A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Riella, nekem azt mondta a doktornő, hogy a szörcsögés és tüsszögés születési sajátosság. Szóval ne ijedjünk meg, nincs megfázva.
Te már ki is szippantyúztad az orrocskáját?
Reggeli fürcsi? Hm, nem is rossz. Tök jó!

Kép
niki30

Sziasztok

Niki, nekem is azt mondta a dokinéni, mint neked a tüszivel kapcsolatban, mert én is megvoltam annó ijedve, hogy a manóm megvan fázva, de mondta, hogy még annyira érzékeny ilyenkor az orruk, hogy ha letesszük őket valahová, az általán nem látható felszálló pihe, por megbirizgálja nekik és azért tüszizhetnek!

Niki, ha még nem voltál tgyáson=szülési szabadságon, akkor először azt kell igényelni az OEP-nél, az fél évig jár, után jön a gyed a gyerek 2 éves koráig, majd a gyes!

TEA: Én is szoktam manónak kamilla teát adni, szereti is, meg az emésztését is segíti!

ALVÁS: Ő éjszaka egyszer kel, háromkor majd reggel hatkor-hétkor, bár vannak kivételek, amikor nyűgös, vagy kaki - pocifájós probléma van akkor felébred. Amúgy a napirend:
7-kor fürcsi
8-kor kaja
9-körül bealszik
éjfélkor-felébred, kaja
majd legközelebb csak háromkor kel és reggel hat-hét körül

FÜRCSI: Mióta nem a kiskádjában fürdik, szeret pancsolni, és a vizet is szereti. Már a nagykádban is fürdött velem, és nagyon élvezte! :)

DOKI: Ma megyünk végre este negyed 8-ra a 6 hetes kontrollra, már vártam, mint a messiás, több okból kifolyólag, főleg a 18 karika! :) Az azért az nagyon húzós volt idáig kibirni!

Puszi mindenkinek!

Kép
elizabeth25

sziasztok!

na nekem, csak hogy teljes legyen az örömöm, betörtek a vörösök. :evil: :x jól fáj is a hasam. :( ez a tuti.. 30 fok és hasfájás mellé a szokásos napi rutin.

bocs, de ma depresszív vagyok. :roll: :roll: asszem hanyagolom is magam :roll:

mindnekinek szebb napot
Vendég

Dóri,
a vörösök? ilyen hamar?! remélem, én még bírom egy darabig!!!
remélem, a depid hamar múlik!

az én rossz hangultaom gyerekfüggő - ha üvölt, akkor én is kiakadok, ha nyugiban van, akkor rögtön akarnék még egy ilyen édi bébit.

tegnap mi is hasonlóan voltunk, mint lorcikáék. legalábbis de., viszont kora du bealudt és megint nyomta 3.5 órát! úg raktam át mózesből hordozóba h észre sem vette és elvittem baba-mama klubba - végigaludt. még amikor hazajöttünk, a vacsimat is meg tudtam főzni és csak utána ébredt: ő szopizott, én meg kanállal ettem bolognai feltétes farfallet :lol:

lehet h hülyének néztek, de én azért is kedvelem a sok cicizést, mert amíg ő szopizik, én olvasok. kellemest a hasznossal :wink:
Vendég

Doo, én is szoktam olvasgatni közben néha-néha:)

Kép
niki30

Sziasztok,

Hat az ejszakank is kicsit zuros volt...orankenti felkeles...de aztan jol megtomtem a lurkot es aludt ujra 3 orat. Rajottem a nagy titokra miert volt tegnap nyugos es akart enni allandoan! Mar nem eleg neki a 80-90 gramm..100-120 is be tud nyomni!!!!!!
Sajnos ezt csak 2 mellbol tudom produkalni, de hat amig van es utana alszik 3 orat, addig ujra tudok toltodni! :) :)
Most alszik...remelem tenyleg az a baja, hogy tobb kaja kell neki es akkor ma valamivel jobb napunk lesz. Meglatjuk.

Doo: En is igy vagyok, hogy ha nyugos, meg mar ugy gondolom evett, kakilt, bufizett, ringatva is volt es meg mindig nyuszog..akkor en is kiakadok es elgondolkozom, hogy akarok-e en meg egy gyereket? De amikor cuncog, akkor meg mar azon gondolkozom mi lesz a kovetkezo baba neve. Ferjem is multkor megkerdezte, hogy ha kislany lesz a kovetkezo nem hivjuk-e Orsinak! :) :) O is mar gondol ilyenekre!! :D

Annyira meleg van, kesz vagyok ettol..es a teraszon is meleg van!! Tok jo a nyar..csak igy bentrol nehezebben viselem! :shock:
Szerintetek ha mar 2 honapos a mano lehet vele menni nyaralni? Vagy strandra? :) Fa ala termeszetesen. Na mondjuk akkor a szoptatas nem tudom hogy lenne!!!!!! :shock: :shock: :oops: Nem vagyok az a elokapom-aztan-szoptatok-barhol tipus! :D
MOndjuk augusztusban tervezunk nyaralast. Baratainkkal Balatont, van egy haz, amit ki lehet berelni, aminek a vegen ott a Balcsi (remelem megkapjuk) es akkor nem kell strandolni, nagy kert van..szoval klassz lenne. Remelem addigra beall a rend.
Nalunk meg annyira nincs meg a rendszer!! :shock: Tobbe-kevesbe...de vannak csuszasok rendesen. Nalatok lanyok?

