A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szerintem nem természetes, hogy a féltékenység állandó jelenség legyen. Ha nem túlérzékeny a nagyobb gyerek (ők ugye felnőtt korukban is extrém módon élnek meg dolgokat) és mi is pozitívan állunk hozzá, akkor ez elmúlik.

indianyo

Szépséges jó reggelt! 8)

Még egyszer köszönöm mindenkinek a bíztatásokat :oops: :D

Indike,
én nem gondolom, hogy Füli bármiben is különleges lenne, ha csak nem különlegesen nagyon extrahuncut. Ez jól ki is ül a pofácskájára, de ezzel vesz le mindenkit a lábáról. ez a "mindenkivel elsétálok" jelenség aggaszt csak valójában, mert nem látom az okát egyenlőre.
egyebekben meg amennyivel előbb van mozgásügyileg a koránál, annál hátrébb beszédügyileg. A passzív szókincse jó nagy, majd mindent megért, de nem hajlandó beszélni, megpróbálni sem, inkább elpantomimezik mindent, de még idegenek számára is egyértelműen. Öszes használt szavunk:
Kávvá =kávé, Ennye, Pa = Apa, Vau=kutya Vááu= bármi más állat, KA! = halacska, kacsa, lovacska /bár tegnap kimondta 2x, hogy kacsa, de azóta se/, inn-da =hinta, tó, vagy tótó= autó és az egyetlen, tisztán kimondott szava: kettő, ezt a költözéskor, a dobozok számolásánál tanulta el és mondogatja, a téglapult tégláit szokta "számolni" és ilyenkor mondogatja. ennyi. A régen mondott "cica" eltűnt a süllyesztőben. oké, tudom, hogy nem KELL még, hogy beszéljen, nem is aggódom emiatt. :) Főleg, hogy babanyelven állandóan kommentál és magyaráz és hülyére röhögöm magam, mert gesztikulál is ehhez.. :mrgreen:
Szobatisztasági projektet meg abszolúte nem érdemes még kezdenünk. Sztem jövő nyár előtt esélytelen...

Monisa,
ez aztán abszolúte nem zavar, mármint a kék-ződ foltok, horzsolások. (inkább csak a félelemérzet majdnem teljes hiánya). Ez az ára a felfedezéseknek, meg az ügyesedésnek sé ogy' tiltanám meg neki a fáramászást, amikor a mai napig felmászom én is, ha tehetem? :mrgreen:

Votivom,
nagyon remélem, hogy tényleg átmeneti ez az állapot és még az sem kizárt, hogy a tesó miatt van. És Fülinek, meg Istóknak tényleg vannak hasonló vonásai :D na, majd ha szerveződik netán egy "látogassuk meg Votivékat" eksön, akkor becsatlakozunk és összeeresztjük a "fenevadakat", addigra szervezek mentőt, tűzoltókat és a darálós-kukáskocsit :mrgreen:
Tagnapod tényleg horror-nap lehetett...
:( neked is nagyon sok +++++++-t a túléléshez. Annyit még hozzáennék, neked sokkal jobb és több menedzselési képességednek kell lenni, mint nekem.... szóval hajrá Votiv :)

Én is beszéltem tegnap Fibivel, olyan boldog! :D Olyan jó volt hallani! :D És tényleg széséges volt a szülése Fantha Zsuzsival és ő villámgyorsnak is érezte , az előzőhöz képest és most én is vele örülök, mert nagyon kívántam neki ezt az élményt :D

Popóteve, Vértapasz :mrgreen: :lol: :lol:

Szrek,
lábfelpolcolás valóban jó! és ha káposztaleveleket kötsz rá, az is dagadás ellen dzsal. És nem lehet, hogy túl szoros a cipőd, szandid stb pántja? mert a lassabb keringés is okozhat ilyet. Néha tornáztasd meg egy kicsit, jó magsra emelve :) A hidegvizes lábzuhany is remek!!

aki beteg gyógyuljon!! aki fáradt pihenjen!! És mindenkinek hisztimentes, hőség-átvészelős napot! Aki teheti üljön medencébe a dedekkel!

csók

Macsek
macskanyu

Jó reggelt!

It ma kissé hűvösebb vagyon, felhők is vagynak. Jól esik. Nektek is hasonló időt kívánok.

Szóval megvolt a nagy buli pénteken. Délután 4-től este 11-ig bírták a gyerkők, és a szüleik. Na jó, a végén már csak 4 család volt. Olyan spontán felnőttbuli lett a végére, ahol a ygerkők is jól érezték magukat. Megünnepeltük a vakációt. Jó volt, és utána még 1-ig pakolásztam, a srácok szobájában bokáig ért a játék. Ők aludtak, én Süsüt hallgattam, és rakodtam. Jóóóó volt. és reggel 7-kor mentem virágpiacra, meg másikra. Úgyhogy utána már tényleg hulla valék, ezt pihentem vasárnap és hétfőn.

