A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

csak írjátok nyugodtan, én nem idegeskedek ezen, az tuti!
nekem ki fizet azért, hogy végigviszem az ügyét? senki! fizu és annyi vót! (na jó, kicsit kisarkítva, mert nem ezen a területen dolgozom :roll: )

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

te anneee, én nem értem, pénteken védőnéni azt mondta nekem, hogy a szülés megindulásának egyik jele, hogy nyákdugó el...oké ezt értem, de utána menjek a kórházba...na akkor most mi van? lehet csak 1 hét múlva indul be csak a cucc ttávozott, akkor? vagy azért egy vizsgálat kell, hogy mi is a helyzet odabennt?

lynia-

drágaság felébredt, már a feneke van lefelé, csak tovább ne mozogjon! brrrr

lynia-

Én ügyeletesnél szülök. Gondolkodtam fogadott dokiban, de elvették tőle a kedvem.
1., A múltkori kórházi vendégeskedésem alatt szült a szobatársam. Választott dokija a főorvos volt. Reggel 4-kor folyt el a magzatvize, 19:45-kor császározták meg. A dokija 19:30-kor kegyeskedett befáradni a kórházba. Addig semmi!!! Mindezt 100ezer-ért.

2., Szombaton mikor bementünk volt ott egy kismami. Fogadott dokija épp szabadságon volt, nem volt hajlandó belibbenni még az Ő kedéért sem. Csajszi férje ott volt, aki egy másik kórházban anesztes főorvos!!!!! Potom 90-150 ezer ft között kapott a doki eddig!!!

Na, ezért nem lesz nekem választott dokim soha!!!
Vendég

Emi: A nyákdugó a méhszájat zárja le hermetikusan a terhesség végéig. A fertőzésektől védi a babát. Ez csak a szülés közeledtét jelzi. Van akinek csak a szülés előtt közvetlenül távozik, de van hogy 1-2 héttel szülés előtt megy el.
Nem kell azonnal berohanni. Ez csak a méhszáj kinyilását jelzi. Van aki nem is tapasztalja egyáltalán.
Vendég

aham, köszi, szóval nem kell rohanni, de jó ha tudják, mert lehet a lurkó nem szórakozik, mint andrisod! :wink:

lynia-

Igen, azért jó felhivni rá a doki figyelmét. Nem minden csemete ilyen játékos kedvű mint az én fiam!
De Ő sem tud ám a végtelenségig szórakázni! 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szerintem a nyákdugó kilökődését még nem kell külön a tudtukra adni, ha más tünet nincs, hiszen mit kezdjenek az infóval... lehet, hogy 1 hét, lehet, hogy 2 hét múlva szülsz csak.

kétfiús anyuka
babdorka

HÁLAPÉNZ TÉMÁHOZ CSATLAKOZVA:
Én a dokinak 50.000Ft-ot szándékozom adni, mert nincs fix tarifája, meg ugye eddig is kapott már 50.000-et+ csomagok.

Szülésznőt meg nemtom érdemes -e fogadnom, mert lehet csaszi lesz, meg nem ismerek egyet sem.
Majd csütörtökön megyek NST-re és hátha lesz ott valami ari szülésznő, akit kikérdezhetek ezügyben.

A csecsemősöknek szerintem, ha rendesek elég egy csomag, amiben van kávé, tea, csokoládé, így azt ha a főnővérnek Apuka odaadja, azt szétosztják egymás között, így mindenkinek jut belőle. (De ez csak magánvélemény.)

Kimostam, megfőztem, sütöttem kakaós palacsintát, délben szunyálok egyet, kezdek jobban lenni, csak álmos a fejem.. :P ,de nagyon-nagyon.

De szerintem ez a pénz téma majd ott helyszínen kiforogja magát,attól függően, hogy milyen lesz a doki, a szülés, stb... Kép

Kép
Kép
christine

Elszaladok a boltba, mindjárt jövök...

Kép
zsuzsi**

Jaj Manó gyönyörű helyeken jártatok.Nekem nagyon tetszik Erdély, eddig 2-szer voltunk,csak az utak nagyon gatyák voltak legalábbis mi amerre jártunk az volt.