Na megyek iszok, hoyg legyen tejecske a bogarkanak!
Lorci

Kép

Kép
lorcika

sziasztok

nagyon keveset írtok lányok, mindenki csavarog?? mi ma tettünk egy nagy kört, reggel indultunk és délre értünk haza, hál istennek kibírta a manó a négy órát kaja nélkül. Bent voltunk a munkahelyemen, körbehordoztam az én drágámat. Majdnem végig fent volt és élvezte, hogy körberajongják, nekem meg dagadt a mellem a büszkeségtől - meg a tejtől-:-))

Lorcika! szerintem simán viheted strandra árnyékosba. Nyílván a klóros medencébe ne vidd be, de totál mindegy szerintem, hogy hol van levegőn a gyerek, a játszótéren, az utcán vagy strandon. Bár a szoptatással nekem is lenne gondom, én sem vagyok az az előkapom típus. De két hónapos korában már nem fogja igényelni a három óránkénti szoptatást, sokkal tovább bírja már majd kaja nélkül:-)))

no lépek csinálok ebédet, meg lehet alszom is egyet. Én is elfáradtam, elvégre gyalogoltam vagy 5 km-t. De jól esett, bár hazafelé már nagyon melegem volt...

szép napot nektek

Márti
stella2007

Sziasztok,

Gyermekem fel 5 ota teljesen ki van utve!!! :) Evett egy keveset, aztan ugy kidolt, hogy agyut lehetne elsutni mellette! :)
Nemsokara viszont majd felkeltjuk, furcsi, vacsi, aztan mehet tovabb a durmolas! :) Remelem ejjel is aludni fog!!!! :shock:

Stella: Tok jo, hogy ilyen jo kis kirandulast csinaltatok! Ahh strand vizbe be nem vinnem a babat, meg en is utalom a medenceket, de valami fa alatt elucsorognek vele...csak meg mindig a szoptatas, ami nincs megoldva! :D

Tenyleg hol van mindenki? Strandoltok? :wink: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Fürdés, kaja és babuci elaludt. Apucival vacsizunk amíg alszik a kis drága- egy kis romantika. Úgy volt hogy elmegyünk valahová de nincs szívem itthon hagyni még 1 órára sem. De jó lesz így itthon is nyugodtabb is vagyok. Én is mennék strandra szívesen de ebbe a melegbe nem merek elindúlni vele na meg az etetés-á. Majs jövőre.

KépKép
rena10

hm - én nem a kaja miatt mereszkedek vele nehezen helyekre (én az a bhol előkapom-megetetem típus vagyok :roll: :wink: :lol: már étteremben, parkban, előadáson is simán szopiztunk. engem nem zavar, főleg h nem látszik úgysem semmi. legalábbis az én mellméretemet kétszer is kitakarja a baba buksija :shock: :lol: ), hanem mert sokat sírdogál, helyesebben üvölt. még a séta sem egyszerű vele. nahh és hiába két hónapos, nemhogy 3 óránként igényli a szopit - a meleg miatt sokkal gyakrabban is.

azon gondolkodom h a terhességi csíkokra sztetek érdemes vmit venni - v így is, úgy is ilyen marad, ill halványodik majd? nem szivesen veszek vmi méregdrága krémet, ha úgysem ér sokat. meg a melegben kenegetni magam sem egy túl fincsi dolog, mert csak egy újabb cuccos, ami leolvadhat rólam :evil: van, aki használ ilyesmit? jó? ha igen, akkor lehet h én is beruházok. párom igen furcsán méregeti a hasamat :roll: :evil:
Vendég

sziasztok

Lorcika, Doo! úgy látszik már csak mi fórumozunk! A meleg kiütött mindenkit a gép mellől. Mondjuk ha jövő héten tényleg 35 fok lesz, mint mondják, én se biztos hogy gép mellé ülök, mert a gép kiakad a nagy melegben nálunk.

Stellám ma egy kicsit nyűgös, korábban is kelt mint szokott és etetés után is itt nyűglődik, akárhová teszem felsír, már kiénekeltem magamból mindent, most a hordozóban van és ringatom, de még mindig nyüsztet. Úgy látom ez a nap nem lesz egyszerű.

Doo! A csíkok elhalványulnak előbb utóbb, gondolom ez is alkati kérdés. Én nem tudok csodakrémet. De ott fognak maradni sajna csak halványak lesznek. Én nagyon megrémültem mikor megláttam, a terhesség alatt nem láttam, mert alul voltak a gyerek meg fönt nyomta ki a hasam.

No lépek, mert csak nem jó neki a hordozó, megpróbálom elaltatni. Majd még jövök szerintem.

Márti
stella2007

Csajok, hát mostanában nagyon jó kis éjszakáink vannak.ű
10-kor letesszük Emmát, fél 3-kor megébred, cicizik és utána csak 5-kor ébred ismét.
Párom fel sem ébred, legalább tud pihenni.

Remélem Mindenki jól van!
Babák és Mamák!

Márti, lehet, hogy babónak is melege van.

Kép
niki30

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! :)
Tegnap voltunk a dokinál a 6 hetes kontrollon, minden ok volt, hála Istennek! :) (meg is ünnepeltük miután manó elaludt :oops: )

Ez a meleg tényleg szörnyű, én marha nehezen viselem, és manóm is most kezdte el nehezen viselni, enni annyira nem akar, inkább inni, de azt rengeteget! Kilenckor elaludt, és csak reggel fél 5kor kelt fel! Teljesen kész volt, bár tegnap napközben nem nagyon aludt, lehet, hogy azért aludta át az éjszakát!

A terhességi csíkok előbb-utóbb elhalványulnak, azokkal nemigazán lehet mit csinálni...ha van, akkor majd elhalványul, ha nincs, akkor annak mázlija van :).

Tényleg lányok, ti mentek valahová nyáron nyaralni???