Teszek fel néhány képet, hogy milyen rajcsúr volt. (készüljetek!)
itt a lányok fürdenek:
Kép

Kép
és kis ínycsikladozós from zsu(állítólag finom volt, biztos, mert elfogyott.)
Kép
bocs az offért. De másnap a gyerkőceim azt mondták, hogy olyan jó volt a tegnapi nap, kár, hogy vége, és ez nekem akkora dícséret volt, mert mégis csak róluk szólt ez a nap, és jó, hogy érezték is. Ezért kicsit büszkék voltunk magunkra. :oops:
zsugyu

Zsu,
gratulálok a jólsikerült bulihoz :) torták nagyon ínycsiklandónak tűnnek.. :mrgreen:
macskanyu

Votiv,
popóteve :mrgreen:

Macs,
Dóci is simán elment volna bárkivel, és ha volt idegen, aki haverkodott vele, akkor engem simán letojt :D Máig, ha pl. játszóházba megyünk, amint belép az ajtón, otthagy minket, és ránk se hederít, amíg haza nem kell menni... ezt sosem tekintettem a kötődés hiányának, sőt: szerintem egyrészt extrovertált, könnyen barátkozó gyerek, másrészt pedig épphogy jól kötődik, hiszen a magabiztosságát táplálhatja a biztos hátország tudata :D És Istihez hasonlóan Dóci is szégyenlősebb lett 2 éves kora után. Képek csúcsak egyébként :lol:
Telefon a párnahuzatban
:shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Móni,
egyébként épp a hozzád hasonló emberek lelkiismeretfurdalása miatt háborgok: mindent megteszel, hogy a gyerekeddel legyél, de mégsem érzed úgy, hogy megfeleltél a manapság trendi "elvárásoknak", és ez feszültséget generál benned :?

egész jó éjszakánk volt, Dócinak még fáj a torka, de a tegnapelőtti éjszakának a nyomába sem ért... szerencsére :lol:

na ezt elküldöm
kisün

Na, ennyit rólunk.

Votiv, én csak néztem a tegnapi felsorolásodon. :shock: Nem akármi egy lurkó Istók, és ha néha elszakad a cérna, az teljesen normális. Emberből vagy te is. De ezt már soka, sokféleképp leírtuk. (csak olyan jó hallani ilyenkor nem?) Szóval nyugalmasabb napot mára nektek. Azért azon elgondolkozom gykran, hogy ez a végtelen energia és fantázia hová tűnik el 0-18 év között? mert a végeredmény (csak általában) a fantáziátlan filmek, minden marhaságok gyártása, és nézése, használása, fekdécselve. Ha annyit kellene mozognunk, mint ezeknk a gyerkőknek, kórház lenne a vége. :mrgreen: Ja, és kifáraszt az ő tempójukat csak nézni is.

Arwen, komolyan ledöbbentett ami történt veletek. Költse patikára a szégyentelen semmirekellő ..... (itt most festéket nem tűrő jelző is volt). Te viszont nagyon klasszul állsz a dologhoz, hogy így beprogramozod magad az idegesség ellen, és a teendőket illetően is. Egy biztos: ti most leadóztatok a sorsnak egy ideig, úgyhogy most gyönyörűséges dolgok jönnek. :D

Indi, és tesósok: én valamikor azt hallottam egy szakitól, hogy az első gyerkőcnek a második érkezése kicsit hasonló, mint mikor a párod hazaérkezik: Drágám, van egy másik az életemben. Téged ugyanúgy szeretlek, nem változik semmi, de őt is. Durva hasonlat, de ha jobban belegondolunk, van benne valami. Nálunk sincs állandóan jelen, de néha előtör. Olyan lappangós a dolog. Egyszer imádják egymást, másszor meg... És most, hogy Zsóka középső lett, bíz rajta is előtörnek a tünetek. Imádja a picit, de a státuszát nem engedi csorbítani. Nem olyan könnyű ezt megérteni, de ha kicsit visszaemlékszem, én is éreztem néha hasonlót, (öcsém van) pedig a szüleim nem kivételeztek. Persze az eszemmel tudtam, hogy nekem jó, hogy van tesóm, akit szerettem (szeretek, és most is remek a kapcsolaatunk), de irigykedve néztem az egyke ismerőseimet, mert ők egyeduralkodók voltak. Szerintem ez talán az önző létünkből fakad? Biztosan sokan, sokféleképp fogják ezt még kutatni, magyarázni. Ráadásul nálam hozzáértőbbek.

És olyan jóóóóó olvasni, hogy Fibinek szépséges volt a szülése. Annyira vágyott rá! Szuper, hogy sikerült! :D

Még sokaknak szerettem vón írni, de felébredt a banda, és jelenésem van. Bocsánat tőlük. Talán később. (1-2 hét/hónap múlva :oops: )
zsugyu

Votiv,
most jutottam el a tegnapi napotokhoz :shock: :shock: :shock: hűha...

Zsu/zsa,
reméljük, jól fejbevág az a csillag :lol:

Macs,
mondom, szerintem Füles extrajóbiztonságos családban nő fel, ezért nagy bizalommal fordul a világ felé :lol: eszébe sem jut, hogy nem vagy ott a háttérben, ha szüksége lenne rád.
Sajna később majd magyarázni kell neki, hogy akárkivel nem szabad elmenni, és hogy csúnyagonosz emberek is vannak...
Ja, és a félelemérzethet: Dócinál egy ideig nulla, aztán jött egy félős szakasz (mintha rádöbbent volna, hogy hoppá, ez MAGAS, CSÚSZÓS stb.), ekkor olyan helyekre sem ment fel, ahová addig simán. Aztán ez oldódott, és most az "ésszel mássz mindenhova" szakaszát éli :lol:

Zsu,
torták, lányok szépségesek, nem feltétlenül ebben a sorrendben :lol:
kisün

Vera,
megnyugodtam :mrgreen:

és

várom a csigát!!!
macskanyu

Zsuzsi :) Jó kis torták és jó nagy vendégsereg! És Lorci mit szólt a nagy bulihoz? Ő is pancsolt?

indianyo

ooo :oops: mik a trendi elvarasok?

