A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok,

arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy aki szeretné sokáig szoptatni a babáját, az fogadja fenntartásokkal a Suttogó-módszert, mert a kettő könnyen ellenmodásba kerülhet.

Minden jót nektek!
Erika
wer

A gyönyörű pocis képeiteket nézve meg is nyugodtam, mert mindenki azzal közelít hozzám újabban, hogy HATALMAS a hasam ahhoz képest, hogy a 7. hónap közepefelé vagyok... mintha nem lenne teljesen egyedi, hogy kinek mekkora és milyen. :lol:
Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Timi: nagyon jó ez a táblázat, pont ilyet kerestem. Bár nekem még nem kell ilyen szigorúan vennem a diétát, de nekem nagyon bejön. Főleg, mert úgy látszik fogyok tőle. Szülés után feltétlen így fogok táplálkozni, mert egészséges is, a szopi alatt is lehet csinálni, viszont nem éhezek tőle.

Irina: nem baj, sokunkat ezzel piszkálnak, de fő hogy a baba jól érzi magát odabent.

A házidokim is megdícsért, a súlyom miatt és a vasmennyiség miatt is, mert még nem szedek vasat, mégis jó az érték. Bár azért a biztonság kedvéért írattam fel vele. Ártani nem árt.

Mmarica: nektek is gyönyörű babócátok van. Szép kis súlya van neki is. (azt olvastam, hogy a 28 hetes babók akg körül vannak.)

Mi is megyünk pénteken 4D-re. Már nagyon izgulok!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok
Már mankó nélkül közlekedem a városban :D (bár egy hegyi túrát még nem válllanék be...)
A gyógytornász azt mondta, hogy ne járkáljak papucsban, klumpában (valami pántnak fogni kell a sarkamat), ezért kénytelen voltam egy kényelmes cipőbe beruházni. Az eddigi cipőim vagy magassarkúak, vagy keskeny balerina-cipők voltak u.is....
A sokak álta csúnyának tartott Crocs márkából vettem egyet, de a kinézet most cipő terén egyáltalán nem érdekel :lol: Ez meg jó lesz később tengerpartra, városnézésre-járkálásra is, mert vízhatlan anyagból van és pár deka az egész...

Körülmetélés
Én is sokakat kérdezgettem és sok fiús anyuka mesélte, hogy később milyen kínokat állt ki fiacskája szűkület miatt, no meg a tisztaság terén is hasonlókat hallottam, mint a többiek. Az biztos, hogy a gyerek vélemény-nyilvánítási szabadsága :D erősen korlátozva van, mert legjobb pár naposan megcsináltatni...

Kép
granda

Granda! Milyen láb-műtéted volt? (Erről lemaradtam, de azt tudtam, hogy volt).

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Miléna:
kitartás. Pihenj sokat, ezek az utolsó hónapok, h tudsz jóideig, használd ki. :)

körülmetélés:
én nem csináltatnám meg. :)
(nekünk Marcinál angyon levan tapadva, szval vszinű műtét lesz belőle 4-5 évesen. :( )

Mmarica:
szépséges a babócád. :)
Vendég

Mmarica! De naggggyon aranyos a kis pofija!!! :D

Timik! Milyen táblázat??? Én is kérem!!! ..szépen.. ;)

Velem semmi küli. Voltam dokinál, még mindig vegyes baci... Megint kaptam rá gyógyszert. Már nem is teszek hozzá semmit... :cry:

Erika! Mi a baj a Suttogó módszerével???
Én megvenném a könyvet, mert sokan írtátok, de most akkor mi van???

Regina
KépKép
mazsola7

Gremese
Lábközépcsont törés, sőt 1X1 cm-es darab letört. 3 hete volt a műtét, spinális érzéstelenítéssel. A darabokat felszívódó dróttal összekötötték. Így számomra a terhességi lábdagadás nem is létezik :lol: (na jó, tényleg nem igazán szenvedek tőle)

Kép
granda

Kép

Ez az én rajzom :lol: Itt volt eltörve-letörve

Kép
granda

Sziasztok Mammikák!
Fúúúú! Jó sokat írtatok! :lol:
Kiskolbi!Ancsi! Nagyon csinos Kismamik vagytok! :D

Miléna! Sokat gondolunk rátok, és kitartást, sok pihenést kívánunk! Szerencsére jó kezekben vagy! Amit Emese írt szuper: vagyis tényleg össze tudsz most gyűjteni okosságokat!
Nagyon-nagyon várunk!!!!! Puszi!

Anikó! Neked meg köszi, hogy továbbítod az üziket, és meglátogatod Milénát! :D

Kőszegitimi! Kitartás, nem lesz semmi gond, és legalább minden héten láthatod a Babókádat! :lol: Szerintem ki lehet bírni a diétát, bár én nem olyan szigorúan voltam mint Te, de csak az első pár nap volt nehéz, mostmár bőven beérem kisadagokkal. Egyébként ha így félsz a tűtől, nem lehet, hogy tényleg az viszi fel a cukrod? :roll:
Ja, és a homeós dolgok engem is nagyon érdekelnének!

