne izgulj, szerintem nem hagytunk le) :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!
Ha gyujtesz estere, szerintem nyugodtan fejd azt a cicidet is, amibol Lillus nem evett. Max 2x kell, ha amugy jon a tejed, attol meg ne felj, hogy neki nem marad, mert o ugyis ki tud szivni annyit, amennyi neki kell.

Na, nekem is a mensi jatszott be a tejcsappanashoz. Hajnal 4 ota piros betuvel unneplek... hurra! De legalabb nem en csesztem el valamit (keves ivas, osszevissza eves) es vissza fog jonni... en fejem szorgosan, minden kaja utan, az ejszakai utan is (akkor jon ossze a legtobb...), es igy tegnap 140 ml jott le. Potolni akarom a fagyi-keszletet, amit odaadtam Aronnak estenkent.

Ma 4-kor kelt eloszor Aron is, hala Gedeiapunak, aki este 10-kor telefonalt, igy folverte a gyereket, aki fel 10-kor mar aludt! Igy negyed 1-kor tudott megint visszaaludni, addig tornazott, kiabalt, de most nem bantam: Gedeiapu maganak koszohette a bulit. Igazan nem volt szukseges bejelentenie, hogy indul haza, mikor elotte egy oraval is mondta, hogy egy ora mulva indul haza (ceges party volt). Marhaideges voltam, hogy egy korai furdes utan ugye odaadtam Aronnak fel 9-kor a nagy adag tejet, vegre megint emberi idoben elaludt jo gyorsan, erre a telefonra ebred fol!!! Onnantol mintha nem is vacsizott volna nagyot, kb 3 orara ebredt (= hajnali 4). Most volt egy kaja 7-kor is, lassan ebresztem is...

Na, maris dohogassal kezdem a napot es ha eszembe jut a k..va mensi, megjobb a kedvem. Megyek, keszulok a tornara - a reggelt egy massziv bomboles is bearanyozza hamarosan...
kami

Kami!
Sajnálom a mensit! :cry: :cry: :cry: Vajon miért van az, hogy vkinek hamarabb, vkinek később jön meg? :roll:
Ne dohogj, árt a szépségnek! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kami,
Öszinte részvét a mensi miatt!
Megint nem jött be a tömés, de nincs egy szavam sem. Fél tízkor elaludt, 3-kor és 7-kor kelt kajcsizni, de rögtön vissza is aluszkált és legalább nem ébredt cumiügyben!!!

Bozotka,
Gyönyörű a kislányod!!!És az a haj!!! :lol:

Barbi,
Szégyellem magam a Termolisok miatt, de remélem rendesen, jó áron dolgoztak!!!
Vendég

Ja, amúgy most reggel azt csináltam, hogy abból a ciciből is fejtem, amiből nem szopizott. De nem mertem csak 40 gr-ot fejni. :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

halihó

tegnap Lea alvós evős napot tartott és rekordot döntött mármint ami a kajamennyiséget illeti 820g!!!! :shock: :shock: :shock:
és ez mind a ciciből jött le :shock: :oops: :lol: ennek még jobban örültem

persze a hajnali 3as kajának nem annyira de még akkor is bevágott 110g-t (ez benne van a 820ban) biztos ami tuti :lol:

megint hámlik a fejbőre :shock: :cry: olyan mint aki korpás!!és nem koszmó hanem tényleg hámlik.miért nem egyszerre?????
most kétoldalt a homlok és a falcsontok találkozásánál....

nagyhajú babás anyukák ágiboldi, bozotka kami ti mit csináltok vele vagy nálatok nem gond ez?
most megint borítsak rá egy vagon olajat ?eddig a gyógyszertári krémmel próbálkoztam de ezek szerint nem elég.lehet hogy a napi hajmosásámiatt szárad ki a fejbőre? de annyira meleg van +időnként egy kis nyál, tejcsi is belecsorog :shock: muszáj megmosni. ötleteket kérek please!

timi
tegnap reggel fejtem +azt hiszem a délutáni kajcsik után (estére 70g jött össze ebből 40reggel)

de a múlthéten minden nap, keddtől számítva ahogy írtam minden kaja után min 10 percet és ebben volt hogy üresjáratban fejtem+ az esti 9es szopi után a 7-7-5-5-3-3 fejés. viszont a hétvégére megint jobban ürült a tejcsi és ahogy a tegnapi kajamennyiséget elnézem több is termelődött :lol:
egy pár nap bizotsan kell hogy megugorjon a mennyiség

nincs tartalékod a fagyóban?