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Mégsem kő menni, sőt. Ők most játszanak, ha lehet játszak kámfort. Oksa. :lol:

Macs, amit Vera írt azt be is másolhatnám, de nem foglalom a helyet fölösen. Pont azt jelzi a szitu, hogy biztos a hátországa a csajszidnak, na és ő ilyen. Persze, ha vkinek nem ennyire barátkozós a gyerkőce, nem jelenti azt, hogy otthon gondok vannak. Más típusú a gyerkőc. Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha tényleg elmenne Füli az ismerőssel, amikor a napi rutin, (evés, pelus, alvás) jön, és nem a szórakozás vajh tényleg nem hozzád rohanna-e. (persze ha te ott vagy biztos háttérképként, ő mással jól elvan, mert tudja, bármi gond van, te segítesz, hisz mindig azt teszed. De ha ott sem vagy?) Volt már huzamosabb ideig teljesen nélküled "idegennel"? Egyébként ez a nyitottság dolog tényleg hullámzó. Ahogy Votiv írta, jönnek-mennek a félelmek. És a morci kép annyira tetszett.

A magamonhordozós könyvvel kapcsolatban: Neet módszerét éljük mi is. És a nagyon betojós (rosszanyavagyok) időszakomban olvastam egy könyvet, ami olyan jól esett: Hogyan NE legyünk tökéletes anyák a címe. Ajánlom az önmarcangos társaimnak. Mára már kicsit magabiztosabbnak tűnök, talán az is vagyok. Látom, hogy a gyerkőim alapvetően boldogok, még ha idegbajos is az anyjuk. És "te vagy a legjobb anya a világom, szeretem a családomat, stb." mondatok melegítenek belülről. Persze olyan is van, hogy a "anya nem jöhet be a szobámba" felirat vár az ajtón. Olyankor elmorzsolok egy könnycseppet, és leteszem a küszöbre az összehajtogatott ruhákat. 8) Szóval hegyek-völgyek-Mariannaárkok váltogatják egymást. Hogy jól csináljuk-e? 20 év múlva derül ki. Reménykedem. És olyan sok társamat irigykedve olvasom, mert tetszik, amit/ ahogy/ ahányszor, stb. Mégsem fogom őket teljesen leutánozni, mert az nem én lennék már. Mazsolázgatok, és a saját életünkre formálom az ötleteket. És ez a könyv is erre jó, szerintem: okosodhat, ötleteket gyűjthet az embőr jánya. És nem önmarcangra!!!!!
zsugyu

Zsu,
igen, volt nélkülem huzamosabban, pl. barátnőméknél (+3 gyerek), teljes félnapokat, mikor iskolában, vagy hivatalos ügyben muszáj volt. És a 2 hónapban 1x látott, vidéki nagymamánál is, amikor a szülinapi buliba mentünk. Akkor sem itthon vigyázott rá, hanem mi voltunk Szolnokon, tehát a környezet sem volt a megszokott. Egy pillnatnyi gondot nem okozott neki hogy otthagytam. Érkezéskor, felörvendett, kb. 30 mp-ig, majd folytatta addigi tevékenységét :mrgreen:

Recca,
öööööö.....milyen trendi, mikor--hol-ki?????...... a trendi, az miaz????és kik várják el?? :shock: :shock: :shock:

na, mi elmegyük Veresre, macikat nézni, ameddig nem üt be a kánikula ezerrel.. :mrgreen: majd fotózok, ha lesz mit :)

csókhegyek mindenkinek
macskanyu

Indi :lol: Lorci akkor nem fürdött, mert nem lett vón biztonságos neki a 8-10 gyerkővel. De máskor nagyon élvezi. És nagyon tetszett neki, mert végig kézben volt, etették, itatták, dögönyözték. Egymás kezéből tépdesték a nők. (kis túlzás) És egyáltalán nem hiányoztam, amíg a szeme sarkából látott. (hallod Macs?)

És most újabb könnymorzsolgatás. Nemsokára én is ilyen babéhes nőci leszek. Csatlakozom az időmegállítós csapathoz. Kb 2 hetes kora körül tudatosult, hogy vége, ez az utsó SAJÁT babánk. Annyira nem vártam egyetlen fajlődési szakaszát sem. (persze az sem lenne jó, ha gond lenne, és azért nem csinálná) És Beninél tényleg nem éreztem ezt. Zsókánál mérsékelten, mert a kérdőjel a harmadik gyerkővel kapcsolatban ott volt. Most viszont!!!!!!!! Szegénykém, meg kell majd küzdenie minden önálló lépéséért. Hülyeragaszkodós banya anyája van. Tudatosan kell nem ráakaszkodnom majd. Benire meg azért, mert ő az első, Zsókára meg azért, mert ő az én kisnagylányom, Lorci meg az én kisbabám. Szegény gyerekek!!!!!! :roll: :oops:

Köszi a tortadícséreteket. Azért fél 3-kor, amikor még az elsőt (rózsaszín) csináltam, és nem akart sikerülni, megfordult a fejemben, hogy beülök az autóba, és irány az Auchan. Komolyan majdnem hisztérikusan elbőgtem magam. De kitartottam, és megérte. Gyerkők szeretik, hogy "anya csinálta", mert én marharépa rászoktattam őket. (mint minket anyu) Beni már meg is rendelte vasárnapra a családi bulihoz a tortáját. Ő is 25-én született. :wink:
zsugyu

Trendi: nem szoptatós, 2 hét múlva alakvisszanyerős, dolgozós, bébiszittyós überf@sza NŐ.

vagy: éjjelnappal szoptatós, csapzott, magával és igényeivel mit sem törődős, mindent megengedős, hiperalázatos ANYA.