Felénk 2O-3O ezer körül vannak a tarifák doki téren,de azért én ezt még függővé teszem attól,hogy mennyire vagyok vele megelégedve.Nekem már csak azzal van bajom,ha éjszaka jön rám a szülés olyan kellemetlen éjszaka telefonálni ,hogy jöjjön.Mi van ha nem ébred fel?Amúgy is olyan típus vagyok,hogy nem szeretek senkit zavarni,szívességet kérni.Tudom nem én vagyok az egyetlen páciense aki esetleg éjszaka zavarja de akkor is tök kellemetlen.
pillangó7

Sziasztok Mindenki!

Bocs,hogy belekuruttyolok a topikotokba.Már elég régen olvaslak benneteket,mert én is júliusra vagyok kiirva,csak soha nem mertem irni!Látom a nyákdugóról van szó.Kérdezném!Ha valaki a wc-n ül és érzi,hogy valami kifolyik belőle de nem ott ahol pisilni szokott,de azt már nem tudja megállapitani,hogy a nyákdugó volt-e akkor mi van?Azt csak a következő orvosi vizsgálatnál derül ki,hogy az volt-e?

Bocs,ha zavartam.Köszi a választ előre is,ha tudtok segiteni!

Kép
Kép
zsanett26

Szia Zsanett!

Ha valami folyik, és nem ott ahol pisilni szoktál, az nem a nyákdugó hanem a magzatvíz!!! A nyákdugó nem folyik, az egy sárgás-barnás-ritkán véres (bocsi :oops: ) kocsonyás hüvelyváladék.
Vendég

Zsanett26: A nyákdugó azt hiszem, hogy kicsit véres, kocsonyás anyagú, ha belekukkantasz a WC-be, miután éreztél valamit, akkor láthatod. És nem zavarsz egyáltalán, írjál csak! Mi mindenkit szívesen fogadunk!!! Milyen szép nagy fiad van már! És a második is kisfiú? Húha, akkor el leszel kényeztetve :D

Kép
zsuzsi**

Szivvi: nagyon-nagyon gratulálok a kis-nagy Lilikéhez! Sok- sok boldogságot, egészséget kívánok a kis családotoknak.
Remélem minden nap egyre jobban vagytok és szerdán valóban indultok a családi fészekbe.

Kép
szücsi

Ja, és Zsanett: Mi az hogy nem mertél irni??? :shock: :wink:
Itt nem szoktunk Kismamikat enni! Tessék szépen irni!!!
Sokat ám! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hát köszi Lányok!
Amúgy belekukkantottam a wc-be,de nem tudtam megállapitani,hogy az volt-e vagy sem! :oops:

Inkább ők lesznek kényeztetve!
Mondjuk már el is van az apja is meg a fia is!

Kép
Kép
zsanett26

Halihó, sziasztok!

Emlékeztek még rám? :) Hazajöttünk már csütörtökön, csak aztán vendégeink vtak, tegnap mentek el, eddig meg takarítottam utánuk... a visszaolvasással azt hiszem meg sem próbálkozom, de azért nézegetek kicsit, h mi is történt, amíg nem vtam :)

Rólunk: pocakLilla nagyon aktív, folyton mocorog. Vtunk Tbányán a kórházban, ott fogok szülni! Nagyon kedvesek voltak, segítettek amennyit tudtak! Beszéltem 2 szülésznővel, szerdáig kell eldöntenem, h melyiküket választom. Dokival is beszéltem, jófej volt, de valszeg az ügyeletes dokinál szülök majd! Mondjuk ettől kicsit be vagyok sz_rva, de csak nem lesz gáz..

Na most akkor nézelődök egy kicsit! ;)

Kép
kismasni

Túl vagyunk a ballagásokon (Hál' Istennek). Elég jól bíruk, de tegnap megmozdulni sem volt erőm. még szerencse, hogy kaptunk kaját, így nem kellett főznöm (egyébként nem is bírtam volna).

Ha nem baj én is elmentettem a közzétett telcsi számokat. Az enyém: 30/9046-915 szivesen továbbítok én is híreket.

A jól sikerült Balcsis találkozó miatt nagyon írigy vagyok, nem különben a Manó gyönyörű helyen tett kirándulására.

Gurgi: szerintem szuperül nézel ki, igazi csini kismama vagy

Mi továbbra is keményedgetünk, de lassan már megszokom. Holnap megyünk az első ctg-re, kíváncsian várom.