Kép
elizabeth25

Sziasztok,

Uj strategiat kell bevetnem Ricsikevel. Ha torik ha szakad este 10-11-kor valahoyg fel kell ebreszetenem. MOst elaludt a szokasos 9 korul....es fel 4-ig huzta!!!!!!!!! :) Viszont evett...es o ugy gondolta akkor elindulhat a nap!!! :) Nezelodott, nyuszmogott....szoval nem akart elaludni. Ismetelten olyan fel 6 korul sikerult letenni aludni. Szoval ha este 10 korul meg tudnam etetni (ami szintem masfel-2 ora altatassal egyutt), akkor talan 5-6 korul kelne es az nekem is jobb igy. Mert ugye ha o elalszik este 8-9 korul....en attol meg font vagyok minimum 10-ig....szoval valahogy fel kell majd ebreszteni este...ami nem lesz egyszeru! :)

Nekem nincsenek terhessegi csikok hala az egnek, csak kilok maradtak rajtam!!!! :( :( Annak nagyon nem orulok, nincs semmi cuccom...a terhes cuccok nagyok, a normal cuccok passzentosak, lehet en is, mint Bringa valami kinai piacon probalom beszerezni a nyari kollekciot, amig le nem megy a nagyja...bar ott meg nincsenek balna meretek!!! :(
Tenyleg hol van Bringa? Remelem jol van. MIndjart uzenek neki, hogy miujs.

Eliza: Mi a Balatonhoz megyunk, ha osszejon. Jo lenne. Meg hetvegeken akarunk elmenni ide-oda...na persze majd csak julius, augusztusban...ha minden jol megy.

Kép

Kép
lorcika

Lorci, mi is a Balcsihoz megyünk, augusztus végén, egy hétre, ahol tavaly voltunk egy fullextrás helyre. :) A T-Comnál dolgozik a párom, így nagyon nagy kedvezménnyel pályázhatunk meg rengeteg nyaralást...belföldre-külföldre egyaránt. Csodás az a hely, ahol tavaly voltunk, arról nembeszélve, hogy családcentrikus,úgyhogy mint család megyünk már mi is oda, nagyon furcsa lesz! :)

Kép
elizabeth25

JA, Kenesére megyünk! :)

Kép
elizabeth25

Nyaralás?
Úgy néz ki, hogy az egyik barátunk nyaralójába megyünk le majd augusztusban. Ott most vasárnap született a bébi, úgyhogy majd együtt babázunk, sziesztázunk, miegymás.
Persze mindez a babáktól függ.

Ma nagyon ügyes voltam, fél 9-re kész volt az ebéd. :)

Lorci, jó stratégiának tűnik, remélem beválik. Valóban számotokra kedezőbb lenne a későbbi alvás, későbbi kelés variáció.

Melinda, marha jóóó Nektek! Letelt a 6 hét. A mázlisták.
Na de én sem panaszkodtunk. Tegnap rosszalkodtunk apával, de csak úgy óvatosan, lightosan. Azt szabad, nem?

Kép
niki30

Melinda T-com-os a párod?
Enyém is az volt:) Csak áthelyezték őt a T-systems-hez, aztán abból lett már It-services. De tulajdonképpne amolyan t csoport ez is, helyileg is ugyanott vannak, csak más a nevük.
Kenesén már mi is voltunk. Az tényleg nagyon gyönyörű és klassz.
Jó nyaralást akkor! Szuper lesz!

Kép
niki30

Eliza:Nagyon jol hangzik, biztos jo lesz. :)
Mi egy barati hazasparral, akiknek 7 eves a kisfiuk, tervezunk Balatonboglarra mentelt. Regebben ok bereltek ott egy hazat, nagy kerttel es a kert vegen ott a Balaton, szoval idealis lenne. Nem kell strandra menni, nyugiban el lehetnenk ott. Meg most targyaljuk, hogy elerheto-e akkor amikor mennenk, szoval jo lenne.Mi augusztus 10-tol mennenk valahogy.

Kép

Kép
lorcika

panaszkodhatom, javítva.

Kép
niki30

Niki. lightosan lehet! :) Mi olyan 18as karikát csináltunk tegnap, hogy hat éve mióta együtt vagyunk még soha nem volt ilyen! :oops: (Mit tesz a két hónap kihagyás :) )

Lorci, az is marha jó, biztos szuperul fogjátok érezni magatokat! :)
Mi aug. 21-28ig megyünk majd, már úgy várom! :) Remélem jó idő lesz és jól fogjuk magunkat érezni! Tök furi, hogy már hármasban fogunk menni, és akkor már manó már a 4. hónapját fogja taposni! :))

Niki, a párom is mondta, hogy T-Service lesz belőllük, de csak azthiszem jövőre! (Akkor te tudod, hogy hova megyünk, hát csodás egy hely, az egyszer biztos!Én eddig itt éreztem a T-Comos nyaralások közül a legjobban magamat! :) )

Kép
elizabeth25

Bringa, Legi, GabiBaba, Bogyra, Melcsi, Ilda, Horpika!!! Hahóó!
Mivan veletek?
Ennyira lefoglalnak a lurkók? Vagy csavarogtok?
Jó lenne, ha jelentkeznétek!
De persze megértem, ha nem tudtok.

Kép
niki30

Melinda, ez igen, akkor maradandó élmény lesz az akció!:):)
Kell is az!

Kép
niki30

Sziasztok,

olyan jövés- menés volt nálunk az elmúlt napokban, hgoy nem volt időm gép elé ülni :oops: Holnap jönnek a nagyszülők, úgyhogy ma egész nap takarítottam, szerencsére Zsófi úgy alszik mint akit agyonvertek, úgy nyunyáltam fel 4 és fél óra alvás után enni, most újra alszik :) bezzeg éjszaka.
A kiscsaj totál keveri a nappalt meg az éjszakát szerintem, mert már megint este 8-tól hajnal 2-ig nem aludt semmit :cry:
A fürdetéstől ébredhet fel? Nem tom mit csináljak vele :roll: Este 8-as szopi után kipattannak a szemei és tágra nyílt szemekkel néz hajnal 2 ig. Még a 11-es szopival sem üti ki magát :evil: pedig mindig tele tömi magát, direkt lemértük...