Emese! Ne aggódj, biztos nem volt fertőzött, mert annak már lenne jele, például nagyon piros, és gyulladt lenne a helye. Aranyos a férjed, ahogy megmentett :lol:

Marica! Nagyon tündéri Linike! Milyen kis husi már, nagyon édes! :lol:

Kiskolbi! Nagyon édesek a rucik, hihetetlen micsoda fazonok vannak már :lol:

Granda! NA de jó hír! Örülök, hogy már ilyen jól vagy!

Nemsokára indulok a MÁV-kórházba szülésfelkészítőre, majd lelkesen jegyzetelek, és beszámolok :lol:

Tegnap meglett a vércukor leletem, és le se merem írni, csak kicsiben 4,8 éhgyomri, és 5,7 terhelés után... mondjuk én tej+zsemle terhelésen voltam, de a papíromon 5,8 volt a felsőérték, gondolom a zsemlésnél ez a felsőhatár. Egyébként meg egy jó beszélgettem a nővérkével a vérvétel közben, vagyis tényleg nem voltam ideges, komolyan mondom, hogy ez is közrejátszik szerintem...

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Mazsola7: szénhidrát és kalória táblázat. www.kcla.hu

Anitja: elküldöm privibe a homeos cuccokat mert ide bemásolni elég sok lenne.

Hajni20: sajnálom, hogy műtét lesz a vége de én pont ezt szeretném elkerülni főleg azért mert a szívem szakadna meg a piciért de így míg kicsi és hamar túl leszünk rajta így jobb lesz.
Amíg picinek csinálják meg addig kb 2-3 nap a gyógyulási idő ha nagyobb korába akkor lehet több hét is.

Ha valakit érdekel még a homeopátiás gyógyzserek akkor írja és én elküldöm privibe.

Köszi mindenkinek a bíztatást így, hogy többször eszem de keveset elég jól bírom. Bár ha péntekig csinálom és normális értékeim lesznek akkor hétvégén kicsit bűnözni fogok. Nem sokat csak kicsit. Főleg ebédnél a köretekre gondolok.

Üdv mindenkinek. Szép estét bár marha meleg van.[/b]
20200310173350

Sziasztok!!

Szerintem a Suttogoban semmi baj nincs a szoptatas temajaban, egesz egyszeruen csak azokra is gondol, akik egesz egyszeruen nem akarjak, vagy nem tudjak szoptatni a babyt. Peldaul nyugaton, mint ahogy irtam, itt Angliaban csak par honap szulesi szabadsag van, aztan menni kell dolgozni. Hat, ugy nehez szoptatni... A masik, ami miatt szerintem sokan azt gondolhatjak, hogy ez a konyv szoptatas-ellenes, hogy megprobalja meggyozni a noket, hogy attol meg nem rosszabb anyak, ha nem tudnak, vagy nem akarnak szoptatni.

Szerintem nagyon jo konyv... Sokan felreertelmezik ezek szerint..

Granda! Biztos vagyok benne, hogy csinosabb labad van, mint a kepen!! :D

Puszi mindenkinek

Niki
Vendég

Olyan jol esett a dicseret, mint meg soha!!!!!!! hihihihih koszi mindenkinek

k.timi: hoemaos tablat en is kerem

tudom, h mar volt erol szo, de akkor sem tudtam meg a lenyeget! van vki aki berakatta a kislanyanak a szul utan rogton a fulbevalot? es ha igen kinek kell szolni? hogyan kell intezni? segitsetek pls

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok! :)

Körülmetélés: Hát én ezzel úgy vagyok, ha már így teremtettünk, akkor legyen is úgy. (Egyébként azt hallottam, hogy a körülmetélteknek élvezetesebb a szex - tovább tart).

Granda! Csini a talpad. (A gyerök remélem az apjáét örökli! :shock: ) :lol:
Továbbra is jobbulást, és kitartást, bár úgy veszem ki, nem nagyon szenvedsz. Ilyesmit én is végigcsináltam bokaszalag-szakadással. Nem egy leányálom. :roll:

Mmarica! Nagyon cuki a baba, olyan édes pofikája van! :)

Anitja! Nagyon édes vagy, és köszönöm, meg is nyugtattál kullancs-témában. És igazad van, apa egy igazi hős! :D
És gratula a szép eredményekhez!!! :)

Szopipárna: Megjött a szopipárnám, és az ágyneműgarnitúra. (Utóbbiból olyat választottam, hogy ovis korában is bőven jó legyen).
Szóval itt a párna, de úgy kell apát lerugdosnom róla, mert rajta tehénkedik, annyira kényelmes. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

mmarica: elküldtem a privit.