légzésfigyu
nekünk a Medicoros MB-01 van amit a lepedő alá kell betenni szóval nem az egész matracfelületet érzékeli mint az újabbak

Lea pedig egy sajtkukac :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

timi
nyugodtan fejd ki azt is utángyártódik :D régebben csináltam azt is ha jól emlékszem a 5-6 hét körül és 1-2 nap után ott is beindult a cickó

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Tartalék nem igen van, mert a legeleljén, mikor volt az a sok mellgyuszim, úgy megútáltam a fejést és örültem, hogy beállt a kereslet-kínálat, hogy eszemben sem volt fejni. Csak ilyenkor jövök rá, hogy jó lenne kicsi, mert nem biztos, hogy két szopi között tudunk kanapét venni! :shock: :shock: Na, mindegy, ma fejős napot tartok! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

na megyek hajat mosni Lea tornázik az ágyában 7kor evett és nem alszik :shock:viszontkb 7,30 óta egyedül szórakoztatja magát :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lillus is 7-kor evett.. eddig ő is küzdött, de kiizzadt és elfáradt, most elaludt! :lol: :lol: És én is megyek hajat mosni, meg főzök szopis teát! :)
Vki írta, hogy szokta ízesíteni. Mióta én is ízesítem (2 napja), azóta sokkal jobban csúszik! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Sági! Ne csináld, nem Te tehetsz róla! A lényeg, hogy végülis megoldottuk a dolgot ;) A szerelők nagyon rendesek voltak, gyorsan és szépen dolgoztak és még ők voltak kínban hogy nem tudtuk hogy jönnek!

Lorca! Azt hiszem a rendmániamnak itt lesz annyi :lol: Jöhet még 1-2 sokkoló fotó :wink: :lol:

Kami! Mióta megszületett Emma, nekem mindig le van halkítva a telóm: csak egyet pittyen ha hívás van. Olyan marha fontos nem lehet - a gyereknél legalábbis nem fontosabb ;)

Timi! Én se bírok sok időt apa nélkül :? :oops: Jövő héten 5 napra elutazik :cry: Anyu kijön segíteni, de hát pótolni azt nem tudja ;)

Na megyek, Emma szólongat :lol: Ma baba-mama nap lesz nálunk, nemsokára jönnek a csajok :P Szép napot Mindenkinek!
Vendég

Ja és köszi a tippeket, tegnap vettem Liberót: eddig jól szuperál ;)
Vendég

Bozotka! Megnéztem a képeket és tényleg nagyon cuki Zsófi :P És mennyi haja van!!! :shock: (bár gondolom unod már, hogy mindenki ezt mondja ;? )
Nem tudom hogy álltál a gyomorégéssel, ahogy Timi is írta, de nekem nagyon égett a gyomrom aztán szültem egy szinte kopasz babát :lol: Kis cuki, még csak most nő neki :P Na, meghallotta hogy emlegetem! :lol:

Móni! Gyere akkor és jelentkezz! ;)
Vendég

Sziasztok!

Már megint elszállt egy csomó minden amit írtam! Utálom mikor a gép önállósítja magát és öntörvényűen rebootol nélkülem... grrr...

No mindegy...

Csípőszűrés:

Mi még egyáltalán nem voltunk... állítólag TAJ szám kellett volna hozzá, azt meg nemrég kaptuk meg. No mindegy, most felhívtam a gyerekdokit, leadja a beutalót mi meg majd beugrunk érte. Meg a rendelőt, és ott júli 10-re kaptunk időpontot... Hümm.

Minket egyébként se hasi se koponya UH-ra nem küldött be a gyerekorvosunk.

Viszont arra emlékszem hogy Zsuzsával visszahívtak kontrollra kb 4-5 hónapos korában, pedig az első szűrése is teljesen negatív lett. Szerintem attól függ, milyen óvatos az orvos.