Mondjuk szerencsére nem ordít éjszaka sem, de néha nyüsszög, és tegnap a cumit sem fogadta el. Lehet hogy a szelet érzi? A múltkor is akkor volt ilyen nyüszi éjszaka amikor másnap jött a szél meg a vihar. Ti nem tapasztaltatok ilyet?

Mindjárt teszek fel néhány képet, a kis drágám hízik és nő mint a bolondgomba :)

Mi is a Balcsira tervezünk néhény hosszú hétvégét, van ott a párom családjának egy nyaralója, csak olyan nehezen indulunk el...

Én asszem megúsztama csíkokat, és csak a hasamon maradt plussz kiló, hordom a haskötőt bőszen, iga majd rámrohad ebben a melegben... de hát a szépségért meg kell szenvedni :wink:

Bogyra akartam kérdezni, te hogy gyűjtesz kagylóba tejcsit éjszaka??? az egyém Medela és van rajta egy kis kiöntő nyílás és ahogy lehajolok, vagy elfekszem rögtön minden kifolyik belőle...útttttálatos, csak állva és ülve lehet viselni...
pici76

a képek Kép a bölcsőmben Kép kopj le, morci vagyok
Kép már megint jól beszopáltam
Kép segítség, krokodil
pici76

Binga uzent, hogy jol van, csak nem jutott gephez, de majd most mar talan sikerul neki irni es akkor beszamol mindenrol, ami eddig tortent! :)

Pici nagyon cuki Zsofi es tenyleg hizik rendesen! :) Most hany kilo? Mennyi egy adagja? Marha jok ezek a kepek! :) Kemeny lehet, amikor Zsofi ejszakai muszakot nyom. Pedig a furdestol szerintem inkabb elalmosodnak. Ma kicsit fel van borulva a napi rend nalunk...de akkor is ejjel valamikor fel kell keltenem a kis dragat! :)

Nektek elalszik a babatok egyedul a kisagyban, ha leteszitek? Nekem neha..de rajottem most mar igenis sir ha azt akarja vegyem fol. Most jon a leszoktatas...hat biztos nem lesz egyszeru.

Kép

Kép
lorcika

Locika, Zsófika tegnap 3, 85 kiló volt, 45 dekát hízott két alatt, 100-110 grammokat eszik... 10 perc alatt :wink:
A kiságyban csak este van, napközben lent van velünk, olyankor a bölcsőben elalszik, de este a kiságyban csak hajnalban alszik el amikor már KO....
VIszont ha nem is alszik, nem mindig nyüszi ha van társasága. Nálunk a cumi és egy cuki macipofa jött be eddig a legjobban, azt van hogy fél óráig is elnézegeti érdeklődve miközben bőszen szíjja a cucit :D

Csajok amit még akartam kérdezni.
Nálunk a büfizés nem mindig megy... olyankor van hogy egy óra múlva megébred és ha felveszem akkor büffent... Nincs erre valakinek tuti tippje, hogy kell kipréselni egy büfit? :) én már minden pózt próbáltam...ami csak eszembe jutott...
pici76

Sziasztok!

Pici nagyon cuki Zsófi. A büfi nállunk is gond néha hiába sétálok vele simogatom teszem ide oda semmi. Néha csak később büfizik vagy nem is. Biztos nem nyel levegőt. Nekem is megeszi a 110-t. Fürdéssel kapcsolatban Balázs utánna megnyugszik. Fürdés, evés és leteszem aludni és el is alszik. Nem kell vele sétálni csak ha kiesik a cumi azt visszaadom neki. De napközben sokat nézeget és ha nem vagyok a közelbe akkor nyafizik. Tegnap volt 3870 gramm.

KépKép
rena10

A bufi nalunk is van amikor kesobb jon, de nem egy oraval, hanem azert hamarabb.

Nalunk most delutan a ket etetes kozt kimaradt az alvas. Nezelodes volt, kis nyuglodes, cicizes....aztan hipp-hopp mar ido volt a kovetkezo kajalasra. Viszont most tapot kapott, mert ures vagyok :( ...vagy nagyon minimalis az egesz delutani nyammogas utan! :) De majd igy legalabb 10-kor ebresztem addigra mar majd szet fogok durrani :D es remelem alszik utana vagy 5-6 orat Ricsimicsi. Vagy almodik a nyomor?? :shock: :)

Ricsike tegnap meztelenul 3,28 kilo volt!! Haladunk am kerem szepen! :) :)
Ma kimaradt a furdetes!!! :shock: Nem baj, ugyis egesz nap a popsijat torolgetem! :wink: :wink:

Jaaa Bringa mindenkit puszil...mar majd elfelejtettem!! :oops: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Niki, az tuti! :oops: :P

Nálunk a büfizéssel nincs gond, hála Istennek! :)

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget? Én nagyon rosszul, manó is! Aludt ma valamennyit, de teljesen kész van ő is! :( Rengeteg vizet iszik, és úgy szuszog, mint egy kutyus, mikor kivan fáradtva! :)

Kép
elizabeth25

JA KG-k. Mi 4500 grammosak voltunk reggel! :)

Kép
elizabeth25

Húúú, micsoda babaképek:) És milyen édi mindegyik!!!!

Nah, gyors helyzetjelentés...

Baba: Eszik, alszik, néha már fent is van, Tejcsi rengeteg, szinte dől belőlem...