Ez a kérdés, VÁLASSZATOK!

Én így látom, és köszönöm, én sosem akartam divatos lenni. Ezeket a mintákat inkább ne kövessétek.
zsugyu

Fenti hsz-emmel senkit nem szerettem vón megbántani, aki ilyen, és így elégedett. Akkor neki ez a jó. De ha valaki a szélsőségek között inkább a középúton poroszkál (és szerintem a többség ilyen, csak a média és a szakkönyvek sulykolnak mást), NE érezze magát fúderossznak.
Tovább nem magyarázkodom, aki akarja, úgyis (félre)ÉRTI. :wink:
zsugyu

Zsu, én a 2.ban magamra ismertem. ÉS pont ettől vagyok most egy kicsit kikattanva. Na, nem azért,mert "trendi" akarok lenni (se munkahely, se szittyó, de nem is hiányoznak, az alakom egy kicsit, ce sosem vot tökéletes). Szóval, még mindig inkább ezt a verziót választom, de jó lenne kevésbé csapzottnak lenni egy kicsit....

Hú, azokat a klassz tortákat te csináltad???!!! A focistákkal együtt? Nagyon jó dolga van a gyerekeidnek!!!! (És nem csak a torták miatt.)
rídonli#

Zsugyu,
tortákban épp az a király, h te csináltad! Mi is mindig otthon sütöttünk, már az is a szülinap része volt, h plusz cukrot vettünk meg minden hozzávalót és anyu nekiállt! :D És én is magam sütöm a tortákat itthon, még sose rendeltem, na jó, egyszer, de az nem számít. :D

Zsuzsa, alias csöpögős. :D
Szívesen. :) És mellesleg hétvégén keveset szokunk írni, mert nincsenek itthon a férjeink, szeretőink, stb, de hétköznap, amikor dolgoznak és a dedek egy része közintézményekben leledzik, nos, akkor a vasalás is ráér, és hajrá babanet! :lol:

Zuram szabin, bele-belepillant a tv műsorba. Sírok a röhögéstől, asszem először látja a naccerű Csak csajok c. műsort és hát van véleménye. :mrgreen: Pedig kivételesen nem is mellszívókról van benne szó. ;)
Hőségriadó is nagyon tetszik neki (nekem is): 1. nyár van. 2. az egyik leghűvösebb nap az elmúlt hetekben, felhők, szellők (köszi zsu/zsa). Ha nincs hír, csinálni kell, igaz? ;)

Üres hsz úgy született, h leültem olvasgatni, és be is léptem, és nem akartam, h azt higgyétek, csak leselkedek a popcornnal, így elküldtem az összes gondolatomat. :mrgreen:

Macska,
Fülessel sztem semmi gáz, van gyerek aki ilyen meg aki olyan és van aki Füles. :D Próbáld csak ki, h otthagyod valakinél, és mondod is neki, h anya most el, na majd nézd meg, erre mit reagál.
Ööö, igaz, Eszci most azt reagálta, h nem 2t, hanem 9et akar aludni a mamával, és csak akkor menjünk, de 1. ő imádja a vizet és a nagyiékat, 2. mi is imádjuk és nem hagynánk ki a hőségriadós napokat odalent, 3. a gyerek is hiányzik, nna. Egyébként nagy színésznő a csaj, adja a nagylányt, aztán amikor 2 nap után meglát, le se lehet vakarni magunkról. :)
neet
neet

Ja igen, a képek továbbra is szuperek, dedek szépek, torták nyamikák, medi naaaagy. :D De most mennem kell, a kutyám olyan szemekkel néz rám meg a pórázra... és még nyüsszög is hozzá, hogy vegyem már a lapot. No meg a pórázt. Veszem.
neet
neet

Zsuzsi :) Én a csapzott magával(szinte)mitsemtörődős anya vagyok és baromira boldog és hálás minden percért, amit a gyerekemmel tölthetek :wink: Igaz, kozmetikushoz azelőtt sem jártam, még 50 kiló mínuszos koromban se :wink:
No de miért kéne másnak is ilyennek lennie?
Azért a gyerekeiktől külön nyaraló szülőkkel irgalmatlanul nem tudok azonosulni.

És a focistatortát tényleg hogy csináltad?
3-4 év és a szépséges gyerekszobátok feketévé változik majd és alapból be se teheted a lábadat :wink:

indianyo

Indi, lehet, hogy én a lehetetlenre vágyom: ugyanennyit lenni a gyerekeimmel, de kevésbé csapzottan. :mrgreen:
rídonli#

ÉS nyaralni gyerek nélkül?? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
rídonli#

Sziasztok!