Üdv mindenkinek
20200310173350

Kedves Gremese és Vadvirág!
Ahogy olvasgatom át az oldalakat elmaradásom okán, láttam meg, hogy Ti is a Péterfyben szültök! Szuper!
Nem tudjátok véletlenül, mikor lesz legközelebb terhestanfolyam? Lassan időszerű lenne elmennünk apával...
Kösz előre is a választ!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Mmarica: én lövettem bele a fülbevalót a kislányom fülébe még a kórházban. Gondolom a csecsemősöknek kell szólni, hogy van-e rá lehetőség. Anno nekem felajánlották, éltem is a lehetőséggel. Nem bántam meg.

Kép
Kép
timi26

Irina! A babaváró tanfolyamsorozatnak vége, legközelebb szeptemberben várható új. De ha kérdésed van, szívesen válaszolok, elég jól tájékoztattak minket, a kórtermeket, és a szülőszobákat is láttuk. Nem tudom, hogy Vadvirág előzőleg ott szült-e, ha igen, akkor ő sokkal tapasztaltabb, és bővebb infóval tud szolgálni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Szép Hőséges Délutánt!

Rengetegen voltatok, miuta utoljára benéztem!!!!

Közben nekem is meglett a cukor-eredményem, és hál'isten, teljesen normális. Nem hiányzott volna még ez is a minden reggeli szuri mellé! :D

Emese: ma jött meg az én párnám is, csak még a postán dekkol szegény. Nem csodálom, hogy nálatok Apa kisajátította. Ugyanettől félek az első pillanattól fogva, mert Gergő is mindig minden párnát meg takarót maga alá gyűr (az enyémeket is, persze), és néha elég nehéz kirángatni alóla, míg alszik. Lehet, hogy kell majd rendelnem még egyet?! :shock:

Ha már alvásról van szó: Ti bírtok ebben a melegben aludni? Én eléggé szenvedek.

Timi: kérhetem priviben a homeós anyagot? (Lassan egyszerűbb lenne, ha mindenkinek dobnál egy privit, nem?! :lol: )

Granda: megy ez a "lábadozás" dolog! Hamarosan már kerítést ugrasz! (Legfeljebb a pocid tarthat vissza...)

Még vmi: miután jól beparáztam, hogy alig híztam, ráadásul az utóbbi időben semmit, tanácsot kértem a dokimtól, és megígérte, hogy holnapra kidolgoz a kollégáival valami megoldást! Már nagyon várom, mert nem szeretnék ilyen pocakos pálcika lenni!!! Babóca szerintem szépen nődögél, csak én fogok elfogyni, ha ez így megy tovább. :cry:

Na, ezt elkerülendő a málna meg a barack után megyek, bepuszilok egy kis somlóit is!!! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kőszegi Timinek még valami: most lehet, hogy el vagyok tájolva :oops: : ez diétás-kajálós táblázat, amit priviben tudsz küldeni, vagy vajúdás és szülés-segítős? :shock: Mert ha előbbi, akkor sajnos nem sok hasznát veszem, utóbbinak viszont nagyon örülnék! :mrgreen:

Hajni20: táblicába 4D 06.19 Köszi!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Granda és Kiskolbi : elküldtem privit.

Ma egésznap mértem a cukromat és egyedül az ebéd utáni ugrott ki a többi közül az 5,5 volt a többi 5 alatti.

Most csináltam vacsit. Hagymás csirkemell tejszínnel és tejföllel ezt ehetem csak köretet nem ehetek hozzá.
Szerintem tutti nem lesz székrekedésem.
Apának csinálok hozzá tésztát ő azért ne diétázzon így sem egy vastag valaki.

Alvás terén most jól állok mert már 3 napja nem keltem fel éjszaka pisilni de a meleg az kikészít.

Szép estét.

Ui.: nálunk zuglóba nagyon dörög remélem esni is fog és kicsit le is hűl a levegő. :D :D
20200310173350

Irina!
De jó hogy Ti is ott szültök majd! :):)
Nektek ki az orvosotok?

Gremese!
Előzőleg mind a négy alkalommal az István Kórházban szültem, úgyhogy a Péterfyről kb. pontosan annyit tudok amennyit Ti. :):)

Szóval minden érdekességet szívesen olvasnék én is...

Annyit megtudtam az orvosomtól eddig, hogy vannak alapítványi szobák is, ahol van bent zuhanyzó és WC is, meg hogy a császárosok is csupán 3 éjszakát kell hogy a kórházban maradjanak, valamint a szülést követően azonnal a Mamikkal lehetnek a bébik a nap 24 órájában... :):)

Granda!
GRATULÁLOK a segítség nélküli sétához, nagyon ügyes vagy!!! :):)
A rajz szuper jó! Hihi!

Niki!
Szerintem nagyszerű hogy végre akad olyan könyv is, ahol - legalább néhány sor erejéig - bíztatják azokat a Mamikat akik valamiért nem szoptathatnak sokáig.