Én: Aranyérgondok voltak, most már javul. Gátseb húzódik, néha megkínoz.

És a meleg mindkettőnket kikészít...

Kép
horpika

Pici, de jó, hogy Te is visszatértél!
Elnézést, hogy kihagytalak a hiányolós listából. :oops:

Jó nagylány lett már akkor Zsófi. 10 perc alatt ennyit eszik? Aztaaa! De kis ügyes és erős! Biztos a tejed is sűrű, laktató.
Úhh, nem lehetett semmi, 8-tól 2-ig, úr isten! Szegénykék.
Büfi: Emma sem büfizik túl sokat. Főleg úgy, hogy elalszik a cicimen. Így sokszor elmarad. Neki is csak később jön ki. De bukni nem bukik, szerencsére. Bár azt mondják, cumisüvegből több levegőt nyelnek, így akkor többet büfiznek, mintha ciciből esznek.

Mellkagylót pont holnap gondoltam, hogy veszek. Milyet vegyek Lányok?

Loric, hát igen, ez a központi probléma. Jobban mondva nem is probléma....nem alszik el egyedül a kiságyban Emma sem. Csak cicin és ölben.
Én bízom benne, hogy később nem így lesz. Viszont nincs szívem üvölteni hagyni...egyszerűen kell nekik a testi kontaktus.

Horpi, akkor összességében minden ok veletek. Jól van.:) Csak így tovább!

Jó éjszakát!

Kép
niki30

Márti,
ja, én is ezt gondoltam h nincs varázsszer :cry: :evil: igazából a köldököm körül, ahol nagyon kicsúcsosodott a pocakom, ott van kör alakban egy csíkrendszer - olyan, mint egy napocska :shock: én a terhesség alatt láttam h ott eres lett a pocakom, de nem gondoltam h ez a stria :shock: :roll: de most már tudom h ez :? ha elhalványul, azzal sztem kibékülök majd. meg főleg, ha már lehet majd hasizmozni, az sokat segít - persze nem a striákon, de a hasam állagán. én uúgy tudom hordani a régi ruháimat, nem az a gondom, hanem egyszerűen a bőröm lett olyan béna, meg a hasam punnyadt :evil: de végülis már nem vagyok 20 éves, meg most már tisztes családanyává léptem elő :wink: :lol: , úgyh nem is akarom mutogatni :D

pici,
nagyon szép Zsófi cica. nekem a morci kép jön be a legjobban :)
büfi: nálunk az első hetekben egyáltalán nem volt, se bukás. a 3-4. hétre fejlődtünk odáig h már büfizett - de akkor aztán időnként jó embereseket :lol: és én is azt vettem észre h néha lefektettük csak úgy a la natúr, mondván h úgysem szokott büfizni v egyszerűen cicin elaludt és minek verjük fel - szal negyed-félóra múlva meg nyűgösen ébredt és kijött, ami belül nyomta. ha cicin nyűgösködik, azóta evés közben is megbüfiztetem, mert általában a büfi a baja. ennél okosabbat nem tudok mondani: próbáld meg még menet közben kicsit büfiztetni v amikor elalszik is felvenni a válladra - ha nem megy a dolog, nem tudsz sztem mit tenni. de kb két héttel később nálunk is megszűnt ez a büfire ébredünk probléma! sztem ezerrel fejlődik az emésztő rendszerük :shock:
én úgy hallottam h vannak olyan babák, akiknek sok a nappali inger, ezért megfordítják a napszakokat: úgy érzik h éjjel pont megfelelő számukra az inger mennyiség - nappal meg túl sok, ezért inkább alvással kizárják. ezzel se lehet nagyon mit tenni, majd az idő megoldja.

Niki,
én Chiccot vettem. de nekem sajnos lófing az a mennyiség, amennyi kifolyott, úgyh nem fogom használni :roll: :( és nekem is uaz volt a problémám, mint picinek: az a kevés, ami belement, az is kicsepegett, amikor lehajoltam beszélgetni lyányomhoz :roll: :evil:

hát, lányok, én egyre inkább úgy érzem h ezek a gyereknevelős könyvek szart sem érnek! semmi útmutatást nem kaptam igazából egyikben sem. sztem egyszerűen nincsenek receptek, annyira különbözőek a gyerekek. és akik azt írják h egy kaptafára lehet nevelni és csakis az a helyes, azok sztem még nem láttak gyereket! be kell h valljam h nekem is voltak ilyen jellegű tévhiteim, de rá kell jönnöm h nagyon nem így van. és sztem pl ez a kiságyban altatás is ilyen: biztosan van olyan baba, akinek ez első perctől megy, de sztem a többség nem tud elaludni egyedül - vkit ringatni kell, másnak a cici a megoldás. na és? tuti nem fognak így maradni!! én ez alatt a két hónap alatt is látom h mennyit változott a babám. és én is attól féltem h végigtáncikálhatom vele az elkövetkezendő min. fél évet altatások idején - ehhez képest kb 2-3 hétig tartott ez az időszak és már nem volt rá szüksége. most cicivel alszunk el - de biztos h ez sem fog 18 éves koráig tartani! :lol: 9 hónapig pocakban voltak szegénykék - hogy tudnának úgy tentizni rögtön, mint egy felnőtt?! (mellesleg hány felnőtt küzd szintén azzal h nehezen alszik el! hát hogy várhatnánk egy kisbabától h neki azonnal menjen?!)
ja és vhol azt olvastam (asszem vmelyik Ranschburg könyvben) h a babának a testkontaktus igénye uolyan elemi szükséglete, mint az evés, alvás, tisztába tevés iránti vágy. én ezzel totál egyetértek. de ez is csak az elején van, mert néhány hónap múlva minden más sokkal izgalmasabb lesz a világban és anyuci ölelő karja már csak sokkal-sokkal ritkábban kell majd babcinak. akkor meg majd ez lesz a bajubk h már tojik is ránk a gyerek :roll: :lol:
Vendég

ja, horpika, ez tényleg gyors és velős helyzetjelentés volt :wink: jobbulást a kínjaidból!
Vendég