Kicsiny gyermekemnek még mindig nincs neve, mert apája egy újabb névvel bővítette a listát (Supák Sára). Hiába mondom neki, hogy jó lenne már egy végleges név neki, de mintha Pató Pál úr lenne Ehj ráérünk arra még.

Kép
szücsi

Azta, látom Szivvi megszült :shock: GRATULÁLOK én is!!! :) Meg Dorkának is grat megint, tök jó ahogy feltette a szülés-sztorit ;)

Kép
kismasni

Sziasztok!

megvolt az nst.semmi esemény nem volt közben.
viszont olyan tahornyák doki van aki kiadja az eredményeket,meg az aszisztens se semmi!sztk-s szemüvegkeret,olcsó cigiszaggal vegyítve leült mellém és elmodta hogy kell a mozgásokat számolni mostantól

voltam fent Szivvinél és hát Apukája nem túlzott gyönyörű szép Lili és milyen kis pinduri .jól vannak mindketten!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Látom még semmi változás, tök ari volt Szivvi férje, hogy írt!

Gurgi!
Tök jól nézel ki a ruhában, nagyon csinike vagy!

Voltam turkában turiztam egy szoknyát ami kicsit nagy de szupi, meg turiztam egy egész rucit is az majd csak szülés után lesz aktuális, mert 38-as, bár most is rámjön, de nem nyúlós, így nem merem hordani...

Anne szorítok neked, igazán kibújhatna Andrisod!
Nekem is a múltkor a terhesgondozáson 150 volt a vérnyomim, a doki kérdezte hogy szedem e a vérnyomáscsőkkentőt, mondom persze, erre ő, hogy akkor nem tud mit mondani...

Bori!
Neked is megy a drukk, pihenjél, meg cuccoljál, de csak módjával!

Hálapénz....
Hát erről nekem is meg van a véleményem, én nem tudom fogok e adni meg mennyit, az sem biztos, hogy a saját dokimnál szülök, szal fogalmam nincs...
Szülésznőnek én ajándékcsomit adok majd, de még az sem biztos, attól függ, milyen lesz velem...

Olyan fura, a múlt héten mikor voltam terhesgondozáson ott beszélgettem kismamikkal, és feljött az apásszülés téma.
Hát nagyon egyhangúan mindenki azt mondta, hogy ő nem szeretné, ha ott lenne a párja...
Hát, én nem tudom, én el sem tudom képzelni, hogy az én párom ne legyen ott...
Mondjuk ha konkrétan nem szeretne ott lenni akkor talán, de mondjuk rosszul esne, de így hogy elájul a vér látványától, de azt mondta akkor is ott szeretne lenni, így aztán én sosem tudnám megfosztani ettől az élménytől, szerintem ettől szebb érzés nem is lehet, mikor megszületik a közös gyermekünk, és még akkor is együtt lehetünk, szal én biztosan totál kész volnék ha nem lenne ott velem...
De azt mondta, ha az ég leszakad akkor is bent lesz, sőt, még a köldökzsinórt is ő karta elvágni, na arról lebeszéltem, hisz nem birja a vért, az márpedig vérzik, gondolom én...
Vendég

Esztora!
Nekem nem mondták hogy kell számolni a mozgást...
Meg én ezt nem értem, hogyan lehet számolni?
Bogim van mikor csak fészkelődik, nem rugdos, de a fészkelődést van mikor olyan 10percen keresztül egyfolytában csinálja, pakolássza a kis lábikóját meg fenekét kezét, azt hogyan lehet számolni?
Még szerencse, hogy itt ilyent nem kérnek...
Vendég

Hanchy! Az apás szülésről nekem ugyanaz a véleményem, mint neked - ha bent akar lenni a párom, tök egyértelmű, h nem mondom neki, h márpedig igenis maradjon kint, meg stb. Én ráadásul nagyon örülök neki, h bent akar lenni, mert egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy nélküle végig tudnám csinálni! Rengeteget számít a jelenléte, ha fogom a kezét... - sztem. Szal én sem tudom elképzelni, h nélküle jöjjön világra a baba!