Hőemelkedés:

Amiket itt írtatok, 37,6 meg ilyenek, abból már levontátok a felet??? Mert a popsiban mért hőről le kell vonni fél fokot. Mikor Zsuzsa egy egész hónapig lázas volt és kórházba kerültünk, akkor nagyon kiművelődtem lázból meg lázcsillapításból. :( Pl lázcsillapítást nem is javasolnak 38,5 alatt (popsiban), azért, mert a kisebb hőemelkedés nem veszélyes a gyerekre, ellenben azt mutatja, hogy az immunrendszere dolgozik és öldösi ki a kórokozókat. A magasabb lázat is csak azért kell csillapítani, mert kellemetlen lehet a gyereknek, és csak a nagyon magas láz ami tényleg veszélyes lehet. Én egyébként azt láttam Zsuzsán a lázzal is meg minden más betegséggel, hogy sokkal jobban viselte mint én.

Lorca:

Nati amint trónol a felfordulás tetején nagyon jó!!! :) Akár Zsuzsát látnám! :D

Rólunk:

Én benyaltam már megint valami fosós-hányós vírust. Egyelőre még senki más nem beteg. Zsuzsa épp anyukámnál aludt tegnap mikor rámjött a rosszullét, úgyhogy most kicsit aggódom hogy talán nem kéne hazahozni amíg én rendben nem leszek, nehogy elkapja. Szilvi múltkor se kapta el. Remélem most is megvédi őt az anyatej.

Szilvi felfedezte a lábacskáit. Állandóan taperolja őket, vagy nézi. Ha lerakom valahova, akkor rövid időn belül elforog, nem hátról hasra vagy ilyesmi (ezt csinálta egy-két napig aztán "elfelejtette), hanem a középpontja körül. A járóka rácsait kihasználva beakasztja a lábait és eltolja magát. Megfogja a puha plüss játékait és emelgeti őket. Boxolja a lógó dolgokat. Mindent a szájába gyűr, ő rongyis lesz szerintem. Zsuzsának sose volt semmilyen rongya vagy állata amihez ragaszkodott volna. Igaz, cumija sem. :?

Sági, én megértem hogy le akarod szoktatni a cumiról, én is szeretném. Zsuzsa nem cumizott, jó lenne ha Szilvi se tenné, de abban igaza van Lorcának, hogy a cumi egy kényelmi eszköz a szülőnek, és nehéz magunkat leszoktatni a használatáról ha már egyszer olyan jól bevált...

Mensi:

Még mindig nincs!!! Pedig én úúúgy várom, mert akkor rakják fel a spirált. A sors iróniája hogy bezzeg Zsuzsával 6 hét után megjött, és onnantól rendszeresen. Most meg amikor kéne akkor aztán nem...

Mazsi:

Samponnal mosod a fejét? Mi lenne ha csak sima vízzel, esetleg a gyógyszertári fürdetőkrémmel mosnád?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mazsi,
Kis hámlások miatt nem szoktam izgatni magam. Szabi főleg egy keményebb szopimenet után be tud izzadni, este többnyire hajmosás. Nálunk ez csak vizes lelögybölést jelent. Ha száraz a korpa vagy lettlégyen akármi, az nem vészes. Ha kicsit zsírosabb, az már nem olyan jó, az hajlamos a gombásodásra.

Timocska,
Nem kocsival mentek? Az privát tér, nekem nincs olyan érzésem, hogy közszemlén szoptatok. Pedig egy Auchan parkoló nem éppen elhagyatott. Van rajtam egy ing, azzal letakarom. Aki meg még így is nagyon kíváncsi, hát annak tartok egy ingyenes felvilágosító bemutatót.

Barbi,
Rendmániának búcsút inteni, különben évekig folyamatosan pakolhatsz és halálra fogod magad idegesíteni. Mi ha fáradtak vagyunk, sokszor csak egy csapást vágunk az ágy felé. Pedig naponta többször teljesen elpakolok. De még így is tudok plüssmacit találni a wcben. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Igen, kocsival megyünk, de Lillust nem szerettünk volna magunkkal vinni. Nélküle könnyebb nézelődni! :oops: Persze, ha kendő vagy kenguru van velünk, akkor jó. Na, nem tudom, még nem beszéltem anyóspajtival, hogy mi legyen.

Kellene mennem az otp-be és terveztem, hogy elmegyünk az Ázsia centerbe is bugyeszt venni.. meg egy-két apróságot. Csak olyan nehéz elindulni!! :D :D

Roki!
Jobbulást neked, remélem semmi komoly.
Szilvi már nagyon ügyi, ha a lábát is felfedezte! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?