Sziasztok kedves Mindenki! :)

Nem akartam riadalmat kelteni az újabb betűnésemmel,csak olyan nagy a felfordulás itthon,egyszerre nem egy gyerekem lett itthon,hanem kettő,Alexám a vizsgáit leszámítva már nem járt suliba az elmúlt két hétben,így esélyem nem volt rá,hogy a délelőtti nyugiban(?! :roll: )ide üljek a gép elé.
Épp írtam Lorcinak,hogy a kölkök átvették a hatalmat,de az egyiket már eltakarítottam az útból :shock: :roll: :wink: :lol: ,elküldtem nyaralni,már csak Lilivel kell leboxoljam,hogy azé a hatalom aki az ételt adja! :wink: :lol:
Álmodik a nyomor............ :shock:
Mi mostanra hangolódtunk össze,komolyan állítom,hogy egy tizenéves után nehezebb volt,mintha első gyerek lett volna!
Közben még ez a tejci para,hát mit mondjak megviselt rendesen.Mostanra már teljesen el is apadt a tejem,az én babám bizony tápos csibe lesz. :cry:
A kakival a tápszer és antibiotikum miatt megszenvedünk,így az etetések közötti időt nem alussza végig.Kb egy óra után megébred,szenved egy sort vagy azért,mert jön a kaki,vagy azért, mert nem jön.Ezzel elszórakoztatja(?)magát és engem ismét egy órácskára,ezután viszont már kezd megéhezni,ezért a következő órát rossz esetben végig nyűgösködi,amitől viszont baromira elfárad,nem is tud olyan jól kajálni.Ezek a délelöttjeink,délután ha sétáltatom (milyen hülyeség,nem?hiszen nem ő sétál,hanem én :roll: ),akkor úgy bealszik,hogy például tegnap kimaradt egy kaja.Fürcsire feljövünk,-képzeljétek tegnap elvittem a nagy medencébe :shock: :wink: :lol: ,együtt fürcsiztünk a nagy kádban iszonyúan élvezte 8) -,kajál,bealszik és éjszaka is csak enni kel fel.
Ma különösen kegyes volt velem a kisasszony,este nyolc után csak hajnal egykor és most reggel fél6kor ébredt,igaz azóta összesen egy órát aludt,most is nyekereg,dolgozik a kakin. :shock:
De nem panaszkdom,legalább az éjszakákkal nincs gond,nem is tudom mi lenne,ha akkor is nyafizna,mert én este tízre totál off vagyok,ha ilyenkor kajál,akkor azt én becsukott szemmel,alvajárva vitelezem ki. :shock: Gondolom akkora fogy el teljesen az energie belőlem.
Erről jut eszembe,tegnap hallottam egy új módszert,aminek az a lényege,hogy nem szabad megvárni,amíg a baba felkel,álmában kell megetetni,és így állítólag nagyon rövid idő alatt leszoknak az éjszakai kajáról illetve ébredésről.Kipróbálni nem tudtam még,hiszen akkor ébren kéne maradnom minimum este 10ig,ami ugye esetemben teljesen kivitelezhetetlen,csak gondoltam megosztom veletek.

Most megyek,megpróbálom visszaaltatni,szigorúan a kiságyban,mert azt hiszem sikerült elkapatnom a kicsikét,és ha most nem szoktatom at ágyába,akkor később még nehezebb lesz,de olyan nehéz,szinte én jobban igényelném,hogy csimpikézzen rajtam,mint ő :shock: .De most kemény leszek,nem veszem ki,csak ott az ágyában fogom simikázni a hátát........
Majd beszámolok mennyire bírtam szigorú és következetes lenni! :shock: :wink:

Puszi

Kép
bringababa

Sziasztok,

Bringa orulok, hogy tudtal irni! :) Puszka! Ez a kaki tema kemeny lehet! Milyen tapot adsz neki?Azt mondjak a BEBA az jo, mert van benne bifidusz is. Mi azt adunk Ricsinek ha kell es eddig nem volt gond.

Ezt az alvas kozbeni etetest tegnap kiprobaltam! :D Ugyanis elhataroztam este 10 korul felkeltem a kicsiket ha torik ha szakad. Haaaaat mondanom sem kell nem sikerult, fel oraig keltegettuk, ficergett jobba balra, nyujtozkodott, de csak nem ebredt. Aztan epp letettem rola, meg fejtem is a melleimbol, mert szet akartak durranni a sok sok ora kimaradastol, erre elkezdett sirni. Na gyorsan kikaptam es megetettem...ami abbol allt, hogy aludt az olemben es kozben mersekelten szivattyuzott, nem tudom hany grammot. Aztan letettem, amikor mar csak szunyalt szajaban a cicivel. De hajnal fel 4-kor ugyanugy ebredt, mintha mi sem tortent volna az ejjel!!!! :lol: :lol: MOst CSAK 1 oraba telt a kaja, altatas! :) Aztan fel 7-kor a kovetkezo, akkor tapot kapott, mert alig volt valami..es most 10 korul megint kelt..szinte tok ures vagyok :(...de be is aludt, szerintem ehes nem volt, csak felebredt.
Total plotyik a melleim....toltodjenek maaaar!!!!! Az a baj, hogy 3 ora alatt nem tudnak feltoltodni, mert ugye mindkettobol kell adnom neki. A valtott mell lenne a legjobb, de 100 grammokat nem tudok prodkalni! :( AMugy ez engem meg mindg kikeszit sajnos.
Na mindegy szoval az esti ebresztes nem jott be! :-o De lehet kiprobalom majd Bringa modszeret es elobb felkelek egy kis alva-etetesre! :)