Én valószínüleg szept. elején fogok szülni a Szt. Imrében. Szülésznőt keresek, remélem még nem késtem. Szeretnék olyat aki, ha lehetőségünk van szívesen "kísér" az alternatív szülőszobába is.
Gondoltam Horvátné Kondor Katalinra, mit tudtok róla???

Várok minden infot!!

Köszi, üdv:

flower
flower10

Szia Flower! Én kevéssé ismerem a szülésznőket, de úgy rémlik, ebben a kórházban szinte mindenki alternatív szülés párti, úgyhogy ha lesz rá lehetőséged és kedved, simán kiköthetsz a franciaágyon vgy a kádban :)

Rídonli :) Ha vágysz erre és lesz rá lehetőséged, biztosan meg is valósítod! No persze nekem se alapból az a szívem vágya, hogy összekötött hajjal mackónadrágban éljem az életem, de ha nincs rá mód, hogy ezen változtassak, mert a gyerek az első és második és harmadik, hát én ugyan nem nyavalygok rajta - igaz, a csini magassarkús-kismikelt lét nem vonz - nem találok benne kivetnivalót, csak az nem én vagyok. Na nem is ragozom, mindig oda lyukadunk ki, hgoy ki-ki találjon bagára és legyen boldog, azaz érezze magát jól !

indianyo

Én sem nyavalygok-annak tűnt? Magassarkúm asszem, még sosem volt, tehát nem erről van szó... De igazad van, rajtam múlik. Az utolsó mondatod pedig még igazabb! :)
rídonli#

Indi :D Pont ezért írtam, hogy nehogy megsértődjön vki. Egyébként én akkor sem ilyennek érezlek. Mert te nam vagy az az überalázatos típus. Vannak dolgok, amiket szabad, és amiket nem, és saját igényeid is vannak. Nem vagy trendi és kész. :lol: És az különnyaralásnak számít, hogy amíg a gyerkők elmennek nyaralni a nagyiékhoz, addig 3 iccakára a szülők elrándulnak egy kicsit, mert 10 éves házasok, és olyan jó újra csak egy PÁR lenni? És utána előtte együtt nyaralnak, de ha a dedek úgyis élvezkednek, a szüléknek ez nem jár ki? Csak a gyerkőknek? Na, mindegy mostmá nem mosom le magamról a mocskot semminemű szappannal. :oops:

És a tortákat én csináltam, és a focistákat kölcsönbe kaptam aranybarátnőmtől, műanyagok voltak. Viszont az összes apró rózsát én csinyátam.

Rídonli :lol: a csapzottsággal kapcsolatban nekem az jutott eszembe, hogy milyen jól esett csinosan felöltözni a melóhelyre visszamenésemkor. 1 hétig. Utána már sohatöbbé nem akartam annyira tüchtig lenni, mert ha muszály, az már nem is olyan jó. Azért jó, ha az ember hajászkodik, és csinos tud lenni, a maga elvárása szerint. Ez a kulcsszó:TE legyél elégedett. Az elvárók nem számítanak. (és nekem nagyon hiányzik az alakom igenis. Megérte elveszíteni, de mostmár lebontanám a hájbörtönt. Mert fáj a térdem, és NEKEM nem tetszem. És lassan már nem szopik Lorci :cry: , úgyhogy már nincs kifogás sem.)

A második típusban sokan magatokra ismerhettek, mert általában ilyenek/hasonlóak vagyunk, DE: nem mindig, és mindenáron. És ha épp nem megy a madonnai mosoly, mert fáradt vagy és elolvasnád azt a könyvet, stb., ne legyen önmarcangunk. (mindez már nagyobb gyerkők esetében érvényes, akik "önjáróak". Az apró, kiszolgáltatott manók esetében is lehetsz fáradt, de neki segíteni kell és kész.)
zsugyu

És nagyon várom/nem várom azt az időt, amikor már be sem mehetek a szobába. :D :cry: Mert mi az, hogy nem tudok mindent róluk, ugyanakkor fantasztikus látni, ahogy ők ugyanazon az időszakon mennek keresztül, amire én pl már emlékszem. És emlékszem. Tudom, milyen volt az első aprócska gyerekszerelem, és hogy féltem a felelésektől, és mennyire fontos volt a barátokkal való együttlét, és milyen borzasztó a hétfő reggel, stb. És élvezem, hogy láthatom, ezeket az akadályokat ők hogy veszik. És -ebből a szempontból- kicsit talán könnyebb, mert ugyi a baba-tipegőkorunkra nem emlékszünk, ösztönből próbálunk ráérezni, ők mit szeretnének, de a későbbiekre már igen.
zsugyu

Most búcsúzom, sok(k) is volt belőlem ennyi, egy időre eldugultam. Családozom.

Pusszancsok
zsugyu

Zsugyu,
annyira jókat írsz!
És tök jó, hgy emlékszel, mert sztem akkor értjük meg igazán a nagyobbacska gyerekeinket, ha emlékszüünk a saját gyerekkorunkra. Én is kezdem ezt érezni a 3 évesemmel kapcsolatban.
Én is megyek, iszonyatos kupi van az egész lakásban, és több kiló meggy és cseri várja, hogy eltegyem őket télire.
rídonli#

Rídonli :) Dehogy nyavalyogtál! Pont ez az, hogy ha vágysz ere, megtalálod majd a módját. Deni például ebben az én példaképem (Deni ne tiltakozz :)) kiegyensúlyozott, nyugodt ember, mindig csinos, elképesztően természetesen mozog a magas sarkú cipőjében és közben egy zokszó nélkül intézi a gyermekei ügyeit, háztart, vendéglát és mosolyog. Na ez az! Hát engem meg más fából faragtak (és erre modnom a nem nyavalygást, mert akarhatnék másmilyen lenni, csak akkor elmenne az összes energiám arra és nem tudnám közben ezt élvezni - és ez rólam szól és nem céloztam senkire.)