Mostanság sajnos tényleg szinte úgy néznek az ilyen Anyucikra, mintha nem is emberek lennének - és sokuknak bizony az az érzése támadhat e miatt hogy borzalmas édesanyák... Pedig valójában egyáltalán nem ezen múlik kiből milyen Mami válik.

Nem fog összedőlni a világ ha esetleg mégis úgy alakul hogy valamelyik bébi tápszeren nő fel.

A manapság forgalomban lévő jó minőségű tápszerekben éppen úgy megtalálható megfelelő mennyiségben mindenféle nyomelem, ásványianyag, vitamin és egyebek, mint az anyatejben.

Ugyanolyan boldogok, kiegyensúlyozottak és egészségesek lesznek a tápszeres bébik is, mint a 6 hónapos korukig kizárólag anyatejjel táplált társaik.

Dominika fél éves koráig csakis anyatejet kapott, viszont Jázmin pl. már 2 hónapos korától a Milumil HA-tól lakott jól, 4 hónaposan pedig elkezdtük a gyümiket és kettőjük között semmi eltérőt nem tapasztaltam, pontosan ugyanúgy fejlődtek, egyformán egészségesek és ellenállóak voltak (bébinek is) és éppen olyan szoros kapcsolat alakult ki köztünk, stb. :):)

És itt van a La Leche Liga - aki nagyon szívesen segít bármilyen szoptatási problémában ha esetleg felmerül ilyen.
Úgy láttam valamelyikünk már be is linkelte ide a fórumra... :):)

Fülbevaló: nekünk minden alkalommal már az újszülött osztályon a csecsemős nővérek önmaguktól felajánlották hogy ha szeretnénk, akkor Ők nagyon szívesen...
(Annyira készségesek voltak, hogy alig tudtam Őket lebeszélni. :):) )

Vadvirág
Vendég

Irina, Vadvirág! Akkor íme egy kis ismertető a Péterfyről. (Mivel van ilyen topik, bátran írom, olvassa bárki). :) Akit nem érdekel, attól elnézést kérek, és ugorja át az irományomat! :)

Igen, vannak alapítványi szobák, 1 és 2 ágyasak. Jelenleg 6000 Ft/4000Ft/éjszaka. Előre nem lehet lefoglalni, akkor tud valaki oda kerülni, ha megy szülni, szól és éppen van szabad hely. Annyiban különbözik a többi 2-3 ágyas szobáktól, hogy bent van a füri, meg van tévé (talán mikró is).

A közös zuhi és wc a folyosó végén van, odáig el kell majd sétálni. A szobák (kórtermek) elég jók, nincs az a tipikus hideg csempe/kórház érzése az embernek. A szülésznők nagyon készségesek, és tapasztaltak, egyikkel beszéltem is. Mindenki nagyon kedves.

4 szülőszoba van (van kék és rózsaszín is) :D , az egyikben van számítógépes szék (ezen térdelni lehet és hintázni), van bordásdfal, labda. És légkondi!

Nem muszáj a babának ruhát vinni, az van, csak ha hazaviszi az ember. Pelenkát adnak, de ki kell egészíteni, így a kórházi csomagba pluszban be kell pakolni: pelenka (Liberót kértek, de lehet, más is jó), textilpelenka, és popsitörlő.

Igény szerinti szoptatás van, a babának nem adnak pótlást! :D Szoptatás van ha tetszik, ha nem! (Ez szerintem tök jó).
A baba mellettünk van, de ha kéritek, elviszik.

Májusban úgy tájékoztattak, van egy új szabályuk: saját felelősségre 48 (!) óra múlva haza lehet vinni a babát/babákat. Én nem hiszem, hogy hazamegyek, mert magyaráztak PKU-vizsgálatról, ami miatt be kell hurcikolni.
Most júniusban pedig azt mondták (a kórházösszevonások és kevés ágy miatt), hogy 3 nap múlva haza kell menni.

Mivel törvény szabályozza, hogy a szülő nő mellett egy felnőtt személy bent lehet a szülésnél, így bárkit behívhattok. Nálunk természetesen apa lesz. :)

Van egy ismerősőm, aki novemberben szült ott. Azt mondta, a csecsemősök nem igazán néznek az emberre (ez jó is lehet, mert nem zavarnak), viszont ha segítséget kérsz ,ott vannak azonnal és segítenek.

A koraszülött osztály egy emelettel lejjebb van (!), ami azért nem mindegy, hogy egy épületben vagy a babóval, vagy elviszik másik kórházba.

Az EDA beadását tekintve oktató kórház, nagyon vágják a témát, sok anyuka ezzel szül. Én megpróbálok iron lenni, és nem kérni. :twisted:

Hagyományos ágyban szülésre van lehetőség, állva, ülve, vízben ott nem szoktak.

