Eva, persze, hogy lehet szavazni, ez a total demokracia
Agi- pedig nagyon hianyoznal, szoval szereltess netet !

Malnas recept

akik kertek, okr, gabi , tobbiek, isteni finom lett ( nem tettem habfixalot hozza, igy is szuper lett es akkor nincs a sok E szam benne-mascarpone helyett all.jo a kremsajt is, nem tudom-de az biztos olcsobb
Könnyű málnás süti
Hozzávalók:
1 doboz mascarpone
1/4 kg (zsírszegény) túró
1 doboz tejszín
1 tasak habfixáló
cukor ízlés szerint
50 dkg málna (fagyasztott)
piskótalap vagy babapiskóta
Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáöntjük a habfixálót. A túrót szétmozsolva vagy áttörve hozzáadjuk, majd a mascarponét is belekeverjük, ezzel is verjük egy kicsit. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel (nem kell nagyon édesre). Nem kell megijedni, ha a krém egy kicsit folyós lesz, ha mégis nagyon annak tűnik, bele lehet keverni még egy habfixálót vagy esetleg zselatint.
Egy tál alját kibéleljük a piskótalap felével vagy a babapiskóták felével, jó vastagon megszórjuk málnával , erre simítjuk rá a krém 3/4 részét. Ezt befedjük a piskótalap másik felével vagy a babapiskótával, rákenjük a maradék krémet, és megszorjuk a maradék málnával. Hűtőben kifagyasztjuk, legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is. Ezalatt a kicsit folyós krém megdermed, a piskóta pedig kicsit átázik a tejszíntől és a málnától.
hozzaszolasok a recepthez-mindmegette.hu van
Fantasztikusan finom süti! múlt héten készítettem el és mondhatom, hogy egyből a család kedvence lett! Isteni!
Na visszavonom: ez tényleg könnyű minden értelemben - teljesen meglepett, tejszínből én még ilyen nem-nehéz édességet nem ettem! Az is igaz, hogy nyárias és frissítő, de nálunk most érte el a fagyasztó a kritikus telítettséget, szóval amit benne találtam, belement: málna, szeder, parmalat krémsajt meg 1 túró (ezt először kifelejtettem, úgyhogy csak a második rétegbe került...). Én rumot is kevertem a krémbe, hát nem ártott neki. Egy éjszaka alatt jól megpuhult, és még az is nagy kanállal ette, aki amúgy nem szereti az édességet. 2005-01-06 16:33:46 {LaLinea}
LaLinea, én a nagyobb dobozos habtejszínt szoktam venni (talán Jéé-nek hívják, de most nem jut az eszembe). A mascarponéból meg van 250gr-os és 500gr-os, ezért írtam lhogy elég a kisebb.
Ha nagyon könnyen szeretnéd csinálni (vagy nincs kedved pepecselni, akkor egy variáció, ha csak egy doboz tejszínt + 1 doboz joghurtot használsz a krémnek (kis édesítéssel). Így is isteni finom! 2004-10-14 19:36:52 {monoma}
Na, ez minden, csak nem könnyű... De tuti finom, mint minden tejszínes süti

A tejszín talán 2-3 deci? A mascarpone a kisebb doboz (25 dkg)? Én így tippelem. Aki nem tud tejszínt felverni, így látatlanban is ajánlom a rengeteg E-anyagot tartalmazó, de napokig keményen maradó növényi tejszíneket (habfixáló, tejszín és cukor! helyett). Már látom, hogy pár napon belül kipróbálom, de sztem a tejszínes krémsajthoz nem rakok még tejszínt, inkább tejjel kikeverem, hogy tényleg könnyebb legyen. Ha folyós lesz, nem baj, úgyis kanalazni fogjuk, mint a tiramisut!
cuki, ki ez a kis szep?
Gabi- koszi, megnezem megint