Zsuzsi :) szerintem a gyerekek mennek nyaralni és közben mi meg kihasználjuk az időt nem ugyanaz, mint amikor a gyerekeknek azért kell menni a nagymamához, mert én nyaralni akarok, akár hetekig is - nélkülük - itt a nélkülük a lényeg. Egyszerűen nem tudom elképzelni magamról, hgoy eljussak odáig, hgoy nélkülük akarjak heteket eltölteni, különösen, hogy ők meg ezt nem szeretnék. És megint nem céloztam senkire, csak ezen agyalok már napok óta, hogy képesek a tesómék meglenni iylen hosszú ideig a gyerekeik nélkül - miközben állandóan a család szentségéről papolnak.

indianyo

sziasztok,

Én is voltam tegnap Fibinél, és jó volt látni egy BOLDOG, MAGABIZTOS anyukát!!!!
éljenek a szép szülések, persze minden szülés éljen úgy, ahogy van!!!!Végeredmény a lényeg, a TE fiad-lányod, aki onnantól kezdve életed végéig szivja a véred!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsugyu,
hmmm... hol is kezdjem????
tortáid gyönyörűek, kert gyönyörű (saját vagy játszótér??? :wink: )
amiket irtál, azzal nagyon egyetértek, jó volt olvasni. Harmadik gyerekkel én is igy érzek, bár már a másodiknál is megvolt ez, és a párom kb. 1 hónappal a szülés előtt szoktatott le arról ERŐSZAKKAL :evil: , hogy BABÁNAK hivjam Igit.... :roll:

jelentem wc fronton megint nyertünk, Igi ma szólt, h pisi (még azelőtt, h pisilt volna) mentünk wc-re, és belepisilt.
Érdekes, h az én fiaim ilyen téren tesó születése után egyáltalán nem fejlődnek vissza, sőt inkább előre, mert B is Igi születése után kb 2 hónappal szokott le a pelusról, gyakorlatilag AZONNAL.
Igi, mivel ő nekem még pici baba :wink: nem ilyen látványos, de én már ezen is erősen megdöbbenek, hiszen, úgy terveztem, h jövő nyáron szokunk le a pelusról... :shock:

én is trendi anyuka vagyok.
szülés után 3 héttel már kezd irtóra zavarni, h a hasamat még mindig húzom magam után, és hogy nem extrémsportolhatok, stb...
emelett imádom magam az ANYASÁG oltárán feláldozni, naponta legalább kétszer, aztán jól rájönni, h ez az egész egy nagy hülyeség!!!!!!!!!
a lógó has is, meg az Anyaság oltára is...
de azért eljátszom, legalább kétnaponta...vagy ezt, vagy azt...
ezt most itten kitöröltem, régi lemez lett volna...

egyébként szép nap van, hőségriadó meg megvár... 8)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kedveseim, ez van itten az indexen!! Főleg a még nem szülteket érinti, a reklám alatti 3. bekezdés

EZ

jól értem, szerintetek, hogy akkor én, mint nem körzetes,augusztusban szülő egyed, mentesülök a 30% térítés, de max. 100 000ft kifizetése alól, szülés esetén?
macskanyu

Macs,
igen. jól érted.

Flower,
mindjárt jön Barbi, ő szült Kondor Katával.
Egyébként őt nagyon szokták szeretni a kismamái.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Hahó,

csak rídonli, mert félkezű vagyok, Réka +kapta a szurit és most anyaanyanyaanya van... úgy imádom!!!

nukada

Sziasztok,

Indi :) szülők gyermek nélküli nyaralása - amikor a gyerek szét unja az agyát (ez mondjuk számomra furcsa, én olyan jól el voltam magamban mindig), és azt kérdezgeti, hogy mikor jönnek anyáék - itt is ismerős és már évek óta nagyon rosszallóan nézem. Volt olyan év, hogy egy évben kétszer is elmentek nélküle hosszabb időre, illetve rengeteg hétvégét rendeztek ugyanígy. Bocs a kifejezésért, de hánynom kell ettől és sajnálom szegény gyereket. És sztem sem egyenlő mindez azzal, ha a gyerek is jól érzi magát és szülők kihasználják (hallod Zsugyu?) azt az időt.

Macs :) sztem is jól érted. :)

Olyan jó olvasni, hogy Fibi ennyire kivirult, remélem mihamarabb hazamehetnek :) Már nagyon várom a képeket. :)

Zsan :) Igihez, meg az ő pisijéhez gratula :) És még nem válaszoltál, kell az apartman címe, mail-címe, telefonszáma?

Zsugyu :) torták nagyon ínycsiklandozók, nem akarsz meghívni arra a 24-i zsúrra :wink: 8) ?