Más most nem jut eszembe, remélem tudtam segíteni. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok
Azoknak, akiknek még a Babanetezés is kevés, szeretnék figyelmébe ajánlani egy hasznos oldalt: a www.mp3portal.hu lapon az "Mp3Portál Összefogás A Gyermekekért" topikot. Kisgyermekes szülők töltöttek fel sok-sok-sok :!: albumot, szuperek :P
Ízelítőül:
Halász Judit legalább 10 CD-je, Kaláka, 100 Folk Celsius, Ghymes, Szabó Gyula bácsi meséi, Süsü, nagy magyar színészekkel mesejátékok, mondókák, babazenék és idegen nyelvű dalocskák.....Meg még ki tudja mi a jó ég...
Alig bírom töltögetni :lol: A Süsüt meg nem tudom megunni...meghallgattam

Kép
granda

Timi:
ja neeem, nem kell körülmetélni Marcit, csak iylen Z plasztikát csinálnak neki, kb 10 perc az egész. Szval nem gáz. :))
Vendég

Itt van egy másik link is (a letöltéshez regisztrálni kell, de csak emailcímet kérnek)

http://easyrider.squito-web.com/viewforum.php?f=53

Kép
granda

Sziasztok Kismamák és Pocilakók!

Írok egy pár sort Nektek és párom leírja helyettem /ez a papucsok sorsa...[szerk. megj.] :wink: /

Remélem, mindenki jól van! Olyan rossz, hogy nem tudom nyomon követni az eseményeket :cry:
Mi a körülményekhez képest megvagyunk. A pocikeményedés elmúlt, de a méhszáj utoljára 1110 volt, úgyhogy feküdni kell.Kicsi az esély rá, hogy hazaengednek vele, mert a méhem és a méhszájam állapota duplán hajlamosít a koraszülésre. A vérnyomásom pedig elég alacsony, amióta itt vagyunk. Csak alszok és alszok...
Nagyjából ennyi. Elég szörnyű így bezárva, de valahogy kibírjuk. Próbálok arra gondolni, hogy majd ha már Pöttömmel hazamehetünk, milyen jó lesz.

Vigyázzatok Magatokra, mindenkit puszilunk!

Zéti, Anyuci és Apuci

P.S.: Legújabb hírek; sajnos Léna várhatóan nem jöhet haza, de az internet kórházi szobába történő "kiépítése" folyamatban van. Legyetek türelemmel, hamarosan netezhet újra! 8)

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok !

Miléna : a párod nagyon kedves, hogy értesít minket a fejleménywekről és persze Anikó is.
Köszönjük az infót mindenki nevében és tessék sokat pihenni és minden rendben lesz.
Nagyon sokat gondolok rád mert én csak 3 napot voltam bent még húsvétkor de majd eluntam magamat.
Nagyon vigyázz magatokra egyél sok gyümit és ha lesz már neted akkor tessék sokat írni majd.
Puszi neked és kitartást.

Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Granda!

Köszi a zenetippeket, már neki is láttam letöltögetni őket!

Van ötletetek, hogy meghülésre és rossz közérzetre mit csináljak? Tegnap valószínű az autóban megfáztam (pedig nincs is klímánk!) Citromos teát iszok mézzel. Valami egyéb???

Megpróbálok felrakni képeket Marci eddigi kellékeiből. Ez tartalmazza az angliai beszerzést is, ezért van közte olyan ruha, ami majd csak jövő tavasszal/nyáron lesz rá jó, sőt van 12 hónapos babára való is, de olyan jó áron volt, hogy nem lehetett abbahagyni!

Szolnoki és Szolnok környéki kismamák! Most vasárnap bababörze lesz!!!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

...na, akkor még egy pocakfotó 25 hetes korunkból!
Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kedves Gremese,
drága vagy, hogy mindezt így leírtad nekünk, nagyon köszi!
Igazából minden tetszik (!), az ágyon szülést leszámítva (mármint hogy miért nem szülhetek én állva, ha akarok), de a dokim új a Péterfyben (egy másik kórházból ment át nemrég), talán nyitott lesz másra is.

(És ami még érthetetlen számomra, hogy egy szülészet miért engedheti meg magának, hogy negyedévig ne tartson semmilyen terhestanfolyamot... A nők talán nem szülnek egész évben? Nekem eddig egyáltalán nem lett volna időm elmenni, most viszont már igen, de hiába mennénk. Mindegy, ha úgyis megyek majd szívhangos vizsgálatra, körbekukkantok ott, és nézek másutt is terhestanfolyamot, meg utánaolvasok.)

Még egyszer nagyon köszi, és remélem, összetalálkozunk a kórházban, bár Te 13-ra, Vadvirág 9-re van kiírva (én meg 5-re). :-)
Puszi!

Kép
Kép
irina

MILÉNA,
köszi, hogy írtál (írtatok ;-)), sokat gondolunk Rátok! Használd ki, hogy sokat tudsz aludni, mert ez néhány hónap múlva már nem lesz elmondható! :lol:
Puszi!

