Sziasztok kismamik!
Hogy bírjátok ezt a szörnyű hőséget? Én voltam olyan agyament, hogy délelőtt nekiálltam cseresznyés pitét sütni. Ooooolyan meleg volt a konyhában... Ide még a tegnap estére beígért hűsítő zápor sem ért el, abból amit Márkanyuka írt úgy tűnik, hogy Szegeden kieste magát...
Mandala, Mirosz, Mona,Mirr-múrr!
Nagyon köszönöm, olyan aranyosak vagytok!
Bolha!
Nagyon édes a kiscsaj!
Névválasztás...
Egyszerűen nem tudunk közös nevezőre jutni. Balázzsal sokkal könnyebben ment. Tomi nevét megintcsak nagyon nehéz volt "megszülni", bár akkor más volt a helyzet. Nekem ez a 2. házasságom, az ex-férjem német volt. Akkoriban úgy volt, hogy Németországban fogunk élni és apa ragaszkodott ahhoz, hogy ne tipikus magyar neve legyen a gyereknek. Így lett kilőve az én 2 kedvencem, a Gábor és a Tamás. Végül két neve lett a drágámnak, hogy mindenki meg legyen elégedve, és bár magyar fülnek nagyon kacifántos, Tomi szereti a nevét: Dehnhardt Tom Patrick. Miután elváltunk és itt maradtunk gondoltam a magyarosításra, de már megszokta, szereti, meg aztán annyi Jennifer, Kevin, Samantha... rohangál már az országban, hogy igazán fel sem tűnik. Érdekes, de sohasem volt gondja a leírással, másnak viszont annál inkább. Mindenhol többször kell lebetűzni mire megértik. Olyan jókat szoktam olyankor kuncogni, amikor végül elémböknek egy darab papírt, hogy "írja már le...".Nekem meg mégiscsak lett egy Tomi fiam, csak éppen nem Tamás...
A múltkor olvastam vhol, hogy mire kell a névválasztáskor ügyelni. Pl.Hosszú vezetéknévhez rövid keresztnév illik és fordítva. Ne legyenek a névben nehezen kimondható msh. kapcsolatok (pl. cs-re végződő vez.név után nehéz kimondani, hogy Zsolt). Ne kezdődjön a keresztnév azzal a betűvel, amivel a vez.név végződik...
A lányunk egyébként Vivien lett volna, de a Gyovaihoz nem megy.

Nekem tetszik a Nóra, Zsanett, Tamara...apának a Lili, Anett, Evelin...Szóba került a Leila, az mindkettőnknek tetszik, sőt Tominak is. ( Balázs nem kapott szavazati jogot, mert ő autómániás, és azt mondta legyen a húga Verda. ) Úgyhogy még agyalunk...Mindenki ötletekkel áraszt el, hogy miért nem lesz a csajszi Emma, Sára, Anna, Hanna....nem tehetek róla, ezek nem tetszenek, annak ellenére, hogy mostanság olyan népszerűek...