Votiv :) sáskáért nem irigyellek brrrrrr, a lista meg :shock: Popóteve, az mi az:

Rídonli :) vértapasz :D

Deni :) ej, Te gaz indián ősanya :D :lol:

Monisa :) én tegnap este, meg egyszer éjszaka és tegnap szinte egész nap cipeltem 30 dekával innen 12 kilós törpémet. Eléggé elfáradtam, pláne, hogy előző éjszaka alig aludtam. Majd mingyá beteszem, amit tegnap írtam, csak aztán már nem másoltam be.
A lényeg, maximálisan megértem, hogy nem akarod sokat cipizni.

Vica

Kép
Kép
vica94

Tegnapi 1. rész :)

Nuk :) hát én nyuszómuszóékat is szívesen kiszámolnám :) Nyuszi és Rékája :D Anya-anya, ez olyan jó, nekem most a láz miatt csinálta ezt :) a láznak nem örültem, viszont a kis karjai ahogy öleltek és bújt, mmmmmmm.

Kriszta :) drukk az utcsó vizsgához és nagyon szép fiad van, ez a haj… neki is melege volt már, igaz. És gratula a 15 kg-hoz

Arwen :) már a zuhany alatt álltam, amikor leesett, hogy Neked jó esetben van két heted a nagy találkozásig :) Akkor annyiban módosítanám, hogy a személyi és a Taj kártya a legolcsóbb + a lakcímkártya ingyenes. Ezeket érdemes kiváltani, ezekre lesz – ha jól emlékszem – szükséged. A többiben meg reménykedjünk :) Most már jobban vagy(tok)?

Vera :) további drukkok a jobbuláshoz, sok-sok gyógypuszit küldök. :)

Macs :) Füli nem semmi… párnahuzat és telefon :lol: Duzzogós Füli nekem nagyon bejön :D

Recca :) mi inkább azon aggódtunk, ahogy írtad is a víz forrásokat, hogy ne találják meg azt, ami a mienket táplálja – bár lehet, hogy itt rengeteg víz van alapból -, és nálunk legyen kevesebb. És akkor most már tényleg oltári kíváncsi vagyok, hogy hol laktok pontosan, hiszen én is a dombtetőn laktam… Köszi a leírást, nagyon jó volt, még nem olvastam el, amit Rekuc bemásolt, majd egyszer, mindenesetre kimentettem.

Rekuc :) csak bele-bele szúrtam a magyarba, háááát nem semmi ez a fordítóprogi :lol: Való igaz, tegnap csak akartam, de nem írtam: 90 fokban meghajlított láb, pláne sok-sok ülés, mozgás nélkül sztem okozhatja víz pangását a lábakban.

Rylie, Rekuc :) én nem akarok senkiről sem rosszat mondani, de amikor nővérem volt bent és még nem ért be a dokink, UM volt az ügyeletes és „megvizsgálta” nővéremet, „én csak segíteni akartam” felkiáltással, és iszonyúan fájt neki. Az jutott eszembe, hogy esetleg rutinszerűen végezné? :roll: Sokan írtátok uazt és ez ugrott be….

Vica
vica94

Rylie :) má’mé’ lennél biztos benne, hogy Kamilla hozta el ezt az áldást Dominónak és Máténak? Nyár van, fülledt meleg, sztem ideális a tomboló baciknak ööööö vírusoknak. Nosza, hajrá kihasználják. Ne lelkifurdancskodjál itt :D Bár nem értek hozzá, sztem nekünk egy másik vírustörzs jutott ki :roll:
Máté az éjszaka 39,6 magasságában produkált, amit aztán két óra alatt sikerült lehúzni majdnem két fokot. Reggel hőemelkedés, eddig – el ne kiabáljam – 37,1-2-es hőemelkedéssel elvoltunk. Most húzza a lóbőrt, remélem nyugodtabb éjszaka lesz. Én alig aludtam… nem mertem :oops:
És én is hanyagolom inkább az itthoni dolgokat napközben, mert én is azt vettem észre, hogy nagyon igényli, hogy foglalkozzak vele, mellette legyek, nem feltétlenül a kézben létet igényli. És én ettől boldog vagyok :D mármint attól, hogy ennyire igényli a vele való foglalkozást, egyre jobban látom, hogy figyeli, hogy formálom a szavakat és megért egy csomó mindent. :D Pl. akkor tapsol, amikor a mondókában oda jutok, ahol kell tapsolni, de azt hiszem ezt már írtam, mindjárt uncsi leszek :D Meg be is fejezem, mert ezúttal én csöpögök itt :wink:

Gabi :) de jó, még egy sziklakert párti :D És megmutatod majd egyszer azt a lelőhelyet, vagy az titok :roll: ?

Zsan :) köldökcsonk :) Mi is maratoniak voltunk ebben az ügyben, nálunk majd’ egy hónap telt el, mire leesett. Jó vaskos volt, mindenki ezt mondta.

Vica
vica94

Szóval, ez volt a 2. rész, teleregény berekesztve :)

És most már tudom, miért volt nagyon rossz éjszakánk, miért kellett kétszer kb. másfél órát sétálnom vele, mert egyéb esetben üvöltött.... reggel kitapiztam, adok egy napot és áttör a jobb alsó négyes(érzem a rágó éles peremét), és még néhány nap és jön a balos is. És valahogy így néz ki a három napos kiütése?