Anikó, nagyon szép poci!!!

Kép
Kép
irina

Irina! Az állva szülésnél az volt a gondja a szülésznőnek, hogy négykézláb kúszott-mászott a kismama alatt, és olyankor a gátvédelem nem megoldható. Nekem az a véleményem, hogy kisebb gondom is nagyobb lesz annál, hogy még állva saját magamat is tartsam. (De én nem is akarok állva szülni). A félig fekvő helyzetben pedig elég nagy nyomást lehet kifejteni, és - az orvos is elmondta az előadáson -, hogy a kitolásnál ha állva szül az ember, a gravitáció már nem oszt nem szoroz, azaz nem lesz sokkal könyebb, mint félig ülve. (És még combizmozni is kell.)
De ha viszel orvost, lehet, hogy meg lehet oldani. (Egyébként meg lehet oldani, csak nem szeretik).

Kiskolbi! Ugye említettem, hogy apa (aki szintén Gergő :D ), rágyógyult a szopis párnára. No, este hurcikolom át a nappaliból a hálóba - ő még maradt tv-zni -, erre megszólal, hogy hova viszem???!!! Mondom át, aludni. Erre: hát az nem az enyém??? 8)
Egyébként marha jót aludtam, teljesen rátehénkedtem, ha pedig nem, akkor mellé kucorodtam, és olyan jó biztonság-érzést adott. Nem csodálom, hogy a babák imádják, ha bekupacolják őket. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Anikó! Csini-binike vagyol!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese,
köszi, értem!
A fekve szülésben nekem (elvi síkon) az problémás, hogy lehet, hogy ott jobban hozzáférhető a gát, viszont a baba feje a gravitáció miatt lesüllyed (a gát mögé), és épp ez okozza sok esetben a repedést vagy hogy vágni kell (ezt dúláktól szedem és könyvekből, nem magamtól :-)). Pl. egy félig álló helyzettel én már tök jól kiegyeznék -- persze lehet, hogy akkor és ott csak az ágyat fogom kívánni :wink:

Granda,
nagyon köszi a remek mp3-linket, isteni!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Sajnos tegnap nem sikerült elmenni az uh-ra de kértem új időpontot.

Hajni légyszi javítsd ki a táblát 27.-én megyek 4d-re
köszi.

Bár 26.-án meg a dokihoz kell mennem.

Miléna!
Pihizz sokat,szorítunk neked,sok-sok puszi.

Noan!
Üdv itt köztünk!

Kisrucik nagyon aranyosak,
már én is vennék ezt-azt csak még egyenlőre nem merek
talán júliusban.
A kismamik meg nagyon csinosak.

Szép napot.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Miléna! Szerintem jó, ha fekszel. Akkor biztosan nem lesz gond! Kitartás!!! A nettel már könnyebb lesz kibírni! :wink:

Anikó80! Pár hete én is megfáztam (nem tudom, olvastad-e). Reggel és este gőzöltem kamillával + mézes hársfatea. Meg is gyógyultam tőle. :lol: És persze sok folyadék és pihi!
Jók kis gyűjteményed van már a babának! De jó! Júliusban én is vásárolni fogok! Jaj, de várom már, csak a pénztárcám bírja! :wink:
Csini pocak! ...de miért vágjátok le a fejeteket a képekről???...

Irina! Én se a saját körzetembe járok szülésre felkészítő tanfolyamra. (Bár nálunk a védőnők szervezik). De lesz majd meghívva doki is és szülésznő is. Ma is megyek 2-re. Utána írok, hogy milyen volt!
Egyébként az én dokim se vállalja az állva szülést, mert úgy nem fér oda, és nem látja rendesen, amit kell. Úgyhogy én tuti, fekve szülök. Pedig a kórházban dönthetőek a szülőágyak... De szerintem nem fog akkora problémát okozni. Én legalábbis így indulok neki. Persze, úgy biztosan jobb, de ez van. :shock:

Puszi Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Hello Lányok,

Manófalvi, igen, újszülött kortól szeretnénk használni. Nem pont 180 fokos a dönthetősége (bár simán ki lehet párnázni), de mikor kiderült, hogy 6500-ért van hozzá mózes, nem tudtam otthagyni. 39 000 a kocsi maga. És kis csomagtartóba is befér :lol:
Marica, nagyon édes a kislányod és tényleg milyen szép husi már! Pont egyidősek vagyunk, úgyhogy örültem, hogy súly/méret adatokat is megadtál.
Kőszegi Timi, köszi a linket, én is sűrűn látogatni fogom az oldalt.
Miléna, kitartás Neked! Ha meg lesz neted, akkor újra napi kapcsolatban leszel velünk :lol:
Babaruhák, nem semmi kis kollekcióval rendelkeztek már többen is. Én szinte le sem merem írni, hogy még nem vettem semmit a kislányomnak... :oops:
Szopipárna, hát igen, veszélyes buli tud lenni :lol: :lol: Aki vesz, az jól gondolja meg! Utána harcolhat érte. :lol: Nálunk is, ha éjjel átfordulok és elfelejtem magammal vinni a kiflit, Apa rögtön lecsap rá. Utána meg nincs szivem kirángatni alóla :lol: És még csak ketten vagyunk rá :lol:

Lányok, honnan lehet megállapítani, hogy a lábdagadás átmegy vizesedésbe? Már pár hete érzem, hogy délutánra los elefantos a lábam, de reggelre mindig rendbe jöttem. Most meg már reggel is úgy ébredek, hogy fel van dagadva a lábam meg az egész kézfejem. Inni többet iszom, mint tavaly nyáron, de pipilni is aktívabban megyek. Hasonló tapasztalatok?

silka
silka

Kedves Silka,
nekem is dagad a lábam, én ezt hívom vizesedésnek :-)
Addig nem vészes a dolog, amíg nem ölt óriási méretet (nekem életemben egyszer nőtt meg a háromszorosára a lábfejem és bokám, na, AZ ijesztő volt), és nem jár együtt fehérjével a vizeletben (vizeletet mindig néznek a dokik) + magas vérnyomással (a három együtt toxémiát, azaz terhességi magas vérnyomást jelent és rögtön kezeltetni kell).
Inni rengeteget kell, függetlenül a lábdagadástól (a nyár és a terhesség miatt is), én imádok inni és rohangálok is a WC-re, de állítólag ez tartja normál szinten a vízháztartást. Terhesség alatt a láb- és boka (illetve még ez-az)-dagadás teljesen normális, van persze, akinek nincs (a mázlisták).
Nekem biztos a terhesség hozta ki, mert nyáron sem szoktam dagadni, az az egy fent említett eset meg egy 14 órás utazás (és fel nem állás) során esett meg. :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Kismamik!

Most tudtam meg a cukoreredményemet. Éhgyomorra 4 és egy zsömi és tejcci utén 5.7. Szóval most már megnyugodtam. Nekem eddig szinte minden vizsgálatnál kitalála valamit.

A rucikat amiket vettetek csodaszépek. Már én is nagyon vásárolgatnék....

Milenamoni: Kitartás, soka gondolunk Rád! Zéti tuja a dolgát!

Andi
Kép
amona

Nekem anyukám olvasta valahol, és azóta is mindig azt mondja, hogy a víz a legjobb vízhajtó!
Úgyhogy vizesedők! Igyatok sok VIZET (ne mást!).

Regina
KépKép
mazsola7

Rucik! Nagyon szépek! Igazán! Dícséret értük!!!! :)

Lábdagadás: Na, én nagy lábdagadó vagyok sajna. :( Irinának igaza van, inni kell, mint a gödény, pláne nyáron a napi 2 liter legyen meg. Ha már feszít, kicsit piros, akkor dagad. Terhesség alatt sokkal jobban le van terhelve a szervezet, segítenünk kell a vízháztartásunknak, és az ereinknek is azzal, hogy sokat iszunk, és amennyiszer csak lehet, felpolcoljuk a lábunkat. Akár munkahelyen, ne szégyelje senki!
(Nekem mikor a bokámat műtötték, és nyáron a 40 fokban járógipszben étteremben voltam, megkértem a pincért, hogy hozzon egy széket, mert fel szeretném tenni a lábam. Készséges volt, megértette).
Mindemellett, ha nem ürülne ki a víz a szervezetből, ne igyuk pukkancsá magunkat, hanem használjatok természetes vízhajtókat. Én ezt teszem, és nagyon jó!
Ilyen: bármilyen gyümölcs, de legfőképpen a dinnyék, a petrezselyem, zeller, bodzavirág (amit én tea formájában iszok).
De a lábdagadás (sajnos) természetes, a baba miatt tartja vissza a szervezet a vizet.

Betegség: Hát nekem is volt torokfájós időszakom. Tea citrommal, mézzel, C-vitamin, és borzasztó sok folyadék. (A védőnő sem tudott mást mondani). Ha láz alakulna ki, ami egy bizonyos hőfok felett káros a babára, hűtőfürdő, vagy Rubophen, mert azt kismamák is szedhetik.
Nekem megint herpesz jött ki a számon, plusz most fokozottan allergiás vagyok, úgyhogy triplán nyomatnom kell a vitaminokat.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mazsola! Ez így igaz, ásványvíz (kis ásványianyag tartalmú: 500 mg/l) a legjobb. Én olyankor rohangálok a vöcöre. Azért írtam le az ásványianyag tartalmat, mert az nem terheli le a szervezetet! Erre oda kell figyelni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina, Gremese!
Nektek általában könnyedén megy a bejelentkezés a kórházi UH-ra?