En azert mar kezdem a kisagyba szoktatni. Persze ringatom is, meg ha napkozben elalszik nem teszem le, mert olyan jo, hogy itt szuszog rajtam es hat azert van o, hogy babazzak, nem? :wink: :) De ejjel is a kisagyba tettem le. Kicsit sirt, folvettem..es altalaban ilyenkor ahogy folveszem elalszik es ha leteszem nem ebred fol. Ez jo lenne ha igy maradna...de nem mindig van igy! :)

Na megyek iszom a csodateakat, amik tejfakasztasra hivatottak ugye! :)
Tok jo, hogy ma nincs olyna meleg, elmegyunk setalni majd a Duna partra.
Pusz mindnekinek.

Kép

Kép
lorcika

sziasztok

nem nagyon van időm irni,néha azért olvasgatok.másik baba is jár hozzám cicizni,sok a tejcsi,inkább baba,mint mellszivo,nekem fáj.jól vagyunk,Brendus jó baba.

MINDENKINEK PUSSZANCS,MINDEN JÓT.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181986303.04.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181986329.83.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Nálunk is átjáróház van, meg naponta sétálunk 2-szer egy órát így nem nagyon van időm írni, de mindig olvaslak titeket! :)

Képekkel sem bajlódom kicsinyíteni.. úgyhogy azon a címen tudjátok nézni amit megadtam már, az az oldal mindig frissül. :)

Nekünk az utóbii két éjszaka borzalom volt, lényegében virrasztás.
Semmisem volt neki jó. Valszeg ezért is az utcsó két napban lusta voltam fejni, így mindkét éjszaka kapott 30 ill 60 gramm tápszerkét.
De ez sem segített rajta túl sokat, leginkább a hasa fáj....

Most éppen alszik, de álmában is húzogatja a lábát meg nyüszög szegény.

Több kérdésem is lenne!

- ti használtok valami pukiztató ill.pukiirtó szert étkezések előtt vagy közben. Mi sabsimplexet használunk... Gergőnél mintha varázsütésre eltűnt vola tőle a hasfájás, de Levinél nem válik be... úgyhogy valamire váltani szeretnék.

- a másik igen nagyon fontos kérdés, hogy tihogyáltok a vérzéssel, folyással????? Én még mindig vérzek, szerintem ez már nem normis.... és a szaga sem kellemes.... már bocs hoyg ezt így megosztom veletek! Jah amúgy találtam a gátamban egy varratot, de nem érem el az orvosom.... majd kiszedi a hatodik héten.... a méhszájam is egy sündisznóra hasonlít leginkább... úgyhogy nekünk lőttek a karikázásnak még jó idejig....

Nah megyek csinálom a dolgom, mert sosem leszek kész semmivel! :)

Pusz, hasfájás mentes sokat alvó babákat a mamáknak! :)

KépKépKép
bogyra

Gabi.baba: Minidg elcsodalkozom milyen hajas baba Brendon!!! Masik babat is szoptatsz!! De jo neked!! Nagyon vagany! :)

Bogyra: Nekem a verzes mar csak minden masnap van kb. egy kicsi. Rendbejottem odalent nagyjabol...meg a huvelyemnel van egy kis kidudorodas..remelem visszahuzodik. Viszont most ujra a legelejetol kell kezdenem az intimtornat..mert minimaslisan sem tudom osszeszoritani!!! :shock: :oops: Kemeny munka lesz!!

Kép

Kép
lorcika

Jelentem kérem következetes voltam és a kiságyban alukált vissza,méghozzá fél12ig,akkor is csak azért kelt fel,mert én ébresztettem! :lol:
Most belakott,de kezdődik a poci műsor :cry:
Én édeskömény teát és Infacolt nyomatok a bébinek,a büfivel és a szelekkel nem is nagyon van gond,csak a kaki szenvedés.
Milupa Ha startot kap a bébi,de én is gondolkozom a váltáson,csak még adtam magunknak pár napot,hátha azalatt még rendeződik a dolog.És vettem neki azt a bélflóra rendberakó valamit,az antibiotikum miatt,remélem segít.

Én már nem vérzek,csak egy pici halvány rózsaszín cucc jön néha,és alul is rendben vagyok,leszámítva nekem is egy pici dudort.Remélem doktor bácsi elég alapos volt,fiatal az ember,kicsit tartok az első együttléttől! :roll: :oops:

Képzeljétek Lili már az első nap óta forgatja a fejét!Először a védőnő azt mondta csak reflex,de a harmadik tatlálkozás után vigyorogva közölte ez bizony nagyon is tudatos,nagyon erős a kiscsaj!Már a cumit is tartja amikor forgatja a buksiját és ma először hallottam,hogy próbálgatja a hangját.Tudom,hogy hihetetlen,de tényleg így van!
Egyáltalán nem olyan,mint egy három hetes kislány,mondjuk mikor megszületett sem úgy nézett ki,mint egy újszülött,gondolom a súly miatt lehet.Most már 4200 gramm,hízott 30 dekát.
Kezd figyelgetni és már elvan perceket is a nézelődéssel.