Persze megértem azokat is, akik nem így gondolják, de én nem ebbe a kategóriába tartozom :)

Kép
kismasni

bocsi, Henchy akart lenni :oops: :oops:

Kép
kismasni

Kismasni!
Semmi baj, nyugodtan hívhatsz Heninek is az egyszerübb!
Hát én sem tudnám elképzelni nélküle, bár egyáltalán nem tudom beleélni magam az egészbe, de az azért egy megnyugtató lesz számomra, hogy ő ott van velem.
De azt tuti, ha megszületik a babónk, tuti hogy ott fogunk picsogni mindketten, abban biztos vok... :oops: :lol:
Vendég

mmm, aludtam pindurit, bolt környékén sem voltam még, és baromi fekete felhők jönnek :shock:
jóbarát a függönyön, csendes kis szobatárs volt, na de alvás közben néha felriadtam, hogy nem e rajtam mászkál véletlenül :roll:

a dokitémához a másik meg az, ugyi ha nem császár, akkor nincs is ott annyit mint a szülésznő nem? vagy rosszul tudom? mindig azt hallottam, hogy csak benéz, vagy épp kitolásnál odamegy aztán annyi volt, összestoppol...

a nyákdugót vn nekem is kocsonyás dugónak mondta...szóval marad a magzatvíz, vagy erős folyás?

esztora de jó neked, hogy már láttad Lilit, annyira kíváncsi vagyok rá! már képen olyan cuki volt!

lynia-

Heni ;)! Abban én is 100%-ig biztos vagyok, h rendesen el fogunk majd érzékenyülni... hát én beleélni azért tudom magam ebbe az apás-szülés-dologba, mert 2-3 napja ilyen álmom volt! Alapból sem tudtam vna elképzelni, h a párom nélkül szülök, de így meg aztán pláne nem! :)

Kép
kismasni

Sziasztok!

Bori írt, Ádám megszületett! :D :D :D :D

"Ezennel tudatom mindenkivel, hogy megszülettem! Még nem mértek meg, de jó nagy vagyok. Jól érzem magam és a mamám is. Aki hallja, adja át: Vastag Ádám"

KépKépKépKépKép
uxi

Sok boldogságot a legújabb topikbabaának és családjának is! :D :wink:

Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Ádám! Ez aztán a meglepi. Isten hozott ebben a kinti világban.
Örülünk neked, s érezzétek magatokat nagyon szuperül anyával, apával. S minél hamarabb térjetek vissza otthonotokba, hisz egy csodás szobát készített neked anyácskád ottan.
S majd várjuk a részleteket. Addig meg sok-sok tejcsit, s jó egészséget.

Kép
kissmanó

Éljen éljen Ádáááááááááááááám és Boriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :):):):)
Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bori, de joóóóóóóóóóóóóóóóó! nagyon örülök. Nagyon sok szeretettel gratulálok nektek, jó egészséget, sok örömöt, és minden jót kívánok!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Ja, hatalmas kék betűk, illőek egy szép nagyfiúhoz, azok tuti ittmaradtak.

Jajj csajok. Villamosnak kell lenni? S akkor minden indul?
Brassóban december (asszem) 9-én járt utoljára villamos a tavalyi évben :cry:

Kép
kissmanó

S Ádi megszívlelte anyája kérését: newm prímszámú dátumon érkezett :lol:

Kép
kissmanó

Amúgy én tegnap már éreztem a hozzászólásából, hogy itt hamarosan baba lesz, más volt, mint szokott, olyan befelé fordulós. De direkt nem tettem szóvá, mert tudom, milyen kellemetlen, mikor mindenki csak jósolgatja, hogy szül az ember, közben mi van, ha mégsem.

KépKépKépKépKép
uxi

Voltam védőnőnél, aszonta tutira nem húzzuk ki a 40. hétig, max a 38.-ig. Ez azért vicces, mert csak a 38. héttől tudtak időpontot adni CTG-re!! :lol:
Mondtam neki, hogy a próféta beszéljen belőle , én kiegyezek a 38. hétben, sőőőt a CTG-hez sem ragaszkodom, olyan nagyon.....