A reggeli megadott időpontban amikor elvileg hívhatóak időpont egyeztetés végett, sosem érem el Őket, mert mindig üzenetrögzítőn van és azt mondja hogy már betegeket vizsgálnak, de adjak telefonszámot és szívesen visszahívnak...

Állandóan Pálmát kérem meg hogy legyen kedves és intézze el helyettem, mert én hiába próbálkozom - Ő persze azonnal sikerrel jár, imádom. :):)

Fekve is simán lehet szülni, de mivel egyszer próbáltam állva is, tudom hogy számomra összehasonlíthatatlanul könnyebb, gyorsabb, fájdalom mentesebb volt utóbbi - tényleg elképesztő módon segített a gravitáció ereje, fantasztikusan jó volt így. :):)

Minden Mami maga érzi ösztönösen hogy lenne a legjobb neki az adott pillanatban - kár hogy sok helyen rájuk kényszerítenek olyat ami pedig a szülő nőnek abszolút kényelmetlen...

De az összes többi dolog nekem is nagyon tetszik, a szülési helyzet pedig számomra most úgysem számít. :):)

Anikó!
Csini a pocakod és klasszak a rucik! :):)

Miléna!
Várunk... :):)

Szopipárna: nahát-nahát szegény Apucikra senki nem gondolt? Ideje beszerezni nekik is egyet, igazán megérdemlik - pláne hogy jún. 17-én, most vasárnap APÁK NAPJA!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Húúú Lányok,

köszi az info-t. Szerencsére eddig a vérnyomással/fehérjével minden rendben volt, jövő héten újra nézik. Akkor megpróbálok még több vizet inni :lol: gyümit ezerrel tolom továbbra is. A petrezselyem csak nyersen használ? Mert újkrumplin nagyon szeretem. Jó pár köteget rá szoktam vagdicsolni. :wink:

silka
silka

Silka! Petrezselymet rakhatod bármire!

Vadvirág! Hát nekem egyszer kellett idáig bejelentkeznem, és nem reggel 8-kor sikerült (szinte csak akkor veszik fel). Viszont hagytam üzenetet, és másnap reggel visszahívtak. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Azt akartam Tőletek kérdezni, hogy A suttogó sorozatból melyiket érdemes megvenni? Az 1. és 2.-t? Vagy: A suttógó mindent megold összefoglalja az előző kettőt, vagy kiegészíti???
A munkahelyemen kapok búcsúajándékot, és ezt szeretném kérni! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola

Hátha ez segít...

A SUTTOGÓ TITKAI I.
A csecsemő gondozása és nevelése

HOGG, TRACY; BLAU, MELINDA

Európa Könyvkiadó

Suttogónak eredetileg azt nevezték, aki különleges képessége folytán pusztán türelemmel és halk szavakkal lecsillapít egy megvadult lovat. Tracy Hoggnak ilyen rendkívüli tehetsége van a síró kisbaba megnyugtatásához, ezért hívják őt is suttogónak a hálás szülők. Az Amerikában hihetetlenül népszerű szerző könyvéből Ön is mindent megtudhat, amit egy csecsemő gondozásáról és neveléséről tudnia kell. Legjobb, ha először a várandóssága alatt olvassa el, hogy megismerkedhessen Tracy alapelveivel, melyek a leghatékonyabb hagyományos és modern nevelési módszereket ötvözik, és ha ezekre támaszkodik, voltaképpen bármilyen problémát orvosolhat majd.

A SUTTOGÓ TITKAI II.

A kisgyermek nevelése

HOGG, TRACY; BLAU, MELINDA

Európa Könyvkiadó

Kikészíti egy-két éves gyermeke szüntelen követelőzése, hisztizése és engedetlensége? Nem tudja eldönteni, mikor és hogyan szoktassa bilire, milyen játékokat vegyen neki, hogyan bírja rá, hogy éjszaka aludjon, méghozzá a saját ágyában? Forduljon ismét Tracyhez! A suttogó titkai nemzetközi sikert aratott első kötete után itt a folytatás, amely az egyszerre gyötrelmes és örömteli kisgyermekkorral foglalkozik. Minden kérdést tárgyal, amely ebben az életkorban felmerülhet, továbbá részletes, gyakorlati útmutatást ad a rossz szokások rögzülésének megelőzéséhez és megváltoztatatásukhoz, a hisztizés kezeléséhez és megszüntetéséhez, a fegyelmezéshez és az önfegyelemre neveléshez, az úgynevezett érzelmi intelligencia fejlesztéséhez.

Kép
granda

Granda! Köszi szépen, így már lehet, én is megveszem. Utánajártam, az I. kötet 2400 Ft, a II. 2600 Ft.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Bolondokháza van a munkahelyemen, úgyhogy inkább majd délután írok többet, most csak Anikónak:

Grapefruit és zöld tea minden mennyiségben megfázás ellen meg torokra. Egyébként a zöld tea vízhajtó is. Nagyon! Tuti tipp!

Később még jövök!!! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?