Igaza van Doonak,hogy a babáknak lételemeük a testi kontaktus is,de azt hiszem,legalábbis az én esetemben így van,néha anyuka jobban igényli,nehéz az elválás,én ezért próbálok most picit következetesebb lenni.Viszont később,ha már a baba megszokta nagyon nehéz elfogadtatni vele,hogy esetleg már megváltozott az érzelmi igény anyai részről,akkor leszoktatni erről szerintem sokkal önzőbb dolog és a babának is nagyon rossz.Legalábbis nálam ez a helyzet,nem akarok később kicseszni vele,ezért most csak akkor nyunyálom,ha ő akarja.

Gabi!Brendon gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű! :lol:

Kép
bringababa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MEGKAPTAM AZ ELSŐ IGAZI NEKEM,CSAK NEKEM SZÓLÓ ELSŐ MOSOLYT!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Mar megint kiakadtam,hogy alig van tejem!!! Ahhhh!!!! ROhadt eletbe, csak minden masodik etetesre jon ossze a megfelelo adag!!! Bosszanto! Na mindegy!!!
Ma alig evett a kis lurko, most benyomtunk neki cicibol, meg tapbol egy jo adagot. Aztan megyunksetalni, ha osszejon.

Bringa tok ugyes Lili. Ricsike is izmos, mert a hatarol siman az oldalara fordul, hason fekve is atforditja a fejet feluton es ugy alszik tovabb!! Szoval zseni szuper gyerekeink vannak! :) :) :)

Na megyek ebedelni, amig a cucneger elvan magaban! :)

Kép

Kép
lorcika

Na most vagyok dillemmában!Most ébreszem vagy ne ébresszem!Már megint több,mint négy óra eltelt két kaja között.Igaz közben egyszer felébredt,kicsit nyüffizett,én kicsit nyunyáltam,aztán szépen visszaaludt,én meg dillemázok.
Mindegy,iszom egy kávét,közben írogatok itt magamban,mint az Rtl-en a csíkra :shock: ,úristen hova jutottam :shock: :roll: :idea: :?:
Gondoltam leírom a születéstörténetet végre valahára,de még nem vagyok rá kész,be kell valljam,nagyon szép volt,meg minden,de az agyment formámat nagyon megrázta!
Igazából azt hiszem még csak tegnapra ocsúdtam valamelyest,és az amit én csak szokásos baby-bluesnak hittem,na az nem az volt,hanem igazi szülés utáni depi.
Az hogy nem voltam kész fejben egy szülésre iszonyú szorongást váltott ki belőlem és most,hogy itt van Lili végre szabad folyást engedett az elfojtott félelmeimnek,amik a terhesség alatt végigkísértek.Talán ez az oka annak is,hogy elapadt a tejem,de bízom bennee,hogy ez a legtöbb veszeteség,ami ért.
Csütörtökön kihisztiztem magam,azóta ki vagyok cserélve,és Lili is azóta lett az én kicsi babám,úgy egészen az enyém,már elhiszem,hogy itt van és egészséges.

Éljenek a szuper zseni gyermekeink! :lol:

Pussz,megyek ébresztek,kávé lecsúszott közben!

Kép
bringababa

Voltunk setalni a Duna parton. Olyan 10 perc kocsival, Manoka vegig aludta az egeszet. :) Mire hazaerkeztunk pont felebredt.Meg poenkodtunk is, hogy na most gondolja magaban, "He, ti, szulok, nem megyunk setalni!!" :lol: :lol: Aztan bekajalt....ma tapos nap van :(, es most durmol. Remelem este lesz valami manna a cicimbol is. :shock:

Bringa orulok, hogy megnyugodtal, ne is foglalkozz mar a szulessel, meg mi volt. Orulj annak a kis tunderbogarnapsugarnak, es kesz! :) Neha nekem is figyelmeztetnem kell magam,hgy ne agonizaljak mindenen. Most mar dolgunk sincs, csak veluk foglalkozni! :)

Kép

Kép
lorcika

Lanyok: Nekem Ricsike ma komaban van..plane most, a tipikus almaban etetes volt!!!! Nektek hogy vannak a babak?? Mondjuk mar 29 fok van idebent, lehet azert...de azert ennyire koma nem volt meg!! :shock:
Remelem ejjel is koma lesz es nem fog randalirozni itt nekem!! :lol: :lol: Komaci. :)

Na joejt lanyok.

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!

Bringa örömmel hallom, hogy mostmár rendeződött a kis lelked és összhangba kerültetek Lilivel. Ehhez idő kell sajnos.
Erről az álomba etetésről én is hallottam, állítólag ez a legjobb.
Lili már tényleg nagykádban fürdik? Ez igen!
Nah, akkor sikerült az ágybanaltatás.

Gabi, Brendon igazán jólfejlett baba. Még párom is megjegyezte, sok haj, egészséges külső:) Édes nagyon! Ti jól vagytok?
Szuper, hogy ennyi tejcid van, hogy mág más babát is ellátsz vele.
Szerintem ilyen nincs is a topicban!
Te vagy topic tejcsárdája! Hihi:)

Bogyra, mi is az a link a képekkel? :oops:
Én Infacol-t vettem hasgörcsre. De létezik egy Espumisan nevű is. Hát ez tényleg baba válogatja, kinek mi jön be.
Ha gondolod próbáld ki.

Fejforgatás. Emma is teszi. Már a kórházban hasonfekve emelgette a fejét. Tök kis erős és szívós kiscsaj. Ennek azért örülök.
Ő még a cumit ugyan nem igazán akarja megtartani. Megpróbáltuk, de valószínű hanyagolni is fogjuk. Hát ennél nagyobb bajunk sose legyen.

Kép
niki30

jóreggelt

LÁNYOK,TÁBLA!!! végre ide is eljutottam. :wink:

Az átlag topikbaba: 2007. május 14-én született 6 nappal a célidő előtt, 3330g-mal és 52 cm-rel. :lol:
Most csak ennyi statisztikára futotta... :D

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?