100/60 volt a vérnyomim 2 kávé után és gyerekkel voltam ami ugyi vérnyomást emelő tényező :lol: :lol:
És rákérdeztem a súlyra, aszonta hogy a 8 kiló cucc (magzatvíz, baba súlya, lepény, vér...stb) a MINIMUM!!! Úgyhogy ha megszülök karcsúbb leszek, mint 8.-kos ballagáskor :lol:
Mondjuk éppen rámfért egy kis fogyás, csak hát aszittem majd nem terhesen leNorbiápdéjtezem a felesleget. Ezt álmomban sem gondoltam volna, hogy a 3. terhességem segít lefogyni :shock:
Jójó nyugtával dicsérjük a napot.... majd szülés után közlöm a tényeket.... Lehet, hogy utána meg majd ragadnak rám vissza a kilók... :roll:

Ti nem vagytok carul ebbe ez ezer fokba? Én nagyon szédelgek :( :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hatalmas gratula Borinak és Ádámnak!!! :)

Kép
kismasni

Enikő! Én nagyon orsszul vagyok, étvágyam 0, szdülök én is... lehetne egy kicsit enyhébb idő, bár erre a jósolt 40 fok körüli értékek mellett igen kevés esély van :(

Kép
kismasni

Lehet , hogy furán hangzik , de szerintetek nem lehetne megolddani a hálapénzt banki átutalással?
Úgy értem, kerek perec megmondanám a dokinak, hogy én félek 50-60 ezer Ft-ot magamnál tartani a kórházban,mert mi van, ha elmegyek zuhanyozni és lába kél? Meg szülésre biztos nem azzal fogok érkezni... főleg a 9. kerületben nem.
Mi lenne, ha megadná szépen a számlaszámát, és arra utalnánk?

Úgyis megmondta már a tarifáját, nagy emglepi nem érheti. 50-70 között szokott kapni.

KépKépKépKépKép
uxi

Majd egy díszes borítékban megkapja az átutalási papírt :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Bori!
Hatalmas nagy gartula Neked és Ádinak, jó egészséget, és sok tejcsikét!!!

Tök szupi, megvan a második topikbaba is!

Ki lesz a harmadik?!
Bárcsak én lennék, már úgy várom, meg már úgy túl lennék rajta...
Vendég

Uxi!
Ez jó, ez az átutalás... :lol: :lol: :lol:
Egyébként én is sokkal jobban szeretek utalni mindent, mi itthon szinte alig tartunk kp-t, azért van a bankkártya, meg az internet, hogy ott mindent itthonról el lehete intézni...
Vendég

Gratulálok Borikának! Nem semmi milyen rövid idő alatt,hogy felgyorsulnak az események.Tegnap este még nem írta,hogy bmi lesz,ma délelőtt meg már meg is született a kis poronty.
pillangó7

Gratulálunk a topik első kisfiújának világrajöttéhez ! Jupiijééé Boriiiii!!!! Ádám neked sok finom tejcsit és egy csodálatos életet!!!

Nagyon várjuk a beszámolót, a részleteket.
Vendég

Kismasni!
Én nem az apásszülésbe nem tudom beleélni magam, hanem úgy egyáltalán maga a szülésbe sem...
Kicsit parázok is töle, de nem izgatom rajta magam, valahogy majd lesz...
Igazából csak attól tartok, hogy nem az én dokimnál fogok szülni, és akkor meg tuti kifogok valami olyan orvost aki hááát...., na nem szimpi, nem akarok durván fogalmazni....
De mindegy valahogy úgyis lesz...
Vendég

na elmenek a bótba, és mit látok, mire visszaérek!

nagy gratula Borinak és Ádámnak!

az utalás szerintem nem rossz ötlet, már ha a lopást veszem alapul, én pl. azon is gondolkoztam, hogy hova rejtsem majd az értékesebb dolgokat, hogy nehogy valakinek megtetszen...

lynia-

FőniÁdám!
Sok szeretettel köszöntünk téged!! Nagyon nagy gratula Boriéknak!
Legyetek mindig nagyon boldogok együtt!!!!!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

Éljeeen Ádáááám és Boriiii! Csudajóóóó!

Drága Ádám! Minden szépet, sok szeretetet kívánunk neked az új világban!
Bori: Te is egy hősnő vagy!!!

Ölelünk!

Kép
zsuzsi**

azért ha azt vesszük, hogy tegnap este még írt 20.30 felé, nem volt ez egy komplikált és elhúzódó dolog!

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?