Kép

Remélem nagyjából jól látható? :roll:

Vica
vica94

Indianyo
Sajna az én dokim is "hagyományos" szemléletű (de ennek ellenére csípem), ezért is gondoltam olyam sznőt mellé aki nyitottabb. Előző babóm is itt született 2 éve. Az akkori ügyeletes szülésznő pedig nem az akit gondolnék.

Macskanyu
Szerintem jól érted.

De más szülésznő is érdekel, ha van jó tippetek. Mikor, hogy, hol szokás felvenni velük a kapcsolatot? Eléhetőséget tudtok nekem írni?

flower
flower10

Gabi:
Elhordjátok a szomszéd hegyet??? :lol: :lol: :lol:

A drnéni beutalta Rékát szemészetre (is... :roll: ), mert neki nem tetszik a szeme. AAzt mondta, hogy lát rajta valamit, de nem tudja elmondani, hogy mit... Remélem nem titkolt el semmit... :shock: :oops: :roll: Szegény gyerekem már többet volt orvosnál mint én egész életemben... DE!!! Inkább menjünk 1000x feleslegesen, mint hogy 1x nem megyünk el, amikor kéne.

Én néha szeretnék kozmetikushoz, fodrászhoz menni, szeretnék új ruhákat, szeretnék egy Prada cipőt, egy Dolce napszemcsit... De nem tartom magam trendinek, mert nekem még mindig eldő a gyerek. És ha valahova elmegyünk vásárolni, úgyis a gyerek kap mindig valamit, helyettünk... de ez így van jól!

nukada

Flower:
Én Czakker Jutkánál szültem (volna, ha nem lett volna koraszülött a Réka...), de teljesen alternatív szemléletű, és első blikkre nagyon aranyos. A következőt szeretném majd vele!!!! :D

nukada

Mit találtam..... :lol: :lol: :lol: :lol:

ITT
macskanyu

Flower :) elárulod, ki volt a szülésznőd? Csak, hogy akkor őt ne ajánlgassuk :wink: Én dokim is inkább a hagyományos felé hajló, de én - megvallom őszintén - nem éreztem, hogy bármiből is kimaradnék. Bár végig nst-n voltam, azért a zsinórok engedte kb. két méteren sétáltam, álldogáltam és félig ültem, amikor a kitolás volt, és én így nagyon jól éreztem magam, nem vágytam másra. Aztán lehet, hogy az itt leírt szülések miatt legközelebb jól kipróbálok mást is :wink:

Vica
vica94

Nuk :) drukk, hogy semmi gond ne legyen. De sztem a neurológián is látniuk kellett volna. Máténak is mindig figyelték a szemét, amikor neurós kontrollon voltunk. Szóval, ++++++, de aggódj. :)

Vica
vica94

Zsuzsa:
Nagyon szépek a torták!!! És a gyerekek is, bár belőlük nem látszik olyan sok... :cry:

Amúgy a SOTEn engem is mindig fájás közben vizsgáltak meg és az sokkal jobban féjt, mint a tolófájás... 1x modtam is a dokinak, hogy nem lehetne megvárni a fájás végét? És azt mondta, hogy nem...

nukada

Macs :) kösziiiiiiiiii, imádom ezt a mesét :D

Vica
vica94

Flower,

a H-ban vannak szülésfelkészítő előadások, ott találkozhatsz szülésznőkkel és gyűjthetsz benyomásokat. Szakmailag nagyon jók, de más-más természetűek és kérdés, neked melyik lesz szimpi. Itteni "favoritok": Molnár Gabi, Fantha Zsuzsa, Újvári Bori, Nyulas Jolán, Váradiné Ica, Vastaghné Éva, Czakker Judit.. természetesen a teljesség igénye nélkül.. :lol:

ITT sok infót találhatsz
macskanyu

Most kövekkel, meg mókusokkal, meg mindennel fogtok dobálni:
Néha, ha Rékára nézek, eszembe jut hogy nem DS-s-e... Mert olyan a szemformája, lehet, hogy a doki is azt látta, de akkor miért szemészetre? Na mindegy, az a dolgom, hogy aggódjak... Ezt inkább ne is olvaassátok el.. :)

nukada

Vica,
jaaajjjj ez rosszul hangzik.... de sok sok ++++++++ kicsi Máténak!!!!

és mese rulezz :lol: :lol: :lol: Füles is imádta :D
macskanyu

Macs!!!!!! :lol: :lol:
annyira fura érzésem van tőle - olyan bizsergős, egyből-kisgyerek-vagyok dolog; jesszusom, most már mi vagyunk a felnőttek!!!!! :shock: :mrgreen:

Nuk,
tökígyvan - én is úgy vagyok vele, nézzenek meg szépen rajta mindent, hogy rendben van-e (persze nem nyúzásra gondolok, de a kocsit is szokat szervizeltetem, akkor má' a gyereket is, nem? ;) :mrgreen: )

lábdagis hsz-eket köszi - valszeg van vmi köze a csini piros szandálomhoz meg a meleghez (meg a még mindig +10 kg-mnak....)

Vica,
nekünk még nem volt 3napos, úgyhogy nem tudom, milyen a pötty
(fogok írni pü-t, köszi, hogy írtál!!!!!!!! :D :D :D)

mit akartam,m it akartam.....

Zsugyu,
tök jókat írsz és oszd meg lécci velünk a csinostortakészítésrejtelmeket!!! :wink: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Jesszus Nuk, az nem DE aggódj! Hanem NE aggódj. Ne hari :oops:

Vica
vica94

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?